Droomdenkers Talentcentrum helpt bij ontspannen leren | de Uitkijkpost
Logo uitkijkpost.nl
Foto:
Bedrijf Belicht

Droomdenkers Talentcentrum helpt bij ontspannen leren

Droomdenkers Talentcentrum
Schipperslaan 13

1906 BG LIMMEN
(op de Kennemerstraatweg rechtsaf na Motel Heiloo)

06-38510345, Kantoor@suzannebuis.nl

LIMMEN – Leren ontspannen en ontspannen leren: daarbij helpt het Droomdenkers Talentcentrum. Kinderen met extra uitdagingen, hun ouders en leerkrachten kunnen er terecht voor informatie en begeleiding.

Het Talentcentrum is er specifiek voor begeleiding bij ontwikkelingsvoorsprong, creatieve begaafdheid, hoogsensitiviteit, beelddenken en hoogbegaafdheid. Alle coaches hebben hier zelf ervaring mee, ook als moeder. Herkenning ervaren en begrepen worden biedt opluchting aan de bezoekers van het centrum.

Speels
De ruime locatie aan de Schipperslaan 13 in Limmen, op de rand van Heiloo, heeft boven een speelruimte met pooltafel, sjoelbak, schaakspel, tafelvoetbal. Hier worden ook presentaties gehouden. Beneden is een 'woonkamer' voor workshops, trainingen en persoonlijke gesprekken.

De speelse gezelligheid maakt een bezoek aan het centrum ontspannend.

Gezellig thuis
Oprichter van het centrum is Suzanne Buis, tot vier jaar geleden woonachtig in Heiloo en nu in Limmen. Ze geeft al jaren landelijk presentaties over het begeleiden van hoogbegaafde kinderen, bij ouderverenigingen en schoolbesturen. Suzanne heeft drie jonge dochters en vindt het fijn om nu meer lokaal te werken. "Het Droomdenkers Talentcentrum groeit in hoog tempo. Ik houd van snel denken en werken. Daarom ben ik dol op deze doelgroep. Prachtig om te zien dat kinderen 'aan' gaan, als ze hier dingen mogen leren zoals bij hen past. Als ouders naar hun eigen rol durven kijken, zie je in korte tijd grote vooruitgang. Dan gaat het op school vrijwel meteen beter en wordt het thuis weer gezellig."

Intenties
De coaches hebben dezelfde intenties bij hun werk in het Droomdenkers Talentcentrum:

- liever het kind versterken dan focussen op problemen
- hoe wél is interessanter dan waarom níet
- leren ontspannen helpt bij ontspannen leren

Studievaardigheden
Suzanne Buis werkt met kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en volwassenen. Ze gebruikt onder meer het Wereldspel, een non-verbale testmethode.

Elke maand geeft Suzanne een Studiedag Leren Leren, voor psycho-educatie en studievaardigheden voor scholieren in het voortgezet onderwijs. Komende Studiedagen zijn op 29 november, 3 januari, 24 januari en 29 februari.
Meer informatie op www.BeelddenkersLerenLeren.nl

Schrijf jouw boek!
Als Gedachtenschenker coacht Suzanne volwassen droomdenkers. Ondernemende schrijvers kunnen Suzanne's jarenlange ervaring en kennis inzetten bij het afronden van manuscripten en het vinden van een uitgever.

Regio-onderwijsspecialist
Een van de andere coaches is Mareille Kaandorp van 072BLOEI coaching en Kamp aan Zee. Mareille adviseert over hoogbegaafdheidsbeleid op scholen en gemeentes van BUCH, regio Alkmaar en IJmond. Voor leerkrachten geeft ze presentaties en workshops.Ook geeft Mareille specifieke ondersteuning bij thuiszittersituaties.

Binnenkort: feest!
Vanaf december is het helemaal feest: dan kunnen droomdenkers een partijtje houden, een high tea of fotoshoot boeken of een workshop volgen in het Droomdenkers Atelier. Interesse?
Kijk op www.DroomdenkersAtelier.nl

Ont-moeten
In 2020 komen nationaal en internationaal bekende specialisten naar het Talentcentrum. Bezoek een presentatie of kom naar een ont-moeting, voor ontspannen ontmoeten van peers, ouders en de coaches.
Bijvoorbeeld op 30 november: van 13.00 tot 15.00 uur is er knutselen voor de Sint en surprises, van 15.00 tot 17.00 uur speelmiddag!

Voor informatie en aanmelden:
www.DroomdenkersTalentcentrum.nl

Meer berichten