De Uitkijkpost

16 mei 2018

De Uitkijkpost 16 mei 2018


Eerste Health Fest Heiloo in Cultuurkoepel

V.l.n.r.: Leonie Grossenbagt, Lotte Blesgraaf en Patricia Ranzijn. Foto: Yvonne ten Bruggecate, The Best of Me Fotografie

HEILOO - Het allereerste Health Fest Heiloo vindt op Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei, plaats in de Cultuurkoepel van Heiloo. Health Fest Heiloo is er voor iedereen die wil bruisen van energie en daar wel een beetje ondersteuning bij kan gebruiken! Bedacht en georganiseerd door Leonie Grossenbagt van Ins and Outs en NL Voedingscoach, Patricia Ranzijn van My-LifeSlim en Lotte Blesgraaf van Miss Bean.

Alle drie zijn ze al een tijdje bezig met het gezonder maken van Heiloo. Tijdens de bijeenkomsten van het gemeente-initiatief Appeltje Eitje merkten zij dat veel inwoners van Heiloo (inclusief zijzelf) niet goed op de hoogte waren van wat er allemaal te halen valt op gezondheidsgebied. Zo besloten ze de handen ineen te slaan en met een fris festival iedereen te laten zien wat Heiloo in huis heeft.

Health Fest belooft niet alleen een festival te zijn waar je kunt komen kijken, maar het is juist een plek waar je kunt beleven en ervaren wat verschillende deelnemers doen. Zo kun je meedoen aan yogalessen, workouts en zelfs walking football, maar er zijn ook lezingen, demonstraties en workshops. Daarnaast is er in de kleine koepel ook een bijzonder programma met lezingen over gezonde voeding en een lezing over de effecten van wat je op je huid smeert, maar ook een familieopstelling en een uniek geleide meditatie.

Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Er is de hele dag een stormbaan, ze kunnen meedoen aan een boksles, ze kunnen komen koken en tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen zij zich laten schminken. En als je even wilt uitrusten met wat drinken of eten dan kan dat ook! Op het festival kun je namelijk onder het genot van livemuziek genieten van heerlijk gezond eten en drinken.

Kortom, deze dag is leuk voor het hele gezin en GRATIS toegankelijk. Voor een klein aantal behandelingen/lezingen wordt een kleine bijdrage gevraagd, vergeet dus niet om contant geld mee te nemen. O ja, denk ook aan een sportieve outfit zodat je lekker mee kunt doen met alle activiteiten! Het hele programma staat op www.healthfestheiloo.nl en op de Facebookpagina Health Fest Heiloo.

HEALTH FEST HEILOO, maandag 21 september tussen 11.00 en 16.00 uur in de Cultuurkoepel in Heiloo.

Wegens succes derde editie Heilooër Wijnroute

HEILOO - Om de zomer goed te beginnen en het terrasseizoen in te luiden, zal op zondag 27 mei alweer de derde editie van de Heilooër Wijnroute plaatsvinden. Traditiegetrouw serveert elke locatie een smakelijk gerechtje, passend bij de gekozen wijn. Elke deelnemende locatie heeft weer haar uiterste best gedaan om de wijn-spijscombinatie(s) zo kloppend mogelijk te maken.

De deelnemende locaties zijn:

Herberg Jan, Melange 7, De Loocatie meets Fnidsen, ll Corso, Plaza Cinco, Café de Wit/Tumi, Fletcher Hotel-Restaurant Heiloo en Brasserie in 't Groen.

De wijnroute gaat om 14:00 uur van start, de route mag u zelf bepalen. De stempelkaarten à € 3,00 per stuk zijn vooraf en op de dag zelf verkrijgbaar bij de deelnemende locaties. Naast de overheerlijke combinatie van wijn en spijs ontvangt iedere deelnemer een presentje bij aankoop van een stempelkaart.

Maak kennis met de locaties en laat u verrassen door de heerlijk wijn-spijscombinaties. Dus beste fijnproever, spring op de fiets en tot zondag 27 mei!

De Schrijverij sluit

HEILOO - Met pijn in ons hart hebben we moeten besluiten om De Schrijverij te sluiten. Wij willen iedereen bedanken die ons altijd heeft bezocht, niet alleen voor hun aankopen, maar vooral om de mooie verhalen die daarbij horen. Het leek af en toe net een dorpshuis. Wij hebben hiervan genoten en zullen dit enorm gaan missen.

Na 32 jaar is het ons helaas niet gegund om door te mogen gaan in het Stationscentrum.

Bedankt voor alle lieve berichten de afgelopen dagen. Onze Primera in Het Hoekstuk blijft gewoon open.

Het ga u goed.

Ingrid, Hans,
Hilda, Anita, Petra, Sandra, Barbara en Miriam

10 vragen aan.... Theo Leering

1. Waar ben je geboren en getogen?
Aan de Heerenweg in Heiloo. Ik was de jongste van zes kinderen en had in een heel fijn gezin een mooie, zorgeloze jeugd.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Mijn hobby's zijn o.a. muziek maken en voetballen. Panathinaikos toonde ooit serieuze interesse, maar ik had toen al definitief voor het schilderen gekozen.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Heel graag zou ik mijn moeder nog eens ontmoeten, zij is helaas te jong overleden.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Die ligt op het kleine grasveldje waar ik schuin tegenover woonde en waar ik gevoelsmatig mijn hele jeugd doorbracht. We voetbalden daar vooral, maar deden ook veel andere sporten en spellen. Al vóór het BMX-tijdperk fietscrossten we daar en maakten een schans waarmee we over een rij met zoveel mogelijk vriendjes moesten vliegen. Een van die vriendjes loopt sinds die tijd met een afdruk van een Polly-8 band op zijn dijbeen.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Een aantal keer per week fiets ik van Alkmaar naar Heiloo door het Heilooërbos. Dat hele stuk vind ik wonderschoon, met name de route langs de Zandersloot.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
In slapen blink ik niet uit, maar mocht er een vriend met pech langs de weg staan dan kan hij de ANWB bellen.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Mijn vader en moeder gaven mij veel goede adviezen, maar lieten me vooral zelf keuzes maken. Het belangrijkste advies kwam van mijn moeder. In zowel goede als minder fijne tijden zei ze altijd: "Lief zijn!" Twee kleine woorden, maar eigenlijk begint alles daar wel mee. Ik doe mijn best om dit advies zo goed mogelijk op te volgen.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik eruit ben met het bestuur van HZV de Witburger en mijn contract met een jaar ga verlengen.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ik zou niet per se iets willen veranderen, hooguit iets toevoegen of laten herrijzen. Het zou mooi zijn als er weer een BukBuk-achtige plek komt waar muzikanten hun eigen muziek kunnen laten horen. Op deze plek zou dan een mooie herinnering aan Maarten van Roozendaal moeten komen.

10. Persoonlijke vraag van Hans Kok aan Theo:
'Theo, tijdens onze schilderlessen bedenk jij altijd leuke onderwerpen om te schilderen. Waar haal jij de passie voor jouw kunst vandaan en heeft Heiloo je daar ook in geïnspireerd?'

Meestal maak ik schetsen van onderwerpen die ik om wat voor reden dan ook bijzonder vind. Soms zijn de ideeën wat vervreemdend of zelfs absurdistisch, maar vaak zijn het ook alledaagse dingen die ik in mijn eigen stijl wil weergeven. Van de vijf gemaakte schetsen werk ik er gemiddeld één uit op doek. Op jonge leeftijd zag ik Jean Thomassen met zijn schilderijen in 't Loo. Zijn werk maakte een groot enthousiasme bij mij los en zorgde ervoor dat ik inzag dat je van schilderen werkelijk je beroep kon maken. Maar Hans, om op jouw vraag terug te komen: ik haal de inspiratie niet uit Heiloo, maar dikwijls haal ik het wel in Heiloo.

Ik geef de vragen door aan Jan Giling. Mijn vraag is:
'Beste Jan, een aantal jaren geleden had jij een prachtige expositie in 't Witte Kerkje. Ben je van plan om daar op korte termijn opnieuw een expositie te organiseren?'

"Gelukkig dat we het samen nog kunnen vieren"

Burgemeester Hans Romeyn kwam op de koffie bij Ria van Kuijk-van West en Wim van Kuijk en bracht zijn felicitaties over voor hun 60-jarig huwelijk. STiP Fotografie

HEILOO - Donderdag 10 mei 2018 waren Ria en Wim van Kuijk zestig jaar getrouwd. Vrijdagochtend 11 mei kwam burgemeester Hans Romeyn op de koffie om het echtpaar met dit heugelijke feit te feliciteren. Het echtpaar mocht het prachtige bord met daarop de Witte Kerk in ontvangst nemen en natuurlijk was er voor het echtpaar ook een mooie bos bloemen.

