STI Engineering BV | de Uitkijkpost
Logo uitkijkpost.nl
Bedrijf Belicht

STI Engineering BV

Foto: STiP Fotografie

STI Engineering BV

Leerbedrijf voor mbo'ers- en hbo'ers

Adres: Nijverheidsweg 33 1851 NW Heiloo; telefoon: 072-5336687; e-mail: info@sti-engineering.nl; website: www.sti-engineering.nl

STI Engineering is opgericht in 1979 door Johan Steenhoek. Sinds 2002 maakt het bedrijf deel uit van de Koninklijke De Vries Groep. STI Engineering is een toonaangevend ontwerp- en adviesbureau voor de scheepsbouw en luxe jachtbouw.

Specialisatie

STI is met name gespecialiseerd in de 3D-engineering van piping en ventilatiesystemen voor de procesindustrie en maritieme sector. Het bedrijf is expert op het gebied van schema's en 3D-modellen tot complete fabricatiepakketten en gebruikt daarvoor de nieuwste 3D-engineering tools, 3D-databases en slimme software. Daarnaast levert STI technisch advies aan verschillende industrieën.

3D-tekeningen

In Heiloo zijn 30 engineers werkzaam en zij begeleiden ook de werknemers in het buitenland. Hierbij gaat het om ongeveer 10 mensen. Dat de engineering in het buitenland plaatsvindt heeft puur te maken met het uitbreiden van de capaciteit en efficiëntie. De tarieven liggen duidelijk lager in het buitenland en zo kan er meegedacht worden met de klant om kosten en tijd te besparen op het project. De 3D-tekeningen worden met het speciale softwareprogramma Cadmatic allemaal in Heiloo gemaakt. Op de tekeningen wordt precies aangegeven waar een onderdeel moet komen en hoe het onderdeel eruitziet. Bij plaatsing weet men precies waar en hoe het onderdeel geplaatst moet worden omdat zij ook het 3D-model tot hun beschikking hebben. Het eindresultaat is dus een exacte kopie van het 3D-model.

Top engineers

De piping en ventilatiesystemen maar ook de arrangements voor technical spaces aan boord van veel jachten zijn ontworpen door de 30 bijzonder vaardige top engineers van STI in Heiloo. Zij hebben een goed gevoel voor innovatie en zijn vaak een belangrijk onderdeel voor een succesvol resultaat in een internationaal project. Maar deze engineers zijn ook graag bezig in andere disciplines en voor andere (lokale) klanten.

Erkend leerbedrijf

Algemeen directeur Roemer Hoornenborg: "STI Engineering is binnen Heiloo een vrij onbekend bedrijf. Veel mensen weten niet eens dat we hier zitten aan de Nijverheidsweg 33. Wat veel mensen ook niet weten is dat wij een erkend leerbedrijf zijn, waar veel mbo- maar ook hbo-studenten een stageplek kunnen vinden. Wij zijn voor starters een leuke werkgever met een internationaal karakter. En deze ervaring kan ook heel interessant zijn voor lokale partijen die hun werktuigbouwkundige engineering graag overlaten aan een goede partij zoals STI Engineering. We kijken graag een keer samen naar de mogelijkheden."

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten