De Uitkijkpost

10 juli 2019

De Uitkijkpost 10 juli 2019


Geliefde directeur PCC Heiloo met keuzepensioen

Dick Ramler tijdens zijn afscheidsreceptie. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Donderdagmiddag 4 juli vond bij het PCC Heiloo de afscheidsreceptie plaats van directeur Dick Ramler. Dick, die veel heeft betekend voor met name PCC Bergen en PCC Heiloo, gaat met keuzepensioen.

In 2007 trad Dick Ramler, van oorsprong docent geschiedenis, aan als directeur van PCC Bergen. Onder zijn leiding vond een fikse modernisering plaats van het monumentale schoolgebouw. In 2012 maakte hij de overstep naar PCC Heiloo. Ook hier kreeg Dick te maken met een verouderd schoolgebouw. Maar dit gebouw ging plaatsmaken voor nieuwbouw. Het werd een duurzaam gebouw waarbinnen ruimte kwam voor een gezonde leefstijl. De ongezonde automaten gingen de deur uit en er kwam een schoolkantine met gezond voedsel.

Zijn liefde voor het onderwijs is nooit minder geworden: "Een school moet een veilige omgeving bieden, waar leerlingen zichzelf mogen zijn én waar ze zich kunnen ontplooien. Het is belangrijk om te kijken naar wat een kind nodig heeft. Juist ook daarom heeft de identiteit van onze school met zijn zes kernwaarden mij altijd zo aangesproken, het gaat om de menselijke maat en echte persoonlijke aandacht. Een leerling moet het gevoel hebben dat hij gezien wordt en in zijn waarde wordt gelaten."

Dick Ramler. Foto: aangeleverd

Tekst: Yvonne van Stiphout

Zelfvertrouwen, vriendschap en respect in de Alpen

De groep heeft afgezien, grenzen verlegt en vooral ontzettend genoten in de Alpen. Foto: aangeleverd

HEILOO - In 2018 is een groep van zeven sporters van Hattrick Zorg een grote uitdaging aangegaan. En zaterdag 22 juni was het dan eindelijk zover: samen met zeven begeleiders vertrok de groep naar Oostenrijk om een week lang door de Alpen te wandelen.

En een uitdaging werd het zeker. De groep heeft afgezien, grenzen verlegd en vooral enorm genoten van de fantastische omgeving en het samen bedwingen van de machtige bergen. En gelukkig hadden ze het weer ook mee: de hele week was het zonnig en droog.

De driedaagse huttentocht was het absolute hoogtepunt van het project. Drie dagen lang wandelen van de ene naar de andere Alpenhut, allemaal over smalle en lastige bergpaden. Paden met stenen, rotsen en sneeuw. Mede dankzij de hulp van de Nederlandse berggids Matthijs is iedereen veilig en tevreden thuisgekomen. Gelukkig had de groep ook de beschikking over goed materiaal, dat gekocht kon worden door de sponsoring van Stichting Kees, De Zware Hufters en een aantal andere partijen.

Deze geweldige prestatie heeft de groep zelfvertrouwen en een onoverwinnelijk gevoel gegeven. Er zijn vriendschappen ontstaan en iedereen heeft nog meer respect voor elkaar gekregen. Kortom, het was een geslaagd project voor de sporters van Hattrick Zorg.

Tentoonstelling 'Kunst in Herinnering' geopend

Mevrouw Ilona Sandbergen-Praetorius onthult samen met Josta de Graaf-Gieltjes de vitrine met werk van haar vader. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Vrijdagmiddag 5 juni kwamen vele genodigden naar het Historisch Museum voor de opening van de tijdelijke tentoonstelling 'Kunst in Herinnering'. Mevrouw Ilona Sandbergen-Praetorius (85) verrichtte de opening.

Mevrouw Sandbergen-Praetorius is de dochter van een van Nederlands eerste couturiers Joan Praetorius, die jaren in Heiloo woonde en zelfs voor het Koninklijk Huis japonnen ontwierp. Naast de opleiding tot modeontwerper deed Joan Praetorius ook een opleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. In de vitrine die bij de opening werd onthuld kunnen bezoekers een schilderij van de hand van Praetorius zien met daarop zijn toen 18-jarige dochter Ilona. Tevens zijn de baljurk, een cape met capuchon, een bijpassend tasje, een brillen- en het sigarettenpijpje-etui, de mitaines en het kaartje van Ilona Praetorius te zien. De baljurk en de cape zijn door Joan Praetorius ontworpen. De vitrine is zeker een eerbetoon aan de vader van Ilona.

Naast het werk van Joan Praetorius wordt ook werk van andere overleden kunstenaars uit Heiloo tentoongesteld. Naast schilderijen zijn er ook marionettenpoppen en beelden te zien.

Een advertentie van het Brunogebouw, gemaakt door Joan Praetorius. Geschonken door Ilona Sandbergen-Praetorius aan het Historisch Museum. Foto: STiP Fotografie

De tentoonstelling is vanaf zaterdag 6 juli tot en met half oktober open voor publiek. Openingstijden van het Historisch Museum: dinsdagavond 19.00-21.00 uur, zaterdag en zondag 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Tien vragen aan... Cor Zegwaard

Foto: aangeleverd

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Amsterdam, en na de nodige verhuizingen met mijn ouders neergestreken in Heiloo. Ik woon hier alweer 42 jaar.

2. Hoe werk je mee aan een betere wereld?
Ik mag mijn vak graag uitoefenen voor bijzondere patiëntengroepen (psychiatrisch en/of geestelijk gehandicapten). Door een verschil van inzicht met de manager van de instelling waar ik werkte ben ik voorlopig even gestopt, maar wie weet in de toekomst…

3. Wat is jouw 'guilty pleasure'?
Ik ben verslaafd aan Wikipedia. Ik kan eindeloos door de meest stompzinnige pagina's bladeren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ik kan inmiddels schijnbaar eindeloos nutteloze informatie opdreunen waar niemand wat aan heeft, alleen omdat ik het ooit eens gelezen heb…

4. Wat is jouw passie?
Mijn vrouw Sita en kinderen Corijn en Benthe natuurlijk, maar verder mag ik graag sleutelen aan auto's. Het liefst sleutel ik aan mijn ouwe Engelse 'knutsel' klassieker, een Morgan uit 1967. En zoals het een oude auto betaamt is er altijd wel iets stuk of moet er iets gerepareerd worden, maar dat is juist het leukste. Alleen de tijd hè?

5. De persoonlijke vraag van Yvonne Welagen:
"Wat heeft jou doen besluiten om tandarts te worden en brengt het je wat je ervan had verwacht?"

Vanaf m'n elfde/twaalfde jaar wilde ik al tandarts worden. Prutsen met bouwpakketjes vond ik geweldig; hoe kleiner en pietepeuteriger hoe fijner ik het vond. Helaas voorzag ik hier geen betaalde baan in, maar de tandheelkunde is nog veel leuker. Ik kan het iedereen aanbevelen. Ik ga iedere dag met plezier naar m'n werk.

Ik geef de vragen door aan Marieke Kwast. Mijn vraag aan Marieke is:
"Hoe bevalt het om pionier te zijn in Zuiderloo?"

Eerste Liturgisch Muziekfestival gemoedelijk

Burgemeester Romeyn opent de eerste editie van het Liturgisch Muziekfestival. Foto: aangeleverd

HEILOO - Afgelopen zondag 7 juli heeft op het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood de eerste editie van het Liturgisch Muziekfestival plaatsgevonden. Burgemeester Romeyn opende het festival met het doorknippen van een vlaggenlijn en bisschop-coadjutor Mgr. Hendriks zegende het met kwast en wijwater.

Het thema van de dag was Baltische staten en Rusland. Het weer werkte goed mee en in de buitenlucht rondom de vijver verzamelden mensen zich om in het zonnetje te genieten van de muziek. De banken aan de rand van de vijver waren de perfecte plaatsen om het water, de bloemenweelde en het podium tot hun recht te laten komen. Het water droeg de klanken van de muziek tot ver in het park. Vlak bij het buitenpodium zaten mensen op de grond in groepjes bijeen. De sfeer was open en gemoedelijk.

"Wij komen volgend jaar zeker terug," zei een van de bezoekers, "maar dan met een grotere groep." Opvallend was de verschijning van de foodtruck 'Miss Piggy'. "Ik ben nu helemaal zen," was het antwoord van de verkoopster aan het einde van de dag.

Een gezinnetje dat over het terrein liep, genoot duidelijk van de omgeving. De prachtig beschilderde Genadekapel, de grote kapel, maar ook de Runxputte. "Wat een fantastische locatie. Het is moeilijk kiezen naar welk programmaonderdeel we nu zullen gaan, het Russische Koor of het Amstel Saxofoon Quartet," aldus de moeder. "We vinden het allemaal mooi."

Op 28 juli vindt het festival opnieuw plaats rondom het thema IONA en Ierland, en op 25 augustus zijn klanken uit het Zuiden aan de beurt.

A je to (GROOT) Buurman & Buurman (KLEINER)

HEILOO - Buurman & Buurman, wie kent ze niet? Deze twee sympathieke buurmannen komen zaterdag 13 juli naar winkelcentrum 't Loo met de Buurman & Buurman Kluskeet Experience.

Van 11.30 tot 16.30 zijn Buurman & Buurman in en rond het winkelcentrum te vinden. Jij komt ze toch ook knuffelen of een high five geven? En verder kan je springen, knutselen en natuurlijk kan je op de foto! De kluskeet is ook weer aanwezig, dus de chaos is compleet. Tot zaterdag, a je to!

Samen sterk voor de ontwikkeling van het kind

Niets is zo belangrijk als de ontwikkeling van je kind(eren). Foto: aangeleverd

HEILOO - Niets is zo belangrijk als de ontwikkeling van je kind(eren). Ze maken een voortdurend groeiproces door en de ontwikkeling gaat razendsnel. Bij kinderopvang Kits Oonlie bieden ze een veilige en vertrouwde omgeving waar kinderen in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers. Soms verloopt het groeiproces niet helemaal zoals het hoort.

Kits Oonlie werkt samen met kinderfysiotherapie Nelissen. Ouders en kinderen kunnen hier terecht met vragen omtrent de ontwikkeling van het opgroeiende kind in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De kinderfysiotherapeut zorgt ervoor dat de kinderen zo ontspannen mogelijk met veel zelfvertrouwen en plezier zich bewegen en ontwikkelen.

Door gezamenlijk overleg, observeren en informatie uitwisselen, kunnen zij samen met ouders op zoek naar de juiste oplossing om hun kind te bieden wat het nodig heeft, zodat het zich kan versterken op lichamelijk en emotioneel gebied.

Leuke actie Hareninvlechten.nl

Foto: aangeleverd

HEILOO - Met hareninvlechten.nl heeft Heiloo een bijzonder bedrijf binnen de dorpsgrenzen. Eigenaar Marlene Roodbol is een echte 'vlechtqueen'. Ze is auteur van een boekenreeks en tevens vlechtstyliste tijdens workshops, events en feestjes. En wie denkt dat dit alleen voor dames en meisjes is, zal verrast zijn: ook vaders sluiten zonder problemen aan bij de workshops, die ook in Heiloo worden gehouden. Sinds kort toert Marlene ook door het land met haar Vlechtacademy. Marlene: "Het is vaak een verrassing in wat voor setting ik beland, maar het is altijd een gemotiveerd groepje dat zich als een razende alle vlechttechnieken eigen wil maken. Met het boek voor beginners óf gevorderden gaan ze blij naar huis, heerlijk! Mijn website www.hareninvlechten.nl werkt ook uitstekend, ik word doorgaans snel gevonden op het web." Na afloop van het voor Nederland zo succesvol verlopen WK vrouwenvoetbal komt Marlene met een leuke actie voor lezers van Uitkijkpost: stuur een e-mail naar info@hareninvlechten.nl en maak kans op haar boek!

Beeldschermvrije zomer

Nog een paar dagen school en dan is het vakantie. Hoera! Tijd om... creatieve oplossingen te bedenken om de kinderen bezig te houden, oppas te regelen en ze van die bank af te krijgen. Want anders is het 100% game time.

Nog even volhouden en dan lekker met het hockeygezin op vakantie. Geen telefoons, Playstations, YouTube etc. Dat doen we inmiddels al jaren en het rare is dat vanaf dag 1 de kinderen dit heel goed blijken te kunnen. Ineens gaan ze voetballen, badmintonnen, zwemmen, suppen, fietsen, tekenen, spelletjes doen en zelfs rustig boekjes lezen. Een transformatie! Wekenlang gezellige kinderen die buitenspelen. Ze bloeien op en zelfs de communicatie onderling wordt er beter van (i.p.v. op elke vraag een antwoord als 'Jahaaaa…').

