De Uitkijkpost

18 november 2015

De Uitkijkpost 18 november 2015


Wereldwijd routes plannen via Heiloo

Gedeputeerde Jaap Bond (links) feliciteert Paul Mars. Foto: Miquel Gonzalez

HEILOO – Hoog bezoek voor RouteXL: eigenaars Paul Mars en Annemarie Spaans ontvingen gedeputeerde van Provinciale Staten Jaap Bond en zijn gevolg. Ook wethouder Dellemijn was afgelopen vrijdag aanwezig in het WBC, waar het bedrijf gevestigd is. De belangstelling van gedeputeerde Bond was gewekt bij de deelname van RouteXL aan de Ondernemersverkiezing Noord-Holland.

2 miljoen routes

Tijdens de presentatie in de Freudzaal werd duidelijk hoe innovatief de planner voor routeoptimalisatie is die Paul sinds 2009 heeft ontwikkeld. Inmiddels is dit unieke concept uitgegroeid tot een product dat in meer dan tweehonderd landen gebruikt en in ruim veertig landen verkocht wordt. Bijna twee miljoen routes zijn er al gepland met de software die in Heiloo door RouteXL is bedacht.

De enorme vlucht die het tweemansbedrijf heeft gemaakt is mede te danken aan de samenwerking met TomTom sinds dit voorjaar. De leverancier van ritplanningsoftware RouteXL is door TomTom Telematics benoemd tot .connect Premier Partner van het fleetmanagement platform WEBFLEET. TomTom Telematics (business.tomtom.com) is marktleider van diensten voor vlootmanagement in Europa met een half miljoen geabonneerde voertuigen.

Met de online applicatie WEBFLEET is het mogelijk om opdrachten eerst in de snelste volgorde te sorteren en daarna naar de chauffeurs te sturen. In de routeplanning wordt rekening gehouden met eventuele tijdsvensters en haal- en brengpunten.

118 nullen

Hoe dit precies werkt, is het grote geheim achter RouteXL. Met een speciaal algoritme is het mogelijk om de snelste route tussen veertig adressen in een tiental seconden te berekenen. Paul gaf het voorbeeld van een deurwaarder die op vrijdag tachtig adressen in Noord-Holland wil bezoeken. "Op donderdagavond zit deze man al gauw drie uur te puzzelen. Tussen 80 adressen zijn namelijk ongelooflijk veel routes mogelijk: een 7 met 118 nullen.

Met RouteXL is de berekening in tien tellen gemaakt."

Op de website is te volgen welke CO2 uitstoot er bespaard is. Op de routes die nu door RouteXL zijn berekend, is een hoeveelheid CO2 bespaard van omgerekend 150.000 bomen.

20 gratis

Het businessmodel van RouteXL zit vernuftig in elkaar. Om te zorgen dat de software toegankelijk is voor iedereen, is het tot twintig adressen gratis te gebruiken, onbeperkt. Heeft een bedrijf of particulier meer op de planing, dan kunnen met het Premium Pack tot 150 adressen worden ingevoerd.

Heeft een klant de software slechts enkele maanden per jaar nodig, dan is dat geen probleem. Het lidmaatschap kan binnen een maand worden opgezegd.

Voordeel van het systeem is ook dat klanten eerst kunnen uitproberen hoe het werkt, voor ze besluiten er op grote schaal gebruik van te maken en te investeren. Dit past goed in het straatje van RouteXL, waar kennis wordt ingehuurd bij andere, doorgaans kleine en liefst lokale partners, zonder personeel aan te nemen.

3D matrix

In het kort zet Paul Mars de plannen uiteen voor de toekomst. Er wordt gewerkt aan de mogelijkheid van het integreren van live traffic informatie. Via TomTom wordt informatie over weggebruik teruggestuurd vanuit de auto's. Zo ontstaat een beeld van mogelijke opstoppingen en vertragingen op de weg. "Als we dat integreren, ontstaat een driedimensionale data matrix," vertelt Paul. "Dit maakt het berekenen nog complexer. Daarvoor heb ik contact met het Centrum voor wiskunde en informatica."

Ook Annemarie breidt haar kennis uit: ze is op Chinese les. "Zo kan ik onze groei in China beter volgen en begrijp ik iets van de vertaling die we laten maken."

Next level

Ook voor apparaten die afhankelijk zijn van routeplanning ziet Paul mogelijkheden. Daar kan gedeputeerde Jaap Bond zich ook iets bij voorstellen: "Vanmorgen kregen we bij luchthaven Den Helder een demonstratie van enorme drones die worden ingezet bij inspectie van windmolenparken op zee. Met jullie software kan daarbij waarschijnlijk veel winst worden behaald."

Tenslotte heeft Paul het over gamification: de techniek achter RouteXL leent zich uitstekend voor games waarbij levels moeten worden behaald, bijvoorbeeld in een superversie van Mario Bros. die koekjes moet afleveren.

Heel veel

Na de presentatie kreeg het bezoek een korte rondleiding door het gebouw en de kapel, begeleid door Nico Adrichem. Aan de reacties van de gedeputeerde te horen kan het WBC rekenen op vervolgbezoeken vanuit Provinciale Staten. De herbestemming van het pand noemde hij 'indrukwekkend'.

Jaap Bond sprak verder zijn waardering uit voor de vernieuwende ideeën van Mars en Spaans. Daarmee doelde hij niet alleen op het product, maar ook op de bedrijfsvoering. De gunfactor kwam ter sprake, die steeds belangrijker wordt in de economie, en die vergroot wordt door het gebruikersgemak van de website en de applicatie, met een gratis deel van grote waarde. Bond verwacht dat RouteXL nog heel veel zal groeien.

Het aangaan van samenwerking met andere Noordhollandse bedrijven kreeg ook een compliment van wethouder Dellemijn. "Geweldig dat zo'n klein bedrijf uit zo'n relatief kleine plaats zo'n groot resultaat weet te behalen op wereldniveau."

Een succesvol werkbezoek en een geslaagde presentatie dus voor Annemarie Spaans en Paul Mars, kleinzoon van de oprichter van Drukkerij Uitkijkpost. Dat had hij niet kunnen voorspellen, die jonge jongen die op vrijdagmiddag de pakjes van zijn vaders drukkerij in de optimale volgorde klaarlegde om te bezorgen.

Dorcas helpt vluchtelingen

HEILOO - Dorcas Nederland, met haar kantoor in Andijk, heeft al haar 25 Dorcas winkels verzocht vluchtelingen te helpen aan dekens en winterkleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Dorcas winkel Heiloo heeft hierop zeer snel en spontaan gereageerd. Zestien vrijwilligers hielpen met het verzamelen van winterkleding en dekens die al eerder gratis bij Dorcas werden ingebracht. Het resultaat: 15 zakken met dekens en 85 zakken met gesorteerde winterkleding. Inwoners van Heiloo en omgeving kunnen kleding, dekens en andere artikelen blijven inbrengen voor de vluchtelingen.

Heiloo steunt Diabetes Fonds met € 9666,86

HEILOO - 150 collectanten gingen begin november in Heiloo op pad voor het Diabetes Fonds. Gezamenlijk haalden zij met de collectebus € 9666,86 op.

