Logo uitkijkpost.nl
<p>Jos&eacute; Kruijer won met haar debuut Verzwegen de 2e prijs bij de verkiezing van Vrouwenthrillers.nl voor de Beste Nederlandse Vrouwenthriller 2017. Voor haar tweede boek Manzanilla ontving ze ook lovende recensies.</p>

José Kruijer won met haar debuut Verzwegen de 2e prijs bij de verkiezing van Vrouwenthrillers.nl voor de Beste Nederlandse Vrouwenthriller 2017. Voor haar tweede boek Manzanilla ontving ze ook lovende recensies.

(Foto: aangeleverde foto )

José Kruijer haar nieuwe boek ‘De weddenschap’ speelt zich af in Heiloo

HEILOO - José Kruijer (1972) viert dit jaar haar 25-jarig jubileum in het basisonderwijs. Daarnaast schrijft ze spannende romans. Met haar debuut Verzwegen won ze de tweede prijs bij de verkiezing van de Beste Nederlandse Vrouwenthriller 2017. Haar nieuwe boek De weddenschap speelt zich af in Friesland en Heiloo. Je kunt De weddenschap bestellen bij alle (online) boekhandels. De weddenschap is ook verschenen als e-book.

Het idee voor De weddenschap is ontstaan toen José met haar man ging wandelen in Langweer. Daar kwam ze verlaten landwegen tegen. Ze was op zoek naar een nieuw plot en dacht: hier kun je van alles laten gebeuren, zonder dat er een haan naar kraait. Ook wilde ze weer een plaats in Noord-Holland in haar boek verwerken. Deze keer heeft ze gekozen voor Heiloo. Haar hoofdpersonage Dieke Wielinga start een kookstudio aan de Kennemerstraatweg, werkt in de bibliotheek en eet regelmatig bij haar favoriete restaurant Herberg Jan.

Schrijven heeft José altijd al aangetrokken. Zo won ze voor 25.000 euro aan prijzen met het insturen van slagzinnen. Toen haar gezin (ze is getrouwd en moeder van twee tienerzonen) daaraan gewend raakte, wendde ze haar woordencreativiteit aan voor het schrijven van boeken. Ze meldde zich aan voor schrijfbegeleiding van een auteur en in korte tijd leerde ze veel over schrijftechnieken.

In 2017 kwam haar eerste boek ‘Verzwegen’ uit. Dit verhaal speelt zich af in Alkmaar, Bergen aan Zee en Wijk aan Zee. Het gaat over hoofdredacteur Périne Monté. Zij lanceert haar eigen glossy. Bij wijze van research mocht José een dag meelopen met Marieke ’t Hart, hoofdredacteur van Vrouw Magazine van De Telegraaf. Een jaar later verscheen Manzanilla. Dit verhaal gaat over een vrouw die met haar gezin verhuist van de Amsterdamse grachtengordel naar een familiehuis in Schoorl. Ze gaat daar werken op een basisschool en wordt achtervolgd door haar grote geheim. José schrijft boeken die ze zelf ook graag wil lezen. Verhalen die gemakkelijk weglezen, waarbij je een aandrang voelt om door te blijven lezen en waarbij je niet steeds hoeft terug te bladeren om de draad weer op te pakken. 

Een writers block heeft ze nooit gehad. Ze haalt overal inspiratie uit. Tijdens het schrijven bedenkt ze altijd steekwoorden voor de volgende drie hoofdstukken. Zo kan ze op een volgende schrijfdag altijd verder. Haar volgende boek staat in grove lijnen op papier. Het wordt weer iets heel anders dan de vorige boeken.

Algemene informatie over De weddenschap:

Als je de waarheid vertelt, wordt het een onderdeel van je verleden.
Als je liegt, wordt het onderdeel van je toekomst.
Een weddenschap met zichzelf zet het leven van Dieke Wielinga compleet op zijn kop. Ze vlucht naar een andere provincie om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Als jaren later de levens van haar kinderen in gevaar komen door een cruciale fout uit haar verleden, gaat ze de confrontatie met haar belager aan.
Wie heeft het op haar gemunt, en is ze nog op tijd?

Moon Kager (Mustreadsornot) over Verzwegen:
“Deze parel verdient het om gelezen te worden.”

Wendy Wenning (Vrouwenthrillers.nl) over Manzanilla:
“Kruijer heeft een fijne verteltrant, ze zet de personages levensecht neer en laat ze herkenbare situaties meemaken. De herkenbaarheid doet meeleven en dit samen met het lichte spanningsveld maakt de drang tot doorlezen alleen maar groter.

Drs. Fieke Nugteren (NBD Biblion)
“De schrijfster (1972) treedt met haar tweede roman voorzichtig in de voetsporen van gevestigde Nederlandse auteurs, zoals Saskia Noort en Patricia Snel. Ze kan onderhoudend schrijven, knoopt de verhaallijntjes vlot aan elkaar en werkt toe naar een onverwachte climax. Deze familieroman met thrillerelementen zal velen enige uren leesplezier bezorgen.”

Meer berichten