De Uitkijkpost

22 juli 2015

De Uitkijkpost 22 juli 2015


1 / 12

De line-up van de Dolfinn Rocks

HEILOO - Dolfinn Rocks is het mooiste benefietfestival van Noord-Holland en deze zomer is het tijd voor de tiende jubileumeditie in Heiloo. Op zaterdag 22 augustus 2015 is het rond Winkelcentrum 't Loo weer een festijn met kinderactiviteiten en spetterende live-optredens.


Dolfinn Rocks is een van de evenementen van de Heiloose Stichting Dolfinn, die als doel heeft "meer leren en genieten voor kinderen met een beperking." Dat is ook waar het om draait bij Dolfinn Rocks. De toegang is gratis en met elke bon voor een lekker drankje of heerlijk eten, dragen de bezoekers bij aan het goede doel. Hoe leuk is dat? De line-up is voor deze jubileumeditie uitgebreider dan anders, met een heel aantal landelijk bekende bands en artiesten. Zo komt Pater Moeskroen naar het Noorden en staat ook de top bluesband Barrelhouse op het podium. Ook Hind, Jennifer Ewbank en Jamyro zijn van de partij. De band Housedieren heeft een nieuw concept: een DJ met live muziek samen. Natuurlijk is ook Country Wilma aanwezig, zij maakt de weg vrij voor de internationale afsluiter van dit jaar Bon Giovi. Het wordt inmiddels bijna een traditie dat de laatste uurtjes van Dolfinn Rocks zijn voor een knalgoede tribute band, dit jaar dus met de covers van Bon Jovi. Ook tijdens de middag is er een mooi programma. Naast kinderactiviteiten, met draaien, treinen, springen, zwaaien en aquabubbelen, ook een bijdrage van Drumband De Reiger. Verder een speciaal optreden van Los Dolfinnos en ook Juriaan Singels komt zingen. Natuurlijk is Showhero er ook weer bij met een mooie heldenshow! Nick de Jong zal het plein tijdens de middag opluisteren met straattheater en daarnaast is ook de Biba Boerderij aanwezig. Bij Dolfinn Rocks verwennen ze iedereen graag. Niet alleen met gezellige muziek en swingende beats, maar ook met een drankje en lekkere hapjes. Op het terrein zijn ook weer de heerlijke versnaperingen van Brasserie In 't Groen en restaurant De Loocatie te vinden. Bezoekers kunnen terecht voor een lekker hapje, maar zeker ook om uitgebreider te eten tijdens het festival. Dolfinn Rocks wordt ook dit jaar weer live worden uitgezonden via de lokale radiozender Beat FM. Maar dit keer óók met een live videostream via Beat TV. Via de ether kun je de interviews en muziek volgen op 106.3 FM en online op internet via de player op www.beatfm.nl Beat TV vind je op kanaal 49 van de kabel. De bijna honderdvijftig enthousiaste vrijwilligers, de bands en artiesten staan er allemaal voor hun plezier en natuurlijk voor het applaus van het publiek. Dolfinn Rocks wordt mede mogelijk gemaakt door meer dan 100 trouwe sponsoren uit Heiloo en omgeving. Programma en tijden: www.dolfinnrocks.nl of via email: info@dolfinn.nl

Het voormalige Campinaterrein aan de Kanaalweg

HEILOO - HBB Groep en De Geus Bouw tekenen contract voor 82 woningen in Heiloo.

FrieslandCampina heeft het voormalige Campinaterrein aan de Kanaalweg in Heiloo verkocht aan de combinatie De Geus Bouw en HBB Ontwikkeling (onderdeel van HBB Groep). Samen gaan deze twee authentieke familiebedrijven - met ieders eigen expertise - aan de slag met de ontwikkeling en realisatie van de totaal 82 woningen achter de Kanaalweg in Heiloo. HBB zal hierin de ontwikkeling ter hand nemen. Het terrein - dat bekend staat als het 'Campina-terrein' - zal een ware metamorfose ondergaan. Het is voor het dorp een krachtige locatie met in de directe nabijheid scholen, diverse supermarkten, zorgvoorzieningen, winkels, het station en het centrum van Heiloo. Deze nieuwbouwontwikkeling bestaat uit totaal 82 woningen. Hier komen tussen- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. "Wij zijn trots op dit project op deze prachtlocatie, waarbij we dit gebied weer terug gaan geven aan de bewoners van Heiloo, industrie wordt ingeruild voor een fijne nieuwe woonomgeving," aldus Martijn van de Poll, directeur HBB Groep, "ons doel is om samen een nieuwe dorpse wijk te creëren. Een wijk die goed aansluit bij de wensen van de nieuwe bewoners, maar die ook aansluit bij de huidige omwonenden." Samen met de gemeente kan het ontwikkelteam nu volle vaart vooruit. FrieslandCampina is in het verkoopproces geadviseerd door 3Stone Real Estate. Het ontwikkelteam gaat nu vol aan de slag met ENZO Architecten voor een nieuw stedenbouwkundig verkavelingspla

Tien vragen aan Jeannette de Groot

Jeannette de Groot

Mijn naam is Jeannette de Groot en ik ben getrouwd met Henk. Samen hebben we twee zonen. Ik ben actief bij VluchtelingenWerk, docent bij Samenspraak en je kunt mij vinden in de bibliotheek waar Ik boekjes lees met groepen vluchtelingen. Ik doe dit samen met Gerda de Jager.

1 Waar bent u geboren en getogen?

Ik ben geboren in Amsterdam . In Oost ben ik opgegroeid. Rond mijn twintigste ben ik in Heiloo komen wonen.

2 Als uw hobby uw werk was geweest , welk beroep zou u nu uitoefenen?

Dan was ik nu tuinman. Of ik had een garen- en band winkeltje.

3 Wie zou u wel eens willen ontmoeten en wat zou u zeggen en vragen?

Deepak Chopra. Ik zou vragen" Hoe gaat het met u?" En dan kijken hoe het gesprek zich ontvouwt.

4 Wat is uw mooiste jeugdherrinnering?

De portieken in Amsterdam Oost vol met glanzende tegels . Ik vond dat adembenemend. Kon er uren naar kijken. En het Oosterpark , daar werd de pauze gehouden van mijn lagere school. Een heerlijk stadspark. Nog altijd voelt Amsterdam heel vertrouwd. Ik word altijd heel rustig als ik in lijn 3 zit; het feest van de herkenning.

5 Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?

De mooiste plek in Heiloo vind ik Onze Lieve Vrouwe ter Nood. Net of de tijd heeft stilgestaan, een wonderlijke magische plek.

6 Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

Een pakje van Zalando.

7 Wat was het beste advies, dat u ooit kreeg?

Geef me de moed om door te gaan als ik moet doorgaan. Geef me de kracht om te stoppen als ik moet stoppen. Geef me de wijsheid om het verschil tussen beide te zien.

8 Wat weten de meeste Heilooërs niet van u?

Ik hou van smartlappen. Hank Williams Evening train. De tranen rollen vanzelf. Heel louterend.

9 Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

De burgemeester is een goed mens. Hij is betrokken bij VluchtelingenWerk. In Heiloo zijn de vluchtelingen verrukt van hem! Maar soms zie ik basisscholen het moeilijk hebben met een kind dat uit een ver land op hun school wordt geplaatst. De taalklas in Alkmaar is dan een uitkomst. Maar daar is geen geld voor. Een basisschool in Heiloo heeft de klas ingekocht voor een meisje . De resultaten zijn verbluffend ; ze leerde veel Nederlands in een jaar. Van de kinderen moeten we het hebben. Onderwijs is alles willen ze een goede kans krijgen om te slagen in de maatschappij.

10 Antwoord op de persoonlijke vraag van uw voorganger aan u: ''Wat is jouw drijfveer om je zo enthousiast in te zetten voor Vluchtelingenwerk?''

Vijf jaar geleden stopte ik met lesgeven bij InHolland. Ik miste een echte doelgroep waar ik iets voor kon doen. Via taalcoaches kwam ik terecht bij VluchtelingenWerk. Wat mij beweegt om door te zetten zijn de kinderen die ik ontmoet. Ik kan mij laven aan hun verhalen en uitspraken. Zoals Qamar die zich af vroeg of juf Hetty nu uit haar huis moet omdat ze met pensioen gaat. Bishara die heeft genoten van een feestje ; "Hééél mooi!" Hassan die denkt dat hij Hassanniet heet omdat er vaak wordt geroepen Hassan niet doen! Ze zijn vol vertrouwen en blij met ieder uitstapje en feestje!

Ik nomineer voor de volgende 10 vragen : Faeqah Tayez. Ze komt uit Irak en heeft de vluchtelingenstatus. Faeqah heeft grafisch design gestudeerd. Ze is verliefd op de UItkijkpost?

Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is: Wat is je grote wens en uitdaging?

Senioren op reis naar Millingen aan de Rijn

Alle deelnemers van de reis. Foto: Guus Klaase

HEILOO - Voor de tiende keer ging een groep senioren vanuit het Trefpunt samen op vakantie. Dit keer naar Millingen aan de Rijn van 4 t/m 11 juli.

Zaterdag ochtend vertrokken we uit Heiloo met prachtig weer. Met de middag waren we bij ons hotel, met een koninklijke ontvangst. Het hotel was geweldig, zelf ben ik 2 kilo aangekomen deze week. De omgeving van Rijn en Waal is uniek, een geweldig natuurgebied. We hebben heerlijk gefietst langs de Rijn en de Waal, over Emmerich, de Tolkamer en met het Pontje weer terug over de Rijn richting Millingen. We hebben diverse bezoeken afgelegd, o.a. naar een slakkenkwekerij en wijngaard, een paardenmelkerij, het oude ambachten- en speelgoedmuseum en een dagje winkelen in Kleef, Duitsland. Iedere avond werden er leuke spelletjes gedaan en er werd echt niet vals gespeeld. Op de laatste dag een dansavond met live muziek. Dit alles werd mogelijk gemaakt door een fantastisch bestuur. Namens ons allen onze hartelijke dank daar voor. Een bijzonder woord van dank wil ik richten aan onze eigen boekenclub. Dankzij een donatie hebben zij ons een heerlijke middag bezorgd op de Pannenkoekenboot en een rondvaart op de Waal bij Nijmegen. We konden pannenkoeken eten zo veel je wilde. Wat mezelf betreft, een heerlijke week en voor herhaling vatbaar. Lieve mensen help ons bestuur, ik wil graag nog een keer mee. Names Jaap Veel, een van de deelnemers.

Musicalmarathon in Heiloo

Kinderen op de musicaldag.

HEILOO - Op dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 augustus van 10.00u tot 14.00u vindt de musicalmarathon plaats bij de Muziek en Dansschool, Heiloo. Voor alle jongens en meisjes van 6 tot 13 jaar die zin hebben om te zingen, dansen en acteren wordt het een feest.

Op deze musicalmarathon gaan de kinderen samen met docenten Mena Leila Kilani en Sanne Mallant aan de slag met de musical Belle en het beest. Net als in een echte musical gaan we dansen, zingen en acteren. Daarnaast gaan wij aan de slag met schmink, kostuums en decor. Op donderdag 13 augustus om 13.30 uur sluiten wij de marathon af met een grote presentatie voor publiek. Iedereen is van harte welkom om naar de presentatie te komen kijken. Meedoen? Schrijf je voor vrijdag 7 augustus in. Inschrijven en informatie over de kosten: musicalendans@gmail.com. De muziek- en dansschool is in de vakantie gesloten, dus we zijn alleen via dit e-mailadres bereikbaar.

Ganzenfamilie weet van geen wijken

HEILOO - Je het allerlei ganzen. Van domme gansjes tot hele standvastige. In Heiloo(Plan Oost) zijn er ganzen met een wel heel sterke geest. Deze ganzenfamilie gaat geen stap opzij voor wie of wat dan ook. Dus kun je het beste je auto omkeren en maar een straatje omrijden.

Maybritt van Doorn afgestudeerd

HEILOO - Op 10 juli is Maybritt van Doorn uit Heiloo afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, faculteit Geesteswetenschappen.

Zij deed de richting Communicatie Wetenschappen en gaat in september haar master vervolgen aan de VU in Amsterdam. Ze is oud leerlinge van Basisschool De Elckerlyc en het PCC Heiloo

Heiloos orkest genomineerd voor optreden in Carré

Een cameraploeg filmt muziekvereniging 'Eensgezindheid.'

HEILOO - De jury van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk muziekwedstrijd heeft besloten dat er vier orkesten een nominatie ontvangen voor de hoofdprijs van de muziekwedstrijd waaraan muziekvereniging Eensgezindheid heeft deelgenomen.

De hoofdprijs is een optreden in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam tijdens de slotviering van 200 jaar Koninkrijk. Vandaag werd bekend dat één van de genomineerde orkesten Eensgezindheid uit Heiloo is. Eensgezindheid heeft volgens de jury met een originele inzending laten zien dat zij muzikaliteit aan creativiteit weet te binden. Het thema "Spelen in vrijheid" was uitstekend gekozen in tegenstelling tot andere orkesten die alleen het muziekstuk technisch perfect wilden spelen zonder verhaal eromheen. De andere genomineerde orkesten zijn: Excelsior uit Winterswijk, het Frysk Jeugdorkest en Melodia uit Wijckel. Op NPO 1 en in aanwezigheid van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima zal het winnende orkest haar uitvoering van het speciaal voor deze viering door componist Carl Wittrock geschreven muziekstuk 'Van Oranje' ten gehore mogen brengen. De jury komt in augustus nog eenmaal bijeen zodat op 20 augustus bekend kan worden gemaakt welk van de vier genomineerde orkesten de definitieve winnaar is van de muziekwedstrijd. Uiteraard zal er ook gekeken worden in hoeverre de filmopname bekeken wordt op youtube en wat de reacties daarop zijn. De film is te bekijken via www.mv-eensgezindheid.nl en informatie over de slotmanifestatie van 26 september is te vinden op www.200jaarkoninkrijk.nl.

Kits Oonlie juicht plannen minister Asscher toe

Vestiging Kids Oonlie in Heiloo

HEILOO - De kwaliteitseisen in de kinderopvang en het toezicht daarop moeten op de schop, vindt minister Asscher. In een Kamerbrief legt hij uit hoe hij dat wil realiseren.

Er is onder andere veel aandacht voor het verhogen van de kwaliteit op de babygroep en coaching on the job voor pedagogisch medewerkers. Dit alles moet in 2017 ingaan. Kits Oonlie juicht dit voorstel toe. Sinds de start van Kinderopvang Kits Oonlie worden alle medewerkers begeleid door een pedagogisch adviseur voor alle pedagogische vraagstukken. Hiernaast bezoekt een pedagogisch werkbegeleider iedere week alle vestigingen van Kits Oonlie voor ondersteuning in de dagelijkse werkzaamheden. De werkbegeleider heeft tevens een signaalfunctie, waardoor zij de (pedagogische) kwaliteit van de opvang bewaakt en waar nodig de pedagogisch adviseur inzet. Wilt u meer weten over de inzet van de pedagogisch adviseur of werkbegeleider, neem gerust contact op met Kits Oonlie, pedagogiek@kits-oonlie.nl.

Cursus Urban Sketching bij Tintoretto

Een voorbeeld van een schets van de woonomgeving.

HEILOO - Teken-en schildervereniging Tintoretto in Heiloo organiseert een cursus Urban Sketching. Docent is Cees van Nieuwburg.

Urban Sketching is een wereldwijde organisatie waar mensen uitgenodigd worden om met elkaar schetsen te maken die betrekking hebben op het stadsleven of op de woonomgeving. Voor meer informatie zie internet: Urban Sketching & Drawing Outdoor Scenes. In een cursus van vijf lessen willen we binnen Tintoretto een start maken met deze manier van werken. Per les is het de bedoeling om in plaats van 1 uitgewerkt werkstuk meerdere schetsen op papier te zetten. Door snel te schetsen, te noteren en niet teveel uit te werken, ontstaat een spontaan en levendig beeld op papier. De eerste les wordt gehouden in het atelier van Tintoretto. De daarop volgende lessen wordt er in en om Heiloo op locatie getekend. De cursusdata zijn 11, 18 en 25 augustus en 1 en 8 september van 09.30 tot 12.00 uur. De cursus kost € 60,-. Opgeven kan tot 31 juli 2015 door een mail te sturen naar info@tintoretto-heiloo.nl.

Cursus weerbaarheid

ALKMAAR - MEE Noordwest-Holland start op 21 augustus aanstaande samen met de Wering de cursus weerbaarheid. De cursus is bestemd voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar en hun ouders en wordt gegeven in het regiokantoor van MEE Noordwest-Holland aan de James Wattstraat 5 in Alkmaar. Er zijn negen bijeenkomsten van 16.00 tot 17.00 uur en de curusu start na de schoolvakantie op 21 augustus. Sterker staan en voor jezelf opkomen Soms is het lastig om voor jezelf op te komen. Tijdens deze cursus worden deelnemers en hun ouders geleerd hoe je sterker kunt staan en je zelfvertrouwen ontwikkeld kan worden. Problemen waar de cursus bij kan helpen zijn onder meer: Eendeelnemer wordt gepest en wilt dat dit stopt; een deelnemer heeft moeite om dingen te vragen; bij het spelen heeft het kind vaak ruzie of wordt boos en weet niet zo goed hoe dit geuit moet worden. Door middel van bewegen, spel, tekenen, praten en vooral door te oefenen met elkaar, leer je hoe je op jezelf kunt vertrouwen en hoe jij je sterker en veiliger kunt voelen. Ook ouders spelen een belangrijke rol bij dit traject. Deelname aan de cursus kost € 10,-. Aanmelden of meer informatie over de cursus kan gevonden worden op www.meenwh.nl/cursusagenda of www.stichtingdewering.nl. Er kan ook rechtstreeks contact opgenomen worden met de cursusleiders Maartje Dekker via mdekker@meenwh.nl of Peter Janssen via p.janssen@stichtingdewering.nl.

Italiaans dineren tussen de bloemen en planten

Bezoekers genieten van het tuindiner.

HEILOO - Dit jaar vindt alweer de 5e editie plaats van het TuinDiner. Oprichters Remco & Ylenia Borsato uit Heiloo hebben ook dit jaar het voorrecht om te mogen koken in de Orangerie temidden van de paradijselijke tuin van Jack Zoon tuincreaties.

Het "tuindiner" staat voor bijzonder dineren in een paradijselijke omgeving in een speciaal daarvoor ingerichte Italiaanse Trattoria, tussen prachtige bloemen en bijzondere planten. Er wordt een speciaal vijfgangen menu opgediend en er is een bijpassend aanbod van heerlijke biologische Italiaanse wijnen. Alle gerechten zijn, waar mogelijk, bereid met biologisch verantwoorde ingrediënten. Gasten maken daarnaast kennis met Italiaanse culinaire gebruiken en tradities. "Tijdens onze vorige edities is het ons opgevallen dat bijna alle gasten dezelfde avontuurlijke instelling hebben en zich graag laten verassen", weten de koks. De 20 diners staan gepland in de periode van 5 juli tot en met 30 augustus aanstaande. Het aantal plaatsen is ondertussen zeer beperkt. Reserveren kan nog via www.tuindiner.nl

Activiteiten voor ouderen

HEILOO - Uitbureau De Loet , de Loet 1 en Overkerck stationsweg 92c Heiloo organiseren leuke activiteiten voor ouderen.

Bij de Loet is er nog plaats bij bewegen voor ouderen op maandag van 10.00-11.00uur € 29,-- per maand. Bij Overkerck is er op 14 en 28 augustus bingo voor € 5,-- aanvang: 14.45 uur. Augustus heeft als thema Maritiem i.v.m. Sail 2015 met allerlei leuke activiteiten zie voor meer informatie op www.vivalavie.nl, Corina Winter Tel: 06-51463085 of receptie Overkerck:088-9957675.

Hatha zomeryoga in het park Heiloo

HEILOO - Yoga in de natuur op vrijdag met geluiden van vogels en met je voeten in het gras. Heerlijk om zo de dag te beginnen.

In juli, augustus en zolang het weer het toelaat vrijdagochtend van 9.30 tot 10.30 in het park van Heiloo. Verzamelen op de parkeerplaats zwembad Loos, Heiloo. Neem een handdoek en/of matje en een flesje water mee. De lessen gaan door bij droog weer. Kosten € 10,- Ervaring met yoga is niet noodzakelijk. Aanmelden is niet nodig, wel prettig. Docent: Judith Bosman, info@academievoorgevoel.nl, www.academievoorgevoel.nl. Tevens op zondagochtend strandyoga op het strand van Castricum.

Droomdeuren

HEILOO - Houtbouw is ons werk en dat ziet u terug in onze deuren en meubels. Warm en sfeervol, met de authenticiteit van het platteland. Wij gaan uit van de basis: hout van goede kwaliteit, onbewerkt en ongepolijst. Ga naar onze webshop www.droomdeuren.com en check onze zomeraanbiedingen.

Vluchtelingenkinderen genieten van uitje naar Amsterdam

Onderweg naar het station was er nog tijd voor een ijsje.

HEILOO - Op maandag 13 juli vertrokken 21 Heiloose vluchtelingenkinderen met 6 begeleiders per trein naar Amsterdam. In Amsterdam wandelden ze naar het Scheepvaartmuseum.

Daar kregen ze een rondleiding door de replica van het VOC-schip Amsterdam. Dat was genieten én huiveren: een prachtig en spannend schip waarop het leven voor de matrozen in vroeger tijden onaangenaam kon zijn. Hierna ging de groep te voet naar TunFun; een ondergronds speelpark waar de kinderen vol verwachting gillend naar binnen holden. De freefallglijbaan en het spookhuis waren voor velen het hoogtepunt. Tussen het klimmen en glijden genoten de kinderen van poffertjes en limonade. Na drie uur spelen werd het tijd om weer naar het Centraal Station te lopen. Onderweg kregen de kinderen nog een ijsje. Op het station bleek dat de trein naar Heiloo niet reed. Via Haarlem kwam ieder weer in Heiloo waar de vaders en moeders de kinderen weer onder hun hoede namen. Al met al was dit een welkome onderbreking van de voor hen vaak saaie basisschoolvakantie. Dit uitje werd financieel mogelijk gemaakt door de PCI van de katholieke kerk en de diaconie van de protestante gemeente van Heiloo.

Een clowntje smeren voor een zonnig leven

HEILOO - Vrijdag 10 juli is Els Harkmans een Facebookpagina gestart onder de naam: 'Project Els Harkmans, een clowntje smeren voor een zonnig leven'. Deze pagina is in het leven geroepen om iedereen bewust te maken van het belang van insmeren met zonnebrandcrème en heeft ondertussen al bijna vijfhonderd likes.

Insmeren met zonnebrandcrème is ter voorkoming van huidkanker, de snelst groeiende kankersoort in Nederland. Het idee is ontstaan door het feit dat fysiek contact van begeleiders, waaronder docenten, bij (kleine) kinderen steeds meer ter discussie staat. In het verlengde hiervan mogen begeleiders de kinderen niet meer insmeren, want daarbij is sprake van fysiek contact. Om ervoor te zorgen dat kinderen toch ingesmeerd zijn, is het de bedoeling dat het voor kinderen spelenderwijs een routine wordt om zichzelf in te smeren. Van jongs af aan zal door middel van een liedje het smeren van een clowntje aangeleerd worden. Zo wordt gegarandeerd dat alle kinderen ingesmeerd zijn, zonder dat de begeleider hier de kinderen voor behoeft aan te raken.

Judogoud voor Karen Stevenson

Foto: Dojo 't Loo

HEILOO - Karen Stevenson heeft goud gewonnen tijdens het European Cup toernooi in het Duitse Sindelfingen.

Gaby de By won zilver. Beide dames judoën bij het Heiloose Dojo 't Loo. Na het goud en brons voor beide dames in Slovenië, wisten Karen en Gaby deze keer beslag te leggen op goud en zilver in Duistland. Karen wist hiermee voor de tweede keer op rij overtuigend het goud te bemachtigen op een European Cup Toernooi in de klasse tot 78 kilo. In het Duitse Sindelfingen rekende zij tijdens het European Cup toernooi voor senioren na een vrijloot in de eerste ronde vervolgens vlot af met haar tegenstandsters in de kwart- en halve finale. Achtereenvolgens werden de Duitse Froitzheim en landgenote Larissa Groenwold beiden binnen 40 seconden met ippon verslagen. In de finale trof ze de Australische Giambelli die weinig aanvallend initiatief toonde. Dat leverde haar drie straffen op. Daarnaast wist Karen nog wel een yuko te scoren waarmee haar tweede gouden plak op rij een feit was. Gaby de By kwam uit in de klasse tot 70 kilo en wist daar alle drie haar partijen tot aan de finale met ippon te winnen. Achtereenvolgens moesten de Amerikaanse Wright en de Italiaanse dames Aragozzini en Paissoni hun meerdere erkennen in de judoka uit Heiloo. In de finale trof Gaby landgenote en regerend Nederlands kampioene Yvonne Odink. Die bleek in deze eindstrijd de sterkste waardoor Gaby met een fraaie zilveren medaille dit toernooi wist af te sluiten.

Pluizige uiltjes gespot

Foto: Familie Bakkum

HEILOO - Aan de Westerweg aan de rand van het Heilooërbos zijn drie weken geleden drie jonge uiltjes geboren. Afgelopen weekend lieten ze zich dan eindelijk zien. Ze stonden vooral bij de kinderen in de buurt in de belangstelling. Nu moeten de jonge uiltjes leren om te vliegen en dat gaat niet zonder slag of stoot. Met enige regelmaat kukelen ze zo uit het nest. Overdag zijn de uilen stil maar 's nachts maken ze een piepend geluid. ,,Een beetje schrapend als een piepende deur", laat de familie Bakkum weten. De buurtkinderen zijn nog in beraad over de namen voor de uiltjes.

Realisatieovereenkomst de Linde Heiloo getekend

HEILOO - De realisatieovereenkomst voor de bouw van dertien vrijstaande woningen in de Linde in Heiloo is getekend door Jaap Zwart(algemeen directeur van Timpaan) en Jan Hoekstra(directeur VDM).

Naar verwachting start de bouw in september dit jaar. In plan Zuiderloo, waar deelplan de Linde deel van uitmaakt komen ongeveer 275 woningen. Het woningbouwprogramma is op verschillende doelgroepen gericht en zal in verschillende fasen op de markt worden gebracht. Zie voor meer informatie: www.heiloo-zuiderloo.nl. De makelaars van het project zijn VLIEG Makelaars OG(Vestiging Alkmaar) en Kuyper&Blom Makelaars.

Milosj van Renesse niet bij te houden

AKERSLOOT - Alkmaarder Milosj van Renesse heeft donderdagavond de rit in de competitie om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op zijn naam geschreven.

Op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot stond vanaf de start al geen maat op de kracht van Van Renesse. Al in de eerste honderd meter had de gretige Alkmaarder een gaatje geslagen op de groep. Vincent Beentjes (Casticum) was de enige die nog een poging kon doen om aansluiting te krijgen, maar zijn poging werd al snel de grond ingeboord. Van Renesse was weg en bleef weg zonder verder ook maar een moment bedreigd te worden. Achter Vincent Beentjes, die uiteidelijk toch beslag wist te leggen op plek twee, was het Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan de Hoef), die na zijn gebruikelijke inhaalrace, het podium volledig maakte. Opmerkelijk was de prestatie van de jonge Akersloter Maurits Heida. Van a-sportieve jongeling heeft Heida zich ontwikkeld tot een mountainbiker waar in de nabije toekomst nog rekening mee gehouden moet worden als hij de trainingsdiscipline vast weet te houden. Uitslag: 1. Milosj van Renesse Alkmaar 2. Vincent Beentjes Castricum 3. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan de Hoef 4. Maurits Heida Akersloot 5. Werner Walst Akersloot

15 jaar Jeu de Boule in Egmond-Binnen.

Jaap Kramer en Theo Tromp kussen de 'billen van Fanny.'

EGMOND-BINNEN - Woensdag 15 juli vierde de petanque club "Sjeu de Binders" hun 15 jarig bestaan.

Dit ging gepaard met de presentatie van een boekwerkje samengesteld door medeoprichter Jaap Kramer en voorzien van een passend gedicht dat de auteur die avond voordroeg. Tevens mocht Jaap het kunstwerk van Fred Valkering en Jos Apeldoorn onthullen, "De Billen van Fanny". Deze oude Franse traditie, de spelers die 0 punten in een wedstrijd behalen dienen de billen van Fanny te kussen, is nu ook ingesteld bij de baan op het kerkplein te Egmond-Binnen. Vanaf juni 2000 beoefenen gemiddeld 20 spelers het petanquespel, wat gepaard gaat met veel gezelligheid, plagerij, felle discussies en veel meetwerk. Elke woensdagavond wordt er gestreden om de wisselbeker waarop jaarlijks de winnaar van de competitie, die loopt van mei t/m september, wordt bijgeschreven. Woensdag 15 juli moest het doublet Jaap Kramer en Theo Tromp voor het eerst de billen van Fanny kussen, zij verloren met 13-0 van Nico Limmen en Piet Liefting.

Ringsteken in Akersloot wordt in ere gehouden

Het ringsteken is inmiddels traditie op de Akerslootse kermis.

AKERSLOOT - Dinsdag 4 augustus zal in Akersloot het altijd gezellige en nostalgische ringsteken plaatsvinden. Het ringsteken wordt jaarlijks op dinsdag georganiseerd tijden de kermis van Akersloot.

Akersloot is een van de weinige plaatsen waar het ringsteken met "aangespannen paard" in ere wordt gehouden. Voor de liefhebbers zijn vele paardenrassen te bewonderen, naast een groot aantal Friezen paarden komen ook veel Haflingers, Fjorden, Geldersen, KWPN's en Hackney's aan de start. Ook veel verschillende rijtuigen zoals tilbury's , kapwagens, marathonwagens, Friese sjees, Hongaarse boodschappenwagen, Phaethon's en Dos a Dos zullen weer voor een mooi spektakel zorgen. De vele aanspanningen zorgen er elk jaar weer voor dat zij er prachtig uit zien en vaak in traditionele kleding aan u voorbij zullen trekken. De aanspanningen komen op het parcours rondom de Kerklaan en de Julianaweg diverse malen voorbij, vijfmaal voor het ringsteken en enkele keren voor het bestgaande paard en het schoonste geheel. Bij het ringsteken gaat men de strijd aan om zoveel mogelijk ringen te steken. Eventuele barrages zullen uiteindelijk zorgen voor de winnaar van de bokaal 2015. Dit alles staat onder leiding van een vakkundige jury. Het ringsteken begint om 13.00 uur en zal zoals altijd plaatsvinden op het parcours aan de Kerklaan. U kunt op het terras onder genot van een kopje koffie en overheerlijke appeltaart genieten van deze mooie traditie. De toegang is geheel gratis. Na afloop is er een gezellige prijsuitreiking in Cafe De Vriendschap. Op het terras kunt u ook dit jaar weer een dansje wagen en zal het Duo De Wico's weer zorgen voor veel sfeer en gezelligheid. U kunt uw combinatie nog aanmelden voor dit jaarlijks festijn via leveringhenk@gmail.com of telefonisch 06.51387333. Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen voor het ringsteken, het bestgaande paard en het mooiste geheel. Verder stelt de organisatie voor alle deelnemers paling, suikerbrood en bloemen beschikbaar.

Een gezondere leefstijl door Sporthero project

Sporthero project in Alkmaar

ALKMAAR – Sporthero is een unieke manier om kennis te maken met veel verschillende sporten en kennis op te doen over een gezonde leefstijl. In oktober start een nieuw jaar Sporthero. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen zich aanmelden bij Alkmaar Sport.

Sporthero is een project waarbij kinderen met (dreigend) overgewicht werken aan een gezondere leefstijl. Zij doen dit door gedurende 8 maanden, 2 keer in de week te sporten. De deelnemers maken kennis met allerlei sporten in een gymzaal of op locatie bij een vereniging. De sporten variëren van softbal, squashen en zwemmen tot dansen of mountainbiken bij het Sportpaleis. Aan het einde van het Sporthero project kunnen kinderen een vereniging uitkiezen waar ze lid van willen worden. Naast het sporten is er ook voorlichting over voeding en sociale emotionele onderwerpen. Ook zal er een avond zijn waarop de kinderen gaan koken en de ouders gezellig mee komen eten. Daarnaast krijgen de deelnemers 3 keer in het jaar een individueel gesprek met de diëtiste over gezonde voeding. Alle activiteiten vinden plaats in Alkmaar. Wil je dit jaar ook met Sporthero meedoen? Meld je dan aan via de website van Alkmaar Sport via www.alkmaarsport.nl/sporthero. Intakegesprekken vinden plaats in september. Op 14 oktober is er een startbijeenkomst waarna het programma 26 oktober het project van start gaat.

IVN-wandeling op de Westert en de Bleek

Foto: Galloways lessen hun dorst in een poel op de Westert. (foto: Ingrid Siegenbeek van Heukelom)

EGMOND-BINNEN – Op 29 juli gaan IVN-gidsen van 19.00-21.00 uur met u zwerven door het PWN-duingebied in Egmond-Binnen.

De Bleek en de Westert behoren tot de oude duinen en zijn eeuwenlang door de mens in gebruik geweest: voor landbouw en het weiden van vee, voor het bleken van linnen en voor de bollenteelt. Dat heeft geleid tot het kenmerkende open 'nollen' landschap. Door juist beheer houdt PWN deze waardevolle restanten van de oude duinen in stand. De gids vertelt u van alles over de cultuurhistorie, landschap en beheer, flora en fauna. Er kunnen maximaal 12 mensen mee, die zelf voor een duinkaart dienen te zorgen. Aanmelden is noodzakelijk via tel: 072-5334948 (Cocky van Engen). Er wordt een IVN-bijdrage gevraagd van 2,50 euro. Door de aanwezigheid van teken wordt dicht schoeisel en bedekkende kleding aanbevolen. Vertrek: 19.00 uur vanaf het PWN parkeerterrein aan de Oude Schulpweg (1e afslag rechts), 1935 EN Egmond-Binnen.

Reflecterende vestjes voor de Marathon Klub

De leden van de Akersloter Marathon Klub.

AKERSLOOT - De Akersloter Marathon Klub (Amak) heeft een steuntje in de rug gekregen. Zij dienden namelijk een verzoek in voor de aanschaf van reflecterende vestjes om ook in de duisternis en bij slechte weersomstandigheden veilig hun sport te kunnen beoefenen.

Dit verzoek werd ingewilligd door Univé Regio+, die met behulp van een nieuw Ledenfonds lokale initiatieven steunt die iets te maken hebben met het voorkomen van ongelukken, het verzachten van leed na een ongeluk of het verbeteren van gezondheid en zorg. Inmiddels is een groot deel van de vestjes uitgedeeld en kunnen de Amakkers ook 's-winters veilig naar de trainingsbaan komen en natuurlijk ook hun eigen rondje onder bescherming van Univé lopen. Denkt u dat ook uw vereniging in aanmerking komt voor een steuntje in de rug, ga dan naar www.univeledenfonds.nl

Speelgoed uit het Verleden in Vondst van de Maand

Een tegel met de afbeelding van spelende kinderen.

CASTRICUM - Waar speelden de kinderen vroeger mee, toen er nog geen computerspelletjes en andere elektronica waren? De nieuwe Vondst van de Maand-vitrine in Huis van Hilde staat vol met speelgoed van weleer, zoals snorrebotten en bikkels van bot en hout, afkomstig uit het depot. De vondsten zijn te zien t/m 24 september.

Hoe speelden kinderen vroeger? Er werd veel buiten gespeeld met simpele objecten die gemaakt waren van bijvoorbeeld aardewerk, hout en zelfs van bot. In de Vondst van de Maand-vitrine is speelgoed te zien uit verschillende perioden. Zo zijn er bikkels, snorrebotten, speelschijfjes en tegels met afbeeldingen van spelende kinderen te zien. De vondsten komen uit het depot van het archeologiecentrum. Er is in de maand september ook een lezing van Annemarieke Willemsen, conservator Middeleeuwen van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Huis van Hilde presenteert deze zomer ook een programma vol creatieve en educatieve activiteiten met voor elk wat wils. Doe mee met het fonkelnieuwe archeologie-game op groot scherm, bezoek de tentoonstelling wAARDEvol of ga lekker uitwaaien in de duinen met het Cultuur-Natuur-arrangement. Voor kinderen is er een kinderspeurtocht en zijn er elke woensdag en donderdag kinderactiviteiten. In de vakantie zijn bezoekers elke dag van harte welkom, dus ook op maandag. Meer informatie op www.huisvanhilde.nl.

Zomer in De Oude Keuken

De medewerkers van De Oude Keuken zijn klaar voor de zomer.

CASTRICUM - Grand-café De Oude Keuken, op het landgoed Duin en Bosch te Castricum, heet u graag welkom op haar compleet vernieuwde terras.

Vanaf 1 september aanstaande gaat De Oude Keuken ook 's avonds open. Chef-kok Wouter gaat met zijn leerlingen voor u koken op de vrijdag- en zaterdagavonden. Hij belooft gerechten uit alle werelddelen te combineren tot een zeer smakelijk, biologisch driegangenmenu. De medewerkers staan te trappelen om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. De Oude Keuken is een bijzonder leerwerkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij leren hier belangrijke werknemersvaardigheden en worden opgeleid in de bediening en de keuken. De Oude Keuken werkt met bijzondere producten, afkomstig van nabijgelegen collega- sociale ondernemingen en voornamelijk biologisch. Zo serveren zij onder meer brood en taart van Fermento, groenten, fruit en kruiden van De Duintuin (Heemskerk) en kaas van de Klompenhoeve uit Egmond. De Oude Keuken is een Social Enterprise, de maatschappelijke winst staat voorop, en ontvangt incidenteel ondersteuning. Zo is het nieuwe terras mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN, het SKAN fonds en het Anton Jurgen Fonds. De Oude Keuken vindt u centraal op het landgoed Duin en Bosch te Castricum. De voormalige keuken van GGZ instelling Dijk en Duin is nu Rijksmonument. Zie: www.deoudekeuken.net

Voor altijd in ons hart

De warme belangstelling die wij van u mochten ontvangen, in welke vorm dan ook, bij het overlijden van Gerrit Bellekom heeft ons diep geraakt. Het zal ons zeker tot steun zijn in de moeilijke tijd die nog komen zal. Wij willen u hiervoor hartelijk danken.

Ida Bellekom-Ellonk
kinderen en kleinkinderen
Heiloo, juli 2015

BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Oudere HEER,visueel beperkt, z.k.m.VROUW,voor vriendschap of meer.brieven onder nummer

Nieuw: Bij VITALIS MASSAGEPRAKTIJK POWER-ROL MASSAGE. Bel. 06-15219400. Dom Huybenlaan 6 Egmond-Binnen. Laat je verrassen!!!

TE HUUR in Heiloo winkel-/kantoorruimte ca 60 m2 met aan de voor en zijkant 2 mooie etalageramen, voorzien van centrale verwarming, sanitair en kleine keuken. Ook geschikt voor andere doeleinden. Te aanvaarden voor geschikte huurprijs. Voor vragen en bezichtiging tel 072-5334175

TE HUUR in Heiloo winkel-/kantoorruimte ca 60 m2 met aan de voor en zijkant 2 mooie etalageramen, voorzien van centrale verwarming, sanitair en kleine keuken. Ook geschikt voor andere doeleinden. Te aanvaarden voor geschikte huurprijs. Voor vragen en bezichtiging tel 072-5334175

Milieuvriendelijk en tijdbesparend!!! ProWIN! Eenvoudig schoonmaken zonder moeite. Inloopdagen di 28 en wo 29 juli van 10.00 tot 22.00 bij Bowling Heiloo,Kenn. str.weg341. Zie facebook: proWIN MariekeHommes

MEESTER THEODORUS gerespecteerd medium. Ik ga voor 100% resultaat, ook voor terugkeer geliefden, waar u zelf geen hoop meer op heeft. Laat mij u helpen bij al uw levensvragen. 100% discretie. T: 06 4583 3157

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

SCHOONMAAKPROBLEEM? Is de bank, oven of het RVS niet meer schoon te krijgen? Wel met proWIN!!! Milieuvriendelijk en tijdbesparend. Kom langs voor advies tijdens de inloopdagen bij Bowling Heiloo di 28 en wo 29 juli 10.00 -22.00.Zie facebook proWIN Marieke Hommes.

Wilt u MOOIE VOETEN van de ZOMER? Maak een afspraak met Voetje voor Voetje, Kennemerstraatweg 452, Heiloo. Behandeling € 27,-. Tel 06 4175 5666, Ineke Zuiderwijk.

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

SCHOLIEREN gevraagd, bij bloemkwekerij te Limmen, vanaf 15 jaar. Onderhouden van het gewas, bloemen plukken, bloemen bossen etc. Voor meer info 06 235 61 963.

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

ZONNECELLEN VIES = RENDEMENTVERLIES telescoopstelen tot 8 meter, teleborstels, telewissers, etc DE STOFZUIGERKRAAM

BESTE SCHILDER &
STUKADOOR
voor binnen en buiten. Nu 50% korting!
Tel. 06 3374 3601

SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

Diverse GEBRUIKTE electrische fietsen incl 6 maanden Bovaggarantie v.a. € 650,- BOSMAN TWEEWIELERS Westerweg 295 Heiloo tel. 5331241. www bosmantweewielers.nl

KIM'S HAARSALON voor een afspraak belt u 06-3004 2383. Dompvloetlaan 291851 NM Heiloo

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

Knipkapper Tom Beentjes gaat weer open: a.s. vrijdag 24 juli voorlopig van 10-15 uur. Dit vanwege mijn motorongeluk en revalidatie. Westerweg 259 Heiloo. 06 2876 8383

Wordt je eigen GLAZENWASSER met (hydro) telescoopstelen van de woensdag markt. van 2,5 tot 8 meter . Tele-wissers, Tele-inwassers, Tele-borstel, Tele-gootborstels, Zeepreservoir etc etc. De Stofzuigerkraam

Grote collectie GEBRUIKTE dames-, heren- en kinderfietsen in div. uitvoeringen. BOSMAN TWEEWIELERS, Westerweg 295 Heiloo, TEL. 5331241
www.bosmantweewielers.nl

Knipkapper Tom Beentjes gaat weer open: a.s. vrijdag 24 juli voorlopig van 10-15 uur. Dit vanwege mijn motorongeluk en revalidatie. Westerweg 259 Heiloo. 06 2876 8383

MEDEWERKER/ZZP'er gezocht voor stofzuiger/huishoud/droogloopmatten kramen door het land. 3 a 5 dgn p/week. info stofzuigerkraam@gmail.com

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.co,. W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

TE HUUR GEVR: zelfst. WOONRUIMTE voor 1 pers. Huurtoeslag mogelijk. Tel. 06 4500 3033

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

t.e.a.b. TE KOOP Hollands eiken inboedel w.o. kaaskast; salontafel; buro, Tv-meubel, eethoek, 8 stoelen. Telf.: 0626898993

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

Grote collectie ELEKTRISCHE FIETSEN in vele uitvoeringen demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo, tel. 5331241, www.bosmantweewielers.nl

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.