De Uitkijkpost

15 november 2017

De Uitkijkpost 15 november 2017


Lidl Heiloo heropend

HEILOO - Wethouder Fred Dellemijn opende vandaag (woensdag 15 november) het vernieuwde Lidl-filiaal in Het Hoekstuk met warme bakkerij in Heiloo. Klanten kunnen vanaf nu weer terecht voor alle dagelijkse boodschappen en een ruim assortiment vers gebakken broodjes.

Het filiaal uit 2010 kreeg een flinke opknapbeurt. Na zes weken verbouwen is de winkeloppervlakte aanzienlijk groter geworden. Daarnaast kreeg de winkel zowel een servicebalie als een warme bakkerij. Lidl-medewerkers bakken de hele dag door rustieke stokbroden, croissants en kampioentjes. En voor de liefhebbers van zoetigheid donuts en koffiebroodjes. Naast de bakkerij heeft de winkel een compleet nieuw assortiment aan beautyproducten. "We zijn zeer blij met ons vernieuwde filiaal in Heiloo. De bakkerij is een mooie toevoeging aan onze winkel. We hopen met een ruime variatie ovenverse broodjes onze klanten te kunnen verrassen," aldus supermarktmanager Peter.

Gisteravond (dinsdag), voorafgaand aan de opening, was er een kennismakingsavond. De buurtbewoners konden toen alvast kennismaken met dit vernieuwde filiaal. Vandaag ontvingen klanten rond 08.30 uur een lot, waarmee ze kans maakten op één minuut gratis winkelen. Wethouder Dellemijn opende samen met de supermarktmanager om 09.00 uur de winkel. De eerste honderd klanten ontvingen een gratis boeket bloemen en bovendien was er tijdens deze dag voor iedereen een gratis bigshopper. Gedurende de hele week zijn er spectaculaire openingsacties en mooie non-food aanbiedingen.

B&W: Middenweg nog niet doortrekken

HEILOO/ ALKMAAR - De gemeente Heiloo wil de Middenweg tussen het Alkmaarse en Heilooër deel van bedrijventerrein Boekelermeer op dit moment niet doortrekken. Dat schrijft het College van B&W in een brief aan de gemeente Alkmaar. De gemeente Alkmaar wenst een bestemmingsplanwijziging die het mogelijk maakt het ontbrekende stukje weg van vijftig meter aan te leggen. Dit zou de wegenstructuur en daarmee de verbinding tussen het Alkmaarse en Heilooër deel van het bedrijventerrein ten goede komen. Maar Heiloo vreest voor sluipverkeer. B&W wijst er verder op dat de doortrekking moet plaatsvinden in combinatie met een zuidelijke aansluiting van Heiloo op de A9. De vijftig meter waarover het gaat heeft nu een 'groenbestemming' en daar komt, tot er een afslag Heiloo op de A9 is, geen verandering in, zo laat het college weten.

Donatie voor Beestenboetje

Samen blij met donatie.

HEILOO/LIMMEN - Mooi nieuws voor Kinderboerderij Het Beestenboetje in Heiloo. Onder het toeziend oog van twee belangstellende ezels, een minder nieuwsgierige bok en Frans Ruiter van De Bierverbinding, overhandigde onlangs Esther Guit van TaxiBlauw de rittenopbrengst van de Heilooër Limmer Bokkentocht aan Wim Bastiaanse van de kinderboerderij. Aangezien vrijwilligers Het Beestenboetje runnen en de kinderboerderij afhankelijk is van donaties, koos de organisatie van de Bokkentocht de afgelopen herfsteditie voor dit goede doel.

Grote opkomst bijeenkomst nieuwe inwoners

Welkom in Heiloo. Foto: STiP Fotografie

HEILOO – De gemeente Heiloo organiseerde woensdagavond 8 november in de Witte Kerk een kennismakingsbijeenkomst voor nieuwe inwoners van Heiloo. Ongeveer honderdvijftig personen hadden zich daarvoor aangemeld. Na 19.30 uur liep de kerk vol met nieuwe inwoners, in Heiloo ingeschreven tussen juni 2016 en augustus 2017. Na de ontvangst met koffie, thee en iets anders lekkers volgde de presentatie van het college en de gemeentesecretaris. De nieuwe inwoners maakten op deze manier kennis met de burgemeester, de wethouders en de gemeentesecretaris. Lees het volledige artikel verderop in deze krant.

Uniek concert 'Die Jahreszeiten' van Haydn

Sopraan Elise Keep.

HEILOO - Op zaterdag 18 november voert Oratoriumkoor Heiloo 'Die Jahreszeiten' van Joseph Haydn uit in de Cultuurkoepel.
Onder leiding van dirigent Paul Waerts soleren Elise Keep (sopraan), Matthijs Mesdag (bas) en Robbert Overpelt. Het Promenade Orkest met concertmeester Manon Meijs verzorgt de instrumentale bezetting; Henk van Zonneveld, artistiek leider van Cappella Maria Barbara, bespeelt het klavecimbel.

Joseph Haydn schreef 'Die Jahreszeiten' aan het eind van zijn leven als allesomvattend meesterwerk. Hij neemt de luisteraar mee naar het eenvoudige leven op het platteland waar de godvruchtige bevolking de seizoenen in alle hevigheid ervaart: hoop, arbeid, liefde, gevaar, oogst en ontspanning. Alle aspecten komen terug, en zijn op magistrale wijze tot uitdrukking gebracht. In het bekende koorstuk 'Komm holder Lenz' wordt na een lange winter halsreikend uitgekeken naar een nieuwe lente. Een van de favoriete delen beschrijft hoe een woeste zomerstorm de aarde geselt: 'Ach, das Ungewitter naht…'. Uitgesproken uitgelaten gaat het eraan toe als in de herfst van de wijnoogst wordt genoten: 'Es Lebe die Wein!' En in de winter houden de vrouwen zich bezig met naaiwerk en horen we de spinnenwielen draaien: 'Knurre, schnurre, knurre'. De godvruchtigheid vindt zijn hoogtepunt in het slotkoor, waarin 'Stärk und Mut' wordt afgesmeekt in een koraal dat geschreven lijkt te zijn voor de prachtige akoestiek van de Cultuurkoepel.

Toegang
Toegangskaarten voor 'Die Jahreszeiten' zijn 27,50 euro en te bestellen via oratoriumkoorheiloo.nl. De kaarten zijn ook te koop bij boekhandel Bruna, De Schrijverij en Primera in Heiloo, en boekhandel Feijn in Alkmaar. Wie dit najaar niet genoeg kan krijgen van grote koorwerken in de Cultuurkoepel biedt Oratoriumkoor Heiloo de mogelijkheid om voor slechts 40 euro zowel 'Die Jahreszeiten' op 18 november als 'Messiah' op 9 december te bezoeken (normale toegangsprijs 20 euro). Messiah wordt uitgevoerd als 'Scratch-concert' met een gelegenheidskoor van meer dan tweehonderd zangers uit heel Noord-Holland. Meer informatie is te vinden op oratoriumkoorheiloo.nl. Daar kunt u ook lezen over de mogelijkheid om als zanger aan deze Scratch deel te nemen, de inschrijving staat nog open.

Grote opkomst bijeenkomst nieuwe inwoners - 'Genieten van een praatje over de heg'

Het was een informatieve en gezellige bijeenkomst in de Witte Kerk. Stip Fotografie

HEILOO – De gemeente Heiloo organiseerde woensdagavond 8 november een kennismakingsbijeenkomst voor nieuwe inwoners van Heiloo. Ongeveer honderdvijftig personen hadden zich daarvoor aangemeld.

Na 19.30 uur liep de Witte Kerk vol met nieuwe inwoners, in Heiloo ingeschreven tussen juni 2016 en augustus 2017. Na de ontvangst met koffie, thee en iets anders lekkers volgde de presentatie van het college en de gemeentesecretaris. De nieuwe inwoners maakten op deze manier kennis met de burgemeester, de wethouders en de gemeentesecretaris.

Oude vertrouwde Heiloo
Onder de nieuwe inwoners zijn mensen die ooit in Heiloo woonden en nu weer terug zijn gekomen. Mevrouw Smits (76 jaar) is daar een van. Na jaren samen met haar man in Hoorn te hebben gewoond, is zij terug in Heiloo. Inmiddels is haar man niet meer in leven en door ziekte kon mevrouw niet meer op zichzelf wonen. Vanuit Hoorn verhuisde ze naar Bergen maar daar voelde zij zich niet helemaal thuis. Nu woont zij in een prachtig appartement in De Loet en is ze blij weer terug te zijn in het oude vertrouwde Heiloo. Bij de bijeenkomst zijn ook mensen uit Eritrea. Via de AZC's Ter Apel, Arnhem en Den Helder kwamen zij in Heiloo terecht. Inmiddels hebben zij een huis toegewezen gekregen en genieten ze van de hartelijkheid van de mensen in Heiloo en van de rust in het dorp.

Hartelijk en sociaal
Er zijn ook mensen die vanuit Alkmaar Heiloo weten te vinden. Margreet de Boer (46 jaar) is hier met haar twee kinderen van elf en zeven jaar neergestreken. In Alkmaar woonde zij in een wijk met jonge gezinnen. Daar gingen de gordijnen 's avonds snel dicht en zag ze niemand meer. Contact tussen de buren onderling was er nauwelijks. Nu woont zij met haar twee kinderen in een buurt met wat oudere mensen. De sociale controle en de hartelijkheid vallen haar op. Hier kan zij, indien nodig, op de buren terugvallen als zij plotseling oppas nodig heeft voor de kinderen. Vaak staan de buren open voor een praatje. Haar directe buren ziet ze vaak even in de achtertuin. "Ik geniet van af en toe een praatje over de heg met mijn buren. Vorige week had ik een bakje spaghetti over, dat ging over de heg naar de buurman," aldus Margreet.

Vragen stellen
Na de presentatie door het college en de gemeentesecretaris bezochten veel aanwezigen kraampjes van onder andere de brandweer en de gemeente. Dat deden ze onder het genot van een hapje en een drankje. Tevens was er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de burgemeester, de wethouders, de gemeentesecretaris en de gemeenteambtenaren.

Tekst: Yvonne van Stiphout

10 vragen aan... Sanne Beentjes

Sanne Beentjes.

HEILOO - Mijn naam is Sanne Beentjes en ik ben zestien jaar. Ik zit op de Vrije School in Bergen, een leuke school waar ik helemaal op mijn plek ben. Op zaterdag werk ik bij Bakkerij Zoon in 't Loo en verkoop ik heerlijke broodjes. Als er feest is, sta ik graag samen met Jus Live Music op het podium.

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in het MCA in Alkmaar en woon samen met mijn ouders en broertje in Plan Oost.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Ik maak regelmatig muziek met Jus en ben al op veel leuke plekken geweest, zoals Culinair Heiloo, de smaakmarkt in Wijk aan Zee, de Nijmeegse vierdaagse en het Oranjebal. Ik hoop in de toekomst nog op veel leuke plekken te komen en daar lekker muziek te maken.

3. Wie zou je graag nog eens willen ontmoeten?
Candy Dulfer, een groot voorbeeld voor mij met haar prachtige saxgeluid! Ik zou dan graag een keer samen met haar willen spelen.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Als klein meisje had ik een pop die ik vernoemd had naar mijn broertje: Baby Ward. In de winter als het buiten wit was van de sneeuw, ging ik met mijn pop naar buiten. Hij lag helemaal zonder kleren in mijn armen en ik bleef volhouden dat hij het beslist niet koud had. In de zomer trok ik hem altijd alles aan wat ik kon vinden.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Ik houd zeer van buiten zijn en de natuur. Daarom vind ik het Heilooërbos de mooiste plek van Heiloo. Vooral het open veld. Vroeger ging ik daar graag hutten bouwen met mijn vriendinnetjes en verzorgden onze moeders altijd een lekkere picknick voor tussen de middag.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Om op vakantie te gaan naar een prachtig, zonnig strand. Met palmbomen en een heldere blauwe zee waar kleurige vissen in zwemmen die je allemaal kan bekijken met je snorkel. De vakantie kan niet vroeg genoeg beginnen!

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Zet door, want als je echt iets wilt, kom je waar je wilt zijn. Heel vaak leuke dingen doen en proberen de vervelende dingen zo veel mogelijk uit de weg te gaan. En vooral eerlijk en jezelf zijn, want daar kom je het verste mee.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Ik ben een open boek, iedereen die mij een beetje kent weet eigenlijk al best veel over mij.

9. Wat zou je veranderen als je burgermeester was?
Heiloo is een mooie plek om op te groeien. Wel mis ik een leuke plek om uit te gaan voor mensen van mijn leeftijd. Als zestienjarige ga je niet meer naar frisfeesten, maar je wordt ook niet binnengelaten op plekken waar ze alcohol schenken. We zijn nog niet volwassen, maar je wordt ook niet snel meer bestempeld als kind. Ik zou een plek maken in Heiloo waar jongeren van zestien/zeventien jaar leuk uit kunnen gaan.

10. Persoonlijke vraag van Charlotte Zoon aan Sanne Beentjes:
'"Sanne, jij bent zo muzikaal en creatief, wat gaan wij in de toekomst van jou zien?''
Na de havo wil ik een vervolgopleiding doen. Daarna ga ik op zoek naar een leuke baan waarin ik mijn creativiteit kwijt kan. Muziek blijf ik voorlopig lekker als hobby doen. Misschien groeit dat ooit nog eens uit tot een goed betaalde baan!

Ik nomineer Raoul de Groot voor de komende 10 vragen.
Raoul is mijn buurjongen. Hij werkt naast zijn opleiding nog niet zo lang als host bij This Beauty Works. Mijn vraag aan hem is: "'Op welke leuke plekken kom je en zou jij van dit werk je beroep willen maken?"

CDA Heiloo gaat weer op fietsronde

HEILOO - Zaterdagochtend 18 november doet de CDA-fractie weer een fietsronde door Heiloo. Wij gaan langs bij een aantal organisaties, maar hebben ook tijd voor andere onderwerpen. Wilt u in gesprek over een actueel onderwerp, of heeft u zelf een andere prangende vraag of u wilt 'gewoon' met de fractie kennismaken? Geef een seintje via Hessel Hiemstra (jhhiem@quicknet.nl of 8500490).

Veertig graden en opstuivend zand Afrika-fietstocht voor het goede doel

Janneke, Jeroen en Martin onderweg in Tanzania.

HEILOO - "Hard work, magic moments," zegt Martin Schuitenmaker uit Heiloo enthousiast. Hij blikt terug op zijn deelname aan de zogenoemde 'Africa Classic mountainbike Tour' in Tanzania, een fietstocht voor goede doelen in Afrika. Samen met zijn kinderen Janneke (31) en Jeroen (25) en honderd andere deelnemers reed hij van 7 tot en met 14 oktober vierhonderd kilometer rondom de Kilimanjaro.
Martin: "Het was geweldig: we doorkruisten suikerrietplantages, akkerbouwgebieden , savannes en bossen. Ook hadden we uitzicht op de meest prachtige berggebieden en meren en beklommen we de Kilimanjaro. Onderweg zagen we bananenplanten, mangobomen en palmen, hutjes, kleine dorpen en wildlife. Bijzonder waren onze overnachtingen in tenten onder de Afrikaanse sterrenhemel met de wilde dieren op steenworp afstand." De omstandigheden tijdens de tocht waren volgens Martin best heftig. "We fietsten soms met veertig graden hitte en dronken daarom extra veel. We vertrokken iedere dag met tweeënhalve liter water in onze rugzak en met anderhalve liter water met extra sportvoeding in onze bidons. Iedere 25 kilometer was er een verzorgingspost voor extra water en voeding. De wegen waren niet aangelegd, we fietsten over rotsen en stenen en opstuivend zand. Het gebruik van mondbescherming was daarom noodzakelijk. Lekke banden in de groep kwamen dan ook veelvuldig voor. Geen pretje om bij veertig graden een binnenband te verwisselen. Gelukkig reed er ook een volgwagen mee, van waaruit assistentie kon plaatsvinden."

Steun aan projecten
De deelnemers aan de 'Africa Classic Mountainbike Tour' brengen geld in het laatje voor Amref Flying Doctors, een organisatie die in Afrika - samen met de lokale bevolking - gezondheidszorg biedt aan de kwetsbaarste mensen in Afrika. De deelnemers aan de Africa Classic bezochten onderweg de projecten waaraan hun sponsorgeld ten goede komt. Zo maakten ze kennis met een project dat voorlichting geeft over HIV/aids en tot doel heeft vooroordelen over de ziekte weg te nemen. Ook is er steun voor seksuele voorlichting aan meisjes, waarbij ook hun rechten onder de aandacht komen. Verder ontwikkelde Amref een alternatief voor meisjesbesnijdenis en maakt een project bevallingen onder medische begeleiding mogelijk. Daarnaast maakten de deelnemers kennis met de flying doctors die medische vluchten naar afgelegen gebieden mogelijk maakt, zodat ook deze bewoners medische zorg kunnen ontvangen. Een bezoek aan een wildlifereservaat behoorde eveneens tot het programma. Volgens Martin is het mooi dat er geen geld aan de strijkstok blijft hangen. "Al het geld komt op de goede plek terecht. Dat hebben we met eigen ogen kunnen zien. Dat was voor mij een voorwaarde om aan de Africa Classic deel te nemen."

Van goochelen tot hardlopen
Martin, Janneke en Jeroen zijn blij dat ze goed voorbereid op reis gingen. "Na veel trainingsfietstochten, deelnames aan clinics en sportschoolbezoeken gingen we met een goede conditie op pad. Met zijn drieën verzamelden we 17.000 euro aan sponsorgeld. We kregen dit geld op diverse manieren bij elkaar. Zo goochelde Jeroen tijdens evenementen - hij is voormalig Nederlands kampioen goochelen bij de junioren - en organiseerde hij verschillende evenementen voor studenten. Janneke zorgde voor diners en verkocht zelfgemaakte drankjes en etenswaren. De Koningsmarkt leverde eveneens geld op, maar het grootste bedrag kwam van een sponsorloop van basisschool De Kerkuil in Limmen. De deelnemers aan Africa Classic 2017 hebben in totaal meer dan 640.000 euro bij elkaar gefietst. Het was een bijzondere uitdaging en uniek om dit samen met mijn zoon en dochter te mogen beleven." Op www.africaclassic.nl zijn de filmpjes en foto's van deze prachtige reis te zien.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Beauty by Britt Kennismakingsbehandeling voor maar 25 euro (in de maanden november, december 2017 en januari 2018)

Eigenaresse Britt Ruiter-Zeeman (l) en werkneemster Caro Nieuwland. Foto: STiP Fotografie

Kerkweg 2b, 1906 AW Limmen, telefoon: 06-51936890, website: www.beautybybritt.nl, e-mail: info@beautybybritt.nl

LIMMEN – Beauty by Britt is gespecialiseerd in de uiterlijke verzorging. Een salon waar iedereen welkom is, van jong tot oud. U kunt er terecht voor diverse gezichtsbehandelingen, hand- en voetverzorging, ontharen en shellac. In de salon staan hygiëne, professionaliteit, aandacht en ontspanning centraal.

Een jong team, gedreven in het vak
Eigenaresse Britt Ruiter-Zeeman opende haar salon in 2011 aan de Kerkweg. Samen met haar man Jim hebben zij een zoon van twee jaar en een dochter van net drie maanden. Britt werkt zelf drie dagen in de salon, de andere dagen wordt de salon door Caro Nieuwland bemand. Britt is schoonheidsspecialiste en pedicure en Caro schoonheidsspecialiste en opleidend huidtherapeute. Mariette Stokx is eenmaal in de drie weken aanwezig. Zij is huidtherapeute.

Niet alleen voor dames
Naast de salon voor dames is er ook aan de heren gedacht. Jim Ruiter, man van Britt, runt op woensdagavond en de gehele vrijdag Barbier Skeer. In een prachtige ruimte, volledig ingericht als een ouderwetse barbierzaak, kunnen heren zich laten knippen of scheren.

Producten
In de salon worden de hoogwaardige producten gebruikt van Babor. Babor is een merk afkomstig uit Duitsland met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Deze producten werken zeer effectief voor zowel de huidverzorging als voor de huidverbetering. Heeft u bijvoorbeeld last van acné, diepe rimpels of een droge huid? Door middel van samenwerking kan het beste resultaat bereikt worden. Het team heeft regelmatig trainingen van Babor om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste behandelingen en producten.

Ruimte te huur
Wilt u graag voor uzelf beginnen binnen de Health & Beauty (m.u.v. schoonheidsspecialiste) en bent u op zoek naar een behandelruimte? Maak het uzelf makkelijk en huur een compleet gerenoveerde ruimte vanaf 30 euro per dag. Geen investeringskosten, maar wel uw eigen behandelruimte. Het gaat om een ingerichte ruimte van 12 m2. Centraal gelegen met parkeergelegenheid voor de deur. De ruimte is nog op een aantal dagen beschikbaar. Ook kunt u gebruikmaken van de keuken/zitplaats (inclusief koffie/thee en water voor de klanten) en de toiletten. Heeft u interesse, neem dan contact op via info@beautybybritt.nl of bel naar 06-51936890.

Kennismakingsbehandeling
Wie wil er met kerst nu niet mooi uitzien? Of misschien in het nieuwe jaar, na de drukke decembermaand, eens heerlijk verwend worden? Beauty by Britt heeft in de maanden november en december 2017 en in januari 2018 een kennismakingsbehandeling voor 25 euro. Kijk op www.beautybybritt.nl voor meer informatie en de overige behandelingen.

Facebook
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en acties in de salon? Volg Beauty by Britt dan nu op Facebook. Ook kunt u hier kans maken op mooie prijzen en speciale Facebook-acties. Like Beauty by Britt en maak kans!

Tekst: Yvonne van Stiphout

Kinderheld Jona naar Madurodam

Jona Mulder, vorig jaar geknipt voor het goede doel.

HEILOO - Jona Mulder uit Heiloo is vrijdag 17 november in Madurodam (Den Haag) aanwezig tijdens de Nationale Kinderheldendag. Dit is een dag waarop Madurodam kinderen die een heldendaad hebben verricht in het zonnetje zet.

Jona mag zichzelf een kinderheld noemen. De jonge Heilooër liet zijn haar groeien en doneerde dit vorig jaar aan Stichting Haarwensen, een organisatie die van echt haar pruiken maakt voor kinderen met kanker.

Madurodam is vernoemd naar George Maduro, een oorlogsheld uit de Tweede Wereldoorlog. Met gevaar voor eigen leven leidde hij tijdens deze oorlog succesvol een belangrijke aanval tegen de Duitsers. In Madurodam inspireert Maduro dagelijks kinderen om in zijn voetsporen te treden, door bij hen empathie, onbaatzuchtigheid en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Tijdens de Nationale Kinderheldendag staat de organisatie stil bij kinderen die lieten zien dat ze over deze drie kernwaarden beschikken. Door uitzonderlijke moed te tonen in de vorm van een échte heldendaad, of juist door een sociale, maatschappelijke daad te stellen. Als eerbetoon vereeuwigt Madurodam tijdens een feestelijke bijeenkomst de namen van deze kinderhelden in het beeld van George Maduro, op het plein voor Madurodam, waaronder dus ook de naam van Jona. Als inspiratiebron voor andere kinderen.

Terriers nu echt rookvrij

HEILOO - Hockeyclub HV De Terriërs in Heiloo is vanaf zaterdag 18 november volledig rookvrij. Dat laat de vereniging weten.

Zullen we dit samen laten bouwen?

Bedijfsunits Boekelemeer.

HEILOO - Goed nieuws voor de 40.397 bedrijven, 14.268 starters en 37.468 zzp'ers in de regio. Voor hen komt binnen dertig minuten reistijd nieuwe bedrijfsruimte beschikbaar op het bedrijventerrein de Boekelermeer.
Op het bedrijventerrein de Boekelermeer is een perceel grond gereserveerd voor het realiseren van twintig duurzame bedrijfsunits. Een standaard bedrijfsunit is circa 40 m2. De unit is uit te breiden met een verdiepingsvloer van 40 m2. Ook is het mogelijk om twee units te combineren waardoor een totale oppervlakte van 160 m2 realiseerbaar is. Standaard zijn de units voorzien van een aansluiting voor water, elektra en internet/glasvezel. Bij oplevering beschikt het pand over een wandcontactdoos, led-verlichting, brievenbus en reclamezuil. Als extra's wordt er onder andere een elektrische overheaddeur, verwarming via HVC en/of zonnepanelen aangeboden.

Ook voor spaarders die een lage rente willen omzeilen en/of investeerders zijn deze units interessant. Bij verhuur kan een rendement tot wel 8 procent gerealiseerd worden. De verkoop is in handen van Bregman Bedrijfsmakelaardij uit Alkmaar. In overleg met Bregman Bedrijfsmakelaardij kunnen kopers de omvang en de vorm van de unit kiezen. Zo wordt invulling gegeven aan het credo: ondernemen op maat.

Boekelermeer
Het bedrijventerrein de Boekelermeer in Heiloo is een groen en waterrijk bedrijventerrein. Als ondernemer in de Boekelermeer bent u optimaal bereikbaar. Het bedrijventerrein ligt gunstig in Noord-Holland. Er wordt gewerkt aan een afslag vanaf de A9 zodat het bedrijventerrein goed bereikbaar wordt.

ME-2 architecten
Het ontwerp is gemaakt door ME-2 architecten. Naast het ontwerp doen zij ook de vergunningaanvraag en de bouwgeleiding. Hiermee is de kwaliteit ook tijdens de bouw gewaarborgd.

Reno Projecten
Reno Projecten is de aannemer van Bedrijfsunits Boekelermeer. De bouwactiviteiten van Reno Projecten zijn zeer uiteenlopend. Zo bouwen ze woningen in de stijl van onze zeer bekende Nederlandse ontwerper Piet Boon en bedrijfspanden.

Trappen langs duurzame huizen

HEILOO - De duurzaamheidsmarkt op zaterdag 11 november in winkelcentrum 't Loo maakte een gevarieerde indruk en was informatief te noemen. Interessant was ook de Nationale Duurzame Huizen Route, een door Lex de Kruif georganiseerde en begeleide fietstocht langs een aantal huizen. Deze tocht startte om 12.45 uur vanaf de aanhangwagen van Greeny Bros tegenover het winkelcentrum. Uitkijkpost-verslaggever Felix Hogeboom fietste graag mee.

Zonnepanelen en warmtepomp
Als eerste kreeg de nulenergiewoning van Jan Treur bezoek. Deze twee-onder-een-kapwoning uit 1956 is voorzien van een elektrische lucht-water warmtepomp voor verwarming en heet water. De H.R-ketel kon hierdoor buiten werking worden gesteld. Eveneens bevat de woning 32 zonnepanelen op het dak die ook de elektrische auto kunnen opladen, vloer- en spouwmuurisolatie en beglazing. Een gasaansluiting is hierdoor niet meer nodig. Dat scheelt in de energielasten: gas wordt naar verwachting in de toekomst steeds duurder. Bij de helpdesk van Duurzaam Heiloo/ Heiloo Energie in 't Loo kunt u terecht voor vragen over het verduurzamen van uw woning. Zie ook heilooenergie.nl en duurzaamheiloo.nl.

Optimaal binnenklimaat PCC
De fietsers bezochten eveneens het nieuwe Petrus Canisius College aan De Dors, gerealiseerd in 2014 en voorzien van de modernste duurzame techniek. De directeur van Schouten Techniek uit Zwaag, installateur van de technische installaties, gaf met veel enthousiasme tekst en uitleg en de machinekamer van de school was open voor publiek. Maar liefst 250 zonnepanelen en -collectoren op het dak leveren elektrische energie en warmte; een warmtepomp koelt de school in de zomer en zorgt voor verwarming in de winter. Daartoe vindt er energietransport plaats tussen een koude en warme grondwaterbel in een zandlaag diep onder het gebouw. De school wordt verwarmd/gekoeld via buizen in de vloer en voorverwarming/koeling van de ventilatielucht. Warmtepompen kunnen in tegenstelling tot traditionele cv-ketels ook koeling leveren, goed voor een optimaal binnenklimaat in de school.

Duurzaam betekent hier ook gezond. Het schoolgebouw staat vermeld in de top 15 van de Happy Building Index. Verduurzaming verhoogt de kwaliteit van het gebouw zodat de gebruikers er ontspannen kunnen vertoeven. De school is vrijwel energieneutraal, alleen bij een piekvraag naar warmte zoals bij het gebruik van de douches na de sportles springt de gasgestookte verwarmingsketel bij. Vestigingsdirecteur Dick Ramler is er met recht trots op.

Tekst: Felix Hogeboom

Bike Action Alkmaar vergroot het fietsplezier

Het fietsmetingssysteem.

ALKMAAR - Bijna twee jaar na de verhuizing van de winkel naar de Korte Vondelstraat 8 vinden steeds meer klanten hun weg naar Bike Action Alkmaar. Dit is een moderne, nette en ruime fietsspeciaalzaak met (of voor) gepassioneerde fietsliefhebbers met in haar assortiment de topmerken Specialized en Cannondale.
Naast een brede collectie e-bikes, mountainbikes, racefietsen en kinderfietsen kunnen de klanten hier terecht voor een vakkundig advies over voeding, onderdelen en accessoires. Met de merken Assos, Etxe Ondo, Specialized, Cannondale, Sugoi en Endura hebben wij voor elke prijsklasse mooie fietskleding. De dames worden zeker niet vergeten, er is in de winkel een speciale en ruime ladiescorner ingericht. In de nette werkplaats, voorzien van de modernste technieken, kunnen de klanten met een vertrouwd gevoel de reparaties laten uitvoeren. Van een eenvoudige bandenreparatie voor de opoefiets, het repareren van de e-bike tot het maatgericht opbouwen van het race- of mountainbike frame, Bike Action Alkmaar heeft voldoende kennis en expertise in huis om deze werkzaamheden naar behoren te verrichten.

In een speciale Bikefitting ruimte kan de klant de fiets op de ideale zithouding af laten stemmen. Tijdens een twee uur durende sessie wordt er een complete lichaamsanalyse gemaakt. Dit is nodig om een dusdanige fietsafstelling te creëren om de krachtsoverbrenging te verbeteren, de zitpositie te perfectioneren om zo fietsgerelateerde blessures te voorkomen. Nieuw bij Bike Action is de inzet van het Retul systeem. Hierbij wordt met een 3D-camera en plakkers zeer gedetailleerd gekeken naar alle bewegingen die bij het fietsen belangrijk zijn om zo te komen tot wijzigingen in de fietspositie. Wanneer er detailwijzigingen nodig zijn zoals een andere stuurbreedte, een kortere stuurpen, een breder zadel, andere inlegzolen of een wijziging in de zadelhoogte, dan kunnen deze exact gevolgd worden door de zadelhoogte. Uit ervaring weten wij dat heel veel mensen baat hadden bij deze meting. Bike Action speelt hiermee in op de wens van de consument om niet alleen het product te verkopen, maar ook een stuk beleving te creëren en het fietsplezier van de bezoeker te vergroten.

Fietstrainingen en fietsreizen
Voor de mensen die nog meer uit hun fietstrainingen willen halen biedt Bike Action ook de mogelijkheid tot het ondergaan van een inspanningstest, waarbij niet alleen de hartslagzones worden bepaald, maar ook het omslagpunt, het vetpercentage en het maximale wattage. Aan de hand van deze gegevens kan er in samenspraak met de sporter of sportster een trainingsschema worden geschreven om de persoonlijke doelstellingen te behalen. Ook biedt Bike Action in samenwerking met Bike Sports Trainingen fietsreizen voor de mountainbike en racefiets aan en geeft het cursussen voor beginnende en gevorderde fietsers. De cursussen vinden meestal plaats op de wegen rond Alkmaar of in het PWN-gebied rond Castricum of Bergen.

Uitvaartverzorging IJmond start met online uitvaart

Uitvaartverzorgster Monique Pronk. Foto: Suzanne Overgaag

REGIO - Uitvaartverzorging IJmond zette afgelopen week een nieuwe stap door het introduceren van de online uitvaart.
Sinds 2015 biedt Uitvaartverzorging IJmond al speciale pakketten aan voor mensen met een krappe beurs en voor mensen die de uitvaart graag sober en ingetogen willen houden. Nu is deze budgetdienstverlening ook online te regelen.

Uitvaartverzorgster Monique Pronk: "Op deze manier blijven wij trouw aan onze uitgangspunten: een goed verzorgde uitvaart voor een redelijk tarief. De tarieven voor een online uitvaart mogen dan zeer bescheiden zijn, nabestaanden krijgen wel altijd een betrokken en persoonlijke begeleiding van een uitvaartverzorger. De familie krijgt ook altijd de mogelijkheid om afscheid te nemen in een van onze uitvaartcentra, meer of minder uitgebreid." Haar collega Debora van Altena vult aan: "Het bestellen van verjaardagscadeaus, het inwinnen van financieel advies of het boeken van verre en mooie reizen, tegenwoordig is er van alles via internet te regelen. Het online regelen van een uitvaart voorziet vast ook in een behoefte."

Uitvaartverzorging IJmond is in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg en de uitvaartverzorgers zijn ingeschreven in het Register Uitvaartverzorgers. Dat geeft nabestaanden de garantie dat zij met een zorgvuldig werkende uitvaartorganisatie te maken hebben. Als u nieuwsgierig bent geworden naar de pakketuitvaart online, kijk dan eens op www.ijmonduitvaart.nl.

Column: half geld

Ooit had Winkelhof 't Loo een echte dierenwinkel, gerund door de oom van de huidige uitbater van die gezellige Brasserie bij de entree. Toen zijn dierenparadijs roemloos wegkwijnde, werd hij rechterhand van HEMA-baas Van Schaaijk en kreeg hij de leiding over een harem smakelijke verkoopsters. Als ik weleens door 't Loo kuier met mijn dierbare Ine, begint ze vaak over die meneer Kees Veldt. Destijds pronkte in zijn etalage een glazen bak, voorzien van gezellige zwart-wit gevlekte knagers die heerlijk slaperig in de houtpulp kroelden en zich ongegeneerd gapend aan de toeschouwers toonden, zelfs als ze de liefde bedreven, de blaas spontaan ledigden of bruine kogels produceerden.

Mijn Ine keek op een dag opmerkzaam naar een eenzaam exemplaar, dat afzijdig treurde in een hoekje. Voor ik het wist trok ze mij mee naar binnen en hoorden we dat die invalide knager voor half geld ging, want "hij had maar één oog en was een beetje vals". Ine op slag verliefd en Rattemans dus gelijk mee in de cadeauverpakking! Hij heeft nog drie jaar als een vorst bij haar geleefd. Hij mocht 's avonds in bed op haar schouder tv-kijken en van haar stroopwafel mee knabbelen, natuurlijk met zijn kattenbakje met grint binnen loopafstand op de dekens. Op het laatst dutte hij vaak in op haar decolleté, zelfs tijdens dat toen ook al rumoerige Journaal…

Jean Thomassen

Vaarwel bestuursleden Welzijn, Jeugd en Trefpunt

De voormalige bestuursleden.

HEILOO - Begin deze maand passeerden de statuten van de nieuwe Stichting Trefpunt Heiloo bij de notaris. Drie stichtingen (Jeugd Heiloo, Trefpunt en Welzijn Heiloo) vloeien samen in deze organisatie, die daardoor de volgende sectoren overkoepelt: jongerenwerk, volwassenenwerk (met name de doelgroep ouderen), sociaal cultureel werk, vrijwilligerswerk en accommodatiebeheer en exploitatie.

Stichting Welzijn Heiloo wordt na eenendertig jaar, Stichting Trefpunt na twaalf jaar en Stichting Jeugd Heiloo na bijna twee jaar opgeheven. Op 31 oktober vonden de laatste vergaderingen van de besturen van de voormalige stichtingen in gezamenlijkheid plaats. Bij deze gelegenheid werd werd de foto gemaakt die te zien is bij dit artikel.

Directeur Marian van Dam van Stichting Trefpunt Heiloo heeft veel waardering voor de inzet van de voormalige bestuursleden in al die jaren. Zij is tegelijkertijd heel blij met de krachtige impulsen voor het welzijnswerk voor de toekomst. "Stichting Trefpunt Heiloo wordt een mooie brede welzijnsorganisatie voor een krachtige gemeenschap. Er zijn nog vacatures in het nieuwe bestuur. Dus wie affiniteit heeft met ons werk wordt van harte uitgenodigd om te solliciteren. De samenstelling van het bestuur is bij voorkeur een afspiegeling van de inwoners van ons dorp. We streven naar een bestuur met, naast de drie heren die reeds benoemd zijn, graag ook jongeren en vrouwen."

Werkzaamheden E.J. Potgieterweg

HEILOO - De rijbaan van de E.J. Potgieterweg is aan vervanging toe. Het asfalt maakt plaats voor gebakken klinkers. Aannemer GP Groot startte maandag met de werkzaamheden. Deze splitst de aannemer op in vier fases, zodat de woningen zo goed mogelijk bereikbaar blijven. De werkzaamheden zijn voor de kerst op 21 december afgerond.

De E.J. Potgieterweg is ter hoogte van de huisnummers 10 tot en met 56 in delen afgesloten. Voor autoverkeer geldt een omleiding. Fietsverkeer en voetgangers kunnen gebruikmaken van de stoep. Het Hildebrandhof is altijd bereikbaar. De J.P. Hasebroekweg is uitsluitend in de eerste fase niet bereikbaar vanuit de Potgieterweg, maar wel altijd via Laan van Zeeman - Kleijn Barlaken.

Naast de werkzaamheden aan de rijbaan worden alle inritten vervangen, wordt het parkeervak aan de oostkant ter hoogte van het Hildebrandhof opgebroken en opnieuw aangelegd, wordt het straatwerk in de twee hofjes (oneven zijde 23 t/m 37 en 39 t/m 53) naast de rijbaan opgebroken en opnieuw aangelegd en worden de bermen en groenvakken na de werkzaamheden hersteld.

Voor vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met toezichthouder Harry Hofman, bereikbaar op 088-9097849 of harryhofman@debuch.nl

Meander verzamelt zwerfafval in Ypestein

Jong Heiloo houdt de wijk schoon.

HEILOO - Een mooi resultaat: twaalf grote zakken zwerfafval. De kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 van basisschool Meander waren er op 6 november blij mee tijdens de 'Let's do it! schooldag'. De kinderen leerden over de plastic soep en hoe deze kan ontstaan door zwerfafval rondom huis en school. Ze maakten, ieder op hun eigen niveau, kennis met de problemen van zwerfafval in diverse variaties. Zo berekenden de kinderen van groep 7 aan de hand van het eenmalige plastic in hun broodtrommel de hoeveelheid plastic per week, per maand en per jaar. Ook leerden zij de waarde van afval als nieuwe grondstof in te zien. Wat een kind zelf beleeft, blijft beter hangen. Daarom gingen de kinderen gewapend met een knijpstok en een plastic zak door de wijk Ypestein om afval te verzamelen. De kinderen hadden niet verwacht dat er zoveel afval te vinden zou zijn in de wijk. De kinderen van de groepen 1 tot en met 3 bezochten een interactieve theatervoorstelling waarbij ze konden ervaren hoe fijn het is om in een opgeruimde omgeving te spelen. Dat deze dag de kinderen aan het denken zette, blijkt wel uit de reactie van vijf jongens uit groep 4. Zij willen een schoonmaakgroepje opzetten om de plastic soep tegen te gaan.

Wildweek bij Melange7

HEILOO - Het wildseizoen is in volle gang en dat kun je niet zomaar aan je voorbij laten gaan. Heerlijk genieten van deze seizoensgebonden gerechten doe je bij uitstek bij Restaurant Melange7. Tijdens de wildweek van 20 tot en met 25 november staan hier namelijk een paar van de beste wildgerechten op het menu. Zo kun je in deze week een boterzachte hertenbiefstuk, fazant, wild zwijn of een bourgondische wildstoofpot bestellen die samen geserveerd worden met traditionele zuurkool. Een licht zoete cranberrycompote én het stoofpeertje maken deze gerechten helemaal compleet. Deze wildgerechten zijn tijdens de wildweek slechts 18,50 euro. Nu de avonden weer kouder worden is een ouderwets gezellige avond in Melange7 een gegarandeerd succes! Reserveer nu via 072-532 53 76 of restaurant@melange7.nl

Natuurwandeling in Heilooërbos

Verkleurde beukenblaadjes dwarrelen naar de bodem, waar ze een goudglanzend tapijt vormen.

HEILOO - Zin om te genieten van de herfstkleuren in het Heilooërbos? De maandelijkse IVN-natuurwandeling voert zondag 19 november langs de onderling behoorlijk verschillende onderdelen van Landgoed Nijenburg. Kom met stevig schoeisel, warme, wind- en regendichte kleding en loop lekker mee, luidt het advies van IVN. De wandeling start om 10.00 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg in Heiloo en duurt ongeveer twee uur. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen naar 072-5325110. Opgeven vooraf is niet nodig. Zie ook: www.ivn.nl/nkl/

Sans atout

Uitslagen damesbridgeclub Sans atout 8 november 2017

A-lijn:1.ds.Kuijt-v.Lochem 69,44;2.ds v.Baarsen-Wuijts 57,64

B-lijn:1.ds.Beerepoot-Bakker 62,50;2.ds.Piet-Steur 57,81

C-lijn:1.ds.Poldervaart-vd Mark 70,42;2.Faust-Ernstig 62,92

Team CSV (rolstoelhandbal) boordevol uniek talent

Team CSV (Castricum), halve finalist verkiezing Uniek Sporttalent 2017. Foto: SCV Castricum

CASTRICUM - CSV is in Nederland als eerste gestart met een rolstoelhandbalteam, onder leiding van Ada Stam. Tijdens haar revalidatie in Heliomare werd haar gevraagd welke sport ze graag uit zou willen voeren. Daar hoefde Ada niet lang over na te denken. Handbal is haar lust en leven. Het enige probleem... er bestond helemaal nog geen rolstoelhandbal. Maar wat er nog niet is kan komen, dacht ze. Ze kreeg CSV Castricum, de club waar ze altijd heeft gespeeld, zo ver om een team op te richten.

Onder leiding van aanvoerster Joyce van Haaster kwam het uiteenlopende team, bestaande uit dertien leden, elke week samen om zich in het zweet te werken. Om meer naamsbekendheid te genereren heeft het team twee jaar lang demo's gespeeld, met resultaat. Inmiddels zijn er zes rolstoelhandbalteams in Nederland en dus ook tegenstanders om tegen te spelen. De clubs komen een keer in de maand samen vanuit alle hoeken van het land voor een competitiedag.

Goud op NK Oostenrijk
In 2015 werd CSV door de Nederlandse handbalbond uitgenodigd om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap in Oostenrijk. Het team ging zonder enige verwachting de competitie in, wetende dat andere landen al veel langer bezig waren met het beoefenen van deze sport. Voor het team, dat met knikkende knieën op het veld stond, kon het niet beter uitpakken. Het team won alle wedstrijden en haalde goud binnen! Maar het bleef niet alleen bij de titel Europees Kampioen, ook is het team uitgeroepen tot sportploeg van Castricum 2016 en Nederlands kampioen 2017.

Dit heeft het rollende team dichter naar elkaar toe doen groeien. Ondanks het binnenhalen van deze titels, is het team nog niet klaar met dromen. Het uiteindelijke doel is om rolstoelhandbal paralympisch te krijgen. En zij durven te zeggen: "Dat wordt weer een wereldtitel!"

Uniek Sporttalent 2017
CSV is gekozen als een van de winnaars in stemronde 3, bij de verkiezing Uniek Sporttalent 2017. 113 deelnemers zijn de strijd met elkaar aangegaan om zoveel mogelijk stemmen en likes te verzamelen van het Nederlandse publiek. Een deskundige en onafhankelijke jury kiest uit deze finalisten de uiteindelijke winnaar; de sporter waarvan zij vindt dat deze de titel 'Uniek Sporttalent ' en de bijbehorende prijzen verdient. In de jury zitten onder andere Esther Vergeer (voormalig paralympisch kampioen rolstoeltennis) en Bibian Mentel (paralympisch kampioen snowboarden). Op 28 november zullen de winnaars tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport in de Amsterdam ArenA gehuldigd worden. Voor meer informatie over de verkiezing, ga naar: http://www.unieksporten.nl/sporttalent

De intochten Sinterklaas in onze regio

Sinterklaas in Akersloot.

Heiloo
Zaterdag 25 november
Het bezoek aan Sinterklaas in Heiloo begint om 11.00 uur op het bordes van het gemeentehuis. Burgemeester Hans Romeyn ontvangt hem daar met veel plezier. Daarna volgt de optocht naar het Looplein (11.15 uur) waar iedereen Sinterklaas persoonlijk kan begroeten. Vervolgens gaan Sinterklaas en zijn pieten via de Heerenweg naar het Stationsplein (aankomst 12.00 uur). Daar gaat Sinterklaas de prijzen van de kleurwedstrijd van het Stationscentrum uitreiken. Na het bezoek aan het Stationscentrum start om 12.45 uur het fantastische feest van Sinterklaas in de grote Theaterzaal van het ontmoetingscentrum De Strandwal van de GGZ aan de Kennemerstraatweg. Onder andere de Sinterklaasband 'Vriendjes van Martine' zorgt voor vrolijke muziek en iedereen kan Sinterklaas een handje geven, evenals een tekening, een kleurplaat of een knutselwerkje. Kom op tijd want als de zaal vol is gaan de deuren écht dicht. Zie ook www.sintinheiloo.nl.

Castricum
Zaterdag 18 november
Sinterklaas en de pieten krijgen om 13.30 uur een warm welkom in Winkelcentrum Geesterduin in Castricum. Om 14.00 uur start een rondtour door het centrum, gevolgd door twee Sinterklaasfeesten (voorstellingen) in de Pancratius kerk aan de Dorpsstraat. De eerst voorstelling start om 15.00 uur, de tweede om 16.30 uur. een Sinterklaasfeest om 15.00 uur -Voor het Sinterklaasfeest dien je een kaartje te kopen van 1 euro. Zie voor meer informatie www.sinterklaascastricum.nl.

Akersloot
Zondag 19 november
Sint Nicolaas en Zwarte Piet stomen ook op naar Akersloot, dat doen ze op zondag 19 november. Om ongeveer 12.00 uur vaart hij de jachthaven A.R.Z.V. binnen. De Ondernemers Vereniging Akersloot (OVA) prijst zich weer gelukkig met de komst van de sint. Na aankomst in de haven laat Sinterklaas zich in een open koets door Akersloot rondrijden. Daarna bezoekt hij rond 12.30 uur de R.K. Kerk van Akersloot. Hier speelt een band leuke muziek. Sint-Nicolaas wordt hier bij zijn intrede uit volle borst toegezongen. Ook burgemeester Toon Mans en Pastor Hudepohl begroeten de sint. Alle kinderen die een tekening of een ander werkstukje voor de sint maakten, kunnen deze aan de pieten overhandigen tijdens de intocht. Voorzie deze wel van je naam en adres, want misschien win je wel een prijs voor de mooiste tekening.

Feest in Limmen.

Limmen
Zondagmiddag 19 november
Sinterklaas en zijn Pieten komen rond 13.45 uur aan met de boot over 't Stet. Aan wal worden zij welkom geheten door burgemeester Toon Mans alwaar de danspieten dansen op gezellige Sinterklaasliedjes. Na het vertrek vanaf het Stet, gaat de optocht (dit jaar een andere route) via het Vislaantje rechtsaf de Dusseldorperweg in, rechtsaf de Vredeburglaan in. Vervolgens direct rechtsaf de Koningsdam in helemaal tot het einde. Daarna via de Brugstraat en het Elzelaantje de Lage Weide op en dan weer linksaf naar de Dusseldorperweg tot aan de Corneliuskerk. Er is een korte stop bij de Cameren. In de kerk is er van 15.30 uur tot 16.30 uur een mooi feest met de Pepernotenband onder leiding van Peter dekker. Ook wordt weer gedanst door diverse kindergroepen onder leiding van Willy Könst en door de breakdancers van de TIOS.

Egmond aan Zee
Zaterdag 18 november
Sinterklaas komt rond 14.00 uur aan op het Egmondse strand, op de hoogte van de Werf. Om 13.45 uur staat de pietenband hier al klaar. Vervolgens gaan de speciale gasten vanaf het Pompplein naar de Prins Hendrik Stichting. Daar zeggen ze de kinderen en de bewoners gedag. De optocht gaat vervolgens richting de sporthal. Rond 16.00 start hier het feest voor alle leerlingen van de peuterschool en de groepen 1 tot en met 4. Het feest duurt tot 17.00 uur. Vergeet ook niet mee te doen aan de kleurplatenwedstrijd. De kleurplaten worden op de scholen en de peuterspeelzaal afgegeven en op 17 november weer opgehaald.

Egmond-Binnen
Zondag 26 november
Sinterklaas en de pieten bezoeken Egmond-Binnen op zondag 26 november. Ze zijn aanwezig om 10.30 uur bij de St. Adelbertabdij aan Abdijlaan 26. Vanaf hier volgt een rondgang door het dorp, deze eindigt bij dorpshuis De Schulp. De intocht duurt tot 13.30 uur.

Egmond aan den Hoef
Zondag 26 november
Natuurlijk bezoeken de sint en zijn pieten ook Egmond aan den Hoef. Dat doen ze op 26 november. Het feestelijke ontvangst start om 14.00 uur met een optocht. Daarna - rond 15.00 uur - worden ze welkom geheten in dorpshuis Hanswijk aan Hanswijk 1. Daar vindt tot 16.00 uur een Sint- en pietenfeest plaats.

Bergen
Zondag 19 november
De Sinterklaasintocht in Bergen duurt van 13.00 tot 17.00 uur. In de stoet is Sinterklaas goed zichtbaar en gaat de Politiepiet voorop. Verder laten Kapiteinspiet, opa Piet, de Muziekpiet, Pietje Peu en alle anderen zich zien en horen. Onderweg klinkt er veel muziek, onder andere van de 'Coole Piet en Pietenband Zo Niet Dan Toch' uit Madrid. De populaire meidengroep Jinxxx zorgt voor een muzikaal spektakel bij de Ruïnekerk, hier komt de sint om 14.30 uur aan.

Geschiedenis van Sinterklaas

De Sinterklaas-geschiedenis begint historisch gezien in Turkije. Hier was Sint Nicolaas de bisschop van Myra (Turkije), hij komt dus niet uit Spanje. Hij stierf op 6 december, circa 340 jaar na Christus. Vereerders brachten zijn overblijfselen later naar Bari in Italië. Bari was lange tijd in Spaanse handen en wie weet verwarde men vroeger Italië met Spanje. Vanwege de vele goede daden die hij gedaan zou hebben, werd hij heilig verklaard. Er ontstonden allerlei legendes over deze persoon en zijn goede werk. Het gooien van pepernoten en suikergoed zou afkomstig zijn van het geven van geld aan arme mensen. Waar zijn hulp Zwarte Piet precies vandaan komt, is niet duidelijk. Hierover bestaan een aantal verhalen. Zo zou Piet een wees zijn afkomstig uit Afrika, die na slaaf te zijn geweest bleef helpen als dank voor zijn vrijlating. De roe werd vroeger gebruikt voor het schoonmaken van schoorstenen en in de bijbehorende zak kwam de roet terecht. De stoomboot valt misschien af te leiden uit de verhalen dat Sint Nicolaas zeelieden in nood kwam redden. Het feit dat veel havensteden een Sint Nicolaaskerk hebben, is hiervan afgeleid. (Bron: www.sinterklaasfan.nl).

Tel de Sinterklaasjes

Foto: Uitkijkpost Media

Deze Uitkijkpost staat vol met Sinterklaasjes. Wil jij ze tellen? Als je het juiste aantal doorgeeft via verkoop@uitkijkpost, dan win jij misschien wel een een stempelkaart voor zes gratis bolletjes ijs van Di Fiorentina! Of maak kans op twee vrijkaarten voor de overdekte speeltuin Monkeytown in Alkmaar. Veel succes gewenst!

Foto: Uitkijkpost Media

Maak jij foto's voor de Uitkijkpost?

REGIO - De redactie van Uitkijkpost is nieuwsgierig naar de foto's die jij gaat maken van een van de intochten van Sinterklaas en de pieten. Bezoek jij de Sinterklaas-intocht in Heiloo, Akersloot, Limmen, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen of Castricum, houdt dan je fototoestel paraat. Stuur je ons jouw mooiste en/of leukste foto's, dan maak jij kans op een publicatie in de krant van 29 november. Doe je best en veel klikplezier gewenst.

Sinterklaas op 18 november in Nederland

DOKKUM - Sinterklaas en zijn gevolg komen zaterdag 18 november in Dokkum ons land binnen. ZIj bezoeken deze historische stad om er de landelijke intocht te vieren. Deze intocht is live op televisie te zien.

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

TK prachtige Boerenkast uit ca. 1850, gepatineerd eiken, met 2 deuren en 5 vakken en lade.Was 2.250,- bij van Burgsteden Antiek, nu 695,--Foto's : zie Marktplaats; nr. m 1220765412 Tel:06-1095 5204

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Zin in een nieuw kapsel? Kom dan gezellig naar Kim's Haarsalon te Heiloo. Knippen is €13,- Kleuren vanaf €30,-. Bel voor een afspraak naar: 06 - 30042383. Tot snel bij Kim's Haarsalon.

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Sinterklaas inkopen doen? Reserveer een ruime auto op www.Huurauto-Heiloo.nl

WINTERFAIR LIMMEN bij Anastasia Dusseldorperweg 97. Laat je inspireren en geniet in een sprookjesachtige sfeer van landelijke woon- en Kerst accessoires. Geopend van 11.00 tot 17.00 in de weekeinden van 17,18,19 en 24, 25, 26 Nov en 8, 9, 10 Dec

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Verhalenkamer Willibrordus / VVV infopunt. Open di. t/m zat. van 11 t/m 16 uur. Expedities / landgoedwinkel /vvvbonnen/ kaarten cultuurkoepel. Www.landgoedwillibrordus.nl

Voor stomerij en pasfoto's .... even naar Primera Het Hoekstuk.

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

TE HUUR: Droge binnenstalling voor inboedel, eventueel ook voor caravan. Info: 06 - 5341 6010 tussen 19.00 en 20.00 uur.

Tuinman heeft nog tijd over voor al uw tuinwerkzaamheden. Alles is bespreekbaar. Vrijbl.prijsopg. Ingeschr. KvK. Tel: 06 - 5344 2975

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk/behangen/dakrep. enz. Ingeschr.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

Weekendje Antwerpen in een comfortabele auto? Datum prikken op www.Huurauto-Heiloo.nl

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen.Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
06 - 2202 0702 AGM-Dealer

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

KPBiking: Ferry Karssen heeft klasse

AKERSLOOT - Alkmaarder Ferry Karssen heeft met zijn winst in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) Mountainbikecup, laten zien tot de betere coureurs te behoren in deze ruim een uur durende technische discipline. Meerdere keren al wist Ferry Karssen zich te nestelen in de topdrie van de uitslag met sporadisch een overwinning. De laatste weken blijkt Ferry Karssen toch de man te zijn waar terdege rekening mee moet worden gehouden, met als resultaat deze mooie en welverdiende zege. De eerste ronden verstreken met Ferry Karssen op kop met Castricummer Vincent Tiebie in het wiel en de rest van het deelnemersveld al op een kleine achterstand, waarvan Alkmaarder Henk Louwe en de jonge Wout Bakker, die in het verdere vervolg door pech moest afhaken maar wel aan de streep kwam, nog het dichtst in de buurt bleven, doch geen potten konden breken. Nadat Vincent Beentjes in de vierde omloop de leiding had overgenomen, bleek dat Karssen met speels gemak kon volgen. Had Ferry Karssen het gaatje met Vincent Beentjes wat laten oplopen, dan was hij in staat op souplesse en licht pedalerend de afstand weer teniet te doen. In de finale met nog drie ronden te gaan, vond Ferry Karssen het tijd worden om het niet aan te laten komen op een eindsprint en koos de ruimte om gedecideerd los te komen van Beentjes. Uitslag: 1. Ferry Karssen (Alkmaar) 2. Vincent Beentjes (Castricum) 3. Henk Louwe (Alkmaar) 4. Marco Wetsteijn (Egmond aan Zee) 5. Marcel Koekoek (Castricum) 6. Martin Meijer (Heerhugowaard) 7. Wout Bakker (Heiloo) 8. Piet Veldt (Akersloot) 9. Chris Kemp (Egmond aan den Hoef) 10. Lars van den Wijngaard (Akersloot).

Open Tafeltennistoernooi Limmen

Wie wil deelnemen aan het Open Tafeltennistoernooi Limmen?

LIMMEN - Het jaarlijkse Open Limmen Tafeltenniskampioenschappen voor de jeugd wordt weer georganiseerd. Het evenement zal komende vrijdag 17 november van 18.00 tot 20.00 uur worden georganiseerd in de sporthal aan de Hogeweg 61 in Limmen. Alle jeugd van 7 tot en met 17 jaar uit Limmen, Heiloo, Castricum en omstreken wordt van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend aan dit leuke toernooi mee te doen. Mocht je geen tafeltennisbatje hebben, dan kun je deze natuurlijk lenen. Het is handig als je sportkleding en sportschoenen meeneemt. Inschrijving kan ter plaatse of via de website www.tafeltennislimmen.nl. De deelnemers zullen diverse partijen mogen spelen tegen leeftijdsgenoten en maken hierbij in verschillende leeftijdscategorieën kans op mooie bekers. Voor ouders en andere toeschouwers zal er natuurlijk koffie klaarstaan. Met de kenmerkende gezellige en sportieve sfeer van dit jaarlijks terugkerende evenement hoopt men wederom een mooi toernooi te mogen organiseren. Heb je dus zin om geheel vrijblijvend een leuke tafeltennisavond te beleven, dan ben je van harte welkom om mee te doen.

Team GTH naar NK trampolinespringen

Het geplaatste NK Team: Yara, Isabelle, Feliene en Nina.

ALKMAAR/HEILOO - Zaterdag werd de laatste plaatsingswedstrijd trampolinespringen voor teams gesprongen. In de ochtend was het de beurt aan het D en E team. Het D team bestaat uit Brechtje, Mila, Elise en Britt. De meiden begonnen de wedstrijd met de verplichte oefening, Brechtje liet hier een mooie strakke oefening zien (25.7). Daarna kwam de keuzeoefening, zowel Mila als Britt sprongen deze oefening keurig uit en scoorden mooie cijfers. De meiden sloten de wedstrijd af met de tweede keuzeoefening, Elise liet een prachtige oefening zien en scoorde dan ook 27.3. Gelijktijdig sprong het E team de wedstrijd: Feliene, Nina, Yara en Isabelle. Ook zij begonnen de wedstrijd met de verplichte oefening, dit was een sterk rondje. Yara scoorde hier met een superoefening dan ook bijna het hoogste cijfer. Tijdens de eerste keuzeoefening scoorden zowel Nina als Feliene 26.6 voor twee hele mooie oefeningen. De wedstrijd werd goed afgesloten door de meisjes, Isabelle liet een sterke oefening zien en scoorde daarmee het derde hoogste cijfer. Als laatste team kwam het C team in actie: Milenka, Silke en Mila.

De meiden sprongen een goede verplichte oefening en scoorden alle drie in de 25 punten. De keuzeoefeningen liepen helaas niet zoals gepland, wel heeft Milenka haar 1½ schroef voorover en Silke haar schroef achterover voor het eerst gesprongen tijdens een wedstrijd. In het eindresultaat was het E team net als de voorgaande twee wedstrijden weer eerste. Met drie keer een eerste plaats hebben zij zich dan ook dik en welverdiend geplaatst voor het NK op 9 december. www.gth-heiloo.nl

Finale Nederlands kampioenschap Keezen

AKERSLOOT - De finale van de zesde editie van het NK Keezen start op zaterdag 18 november. De voorrondes van het NK zijn reeds gespeeld. Afgelopen zondag was de laatste mogelijkheid om een finaleplek te behalen. Vorig jaar bleef de beker in Akersloot, maar gaat dit jaar misschien richting Brabant. Het deelnemersveld uit die provincie is groot. Na Nederland is keezbord.nl hard op weg om ook de rest van Europa te veroveren. Inmiddels is het spel verkrijgbaar in het Nederlands, Duits, Engels en Frans. Voorzichtig denken we al aan een Europees kampioenschap.

Het evenement vind plaats in Café partycentrum de Vriendschap in Akersloot. Aanvang 13.00 uur. Naast de finale vindt er iedere maand een reguliere keezdrive plaats in De Vriendschap.

Koffierondje Egmond-Binnen

EGMOND-BINNEN - Buiten merken we het al een poosje. De bladeren gaan kleuren en soms valt er aardig wat nattigheid naar beneden. Het is de tijd om meer naar binnen te gaan. Het is ook tijd om je te laten verwarmen door de aanwezigheid van anderen of door een fijn gesprek. In de Thuiskamer in Egmond-Binnen willen we op vrijdagochtend zo'n plek zijn. Het eerste half uur wordt u met koffie of thee welkom geheten en is er tijd om met elkaar bij te praten. Daarna vindt een groepsgesprek plaats dat wordt geleid door twee vrijwilligers. De inhoud van die gesprekken is afhankelijk van de behoefte en inbreng van de deelnemers.

Geïnteresseerden zijn vanaf 24 november elke vrijdag van harte welkom van 10.00 tot 11.30 uur bij de Thuiskamer aan de Herenweg 72C (naast het kinderdagverblijf) in Egmond-Binnen. De bijdrage is 1 euro. Voor meer informatie kunt u bellen met de balie van de Stichting Welzijn Bergen 072-5065204 (tussen 9.00-12.00) of met Marja Vlaar 06-29073575. U kunt mailen naar m.vlaar@welzijnbergen.nl.

Hairstyle4You, huiskamergevoel nu in de Torenstraat

Het team staat voor u klaar.

CASTRICUM - Na negen jaar gevestigd te zijn geweest in de Anna Paulownastraat is de kapsalon 'Hairstyle4You' van Karin de Winter op 1 november officieel geopend in de Torenstraat 42 in Castricum.
Twee jaar geleden is het pand aangekocht en helemaal naar het zin verbouwd. Het team, dat al jaren bestaat uit Karin, Charlotte en Kelly (op dit moment aangevuld met stagiaire Hima), werkt inmiddels met veel plezier in de ruime, gezellige kapsalon. Die gezellige sfeer is voor eigenaresse Karin een 'must'. "Ik wil het huiskamergevoel brengen in mijn salon." Ze is dan ook zeer blij met de locatie van het pand. "Hier lopen veel meer mensen voorbij, er is altijd reuring."

De opening was een groot succes en de salon staat nog vol met de vele prachtige boeketten die de dames mochten ontvangen. Met de verhuizing heeft de kapsalon ook nieuwe openingstijden: van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 9.00 uur, op donderdag en vrijdag tot 17.30 uur, op zaterdag tot 16.00 uur en op dinsdag en woensdag kunt u er terecht tot 19.00 uur.

Het pand van Hairstyle4You.

De hele maand november geldt de 'verhuisactie': elke klant krijgt 2,50 euro korting op de behandeling en bovendien is er voor iedereen ook een kleine attentie.

Leerlingen Technasium Bonhoeffer College presenteren hun adviezen aan wethouder Schijf

Wethouder Schijf feliciteert Tessa, Benthe, Allard en Mitch met het mooie resultaat van hun onderzoek.

CASTRICUM – Op 13 november hebben de leerlingen van het Technasium Bonhoeffer College hun adviezen over klimaatadaptieve tuinen gepresenteerd aan wethouder Rob Schijf.

Zestig leerlingen van het Technasium Bonhoeffer College ontvingen zes weken geleden de opdracht onderzoek te doen naar en advies te geven over 'klimaatadaptieve tuinen, toegespitst op bewoners van nieuwbouw aan de Hogeweg/Hoogeweg in Limmen en Heiloo. De tuinen moeten bovendien passend zijn in het beeld van de omgeving. In het adviesrapport dienden adviezen te worden opgenomen voor drie soorten tuinen:

1. De meest geoptimaliseerde tuin waarin klimaatadaptatie en biodiversiteit een optimale symbiose vormen.

2. Een zeer onderhoudsarme tuin die voldoet aan de klimaatadaptieve eisen.

3. Een tuin die redelijk onderhoudsarm is en gericht is op een optimale biodiversiteit met daarbij passende klimaatadaptieve oplossingen.

De presentaties van de verschillende groepen leverde een breed pakket aan adviezen op. Een mooi resultaat wat zeker een vervolg zal krijgen. Tessa, Benthe, Mitch en Allard werden door wethouder Schijf in het zonnetje gezet omdat zij de opdracht het beste hadden uitgewerkt. Als toegift gaven de leerlingen ook nog tips aan de wethouder hoe het zwerfvuil op de Hogeweg/Hoogeweg zou kunnen worden aangepakt.

Tekst: Annemieke Ederzeel

Jaar van honingbij en imker

Imker Piet Kuijs vertelt over bijensterfte.

CASTRICUM - Onze voedselvoorziening is voor een belangrijk deel afhankelijk van de bestuivende arbeid van bijen. In de afgelopen jaren is er een onrustbarende bijensterfte in Nederland. Omdat het Nederlandse landschap qua aanbod van bloemen sterk is verschraald, zijn vele soorten bijen in gevaar. Dit verdient de aandacht van ons allemaal. De verhalengroep heeft imker Piet Kuijs uit Limmen uitgenodigd om hierover te vertellen op dinsdag 21 november om 10.00 uur in dorpshuis De Kern, Overtoom 15 in Castricum. De bijdrage van 2,50 euro voor de onkosten kan men bij aankomst betalen.

Castricum positief over sociale woningbouw Duin en Bosch

CASTRICUM - B&W van Castricum is positief over het bouwen van 48 sociale huurwoningen op het Duin en Bosch-terrein waar voorheen De Clinghe stond. Voor de woningbouw is een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk. De gemeenteraad van Castricum praat over dit onderwerp door tijdens de raadscarrousel op 23 november. Bewoners kunnen dan hun mening geven.

Bewonerswedstrijd 'Wie is de Fjoerste?'

Toverachtige sfeer. Bron foto: Le Champion

EGMONDEN/ BERGEN AAN ZEE - Le Champion organiseert op zaterdag 25 november voor de vijfde keer de Fjoertoer Egmond. Daarbij worden bewoners uitgenodigd om hun huis en tuin om te toveren tot een schitterende act met lichtjes en versiering. De ruim negenduizend wandelaars zijn jury en bepalen wie de 'Fjoerste' wordt.

Tuinen en huizen worden compleet in het teken van de Fjoertoer gezet. Lichtjes, lantaarns, kerstverlichting, kerstbomen en lampionnen: bewoners maken het zo gek als zij zelf willen. Veel bewoners zijn nu al bezig met het voorbereiden van hun act. Door het introduceren van het thema (lustrum) moeten de bewoners extra nadenken over hun versieringen. Het huis met de meeste stemmen mag zich na afloop de winnaar van 'Wie is de Fjoerste?' noemen. Er zijn mooie prijzen voor de nummer 1, 2 en 3 te verdienen en ieder deelnemend huis ontvangt na afloop een leuke attentie. In deze lustrumeditie blikt de Fjoertoer Egmond terug op vijf fantastische jaren. De mooiste acts komen terug en het getal vijf staat centraal. Wij bieden de deelnemers een onvergetelijke avondwandeling aan en organiseren daarom op tal van punten allerlei verrassende licht-, vuur- en geluidsacts.

Wilt u graag meedoen met de bewonerswedstrijd? Wij nodigen u van harte uit om mee te doen. Dat kan door een e-mail te sturen naar communicatie@lechampion.nl met onderwerp "Wie is de Fjoerste". Vermeld hierin het adres en hoe je het project wilt noemen. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 22 november. De wandelaars bepalen via stemming hun voorkeur, deze stemming gaat via het NHD en staat vanaf zaterdag 18.00 online.

Informatie: www.fjoertoeregmond.nl en www.facebook.nl/fjoertoeregmond

Oud en vreemd geld voor oogoperaties in derdewereldlanden

LIMMEN/ HEILOO - Nederlanders doneren massaal oud en vreemd geld in verzamelzuilen, te vinden in meer dan achthonderd verschillende supermarkten. Ook bij Albert Heijn in Limmen en bij Albert Heijn in winkelcentrum 't Loo in Heiloo is doneren mogelijk. Met de opbrengsten, die worden omgezet in euro's, worden oogoperaties uitgevoerd in derdewereldlanden.

Wie nog oud en vreemd geld in huis heeft kan dit in de zuil bij Albert Heijn aan de Vuurbaak in Limmen deponeren. Dat kan eveneens bij Albert Heijn in 't Loo. Hier staat een standaard met de bedoeling daarmee oud en vreemd geld in te zamelen. De Lions club Alkmaar Phoenix plaatste deze standaard hier onlangs. 98 procent van alle Nederlanders heeft al jaren oud en vreemd geld in de bureaulade liggen. De meesten weten niet goed wat daarmee te doen. Sinds 2005 zamelen vele Lionsclubs dit geld in via zuilen, in of bij 800 supermarkten. Via het netwerk van Lions wordt het geld omgezet in euro's. Bij besteding van die euro's verhoogt de Stichting Wilde Ganzen het bedrag nog eens met 50 procent. Sinds het begin van de actie werd reeds een bedrag bijeengebracht van 520.000 euro, waardoor 35.000 oogoperaties konden worden uitgevoerd. Jaarlijks wordt in totaal 2.000 kilogram aan munten en 10.000 bankbiljetten uit 160 landen ingezameld. Kijk voor meer informatie op www.vreemdenoudgeld.nl

Maak je wintersportuitrusting compleet op de Pauw Wintersportbeurs

Alles op het gebied van wintersport vind je op de Pauw Wintersportbeurs. Ingezonden foto

HEERHUGOWAARD - Pauw Wintersport in Heerhugowaard organiseert in het weekeinde van 18 en 19 november weer de grootste (en gezelligste) wintersportbeurs uit de regio. De beurs stelt dit jaar de wintersporter ook al in de gelegenheid om op de aanwezige skibaan in de echte wintersportsfeer te komen. De beurstoegang en het skiën op de echte skibaan zijn geheel gratis!

De Pauw Wintersportbeurs biedt de bezoeker een grote collectie aan outlet- en gebruikte wintersportkleding, ski's, snowboards,schaatsen,helmen en schoenen etc. die ingebracht worden door particulieren en diverse leveranciers. Voor de snowboarders is op deze beurs veel materiaal te vinden door de speciale inbreng van de bekende Amsterdamse freeride en backcountry specialist Ripstar. Kun je tijdens een actieve skidag wel wat extra ondersteuning van de benen gebruiken? Bauerfeind heeft daarvoor de sportcompressiekousen ontwikkeld. Maak tijdens de beursdagen gebruik van de digitale beenanalyse van Bauerfeind.

Nog geen bestemming geboekt? De aanwezige reisbureaus waaronder TUI, The Travel Club en een aantal kleinere reisorganisaties zijn daarvoor aanwezig. Naast de wintersportreizen kan de bezoeker bij een twintigtal standjes brede informatie vinden over alles wat met de wintersportvakantie te maken heeft. Het bekende kledingmerk Schöffel is voor de eerste keer aanwezig met een echte skibaan! Bezoekers, maar vooral de jeugd, wordt uitgenodigd om onder deskundige leiding te ervaren hoe het is om in Nederland al op de ski's te staan. Binnen zullen de skischolen Il Primo en Skirun u alles kunnen vertellen over hun lesprogramma's.

De particuliere inbreng is ook dit jaar weer een vast onderdeel van de beurs en biedt nog steeds een uitstekende gelegenheid om oude wintersportkleding, ski's, snowboards, schoenen, schaatsen, helmen en andere wintersportartikelen ter verkoop aan te bieden. Het grote voordeel van deze beurs is dat de particulier aan de verkoop verder niets hoeft te doen. De aanbieder bepaalt in samenspraak met deskundigen de prijs en Pauw Wintersport verzorgt het gehele verkooptraject. Bij de inbreng betaalt u slechts 1 euro per ingebracht artikel en als het artikel verkocht wordt ontvangt u onder aftrek van de 20% beurskosten cash geld en niet, zoals bij vele andere beurzen, waardebonnen. Kijk op www.pauwwintersport.nl voor de inbrengtijden, condities en voorwaarden.

Bent u op de beurs nog niet helemaal geslaagd? Op de wintersportafdeling van Pauw Wintersport vindt u de allernieuwste wintermode. Tijdens de beursdagen ontvangt u een zeer aantrekkelijke 15% korting op alle kleding uit de nieuwste collecties. Natuurlijk zijn er nog veel meer acties en aanbiedingen. Voor de wintersporter is dit de gelegenheid om tegen aantrekkelijke prijzen een nieuwe outfit aan te schaffen. De openingstijden zijn zaterdag 18 november van 09.00 tot 17.00 uur en zondag 19 november van 12.00 tot 17.00 uur. Het adres: Pascalstraat 3 in Heerhugowaard.

Onvergetelijke herinneringen

REGIO - Bij crematie of begrafenis biedt Terramor u meer dan een prachtige sfeer alleen.
Een afscheidsviering zonder tijdsdruk? Samenzijn in een warme sfeer? Met ruimte voor 25 tot 450 personen? Terramor Uitvaartzorg verzorgt voor u 3 volledige Uitvaartarrangementen met afscheidsviering in de Cultuurkoepel in Heiloo. De cirkelvormige zaal en de kleurrijke lichtinval door de gebrandschilderde ramen dragen bij aan een sfeer van warmte en verbondenheid. Tot de uitgebreide en moderne voorzieningen behoren professioneel geluid en beeld, vleugel en orgel, geluidsopname en besloten live-uitzending.

De Cultuurkoepel is vanuit de gehele regio Noord-Kennemerland goed bereikbaar, ook met OV. De sympathieke Keuken met Karakter zorgt, onder leiding van ervaren horecakoks, voor eten en drinken naar uw wens. Of u maakt uw keuze uit de cateringarrangementen.

De uitvaartzorg van Terramor in de Cultuurkoepel draagt bij aan onvergetelijke herinneringen bij crematie of begrafenis. Terramor Uitvaartzorg is al ruim 9 jaar vertrouwd in de regio. In 2017 is de uitvaartzorg bekroond door Alzheimer Nederland. Met uw keuze voor een Uitvaartarrangement bent u verzekerd van een complete, goed verzorgde en gunstig geprijsde uitvaart. Elke uitvaart wordt naar uw wensen verzorgd.

Voor meer informatie belt u 072-8449767 of bezoek www.terramor.nl/ck

Eerste boom geplant bij winkel Abdij van Egmond

V.l.n.r.: Br. Columba Dechamps, Br. Frans Melkert, Martina Koolwijk, Abt G. Mathijsen, Ton Steenaert en Herman van de Bovenkamp. Foto: Armando Jongejan

EGMOND-BINNEN - Ton Steenaert van de Pius Stichting uit Heiloo plantte op 11 november de eerste boom bij de winkel van de Abdij van Egmond in Egmond-Binnen. De broeders van de Abdij benaderden de Pius Stichting om bij te dragen aan het repareren van de slechte plekken op het parkeerterrein en het verfraaien van het aanzicht van de abdijwinkel. Met het vervangen van de bestrating en het planten van struiken en bomen wordt hieraan invulling gegeven. De eerste boom werd onder toeziend oog van 'vlinderbroeder' Frans Melkert geplant, die afgelopen zaterdag zijn zestigjarig professiefeest vierde. De abdijwinkel is weer in kerstsfeer gehuld en in november en december geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.30 uur.

Rommelmarkt in Wielerbaan Alkmaar

ALKMAAR - De laatste rommelmarkt van het jaar in de Wielerbaan in Alkmaar vindt plaats op zondag 19 november. Ruim 240 standhouders bieden tweedehands spullen aan. De markt is open voor het publiek vanaf 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De entree bedraagt 2,50 euro vanaf 13 jaar en direct bij of naast de accommodatie kunt u gratis parkeren. Bel voor meer informatie 06-20114461 of kijk op www.st-re.nl. Adres Wielerbaan: Terborchlaan 200 in Alkmaar.