De Uitkijkpost

28 september 2016

De Uitkijkpost 28 september 2016


Hangen in Heiloo doen we zo!

Wat hebben we nu aan onze bomen hangen? Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Een tijdelijke hangplek voor jongeren is zaterdag gerealiseerd op een open stuk groen aan de Belieslaan in Heiloo. Dit gebeurde door Mitchel, Tim en Luke van Scouting Rurik en onder leiding van Nardy Stolker (kunstenaar, jongerencoach en initiator). Het idee om een eigen plek met en voor jongeren te realiseren is door de jongerenwerkers Maarten van der Molen en Diederik Dorbeck meteen omarmd en zo is een samenwerking ontstaan.

De hangplek is voor en door jongeren gemaakt om aandacht te vragen voor hun wens om een permanente fijne chil-plek te realiseren waar ook skaters en freerunners door een parcours worden uitgedaagd. Nardy wil hiermee op een ludieke manier aandacht voor jongeren vragen. Nardy: "Een mooie manier om de strijd aan te gaan met de negatieve lading van het woord 'hangjongere'."

Eva (16 jaar) en Daan (17 jaar) vertellen dat jongeren in Heiloo geen goede locatie hebben om samen te komen zonder daar bewoners mee te storen. Eva: "Er is geen jongerencentrum meer, jongeren leiden een zwervend bestaan sinds de sluiting van BukBuk."

Eva en Daan. Foto: Stip Fotografie
Hangjeugd. Foto: Stip Fotografie

Conceptplan
Nardy vertelt dat ze een aantal weken terug een conceptplan voor een freestyle/hangplek voorlegde aan de gemeente Heiloo. Hierin staat bijvoorbeeld dat de hangplek ook een skatepark moet krijgen, evenals een clubhuis waarbij jongerenwerkers een hapje en een drankje kunnen verkopen. Een andere wens is een vuurplaats waarbij de jeugd om een kampvuur kan zitten. Maar het allerbelangrijkste is dat de jongeren zelf willen meedenken en meebouwen aan zo'n plek. Volgens Nardy liet de gemeente onlangs weten om de tafel te willen met de jongeren.

Volgens Nancy hebben veel ouders behoefte aan een hangplek voor hun kinderen. Ze noemt de enthousiaste reacties van ouders van de freerunners 'hartverwarmend'. Een aantal ouders heeft spontaan hulp aangeboden. Voorbijrijdende deelnemers van een fietspuzzeltocht toonden zich verbaasd en zelfs verontwaardig over het ontbreken van een eigen plek voor jongeren. Aansluitend was er een barbecue, waarbij ook de deelnemers van de fietspuzzeltocht met hun neus in de broodjes worst en hamburger vielen (sponsor: Kees Burger).

Tekst: Yvonne van Stiphout

Juriaan Singels bezorgt bezoekers de Beun kippenvel

Van links naar rechts: Maurice van der Pol, Juriaan, Lucas Bugter. Daarnaast het optreden van Jurriaan. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - De autistische Juriaan Singels uit Heiloo presenteerde zondagavond in theater De Beun zijn album. Als een ware ster kwam Juriaan bij het theater aan in een grote limousine. Daarna ging hij door een haag van mensen het theater binnen.
Jurriaan droomde al jaren ervan een album uit te brengen. Na een inzamelingsactie op internet lukte dit en kon hij de studio in om zijn album genaamd 'Het is een Feestje' op te nemen. Volgens Maurice van der Poll en Lucas Bugter van Stichting Showhero is Juriaan echt een talent. Zij leerden Juriaan kennen als een verlegen deelnemer die graag een liedje wilde zingen. Dat deed hij en met succes.
Om de droom van Juriaan waar te maken zijn Maurice en Lucas een crowdfunding-actie gestart om geld in te zamelen voor de productie van het album. In totaal werd er vijfduizend euro opgehaald. Op het album, dat is opgenomen in de C-nine studio in Warmenhuizen, staat zijn eigen nummer 'Het is een Feestje' maar ook covers van Dré Hazes en Claudia de Breij. Vooraf aan het concert van Juriaan was er een voorprogramma. Dit werd verzocht door Eva, een vriendin en grote bewonderaarster van Juriaan. Daarna kwam de ster zelf op het podium. Met zijn tweede nummer van de avond 'You raise me up' bezorgde hij de ongeveer honderdvijftig bezoekers kippenvel.

Tekst: Yvonne van Stiphout.

Jurriaan zingt de sterren van de hemel. Foto: Stip Fotografie
Van links naar rechts: Maurice van der Pol, Juriaan, Lucas Bugter. Foto: Stip Fotografie

Ontknoping van jubileumactie ijssalon Di Fiorentina

Vertegenwoordigers van de goede doelen blij met hun cheques. Foto: MarcelisDékavé

HEILOO - De ontknoping van jubileumactie van ijssalon Di Fiorentina was afgelopen zondag. De twee fonkelnieuwe Sparta fietsen werden om 15.00 uur verloot. De gelukkige winnaars waren Esther van den Heijkant en Lia den Boer. Ook werden drie cheques uitgereikt aan de lokale goede doelen uit Heiloo. Zo gingen Stichting de Buurtbus, De Vijfhoek én Het Beestenboetje ieder met een cheque van 795 euro naar huis. Onder het genot van de extra gratis bol ijs tijdens de drukbezochte Happy Hour was het weer een enorme drukte op het terras en ver daar buiten.

10 vragen aan... Loek Rijs

Mijn naam is Loek Rijs, ik ben getrouwd met Elles Grootendorst en wij hebben een dochter, Lotte. Ik werk mijn hele leven al in de grafische industrie waarvan de laatste tien jaar bij een Direct Marketing-bureau. Ik ben tevens bestuurslid bij de stichting Bloemendagen Limmen.

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik woon mijn hele leven al in Limmen, waarvan de eerste vijfentwintig jaar in de Limmerbuurt.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Ik had met mijn vader een bijzondere passie/hobby, 'motoren', in de breedste zin van het woord. Er is geen beroep die deze lading kan dekken. Mijn natuurlijke hobby is regelen en organiseren. Vanuit dat oogpunt heb ik nu de perfecte baan.

3. Wie zou je graag ontmoeten?
Drie mensen die er bovenuit steken, met dezelfde drive, passie en talent in drie verschillende disciplines: de kunstenaar Michelangelo, de muzikant en dichter Jim Morrison en de visionair Steve Jobs.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Een vakantie met mijn vrienden op een camping in Terwolde. Details zal ik jullie besparen maar in die week hadden wij 24/7 lol. Dat er vijfendertig jaar later nog regelmatig anekdotes van deze memorabele week de revue passeren, zegt voldoende.

5. Wat vind je het mooiste plekje in Limmen?
Rijksweg 92 en/of 29. De Rijksweg heeft mijn hele leven al een bijzondere aantrekkingskracht op mij. Het ligt centraal, er is altijd reuring, maar is ook weer rustig en anoniem.

6. Waarvoor kunnen ze je wakker maken?
Een goede spaghetti aglio olio.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Doe waar je goed in bent! Zodoende ben ik in 1984 naar de 'Grafische School' gegaan.

8. Wat weten de meeste Limmenaren niet van je?
Ik zou bijna zeggen de dingen die niemand iets aangaan, maar ik ben een gezelschapsmens. Ik heb een gezonde dosis 'droge' humor en heb veel respect voor personen en bedrijven die zich voor het dorp inzetten, op wat voor manier dan ook.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Er is al téveel veranderd, ik zou de huidige identiteit van het dorp proberen te behouden.

10. Kun je al een tipje van de sluier oplichten voor 'Bloemendagen Limmen 2017'?
Zoals Michelangelo van de Sixtijnse Kapel vijfhonderd jaar geleden een kunstwerk maakte, zo doen vele Limmenaren dat al vierenzestig jaar, tijdens de Bloemendagen, met 'ons dorp'. Dat is uniek! Het bestuur van de Bloemendagen ziet vooral het belang hiervan voor het dorp en zal er te allen tijde alles aan doen om dit prachtige evenement voor Limmen en omgeving te behouden, en steeds verder te laten groeien. Dit kan natuurlijk niet zonder alle fantastische vrijwilligers, deelnemers, bedrijven en instellingen die zich ieder jaar weer voor dit festijn inzetten.

Als lid van prikploeg 'Mag van Annie' kan ik alvast verklappen dat wij de 'Zilveren Tulp' volgend jaar met verve zullen verdedigen!

Ik nomineer Frank Mous voor de volgende 10 vragen.
Frank is sinds 2015 voorzitter van de Stichting Bloemendagen Limmen. Mijn vraag aan hem is: hoe kijk je terug op de afgelopen jaren als voorzitter?

Wijkvereniging Plan Oost neemt wijkgebouw 't Oosthonk over

Wethouder Fred Dellemijn en bestuursleden van de Wijkvereniging Plan Oost.

HEILOO - Op donderdag 22 september is formeel de overdracht bekrachtigd van wijkgebouw 't Oosthonk aan Oostkanter 14 in Heiloo. Dat gebeurde onder toeziend oog van wethouder Fred Dellemijn en bestuursleden van de Wijkvereniging Plan Oost. De wijkvereniging is daardoor, met een recht van opstal, zelf verantwoordelijk voor het beheer en de instandhouding van het wijkgebouw. De grond blijft bij de gemeente in eigendom.

Als gevolg van de invoering van de maatschappelijke huurtarieven is voor het wijkgebouw 't Oosthonk een maatschappelijk huurtarief vastgesteld. Dit leidde ertoe dat de wijkvereniging in de toekomst meer kosten aan het gebouw zou hebben. De wijkvereniging heeft het gebouw van de gemeente overgenomen, ook omdat de wijkvereniging al in de praktijk grotendeels zelf verantwoordelijk was voor het onderhoud en de instandhouding. De gemeente en de wijkvereniging bespraken samen de voorwaarden, waaronder deze overdracht kon plaatsvinden. Het resultaat is dat de wijkvereniging het gebouw nu officieel heeft overgenomen.

De overdracht sluit aan bij het gemeentelijk beleid om, waar mogelijk, mee te werken als gebruikers werkzaamheden en/of accommodaties van de gemeente willen overnemen.

Willibrordus Draait Door krijgt vervolg

Eén van de juweeltjes van het festival: De groep SYA op de 'Oase van Rust'. Bron foto: Willibrordus Draait Door

HEILOO - Het Willibrordus Draait Door festival werd twee weken geleden op het Landgoed Willibrordus gehouden. Gedurende drie dagen genoten ongeveer vijfduizend bezoekers van de muziek, theater en verhalen.

Het bestuur van het festival bedankt alle betrokkenen: het publiek dat er samen een mooi feest van maakte, de artiesten die elk op hun manier mooie optredens verzorgden, de vele vrijwilligers zonder wie een gratis toegankelijk festival onmogelijk is, de GGZ-NHN die het Landgoed en diverse faciliteiten ter beschikking stelde en de sponsoren, met name de hoofdsponsoren Rabobank en het TAQA cultuurfonds.

Terwijl er nog nagenoten wordt van de diverse indrukken heeft het bestuur reeds een nieuwe datum voor volgend jaar vastgesteld: op 15, 16 en 17 september wordt het derde Willibrordus Draait Door-festival gehouden.

VOMAR: van werklui tot open deuren

HEILOO - Het kan de gemiddelde Heilooënaar niet zijn ontgaan: het winkelgebouw van de VOMAR op het Stationsplein is op de schop gegaan. De winkel sloot tien dagen lang haar deuren en maakte tijdelijk plaats voor werklui die hun uiterste best deden om de metamorfose te realiseren. Tegelijkertijd bleef de parkeergarage onder de VOMAR wel geopend. Een kijkje in de winkel met Formule-manager Jim Zwanenburg geeft een prima beeld van de belangrijkste veranderingen.

Allereerst is de buitenkant van het winkelgebouw veranderd. Jim wijst op de ramen van het gebouw. "Het glas was voorheen grotendeels beplakt, nu niet meer. Je kunt er nu doorheen kijken. Dat geeft een meer uitnodigende indruk." Na binnenkomst in de VOMAR lijkt de winkel groter te zijn geworden. Dat is volgens Jim niet het geval. "Het lijkt optisch gezien groter. Dat komt omdat je na binnenkomst niet meer op de broodafdeling belandt, zoals vroeger, maar op de groente- en fruitafdeling. Hier vind je lage stellingen, waardoor je over de producten heen zo de winkel in kijkt. Dit geeft een ruimtelijker beeld." Ten derde is ook de verdere indeling van de winkel gewijzigd. Van het groente en fruit komen bezoekers achtereenvolgens op de vlees-, brood- en kaasafdeling. Daarachter staan de houdbare producten. Nieuw is de uitbreiding van het aantal biologische producten en het assortiment voor dieren. Verder kunnen klanten nu zelf - met een machine - hun brood snijden en zijn er kassa- en wisselautomaten. Hierdoor heeft de kassamedewerker nauwelijks meer geld in handen. Een andere opvallende verandering is het kleurgebruik. Voorheen waren blauw en geel de VOMAR-kleur, nu rood. Jim Zwanenburg is blij dat de metamorfose die binnen anderhalve week tijd vorm kreeg. "De verbouwing verliep voorspoedig, we openden woensdag 14 september onze deuren en dat deden we feestelijke met ballonnen." Niet alleen het winkelgebouw van de VOMAR in Heiloo ging op de schop, ook alle andere vestigingen krijgen de metamorfose. VOMAR wil nog dit jaar de werkzaamheden aan twintig winkels afronden.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Verloskundigenpraktijk Stralend

Eva (links) en Jeannette.

De Strandwal 22, Heiloo, 072-2600015, info@verloskundigenpraktijk-stralend.nl, www.verloskundigenpraktijk-stralend.nl

HEILOO – Het krijgen van een kind is een van de bijzonderste gebeurtenissen in je leven. Verloskundigen Eva van Duin en Jeannette Wezel staan zwangere vrouwen en hun partners bij in deze unieke periode. Met uiteraard de benodigde medische zorg, maar vooral als steun en toeverlaat.

Op 1 augustus openden Eva en Jeannette de deuren van hun praktijk Stralend aan de Strandwal 22, in het gezondheidscentrum op het GGZ-terrein. Een prachtige locatie met de huisartsenpraktijk en diagnostisch centrum Starlet om de hoek en in het centrum van hun werkgebied Heiloo, Egmond en Limmen. "Onze naam verwijst naar zoals een zwangerschap, geboorte en kraamtijd zou moeten zijn: stralend", vertelt Jeannette. "Met onze zorg willen we de zwangere laten stralen. Wij staan vierentwintig uur per dag klaar en geen vraag is te gek."

Huiselijk
Die toewijding vertaalt zich in de huiselijke sfeer van de praktijk van Stralend, waar Eva en Jeannette bewust gekozen hebben voor een grote leeftafel in plaats van zakelijk bureau. Het oogt er gezellig en laagdrempelig. Eva: "Een zwangerschap is geen ziekte, maar iets heel moois. We willen daarom niet de medische kant benadrukken. Natuurlijk, het medisch welzijn van de aanstaande moeder en kind staan voorop en wij verlenen daarvoor zorg volgens de daarvoor vastgestelde regels. Maar daarnaast vinden we het heel belangrijk dat de zwangere zich thuisvoelt bij ons. Vrouwen houden bij ons – binnen het medisch verantwoorde uiteraard – zelf de regie."

Wensen
Bij een positieve zwangerschapstest kunnen vrouwen meteen een afspraak maken bij Eva en Jeannette. Een verwijzing van de huisarts of gynaecoloog is niet nodig. Jeannette: "Gedurende de zwangerschap komt de zwangere regelmatig op controle. We zullen dan het hartje beluisteren, de bloeddruk meten en de groei van de buik beoordelen. En natuurlijk geven we informatie en beantwoorden we vragen. Wij nemen iemands wensen en ideeën serieus en denken graag mee." Eva vult aan: "Er zijn vrouwen die, bijvoorbeeld doordat ze eerder een miskraam hebben gehad, wat onzekerder zijn. Die laten we dan extra naar het hartje luisteren. En er zijn vrouwen die puur komen voor de standaard controles. Dat is ook prima."

Aandacht
"De verloskundigen streven ernaar dat cliënten hen tijdens het hele proces van zwangerschap, geboorte en kraambed beiden even vaak zien. Zo leren we elkaar beter kennen." Vrouwen die onder zorg zijn van de gynaecoloog, kunnen zich bij Stralend aanmelden voor het kraambed. Desgewenst kunnen ze vooraf komen kennismaken. Eva: "Naast professionaliteit vinden wij persoonlijke aandacht ontzettend belangrijk. Het is elke keer weer een unieke periode, of het nu de eerste, tweede, derde of vierde zwangerschap is."

Foto + tekst: MVDD Tekst & Communicatie

Gemoedelijk sfeer bij optreden duo 'De Zwagers' in Oudheidkamer Heiloo

Muzikaal entertainment van De Zwagers in de Oudheidkamer. Foto: Felix Hogeboom

HEILOO - De Heilooër muziekveteranen Hubert Kuijper en Sjaak Keizer van duo De Zwagers zorgden zaterdagmiddag 17 september voor een bijzonder muzikaal moment in de Oudheidkamer Heiloo aan de Bergeonstraat.
Na eerdere optredens van saxofonist Victor Posch bij de Buk-Buk-expo en zanger-gitarist Martin Buitenhuis (Van Dik Hout) bij de opening van de Ypestock-expo was het nu de beurt aan deze heren. De Zwagers brachten golden oldies, Nederlandstalige ballads, countrysongs en folk- en bluesmuziek. Dat deden ze op ontspannen wijze en met gevoel voor entertainment. Hubert Kuijper trad al in 1969 op in jongerensociëteit Buk-Buk in het Brunogebouw met de band So-Long. Sjaak Keizer is bekend van de legendarische jamsessies onder de parachute in de benedenzaal van Buk-Buk.
De stemming in de Oudheidkamer was feestelijk; een klein publiek, verzameld rond een lange tafel, luisterde met genoegen en haalde oude herinneringen op.

Tekst: Felix Hogeboom.

Het Pedicurecentrum Heiloo in de Hofdijkschool gaat verhuizen

's

HEILOO - Het gaat tóch gebeuren: we gaan naar een andere leuke locatie in Heiloo, na bijna twaalf en een half jaar in de Hofdijk gezeten te hebben onder de naam van Trudy. Vóór mijn tijd zelfs namens Cocky Piet en Martje Greve waarvan ik immers het centrum overnam.

Met veel plezier werk ik als pedicure, schoonheidspecialiste en nagelstyliste in de Hofdijkschool maar helaas moeten wij van de gemeente plaatsmaken om het gebouw binnen een jaar leeg achter laten.
Voor mij was dit bijna einde verhaal en einde van mijn werkplezier. Maar... via deze lokale krant viel mijn oog op een hele kleine advertentie. Hierdoor verhuis ik per 1 november naar de westerweg 293A. Ik ga daar verder met mijn bedrijfje op een leuke locatie naast de fietsenwinkel van de familie Bosman die iedereen wel kent in Heiloo. Hier hoop ik al mijn 'oude' trouwe klanten weer te mogen ontvangen voor voet, toet en handen.

De auto, fiets of scootmobiel kunt u zó voor de deur plaatsen, er zijn dus geen parkeerproblemen. U bent van harte welkom. Graag tot ziens vanaf 1 november op de Westerweg 293A bij Pedicure & Schoonheidscentrum Heiloo. Tel.: 072-5333033 of 06-53269152. Internet: www.pedicurecentrumheiloo.nl.

"Mijn eigen bushokje, supergaaf!"

HEILOO - Sonja Stegers werkt al jaren bij de Rabobank en kent Heiloo op haar duimpje. Heel Heiloo heeft de afgelopen week Sonja ook leren kennen, want zij konden haast niet om haar en andere hypotheekadviseurs heen: ze stonden 'supersized' in de bushokjes. Aanleiding voor deze actie is het Hypotheek Inloopspreekuur dat de Rabobank zaterdag 1 oktober houdt. Sonja: "Mijn collega Paul en ik zijn in Heiloo en Limmen de gezichten voor ons Hypotheek Inloopspreekuur. In Bergen en Castricum zijn andere adviseurs in beeld. Meteen op de eerste dag kreeg ik al heel veel leuke reacties, echt gaaf. Ik hoop dat we zaterdag veel mensen kunnen helpen die hypotheekvragen hebben. Ik heb er zin in!"

Sonja Stegers.

Tafelverhuur kinderkledingbeurs Trefpunt

HEILOO - Een gezellige kinderkledingbeurs vindt plaats op zaterdag 15 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in het Trefpunt in Heiloo. U kunt hier goedkope kinderkleding, speelgoed en nog veel meer kopen. Wilt u een tafel reserveren om uw tweedehands kinderkleding en/of speelgoed te verkopen, dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 533 12 97. De afmeting van de tafel is 80 x 160 en kost 7,50 euro. Slechts één tafel per persoon en op is op (geen handelaren).

Barok en Romantiek in de Kleine Kapel

HEILOO - Jan van der Giessen geeft vanaf 3 en 4 oktober in de Kleine Kapel van de Cultuurkoepel in Heiloo weer cursussen Westerse Kunst & Cultuurgeschiedenis. In de Uitkijkpost van vorige week publiceerden wij per abuis een foutief internetadres. Het juiste adres is www.janvandergiessen.nl.

Expositie Egmondse kunstenaar en Wereldwinkel

Werk van kunstenaar Zentveld.

HEILOO - De heer Zentveld uit Egmond-Binnen exposeert zijn werk in de bibliotheek in Heiloo. Daarnaast exposeert de Wereldwinkel Heiloo artikelen. De kunstenaar toont in de bibliotheek onder andere landschappen van Friesland, stillevens en abstracten. Ook geeft de Wereldwinkel een beeld van dertig jaar Wereldwinkel Heiloo.

Al dertig jaar gaat de Wereldwinkel met de tijd mee. Door de jaren heen is de collectie food maar vooral kunstnijverheid flink uitgebreid. Door een goede samenwerking tussen de producenten in de ontwikkelingslanden en de importeurs in Nederland, met input van designers, Wereldwinkels en consumenten, heeft het aanbod van kunstnijverheidsartikelen en voedingsmiddelen een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt.

Maker van landschappen, stillevens en abstracten

De artikelen, tentoongesteld in de bibliotheek, geven een goede indruk tot waartoe deze samenwerking leidt. Het enthousiasme, de fantasie, kunstzinnigheid en vakmanschap van de producenten spat eraf. Een uitgebreidere collectie vindt u in de Wereldwinkel Heiloo aan Stationsweg 105 in Heiloo. De expositie is tot 10 oktober (tijdens de openingstijden) te bezoeken in de expositieruimte van Bibliotheek Heiloo.

Ingezonden: Gambia... het goede doel

Oliver klaar voor vertrek naar Gambia.

HEILOO - Ik ben Oliver Sanz Prieto (vijftien jaar) uit Heiloo. In oktober vertrek ik met nog zeventien andere leerlingen van het Jac. P Thijsse College naar Banjul in Gambia. Daar gaan we op de Mansa Colley Bajang School activiteiten organiseren voor de schoolgaande kinderen. Deze activiteiten zijn bijvoorbeeld lesgeven en het organiseren van sport- en spelactiviteiten. Ook gaan we meehelpen met de uitbreiding van een klaslokaal.

Daarom zijn we bezig met het inzamelen van geld voor schoolmateriaal (boeken, schriften etc.) en bouwmateriaal voor het klaslokaal (cement, stenen, etc).

Ik heb al een bijdrage ontvangen van een aantal aardige mensen, van de Ter Coulsterkerk, Keer op Keer, GP Groot en de Soroptimisten International, een netwerkorganisatie van vrouwen die zich inzet voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Maar misschien zijn er in Heiloo/Limmen nog mensen die mij willen steunen. Daar ben ik zeer blij mee. Meer informatie over Gambia is te verkrijgen via rinawesterhof@gmail.com. Mijn rekeningnummer is IBAN NL 90 RABO 012 051 9674 t.n.v. O. Sanz Prieto o.v.v. Gambia Project. Alvast heeeeel erg bedankt voor uw steun!

Spetterende fashionshow bij Kèk Women

HEILOO - Liesbeth en haar team van Kèk Women presenteren zaterdag 1 oktober de nieuwe collectie. Het wordt een spetterende Fashionshow en deze geven zij wederom aan de overkant op ons vertrouwde adres bij Restaurant Wildschut. Het is een heerlijke middag uit voor alle gasten. Naast inspiratie voor het fall/winterseizoen 2016/2017 krijgen alle gasten een rijkgevulde goodie-bag én deze keer heeft het team een spectaculaire muzikale verrassing in petto!

Alweer 1,5 jaar KÈK WOMEN by Liesbeth
Wat vliegt de tijd! Alweer anderhalf jaar geleden nam Liesbeth het roer over en wàt is het leuk! "Ik had er zo'n vertrouwen in om met Kèk Women op dezelfde voet door te gaan. We hebben zoveel trouwe vaste klanten die nog steeds graag komen en daarnaast hebben ook veel nieuwe klanten ons gevonden. Dat is heel waardevol en een mooiere bevestiging kunnen we niet krijgen."

De collectie bestaat uit kleding en jassen in de maten 34 tot en met 44. De shawls, schoenen, sieraden en tassen maken het assortiment compleet. Het team: "Het is geweldig om iemand van top tot teen te kunnen stylen en blij te maken met een nieuwe outfit."

"We hebben fantastische merken, die ook onderling goed te combineren zijn. Twee voorbeelden: een jurkje van Zenggi combineren wij met een vest van Drykorn, een zijden stretchblouse van Perlu by Eve combineren wij met een leren broek van Oakwood. Lekker vrouwelijk en stoer! Zo kan iedereen voor een unieke set kiezen. Een mooie kwaliteit en een goede pasvorm is voor ons een must!"

Reserveer voor de Fashionshow! Bel of mail voor kaarten: 072-5090662 of info@kekwomen.nl.

Burgemeester lanceert nieuwe Burger van Heiloo

Blij met unieke burger.

HEILOO - Burgemeester Hans Romeyn, sponsors en een aantal horeca-ondernemers gaven afgelopen donderdag het startsein voor het vervolg op het initiatief van Fotostudio IwanBronkhorst.nl om met de verkoop van hamburgers het goede doel te steunen. Dat gebeurde tijdens een lunch bij Herberg Jan.

Wat ooit begon tijdens een expositie in de Witte Kerk, als een tijdelijke maar ludieke manier om geld op te halen voor Stichting Vrienden van de Vijfhoek, is uitgegroeid tot een smaakmaker die niet meer weg te denken is uit ons dorp.

Het concept
Het concept is eenvoudig: de lokale horeca biedt een hamburger of hamburgermenu aan op de menukaart. Uiteraard maakt iedere keuken zijn eigen unieke burger. Deze hamburger krijgt het predikaat Burger van Heiloo en wordt voorzien van een hamburgerprikker met het Burger van Heiloo logo. Voor elke verkochte burger komt 1 euro ten goede aan de Stichting Vrienden van de Vijfhoek voor de aanschaf van een nieuwe ergonomische loungeplek voor de kinderen van ODC De Vijfhoek.

Herkenbaarheid
Natuurlijk moest de Burger van Heiloo herkenbaar zijn. Dat is vanaf het begin gedaan met de hamburgerprikker, voorzien van het Burger van Heiloo logo, gesponsord en geproduceerd door CiRoPack. Tijdens de lunch werd door de fabrikant bekendgemaakt dat zij de prikkers blijven sponsoren zolang het concept blijft bestaan.

De Burger van Heiloo is tot en met 31 december verkrijgbaar bij Herberg Jan, Brasserie in 't Groen, Plaza Cinco, Melange7, Steakhouse Os, Cafetaria De Eethoek en bij Online-slager.nl.

Kijk voor meer informatie op www.burgervanheiloo.nl.

Nieuw in Heiloo: Healthy & Dreams, studio voor gezondheid & figuurcorrectie m/v

Jolande Reedijk, eigenaresse Healthy & Dreams.

HEILOO - In Nederland leven nu 5,5 miljoen mensen met een chronische welvaartsziekte. Hiervan hebben 1,9 miljoen mensen één of zelfs meerdere chronische aandoeningen. Helaas begint dat steeds meer op vroege leeftijd en neemt het aantal schrikbarend toe.

Unieke combinatie in Nederland
Jolande Reedijk, eigenaresse van Healthy & Dreams in Heiloo, start 1 oktober haar tweede salon om mensen met een chronische ziekte, of wanneer dit zich uit in veel vetopslag in het lichaam, te ondersteunen.

Dit doet zij in combinatie met haar expertise én een uniek systeem van Ultratone Nederland. Dit systeem corrigeert niet alleen het figuur in een strakker, slanker lichaam, maar maakt het ook gezonder en sterker. Door de Cubit Layered Technology wordt het lichaam 'geherprogrammeerd' en gaat het stappen maken in herstel en preventieve gezondheid.

Natasja de Wit, salonmanager.

Wilt u ook weten en ervaren wat het voor u kan betekenen? Zie voor meer informatie www.jolandereedijk.nl, of bel 06-53540535.

Dierendag in Beestenboetje

Dieren en dierenvrienden beleven een mooie Dierendag.

HEILOO - Dierendag wordt zondag 2 oktober in het Beestenboetje op grootse wijze gevierd. Dat gebeurt van 10.00 tot 14.00 uur.
Alle kleine bezoekers kunnen een ritje maken in de ezelkar, een kleurplaat kleuren, en springen op het springkussen. Kinderen kunnen zich laten schminken, hun nagels laten lakken, een vers broodje roosteren boven het vuur of een heerlijk ijsje eten. De ballonclown maakt de prachtigste dieren. Verder zijn er leuke spelletjes te spelen zoals eendje opvissen. Ook het eigen knuffeldier staat centraal. "Echte artsen zijn aanwezig, dus neem je knuffeldieren mee voor een volledige check-up. Laat hem goed nakijken tussen 12.00 uur en 13.00 uur", luidt het advies.

Dit jaar is er een speciale poppenkastvoorstelling. Er zijn twee voorstellingen om 11.00 uur en om 12.15 uur. Verder is er een echte wedstrijd met de kleurtekeningen. Kinderen die de tijd missen om de tekening op het Beestenboetje af te kleuren, mogen het ook thuis verder afmaken en voor de herfstvakantie inleveren op het Beestenboetje. Er zijn leuke prijzen te winnen.

Uiteraard vinden de dieren het geweldig als je ze komt knuffelen, of de varkens, ezels en konijnen komt borstelen. De kinderen maken gezamenlijk een grote dierentaart voor de verschillende dieren. Neem daarom iets lekkers mee, zoals een wortel, een krop sla, een stukje bloemkool of een appel. Om 12.00 uur gaan we de taarten aan de dieren geven. Kom jij ook?

Kolom bibliotheek

Pop-up wetenschapper in de bieb
Zaterdag 1 oktober, 10.30 - 11.30 uur.

Wetenschapper Piet Bartels geeft een interactieve presentatie voor het hele gezin (kinderen vanaf groep 6). Toegang vrij, opgave vooraf.

Cursus Digisterker
Leren omgaan met de digitale overheid (4 dagdelen).

Een nieuwe reeks start op dinsdag 4 oktober, 14.00 tot 16.00 uur. Opgave vooraf.

Kinderboekenweek Feest
Woensdag 5 oktober, 15.00 - 17.00 uur.

De Kinderboekenweek gaat spetterend van start met een groot feest. Komt allen!

Kinderboekenweek Voorleesfeestje
Woensdag 12 oktober, 14.30 uur.

Neem je opa of oma mee naar dit extra leuke voorleesfeestje!

De zussen Van Gogh
Dinsdag 11 oktober, 20.00 - 21.30 uur.

Weinig mensen weten dat Vincent en Theo naast een jonger broertje, Cor, ook nog drie zussen hadden: Anna, Lies en Wil van Gogh. Willem-Jan Verlinden vertelt het levensverhaal van de drie zussen Van Gogh tegen de achtergrond van een roerige periode in de geschiedenis.

Opgave vooraf.

Optreden leerlingen Muziekschool
Woensdag 12 oktober, 15.00 - 16.00 uur.

Leerlingen van de Muziek- en Dansschool geven een herfstconcert in Bibliotheek Heiloo. En dat doen zij op diverse instrumenten zoals piano, blokfluit, klarinet, gitaar en dwarsfluit. Deze optredens zijn leuk voor iedereen!

Tabletcafé
Donderdag 13 oktober, 18.30 - 20.00 uur

De bedoeling van een tabletcafé is, dat de deelnemers elkaar verder op weg helpen. Een bibliotheekmedewerker en een student van D&M PC services helpen u graag met al uw vragen.

Jeugdactiviteiten in de herfstvakantie:
Er is in de herfstvakantie van alles te doen in de bibliotheek, het is namelijk 'codeweek':

Leer een robot programmeren, doe mee met de Minecraft Build Battle of ga naar de openbare schaakles. Opgave vooraf. Lees er alles over op www.bibliotheekheiloo.nl

Lezing over paarden: Conquest of paradise
Woensdag 19 oktober, 10.30 uur.

Imelda de Smet vertelt over de redding van twee paarden die sindsdien werken als natuurlijke coaches. Opgave vooraf. Kinderen 5-12 jaar gratis.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie en opgave voor activiteiten: www.bibliotheekheiloo.nl / 072-5330670 of bij de servicebalie.

Steun de bibliotheek: word vriend!

Volg ons ook op Facebook en Twitter!

De Participatiewet en de rol van gemeente en bedrijven

Wethouder Fred Dellemijn belast met de uitvoering van de Participatiewet.

Wat is de Participatiewet?
Op 1 januari 2015 heeft de overheid de Participatiewet ingevoerd. Het is de verantwoordelijkheid van de gemeente dat iedereen die kan werken, vanuit deze uitkering aan de slag gaat en waar nodig wordt ondersteund. Het gaat om mensen met of zonder arbeidsbeperking. Daarvoor ontvangen gemeenten budget van de Rijksoverheid.

Wethouder Fred Dellemijn is vanuit Heiloo belast met de uitvoering van deze wet. Dellemijn: "Men voelt zich over het algemeen gelukkiger met werk. Wij zetten ons daarom graag in voor inwoners die wat extra steun nodig hebben bij het vinden van een geschikte arbeidsplek. Daarbij kijken we vanuit de mogelijkheden die de Participatiewet ons biedt."

Interessant voor bedrijven
Voor bedrijven is het aannemen van zo'n werknemer interessant. De gemeente biedt verschillende faciliteiten en subsidies voor bijvoorbeeld verzuimkosten door ziekte. Hierdoor worden de kosten voor de ondernemer gedrukt en het risico beperkt.

Het is overigens ook zo dat bedrijven met vijfentwintig of meer werknemers een verplichting hebben om iemand uit deze doelgroep een baan aan te bieden. Zij kunnen bij de gemeente aangeven welke klus zij in gedachten hebben en de gemeente zoekt vervolgens een goede match. Daarbij bestaat de mogelijkheid om eerst een proefplaatsing te realiseren van drie maanden. De werknemer gaat dan met behoud van uitkering aan de slag.

Fred Dellemijn: "In Heiloo hebben we veel betrokken ondernemers. Dat zie je terug in de initiatieven die ze met elkaar nemen. Vanuit MVO oogpunt (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) is het prettig als bedrijven in Heiloo zich hard willen maken om werk te creëren voor inwoners die dat nodig hebben. Het hoeft geen fulltime job te zijn, het kan ook om een paar uur in de week gaan. Wij als gemeente ontzorgen deze bedrijven. De kosten worden gedrukt en het risico is beperkt. Een mooi voorbeeld zag ik onlangs bij WNK Post. De medewerkers hadden plezier in het werk en met elkaar. Het is heel fijn als we goede matches kunnen maken. Zo werken we samen aan een duurzaam en sociaal Heiloo."

Voor meer informatie kunnen ondernemers contact opnemen met mevrouw P. Schreuder via 072-535 66 44.

De komende twee weken leest u op deze plek een voorbeeld uit de praktijk waarbij vanuit de Participatiewet een succesvolle match tot stand kwam tussen medewerkers en bedrijfsleven in Heiloo.

Witte Kerk dankt bezoekers

De Witte Kerk, centrum van Heiloo. Foto: Hans Vrenegoor; De Neus Produkties

HEILOO - Tijdens de opstelling van de Witte Kerk in de zomermaanden bezochten honderden mensen de kerk. Bijna zeshonderd bezoekers kwamen een kijkje nemen tijdens de orgelconcerten die iedere woensdag werden gehouden. De nationale Monumentendagen waren goed voor bijna driehonderd bezoekers aan de kerk.

Graag bedankt Stichting Monument Witte Kerk Heiloo alle bezoekers voor de financiële bijdragen die zij deden, bijvoorbeeld door het kopen van een fotokaart. De opbrengsten van de verkoop komt ten goede aan de renovatie van de kerk. Wilt u ook helpen de kerk in stand te houden? Volg het voorbeeld van burgemeester Romeyn en word ook 'Vriend' van de Witte Kerk. Meer informatie vindt u op de website www.wittekerkheiloo.nl.

Spreekuur Heiloo 2000 en CDA Heiloo

HEILOO - Twee politieke partijen in Heiloo houden deze week een spreekuur.

Heiloo 2000
Inwoners van Heiloo kunnen donderdag 29 september met de politieke partij Heiloo 2000 zaken bespreken die hen bezighouden. Het kan gaan over algemeen gemeentelijk beleid of over zaken die met uw wijk te maken hebben of u persoonlijk treffen. Heilooenaren zijn om 20.00 uur welkom - voorafgaand aan de fractievergadering - in het gemeentehuis (oude ingang). De partij vraagt u vooraf even melding te maken van uw komst aan fractiesecretaris/raadslid Rob Levie via 06-54901626 of via rob.levie@heiloo-2000.nl. Kijk voor ons vergaderschema op www.heiloo-2000.nl. Tot slot: per abuis plaatste de Uitkijkpost in de krant van 14 september een aankondiging voor 8 september. Dit was niet de bedoeling. HIerbij een rectificatie.

CDA-Heiloo
Donderdag 29 september om 19.30 uur houdt de CDA-fractie weer haar maandelijkse spreekuur. Wilt in gesprek over een actueel onderwerp, of heeft u zelf een andere prangende vraag of u wilt 'gewoon' met de fractie kennismaken? U bent van van harte welkom. Graag vooraf aanmelden via Hessel Hiemstra (jhhiem@quicknet.nl of 8500490).

Onze toekomst in het licht van de evolutie

HEILOO - De Stichting Teilhard de Chardin in Heiloo werd in 1993 opgericht om het gedachtegoed van denker en jezuïet Pierre Teilhard de Chardin (1881-1955) te bestuderen en te verspreiden. Zij geeft daartoe de gratis te downloaden tijdschriften GAMMA (tot 2013 gedrukt) en GAMMA-DELTA uit (zie ook www.teilharddechardin.nl). Op aanvraag kunnen ook lezingen worden verzorgd.

Teilhard de Chardin hield zich als natuurkundige, bioloog en paleontoloog bezig met wetenschap en schreef over de evolutie van het bewustzijn, waarbij hij de inzichten van Darwin en Descartes in een nieuw perspectief plaatst. Door zijn kerk werd zijn werk over evolutie verboden en er volgde verbanning naar China. Na zijn dood in 1955 werd zijn werk uitgegeven in Frankrijk. Als eerste verscheen de titel Le Phénomène humain (Ned. 'Het verschijnsel mens').

Teilhard ziet de evolutie als een proces van toenemend bewustzijn. De mens is in deze visie een samenwerkingsverband van deeltjes met de affiniteit zich via cellen en organen te verbinden. Dat is vanaf de oerknal in alle materie en levende soorten gebeurd. De mens als de meest ontwikkelde soort wordt zich steeds meer bewust van zijn verantwoordelijkheid voor de totaliteit van de schepping.

Vader van cyberspace
Teilhard wordt ook wel de vader van cyberspace genoemd omdat hij met zijn begrip noösfeer - ofwel 'denkende laag om de aarde' - het wereldomspannende communicatienetwerk van het internet voorzag. Door steeds snellere verspreiding van nieuws wordt de mens zich er hoe langer hoe meer van bewust dat strijd met en uitsluiting van de ander tot vernietiging leidt. Teilhard pleit voor een toenadering van wetenschappen, religies en culturen ter bevordering van wereldwijde eenheid.

Om ook in de toekomst actief te kunnen blijven, zoekt de Stichting Teilhard de Chardin naar (onbezoldigde) bestuursleden en vrijwilligers die meewerken aan de uitgaven van de Stichting (onder andere redactie- en vertaalwerk) en aan het organiseren van activiteiten zoals lezingen. De werkzaamheden kunnen naar behoefte worden ingedeeld en vragen niet meer dan enkele uren per week/maand.

In 2018 viert de Stichting Teilhard de Chardin in Heiloo haar 25-jarig bestaan. Zij hoopt haar begunstigers en sympathisanten dan weer een papieren tijdschrift te kunnen aanbieden. Geïnteresseerden in vrijwilligers- of bestuurswerk kunnen contact opnemen met Henk Hogeboom van Buggenum (voorz.), e-mail: teilhard@planet.nl, telefoon: 072-5 33 26 90 (bij voorkeur 's avonds).

Kaashuis Tromp: meesters in kaas

Complimenten voor Willem van den Berg.

HEILOO - Voor Kaashuis Tromp uit 't Loo was donderdag 15 september een memorabele dag. Zowel Willem van den Berg als Luuk Koopman werden gehuldigd.

In Bennekom had de intronisatie plaats van Willem van den Berg in het 'Guilde des Maîtres Fromagers aux Pays-Bas'. Dit gilde is een vereniging die tot doel heeft het gebruik van Franse en buitenlandse kaas in de meeste brede zin te bevorderen. Het gilde, opgericht in Frankrijk, telt sinds vierentwintig jaar een Nederlandse tak. Leden die naast een brede kennis ook hun sporen hebben verdiend op het gebied van voorlichting en promotie over kaas worden gevraagd zitting te nemen.

Willem: "Voor mij is dit een hele grote eer en het bewijs dat we met eerlijke zuivelproducten en ons specialisme verder kunnen werken aan een mooi bedrijf." Kaashuis Tromp voert meer dan driehonderd soorten kaas. Dit is een met zorg samengesteld assortiment, vaak van kleinere producenten die met aandacht voor dier en natuur hun mooie product maken.

Bij dezelfde gelegenheid werd Luuk Koopman gehuldigd voor zijn prestatie op het Buitenlandse Kaaskeur Concours. Hij is pas drieëntwintig jaar oud en heeft nu al de tweede plaats! Onder andere de melksoort, het vetgehalte, de soortnaam en de herkomst moesten bij deze keuring - van twaalf geproefde kazen - worden bepaald.

Willem: "Dagelijks met dit mooie product bezig zijn en je liefde en passie hiervoor mogen overdragen, naar klant en medewerkers, is prachtig. Met ons team delen we onze voorliefde voor kaas dan ook graag."

Bedrijf Belicht: Passie en perfectie komen samen in Melange7

Chef-kok Robbert de Zeeuw en bedrijfsleidster Anandi Ackermans.

HEILOO – Een wisseling van de wacht bij Melange7; overal in de horeca komt het voor dat vertrouwde krachten hun vleugels uitslaan, op zoek naar nieuwe uitdagingen. Gelukkig staat daar tegenover dat Melange7 ook weer gedreven talenten aantrekt.

Chef-kok Robbert de Zeeuw stuurt met zijn verfrissende visie op koken de keukenbrigade aan. Zijn verfijnde signatuur zal in gerechten te zien en te proeven zijn. Vanaf heden heeft Melange7 een nieuwe menukaart; cuisine à la chef-kok Robbert. Met een wekelijks wisselend 3 of 4-gangenmenu, naast de à la carte gerechten. Verfijnde smaaksurprises, waarin Robbert zijn creativiteit en passie voor koken presenteert. Een klassieker als de risotto blijft uiteraard gehandhaafd.

Anandi Ackermans is sinds een half jaar bedrijfsleidster. Ze geeft met haar gevoel voor detail in gastvrijheid leiding aan het team in het restaurantgedeelte. Tezamen vormt dit bevlogen duo de as waarop Melange7 met nieuw elan draait. Twee ervaren krachten met liefde voor het vak, die in deze inspirerende omgeving volop mogelijkheden zien om hun ruime ervaring in de praktijk te brengen en zich verder te ontplooien. Gemotiveerd om voor gasten van Melange7 het verschil te maken.

Passie
Robbert heeft zijn creatieve kookstijl bij diverse Noord-Hollandse gerenommeerde restaurants ontwikkeld. Bijvoorbeeld bij chef-kok Paul Schoonhoven van voormalig restaurant de Burgemeester in Alkmaar; zijn leermeester en inspiratiebron in de klassieke kookkunst. Onder Schoonhoven kwam zijn passie voor koken echt tot bloei. De kunst van verfijning leerde hij bij restaurant Beulings in Amsterdam, waar Robbert kennismaakte met een speelse manier van eerlijk en ambachtelijk koken. Inmiddels heeft Robbert zijn eigen signatuur in koken gevonden, waarbij hij met de smaak en veelzijdigheid van typische seizoensproducten speelt. Een gevarieerde menukaart vol overheerlijke, toegankelijke gerechten waaruit het moeilijk kiezen is, dat is zijn uitdaging als chef-kok. Feedback helpt hem daarbij; als de gelegenheid zich voordoet, zoekt hij graag contact met de gasten aan tafel, nieuwsgierig naar hun wensen.

Perfectie
Anandi komt oorspronkelijk uit het Bourgondische Zuiden, de provincie Brabant. Jarenlange horeca-ervaring, begonnen in Den Bosch en later in het buitenland (een half jaar in Spanje en vijf jaar op Aruba), hebben haar visie op gastvrijheid gevormd. Anandi: ,"Gastvrijheid is voor mij net dat stapje extra doen om mensen een mooi avondje uit te bezorgen. Restaurants zijn er in overvloed; een unieke ervaring zit 'm in de details". Haar streven naar perfectie geldt voor het gehele plaatje, zodat elke lunch, borrel en/of diner een aparte beleving wordt.

'Ingezonden: Het was werkelijk een gouden dag'

HEILOO - Wij mochten op woensdag 7 september een dagje naar Texel. Het was werkelijk een 'gouden dag'. Niet alleen het weer was prachtig, maar ook de rest van de dag. Wij werden op 9.00 uur opgehaald door Frank (chauffeur) en Flora (vrijwilligster bij Gouden Dagen Heiloo). De rolstoel en rollator werden ingeladen en we konden op weg naar de veerboot. Ook de zee had een gouden dag: die was zo glad als een spiegel. In den Burg dronken we koffie en toen gingen we naar het vroegere kampeerterrein waar mijn man in 1956 polio kreeg. Het enige wat nog in oude staat was, was de kantine. De boerderij was er niet meer, wel veel luxe vakantiehuisjes. Daarna gingen we lunchen bij Paal 17, een vrij nieuw paviljoen. Vroeger was dezelfde strandafgang een bunker en een paadje naar het strand. Toen reden we naar de andere kant van het eiland, naar boerderij Bloemwijk. Daar hebben wij met de kinderen met een tent gekampeerd. Het zag er nog precies zo uit. De jeugd van Heiloo zou de boer, inmiddels eenennegentig jaar en gezond, nog kennen. Hij was de baas van de rovershut. HSV ging daar altijd met de jeugd kamperen.Wij stapten weer in en met veel goede herinneringen gingen we weer op weg terug naar Heiloo. Het was een dag om nooit te vergeten.

Gouden Dagen Heiloo biedt alle ouderen uit de gemeente Heiloo de kans hun (niet-materiële) wens in vervulling te laten gaan.

Jan en Nel Reek.

Samenwerking De Foresters en Stichting Welzijn Heiloo

Van links naar rechts: Arnt Blei (De Foresters), Marian van Dam en Wanda Vasbinder (Welzijn Heiloo), Koen de Jong (De Foresters).

HEILOO - De vertegenwoordigers van De Foresters en Stichting Welzijn Heiloo plaatsten eind vorige week hun handtekening onder de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Dat deden ze met zichtbaar plezier. De vertegenwoordigers beschrijven daarin de uitgangspunten voor samenwerkingsprojecten van SWH en Foresters. Vooralsnog is de meest concrete uiting het Walking Football dat ook in Heiloo sinds kort wordt beoefend.

Walking Football is een nieuwe voetbalvorm, speciaal voor zestigplussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Zo kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Walking Football wordt in wandeltempo op een kwart veld gespeeld. Geen slidings en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Op deze manier kun je doorgaan met actief voetballen en bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd.

De wekelijkse Walking Football trainingen zijn op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur op het Forestersterrein, tot de winterstop december/februari. De trainers Cor Zwart en Koen de Jong tekenen voor de professionele begeleiding. De derde helft, met desgewenst een drankje, ontbreekt ook bij deze voetbalvorm niet.

Burger van Heiloo ook bij Online-Slager.nl

HEILOO - De Burger van Heiloo is niet meer weg te denken uit Heiloo. Dit initiatief van Fotostudio IwanBronkhorst.nl, in samenwerking met lokale horeca-ondernemers, ondersteunt Stichting Vrienden van de Vijfhoek bij de aanschaf van een loungebank voor ODC De Vijfhoek.

Ook op Online-Slager.nl kunnen we rekenen tijdens de Burger van Heiloo actie. Online-slager.nl verkoopt weliswaar geen complete hamburgermenu's zoals in een restaurant, maar wel de hamburger waarmee je thuis zélf een Burger van Heiloo kunt gaan maken.

Opbrengst?
Aan het eind van het jaar wordt bekeken hoeveel losse hamburgers er in totaal zijn verkocht en wordt per vijf kilo verkochte hamburgers 1 euro uitgekeerd aan Stichting Vrienden van de Vijfhoek. Een prachtige combinatie: thuis zelf een héérlijke Burger van Heiloo maken én een goed doel steunen!

Voor meer informatie over de Burger van Heiloo: www.burgervanheiloo.nl en www.online-slager.nl.

Gemeente Heiloo waardeert mantelzorgers met cadeaubon

Mantelzorgers verdienen extra waardering.

HEILOO - Iedere inwoner van Heiloo die hulp of zorg krijgt van een mantelzorger, kan voor hem of haar een 'mantelzorgwaardering' aanvragen. Inwoners van wie de gemeente denkt dat zij mantelzorg krijgen, ontvingen daarover inmiddels een brief. Dat laat de gemeente Heiloo nog eens extra goed weten.

Wie kan de mantelzorgwaardering 2016 aanvragen?
De waardering is bedoeld voor mantelzorgers die in 2016 minstens drie maanden intensief voor een ander hebben gezorgd. De aanvrager moet in Heiloo wonen. Ook mensen van wie de gemeente niet weet dat zij mantelzorg krijgen, kunnen iemand voordragen. De mantelzorger(s) mogen ook buiten Heiloo wonen.

Wat ontvangt de mantelzorger?
De 'mantelzorgwaardering' is geen vergoeding voor onkosten, maar een waardering voor de ondersteuning en zorg die de mantelzorgers in 2016 hebben geboden. De gemeente toetst eerst de aanvraag. Is de aanvraag terecht, dan ontvangt de mantelzorger rond 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, een cadeaubon als blijk van waardering voor zijn of haar goede zorgen. De hoogte van de cadeaubon wordt in oktober bepaald.

Registratie van mantelzorgers
Veel ernstig of langdurig zieke mensen worden belangeloos geholpen door een ander, een mantelzorger. Met al hun inzet zorgen de mantelzorgers ervoor dat mensen (langer) in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Ze zijn onmisbaar in de samenleving.

Alle mantelzorgers die worden aangemeld voor de mantelzorgwaardering 2016, registreert de gemeente als mantelzorger. Zo wil de gemeente een beter beeld krijgen van hoe groot de groep mantelzorgers is, hoe zwaar mantelzorgers worden belast en hoe de gemeente hen kan ondersteunen.

Uiterlijk 1 oktober aanmelden
Degene die de mantelzorg krijgt, kan op het formulier een of meerdere mantelzorgers aanmelden. Er wordt maximaal 1 cadeaubon per woonadres verstrekt. Formulieren zij te verkrijgen bij het Sociaal Team van de gemeente en via de website www.heiloo.nl. Het formulier moet voor 1 oktober worden opgestuurd naar de gemeente.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een medewerker van het Sociaal Team: telefoonnummer 072-535 66 66.

Dontaties Keer op Keer

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer doneerde de afgelopen vier maanden aan onderstaande doelen:

€ 800,00 naar:
Sportinstuif 55+: voor het (her)opstarten van de Gymnastiekvereniging.

7 x € 500,00 naar:

- Zelda van Boheemen in Limmen: dolfijntherapie.

- Dance- en Fitstudio 115 in Heiloo: voor hun optreden t.b.v. het twintigjarig bestaan.

- Stichting Vriendschapsband Spitak-Limmen: realisering kinderkamp in Spitak-Armenië.

- Gym- en turnvereniging Achilles in Egmond aan Zee: aanschaf gymnastiektoestellen.

- Esdegé Reigersdaal, cluster KAS in Heerhugowaard: aanschaf beeldscherm en verduisteringsgordijnen.

- Stichting People2People: aanschaf waterpomp op zonne-energie in Malawi.

- Zwemles in De Witte Brug in Castricum voor inwoner(s) van Heiloo.

€ 300,00 aan:
Stichting Showhero in Heiloo: voor hun jaarlijkse show in theater De Beun op 1 oktober a.s.

3 x € 250,00 naar:
- Ci Vediamo-voetgolftoernooi: opbrengst kwam ten goede aan Stichting Kees.

- Resource Link Foundation: aanschaf materialen op basisscholen in Ghana.

- Stichting Openbare Bibliotheek: materiaal kinderboekenweek.

€ 200,00
Historische Vereniging Oud Heiloo; plaatsen van Stolpersteine (gedenktekens).

€ 100,00
Oliver Sanz Prieto in Heiloo: schoolspullen voor Gambia Mansa Colley Bojang School (project Jac. P. Thijsse College in Castricum).

Opkikkers van € 500,00 uitgedeeld:
Juni: Stichting Spelekind (Theaterbende Heiloo); Ronald Mc Donaldhuis in Rotterdam.
Juli: Stichting Promotie Roemenië; Kinderdagcentrum Het Duinhuis in Haarlem.
Augustus: Stichting Landelijke dag herdenken geweldslachtoffers; Castricumse invaliden sportclub (C.I.S.).
September: Amsterdam City Swim voor Stichting ALS; Jeugdmusicalvereniging De Hanswijckers in Egmond Binnen.

Ook zijn de onderstaande jaarlijkse donaties uitgekeerd:
Stichting Sportlife € 1.000,00 en € 464,00 aan de Cultuurkoepel.

Het is druk in onze kringloopwinkel en zonder inzet van vrijwilligers zijn deze donaties niet mogelijk. Heeft u zin te komen helpen? U bent van harte welkom! Kringloopwinkel Keer op Keer, Industrieterrein Oosterzij 17, tel. 072 532 59 62. Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Duurzame energie voor Jan van Rijckenborghschool

Met vereende (spaar)krachten zorgt de Jan van Rijckenborghschool voor duurzame energievoorziening voor de school.

HEILOO – De Jan van Rijckenborghschool in Heiloo kreeg in slechts drie weken tijd voldoende middelen bij elkaar voor de aanschaf van zonnepanelen. Hiermee kan de school geheel duurzaam voorzien in de energiebehoefte dankzij de inzet van ouders, verzorgers en vrienden. De Jan van Rijckenborghschool is de eerste school in Heiloo die via crowdfunding de eigen duurzame energievoorziening realiseert.

Samen met vertegenwoordigers van crowdfundingplatform Greenfund Holland en panelenleverancier Solar Today plaatsten ouders van Jan van Rijckenborgh-leerlingen de afgelopen zomervakantie zesenzestig zonnepanelen op het dak van het schoolgebouw aan de Trompenburg.
Met de aanschaf van zonnepanelen wil de Jan van Rijckenborghschool bijdragen aan duurzaamheid en de gezamenlijke zorg voor de leefomgeving. Dit zijn onderwerpen die volgens directeur Marije Peters passen in de filosofie van de school. "Ons onderwijs staat voor aandachtig en bewust leven en leren op meerdere vlakken. Als individu, maar ook in de zorg voor elkaar en voor de omgeving. Niet alleen door leren met het hoofd, maar ook door sociale vorming en ontwikkeling van creativiteit. Dus leren met hart, hoofd en handen."

Leerlingen en leerkrachten van de school besteden de komende maanden op diverse manieren aandacht aan het thema zonne-energie en aan de voordelen die duurzame energie via zonnepanelen oplevert voor de school en de omgeving. Leerlingen hoorden vorige week hoe zonnepanelen werken en welk effect dit heeft op ons milieu. Maandag 10 oktober doet de school mee aan de 'Dag van de duurzaamheid' en door het gehele jaar zijn er diverse activiteiten rondom dit thema.

Winst voor de school én het milieu
De zonnepanelen kunnen naar verwachting de hele hoeveelheid elektriciteit opwekken die de school verbruikt. Dat betekent dat de school op termijn gratis energie heeft. Bovendien zorgen de panelen al vanaf de ingebruikname voor een forse vermindering van de uitstoot van CO2. Dat levert direct een flinke winst op voor het milieu. In de hal van de school is een paneel geplaatst, waarop iedereen kan aflezen hoeveel energie de zonnepanelen elk moment opwekken.

Dubbel feest in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - De Bibliotheek Heiloo informeert graag over de opening van de Kinderboekenweek op 5 oktober en het voorleesfeestje op 12 oktober.
De Kinderboekenweek start woensdag 5 oktober in Bibliotheek Heiloo. Om 15.00 uur opent burgemeester Hans Romeyn de Kinderboekenweek. Natuurlijk zingen en dansen we samen het Kinderboekenweeklied 'Voor altijd Jong' van Kinderen voor Kinderen. Daarna is er tot 17.00 uur van alles te doen, zegt een woordvoerder van de bibliotheek. "Wat dacht je van een meet&greet met de burgemeester, een workshop Pokémon tekenen of sleutelen aan apparaten in het Kinder Klus Café? Door de hele bibliotheek staan Oudhollandse spelletjes en je kunt muziek maken met het PCC en de Muziek- en Dansschool Heiloo. Kom verkleed als oudje of jonkie en win een leuke prijs. En neem vooral je opa of oma mee om deze leuke middag samen te beleven."

Kinderboekenweek Voorleesfeestje
Voorlezen is zo leuk om te doen, kinderen vragen er vaak om. Het is ook fijn om voorgelezen te worden. Ook voor grootouders! Daarom organiseert de bibliotheek een voorleesfeestje op woensdag 12 oktober om 14.30 uur. "Neem je opa of oma mee of andersom natuurlijk! We maken een mooie keus uit alle bijzondere boeken over grootouders die we in huis hebben. En dan lekker samen opgaan in het verhaal… Na afloop is er koffie, thee en limonade en zijn er leuke spelletjes om samen te doen."

Welkom in het bieb-lab
Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 1 en 2 oktober beleef je live wetenschap & technologie. Kom backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea op meer dan tweehonderd locaties in heel Nederland. Bibliotheek Heiloo organiseert zaterdag 1 oktober een interactieve presentatie van POP-UP-wetenschapper Piet Bartels over klinische chemie voor het hele gezin. De presentatie duurt van 10.30 tot 12.00 uur. Dit is een activiteit voor het hele gezin en kinderen vanaf groep 6 zijn welkom. De entree is gratis.

Chiel Oudejans Palingrookkampioen 2016

De geur van paling deed het goed tijdens heropening sporthal.

HEILOO - Rondom Sportcafé Het Vennewater was het zaterdag 17 september goed toeven tijdens de heropening en de start van de sportweek. Ook het jaarlijkse palingroken hoorde daarbij en vol goede moed begonnen zestien deelnemers aan dit jaarlijkse festijn.

De meeste deelnemers kwamen uit Heiloo, maar ook Limmen was goed vertegenwoordigd met Papjes, Kers, Tuin, Scheepmaker en Schepers. De eerste drie kwamen dit keer uit Heiloo: Chiel Oudejans en buurman Ruud Nanne werden eerste en derde en daar tussenin zat nieuwkomer Marcel Zonneveld. De vierde plaats was voor Smokey John Scheepmaker uit Limmen. Ook de aanmoedigingsprijs ging naar Limmen, namelijk naar Dries Papjes. De jury, bestaande uit Gerard Pranger, Marian de Wit, Margreet Volkers en Wilco Vlug, zette ook dit jaar weer hun beste beentje voor en kwam na een uurtje tot dit resultaat. Al met al een schitterende dag die dit keer vakkundig werd begeleid door Lean Nieuwland.

Willibrordschool: een leven lang fit

Drijvende krachten.

HEILOO - Justin en Tom van de Willibrordschool wilden onlangs graag aandacht voor hun sportieve prestatie in Het Baafje. De kinderen van groep 7 en 8 doken rond 14.00 uur in het water om een aantal baantjes af te leggen. Dit deden zij in het kader van het IPC-thema 'Een leven lang fit'. De les was bedoeld om de kinderen de principes van veiligheid in het water te leren en het belang van hygiëne in het zwembad. Het streven was om de kinderen minimaal honderd meter te laten zwemmen. Deze activiteit moest de leerlingen ook duidelijk maken dat kinderen die op het droge misschien wat minder handig zijn, soms prima kunnen zwemmen. Hoe 'zwemfit' zijn ze? De afstanden varieerden van honderd tot duizend meter.

De jeugdvogelclub gaat weer op pad

Jeugd speurt naar vogels. Foto: Cees Baart

REGIO - Al een aantal jaren organiseert de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland excursies voor de jeugd. Deze worden begeleid door minimaal twee ervaren vogelaars van de vogelwerkgroep. Zij laten graag zien dat naar vogels kijken leuk en spannend kan zijn.

De najaar-excursies staan in het teken van de vogeltrek. Zo bezoekt de jeugd onder andere het vogelringstation Castricum aan de Vinkenbaan. In de winter worden nestkastjes getimmerd, braakballen geplozen of worden vogels gefotografeerd of getekend. Ook gaan de vogelliefhebbers op zoek naar Bosuilen. In het voorjaar zijn er een ganzen/weidevogel- en een zangvogelexcursie. Het seizoen wordt afgesloten met een excursie Huiszwaluwen tellen. Een gevarieerd programma dus. De excursies (doorgaans op de fiets) vinden meestal plaatst op elke tweede zondagochtend van de maand, van 9.30 tot 12.00 uur. De plaats van vertrek is achter het NS-station Castricum en dat is ook de plaats waar de excursies eindigen. Deelname is gratis en lidmaatschap van de vogelwerkgroep is niet verplicht. De eerstvolgende excursie is op zondag 9 oktober. De deelnemers vertrekken met de fiets van achter het station Castricum om naar het strandplateau bij Castricum aan Zee te gaan. Hier kijken ze naar de vogeltrek en tellen ze de soorten die op weg zijn naar hun overwinteringsgebied in het zuiden.

Ook mee? Aanmelden kan bij jongerenexcursies@vwgmidden-kennemerland.nl. Voor meer informatie zie de jongerenpagina van www.vwgmidden-kennemerland of bel met Cees Baart via telefoonnummer 06-43677458.

Vroege herfst in de Wimmenummer duinen

Foto: Paul ten Have

EGMOND AAN DEN HOEF - INV organiseert zondag 2 oktober een wandeling door de duinen van Egmond. De tocht gaat langs de binnenduinrand, waar het wat beschutter is, en meer door het open duin. "We kijken naar typische herfstverschijnselen zoals verkleurende bladeren, paddenstoelen, allerlei vruchten, zaden en bessen, maar ook naar nog even opbloeiende zomerplanten. Misschien zijn de typische wintervogels, zoals de Kramsvogel, al gearriveerd", vertelt een woordvoerder van PWN.

Deelnemers vertrekken om 11.00 uur bij het PWN-informatiebord aan het Nachtegalenpad, aan de noordkant van Egmond aan den Hoef. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Van tevoren opgeven is niet nodig, wel dient u zelf te zorgen voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van PWN. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u een e-mail sturen naar hanneke@ivnnkl.nl of bellen naar 072-5337601. Kijk ook eens op www.ivnnkl.nl.

Heilooër Pieter Boskma genomineerd voor Cultuurprijs Letteren

Pieter Boskma.

HEILOO/ BERGEN - De uitreiking van de Cultuurprijs Letteren 2016 vindt plaats op zondagmiddag 2 oktober in de Ruïnekerk in Bergen. Amir Chitzan, JP den Tex en Heilooenaar Pieter Boskma zijn door de vakjury genomineerd voor deze prijs.

De in Alkmaar wonende Iraanse schrijver Chitzan debuteerde in Nederland in 2015 met 'Hyena's en de meisjes van maneschijn'. Hij werkte twaalf jaar aan de in het Nederlands geschreven roman. Zijn taal is helder en poëtisch en versluiert de boodschap niet. JP den Tex noemt de jury een boeiende 'outsider' door de combinatie van proza met muziek. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door in Bergen, waar een aanzienlijk aantal verhalen zich afspelen. De in Heiloo woonachtige Pieter Boskma heeft inmiddels twaalf dichtbundels op zijn naam staan, waarvan Doodsbloei, Mensenhand en Zelf de meest recente zijn. Hij schreef de bundels na de dood van zijn vrouw om zich te ontworstelen aan de waanzin van de rouw.

Ronald Giphart presenteert de schrijvers en hun boeken. Aanvang: 15.00 uur. Inloop vanaf 14.30 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Dat kan door een e-mail te sturen naar letteren@rabobankcultuurprijs.nl.

Klaverjasdrive in Akersloot

AKERSLOOT - Het klaverjasseizoen in Café de Vriendschap in Akersloot gaat weer van start. Traditiegetrouw is er een keer in de maand een drive. De drives zijn altijd op zaterdagavond en iedereen is welkom. De aanvangstijd is 20.00 uur en liefhebbers kunnen zich telefonisch opgeven via 0251-312866 of per e-mail naar info@vriendschapakersloot.nl. Er zijn schitterende prijzen te winnen, zoals Senseo koffiezetapparatuur, weerstations, pannensets, fruitmanden, paling, besteksets, koffers en levensmiddelen. Naast de drive vindt er ook altijd een superverloting plaats waar dezelfde prachtige prijzen te winnen zijn. De volgende data voor 2016 zijn 22 oktober en 12 november. De altijd uiterst sfeervolle kerstdrive staat dit jaar gepland op vrijdag 23 december.

Matinee Gemengd koor De Vredeburgers

Talent van De Vredeburgers.

LIMMEN - Het gemengd koor De Vredeburgers, onder leiding van Gerard Leegwater, geeft zondag 2 oktober een kort, informeel concert in de PKN-kerk in Limmen. Als solisten treden twee jonge talentvolle zangeressen op: Suzanne Leegwater en Sara Harrell. Janneke Koetsier begeleidt koor en solisten aan de piano. Het programma is licht en vrolijk met liederen uit opera's van onder andere Mozart, Verdi en von Flotow. Na afloop is er gelegenheid tot een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje á 2 euro. Aanvang: 15.00 uur, entree 5 euro (donateurs mogen gratis naar binnen). Graag vooraf aanmelden bij Clementine Bruschke (072-5052087) of Ria Hooijboer (072-5052235).

Klaverjasdrive Egmond-Binnen

EGMOND-BINNEN - Seniorenvereniging Egmond-Binnen organiseert een keer per veertien dagen een klaverjasdrive. De vereniging zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Bärbel Ladage via telefoonnummer 072-5072343.

Uitbreiding Historisch Informatiecentrum

De werkzaamheden in het informatiecentrum zijn in volle gang. Foto: Historisch Egmond

EGMOND AAN DEN HOEF - Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt aan de uitbreiding van het Historisch Informatiecentrum, tegenover de slotfundamenten in Egmond aan den Hoef. Het onderkomen van Historisch Egmond wordt de komende maand verbouwd en opgeknapt. Dit is een volgende stap in de richting van de realisatie van Cultuurhuys Egmont.

In opdracht van de gemeente Bergen is vorig jaar een plan gemaakt "om het Slotkwartier aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers". De toevoeging van een cultuurhuis werd door alle partijen als positief gezien en als een goeie kans om het gebied weer tot leven te wekken. De huidige werkzaamheden zijn hiervan dan ook een direct gevolg.

Het oude raadhuisje (1871) en schooltje (1959) hadden de afgelopen veertig jaar al veel verschillende gebruikers, waardoor het binnen nogal rommelig en gedateerd oogde. Nu beide panden door Historisch Egmond gebruikt mogen worden, is besloten om een aantal noodzakelijke ingrepen te doen. Zo is inmiddels al het asbest verwijderd en worden ook de oude plafonds vervangen. Hierna moet er geschilderd worden en geeft een nieuwe inrichting het centrum een professionele uitstraling.

De pentekeningen van Roghman geven een beeld van de kasteelruïne. Foto: Teylers Museum, Haarlem

Historie Slotkwartier
Het is uiteindelijk de bedoeling dat in het cultuurhuis een actieve samenwerking ontstaat tussen verschillende organisaties, waarbij de historie van het Slotkwartier centraal staat. Zo zal het oude raadhuisje worden ingericht met een permanente expositie over het kasteel en de heren van Egmont. De indrukwekkende collectie van Jos Hof zal dan eindelijk de vaste plek krijgen die zij verdient. Verder wordt een programma opgesteld, waarin regelmatig plaats is voor workshops, lezingen en filmvertoningen. De multifunctionele ruimtes worden verder ingevuld met de historische bibliotheek, onderzoek- en werkplekken, toeristische informatie en wisselexposities.

Het Rondje van Roghman
In het najaar worden in het Slotpark in Egmond aan den Hoef enkele panelen geplaatst met informatie over de geschiedenis van het kasteel. Uitgangspunt hierbij zijn de pentekeningen van Roelant Roghman van de ruïnes van het kasteel (gemaakt in 1645). Door deze panelen met de pentekeningen te plaatsen op de plekken waar de kunstenaar ze ooit tekende, krijgen bezoekers een goed beeld van het kasteel zoals het er na de verwoesting uitzag. Ook is een leuke familiespeurtocht ontwikkeld, waarbij grote en kleine bezoekers op speelse wijze kennis kunnen maken met onze lokale geschiedenis.

Open Dagen
Vanwege alle werkzaamheden is het Historisch Informatiecentrum in de maanden september en oktober gesloten. In deze twee maanden zijn er dus ook géén open dagen bij Historisch Egmond. De stichting laat weten dat iedereen zijn best doet om het gebouw zo snel mogelijk weer open te stellen voor bezoekers. In ieder geval kunt u wel op zondag 6 november en zondag 4 december tussen 14.00 en 17.00 uur bij Historisch Egmond terecht tijdens de open dagen.

Wilt u graag een actieve rol spelen bij de ontwikkeling van het cultuurhuis, organiseert u leuke workshops of heeft u interesse om als vrijwilliger te komen helpen in het cultuurhuis? Loop dan eens binnen tijdens de open dagen, stuur een e-mail naar info@historischegmond.nl of bel naar 06-51 689 620 (Martijn Mulder).

Bad & Keuken Plaza Uitgeest: alles onder één dak

[advertorial]

UITGEEST - Een keuken of badkamer koopt u niet elke dag. U wilt er natuurlijk op kunnen rekenen dat u het beste advies, de beste kwaliteit en de beste service ontvangt. Dat alles natuurlijk voor de beste prijs en dat vindt u onder één dak in Uitgeest bij Bad & Keuken Plaza.

Bad & Keuken Plaza is al jaren het vertrouwde adres in Noord-Holland. In de sfeervolle showroom die is onderverdeeld in twee prachtige woonzaken, te weten Bakkum & Krook en Smits Keukens. Bij Bakkum &Krook vindt u diverse complete badkameropstellingen met tal van voorbeelden en opstellingen van een enorm assortiment badkamermeubelen, woonvloeren, inloopdouches, baden, kranen, toiletcombinaties, tegels, radiatoren en alle andere benodigdheden voor uw badkamer. Uw wensen worden vertaald naar een realistische 3D-tekening. Alle werkzaamheden worden door vakmensen tot in de uiterste precisie uitgevoerd, met een strakke planning.

Inspiratie
In de grote showroom van Smits Keukens doet u grandioze ideeën op en komen uw woonwensen tot leven. Uiteraard nemen adviseurs uitgebreid de tijd om naar u te luisteren. Uw wensen worden vertaald naar een realistische 3D-tekening; een persoonlijk advies op maat. Uw nieuwe aankoop wordt zorgvuldig geplaatst door vakkundige monteurs. Zij gaan pas weg als alles werkt. Ook levert Smits Keukens het 'Van slopen tot koken'-pakket waarbij alle werkzaamheden en planning uit handen worden genomen door vakmensen die hun vak verstaan. Van slopen tot loodgieterswerk, timmer-, stucwerk en alle andere bijkomende werkzaamheden. Niets is hen te veel. Tijdens uw bezoek aan de showroom zult u ervaren dat u bij Bad & Keuken Plaza altijd beter uit bent. Door de prijsstelling, maar ook door de zekerheden en de persoonlijke werkwijze van het begin tot het einde. Bad & Keuken Plaza doet er alles aan om haar belofte optimaal waar te maken. Beide bedrijven bestaan ieder al meer dan vijftig jaar en hebben dan ook ontzettend veel ervaring. Parkeren is gratis en de koffie is vers.

Bad & Keuken Plaza Geesterweg 10 (tegenover de Molen) Uitgeest; Bakkum & Krook 0251-314750, Smits Keukens 0251-311880.

Bedrijf Belicht: BeauZen, voor huidverbetering en ontspanning

Astrid Kleijne van beautysalon BeauZen.

Benesserlaan 69, Uitgeest, 06-22911287

UITGEEST - Astrid Kleijne (51) is supertrots op haar beautysalon BeauZen aan de Benesserlaan 69. Ze is sinds acht jaar schoonheidsspecialiste en werkte hiervoor in het pand van Beauty for All aan de Middelweg. Vanaf 1 juni is ze klaar voor een frisse start in haar salon aan huis. Deze is geheel naar eigen smaak en wens ingericht: modern, maar niet klinisch. Klanten kunnen er terecht voor huidverbetering (Beau) en ontspanning (Zen).

Astrid: "Beau betekent 'mooi' en verwijst naar huidverbetering, en de ontspanningsmassages vallen onder 'Zen'. Mijn specialisaties zijn huidverbetering en anti-aging. Ik werk met mooie en veilige producten die in korte tijd een fantastisch effect boeken." Een van de merken in Astrids salon is Sothys, een combinatie van zintuiglijkheid, natuurlijkheid en doeltreffendheid. Sinds juni is daar Image Skincare aan toegevoegd. "Deze uit Amerika afkomstige wonderproductlijn staat bekend om haar uiterst doeltreffende werking met betrekking tot het bestrijden van huidveroudering en schadelijke invloeden van buitenaf. Zeer effectief bij bijvoorbeeld de zonbeschadigde huid, pigmentvlekken en rosacea. De reacties en ervaringen zijn nu al enorm positief. Liggend in de relaxstoel met geïntegreerde verwarming zorgt de behandeling voor een heerlijke wellnesservaring."

Naaldloos
De HC3 Skinshooter ofwel naaldloze mesotherapie is hét paradepaardje van Astrid. Door middel van electroporatie komt het serum rechtstreeks in de huid. Het resultaat: een stralende teint en een jeugdige, stevige huid. Deze nieuwe methode bestrijdt huidproblemen zoals rimpels, vochtophoping, verslapping en pigmentstoring. "Om het effect ervan te optimaliseren en te verlengen, is het raadzaam de behandeling thuis verder met een goed serum te ondersteunen", vult Astrid aan. De HC4 is een variant op de skinshooter en werkt met ultrasone lichtimpulsen. "Ook hier voel je niets van. Er komt geen naald aan te pas en geeft ook direct resultaat."

Massages
Men kan bij BeauZen ook terecht voor verschillende massages. Naast de traditionelere massages geeft Astrid klankschaalmassage en de energetische Lomi-Lomi massage. "Deze laatste is echt een beleving en niet te vergelijken met een gewone ontspanningsmassage. Je kunt de Lomi-Lomi ook als duomassage reserveren. Leuk om bijvoorbeeld cadeau te doen aan een bruidspaar." Astrid vervolgt: "Een massage is een moment voor jezelf. Even ontspannen en jezelf lekker laten verwennen, jezelf op de eerste plaats zetten. De onderneemster volgde aan de Haarlemse Akademie de opleiding tot schoonheidsspecialiste en bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) de opleiding tot sportmasseur. Verder behaalde zij diverse certificaten en volgt zij nog steeds trainingen, zodat ze altijd up-to-date is met nieuwe behandelmethoden, producten en apparaten. De hele maand juni ontvangt iedere klant na behandeling een leuke giftbox. Kijk voor speciale acties ook op de Facebookpagina van BeauZen. (Tekst & foto: Anita Webbe).

SeniorWeb Leercentrum Egmond-Binnen: tablet-gebruik voor senioren

EGMOND-BINNEN - SeniorWeb Leercentrum Egmond-Binnen start dinsdag 4 oktober in Dorpshuis De Schulp in Egmond-Binnen de cursus 'tablet-gebruik voor senioren'. Dankzij deze cursus hebben al veel mensen hun weg op internet gevonden. In alle gevallen weten ze beter dan voorheen de weg te vinden in onze moderne maatschappij, vol met computers. De cursus heeft een laagdrempelige opzet, voorkennis op dit gebied is niet vereist.

De vrijwilligers Frits Sentveld, Jan Stam, Piet Stam en André Eeltink starten met deze tablet-middag in De Schulp. Kosten voor deelname bedragen 8 euro per les en dat is inclusief koffie of thee.

U leert het bij SeniorWeb Leercentrum De Schulp in Egmond Binnen. Stap voor stap en onder de geduldige begeleiding van onze ervaren vrijwilligers. Het Leercentrum heeft geen winstoogmerk. Daarom zijn de lessen betaalbaar voor iedereen. Wilt u meedoen? Graag opgeven voor dinsdag middag 4 oktober. Voor informatie kunt u mailen naar piet.stam@hotmail.com of bellen met Piet Stam: 06-44143135.

Double Stars Heiloo

HEILOO - Honk- en softbalvereniging Double Stars Heiloo organiseert 1 oktober op haar velden op het sportpark Het Vennewater een open mix-softbaltoernooi.

Homerunking van weleer of nog nooit een bal aangeraakt? Het niveau maakt niet uit: liefhebbers zijn van harte welkom op dit recreatieve toernooi. Vorm een team met vrienden, familie, collega's of buren en speel mee! Het toernooi start om 13.00 uur op de velden aan de Vennewatersweg en na wat speluitleg gaan de deelnemers het veld op. Om 18.00 uur gaat de barbecue aan en is er muziek van lokale dj's. Ook aan de kleintjes is gedacht met leuke activiteiten en een springkussen. Tussen de wedstrijden door is er tijd om bij anderen te kijken of lekker uit te rusten en bij te kletsen op het hopelijk zonnige terras. Begint het al een beetje te kriebelen? Aanmelden kan via een mailtje naar evenementen@doublestars.nl. Vermeld in de mail 'Mixtoernooi' en de naam van het team en de teamleden. Double Stars Heiloo gaat er een gezellige en sportieve dag van maken.

Reunie Heilooër Balletschool

Een kijkje terug in de tijd.

HEILOO - Het is inmiddels vijfentwintig jaar geleden dat Els Mulder de deuren van haar balletschool achter zich dichttrok. Ze is reuze benieuwd naar hoe het haar oud-leerlingen is vergaan. Mede om die reden is er op zaterdag 29 oktober, in de Ypsalon in Ypestein, een reünie van de Heilooër Balletschool.

Els Mulder (destijds Bijlsma) nam in 1965 de Heilooër Balletschool over van mevrouw Majolée, eerst in het voormalige dorpshuis, daarna aan de Kennemerstraatweg en later aan de Westerweg. Voorstellingen als Peter en de Wolf, Carnaval der dieren werden uitgevoerd in de Beun, De Vest en Het Gulden Vlies. Alle oud-leerlingen en belangstellenden worden van harte uitgenodigd om langs te komen. Foto's uit deze tijd zijn meer dan welkom. De reünie begint om 15.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Sponsorcontract Meervogels '31

Peter Schouten feliciteert namens de sponsorcommissie Remco Hacquebard met het nieuwe sponsorcontract.

AKERSLOOT - Remco Hacquebard heeft namens zijn grafisch bedrijf RHG een sponsorovereenkomst gesloten met de sponsorcommissie van Meervogels '31.
RHG zal zich behalve financieel ook garant stellen voor het drukwerk van de vereniging. In ruil daarvoor krijgt RHG een prominente plek op de Rob van der Eng-tribune op het hoofdveld, en op een reclamebord wappert tijdens de wedstrijden een vlag met zijn bedrijfslogo.

Remco draagt als goed ingeburgerd Akersloter de SV Meervogels een warm hart toe. Hij support zijn zoontje Yerson die nu in het E1 pupillenelftal speelt en zijn twee in 'Meiden C en B' voetballende dochters Manuela en Michel. Hij ervaart daarbij ook het maatschappelijk nut van de voetbalclub voor het sportieve dorpje aan het Alkmaardermeer.

RHG is sinds 2016 gevestigd in Akersloot en specialiseerde zich in grafisch ontwerp, drukwerk en digitale toepassingen. Het contract loopt drie jaar.

Huldiging Lisanne en Laura De Witte bij AV Trias

Officiele huldiging van Lisanne en Laura De Witte.

HEILOO - TRIAS huldigt dinsdag 4 oktober Lisanne en Laura De Witte. Trias voorzitster Jocelyne Tophoff geeft tekst en uitleg.
"Zat u ook aan de buis gekluisterd tijdens de wedstrijd van onze twee Trias-toppers in Rio? Wat was het spannend! En wat hebben ze ongelofelijk hard geknokt. We zijn waanzinnig trots op Laura en Lisanne. Lisanne en Laura De Witte hebben in RIO een uitstekende prestatie geleverd door het Nederlands Record te verpulveren (2,5 seconden) op de 4 x 400 meter en twaalfde te worden met hun teamgenootjes Madiea Ghafoor en Nicky van Leuveren. Fantastisch dat de twee TRIAS-atleten bij de top van de wereld horen en Nederland in Rio vertegenwoordigden. Inmiddels zijn de zusjes weer een tijdje terug van hun Rio-avontuur. Maar we willen hen natuurlijk wel laten zien hoe trots AV Trias is. Op dinsdag 4 oktober zullen we voor alle jeugdige geïnteresseerden beginnen met een vraag maar raak half uurtje (18.30-19.00 uur) waarna om 19.00 uur voorzitster Jocelyne Tophoff de zusjes in het zonnetje gaat zetten.

