De Uitkijkpost

2 maart 2016

De Uitkijkpost 2 maart 2016


Spectaculair slimme Yvonne verbijstert Humberto Tan

764.000 mensen zagen live hoe Yvonne uit het publiek gehaald werd en de plek aangeboden kreeg van Humberto Tan. Foto: Uitkijkpost

HEILOO - Yvonne van Diemen (18) uit Heiloo bleek spectaculair slim bij RTL Late Night, de dagelijkse talkshow op RTL4. Deze communicatiestudente verbijsterde in de uitzending van donderdag 25 februari Humberto Tan bij een item over snelle hersenen, door een aantal 'onmogelijke' opgaven in een oogwenk op te lossen. Yvonne stond gewoon in het publiek. Het viel Humberto Tan op dat Yvonne dingen zag waar hij, en de gasten, aanwijzingen bij nodig hadden. Daarop vroeg hij Yvonne bij zich aan tafel en liet haar de presentatie overnemen. Yvonne werd live uitgenodigd om mee te doen aan het nieuwe programma Beste Brein van Nederland, gepresenteerd door Art Rooijakkers (Wie is de Mol) en Victor Mids (MindF*ck). "We hebben haar gevonden, het programma wordt gecancelled!" merkte Victor Mids op met een armgebaar naar Yvonne.

Uiterst cool en behest zag Yvonne er uit, als een prof zelfs. Op internet werd er getwijfeld aan het waarheidsgehalte van dit 'spontane' optreden. Maar Yvonne wist echt van niets, laat ze Uitkijkpost weten. "Ik was gewoon met twee vriendinnen aan het kijken bij de uitzending. Humberto vroeg zo in het algemeen of iemand in het publiek het antwoord wist op een fotopuzzel die Victor Mids en Art Rooijakkers bij zich hadden. Yvonne had de gezochte verschillen al gezien. "Ja, dat ligt me wel, maar ik had niet zo in de gaten dat andere mensen dat niet zo snel zien als ik. En ineens ging het heel snel, het overviel me echt. Voor een presentatie op school heb ik altijd de zenuwen, maar nu gebeurde het gewoon. Onder de tafel zat ik wel heel druk met mijn been te knikken, maar op de tv zie je daar niets van."

Yvonne is ook 'high' van alle aandacht die het flitsende optreden opleverde. "Mijn telefoon staat vol berichten. Ja, leuk natuurlijk. Of ik nu presentator word? Geen idee. Ik heb geen idee wat ik wil worden, ook niet nu na een half jaar Communicatie aan de HvA. Gelukkig kan ik nog alle kanten op."

Ook op Facebook was Yvonne binnen een paar uur beroemd. In een reactie op een artikel van Uitkijkpost op 'Je bent Heilooër als ' schreef ze: Ik had misschien nog even landelijk het probleem van de vuilniszakken duidelijk moeten maken...

Het fragment van de uitzending is te vinden op Uitkijkpost.nl

Artikel 't Loo doet stof opwaaien

HEILOO - Het openingsartikel van de Uitkijkpost van 24 februari heeft in het dorp veel stof doen opwaaien. Hierin plaatste de landelijk vermaarde retailspecialist Paul Moers kanttekeningen bij de renovatie van 't Loo. Uitkijkpost heeft de winkeliersvereniging en Dela, de eigenaar van 't Loo, benaderd voor een reactie. Deze standpunten zijn ook verwoord. Belangrijk onderdeel van het artikel was de veelgehoorde klacht dat Dela het ondernemers onmogelijk maakt een rendabele zaak te runnen, door torenhoge huren en langlopende contracten.

De redactie ontving deze week enkele brieven, op internet werd er wat actiever gereageerd. Enkele reacties:

Paul Moers heeft gelijk. Zo kijken er veel ondernemers tegen 't Loo aan. (…) De prijzen zijn krankzinnig en de uitstraling...tja, smaken verschillen!

Idd had de leegstand, die het winkelcentrum zo slecht staat, volgens mij niet nodig geweest zijn als de eigenaar Dela een reëler beleid had gevoerd.

Zeer goed initiatief Uitkijkpost! Graag ook zo'n artikel over het Stationscentrum.

Een van de gehoorde protesten is dat het makkelijk is om kritiek te hebben op wat er niet goed gaat, en dat er weinig oplossingen worden aangedragen in het artikel. Daartoe nodigen we iedereen uit: lezers die vinden dat 't Loo nog meer aandacht verdient dan de tot nu toe uitgevoerde werkzaamheden, zowel als lezers die vinden dat het prima is zoals het nu is. Met andere woorden: iedereen met hart voor 't Loo.

De gemeente moet net als in Almere leegstand met de ozb gaan bestraffen. Leegstand gewoon op 5 maal het reguliere tarief hanteren dat zal eigenaars in beweging brengen.

In meer winkels de radio aan zou ook niet onaardig zijn. Muziek streelt tenslotte de consument...

Prijzen zouden marktconform omlaag moeten - liefdeintijdenvancholera

Afgelopen vrijdag kwam Dela na 'maanden van stilte' (aldus enkele ondernemers) met een delegatie vanuit Eindhoven om overleg te voeren met de winkeliersvereniging. Een officiële reactie over dit overleg, de besproken punten en de conclusies danwel actiepunten, is nog niet naar buiten gebracht.

Uitkijkpost geeft graag ruimte aan nieuws en meningen over 't Loo. Nuanceringen en voorstellen voor oplossingen worden verzameld, dus wilt u daar als ondernemer of bezoeker van 't Loo iets over kwijt, dan is uw reactie welkom via Facebook, twitter en redactie@uitkijkpost.nl

Vreemde zaak op Hoogeweg

Met toestemming van de bewoner is deze foto openbaar gemaakt in de hoop dat getuigen zich melden bij de politie. Foto: Politie Alkmaar

HEILOO - Op zondag 28 februari 2016, omstreeks 22:03 uur, kreeg de noodhulp van Castricum ( De collega's die noodhulp rijden die rijden de 112 en 0900-8844 meldingen ) het verzoek om te gaan naar de Hoogeweg in Heiloo. Op dat adres trof de bewoner iets vreemds aan in de woning. De woning lag bezaaid met modder en takken.

Politie Alkmaar meldt op Facebook: "Bij binnenkomst waren wij verbaasd over wat wij aantroffen. De woning lag vol met takken en graspollen. Op het adres hebben wij gesproken met de bewoner. De bewoner gaf aan dat hij om 16:30 uur de woning verlaten had en toen hij om 21:45 uur thuis kwam trof hij een enorme bende aan.

De woorden van de bewoner waren 'Dit is van de beesten af'. Nadat wij gesproken hadden met de bewoner hebben wij een aangifte opgenomen van vernieling. Het betrof geen inbraak."

Heeft u iets gezien op zondag 28 februari 2016, tussen 16:30 uur en 21:45 uur of weet u meer van de vernieling? Belt u dan met 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

10 Vragen aan... Jocelyne Tophoff

Foto: Aangeleverd

1. Waar ben je geboren en getogen?

Ik ben geboren in Groningen. Toen ik 1 jaar was ben ik eerst naar Limmen verhuisd, en toen naar Heiloo. Tussendoor heb ik een paar jaar in Amsterdam en Alkmaar gewoond, maar nu ben ik weer lekker terug in Heiloo

2. Als je hobby je werk was geweest, welk beroep zou je nu uitoefenen?

Dan zou ik kok zijn. Ik ben een gepassioneerd hobbykok en vind het superleuk om voor mijn gasten (liefst veel!) te koken. Hoogtepunten zijn mijn jaarlijkse verjaardag etentjes, de kerstdiners en het paasdiner. Ik kook dan het liefst zo veel mogelijk gangen. Ook geniet ik erg van wat andere koks maken, en kom dan ook vaak in de diverse prima restaurants in Heiloo.

