Goemans Versbakkerij | de Uitkijkpost
Logo uitkijkpost.nl
Daniël Goemans, Marc Kraakman, Dennis Goemans en Frank Goemans. Dennis neemt het stokbroodje over van Marc Kraakman.
Daniël Goemans, Marc Kraakman, Dennis Goemans en Frank Goemans. Dennis neemt het stokbroodje over van Marc Kraakman. (Foto: STiP Fotografie)
Bedrijf Belicht

Goemans Versbakkerij

  Zakelijk

Goemans Versbakkerij
Waar de klant nog centraal staat

Adres: Kennemerstraatweg 506, 1851 NH Heiloo; telefoon: 072-5331157 en
winkelcentrum Het Hoekstuk 12, 1852 KX Heiloo; telefoon: 072-5336609 Website: www.goemansversbakkerij.nl

Sinds 1 januari van dit jaar is Goemans Versbakkerij ook in Heiloo gevestigd. Met de overname van twee winkels van Bakkerij Kaandorp wist het bakkersbedrijf hun 8e en 9e winkel te openen. Alle winkels van Goemans Versbakkerij zijn gevestigd boven het Noordzeekanaal.

Historie
In 1954 wordt door Harry en Lenie Goemans gestart met banketbakkerij Goemans. In 1960 wordt het bedrijf voorgezet in Heemskerk waar intrek wordt genomen in een nieuwe bakkerij en winkel. In 1998 neemt Goemans de productielocatie de Smidse in Heemskerk over van Echte Bakker Leo de Jong. Aan de Smidse in Heemskerk wordt heden ten dage nog altijd het ambachtelijke brood gebakken. Inmiddels 3 generaties verder is het bakkersbedrijf uitgegroeid tot 9 winkels.

Ambachtelijke bakkerij
Goemans Versbakkerij mag zich zeker een 100% ambachtelijke bakkerij noemen. Waar vele collega-bakkers het brood vervaardigen uit zogenaamde 'deegpillen', die kant-en-klaar worden aangeleverd door een fabrikant en door de bakker worden afgebakt, wordt bij Goemans iedere nacht zelf het deeg gekneed. Hierdoor heeft ieder brood zijn eigen smaak.

Door het zelf kneden en samenstellen van het deeg kan men bij Goemans veel meer ingaan op de wensen van de klant. Neem nu bijvoorbeeld het Toscaans brood dat verkocht werd bij Bakkerij Kaandorp. Vele klanten kochten dat brood om de smaak. Na de overname van Kaandorp door Goemans was er veel vraag naar dat brood. Inmiddels heeft Goemans het recept onder de knie. Dennis Goemans: "Wij zijn drie maanden bezig geweest om het juiste recept te vinden dat de smaak van het Toscaans brood van Kaandorp evenaarde. Hierbij hebben wij de klanten betrokken. Iedere keer als wij het recept hadden verbeterd lieten wij de klant proeven. Zo zijn wij tot een Toscaans brood gekomen wat onze klanten lekker vinden." Ook de receptuur van het honing-speltbrood zit de bakkers van Goemans in de vingers. Dit recept hebben zij overgenomen van Marc Kraakman, voormalig eigenaar van Bakkerij Kaandorp.

De winkels aan de Kennemerstraatweg en in winkelcentrum Het Hoekstuk zullen binnenkort een 'Goemanssausje' krijgen. Verder zijn in beide vestigingen bekende gezichten te zien, want de winkeldames van bakkerij Kaandorp werken nu voor Goemans.

Op zondag 7 april is bij de productielocatie in Heemskerk aan de Smidse 7 van 11.00-16.00 uur een open dag. Voor kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten en er worden rondleidingen door de bakkerij gegeven. Daniël Goemans: "Mensen kunnen veel proeven, dus kom met een lege maag richting Heemskerk."

Voor basisscholen uit Heiloo bestaat de mogelijkheid om zich aan te melden voor een rondleiding zodat leerlingen bekend raken met de productie van hun dagelijks brood. Via de website www.goemansversbakkerij.nl kunnen scholen zich aanmelden.

Goemans Versbakkerij, ooit begonnen als kleine bakkerij in Heemskerk, is in 65 jaar uitgegroeid tot een bloeiend en succesvol bakkersbedrijf.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten