Logo uitkijkpost.nl
<p>Sandra Groot, meidencoach.</p>

Sandra Groot, meidencoach.

(Foto: Aangeleverd)
Bedrijf Belicht

Bij meidencoach Sandra mag je zijn wie je bent

Praktijk Inkracht

Willibrordus Business Centrum - Praktijkruimte 1.08

Kennemerstraatweg 464

1851 NG Heiloo

Telefoonnummer: 06-82574770

www.praktijkinkracht.nl

info@praktijkinkracht.nl

fb/insta: praktijk Inkracht

Sandra Groot van Praktijk Inkracht is er voor meiden vanaf 12 jaar die kampen met gevoelens van onzekerheid, die last hebben van groepsdruk, die sociale contacten ingewikkeld vinden en moeite hebben om vriendschappen te sluiten. Maar ook voor meiden die zichzelf onzichtbaar maken of die last hebben van de scheiding van hun ouders, of erger nog: meiden die te maken hebben met een verlies.

Gemeente vergoedt traject
Je wilt als ouder je kind weer blij en gelukkig zien, maar het lukt je niet om dit bij je kind te realiseren. Samen met Sandra kan je zorgen dat jouw kind weer tot bloei komt en zijn of haar dromen weer kan najagen. Het coachen van meiden rond deze leeftijd is zo belangrijk voor hun toekomst dat de gemeente het traject vergoedt.

Een vertrouwensband opbouwen
De knusse praktijkruimte voelt veilig. Het lijkt op een meidenkamer, met pasteltinten, een boekenkast met lieflijke accessoires en een gezellig zitje. Het raam staat op een kier en de zonnestralen vallen naar binnen vanaf de gezellige binnenplaats. Met een geurende kop thee erbij kunnen de meiden hier honderduit vertellen aan Sandra wat hen bezighoudt. “Alles wat hier wordt besproken blijft ook hier”, drukt Sandra ze op het hart.

Luchtige en beeldende coaching
Na het kopje thee gaat Sandra aan de slag. Samen met de jongere wordt er aan datgene gewerkt waar de behoefte ligt. Sandra kijkt altijd naar het gezin waar de jongere uitkomt. Aan de hand van gekleurde poppetjes onderzoeken en voelen de meiden hoe de relaties van hun gezin eruitzien. “Dit is heel effectief want als ze het zien dan veranker je het in hun lijf”, zo legt Sandra uit.

Met ouders daarentegen maakt zij opvoedopstellingen door middel van matten op de grond. Ze laat de ouders op deze manier ervaren wat hun rol in het gezin is en hoe de kinderen daarop reageren. Als ouder ben je vanzelfsprekend een belangrijke en onmisbare schakel in het traject. “Ik maak ouders bewust van wat zij uitstralen en leg uit welke invloed dit heeft op hun dochter.”

“Sandra bereikt zowel onze dochter als ons als ouder individueel, op een rustige manier. Sandra is een steun voor ons gezin. Ze geeft ons inzicht, steun en kracht en het vertrouwen dat wij het zelf kunnen met elkaar.”

-moeder van Senna-

Kracht Boost middag voor meiden
Op dinsdag 10 november organiseert Sandra een Kracht Boost middag voor onzekere meiden van 12 tot 15 jaar die last hebben van een negatief zelfbeeld. “Ik wil ze laten ervaren dat ze niet de enige zijn”, aldus Sandra. Sandra laat de meiden ontdekken waar ze goed in zijn en waar hun kwaliteiten liggen; ook leren ze ontspannen. De middag vindt plaats in het Droomdenkers Talentcentrum in Limmen. Inschrijven kan via e-mail of telefonisch.

Tekst: Margreeth Anema

Meer berichten