Corner 35 | de Uitkijkpost
Logo uitkijkpost.nl
Master Goldsmith Wendy Verkooijen in haar atelier.
Master Goldsmith Wendy Verkooijen in haar atelier. (Foto: Margreeth Anema)
Bedrijf Belicht

Corner 35

Corner 35
Verfijnde miniatuurkunstwerkjes voor aan je armband of collier bij

Wendy Verkooijen - Master Goldsmith
www.corner35.com
info@corner35.com
instagram:/corner35_wendy
Facebook:/corner35beads

De 29-jarige Wendy Verkooijen is al van kleins af aan bezig met miniaturen maken, nu heeft ze er haar beroep van gemaakt: Wendy maakt namelijk armbanden en colliers met zelfgemaakte miniatuurkralen, ook in combinatie met edelstenen. De kralen snijdt ze zeer gedetailleerd uit harde wax, daarna gaan ze naar de gieterij en vervolgens maakt Wendy ze af achter de werkbank in haar atelier. Een miniatuur achtbaankarretje, een miniatuur egeltje, een miniatuur kaasschaafje, je kunt het zo gek niet bedenken of Wendy heeft het gemaakt. Ze combineert de kralen aan de armbanden met bijvoorbeeld edelstenen of glaskralen. De armbanden zijn heel verfijnd, je blijft ernaar kijken en ziet steeds weer andere details.

Engelengeduld, handigheid en een vaste hand
De armbanden zijn zelf samen te stellen door de kralen te rijgen aan de leren armbanden en colliers die Wendy ook aanbiedt in haar webshop, maar de miniatuurkralen kunnen ook goed gecombineerd worden met de bekende Trollbeads of Pandora armbanden. "Ik vind het gewoon leuk om iets nieuws te ontwerpen," aldus Wendy. Engelengeduld, handigheid en een vaste hand, dat zijn de ingrediënten om een kraal te krijgen zoals Wendy het wil. "Met het achtbaankarretje ben ik bijvoorbeeld bijna 10 uur bezig geweest, het is eigenlijk een soort beeldhouwen," vertelt ze. Op haar website kunt u precies zien hoe dit proces in zijn werk gaat.

Wendy voltooide de ondernemersopleiding tot goudsmid in Schoonhoven. Ze maakte als eindexamenopdracht haar meesterwerk: een kistje met daarin een zilveren miniatuurdorpje. Een heus café, een supermarkt, een eilandje met palmbomen en kokosnoten, en alle delen konden verplaatst worden door middel van magneten. "Eigenlijk doe ik nu precies hetzelfde, alleen schuif ik de miniatuurtjes om een armband," glimlacht Wendy.

Een prachtig cadeau voor jezelf of voor een dierbare
Op mijn webshop staan alle bijzondere kralen en armbanden die ik gemaakt heb. Het is een collectie die steeds uitgebreider wordt. "Veel mensen die kralen bestellen hebben een bepaalde herinnering waar ze een bijpassende kraal bij willen." Het achtbaankarretje werd opgemerkt door een bruidspaar dat elkaar op de kermis heeft ontmoet. Ik heb zojuist een kampvuurkraal opgestuurd naar Canada voor een mevrouw die graag kampeert met haar gezin," legt Wendy uit. Het is ook mogelijk om naast de vaste collectie custommade kralen te laten maken.

Wendy benadrukt dat ze bedels maakt zoals bedels bedoeld zijn: ze bespaart niet op de hoeveelheid zilver die erin hoort te zitten. "Met de opkomst van 3D-printers sterft dit vak uit, dat is zo zonde: handwerk heeft een eigen ambachtelijk uiterlijk en gevoel dat niet te evenaren is. Daarbij moet ik concurreren met grote spelers in de markt en met massaproductie. Ik hoop echt dat mensen handwerk blijven waarderen. Dit is wat ik het liefst doe, ik wil gewoon mooie dingen maken," zo besluit Wendy.

Kennismakingsactie
Wendy heeft een speciale actie vanwege de lancering van haar merk: bij iedere bestelling via de webshop ontvangt u een lederen collier gratis en bij bestelling van twee willekeurige kralen krijgt u een venuskraal t.w.v. € 49 cadeau.

Tekst: Margreeth Anema

Meer berichten