'Bedankt, Heiloo! Wij zijn erg blij met de bijdrage van de collectanten en de gevers,' zegt Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds. 'Met dit geld betalen we onderzoek naar diabetes en geven we uitleg over de ziekte.'
Dankzij onderzoek is al veel bereikt waardoor mensen met diabetes gezonder en langer kunnen leven. Zo is ontdekt hoe diabetes type 1 ontstaat, dat is een fout van het afweersysteem. Daardoor kunnen artsen nu bij sommige kinderen diabetes afremmen. Ook is er nu bijvoorbeeld betere begeleiding van mensen met diabetes en depressie, wat vaak samengaat.

Niemand aan de deur gehad?
Heeft u geen collectant aan de deur gehad, dan kunt u alsnog geld overmaken op giro 5766 t.n.v. het Diabetes Fonds in Amersfoort. Voor meer informatie: bel 033 – 4622055 of kijk op www.diabetesfonds.nl

Oproep aan oud-leden en vrienden van Buk Buk

De markante gevel van het Bruno-gebouw. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Buk Buk is ruim 45 jaar een begrip in Heiloo en directe omgeving. De vereniging wordt nu eens niet in het vertrouwde Bruno gebouw, maar door de Historische Vereniging Oud Heiloo in de Oudheidkamer in de spotlights gezet.

Binnenkort wordt hier een tentoonstelling geopend over het turbulente verleden van Buk Buk.

Oud Heiloo wil een zo compleet mogelijk beeld geven van de geschiedenis van Buk Buk. Heeft u nog voorwerpen, films, foto's en dergelijke bezit, die een waardevolle aanvulling kunnen zijn? Wilt u dan contact met de vereniging opnemen? Dat kan via real@quicknet.nl tel. 06-36467819.

Inleveren kan ook op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur in de Oudheidkamer, Bergeonstraat 30.

Speciale gouden sleutel voor de nieuwe Hoofdpiet!

De pieten zullen hopelijk goed op de sleutel passen. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Een speciale delegatie Pieten was na het aanmeren van de pakjesboot in Meppel met gezwinde spoed naar Heiloo gereden om aan burgemeester Hans Romeijn het eerste Vriend van de Sint Keurmerk te overhandigen.

Sinterklaas en Pieten overnachten voor de intocht in het gemeentehuis. De burgemeester drukte de Pieten op het hart dat ze goed op de speciale gouden sleutel moeten passen. Als dat maar goed gaat…

Met het Vriend van de Sint Keurmerkbedankt het Sinterklaascomité de ondernemers van Heiloo die de intocht en het feest van Sinterklaas mogelijk maken. Alle deelnemende ondernemers zijn te herkennen aan de Keurmerkposter en een grote pot met strooigoed.

Zaterdag 21 november start de intocht om 11.00 uur op het bordes van het gemeentehuis en gaat via het Looplein naar het Stationscentrum. Op het Stationsplein is om 12.00 uur de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. Daarna gaat de optocht naar De Strandwal, waar om 13.00 uur een fantastisch feest van Sinterklaas losbarst.

www.sinterklaasintochtheiloo.nl

10 Vragen aan... Kees de Wit (MOET MEE)

Kees de Wit. Foto: Aangeleverd

Mijn naam is Kees de Wit, ik ben inmiddels 40 jaar getrouwd met Marian en we hebben 4 kinderen: Rob, Jan, Stef en Lida, 3 schoondochters en 1 schoonzoon. Ook zijn wij in het bezit van 5 prachtige kleinkinderen. Ik ben 62 jaar en wij wonen nu reeds bijna 40 jaar in Heiloo.

1. Waar ben je geboren en getogen?

Foto: Aangeleverd
Foto: Aangeleverd

Ik ben geboren en getogen in Tuitjenhorn (gemeente Harenkarspel) en mijn ouders hadden een cafébedrijf (nu café de Ruif).

2. Als je hobby je werk was geweest, welk beroep zou je nu uitoefenen?

In de horeca werken is al een prachtige hobby, en vooral in combinatie met de sporters.

3. Wie zou je willen ontmoeten en wat zou je zeggen en vragen?

Marc Overmars en Max Huiberts, en ik zou ze willen vragen hoe zij de teloorgang in de voetbal (Europees) willen tegengaan.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Dat was toch wel met mijn vrienden op de Zundaps, Puchs, Garelli's en Kreidler's naar Valkenburg op vakantie gaan.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?

Dat is toch wel het Heilooër bos en ook wel het Ter Coulster waar je heerlijk met de hond kan wandelen.

6. Waarvoor kunnen ze je ´s nachts wakker maken?

Ik voel me net de nachtburgemeester van Heiloo, want ik kom meestal om 02.30 / 03.00 uur thuis en dan ben ik meestal om 08.30 er weer uit, dus laat me dat kleine tijdje maar slapen en met rust.

7. Wat was het beste advies dat je ooit kreeg?

Van mijn schoonvader, die vond 'hokken' (samenwonen) maar niets, dus vond hij maar dat we moesten trouwen en ik heb er nooit spijt van gehad.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?

Dat wij op vakantie meestal 200 kilometer aan lange afstand wandelingen doen. Heerlijk in de natuur in Nederland, Duitsland of België.

9. Wat zou je in het dorp aanpakken, als je burgemeester was?

Allereerst het afschaffen van de hondenbelasting en de Thuiszorg weer op het normale peil brengen.

10. Antwoord op de persoonlijke vraag van je voorganger:

Kees, je bent al erg lang in het Sportcafé werkzaam. Het kan bijna niet anders dan dat je er wel eens aan gedacht hebt een eigen (speciaalbier)café te beginnen of een ander horecastap te maken. Zo ja, wat had je willen doen en waar?

Ja Frans, het speciaalbier heeft natuurlijk een enorme opgang gemaakt en vooral de laatste jaren. Als ik jonger was geweest had ik misschien wel een Noordhollands biercafé willen beginnen met alleen Noordhollandse bieren, want kijk maar eens om je heen met in Heiloo twee brouwers als Vriendenbrouwerij en Heyloo, in Limmen Dampegheest en in Egmond Sancti Adalberti en dan twintig kranen uit de muur. Heiloo is daar misschien wel te klein voor, maar Haarlem zal daar wel een uitstekende locatie voor zijn.

Ik nomineer voor de volgende 10 vragen:

Ton Mooi van de bridgelessen die in de kleine zaal van de sporthal worden gehouden.

Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is:

Wat is jouw motivatie om elke keer 10 cursussen in een jaar te geven aan 'niet' bridgers, terwijl er landelijk steeds minder leden zijn, zodat er in Heiloo steeds meer komen?

Lancering DuurzaamHeiloo & Duurzame Huizenroute

Wethouder Rob Opdam lanceert de website. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Zaterdag 14 november is de website DuurzaamHeiloo.nl door wethouder Rob Opdam officieel gelanceerd en de Duurzame Huizenroute van start gegaan.

Hiervoor stelde de familie Leijdekker hun huis open. De familie heeft zelf al behoorlijk wat aanpassingen aan het huis gedaan om het zo duurzamer te maken. Zo koos men voor dak-, vloer- en spouwmuurisolatie, HR+ glas, ledverlichting, een houtkachel en zonnepanelen.

De doelstelling van Duurzaam Heiloo is om door samenwerking tussen inwoners, de gemeente en ondernemers Heiloo duurzamer te maken. Duurzaam Heiloo wil zich inzetten om particulieren en bedrijven duurzamer te laten leven. Dat kan variëren van de aanschaf van zonnepanelen tot het slim hergebruiken van materialen.

Verder werd er door de firma Kops Aannemers een Duurzame bouwmarkt georganiseerd op het bedrijfsterrein. Bij het bedrijfspand van Alida Meubelstoffeerderij kon men zien hoe van het leer van een oud bankstel een prachtige tas is gemaakt.

Bedrijf belicht: Chiropractie XL

Steven Excell, chiropractor.

'Iedereen voor onderhoud naar de chiropractor'

Nieuw in Uitgeest: Chiropractie XL

Van je buren moet je het hebben. In het geval van Steven Excell, Doctor of Chiropractic, is dat letterlijk zo. Sinds hij vier maanden geleden de deuren opende van zijn chiropractiepraktijk aan De Vrede 53 loopt het storm. Allemaal door de mond-tot-mondreclame van zijn neighbours.

Dr. Steven Excell volgde zijn universitaire opleiding tot chiropractor in Amerika, waar hij vandaan komt. Hij werkte in diverse landen en steden en in 2011 begon hij een eigen praktijk in Amsterdam. De liefde bracht hem dit voorjaar naar Uitgeest. Vriendin Roos komt hier uit de buurt en wilde terug naar haar roots. Het tweetal vond een huis met praktijkruimte aan De Vrede. Daar is Dr. Steven nu ook vijf dagen per week te vinden.

Wat verklaart zijn succes? Dr. Steven: "Chiropractie gaat naar de oorzaak, niet het symptoom. Ik ben opgeleid om subluxaties, zenuwblokkades, op te sporen en te corrigeren. Deze blokkades kunnen ontstaan wanneer men last heeft van fysieke, emotionele of chemische stress. Door een subluxatie kan de functie van het zenuwstelsel verstoord worden. Het zenuwstelsel beheerst alle functies van het lichaam. Als chiropractor is het mijn doel om subluxaties op te lossen, zodat het zenuwstelsel weer optimaal kan functioneren. Er is sprake van een subluxatie als één of meerdere wervels uit de wervelkolom verschuiven en niet meer in de goede stand staan."

Omarmen
Patiënten die bij de chiropractor komen, hebben last van allerhande klachten, van nekpijn tot vermoeidheid en van menstruatiestoornissen tot duizeligheid en oorsuizen. Aan de hand van een zenuwstelselscan kijkt Dr. Steven waar de subluxaties zich in de wervelkolom bevinden. Vervolgens corrigeert hij de desbetreffende wervels, zodat de zenuwen weer optimaal hun werk kunnen doen en het lichaam zichzelf kan herstellen.

In Nederland is chiropractie nog redelijk onbekend. "Dat is gek als je je bedenkt dat chiropractie in Amerika al vele jaren de meest gekozen vorm van alternatieve geneeswijzen is." Dr. Steven hoopt ook dat mensen in Nederland chiropractie meer zullen omarmen. Niet alleen bij pijn of klachten maar juist ook preventief. "Je bezoekt ook de tandarts elk half jaar voor onderhoudsbeurt. Dat doe je om klachten te voorkómen. Zo werkt het met chiropractie ook."

Chiropractie XL, Vrede 53, Uitgeest. Tel: (0251) 827794, e-mail: info@chiropractiexl.nl. Kijk voor openingstijden, klachten, vergoedingen en meer informatie op www.chiropractiexl.nl.

Peutervoorstellingen AaiPet

Zaterdag 21 november, 11.00 uur en 14.30 uur

'AaiPet' is een komische peutervoorstelling, zonder praatjes, met veel muziek en magie.

Lezing 'In the cloud'

Woensdag 25 november, 20.00 uur

Edo Postma vertelt over het begrip Cloudcomputing.

Workshop lenen en lezen van e-books op uw tablet

Vrijdag 27 november, 14.00 uur – 15.30 uur

Inloopspreekuur Slechtziendheid

Dinsdag 1 december, 14.00 – 16.00 uur

Informatie en advies bij slechtziendheid of blindheid. Allerlei hulpmiddelen kunnen worden uitgeprobeerd. Verzorgd door Visio.

Jean Sibelius

Dinsdag 8 december, 20.00 uur

Lezing met muziekfragmenten door oud-muziekbibliothecaris Gert Floor over de Finse componist Jean Sibelius.

Wegwijs in de bibliotheek

Donderdag 10 december, 15.00 - 16.30 uur

Introductiebijeenkomst 'een kijkje achter de schermen van de bibliotheek', met uitleg van de catalogi en apparatuur en vragenrondje met de directeur.

Je kind op school

Donderdag 10 december, 20.00 uur

Tijdens deze lezing wordt o.a. ingegaan op faalangst en onderpresteren. Hoe ondersteun je je kind het beste? Door Happy Homework.

Jeugdactiviteiten

Vrijdag 27 november, 10.30 uur: Peuterochtend

Zaterdag 28 november, hele dag : Speelgoedparcours

Woensdag 2 december, 14.30 uur: Voorleesfeestje

Donderdag 3 december, 10.30 uur: Baby-uurtje

Gladheid of storm? De bibliotheek komt bij u thuis!

Bent u slecht ter been of om een andere reden gehinderd om zelf naar de bibliotheek te komen? Bibliotheek Heiloo biedt de service 'Bibliotheek aan huis'. Twijfel niet en meld u aan.

Feestelijke verkoopweek

Dinsdag 1 t/m 5 december, doorlopend

Bibliotheek Heiloo pakt de gehele week vóór Sinterklaas uit met een speciale, doorlopende verkoop van afgeschreven materialen.

Start nieuwe kassabonnenspaaractie

De winkeliers in Heiloo: 'Wij hebben er weer zin in!' Foto: Aangeleverd

HEILOO - Vandaag start de najaarsactie van 'Ik winkel in Heiloo' met een nieuwe kassabonnenspaaractie. Tot en met zaterdag 2 januari 2016 loopt deze spaaractie van de gezamenlijke Heilooër winkeliers.

Er kan in drie categorieën gespaard worden: tot € 250, tot € 500 en tot € 1000. Het gaat om kassabonnen en facturen van alle winkels, waaronder de horecazaken, autobedrijven en vaste marktkramen, die in Heiloo gevestigd zijn. Ook van winkels die niet deelnemen aan deze gezamenlijke actie.

In elke spaarcategorie is er een hoofdprijswinnaar, die € 250, € 500 of €1000 wint; handje contantje! Daarnaast zijn er tal van andere aantrekkelijke prijzen, beschikbaar gesteld door de winkeliers van Heiloo. Alle ingeleverde spaarzakjes dingen óók mee in de loting voor de extra hoofdprijs: een halfjaar rijden in een flitsende Opel Adam!

U kunt de kassabonnen verzamelen in het papieren inleverzakje dat alleen verkrijgbaar is bij de deelnemende winkeliers. Deze winkeliers zijn herkenbaar aan de reclameposters in de winkel en de 'Wij doen mee!' sticker bij de kassa of servicebalie. Ook op de website www.ikwinkelinheiloo.nlstaan de deelnemende winkeliers vermeld.

Stop uw inleverzakje vóór 17 uur op zaterdag 9 januari in een van de hiervoor bestemde inlevertonnen bij Karwei, Radio Bakker, 't Hoekstuk (AH), Stationscentrum (Vomar) of 't Loo (AH en Slagerij Kees Burger).
Op zaterdag 16 januari is de feestelijke prijsuitreiking om 12 uur in winkelcentrum 't Loo. Deze zaterdag is ook de trekking voor de extra hoofdprijs. Spaar uw kassabonnen en maak kans op vele leuke prijzen! De Heilooër winkeliers zien u graag in hun winkels en wensen u veel koopplezier voor de komende feestdagen.
www.ikwinkelinheiloo.nl

Witte Kerk in het licht

De Witte Kerk in het nieuwe licht. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Op woensdag 11 november is door Emma van Dijken, leerlinge van de Benedictusschool de permanente verlichting van de Witte Kerk ontstoken. De firma Kösters uit Heiloo heeft hieraan de afgelopen maanden hard gewerkt om de klus op tijd klaar te hebben.

De kinderen brachten onder leiding van de Heiloose gitarist Hans Laduc, een prachtig Sint Maartenlied ten gehore. Uiteraard werd dit zingen beloond met een lekkere versnapering. Laduc geeft in januari 2016 voor het tiende achtereenvolgende jaar een concert.

'Afslag A9 Heiloo? Ja!'

De plannen rond de nieuwe afslag in vogelvlucht. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Heiloo maakt zich op voor de realisatiefase van de aansluiting op de A9. De protesten tegen de afslag zijn hoorbaar en zichtbaar in het dorp en op social media. Maar de mensen die vóór zijn, laten ook meer van zich horen. De aansluiting op de A9 is nodig om de bereikbaarheid, aantrekkelijkheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid van Heiloo te verbeteren, zo laat Marije de Bock, communicatieadviseur van gemeente Heiloo weten. Hierbij de visie van de gemeente:

'De komende jaren wordt er extra verkeer verwacht in Heiloo van zowel de inmiddels 1.700 geplande (nieuwbouw)woningen als de komst van nieuwe bedrijven. Dit staat los van de aansluiting op de A9. Cijfers laten nu al zien dat het huidige wegennet zwaar belast is en een toename van verkeer niet aan kan. Als de gemeente niets doet, raakt het dorp verstopt. Daarom neemt de gemeente een aantal maatregelen, zoals bijvoorbeeld de aanleg van een spoortunnel. De extra afslag is nodig om het verkeer meer te spreiden. De gemeente kan als dat nodig is ook op andere wegen en kruispunten maatregelen treffen. Dat is iets wat altijd wordt bewaakt, omdat het belangrijk is dat er een goede verkeersverdeling in het dorp is.

Door de aansluiting op de A9 merken inwoners straks dat er minder vrachtverkeer over de Kanaalweg en Kennemerstraatweg gaat rijden. Ook worden de rijtijden verkort en vermindert het totaal aantal gereden kilometers. Dit heeft een positief effect op de uitstoot van CO2, een gunstige bijkomstigheid van de aansluiting.

De aansluiting komt bij de Lagelaan. Enige jaren geleden is er gekozen voor dit voorkeurstracé en de afgelopen periode hebben de diverse partijen verder ingezoomd op dat tracé. Zo zijn er diverse verkenningen uitgevoerd waaruit bijvoorbeeld blijkt dat het goed is om de oostelijke verbindingsweg te bundelen tegen de A9 zodat de aantasting van het weidegebied minimaal is.

Aantrekkelijke gemeente

Naast de verkenningen zijn ook onderzoeken uitgevoerd naar verkeer, flora en fauna, milieu en kabels en leidingen. Uit deze onderzoeken komt naar voren welke maatregelen er getroffen moeten worden om natuurwaarden en cultuur-historische elementen te behouden. Ook zijn er gesprekken gevoerd over kavelruil en er zijn grondverwervinganalyses opgesteld. Op basis van al deze onderzoeken en gesprekken zetten de betrokken partijen de realisatie op een zorgvuldige manier in.

Heiloo wil ook in de toekomst een aantrekkelijke gemeente blijven. Daar is in de Toekomstvisie en de Structuurvisie 2030 samen met inwoners richting aan gegeven. Zo staan er zo'n 1700 woningen in de planning om te bouwen. Door de aansluiting blijft Heiloo een aantrekkelijk dorp voor forensen en ondernemers en wordt er werkgelegenheid en ruimte voor de detailhandel gecreëerd.

Financiën

De gemeenteraad van Heiloo besluit op 7 december of de aansluiting van de A9 binnen de gemaakte financiële afspraken ligt. De aansluiting is geraamd op 33 miljoen exclusief btw en indexering. Dit bedrag is inclusief aanverwante kosten, zoals grondverwerving, aanpassing onderliggend wegennet, natuurcompensatie etc. In maart 2014 zijn afspraken gemaakt hoe de provincie en de drie gemeenten de kosten verdelen. De gemeenten Castricum (2.875.000 euro), Alkmaar (9.547.000 euro) en Heiloo (8.500.000 euro) betalen ieder een vaste bijdrage. De provincie betaalt het restant van 6.879.000 euro en is bereid het risico te aanvaarden tot een maximaal projectbudget van 33 miljoen euro. De bijdrage van Heiloo is gedekt via de exploitatie van ontwikkelingen in de woningbouw in Zuiderloo en Zandzoom en het bedrijventerrein Boekelermeer. Daarbij zijn ook overeenkomsten met verschillende ontwikkelaars gesloten, die zekerheid geven over harde opbrengsten tegenover de kosten.

<kader>Informatie en inspraak

Voordat de werkelijke aanleg gaat plaatsvinden nemen de Provinciale Staten en de gemeenteraad van Heiloo nog een beslissing over de financiering van het project. Ook komt er nog een informatieavond voor inwoners en ondernemers. Daarnaast wordt er een werkgroep opgestart waarmee een dialoog wordt aangegaan over de doorstroming van het verkeer en het wegennet van Heiloo. Zodra de bestemmingsplanprocedure is gestart, kunnen inwoners formeel inspraak uitoefenen.'

Fotografe op wielen

Fotografe Yvonne van Stiphout (Stip Fotografie) op haar elektrische bakfiets. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Fotografe Yvonne van Stiphout (Stip Fotografie) bezoekt sinds kort per elektrische bakfiets haar klanten in de regio. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen leek het haar een stap in de goede richting om zo haar klanten te bezoeken en alle benodigde apparatuur, zelfs een mobiele studiolampenset, gemakkelijk mee te brengen. Bekijk de avonturen van Yvonne op Facebook en www.stipfotografie.nl.

Tuinen van de Indische archipel

Heiloo - Groei & Bloei Midden-Kennemerland heeft André van Lammeren uit Bennekom uitgenodigd om op 25 november een lezing te geven over 'De tuinen in de Indische archipel; Impressies van Java, Bali, Lombok, Sarawak en Sabah'. Een wereld van fantastische verhalen over de 'gordel van smaragd', overdreven of op waarheid berustend? Om daar achter te komen heeft André van Lammeren met het oog van een plantenbioloog naar de natuurlijke en cultuurlijke begroeiingen gekeken.

Locatie: Ter Coulsterkerk, 20.00 uur. Groei & Bloeileden gratis, niet-leden betalen € 2,00.

Maak kennis met Ben van D&M PC Service

Foto: Aangeleverd

Ben Lieferink, 21 jaar oud, is een enthousiaste ICT-student uit Limmen. Ben studeert ICT-beheer aan het Nova College te Beverwijk. Naast zijn opleiding werkt Ben bij D&M PC Service. Hier kan Ben zijn kunde en passie op het gebied van ICT inzetten bij de klanten van D&M aan huis. Ben werkt inmiddels één jaar bij D&M en heeft daardoor al veel ervaring opgedaan met verschillende apparaten en problemen. Dit maakt het voor Ben gemakkelijk om te achterhalen waardoor een specifiek probleem wordt veroorzaakt en voordat u het weet werkt alles weer naar behoren. Daarnaast begeleidt Ben de oudere generatie met de computer of tablet. Tijdens deze privéles gebruikt Ben verschillende methodes om de klant wegwijs te maken. Wilt u meer weten over D&M PC Service of een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op!

Telefoon: 0620997552 – E-mail: hulp@dmpcservice.nl – Website: www.dmpcservice.nl

Natuurfotograaf presenteert Noorwegen

Foto: Aangeleverd

HELOO - Theo Koeten, natuurfotograaf, geeft voor het Nivon een presentatie zijn werk, gemaakt in Noorwegen. Te zien zijn onder meer Telemarken, het dak van Noorwegen en Lofoten in de wintermaanden.

Plaats: het Trefpunt. Aanvang: 20.00 uur. Bijdrage: leden €4.00; anderen €5.00 Graag opgave: tel. 072 5333127 of info@nivonheiloo.nl        

Peuteryoga bij Kits Oonlie

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op zoek naar de verborgen schat tijdens de peuteryoga van Kits Oonlie.

Slaapkamerkunst voor Sinterklaas

HEILOO - In Winkelcentrum 't Loo (nummer 55) wordt vanaf deze week gestart met het inrichten van de slaapkamer voor de goedheiligman, zodat hij tussen alle drukke werkzaamheden door uit kan rusten in een gezellige ambiance. Daarvoor wordt de hulp gevraagd van jonge, creatieve Heilooërs.

Dit jaar wordt de slaapkamer ingericht door het creatieve duo Christiaan Wijnker en Jantien Stuifbergen van 'Waarvan Acte'. Hun bedrijf is gespecialiseerd in het schrijven en vormgeven van theaterproducties, het bouwen van decors en het maken van theaterkleding. "We hebben een ontwerp en plan gemaakt voor de inrichting van de slaapkamer, met als uitgangspunt dat er veel te zien moet zijn. Kringloopwinkel Dorcas en restaurant Het Mirakel uit Bakkum stellen belangeloos een prachtig bed en heel veel meubeltjes en snuisterijen beschikbaar."

Er ontbreekt echter iets belangrijks. Christiaan: "In het ontwerp van de slaapkamer is een plek gepland voor kindertekeningen, zodat Sint vanuit zijn bed naar al dat moois kan kijken. Tekeningen mogen in de brievenbus van de slaapkamer worden gedaan, dan hangen wij ze op."

                                                                                

        

Vlechtdonatie van Noor

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Noor Freijer, 8 jaar, doneerde haar lange blonde vlecht aan Stichting Haarwensen.

Foto: Aangeleverd
Foto: Aangeleverd.

Vrijwilligers bedankt!

Wethouder Elly Beens bezocht een workshop werken met acryl. Foto: VIP Heiloo

HEILOO - Deze week worden de vrijwilligers in Heiloo in het zonnetje gezet met inspirerende workshops en leuke activiteiten. Een dankjewel van het Vrijwilligersinformatiepunt en de gemeente Heiloo. Afgelopen weekend waren de eerste workshops.

Kunstwerken van acryl

Twee enthousiaste cursusleiders zetten ruim 15 vrijwilligers aan het werk met acrylverf. Wethouder Elly Beens deed mee. "Ik heb vrijwilligers ontmoet die werken in de bibliotheek, als maatje van een Syrische familie, of achter de bar bij het Trefpunt. Ik vind dat ze stuk voor stuk belangrijk werk doen voor ons dorp en vond het leuk om te horen dat ze zelf ook heel enthousiast zijn." Binnen het thema Vincent van Gogh maakten de deelnemers prachtige kunstwerken met als inspiratie zijn of haar vrijwilligerswerk.

1.456.000 uur aan vrijwilligerswerk

Naar schatting zijn er in Heiloo 7000 vrijwilligers actief bij sportverenigingen, welzijn, zorg, kunst, cultuur, kerken en bijvoorbeeld natuur/milieu. Gemiddeld helpen ze zo'n vier uur in de week. Dat betekent dat er per jaar 1.456.000 uur aan vrijwilligerswerk wordt gedaan in Heiloo. Wethouder Elly Beens is daar ontzettend trots op: "Heiloo heeft een breed aanbod aan voorzieningen en een rijk verenigingsleven. Ik vind dat fantastisch. Het maakt ons dorp levendig en sociaal. Zonder vrijwilligers zouden veel van deze activiteiten niet kunnen bestaan."

Vacaturebank

De workshops en activiteiten zijn georganiseerd door het Vrijwilligersinformatiepunt Heiloo, in samenwerking met een aantal (vrijwilligers)organisaties. Wilt u ook vrijwilligerswerk doen? Kijk dan eens op de vacaturebank van het Vrijwilligers Informatie Punt: www.vrijwilligersheiloo.nl

Ingezonden brieven

Ik ben 95 jaar, woon zelfstandig, en heb sinds 2003 thuiszorg voor 3 uur per week met eigen bijdrage. Krijg ik een brief van de gemeente dat er per 1 januari 2016 geen thuiszorg meer wordt verleend, maar huishoudelijke hulp. Huishoudelijke hulp betekent alleen schoonmaken en daar staat 2 uur voor. Dat is geen thuiszorg zoals ik die al 12 jaar ken.

Uit de ambtelijke toonzetting van de gemeente blijkt dat er wordt geredeneerd vanuit geld. Ik dien mij te voegen naar de organisatie nieuwe stijl met een andere huishoudelijke hulp aanbieder. Om mijn levensomstandigheid aan bod te laten komen, heb ik bezwaar gemaakt. De regel volgend, moet dat bezwaar naar het college van B&W.

Nee maar! De bezwarencommissie heeft pas begin volgend jaar tijd om mijn bezwaar te behandelen. Ik wil voor 1-1-2016 mijn bezwaar afgehandeld zien. Daarom doe ik een oproep onder de lezers van De Uitkijkpost, die gebruik maken van thuiszorg. Voelt u zich ook voor het blok gezet? Dat kunt u dat kenbaar maken via thuiszorghoezo@hotmail.com Wordt vervolgd.

C. Timmer-Tamis

Heiloo

Rabobank overhandigt cheque aan Gouden Dagen

Op de foto vlnr: Miranda Rozemeijer, mevrouw Veenis (zij dient regelmatig wensen in), Marian van Dam, Ko Hemminga en Hans Romeyn (voorzitter van het lokale Comité van Aanbeveling van Gouden Dagen Heiloo). Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Op vrijdag 13 november werd een bijdrage uit het Coöperatiefonds van de Rabobank overhandigd aan Gouden Dagen Heiloo, een samenwerkingsproject van Stichting Welzijn Heiloo en de Viva!Zorggroep Heiloo (De Loet en Overkerck).

Dit project heeft tot doel wensen van ouderen te vervullen en hen een paar gouden uren te bezorgen.

Het vervullen van wensen wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren en sinds vandaag dus ook door het Coöperatiefonds van de Rabobank.

Uit handen van Ko Hemminga, lid van de ledenraad van de Rabobank, kregen Marian van Dam (directeur Stichting Welzijn Heiloo) en Miranda Rozemeijer (Viva!Zorggroep) de cheque van €3000,00 uitgereikt. Het geld gaat gebruikt worden voor vervoer tijdens de Gouden Dagen.

Traplift Baduhenna komt dichterbij

Op de foto vlnr: Ko Hemminga (Rabobank, Lou Sinke, Fons Morsch en Jan-Willem Welbergen (allen van het museum). Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Eind oktober kreeg de Stichting Regionale Archeologie Baduhenna (SRAB) het goede bericht dat het Coöperatiefonds van de Rabobank bereid was een financiële bijdrage te leveren.

Het Archeologisch museum is te vinden in het monumentale Willibrordus, in het souterrain. Het bedrag is bestemd voor het aanbrengen van een traplift waardoor het museum beter bereikbaar zal zijn. Op vrijdag 13 november mocht de voorzitter van Archeologisch museum Baduhenna Fons Morsch uit handen van Ko Hemminga, lid ledenraad Rabobank Noord-Kennemerland, een cheque van € 4000,00 in ontvangst nemen.
De delegatie van de Rabobank kreeg aansluitend een kleine rondleiding aangeboden in het museum.

40.000 euro voor verenigingen

Roel van Langen geeft uitleg. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Tijdens een druk bezochte bijeenkomst van de Rabobank in de kantine van HSV werd maandagavond uitleg gegeven over de Rabo Clubkas.

Wat is de Rabo Clubkas? Alle particuliere klanten van de Rabobank mogen een deel van de winst van de bank verdelen over verenigingen en stichtingen in hun werkgebied. De klanten krijgen eind maart een stemkaart en kunnen vervolgens online stemmen op drie organisaties. Hoe meer stemmen een vereniging krijgt, hoe hoger de bijdrage uit de Rabo Clubkas. De totale hoogte van de Rabo Clubkas is voor 2016 vastgesteld op € 40.000,00.

Het Kleurenorkest sluit aan bij Stichting Flore

Het Kleurenorkest staat voor natuurlijk leren. Aangeleverd.

LIMMEN - De besturen van Stichting Het Kleurenorkest en Stichting Flore hebben het besluit genomen om basisschool Het Kleurenorkest in Limmen per 1 januari 2016 aan te laten sluiten bij Stichting Flore. Het Kleurenorkest is daarmee de 28e basisschool onder het bestuur van Stichting Flore en de tweede school in het dorp Limmen.

Het Kleurenorkest staat voor natuurlijk leren voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en is opgericht vanuit een particulier initiatief in het schooljaar 2007-2008. Sinds 1 augustus 2011 komt de school in aanmerking voor reguliere bekostiging vanuit de rijksoverheid en de gemeente. De school heeft zich in haar bestaan en haar onderwijsconcept bewezen en heeft een basisarrangement van de Inspectie van het Onderwijs gekregen.

Om in de toekomst voor overheidsbekostiging in aanmerking te blijven komen dient de school in vijf jaar tijd substantieel te groeien óf aansluiting te zoeken bij een groter bestuur met meerdere scholen. Het Kleurenorkest staat voor behoud van haar onderwijsconcept (identiteit) en voorziet hiermee in een behoefte. Als zelfstandige school kan de school met haar thans 105 leerlingen na het schooljaar 2015-2016 niet verder. Het bestuur is daarom op zoek gegaan naar een grotere schoolorganisatie om daar uitgaande van eigen identiteit en onderwijsconcept bij aan te sluiten. Stichting Flore is gevonden om de eerste oriënterende gesprekken te voeren vanwege het professionele karakter van de stichting en de brede dekking van kwalitatief goed basisonderwijs in de regio.

Stichting Flore verzorgt thuisnabij basisonderwijs voor ieder kind. De 27 Flore-scholen zijn één in verscheidenheid. Iedere school heeft zijn eigen gezicht, onderwijsstijl en werkwijze. Zo is er een Dalton- en een Jenaplanschool, scholen die functioneren als integrale kindcentra en een speelleerplein. Kortom, voor iedere leerling is er een school die bij hem past. Flore streeft ernaar dit aanbod breed te houden. De aansluiting van het Kleurenorkest met haar specifieke onderwijsconcept past in deze ontwikkeling.

Sinds 1 augustus van dit jaar is Het Kleurenorkest gevestigd aan de Hogeweg in Limmen.

Conquista bezoekt daklozen

LIMMEN - Jongerencentrum Conquista gaat op zaterdag 12 december naar Amsterdam. Een ex-dakloze zal een rondleiding geven door Amsterdam en vertellen over hoe het is om een dakloze te zijn in een grote stad. Ben je tussen de 11 en 18 jaar, dan kun je samen met pastor Johan Olling om 12.00 uur met de fiets vanaf Conquista naar het station van Castricum. Je moet wel zelf je treinkaartje naar Amsterdam betalen.
Geef je voor 12 december op bij pastorie.corneliusparochie@hetnet.nl of nadine@conquista.nl

Woensdag 18 november Club 14.00 tot 17.00 uur

Genieten van je eigen muziek, lekker gamen op de 9 pc's die voor je klaar staan. Of daag je vrienden uit voor een potje poolbiljard.

Vrijdagavond 20 november Club X-tra XL van 19.00 tot 23.00 uur open inloop.

Zaterdag 21 november Kids van 10.30 tot 12.00 uur: Naambordje maken

Vergis jij je ook wel eens als je boven bent, sta je ineens in de kamer van je broer of zusje... met een handig naambordje op je deur kan dat niet meer gebeuren. Deelname: 1 euro

Zaterdag 21 november Club X-tra van 19.00 tot 22.00 uur open inloop

Jongerencentrum Conquista bevindt zich op de Kerkweg 50 te Limmen

31 jaar Mels Schoenmode

Foto: Aangeleverd

EGMOND - Deze maand zit Mels Schoenmode 31 jaar in Egmond aan Zee.

"En dat gaan we vieren," zegt Rose Anne Mels. "Na het succes toen we 30 jaar bestonden, besloten we er een jaarlijks terugkerend feest van te maken. Iedere klant krijgt een heerlijke appeltaart gemaakt door bakkerij de Geist in St. Pancras en maakt kans op 31% korting*. Het bakken is een dagbestedingsactiviteit voor mensen met een beperking."

In de loop der jaren is Mels uitgegroeid van een dorpswinkel naar een gespecialiseerde dames- en herenschoenenzaak, met een groot aantal goeie merken zoals Gabor, Rieker, Waldlaufer, Australian, Caprice, Panama Jack en Mjus.

Doordat er veel toeristen in Egmond zijn is het aanbod heel divers. "We proberen ieder seizoen met een geheel nieuwe en verrassende collectie te komen. De oriëntatie voor de inkoop gebeurt op diverse buitenlandse schoen- en kledingbeurzen. We brengen deze winter een unieke collectie van het Franse merk Laura Vita. Prachtige laarsjes in allerlei kleurcombinaties die we exclusief in Nederland verkopen," vervolgt Rose Anne.

"Persoonlijke aandacht en service is heel belangrijk. We hebben wel een website waar de collectie op staat, maar geen webshop omdat we onze klanten persoonlijk willen kunnen adviseren. Behalve schoenen verkopen we ook het mooie panty-merk Oroblu en leren handschoenen van het Zweedse merk Hestra. Een leuk cadeau voor de feestdagen zijn de kleurige sokken van het Zweedse merk Happy Socks."

Tot en met 29 november mag de klant dobbelen om korting of een taart.

Mels, Voorstraat 77, Egmond aan Zee. www.melsschoenmode.nl

*kijk voor de actievoorwaarden op de website of in de winkel.

Feestdagen en rouw: hoe doe je dat?

ALKMAAR - De Workshop van De Spiegelboog, Praktijk voor rouw en verlies biedt nabestaanden een workshop om met elkaar en met rouwbegeleider Eva Snieder-Nieuwhof te praten over feestdagen en rouw. Zo kunnen de deelnemers deze dagen een invulling geven die goed voor henzelf is.

Donderdag 26 november en woensdag 2 december, van 14.00 tot 16.30 uur, Tuinstraat 24, Alkmaar. Kosten € 60,00 voor 2 middagen. Maximaal 8 deelnemers. Voor aanmelding tel: 06-11445637 of despiegelboog@gmail.com

Les in duurzaam tuinieren bij BSG

Foto: Aangeleverd

BERGEN - Op de BSG krijgen bovenbouwleerlingen met het vak biologie regelmatig les in de schooltuin. Gezien de groeiende vraag naar hoger opgeleid personeel in de agricultuur, is het doel van de schooltuin dat de leerlingen bekend raken met deze, voor het Nederlandse en internationale bedrijfsleven, belangrijke bedrijfstak. Leerlingen leren plantgewassen op duurzame wijze, en onder verschillende omstandigheden, te kweken.

Natural bulbs speelt als Noordhollands bedrijf in op de toekomst van de land- en tuinbouw, waarbij ervan wordt uitgegaan dat duurzame kweekmethoden en biologische gewasbescherming meer en meer gebruikt zullen worden in de gangbare tuinbouw. Het bedrijf hoorde van de projecten op de Berger Scholengemeenschap en reageerde enthousiast middels een schenking van een grote hoeveelheid biologische bollen.

Medio maart 2016 zullen de tuintjes in de binnentuin van de BSG vol staan met kleurige bloemen. Op de Tentoonstellingsdag op 13 maart zijn de bloeiende bollen onderdeel van het vakoverstijgende project voor leerlingen.

Herfstcollecties bij ISIS Ondermode

ALKMAAR - ISIS Ondermode biedt onder meer een uitgebreide collectie nachtmode, huispakken en katoenen ondergoed van Hanro en R.J. Uiteraard vindt u er ook altijd een breed assortiment lingerie van de bekende merken zoals Aubade, Chantelle, Marlies Dekkers en Empreinte, panty's van Oroblu en corrigerende ondermode van Spanx. ISIS adviseert u graag en vakkundig bij uw keuze.

Actie

Tot en met 30 november dingt u bij aankoop van een setje Chantelle mee naar één jaar gratis lingerie (dit is 2 keer 2 setjes Chantelle lingerie van maximaal € 130.00 per setje) in 2016.

ISIS Ondermode, Frederik Hendriklaan 10, Alkmaar. Tel. 072-5116606
www.isis-ondermode.nl


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur;
Za 09.00 - 12.00 uur.
T: 072 532 0294
www.carcleaningheiloo.nl

Sinterklaas inkopen doen ? Reserveer een ruime auto op www.Huurauto-Heiloo.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

BEN'S OLIEBOLLEN TERUG IN HEILOO Na een jaar van weggeweest is de oliebollenkraam van Ben Leek weer terug in Heiloo. Op de vertrouwde plek van het Stationsplein t.o. de Vomar. Samen met de bloemenkraam is het weer gezellig op het plein. De oliebollen worden gebakken door de zoon van Ben, Marc, die het vak ook goed verstaat. Behalve oliebollen zijn er ook krentenbollen, appelbollen en appelflappen bananen, ananas- en stoofpeer- rumrozijnen- en gemberbollen. Wegens ruimtegebrek is het helaas niet mogelijk om bestellingen te plaatsen. Tot en met de een na laatste week van het jaar zullen zij hier staan. De laatste week van het jaar staat de kraam bij het Hoekstuk. Openingstijden zijn de maand november dinsdag t/m zaterdag van 11.00 uur t/m 17.30 uur, in december maandag t/m zaterdag van 11.00 uur t/m 17.30 uur.

HOVENIERSBEDRIJF
ELSMAN
voor al uw
tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of
hovenierelsman@quicknet.nl

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

Gezellig Kerstinkopen met moeder of vriendinnen ? www.Huurauto-Heiloo.nl

THAISE MASSAGE Tel.06-57943505 Op afspraak.

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen, deskundig, en worden op maat gemaakt voor elke leeftijd. Bel voor info: 06-1750 6967

Heeft u BINNENKORT IETS TE VIEREN? Onze lounge/bar is de ideale locatie voor uw feest op maat. Van verjaardagen tot bedrijfsfeesten, tot 120 personen, kunt u bij ons terecht ! U betaalt bij ons geen huur, alleen voor de consumpties. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden via: info@tenniscentrumheiloo.nl

KADO-TIP FEESTMAAND DECEMBER. Geef een KADOBON van Massage en Wellness-praktijk FEELGOOD HEILOO. Bon al verkrijgbaar vanaf € 5,00 voor een zonnebankbezoek tot een "Feelgood Heiloo Totaal" arrangement van € 37,50 Kijk op de website voor alle mogelijkheden www. feelgoodheiloo.nl of bel Tel. 06- 44502615. Vind hier ook info over de gepersonaliseerde kadobon. Feelgood Heiloo voor massages, infraroodsauna, zonnebank, betaalbare moderne kunst en Oriflame producten.

Grote collectie gebruikte KINDER, DAMES EN HERENFIETSEN. In diverse uitvoeringen. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht ! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN ! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: Sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

KIM'S HAARSALON voor een afspraak belt u 06-3004 2383. Dompvloetlaan 291851 NM Heiloo

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

Nieuwste collectie ELEKTRISCHE FIETSEN van Gazelle 2016 Diverse uitvoeringen, demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331214 www.bosmantweewielers.nl

Hoe zal het met ome Gé uit Geleen zijn ? Reserveren www.Huurauto-Heiloo.nl

HOMETRAINER VERHUUR voor fitness en revalidatie toepassing. Info Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel.5331241 www.bosmantweewielers.nl

GARAGEBOX TE HUUR aan de WERKENDELSLAAN te Heiloo. Huursom Euro 105,- per maand. Per direct beschikbaar.Tel. 06-10819857

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

Medisch PEDICURE

Elly Coffeng-Kaandorp. Ook reumatische, diabetische voet. 072-5332787 Patrijsakkers 5, Heiloo. Ook bij u thuis.

Te huur GARAGE Kistemaker. Huur € 100,- per maand. Tel: 06-53926633

TUINONDERHOUD
JEROEN BORST

Voor uw tuinwerkzaamheden
Snoei-Onderhoud-Aanleg


Tel. 06 4180 3734
www.jeroenborst.nl

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

TECHNO SERVICE nieuw in Heiloo,voor al uw REPARATIES EN ONDERHOUD aan oa tv,radio en vintage-apparatuur.Tel:072-5112532 www.techno-service.nl

SINT NICOLAAS EN PIETEN komen bij u thuis op bezoek in en om Heiloo. 40 jaar ervaring huisbezoek,scholen en verenigingen.Tel: 06 -52511385

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

Dennis heeft een droom

Dennis Hof in actie met zijn vaste begeleider Patrick Rupsam. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Dennis Hof is 42 jaar, opgegroeid in Limmen en inmiddels 13 jaar woonachtig in Heiloo. Dennis is gek op sport en loopt graag hard. Dennis is blind en autistisch. Een grote droom van Dennis is het lopen van de New York halve marathon. Deze droom waarmaken is echter niet eenvoudig.

Om te kunnen sporten is Dennis afhankelijk van anderen. Hardlopen doet hij bijvoorbeeld al ruim twaalf jaar met zijn vaste begeleider Patrick Rupsam.
En ondanks dat het verwezenlijken van zijn droom lastig is, hebben familie, vrienden, begeleiders en een aantal stichtingen besloten zijn droom te realiseren. Daarvoor is echter hulp nodig. Want om Dennis in New York te kunnen laten hardlopen, is fysieke, medische en psychische begeleiding nodig. Hiervoor hebben inmiddels meerdere vrijwilligers hun toezegging gedaan. Daarnaast komen er ook de reis- en verblijfskosten bij, want Dennis kan alleen met begeleiding naar New York.
Hiervoor gaat Stichting Kees inzetten. Het doel is geld op te halen om Dennis in New York hard te kunnen laten lopen en daarnaast de loopgroep van Running Blind Alkmaar financieel te ondersteunen.

Hulp welkom
Tijdens de halve marathon van Egmond kunnen tien vrijwilligers de halve marathon en tien vrijwilligers de 10 kilometer lopen. Deze deelnemers laten zich sponsoren voor Dennis en Running Blind. Gezien de aanschaf van de kaarten is het minimaal te sponsoren bedrag € 200,00.
Uiteraard kan ook iedereen via de site van Stichting KEES een donatie doen via NL71 INGB 0006 0776 35
o.v.v. Dennis New York.
Stichting KEES
Stichting Showhero
G-Sport Foundation

Postma en Postma en De Foresters sleutel naar succes

Trotse vader en ondernemer Gosse Postma met zonen Douwe en Hidde. Foto: Gabriëlle de Kroon Fotografie

HEILOO - Gosse Postma, mede-eigenaar van Postma en Postma -De ijzerwaren-, sloten- en sleutelwinkel van Alkmaar- poseert trots met zonen Douwe (eerste elftal) en Hidde (C1) voor de nieuwe reclameborden. Met Postma en Postma is er een mooie overeenkomst gesloten waardoor de vereniging een lang gekoesterde wens (het sleutelplan) heeft kunnen realiseren. Overal op De Egelshoek zijn nieuwe sleutelcilinders geplaatst, iedere commissie en vrijwilliger heeft de sleutel die bij zijn werkzaamheden past en het complex is beter beheersbaar geworden, een project waarbij vooral vrijwilliger René van Dijk nauw betrokken was.

Gosse Postma: "Door mijn werk (ook op zaterdag) moest ik geregeld wedstrijden missen en was ik blij dat vele andere ouders ervoor zorgden dat mijn kinderen goed getraind en begeleid werden. Dit is mijn (maatschappelijke) bijdrage aan de vereniging, waarmee ik hoop op de voor mij mogelijke manier maximaal bij te dragen." De Foresters is uiteraard zeer content met deze overeenkomst en heet Postma en Postma welkom in de snel groeiende sponsorgroep. "Sponsors en vrijwilligers zijn beide onmisbaar voor een gezonde vereniging en je kunt er nooit genoeg van hebben," aldus Arnt Bleij, hoofd sponsoring.

Trotse vader en ondernemer Gosse Postma met zonen Douwe en Hidde, op de inzet hoofd sponsoring Arnt Blei en Gosse Postma bij de ondertekening van de overeenkomst. Foto: Gabriëlle de Kroon Fotografie

Thijs Lesterhuis kampioen op OHJK, brons voor Stan de Laleijne

Thijs stuurt zijn tegenstander goed terug bij een overname. Foto: Menno Lesterhuis

HEILOO - Tijdens de Internationale Open Helderse judo kampioenschappen werd Dojo 't Loo vertegenwoordigd door twee judoka's.

A-pupil Stan de Laleijne (-38 kg) stond in zijn eerste wedstrijd nog voor met straffen tegen zijn eeuwige rivaal. Helaas verloor hij op het einde met een yugo. De tweede partij liet Stan zich verrassen en verloor te snel met een ippon. De derde en vierde partij was Stan echter de baas en scoorde met een mooie schouderworp en een spetterende combinatie nog twee ippon's. Hierdoor werd Stan knap derde.

Bij de senioren kwam Thijs Lesterhuis in actie in de klasse tot 81 kg. Zijn eerste pot was gelijk een zware tegen een Engelse judoka. In deze pot wist Thijs een yugo te scoren met een offerworp en maakte de wedstrijd af met een houdgreep. De partij erna was erg fysiek, Thijs trok hierbij aan het langste eind door met een straf verschil te winnen. Kort daarna moest hij alweer de mat op. Zowel Thijs als zijn tegenstander scoorden wazari. In de laatste minuut scoorde Thijs nog een yugo gevolgd door een houdgreep.
In de laatste partij moest Thijs zijn titel binnenhalen door met een veteraan af te rekenen. Deze 46-jarige Engelsman had al een aantal partijen aantrekkelijk judo laten zien in een hoog tempo. Thijs trok de partij met Ippon naar zich toe waardoor hij ongeslagen kampioen werd.

Met twee judoka's naar het toernooi gaan en met twee medailles terugkomen is een prima prestatie. Volgend jaar hoopt coach Kars Zoon met een grotere groep te kunnen gaan, om te zien hoe de pupillen het met meerdere buitenlanders op de mat doen.

Sporter van het jaar gezocht

HEILOO - Met ingang van deze maand is het mogelijk om kandidaten voor de sportverkiezing van Heiloo voor te dragen. Alle sportverenigingen van het dorp zijn inmiddels hierover geïnformeerd. Ook de inwoners van Heiloo hebben de mogelijkheid om kandidaten voor te dragen. Sporters en teams die in 2015 een bijzondere sportprestatie hebben geleverd, kunnen worden gemeld via sportgalaheiloo@live.nl. Meer informatie over het voordragen: www.sportraadheiloo.nl. De sluitingsdatum voor aanmelding is 30 november.

Trots op het zwemdiploma

HEILOO - Zaterdag 31 oktober sprongen om 7.45 uur de leerlingen van zwembad Loos voor het A-B en C diploma in zwembad de Beeck te water. De banen werden zonder problemen gezwommen. Bijzonder was hierbij het onderwater zwemmen, mooi om te zien en soms ook veel verder dan de vereiste meters. Iedereen is trots met zijn of haar diploma naar huis gegaan.

De geslaagden zijn:

Diploma A: Suzanne van Ginkel, Abeda Hanbali, Joost Jonker, Daan Kamping, Laura Keuning, Nils Kuitenbrouwer, Wang Kai Mu, Thijs Olyrhook Molenaar, Jule Pepping, Stijn Spelt, Sophie Steeman, Kim Vader, Roos Vermeulen, Eli Wokke.

Diploma B: Quinty Blankensteijn, Rosalie Blokker, Jurre Breggeman, Estelle Dekker, Luuk van Dongen, Ellemieke Jurrius, Jasper van den Kommer, Jason Maddox, Lotta Sengers, Jasmijn Tervoort, Dex Wentink.

Diploma C: Deborah Belleman, Logan Roszbach, Roos Weijers.

De D2 kampioenen van HSV

Achterste rij van links naar rechts: Bram, Jeroen, Pipeijn, Lucas, Lucas, Berend, Sam en Jeroen. Voorste rij van links naar rechts: Bink, Cas, Jip, Jens, Jens, Stijn en Jean Paul Foto: Aangeleverd

HEILOO - De eerste najaarskampioen bij HSV is bekend: na negen gewonnen wedstrijden werd D2 najaarskampioen 2015. Een bijzondere prestatie die HSV niet ongemerkt voorbij liet gaan. De kampioenen mochten meelopen met HSV 1 bij de teampresentaties voorafgaand aan de wedstrijd HSV 1 – Beemster 1.