Ria (84) en Wim (85) van Kuijk wonen sinds 1961 in Plan-Oost. Wim, geboren in Alkmaar, woont sinds 1940 in Heiloo. Ria, geboren in Amsterdam, heeft voor zij naar Heiloo verhuisde in Castricum gewoond. Het echtpaar heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Zij hebben elkaar leren kennen op de Mulo in Heiloo. In de laatste klas kwamen zij elkaar tegen. De vonk sloeg over en zo werden Ria en Wim een paar. Wim is werkzaam geweest in Alkmaar en Amsterdam. Hij werkte op de afdeling financiële administratie bij verschillende bedrijven. Ria is werkzaam geweest als secretaresse. Toen de dochter van het echtpaar zich aandiende is zij gestopt met werken. Het echtpaar heeft verschillende hobby's. Ria heeft tot op hoge leeftijd getennist. Maar ook handwerken, lezen en fietsen behoren tot de bezigheden die zij leuk vindt. Wim fietst ook graag, heeft een passie voor alles wat leeft en bloeit en houdt zich bezig met geologie. Tot vorig jaar was hij betrokken bij het Nivon.

Het echtpaar geniet nog volop van het leven en gaat met de tijd mee. Ze rijden nog auto en doen soms een toertochtje door Duitsland. Maar ook een driedaagse fietstocht wordt regelmatig door hen volbracht. En contact met twee kleinkinderen die in het buitenland verblijven is ook geen probleem. Internetten, mailen en Skypen is iets wat het echtpaar gewoon doet.

Dat ze nog steeds in Plan-Oost wonen is geen toeval. "Plan-Oost is de mooiste wijk van Heiloo," aldus Wim van Kuijk. Ook het nog op zichzelf wonen is voor het echtpaar geen probleem. De trap op komen gaat nog prima. Al was burgemeester Hans Romeyn wel iets te positief. Op zijn vraag of mevrouw de trap nog ophuppelt, antwoordde zij: "Nou ja, huppelen?!"

Het echtpaar is gelukkig dat ze nog samen en gezond zijn en dat ze hun zestigjarig huwelijk kunnen vieren. En het geheim voor zoveel huwelijksjaren samen? Ria van Kuijk: "Er voor elkaar zijn, ieder zijn vrijheid en hobby's hebben."

Het echtpaar viert hun zestigjarig huwelijk in etappes. Op 10 mei zijn ze uit eten geweest met de kinderen bij restaurant Wildschut, op 12 mei komen de buurtjes op de koffie en er volgt nog een brunch met familie. "Door het in etappes te vieren heb je niet iedereen tegelijk en zo heb je meer tijd om met mensen te praten," aldus Wim van Kuijk.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Spel en plezier in Beestenboetje

Samen bezig het spelmateriaal te bestuderen in het Beestenboetje. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zondag 20 mei van 13.00 tot 15.00 uur zijn er natuurgidsen aanwezig bij kinderboerderij het Beestenboetje om voor u en uw kinderen een leuke en leerzame middag te organiseren. Met de aanwezige dieren en met allerlei spelmateriaal gaan we intensief aan de slag. Uiteraard is er ook veel gelegenheid om de dieren te verzorgen of te borstelen. Speciaal voor het Beestenboetje is er allerlei spelmateriaal over onze boerderijdieren ontwikkeld en de natuurgidsen verwelkomen u hierbij graag. Ook met allerlei vragen over de dieren of over de natuur kunnen de kinderen bij de natuurgidsen terecht. De middag is gratis toegankelijk. De kinderboerderij ligt in het gemeentebos aan de Ter Coulsterlaan 1 in Heiloo.

Degradatie of promotie?

Met een schuin oog zit ik te kijken naar Max Verstappen, Tom Dumoulin en Kiki Bertens, terwijl ik op mijn telefoon de tussenstanden van de nacompetitie voetbal bekijk. In mei is er volop sport en kom je niks tekort. Helemaal leuk zijn alle competities waar het in mei of juni op een einde loopt, want dan gaat het vaak ergens om. Kampioen, promotie of degradatie.

Deze wedstrijden zitten altijd vol spanning en brengen het mooiste qua sport naar voren. Miraculeuze ontsnappingen, terugkomen na grote achterstand en doelpunten in laatste minuten. Scheidsrechters die cruciale beslissingen nemen (of niet), oeverloze discussies achteraf over beslissingen of kansen en coaches die het ook niet meer weten. Heerlijk en altijd vol emotie.

Maar niet alles is altijd maar rozengeur en maneschijn. Bij dit soort wedstrijden komen er ook vaak negatieve emoties los. Gevolg: harde overtredingen, schelden en veel kaarten (geel en rood). Ook langs de lijn gaat het er heet aan toe. Supporters die zich misdragen en bestuursleden die verkeerde dingen roepen in 'the heat of the moment'.

Ook Hockeyvader zelf zit volop in de strijd bij zijn cluppie, de Terriërs. Als coach van een jeugdteam om het kampioenschap en als speler zelf vechtend tegen degradatie. Ook dat gaat er soms heet aan toe, wat eigenlijk absurd is, aangezien het hier niet gaat om een WK, Premier League of de Olympische Spelen. Nee, het gaat om een stel oude mannen die nog denken dat ze heel wat zijn op het veld.

Waar het wel om iets gaat is bij Dames 1 van de Terriërs, namelijk om promotie naar de (nieuwe) een na hoogste landelijke klasse. Komend weekend is de eerste wedstrijd (uit) en op zaterdag 26 mei om 12.30 uur vindt de terugwedstrijd bij de Terriërs plaats. Komt allen kijken, want die meiden kunnen best support gebruiken. Mocht er een derde wedstrijd nodig zijn, dan is die op zondag 27 mei ook bij de Terriërs. Misschien ziet u Hockeyvader dan ook nog… Wel bij de oude mannen uiteraard.

The Tibbs in 'poptempel' de Cultuurkoepel

De blazers van The Tibbs. Foto: aangeleverd

HEILOO - Volgens popprofessor Leo Blokhuis en velen met hem zijn The Tibbs fenomenaal goed. Wanneer beleef je dat nog, een achtpersoons band met blazers. De bezetting met drums, basgitaar, gitaar en Hammond, een driekoppige blazerssectie en de gepassioneerde stem van Elsa Bekman, staat als een huis. The Tibbs staat voor meeslepende garagesoul, die stevig knipoogt naar blues, funk, jazz en surf.

De superswingende sluitingsact van Willibrordus Draait Door 2017 nu in de Cultuurkoepel. Geen kans dat je stil blijft zitten bij deze vette mengeling van vlammende originals met hier en daar een meedogenloze cover. De stoelen gaan eruit, het dak gaat eraf!! The Tibbs waren live onder meer te zien in de North Sea Jazz Club, op het Groningse Plato Planet festival en op London Calling in de Amsterdamse Tolhuistuin.

Zaterdag 19 mei in 'Poptempel' de Cultuurkoepel in Heiloo. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten in de voorverkoop 12,50 euro, aan de deur 15 euro. www.cultuurkoepelheiloo.nl.

Op Maarten! Een toost op Maarten van Roozendaal in de Cultuurkoepel

Maarten van Roozendaal. Foto: aangeleverd

HEILOO - Ruim vijf jaar na zijn dood is het tijd om leven en werk van Maarten van Roozendaal te bewonderen. Hij is er niet meer, maar zijn liedjes zullen natuurlijk eeuwig blijven bestaan. Bekend en minder bekend werk van deze veelzijdige liedkunstenaar passeert de revue, uitgevoerd door mensen die hem na stonden. Een eerbetoon is het. Een toost. Op Maarten!

Met Egon Kracht, Marcel de Groot, Jan-Paul Buijs, Paul de Munnik, Hans Sibbel, Wilko Sterke, Lucretia van der Vloot, Jeroen Zijlstra en onder regie van Eva Bauknecht wordt het gegarandeerd een middag genieten van Maartens werk.

Maarten is geboren in Heiloo. Dit dorp komt ook voor in zijn teksten, zijn vader werkte bij de Willibrordusstichting. Het is dus niet meer dan logisch dat de première van 'Op Maarten!' zal plaatsvinden in de Cultuurkoepel op zondagmiddag 27 januari 2019. Meer info: www.cultuurkoepelheiloo.nl. Wacht niet te lang met kaarten bestellen, want wij vermoeden dat de Koepel zo is uitverkocht. Op Maarten!

Spreekuur rijbewijskeuring Heiloo

HEILOO - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op 30 mei en 20 juni in het Trefpunt aan de Abraham du Bois-Hof 2 in Heiloo. Schikt de datum u niet dan zijn er andere mogelijkheden elders in de regio, waaronder Limmen, Egmond en Alkmaar. Tarief: 40 euro voor de B/E keuring en 60 euro voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E.

Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088-2323300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl. Veel gemeenten verstrekken geen keuringsformulieren (Geneeskundig Verslag) meer en verwijzen naar het CBR. Het Geneeskundig Verslag is echter ook verkrijgbaar bij Regelzorg en kost 41 euro. De verwerking en beoordeling van het Geneeskundig Verslag door het CBR kan tot drie maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste vier maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring.

Sing-a-long Heiloo nodigt u uit!

Foto: aangeleverd

HEILOO - Sinds januari organiseert zangeres, trainer en sociaal ondernemer Maartje de Lint Sing-a-long Heiloo: speciale meezingconcerten voor thuiswonenden met geheugenproblemen én hun mantelzorgers. Maartje: "Samen zingen maakt het klankgeheugen wakker en stimuleert omliggende hersengebieden. Het geeft ontspanning en positieve energie gaat weer stromen."

Deze visie wordt ondersteund door prof. dr. Wilco Achterberg, hoogleraar ouderengeneeskunde. Ook prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en bekend van tv-optredens, sluit zich hierbij aan: "Muziek maken is op alle denkbare fronten levensbevorderend. In mijn nieuwe boek Singing in the Brain spreek ik ook specifiek over de positieve effecten van zingen op de hersenen. Zeker bij mensen met dementie biedt zingen een positieve bijdrage aan de levenskwaliteit." "Mijn man was na de Sing-a-long de hele week aan het neuriën, wat hij anders nooit doet," zo zegt een partner van een van de deelnemers.

Sing-a-long Heiloo heeft al heel wat gasten ontvangen. Plezier staat voorop, zangtalent is geen voorwaarde! Komt u ook meezingen? De locatie is de Ter Coulsterkerk, Holleweg 111 in Heiloo. Woensdagmiddag 1x per 14 dagen: 16 + 30 mei, 13 + 27 juni. Na de zomer zijn we er weer vanaf woensdag 5 september! Inloop vanaf 14.30 uur, samen zingen van 15.00 tot 16.00 uur. Deelname 5 euro per keer per persoon; samen met begeleider: 7,50 euro per keer.

Kom 6 juni gezellig proefspelen bij Kits Oonlie!

Kiekeboe! Foto: aangeleverd

HEILOO - Kits Oonlie biedt veiligheid, structuur en mogelijkheden tot ontwikkeling, maar vooral: plezier! Wat bij Kits Oonlie centraal staat is betrokkenheid. Ze bekijken samen met u hoe zij uw kind het beste kunnen begeleiden en wat u, als ouder, belangrijk vindt rondom de opvang.

Wanneer u uw kind toevertrouwt aan de kinderopvang is dat een hele stap. Om de stap naar de opvang makkelijker te maken opent Kinderdagverblijf Plan Oost in Heiloo op woensdag 6 juni 2018 zijn deuren voor alle kinderen tussen de 0 en 4 jaar. U kunt uw kind(eren) op deze dag laten proefspelen tussen 10.00 en 12.00 uur.

Door middel van het sturen van een e-mail naar info@kits-oonlie.nl kunt u uw kind(eren) aanmelden voor het proefspelen op 6 juni 2018. Telefonisch aanmelden kan uiteraard ook door te bellen naar 072-5323576.

DekaTuin bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd!

Foto: aangeleverd

HEILOO - Voor wie van tuinieren houdt, is komend weekend een bezoekje aan DekaTuin de moeite waard. Op Eerste en Tweede Pinksterdag krijgen klanten namelijk 15% korting op alles, wanneer ze met een geregistreerde spaarkaart aankopen doen. Deze kaart is gratis af te halen bij de informatiebalie.

Bij DekaTuin is het al volop zomer. Bij binnenkomst stralen de kleurrijke planten je tegemoet. Verderop in het tuincentrum maak je een wandeling langs een ruime sortering tuingereedschap, kamerplanten en tuinmeubelen in vele soorten en maten. Ook kunnen paardenliefhebbers terecht in de ruiter- en outdoorshop waar een grote collectie ruiterkleding en paardenartikelen te krijgen is. Tot slot loop je naar de kassa langs de schappen met dierenvoeding en accessoires voor de huisdieren.

DekaTuin bestaat dit jaar 10 jaar en dat wordt elke maand gevierd met leuke acties. Hierover lees je meer op www.deka-tuin.nl/dekatuin10jaar. De medewerkers van DekaTuin nodigen u van harte uit de winkel te bezoeken.

Opnieuw hert overleden bij Beestenboetje

HEILOO - Helaas is er weer een hert overleden bij het Beestenboetje in Heiloo. Door het overmatig voeren van de herten is afgelopen vrijdag het achtste hert overleden. Brood is heel slecht voor de dieren! Herten zijn herkauwers en door het herkauwen kan het brood in de maag gaan gisten. Pluk ook geen groen uit het bos, want hierin groeien bollen en die zijn giftig en echt dodelijk voor de dieren. Wilt u helpen? Spreek mensen aan die toch voeren. Wijs hen op de gevaren voor de dieren en wijs hen op de borden die overal staan: In het belang van de dieren, niet voederen!

Hoe lossen senioren hun woonproblemen op?

HEILOO - Veel senioren lopen op een bepaald moment tegen woonproblemen aan. De huidige woning wordt te groot. Buren om een oogje in het zeil te houden ontbreken en ook is er in de directe omgeving vaak geen hulp als het nodig is. Veel senioren zijn eenzaam en voelen zich onveilig. Ook financiën kunnen een probleem zijn; men wil stenen graag ruilen voor geld.

Maar hoe los je dit op?
Eigenlijk moet de overheid voor een passende oplossing zorgen. Die heeft immers ook het voortouw genomen om de voorzieningen te verminderen. Er is een tekort aan (betaalbare) woningen die passen bij senioren. Mondjesmaat worden de woningbouwverenigingen actief.

Wat dan wel?
De 'eenvoudigste' manier is om dit samen met leeftijdgenoten op te lossen. Wanneer je zelf nog energie hebt, moet je eerst proberen 'volgers' te vinden. Daarna moet je bouwgrond of een geschikt gebouw zoeken, met een architect en aannemer in gesprek, vergunningen krijgen, enzovoort. Een tijdrovend proces.

Kan het nog anders?
Simon en zijn vrouw Ellen zagen de politieke bui bijtijds (12 jaar geleden) al hangen. Zij kochten een groot (winkel)pand op een geschikte locatie (nabij winkels en het station) dat zij volledig moderniseerden. Tot op heden wonen zij er nog naar volle tevredenheid. Nu bovengenoemde problemen dreigen, hebben zij besloten die grote ruimte in drie appartementen te verdelen. In een van de appartementen gaat het echtpaar zelf wonen, de andere twee gaan in de verkoop. "Wij zouden de appartementen graag verkopen aan twee seniorenstellen of alleenstaanden die zich in ons idee herkennen. Ieder heeft zijn eigen plek, maar er is ruimte voor gezelligheid, bijvoorbeeld in een gezamenlijke koffiekamer. Doordat je dicht bij elkaar woont, kun je elkaar een beetje in de gaten houden en indien nodig een handje helpen," aldus Simon.

Hoe gaat dat dan verder?
Het plan ligt ter goedkeuring bij de gemeente. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de drie stellen samen eigenaar worden van het geheel, met ieder het recht van wonen in een van de appartementen. Simon: "We hopen in een paar gesprekken met geïnteresseerden een klik te vinden."

Wat krijgen die nieuwe (mede)eigenaren?
Behalve ca. 80 m2 woonruimte met tuin of terras waar ieder privé over beschikt, komt er onder andere ook een compleet ingerichte koffiekamer, een werkplaats, een technische ruimte voor de warmtepomp en extra bergruimte. Bij elkaar 60 m2. Simon: "Op deze manier worden de 'problemen' voor dit kleine groepje hopelijk een stuk kleiner. Ik kijk ernaar uit om er verder mee aan het werk te gaan. Wij zijn ook benieuwd hoe andere senioren dit oplossen."

Voor meer informatie: 072-5054341.

Rotary Heiloo, daar zit muziek in!

Rechts Artina van de Bult van De Vijfhoek. Rechts Artina van de Bult van De Vijfhoek.Foto: aangeleverd

HEILOO - In april vond in de Cultuurkoepel Heiloo het evenement Music Meeting Heiloo plaats. Er traden meerdere (amateur)musici en muziekgezelschappen op met als thema 'Kind en Muziek'. Op donderdagavond 19 april was er daarom een speciale avond van muziekgezelschappen met leerlingen van een aantal scholen. Als extra stimulans voor muziek in het basisonderwijs kregen de scholen muziekinstrumenten. De Rotary Heiloo maakte dit financieel mogelijk.

Ook ODC De Vijfhoek hoorde bij de gelukkigen. Artina van de Bult haalde de instrumenten namens De Vijfhoek op. Djembés, rainsticks en sleighbells ter aanvulling en vervanging van versleten instrumenten voor alle vijf de groepen. En ook nog een xylotote en een boomwhacker basdiatonisch! De Vrienden van De Vijfhoek bedanken alle betrokkenen enorm voor het waardevolle evenement en de schenking van instrumenten aan De Vijfhoek!

Meiwandeling in het Heilooërbos

Het bos bij de Willibrordusweg. Foto: Paul ten Hove

HEILOO - De wat kil begonnen lente is nu toch goed op gang gekomen: wat een groen overal! De bladeren van de beuk en de lijsterbes zijn wat lichter groen dan die van de esdoorn, en zoals altijd zijn die van de eiken wat
later uitgekomen. Al dat jonge groen is voedsel voor insecten en die vormen op hun beurt het ideale babyvoer voor jonge vogeltjes wanneer die uit het ei kruipen. Hun (aanstaande) vaders zingen alvast uitbundig. Waar het bladerdak wat meer gesloten is, zie je dat de speenkruidplantjes al verwelken: hun tijd zit er voor dit jaar al weer op. Maar waar het zonlicht wel tot de bodem doordringt en langs de bermen is er een weelderige ondergroei van allerlei kruiden: look-zonder-look, dagkoekoeksbloem, fluitenkruid, daslook en lelietjes-der-dalen. Zoals elke maand organiseert het IVN, Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie op de derde zondag, nu dus op zondag 20 mei, een natuurwandeling in het Heilooërbos. Er wordt om 10.00 uur verzameld bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Altijd goed om een kijker mee te nemen als u die heeft. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Opgave vooraf is niet nodig. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072-532 5110. Kijk ook op: http://www.ivn.nl/nkl voor meer activiteiten.

Terriërs Veteranen A zoekt keeper!

Foto: aangeleverd

HEILOO - Ben je het enige team (samen met de mannen Veteranen A en Dames 1 Terriërs) dat op het hoge landelijke niveau van overgangsklasse speelt? Win je bijna alle wedstrijden? Sta je in de top 4, heb je waanzinnige hockeyers in je team, maar geen keeper? Dan merk je iedere wedstrijd weer hoe belangrijk die plek is. Een spits kun je best op het middenveld zetten. En er zijn genoeg middenvelders die zonder problemen een topwedstrijd spelen in de spits of als laatste man. Maar een keeper… Dat is een vak apart. We staan op plek 4 in die overgangsklasse, gaan voor de top 3 dit jaar en volgend jaar nog hoger. Dan is het best prettig als je een echte keeper in het doel hebt staan. Kortom: dit team zoekt een keeper! Kan jij keepen, heb je zin in leuke trainingen op donderdagavond, waanzinnige wedstrijden in de overgangsklasse veteranen, derde helften en leuke teamactiviteiten? Bel of mail dan naar: Terriërs Veteranen A (DiVA), claudiametz@hotmail.com of 06-28146140.

Foto: aangeleverd

Keep on Running naar Roparun 2018

Team A: Marcel Beerkens Simone Weeda Marleen Zijlstra Thijs Smit. Foto: Marije Smit

HEILOO - Grote kans dat u de hardlopers en begeleidende fietsers van team 130 Keep on Running voorbij heeft zien komen tijdens een trainingsronde. Of u herkent het logo van de donatieboxen en de statiegeldactie bij Albert Heijn of u heeft iets gelezen en gehoord over het sponsordiner, spinningmarathon, de bijeenkomst bij OVC of de veiling op het sponsorfeest. De afgelopen maanden heeft het team Keep on Running op vele manieren geld ingezameld voor Stichting Roparun. Allemaal voor het goede doel: 'Samen voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker'.

Anderhalve marathon
Afgelopen weekend zijn de laatste trainingskilometers afgelegd en nu is het team klaar voor de Roparun, een estafetteloop van ruim 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam, of van Hamburg naar Rotterdam. Het team van Smit & Partners Keep on Running vertrekt aanstaande zaterdag 19 mei vanuit Parijs. Dit Roparunteam staat aan de start met 24 personen uit Castricum, Limmen, Akersloot, Heiloo en Alkmaar. Er zijn acht lopers, die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon! Verder wordt het team versterkt met acht fietsers, een teamcaptain, een kok, vier chauffeurs en twee fysiotherapeuten. Tweede Pinksterdag zal het team rond 13.00 uur in Rotterdam over de finish gaan. Een avontuur voor het leven!

Het geld wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die een bijdrage leveren aan het motto van Roparun: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.

Voor het hele team geldt: "Al het ingezamelde geld komt geheel ten goede aan de Stichting Roparun. Wij staan volledig achter het doel voor het verbeteren en uitbreiden van palliatieve zorg aan kankerpatiënten en/of hun naasten. Kanker heb je immers niet alleen."

Meer weten? www.keeponrunning.info en www.roparun.nl.

Tekst: Marije Smit

Pinksterexpositie in het Witte Kerkje van Heiloo

Een werk van Lida Dijkstra. Foto: aangeleverd

HEILOO - Drie kunstenaars toveren het Witte Kerkje tijdens de pinksterdagen om tot een kleurrijk geheel. Lida Dijkstra–Pastoor met haar glasobjecten, Wilma Hoebee met haar bronzen beelden en Margret Heeremans met abstract werk op doek. Regelmatig werken de kunstenaars samen, vanwege de goede match die de kunstwerken met elkaar hebben. Divers werk dat samen een prachtig geheel gaat vormen in de ambiance van het charmante kerkje.

Op 19, 20 en 21 mei is het Witte Kerkje aan de Heerenweg 32 open van 11.00–17.00 uur.

Dieuwertje Rustenburg zag dit leuke tafereeltje van de familie Fuut die lekker uit zwemmen was in de vijver van Landgoed Ter Coulster. Echt voorjaar!

Dames HZV3 kampioen

Staand v.l.n.r.: Pauline van den Hoonaard, Diana Spaargaren, Suzanne Hooijberg, Yvette Boergonje, Sanne Duin, Lianne Kaptein, Kim Duinmeijer, Lida Bruin (sponsor), Aris de Wit (sponsor) Hurkend v.l.n.r.: Aranka Oud, Lisa Morsch, Lola Bruin, Julia Ursem, Mieke van Steenis en Jennifer Morsch. Afwezig: Chloé Balland. Foto: aangeleverd

HEILOO - Na al aardig wat andere successen van (zaal)voetbalteams uit Heiloo heeft ook het damesteam HZV3 het kampioenschap met overtuiging binnengehaald. De kampioensfoto werd bij de thuiswedstrijd op 12 april gemaakt, maar eigenlijk was het 23 maart al duidelijk. Dames HZV3 is kampioen. En hoe, de statistieken liegen er niet om. Slechts een wedstrijd verloren, aan het begin van het seizoen. Daarna werd alleen nog maar gewonnen, 19 van de 20 in totaal.

De doelpunten gingen ook lekker, bij tien wedstrijden vlogen er vijf of meer in het net en de uitschieter van 14-1 krikte het positieve saldo nog wat verder op. "Het ging echt lekker dit seizoen, we hebben er 107 in geknald, dat hadden we aan het begin nooit gedacht," zegt Lola Bruin. De dames voeren ook nog een ander mooi lijstje aan, die van de minste tegendoelpunten, slechts 24. Dat zegt des te meer als je ziet dat het daaropvolgende team al 46 doelpunten om de oren heeft gehad. "We hebben een snelle en sterke verdediging en werken goed samen, maar vooral ook het scherpe werk van onze vaste keepster Aranka Oud heeft menig tegenstandster van scoren weerhouden," beaamt Chloé Balland.

Lianne Kaptein: "Het is mooi dat na zoveel seizoenen net niet, we nu wel het kampioenschap pakken en ook met zulke cijfers. Velen van ons kennen elkaar nog van het veldvoetbal, dat helpt natuurlijk, maar zaalvoetbal is toch echt wel weer anders. Komend jaar spelen we derde klasse, een mooie uitdaging waar we hopen de top 5 te bereiken." Als de dames hun huidige vorm meenemen naar volgend seizoen gaat dat vast wel goedkomen.

Winst voor Limmen JO17 op NK zaalvoetbal

Het trotse kampioensteam! Foto: aangeleverd

LIMMEN - De zaalvoetballers van Limmen JO17 kwamen zondag 13 mei in actie in de topklasse. Het team speelde op het KNVB NK zaalvoetbaltoernooi in Purmerend. Limmen werd eerste in de pool-fase, waarna het team de finale mocht spelen tegen WSV uit Apeldoorn. In deze spannende wedstrijd trok Limmen aan het langste eind door vier minuten voor het eindsignaal de 0–1 op het scorebord te zetten. Kampioenen dus!

Nieuwe ronden, nieuwe kansen

De 'nieuwe' wethouders van Heiloo. Foto: Evert Visser

HEILOO - Vertrouwde en nieuwe gezichten maandagavond tijdens de eerste gemeenteraadsvergadering na de verkiezingen. Het voormalige college blijft op het pluche en benoemingen zorgden voor nieuwe ronden, nieuwe kansen.

Coalitie-akkoord 'ongehoord'
De oppositiepartijen D66, PvdA, Heiloo Lokaal, Gemeentebelangen Heiloo en NCPN mochten weliswaar tijdens de gemeenteraadsvergadering hun visie geven op het coalitieakkoord, maar dat is volgens hen niet voldoende. Dat lieten de partijen weten in een gemeenschappelijke verklaring. "Dit is niet de open dialoog waarin partijen vrijuit zonder tijdsbeperking kunnen spreken en waarin de wensen en belangen van alle partijen tot hun recht komen en geïntegreerd zijn", aldus oppositiewoordvoerder Fons Hopman. De oppositie had al veel eerder en uitgebreider met de coalitiepartijen Heiloo-2000, VVD en CDA - winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen - willen meepraten, zij voelen zich nu niet betrokken en gehoord. Hopman liet weten dat de coalitie twee uitnodigingen om tot een gesprek te komen negeerden. Verder waren ze ook niet bereid tot een extra fractieoverleg. Een handreiking van de coalitiepartijen was er overigens wel: zij stelden voor te praten met elke oppositiepartij afzonderlijk. Dit aanbod schoot bij de oppositie in het verkeerde keelgat. Hopman: " Die bilaterale vorm staat een open dialoog eerder in de weg dan dat het deze faciliteert."

De vijf partijen betreuren het dat Heiloo-2000, VVD en CDA "met de meest krappe meerderheid het beleid van de afgelopen vier jaar willen voorzetten." Hopman: "Het verschil tussen meerderheid en minderheid bedraagt slechts 197 stemmen." Maar volgens René van Splunteren (VVD) "heb je meer aan een kleine meerderheid die veel plannen erdoor krijgt, dan een brede coalitie die geen besluiten kan nemen". Volgens Corry Konijn (Heiloo-2000) liggen de standpunten tussen coalitie en oppositie te ver uiteen. "We kunnen wel gesprekken voeren, maar dat zouden we dan voor de bühne doen. Wij kiezen liever voor transparantie." Ook de inhoud van de coalitie-overeenkomst kwam ter sprake. De vijf oppositiepartijen willen dat de financiële haalbaarheid van de plannen gewaarborgd zijn en hameren op controle. Verder is meer aandacht voor duurzaamheid vereist en moet de 40-30-30-regel (minimaal 40% sociale woningbouw) worden gehandhaafd. De coalitie liet de oppositiepartijen vervolgens weten open te staan voor hun suggesties. Zie ook het artikel in de Uitkijkpost van vorige week en bekijk de coalitieovereenkomst op heiloo.nl (kijk bij 'Nieuws').

De 'nieuwe' wethouders van Heiloo en gemeentesecretaris Guy Heemskerk.

Verbeter-injectie voor werkorganisatie BUCH
De gemeente Heiloo zegt 'ja' tegen een door de werkorganisatie BUCH gekozen begrotingswijziging. Het BUCH-bestuur wil het hoge ziekteverzuim en de werkdruk binnen de werkorganisatie terugdringen en de externe communicatie verbeteren. Dit is nodig omdat de dienstverlening niet aansluit bij de verwachtingen sinds de ambtelijke fusie van Heiloo, Bergen, Castricum en Uitgeest op 1 januari 2017. Om de problemen een halt toe te roepen, is voor Heiloo van 2018 tot en met 2021 626.177 euro per jaar gemoeid. Daarbovenop komt een totaalbedrag van ruim anderhalf miljoen euro. Wethouder Rob Opdam zegt dit bedrag te kunnen betalen uit het gemeentefonds en van lege-gelden vanwege de toename van vergunningsverzoeken. Heiloo presenteert zijn plannen op 23 mei aan de andere BUCH-gemeenten. De meeste fracties willen dat het college komt met een realistisch dekkingsvoorstel. Ze willen verder de oorzaken van de problemen in kaart brengen, bijvoorbeeld via een tevredenheidsonderzoek onder de medewerkers.

Groen
Burgers krijgen onvoldoende informatie over groot onderhoud van groen. Zo is het voor inwoners onduidelijk waar en wanneer het verlies aan bomen wordt gecompenseerd. De fracties van Heiloo-2000, CDA en VVD vroegen het college op dit punt meer duidelijkheid te scheppen en het bomenbeleidsplan te evalueren. Alle raadsfracties stemden voor en wethouder Rob Opdam zegde zijn steun toe. De drie indieners van de motie stemden daarentegen niet voor een tweede motie van Gemeentebelangen Heiloo, D66, PvdA, Heiloo Lokaal en NCPN. Zij vroegen steun voor een integraal groenbeleid, waarbij onder andere cultuurhistorische houtwallen, ecologische verbindingszones en karakteristieke lintbebouwing bescherming krijgen en waarbij een kapvergunning moet worden ingevoerd. De indieners betreuren een structurele bezuiniging op groen van 650.000 euro in vijf jaar tijd. Daarnaast hameren ze op de grote waarde van groen voor het woongenot, het milieu en de biodiversiteit. Edith de Jong (Gemeentebelangen Heiloo): "Ondertussen gaan 9 van de 17 hectare internationaal belangrijk weidevogelgebied definitief verloren doordat natuurcompensatie uitblijft." De tegenstemmers voelen vooral niets voor de invoering van een kapvergunning. Wethouder Rob Opdam noemt beleid voor waterberging en lintbebouwing' niet passen in het groenbeleid.

Controle op financiële uitgaven
De PvdA wil dat het college de raad informeert over het doen van privaatrechtelijke rechtshandelingen als er meer dan 250.000 euro mee gemoeid gaat. Zo kan de raad de voorgenomen financiële uitgaven controleren en hierop vroegtijdig reageren. Rob Levie (Heiloo-2000) noemt dit plan niet werkbaar voor het college. "Je zet hiermee het college onder curatele en ik zie dit als een vorm van wantrouwen." Ook de VVD is die mening toegedaan. Met voorstemmen van D66, PvdA, Gemeentebelangen Heiloo en Heiloo Lokaal haalde de motie het niet.

Minder loon voor mensen met arbeidsbeperking
De gemeenteraad moet zich uitspreken tegen regeringsvoorstel om de loondispensatie voor mensen met een arbeidsbeperking in te voeren. Tenminste, dat willen Gemeentebelangen Heiloo, D66, PvdA, Heiloo Lokaal en NCPN. De loondispensatie pakt lager uit dan het wettelijk minimum loon waardoor deze groep mensen in de bijstand komt en te maken krijgen met regels waarmee ze financieel niets opschieten. "Hier is sprake van arbeidsdiscriminatie, zoals het College van de Rechten van de Mens ook al concludeerde", aldus Edith de Jong van Gemeentebelangen Heiloo. Wethouder Fred Dellemijn noemt dit onderwerp een zaak voor Den Haag en wilde er daarom niet op reageren. Vervolgens stemden alle raadsfracties voor de motie.

Benoemingen
De gemeenteraad heeft Fred Dellemijn, Rob Opdam en Elly Beens opnieuw gekozen en benoemd tot wethouder. Samen met de voorzitter en de gemeentesecretaris Guy Heemskerk vormen zij het nieuwe college. De benoeming ging gepaard met een schriftelijke stemming op briefjes: Fred Dellemijn en Rob Opdam kregen ieder 10 voorstemmen en negen blanco stemmen. Elly Beens kwam met 11 voorstemmen en 8 blanco-stemmen iets meer steun. De drie wethouders legden de verklaring of belofte af. Hetzelfde deden Rene van Splunteren en Tijmen Valkering, zij zijn de nieuwe plaatsvervangende voorzitters van de raad. Fons Hopman is nu voorzitter van de commissie Maatschappelijke Zaken, Rob Hensen en Luuk Schaap zijn de plaatsvervangende commissieleden van Bestuurlijke Zaken en Hessel Hiemstra is plaatsvervangend lid van de commissie Openbare Ruime. Ook de leden van de Commissie Geloofsbrieven werden benoemd, dit zijn Mart Brouwer de Koning (tevens voorzitter), Tijmen Valkering en Annemarieke Nierop.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Expositie en Franse zang in Overslot

Edouard treedt op in Overslot. Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Dit jaar wordt herdacht dat het 450 jaar geleden is dat Lamoraal van Egmont op de markt in Brussel werd onthoofd. In dat kader is fotograaf Ab Baart een project begonnen over de 'Heeren van Egmont' en het 'Vechtvolk'. Deze tentoonstelling is binnenkort te zien in Huys Egmont. De foto's die in museumhoeve Overslot tentoongesteld worden, zijn door Marga Rezel achter de schermen van dit project genomen tijdens een tweetal shoots in Overslot. De beide exposities zijn tot en met augustus te zien.

Zondag 20 mei bezet Edouard het kleinkunstpodium van Overslot. Edouard is een Franse zanger die sinds 2001 in Nederland woont. Zijn repertoire omvat liederen van Jacques Brel, Charles Aznavour etc. maar ook eigen werk en wat liederen van Leonard Cohen, Sting, Nina Simone, soms zelfs in het Frans vertaald. Zijn optredens zijn intiem met emotie en humor.

Egmonders laten oude tijden herleven. Foto: Marga Rezel

Museumhoeve Overslot, gelegen aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef is een oeroude hoeve met een wonderbaarlijke akoestiek, waar Egmonders én bezoekers vanuit alle windstreken kunnen genieten van een speciaal Lamoraalbier en bijzondere concerten, een natuurhistorisch museum met bodemvondsten en antiquiteiten, hedendaagse kunst en aandacht voor de meer dan duizendjarige kunstgeschiedenis van de Egmonden. Een schatkamer in het historische hart van Egmond! Museumhoeve Overslot is ieder weekend open vanaf 14.00 uur, met op iedere zondagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur livemuziek. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt wel zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, vol=vol!

Kunstmarkt bij de Koffiemolen

Het is altijd gezellig op de kunstmarkt. Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Na twee succesvolle jaren volgt er dit jaar een reeks van vijf kunstmarkten bij de Koffiemolen. Deze markten vinden allemaal plaats achter restaurant Smakelijk aan de Egmonderstraatweg te Egmond aan den Hoef. Zondag 20 mei vindt de eerste van de vijf kunstmarkten plaats. Er is een breed assortiment van kunstdisciplines te zien: schilder- en tekenwerk, keramiek, lampen, fotografie, textiel, glas, sieraden en nog veel meer. Tevens is er livemuziek.

Na 50 jaar is de molen van Berkhout (bijna) gerestaureerd – de wieken komen er over een paar jaar bij – en is de molen een bezoekje waard voor koffie en lunch, evenals het terras naast het restaurant. Een tafel reserveren bij het restaurant kan via www.restaurantsmakelijk.nl.

Dit jaar is Uitgeverij Arti niet meer aanwezig na de onvoorziene omstandigheden van maart dit jaar, toen uitgever Jochem Schuijt het leven verliet. Wij zullen hem missen.

Op het terrein is er voldoende ruimte om te parkeren. Er zijn nog kramen te huur voor deze markt of een van de andere vier en een kijkje nemen is de moeite waard. Wilt u een kraam reserveren voor 2018 dan kunt u dat telefonisch doen bij Roderick Taylor op 06-57537430 of mailen naar rodericktaylor@hotmail.com. De overige data zijn 17 juni, 22 juli, 19 augustus en 9 september.

"Limmen zet de schouders eronder"

Uitslaande vlammen op het dak van de Corneliuskerk. Foto: aangeleverd

LIMMEN - In hoeverre de Corneliuskerk in Limmen na de brand van 3 mei weer in de oude staat wordt teruggebracht, hangt mede af van het oordeel van het bisdom. "Het bisdom moet zijn zegen geven en daar is het wachten op. Het bisschopbestuur vergadert volgende week donderdag weer, dan weten we misschien meer," vertelt pastor Johan Olling.
De pastor laat weten dat "signalen en contacten ons de afgelopen dagen laten weten dat Limmen zich geen zorgen hoeft te maken. De geloofsgemeenschap van de Corneliuskerk is vitaal en financieel draagkrachtig." Over de oorzaak van de brand en het schadebedrag kan hij nog niets zeggen. "Dat wordt allemaal nog uitgezocht."

Veel steun
Johan Olling, inmiddels negentien jaar verbonden aan de kerk, kijkt met ontsteltenis terug op de dag van de brand waarbij hij met een groep andere parochianen in Ierland vertoefde. "Iemand kwam naar ons toe en zei: "Je kerk staat in brand". Ik dacht dat het een grapje was, maar toen kregen we links en rechts allemaal telefoontjes binnen en zagen we de beelden. Dan dringt het keihard tot je door, we keken ernaar met tranen in onze ogen." Bij thuiskomst donderdagavond kregen Johan Olling en zijn reisgenoten een hartverwarmende ontvangst bij de kerk en in het tegenoverliggende dorpshuis De Heeren van Limmen. "Het stond zwart van de mensen. Bloemen waren in het hek van de kerk geprikt, we kregen kaarten met steunbetuigingen en tekeningen van kinderen. Het was overduidelijk dat hier iets vreselijks was gebeurd. Voor ons was dit een stukje rouwverwerking." Olling kreeg ook "hartverwarmende reacties" van omliggende katholieke parochies en vanuit de PKN-kerk in Limmen. Hij waardeert de gemeenschapszin in het dorp zeer. "Iedereen wil ons steunen en helpen, of ze nu kerkganger zijn of niet. Dat is fantastisch."

De pastor benadrukt dat Limmen "verdrietig en verslagen is en de schouders eronder zet." Steun komt uit meerdere hoeken. Zo bood De Heeren van Limmen ruimte voor de zondagsdiensten en de dienst op Hemelvaartsdag. Ook de komende tijd zijn kerkgangers hier op zondag welkom. De zaterdagvieringen vervallen voorlopig. Olling: "Het vakantierooster gaat al over een paar weken in. In september pakken we de zaterdagdiensten weer op, de locatie hiervoor is nog niet bekend." Verder gaan de vier koren die normaal gesproken in de kerk repeteren gebruikmaken van de locatie De Heeren van Limmen. Voor het houden van uitvaarten en avondwakes is van verschillende kanten hulp geboden. "Gedacht wordt aan De Heeren van Limmen of de protestantse kerk in het dorp. Als het nodig is biedt ook de grote kapel van O.L.V. ter Nood onderdak." Olling laat verder dankbaar weten dat de parochie uit het hele land financiële steun ontvangt - bijvoorbeeld uit collectes - en dat deskundigen op het gebied van verzekeringen willen ondersteunen. Verder bieden kerken die op termijn moeten sluiten hun orgels aan ter vervanging van het koororgel en krijgen de beschadigde kerkbanken elders onderdak. Diverse koorleden bieden aan om acties te houden en om te helpen bij het schoonmaken van de kerk.

Schade
De brand in de Corneliuskerk brak donderdag 3 mei omstreeks 17.30 uur uit en verwoestte een groot deel van de kerk. Het vuur woedde enkele uren in het middengedeelte van de kerk. Het dak stortte grotendeels in en de muren van de noord- en zuidzijde van de kerk begaven het. Deze grenzen aan de pastorie met appartementen; vanwege instortingsgevaar moesten de bewoners hun woningen verlaten. Zij vertoefden enkele dagen in hotels en mochten donderdag weer hun appartement in. De brand verwoestte het koororgel en daarnaast liep het pelsorgel waterschade op - orgelmaker Flentrop restaureert dit instrument. De vlammen kregen geen vat op de pastorie met de appartementen, de kerktoren, de kluis met kerkelijke kostbaarheden en de rouwkamer. Ook de vijf glas-in-loodramen zijn onbeschadigd. De gemeente Castricum laat een bouwtechnisch onderzoek doen naar de staat van het gebouw. Aan de achterkant is uit voorzorg een (lage) muur gestut en rondom de kerk zijn bouwhekken geplaatst. Enkele delen die gevaar kunnen opleveren zoals afgebrande balken, zijn inmiddels uit de kerk verwijderd. Als het instortingsgevaar is geweken, dan kan het grote opruimen beginnen. Inmiddels is op veilige plekken een schoonmaakbedrijf bezig met opruimingswerkzaamheden. Tot vrijdag waren de klokken van de kerk niet te horen en gaf het kruis op de kerk geen licht. Olling: "Dit was niet mogelijk omdat de stroomvoorziening defect was. Dit probleem is gelukkig nu verholpen."

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Karavaan Festival 1 t/m 10 juni. 10 dagen locatietheater in o.a. Alkmaar, Heiloo en Egmond aan den Hoef

Première oer-opera Aardappelvreters tijdens Karavaan Festival. Foto: Bowie Verschuuren

REGIO - Karavaan Festival strijkt van 1 t/m 10 juni weer neer in de regio Groot Alkmaar. Tien dagen verrassend locatietheater op bijzondere plekken en een gezellig festivalhart in het centrum van Alkmaar met gratis straattheater, livemuziek, eten & drinken en Kinderkaravaan. Een editie met een gouden randje, want Karavaan bestaat 25 jaar!

Het festival brengt je door de hele regio naar boerderijen, cultuurhistorische locaties, de polder, het bos, de binnenstad en bijzondere bedrijven waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Met onder andere de première van de grootse oer-opera Aardappelvreters op de boerderij van Klaas Valkering in Egmond aan den Hoef en het succesrecept van vorig festival: een nieuwe theatrale fietsexpeditie door Alkmaar en Heiloo: Rondje Boekel.

Het festivalhart op het Doelenveld in hartje Alkmaar is elke dag goed voor een shot inspiratie met een wel heel gevarieerd en gratis te bezoeken programma en met op beide zondagen Kinderkaravaan. Het festival wordt afgesloten met een feestelijk en groots bacchanaal vol lekkers, theater en muziek in de eveneens jarige Grote Kerk Alkmaar.

Kijk op karavaan.nl voor het volledige programma en tickets.

Toch een waardig afscheid

De geïmproviseerde opbaarruimte aan het Stetlaantje. Foto: aangeleverd

LIMMEN - 3 mei 2018, brand in de Corneliuskerk. Deze dag zal bij menigeen lang in het geheugen blijven. Niet alleen bij de Limmenaars maar ook bij de bevolking van omliggende dorpen. Het nieuws gaat snel, de pers was in grote getale aanwezig. Media, we kunnen niet meer zonder. Maar hoe ga je ermee om? Er is een nieuwszender die hierin bijscholing verdient.

Wij, Uitvaartverzorging Groot in Limmen, beheren de rouwkamer die gelegen is tussen de kerk en de pastorie. Op het moment dat de brand uitbrak bevond zich een overledene in deze rouwkamer. In allerijl is met behulp van de brandweer de overledene overgebracht naar een ruimte die losstaat van de kerk. Dit was van tijdelijke aard. Op last van de brandweer moest de overledene naar elders worden geëvacueerd. Met de twee zoons, beiden niet woonachtig in deze regio, was overleg op dat moment niet mogelijk. Marcel Bakkum Rouwvervoer hebben we bereid gevonden tot het evacueren van meneer en onze opbaarbenodigdheden. De brandweermannen hebben meneer zeer respectvol, op een rijdbare baar, over alle brandslangen heen getild en naar de transportbus gereden.

Na de plechtigheid op 5 mei in Cultureel Centrum 'Vredeburg', maar ook nu nog op straat en in winkels, wil men weten waar de overledene naartoe was gegaan. Via deze weg willen wij hierop antwoorden.

In het Stetlaantje, achter ons woonhuis, hebben wij op een deel van ons terras op een waardige manier een tijdelijke opbaarruimte gecreëerd, inclusief koeling, rouwschermen en bloemenstandaards. Zo bleef het voor de nabestaanden ook mogelijk om naar hun vader en opa te gaan. Vanuit het Stetlaantje is meneer rijdend op de baar door de kinderen en een kleinzoon naar 'Vredeburg' gereden voor de plechtigheid.

Zoon Maxim geeft bloemen aan de brandweer als blijk van dank. Foto: aangeleverd

Onze dank gaat uit naar al deze mensen die in deze buitengewone situatie onbaatzuchtig en kordaat gehandeld hebben. Hierdoor is ons, als nabestaanden, groter leed bespaard gebleven.

Theatergroep Horizon speelt Tess

De cast van Tess tijdens de repetitie in de Grote Kerk. Foto:www.musicalnieuws.nl / DenP Images

ALKMAAR - Theatergroep Horizon is er klaar voor, alle repetities, decorstukken, kleding en rekwisieten zijn volbracht, gemaakt, gebouwd, gehuurd of gekocht. Maria Tesselschade Roemers Visscher kan tot leven worden gewekt in de Grote Sint-Laurenskerk in Alkmaar van 23-27 mei 2018. Dit unieke humoristische, op waarheid berustende verhaal over het leven van Maria Tesselschade is geschreven door Marc Smit en gecomponeerd door Hans Kunneman. Een dreamteam voor Theatergroep Horizon! Niet alleen de teksten, maar minstens ook de gevarieerde muziekstukken zijn briljant. Afgelopen zondag is de laatste doorloop gerepeteerd met het 15-koppige orkest en de organist van het grootste kerkorgel van West-Europa (in acht nummers doet het orgel mee in de musical, een unieke samenwerking!). Koop snel uw kaarten à 20 euro online, vrijdag en zaterdag zijn al uitverkocht! www.theatergroephorizon.nl

Hing Ting Lai naar Limmen

Topspeler Hing Ting Lai komt simultaanschaken in Limmen. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Bij Schaakvereniging Vredeburg is het een traditie geworden om het schaakseizoen af te sluiten met een simultaansessie, waarbij een nationale topspeler het opneemt tegen alle leden van de Limmer vereniging.

In de afgelopen jaren bezochten diverse topspelers waaronder Nederlands kampioen Dimitri Reinderman (2014), Thomas Broek (2015), Manuel Bosboom (2016) en vorig jaar Nederlands kampioen bij de vrouwen Zhaoquin Peng de sfeervolle speelzaal in Limmen. De simultaansessies leverden steevast een spectaculaire seizoenafsluiting op. Meestal zijn de nationale toppers veel sterker dan de lokale schuivers. Af en toe wordt een knappe remise genoteerd. Soms is een stunt aan de orde. Denk aan de verrassende overwinning van Marcel Wester tegen de verbouwereerde Bosboom?

Dit jaar is het de zeer sterke, jonge topspeler Hing Ting Lai die gecontracteerd is voor het simultaan. Op vrijdagavond 1 juni neemt Lai, die op 3 mei 21 jaar wordt en beschikt over een rating van maar liefst 2444 elo-punten, het op tegen alle leden van SV Vredeburg. Secretaris Harold Ebels, die Lai wist vast te leggen voor de simultaanséance, vertelt: "Lai is zo'n beetje de sterkste snelschaker van Nederland. Hij ontwikkelt zich razendsnel en behoort ook in lange partijen al tot de top van het land. Hij is in 2017 doorgedrongen tot de rang van 'ínternationaal meester'. Ik ben blij dat we deze kampioen van de toekomst nu al in Limmen aan de bak kunnen zien!" Ebels is ook trots dat een kleine vereniging als SV Vredeburg – met niet meer dan 35 leden – het jaar in jaar uit lukt om een topspeler vast te leggen voor de seizoenafsluiting. Ebels: "Een anonieme sponsor met een warm hart voor de vereniging blaast in de bus, zodat wij dit evenement kunnen organiseren zonder onze begroting te overschrijden. Heel fijn!"

Teams Sports4all vallen in de prijzen

De teams van Sports4all Heiloo en Fire Balls uit Heerhugowaard. Foto: aangeleverd

HEILOO - Onder grote belangstelling werd zaterdag 21 april in Bowling & Party Centrum Heiloo de laatste league gespeeld voor mensen met een beperking. De tegenstanders waren de verenigingen Fire Balls uit Heerhugowaard, Strike Again uit Almere en Bowling Vereniging Hoofddorp. In totaal deden er tien teams mee. De stand bij aanvang gaf aan dat er nog voor veel teams een hoge klassering inzat. Met veel inzet en veel plezier en enthousiasme van de meegekomen supporters werden de drie games gespeeld. Na afloop werd iedereen verrast met een optreden van de steeds bekender wordende zanger Juriaan Singels. Op zijn eigen wijze wist hij steeds weer de aanwezigen, inclusief zijn manager Lucas Bugter, te vermaken met zijn liedjes. Na dit optreden kregen de aanwezigen een ijsje van Di Fiorentina.

Door wedstrijdleider Jos Homan werden de resultaten vakkundig uitgerekend en gepresenteerd. Voor de teams van Sports4all Bowling Heiloo betekende dat een 1e en 2e plaats voor het bowlen met hulpmiddel en een 3e plaats voor bowlen zonder hulpmiddel. Voor een individuele prijs had de organisatie voor mooie oorkondes gezorgd. Hier vielen Wendeline Sprenkeling, Chris van der Kuit en John Eskens uit Heiloo in de prijzen.

De prijzen werden uitgereikt door de afgevaardigden van de Dirk Kuijt Foundation, Ger Ravensberg, Uniek sporten, Pascale de Hoogh, sponsor IJssalon Di Fiorentina, Paulita, sponsor Prowin en Marieke Hommes. Aan wethouder Rob Opdam was het de eer om aan de teams van de behaalde 1e plaatsen in beide categorieën de prachtige bekers uit te reiken. Een algemeen dankwoord sprak Rob Opdam nog uit richting de organisatoren Jos Homan, Elvis Jancovic, Jan Stroman, Willem Wilbrink en Frans Endel. Al met al een zeer geslaagd pilotproject waarin voor het eerst de deelnemers in teamverband voor het teamresultaat moesten bowlen. De organisatoren willen hier volgend seizoen een vervolg aan geven door meerdere verenigingen uit Noord-Holland in de gelegenheid te stellen om teams in te schrijven. Tevens heeft de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) al toegezegd om dit project volgend seizoen een landelijk karakter te geven. De pilot wordt als voorbeeld uitgezet in andere provincies en regio's.

Topsportgroep AV Trias in actie

Lisanne de Witte loopt de 400 meter in Gouda. Foto: aangeleverd

HEILOO - Afgelopen week kwam de topsportgroep van AV Trias voor het eerst in actie. De groep, die net teruggekomen was van een trainingsstage in het Spaanse Nerja, kwam op verschillende plaatsen in Nederland in actie.

Amsterdam
Tijdens de International Amsterdam Battle U18 kwam het vuurwerk van Stan Nijhuis, Casper Peterse en Nienke Madderom. Zowel Nijhuis als Peterse deden mee aan het hoogspringen. Eerstgenoemde ging met de overwinning naar huis door 2.01 te springen. Peterse moest genoegen nemen met 1.65.

De enige vrouwelijke deelname kwam van Nienke Madderom, zij deed mee op de onderdelen 100 meter, 200 meter en 100 meter horden. Een succes, want op elk onderdeel kon zij een persoonlijk record noteren.

Owen Westerhout in actie in Gouda. Foto: aangeleverd

Gouda
Het Zuid-Hollandse Gouda was toneel voor de twee 400-meter-lopers Lisanne de Witte en Owen Westerhout. Beiden maakten een uitstapje naar de 200 meter. Voor de Nederlands kampioene op de 400 meter was het alweer vijf jaar geleden dat ze op deze afstand startte. Haar optreden was niet onverdienstelijk aangezien ze met de overwinning naar huis ging. Ze noteerde een tijd van 24.87. Westerhout, herstellende van een rugblessure, noteerde 23.78.

Vught
Op dezelfde dag voltrok zich een derde wedstrijd. Op de startlijsten van de Harry Schulting Games staan Dave Wesselink, Job Beintema, Jesper Peterse en Jay Beelen. Wesselink, die meedeed aan de 110 horden op 99cm kwam dicht bij de WK-Junioren limiet door 13.84 te noteren. Hij eindigde als tweede in zijn categorie. Job Beintema deed er nog een schepje bovenop en finishte als eerste bij de senioren. Hij deed dit in een tijd van 14.07. Verder liep Jay Beelen 14.88 op de horden op 99cm. Jesper Peterse moest zich afmelden vanwege fysieke ongemakken.

HSV speelt voor de titel in de tweede klasse

HSV in actie op 8 april tegen Foresters. Foto: aangeleverd

HEILOO - De spanning in de top van de 2e klasse A is twee wedstrijden voor het einde om te snijden. HSV heeft zijn laatste vier wedstrijden op rij gewonnen en is daardoor opgeklommen naar de tweede positie, drie punten achter koploper Zaanlandia. De mannen van coach Edwin Veenstra spelen een prima seizoen en bereiden zich voor op de laatste twee beslissende duels. Als beide wedstrijden gewonnen worden kan HSV voor het tweede jaar op rij kampioen worden. Dat zou een unieke prestatie zijn.

Op 27 mei, in de laatste competitieronde, gaat HSV bij koploper Zaanlandia op bezoek en dat zou een rechtstreeks duel om de titel in de tweede klasse kunnen worden. Maar daarvoor moeten de rood-gelen uit Heiloo wel eerst nog dit weekend in eigen huis winnen van het Alkmaarse Kolping Boys. Aanstaande zondag, 20 mei om 14.00 uur, komt Kolping Boys bij HSV op bezoek op Sportpark het Maalwater. Dat belooft een aantrekkelijke wedstrijd te worden. Kolping Boys is al maandenlang in goede doen en volgt op slechts drie punten van HSV. Bij winst heeft de club uit Alkmaar zelfs zicht op de derde periodetitel.

MO17-1 Foresters ongeslagen kampioen

Staand v.l.n.r.: Kayleigh, Maartje, Isa, Didonne, Lisa, Tes, Anne, Fem en Floortje. Hurkend v.l.n.r.: Nadeche, Esmé, Julia Demi en Danique. Foto: aangeleverd

HEILOO - Het meidenteam onder 17-1 van de Foresters is overtuigend kampioen geworden. Met veel overmacht zijn tot nu toe alle wedstrijden gewonnen. Inmiddels, twee wedstrijden voor het einde van het seizoen, zijn de meiden niet meer in te halen. Als afsluiter van dit seizoen is het hele team naar Disneyland Parijs gegaan om het kampioenschap te vieren! Super gedaan meiden!

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

TUINONDERHOUD. Geen tijd? Teveel werk? Ervaren tuinliefhebber met top tuingereedschap helpt u met DESKUNDIG snoeien en het klaarmaken van uw tuin. Snoeien van struiken, bomen en het strak knippen van hagen, heggen, buxusbollen etc. + het afvoeren van tuinafval. T: 06 - 1827 8367

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
06 - 2202 0702 AGM-Dealer

Kim's Haarsalon Knippen dames/heren €13.- kleuren vanaf €30.- Pinnen is mogelijk Bel voor een afspraak: 06 - 3004 2383

Ook dit jaar weer
GEZELLIGE STRAATMARKT in de NICOLAAS BEETSWEG te Heiloo op zaterdag 26 mei van 9 tot 15 uur

ERVAREN PEDICURE uit Limmen heeft plaats voor nieuwe klanten. Behandeling volgens afspraak. 072 - 5054233

RUIME DROGE GARAGE BOX TE HUUR. Rustig gelegen bij Kerkakkers/Westerweg Per 01/06 beschikbaar. Ideaal voor opslag van winterspullen. Bel 06 24313839

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

GARAGEBOX TE HUUR aan de Geestakker te Heiloo. Per direct beschikbaar. Info Tel: 072-5335267

Zangles in Heiloo. Privé of met twee, kids of volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl 06 - 48116691

Schilder voor binnen en buiten. Mooie prijs. Tel: 06 0 1709 0670

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Tuinman heeft tijd over voor al uw werkzaamheden in de tuin. Vrijbl. prijsopgave, alles is bespreekbaar. Ingeschr.KvK. Tel: 06 - 5344 2975

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ontspannen, en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Info? 06-38279213

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

't Loo feliciteert Aalsmeerse Plantenhal met 10e Geraniummarkt

Ruim tien jaar geleden kwam Johan van Bennekom – Johan van de Aalsmeerse Plantenhal voor ons – bij het bestuur van Winkelcentrum 't Loo met het idee om een Geraniummarkt op 't Loo-plein te organiseren. Jan Ranzijn stopte met zijn geraniummarkt dus was er ruimte voor nieuw bloed. Uiteraard waren ze bij 't Loo blij met het initiatief. Er kan niet genoeg te beleven zijn op het toch wel saaie Loo-plein. Belangrijk was de verbinding te zoeken, het één geheel laten zijn, dus werden gezamenlijke acties bedacht. Dit varieerde van het weggeven van een prachtige zomerbloeier tot het opstellen van een Rad van Verrassingen waar men prachtige prijzen kon winnen door aan het rad te draaien. Dit ging een aantal jaren door.

De laatste jaren werd Johan in beslag genomen door de verhuizing van de Aalsmeerse Plantenhal van de Zevenhuizerlaan naar het bedrijventerrein en was er minder tijd voor gecombineerde acties. Het succes van de Geraniummarkt heeft daar nooit onder geleden, die is altijd gebleven. Deze vrijdag en zaterdag in mei staan garant voor een dosis gezelligheid.

De winkeliers van Winkelcentrum 't Loo feliciteren Johan van de Aalsmeerse Plantenhal en zijn team met het tienjarig bestaan van de Geraniummarkt.

Alweer 10 jaar grote 'Geraniummarkt 't Loo' !

Foto: aangeleverd

De Aalsmeerse Plantenhal organiseert nu 10 jaar met groot enthousiasme de geraniummarkt bij 't Loo in Heiloo. Johan van Bennekom houdt van flink uitpakken en er is dan ook altijd genoeg keuze voor iedereen. Het begin van het zomergoed is in volle gang, daar wordt iedereen toch vrolijk van? Uiteraard is het door de keuze, hoeveelheid en kwaliteit volop genieten. Voor de prijs hoeft u het trouwens ook niet te laten… Er komt weer een buxuskweker met een groot aanbod prachtige buxussen. Beentjes Bloemen verrijkt ons met verse snijbloemen voor een mooie prijs. Met de prachtige autoshow van Autobedrijf Van der Steen, is het genieten voor iedereen! Natuurlijk ontbreekt het geweldige springkussen voor de kinderen niet.

Vrijdag 18 mei zijn wij open tot 21.00 uur. Zaterdag begint de vroege vogelactie om 7.00 uur! Tot 17.00 uur bent u van harte welkom op het marktterrein tussen HEMA en Blokker. Kom en proef de gezellige sfeer rondom winkelcentrum 't Loo.

Tien jaar Geraniummarkt - Van der Steen Autoverkoop Heiloo B.V.

Joop, Bas en Maarten van der Steen staan voor de autoverkoopafdeling van dé mobiliteitspartner in de regio. Foto: Arjan Hoogvorst

HEILOO - Samen met de De Aalsmeerse Plantenhal van Johan van Bennekom, staan Maarten, Niek, Bas, Joris en Joop ook alweer tien jaar met de mooiste auto's en vaak cabrioletten op de jaarlijkse Geraniummarkt. Johan is altijd een zeer enthousiaste organisator van deze markt. Zolang De Aalsmeerse Plantenhal bestaat, is het voor planten en bomen een begrip in Heiloo en zolang Van der Steen bestaat en er auto's rondrijden, is hun naam een bekende in deze regio. Al ruim 30 jaar staat Van der Steen Heiloo voor hoogwaardige service, kwaliteit en een ruime sortering jong gebruikte en nieuwe auto's. Wat ruim 55 jaar geleden in Limmen begon met het snelstromende ondernemersbloed van vader Joop van der Steen, is door zijn zoons Joop en Maarten, maar inmiddels ook alweer bijna vier jaar door zijn kleinzoon Bas, voortgezet en daardoor een stuk autogeschiedenis in deze regio geworden. Van der Steen Autoverkoop Heiloo aan De Oude Werf heeft veel te bieden, zo staan er gemiddeld 150 gebruikte personen- en bedrijfsauto's op voorraad van alle merken, modellen en prijsklassen. Deze auto's staan met uitgebreide informatie en voldoende foto's ook op de website. Door internet is er veel veranderd, waar voorheen de klant een bezoek aan de showroom bracht en informatie verkreeg over een auto, zoekt de klant tegenwoordig eerst thuis op internet. Daarom vinden de mannen van Van der Steen Autoverkoop Heiloo het ook leuk om uit de showroom en op deze dorpse Geraniummarkt buiten te staan, ter promotie van het bedrijf en de verkoopauto's.

Van der Steen Autoverkoop Heiloo 'Dé mobiliteitsspecialist in uw regio', Industrieterrein De Oude Werf 4 - 1851PW Heiloo - www.steenauto.nl - 0725320160

Groot aanbod buxussen op geraniummarkt

Foto: aangeleverd

Ook dit jaar is een van de betere buxuskwekers van onze regio weer op de Geraniummarkt. 4allgreen Flowers is al vele jaren een specialist met eigen teelt in Hongarije en Nederland. Een hoogwaardige kwaliteit en breed assortiment buxussen voor een vriendelijke prijs. Kom naar onze buxusshow met diverse spectaculaire aanbiedingen.

Tot dan, Pieter 4allgreen!

Kwekerij de Buitenkans

Foto: aangeleverd

Kwekerij de Buitenkans, onderdeel van GGZ Noord-Holland-Noord in Heiloo, kweekt en verkoopt perkplanten en vaste planten aan particulieren en leveranciers. Ook is Kwekerij de Buitenkans een specialist op het gebied van openhaardhout. Alle voorkomende werkzaamheden in de kwekerij worden uitgevoerd met en door cliënten met een psychiatrische achtergrond. Het werken in de kwekerij is voor onze unieke medewerkers een vorm van dagbesteding en een mogelijkheid werkervaring op te doen. Ook kan het voor deze medewerkers een opstap zijn naar het reguliere arbeidsproces. Op de Geraniummarkt staan wij met ons mooie kruidenassortiment en vaste planten.