Logo uitkijkpost.nl
Paardencoach Yvanka.
Paardencoach Yvanka. (Foto: aangeleverd)
Bedrijf Belicht

Worstel je met gevoelens? Paardencoach Yvanka helpt je verder!

Paardencoach Yvanka
Hogeweg 121
1906 CG Limmen
06-53143180
www.paardencoachyvanka.nl
info@paardencoachyvanka.nl
FB: paardencoach Yvanka

Ben je op zoek naar je kwaliteiten of heb je het gevoel dat je niet alles uit jezelf haalt? Of heb je een burn-out of last van onverwerkt verdriet? Met behulp van haar paarden helpt paardencoach en hypnotherapeute Yvanka van Eeken mensen die met dit soort gevoelens worstelen. Zelfs nu, in coronatijd, op 1,5 meter.

Een droom die uitkomt
Yvanka is altijd ‘paardenmeisje’ geweest. Ze wilde graag een paard en het liefst ook een eigen manege maar aangezien haar moeder paarden eng vond mocht ze alleen op rijles en daar hield het op. Yvanka ging werken als directiesecretaresse en zodra ze genoeg geld had gespaard kocht ze een eigen paard. Daarna zette ze een BSO-vestiging op in Amsterdam maar paarden bleven een rode draad in haar leven. Toen hoorde ze van de opleiding paardencoaching. Ze verkocht de BSO en ging door als paardencoach, haar droom achterna.

Hoe werkt paardencoaching?
Tijdens een coachingsessie tussen de paarden dient het geschikte paard zich vaak vanzelf aan. Het paard spiegelt de mens en Yvanka communiceert met het paard totdat ze weet wat er precies aan de hand is. “Als iemand zijn verdriet verbergt dan snuffelt het paard meestal aan de buik van diegene. Vaak raakt dat iemand, ze voelen zich gezien en gaan dan uit zichzelf al praten over hun probleem”, zo legt Yvanka uit.

Ter kennismaking gaat de coachee met het paard de paardenbak in. “Soms reageert iemand terughoudend maar sommigen vliegen het paard ook gelijk om de hals. Dit zegt ook al heel veel over de persoon”, aldus Yvanka. Daarna worden er oefeningen gedaan. De coachee loopt bijvoorbeeld een rondje met het paard: “Trekt de coachee het paard mee of is het juist andersom, ook daar kan je veel uithalen”, vertelt ze. In ongeveer zes sessies kan je veel bereiken.

Als hulpmiddel bij het coachingstraject gebruikt Yvanka reiki. Ze stuurt en heelt de energie die tijdens de sessies vrijkomen. Ze gebruikt ook kwaliteitskaarten bij de sessies: je trekt een kaart met een paard erop dat je aanspreekt en Yvanka legt je uit waarom deze kaart bij jou past. Voor kinderen gebruikt ze hierbij de zogenaamde ‘ponykaartjes’.

Private dagcoaching of groepscoaching
Ook kan je kiezen voor een private dagcoaching of een groepscoaching, bijvoorbeeld als prachtige teambuildingsdag met je collega’s. Families hebben veel baat bij paardencoaching. Jouw dochter van zestien gaat natuurlijk veel liever mee naar een paardencoach dan naar een ‘praatcoach’. Yvanka coacht dan ook een groepje tieners van de gesloten afdeling van Horizon Jeugdzorg in het St. Antonius in Castricum: “Tijdens de coachingsessies zie ik de jongeren groeien, ze krijgen steeds meer vertrouwen.”

Je kunt paardencoaching uitbreiden met hypnosesessies; zo kan Yvanka samen met jou dieper op je trauma’s ingaan. Tijdens een hypnosesessie praat Yvanka met jouw onderbewuste en zal dit resetten. Losse hypnosesessies om bijvoorbeeld te stoppen met roken zijn ook mogelijk. Meer informatie en tarieven zijn te vinden op de website.

Tekst: Margreeth Anema

Meer berichten