De Uitkijkpost

4 februari 2015

De Uitkijkpost 4 februari 2015


'De Witte Kerk, het boegbeeld van Heiloo'

Foto Gerben van der Meulen

HEILOO – Maandag 9 februari wordt begonnen met de restauratie van de Witte Kerk. De kerk zal in verband met herstelwerkzaamheden aan de muurstijlen, de bestrijding van houtwormkever in de gewelfribben en de restauratie van het kabinetorgel tot 8 maart gesloten zijn voor publiek.

De restauratie is slechts één van de agendapunten van Stichting Monument Witte Kerk Heiloo, waarvan Jos Mulder voorzitter en Jacob Ouderkerken vicevoorzitter zijn. De organisatie telt meerdere actieve werkgroepen. ,,De stichting, opgericht in 2012, wil de Witte Kerk meer onder de publieke aandacht brengen. De Witte Kerk heeft naast een kerkelijke functie ook een maatschappelijk nut voor de gemeenschap", aldus Mulder. Door fondswerving voor onderhoud en door het scheppen van omstandigheden waarmee een betere exploitatie mogelijk wordt, zet de stichting zich in de kerk als boegbeeld van Heiloo te behouden. ,,De stichting wil meer activiteiten; op het gebied van kunst en cultuur in brede zin, maar ook andere. Het stichtingsbestuur wil geen elitair gebouw. De Witte Kerk is immers voor ons allemaal!"

De Witte Kerk is eigendom van de Protestantse Kerk Nederland. Voor groot onderhoud is de komende jaren 160.000 euro nodig. Daarvan komt circa 70.000 euro voor rekening van de eigen kerkgemeenschappen. Om dit, en misschien nog een aantal andere wensen, te bekostigen heeft de stichting diverse acties in gedachten. Als eerste staat op 25 april een veiling in de Witte Kerk op het programma. Hier zullen bijzondere kavels onder de hamer komen. De veiling is tevens het startschot voor de dakpannenactie. Voor 20 euro kun je een originele dakpan van de Witte Kerk adopteren.

Een ander aandachtspunt is de aanlichting van de Witte Kerk. Tijdens de nieuwjaarsreceptie begin 2014 is de tijdelijke opstelling van de nieuwe aanlichting in gebruik genomen. Afgelopen decembermaand was de Witte Kerk 's avonds in een feeëriek licht gehuld. Mulder vertelt dat de stichting ernaar streeft om binnen een paar maanden met het bestaande materiaal (met zuinige led-lampen) een permanente opstelling aan te leggen. ,,Volgens experts is dit goed mogelijk. We wachten nog op toestemming." Ouderkerken legt uit: ,,Het kerkhof valt als archeologisch erfgoed onder de Wet Archeologische Monumentenzorg (WAMZ). Nederland heeft in het verdrag van Malta afgesproken dat plaatsen waar zich archeologische vondsten in de bodem bevinden met de nodige zorgvuldigheid worden behandeld." Volgens beide heren hoeft de bodem rondom het kerkje bij het aanleggen van de permanente opstelling nauwelijks omgewoeld te worden.

De nieuwe aanlichting, die nu alleen bij speciale gelegenheden brandt, wordt door velen positief ontvangen. Deze krant ontving afgelopen week een oproep van Marijke Bruin uit Heiloo: 'Onze mooie Witte Kerk is het prachtige middelpunt van ons dorpscentrum. Veel inwoners van Heiloo en omstreken zouden graag zien dat de Witte Kerk altijd zo mooi verlicht wordt zoals tijdens de feestdagen afgelopen december. Iedereen die Heiloo binnenkomt in de avond krijgt een warm welkom. Kom gemeente Heiloo, ontwaakt en laat de Witte Kerk ons baken zijn!'

Kerkbuurt weer springlevend

HEILOO – De Kerkbuurt in de luwte van de Witte Kerk aan de hoofdader van het dorp is weer een kloppend hart waar iets gebeurt en mensen elkaar ontmoeten. De aanwezigheid van eigentijdse (horeca-)etablissementen doet oude tijden van de Rustende Jager en de Oude Herberg herleven.

De buurt is binnenkort een nieuwe publiekstrekker rijker. Op dit moment wordt in het pand van Silhouet & La Locanda hard gewerkt aan de realisatie van Melange 7, een totaalconcept waar het bestaande restaurantgedeelte geïntegreerd onderdeel wordt van een warenhuis c.q. conceptstore. Initiatiefnemer Yassine Hanyn benadrukt dat het restaurant tijdens de metamorfose van het aangrenzende deel die nu plaatsvindt gewoon geopend is.

Bij al zijn projecten zoekt Yassine graag de samenwerking op met mensen die hem inspireren. Een kopje koffie bij de buren van Silhouet, binnenhuisarchitecten Pieter Duijneveld en Kees Schermerhorn, leidde tot de succesformule van Silhouet & La Locanda. Een gedurfd concept, dat aansloeg bij een breed publiek uit de wijde omgeving.

Voor het magazine Beleving werkt Yassine alweer een aantal jaar samen met het pr- en adviesbureau van Othmane Hassou en Denny Stam. Met Denny als het creatieve brein werken ze voor opdrachtgevers uit de mode-, cosmetica- en lifestylewereld, waaronder ook merken uit het topsegment. Een bevlogen en creatief duo, dat –net als Yassine- een uitdaging niet uit de weg gaat. Iets met een stijlvolle presentatie op de kaart zetten is hun vak. Othmane heeft een achtergrond in de retail, Denny in de cosmetica.

Toen Pieter en Kees enige tijd geleden aankondigden na dertig jaar met Silhouet te stoppen, stond Yassine voor een nieuwe uitdaging. Hij wil de krachtige formule van Silhouet & La Locanda behouden en verder uitbouwen. ,,Het is een enorme ruimte die Silhouet achterlaat; daar kun je echt iets moois mee doen!" Yassine is om de tafel gaan zitten met Denny en Othmane en samen kwamen ze tot Melange 7, een concept dat ze als zakenpartners naar buiten brengen en dat (wederom) baanbrekend zal zijn voor Nederland. Othmane schat in dat Melange 7 wellicht ook veel publiek van buiten zal aantrekken. De nieuwe conceptstore gaat begin april open.

Othmane legt uit: ,,Melange 7 wordt een warenhuis met horeca à la de Bijenkorf, waar je je vrij kunt bewegen, maar dan gezelliger en intiemer. Een plaats waar ondernemers hun producten in een stijlvolle setting presenteren, en dan niet alleen de exclusieve merken! Delicatessen, sieraden, kleding en (woon)accessoires et cetera; voor ieder wat wils en in verschillende prijsklassen. Ondanks de verscheidenheid in aanbod ademt de presentatie van de gehele collectie een Melange 7-sfeer."

Het restaurant zet onder de nieuwe naam, naast de vertrouwde specialiteiten waarmee Silhouet & La Locanda groot is geworden, ook toegankelijke gerechten zoals een sateetje, een hamburger of een broodje voor de lunch, op de kaart. Zo wordt funshoppen nog leuker!

10 vragen aan…. Savannah Huisman

Elke week verschijnt de rubriek 'De tien vragen aan' in de Uitkijkpost. Elk mens heeft onvermoede kanten, stukjes van zichzelf die niet altijd zichtbaar zijn. Op deze manier proberen wij net iets meer te weten te komen van een bekende of onbekende dorpsgenoot. Na het beantwoorden van de tien vragen, wordt hij/zij verzocht om de vragen door te geven aan een volgend 'slachtoffer'!

Mijn naam is Savannah Huisman, 21 jaar en ik woon in Heiloo. Ik volg een opleiding voor pedagogisch medewerker op het Horizon College in Alkmaar.

1. Waar bent u geboren en getogen?

Ik ben geboren in Alkmaar en getogen in Heiloo. Waarvan ik tien jaar in Ypestein heb gewoond. Daarna verhuisden we naar de andere kant van de Kennermerstraatweg, waar ik nog altijd met veel plezier woon!

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u dan nu uitoefenen?

Ik heb geen hobby's waar ik me dagelijks mee bezighoud. Ik vind zoveel dingen leuk! Ik ben nu vooral druk bezig met het laatste jaar van mijn opleiding en daarbij loop ik ook stage bij een kinderdagverblijf, waar ik het erg naar mijn zin heb! Ik hoop dat dit ook later mijn beroep gaat worden, want dat is waar ik hard voor werk; een leidster worden in de kinderopvang.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten, en wat zou u zeggen of vragen?

Ik heb niet specifiek iemand die ik zou willen ontmoeten. De personen die me blij maken, me laten lachen, die me advies geven en mijn grote voorbeeld zijn, die zijn al in mijn leven. Bij hun kan ik altijd met vragen en advies terecht!

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

Een van mij mooiste jeugdherinnering is in het Heilooër bos, bij de Kattenberg. Mijn oma woonde aan de Kerkelaan en haar achtertuin grensde aan het bos. Ik was erg vaak bij haar en vond het heerlijk om dan te wandelen in het bos. We gingen dan altijd samen naar de Kattenberg, want ik vond die boom toch zo bijzonder! Mijn oma vertelde mij daar altijd verhaaltjes. Op de boom zat een grote bobbel ( ik noemde het een bult), die ik altijd even wilde aanraken. Het blijft tot de dag van vandaag voor mij nog altijd een bijzondere plek.

5. Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?

De mooiste plek in Heiloo blijft voor mij het bos. Ik vind het altijd heerlijk om daar te wandelen met mijn hondje.

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

Mij wakker maken in de nacht... Oei.., dat is gevaarlijk! Dan moet je wel iets heel leuks te melden hebben, iets waar ik meteen vrolijk van word! Voor een vliegticket naar Canada, waar mijn vriend een jaar zit; dan pak ik mijn koffers!

7. Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

In het leven zullen er wel eens mensen voorkomen die je emotioneel pijn gaan doen. Ik kon me dit altijd erg aantrekken. Maar de mensen om wie ik geef, hebben altijd gezegd dat ik daar boven moet blijven staan; mensen die je bezeren in het leven die zijn je aandacht niet waard. Dat advies heb ik ter harte genomen, en dat heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Met veel meer zelfvertrouwen en zekerheid.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van u?

Wat sommige Heilooërs wel weten, maar niet allemaal, is dat ik een echt gezelligheidsmens ben. En ik hecht heel veel waarde aan familie en vrienden, maar een moment voor mezelf vind ik ook wel eens prettig.

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Winkelcentrum 't Loo. Ik vind het erg jammer dat er zoveel panden leeg komen te staan en dat er geen leuke winkels voor terug komen. Daar moet echt iets aan gedaan worden! Ik zou dan zorgen dat de huren daar betaalbaar zijn en zou het meteen een stuk gezelliger maken.

10. Antwoord van de persoonlijke vraag van uw voorganger aan u:

De vraag van Maikel Maduro was: Hoe ziet jouw leven eruit over 10 jaar? Pfoe.. over 10 jaar, dan ben ik 31… Dan hoop ik op een eigen huisje, boompje, beestje en een leuke job! En natuurlijk 24 kinderen (in mijn eigen kinderdagverblijf ) hihi..

• Ik nomineer voor de volgende Tien vragen aan Dennis Bruin.

Deze vrolijke, aanwezige en gezellige kletskous heb ik leren kennen op het Clusius College als een Bruine jongen met een hoop zwarte krullen op klompen, lopend door de school! Hij is en blijft altijd weer een opvallende verschijning, zoals hij op zijn klompen het dorp rond wandelt. Dennis, mijn vraag aan jou is: Jij hebt altijd gezegd, ik wil een Bruine boer worden. Hoe staat het er nu voor? Word jij onze Bruine boer in Heiloo?

