Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd

Myrthe Roest, de vliegende Hollander

HEILOO/GELSENKIRCHEN - De vliegende Hollander, zo wordt ze genoemd in Duitsland. Myrthe Roest, de eerste buitenlandse speelster bij SSV Buer in Gelsenkirchen.

Als vijfjarig meisje begon Myrthe bij De Foresters in Heiloo met voetballen, lange tijd als enige meisje tussen de jongens. Bij de F’jes begon ze met keepen. Ze kreeg daar haar eerste keeperstrainingen van de onlangs veel te vroeg overleden Jeroen Bonhoff. Het keepen beviel Myrthe wel en ze bleek er goed in te zijn. Al gauw speelde ze steeds twee leeftijdscategorieën hoger dan haar eigen leeftijd. Tot afgelopen seizoen speelde Myrthe bij De Foresters MO19-1 en mocht ze meetrainen bij de beloftes van VV Alkmaar, zo’n vier keer per week. Hier merkte ze dat ze snel vooruitging en Myrthe wilde graag wat hoger spelen. Ze kwam terecht bij Kolping Boys MO19-1, uitkomend in de hoofdklasse.

Haar goede spel bleef niet onopgemerkt. Na een aantal trainingen mocht Myrthe op try-out bij Schalke 04. Schalke zag haar trainen en wilde Myrthe graag hebben. Echter, Schalke is pas dit seizoen met vrouwenvoetbal gestart en speelt dus nog niet in zo’n hoge klasse. Myrthe heeft meer ambitie en Boris Liebing van Schalke bracht Myrthe daarom in contact met Marcel Dietzek van SSV Buer. Na de eerste training mocht Myrthe gelijk een oefenwedstrijd met Frauen 1 meespelen en ze is nooit meer weggegaan.

Myrthe voelt zich erg thuis bij dit ambitieuze team dat binnen twee jaar de Bundesliga wil bereiken. Op dit moment komt SSV Buer Frauen 1 uit in de Landesliga.

Meer berichten