De Uitkijkpost

27 februari 2019

De Uitkijkpost 27 februari 2019


Daan jaagt zijn droom achterna

Kyllian, Jonas, Sieb, Lieke en Daan, oftewel theatergroep ZwartGat. Foto: aangeleverd

HEILOO - De 17-jarige Daan Buringa uit Heiloo heeft een progressieve spierziekte. Een jaar geleden werd hij geopereerd aan scoliose, waarbij iets misging. Daardoor heeft Daan nu ook dwarslaesie. Toneel en acteren zijn zijn grootste passies en na zijn vwo-examen wil hij, ondanks zijn handicap, hoe dan ook naar de kleinkunstacademie. Mogelijk heeft u Daan dit alles wel horen en zien vertellen bij De Wereld Draait Door, waar hij op 23 januari jongstleden aan tafel zat. Daarnaast had Daan een grote bijdrage aan de documentaire STUK die door de VPRO werd uitgezonden.

Samen met vier vrienden (Sieb ten Haaf, Kyllian Opdam, Jonas van Veen en Lieke Oolders) is Daan een eigen theatergroep begonnen: ZwartGat. Een naar eigen zeggen "chaotische groep van vier jongens en een meisje", die samen schrijven, produceren en hun eigen stukken spelen. Na een jaar schrijven, spelen en regisseren is het grote moment daar: ZwartGat zal op 2 en 3 maart voor het eerst voor 'echt' publiek hun voorstelling '1, 2, 3... prestatiedruk' spelen in Artiance in Alkmaar. Op 16 maart staan zij in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. 1, 2, 3... prestatiedruk, een voorstelling vol absurdisme. Wil je erbij zijn?

Artiance Alkmaar: 2 maart om 16.00 uur en om 20.00 uur en 3 maart om 15.00 uur:
Kaartverkoop: www.artiance.nl/agenda/1-2-3-prestatiedruk/
Kosten: € 5 euro per kaart

Betty Asfalt Complex Amsterdam, 16 maart
Kosten: € 5,60 per ticket (voor kaarten mail daanoleburinga@gmail.com)

Geraamte stolpboerderij Lagelaan verplaatst

Het houten geraamte wordt naar zijn nieuwe plek getild. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Maandagmiddag werd het houten geraamte van de stolpboerderij aan de Lagelaan verplaatst naar een, waarschijnlijk voorlopige, plek in het weiland aan de Oosterzijweg/Lagelaan. Zoals bekend moest de stolpboerderij wijken voor de aan te leggen afslag A9.

Het geraamte, dat 4,5 ton weegt, werd door een kraan in drie etappes op zijn nieuwe plek getild. Ramon Kuipers, werkzaam als omgevingsmanager van de Provincie Noord-Holland: "Het geraamte zal de komende tijd op betonnen platen in het weiland staan. Zo kan het vocht niet optrekken in de palen. Er zal ook een dakje op het geraamte geplaatst worden, zodat het regenwater wat wordt tegengehouden. Experts verwachten dat het geraamte zonder verdere behandeling nog jaren mee zal gaan. Het is nog niet bekend of dit de definitieve plek wordt maar zeker is wel dat er een informatiebord komt waarop de historie van het geraamte verteld wordt."

Het houten geraamte wordt naar zijn nieuwe plek getild. Foto: STiP Fotografie
Het geraamte staat. Zicht vanaf de Lagelaan. Foto: STiP Fotografie
Vanaf de Kennemerstraatweg is het geraamte ook goed te zien. Foto: STiP Fotografie
Het geraamte wordt uit het puin van de stolpboerderij getild. Foto: STiP Fotografie
De tweede etappe. Foto: STiP Fotografie
Langzaam maar zeker komt het geraamte aan bij de tweede tussenstop. Foto: STiP Fotografie

Tekst: Yvonne van Stiphout

Tien vragen aan... Marko Strang

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben 52 jaar geleden geboren in het ziekenhuis in Alkmaar, maar ben opgegroeid in Egmond aan Zee. In 1998 ben ik met mijn vrouw in Heiloo komen wonen en sinds 14 jaar woon ik met veel plezier met vrouw en twee kinderen in Plan Oost.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Ik heb het geluk gehad om van mijn beide hobby's mijn werk te kunnen maken. Eerst jaren in de keuken achter de potten en pannen en later als sport- en ontspanningsmasseur onder de noemer 'Qsportmassage' in mijn eigen praktijk.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Niet specifiek iemand. Maar mocht ik bijvoorbeeld een Messi of Ronaldo tegenkomen tijdens het boodschappen doen in 't Loo, dan zou ik wel aan ze willen vragen wat ze ervan vinden om als voetballers op zo'n enorm voetstuk te worden geplaatst.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Als vrijwilliger bij de reddingsbrigade van Egmond aan Zee. Hele zomers heb ik op het strand doorgebracht. Heerlijk vond ik dat.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Ik ben zo blij met waar ik woon. Plan Oost is een ruim opgezette groene wijk van waar ik zo het bos inloop of even lekker rond de vijvers een blokje om loop, om vervolgens naar het voormalig theehuisje in het Ter Coulsterbos te lopen. Het is eigenlijk teveel om op te noemen.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Daar kan ik kort over zijn: chocolade. Al word ik wakker onder een berg Zwitserse chocola, dan eet ik mij gewoon een weg naar buiten.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Blijf altijd jezelf, onder welke omstandigheden dan ook.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Volgens mij gaat deze vraag voor mij niet helemaal op. Ik ben altijd wel een open boek.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ik ben wel blij met onze burgemeester. Een minpuntje binnen Heiloo vind ik het verkeer op de Kerkelaan en de Stationsweg. Voor fietsers is dit soms echt niet te doen. Ik zou er eenrichtingsverkeer van maken.

10. De persoonlijke vraag van Sandra van der Flier:
"Hoe is jouw carrièreswitch tot stand gekomen en ben je er blij mee?"
Ik heb altijd interesse gehad in sportmassage. In 2005 heb ik hiervoor alle benodigde diploma's behaald en ben ik naast het koken heel voorzichtig begonnen in mijn eigen praktijk. Dit is uiteindelijk zo goed gaan lopen dat ik in 2015 besloot om voor de helft nog te gaan werken in loondienst en de rest van mijn tijd aan de praktijk te wijden. In 2016 heb ik de sprong gewaagd en ben ik volledig voor mezelf begonnen. Grotendeels in mijn eigen praktijk, maar soms sta ik ook nog in de keuken als er vraag naar is. Ook word ik regelmatig door Lasbedrijf Groen ingehuurd voor allerlei klussen, schilderen, timmeren etc. Dit is voor mij de perfecte combinatie van twee hobby's en het klussen.

Ik geef de 10 vragen door aan Carolien Sterkman. Mijn vraag is:
"Sinds jaren ben je intensief met tennis bezig, zowel in als naast het veld. Nu ligt je focus op padel. Wat is padel, en hoe zie jij de toekomst van padel?"

HighLow Rangers goed aangekomen in Helsinki

Met deze foto stonden de Highlow Rangers in een Finse krant. V.l.n.r. Barre Dekker, Ruud Bruin, Leo Erkamp en Robin Bakker. Foto: Risto Puolimatka

HEILOO - Het eerste deel van de tiendaagse rally door Scandinavië zit erop. De Highlow Rangers zijn goed aangekomen in Helsinki. Naar schatting hebben de mannen zo'n 3800 kilometer afgelegd. De oude Fords hebben het goed gedaan en staan in Helsinki bij een sponsor te wachten tot de Rangers op 23 maart aan het tweede deel van hun rally beginnen.

Dat de mannen zich goed hebben vermaakt moge duidelijk zijn. "Geweldig die houten Pippi Langkous-huizen. We reden langs mooi bevroren meren en naaldbossen over gravelpaden. En onderweg komen we alle mafkezen (deelnemers) van de tour, bijna 400 auto's, overal tegen. Heel Zweden zit vol gestoorde Hollanders in oude omgebouwde blikken met de meest idiote toeters. Er zitten zoveel lampen op de wagens, dat je het hele noordelijk halfrond kan verlichten," aldus de Rangers. Leuk om te melden is nog, dat de Rangers dankzij een kennis, zelfs publiciteit in een Finse krant haalden.

Inmiddels is er al € 2500 opgehaald voor Timmerdorp en € 500 voor het project van de Rangers zelf, een opleiding voor weeskinderen in Nepal. Natuurlijk zijn nieuwe sponsors van harte welkom. Voor meer informatie over sponsoring of andere vragen, kunt u contact opnemen met Leo Erkamp of Ruud Bruin (06-13299653 of 06-22744374) of mail naar highlowrangers@gmail.com.

De avonturen van de Highlow Rangers en het tweede deel van deze rally door 'het hoge noorden' zijn vanaf 23 maart te volgen op de website www.highlowrangers.nl.

Denise Jannah brengt eerbetoon aan Mahalia Jackson

Denise Jannah zingt een selectie van Mahalia's meest bekende en ontroerende nummers. Foto: aangeleverd

HEILOO - Denise Jannah brengt een eerbetoon aan Mahalia Jackson, 'The Queen of Gospel', een van de meest invloedrijke en bevlogen gospelzangeressen aller tijden. In de Cultuurkoepel Heiloo zingt de in Suriname geboren Denise Jannah een selectie van Mahalia's bekendste en meest ontroerende nummers. De contra-alt tourt over de hele wereld, heeft zeven keer op North Sea Jazz gestaan en trad op voor ons koningshuis, de Surinaamse president Ronald Venetiaan, de Amerikaanse president Bill Clinton en zijn vrouw Hillary en Nelson Mandela. Denise Jannah heeft twee Edisons en is in 2009 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Denise Jannah wordt bijgestaan door Danny van Kessel op piano, Pieter Althuis op bas en Walther Muringen op drums.

Zaterdag 9 maart, aanvang 20.15 uur. Kaarten € 17,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl of in de Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus Heiloo.

Af

Wanneer is Heiloo nou af? Zijn er wel affe dorpen? Ik nomineer Heiloo als het afste dorp van Nederland. Alles in de openbare ruimte is voor zover ik kan zien aanwezig, vernieuwd, uitgebreid, gerepareerd, aangeharkt, gemaaid, ontbladerd, georganiseerd, geregeld, gebouwd, enz.

Aantal parkeerhavens uitgebreid. Nog altijd kun je kosteloos parkeren (als je je parkeerschijf niet vergeet). Na Zuiderloo en het Melcoterrein is de woningnood voorbij (hoop ik). Bomen zijn gesnoeid, wallenkanten natuurlijk gemaakt, bermen ingezaaid of gemaaid. Trottoirs zijn geëgaliseerd (enkele komen nog aan beurt, gemeente?). Leegstaande schoolgebouwen gesloopt, verkeerssnelheden afgeremd door paaltjes, emoji's en knipperende cijfers (ook in de Kerkelaan, mensen!). Er is een museum voor het verleden en een winkel voor de toekomst, een Toverlantaarnmuseum (nooit geweest), een geoliede opvang voor bezoekers aan het stadhuis en er zijn het Timmerdorp en diverse festivals.

Winkelvoorzieningen zat evenals horeca, treinen naar noord en zuid (Amsterdam!) stoppen van vroeg tot laat zo'n acht keer of meer per uur en de buurtbus doet aan mantelzorg door (vooral) oudere passagiers te verplaatsen. Sportclubs zijn er voor elk wat wils inclusief sportterreinen en fitnessapparaten, theaters voor elk wat wils en ieders smaak. De pers (Uitkijkpost) houdt alles bij. Er is gas genoeg zonder verzakkingen, een puike bibliotheek (niet alleen voor boeken), een ruim scholenaanbod. Heiloo heeft een burgervader die honderdjarigen en bruiloften vanaf goud met een bezoek en een bloemetje vereert, een muziekschool voor elk wat wils en elk instrument, een ruim medisch aanbod en zo nodig een ziekenhuis dichtbij. Over dichtbij gesproken: de zee! Daarmee is Heiloo meer dan af.

Kijk, mopperaars vind je overal, bijvoorbeeld over het treurige slooppand tegenover Bakker Van Velzen aan de Kennemerstraatweg.

Dick de Scally

Jongeren werken zich in het zweet

Mannen in witte pakken in het Brunogebouw. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Van 18 tot en met 22 februari was het klusweek in het Brunogebouw. Medewerkers van Jongerenwerk Heiloo en 24 vrijwilligers in de leeftijd van 14 t/m 22 jaar, staken de hele week de handen uit de mouwen. Ze maken van het voormalig jongerencafé een frisse huiskamer voor jongeren.

Jongerenwerker Maarten van der Molen: "Ik ben blij met alle vrijwilligers die helpen. In totaal zijn er 24 vrijwilligers. Onder die 24 is veel nieuwe aanwas, zowel meisjes als jongens. De oproep in de krant en op social media heeft zijn vruchten afgeworpen." Er moet veel gebeuren om de huiskamer te realiseren. Op maandag zijn alle schroeven, nietjes, haakjes en wat al niet meer uit en van de muren gehaald. Er is afgeplakt en er is begonnen met het vele schuurwerk. Dinsdag en woensdag werd er ook nog volop geschuurd. Vanaf donderdag werd er geschilderd. De houten lambrisering is nu grijs en blijft grijs. Maar verder zal het een stukje lichter gaan ogen. Nu is alles zwart-grijs maar na het schilderen zijn de muren boven de lambrisering en de plafonds wit. De deuren en de radiatoren zijn blauw geschilderd.

Maar niet alleen het schilderwerk werd aangepakt. Maarten: "Ik kom net uit de kruipruimte, waar ik samen met een aantal jongeren alle leidingen op orde heb gebracht. De oude bierleiding is weggehaald. Ik ga zo nog even terug om daar de laatste klusjes te doen." Verder zal een nieuwe keuken en bar geplaatst gaan worden.

Werkoverleg tijdens het schuren. Foto: STiP Fotografie
Maarten, Jikke en Ester hebben het er maar druk mee. Foto: STiP Fotografie
Ieder plekje wordt geschuurd. Foto: STiP Fotografie

Maarten wil graag de huidige sponsors noemen. "De firma TB Parket zal de vloer onder handen nemen. Waar de oude bar stond leggen ze parket en verder schuren ze de gehele vloer en zetten deze weer in de olie. Schildersbedrijf Giel Oudejans heeft de verf gesponsord."

Maarten hoopt dat de opening van de huiskamer in het Brunogebouw rond mei 2019 kan plaatsvinden.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Piet Kerssens, Beste Echte Bakker van Noord-Holland

Gertjan Kerssens is natuurlijk heel blij met de prijs! De foto is gemaakt bij het echte Bakkersgilde. Foto: aangeleverd

HEILOO - Piet Kerssens, De Echte Bakker in Heiloo, is de Beste Echte Bakker van Noord-Holland geworden. De titel wordt toegekend aan de Bakker van de regio die het beste scoort in de combinatie van de winkelbeoordeling en de productkwaliteit.

Productkwaliteit staat hoog in het vaandel bij het Echte Bakkersgilde. Alle aangesloten bakkers hebben een eigen bakkerij waar ze hun producten zelf maken. Door het jaar worden, door onafhankelijke keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum, 17 producten onaangekondigd uit de winkels van de Echte Bakkers gehaald en gekeurd. De punten tellen mee voor de titel Beste Echte Bakker evenals de scores van de vier productcompetities. Met een gemiddelde van 7,4 laat Echte Bakker Piet Kerssens zien dat hij garant staat voor een constant hoog niveau van productkwaliteit.

Uitmuntend cijfer
Ook alle winkels van de Echte Bakkers zijn de afgelopen periode door onafhankelijke inspecteurs beoordeeld op 58 punten in elf categorieën. Daarbij is scherp gelet op de uitstraling en aantrekkingskracht van het pand en de effectiviteit van de ingezette reclame en communicatiemiddelen. De 8 winkels in Noord-Holland werden beoordeeld met een gemiddelde van 9,3. Een uitmuntend cijfer dat meetelt voor de titel.

Scherp op details
Gertjan Kerssens: "We zijn heel blij met deze prijs! Het hele jaar door zijn we alert op de productkwaliteit. We keuren producten samen met de bakkers en bespreken wat beter kan. Het gaat meestal om details die het verschil maken en daar moet je scherp op blijven."

Prettige sfeer
Gertjan Kerssens: "Dat geldt eigenlijk ook voor de winkels. Naast dat we kwalitatief goede producten verkopen, zorgen we er ook voor dat klanten in een prettige sfeer kunnen kijken, proeven en kiezen. We adviseren als het nodig is over ingrediënten en allergenen en kunnen tips geven over hoe je bijvoorbeeld leuk een high tea in kunt vullen."

In de winkels van Echte Bakker Piet Kerssens in Krommenie, Assendelft, Heiloo, Limmen, Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Broek op Langedijk en Heerhugowaard wordt het feestje gevierd met de klanten en is voor iedereen iets lekkers te proeven.

Katinka Polderman in De Beun

HEILOO - Theater de Beun mag zich verheugen op de komst van cabaretière Katinka Polderman. Zij heeft in de loop der jaren bewezen tot de cabarettop van Nederland te behoren en onderstreept dit met de voorstelling 'Polderman draagt een steentje bij'.

Polderman behandelt de hypocrisie en apathie van de mens tegenover dier en natuur. Het is een actueel onderwerp dat andere cabaretiers nogal eens laten liggen of slechts even aanstippen. Het thema over de bedreiging van de wereld en de manier waarop er door de mensen wordt gereageerd wordt door Polderman besproken met sarcasme, slimme woordspellingen en ontroerende teksten in sterke liedjes die tot nadenken aanzetten. Maar: aan lachsalvo's geen gebrek. De altijd zeer kritische Theaterkrant en ook NRC, de Volkskrant en De Telegraaf ('razend knap') zijn vol lof over het optreden.

Het optreden is op 7 maart, 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via kaartverkoop@vriendenvandebeun.nl.

Cursus 'Tel je geld' Verstandig omgaan met geld

HEILOO - Veel mensen hebben moeite om iedere maand rond te komen. Geldt dat misschien ook voor jou? Dan kun je er nu wat aan doen! Bibliotheek Heiloo organiseert de cursus Tel je Geld. Na afloop van deze cursus heb je een beter overzicht van je inkomsten en uitgaven en inzicht in jouw manier van omgaan met geld.

Je leert:
- wat er goedkoper kan
- hoe je kunt sparen en hoe je kunt voorkomen dat je rood staat
- hoe de online budgetplanner werkt

Zodra er voldoende inschrijvingen zijn, start de eerste cursus op donderdag 14 maart, 14.00–15.00 uur. Is deze cursus echt wat je nodig hebt, wacht dan niet en meld je aan. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van een uur en is gratis.

Aanmelden kan via www.bibliotheekheiloo.nl of bij de servicebalie van de bibliotheek.

Eerste lustrum Heilooër Bier- en kaasproeverij

Stacheln in drie stappen. Foto: Perry Koot

HEILOO - Menigeen denkt bij een kaasplank aan wijn of port als begeleider. Maar wist u dat kaas veel beter met bier gecombineerd kan worden? Beide producten zijn gemaakt van vertegenwoordigers uit de grassenfamilie en bier is wereldwijd de drank met het grootste smaakpalet! Twijfelt u hieraan? Kom het bewijs proeven op 10 maart a.s. in de Cultuurkoepel in Heiloo!

Voor de vijfde keer heeft biersommelier Frans Ruiter van De Bierverbinding bieren uitgezocht bij door Willem van den Berg van Kaashuis Tromp geselecteerde kazen. De gekozen combinaties worden in een gezellige en gemoedelijke sfeer geproefd in de prachtige ambiance van de Cultuurkoepel. Combinaties kunnen een versterking van smaken creëren, een geheel nieuwe smaak ontwikkelen en/of een wervelend bruisende beleving in de mond voortbrengen! Sowieso wordt u verrast door de ervaring van het samenspel tussen kazen en bieren. Ook heeft u de mogelijkheid uw bier te laten 'stacheln' (een andere beleving van bier nadat het 'gestoken' is met een gloeiend hete staaf) deze middag!

De middag begint om 14.00 uur met een welkomstbier en –hapje en een half uur later begint de officiële proeverij. Deze duurt tot 17.00 uur met een nazit tot 19.00 uur. Een tafel reserveren is mogelijk. Kaarten à € 35,- (€ 37,50 aan de deur) zijn verkrijgbaar bij Kaashuis Tromp, de VVV op Landgoed Willibrordus en via www.cultuurkoepelheiloo.nl. Voor meer informatie kunt u bellen met 06-28945451 of mailen naar bierkaasproeverij@debierverbinding.nl.

Orkest van de Achttiende Eeuw in Witte Kerk

Onder leiding van Roel Dieltiens doet het Orkest van de Achttiende Eeuw vijf plaatsen aan in Nederland. Foto: aangeleverd

HEILOO - Het wereldberoemde Orkest van de Achttiende Eeuw speelt in de Witte Kerk strijkerssymfonieën van Felix Mendelssohn en celloconcerten van Carl Philipp Emanuel Bach.

Het Orkest van de Achttiende Eeuw staat vanaf de oprichting in 1981 door Frans Brüggen borg voor topconcerten in de hele wereld. Het orkest is gespecialiseerd in het spelen van oude muziek en muziek uit de klassieke periode en bestaat uit ongeveer 60 musici afkomstig uit verschillende landen die allen spelen op authentieke instrumenten of kopieën daarvan. Het toporkest heeft vele cd's opgenomen.

Onder leiding van Roel Dieltiens doet het Orkest van de Achttiende Eeuw een vijftal plaatsen aan in Nederland met een programma van uitzonderlijk mooie strijkmuziek. Een van deze locaties is de Witte Kerk.

Roel Dieltiens maakte zeer snel internationaal naam als cellist en wordt tegenwoordig beschouwd als een autoriteit, zowel op moderne cello als op barokcello. Kortom, het Vlaamse antwoord op Anner Bijlsma en Pieter Wispelwey. Zijn sterke persoonlijkheid, overrompelende muzikaliteit en onconventionele aanpak brachten hem op alle grote concertpodia van de wereld. In de Witte Kerk soleert Roel Dieltiens in twee celloconcerten van Carl Philipp Emanuel Bach. Ze vormen een heerlijke mengeling van barokke traditie en grote individuele expressie. Carl Philipp Emanuel, tweede zoon van Johann Sebastian Bach, was meer dan dertig jaar de vaste klavecinist aan het hof van Frederik de Grote.

Van Mendelssohn kent iedereen de Schotse en de Italiaanse symfonie. Slechts weinigen weten dat hij op zeer jonge leeftijd een dertiental symfonieën voor strijkers componeerde. Het waren huiswerkopdrachten voor de jonge Mendelssohn, maar de genialiteit van zijn latere werken en vooral zijn enorme muzikale energie klinken al volop.

Het concert vindt plaats op zondag 10 maart om 15.00 uur. Op het programma staan Sinfonia nr. 1 in C voor strijkers en Sinfonia nr. 10 in b voor strijkers van Mendelssohn-Bartholdy, en Celloconcert in Bes, Wq. 171 en Celloconcert in A, Wq. 172 van C.P.E. Bach. De toegangsprijs is €20 / €10 (jongeren), consumptie inbegrepen. Nadere informatie: www.concertenwittekerk.nl, e-mail: info@concertenwittekerk.nl , tel.: 06-45184525.

Herinneringsconcert Nellie Limmen-Kroon

Indigo brengt a capella liederen ten gehore. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zondag 10 maart geeft vrouwenkoor Indigo een concert ter herinnering aan hun koorlid Nellie Limmen-Kroon. Nellie was tot haar overlijden op 1 februari 2018 als sopraan jarenlang met trouw en plezier verbonden aan Indigo. Zij was een gewaardeerd koorlid en Nellie en haar stem worden gemist.

Indigo is al jaren een graag gezien en gehoord vrouwenkoor. Zij brengen a capella liederen ten gehore uit alle windstreken. Deze middag zal organist Peter Rijs een intermezzo verzorgen op het grote orgel.

U bent van harte uitgenodigd om samen in deze muzikale vorm herinneringen aan Nellie te delen en op deze manier levend te houden. Na afloop van het concert staat er een drankje voor u klaar.

Zondag 10 maart van 15.00 tot 16.30 uur in de Willibrorduskerk, Westerweg 267 in Heiloo. Entree is gratis, wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Speeddates voor het vinden van een leuke baan

HEILOO - Voor werkzoekenden in de eerstelijnszorg organiseert werving- en selectiebureau Zusters@work op dinsdagochtend 5 maart tussen 09.30-11.30 uur speeddates. Geïnteresseerden kunnen deze ochtend langskomen voor een kennismakings- en intakegesprek op het kantoor in het Willibrordus Business Centrum Heiloo, Kennemerstraatweg 464 in Heiloo. In ongeveer 10-15 minuten krijg je de mogelijkheid om jouw wensen te bespreken en wellicht hebben zij al een leuke vacature voor jou. De zusters helpen je namelijk graag bij het vinden van de juiste baan in de (eerstelijns) zorg! Ook als je nog in opleiding bent (en dus nog niet direct op zoek bent naar een baan), ben je van harte welkom om langs te komen. Meld je aan via info@zusterswork.nl of kijk voor meer informatie op: www.zusterswork.nl.

45e expositie Limmen Artistiek & Creatief

Veel kunstenaars uit de regio hebben zich aangemeld voor de expositie Artistiek & Creatief. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Limmen Cultuur organiseert op zaterdag 9 en zondag 10 maart voor de 45e keer de expositie Artistiek & Creatief. Veel kunstenaars uit de wijde omgeving hebben zich aangemeld.

Het grootste gedeelte van de kunstenaars komt uit de gemeentes Castricum, Heiloo en Heerhugowaard. De twee verdiepingen van Cultureel Centrum Vredeburg aan de Dusseldorperweg 65 in Limmen worden weer gevuld met o.a. schilders, keramisten, sieraden, haaktextielkunst, metalen sculpturen, beelden en een sprookjesverteller. Beide dagen is er ook een buitenactiviteit. Vanaf 12.00 uur geven Monique Bakker en Renate Haanappel een rakudemonstratie. Om circa 14.00 uur geeft Anita Kok een demonstratie van pur, een bepaalde verftechniek.

De zondag wordt van 14.00 tot 16.00 uur muzikaal opgeluisterd door twee studenten van het Conservatorium te Amsterdam, Linus Eppinger op gitaar en Jose Soares op saxofoon. Zij spelen akoestisch, zodat zij zich gemakkelijk door het Cultureel Centrum Vredeburg kunnen bewegen.

Kinderen van de beide basisscholen in Limmen hebben de opdracht gekregen om een tekening te maken met als thema 'Milieu'. Zondag 10 maart om 11.30 uur is de prijsuitreiking door de juryleden Tinie Hanck en Tineke Pijnappel. De tekeningen zijn het hele weekend te bezichtigen en bewonderen in Vredeburg. Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan kijken in het weekend van 9 en 10 maart. De deuren zijn op beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Het gehele programma staat op www.limmencultuur.nl.

Vrees voor omzetverlies, maar 'wat moet gebeuren, moet gebeuren'.

Een visual van de toekomstige spoorwegonderdoorgang op de Vennewatersweg. Foto: aangeleverd

HEILOO - Van vrees voor omzetverlies, overlast door geluid en trillingen tot een schouderophalend 'het moet nou eenmaal gebeuren'. Dat zijn de reacties van ondernemers in de buurt van de spoorwegovergang op de Vennewatersweg in Heiloo. Dat blijkt uit een peiling door de redactie van Uitkijkpost.

De werkzaamheden voor de spoorwegonderdoorgang starten op 18 maart. De Vennewatersweg tussen Hoogeweg en Westerweg is vanaf die datum 13 maanden afgesloten. De Hoogeweg en Westerweg zijn tijdens de werkzaamheden uitsluitend opengesteld voor bestemmingsverkeer, het is dus geen doorgaande route.

Mark Hanselaar van DekaTuin, gevestigd net buiten het afsluitingsgebied op de Vennewatersweg, noemt de afsluiting "erg vervelend voor onze klanten en de logistieke aanvoer maar nodig om te komen tot een betere doorstroming van verkeer in de toekomst. Wij hopen dat de klanten ons na de afsluiting nog goed kunnen bereiken maar vrezen voor een moeilijk jaar." Uitsluitend mensen die vanaf de oostkant komen (vanaf de richting van GP Groot) moeten omrijden om de zaak te bereiken. Ook manager Erik Metselaar van GP Groot begrijpt het nut van de situatie. "Een project als dit geeft de nodige overlast, dat is logisch. Wij hopen natuurlijk dat het effect minimaal zal blijven. We vinden de nieuwe verkeerssituatie zeker een verbetering." Metselaar noemt de voorlichting van de gemeente Heiloo goed. "Medewerkers van de gemeente kwamen persoonlijk bij ons op bezoek en houden ons steeds op de hoogte van de planning en de uit te voeren werkzaamheden."

Overlast voor bungalowpark
De heer Kaandorp heeft wel al hinder van de naderende werkzaamheden. Hij is samen met zijn vrouw eigenaar van bungalowpark 'Het Caendorp' aan de Groeneweg, net als hun woonhuis gelegen op een steenworp afstand van het spoor. De inwoner laat weten inkomsten mis te lopen, vanwege de omleidingsroutes en de te verwachten trillings- en geluidsoverlast. "We laten mensen die een vakantie boeken weten hoe de situatie wordt vanaf half maart, sommige zijn al afgehaakt. En tijdens de pinksterdagen, als de aannemer dag en nacht zal werken om de verbinding in de grond te realiseren, kunnen de bungalows op het park niet verhuurd worden. Dan is de overlast zo groot dat je niet normaal op het park kunt verblijven." De heer Kaandorp laat ook weten dat schade aan hun woonhuis en de bungalows niet is uit te sluiten. "In maart doet de aannemer een zogenoemde 'nulmeting' waardoor precies duidelijk is hoe onze woning en bungalows eraan toe zijn. Als later aansprakelijkheid aan de orde komt, dan komt de nulmeting van pas." De familie ziet verder op tegen de omleidingsroutes. "Toen de aannemer werkte aan het omleggen van leidingen, was de boel hier ook afgesloten en moesten wij en onze gasten twee maanden omrijden via de Kapellaan. Dat moet straks ook weer en dat duurt ten minste dertien maanden. Heel Heiloo heeft natuurlijk veel last van de afsluiting van de Vennewatersweg, maar wij denken dat wij zowel zakelijk als privé net iets meer last hiervan hebben."

'Leuk om te kijken'
Sauna Vennewater aan de Westerweg is bereikbaar voor klanten, maar gasten die normaal gesproken over het spoor richting de sauna rijden, moeten tijdens de werkzaamheden een andere route kiezen. Eigenaar Opdam zegt begripvol: "Ik zal er niet meer klanten door krijgen, maar wat moet gebeuren, dat moet gebeuren." Een stukje verderop in de straat, aan de andere kant van de Vennewatersweg, geeft een woordvoerder van Villa Westervenne - dagopvang voor dementerende ouderen - tekst en uitleg. Ook zij is nuchter over de naderende werkzaamheden aan het spoor. "De Westerweg blijft gelukkig open. De bussen met onze ouderen die normaal gesproken over het spoor rijden, moeten iets omrijden maar dat is geen probleem. Ik denk dat we weinig overlast krijgen van geluid en trillingen. Sterker nog: misschien vinden onze mensen het wel leuk om vanuit de tuin naar de werkzaamheden te kijken."

Nieuwe expositie Witte Kerk op 2 en 3 maart

Kleurige glasobjecten, dieren in brons en figuratieve schilderijen zijn te zien in de Witte Kerk. Foto: aangeleverd

HEILOO - In het weekend van 2 en 3 maart exposeren Lida Dijkstra-Pastoor, Wilma Hoebee en Kitty Meijering met glasobjecten, bronzen beelden en schilderijen in de Witte Kerk. Het is inmiddels het 5e jaar dat deze drie kunstenaars de Witte Kerk zullen opsieren met hun kunst. Kleurige glasobjecten, prachtige dieren in brons en dynamische figuratieve schilderijen zijn tijdens deze expositie te zien. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De expositie is te bezoeken op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Witte Kerk, Heerenweg 32, Heiloo.

Historische wandelingen met de Historische Vereniging Heiloo

Koepel Ter Coulster. Foto: aangeleverd

HEILOO - In de maand maart organiseert de Historische Vereniging vier dorpswandelingen met gids. Vanuit het Historisch Museum op het landgoed Willibrordus vertrekken we om 14.00 uur op de volgende zaterdagen:

2 maart in noordelijke richting met koffie bij Nijenburg, 9 maart naar het centrum met koffie bij de hutkoffer, 16 maart in westelijke richting met koffie op een verrassingsplaats, 23 maart in zuidelijke richting met koffie bij O.L.V ter Nood.

Tijdens de wandelingen komen we langs veel memorabele plaatsen. U zult nooit meer op dezelfde manier naar de monumenten en de bijzondere plekken van uw eigen of wellicht uw toekomstige dorp kijken. De gids neemt mooi weer en een attentie voor u mee. € 5 p.p (geen pin). Kinderen mogen gratis mee.

Informatie: 06-51718363 www.hvheiloo.nl.

Grote winterverkoop in Bibliotheek Heiloo

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op woensdag 6 maart van 10.00–17.00 uur is er een grote verkoop van afgeschreven materialen in Bibliotheek Heiloo. Zo worden er romans, informatieve boeken en jeugdboeken verkocht. Maar ook cd's, dvd's, groteletterboeken, bundels tijdschriften en bladmuziek zijn te koop voor een zacht prijsje. Iedereen is van harte welkom! Bibliotheek Heiloo, Westerweg 250.

De vrouw in de spiegel Zien en gezien worden

Eveline Masetti. Foto: aangeleverd

HEILOO - 'De vrouw in de spiegel' is een meeslepende vertelvoorstelling over een lang gekoesterde droom, die plotseling tot een einde komt als Eveline geconfronteerd wordt met haar visuele handicap. Alles wordt donker. Angst, schaamte, pijn en verdriet houden haar lange tijd in de greep.

De Bijbelse personages Bartimeüs, Lavinia en Maria Magdalena laten de verteller zien hoe ze op een andere manier naar zichzelf kan kijken. Hoe kijk jij naar jezelf? Wat zie je?

Eveline Masetti is pastor, coach en verteller. Ze vertelt haar persoonlijke verhaal in deze voorstelling en neemt u mee op reis, van het donker, door de schemering naar het licht.

Zondag 3 maart om 16.00 uur in de Willibrorduskerk (Westerweg 267, Heiloo). De toegang is gratis, er is een collecte bij de uitgang. Na afloop is er gelegenheid om Eveline en elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee.

Lifs interieuradvies & styling Compleet interieurontwerp!

Een 3D-tekening van een maatontwerp door Lifs. Foto: aangeleverd

HEILOO - Vanuit een kantoor op de Holleweg in Heiloo adviseert het team van Lifs interieuradvies & styling bij het (her)inrichten van een huis of bedrijf. Lifs kan helpen bij het maken van een nieuwe indeling, advies geven bij een verbouwing of het (re)stylen van een huis. Ook voor een 3D-tekening en een maatwerkontwerp is Lifs interieuradvies & styling het juiste adres.

Trends
Lifs bezoekt regelmatig beurzen en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vloeren, meubels en styling. De projecten van Lifs staan in woonmagazines vermeld, zoals Stijlvol Wonen. Daarnaast worden de projecten vermeld op www.theartofliving.nl waarbij Lifs een van de interieurontwerpers is. Met meer dan 1 miljoen bezoekers per maand wordt de Pinterestpagina van Lifs goed bekeken en op deze manier inspireren we dagelijks een hoop mensen.

Opdrachtgevers
De opdrachtgevers van Lifs zijn heel divers, van jonge gezinnen tot bedrijven. De opdrachtgevers wonen niet alleen in bestaande huizen. Ook de inrichting bij nieuwbouw begeleidt Lifs. Een proces van soms wel twee jaar. "Het leuke aan ons werk is om te kijken naar de persoonlijke wensen van de klanten en ze dan op weg te helpen om van hun huis echt een 'thuis' te maken. Mensen lopen zelf vaak vast omdat er veel komt kijken bij het indelen van een huis. Het is fijn om een stappenplan te hebben." En het allerleukste is om het eindresultaat te bewonderen. Het blijft iedere keer weer fantastisch om een ontwerp tot leven te zien komen!

Stephanie. Foto: aangeleverd

Vrijblijvende afspraak
Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Mensen kunnen kiezen wat voor advies het beste bij ze past. Maar om een goed advies te kunnen geven gaan we altijd bij de opdrachtgevers langs om zo een idee te krijgen hoe het huis eruitziet, wat de lichtinval is en alles wat bij een goed advies komt kijken. Het maximale uit een ruimte halen, kijken naar zichtlijnen en vooral een goede tijdloze basis neerzetten, is waar we naar streven." Voor ontwerpen voor nieuwbouwwoningen spreken we ook vaak op het kantoor aan de Holleweg af.

Ook benieuwd wat Lifs interieuradvies & styling kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak! Met inspirerende groet, Stephanie, Lonneke en Maxime.

Bezoekadres (alleen op afspraak): Holleweg 44, 1851 KH Heiloo; telefoon 06-11741499; website www.lifs.nl; e-mail stephanie@lifs.nl.

Concert Noordhollands Jeugdorkest

Eens per maand repeteren de orkestleden in de muziekschool. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zaterdagavond 9 maart om 20.15 uur is het Noordhollands Jeugdorkest (NHJO) weer te gast in de Ter Coulsterkerk aan de Holleweg 111 in Heiloo. Het orkest telt rond de 100 leden tussen 13 en 25 jaar en wordt op inspirerende wijze geleid door dirigent Bas Pollard, met ondersteuning van een aantal professionele musici die de rol van repetitor vervullen.

De leden doen auditie om tot het orkest toegelaten te worden. Vaak spelen ze al vanaf jonge leeftijd in jeugdorkesten, waarvan het Regionaal Jeugd Orkest Alkmaar (RJOA) de belangrijkste is voor het NHJO. De uitvoeringen zijn dan ook van een verrassend hoog niveau.

Hoewel de orkestleden uit heel Noord-Holland afkomstig zijn, heeft het orkest een bijzondere band met Heiloo vanwege de maandelijkse repetities in de muziekschool. Buurtbewoners kunnen op deze repetitiezondagen genieten van een stroom jongelui die van het station naar de muziekschool lopen met diverse instrumenten, waarvan de contrabassen en celli het meest in het oog springen.

Op het programma van het concert staan: de Ouverture Candide van Leonard Bernstein, het eerste deel van de zevende symfonie van Anton Bruckner en deel 1 en 2 van de orkestsuite Daphnis et Chloé van Maurice Ravel.

Zaterdag 9 maart, 20.15 uur Ter Coulsterkerk Heiloo. Toegang: €15 voor volwassenen en €10 voor studenten/CJP/donateurs. Kinderen tot en met 12 jaar gratis. Meer informatie vindt u op www.nhjo.nl.

Met Heiloo voor Elkaar klimmen naar de top

Het klimuitje was een waar hoogtepunt in de vakantie van de vluchtelingjongeren. Foto: aangeleverd

HEILOO - Vrijwilligers van Heiloo voor Elkaar ondersteunen vluchtelingjongeren bij hun huiswerk. De ouders van deze jongeren kunnen die ondersteuning vaak niet bieden. Van dinsdagmiddag tot en met vrijdagmiddag staat Heiloo voor Elkaar klaar voor deze huiswerkhulp. De jongens en meisjes willen op hun school de top bereiken. Heiloo voor Elkaar geeft hen daarbij een extra zetje in de rug. In de vakanties is deze hulp niet nodig en wordt er een uitje verzorgd.

Afgelopen vrijdag stonden 11 jongeren bij de bibliotheek te popelen. Het uitje naar het Klimcentrum in Alkmaar was aanlokkelijk. Met enkele begeleiders fietsten ze naar de hal. Daar kregen ze een duidelijke uitleg over klimmen en borgen. Binnen de kortste keren was Ali Reza al in de nok. De anderen volgden snel. Andere lastige klimmuren boden nog meer uitdaging. "Wij zijn mannen, dus dat doen we!" riep Ahmed. Dat bleek een lastig karwei. De tijd was om, dus helemaal naar boven hoefde niet.

Na de klimhal ging de groep naar Eethuis Bodrum. De lunch was er heerlijk. Zo werd dit klimuitje letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van hun vakantie. Heiloo voor Elkaar verzorgt de begeleiding en uitjes voor deze jongeren dankzij de bibliotheek en sponsoren.

Het vroege voorjaar langs de binnenduinrand

Sneeuwklokjes... De lente laat zich al zien. Foto: Paul ten Have

HEILOO - Vanaf 1 maart wordt het open duingebied in de Wimmenummerduinen afgesloten vanwege het broedseizoen. De maandelijkse IVN-natuurwandeling op zondag 3 maart zal zich daarom richten op de binnenduinrand. De grens tussen de duinen en het bollenland wordt gevolgd. Dat zijn heel verschillende landschappen, waar PWN als beheerder nog wat meer variatie in heeft aangebracht. Ook wordt er gezocht naar tekenen dat het echt lente wordt: sneeuwklokjes en misschien ook speenkruid. De knoppen aan de bomen en struiken zijn al wat gezwollen. Je hoort steeds meer zangvogels en misschien zijn er spechten die roffelen op een dode tak.

De wandeling begint om 11.00 uur bij het PWN-informatiebord aan het Nachtegalenpad aan de noordkant van Egmond aan den Hoef en duurt ongeveer 2 uur. Men dient zelf te zorgen voor een toegangskaart voor het Noordhollands Duinreservaat van PWN (bijvoorbeeld bij de automaat aan de Woudweg of via www.pwn.nl). Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar hanneke@ivnnkl.nl of bellen: 072-5337601.

Valentijnstaart voor Stichting Trefpunt

Pauline Wittebol, Robert Bosman en Fons Hopman. Foto: aangeleverd

HEILOO - D66 Heiloo deelt al jarenlang rond 14 februari een valentijnstaart uit aan vrijwilligers in ons dorp om hen te bedankten voor het vele werk dat zij verrichten. Dit jaar gaf Fons Hopman (fractievoorzitter) de taart aan een aantal vrijwilligers van het Trefpunt. D66 Heiloo wenst het Trefpunt en de vrijwilligers heel veel succes met het organiseren van alle activiteiten!

Nieuwe tentoonstelling in de Trog

Een werk van Margreet Heeremans in turkooistinten. Foto: aangeleverd

HEILOO - Van 28 februari tot en met 26 mei 2019 wordt door Galerie de Buitenkans een expositie georganiseerd van Margret Heeremans en Paapi in de Trog aan de Bullaan 4 te Heiloo. De Trog is geopend van donderdag- tot en met zondagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.de-buitenkans.org.

Margret Heeremans
Margret Heeremans schildert met olieverf. Soms voegt ze andere materialen toe. Afhankelijk van haar stemming brengt ze de verf dik of transparant op. Energieke, zichtbare kwaststreken wisselt ze af met luchtig spatwerk. Zo ontstaat de ruige, weerbarstige verfhuid die kenmerkend is voor de abstracte schilderijen. Zij hanteert een helder, optimistisch kleurpalet. Turkoois en andere blauwtinten voeren echter de boventoon. Kleuren die van nature rust in zich dragen. Door hun evenwichtige uitstraling vormen ze een boeiend contrast met de expressieve schilderwijze. Marget Heeremans exposeert in binnen en buitenland. www.struk-en-kunst.nl.

Paapi
Pseudoniem van een kunstenaar voor wie de persoon van minder belang is dan zijn werk. Hij is een autodidact pur sang, die zijn werk steeds meer ontwikkelt en vernieuwt. Hij vindt het mooi om vormen terug te laten keren als negatief (zwart-wit). Zijn werk kenmerkt zich door grafische vormen, waarbij compositie en beweging belangrijk zijn. Naast tekenen grafeert Paapi ook glas en bewerkt hij gebruiksvoorwerpen.

NLdoet 2019 - Doe jij mee in Heiloo?

Fruitbomen planten bij De Groene Brug op Landgoed Willibrordus, NLdoet 2018 Foto: aangeleverd

HEILOO - Wil je een dagje de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging of zorginstelling? Doe dan op 15 en 16 maart 2019 mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Je maakt kennis met vrijwilligerswerk en helpt een organisatie een klus te klaren. En het is nog gezellig ook!

Meedoen als groep
Vele handen maken licht werk. Dus waarom doe je niet mee als groep? Verzamel je familie, collega's, leden van je (sport)club of klasgenoten en zoek een leuke klus uit. Een mooie manier om samen wat goeds te doen.

Zin in een feestje?
Op het Landgoed Willibrordus wordt er voor cliënten een feest met een cowboythema georganiseerd. Met barbecue en al. De terrassen van Overkerck en De Loet worden klaargemaakt voor het lenteseizoen. Help je mee met het terras, de 'walking bingo' of bij de muzikale afsluiting? Als je echt groene vingers hebt, kun je ook meehelpen bij de fruittuin, Buurttuin de By en het insectenhotel op Landgoed Willibrordus. De start is bij Theeschenkerij de Trog en de lunch wordt geregeld.
Scouting Victorie gaat haar verenigingsgebouw opknappen. Je kunt hier helpen met het schilderen, zowel binnen als buiten, of met verschillende herstelwerkzaamheden. Misschien is het 'oppimpen' van de huiskamer in Villa Westervenne meer voor jou. De muren worden gesaust en de buitenboel wordt weer op orde gebracht. Het sportcomplex van Honk- en Softbalvereniging DSH heeft een fikse opknapbeurt nodig. Sluit jij je hierbij aan?

Zie je er iets tussen staan wat bij jou past? Wil je kijken wat er buiten Heiloo te doen is? Tijdens het schrijven van dit bericht staan er 7.836 klussen open door heel Nederland, daar moet iets tussen staan wat jou aanspreekt. Kijk dus snel op www.nldoet.nl, zoek de klus en meld je aan!

Heb je vragen? Dan kun je ook terecht bij Het Vrijwilligers Informatie Punt via info@vipheiloo.nl of bezoek ons tijdens openingstijden in de bibliotheek van Heiloo. Meer info: www.vipheiloo.nl. Veel plezier!

Jongerenredactie: Afspreken - toen en nu

Marijn van de jongerenredactie filmde het interview met mevrouw Vriesman. Foto: Miel van Velzen

HEILOO - Volwassenen gaan met vrienden uit eten, ze spreken af bij hun eigen huis of het huis van één van die vrienden. Jongeren kunnen dit niet, dus ontmoeten zij elkaar vaak op straat.

De reden dat jongeren dit doen is zodat zij de ouders niet lastig vallen doordat ze te luid zijn, maar ook dat de ouders hun niet lastig vallen terwijl ze aan het praten zijn met vrienden. De intentie van het afspreken op straat is gewoon om gezellig met vrienden te kunnen zijn, al denken mensen vaak dat het doel van de jongeren is om overlast te veroorzaken.

In het filmpje van de Jongerenredactie is de plek te zien waar vroeger het Asta theater lag. Dat was een plek waar jongeren vroeger veel met elkaar afspraken. Vroeger zag je elkaar bij de voetbalclub en bij het theater. Ook werd er veel afgesproken bij de avondschool. Nu is elkaar ontmoeten veel gemakkelijker omdat je elkaar kunt appen, voorheen moest je van tevoren echt met elkaar afspreken.

Jongeren spreken tegenwoordig vaak af in bijvoorbeeld het Indianendorp, in speeltuintjes of op schoolpleinen. Hier komen ze dan samen om te chillen, of ze gaan vanuit daar naar iemand thuis. Het chillen bestaat dan vooral uit gezellig met elkaar zijn en plezier maken met vrienden.

Ben je benieuwd naar het verhaal van het Asta theater? Bekijk dan de video met het interview met mevrouw Vriesman door Marijn op het Youtubekanaal van de jongerenredactie.

Geschreven door Maaike en Wies. Met dank aan Paul Morsch, Historische Vereniging Heiloo en mevrouw Vriesman voor het interview.

Vier generaties Adriana

Foto: aangeleverd

HEILOO - Bijzonder nieuws bij de familie Metzelaar in Heiloo. Op tien januari jongstleden werd de vierde Adriana in de familie geboren en daarmee zijn er dus vier generaties Adriana.

Op 26 maart 1931 is Adriana Wilhelmina Maria Metzelaar - de Wit (Adri) geboren. Op 23 juli 1962 werd Adriana Geertruida Maria Metzelaar (Ada) geboren. Ook Ada kreeg een dochter, op 23 mei 1987 werd Adriana Pierkje Maria Metzelaar (Adinda) geboren. En op 10 januari 2019 kwam de jongste generatie ter wereld: Adriana Neeltje de Bruijn (Yara). Oma Ada tipte de redactie en zo komen de Adriana's in de krant terecht. Wat een mooi plaatje.

Bomenkap voor afslag A9 Heiloo opgeschort

Foto: Pixabay

HEILOO - De bomenkap voor de afslag A9 in Heiloo is opgeschort, omdat de kap het leefgebied van marterachtigen en boomvalken te veel aantast.

Een dag na de start van de werkzaamheden werd de bomenkap al stilgelegd. De kap tast namelijk het leefgebied van de beschermde diersoorten te veel aan. De natuur dient daarom nu te worden gecompenseerd. Hoe die compensatie eruitziet, is nog niet bekend. Komende maandag overlegt het projectteam met de RUD en de projectontwikkelaar over maatregelen. Daarna besluit de RUD over de voortgang van het werk. Tot die tijd ligt de kap in ieder geval stil.

Bron: NH-Nieuws.

15 / 28

Marian Daems en Cor Spil exposeren in Bibliotheek Heiloo

Het werk van Marian Daems is opgebouwd uit platen klei. Foto: aangeleverd

HEILOO - Marian Daems en Cor Spil exposeren tot 1 april in Bibliotheek Heiloo.

Marian Daems
Het werk van Marian Daems (1966) staat bekend om de gebouwen, voertuigen, vaartuigen en mensen, opgebouwd uit platen klei. De huid van haar keramiek is niet glad, maar wordt bewerkt met verschillende soorten klei en structuren. Dit zorgt voor de kenmerkende textuur. Marian wil bovendien dat de klei zichtbaar blijft: klei moet kunnen blijven ademen en niet verdwijnen onder een dikke laag glazuur. Zij haalt haar inspiratie uit het dagelijks leven en benadert dit vaak met een dosis humor. Achter de objecten zit altijd een verhaal of een gedachte. Toch geeft Marian haar werk geen titels: haar ervaring is namelijk dat iedereen weer wat anders ziet in haar werk.

Marian vervaardigt sinds 1990 keramieken beelden. Na haar eerste keramiekcursus volgde zij de keramische vakopleiding aan de SBB in Gouda en met de opgedane technieken, kennis en ervaring experimenteerde en ontwikkelde zij zich steeds verder in de keramiek. Sinds 2006 is ze aangesloten bij de Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK) en zij heeft haar eigen keramiekatelier in Hoorn.

Cor Spil laat zich inspireren door de mens en de natuur om zich heen. Foto: aangeleverd

Cor Spil
Cor Spil is een geboren en getogen Castricummer. Sinds zijn jeugd is hij al bezig met tekenen. Hij volgde in 1989 een cursus etsen bij Toonbeeld te Castricum, om vervolgens verder te gaan met aquarelleren, model- en portrettekenen en boetseren bij Perspectief. Hij laat zich vooral inspireren door de mens en de natuur om zich heen. Ook maakt hij portretten in opdracht. Zijn werk is realistisch, omdat hij in een schilderij graag wil zien wat het voorstelt; het is wat het is. De schilderijen die Spil maakt zijn op diverse tentoonstellingen te zien geweest. Meer info: www.corspil.exto.nl.

Deze expositie is te bezichtigen tot 1 april in Bibliotheek Heiloo, tijdens de openingsuren.

Informatiebijeenkomst over het levenseinde in Heiloo

NVVE legt uit welke keuzes er zijn. Foto: aangeleverd

HEILOO - De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) organiseert op dinsdag 5 maart in Fletcher Hotel-Restaurant Heiloo een informatieve bijeenkomst over keuzes rond het levenseinde. Belangstellenden zijn welkom tussen 13.30 en 18.00 uur.

Veel mensen willen zélf regisseur zijn van hun eigen levenseinde. Maar daar moet je wel wat voor doen. Wie straks de regie in handen wil hebben, moet dat nu al regelen. Dat begint met een wilsverklaring. Op deze bijeenkomst legt de NVVE uit welke keuzes er zijn en welke acties ondernomen kunnen worden.

Er is een informatiemarkt waar bezoekers terechtkunnen voor informatie over 'kraakheldere' wilsverklaringen, over dementie en het zelfgekozen levenseinde, patiëntenrechten, voltooid leven en wat de NVVE kan betekenen bij vragen of problemen rondom het levenseinde. Ook zijn er lezingen over levenseindethema's. Een 'stamtafel' is ingericht om met elkaar informatie uit te wisselen. De bijeenkomst is voor zowel leden als niet-leden van de NVVE toegankelijk.

Datum: dinsdag 5 maart
Locatie: Fletcher Hotel-Restaurant Heiloo, Kennemerstraatweg 424, 1851 PD Heiloo
Tijd: van 13.30 tot 18.00 uur
Toegang: gratis
Aanmelden: per mail naar regiobijeenkomst@nvve.nl of bellen naar 020 - 620 06 90.

Meer informatie over deze bijeenkomst is te vinden op www.nvve.nl/agenda.

Verkiezingen voor Provinciale Staten en voor waterschappen 20 maart

Foto: Aangeleverd

Woensdag 20 maart zijn de verkiezingen voor het bestuur van Provinciale Staten én die van het waterschap. Het is niet alleen belangrijk dát u stemt. Maar ook dat u weet waarvoor u stemt.

Er zijn 12 provincies in Nederland; de provincie Noord-Holland is daar een van. De Provinciale Staten – het bestuur - beslissen over veel zaken in onze provincie. Bijvoorbeeld: waar woningen, wegen en natuurgebieden komen. Waar windmolens komen. Dat er bussen rijden tussen gemeenten en waar de bushaltes zijn. De provincie zorgt ook voor de provinciale wegen. En de provincie betaalt mee aan de regionale omroep en zorgt voor natuurgebieden. Ze maakt dijken hoger om overstromingen te voorkomen. Dit doet ze samen met het waterschap. Samen zorgen ze ook voor gezond zwemwater in meren en plassen.

Provinciale Staten kiezen de Eerste Kamer
Er is nog een belangrijke reden om te gaan stemmen: de gekozen Provinciale Statenleden uit het hele land stemmen op 27 mei de 75 leden van Eerste Kamer. De Eerste Kamer moet zijn goedkeuring geven aan wetten die de Tweede Kamer heeft goedgekeurd. Pas daarna kan de wet worden ingevoerd.

Wat doet het waterschap?
Nederland telt 21 waterschappen. Zij hebben de zorg voor schoon oppervlakte-(buiten)water en hebben de taak om ervoor te zorgen dat Nederland niet overstroomt. Waterschappen beslissen bijvoorbeeld over hoe we overstromingen voorkomen, hoe rioolwater wordt schoongemaakt, hoe we water in meren en sloten schoon houden en hoe dijken stevig te houden.

Op wie gaat u stemmen?
Wat willen politieke partijen? Ga op zoek. Bekijk plannen van politieke partijen op bijvoorbeeld hun website, Facebook of Instagram. Stel vragen aan politieke partijen. Ze delen folders uit op straat. Soms zijn er ook - gratis - verkiezingsbijeenkomsten in de buurt. Kijk of luister bijvoorbeeld naar een verkiezingsdebat waar politieke partijen vertellen welke plannen ze hebben.

Praat met anderen
Vraag aan familie, buren of kennissen voor welke politieke partij zij kiezen. En voor welke partij niet. En waarom.

Gebruik een kies- of stemwijzer
Beantwoord de vragen en stellingen van de stemwijzer van de Provinciale Staten via noord-holland.stemwijzer.nl. Voor de stemwijzer van het waterschap gaat u naar www.hhnk.mijnstem.nl.

Rodi zoekt bezorgers

HEILOO - Rodi Media is dringend op zoek naar nieuwe bezorgers. Wil jij wel wat extra zakgeld verdienen en wat meer bewegen? Dan is dit jouw bijbaan, dus kom op!
Onder de nieuwe bezorgers verloot Rodi maar liefst drie 'prijzen', namelijk een
- Bioscoopbon
- VVV-bon
- Di Fiorentina ijsbollenkaart
Wie wil dat nou niet?

Ben jij al bezorger van Uitkijkpost en help jij ons aan een nieuwe bezorger (die ook echt gaat starten), dan mogen jullie samen een pizza gaan eten bij New York Pizza. Dus bellen en aanmelden maar!

Voor meer informatie of aanmelden bel je met Nancy Schoordijk van Rodi Media: 0226-331020/06-40107820.

Sprookjesachtig mooi...

Foto: René Dijkstra

HEILOO - Zo mooi is Heiloo in het donker. Het lijkt een sprookjesachtig tafereel, maar het is natuurlijk het gebouw van het Willibrordus Business Centrum aan de Kennemerstraatweg. René Dijkstra maakte deze foto, die de redactie graag met u deelt!

Verwoest schilderij toch terug in Corneliuskerk

Foto: Johan Olling

LIMMEN - Tijdens de brand in de Corneliuskerk op 3 mei 2018 is het schilderij over de legende van Cornelius compleet verloren gegaan. Toch keert het schilderij terug in de kerk. Tebbe Tebbens schildert het werk na en hij zal het schilderij op 16 september 2019 klaar hebben.

Tebbe Tebbens is een amateurschilder die deel uitmaakte van, en de drijvende kracht was achter, de mozaïekgroep die jaarlijks met de bloemendagen het prachtige stuk maakte voor de Vredeburg. Toen hij hoorde dat het belangrijke schilderij verloren was gegaan, stelde hij spontaan voor om het na te maken. Rond 16 september, de gedenkdag van de heilige Cornelius, zal het schilderij feestelijk onthuld worden.

Oorspronkelijk maakte het schilderij deel uit van een drieluik. Het hing boven het altaar en was al erg lang in het bezit van de kerk. Rond 1680 kwam het al in het bezit van wat toen nog de 'schuurkerk' heette. Op het schilderij is paus Cornelius te zien, de patroonheilige van de kerk, die een zieke vrouw geneest. Bovenaan is een afbeelding van een duif te zien die symbool staat voor de Heilige Geest.

Foto: Johan Olling
Foto: Johan Olling
Foto: Johan Olling

De duif is voor de kerk een belangrijk symbool. Bovenop de preekstoel zat een houten duif die na de brand nergens meer te vinden was. Na weken zoeken en rondbellen bleek deze toch gevonden te zijn bij een meubelmaker in het oosten van het land waar spullen na de brand stonden opgeslagen.

De herbouw van de kerk verloopt voorspoedig. De kap nadert met rasse schreden haar voltooiing. De kapconstructie ter hoogte van het priesterkoor wordt zo spoedig mogelijk afgemaakt; de dakkapellen zijn inmiddels geplaatst, het leiwerk is voor 90% gereed. Het stucwerk aan het gewelf verloopt goed. Het droogproces van de eerste laag gaat sneller dan verwacht, hierdoor is het mogelijk om de tweede laag sneller aan te brengen. Firma de Graaf is bezig met het plaatsen van de kabelgoten en elektrabuizen alsmede het inbrengen van de kabels.

Door: Monique de Jager

Inschrijving Egmond's Got Talent

In 2017 waren er veel enthousiaste deelnemers. Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Dit jaar organiseert Jeugdbelangen Egmond aan den Hoef een gecombineerde playback- en talentenshow voor alle basisschoolkinderen onder de titel Egmond`s Got Talent! De show vindt plaats op zondagmiddag 24 maart van 13.30 tot 17.00 uur in Dorpshuis Hanswijk.

Heb je talent zoals bijvoorbeeld live zingen, dansen, acrobatiek, playbacken, voetballen, een muziekinstrument bespelen, of een ander verrassend talent? En wil je op het toneel laten zien wat jij allemaal kan, solo of met een groep? Dan is dit je kans, dus geef je zo snel mogelijk op! De organisatie hoopt weer net zulke enthousiaste deelnemers op het podium te zien als voorgaande jaren en met nog meer juichende fans in de zaal. In ieder geval is de winnaar van de playbackshow van 2017 uitgenodigd, Kiki Castricum.

In verband met de beperkte capaciteit en de nodige voorbereidingen is aanmelding vooraf nodig. Bij grote belangstelling zal er een loting plaatsvinden. Inschrijving is mogelijk voor solisten en groepen. De inschrijfformulieren zijn inmiddels verspreid via de Hoever basisscholen. De inschrijving voor de talentenshow is op woensdag 6 maart 13.30 uur in Dorphuis Hanswijk. Geef je naam (of namen), telefoonnummer + omschrijving van de act door. Ook vragen we je dan het deelnamebedrag van € 4,- per persoon te betalen. Wie die dag niet kan, mag het inschrijfformulier met de deelnemersbijdrage in gesloten enveloppe vooraf of uiterlijk 8 maart inleveren bij Michelle Koopman aan de Prins Bernhardlaan 6.

De organisatie kan alvast verklappen dat er via het oordeel van de ervaren jury waardevolle adviezen en mooie prijzen te krijgen zijn. Een eerste advies is dat originaliteit extra beloond zal worden.

Voor meer informatie: Facebook/talentenshow Egmond aan den Hoef, of bel Michelle Koopman, 06-46807363.

De rol van fascie en beweging

EGMOND-BINNEN - In het Woensdagochtendcafé van 6 maart komt Wilma Schooneman van Pilates en Essentrics Studio uit Egmond aan den Hoef langs. Zij vertelt wat de functie van het bindweefsel of fascie in ons hele lichaam is, hoe fascie kan verharden en de oorzaak van pijn kan zijn. Door middel van simpele oefeningen kun je de fascie weer vloeibaarder krijgen. In een korte Essentricsles laat Wilma je de fascie zelf voelen.

Benieuwd? Van harte welkom! Woensdag 6 maart 2019 van 10.30 uur tot 12.00 uur in Dorpshuis De Schulp, Visweg 45 in Egmond-Binnen. Koffie/thee: 1 euro; de lezing is gratis!

Spaansaanzee

EGMOND AAN ZEE - De wereld is klein geworden, mensen reizen veel en ontdekken andere landen, gewoontes en talen. Ook steeds meer mensen spreken naast hun moedertaal een tweede taal. Naast Engels is Spaans de meest gesproken taal ter wereld.

Je leert de taal door hem te spreken. Bij Postaanzee is er vanaf maart iedere donderdagochtend van 10.30–11.30 uur Spaansaanzee. Gezellig samen Spaans praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Het is niet erg als je nog niet zo goed Spaans spreekt. Je kunt aanschuiven en meekletsen. Jan heet je van harte welkom. Voor deelname en koffie/thee wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Postaanzee kunt u vinden aan de Voorstraat 82a in Egmond aan Zee. www.postaanzee.nl

Boekenmarkt bij PostaanZee

EGMOND AAN ZEE - Boekenliefhebbers opgelet: iedere 1e vrijdag van de maand is er een boekenmarkt van 13.30 tot 16.00 uur bij PostaanZee. Vrijdag 1 maart is de eerstvolgende. Altijd al op zoek geweest naar dat ene boek? Of naar een herinnering uit lang vervlogen tijden? Het kan er zomaar tussen liggen. Zie je niet wat je zoekt? Vraag er gerust naar bij de vrijwilligers. We hebben meer op voorraad dan we uitstallen en zijn je graag van dienst. Met de verkoop van de boeken steun je de activiteiten van PostaanZee. Zit er even niets voor je bij? Een vrijwillige donatie in het vogelhuisje of via onze website stellen wij zeer op prijs. Ontmoetingscentrum PostaanZee, Voorstraat 82a te Egmond aan Zee.

110 kaarsjes voor Rie Duijkersloot

Foto: aangeleverd

LIMMEN - Op 2 maart aanstaande viert mevrouw Rie Duijkersloot uit Limmen haar 110e verjaardag. Ze woont in De Cameren. Hoewel ze het lichamelijk en geestelijk wel voelt (ze zit in een rolstoel en houdt erg van rust om zich heen) heeft ze nog een goede eetlust en gevoel voor humor. Haar verjaardag wordt daarom rustig en in besloten kring gevierd, maar deze plek in de krant heeft ze wel verdiend. Van harte gefeliciteerd!

PCC Maalwater Run en Walk Het sportevenement voor jong en oud in Heiloo

Rotary Club Heiloo organiseert samen met AV Trias en de buurtsportcoach de PCC Maalwater Run en Walk. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zondag 14 april organiseert Rotary Club Heiloo in samenwerking met AV Trias en de buurtsportcoach de PCC Maalwater Run en Walk. Dit jaar starten de hardlopers voor het PCC Heiloo, De Dors 2. De wandelaars starten wel vanaf ijssalon Pinoccio.

Het evenement wordt gesponsord door het PCC en vele bedrijven uit Heiloo en omgeving. Het is een activiteit voor een goed doel, namelijk voor Sport@School en het Rotary Sportfonds Heiloo. Sport@School stelt de scholen in staat het bewegingsonderwijs aan te vullen met sportlessen gegeven door sportverenigingen uit Heiloo. Het Rotary Sportfonds is bedoeld om iedereen die dat wil maar die niet over voldoende middelen beschikt mee te laten doen aan de sport van hun keuze. Ook worden bewegingsactiviteiten gesteund voor vluchtelingen en voor mensen met een beperking.

Inschrijven
Vanaf 11 maart zal de buurtsportcoach op de basisscholen de inschrijvingen noteren. De scholen ontvangen een brief met de datum waarop er ingeschreven kan worden op het schoolplein. Ook vaders, moeders, opa's, oma's en alle andere familieleden en bekenden van de leerling kunnen zich inschrijven op het schoolplein. Daarnaast kan men zich ook inschrijven via de website www.pccmaalwaterrunenwalk.nl. Leerlingen van het PCC schrijven zich in op hun eigen school.

Wandelen
De organisatie vraagt ook aandacht voor de prachtige wandeling, die beschreven is in een routeboekje. Het is een fantastische ervaring onbekende hoekjes van Heiloo samen met de kinderen of vrienden te ontdekken. Voor de kinderen is na het volbrengen van de korte of lange wandeling een medaille te winnen. De start van de wandeling is vanaf 9.00 uur bij ijssalon Pinoccio (Stationscentrum).

TCHU maakt zich op voor start tennisseizoen

Vrijwilligers van de parkcommissie hebben de banen klaargemaakt voor de start van het tennisseizoen. Foto: aangeleverd

HEILOO - In maart start het tennisseizoen voor de leden van Heiloo United. Ook staat de poort aan De Dors wagenwijd open voor nieuwe leden, bijvoorbeeld tijdens de open dag op 24 maart.

Veel aandacht gaat deze dagen uit naar de komst van padel, maar Heiloo United is toch vooral een bloeiende tennisvereniging. Maart is hét moment om het racket weer op te pakken, of om te beginnen met tennis. De nieuwe lesgroepen worden samengesteld en de activiteitenkalender biedt tal van mogelijkheden tot kennismaking met tennis, padel en de vereniging.

Juist de vereniging is voor velen reden om voor tennis en voor TC Heiloo United te kiezen. Leden vinden bij TC Heiloo United gezelligheid, een prachtig park en een professionele horecavoorziening. Door de omvang van de vereniging (ruim 1000 leden) is er altijd wel een groepje te vinden in de eigen leeftijdscategorie en met vergelijkbare tenniservaring, van beginner tot wedstrijdspeler.

De komst van padel voegt nog een extra dimensie toe aan het lidmaatschap van TC Heiloo United. Padel is een nieuwe racketsport die zich razendsnel ontwikkelt in Nederland. Bijna iedereen, van jong tot oud, die een keer padel heeft gespeeld is verkocht. Leden van Heiloo United hebben onbeperkt toegang tot de padelbanen die komende week worden opgeleverd.

Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden voor de open dag op 24 maart. Een mail naar info@tcheiloounited.nl is voldoende. Wie niet zolang wil wachten kan iedere dag langskomen op het park aan De Dors. Extra gezellig is het in maart tijdens de vele activiteiten. Zo wordt op vrijdagavonden de interne competitie gespeeld, van 14 tot 16 maart het Boerenkooltoernooi en is er op 31 maart een ouder-kindtoernooi. Padel staat o.a. in de spotlights tijdens de opening op 23 maart.

Ben Visser klopt Hidde Buur

AKERSLOOT - Ben Visser uit Heerhugowaard heeft donderdagavond in Akersloot de wekelijkse wedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op zijn naam geschreven. Was het de laatste weken steeds hosanna voor thuisrijder Hidde Buur, nu moest hij laten zien of hij in een rechtstreeks duel ook opgewassen was tegen Ben Visser.

Ben Visser toonde zich op Sportcomplex de Cloppenburgh meteen gretig en legde een straf tempo op met Hidde Buur in het wiel. Al vrij snel werd duidelijk dat laatstgenoemde zijn handen vol zou krijgen aan de Heerhugowaarder. Het begon met een gaatje die Buur moest laten. Dat gaatje werd een gat, maar leek nog steeds overbrugbaar. Gaandeweg moest Hidde Buur zijn meerdere erkennen in de ook technisch zeer bekwame Visser, onder insiders bekend als 'Benny Hill'. Ben Visser kwam dan ook ruim voor Hidde Buur over de streep. De wekenlang wegens ziekte uit de roulatie geweest zijnde Alkmaarder Henk Louwe wist zich weer aardig te meten met de rest en eindigde op de vijfde plaats.

2 maart derby van Heiloo Foresters - HSV

HEILOO - Op zaterdag 2 maart staat een bijzondere editie van de derby van Heiloo op het voetbalprogramma. De Foresters, dat vanaf volgend seizoen op zaterdag actief is, speelt voor het laatst in competitieverband tegen HSV. De aftrap van dit duel is om 18.00 uur en de toegang is uiteraard gratis.

De Egels willen er samen met HSV en alle supporters een onvergetelijke wedstrijd van maken. Voor de hongerige fans is er een BBQ met heerlijke hamburgers, die mede door slagerij Snel zelf zullen worden bereid. Tevens worden door de organisatie van het Foresters Jeugdkamp 2019 fanproducten aangeboden voor een leuke prijs, en kan elke bezoeker een lot kopen voor de loterij die in de rust zal plaatsvinden en waar iedereen prachtige prijzen kan winnen.

De middag start al om 15.15 uur met de wedstrijd De Foresters 1–Alcmaria Victrix 1 in de zaterdagcompetitie.

Prijzenregen voor GTH-turnsters

V.l.n.r. achter: Felice, Lieke, Donna, Leanne, Brechtje en Jente. V.l.n.r. voor: Lilo, Tatum, Alette, Juul en Mare. Foto: aangeleverd

HEILOO - Zondag werd de tweede competitiewedstrijd geturnd. Alle meisjes zetten hun beste beentje voor en turnden een sterke wedstrijd. In het eindklassement behaalden Brechtje en Fira de vierde plek. Brons was er voor Lieke en Felice, zilver voor Alette en Juul en goud voor Tatum, Jente en Maud. Daarnaast stromen door: Lieke, Jente, Felice, Leanne, Brechtje, Donna, Fira en Maud. www.gthgymnastics.com.

EMILSEN SALON: Knippen, manicure, pedicure, harsen. Knippen kids €12, volwassenen €18. Haren verven vanaf €45, manicure incl. nagellak €19, pedicure compl. €25, gelnagels €35, en kadobonnen te koop. Ma t/m Za geopend op afspraak. Groenelaan 1, Heiloo. 06-53806959 www.emilsensalon.nl

Grote sortering gebruikte fietsen in vele uitvoeringen. Ook elektrische fietsen incl. Bovag garantie. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Telus telecom Heiloo,Deze maand 25% studenten korting op scherm reparatie en Accu vervangen. Altijd Nieuwe en Refurbished toestellen en tablets op voorraad. Kennemerstraatweg 111 1851BC Heiloo 072-7501941/ Whatsapp 0614044947

Ga eens op avontuur bij Center Design. Van aparte meubels tot oud blikken speelgoed. Actie kortingen Tot 50 %!!! Net nieuwe aanvoer van Indiase meubels. Neus vrijblijvend rond. Slimpad 36 Heiloo

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m vr 0800-17:00 uur. Za 0900 t/m 12:00 uur. T:072-5320294 www.carcleaningheiloo.nl

Workshop, je lederen tas maken in 2 dagdelen,. Je werkt met een ind. naaimachine onder begeleiding. meer dan 20 kleuren Aanmelden kan via info@alidaheiloo.nl of op 06-29 444 796 met daarbij de gewenste dag/tijd. Cursusgeld € 75,00 incl materiaal, koffie/thee en excl. fournituren

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €o,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. Di t/m Za 10-5 De oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072-5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Gevr. kleding, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG,-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-5069052

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor een gratis offerte: 06-41803734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

MASSAGE met warme THERME. Olie,ruikt heerlijk en ontspant. Ervaren masseuse. Slechts €30,- vol uur!! Afspraak 072-5334906 Center Care Heiloo.

Te HUUR in LIMMEN: kleine gemeub. WONING.Per maand € 535,-excl. gas water licht.Info 06-11008296

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail: janbaltus@hotmail.com Tel: 06-40095081

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ontspannen en voor alle leeftijden. Info: 06-38279213

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 06-53993115 www.iristuinen.nl

Grote sortering gebruikte fietsen in vele uitvoeringen. Ook elektrische fietsen incl. Bovag garantie. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Zondag 24 maart is er weer een rommelmarkt in het sportpaleis in Alkmaar. Wij hebben er zin in, tot Zondag!

Ambachtelijke binnenschilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw sauswerk en behang. K.v.k vrijbl.prijsopgave 06-39870829

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06-22020702 AGM-DEALER

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en verkoop. www.barrydevriesautos.nl De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel. 06-21598809

GENIET VAN HET GEMAK OM THUIS GEKNIPT TE WORDEN. Ideaal en speciaal bedoeld voor 50+. Uw kapper aan huis. 072-5336663

Hometrainer verhuur voor fitness en revalidatie toepassingen. Info: Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Schildersbedrijf Limmen. 50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten. Tel. 06 - 4247 9384