Levendig debat bij goed bezochte thema-avond

HEILOO - Wopke Hoekstra (op de foto rechts), namens het CDA lid van de Eerste kamer, sprak op 26 januari tijdens een goed bezochte thema-avond in Klein Varnebroek op bevlogen wijze over de rol en het belang van de Eerste Kamer. Hij vatte het belang van de Eerste Kamer samen als een noodzakelijk instrument voor 'Rust, Reinheid en Regelmaat' in de politiek en in de wetgevende uitvoering. Daarnaast hebben een aantal CDA-kandidaten voor de komende Provinciale en de Waterschapsverkiezingen zich gepresenteerd, waaronder Jan Kramer, Willemien Koning-Hoeve en Klaas Valkering. Gelet op het levendige debat en de positieve reacties: voor herhaling vatbaar!

Theo Robert Haarmode

Foto Carolien Breed

Kennemerstraatweg 123, 1851 BC Heiloo, tel. 072-5331843, www.theorobert.nl.

HEILOO – Voor de klantenkring van Theo Robert Haarmode is het jaar sowieso goed begonnen. ,,Aan het begin van het nieuwe jaar hebben we de prijzen naar beneden geschroefd!" zegt Theo Robert, die aanstaande juli alweer 36 jaar de kapsalon aan de Kennemerstraatweg runt. In een tijd dat mensen de gevolgen van de haperende economie nu ook werkelijk in hun portemonnee beginnen te merken, wil Theo Robert bezoekers van zijn kapsalon graag tegemoetkomen. Zijn motto: Different times; het leven is continu aan verandering onderhevig. ,,En daarmee moet je ook hierin zo goed mogelijk omgaan."

De kapperszaak kan al decennialang bogen op een brede klantenkring. ,,Mensen van 0 tot en met 100 jaar!" Voor kinderen wordt een extra aantrekkelijke prijslijst gehanteerd, duidelijk in leeftijdgroepen ingedeeld. En er is zelfs een studentenprijs.

De homepage van de website verwelkomt de bezoeker met: 'Zo'n kapsalon waar je je al snel thuis voelt'. Een treffende omschrijving, die je terugvindt in de gemoedelijke sfeer, de geboden gastvrijheid en op zijn tijd een restyling van het interieur. En, daar is Theo trots op: ,,Echte kunst aan de muur! Mooie schilderijen waar je van kunt genieten!" Ook is hij trots op de uitstekende luchtkwaliteit in de zaak. Een luchtinstallatie zorgt ervoor dat de hele dag verse, schone lucht van buiten naar binnen wordt gecirculeerd, waardoor er nooit een sterke (,,en ongezonde") kapperslucht hangt. ,,Waardoor wij ons werk beter kunnen doen."

Het ervaren team stylisten is uit hetzelfde gemoedelijke hout gesneden als Theo; wellicht de reden dat iedereen er al zo lang en met zoveel plezier werkt. Michel al zesentwintig jaar, Door vijfentwintig jaar, Judith alweer achttien jaar, Irma twaalfenhalf jaar, Malon tien jaar en Prescilla vier jaar. Het zou zo maar kunnen dat ook van stagiaires Karen en Doortje hun toekomst bij de haarmodezaak ligt. Voor knippen, kleuren, opsteken, een bruidskapsel (,,maar dan net een tikkeltje anders, met een persoonlijke touch.") en/of visagie is elke wens van de klant bij ieder van hen in zeer bekwame handen. ,,We doen allemaal ons uiterste best om mensen er mooi uit te laten zien, met een kapsel waar iemand zich prettig bij voelt en dat past in deze tijd."

Bij Theo Robert Haarmode wordt gewerkt met de productlijnen van gerenommeerde merken Redken en L'Anza. ,,Producten van Redken maken het haar op allerlei manieren sterker en steviger. En de producten van L'Anza zijn behalve zacht voor haar en hoofdhuid tevens fosfaatvrij. En dat is weer beter voor het milieu."

Theo besluit: ,,We zijn heus niet de méést vooruitstrevende kapsalon, maar we doen er alles aan om juist van deze tijd te zijn!"

'God zoeken met Etty Hillesum'

HEILOO – Op woensdag 11 februari van 20.00 tot 22.00 uur verzorgt Ds. Kramer in het Willibrordushuis aan Westerweg 267 in Heiloo een avond over Etty Hillesum. Zij werd geboren in 1914 en kwam om in het vernietigingskamp Auschwitz op 30 november 1943 op 29-jarige leeftijd. I

n 1981 verscheen een keuze uit haar teksten onder de titel 'Het verstoorde leven'. Dat maakte grote indruk op Kramer. ,,Het is alsof je de volwassen geworden Anne Frank hoort spreken." Een jaar later, in 1982, verscheen 'Het denkend hart van de barak', met teksten die ze schreef in het kamp Westerbork. Zij schrijft: 'God, maak me tot je instrument, laat me schrijven'. Ze hoopt dat door haar teksten anderen die na haar komen niet meer helemaal dezelfde weg hoeven te gaan, maar door haar geholpen worden en het daardoor minder moeilijk zullen hebben. Tijdens avond worden teksten uit dagboeken en brieven van Etty Hillesum gelezen. Daarna is gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Poetsles voor vluchtelingenkinderen

HEILOO - Op zaterdagochtend 31 januari waren twintig kinderen met hun moeders naar het Rode Kruis gebouw aan het Slimpad gekomen, dat voor deze gelegenheid gratis gebruikt mocht worden.

Deze kinderen en ouders, ondersteund door Vluchtelingenwerk, kregen poetsles van tandarts Edwin Hajema. Hij werd bojgestan door vier mondhygiënistes, die daarvoor geheel belangeloos hun tijd en materiaal beschikbaar stelden. Mondhygiëniste Joyce Landman voorzag alle kinderen van een tandenborstel en tandpasta.

Er werd voorlichting gegeven over het nut van gezonde voeding op de tanden en uiteraard ook wat slecht voor het gebit is. Midels een op de tanden aangebrachte kleurstof werd onder begeleiding geleerd hoe er moest gepoetst worden. Alle betrokkenen hopen door deze fantastische samenwerking de kinderen een goed start te geven voor een gezond gebit.

Lezing en cursus bloemschikken bij Groei & Bloei

HEILOO - Voor Groei & Bloei Midden-Kennemerland verzorgt Wim van Vliet van de Nederlandse Lathyrus Vereniging op 11 februari een lezing over de kweek van Lathyrus in de Ter Coulsterkerk te Heiloo. Wim van Vliet laat u de kweek van de eenjarige Lathyrus zien van zaaien tot oogsten. Voor meer informatie over de Nederlandse Lathyrus Vereniging, zie www.lathyrus-vereniging.nl. De lezing is gratis voor leden, overigen € 2,00. In een serie van drie voorjaarsworkshops bloemschikken (11 februari, 4 maart en 15 april in de Ter Coulsterkerk om 13.45 en 19.45 uur) wordt gewerkt met materialen, specifiek voor het seizoen. Aanmelden via Mercedes Docter benzdocter@hotmail.com. Graag zelf scherp mes en snoeitang meebrengen.

Vijftien partijen bij Statenverkiezingen

HEILOO/REGIO - Noord-Hollanders kunnen bij de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart kiezen uit vijftien politieke partijen. Tijdens de start van de verkiezingscampagne, maandag 2 februari, waren alle lijsttrekkers aanwezig en vulden zij de Stemwijzer in.

Elf van de deelnemende partijen zijn nu ook al vertegenwoordigd in Provinciale Staten: VVD, PvdA, PVV, D66, SP, CDA, GroenLinks, Partij voor de Dieren, Ouderenpartij NH, 50PlUS en Christenunie/SGP. Nieuwe partijen zijn Vrouwen Partij, Hart voor Holland, Multicultureel Plus Partij en Piratenpartij. Op de projectsite Statenverkiezingen staat uitgebreide informatie over de verkiezingen en de deelnemende partijen. Zwevende kiezers kunnen hier ook terecht voor de Stemwijzer. De verkiezingen voor de Provinciale Staten vinden plaats op 18 maart. Alle Noord-Hollanders van 18 jaar en ouder mogen dan naar de stembus. Zij stemmen daarmee ook indirect voor de Eerste Kamer, want de Statenleden kiezen op 26 mei de nieuwe leden van de Eerste Kamer.

Heiloo Energie een duurzaam burger initiatief

HEILOO - Leden van Heiloo Energie maken in Februari Infrarood opnamen van uw woning. Inzicht in warmteverlies naar buiten en warmteverdeling binnen. Complete gevelfoto met een groothoeklens. Doet u ook mee? Inschrijving via www.heilooenergie.nl of stuur een mail naar info@heilooenergie.nl. Heiloo Energie is een onafhankelijk initiatief van inwoners van Heiloo.

Het doel is stimuleren van energie besparing en opwekken van duurzame energie. Dit wordt bereikt door voorlichting en aanpak van praktische projecten . Lid worden kan door inschrijving via www.heilooenergie.nl

Nieuw in Heiloo; Café Queens

HEILOO - Heiloo heeft een nieuwe uitgaansgelegenheid erbij. Queens is een café geworden met een sfeervolle uitstraling; een ontmoetingsplek voor jong en oud. Aan de Heerenweg is de afgelopen weken hard gewerkt aan een compleet vernieuwd interieur en uitstraling. Naast het vertrouwde Heineken zijn er meerdere soorten bier op tap en fles verkrijgbaar. De komende tijd zullen er veel verschillende activiteiten worden georganiseerd, waaronder een dart toernooi waarvoor teams zich nog kunnen aanmelden. Daarvoor zijn drie nieuwe dartbanen aangelegd. Café Queens is gevestigd aan de Heerenweg 142 in Heiloo, op de bekende locatie van Thuis Bij en Oud Inn. Queens is zes dagen per week open vanaf 17.00 uur. Vader en zoon Jacobs heten u van harte welkom en staan als gastheren voor u klaar.

Winkelhof 't Loo in winterse sferen: It Giet Oan!

HEILOO - Het thema van LOOCALS Februari is Elfstedenkoorts. Ondanks dat het er niet uitziet dat de koorts in werkelijkheid zal toeslaan, zal in Winkelhof 't Loo de eerste week van februari toch een licht virus woeden. Het winkelcentrum wordt aangekleed met Friese thema's; op de LOOCALS op zaterdag 7 februari loopt er een heus dweilorkest en wordt de consument getrakteerd op Friese specialiteiten.

Degene die op deze zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur in schaatsoutfit – met schaatsen om de nek – komt winkelen, kan hiervan een heel speciale foto laten maken. Jolanda Out, fotografe gespecialiseerd in e-fotografie, maakt een foto in een speciale ambiance. De foto wordt in de loop van de week per e-mail toegestuurd. Ook is er een speurtocht met als beloning een weekendje Sneek! In het winkelcentrum waant men zich een beetje in Friesland. De plaatsnamen van de Elfsteden vindt men verspreid door het winkelcentrum, voorzien van een extra letter. Van deze letters is een toepasselijk woord te maken. Noteert u dit woord, voorzien van naam en adres, op het deelnemersformulier en u maakt kans op een weekendje Sneek! Deelnemersformulieren zijn verkrijgbaar bij de servicebalies van Hema en Albert Heijn.

In het voormalig pand van The Phone House is een tijdelijke filmzaal ingericht. Hier wordt oud materiaal van de Elfstedentocht gedraaid. Neemt u gerust even plaats en geniet van de oude beelden. Tot ziens, tot LOOCALS; It Giet Oan!

Cursus ecologisch beheer voor inwoners Heiloo

De zanglijster. Foto Ger Tik

HEILOO - Op zaterdag 7 februari van 09.30 tot 15.00 uur verzorgt Landschap Noord-Holland voor de inwoners van Heiloo een gratis cursus ecologisch beheer.

Heeft u altijd al willen weten hoe je met ecologisch beheer de natuurwaarden kan verhogen? En hoe je bij het beheer van groen optimaal rekening kan houden met planten en dieren? Dan is dit uw kans. De gemeente Heiloo heeft Landschap Noord-Holland gevraagd deze cursus te geven en zo buurtbewoners te ondersteunen in het beheer van hun eigen buurtparkje.

Mensen die vervolgens de handen uit de mouwen willen steken, krijgen op de werkdag de kans; op zaterdag 14 februari in het buurtparkje bij de Spillaan en De Achtkant. Met de opgedane kennis kunnen de cursisten samen met een medewerker van Landschap Noord-Holland bepalen welke bomen en struiken weggezaagd moeten worden.

Aanmelden voor de cursus kan tot vrijdag 6 februari bij Annika Langeveld via a.langeveld@landschapnoordholland.nl (tel. 088-0064482) van Landschap Noord-Holland. Graag uw naam, adres en telefoonnummer vermelden. Er is nog plaats voor enkele cursisten. Na aanmelding krijgt u een uitnodiging voor de cursus met meer details.

Peuteratelier op de Paulusschool

HEILOO - Op de Paulusschool in Heiloo gaan peuters op 9, 10, 11 en 13 januari van 9.00 tot 10.30 uur dansen, schilderen, boekjes lezen en muziek maken. Leerlingen van de school in Ypestein organiseren creatieve activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar.

Met creativiteit kun je niet vroeg genoeg beginnen, vinden ze op de Paulusschool. De afgelopen weken stond het thema 'Uit jezelf' centraal op school. In groep 1 / 2 is een echt kunstenaarsatelier ingericht en groep 3 en 4 zijn een kinderboekenwinkel gestart. De leerlingen van groep 5 kwamen met het idee om hun talenten te delen met anderen. Het plan ontstond om creatieve activiteiten voor peuters te organiseren. Zingen onder begeleiding van het gitaarspel van een leerling, schilderen in het cultuurlokaal, of lekker klimmen, klauteren en rennen in de speelzaal. De prentenboeken die groep 7 heeft gemaakt, lenen zich er prachtig voor om voor te lezen aan jonge kinderen en deze klas staat nu te trappelen om hun verhalen te laten horen en zien.

Op 9, 10, 11 en 13 februari van 09.00 tot 10.30 uur zijn alle peuters met hun ouders van harte welkom op de Paulusschool voor het Peuteratelier. De ontvangst is verzorgd door door de kleuters en leerkrachten van groep 1 / 2. Iedere ochtend vinden er twee activiteiten plaats. Voor meer informatie over het Peuteratelier zie www.depaulusschool.nl Aanmelden gewenst: welkom@depaulusschool.nl

Gratis Huistest voor ouderen

Ed Schneider en Henk Kreuger lopen samen het huis door voor de Huistest. Foto Carolien Breed

HEILOO - De meeste mensen blijven wanneer ze ouder worden gewoon in hun huidige woning wonen. Heiloo is de eerste gemeente in de regio Alkmaar waar de gratis Huistest wordt aangeboden, andere gemeenten zullen hiermee later dit jaar starten.

Zowel huurders als huiseigenaren kunnen de test via internet zelf doen op www.huistest.nl of een huisbezoek aanvragen via Stichting Welzijn Heiloo (tel. 072-5331297). Dan komt een vrijwilliger langs om samen met u na te gaan hoe veilig uw huis is. Voor grotere verbeteringen in huurwoningen moet contact gezocht worden met de verhuurder. De test is dan meteen een mooi middel om huurders te steunen bij hun verzoek om aanpassing/ verbetering.

Henk Kreuger is vrijwillige woonadviseur voor Heiloo. ,,De meeste ongelukken gebeuren in en om huis. Er zijn soms maar een paar kleine aanpassingen nodig om een woning veilig en comfortabel te maken. We letten op onder meer op de veiligheid in badkamers, op trappen en dergelijke, maar ook op brandveiligheid en inbraakveiligheid. En hoe de situatie in de huiskamer en keuken is; liggen er losse kleden waarover men kan struikelen, is er genoeg ruimte als iemand zich ooit met een rollator door het huis zou moeten bewegen. We willen mensen echt helpen! Mensen met een kleine portemonnee kunnen voor weinig geld kleine klusjes ook door één van de vrijwilligers van het Trefpunt laten uitvoeren." Ed Schneider (77) had belangstelling voor de Huistest. Hij bewoont zijn huis in plan Oost sinds 1969, verkeert in goede gezondheid, maar vroeg zich af of er verbeterpunten zijn. Woensdag 28 januari kwam Henk langs. Aan de hand van een vragenlijst zijn ze samen door het hele huis gelopen. Na een huisbezoek wordt een persoonlijk woonadvies met aanbevelingen en verbeterpunten thuisgestuurd en kan de bewoner kiezen welke verbeteringen hij/zij wil uitvoeren. Voor grotere verbeteringen is het belangrijk op tijd maatregelen te nemen. Het woonadvies geeft ook een indicatie van de kosten van eventuele verbeteringen. Daarnaast krijgt u praktische tips waarmee u zélf meteen uw woning veiliger maakt.

Vakantie bij Kinderopvang Kits Oonlie

HEILOO - De voorjaarsvakantie staat voor de deur en ook deze vakantie heeft Kits Oonlie weer een fantastisch aanbod van activiteiten voor de kinderen samengesteld. De activiteiten staan allemaal in het teken van beeld en geluid! Zo gaan de kinderen silhouetten maken van portretfoto's, maken ze een 3D-boek en 3D-bril en versieren ze mooie fotolijstjes. Ook is er een heuse bioscoopmiddag met popcorn gepland op de locatie. Welke film er die dag gedraaid wordt is nog een verrassing!

Om ook de nodige beweging te krijgen, wordt er een sport- en spelochtend georganiseerd door onze sportinstructeur. Kortom, voor elk wat wils tijdens de voorjaarsvakantie! Het volledige programma kunt u bekijken op de website onder het kopje 'vestigingen' en vervolgens 'vakantieopvang'. Voor vakantieopvang kunt u ook een tegemoetkoming in de kosten bij de belastingdienst aanvragen. Meld uw kind(eren) snel aan door te bellen met tel. 072-5323576 of via e-mail, info@kits-oonlie.nl

Opkikker van Keer op Keer

HEILOO Keer op Keer Kringloopwinkel schenkt tegenwoordig twee keer per maand een Opkikker van € 300,- aan een vereniging of stichting. Om in aanmerking te komen voor deze opkikker kunt u een formulier invullen, verkrijgbaar bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com. De doelen worden uitgekozen door een team van xopx. De eerste opkikker van de maand februari gaat naar sportvereniging Dojo 't Loo waar judo, karate, aikido, taekwondo en nog veel meer wordt gegeven. Kringloopwinkel Keer op Keer is gevestigd op het industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg) in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.

Shakespeare en muziek

HEILOO – In Bibliotheek Heiloo vindt zaterdag 14 februari, aanvang 10.15 uur, een muzieklezing plaats van Gert Floor. Het thema is 'Shakespeare en muziek: een prachtige combinatie!' April vorig jaar was het 350 jaar geleden dat William Shakespeare werd geboren. Gert Floor vertelt hoe componisten uit verschillende tijdperken Shakespeare tot klinken hebben gebracht, waarbij hij de vele opera's buiten beschouwing laat. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Bibliotheek Heiloo. Reserveren kan bij de klantenservice, via www.bibliotheekheiloo.nl of tel. 072-5330670.

Verkoop bij Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Op vrijdag 6 februari houdt Bibliotheek Heiloo haar maandelijkse verkoop. Alle door de bibliotheek afgeschreven materialen worden aangeboden. Bij deze verkoop heeft u dus ook nu weer veel kans om een paar mooie boeken of andere materialen voor weinig geld op de kop te tikken. U vindt niet alleen romans, informatieve boeken en jeugdboeken, maar ook dvd's, grote letterboeken en bundels tijdschriften. Opvallend deze keer is het grote aanbod bladmuziek en cd's. De verkoop is van 15.00 tot 18.00 uur.

Zondagmiddagconcert Witte Kerk

Uitvoerenden zijn de violiste Heleen Hulst en Gerard Bouwhuis, piano.

HEILOO - Met als titel 'Het hart van Europa' klinkt op zondagmiddag 8 februari het vijfde concert van de inmiddels druk bezochte winterserie van de Witte Kerk in Heiloo.

Bela Bartòk (1881-1945) en Sergei Prokofiev (1891-1953) horen bij de grootste componisten uit de eerste helft van de vorige eeuw. Op het programma staan hun beider eerste vioolsonates. Het middagconcert wordt geopend met 'Fratres', een van de eerste werken die de Estlander Arvo Pärt schreef. Uitvoerenden zijn de violiste Heleen Hulst en Gerard Bouwhuis, piano. Het zeer getalenteerde duo bracht eerder, in de zomerserie van 2012, een programma met onder andere Strawinsky en Poulenc waarmee het een onuitwisbare indruk achterliet. Het concert begint om 15.00 uur en de kerk is om 14.30 uur open. Losse kaarten kosten € 15, jongeren betalen €10. Een consumptie in de pauze is bij de prijs inbegrepen.

Reservering is gewenst, mail: info@concertenwittekerk.nl Voor meer informatie: www.concertenwittekerk.nl Losse kaarten zijn, behalve voor aanvang, ook verkrijgbaar bij De Schrijverij, Heerenweg 199 in Heiloo.

Expositie in Trefpunt Heiloo

HEILOO - De reizen die ze maakte en de landen die ze bezocht inspireerden Coby Schipper-Breimer tot het bijzondere werk dat nu te zien is in het Trefpunt in Heiloo. Het zijn images en impressies met veel kleur, meestal geschilderd met acrylverf.

Ook maakt Coby Schipper kunstwerken waarbij ze verschillende technieken en materialen (inkt, aquarel en krijt) door elkaar gebruikt. Al die verschillende schilderijen nemen je mee naar Thailand, naar het Loire dal of de haventjes aan de Bretonse kust van 'La douce France'. Geniet ook van de tropische plantengroei van California of de kust van Malta! Alle bezoekers van het Trefpunt (Abraham du Bois-hof 2) zijn van harte welkom de expositie, die tot en met 27 februari duurt, te bekijken.

Themamiddag 'Kanker en de (klein)kinderen'

REGIO - Evean, 't Praethuys en Medisch Centrum Alkmaar (MCA) houden op dinsdag 10 februari een themamiddag voor mensen met kanker en hun naasten over 'kanker en de (klein)kinderen'.

Deze bijeenkomst is de zesde van een serie van negen themamiddagen over kanker. De middagen staan los van elkaar en kunnen afzonderlijk worden bezocht. Bij iedere bijeenkomst is een deskundige aanwezig. De zesde bijeenkomst gaat over 'kanker en de (klein)kinderen'.

Wat betekent het voor jonge kinderen, pubers en jong volwassenen om een vader, moeder, opa of oma met kanker te hebben? Deskundige mevrouw N. Kleverlaan, psycholoog, begeleidt deze bijeenkomst. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in 't Praethuys, Westerweg 50 in Alkmaar. Vanaf 13.45 uur is de zaal open Het bijwonen van deze middag is gratismaar aanmelding is noodzakelijk. Opgeven kan via de balie van patiëntenvoorlichting (huisnummer 037) van het MCA, tel. 072-548 3500.

Kampioenschap Noord-Hollandse G-schaatsers

REGIO - Op zaterdag 7 februari van 17.30 tot 20.00 uur wordt op IJsbaan de Meent in Alkmaar het derde G-Schaatskampioenschap van de KNSB gewest Noord-Holland-Utrecht verreden. De toegang is gratis.

Zo'n tachtig schaatsers met een verstandelijke of lichamelijke beperking rijden daar hun wedstrijden op de 100, 300 en 500 meter. De wedstrijd wordt afgesloten met een mini-marathon voor alle deelnemers.

Deelnemende verenigingen zijn Solid Aqua uit Hoorn, Zoeff uit Alkmaar, Stichting Aangepast Schaatsen Kennemerland uit Haarlem, Jaap Eden uit Amsterdam en Schaatsclub Nooitgedacht uit Wilnis. De wedstrijd is mogelijk door bijdragen van KNSB, Sunnycars en 'Stichting Lastige Lijven Toertocht .

Marjolein Melker en Rianne Hoefakker zijn trots dat dit jaar hun vereniging de jaarlijkse wedstrijd mag organiseren. ,,Wij hebben in Alkmaar het hoogste aantal mensen met een beperking actief op de ijsbaan. Bijna alle leden van onze vereniging ZOEFF doen mee. In alle klassen hopen we voor het eremetaal te gaan, dus in de klasse met rekje tot onze snelste 500 meter rijders."

Verslag van de vergadering van de gemeenteraad

Roelof Bos doet maandelijks verslag van de vergadering van de gemeenteraad. De schrijver is freelance redacteur en is oud-wethouder van Heiloo

-------------------------------------------------

Kaasbedrijf Kaptein komt in de Boekelermeer

Twee onderwerpen beheersten de gemeenteraadsvergadering van maandagavond 2 februari: huishoudelijke hulp in het kader van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en de vestiging van het bedrijf van Kaptein op het bedrijventerrein Boekelermeer aan de Kanaalweg.

Dit laatste onderwerp vergde vanwege vertrouwelijke financiële aspecten een besloten beraad (dat drie kwartier duurde), waarna in het openbaar werd besloten tot goedkeuring van deze vestiging. Het gaat om het bedrijf Kaptein, verpakker en producent van kaas en ook boter, een familiebedrijf met nu nog een grote vestiging naast het NS-station van Castricum. Activiteiten van dit bedrijf op diverse locaties zullen geconcentreerd worden in een (zeer) grote nieuwe vestiging aan de Kanaalweg, zo groot dat het bestemmingsplan hiervoor moet worden aangepast. Kaptein is met het college, met name wethouder Fred Dellemijn (Heiloo-2000), overeengekomen dat de nieuwbouw een zichtlocatie par excellence gaat worden, namelijk vlak langs de Kanaalweg een gebouw van 10.000 vierkante meter, 160 bij 65 meter. De hoogte moet eerst 11 en later 14 meter worden (later zou er nog een gebouw van 5000 vierkante meter bij kunnen komen).

Dick Bergmans van Heiloo-2000 feliciteerde het college met deze vestiging en deze grondverkoop en onderstreepte dat hier straks 100 man (en vrouw) personeel aan het werk zullen zijn. Maar Willem Gomes van de NCPN toonde zich allerminst gelukkig. Hij zei dat het college 'de regie aan Kaptein' had gelaten en dat er een 'hoog en groot hok' komt te staan. Elly Meriwani van D66 sprak van 'een soort stadsmuur' die oprijst uit landelijk gebied. Ellen Las van Bennekom van de VVD had er echter geen moeite mee: 'Je bent er met de auto in een minuut voorbij'. Uiteindelijk stemden de collegepartijen Heiloo-2000, VVD en CDA in en stemden de oppositiepartijen D66, PvdA en NCPN tegen (9 voor, 6 tegen).

Huishoudelijke hulp

En dan de huishoudelijke hulp in het kader van de WMO. Hierbij ging het deze avond vooral over eenvoudige schoonmaakhulp, waarvoor aanvragers een eigen bijdrage moeten betalen. Voor deze eenvoudige hulp zal er geen vrijheid (meer) zijn in de keus van een zorgaanbieder, en waarschijnlijk wordt Heiloo hiervoor verdeeld in twee wijken, de weerszijden van de spoorlijn. Fons Hopman van D66 opponeerde stevig tegen het collegevoorstel, waarbij vooral de eventuele stapeling van eigen bijdragen voor cliënten hem een doorn in het oog was. Dit bleek ook een zorg te zijn bij de andere politieke partijen. Daarom werd uiteindelijk met algemene stemmen een motie hierover aangenomen, ingediend door Hessel Hiemstra van het CDA. Deze motie 'draagt het college op' om 'in individuele gevallen waarbij de stapeling van eigen bijdragen […] de draagkracht van de burger te boven gaat, adequaat gebruik te maken van mogelijkheden van ontheffing van de eigen bijdrage dan wel andere vormen van compensatie'. Hiermee gaf de raad aan dat hij het onbevredigend vond als alleen de (bijzondere) bijstand voor cliënten met een minimaal inkomen als vangnet hiervoor zou dienen. Wethouder Elly Beens (CDA) zei nog dat in 2015 alle hulpvragers persoonlijk benaderd zullen worden. Zij zei ook dat vanuit het Rijk verdere bezuinigingen op dit gebied te verwachten zijn. Het collegevoorstel werd tenslotte aangenomen met de stemmen van de PvdA en de NCPN tegen.

Afscheid van Cees Rootjes

Raad en college namen deze avond afscheid van een markant raadslid, Cees Rootjes, fractievoorzitter van de PvdA. Raadsvoorzitter/burgemeester Hans Romeyn sprak, staande bij het spreekgestoelte, Rootjes toe. Romeyn memoreerde dat Cees Rootjes sinds de gemeenteraadsverkiezing van 2006 bijna negen jaar deel van de raad uitmaakte, steeds als fractievoorzitter, en dat hij onder meer voorzitter was geweest van de raadscommissies Maatschappelijke zaken en Openbare ruimte. Hans Romeyn memoreerde ook de reden die Cees Rootjes die voor zijn vertrek had aangegeven, namelijk dat hij bij het verwerven van opdrachten als interim manager bij gemeenten hinder ondervond van zijn partijpolitieke functie. Sinds hij op 1 juni 2014 vrijwillig was gestopt als gemeentesecretaris van Weesp en zijn eigen management- en adviesbureau was begonnen, bleek hij hier tegenaan te lopen.

Hans Romeyn noemde Cees Rootjes 'zeer betrokken', niet alleen als raadslid, maar ook maatschappelijk, en ook als schrijver van blogs. Dat hij voor vele verschillende gemeenten had gewerkt, leverde hem een schat aan ervaring op. In het afscheidsinterview in de Alkmaarsche Courant van zaterdag 31 januari was wel opgevallen, aldus Romeyn, dat Rootjes inzake de BUCH-samenwerking in korte tijd was opgeschoven naar het standpunt dat bestuurlijke fusie van de vier gemeenten toch wel het beste was. Hierna kreeg Cees Rootjes een fraai boeket en twee boeken over Heiloo.

Vervolgens betrad Gree Ris namens de PvdA het spreekgestoelte. Zij roemde zijn kennis van het reilen en zeilen in gemeenteland: 'Als Cees het niet wist, wie wist het dan wel?' Zij merkte ook op dat hij altijd zo overtuigend sprak dat je soms vergat te bedenken dat hij er ook wel eens naast kon zitten. 'En laat vooral je gevoel voor humor niet verloren gaan', voegde zij haar partijgenoot nog toe. Vervolgens kreeg Rootjes uit haar handen een prachtig boeket rode rozen.

Van zijn gevoel voor humor gaf Rootjes in zijn dankwoord, eveneens staande vanaf het spreekgestoelte, meteen blijk. Hij sprak zonder papier(tje), zoals bijna altijd, en merkte daarbij op dat je dan aan het begin niet weet wat je precies zeggen gaat en aan het eind (of later) niet precies meer weet wat je hebt gezegd. Hij memoreerde dat hij met zijn fractie met initiatiefvoorstellen was gekomen, terwijl dat niet gebruikelijk was in de raad van Heiloo. Zijn opmerkelijkste initiatiefvoorstel, dat ook werd aangenomen, was dat over de nieuwe woonwijk (Nieuw) Varne op het terrein van de beide campings tegenover het zwembad. Cees Rootjes vermeldde ook nog dat hij onlangs was toegetreden tot het bestuur van onze Openbare bibliotheek. Hij verwelkomde zijn opvolger met de woorden: 'Le roi est mort, vive le roi!'

Deze opvolger is Ko Hemminga, die meteen ook het fractievoorzitterschap op zich neemt. Hemminga was tot aan de gemeenteraadsverkiezing van vorig jaar al raadslid voor de PvdA.

Verder vermeld ik dat:

--- afwezig waren de raadsleden Van Splunteren (VVD), Valkering en Beemsterboer (Heiloo-2000) en De Boer (NCPN) en dat Willem Gomes (NCPN) de vergadering voortijdig de rug toekeerde, zodat hij niet meer aanwezig was bij het afscheid van Cees Rootjes; en

--- dat als lid van de raadscommissie Bestuurlijke zaken voor de PvdA werd benoemd: Maarten Dijkshoorn (plaatsvervangend lid Ko Hemminga).

Faire Valentijn

HEILOO – Op 14 februari is het Valentijnsdag. Verras uw geliefde! In de Wereldwinkel Heiloo zijn leuke kleine Valentijnscadeautjes te koop. Grappige boekjes, doosjes in hartvorm, hartjes van allerlei materialen (van vilt tot zilver) waaronder ook eetbare. Immers: de liefde gaat vaak door de maag! Er zijn chocolade hartjes, en leuke fotolijstjes voor een Valentijnskaart; met chocola in een laatje eronder.

Voor deze Valentijnsdag kunt u profiteren van een heerlijke aanbieding, want bij aankoop van twee plakken Tony's Chocolonely naar keuze krijgt u een reep van Tony's cadeau. Deze aanbieding geldt van 4 tot en met 14 februari. En na Valentijn kijkt iedereen uit naar de lente: Wereldwinkel Heiloo doet daar aan mee met een nieuwe collectie aardewerk –vazen en schalen- in vrolijke lentekleuren. Om blij van te worden! Uiteraard geproduceerd onder Faire omstandigheden. Ook vanaf 4 februari in de aanbieding: de Sweet chilisaus en de woksauzen met 15% korting. Tot ziens in de Wereldwinkel aan Stationsweg 105, Heiloo. www.wereldwinkel-heiloo.nl

Rabocampagne 'Een aandeel in elkaar'

REGIO - In heel Nederland zijn tachtig voorbeelden uit de praktijk van alledag te zien op straat. Deze posters maken deel uit van de Rabobankcampagne 'Een aandeel in elkaar'. Onder andere via abri-posters maken klanten en organisaties zichtbaar hoe de Rabobank bijdraagt aan hun persoonlijke of zakelijke situatie. Rabobank Noord-Kennemerland zet Oxygen uit Castricum, Zuivels uit Heiloo en de stichting Noord-Holland Verbindt deze week in de schijnwerpers.

In de abri-campagne zijn de verhalen van klanten in hun eigen omgeving de basis. Mensen 'vertellen' via de abri hoe zij in hun regio, dorp of stad sterker kunnen worden en hoe de Rabobank dat mede mogelijk maakt. Dat varieert van het ondersteunen van een ontmoetingscentrum voor ouderen, de jeugdbrandweer, een startersfonds, een hospice en het jeugdsportfonds tot support voor een kaasmakerij annex arbeidsreïntegratie, de lease van zonnepanelen, senioren-bankservice, financiële educatie voor scholieren en iPad-lessen voor ouderen.

Katapulten bouwen

HEILOO - Afgelopen zaterdag gingen de waterscouts van scouting Victorie in Heiloo op bezoek gegaan bij scouts JL Die Bogeheimers uit Castricum.

Tijdens deze opkomst is er een volledig speelveld vol met katapulten gebouwd. Door het knopen van pionier palen en het juist bevestigen van oude fietsbanden zijn er meerdere katapulten gebouwd. Om het speelveld af te bakenen werden er ook op eigen initiatief hekwerken en anti-tank obstakels geknoopt.

Het doel was niet om het andere team overhoop te schieten, maar juist om zo beheerst mogelijk te schieten. Wanneer het tegenoverstaande team de bal in een pan wist te vangen werden er punten verdiend. Daarna werden de bouwwerken in rap tempo afgebroken. De meiden van beiden groepen vonden het zo gezellig samen dat er zeker nog een vervolg komt. Voormeer foto's van deze en/of andere opkomsten zie dan de facebook pagina van scouting Victorie Heiloo.

Samenwerking Stichting Peuterspeelzalen Heiloo en Forte Kinderopvang

HEILOO - Stichting Peuterspeelzalen Heiloo en Forte Kinderopvang gaan vanaf 2 maart intensief samenwerken. Door de samenwerking tussen beide stichtingen wordt er voldaan aan de nieuwe kwaliteitseisen voor peuterspeelzalen en ontstaat er voor peuters een doorgaande ontwikkellijn met de (toekomstige) basisschool.

Als gevolg van de samenwerking gaan de peuters van Brammetje en Olleke per 2 maart aanstaande naar een andere locatie. Ze verhuizen naar de ruimtes van Forte Kinderopvang op de basisscholen de Zuidwester en de Duif. Hier kunnen kinderen samen spelen, leren en ervaringen opdoen in een gezellige sfeer. De peuters van De Teddybeer gaan ook op een andere locatie spelen, maar volgen op een later tijdstip.

Door de samenwerking met Forte Kinderopvang kan Stichting Peuterspeelzalen Heiloo verder gaan als 'de voorschool'. Binnen de nieuwe wet OKE moeten namelijk alle peuterspeelzalen in Nederland voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen voor voorschoolse educatie zoals deze ook al voor kinderopvang golden. Zo worden onderwijsachterstanden vroegtijdig gesignaleerd en tegengegaan. Zowel Forte Kinderopvang als de Stichting Peuterspeelzalen Heiloo werken al volgens de nieuwe eisen. Door de peuters in de scholen op te vangen ontstaat er bovendien een duidelijke doorgaande lijn tussen peuteropvang en basisonderwijs. Zo profiteren de kinderen van een samenwerking op maat. Verder kunnen Forte Kinderopvang en Stichting Peuterspeelzalen Heiloo door de samenwerking hun kennis en kunde makkelijker delen. Voor de kinderen is er alleen maar voordeel: de voorschoolse educatie wordt verder verbeterd en er ontstaat een duidelijke doorgaande lijn met het basisonderwijs. Voor meer informatie kunt u kijken op www.fortekinderopvang.nl of www.peuterspeelzalen-heiloo.nl.

Ontwikkelingen Boekelermeer Heiloo

HEILOO - Er een overschot is aan bedrijventerreinen. Dat blijkt uit het Stec rapport dat de provincie heeft laten uitvoeren voor de regio Alkmaar. De Boekelermeer (Alkmaar en Heiloo) komt als totaalconcept qua ligging, bereikbaarheid en ruimtelijke kwaliteit als meest aantrekkelijke locatie in de regio naar voren.

Een volledige ontwikkeling van alle gronden op de Boekelermeer is gezien de marktruimte op dit moment lastig. De gemeente Heiloo heeft twee jaar geleden naar aanleiding van de economische omstandigheden aan Stec advies gevraagd over de verwachtingen voor Boekelermeer Heiloo. Op basis van dit advies heeft Heiloo destijds fase B en C (de westzijde) 'in de ijskast gezet.' Dat betreft ruim 12 hectare van de in totaal 25 hectare Boekelermeer Heiloo. Hiermee heeft Heiloo in 2012-2013 het 'bedrijventerreinprobleem' onderkend dat Stec nu heeft aangegeven.

Wethouder Fred Dellemijn ziet de toekomst voor de Boekelermeer positief in. ,,De gronden die Alkmaar en Heiloo hebben op de Boekelermeer vormen een terrein met potentie. We zien sinds de ondertekening van de O.N.S. (waarin overeenstemming werd bereikt over de financiering voor de aansluiting A9) de vraag in de markt naar bedrijfsgrond op de Boekelermeer toenemen. Zo tekende firma Kaptein, leverancier van boter en kaas, vorig jaar voor de bouw van een nieuw pand op een flinke kavel."

Gezien de omvang van het te realiseren bedrijfspand (een hectare groot) past het niet in fase A, en is gekozen voor het westelijk deel (fase B) van Boekelermeer Heiloo, een van de delen die Heiloo destijds 'in de ijskast heeft gezet'.

Het terrein in Heiloo is in ontwikkeling. Het deel, waar de bedrijven zijn gevestigd, krijgt nieuwe bestrating, zowel voor de rijweg als voor de stoep. Ook wordt het openbaar groen aangelegd.

Hoofdtrainers Foresters Jeugd bekend

HEILOO - De Jeugdopleiding van De Foresters heeft met diverse hoofdtrainers overeenkomst bereikt voor het seizoen 2015-2016.

Bij de A-junioren neemt Dico Blei de plaats over van Jeroen Slaager, die volgend jaar het tweede elftal gaat trainen en coachen. Verder zal Blei de D-pupillen weer trainen en verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van alle trainers en talenten bij De Foresters. Jelle Verhagen, die in 2013 de overstap maakte van HSV, gaat de B-junioren trainen en coachen.

Jeroen Smit (C-junioren) is een nieuw gezicht bij de club. Hij trainde onder meer verschillende teams bij HSV, Limmen en Vitesse '22 op divisie, hoofdklasse en eerste klasse niveau. Bij Vitesse was hij ook technisch jeugdcoördinator. De tweedejaars E-pupillen komen onder de hoede van Rik Stiegelis en de club zoekt nog naar een hoofdtrainer voor de eerstejaars E-pupillen en de F-pupillen. Door een nauwere samenwerking van de trainer van het tweede, de hoofd jeugdopleiding en de trainer van de A1, gaat De Foresters meer aandacht schenken aan de ontwikkeling van de oudste junioren en de talenten die op den duur kunnen doorstromen naar het eerste elftal.

Hans Rooker (bovenbouw) en Dico Blei (onderbouw) blijven actief als hoofd jeugdopleiding. Het eerste elftal van De Foresters kwam door een afgelasting niet in actie zondag. Komende zondag speelt het team thuis tegen SDO en sluit de club af met het jaarlijkse après ski feest.

Stichting Welzijn Heiloo Uit & Thuis

Basiscursus Tablets: Op de maandagen 16, 23 februari en 2 maart om 10.00 uur zijn de lessen Android tablet voor beginners. Naast de bediening van het tablet komt er veel aan de orde: internetten, mailen, foto's, apps. De prijs is € 42,50 voor drie lessen.

Eten in het Trefpunt: Vrijdag 13 februari om 18.00 uur. Kloostermankookt verzorgt een Italiaans driegangen buffet. Met bovendien een gratis verloting. Deelnameprijs € 14.-.

Cursus beeld van aluminiumcement: Maak in zeven lessen uw eigen beeld van aluminiumcement. Achtereenvolgens boetseren, de mal, het afgieten en verder afwerken van het beeld. De cursus vindt plaats op de woensdagen 11 februari tot en met 25 maart van 13.30 tot 15.30 uur. Cursusprijs € 105,- inclusief materiaal.

Van Brel tot Piaf: Presentatie over het Franse chanson op maandag 23 februari om 14.00 uur. Fred Suring neemt u mee naar de wereld van Édith Piaf, Jacques Brel en George Brassens. Hun leven en hun werk. Met Nederlandse vertaling van de chansons. Entree € 10,-.

Respijthuis: Stichting Respijtzorg Alkmaar zorgt er voor dat mantelzorgers voor een korte periode de zorg voor hun kind, ouder of partner kunnen overlaten aan anderen. Simone Schmidt vertelt dinsdag 17 februari om 10.00 uur in het Trefpunt alles over het Respijthuis; voor wie bestemd en werkwijze. De entree is gratis.

Hulp bij belastingaangifte: Ook dit jaar staan deskundige belastingvrijwilligers weer paraat om u te helpen bij uw belastingaangifte, tegelijk wordt dan ook gekeken naar de zorg- en huurtoeslag. Als lid van WonenPlus betaalt u voor de belastinghulp slechts € 10,-. Voor het lidmaatschap WonenPlus en informatie over de belastinghulp belt u 072-5331297.

De wondere tablet wereld: Mark Veldman verzorgt woensdag 4 maart om 10.00 uur een presentatie over tablets. Erg ingewikkeld is het niet maar vooral ouderen voelen zich soms onzeker. Welk tablet is voor mij geschikt, en wat kan ik er allemaal mee? Entree € 2,50.

Farmhouse Jazzband: Concert op zondag 12 april om 15.00 uur door de Farmhouse Jazzband in het Stayokay Hostel, Heerenweg 118 te Egmond. Vroegboekers betalen € 9,-, na 1 maart € 10,50. Voor reservering tel. 072 5331297.

Chinezen met de Gezelschapsbank: Dinsdag 3 maart om 17.30 uur bij Kang Wah in het Hoekstuk. Een soepje gevolgd door negen gerechten met bami, nasi of witte rijst. Koffie/thee na. Prijs € 15,- exclusief drankjes. Opgeven bij receptie Trefpunt.

Tweedehands dameskledingmarkt: Dinsdag 10 februari van 10.00 tot 12.00 uur is er weer tweedehands dameskledingmarkt voor vijfenvijftig plussers. Mooie betaalbare kleding en advies van Nivon. Alles is gewassen en heel, met gelegenheid om te passen.

Watergymnastiek: In de groep die op dinsdag van 14.30 tot 15.00 uur naar zwembad Loos gaat voor watergymnastiek zijn weer een paar nieuwe leden welkom.

Voorbereidingen schoolvoetbal van start

HEILOO - Alle basisscholen hebben een uitnodiging ontvangen om zich op te geven voor het jaarlijkse schoolvoetbalfestijn. Net als de afgelopen jaren is de organisatie van dit evenement in handen van voetbalverenigingen Foresters en HSV. De samenwerking verloopt uitstekend en met veel enthousiasme zijn de voorbereidingen voor dit jaar weer gestart.

Dit jaar wordt het schoolvoetbal gehouden op de velden van HSV. Op vrijdag 10 april vinden de voorrondes voor groepen 7 en 8 plaats. De finale dag is op vrijdag 17 april. De groepen 5 en 6 komen woensdag 22 april in actie. Houdt u de site van beiden voetbalverenigingen in de gaten voor meer nieuws.

Uitslagen Heilooër Bridge Club en damesbridgeclub Sans Atout

Uitslagen Heilooër Bridge Club

Zesde zitting, derde ronde: dinsdagavondcompetitie in De Strandwal. Lijn A: 1. De Bruyckere-Stark 65,97; 2. Coezijn-Plas 57,64; 3.Coebergh-Kemmere 55,56. B-lijn: 1. Brokx-Hendrikse 59,72; 2. fam.Brouwer 54,17; 3 .Molenaar-Reuzenaar 52,78. Donderdagavondcompetitie: A-lijn; 1. Stark-de Bruyckere 61,67; 2 Coebergh=Kemmere 60,83; 3. R.Haanstra-E.Rutjes 57,08. B-lijn: 1. fam.Neefjes 60,89; 2. fam.Piet 59,90; 3.Geerlings-v.d.Wardt 58,33. C-lijn: 1. v.d.Noord-Rotteveel 60,42; 2. Lampe-Muller 59,90; 3. fam.Ybma 55,21.

Uitslagen damesbridge Sans Atout

A-lijn: 1. Hommes-Heusy 57,29;2.Schaffer-Mak 56,25
B-lijn: 1. Schreiber-Hendriks 70,83;2.Knoop-Schaap 59,90.

Jeugdig enthousiasme bij harmonie Caecilia

HEILOO - Op 27 januari kregen tien kinderen een diploma bij harmonie Caecilia, als beloning voor het goed doorlopen van de eerste fase van een muziekcursus. Harmonie Caecilia wil dit geslaagde experiment verder uitbouwen als Project MusicFun. Zo kan jeugd op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met harmoniemuziek. Meer onfarmatie, zie www.caecilia-heiloo.nl/musicfun.

Clusius College Castricum derde maal excellente school

REGIO - Het Clusius College Castricum heeft voor het derde jaar achter elkaar het predicaat Excellente School verdiend. Een prestatie waar de docenten en schoolleiding maar ook de leerlingen apetrots op zijn. Een Excellente School wordt beoordeeld op velerlei punten. Daarnaast maken leraren en schoolleiders een school excellent door hun professionaliteit en doorzettingsvermogen. Ze kiezen er bewust voor om zich te onderscheiden in dat waar ze goed in zijn. Ze stippelen een koers uit en werken daar vervolgens met ongelooflijk veel inzet aan. En daarbij sparen leraren en schoolleiders zichzelf niet. Ze kijken continu kritisch naar wat ze goed doen, maar vooral ook naar wat er beter kan. Ze voeden niet alleen de nieuwsgierigheid van leergierige leerlingen, maar zorgen ervoor dat ze zelf ook goed bijgeschoold zijn. Dat is het Clusius College Castricum drie jaar achter elkaar gelukt. Met veel liefde, inzet, hart voor de school en deskundigheid, heel hard werken. En de leerling centraal stellen, een veilige sfeer scheppen, een goede zorgstructuur bieden.

Open dag landgoed De Haaf

BERGEN - Dé kans op state of the art wonen in Bergen. Op zaterdag 7 februari vindt de open dag van landgoed De Haaf plaats. Binnen de drie luxueuze villacomplexen die binnenkort worden gerealiseerd, zijn nog een laatste penthouse en enkele appartementen beschikbaar. Geïnteresseerden zijn van 14.00 tot 17.00 uur welkom aan de Natteweg 9 om zich uitgebreid te laten informeren over de exclusieve woonmogelijkheden op een van de laatste authentieke domeinen te Bergen.

De drie moderne residenties bestaan uit twaalf flexibel indeelbare appartementen en twee penthouses die in oppervlakte variëren van 120 tot 210 vierkante meter. Bijzonder is dat door de flexibele indeling van de verdiepingen naast de standaard appartementen er ook appartementen tot 280 vierkante meter te realiseren zijn. Reinald Bosman, architect van landgoed De Haaf, is speciaal voor de open dag aanwezig om samen met de toekomstige bewoners alle persoonlijke woonwensen te visualiseren.

Potentiële kopers zijn na de open dag van maandag 9 tot en met donderdag 12 februari van 17.00 tot 18.00 uur welkom bij het kantoor van Vlieg Makelaars. Alle informatie via 072 589 80 04 of wonenopdehaaf.nl.

Sperwers, ijsvogels, rallen en meer

REGIO - Op zaterdag 7 februari houdt de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland in samenwerking met PWN Bezoekerscentrum De Hoep een lezing met beelden onder de titel 'Sperwers, ijsvogels, rallen en meer uit Amsterdam en rondje Noord-Holland'. De lezing wordt verzorgd door Ton Döpp en Rien van Zuijlen, natuurfotografen. De lezing vindt plaats in het bezoekerscentrum de Hoep aan de Zeeweg in Castricum en begint om 14.00 uur. De lezing is gratis voor leden van de vogelwerkgroep, niet leden betalen € 3,00. Voor koffie of thee betaalt men € 1.00. Er mogen maximaal 114 mensen in de zaal.

Voorspeelavond leerlingen Muziekwerkplaats Egmond

EGMOND - Op zaterdag 7 februari is er een voorspeelavond door leerlingen van Muziekwerkplaats Egmond. Speciaal voor deze avond zijn er een aantal ensembles samengesteld waarin de leerlingen kunnen laten zien wat zij geleerd hebben. Alle stijlen komen aan bod, van top 40 hits tot Tsjaikovsky's Notenkraker.

Iedereen die geïnteresseerd is in muziekles is van harte welkom om de sfeer van de Muziekwerkplaats te proeven. Tevens is er na afloop ook de mogelijkheid om met de docenten kennis te maken. De avond begint om 18.30 uur in de Sint Jozefschool in Egmond aan den Hoef.

Themamiddag 'Kanker en de (klein)kinderen'

REGIO - Evean, 't Praethuys en Medisch Centrum Alkmaar (MCA) houden op dinsdag 10 februari een themamiddag voor mensen met kanker en hun naasten over 'kanker en de (klein)kinderen'.

Deze bijeenkomst is de zesde van een serie van negen themamiddagen over kanker. De middagen staan los van elkaar en kunnen afzonderlijk worden bezocht. Bij iedere bijeenkomst is een deskundige aanwezig. De zesde bijeenkomst gaat over 'kanker en de (klein)kinderen'. Wat betekent het voor jonge kinderen, pubers en jong volwassenen om een vader, moeder, opa of oma met kanker te hebben? Deskundige mevrouw N. Kleverlaan, psycholoog, begeleidt deze bijeenkomst. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in 't Praethuys, Westerweg 50 in Alkmaar. Vanaf 13.45 uur is de zaal open Het bijwonen van deze middag is gratismaar aanmelding is noodzakelijkOpgeven kan via de balie van patiëntenvoorlichting (huisnummer 037) van het MCA, tel. 072-548 3500.

BSG Muziektheater speelt Shakespeare

REGIO - Het belooft dit jaar een verrassende Shakespeare-avond te worden tijdens het jaarlijkse muziektheater van de BSG, met voor de pauze 'Feeksje temmen' (Getemde Feeks) en na de pauze 'Romeo en Julia'. Twee klassiekers, twee theatergroepen, één decor, een live-orkest en een koor. Een Shakespeare-tweeluik in een modern jasje!

'Feeksje temmen' Katharina heeft een bijnaam: de feeks. Ze maakt de stad Padua onveilig met haar scherpe tong. Geen man die haar wil of zijn handen durft te branden aan deze vurige vrouw. Bianca, haar jongere zus, heeft wel aanbidders maar mag pas trouwen als de feeks getemd is.

'Romeo en Julia' Een onmogelijke liefde tussen Julia Capulet en Romeo Montague verandert in een tragedie als ouders en vrienden zich niet kunnen neerleggen bij de gevoelens van deze twee jonge mensen. De speeldata zijn18, 19 en 20 februari, aanvang voorstelling in de aula van de BSG 19.30 uur. Kaarten verkrijgbaar via vries.p@berger-sg.nl

Leerlingen produceren theaterstuk

REGIO - De leerlingen uit de 6 vwo-theaterklas van het Jac. P. Thijsse College tellen af: nog even en dan is de opvoering de productie 'Geen Probleem'. Dit stuk is geschreven, geregisseerd en wordt opgevoerd door de leerlingen zelf. Het meeslepende stuk volgt vijf scholieren die laten zien hoe zij omgaan met persoonlijke problemen in hun zoektocht naar volwassenheid. De voorstellingen vinden plaats op donderdag 12 en vrijdag 13 februari in de aula van het Jac. P. Thijsse College te Castricum. Zaal open vanaf 19.00 uur, aanvang voorstelling 19.30 uur. Kaarten verkrijgbaar op de school en à €7,50.

Open Huis Berger Scholengemeenschap

REGIO - Op zoek naar een school voor voortgezet onderwijs waar uw kind de kans krijgt het beste uit zichzelf te halen? Kom dan vrijdag 6 februari naar de Open Dag van de Berger Scholengemeenschap. Deze dag is bedoeld om kennis te maken met de BSG en de manier van werken. Er wordt informatie verstrekt, een kijkje in alle lokalen geboden en natuurlijk is er ruimschoots de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De BSG is een veilige en gezellige school en biedt mavo/vmbo-tl, havo en atheneum. Op alle niveaus is het mogelijk examen te doen in de beeldende vakken en muziek. Behalve aan intellectuele ontwikkeling schenkt de BSG veel aandacht aan culturele, sociale en persoonlijke vorming, aan onderzoeksvaardigheden en oplossingsgericht werken. Die aandacht is merkbaar in de lessen, de activiteiten buiten de les, de (buitenland) excursies, de leerlingbegeleiding en de goede sfeer. Tijdens de Open Dag bent u welkom tussen 15.30 en 20.30 uur.

Inbraken

AKERSLOOT – Afgelopen woensdag om 18.44 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken op De Tarp in Akersloot. Een getuige meldde drie verdachte personen. Twee verdachten sloegen op de vlucht. Daarnaast was er ook een voertuig gesignaleerd, vermoedelijk betrokken bij de inbraak, waarin nog een persoon zat. Uiteindelijk zijn twee personen, waaronder de bestuurster van de auto, aangehouden.

Een derde persoon is helaas niet aangetroffen. Opvallend was dat er veel Akersloters buiten op straat waren. Dit als gevolg van de Burger Alert Whatsapp-groep, die zeer actief is in Akersloot. Ook afgelopen zondag is er omstreeks 14.00 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Boekel. De achterdeur van het pand was geforceerd. Het is nog onbekend wat er is weggenomen.

Zilveren Ster voor TSO De Brug

AKERSLOOT - Op basisschool de Brug in Akersloot werd afgelopen woensdag de Zilveren Ster uitgereikt. Deze ster heeft betrekking op de kwaliteit van het overblijven op de school. De overblijf op de Brug voldoet aan vastgestelde criteria en is daarmee in aanmerking gekomen voor dit predicaat. De uitreiking ging gepaard met bijbehorend certificaat en rapport. Er prijkt nu dan ook op de schooldeur een raamsticker van de TSO-voorbeeldschool. Hiermee is goed zichtbaar dat op de Brug in een goed pedagogisch klimaat wordt gewerkt aan een fijne overblijf tussen de middag voor de kinderen. Alle overblijfkrachten(14 overblijfmoeders, 1 overblijfvader én 1 overblijfbroer!) werken met heel veel plezier aan de overblijf.

Namens TSO-voorbeeldschool heeft de heer Ed van Veen het certificaat uitgereikt aan Ivonne Schouten en Monique Smit, de coördinatoren van het TSO-team de Brug.

Als verrassing voor de overblijfkrachten hadden alle kinderen van de school voor deze gelegenheid een prachtig lied ingestudeerd. Alle overblijfkrachten werden vervolgens bedankt voor hun inzet en gefeliciteerd met een bos bloemen.

Conquistanieuws

LIMMEN - In de voorjaarsvakantie: op maandag 23, woensdag 25 en vrijdag 27 februari van 13.00 tot 16.00 uur wordt in Conquista een cursus beeldhouwen met speksteen gegeven (vanaf 12 jaar). Opgeven kan via tel. 06-24335408, via de facebookpagina of bij Conquista. Woensdagmiddag 4 februari vanaf 14.00 uur Club.

Vrijdagavond 6 februari Club X-tra XL (19.00 tot 23.00 uur). Zaterdagochtend 7 februari Kids van 10.30 tot 12.00 uur Spreuktegeltjes beschilderen. Zaterdagavond 7 februari Club X-tra van 19.00 tot 22.00 uur Poolen. Schrijf je vandaag nog in voor de sSpooktocht Limmen, downlaod het inschrijf formulier via de facebook pagina, of kom langs bij Conquista of de Scouting Limmen. De spooktocht is niet rolstoeltoegankelijk. Er is een stroboscoop, als je epilepsie hebt, geef dat aan, daar wordt rekening mee gehouden.

Nieuwe buurtparochie 'Bron van levend water'

HEILOO - Zondag 25 januari werd in Heiloo een feestelijk viering gehouden. De fusie van de oude parochies in Heiloo, Akersloot, Egmond Binnen, Egmond a/d Hoef en Egmond aan Zee tot de nieuwe parochie 'Bron van levend water' werd liturgisch vormgegeven. Het aandragen en samenvoegen van water vanuit de verschillende plekken en het daarna weer meegeven van dit water aan de verschillende locatieraden, maakten het een levendige viering.

'Coachen is me met de paplepel ingegoten'

'Het mooiste moment met De Terriërs was ongetwijfeld toen we via de play-offs van Rotterdam wonnen en in de hoofdklasse belandden.'

HEILOO - Jisse Waasdorp (39) werd anderhalve week geleden tijdens het Sportgala uitgeroepen tot beste Heilooër coach 2014. Onder zijn leiding zijn De Terriërs Dames 1 voor het eerst in hun ruim zestig jarig bestaan tot de hoofdklasse van het Nederlandse hockey gepromoveerd.

,,Ik vind het een hele mooie waardering", zegt Waasdorp over zijn benoeming tot beste coach. Bescheiden voegt hij toe: ,,Ik heb het geluk gehad dat ik met heel gedreven topsportsters heb mogen werken en werk en dat maakt het een stuk makkelijker om je te onderscheiden als coach."

Waasdorp heeft vorig jaar zijn coaching-carrière een nieuwe impuls gegeven en begeleidt nu de Dames 1 van Amsterdam. Daarvoor coachte hij acht jaar de Dames 1 van De Terriërs. Maar ook zij waren niet de eersten. Al vanaf zijn zestiende begon hij de kleine Terriërs te begeleiden en volgde hij coaching-cursussen.

,,Het werd me met de paplepel ingegoten", vertelt Waasdorp. ,,Mijn ouders waren al actief in de hockey sport toen we nog in Laren woonden". Daar zat hij op voetbal, maar volgde met interesse wat zijn ouders deden. Als tienjarige verhuisde hij naar Heiloo en is toen gaan hockeyen. ,,Zaterdag coachte ik, zondag speelde ik zelf", herinnert hij zich. Naast het coachen studeerde hij bedrijfseconomie in Alkmaar.

Drie jaar geleden vroeg de zaalcoach van het nationale vrouwenteam hem wat trainingen te geven. En daarna mocht hij vast assisteren bij zowel het Oranje zaalhockey vrouwenteam als de Nederlandse Meisjes A. Dit samen met zijn baan als coach zorgt voor een volle agenda.

Toch blijft Waasdorp enthousiast: ,,Het mooiste moment met De Terriërs was ongetwijfeld toen we via de play-offs van Rotterdam wonnen en in de hoofdklasse belandden. Dit gebeurt niet vaak, dat zo'n kleine club tot de hoogste klasse weet door te dringen."

Toen besloot hij dat het wel een goed moment was om op te stappen. Eerst zou hij misschien De Terriërs Mannen 1 gaan coachen, maar toen klopte Amsterdam Dames 1 bij hem aan. Bij hen zou het gaan om de strijd om de landstitel, want zij behoren tot de top vier van Nederland. Deze uitdaging wilde Waasdorp graag aangaan.

Nu heeft hij vrouwen die in het nationale team spelen. ,,Dat maakt het wel anders", zegt hij. ,,Allereerst moeten we bij de play-offs terecht komen. Ik probeer altijd uit te gaan van de intrinsieke motivatie van de speelsters en verwacht van ze dat ze steeds bezig zijn om zich te verbeteren. In dat proces begeleid ik hen en het team en stuur daar waar nodig bij."

Foto-onderschrift: 'Het mooiste moment met De Terriërs was ongetwijfeld toen we via de play-offs van Rotterdam wonnen en in de hoofdklasse belandden.'

Sensationele winst Flashing Heiloo

U20 team van Flashing Heiloo behaalde de overwinning op het sterke BC Apollo uit Amsterdam. Hierdoor komt de vijfde plaats in zicht op het hoogste niveau in Nederland.

HEILOO - Afgelopen zaterdag trad het landelijk spelende JU20 van Parkmobile Flashing Heiloo aant tegen BC Apollo uit Amsterdam. Eerder dit seizoen werd in Amsterdam met 105-52 verloren.

In een spannende en gelijk opgaande wedstrijd werd nu echter na een spectaculaire verlenging gewonnen: 78-73. Flashing startte niet scherp. De Amsterdammers lieten direct zien en merken met wat voor bedoelingen zij naar Heiloo waren gekomen. In de eerste vijf minuten werd het team van Paul Aris snel op achterstand gezet (2-11 in de vijfde minuut). Na een time-out kreeg Heiloo meer grip op het spel. Job Velsenboer markeerde in offensieve zin de omslag met een fraai afstandsschot. Het eerste kwart werd afgesloten bij 12-13 in het voordeel van BC Apollo.

In de eerste minuten van het tweede kwart was het Jeffrey Klerk die in aanvallend opzicht de aandacht opeiste. Met vier scores op rij bracht hij Flashing net voorbij de Amsterdammers (21-20). Toch liet Apollo zich niet van de wijs brengen. Met snel aanvalsspel en een agressieve verdediging bleef men in het spoor van het Heilooër team. Nu was het topscoorder Jeroen Aris die Flashing aan de hand nam. Met uiteindelijk zeven blockshots en twaalf rebounds bezorgde hij Apollo een complex. Het tweede kwart werd afgesloten bij 33-33. Voor Flashing echter ook zorgen; de goed spelende Max Knegt moest met een enkelblessure noodgedwongen het veld verlaten. Maar ook het derde kwart liet een gelijk opgaande strijd zien: 49-52. In het vierde kwart werd aan beide kanten het spel door vermoeidheid slordiger, maar daarmee niet minder aantrekkelijk. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd wist Apollo middels twee toegekende vrije worpen op een voorsprong van drie punten te komen. Voor Flashing Heiloo was een driepunter nodig. Robbert de Ruiter faalde niet en bracht het talrijk opgekomen en luidruchtige publiek in extase (63-63). In de noodzakelijke verlenging opende Jeroen Aris de score maar was het Arthur Kerst die uiteindelijk de matchwinner werd. Met vier fraaie scores op rij diende hij Apollo de nekslag toe. Uitzinnig van vreugde werd het eindsignaal door team en publiek ontvangen. Een verdiende overwinning voor Flashing Heiloo. De eerstvolgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 21 februari. Flashing moet dan om 20.00 uur spelen in sporthal Galgenwaard te Utrecht tegen het bovenaan staande UBALL.

Open lessen bij Dance & Fitstudio 115

HEILOO - In de week van 9 tot en met 14 februari houdt Dance & Fitstudio 115 een open les week. Iedereen kan kennismaken met modern, jazz/showmusical, klassiek ballet enzovoort. Nieuw zijn de Barre work-outs in de ochtenduren. Staande aan een ballet barre worden er diverse oefeningen gedaan die ervoor zorgen dat het lichaam sterker, leniger en meer in balans komt.

Heb je al een redelijk goede conditie en wil je er echt flink tegenaan gaan doe dan mee met de Power work-out op woensdagavond. Naast de Hiphop lessen op zaterdag zijn er nu ook hiphop lessen op woensdag. Deze lessen zijn zowel voor jongens als voor meisjes. Dansen is voor iedereen en elke leeftijd, dus start nu. Kijk voor het rooster: www.danceenfitstudio115.nl of bel naar tel. 06-22498872 (Stationsweg 115 Heiloo).

Geslaagde judoka's Dojo 't Loo

Foto Fred Stevenson

HEILOO - Voor een deel van de judoka's van Dojo 't Loo was het onlangs weer een spannend weekend. Zij mochten namelijk examen doen voor hun volgende band. Het extra oefenen op alle worpen, houdgrepen en grondtechnieken was niet voor niet geweest. Alle kandidaten lieten in een keurig examen aan de trainers en de familieleden zien hoe ver ze inmiddels zijn met hun judovaardigheden. Na afloop konden de trainers dan ook alle judoka's feliciteren en hun nieuwe band en bijbehorende diploma overhandigen. Elvin Groefsema, Gijs van Hove, Jeffrey Korver, Bjarne Deitmers, Kjell Stegink, Tygo de Jongh, Tobias Jeukens, Yesper Brunekreef en Irene Wartes slaagden voor hun gele band. Anniek Damink, Daan van Monsjou, Jesper Schaap, de broers Hu An en Di An Tan, Stan de Laleijne, Job Kroon en Elias Visser behaalden de oranje band. Rowena Boom ging naar huis met haar nieuwe groene band en Mats Kroon mocht na afloop zijn nieuwe en welverdiende blauwe band omknopen.
Zondag 1 februari kon een deel van de wedstrijdploeg van Dojo 't Loo flink aan de bak op een judo toernooi met internationale deelname in Hoogland. Met gevarieerd judo wist Otto Bosch een fraaie derde plek te behalen. Stan de Laleijne en Daan Pepping wist in hun poule het zilver te bemachtigen en Kars Kroon werd keurig kampioen. Stan de Laleijne, Mats Kroon en Fil Dekker wonnen in het middagblok alle drie met prima judo een paar partijen, maar het podium bleef voor hen helaas net buiten bereik. Coach Kars Zoon kon tevreden terugkijken op de progressie en prestaties van zijn pupillen.

Eerste winstpartij voor volleyballers

Effect CMV 1: v.l.n.r. Veronique, Nienke, Siem en Franka.

HEILOO - Het Effect-team CMV 1 behaalde zaterdag 31 januari in de tweede competitiewedstrijd een eerste overwinning. De competitie startte in januari.

CMV staat voor Cool Moves Volleybal. Een aantal jaren geleden werd duidelijk dat het 'gewone' volleybal voor de jeugd een beetje saai is. Te vaak viel de bal op de grond waardoor het spel weer stil kwam te liggen. Maar dat is veranderd. De allerkleinsten - CMV niveau 1 - mogen de bal zelfs vangen, lopen, en dan weer over het net zien te gooien. Terwijl het volleybal voor de oudsten - CMV niveau 6 - al weer heel erg lijkt op het gewone volleybal, dat ook de jeugd boven de 12 jaar speelt. Het spel biedt zo meer uitdaging. De competitiewedstrijden worden gespeeld in sporthallen in de regio, en natuurlijk in de 'thuis'sporthal van Effect: Het Vennewater.

In Noord-Scharwoude moest CMV 1 tweemaal spelen tegen een team van Dinto uit Warmenhuizen. Eén keer tegen een meidenteam en één keer tegen een volledig jongensteam. Het werd 1-1 tegen de meiden en van de jongens werd met 2-0 gewonnen. En daarmee behaalden Franka, Nienke, Veronique en Siem (die Ella dit keer verving), de eerste winstpunten. Een goede prestatie gezien het feit dat twee van de vier pas sinds een paar maanden volleyballen.

14 GTH turnsters doorgestroomd

HEILOO - Zaterdag kwamen 16 turnsters van de vijfde en zesde divisie van GTH in actie in de tweede competitiewedstrijd. Khee(instap) turnde een mooie wedstrijd en behaalde voor vloer het hoogste cijfer. Ook jeugdturnsters Silke behaalde, op de andere baan, het hoogst voor vloer. Isabella(11.30) en Milenka(11.60) sprongen voor het eerst twee nieuwe sprongen. In wedstrijd twee ( pupillen 2 en jeugd) was Lianna sterk aan brug: 12.70. Nikki was zeer netjes vloer en Celine turnde met een 14.00 voor brug het hoogste cijfer. Chanoa liet een prachtige vloeroefening zien. Sterre sprong op sprong twee strakke overslagen en Laura deed dit aan brug. Op balk liet Jena een mooie en stabiele oefening. En ook Julie behaalde in haar categorie op alle onderdelen het hoogste cijfer.

In wedstrijd 3 (pupillen1) kon Roos vanwege een blessure niet meedoen. Nova behaalde op vloer 13.30, Feliene knalde aan brug en behaalde de hoogste score; 13.40. turnde Junior Emma turnde een goede wedstrijd. Senior Raquel sloot de wedstrijddag af en scoorde het hoogst voor een stralende vloeroefening 12.40,. Isabella en Laura haalden de vierde prijs in het eindklassement, brons voor Lianna, Nova en Emma en zilver voor Feliene, Silke, Milenka en Raquel. Nikki, Celine en Julie haalden goed. De dag leverde acht rayonkampioenen op: Nikki, Nova, Nicole, Celine, Julie, Isabella, Emma en Raquel. Totaal zijn er veertien turnsters doorgestroomd

HZV onderuit tegen AORC

Ruben Bugter haalt uit voor de eerste goal van HZV. Foto Wout Jager

HEILOO - De tegenstander van HZV 1, AORC 2, ingedeeld in de poule, had voor de wedstrijd op vrijdag 30 januari enkele spelers vanuit het eerste opgesteld; niveau Eredivisie.

Keeper Indy Klamer blonk uit in de beginfase, maar kon niet voorkomen dat de 1-0 gescoord werd. Toch kreeg HZV ook een kans via Simon Admiraal na een harde inspeelpass van Mitchell Zwart. Helaas miste de bal rakelings het doel. De thuisclub speelde snel positiespel met veel vaste patronen erin verweven, HZV had moeite om onder die druk uit te komen. Het werd 3-0 voor de rust.

De tweede helft was Simon Admiraal opnieuw de man die de eerste kans kreeg. Ditmaal werd deze schitterend verzilverd: 3-1. De 4-1 werd te makkelijk weggeven door HZV. De zoon van Fred Ka(o)ps, Teun, zag zijn kans schoon om na een mooie loopactie Mitchel Zwart in stelling te brengen 4-2. Met nog vijf minuten te gaan, ging HZV ervoor; kansen te over maar geen goals. Door balverlies, omschakeling en uitbraak werd de eindstand 5-2. Aankomende vrijdag speelt HZV in sporthal Het Vennewater tegen Architectenbureau Nieuwboer. Aanvang 20.45 uur. Alle support is welkom.

Vredeburg op voorsprong

Marlies Sturk (rechts) was dicht bij een remise. (de foto is niet van onderstaande speelavond). Foto Robin Rommel

LIMMEN - Op donderdag 29 januari speelde het eerste zestal van SV Vredeburg een bondswedstrijd in Heerhugowaard. Een dag later ontving Vredeburg 2 het sterke Bakkum 1 en werd ook de veertiende ronde van de interne competitie gespeeld.

Vredeburg 1 kon bij winst tegen Heerhugowaard 4 op voorsprong komen in de derde klasse C en slaagde daar met verve in. Bert Hollander, Bob Stolp, Harold Ebels en invaller Ronald van der Storm scoorden een vol punt. Ed Stolp ontsnapte met een zwaarbevochten remise, terwijl Sandra Hollander een spannend eindspel met over en weer twee pionnen en een paard verloren zag gaan. De 1,5-4,5 overwinning houdt Vredeburg op kampioenskoers. Vredeburg 2 is loodzwaar ingedeeld in de derde klasse D en staat puntloos onderaan. Tegen koploper Bakkum 1 werd dan ook gevreesd voor een afstraffing, maar dankzij overwinningen van Hidde Ebels en Gertjan Hafkamp bleef de nederlaag beperkt tot aanvaardbare proporties.

Ebels versloeg zijn tegenstander door fraaie stukwinst in het middenspel. Hafkamp veroverde met een gemeen trucje al op de twaalfde zet de vijandige dame. Dick Aafjes, Barry Blekemolen Robin Rommel en Marlies Sturk konden het helaas niet bolwerken, waarbij Marlies Sturk overigens dichtbij een remise was. Na de 2-4 nederlaag lijkt degradatie voor Vredeburg 2 niet meer te vermijden. In de interne competitie zorgde Piet van der Heijdt voor een curieus moment. Met een dame meer liet hij Marc Voorwalt ontsnappen met remise door een patzet.

Het topduel tussen Bert Hollander en Bob Stolp draaide eveneens uit op remise. Hollander probeerde het met een koningsaanval, maar Stolp hield keurig de deur dicht. De broederstrijd tussen Nico en Chiel Pepping is altijd een interessant affiche: deze keer wist Nico Pepping aan het langste eind te trekken. Jaap Limmen hield de uitstekende vorm, waarmee hij ook zijn tienkamp in het Tata-toernooi won, vast en versloeg Jan Borst gedecideerd. Jos Admiraal mocht niet klagen toen Harold Ebels in een voordelige stelling zijn toren naar een slecht veld speelde. Admiraal pakte het initiatief over en schoof zorgvuldig naar de winst. Hans de Goede klimt op de ranglijst na een onberispelijke zege op Bert van Diermen. Komende vrijdag staat een bondswedstrijd voor Vredeburg 3 bij het sterke Castricum 4 op het programma.

Limmen wint van Zaanlandia

LIMMEN - Voor beide ploegen was het afgelopen zondag een belangrijke dag. Voor Limmen de een kans om bij winst weer naar boven te kijken en voor koploper Zaanlandia om na twee nederlagen weer het goede gevoel terug te krijgen en de aansluiting met medekoploper Kolping-Boijs waar vorige week van was verloren niet te verliezen.

De wedstrijd startte hoopvol, maar de scherpte ontbrak bij de beide voorhoeden, bij de rust was het 0-0. De tweede helft ging Limmen richting de eigenaanhang spelen en scoorde in de 49 minuut (met hulp van de verdediging van Zaanlandia). 1-0 voor de thuisclub. Na dit doelpunt ging Limmen iets meer verdedigend voetballen om zo ruimte te creëren voor de snelle spitsen. Hierdoor leek het dat Zaanlandia een overwicht had maar ze konden alleen met afstandsschoten en corners gevaarlijk worden. Op deze schoten had keeper Randy Scheerman steeds een passend antwoord en groeide zo uit tot man off the match. Voorin bleef Limmen zoeken naar de ruimte en na een goed uitgespeelde aanval was het topscoorder Jan Welboren die de 2-0 achter de keeper van Zaanlandia schoof. De wedstrijd was gespeeld. Limmen had zijn gewenste overwinning en kan weer met een schuin oog naar boven kijken. Volgende wedstrijd is komende zondag uit bij Kolping-Boys; de tweede de koploper

VOEDINGS- en GEWICHTSCONSULENTE ANNE BRUIN Wil je graag van je overgewicht af, maar kun je moeilijk maat houden met koek of chocola? Voel je je slap of schuldig als je een bepaald dieet niet volhoudt? Wil je weer graag LEKKER in je eigen VEL ZITTEN? Dan bent u bij mij aan het juiste adres! Gegarandeerd afvallen met gewone, gezonde voeding. Consulten worden veelal vergoed door verzekeraars. Voor meer info kunt u bellen: 072-533 2636 of mailen: info@lekker-slank.com. Een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek is altijd gratis.
www.lekker-slank.com

Te Huur: GARAGEBOX aan de DROONECAMPSTRAAT te Heiloo. Voor informatie kunt u contact opnemen met: De Makelares, Robijnstraat 32, 1812 RB te Alkmaar T: 072-5408566 e-mail: info@demakelares.nl

TUINONDERHOUD Geen tijd? Te veel werk? Zeer ervaren tuinliefhebber helpt u met DESKUNDIG snoeien en het voorjaarsklaarmaken van uw tuin en afvoeren van tuinafval. T: 06 1827 8367

www.hoveniersbedrijfdepopu-
lier.nl Al 25 jaar het adres voor
al uw TUINWERKZ. HEDEN. O.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

Zuiver en puur genezing VANUIT DE NATUUR. Voor o.a. ontstoren na klachten van vaccinaties, medicatie enz. Klassieke HOMEOPATHIE en Cease-therapie PHYSIS. www.homeopathieheiloo.nl
T: 06 1210 7273

KIM'S HAARSALON is vanaf 9 februari ook op maandag geopend! Maandag is de vaste dag dat Kim's Haarsalon haar klanten ook aan huis knipt. Onder andere föhnen, kleuren en permanenten is hierbij mogelijk. Prijzen aan huis: Knippen €15,- Knippen/Fóhnen €17,50 Kleuren vanaf €35,- Permanenten €55,-. Bel voor een afspraak 06-3004 2383

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

VOEDINGS- en GEWICHTSCONSULENTE ANNE BRUIN Wil je graag van je overgewicht af, maar kun je moeilijk maat houden met koek of chocola? Voel je je slap of schuldig als je een bepaald dieet niet volhoudt? Wil je weer graag LEKKER in je eigen VEL ZITTEN? Dan bent u bij mij aan het juiste adres! Gegarandeerd afvallen met gewone, gezonde voeding. Consulten worden veelal vergoed door verzekeraars. Voor meer info kunt u bellen: 072-533 2636 of mailen: info@lekker-slank.com. Een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek is altijd gratis.
www.lekker-slank.com

MANTELZORGER m/v gevraagd voor 1 x per week. Samen boodschappen doen, af en toe er even uit. T: 06 1743 7082

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en TIMMERWERKZAAMHEDEN. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

VD PUTTEN BOOM- en TUINVERZORGING
Vaardig en schappelijk.
Met respect voor natuur.
T: 072-540 8052 / 06 182 183 86

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

Gemeubileerde WOONRUIMTE te huur, tot 1 juli. Incl. G/W/L. € 900,- p/mnd. Egmond a/d Hoef. Max. 4 pers. T: 06 2377 0687

Welkom bij MASSAGEPRAKTIJK VITALIS. Massage is een AANGENAME manier om voor jezelf te zorgen. Bel Vitalis 06 1521 9400 Egmond-Binnen

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet? Maak een afspraak of kom even langs. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: sandrazoongewichtsconsulente.nl

FLEXIBEL uw huis van binnen! UW HUISSCHILDER. T: 06 1995 7999

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

JOS BUYS BESTRATING.
Straatwerk voor bedrijf &
particulier. T. 06 5064 1386

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl Tel. 06 2202 0702

UW MEUBELS WEER ALS
NIEUW!!!
Schuren-beitsen-
lakken of gespoten in een
duurzame coating in elk ge-
wenste kleur!!!
Ook voor het opknappen van
uw keukendeurtjes kunt u bij
ons terecht!
Meubelatelier de Schouw,
Lamoraalweg 69,
1934 CC Egmond a/d Hoef
Tel.: 072-5064133

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen, deskundig en op maat voor elke leeftijd. 06 1750 6967

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 4/f,
1851 NT Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

U kunt bij SCHOONHEIDSSTUDIO072 terecht voor intensieve anti-age behandelingen, pedicure, waxen, make-up, fruitzuurbehandelingen en mesotherapie. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de site! www.schoonheidsstudio072.nl Kennemerstraatweg 452 Heiloo 072 879 5084

MASSAGEBEHANDELING; 'Warm Winter Feeling experience' ! Voor het echte wellnessgevoel. 75 min. 10% korting nu 42,50! Eenmalig geldig in de maanden januari en februari. Massagesalon e la 06 4379 0799

Medisch PEDICURE
Elly Coffeng-Kaandorp
Ook reumatische, diabetische
voet. T: 072-533 2787
Patrijsakkers 5, Heiloo.
Oók bij u thuis.

TEIJSSE & VOOREN ZONWERING Rechtstr. van fabriek. Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens, garagedeuren, infrarood terrasverwarming en Velux zonwering. Ook voor reparatie en montage. Bel: 06 5329 4460

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

KANTOOR/PRAKTIJKRUIMTE in Alkmaar en Limmen. TURNKEY à € 240,= per maand T: 072-532 0731 bruin@pnotrading.nl

BESTE SCHILDER & STUKADOOR voor binnen en buiten. Nu 50 % korting! Tel. 06 3374 3601


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

CROOZER Kid for 2 fietskar/wandelwagen v. 2 kind. met babyschaal, incl. 2 fietshaken. Nw.pr. € 450. Vr.pr. € 200.
T: 0251 311499

GEZOCHT! Klanten die op een NATUURLIJKE manier voor zichzelf willen zorgen! VITALIS massagepraktijk. Bel 06 1521 9400

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

Opschonen, upgraden, bouwen, reparatie van uw COMPUTER. Webdesign/hosting info@computersupportheiloo.nl
072-5315787/06 2222 5652

Rest. SMAKELIJK in Egmond a/d Hoef is op zoek naar zelfst. werkende koks, keukenhulpen en bedienend personeel. SOLLICITATIE: restaurantsmakelijk@gmail.com T: 06 5472 5525

Wasmachine-droger-keukenapparatuur defect? Bel de WITGOEDVAKMAN HEEROP in Heiloo. Voor service en reparatie 072 888 5819 of 06 5394 2331

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden. T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

MEUBELSTOFFEER-
DERIJ OP MAAT.
Voor
al uw stoffeerwerkzaamheden
en reparaties. Vrijbl. prijsopg.
T.: 06 3987 0829
Ingeschr. KvK

Center Design is wegens
zaken/vakantie ALLEEN op
zaterdag geopend! Daarom
deze zaterdagen OPRUI-
MING!
Dus zoek je iets leuks
en aparts voor je huis, SLA
JE SLAG!
Center Design
woonwinkel Slimpad 36 Heiloo

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

TOILETHULP GEZOCHT Vrouwen gezocht, Plan Oost. Ik ben een vrouw van 27 en ben ROLSTOELGEBONDEN. Ik heb daarom hulp nodig bij de toiletgang. 1 of 2x op een zaterdag of zondag. €10,= per keer. Interesse? Bel mij op dit nr. 06 5429 0311