3. Wie zou je willen ontmoeten en wat zou je zeggen en vragen?

Ik zou Salman Rushdie wel eens willen ontmoeten. Hij leeft al sinds eind jaren tachtig onder druk van de tegen hem uitgesproken fatwa (die onlangs weer is bevestigd) en is niet meer vrij om te gaan en staan waar hij wil, om gewoon in het park te lopen of naar de winkel te gaan. Hij moeten constant vrezen voor zijn leven. Ik zou heel graag zijn verhaal horen, hoe het hem al die jaren is vergaan, en of de prijs die hij voor de vrijheid van meningsuiting heeft moeten betalen niet te hoog is.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Met mijn pony naar de duinen rijden over de Zanddijk en dan heerlijk kriskras door de duinen en over het strand rijden. Vroeger deed je dat als kind gewoon alleen, omdat er toen ook veel minder verkeer op de weg was.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?

Ik vindt de Kapel van Onze Lieve Vrouwe ter Nood, het bijhorende bos en de Runxput een hele mooie plek. Vroeger speelde ik daar altijd in het bos, omdat we daar vlakbij woonden.

6. Waarvoor kunnen ze je s' nachts wakker maken?

Liever niet, ik werk hard en ben altijd blij als ik lekker in bed lig. Als ik dan toch wakker gemaakt moet worden, dan maar voor een goed boek.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Het beste advies dat ik ooit gekregen heb, is om advocaat te worden. Dat beroep oefen ik nu al vele jaren uit, maar blijf het mooi en boeiend vinden.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?

Dat ik ooit mee heb gedaan aan Luik-Bastenaken-Luik op een tourfiets.

9. Wat zou je in het dorp aanpakken, als je burgemeester was?

Ik zou dan heel graag een ontmoetingsplek willen oprichten waar mensen met en zonder geld, jong en oud, dagelijks terecht kunnen voor een echt lekkere en gezonde maaltijd, een kop koffie of een drankje en een goed gesprek. Er zou een busje zijn dat mensen die slecht ter been zijn gratis zou ophalen om mee te eten, er zouden boeken zijn om te lenen en te lezen, kranten en tijdschriften. Er zouden tafels zijn waar geen vaste plaatsen zijn zodat je steeds met iemand anders eet en iemand anders ontmoet. Mensen kunnen maaltijden "verdienen" door zich in te zetten als vrijwilliger of door iets voor een ander te doen.

Maar ik vind ook dat onze eigen burgemeester Hans Romeyn het heel goed doet. Het is een open, betrokken en zichtbare burgemeester.

10. Persoonlijke vraag:

Wat is je favoriete gerecht om zelf te maken en wat drinken we daar dan bij?

Nou, dat is een makkelijke vraag. Ieder jaar maak ik op mijn verjaardag voor mijn vrienden een mooie (biologische) lamsbout uit de oven met allerlei lekkere bijgerechten zoals couscous, salades en zo. Deze eten wij dan aan een lange tafel in onze tuin op. Ik serveer daar een mooie Gran Fuedo bij.

Ik nomineer: Liesbeth Diesfeldt

Mijn vraag aan Liesbeth is:

Wat heeft je doen besluiten om advocaat te worden?

In Memoriam Peter de Wijs

Peter de Wijs. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Helaas heeft Heilooër Harmonie Caecilia donderdag 18 februari afscheid moeten nemen van een gewaardeerd orkestlid.

Peter stierf op donderdag 11 februari door een hartstilstand. Tot het laatste toe was hij een actief bariton speler. In onze Harmonie, de streetband, FSH en in Brabant in een dweilorkest.

Peter was 25 jaar lid van onze vereniging. We herinneren hem als een muzikale man, die ook naast het meespelen hielp bij de activiteiten rond de concerten.

Tijdens de uitwisselingen met onze Poolse zusterstad, was hij mee en was hij niet alleen musicus maar onze tolk. Hij was de enige die de taal beheerste.

We zullen hem missen.

We wensen zijn kinderen, kleinkind en de verdere familie veel sterkte dit verlies te dragen.

Namens Caecilia Heiloo

Caj Oosters

voorzitter

Boekenweek 2016 met Margriet Brandsma

Journalist Margriet Brandsma te gast in Bibliotheek Heiloo. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Naar aanleiding van de Boekenweek 2016 heeft Bibliotheek Heiloo Margriet Brandsma uitgenodigd voor een boeiende avond op woensdag 9 maart, aanvang 20.00 uur. De Boekenweek heeft als thema 'Duitsland', onder het motto: Was ich noch zu sagen hätte.

Margriet Brandsma was jarenlang correspondent voor de NOS in Duitsland en heeft nog steeds een warme band met het land. In haar lezing zal ze stilstaan bij het 'nieuwe' Duitsland, het Duitsland dat is ontstaan na de hereniging van West-Duitsland en de DDR en bij de wijze waarop de Duitsers van nu omgaan met hun zwarte verleden. Ook vertelt ze over Angela Merkel, de Oost-Duitse domineesdochter die nu al meer dan tien jaar kanselier is en die door het Amerikaanse tijdschrift Time werd uitgeroepen tot persoon van het jaar 2015. Wie is die Merkel eigenlijk, wat drijft haar en waarom zijn de Duitsers zo trots op haar, ook al is lang niet iedereen het eens met de manier waarop ze het vluchtelingenvraagstuk aanpakt? Margriet Brandsma schreef een boek over Merkel ('Het mirakel Merkel'), van haar hand verschenen recentelijk een bundel interviews met Nederlandse journalisten die in Duitsland werken of gewerkt hebben ('Was wir noch zu sagen hätten') en een verhalenbundel over Berlijn: 'Daar is de Muur'.

Tijdens de pauze zal Margriet Brandsma haar boeken signeren.

Toegangskaarten

Voor deze bijzondere avond met Margriet Brandsma zijn nog toegangskaarten beschikbaar (gratis voor leden met een All-in abonnement; € 7,50 voor overige bibliotheekleden en € 10,00 voor niet-leden). Deze zijn tijdens openingsuren verkrijgbaar bij de klantenservice van Bibliotheek Heiloo. Kaarten reserveren kan ook via tel.nr. 072-5330670 en via www.bibliotheekheiloo.nl. Bent u nog geen lid? Sluit dan nú een lidmaatschap af bij Bibliotheek Heiloo en ontvang een gratis toegangskaart.

'Door Suus ben ik minder eenzaam'

Foto: Pixabay

HEILOO – Meneer Van Staveren is 91, woont nog zelfstandig en redt zich prima alleen. Eenzaam is hij absoluut niet, mede dankzij de hulp die hij krijgt vanuit Stichting Oost West Thuiswonen op z'n Best (OWTB). En internet, want relatiewebsites zijn een uitkomst, ook voor 91-jarige single mannen.

"Ik houd van het contact met mensen", vertelt meneer Van Staveren zittend in zijn luxe fauteuil. Vanuit zijn zetel kan hij alles goed zien. De mensen op de straat, zijn weelderige tuin en de ministoommachine die hij jaren geleden kocht in Duitsland en die nu staat te pronken in een vitrine in de woonkamer. Dat van internet is een grapje, al kruipt de senior wel geregeld achter zijn computer. En ja, hij weet van het bestaan van datingsites. Maar of hij daarvan serieus gebruikmaakt, daarover laat hij mij in het ongewisse. Voor mij een weet, voor jou een vraag, moet hij denken. En gaat snel over op datgene waarvoor ik hier gekomen ben: de thuishulp van Stichting Oost West. Deze organisatie bestaat inmiddels alweer twintig jaar en heeft als doel het zelfstandig wonen van mensen met een (tijdelijke of blijvende) lichamelijke beperking prettiger te maken. Zij doet dit door het aanbieden van huishoudelijke en persoonlijke diensten aan huis. Omdat OWBT geen winst beoogt te maken, kunnen alle diensten tegen kostprijs aan haar cliënten worden aangeboden.

