Logo uitkijkpost.nl
<p>Deze stof ligt al klaar om mondkapjes van te maken.</p>

Deze stof ligt al klaar om mondkapjes van te maken.

(Foto: aangeleverd)

Caritas Werkgroep Heiloo en Help Elkaar In Heiloo openen loket voor gratis mondkapjes

HEILOO - Het is onvermijdelijk: er zit een mondkapjesplicht aan te komen. Zoveel is wel duidelijk na afgelopen week. Dat betekent ook extra kosten, want ze worden niet gratis verstrekt. Je moet ze dus zelf aanschaffen en de kosten worden niet vergoed.

Als je moet leven rond de armoedegrens of op bijstandsniveau zit je daar niet op te wachten. Dit is, ook in Heiloo, voor veel mensen helaas keiharde realiteit. Het coronavirus kijkt niet naar inkomen, maar slaat wel harder toe bij kwetsbare groepen in onze samenleving.

De Caritas Werkgroep Heiloo (CWH) en de Facebookgroep Help Elkaar In Heiloo hebben daarom de handen ineengeslagen. Zij zorgen samen dat deze groepen nu al een stukje veiligheid krijgen door middel van het verstrekken van gratis herbruikbare mondmaskers.

Bestellen
Het is vanaf heden al mogelijk om de herbruikbare mondmaskers te bestellen. De mondmaskers worden op aanvraag gemaakt. Ze zijn verkrijgbaar in de maten small/medium/large; geef bij de bestelling op welke maat je wilt hebben.

Aanvragen gaat als volgt:
1. Via de FB-site Help Elkaar In Heiloo: Hier kun je reageren d.m.v. een persoonlijk bericht op een geplaatst artikel. Je bestelling krijgt een nummer om anoniem verwerkt te worden.

2. Op dinsdagochtend (vanaf 27 oktober 2020) tussen 09.00-11.00 uur in de gang tussen de kerk en ontmoetingsruimte van de Willibrorduskerk. Ook daar krijgt je bestelling een nummer. Omdat de mondkapjes op bestelling worden gemaakt krijg je voor de eerste week mondkapjes mee voor eenmalig gebruik.

3. Via een bestelling in een gesloten envelop gericht aan Caritas Werkgroep Heiloo die in de brievenbus van de Willibrorduskerk gedeponeerd kan worden. Ook deze bestelling krijgt een nummer voor anonieme verwerking. Geef wel aan hoeveel maskers en welke maat/maten je wilt en hoe je bereikbaar bent.

4. Op het e-mailadres van de Caritas Werkgroep: cwh.heiloo@gmail.com. Ook hier graag maat en hoeveelheid aangeven en hoe je bereikbaar bent. Wij zorgen ervoor dat de bestelling verwerkt wordt en sturen een bericht.

Je kunt met het door jou ontvangen bestelnummer je pakket op de dinsdagochtenden ophalen in de gang tussen de kerk en de ontmoetingsruimte van de Willibrorduskerk aan de Westerweg in Heiloo. De eerste mogelijkheid is op dinsdag 27 oktober van 09.00-11.00 uur. Hier is ook een tentoonstelling die je kunt bezoeken.

Alle bestellingen worden anoniem verwerkt, wij garanderen uw privacy en respecteren alle coronamaatregelen.

Oproepje:
Karin Belkom van de Facebookpagina Help Elkaar in Heiloo doet nog een oproepje. Voor het maken van de mondkapjes zijn zij nog op zoek naar zwarte stoffen en effen stof. Heb je nog iets liggen, maak Karin dan blij! 

Meer berichten