Logo uitkijkpost.nl
Foto:

Kerstpakkettenactie voor de minima

REGIO - Het duurt nog even, maar voor je het weet is het december en zitten we onder de kerstboom. Voor mensen die op bijstandsniveau leven is het soms al moeilijk om de boodschappen voor de eerste levensbehoefte te doen. In Nederland leven ruim één miljoen mensen in armoede. Veel mensen met financiële problemen zijn op dit moment afhankelijk van de hulp van lokale organisaties. Ook in onze regio leven steeds meer mensen op bijstandsniveau.

Ook Kledingbank Egmond ziet dat er veel stille armoede is. Zo is het vaak niet zichtbaar dat kinderen zonder ontbijt naar school gaan, dat mensen de huur niet kunnen betalen en ook geen voedsel of kleding kunnen kopen. Maar ook eenvoudige dingen zoals je identiteitsbewijs of paspoort verlengen kan niet meer en dan hebben we het nog niet eens gehad over het niet kunnen aanschaffen van hulpmiddelen zoals een bril. Dit zijn hele eenvoudige dingen die als je in armoede leeft niet meer lukken.

Om deze minima bij te staan en een steuntje in de rug te geven, heeft Kledingbank Egmond een kerstpakkettenactie opgezet. Speciaal voor de minima, zodat zij ook een leuke kerst hebben.

Hoe kunt u helpen:

  • U kunt een kerstpakket afleveren bij de kledingbank. Wij zorgen er dan voor dat het naar een minimagezin gaat.
  • U kunt een familie uitkiezen uit een lijst bij ons in de kledingbank zodat u gericht wat kunt kopen (families staan onder nummer en niet onder naam). Privacy is gewaarborgd bij ons.
  • U kunt een geldelijke donatie geven, dan maken wij er een leuk kerstpakket van voor een gezin. U kunt een bedrag overmaken op NL59RABO0359676642 t.n.v. Stichting Kledingbank Egmond o.v.v. kerstpakket.
  • U kunt houdbare etenswaren, cadeaubonnen of cadeaus afleveren bij de kledingbank en wij maken dan van alles wat we binnenkrijgen leuke kerstpakketten.

Kortom, er zijn mogelijkheden genoeg om te helpen. Op dit moment hebben al meer dan 120 minimagezinnen zich opgegeven die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hiervan is nu ongeveer de helft gekoppeld. Dat betekent dat wij nog meer dan 60 mensen zoeken die een kerstpakket voor een ander willen maken. Alle gezinnen die zichzelf hebben opgegeven komen uit de regio.

Wilt u een familie blij maken met een kerstpakket? Opgeven kan eenvoudig via kledingbankegmond@ziggo.nl of via 06-14584537.

Valt u onder de minima? Meldt u dan aan bij stichting Kledingbank Egmond:
Stichting Kledingbank Egmond
Sint Adelbertusweg 42
1935 EM Egmond-Binnen
kledingbankegmond@ziggo.nl
www.kledingbankegmond.nl

Meer berichten