Elk jaar hebben wij onderling dan ook weer de doelstelling om die 'beeldschermvrije' weken door te trekken als we weer thuis zijn, maar elk jaar lukt dit toch weer niet. Zodra we thuis zijn gaan die koppies weer op 'online' en 'beeldscherm'. Hoe kan dat toch? Waar zit hem dat toch in? Hoe krijg ik ze ook thuis van die beeldschermen af? Duidelijke afspraken, ze bezighouden, 'paaien' of straffen? We hebben alles geprobeerd.

Ook dit jaar gaan we weer voor een offline vakantie. Hockeyvader vindt het zelf heerlijk en ook dit jaar heb ik een aantal weken de tijd om een list te verzinnen om dit door te trekken na de vakantie. Gaat het lukken? Denk het niet, maar als je het niet probeert… Ik wens iedereen een heerlijke beeldschermvrije vakantie toe. Moet je eens proberen, heel verhelderend.

15 juli in De Trog Bijna Vergeten Verhalen-Huisvlijt: breien, haken en stoeltjes maken

Wanneer vertelt u elkaar nog verhalen over vroeger? Foto: aangeleverd

HEILOO - Maandag is geen wasdag meer. Kleding wordt nauwelijks meer vermaakt. Wie heeft er nog zelfgebreide sokken aan? Wanneer hebt u voor het laatst slootje gesprongen? Wat kwam er allemaal kijken bij een ouderwetse bruiloft? Wanneer vertelt u elkaar nog verhalen?

Er is veel te vertellen over het dagelijks leven van vroeger en hoe dit in een mensenleven is veranderd. Het vertelproject Bijna Vergeten Verhalen van het Oud-Standing Zomerprogramma is op zoek naar mensen die zin hebben om daarover te vertellen en/of te luisteren naar verhalen en herinneringen.

Het thema is: Het bos, het duin en de moestuin.

15 juli in Theeschenkerij De Trog van 14.00 tot 16.00 uur.

Deelname € 7,50 inclusief koffie & thee. Aanmelden bij VVV De Verhalenkamer. info@verhalenkamerwillibrordus.nl of 06-22795336.

Kermis Heiloo volop genoten door jong en oud

Foto's: aangeleverd

HEILOO - Van donderdag 4 tot en met zondag 7 juli stond Heiloo in het teken van de kermis. Op de Heerenweg was het vier dagen lang groot feest, met muziek binnen en buiten in de tent. Ook het kermisterrein aan de Omloop werd goed bezocht. Wegens aanhoudende droogte werd wel het traditionele vuurwerk op de vrijdagavond afgelast.

Donaties kringloopwinkel XopX

Het door De Skulpers georganiseerde festival trok veel bezoekers. Foto: De Skulpers

LIMMEN - Kringloopwinkel XopX heeft in het tweede kwartaal geld gedoneerd aan de onderstaande doelen:

€ 1.500,00 Stichting Tess Unlimited in Guatemala
€ 1.500,00 Stichting Mago, West-Kenia
€ 750,00 Dojo 't Loo

Een donatie van € 500 ging naar:
Sekolah Batulaijar School Dusun in Penanggak/Lombok; Resource Link Foundation Netherlands in Ghana; De heer en mevrouw Grandiek in Warmenhuizen; Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp; Stichting Fursa (Kenia); Stichting Gambia School Children; Stichting WOL (onderwijs in Burkina Faso); Stichting Anders Leren (Suriname); Stichting Ajuta, gemeente Sighetu, Roemenië; Stichting Un Abrazo Para Los Amigos, Argentinië; Digital Education Africa Network; Stichting Tools to Work

€ 250 ontvingen Stichting Vrienden Noordhollands Jeugdorkest en bibliotheek Heiloo.

Stichting Zelfstandig wonen Heiloo ontving een bijdrage van € 125.

Opkikkers juni
Naast bovenstaande donaties worden er ook maandelijkse en jaarlijkse giften gegeven: o.a. Stichting Gered Gereedschap € 300,00 per jaar. Tevens schenkt XopX elke week een opkikker van € 250,00. Deze zijn elke maand te lezen in Uitkijkpost en op de website van XopX. De opkikkers van de maand juni zijn gegeven aan Jasper van Putten voor het schrijven van een boek over zijn zoon Daan die het downsyndroom heeft, de Stichting Huntington Zaanstreek, en de heer Niels Evertze uit Castricum, die heeft gelopen voor Stichting KiKa.

Ook De Skulpers uit Castricum kregen een opkikker! Na een succesvol Festival van Dorp tot Kust is de opkikker toegekend aan dit shanty- en folksongkoor. Zij organiseerden op 26 mei j.l. een festival van 22 zeer diverse koren op 7 podia waaraan zij zelf ook meededen. Dit gratis festival werd door zo`n 6.000 mensen bezocht. Zij konden gebruik maken van twee bussen en een huifkar om de podia te bereiken. De meeste mensen kwamen op de fiets langs het 3 km lange traject van het dorp, het nieuwe te benoemen Schelpenvisserplein, tot aan de kust, in dit geval Paviljoen Zeezicht. Dit tweejaarlijkse festival werd voor de tiende keer georganiseerd. In 2020 vinden de Vrienden van De Skulpers-avonden plaats. Twee mooie avondconcerten met een muzikaal gastoptreden.

Vrijwilligers gezocht
Het is druk in onze kringloopwinkel en zonder inzet van vrijwilligers zijn deze donaties niet mogelijk. Heeft u zin om ons te komen helpen? U bent van harte welkom! Kringloopwinkel Keer op Keer, Rijksweg 127 in Limmen, tel. 072-5325962. Openingstijden: dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

A-, B- en C-diploma's voor leerlingen zwembad Loos

HEILOO - Zaterdag 6 juli was het erg vroeg dag voor leerlingen van zwembad Loos. De kinderen voor hun C-diploma mochten als eerste; ze moesten zwemmen met kleding aan, onderwaterzwemmen en afstanden zwemmen. Nadat zij klaar waren mochten de A- en B-kandidaten hun kunsten laten zien. Zij stonden te trappelen om voor de grote zomervakantie hun diploma te verdienen. Alle leerlingen kregen een daverend applaus!

De leerlingen voor A: Iman Qudosi, Marijn Hoff, Ivy Wijker, Lucy de Niet, Seb Zwaga, Julia van der Poll, Melle van der Poel, Alle Heijna, Koen Levering, Isa de Vries, Julia Lambrechts, Fayenne Hoogerwerf, Viggo van Dongen, Pip van 't Hoff, Mila Ahekian, Chloé Louise de Vries, Julia van Dam, Annabelle Steenbergen, Yiska van der Poll, Lucas van Cronenberg, Luuk van Mooren.

De leerlingen voor B: Anne Littooy, Jesper Kits, Kick Vijzelaar, Door de With, Emma Zwart, Maartje Zonneveld, Femke Vreeker, Juul Spelt, Saar van Binsbergen, Sebastiaan Beentjes, Wout Berghuijs, Britt Jonker, Noud Velzeboer, Joris Westerman, Marlou Apeldoorn, Julian Bos, Aref Abo, Sammy Ruigewaard, Janne Zwemmer, Floris Osinga, Nout de Vos, Eline Bos, Hossein Hamad, Zakharia Hamad, Lieke van der Poel, Shanet Binyam.

De leerlingen voor C: Ermias Fresenay Seltene, Laurens Jurrius, Hélène Ton, Julia Venema, Elke Nieuwmeijer, Megan Kos, Maurits van Schouten, Anna Meijne, Elias Fressenay Seltene, Madhya Smakman, Arvid Bohemen, Xavi van Zelst.

Groep 8 Benedictusschool organiseert high tea

Foto: aangeleverd

HEILOO - Vrijdag 3 juli verzorgden de kinderen van groep 8 van de Benedictusschool traditioneel een high tea voor alle leerkrachten. Het werd een bijzondere high tea, omdat ook hun juf Helen van der Veer afscheid nam van de school. Helen werkt ruim 17 jaar bij Blosse Onderwijs en Opvang en haar rechtsvoorgangers. De laatste 7 jaar was zij werkzaam op de Benedictusschool. Op dit moment volgt Helen een masterstudie wiskunde, die zij samen met een stage gaat combineren met een nieuwe baan in het voortgezet onderwijs op een school in Haarlem.

Hi-Glow, de eerste lichtjesavond van Heiloo

HEILOO - De horecaondernemingen rondom de Witte Kerk hebben iets leuks bedacht: Hi-Glow, lichtjesavond in Heiloo. Op donderdagavond 18 juli zetten horeca, winkeliers en omwonenden gezamenlijk Heiloo in het licht!

Wat is de bedoeling?
Het initiatief komt van de horeca rondom de Witte Kerk. Di Fiorentina, De Kamer, Herberg Jan en Spijkers steken zowel binnen als buiten lichtjes aan. Op de diverse terrassen, maar ook binnen begin je de vakantie zo wel heel gezellig! Tijdens Hi-Glow wil de organisatie zoveel mogelijk lichtjes en gezelligheid in Heiloo. "De eerste editie begint kleinschalig. Iedereen wordt gevraagd om een kaars, windlicht, lampion of waxinelichtje in de voortuin of achter het raam te zetten om zo bij te dragen aan het evenement. Uiteindelijk wordt het hopelijk een zomerse traditie die de vakantie inluidt," aldus de organisatie.

Voor de bewoners en bezoekers belooft het een gezellige en zwoele zomeravond te worden. Je bent van harte uitgenodigd om een rondje om de Witte Kerk te wandelen om de sfeer te proeven van de eerste editie van Hi-Glow, lichtjesavond Heiloo!

De organisatie hoopt natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen en op het evenement afkomen en dat Hi-Glow als een olievlek over Heiloo uitvloeit zodat over een paar jaar Heiloo oplicht tijdens Hi-Glow. Jij komt toch ook?Wat doe jij deze zomer?

Vakantie... alles mag en niks moet. Heb je zin om iets te doen, maar weet je niet wat? Geen probleem, Uitkijkpost maakte een overzicht van allerlei activiteiten in de regio. Er zit vast wel iets leuks tussen!

6 juli tot en met 1 september: Hildes vakantiehuis (Castricum)
Hilde verwelkomt bezoekers in haar huis deze zomer met 'Hildes Vakantiehuis', een activiteitenprogramma van dag tot dag voor alle leeftijden. Er is er van alles te beleven rond de tentoonstelling 'Liefs van Julia', waaronder knutselen geïnspireerd op de bronstijd, leer vechten als een bronstijdstrijder of volg een workshop tingieten. Voor meer informatie en tijden: www.huisvanhilde.nl.

Iedere woensdag tot en met 28 augustus: Zomerbraderie (Egmond aan Zee)
Van 17.00 tot 22.00 uur bruist het tijdens deze zomerbraderie in de Voorstraat. Het dorp is gevuld met muziek, marktkramen en vooral veel gezelligheid. Het vakantiegevoel dicht bij huis!

11 tot en met 14 juli: Kermis Egmond aan den Hoef
Een ritje met de botsauto's, een rondje in de draaimolen of genieten van het sfeertje onder het genot van een oliebol of suikerspin. Het kan allemaal op de kermis.

12 tot en met 14 juli: Festival Bakkum Vertelt (Bakkum)
Camping Bakkum is podium voor de 8ste editie van dit muziek & theater festival. Bakkum Vertelt creëert een unieke beleving: midden in de natuur, een intiem festival met een uitgebreid programma. Het is een festival voor het hele gezin en gratis toegankelijk! Meer informatie: www.bakkumvertelt.nl

14 tot en met 18 juli: Sprookjestuin in de Tuin van Kapitein Rommel (Castricum)
Van 09.30 - 16.30 uur wordt de Tuin weer omgetoverd in een waar sprookje. Kunstenares Anja Jonker heeft weer flink haar best gedaan om de sprookjesfiguren nieuw leven in te blazen. Zie www.tuinvankapiteinrommel.nl voor meer informatie.

17 tot en met 24 juli: Kermis Egmond aan Zee
Voor iedere kermisliefhebber wat wils op deze zomerkermis in Egmond aan Zee. Door de aanwezigheid van de vele toeristen waan je je op vakantie terwijl je geniet van de oer-Hollandse kermisactiviteiten.

18 juli: Hi-Glow (Heiloo)
De horecagelegenheden rondom de Witte Kerk organiseren in 2019 voor de eerste keer een sfeervolle lichtjesavond rondom de Witte Kerk. Zowel binnen als buiten gaan de lichtjes aan.

Iedere vrijdag van 19 juli tot en met 30 augustus: Kinderkaasmarkt (Alkmaar)
De kinderkaasmarkt is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. De gids neemt de kinderen mee naar het deel dat normaal niet toegankelijk is voor publiek. De kinderkaasmarkt duurt van 10.30 tot 11.00 uur en van 11.00 tot 11.30 uur. Hier krijgen ze uitleg en hebben ze prima zicht op wat er allemaal gebeurt op de markt. Meer informatie: www.kaasmarkt.nl.

21 juli: Beleven en overleven in de Schoorlse Duinen (Schoorl)
Waar vind je water in de duinen? Leer hoe je kunt overnachten en maak je eigen pijl en boog op de buitendag. Maak zelf de kruidenboter voor op je broodje. Aanmelden of meer informatie via schoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl

24 juli: zomerconcert Witte Kerk (Heiloo)
Orgelconcert van Dub de Vries in de sfeervolle Witte Kerk, van 12.00 - 13.00 uur.

25 juli tot en met 29 juli: Victorie Sail Alkmaar 2019
Alkmaar verwelkomt een unieke collectie van 200 historische binnenschepen, die voor een prachtig spektakel op het water gaan zorgen. Genieten rondom het Noordhollandsch Kanaal en de Alkmaarse binnenstad.

28 juli: Kofferbakmarkt (Heiloo)
De laatste kofferbakmarkt van dit seizoen aan De Omloop in Heiloo. Van 09.00 tot 15.00 lekker struinen, op zoek naar een verborgen schat. Meer informatie: Facebookpagina Kofferbakmarkt Heiloo.

28 juli: Uit je Bak festival (Castricum)
Op Uit je Bak komen muziek, theater, dans en kunst samen in het Willem de Rijkepark. Aanvang 13.00 uur, meer informatie www.uitjebak.nl

3 tot en met 6 augustus: Kermis Akersloot
Breng een bezoekje aan de kermis en geniet van alles wat je ziet.

7, 14, 21 en 28 augustus: zomerconcert Witte Kerk (Heiloo)
Orgelconcert van resp. Hans Stehouwer (7/8), Peter Rijs (14/8), Jan Visser (21/8) en Gerard Leegwater (28/8) in de sfeervolle Witte Kerk, van 12.00 - 13.00 uur

7 en 21 augustus: Vakantiecocktail bij de Tuin van Kapitein Rommel (Castricum)
Creatief bezig zijn, van 13.00 - 16. 00 uur. Opgeven is noodzakelijk via de website: www.tuinvankapiteinrommel.nl

17 augustus: Gondelvaart Koedijk
Aanschouw dit spektakel op het water. Kale dekschuiten worden omgetoverd tot heuse toneelvoorstellingen. Meer informatie: www.gondelvaartkoedijk.nl.

23 augustus tot en met 1 september: Kermis Alkmaar
De kermis strijkt weer neer op de vertrouwde locaties in het centrum van Alkmaar.

24 augustus: Herrie in de Haven (Uitgeest)
Muziek evenement in de Jachthaven van Uitgeest van 15.00 - 20.00 uur.

24 augustus: Pompoenconcert bij de Tuin van Kapitein Rommel (Castricum)
Jaarlijks openluchtconcert, dit jaar treedt Unicorn op. Tuin open vanaf 19.30 uur, optreden van 20.15 - 22.00 uur

30 augustus tot en met 1 september: Willibrordus Draait Door (Heiloo)
Een festival met voeding voor de geest. Muziek, theater, workshops, kunst en kinderactiviteiten, 'food & drinks'. Meer info: www.willibrordusdraaitdoor.nl

30 augustus tot en met 1 september: Rock-'n-Roll Street Festival (Akersloot)
Akersloot gaat terug naar de jaren '50 en '60 met rock-'n-rollmuziek, vetkuiven, Solex en meer. Voor meer informatie: Facebookpagina Rock en Roll Street Akersloot.

Timmerdorpkinderen uit den Hoef willen graag post!

EGMOND AAN DEN HOEF - Hallo ouders, opa's/oma's en overige familie en kennissen van de kinderen van Timmerdorp Egmond aan den Hoef.

Het is weer bijna vakantie en dan begint op maandag 15 juli voor een groot aantal kinderen hun Timmerdorp! Vier dagen lang hard werken: hout sjouwen, timmeren, zagen en wat er allemaal meer bij komt kijken om een mooie hut te bouwen met je vriendjes en vriendinnetjes.

En traditioneel wordt er ook bij iedere hut een prachtige brievenbus gemaakt. En deze moet natuurlijk vol!

Verras uw (klein)kind met post gestuurd naar hun zelfgebouwde dorp.

Het adres is: Timmerdorp p/a Prinses Marijkelaan 1, 1934 EA Egmond aan den Hoef.

Bezoek de imker!

HEILOO - Op 13 en 14 juli zijn de Landelijke Open Imkerijdagen. Neem een kijkje in de wereld van de honingbij en ga op bezoek bij een imker.

Bij Imkerij Heiloo bent u op zondag 14 juli van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur. Bezoekers kunnen bij de bijenstal kijken en krijgen van de imker informatie over de bij en het houden van bijen.

De locatie is het stiltecentrum (de oude begraafplaats) op Landgoed Willibrordus, Kennemerstraatweg 464 in Heiloo. Voor meer informatie over de Landelijke Open Imkerijdagen: www.bijenhouders.nl.

Afwijkende openingstijden Bibliotheek Heiloo in de zomer

HEILOO - Bibliotheek Heiloo is tijdens de zomerperiode van 20 juli tot en met 17 augustus elke zaterdag gesloten. Vanaf dinsdag 20 augustus is de bibliotheek weer normaal geopend.

Vrouwenvoetbal leeft in Heiloo

Jolie Erich (l) en Anne Koppes (r). Foto: Margreeth Anema

Heiloo heeft twee prachtige voetbalclubs en vrouwenvoetbal leeft in Heiloo: HSV met haar twee vrouwenteams en zes meisjesteams, maar ook De Foresters met één damesteam en acht meisjesteams. De 9-jarige Anne Koppes, die voetbalt bij De Foresters en de 10-jarige Jolie Erich, die voetbalt bij HSV, beiden in MO11, weten hier alles van.

Voor Anne is het bijna haar derde seizoen bij De Foresters; Jolie voetbalt nu vier seizoenen bij HSV, ze heeft hiervan één jaar bij de jongens gevoetbald. We hebben hier te maken met twee meiden uit echte voetbalgezinnen: de broer en zus van Anne voetballen ook en vader Lando is zelfs coach van het team van Anne. Broer Max van Jolie is een van de topscorers van HSV. "Andere teamsporten waren niks voor mij en ik zag mijn broer vaak voetballen. Ik heb eigenlijk alles van Max, het zit gewoon in de familie," vertelt Jolie enthousiast. Moeder José is coach van MO11 en de opa van Max en Jolie is ook groot voetbalfan en een graag geziene gast langs de lijn, hij slaat geen wedstrijd over van zijn kleinkinderen. Het was eigenlijk logisch dat beide dames voor voetbal kozen.

Tegen elkaar, maar ook mét elkaar voetballen
Jolie en Anne zijn ook dikke vriendinnen en zitten bij elkaar in de klas op de Radboudschool. Ze houden elkaars hand vast tijdens het interview. Ooit moesten ze tegen elkaar voetballen. "Ik probeerde Anne uit te dagen maar merkte dat zij toch iets beter was," vertelt Jolie sportief. Anne gniffelt erom: "Wij wonnen uiteindelijk met 6-5, het was een spannende wedstrijd." Ook speelden de dames een keer mét elkaar tijdens het schoolvoetbaltoernooi. Daar bleek dat de combinatie Jolie/Anne en de andere Radboudmeiden goud was: ze werden kampioen. Anne scoorde ongeveer zeven keer en Jolie ongeveer twaalf keer. De meiden concluderen dat ze elkaar goed aanvulden maar dat er zeker ook sprake was van goed teamwork.

Bijzonder is dat de meiden ook weleens bij elkaars team invallen. Jolie heeft zelfs standaard een paar Foresters-sokken in haar voetbaltas. "We hebben allebei wel een andere speelstijl en een andere opstelling maar dat geeft niet. Ik speel fijn bij De Foresters maar zou het vast ook leuk vinden bij HSV," vertelt Anne en dat geldt eigenlijk voor alle meiden die Uitkijkpost sprak tijdens de dubbelinterviews van de afgelopen reeks.

Hoedjes, lekker hapjes, slingers en een brulshirt
Het WK vrouwenvoetbal wordt op de voet gevolgd. Zodra er een wedstrijd aankomt gaat de WhatsAppgroep genaamd 'Voetballuh' helemaal los: de meiden kijken namelijk bijna iedere wedstrijd met een hele groep vriendinnen, steeds bij iemand anders thuis. "Behalve als de wedstrijd te laat begint, helaas is dat dinsdag het geval als Nederland tegen Japan speelt," vult moeder José aan. Tijdens de wedstrijd wordt alles uit de kast gehaald: Hoedjes, capes, lekkere hapjes, slingers en Jolie neemt haar brulshirt mee. Tijdens de rust moet even de spanning eraf en gaan de meiden springen op de trampoline. Als Nederland scoort gaat iedereen uit zijn dak. Het rood-gele leeuwinnetje en het egeltje zitten nog steeds hand in hand en zijn zeer eensgezind: Nederland wint het WK. Vrouwenvoetbal leeft in Heiloo!

Tekst: Margreeth Anema

Uitkijkpost Voetbalpool voor het WK vrouwenvoetbal 2019 De winnaars zijn bekend

Karin Jongerie (links) en Marit Rood (rechts) hebben hun prijs al in ontvangst genomen. Foto: aangeleverd

HEILOO - Na een spannende finale zondagmiddag die Nederland helaas niet wist te winnen, zit het WK vrouwenvoetbal 2019 erop. En daarmee is er ook een eind gekomen aan de eerste Uitkijkpost Voetbalpool. Inmiddels hebben de prijswinnaars in de voetbalpool een bericht ontvangen van Uitkijkpost (*). Ben je benieuwd of je in de prijzen bent gevallen, log dan snel in! Het prijzenpakket ziet er als volgt uit:
- een goed gevulde handbagagekoffer (Zonvaart Reisbureau Heiloo)
- een goodiebag met cadeaubon en andere goodies (Livera)
- een kilo hemelse brownies (Browniehemel)
- een gin-tonic arrangement (Café de Wit)
- twee kaartjes voor Karin Bloemen (Cultuurkoepel Heiloo)
- twee kaartjes voor Fuse (Cultuurkoepel Heiloo)
- voetbal (groenafdeling Holland Sport)
Het gin-tonic arrangement en de brownie zijn inmiddels al opgehaald door twee gelukkige prijswinnaars.
(* N.b. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.)

Het prijzenpakket bestaat uit leuke prijzen die verschillende sponsors beschikbaar hebben gesteld. Foto: aangeleverd

HSV MO11 en MO13 zoeken versterking

HEILOO - HSV is op zoek naar sportieve enthousiaste meiden voor versterking van de teams MO11 & MO13. Deze leuke teams trainen twee keer per week en doen gegarandeerd mee aan het leukste meidentoernooi van Noord-Holland: het Mona Burgering Toernooi op 6 juni 2020.

Wist je dat...

De meiden van HSV en De Foresters zitten gezellig naast elkaar tijdens het Mona Burgering Toernooi 2019. Foto: aangeleverd

HEILOO - Wist je dat de organisatie van het Mona Burgering Toernooi al druk bezig is met de maar liefst 10e editie van dit gezellige toernooi? De organisatie wil van dit tweede lustrum een meidenvoetbalfeest maken waar nog lang over nagepraat gaat worden...

Gemeenteraad buigt zich over de Kadernota

HEILOO - Tijdens de raadsvergadering van 8 juli stond de Kadernota op de agenda, die de gemeenteraad jaarlijks vaststelt. In de Kadernota worden de uitgangspunten en richtlijnen opgenomen op basis waarvan de begroting wordt gemaakt.

CDA, VVD en Heiloo-2000 dienden een motie in voor het schrijven van een brandbrief aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) om meer geld te vragen voor lokale overheden. De huidige financiële verhoudingen tussen het Rijk en de gemeenten leiden ertoe dat gemeenten steeds meer een Haagse 'speelbal' zijn. De ontwikkeling in de jeugdzorg is daarvan een treffend voorbeeld. Een ander voorbeeld is dat onderuitputting op Rijksniveau leidt tot minder geld voor de gemeenten. De minister heeft aangegeven werk te willen maken van aanpassing van de financiële verhoudingen tussen het Rijk en de gemeenten. Deze discussie, onder de noemer 'verruiming belastinggebied gemeenten' loopt reeds vele jaren zonder werkelijke resultaten. Ondertussen worden gemeenten opgezadeld met taken waarvoor onvoldoende middelen ter beschikking zijn gesteld en geen structureel sluitend financieel beleid kan worden gevoerd. Dit zou strikt genomen moeten leiden tot het doorvoeren van drastische bezuinigingen, die elke inwoner rechtstreeks zouden treffen. Het college zal in de brief, aan zowel de minister van BZK en de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), aandringen op een snelle aanpassing van de financiële verhoudingen tussen het Rijk en de gemeenten. Tevens zal erop aangedrongen worden dat in de tussentijd door het Rijk zodanige maatregelen genomen worden dat gemeenten met stabiele en toereikende financiële middelen hun taken als eerste overheid adequaat kunnen uitvoeren. Ook zal deze brief aangeboden worden aan de colleges en gemeenteraden in de regio, met de oproep hierop aan te sluiten.

Afslag A9

De voltallige oppositie stelde voor onderzoek te doen naar de financiële risico's van de PAS-wet (Programma Aanpak Stikstof) voor de aan te leggen afslag A9. Wethouder Fred Dellemijn vond het daar nog te vroeg voor: "Het college is ervan overtuigd dat de afslag A9 er komt." Hij verwacht wel dat er maatregelen komen. Op de vraag van Fons Hopman (D66) welke maatregelen kon de wethouder alleen antwoorden: "Daar denken we nog over na." Van Ko Hemminga (PvdA) kreeg de wethouder het advies i.p.v. 'na te denken' nu eens te gaan 'voordenken'. Edith de Jong (GBH) vroeg zich af welke activiteiten geraakt gaan worden. "Heeft het bijvoorbeeld gevolgen voor de woningbouw." Hopman (D66) vindt afwachten wat de risico's zijn geen optie. Een kleine meerderheid steunde de wethouder in het afhouden van een onderzoek naar de financiële risico's.

Dorpshart Heiloo

Het college heeft recent een start gemaakt om in samenspraak met inwoners te inventariseren op welke wijze het centrum 't Loo meer levendig kan worden gemaakt. Hierbij werden vele nuttige suggesties gedaan, waarbij vooral het huidige winkelgebied in en rondom 't Loo wordt beschouwd. De drie collegepartijen vinden dat bij het ontwikkelen van een visie op het nabijgelegen winkelgebied 't Loo ook de visie op de toekomstige huisvesting van de gemeentelijke organisatie moet worden betrokken. Leidend hierbij is het 'Wenkend perspectief' zoals verwoord in het bedrijfsplan BUCH van 1 april 2015. Hierbij is de ambitie vastgelegd om de dienstverlening te organiseren in nauwe verbinding met de inwoners, bedrijven en instellingen. De organisatie en de medewerkers zullen daarop worden toegerust.

Het richtpunt daarbij is om (op langere termijn) te komen tot een modern en vitaal dorpshart Heiloo, in samenhang met een laagdrempelig, open en modern gemeentehuis. Hiermee zou een maximale verbinding met de inwoners worden gemaakt. Het college zal uiterlijk in het eerste kwartaal 2020 de raad informeren op welke wijze deze toekomstvisie kan worden vormgegeven.

Tweede sporthal

Wethouder Rob Opdam zegde toe dat er in de komende weken overleg is met de Sportraad. "Er is een onderzoek gaande naar binnensportaccommodaties in Heiloo. Ook in BUCH-verband wordt gekeken naar beschikbare accommodaties." Als voorbeeld gaf de wethouder aan dat Limmen ook een sporthal heeft. In september verwacht de wethouder dat de resultaten van het onderzoek bekend zijn.

Schiphol

GBH dient een motie in betreffende het standpunt van de gemeente Heiloo over Schiphol. De partij verzoekt het college zich actief op te stellen in het belang van de inwoners van Heiloo om verdere groei van vliegbewegingen en de daarmee gepaard gaande overlast van Schiphol tegen te gaan. Ook vraagt de partij om te bepleiten dat er in ieder geval tot minstens 2023 geen verdere groei van Schiphol plaatsvindt. En tevens te pleiten voor afschaffing van de nachtvluchten en het voorgaande uit te dragen in de ORS (Omgevingsraad Schiphol). Wethouder Rob Opdam: "Wij stellen ons actief op. Inmiddels is bekend dat de regio goede zaken heeft gedaan, er zullen minder tot geen nachtvluchten meer plaatsvinden." Dat dit wel tot meer dagvluchten gaat leiden moet geaccepteerd worden volgens de wethouder. GBH stelt in de motie ook de gezondheid aan de kaak. Niet alleen de nachtvluchten (slaapverstorend) zijn nadelig voor de gezondheid maar ook de uitstoot van CO2 en de (ultra) fijnstof die allerlei gezondheidsklachten kunnen veroorzaken als astma, hart- en vaatziekten, hersenschade en (long)kanker. Dat veel inwoners zich ernstig zorgen maken over de uitbreiding van Schiphol blijkt uit de regionale informatieavond op 12 juni in Castricum en de vele klachten bij het meldpunt. Wethouder Opdam vindt dat de inwoners vliegverkeer moeten blijven accepteren. Arjen Vroegop (VVD) ziet geen normoverschrijding die een gevaar voor de volksgezondheid oplevert. "Bij westenwind hebben we ook last van fijnstof, namelijk zand." Ko Hemminga (PvdA) zou graag zien dat de vliegtuigen boven Heiloo hoger vliegen waardoor de geluidsoverlast minder is.

De motie wordt verworpen met daarbij gezegd dat het CDA een stemverklaring aflegde. Het CDA is tegen de motie maar wel wil wel graag zien dat het college zich actief opstelt in het belang van de inwoners van de gemeente Heiloo om verdere groei van vliegbewegingen en de daarmee gepaarde overlast van Schiphol tegen te gaan.

Griffie

Aan het eind van de raadsvergadering werd afscheid genomen van Ronald Vennik.

Na ruim een jaar in dienst te zijn geweest bij de gemeente Heiloo treedt hij per 1 september als griffier in dienst bij de gemeente Langedijk. Zowel het college als de raad bedankten Ronald voor al zijn werkzaamheden binnen de gemeente Heiloo en wensten hem het allerbeste toe in Langedijk.

Groep 8 van Meander treedt op bij De Loet

Foto: aangeleverd

HEILOO - Met het nummer Rock&Rollator swingden de leerlingen van basisschool Meander woensdag 3 juli op het podium van wooncentrum De Loet. Dit is een van de nummers die de groep deze week ten gehore gaat brengen tijdens de afscheidsmusical 'Wie heeft de rol', waarmee groep 8 definitief afscheid neemt van de basisschool. De kinderen vonden het heel leuk om op te treden voor de bewoners. Daarnaast konden ze alvast wennen aan optreden voor publiek. De bewoners waren allemaal superenthousiast en rockten met of zonder rollator de zaal uit.

Bibliotheek Heiloo: Jeugdactiviteiten in de zomervakantie

Kom je ook zomerklooien in de bibliotheek? Foto: aangeleverd

HEILOO - Tijdens de zomervakantie is er van alles te doen in de bibliotheek.

Voorlezen voor kleuters
Iedere woensdagmiddag wordt er van 14.30 tot circa 15.00 uur voorgelezen uit een mooi prentenboek. Alle kinderen van 4 tot 7 jaar (en hun ouders/verzorgers) zijn hierbij van harte welkom!

Voorlezen en spelen voor peuters
Elke vrijdag 10.30 – ca. 11.30 uur

Voor peuters is er iedere week een Peuteruurtje: 'Lezen en spelen'.
Elke vrijdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur wordt er voorgelezen, en daarna mogen de kinderen nog even lekker spelen met materiaal van de Speelotheek, rond het thema van het boek. Voor de ouders en grootouders een mooi moment om even bij te praten en samen koffie te drinken, terwijl de kinderen met elkaar spelen. Een gezellige ochtend rond boeken voor kinderen van 2-4 jaar en hun ouders/oppas.

Zomerklooien
Elke woensdag van 17 juli t/m 21 augustus in de zomervakantie, 15.00 – 16.00 uur. We gaan elke week weer met andere materialen aan de slag:

Week 1 (17 juli): Klooien met hout

Week 2 (24 juli): Klooien met stof en wol

Week 3 (31 juli): Klooien met kleuren

Week 4 (7 augustus): Klooien met karton & MakeDo, met onze Kinderdirecteur als Special Guest

Week 5 (14 augustus): Klooien met papier & wedstrijd voor papieren vliegtuigjes

Week 6 (21 augustus): Klooien met kranten & boeken

Samen klooien is het allerleukste. Dus neem je ouders, vriendjes of vriendinnetjes mee!

Opgave vooraf is niet nodig.

Openluchtconcert Eensgezindheid Egmond-Binnen

In juni 2019 gaf Eensgezindheid een openluchtconcert in de tuin van de abdij in Egmond-Binnen. Foto: www.eensgezindheidegmond.nl

EGMOND-BINNEN - Vorig jaar speelde Muziekvereniging Eensgezindheid voor het eerst op 'het Brinkie'. Meteen bleek dat dit een geweldige locatie is om muziek en gezelligheid te combineren. Ook dit jaar wordt er een programma aangeboden voor én door jong en oud.

Het Opleidingsorkest o.l.v. Britt van Es speelt onder andere enkele stukken die geïnspireerd zijn op de dierenwereld: je hoort de eenden kwaken! Maar er kan ook geswingd worden bij de klanken van bijvoorbeeld Easy Pop Suite en Michael row the boat ashore.

Daarna speelt het orkest van Eensgezindheid o.l.v. Marije Koopmans een mooi nieuw stuk: o.a. de Seagate Ouverture, enkele aanstekelijke marsen, een ontroerende bewerking van Arcade (Duncan Laurence) en de Bohemian Rhapsody. Het optreden wordt afgerond met de Guus Meeuwis Trilogie. Meezingen mag!

Donderdag 11 juli om 19.30 uur op De Brink in Egmond-Binnen. Kom je ook?

Diverse modellen elektrische fietsen, o.a. de testwinnaar van de ANWB: de Gazelle Grenoble C7+ hmb: als beste getest. Demomodellen aanwezig. Bosman Tweewielers. Westerweg 295, Heiloo. T : 5331241 www.bosmantweewielers.nl

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en verkoop. www.barrydevriesautos.nl De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel. 06-21598809

Ambachtelijke binnenschilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw sauswerk en behang. K.v.k vrijbl.prijsopgave 06-39870829

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail: janbaltus@hotmail.com Tel: 06-40095081

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €o,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. Di t/m Za 10-5 De oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072-5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06-22020702 AGM-DEALER

Gevr. kleding, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG,-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-5069052

Diverse modellen elektrische fietsen, o.a. de testwinnaar van de ANWB: de Gazelle Grenoble C7+ hmb: als beste getest. Demomodellen aanwezig. Bosman Tweewielers. Westerweg 295, Heiloo. T : 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor een gratis offerte: 06-41803734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

MINDFULNESS, COMPASSIE & YOGA training in HEILOO. Start 20 september 2019. Info op www.mischavanesveld.nl

LET OP! Kim's Haarsalon heeft een nieuwe adres. Dat is: Kennemerstraatweg 464B 1851NG Heiloo. Bij het mooie Willibrordus Business Center. Aloysius gebouw eerste verdieping trap en lift aanwezig, ruimte 1.4.02. Graag zie ik u daar voor een afspraak. Groetjes Kim. Tel:0630042383.

TUINIEREN teveel werk? Geen tijd? ZEER ERVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u met snoeien en het strak knippen van hagen, buxus en taxusbollen etc. Het hoge drukreinigen van terrassen en het verticuteren van bemoste grasvelden. 06-18278367

KNIPKAPSTER INGRID MEERMAN heeft VAKANTIE van vrij 19 juli t/m do 8 aug. Di 16 juli extra geopend. Tip; reserveer tijdig uw afspraak.Kerkweg 42, Limmen www.knipkapster.nl tel:06-28865509

Leer per september SPAANS bij CAMPO DEL SOL in Heiloo. Kleine groepen, fijne sfeer, alle niveaus, gediplomeerd docente. Beginners ma 11.00 uur of wo 19.00 uur. Voor overige niveaus of vragen kijk op www.campodelsol.org of bel 072-5669956.

Te koop NIEUWE DAMESFIETS KOGA RANDONNEUR, framemaat 50cm (lichaamslengte 1,65-1,70), 30 versnellingen en naafdynamo. Van € 2199 voor € 699 (incl zadeltas, zijtassen en extra slot) tel 06-12201384

Grote collectie gebruikte dames-, heren-, en kinderfietsen in vele uitvoeringen. Bosman Tweewielers, Westerweg 295, Heiloo. T : 5331241 www.bosmantweewielers.nl

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ontspannen en voor alle leeftijden. Info: 06-38279213

Grote collectie gebruikte e-bikes in div. uitvoeringen v.a. €500,- incl. 6 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers. Westerweg 295, Heiloo. T: 5331241 www.bosmantweewielers.nl