Suus
Meneer Van Staveren krijgt al vijf jaar lang hulp van Suus. Elke zaterdag en soms op zondag komt ze langs voor kleine huishoudelijke karweitjes, zoals schoonmaken, stofzuigen en opruimen. "Maar meestal gaan we wandelen", vertelt meneer Van Staveren. "Naar de supermarkt bijvoorbeeld, om samen boodschappen te doen. Of gewoon een rondje door de wijk. En dan praten we wat. Door Suus blijf ik ook op de hoogte wat er bij de jeugd van tegenwoordig speelt." Twee vliegen in één klap dus. Het is dankzij deze hulp dat meneer Van Staveren thuis kan blijven wonen. Toen zijn vrouw tien jaar geleden overleed stond hij voor de keuze: óf hulp aanvaarden óf naar een verzorgingstehuis. Die keuze was snel gemaakt, geen haar op zijn hoofd die overwoog tussen 'die oudjes' te gaan zitten. Meneer Van Staveren: "Een buurvrouw bracht me in contact met Eva Bakker van het OWTB. Dat sprak me wel aan. In de tien jaar dat ik hulp krijg van het OWTB heb ik één keer iemand gehad met wie het niet klikte. Die was zo afwachtend dat ik zelf maar de afwas ging doen."

Nederlands
Het zijn vooral jongeren die ingezet worden als thuishulp. Meneer Van Staveren herinnert zich nog Carlos, een jongen uit Zuid-Amerika en een van de eerste hulpen die meneer Van Staveren had. "Toen hij bij me kwam sprak hij geen woord Nederlands. Hij hielp mij met het huishouden, ik leerde hem Nederlands." Carlos stopte met zijn werk voor OWBT toen hij ging studeren, zoals de meeste scholieren doen. Maar meneer Van Staveren heeft nog altijd contact met hem. "Hij mailt me soms om te vertellen hoe het gaat. Ontzettend leuk vind ik dat." Een andere hulp die hoge ogen gooide was Pieter. "Hij was de beste stofafnemer die ik ooit gehad heb. Hij had ervaring in het schoonmaken van operatiekamers en werkte zeer nauwkeurig. En dan was er nog Nick, een kei in tuinieren. Hij legde een compleet terras aan zonder enige stratenmakerervaring." Een enkele keer viel de hulp tegen. Zoals de jongen die tevens in een strandtent werkte. "Daar was het rennen en vliegen. Maar dat deed hij ook in mijn huis. Hij maakte als een speer schoon, maar écht netjes werd het nooit. Iets kalmer mag ook wel, dacht ik dan."

Zenuwachtig
En nu dan Suus. Er verschijnt een glimlach op het gezicht van meneer Van Staveren als hij over haar vertelt. Hoe anders is het voor sommige andere ouderen, die een eind aan hun leven willen maken, puur uit eenzaamheid. Had elke oudere maar een Suus. "Ik ben niet eenzaam", zegt meneer Van Staveren, maar soms vind ik het alleen zijn wel saai. Dan is het fijn als er iemand komt. Maar ik heb niets te klagen hoor. Twee keer per dag komt er iemand van de thuiszorg voor mijn steunkousen. Ik heb een dochter en kleinkinderen die regelmatig langskomen. En ik heb wekelijks pianoles in Egmond. Daar rijd ik in mijn autootje naartoe. Ik heb jarenlang pianogespeeld, maar mijn vrouw had er een hekel aan. Ze werd zenuwachtig van dat gepingel, zei ze altijd. Daar heb ik nu geen last meer van."

(De namen van de mensen in dit verhaal zijn om privacy-redenen gefingeerd)

Voor meer informatie over Stichting Oost West Thuiswonen op z'n Best (OWTB): 072-8505539.

Tekst: Myrke van der Does

Opkikker van Keer op Keer

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt twee x per maand een Opkikker aan een vereniging of stichting. Vanaf januari 2016 is het bedrag verhoogd van € 300,00 naar € 500,00. Om in aanmerking te komen voor deze opkikker kunt u een formulier invullen. Verkrijgbaar bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com. De 1e opkikker van de maand maart gaat naar Stichting Upenda in Kenia (aangevraagd door Lotte Abbas uit Heiloo, zij gaat stage lopen bij X op X).

U kunt de kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.

Dappere Elin doneert

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Hier weer een dappere meid, die haar haar aan KiKa heeft gedoneerd. Het is Elin Ursem van bijna 9 jaar, die op 27 februari in de kappersstoel plaatsnam. Ze liet 30 cm van haar haar afknippen door Joyce Verver van Cuts for Glory in Alkmaar. Een goed begin van de krokusvakantie!

'Geef om vrijheid': Collecte van Amnesty International

HEILOO / REGIO - Amnesty International houdt in 2016 voor de veertiende keer een landelijke collecte. Van 13 tot en met 19 maart 2016 gaan in heel Nederland duizenden vrijwilligers de straat op. Vorig jaar werd tijdens de collecte in de gemeente 3.957,23 euro opgehaald. In 2015 gingen in heel Nederland 25.000 vrijwilligers langs de deuren en werd 1,59 miljoen euro opgehaald voor het mensenrechtenwerk van Amnesty.

Amnesty International is een onafhankelijke wereldwijde beweging van zeven miljoen mensen in meer dan 150 landen, die zich inzet voor slachtoffers van schendingen van mensenrechten. Hiervan steunen twee miljoen mensen Amnesty financieel als lid, donateur of vaste begunstiger. Amnesty Nederland is met 255.000 leden één van de grootste afdelingen.

Start collecteweek Reumafonds

HEILOO - Het Reumafonds houdt binnenkort de jaarlijkse landelijke collecte. In de week van 21 t/m 26 maart 2016 komen vrijwilligers in actie om door heel Nederland geld op te halen voor de bestrijding van reuma.

In Nederland leven bijna twee miljoen mensen met deze ingrijpende aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Onderzoek naar de oorzaak en behandeling van reuma is kostbaar.

Daarom is uw bijdrage hard nodig.

Familieband en mantelzorg

Foto: Aangeleverd

HEILOO – Veel mensen doen hun best voor een ander te zorgen als dat nodig is. Partners doen dit vaak vanuit een vanzelfsprekendheid. Wordt deze zorg echter ook van de kinderen verwacht? Wat als de mantelzorger het niet meer alleen aankan? Wie zorgt er straks voor de mantelzorger van nu?

Het Mantelzorgcentrum organiseert op 15 maart weer een ontmoetingsgroep voor mantelzorgers in de gemeente Heiloo en Alkmaar. Mantelzorgers ontmoeten elkaar om in gesprek te gaan. 'Deel je als partner de mantelzorg met je kinderen? Is het goed dat uw kinderen u later ondersteunen als mantelzorger? Verwacht u mantelzorg van hen, en praat u er dan ook over met uw kinderen?'
Van 10.00 – 11.30 uur bent u van harte welkom uw vragen en ervaringen betreffende het thema 'Familieband en mantelzorg' te delen met andere mantelzorgers. Locatie: Mantelzorgcentrum aan de Strandwal 22a in Heiloo (terrein GGZ, achter het Willibrordusgebouw). Er zijn geen kosten aan verbonden, maar wel graag even aanmelden.

Voor meer informatie over deze activiteit of aanmelding kunt u bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 072-5627618 of een mail sturen naar: info@mantelzorgcentrum.nl. Kijk ook eens op onze website www.mantelzorgcentrum.nl voor meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.

Thuiszorgmedewerkers constateren vervuiling en vereenzaming door bezuinigingen

HEILOO - Bijna driekwart van de medewerkers in de huishoudelijke verzorging ziet onwenselijke situaties ontstaan bij cliënten, doordat er steeds minder hulp kan worden geboden omdat er op de uren is gekort. Dit blijkt uit een enquête van het onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) onder 629 medewerkers in de huishoudelijke verzorging, die aangesloten zijn bij vakbond FNV.

De situaties die het meest genoemd worden zijn: vervuiling (75%) en vereenzaming (66%) van cliënten. Verder heeft 43 procent van de thuiszorgmedewerkers het meegemaakt dat een cliënt gewond raakte omdat deze zelf huishoudelijk werk ging doen. Ook uitdroging en ondervoeding worden genoemd (12%).

Uit het onderzoek blijkt ook dat de helft van de medewerkers in de huishoudelijke verzorging wel eens in eigen tijd doorwerkt omdat ze het werk anders niet afkrijgen. Verder is 22% van de medewerkers van mening dat in hun organisatie de CAO niet wordt nageleefd.

Meer over het onderzoek op de site van De Monitor van KRO-NCRV.

Het Oosterzand gééft energie!

HEILOO - Dit najaar start de realisatie van Het Oosterzand. In dit nieuwbouwplan komen 19 zeer energiezuinige vrijstaande villa's op ruime kavels. De toekomstige bewoners profiteren straks van een hele lage energierekening. De woningen zijn op en top duurzaam, in vele opzichten.

De villa's zullen straks allemaal een andere aanblik bieden en tegelijkertijd duidelijk een eenheid vormen. En dat terwijl de kopers veel zeggenschap krijgen over hoe hún villa er straks uit komt te zien. De toekomstige bewoners worden in de gelegenheid gesteld om te kiezen uit een van de vier modellen en kunnen dan kiezen uit diverse materialen en kleuren, uiteraard binnen de hierover met welstand overeengekomen kaders. Zo kan voor het dak gekozen worden uit riet, zink of pannen, voor de gevel uit hout, baksteen of stucwerk. De indelingsvrijheid binnen in de woning is ook maximaal. Keuken aan voor- of achterzijde, het kan allemaal.

De warmtepomp haalt op een diepte van zo'n 150 meter onder de grond zijn energie op. Hiermee wordt de woning verwarmd en van warm tapwater voorzien èn zal de woning in de zomer gekoeld worden, zonder hierbij energie te verspillen! Overigens behoren de zonnepanelen en de warmtepomp tot het standaard leveringsprogramma.

Op 19 maart start om 10.00 uur de verkoop van de woningen tijdens de verkoopmanifestatie in Brasserie in't Groen op de Golfbaan.

Ouwejan Vastgoed Advies en Vos Makelaardij hebben de woningen in de verkoop

Meer informatie over de woningen en het project is te vinden op www.hetoosterzand.nl.

Voorspeelavond Muziekschool in Witte Kerk

HEILOO - Dinsdag 15 maart zal de voorspeelavond van de Muziekschool Heiloo plaatsvinden in de Witte Kerk. Tijdens deze avond zullen er diverse optredens zijn, waaronder: een dwarsfluitensemble, een houtblaasensemble, een harpensemble, een klarinetgroep en een zangduo. Zij zullen werken brengen van onder andere: Andrès, Händel, Venice en Delibes. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze voorspeelavond bij te wonen, de toegang is gratis! De avond start om 20.00 uur en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. Dat deze avond dit maal plaats kan vinden in de Witte Kerk is te danken aan de medewerking van Stichting Monument Witte Kerk Heiloo en de steun van het TAQA Cultuurfonds. Het TAQA cultuurfonds sponsort culturele initiatieven in onze regio en maakt daarmee cultuur toegankelijk voor iedereen. Voor deze avond hebben zij een bedrag beschikbaar gesteld van €1000.

De inwoners van Heiloo worden mede uitgenodigd om deze voorspeelavond bij te wonen.

Informatie over dit optreden :

Muziek-en Dansschool Heiloo

072-5332460

Training Vrijwilligerscoach

HEILOO - Het Steunpunt Vrijwilligerswerk Castricum en het Vrijwilligers Informatie Punt uit Heiloo organiseren een training Vrijwilligerscoach.

Vrijwilligerswerk is leuk voor iedereen. Sommige mensen kunnen een steuntje in de rug gebruiken om passend vrijwilligerswerk te vinden en te behouden. Een vrijwilligerscoach ondersteunt hen daarbij. De training richt zich vooral op de competenties die vrijwilligerscoaches nodig hebben om vrijwilligers op een goede manier te ondersteunen en te begeleiden. Naast coaching technieken en -vaardigheden komt informatie t.a.v. verschillende 'drempels' aan bod.

Er wordt op de volgende onderdelen ingegaan:

* coaching technieken en -vaardigheden: gesprekstechnieken, geven van feedback;

* oplossingsgericht werken: doelgericht, uitgaan van kracht en zelfstandigheid;

* omgaan met grenzen: grenzen voelen, aangeven en respecteren;

* taken en eigen grenzen van de vrijwilligerscoach;

* kennis van drempels: (psychische, lichamelijke, verstandelijke, taal).

De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur, zelfstudie en praktijkopdrachten. Theorie, interactie en praktijkoefeningen zullen elkaar afwisselen.

Voor wie?

* Vrijwilligers die al actief zijn binnen vrijwilligersorganisaties en belangstelling hebben om de rol van vrijwilligerscoach op zich te nemen.

* Vrijwilligers die zich als vrijwilligerscoach willen inzetten t.b.v. Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo of het steunpunt vrijwilligerswerk Castricum

Deelname gaat in overleg met de organisatie waar vrijwilligerswerk gedaan wordt.

Docent: Elsbeth Ophoff Datum: Maandag 18 en 25 april, 9 en 23 mei 2016 Tijd: 9.30-12.30 uur

Voor meer informatie en/of opgeven kunt u terecht bij: Vrijwilligers uit Heiloo: www.vrijwilligersheiloo.nl, 072-5320281 (di en vrij 10.00-16.00 uur, do 13.00-18.00 uur)
Vrijwilligers Informatie Punt Westerweg 250, 1852 AR Heiloo (in de bibliotheek) Telefoon: 0725320281 Openingstijden: dinsdag en vrijdag 10.00-16.00 uur, donderdag 13.00-18.00 uur of op afspraak E-mail: info@vipheiloo.nl website: www.vrijwilligersheiloo.nl

Rivièra Maison nieuw in Melange7

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Melange7 Restaurant & Shopping blijft verrassen! Zo is er onlangs een Fab. shop in shop geopend met een totaalaanbod aan schoenen, tassen en accessoires van het bekende ledermerk en kunnen kids tot 14 jaar nu ook terecht voor überhippe mode. En last but not least, vanaf zaterdag 5 maart kun je zelfs terecht voor de geliefde accessoires van Rivièra Maison!

La Vie Lifestyle Home & Window Decorations is de nieuwe partner binnen Melange7. De sfeervolle interieurzaak uit Beverwijk zal vanaf aankomend weekend op zijn eigen, gastvrije manier een afdeling met de zo kenmerkende accessoires van Rivièra Maison in Melange7 presenteren. De sfeervolle accessoires van dit Nederlandse merk genieten bekendheid over de hele wereld. Ze zijn verkrijgbaar in onder andere Instanbul, Düsseldorf, Moskou, Seoul en nu ook in lifestyleconcept Melange7 Restaurant & Shopping in Heiloo!

Met z'n tweeën lunchen voor de prijs van één

Je koopt niet zomaar een accessoire voor in huis, je koopt Beleving! En wat is nou fijner dan deze beleving te combineren met een gezellige lunch?

Shoppen en eten, dat is dé ideale combinatie. Daarom kunt u op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 maart met z'n tweeën komen lunchen voor de prijs van één (exclusief drankjes).

www.melange7.nl

Ingezonden: Nieuw verkeersplan

Op 24-02 las ik in de Uitkijkpost , dat we een nieuw verkeersplan/roulatieplan gaan maken en we doen dat samen met de bewoners, hoera hoera

en met welke bewoners doen we dat dan exclusief?

De bewoners van met name de doorgaande wegen, die kunnen zich melden. Dus het is belangrijk wat je doet, welke expertise je hebt, welke visie je hebt over het verkeersplan, nee alleen telt waar je woont.

Dus alle bewoners van alle straten omsloten door de doorgaande wegen, zijn niet geschikt om mee te praten.

Denkt er niemand na bij de gemeente over zin en onzin en laat men dit allemaal aan ambtenaren over en keurt de voorstellen goed zonder erover na te denken.

En dan zogenaamd democratisch maar wel de meeste inwoners uitsluiten, (ze zouden eens mee kunnen denken!!). Weer een staaltje van Heilloos denken,

laat ons zo doorgaan en telkens weer wat steun voor dit college en raad en ambtenarij zien afbrokkelen

Hans Boon

Ingezonden brief: Fietsstraat

Fietsstraat
Het eerste (?) ongeluk op de zgn. fietsstraat. Het verbaast mij al
langer dat er tussen 08.00 - 10.00 uur in de richting Castricum en van
16.00 - 18.00 uur in de richting Heiloo op de Hoogeweg geen inrijverbod
is voor gemotoriseerd verkeer. Al jarenlang is dat in Limmen bij de
voormalige Pax Christi school al zo geregeld. De jeugd rijdt nu eenmaal
graag met z'n drieën naast elkaar en is het dan voor automobilisten zo
vreselijk om voor de veiligheid een heel klein stukje om te rijden?
Graag heel snel die borden plaatsen.
Een ongeruste grootmoeder.

Afsluiting IPC-thema op de Willibrordschool

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Afgelopen donderdag hebben de groepen 3 en 4 het thema 'dag en nacht' afgesloten met een bijzondere voorstelling. Zij maakten aan de hand van een prentenboek een schimmenspel met zelfgemaakte muziek op de achtergrond. De ouders en kinderen hebben hier erg van genoten.

Matthäus Passion tweemaal in Cultuurkoepel

Maartje de Lint. Foto: Aangeleverd

HEILOO - De oratoriumvereniging Heiloo verzorgt op vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart een uitvoering van het meesterwerk van Johann Sebastian Bach. Het 70-jarig bestaan van het koor werd gevierd met een fantastische uitvoering van (de) Messiah in de nieuwe locatie de Cultuurkoepel (Willibrordus kapel). Dit was een groot succes. Het oratoriumkoor heeft daarom gemeend om de Matthäus Passion dit jaar twee maal uit te voeren.

Net zoals de afgelopen jaren wordt het koor begeleid door het bekende Promenade orkest. De vereniging is er trots op dat twee van de solisten uit Heiloo afkomstig zijn nl. onze sopraan Marieke Steenhoek en Alt Maartje Eitler – de Lint (haar moeder zingt op het oratoriumkoor). Maar ook de bijdrage van evangelist Peter Vos zal door het publiek zeer gewaardeerd worden. De Christusrol is voor bas Julian Hartman. Verder werken mee Matthijs Mesdag (bas) en tenor Erik Janse.

Ook dit jaar verheugen we ons op de deelname van het eigen Junioratorium. Zij hebben een dankbare bijdrage in het openings- en slotkoor van het eerste deel.

Marieke Steenhoek. Foto: Aangeleverd

Dirigent Paul Waerts tekent voor de algehele muzikale leiding en dat is hem meer dan toevertrouwd. De afgelopen maanden is de dirigent bezig om alle noten, woorden, zinnen op de juiste plaats en met het juiste gevoel te laten beklijven bij de koorleden.

De aanvang is voor beide avonden om 19.30 uur en de zaal gaat open om 18.30 uur.

Kaarten (€ 25,--) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij:

De Schrijverij, Heerenweg 199 en in Het Hoekstuk.

Boekhandel Bruna (winkelcentrum 't Loo)

Via 072 5333486 en 072 5402777 en kaartverkoop@oratoriumkoorheiloo.nl

www.oratoriumkoorheiloo.nl

Vishandel Schong wordt Vishandel Volendam

Foto: Uitkijkpost

HEILOO - Voor vaste klanten zal het misschien even wennen zijn dat vishandel Huib Schong, al 70 jaar een begrip in Heiloo en omstreken, op 7 maart van naam en eigenaar verandert. In 1946 begon opa Huib Schong met zijn vrouw een viswinkel op de Kennemerstraatweg, opgevolgd door zoon Huib en zijn vrouw Annemarie. Kleinzoon Huib, betrok in 1995 de huidige locatie in winkelcentrum 't Loo, waar hij dus als derde generatie, samen met zijn vrouw Yvette, het familiebedrijf bijna 21 jaar heeft voortgezet.

Huib en Yvette: "Met veel plezier kijken wij terug op mooie jaren in onze gezellige viswinkel. Wij bedanken al onze klanten voor de jarenlange trouwe klandizie. Het was fijn u elke keer weer tevreden de deur uit te zien gaan met heerlijke vis."

Huib en Yvette hebben met grote toewijding hun zaak gerund en zijn nu toe aan een nieuwe uitdaging.

Bart Karregat en Henk de Boer uit Volendam starten op de vertrouwde plek vol enthousiasme hun 'Vishandel Volendam'. Beiden zitten al van jongs af aan in het vak en kennen elkaar van de visafslag. Henk heeft al twee succesvolle viswinkels in Purmerend en Bart werkte 15 jaar lang in verschillende zaken in Noord-Holland. Bart (29) zal het vertrouwde gezicht worden in de zaak. De nieuwe eigenaren zullen het huidige assortiment voortzetten maar geven er een eigen draai aan. Naast verse vis, (dagelijks gekocht van de visafslag) zoals Hollandse kabeljauw, sliptong, zeetong, zeebaars en dorade, bent u ook voor exclusieve soorten, waaronder heilbot, griet en tarbot, bij vishandel Volendam te Heiloo aan het goede adres. Tevens zijn gebakken vis, heerlijke haring, kant-en-klaar menu's en visgerelateerde producten verkrijgbaar. Ook voor kwalitatieve tonijn- en zalmcarpaccio, sushi, dagverse tonijn en gemarineerde zalm kunt u voortaan terecht bij Vishandel Volendam.

Zaterdag 5 maart staan Huib en Yvette voor het laatst in hun zaak. Daarna neemt Vishandel Volendam het stokje over. Op 10 maart is de officiële opening met leuke en scherpe acties in de winkel. Dat weekend komt u in 't Loo dames in Volendamse klederdracht tegen die u ter kennismaking trakteren op lekkere vishapjes, zoals kibbeling en haring.

Recyclen, wat levert het op?

De kringloopwinkel in het Kleurenorkest was een groot succes. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Er wordt bij het Kleurenorkest in Limmen hard gespaard! Begin dit schooljaar is de school vol enthousiasme gestart in het gebouw aan de Hogeweg in Limmen. De kinderen hebben nog 1 grote wens: een avontuurlijk en groen schoolplein. De meeste kinderen zijn hun schoolcarrière begonnen aan de Oosterzijweg. Daar konden ze naar hartelust spelen in het groen. Dan is een tegelplein, zoals aan de Hogeweg, erg wennen.
De ouderraad heeft een mooi plan gemaakt voor een natuurlijk schoolplein; veel groen, avontuurlijke paden en de trampoline terug. De kosten bedragen ongeveer 3000,00 euro en dat bedrag moet bijna volledig bij elkaar gespaard worden.
Eerder dit jaar werd er al een boekenmarkt georganiseerd en nu was er een heuse kringloopwinkel ontstaan in de aula. Het paste perfect in het thema Recycle, waar de hele school de afgelopen weken druk mee was. Kinderen konden spullen inleveren en tegen kleine prijsjes nieuwe dingen kopen. Er werd druk gehandeld. De opbrengst was boven verwachting, een kleine 300,00 euro. Weer een kleine stap in de goede richting.
Voor de realisatie van het schoolplein nog niet voldoende, maar ook daar wordt nagedacht over recycling. Soms kunnen restmaterialen heel goed gebruikt worden voor de aanleg van paden of tuinen. Zo denken de kinderen aan oude autobanden, boomsnippers of overtollige graszoden uit andere tuinen.

Uit de bodem

HEILOO - Archeologisch museum Baduhenna te Heiloo is op zaterdag 5 maart open van 14.00 tot 16.00 uur. Het museum vindt u in het souterrain van Kennemerstraatweg 464 in Heiloo (gebouw St. Willibrordusstichting; na rechterpoortje is de ingang direct links).

U ziet veel archeologische bezienswaardigheden opgegraven uit de bodem van de gemeente Heiloo. Er wordt tekst en uitleg gegeven over de herkomst van de objecten, ook is er een video over archeologie te zien. U kunt een persoonlijke rondleiding krijgen.

Meer informatie: www.baduhenna.nl

Spreekuur HEILOO-2000

HEILOO - Op donderdag 3 maart kunt u

voorafgaande aan de fractiever-

gadering van HEILOO-2000, zaken

met ons bespreken die u als

inwoner van Heiloo bezighouden

Die kunnen zowel over algemeen

gemeentelijk beleid gaan als over

onderwerpen die met uw wijk te maken

hebben, of zaken die u persoonlijk treffen.

U bent van harte welkom om 20.00 uur in

het Gemeentehuis (oude ingang)

Graag vooraf even melding maken

van uw komst aan fractiesecretaris/raadslid

Rob Levie, tel 0654901626 of rob.levie@heiloo-2000.nl

Kijk voor ons vergaderschema op www.heiloo-2000.nl

Sloop van perceel Oosterzijweg 94

Nadat de eigenaar jaren geleden overleden is, is er aan de opstallen en woning niets meer gebeurd. Hierdoor was het 1 grote wildernis geworden op het hoekje van de Oosterzijweg en de Warmoezierslaan te Heiloo. Het woonhuis met bijbehorende schuren en kippenrennen in de tuin is na jaren van leegstand eindelijk onder de sloophamer.

In 2014 was er door de gemeente Heiloo al een sloopvergunningsaanvraag ontvangen. Het nieuwe plan betreft het mogelijk maken van nieuwbouw voor drie vrijstaande woningen op het perceel Oosterzijweg 94.

Bron en foto's: Beat FM, John Geels.

'Maak van het Slotkwartier een merknaam'

De fundamenten van het Slotkasteel en de Slotkapel. Foto: Ron van der Does

EGMOND AAN DEN HOEF – De instanties in het slotkwartier in Egmond aan den Hoef willen de geschiedenis van het kasteel, de slotkapel en de bijbehorende bebouwing in dit gebiedje beter onder de aandacht brengen en in gezamenlijkheid meer activiteiten organiseren. Zij hebben hiervoor hun ideeën bij de gemeente Bergen neergelegd.


Toen de gemeente Bergen vorig jaar liet weten het Slotkwartier een nieuwe impuls te willen geven en het gebied bij de provincie werd aangemeld als herbestemmingsproject, sloegen de instanties uit het Slotkwartier de handen ineen onder de naam Werkgroep Slotkwartier. De werkgroep bestaat uit Stichting Historisch Egmond, Stichting Galerie De Kapberg, Stichting Gebruik Slotkapel en Stichting Hafre Productions.

De instanties komen met ideeën, omdat zij hun activiteiten, liefst in eigen huis, willen voortzetten en willen uitbreiden. Die wens is actueel, omdat de gemeente Bergen, als eigenaar van de gebouwen (met uitzondering van De Slotkapel) economisch voordeel ziet in samenwerking. De instellingen willen geïntegreerd gaan werken en gebruikmaken van elkaars expertise en ruimtes. "Zo kunnen we elkaar motiveren om breder te kijken en nieuwe activiteiten te ontwikkelen", zo staat te lezen in het plan.


Slotkwartier als merknaam

De instellingen organiseren bijvoorbeeld exposities, educatieve projecten en concerten. Daarnaast biedt Stichting Hafre Productions kunstenaars de gelegenheid kunst te maken. Verder informeert Stichting Historisch Egmond over de geschiedenis van de Egmonden, onder andere via educatie, presentaties en tentoonstellingen.


Toch kan het aanbod uitgebreider, vindt de werkgroep. De instellingen willen het Slotkwartier 'omtoveren' in een bruisend gebied door het aanbod culturele, educatieve, historische en maatschappelijke activiteiten uit te breiden. Dit moet het hele jaar door gebeuren, voor jong en oud en in onderlinge samenwerking. De werkgroep wil het Slotkwartier nationaal en internationaal op de kaart zetten en hiervan een bekende merknaam maken, zoals dat geldt voor bijvoorbeeld het Muiderslot bij Amsterdam.

Cultuurhuis Egmond
De komst van een Cultuurhuis Egmond maakt deel uit van het plan. Dit is een multifunctionele ruimte – met een shopgedeelte en 'ondersteunende' horeca - waar mensen elkaar op cultuurhistorisch gebied kunnen ontmoeten en kunnen leren over de geschiedenis van het Slotkwartier. Dit onder expertise van Stichting Historisch Egmond. Verder kunnen diverse andere organisaties de ruimte gebruiken. De werkgroep sprak inmiddels positief met de VVV en Bibliotheek Kennemerwaard om servicepunten in het cultuurhuis onder te brengen. Ook gesprekken met andere partijen, zoals de gemeente Bergen en Cinebergen, zijn in volle gang. Het cultuurhuis kan in het oude schooltje en het raadhuis worden gerealiseerd.


Het hoofddoel is de promotie van het historische verhaal dat onlosmakelijk met het Slotkwartier verbonden is. De Heren en later de Graven van Egmont speelden vanuit het kasteel een grote rol bij de totstandkoming van Holland en het ontstaan van de Nederlanden. Slechts weinig mensen weten dit. De werkgroep wil bezoekers een beter beeld geven van het toenmalige kasteel. Informatiepanelen met tekeningen van Rolang Roghman kunnen hierbij helpen. Deze beroemde kunstenaar tekende in 1645 de vervallen kasteelruïne vanuit verschillende hoeken.

De werkgroep wil eveneens het kasteel voorzien van informatietegels. Spectaculair is daarnaast een 28 meter hoge steiger met een fotodoek waarop de grootste toren van het kasteel 'tot leven komt'. Bezoekers kunnen de toren beklimmen en realiseren zich dan op grote hoogte hoe dit machtige kasteel de omgeving beheerste.

Pluktuin en middeleeuwse koeien

Verder wil de werkgroep kunst in het park plaatsen en hier openluchtconcerten geven en films vertonen. Dit laatste is nu nog niet mogelijk, omdat een tweede nooduitgang - over het water van de slotgracht - ontbreekt. Volgens de werkgroep is daarom de terugplaatsing van de originele toegangsburg aan de slotparkzijde een pre. Een ander idee is de komst van koeien van middeleeuwse rassen op het weiland, de zogenaamde Eerste Hofweide, evenals een thee- of pluktuin, een terras en picknicktafels bij Hoeve Overslot. En wat te denken van overnachtingsmogelijkheden in middeleeuwse tenten?

Het plan Slotkwartier staat op 2 maart op de agenda van het College van B&W van de gemeente Bergen. Bergen stelt zich daarbij ook open voor andere ideeën. Als het proces naar wens verloopt, dan kunnen de werkzaamheden al op korte termijn starten en kunnen de plannen in 2022 realiteit zijn, laat de werkgroep weten.

Tekst: EJV Mediaproducties/ Evert Visser

Sieraden, tablets en camera's buit bij inbraak

AKERSLOOT – Zaterdag 20 februari is er aan het begin van de avond ingebroken in een woning aan de Chopinstraat in Akersloot.

Tussen 19.15 en 19.35 uur kwamen de dader(s) binnen door de achterdeur van de woning te forceren. Buren hebben rond 19:20 zaklamp gezien. De inbreker(s) hebben een grote hoeveelheid sieraden buit gemaakt, tablets en camera`s. Ook een tv werd meegenomen maar deze werd teruggevonden in een steeg achter de woning.

Mogelijk heeft een vluchtauto in de Schubertstraat gestaan tijdens de inbraak. De politie heeft in de buurt een buurtonderzoek gehouden. De technische recherche zal een sporenonderzoek doen in de woning.

Eventuele getuigen die mogelijk zaterdag iets hebben gezien in de Chopinstraat, of in de omgeving daarvan of meer informatie hebben over de inbraak of de mogelijke vluchtauto in de Schubertstraat kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Bedrijfsgeheim

Hoe vertrouwelijk is een bedrijfsgeheim?
In bijna alle arbeidsovereenkomsten staat een geheimhoudingsbeding, vaak zelfs met een hoge boete bij overtreding. Opmerkelijk genoeg zijn vonnissen over bedrijfsgeheimen schaars. Onze ervaring is dat het niet eenvoudig is iemand te betrappen op een overtreding van het geheimhoudingsbeding. Ook is niet alle informatie vertrouwelijk van aard. Alles wat algemeen bekend is, is niet 'geheim'.

Wat is dan wel een bedrijfsgeheim?
Er is alleen sprake van een bedrijfsgeheim als is voldaan aan de volgende voorwaarden:

A: Het moet gaan om een geheim, bijvoorbeeld een product in ontwikkeling;
B: Het geheim moet commerciële waarde hebben, zoals het recept van Coca Cola;
C: Het bedrijf moet stappen hebben genomen om te zorgen dat deze informatie geheim blijft. Het zal dus moeten gaan om informatie die iemand anders een voorsprong geeft in de concurrentie met de (oude) werkgever.

Bewijs
Alles draait in dit soort zaken om bewijs. Dat bewijs kan worden verkregen door intern onderzoek met gebruikmaking van moderne technieken en de inzet van een bedrijfsrechercheur. Ook kunnen we beslag leggen op bijvoorbeeld de computers van een bedrijf en de sleutelfiguren als getuige laten horen door de rechter. Samenvattend, weet wat uw bedrijfsgeheimen zijn. Wees selectief in het delen van de informatie en benoem de vertrouwelijkheid. Neem een schending serieus en onderneem actie als vertrouwelijke informatie zonder toestemming met anderen wordt gedeeld.

UITNODIGING
Bent u freelancer of ZZP-er? Werkt uw bedrijf regelmatig met zelfstandigen? Bent u voorbereid op het verdwijnen van de VAR per 1 mei? Op dinsdag 12 april 2016 geven wij om 16.00 uur weer een open seminar, dit keer in samenwerking met Rianne Demmers van Admers Advies Administraties & Fiscaal Advies: 'Veilig contracteren met freelancers en zzp'ers in 60 minuten'. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: www.advocaatlewin.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Hanneke Lewin

Op zoek naar het voorjaar in de Wimmenummer duinen

Sneeuwklokjes. Foto: Paul ten Have

EGMOND - Na deze waanzinnige winter is het onduidelijk wanneer het écht lente wordt in de duinen, bij voorbeeld met sneeuwklokjes en bloeiend speenkruid. Het is dus maar de vraag wat er op zondag 6 maart tijdens de maandelijkse IVN-wandeling in de Wimmenummer duinen wordt aangetroffen: misschien zijn de sneeuwklokjes en het speenkruid al uitgebloeid. Wandelaars horen vast wel zangvogels zingen, zoals mezen, heggenmussen en zanglijsters.

De wandeling begint om 11 uur bij het PWN-informatiebord aan het Nachtegalenpad, aan de noordkant van Egmond aan den Hoef en duurt ongeveer 2 uur. Omdat het broedgebied vanaf 1 maart is afgesloten, blijft de wandeling aan de binnenduinrand. Men dient zelf te zorgen voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van PWN (bv. bij de automaat aan de Woudweg of op internet: http://www.pwn.nl/). Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen, hanneke@ivnnkl.nl of bellen: 072 5337601. Kijk ook eens op http://www.ivnnkl.nl/

Meisje gewond na val van paard

De reddingsbrigade zorgde dat de ambulancemedewerkers naar het slachtoffer gebracht werden. Foto: Suzanne Buis

EGMOND - Een meisje raakte zondagmiddag zwaar gewond bij een val van een paard, op het strand van Egmond Binnen. De reddingsbrigade, ambulances, brandweer en politie werden opgeroepen rond 14.45 uur, snel gevolgd door de traumahelicopter.
Via Twitter werd bekend dat het slachtoffer niet bij kennis was.

Zaterdag overleed een negenjarig meisje bij een val van een paard op een manege in Oudkarspel.

HZV heeft kater weg te poetsen

Bram de Boer tikt hier liggend de 3-1 voor HZV binnen. Voldoende voor de winst, zou je zeggen, maar het werd uiteindelijk 4-4. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Waar vooraf al over gesproken werd, zag men direct terug in het 1e bedrijf van deze wedstrijd : ZVV Zwaag, de meest ervaren tegenstander van deze klasse tikten de bal heel rustig rond,

zag een opening en kwam daarmee al na 2 minuten uit hun eerste doelpoging op een 0-1 voorsprong.

Zijn de sportieve verwachtingen na de zeer succesvolle afgelopen weken te hoog en/of te ambitieus geworden voor dit nog zeer jonge team in opbouw?

Het antwoord daarop is nee, want de beste wijze om dit te onderbouwen is om de voeten te laten spreken, iets dat Ruben Bugter vlak voor rust deed en met een prachtige individuele actie bekroonde : 1-1

In de rust drukte coach Sander zijn mannen op het hart om vooral in de formatie te blijven spelen, omdat de omschakeling dodelijk is tegen deze bij vlagen zeer geïrriteerde en daardoor onsportief spelende tegenstander.

HZV speelde zich toch knap onder de druk uit door het speltempo te verhogen, iets dat direct resulteerde in een prachtige combinatie tussen Sven & Lars de Vré en laatstgenoemde rondde van dichtbij hard af: 2-1.

Dat de jeugdigheid en het vrijuit kunnen handelen zijn vruchten zal gaan afwerpen met deze ploeg is slechts een kwestie van tijd. De jongste, Bram de Boer, gooide er een onvervalste solo uit en knalde hard en droog in de hoek 3-1.

Het fenomeen in overtal bleek cruciaal, want binnen een mum van tijd was het alweer 3-2 en bij de 4-2 (Sven) stond er ook weer één man minder in het veld, maar dit was echter bij HZV zelf! Zeer knap en snel uitgebroken.

Maar waar komt dan die eerdergenoemde kater dan vandaan? De eindstand van 4-4 : twee goals tegen in de laatste 2 minuten door het niet opgewassen zijn tegen de ingebrachte vijfde veldspeler voelde namelijk als een zware teleurstelling,

maar toch alle complimenten aan de getoonde strijdlust van het zeer goed spelende jeugdige HZV.

Volgende wedstrijd : aanstaande vrijdag 4 maart aanvang 20.55 in Sporthal Het Vennewater in Heiloo.

Doelpuntenmakers:

Ruben Bugter

Lars de Vré

Bram de Boer

Sven de Zeeuw

Spinningmarathon voor KWF

HEILOO - Op zondag 10 april 2016 organiseert Palestra Sports Heiloo een Spinningmarathon voor het goede doel. Er zal die dag 4 uur worden gefietst, om zo een leuk bedrag in te zamelen voor het KWF. Deelname aan de marathon staat open voor iedereen. De minimale bijdrage bedraagt € 10.- per uur. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan het KWF. Degene die het hoogste sponsorbedrag bij elkaar fietst, ontvangt een leuke prijs! De marathon start om 10 uur, ieder uur zal door een andere gecertificeerde Spinning® instructeur worden verzorgd. Tijdens de marathon wordt gebruik gemaakt van stationaire Spinningfietsen, waarbij de weerstand door de deelnemer zelf wordt bepaald. De instructeur neemt de deelnemers - begeleid door verschillende soorten muziek – mee op een sportieve reis naar de top. Inschrijven is mogelijk voor 1, 2, 3 of 4 uur. Inschrijven kan door het sturen van een mail naarMarathonKWFPalestraHeiloo@outlook.com o.v.v. naam, het totale aantal uren dat men wil meedoen en – indien van toepassing – het gewenste begintijdstip. De uren starten telkens op het hele uur van 10 tot 13 uur. De marathon vindt plaats in het Fitnesscentrum aan de Zevenhuizerlaan 116 te Heiloo.

Schaakles in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Wil je (beter) leren schaken?

Weet je al een beetje hoe de stukken lopen?

En ben je 9 jaar of ouder?

Schrijf je dan snel in voor een lesje schaken op het grote schaakspel in de bibliotheek!

De schaaklessen worden verzorgd door EduAartelier uit Heiloo, op zaterdag 5 maart, 10.00 – 14.00 uur

Opgave vooraf, via info@bibliotheekheiloo.nl, 072-5330670 of bij de Klantenservice. Deelname is kosteloos.

Zusjes De Witte heersen op 400 meter tijdens NK indoor

Lisanne behaalde de eerste plaats en liep zichzelf in de top 10 van de wereldranglijst.

HEILOO - Lisanne en Laura de Witte hebben tijdens de NK atletiek uitstekend gepresteerd. Lisanne won in een super tijd van 52.61 seconden.
Vorige week liep Lisanne in Glasgow zelfs 52.49 seconden. Met deze tijd staat Lisanne in de top 10 van de wereldranglijst. De Team distance Runners / Trias atlete zal zich nu gaan voorbereiden voor Portland. Laura die 3 jaar jonger is liep de 400 meter indoor nog nooit zo snel. En kwam tot een tijd van 53.65 seconden. Net als vorig jaar won Laura een zilver medaille.

Jack van Gelder komt alsnog naar Meervogels

AKERSLOOT – Goed nieuws voor de sponsors en trouwe fans van Meervogels. Jack van Gelder komt alsnog naar sportpark Cloppenburch om daar de jaarlijkse sponsoravond op te luisteren. Nadat hij eerder op last van zijn huisarts op het laatste moment moest afzeggen, heeft de sportverslaggever nu woensdagavond 23 maart in zijn agenda vrij gemaakt.

Deze bijzondere avond is mede te danken is aan een bod op een spreekbeurt van Jack van Gelder door de M-Side supportersvereniging tijdens het 3FM Serious Request 2014 in Haarlem en bedoeld om de sponsoren en trouwe supporters te bedanken voor hun gewaardeerde financiële, organisatorische en sportieve ondersteuning.

Voor de organisatie is dit wel meteen een uitdaging om dan ook weer de uit Akersloot afkomstige voetbalbroers Ben en Daan Rienstra uit te nodigen om door Jack te worden geïnterviewd. Na de presentatie van Jack is er ruimschoots gelegenheid om tijdens informele borrel te netwerken. Vanaf 20.00 uur is de kantine open en het officiële programma start om 20.30 uur.

De Foresters richting 70 jarig jubileum

HEILOO - Bij De Foresters zijn de voorbereidingen voor het 70-jarig jubileum in volle gang. De club heeft al veel aanmeldingen voor het 7 tegen 7 toernooi en de reünie, zie elders in deze Uitkijkpost voor meer informatie (Foto: Gabriella Kroon, flyer: Benjamin Langeveld). Voor het jubileum speelt De Foresters 1 nog twee thuiswedstrijden. Zondag komt Woerden naar Heiloo, de aftrap is om 14.00 uur en de toegang is gratis.

Vergane glorie van VV Limmen niet vergeten

Van links naar rechts Kees Pepping, Jan van Wonderen en Siem Brakenhof, helden van het kampioenselftal 1957. Foto: Aangeleverd

LIMMEN - Voorafgaand aan de wedstrijd Limmen 1 – Assendelft 1 is afgelopen zondag een foto onthuld in de tribune van VV Limmen van kampioenselftal van 1957.

Drie spelers van dat team onthulden de oude foto: Kees Pepping, Jan van Wonderen en Siem Brakenhof. De overige spelers zijn helaas overleden.

Funakoshi wint in Waalwijk

Foto vlnr: Reijer, Sterre en Berend Blok winnen bij de teams.

HEILOO - Sterre, Reijer en Berend Blok van karatevereniging Funakoshi hebben bij het Itosu Kata Open in Waalwijk de eerste plaats veroverd bij de teamwedstrijden. Het drietal baarde vorig jaar al opzien door met vijf gezinsleden op dezelfde dag te slagen voor de zwarte band en nu was er dan goud bij een nationaal karate evenement. In het individuele klassement was er een tweede plaats voor Sterre Blok bij de senioren en ging de derde plaats bij de junioren naar Lente Blok.

3 Kleindochters in 1 volleybalteam

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Coach Outenaar van Volleybalvereniging Croonenburg uit Castricum kampte met een tekort aan dames in zijn team wegens blessureleed. Door dit gemis stelde coach van de Outenaar drie kleindochters van opa en oma Nanne uit Heiloo op. De trotse grootouders konden vanaf de tribune de verrichtingen van hun driekleindochters volgen. Niet alleen de kleindochters Nanne deden het goed, het hele team speelde goed en wonnen de wedstrijd tegen US.

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072-533 4000 of
info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

De Stille Bron: praktijk voor holistische massage, healing en ontspanningstherapie. KENNISMAKINGSACTIE: Eerste holistische ontspanningsmassage voor de HALVE PRIJS! Info: 06-2266 6059 of www.destillebron.nl

KLUSBEDRIJF biedt zijn vakmanschap aan !! Voor uw klussen in en om het huis. Bv loodgieterswerk, timmerwerk, tegelen, tuinwerk etc. Mijn tarief is € 20,- per uur. Aanname kan ook natuurlijk. U kunt mij bereiken op 06 - 4170 8414 en mijn naam is Reinoud.

BROCANTE HET BOSHUYS is zaterdag 5 maart weer open van 11.00 tot 16.00. Aan de WESTERWEG 41a in Heiloo! Kom gezellig onder het genot van koffie rondsnuffelen!

HOMETRAINER VERHUUR voor fitness en revalidatie toepassing. Info Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel.5331241 www.bosmantweewielers.nl

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE ROLLATORS en SCOOT- MOBIELEN. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk. www.descooterbox.nl T: 06 2202 0702

TE HUUR GARAGE. Torenlaan in Heiloo. Ruim elektra aanwezig. Tel: 06 - 5392 6633 € 100,- per maand.

Weekendje Antwerpen in een comfortabele auto ? Datum prikken op HUURAUTO-HEILOO.NL

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Voor een huurauto hoeft u niet naar Beverwijk. Reserveer op HUURAUTO-HEILOO.NL

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen, deskundig en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Bel voor info: 06-1750 6967

Beste SCHILDER & STUCADOOR voor binnen/buiten. NU 50% KORTING 06-3374 3601

Bent u de tel kwijt? Voor licht in uw cijfers neemt u contact op met: ADMINISTRATIEKANTOOR TELKAMP. Drs J. Telkamp, Ewislaan 6 Heiloo T: 072-5823750 M: 06-30201093 Email: jim.telkamp@planet.nl Boekhouding / Jaarrekening / Belastingaangifte / Advies

VLOOIENMARKT CASTRICUM Zo. 13 maart, 10-17 uur. SPORTHAL DE BLOEMEN. Huur ook een kraam ! Informatie Tel: 06-3910 8152 animo-vlooienmarkt.nl

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht ! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN ! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

NIEUW !! Thaise ontspanningsmassage. Veel ervaring. Op afspraak. Telnr: 06-3365 5795

Maak JIJ weleens TIJD VRIJ voor jezelf? Boek een MASSAGEBEHANDELING! 1 uur voor € 32,50 Massagesalon Ella in Akersloot tel. 06 43790799 www.massagesalonella.nl

Nieuwste collectie ELEKTRISCHE FIETSEN van Gazelle 2016 Diverse uitvoeringen , demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331214 www.bosmantweewielers.nl

Studeren en verhuizen ? Huur een volume auto. HUURAUTO-HEILOO.NL

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

ECHTSCHEIDING, FAMILIEPROBLEMEN.MfN registermediator: snel en discreet.Gesprekken thuis of op kantoor. Lage kosten.Tel: 06 1348 5461 www.hansenmediation.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Grote collectie gebruikte KINDER, DAMES EN HERENFIETSEN. In diverse uitvoeringen. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

Kim's Haarsalon bel voor een afspraak naar: 06 - 3004 2383 Dompvloetlaan 29 Heiloo

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting
heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.
T: 06-4247 9384

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst
Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM