De Uitkijkpost

6 februari 2019

De Uitkijkpost 6 februari 2019


Jeugdtheater schittert geweldig in Het Griezel Hotel

De vampiers en madame Le Pooh. Foto: Rosa van Velthoven

HEILOO - Afgelopen weekend nam Stichting Jeugdtheater Heiloo (SJTH) voor even haar intrek in theater De Beun in Heiloo. Jaarlijks speelt het Jeugdtheater daar in het eerste weekend van februari hun nieuwste voorstelling. De voorstelling 'Het Griezel Hotel' werd dit weekend vier keer vol overgave gespeeld voor een nagenoeg uitverkochte zaal.

De voorstelling is geschreven door het artistieke team van SJTH en het decor en de kostuums zijn gemaakt door een toegewijd team van vrijwilligers. 'Chapeau' voor hen, als je bedenkt dat dit alles met een minimaal budget moet gebeuren. Bij binnenkomst in de theaterzaal worden de bezoekers 'gescand' en tot ieders opluchting worden er geen besmette figuren gevonden. 'Area cleared', de show kan beginnen. Vanaf het begin amuseert het verhaal. Op het podium gebeurt van alles en de afwisseling tussen spel, muziek en zang maakt dat je je geen moment verveelt. De nodige humor houdt het luchtig, zodat het ook voor de jongste bezoekers niet te griezelig wordt. Neem daarbij de mooie kostuums en het enthousiasme van de spelers en je ervaart een geweldig leuke voorstelling, gewoon in je eigen dorp. Een jonge bezoeker (5 jaar): "Die Griezels hebben het wel heel leuk met elkaar."

Ook de cast en crew hebben ontzettend genoten. Een van de spelers zegt: "Wat heerlijk om voor zulke volle zalen en enthousiast publiek te spelen." Nu het voorstellingsweekend er weer op zit, is het voor het Jeugdtheater tijd om nog even na te genieten en bij te komen van de drukke periode van vooral heel veel repeteren. Maar niet te lang, want voor je het weet begint het te kriebelen en worden de eerste plannen gesmeed voor de voorstelling van 2020.

De cast van Het Griezel Hotel heeft ontzettend genoten. Foto: Rosa van Velthoven

Tekst: Linda van Rozendaal

Levensverhaal schrijven

HEILOO - Wil je ervaringen uit je eigen leven verwerken tot een zinvol verhaal?

In de cursus 'Biografisch schrijven' biedt schrijfster Patricia Wessels (auteur van 'De Wensdagen') je goede opbouw, literaire technieken, ludieke oefeningen en de gedegen feedback van een professional.

Waar: Willibrordus Business Centrum, Kennemerstraatweg 464, Heiloo (i.s.m. Shiftcoaching).

Wanneer: do. van 10 tot 12 uur. Op: 21 feb, 7 en 21 mrt, 4 en 18 apr, 2, 16 en 30 mei.

Prijs: 320 euro,-.

Aanmelden en meer info via: patricia@iticus.nl of tel: 06-47084950.

Feestelijke opening Restaurant Fnidsen van Heilooër Sam

Sam en zijn team staan graag voor u klaar bij Restaurant Fnidsen. Foto: Pim de Jong

ALKMAAR - Afgelopen zondag was de officiële opening van Restaurant Fnidsen van plaatsgenoot Sam Piscaer, voorheen van Restaurant De Loocatie. Sam en zijn team presenteerden het nieuwe concept, dat al een paar maanden lekker draait, op spetterende wijze. Veel muziek, lekkere hapjes en natuurlijk een drankje. Heel veel Alkmaarders en Heilooërs waren uitgenodigd voor deze gelegenheid. De locatie in de oude binnenstad, voorheen Rose's Cantina, is grondig gerenoveerd en opnieuw ingericht. Helemaal in authentieke stijl, maar met de moderne sfeer van nu. Naast de wijnbar en het restaurant zijn nu ook de hotelkamers gereed. Om met een van de gasten te spreken: in één woord geweldig. Sam en zijn team verwelkomen u graag om eens te komen genieten van alle culinaire hoogstandjes.

Ingezonden brief Dank u wel!

HEILOO - Dank u wel aan iedereen die mij heeft bijgestaan toen ik op 29 januari jl. zo ongelukkig ten val kwam met de fiets op de Stationsweg in Heiloo.

Mevrouw M. de Boer, Heiloo

Trio's van Fanny en Felix Mendelssohn in Witte Kerk Heiloo

Het Belfontis Trio laat horen hoe de muziek van Mendelssohn klinkt op viool, celle en fortepiano. Foto: aangeleverd

HEILOO - Het Belfontis Pianotrio verzorgt op zondag 17 februari om 15.00 uur een concert in de Witte Kerk in Heiloo. Violiste Heleen Hulst laat met haar Belfontis Trio horen hoe de muziek van broer en zus Mendelssohn klinkt op viool, cello en fortepiano. Elk van die instrumenten wordt nog eens speciaal uitgelicht in de 'Lieder ohne Worte' van de Servisch-Nederlandse componiste Jasna Velickovic.

Felix en Fanny waren muzikale wonderkinderen, zowel wat pianospel als componeren betreft. Als telgen van een welgestelde familie genoten zij de best denkbare opvoeding in Berlijn. Maar terwijl Felix vanzelfsprekend musicus kon worden, werd Fanny in haar muzikale opvoeding beperkt. Ze was minstens zo'n goede pianist als haar jongere broer, maar moest zich vooral richten op taken die bij een vrouw hoorden: huisvrouw en moeder zijn! Ook mocht Fanny haar composities niet uitgeven en zeker niet in het openbaar concerten geven. Alleen huisconcerten werden door haar vader en broer Felix toegestaan.

Het pianotrio opus 11 is Fanny's laatste compositie en werd pas uitgegeven na haar dood. Het heeft een prachtig derde deel dat de ondertitel 'Lied' kreeg. Het refereert aan Lieder ohne Worte, pianostukken waarin een gezongen melodie op de piano door zichzelf begeleid gespeeld wordt en waarvan Felix er vele heeft geschreven. Onder zijn eigen naam heeft hij enkele Lieder ohne Worte van Fanny uitgegeven. Opmerkelijk is dat de Engelse koningin Victoria juist een van die van Fanny de mooiste vond!

Jasna Velickovic ging op zoek naar de geest van de romantiek, zo ontstond Songs Without Words, gebaseerd op het vertraagde terugwaarts luisteren naar het pianotrio van Felix Mendelssohn. Tegelijkertijd versterkt Songs without Words de intensiteit van deze toch al zeer emotionele romantische muziek.

Het Belfontis Pianotrio bestaat uit topmusici: Heleen Hulst viool, Nina Hitz cello en Kaoru Iwamura fortepiano. Het programma op 17 februari luidt: Pianotrio nr.1 van Felix Mendelssohn, Pianotrio opus 11 van Fanny Mendelssohn, SongsWithout Words van Jasna Velickovic. Informatie en bestellen: www.concertenwittekerk.nl of bellen 06-45184525. Kaarten zijn ook in de zaal verkrijgbaar.

Tien vragen aan... Inge Langedijk

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in het ziekenhuis in Alkmaar, maar heb tot mijn 18e met mijn ouders en zus in Heiloo gewoond. Na een studietijd in Amsterdam en twee leuke huizen in Alkmaar ben ik nu weer terug in m'n oude straat in Heiloo-West waar ik met mijn man en twee zoons (14 en 16) woon.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Hetzelfde als ik nu doe! Ik heb een superleuke (vind ik zelf) lifestylewinkel waar ik heel leuk en afwisselend werk heb. Ik zou alleen iets meer tijd willen hebben om te knutselen, schilderen, kleding maken etc.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Mark Rutte, om eens van gedachten te wisselen over de regelgeving voor kleine ondernemers, de middenstand etc. Dat kan allemaal behoorlijk verbeterd worden waardoor er nog meer kansen komen voor ondernemers om daadwerkelijk te gaan én te blijven ondernemen!

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Eigenlijk alles, of is dat raar? Zwemmen bij Het Baafje, dansen bij Ranzijn, hutten bouwen in het Heilooërbos, schaatsend naar Akersloot etc. etc.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
De eendenvijver bij de Van Merlenlaan, in het voorjaar als de bomen zo mooi in bloei staan.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Als iemand m'n hulp nodig heeft of als het alarm van de winkel afgaat, dan moet ik erheen! Gelukkig is dat nog maar één keer gebeurd en was de buurman al bezig om het ingeslagen raam dicht te maken.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Wat je uitstraalt krijg je terug. Als ik m'n dag niet heb, lijkt iedereen wel chagrijnig, maar als je vrolijk bent lijkt iedereen om je heen dat ook te zijn. Kijk naar wat je wel hebt, het glas is halfvol!

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik naast de mooie woonspullen ook kleding verkoop! Superleuk om erbij te doen.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Dan zou ik een écht centrum creëren in Heiloo. Geen auto's rond het Witte Kerkje, maar leuke ondernemers en horeca, zodat het ook in Heiloo gezellig en leuk wordt. Gelukkig hebben we al een sterk begin met Herberg Jan, De Kamer en Spijkers, maar de verbinding is er nog niet. Leuke bestrating, groen, bankjes en dergelijke, en af en toe een leuk evenement op het plein.

10. De persoonlijke vraag van Monique Eijbergen:
"
Jij hebt al jaren de superleuke woonwinkel Twin Arts Lifestyle in de Oude Stad van Alkmaar. Heb je ooit overwogen om ook een vestiging in Heiloo te gaan beginnen?"
Zeker! Ik ben bezig geweest met een pand in 't Loo, maar de plek en de omstandigheden waren niet helemaal top. Nu ben ik heel blij met de winkel in de mooie Oude Stad, een supergezellig buurtje met heel veel verschillende en bijzondere winkels. Komen jullie een keer kijken?

Ik geef de 10 vragen door aan Iris Wimmers. Mijn vraag is:
"
Je bent al jaren een enthousiaste vrijwilliger bij HSV, hoe combineer je dat met je werk als psychotherapeut?"

Nog éven over uw bewakingscamera...

Paul Dirks en Daniëlle Kloos zijn de gezichten achter de buurtpreventie WhatsAppgroep. Foto: Iwan Bronkhorst

HEILOO - Wist u dat u met uw bewakingscamera thuis of in uw bedrijf kunt helpen bij het oplossen van een misdrijf door de locatie van uw bewakingscamera aan te melden op 'Camera in Beeld' van Politie Nederland? Buurtpreventie Heiloo legt uit… Door uw cameralocatie aan te melden op 'Camera in Beeld' van Politie Nederland ontstaat een overzicht van bewakingscamera's in Heiloo. Bevindt een camera zich op een mogelijke vluchtroute van daders, dan kunnen de camerabeelden door de politie worden opgevraagd en zo bijdragen aan het oplossen van het misdrijf. De politie kijkt dus niet mee en uw gegevens zijn alleen toegankelijk voor politieambtenaren. Aanmelden is veilig en eenvoudig! Buurtpreventie Heiloo en Politie Wijkteam Heiloo omarmen dit initiatief. Want we zijn allemaal gebaat bij een veilig Heiloo waar misdrijven samen met u voorkomen óf opgelost worden. Ga naar www.buurtpreventieheiloo.nl voor meer informatie en aanmelden op Camera in Beeld.

Schrijver ingezonden brief 'Rollatorcity 2'

HEILOO - Onder de ingezonden brief 'Rollatorcity 2' in de Uitkijkpost van woensdag 30 januari jl. is per abuis de naam van de briefschrijver weggevallen. Op verzoek van de schrijver van de brief vermelden we zijn naam hier alsnog: Berend Izaks.

Massage Heiloo biedt massage met gecombineerde technieken sportmassage-triggerpoint-lymfedrainage- ontspanningsmassage- acupressuur

Petra in de massagesalon. Foto: aangeleverd

Massage Heiloo

Petra van Baar

Nijverheidsweg 25

1851 NW HEILOO

06-12380873

www.massageheiloo.nl

info@massageheiloo.nl

Petra van Baar heeft een stevige handdruk, dit zegt gelijk alles over haar massagetechniek: voor een goede sportmassage kunt u bij Petra terecht. "Tenzij je dat juist niet wil natuurlijk, ik behandel mijn klanten in overleg. Lymfedrainage is een aparte techniek waarbij het masseren juist weer heel zacht aanvoelt ", vertelt Petra. Aan alles is te merken dat het hier een vakvrouw in hart en nieren betreft, no-nonsense en recht door zee.

Ze combineert in haar praktijk in Fitnesscentrum Heiloo aan de Nijverheidsweg verschillende soorten massages zoals ontspanningsmassage, sportmassage, triggerpointmassage en Acupressuur. "Ik geef iemand het soort massage waarvan ik denk dat diegene het nodig heeft, hierbij combineer ik de diverse technieken die ik in huis heb. Ik werk veel op gevoel", zo legt Petra uit.

Op 1 juni 2017 begon ze als masseuse in het Fitnesscentrum Heiloo aan de Nijverheidsweg. "De fysiotherapeute aldaar, Tien van der Weide, zocht een masseuse erbij en zodoende kwamen ze bij mij terecht", vertelt Petra die bij Fitnesscentrum Heiloo aan het sporten was geslagen omdat ze een maand gratis fitness won tijdens een actie. "Ik vond dat zij moest ondervinden hoe ik masseerde dus onze samenwerking is destijds beklonken terwijl ik haar een massage gaf", lacht Petra. Inmiddels biedt het Fitnesscentrum een compleet pakket aan met Tien van der Weide als Fysiotherapeute, Petra van Baar als masseuse en Maaike Hoogland als diëtiste. Daarbij zijn verder natuurlijk alle sportfaciliteiten, een douche en een zonnebank aanwezig. Er is altijd genoeg parkeergelegenheid voor de deur, ook een pluspunt van de locatie van haar massagesalon.

Petra werkt al heel lang in een bekende bouwmarkt in Heiloo. Een oud-collega ging masseren en Petra mocht een keer mee als 'model'. Ze was zo enthousiast dat ze een cursus sportmassage ging doen. Een pittige opleiding, die ze naast haar werk heeft gevolgd, met veel aandacht voor blessurepreventie en het voorkomen van klachten. Daarbij kom je ook alles te weten van o.a. osteologie, het zenuwstelsel en het spierstelsel. Dit alles leer je in een jaar: de vastberaden Petra haalde in 2011 haar felbegeerde diploma. Toen ze in 2017 bij Fitnesscentrum Heiloo terecht kwam had ze al zes jaar ervaring opgedaan als masseuse bij een sauna.

"Ik vind het hartstikke leuk om klachtgericht te werken, als je iemand ziet opknappen doet me dat ontzettend goed. Ik weet nog dat er op mijn vorige locatie een klant binnenkwam die amper de trap op kwam, na de behandeling rende hij zo de trap af", Petra straalt als ze over haar werk praat. Tijdens massages gebruikt ze voor het gezicht en het decolleté amandelolie. Voor de rest van het lichaam of voor mensen met een gevoelige huid gebruikt ze Chemodol. Dit is een milde neutrale massageolie met goede resorptie-eigenschappen waardoor een optimaal contact ontstaat met de huid en geschikt is voor ieder huidtype.

Petra heeft alvast een tip voor haar toekomstige klanten: Als je jezelf al stijf voelt dan ben je eigenlijk al te laat. Mocht je klachten hebben, loop dan rechtop en niet naar de pijn toe want dan blesseer je die kant omdat je je spieren daar overbelast.

De kosten voor een vol uur massage voor het hele lichaam zijn 38,50 euro en voor een half uur betaalt u 21,50 euro. Indien u bijvoorbeeld last van uw rug heeft dan kunt u dat aangeven en concentreert Petra zich een uur op dit deel van het lichaam. De massagesalon is geopend op dinsdag donderdag en vrijdag vanaf 19.00 uur.

Tekst: Margreeth Anema

Sneeuw

Sneeuw. Het blijft iets magisch. Dat moment dat je 's avonds voor je naar bed gaat nog even door de gordijnen naar buiten kijkt en een witte wereld je welterusten zegt. Of 's morgens wakker worden van de uitbundige kreten van je dochters, die enthousiast vragen of we met de slee naar school kunnen, want "het heeft gesneeuwd". Een witte wereld die je gedag zegt en die uitnodigt om een flink stuk te wandelen. Krakende voetstappen door de verse sneeuw. Natuurlijk hoort een sneeuwpop er ook bij, al vroeg ik me de laatste keer af of mijn meiden dat nou graag wilden, of dat ik stiekem zelf het meest enthousiast was? Maakt niet uit, het resultaat mocht er zijn en een sneeuwpop met Unox muts heeft ons een paar dagen vriendelijk toegelachen vanuit de tuin.

Natuurlijk zit er ook een keerzijde aan al deze sneeuwpret. Want wat als je slecht ter been bent? Of als je iedere dag een heel stuk naar school moet fietsen? Zo lang je op de grote weg bent (en daar kunt blijven) gaat het goed, want deze worden doorgaans goed gestrooid. Woon je daar wat verder vandaan, heb je het al wat moeilijker. En woon je ergens waar van die gezellige klinkertjes in de straat liggen, dan sta je pas echt voor een uitdaging (als je niet al op straat ligt, omdat je bent uitgegleden). Sneeuw. Veel plezier voor de een, maar een crime voor de ander. Zou het echt niet te organiseren zijn dat er bijvoorbeeld rond zorgcentra, scholen en winkelcentra wordt gestrooid? Dat drukke (fiets)straten die geen hoofdweg zijn, maar waar wel veel verkeer doorheen gaat, ook worden gestrooid? In de tweede ronde welteverstaan? Het lijkt mij een goed idee en dan durf ik ook best op nog een pak sneeuw te hopen.

Maartje de Lint verzorgt Preek van de Leek: 'De stem in mijn leven'

Maartje is de drijvende kracht achter 'Singalong Heiloo'. Foto: Richard Byrdy

HEILOO - Maartje de Lint zal vertellen over haar leven en werk als klassiek zangeres en als drijvende kracht achter de community 'Singalong Heiloo'. Dit initiatief ontwikkelde zij voor mensen met geheugenproblemen die nog thuis wonen én voor hun mantelzorgers. Zie ook www.maartjedelint.com.

Zij trakteert ons natuurlijk ook op enkele liederen, begeleid door pianist Henk van Meegen en gitarist Srdjan Kekanovic. Aansluitend is er, onder het genot van een drankje, gelegenheid om na te praten met de (s)preker en andere aanwezigen.

De toegang is gratis. Bij de uitgang kunt u een vrijwillige bijdrage voor Rond de Waterput geven. Zondag 10 februari om 16.00 uur in de Witte Kerk (Heerenweg 32 in Heiloo).

www.ronddewaterput.nl                                                                                                

Presentatie over herbergen, kroegen en… melksalons

Hotel Runxputte in Heiloo. Foto: Archief Historische Vereniging Heiloo.

HEILOO - Op veler verzoek zal plaatsgenoot Piet Stoffers, onder meer bekend van zijn boek 'Heiloo, toen het dorp nog dorp was', nogmaals een presentatie geven over het verleden en (in mindere mate) het heden van de horeca in Heiloo.

De presentatie, een visuele tocht door Heiloo, zal worden verlevendigd met historische beelden. En zo zal de middag voor de niet piepjonge Heilooërs een feest der herkenning worden. De wél piepjonge Heilooërs zullen verbaasd zijn over de grote hoeveelheid horecagelegenheden in vroeger tijden in Heiloo. Na afloop van de presentatie zullen er vast veel herinneringen opgehaald worden. Op zaterdag 9 februari vanaf 14.00 bent u allen zeer welkom in het Historisch Museum van de Historische Vereniging Heiloo op het Landgoed Willibrordus. De presentatie duurt ongeveer anderhalf uur. In verband met de verwachte opkomst is aanmelden gewenst: e-mail: p.w.morsch@ziggo.nl of 06-51718363. Toegang, inclusief een aandenken en koffie/thee € 5,00 (geen pin).

De Wondere Wereld van de Bustehouder...

Cathy, Daphne en Hilda maken je graag wegwijs in de wondere wereld van de bustehouder... Foto: aangeleverd

ALKMAAR - Het geheim van een goede bh? De juiste (omvang) maat. Het lijkt zo simpel, maar toch draagt 70 tot 80% van de vrouwen de verkeerde maat bh.

Als een bh niet goed aansluit op het lichaam ondersteunt hij niet meer voldoende en verliest zijn functie. Dan kan een bh nog zo goed zijn, maar met de verkeerde maat zit hij nog steeds niet zoals het zou moeten.

Hij moet er juist voor zorgen dat je een mooi silhouet krijgt en het moet de hele dag prettig dragen. Hierbij is de hulp van een deskundige in een speciaalzaak natuurlijk fijn.

Wij maken je graag wegwijs in de wondere wereld van de bustehouders.

Graag tot ziens in de winkel.

Volg ons op social media & blijf op de hoogte!

Isis Bodyfashion, Frederik Hendriklaan 10, 1814 JP Alkmaar, 072-5116606.

Natuurtalent Sebas in 'Project Rembrandt'

Sebas schildert het liefst portretten, omdat hij daar veel karakter en emotie in kan leggen. Foto: STiP Fotografie

EGMOND AAN DEN HOEF – Van theater naar schilderen, een grote stap? Voor Sebas uit Egmond aan den Hoef maar een klein stapje. Hij beheerst beide disciplines en bij allebei ligt zijn hart.

De 21-jarige Sebas studeert Kunstgeschiedenis in Amsterdam, en woont nog bij zijn ouders in Egmond aan den Hoef. Hij is zeer geïnteresseerd in kunst, maar heeft er bewust voor gekozen niet naar een kunstacademie te gaan. Zelfstudie was tot nu toe voor hem de manier om te leren. Hij tekent zijn hele leven al maar sinds drie jaar neemt hij het schilderen echt serieus. Zelfs zo serieus dat hij door jaargenoten van zijn opleiding op Facebook getagd werd om zich op te geven voor het programma 'Project Rembrandt' van de NTR. Dit wordt wekelijks op zondagavond om 21.20 uur op NPO 1 uitgezonden.

Van 450 aanmeldingen naar 10 deelnemers
Zondag 27 januari was de eerste uitzending. Daarin konden de kijkers zien dat Sebas tot de laatste 10 deelnemers behoort. Uit ruim 450 aanmeldingen werden 50 deelnemers uitgekozen om in de eerste aflevering hun kunsten op het schildersdoek te tonen. Daaruit werden tien gepassioneerde talenten gekozen die zich gedurende het programma het oude ambacht van kunstschilder proberen eigen te maken.

Sebas schildert het liefst portretten, omdat hij daar veel karakter en emotie in kan leggen. Foto: STiP Fotografie

De 10 kandidaten worden gecoacht door bevlogen docenten: kunstenares Iris Frederix en ontwerper en docent Jaap Godrie. De gemaakte schilderijen worden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in de 17e-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en kunstenares Lita Cabellut. Iedere aflevering worden Pieter en Lita bijgestaan door wisselende gastjuryleden. Samen bepalen zij iedere week: wie gaat er door en wie valt er af?

Kiezen tussen Iris en Jaap
Sebas: "Bij mijn inschrijving dacht ik, ik zie wel wat het wordt. Eigenlijk dacht ik dat het niets zou worden." Maar hij is blij dat hij uiteindelijk tot de laatste 10 kandidaten behoort. "Het is een gezellige groep, er heerst een leuke sfeer, heel gemoedelijk. Niet alleen voor de camera maar ook achter de schermen. Daar praten we veel over kunst."

Iedere aflevering wordt gemaakt in twee dagen. Het is dus behoorlijk doorwerken. En ook een vreemde omgeving geeft wel wat stress. De kunstschilders in spe werken op verschillende locaties in Nederland en niet in een eigen atelier. Dat Sebas de keuze had om samen te werken met Iris of Jaap vond hij ook bijzonder. "Ik kon gewoon kiezen uit twee, dat was niet voor iedere deelnemer weggelegd. Ik heb voor Jaap gekozen omdat hij mij het idee gaf dat hij graag met mij wilde samenwerken. Jaap kijkt met een neutrale blik en is zeer prettig om mee samen te werken."

Natuurtalent
Van wie Sebas het teken- en schilderstalent heeft is niet bekend. Van vaders kant is men wel erg creatief, maar tekenen en schilderen komt niet voor. Sebas is gewoon een natuurtalent, hij heeft nooit technische les in schilderen of tekenen gehad. Dat het talent er al vroeg in zat beaamt zijn moeder. "Jaren geleden heb ik Sebas gevraagd mij te leren een paard te tekenen, dit had ik nodig op school. Hij begon toen niet, zoals ik en velen met mij zouden doen, met het hoofd of lichaam, nee, hij begint met het oog en tekent daar een paard omheen." Iets wat kunstenaars vaker doen.

Portretten schilderen heeft zijn voorkeur. "Daar kan ik veel karakter en emotie in leggen en dat vind ik mooi. Vooral eigen werk produceren, dus het creatieve proces, vind ik heel erg leuk."

Schilderen en theater
Sebas: "Ik zou het gaaf vinden om met schilderen mijn brood te kunnen verdienen, maar weet ook dat dit in de kunstwereld heel erg moeilijk is. Net als in de theaterwereld." Ook daar ligt zijn hart. Een aantal jaren geleden speelde Sebas nog bij Theaterbende in Heiloo. Ieder jaar stond hij daar samen met de andere spelers op de planken bij theater De Beun. Op de vraag wat hij nu het liefst doet, theater of schilderen, antwoordt Sebas: "Het liefst zou ik alle twee doen."

Wie de winnaar wordt van 'Project Rembrandt' en daarmee een expositie van zijn of haar werk in het Rijksmuseum wint, kunnen we zien in de finale. Deze wordt uitgezonden op 7 april. Of Sebas nu winnaar is of niet, we gaan vast nog veel van hem horen!

Tekst: Yvonne van Stiphout

De Rabobank Clubkas Campagne gaat van start

In 2018 werden de winnaars van de Rabobank Clubkas bekend gemaakt in het AFAS-stadion. Foto: aangeleverd

Na het grote succes van vorig jaar is de Rabobank Clubkas Campagne terug! En hoe! Rabobank Alkmaar e.o. stelt dit jaar € 225.000,- beschikbaar voor clubs uit de regio Alkmaar e.o. Verenigingen en stichtingen die voldoen aan de voorwaarden kunnen zich vanaf 1 februari 2019 inschrijven.

De Rabobank Clubkas Campagne is dé donatie-actie voor verenigingen en stichtingen, waarbij leden van Rabobank Alkmaar e.o. bepalen welke clubs een donatie ontvangen door het uitbrengen van hun stem. Elke stem is geld waard. Hoe meer stemmen, des te hoger de bijdrage voor de vereniging of stichting.

Alle verenigingen en stichtingen uit de regio Alkmaar, die bij de bank bankieren en voldoen aan de voorwaarden, komen in aanmerking voor deelname. Inschrijven kan van 1 februari tot en met 31 maart 2019 via de website www.rabobank.nl/alkmaar.

Na de inschrijvingsperiode vindt de stemperiode plaats. Tijdens de stemperiode van 23 april tot en met 14 mei 2019 brengen leden van de Rabobank hun stem uit op hun favoriete vereniging of stichting. Elk lid mag vijf stemmen (en maximaal twee stemmen per club) uitbrengen. De leden ontvangen aan het begin van de stemperiode via de post hun stembiljet met meer informatie. Op deze manier beslissen onze leden mee in de verdeling van het coöperatief dividend.

Deelnemende verenigingen hoeven geen lid te zijn van Rabobank Alkmaar e.o.. Klanten die willen stemmen wel! Het lidmaatschap is eenvoudig en gratis aan te vragen voor klanten die 18 jaar of ouder zijn.

PostNL haalt 10 brievenbussen weg in Heiloo

Foto: aangeleverd

HEILOO - PostNL past vanaf eind februari in Heiloo het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Voor iedereen bereikbaar
Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals bijvoorbeeld ANBO de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven, ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.

Veranderingen
In de gemeente Heiloo blijven 12 brievenbussen over; 10 zullen er verdwijnen. De brievenbussen op de volgende locaties worden verwijderd: Kennemerstraatweg 210, Groot Barlaken 52, Zevenhuizerlaan 2, Kapellaan 2, Sandecamplaan 2, De Hucht 2, Westerweg 185, De Dors 1, Vrieswijk 190, Boekenstein 2. De aanpassingen zijn 23 maart 2019 gerealiseerd.

Meer informatie
Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Darttoernooi in 't Oosthonk

HEILOO - In buurthuis 't Oosthonk in Heiloo wordt op zaterdag 9 februari het 301 Didu darttoernooi georganiseerd. Dus niet alleen finishen met een dubbel maar ook beginnen met een dubbel. Extra spanning dus direct aan het begin van elke leg en ook een extra prijs voor de hoogste in. Ook zijn er punten voor de Sportwereld Heiloo dartranking te verdienen en mooie dagprijzen voor de winnaars, de dames en de runners up. De deur gaat om 19.00 uur open en om 20.00 uur is de start; deelname €5,-. Tot darts in 't Oosthonk.

Een prachtig afscheid in de Cultuurkoepel

Pieter Dekker Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

HEILOO - Als uitvaartverzorger kom ik vaak op bijzondere plekken, bijvoorbeeld in de sfeervolle Cultuurkoepel in Heiloo. De oude kapel ademt historie, maar heeft alle moderne mogelijkheden voor een bijzonder en persoonlijk afscheid.

Zo ook voor het afscheid van Grietje, een 89-jarige dame, die al haar hele leven in Heiloo woonde.
Tijdens het eerste gesprek kwamen we meteen op de Cultuurkoepel. Daar wilde Grietje haar afscheid laten plaatsvinden.
Het werd een prachtige uitvaart: de kleinzonen droegen hun oma binnen, vele foto´s gaven een prachtig beeld van Grietjes leven en kleindochter Sanne keek via een live-verbinding mee vanuit Australië.

Na afloop zwaaiden de kinderen en kleinkinderen Grietje uit en mochten wij haar begeleiden op haar laatste reis naar het crematorium.

Uitvaartverzorging Pieter Dekker verzorgt uitvaarten voor iedereen en op elke locatie, een uitvaart compleet naar uw wensen. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Belt u ons gerust eens voor een kosteloze en vrijblijvende voorbespreking.

Woonvisie Heiloo aangenomen

HEILOO - Maandagavond 4 februari stond de Woonvisie Heiloo op de agenda van de raadsvergadering. Er werden acht amendementen ingediend die, voordat er gestemd kon worden over de Woonvisie Heiloo, moesten worden behandeld. Inspreker de heer Benner deed een laatste poging om het besluit over de Woonvisie Heiloo uit te stellen.

De heer Benner: "Het roer kan nog om, stel de Woonvisie Heiloo vanavond uit. Dit college praat vooral over sociale woningbouw. Bouw naar behoefte en niet naar marktwerking. U moet het geld niet laten regeren."

Wat is een Woonvisie
De huidige Woonvisie Heiloo 2007-2012 is aan vervanging toe, omdat deze niet meer aansluit bij de huidige situatie op de woningmarkt. De Woonvisie Heiloo schetst de visie van de gemeente op het wonen in Heiloo voor de komende vijf tot tien jaar. De kaders van deze Woonvisie worden bepaald door het rijksbeleid, de Provinciale Woonvisie, Het Regionaal Actie Programma (RAP), de Regionale Woonvisie Regio Alkmaar en vanaf begin 2019 naar verwachting ook de regionale woningbouwprogrammering.

Tot circa 2040 neemt zowel het aantal huishoudens als het aantal inwoners toe, waarbij het aantal huishoudens sneller toeneemt dan het aantal inwoners. Hierdoor zijn steeds meer woningen nodig om hetzelfde aantal inwoners te huisvesten. Dit wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door de vergrijzing. Vanwege de vergrijzing zal de vraag naar woningen waarin een mate van zorg geboden kan worden toenemen. Door aantrekkelijke woningen voor gezinnen te realiseren, maar ook door nieuwbouw die interessant is voor (oudere) inwoners van Heiloo, kunnen er via doorstroming eengezinswoningen voor gezinnen vrijkomen.

Missie
De missie van de gemeente Heiloo op het gebied van wonen is: Het versterken van het dorpse karakter; Vergroting van de diversiteit van het woningaanbod; Duurzamer en toekomstbestendiger bouwen dan de landelijke vastgestelde normen; Bevorderen doorstroming op de woningmarkt, zodat iedereen (ook starter) een wooncarrière kan maken; WoonKeur, maar maatwerk mogelijk; Een woningbouwprogramma dat aansluit bij de wensen van de woonconsument en voldoende sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen omvat.

Amendementen
Tijdens de vergadering kwam duidelijk naar voren dat de niet collegepartijen twijfelen aan de gehouden woonmarktonderzoeken. Portefeuillehouder Rob Opdam vindt het jammer dat de onderzoeken in twijfel worden getrokken en zegt dat de visie 'wonen naar behoefte' wel degelijk in de gaten wordt gehouden.

De PvdA pleit ervoor ten minste 40% sociale woningbouw en ten minste 30% middeldure woningbouw in Heiloo te handhaven. De portefeuillehouder zegt dat 40% nergens op gebaseerd is. Wooncoöperaties (o.a. Kennemer Wonen) doen zelf onderzoek en hebben geen angst als die 40% wordt losgelaten. Bij ontwikkeling van een locatie zal gekeken worden aan welke soort woning behoefte is. Ook D66 wil de huidige 40-30-30 verdeling in stand houden. Dat de 40-30-30 verdeling in woningcategorieën wellicht niet de best denkbare is, daar is men het over eens. Maar op dit moment is er geen betere methode voorhanden om transparant en objectief de woningmarkt te sturen. Tevens maakt D66 zich zorgen over het feit dat zonder gerichte maatregelen Heiloo zal vergrijzen. Daarom vindt de partij dat er een beleid moet worden ontwikkeld om jonge gezinnen van oud-Heilooërs terug te laten komen. Portefeuillehouder Opdam noemt het een illusie om dit met actief beleid aan te pakken. Hij deelt de zorg niet, nieuwe wijken trekken jonge gezinnen aan. Heiloo is/wordt niet het vergrijsde dorp zoals geschetst door D66.

Het amendement ingebracht door CDA, Heiloo-2000 en VVD betreffende het vergroten van het aanbod 'middenhuurwoningen' ziet de portefeuillehouder als een ondersteuning van de Woonvisie. Het laatste amendement over kaders bouwen naar behoefte, ingebracht door de PvdA, zal de portefeuillehouder rapporteren aan de commissie, maar hij denkt middelen ingebouwd te hebben in de Woonvisie.

De PvdA vindt dat de gemeente echt de regie moet nemen en moet streven naar een evenwichtige levensopbouw, want Heiloo vergrijst. Door te weinig jongeren staan basisscholen en sportverenigingen onder druk, iets wat de portefeuillehouder betwist.

Doorstroming
Doorstroming op de woningmarkt is zeker een belangrijk punt. Maar zoals het CDA aangeeft, gaat gedwongen doorstroming niet lukken. Ouderen willen echt niet allemaal naar een appartement verhuizen. Dat betaalbare appartementen voor ouderen bouwen belangrijk is, dat is zeker een feit. Maar die appartementen zouden niet alleen voor de oudere doelgroep gebouwd moeten worden. De portefeuillehouder wil niet in doelgroepen spreken omdat juist het bouwen naar behoefte een natuurlijke samenstelling van inwoners van een wijk geeft. Jong en oud door elkaar.

Ook geeft het CDA aan dat bij het laten vallen van de 40-30-30 regeling er bij goede monitoring zelfs meer sociale huurwoningen (categorie 1) gebouwd kunnen worden.

Kadernota Zandzoom
Heiloo Lokaal vraagt de portefeuillehouder naar de Kadernota Zandzoom. Deze kadernota is inmiddels vastgelegd maar het is Heiloo Lokaal ter ore gekomen dat men het voornemen heeft om voor Zandzoom, in de nog te sluiten anterieure overeenkomsten, een passage op te nemen die het toch mogelijk maakt bouwprogramma's (te weten aantallen en type woningen) via zogeheten monitoringsoverleg te kunnen wijzigen. Dat betekent dat de door de raad vastgelegde Kadernota Zandzoom alsnog gewijzigd gaat worden. Heiloo Lokaal vindt dit een zeer zorgelijke kwestie. Portefeuillehouder Opdam geeft aan dat de kadernota niet onderuit gehaald wordt, maar dat na het vaststellen nog wel een wijziging kan optreden om een woning op een andere plek in de wijk te bouwen omdat dat bijvoorbeeld beter uitkomt met de ruimte. Aan het in de nota genoemde type woning wordt niet gesleuteld.

De amendementen van PvdA betreffende 'handhaven aantal sociale huurwoningen categorie 1' en 'kaders bouwen naar behoefte' en het amendement van CDA, Heiloo-2000, en VVD betreffende 'vergroten aanbod middenhuurwoningen' worden aangenomen.

Daarna volgt de stemming over de Woonvisie Heiloo. Deze wordt aangenomen met 10 stemmen voor en 9 stemmen tegen. Collegepartijen Heiloo-2000, VVD en CDA stemmen voor. PvdA, GBH, D66 en Heiloo Lokaal stemmen tegen.

Tekst: Yvonne van Stiphout

GroenSafari door de BUCH Van lokaal GroenSpoor naar regionaal GroenSpoor?

Behoud cultuurhistorisch landschap in de BUCH: het Oer-IJ. Foto: aangeleverd

HEILOO - In Heiloo en omgeving is de werkwijze GroenSpoor ontwikkeld om tot 'verlangenverstrengeling' te komen tussen groene wensen en andere opgaven in de gemeente. Meer en gevarieerder groen kan namelijk niet alleen bijdragen aan de biodiversiteit, maar ook aan de gezondheid en het welzijn van mensen door opname van overtollig regenwater en fijnstof. Het zorgt voor burgerparticipatie en een mooie groene leefomgeving. Deze 'verlangenverstrengeling' leverde mooie resultaten op, zoals een verbinding tussen de landgoederen Willibrordus (GGZ-NHN terrein), Ter Coulster en Nijenburg (Natuurmonumenten) en de BioBorders in nieuwbouwwijk Melco (www.degroenereiger.nl).

Bij regionaal GroenSpoor zijn alle gemeenten binnen de regio Alkmaar betrokken: Langedijk, Heerhugowaard, Alkmaar, Bergen, Heiloo, Castricum en Uitgeest. Het doel van regionaal GroenSpoor is om (extra) draagvlak voor natuur in en tussen steden te creëren door organisaties en personen te betrekken bij het tot stand komen van een fijnmazig – sociaal – natuurnetwerk. Tijdens interviewrondes zijn de groene wensen en initiatieven in beeld bij gemeenten, terreinbeheerders van natuur- en recreatiegebieden en diverse vrijwilligers met groene initiatieven in de regio. Daarnaast is gezocht naar partners die vanuit andere domeinen groene wensen hebben. Dit heeft een aantal gemeenschappelijke wensen opgeleverd: de groensporen.

GroenSafari
Met de GroenSafari, een bustour door onder andere de BUCH-gemeenten langs de gevonden groensporen, hebben de initiatiefnemers, gemeenten en bedrijven hun groenwensen en de kansen en obstakels die zij ervaren toegelicht. Naast wethouder Fred Dellemijn en wethouders uit onder meer Castricum en Bergen, ging ook gedeputeerde Adnan Tekin mee op safari. Een greep uit de onderwerpen die zijn bekeken en besproken: Hoe kan de woningbouwopgave in de Zandzoom zo groen mogelijk worden ingevuld? Als we maatregelen moeten nemen in bestaande wijken voor duurzame energie en klimaatadaptatie, hoe pakken we dat dan aan in combinatie met aandacht voor de kansen van groen? Langs wegen en ook op bedrijventerreinen kan meer aandacht zijn voor bloeiende bermen, niet alleen in het belang van bijvoorbeeld insecten, maar juist ook in het kader van een gezond en aantrekkelijk woon- en werkklimaat. Wat is daar in de regio voor nodig?

Bij verschillende sporen zijn concrete afspraken gemaakt om met elkaar aan de slag te gaan. Zo is er veel animo om binnen de BUCH-gemeenten meer bloeiende bermen aan te gaan leggen met betrokken inwoners.

Midwinter TNNS bij TV Het Vennewater weer groot succes

Er werden veel mooie partijen gespeeld door de 180 deelnemers aan het toernooi. Foto: aangeleverd

HEILOO - De jubileumeditie van Midwinter TNNS startte vrijdag met sneeuwschuiven door de organisatoren en eindigde zondagmiddag met zonovergoten finalepartijen. Het toernooi is voor de vijfde keer met veel enthousiasme georganiseerd.

De 180 deelnemers hebben genoten van de geweldige sfeer in het gemoderniseerde clubhuis, onder de prachtig aangeklede veranda en op de tennisbaan. Nieuw dit jaar was het Midwinter jeugdevenement. Vijftig kinderen van 7 tot 18 jaar hebben laten zien dat tennis niet alleen 's zomers, maar ook 's winters een heerlijke sport is. De inmiddels befaamde Tannesformule stond garant voor een sportief, feestelijk weekend met culinaire hoogstandjes. Tennissers uit de hele regio hebben kennis kunnen maken met de energie en gezelligheid die de inzet van vele vrijwilligers bij TV Het Vennewater teweegbrengt. Als je dit hebt gemist of als je door je deelname aan dit toernooi meer wilt ervaren van de leuke sfeer bij TV Het Vennewater ben je altijd welkom. Of kom een gratis tennisclinic volgen bij een van de toptrainers op 10 maart tijdens de open dag. Meer informatie is te vinden op tvhetvennewater.nl.

Binnenkort padel bij Tennisvereniging TC Heiloo United

Er worden drie padelbanen aangelegd op het park van TCHU. Foto: aangeleverd

HEILOO - De snelgroeiende racketsport padel zal eindelijk ook in Heiloo beoefend kunnen worden!

Padel is een combinatie van tennis, squash en beachball. Bijna iedereen die een keer padel heeft gespeeld is verkocht. Het is een snelle, dynamische sport die snel is aan te leren. Jong tot oud kan het spelen. Je speelt padel met een klein racket. Om de baan staan glaswanden die je in het spel kunt gebruiken. Omdat je padel speelt met 4 personen op een klein veld, is het een hele sociale sport.

Bij TC Heiloo United worden drie padelbanen gebouwd. De bouw verloopt voorspoedig en binnen enkele weken zullen de banen worden opgeleverd. Vrijwilligers zijn druk bezig om ervoor te zorgen dat de organisatie er straks helemaal klaar voor is.

Voor de leden van TCHU is padel een mooie aanvulling en variatie op tennis. Bij padel zijn reactievermogen, tactiek en spelinzicht belangrijker dan kracht. De tennisser die ook padel gaat spelen zal merken dat dit bijdraagt aan het tennisspel.

Verschillende bedrijven, scholen en andere groepen hebben zich al bij TCHU gemeld voor padelclinics. Met drie padelbanen, tennisbanen én de goed verzorgde horeca heeft de vereniging dan ook alles in huis voor sportieve groepsactiviteiten.

Mocht u vragen hebben m.b.t. padel bij TCHU, of u aan willen melden als lid of vrijwilliger, stuur dan een bericht naar padel@tcheiloounited.nl.

Fantastische wintersportweek

De leerlingen kijken terug op een topweek. Foto: aangeleverd

HEILOO - Net terug van het Snowcamp zijn ze, de 69 sportklasleerlingen van PCC Heiloo. Na eerst een clinic thuis te hebben gevolgd, werkten ze een week aan hun alpinevaardigheden in de Oostenrijkse sneeuw. Volgens de leerlingen was het 'een topweek'.

PCC Heiloo is een school die bekendstaat om zijn kleinschaligheid en fijne sfeer. Directeur Dick Ramler is daar trots op: "Bijna iedereen kent elkaar en dat komt de sfeer ten goede. We vinden dat laatste heel belangrijk want alleen wanneer je je prettig voelt, lukt het om goed te presteren." Een gezonde leefstijl is dé rode draad op de school, die een schoolkantine heeft waar behalve watertjes met een smaakje, ook smoothies en broodjes gezond worden verkocht. Het onderwijs is er modern – vanaf volgend jaar werken alle leerlingen met een chromebook –, rijk aan projecten en keuzemogelijkheden zoals een cultuurklas, deelname aan zelfwerkuren of meedoen met de populaire schoolband.

Opvallend veel brugklassers kiezen voor PCC Heiloo vanwege de sportklas. Belangrijk element daarin is de mogelijkheid om mee te gaan op Snowcamp. Voor de meeste leerlingen de eerste keer om zonder ouders naar het buitenland te gaan. Dat geldt ook voor de twaalfjarige brugklassers Jaap en Hannah die nog nagenieten van de wintersportweek. Jaap: "Ik kon al een beetje skiën, maar was nog nooit op wintersport geweest. Ik heb nu echt goed leren parallelskiën. We hadden een hele goede skileraar, maar wat mij het meeste opviel is dat ik het zo mooi vond in de bergen, al die witte sneeuw en de uitzichten. We zijn een keer gaan sleeën en dat vond ik echt vet!" Hannah vult enthousiast aan: "We zijn ook naar een Funpark geweest met allerlei springschansen en 'boxen'. Ik heb toen de hoogste sprong van mijn hele groep gemaakt. 's Avonds deden we met zijn allen altijd spelletjes. Ik sliep met drie vriendinnen op een slaapkamer en dat was zo gezellig!"

Jaap en Hannah. Foto: aangeleverd

Op zaterdag 26 januari jl. keerde de touringcar met de sportklasleerlingen terug in Heiloo. Sportdocente Astrid Langedijk: "Het is een fantastische week geweest waarin veel geleerd is. Niet alleen skiën en snowboarden maar ook zelf verantwoording dragen voor je eigen spullen. Doorzetten en niet zomaar opgeven. Rekening houden met elkaar en elkaar helpen als iets niet meteen lukt. De leerlingen hebben genoten en de leiding heeft genoten van de superleuke groep leerlingen."

Volgend jaar gaan de nieuwe brugklassers natuurlijk ook weer op Snowcamp, maar Jaap en Hannah zitten dan in de tweede klas.

Sfeerproeven op PCC Heiloo? Dat kan tijdens het Open Huis op woensdag 13 februari van 19.00-21.00 uur. Hartelijk welkom op PCC Heiloo!

Def Americans, Cold Turkey en The Boogie Dogs Popweekend in café De Vriendschap

De Def Americans weten de sfeer en rebellie van de legendarische Johnny Cash goed neer te zetten. Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - Akersloot zal zaterdag 16 februari weer een hoogtepunt beleven in de muzieksfeer met een optreden van de Def Americans in de zaal van café De Vriendschap. Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren de swing, sfeer en rebellie van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken.

De songs die 'The Man In Black' zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden opnieuw leven ingeblazen door Def Americans Johnny Cash Tribute. Het definitieve 'seal of approval' werd afgegeven in 2013 toen de band werd benaderd om Johnny's jongere broer Tommy Cash te begeleiden tijdens zijn concerten in Nederland.

Naast het optreden van Def Americans staat er nog een topper op het podium van De Vriendschap, namelijk de Noord-Hollandse topformatie Cold Turkey, winnaar van de Grote Popprijs van Nederland en zeer succesvol de laatste jaren.

De Vriendschap aan de Kerklaan 18 in Akersloot opent zaterdag 16 februari zijn deuren om 20.00 uur. Aanvang muziek 21.00 uur. Entree 12,50 euro. Kaarten zijn online te reserveren via ikbenaanwezig.nl, telefonisch 0251-312866 of via WhatsApp: 06-51387333.

Zondag 17 februari treedt de roemruchte rock-'n-rollformatie The Boogie Dogs op. Een grote trekpleister op het gebied van echte rock-'n-roll. Nummers van o.a. Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Buddy Holly, Chuck Berry en Elvis Presley komen ruimschoots aan bod. Het optreden begint om 15.00 uur en er is een grote dansvloer. De entree is 5 euro.

Lezing Kick Bras in Abdij van Egmond

EGMOND-BINNEN - In de Egbertzaal (Abdij van Egmond) is op 9 februari a.s. een lezing van Kick Bras over de spiritualiteit van Dietrich Bonhoeffer. De aanvang is 14.00 uur en de toegang is 12,50 euro, graag reserveren via boeken@abdijkaarsen.nl of via de website abdijvanegmond.nl/bezinningsaanbod/lezingen. Kick Bras is theoloog en als medewerker verbonden aan het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen. Hij schrijft voor een breed publiek over Bonhoeffer, die je leert hoe de boodschap van de Bijbel te gebruiken als leidraad bij het leven in onze seculiere maatschappij.

Revolutionaire Smaakbeleving bij Bakkerij Putter!

LIMMEN - Soms drink je een koffie die zó apart is, dat je er de opzwepende wereld van Cuba in proeft.... En dat was ook de bedoeling van koffiebrander Willem Putter van de gelijknamige bakkerij aan de Middelweg in Uitgeest.

Na een zeer intensief proeftraject heeft hij een nieuwe Cuba Coffee ontwikkeld, een opzienbarende single waarvan de smaak wordt bepaald door het ideale microklimaat waarin hij groeit. Door het maken van een juist brandprofiel kan je de smaak die van nature in een koffieboon zit eruit halen, en dat is nu juist de kunst... Voor elke boon maakt hij een apart profiel.

De volromige body in combinatie met de gedurfde melange van chocolade met een honingachtige zoetheid, én een vleugje tabak met een superieure aciditeit, resulteerde in een smaak die met recht sensationeel genoemd mag worden. Een unieke smaakbeleving, die respect afdwingt.

Geslaagde Dansdemo TIOS Limmen

LIMMEN – De streetdance-/hiphop-, dancehall- en breakdancegroepen van TIOS Limmen hielden op zondagmiddag 27 januari een geslaagde Dansdemo. De sporthal aan de Hogeweg liep aardig vol en zelfs toen de show al begonnen was, kwamen er nog mensen binnen.

Sinds september heeft Cindy Spek de jongste streetdancers onder haar hoede. Hun eerste dans was op de muziek van 'Scream' (Usher); hier hebben zij sinds september hard op geoefend. Voor hun tweede dans hebben de meiden zelf stukjes dans verzonnen en zijn ze erg creatief geweest op 'Taki Taki'.

De twee dancehallgroepen staan ook onder leiding van Cindy Spek en de dames lieten zien dat ze enorm zijn gegroeid. Er werd op verschillende muziekstijlen gedanst en vooral op 'Reet Petite' was het voor sommige dames wennen op hoge hakken.

Dit jaar heeft Falko de Graaf drie breakdancegroepen en ook die lieten zich van hun beste kant zien. Dit werd zeer gewaardeerd door het publiek dat enthousiast begon mee te klappen! In groep 1 zitten de jongste talenten en die lieten zien dat ze al aardig wat coole moves in huis hebben. Groep 2 bestaat uit al wat meer gevorderde dansers en ze lieten dit zien aan de hand van gave & coole moves. Zij hebben zelfs meegedaan met de Dance Battle in Hoorn. Groep 3 traint al jaren samen, ze zijn erg fanatiek en supergoed! Zij begonnen met een mooie opbouw met de muziek 'Chariots of Fire' waarna zij de beste moves lieten zien en de vetste choreografieën uit de kast haalden. Ook Falko gaf nog een staaltje supergoede breakdance weg, waar het publiek zéér enthousiast op reageerde.

Jesper Peterse tiende op NK

HEILOO - Afgelopen weekend werd in Omnisport in Apeldoorn het Nederlands Kampioenschap meerkamp gehouden. AV Trias-atleet Jesper Peterse (20) deed voor het eerst mee in de categorie senioren en werd tiende.

Op zaterdag stonden de 60 meter, verspringen, kogelstoten en hoogspringen op het programma. Met twee persoonlijk records (pr), 9,81 m bij het kogelstoten en 7,52 s op de 60 meter, was het een goede eerste dag voor Peterse.

Zondag moest de dag worden waarop Peterse zijn goede prestaties ook in een goede klassering om zou zetten, want de 1000 meter, 60 meter horden, polsstokhoogspringen en verspringen behoren tot zijn beste onderdelen. Uiteindelijk pakte Peterse de meeste punten op de 60 meter horden (8,61 s), 1000 meter (2:51,30 s, pr) en polsstokhoogspringen (4,41 m, pr). Alle uitslagen samen brachten Peterse op een puntentotaal van 4747 en een tiende plaats op het NK.

Oprichting Stichting Sports4all Heiloo

V.l.n.r.: Frans Endel (voorzitter), mr. Jan Langedijk (notaris ) en Petra Haverman-Hoek (secretariaat). Thijs Noordman (penningmeester) ontbreekt op de foto. Foto: aangeleverd

HEILOO - Met de ondertekening van de akte is de oprichting van de Stichting Sports4all Heiloo een feit geworden. Deze organisatie opereerde hiervoor onder de vlag van de SportRaad Heiloo met als doel de mensen met een beperking meer faciliteiten te bieden. Zo wordt nu door vrijwilligers om de week bowlen en badmintonnen georganiseerd. Actus Notarissen uit Heerhugowaard was bereid om de akte van oprichting tegen minimale kosten in orde te maken.

Vitaal ouder worden

EGMOND-BINNEN - In het Woensdagochtendcafé van 13 februari zijn de huidspecialisten Anja Zentveld en Wilma Brands te gast. Wat vertelt de huid u over uw gezondheid? Ouder worden zonder medicatie, is dat haalbaar? Neem je gezondheid weer in eigen hand! Voeding kan hierin een rol spelen. Benieuwd? Van harte welkom! Woensdag 13 februari van 10.30 tot 12.00 uur in Dorpshuis De Schulp, Visweg 45 in Egmond-Binnen. Koffie/thee: 1 euro; de lezing/workshop is gratis!

KNIPKAPSTER INGRID MEERMAN heeft VAKANTIE van ma 18 t/m zat 23 februari. Kerkweg 42, Limmen www.knipkapster.nl Tel; 06-28865509

Kim's Haarsalon heeft nieuwe prijzen! Knippen dames/heren is €15,- Knippen kleuren vanaf €45,- Highlights vanaf €25,- Permanenten+knippen €65,- Wassen Föhnen€ 15,- Voor meer informatie kunt u bellen naar: 06-30042383. Pinnen is mogelijk! Tot snel bij Kim's Haarsalon.

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €o,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. Di t/m Za 10-5 De oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072-5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor een gratis offerte: 06-41803734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Muzieklessen volgen in het Opstaporkest? In het Opstaporkest leren kinderen met behulp van blokfluit, boomwhackers en klein slagwerk de beginselen van het samen muziek maken. Inschrijving via www.mv-eensgezindheid.nl.
Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail: janbaltus@hotmail.com Tel: 06-40095081

TE KOOP Haarföhn nieuw €30, Heren winterjas D. blauw mt 52 €30, zgan ijzer paaltje Amsterdammertje €20 Tel.06 -1048 8878

Schildersbedrijf Limmen. 50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten. Tel. 06 - 4247 9384

Zondag 24 februari en 24 maart is er weer een rommelmarkt in het sportpaleis in Alkmaar. Wij hebben er zin in, tot Zondag!

Grote sortering gebruikte fietsen in vele uitvoeringen. Ook elektrische fietsen incl. Bovag garantie. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en verkoop. www.barrydevriesautos.nl De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel. 06-21598809

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06-22020702 AGM-DEALER

Grote sortering gebruikte
fietsen in vele uitvoeringen
. Ook elektrische fietsen incl. Bovag garantie. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241
www.bosmantweewielers.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06-50641386

Ambachtelijke binnenschilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw sauswerk en behang. K.v.k vrijbl.prijsopgave 06-39870829

Gevr. kleding, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG,-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-5069052

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ontspannen en voor alle leeftijden. Info: 06-38279213

Hometrainer verhuur
voor fitness en revalidatie toepassingen. Info: Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl