Pilkes Fietsen | de Uitkijkpost
Logo uitkijkpost.nl
Foto: Bas Beentjes
Bedrijf Belicht

Pilkes Fietsen

  Zakelijk

De fietsenwinkel voor jong en oud

Adres: Burgemeester Mooijstraat 24, 1901 ET Castricum; telefoon: 0251-295892;
website: www.pilkesfietsen.nl; e-mail: pilkesfietsen@kpnmail.nl

Veel mensen zullen hem nog kennen uit de tijd dat hij als fietsenmaker in Heiloo werkzaam was, Mark Pilkes. Inmiddels heeft Mark zijn eigen bedrijf. Samen met zijn vader Theo Pilkes en medewerkster Daphne Mors heeft hij een prachtige winkel geopend in Castricum. En hij mag nu wel weg zijn uit Heiloo, veel klanten uit Heiloo weten hem inmiddels in Castricum te vinden.

Persoonlijke aandacht
Mark verkoopt fietsen van niet-alledaagse merken. In zijn winkel worden de merken Merida, Azor, Oxford en Zannata verkocht. Merken van Hollandse makelij en oer-Hollandse degelijkheid. Persoonlijke aandacht staat bij Pilkes Fietsen hoog in het vaandel. Mark geeft de klanten een op maat gemaakt, eerlijk advies. Hij vertelt de klant altijd de voors en tegens van een fiets.
Hij is betrokken bij de aankoop en luistert naar de wensen van de klant. Dat stukje persoonlijke aandacht zorgt ervoor dat de klant met een fiets naar huis gaat die bij hem of haar past. Wie denkt dat hij of zij een fiets van het merk Azor vanuit de winkel gelijk mee naar huis kan nemen komt bedrogen uit. De aangekochte fiets wordt echt voor de klant in de fabriek gemaakt. Na bestelling moet de klant vaak nog een week of vier geduld hebben voordat de fiets kant-en-klaar en volledig naar wens in de winkel staat. Voor de andere merken geldt: indien op voorraad, geen levertijd.

Beginnende fietsertjes
Naast de 'gewone' fietsen heeft Mark ook veel elektrische fietsen in de winkel staan. Niet alleen voor de oudere klant maar ook zeker geschikt voor scholieren. Ook voor de beginnende fietsertjes heeft Mark een mooi assortiment in de winkel staan. De FirstBike, een loopfiets waarop kinderen snel leren balanceren en manoeuvreren en die goed is voor de ontwikkeling van de motoriek, is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Daarnaast is voor deze leeftijdsgroep ook het merk Early Rider bij Pilkes Fietsen verkrijgbaar.

Hufterproof fiets
Zeer speciale fietsen verkoopt Mark ook. De strandbike en de gravelbike van Zannata zijn prachtige, oerdegelijke fietsen om op het strand of op een zeer ruwe ondergrond te rijden. En dan, last but not least, de 'hufterproof' fiets. Dit is een fiets die niet kapot te krijgen is. Een soort van omafiets met een verstevigd zadel, zadelbrug en een kettingkast waar op gestaan en gesprongen kan worden. Echt geschikt om te gebruiken op plaatsen waar een fiets het nog wel eens moet ontgelden.

Accessoires
Verder heeft Pilkes Fietsen een groot assortiment aan Urban Iki fietsstoeltjes. Een betaalbaar en veilig stoeltje dat te verkrijgen is in verschillende kleuren en stijlen, voor voorop of achterop de fiets. Ook voor accessoires kan de klant bij Pilkes Fietsen terecht. De echt waterdichte tassen van het merk Ortlieb zijn een must voor de vakantieganger. Toeristen komen vaak de winkel binnen om deze tassen aan te schaffen. Naast het kopen van fietsen kunnen klanten bij Pilkes Fietsen ook terecht voor reparaties.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten