Logo uitkijkpost.nl
Foto:

Wereldlichtjesdag Heiloo 2020... Anders dan anders?

HEILOO - Het projectteam WereldLichtjesDag 2020 Heiloo, dat onlangs is versterkt met de komst van Ed Bausch, werkt aan een corona-veilig alternatief voor de viering van WereldLichtjesDag op zondag 13 december in en rond de Witte Kerk in Heiloo. 

De bedoeling is, om met groepen van maximaal 30 mensen op drie verschillende locaties invulling te geven aan het op sfeervolle wijze herdenken van overleden kinderen. Het is daarvoor wel noodzakelijk dat deelnemers zich tevoren aanmelden. Elk jaar wordt, met veel zorgvuldigheid, een passend thema gezocht als leidraad voor de avond. Voor 2020 is het thema ‘ster’. Een ster is een hemellichaam waarvan het licht altijd straalt naar de aarde, soms zichtbaar en soms niet, maar het is er altijd. Ieder kind dat te vroeg overleden is, is voor haar of zijn ouders een ster. Een ster in de hemel of een ster aan de hemel, een ster die altijd met hen meegaat, hun hele leven lang.

Gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus, is het doorgaan – ook in aangepaste vorm – onzeker. Op 10 november neemt het projectteam daarover een beslissing. Als de viering in Heiloo niet kan doorgaan, is het alternatief een livestream met een landelijke herdenking vanuit Apeldoorn. In de volgende nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de stand van zaken.

Meer berichten