Logo uitkijkpost.nl
Anoukh Stins en medewerker Dave op de brug in de wassalon.
Anoukh Stins en medewerker Dave op de brug in de wassalon. (Foto: Margreeth Anema)
Bedrijf Belicht

Een metamorfose voor uw auto, caravan of camper bij APK Service Heiloo

APK Service Heiloo
De Hoefsmid 26
1851 PZ Heiloo
072- 737 0199
www.apkserviceheiloo.nl
info@apkserviceheiloo.nl

Openingstijden: ma t/m vrij 09.00 uur - 17.00 uur (op afspraak)

“Mijn jongens,” noemt Anoukh Stins steevast haar twee trouwe medewerkers Dave en Joeri. Anoukh is van huis uit jeugd- en jongerenwerker maar besloot haar leven drie jaar geleden over een andere boeg te gooien: ze ging de autowassalon bestieren van APK Service Heiloo, het garagebedrijf van echtgenoot Chiel Keet. Enige voorwaarde was dat zij mocht werken met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, en zo geschiedde.

Ze maakte zich het vak eigen door verschillende cursussen en masterclasses te volgen; terugkijkend op haar carrièreswitch wil ze nooit meer anders. “Ik word gelukkig van dit werk. Vroeger, op kantoor, was ik constant aan het troubleshooten. Nu zie ik gelijk resultaat van mijn werk én mijn klanten gaan blij de deur uit,” aldus Anoukh.

De behandeling is maatwerk
We spreken hier over een ‘behandeling’, want simpelweg een auto ‘wassen en uitzuigen’ is het allang niet meer, tenzij u dit juist wilt natuurlijk want alles is maatwerk en gaat in overleg met de klant. U kunt daarnaast bijvoorbeeld uw interieur laten reinigen en verfrissen, er kan een coating worden aangebracht waarvoor de auto altijd eerst mooi gepolijst wordt. Het paradepaardje van Anoukh is overigens de Ceramic Guard: een revolutionaire coating die zeer goede bescherming biedt, de autolak sterk water- en vuilafstotend maakt en de kans op krassen verkleint. Deze behandeling laat insecten en vuil als sneeuw voor de zon verdwijnen, iedere keer als u uw auto laat wassen.

Particulieren en bedrijven
Niet alleen particulieren kunnen bij de wassalon terecht, ook bedrijven met een wagenpark of autodealers laten hun pareltjes schoonmaken bij APK Service Heiloo. Mensen uit de wijde omgeving weten de wassalon aan De Hoefsmid inmiddels te vinden. “Zo mag ik de Chevrolet uit 1949 van GP Groot onder handen nemen. Het is een feestje om dit te mogen doen,” vertelt Anoukh. Maar ook voor een camper van 11 meter lang of een Volkswagen Up draait zij haar hand niet om. Indien gewenst krijg je je auto in showroomstaat weer mee.

Behoud van je auto
In augustus 2019 kochten Chiel en Anoukh het pand dat zij sinds 2013 huurden. De vooruitstrevende ondernemers begonnen gelijk met een ingrijpende verbouwing: een mooie ontvangstruimte in het hart van de zaak, links de werkplaats en rechts de wassalon. De wassalon is brandschoon en dat is belangrijk: “Wij wassen alles met de hand. Dat is arbeidsintensief maar zorgt wel voor het beste resultaat. Wij komen dus ook gemakkelijk op de plekken waar de wasstraat niet komt en bij het polijsten en coaten gaan de auto’s onze brug op, zo kunnen we ook makkelijk de onderkant van de auto, de velgen en wielen verzorgen,” zo legt Anoukh uit. Bent u minder mobiel of druk aan het werk, dan kunnen voertuigen desgewenst opgehaald worden van huis of werk. Rijden in een schone auto is fijn, maar denk er ook aan dat je auto veel langer meegaat als je hem netjes laat onderhouden,” aldus Anoukh.

Tekst: Margreeth Anema

Meer berichten