Iedereen is welkom om 4 oktober 19.00 uur aanwezig te zijn bij de huldiging. Na de huldiging kunnen jonge TRIAS-atleten en alle andere fans een selfie met de zusjes maken. Natuurlijk delen zij ook graag handtekeningen uit aan alle fans. Lijkt het je leuk om aanwezig te zijn bij het vraag maar raak half uurtje? Geef je dan op bij sootjers@hotmail.com. Tot dinsdag 4 oktober bij de Atletiekbaan AV Trias.

HSV 1 wint van medekoploper Vitesse'22

HEILOO - Zondag 25 september stond de vroege topper in de 3e klasse B op het programma. In de eerste helft waren de Castricummers de bovenliggende partij en HSV kreeg weinig ruimte en tijd om op te bouwen, waardoor de lange bal veelvuldig gehanteerd moest worden. Hierdoor kwamen wel enkele kleine kansen, maar onze spitsen Tom en Max wisten hieruit geen voordeel te halen. Gelukkig was de achterhoede van HSV heel attent en hoefde Indy de gang naar het net niet te maken.

In de tweede helft kwam Vitesse binnen twee minuten twee keer alleen voor Indy te staan, maar 'met gevaar voor eigen leven' wierp hij zich in de banen van de schoten en bleef hij als winnaar overeind. Bij de tweede poging kreeg hij de bal van twee meter hard in de onderbuik, waardoor hij moest worden opgelapt. HSV werd naarmate de tweede helft vorderde, toch wat sterker en kreeg daardoor ook enkele kansen. In de vierenzestigste minuut was er weer een aanval over links, waarbij Cas Kaandorp de bal voor zijn rechter voet kreeg. Een paar keer dreigde hij met schieten, tot hij in de goede positie stond en vanaf ongeveer dertig meter en schuin links voor het doel de trekker overhaalde. Hierna viel de de bal in een mooie boog over de keeper in de uiterste hoge hoek: 0-1.

De spanning liep hoog op omdat Vitesse nog meer aanviel, maar werd niet echt gevaarlijk. Tevens kreeg de HSV-achterhoede steeds meer vertrouwen dat het weer zou lukken. Toen de prima leidende scheidsrechter Reingoud na een minuut blessuretijd affloot, was de vreugde in het Heilooer kamp heel groot.

Zondag aanstaande gaan we naar Volendam en dan volgt op 9 oktober de derby tegen Limmen.

De kop is eraf bij SV Vredeburg

De twee oudste leden: Kees Aafjes (links) en Jan Borst.

De schakers van SV Vredeburg spelen vrijdag 23 september de eerste ronde van weer een nieuw seizoen. Het drieenveertigste in de clubgeschiedenis.
De eerste ronde voorzag in maar liefst vijftien partijen. Spannende duels waren er zeker, maar echt verrassende uitslagen waren er nog niet. Jos Admiraal rekende met enige moeite af met Gertjan Hafkamp. Pionwinst in het middenspel leverde het beslissende voordeel op voor Admiraal. Even leek Jan de Graaf te stunten tegen de sterke Barry Blekemolen. Hij won een stuk tegen twee pionnen, maar in het eindspel blunderde De Graaf een toren weg en delfde hij alsnog het onderspit. Tars Wanders profiteerde van een onzorgvuldigheid in het openingsspel van Marlies Sturk en bouwde het voordeel keurig uit naar winst. De twee oudste leden van SV Vredeburg, Jan Borst (83) en Kees Aafjes (77), speelden een leuke partij, waarin volgens de grappende winnaar de ervaring de doorslag gaf. Jaap Limmen gooide wel erg snel het bijltje erbij neer toen hij in het vroege middenspel van zijn partij tegen Hidde Ebels een pion verloor en zijn defensieve stelling zag verzwakken. Het altijd leuke affiche van Remi Aafjes tegen zijn vader Dick leverde een spannende pot op. Senior bleek in het eindspel de scherpste en won een stuk. Harold Ebels en Theo Al speelden een Spaanse partij waarin Ebels eerst een pion, later een loper en daarmee het volle punt won. Niels Hageman gaf Jan Brantjes geen kans op tegenspel en wikkelde af naar een gewonnen eindspel met een pion meer. Gijs Pouw was afwezig zonder afbericht en bezorgde zo zijn papieren tegenstander Jan Levering een reglementair punt. Bert en Sandra Hollander versloegen respectievelijk Adri Beentjes en Nico Pepping en kandideerden zich voor de plekken hoog op de ranglijst. Komende vrijdag ontvangen de schakers van Vredeburg hun goede vrienden en buren, de schakers van SV Oppositie, voor de jaarlijkse massakamp.

Ontbijtzwemmen in Het Baafje

Zwemmen en ontbijten, een mooie combinatie.

HEILOO - De vaste gasten van zwembad Het Baafje genoten begin deze maand van 'ontbijtzwemmen'.

De zwemmers genoten in het zonnetje van verse broodjes, gesponsord door bakker Kaandorp in Heiloo. Ook deden ze zich tegoed aan verse koffie en een geweldige taart, speciaal gebakken voor Het Baafje. Na het ontbijt stond het zwemmen van baantjes op het programma.

Katerloop 2016 groot succes

Een strijd tussen vader en dochter.

LIMMEN - Na een gezellige avond in de feesttent met de band 'Big Bird' was het vorige week zondagochtend tijdens het Kermisweekend in Limmen weer tijd voor de traditionele Katerloop, aldus de Limmer IJsclub. De jeugd beet het spits af met de Parkloop. Wel vijftig kinderen gingen hard van start. Zij streden voor een plaatsje op het podium. Daarna klonk het startschot voor de heren, dames en jeugd tot vijftien jaar voor de vijf en de tien kilometer. Het was mooi en warm weer. Langs de route stond veel publiek om de hardlopers aan te moedigen. Net als vorig jaar was de grote winnaar van de tien kilometer Roy Frinking met een tijd van 35:18 minuten. Velen finishten nog na hem. De Limmer IJsclub kijkt terug op een geslaagde Katerloop. Nico Lute heeft weer prachtige foto's van de Katerloop en haar deelnemers gemaakt en deze zijn de bekijken via www.limmerijsclub.nl.

AMAK-Loop succesvol

AKERSLOOT - De tweeëndertigste editie van de AMAK trimloop in Akersloot werd zondag 25 september in Akersloot gelopen. Er was een trimloop over 5, 10 en 15 kilometer. Deze startte bij de handbalkantine aan de Boschweg 3 in Akersloot.

Voor de eerste drie op iedere afstand waren leuke prijzen te winnen. De jeugd tot en met acht jaar liep de 1/2 mijl (805 meter) en de oudere jeugd (tot en met dertien jaar) liep de hele mijl (1610 meter). De jeugd kreeg na afloop een medaille en maakte kans op prijzen in de verloting. Kijk ook op www.amak.nu.

Podiumplaats bij Internationale skiwedstrijd voor Jasper Oudshoorn

Knappe prestatie van Jasper Oudshoorn.

HEILOO - De elfjarige Jasper Oudshoorn uit Heiloo heeft afgelopen weekend meegedaan aan een internationale skiwedstrijd, the Lowlands Championship. Hierbij streden de vier lage landen van Europa (Groot Brittannië, Luxemburg, België en Nederland) tegen elkaar in de discipline slalom. Per leeftijdscategorie waren de beste vijf skiërs per land geselecteerd om deel te nemen aan deze wedstrijd. Jasper was uitgenodigd om Nederland te vertegenwoordigen in de categorie Boys Under 12. Op zaterdag behaalde Jasper een top tien plaats met een mooie zevende eindtijd. Zondag bereikte Jasper, na twee zeer spannende slalomruns, een prachtige derde plaats op dit internationale podium. Tevens bleek Nederland de beste resultaten te hebben behaald in alle categorieën en werd het hiermee de winnaar van de Nationale Cup. Deze eerste internationale prijs is een mooie start van het nieuwe wedstrijdseizoen.

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

8 OKTOBER www.kinderkledingbeursheiloo.jouwweb.nl Ypsalon 9-15 uur

Grote collectie gebruikte dames-, heren- en kinderfietsen. Incl 3 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

DE LINT PRESENTATIE voor een ontspannen en persoonlijke presentatie tijdens sollicitatie, lezing en zakelijke presentatie. Maartje de Lint is gespecialiseerd in uitstraling, lichaamstaal en stemgebruik. Bel 06 - 5577 4660 of ga naar www.delintpresentatie.nl

ZALIGE WARME oliemassage. Helpt tegen PIJN of STRESS ! Leuke benadering met VEEL ervaring. VOORDELIG €30,- per HEEL uur. Tevens pedicure Center Care 072 - 5334906

De Stille Bron: praktijk voor holistische massage, healing en ontspanningstherapie. KENNISMAKINGSACTIE: Eerste massage voor de HALVE PRIJS! Ewislaan 6 Heiloo. Voor meer info, ook over cranio-sacraal therapie: www.destillebron.nl of 06 - 2266 6059

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

AFVALLEN onder begeleiding Resultaat gegarandeerd met CAMBRIDGE WEIGHTPLAN Westerweg 389b Heiloo 06 - 1336 3545

Gewichtsconsulente Sandra Zoon Iedereen kan gezond leven met een gezond gewicht! Hoe? Maak snel een afspraak! De Kistemaker 34 Heiloo 06-57322934 E:sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

KEYBOARDLES IN HEILOO voor beginners en gevorderden van 7-97 jaar door conservatorium gediplomeerde docente www.toetsenstudiodanielle.nl 072 - 5323228

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten

Tel: 06 - 4247 9384

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

Motorvakantie in het buitenland, aanhanger huren ? Datum prikken op www.Huurauto-Heiloo.nl

Projectkoor Castricum heeft nog plaats voor koorleden M/V zie site Projectkoor-Castricum.nl info: 072-5052537 of nieuwenhuis.ina@gmail.com Start repetities: 12 November as in Prot.kerk Limmen. Concert :zondagmiddag 18 December.

270 m2 luxe kantoorruimte aan de Kennemerstraatweg 402-406 compleet ingericht met een fantastische zichtbaarheid. Info? 072-5410948

NIEUW! WAXSALON in HEILOO Geopend vanaf 3 oktober Care for You Kennemerstraatweg 452 Bel voor een afspraak 06 - 4910 0742 www.careforyousalon.nl

Div modellen gebruikte elektrische fietsen va € 695 icl. 3 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

Weekendje Aken in een comfortabele auto ? Datum prikken op www.Huurauto-Heiloo.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

TE HUUR in Alkmaar. Edisonweg 29 m2 Bedrijfsruimte voor ZZP-er. Aparte toiletruimte, Electra, Wifi, € 220,- p/maand. Tel: 06 - 5392 6633

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

Grote sortering elektrische fietsen in div. uitvoeringen v.a. 1299 euro. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Bijles/Examentraining Engels Havo en VWO.€ 15,- per uur. Ervaren docente. Tel: 06-18442639

Een lekkere Thaise ontspanningsmassage. Bel voor een afspraak naar 06 -3365 5795 Industrieterrein Oosterzij 4 C.

TE HUUR: BEDRIJFS/PRAKTIJKRUIMTE 2 x 16m2. 295,- Euro per maand incl gas water licht. Excl BTW. Kennemerstraatweg 452 Heiloo. Voor bezichtiging of meer informatie: 072-5334723

Originele meubels,veel handwerk, leuke dingen om je huis gezellig te maken, mooi oud of trendy! Reparaties/opknappen voordelig, kijk op centerdesign.nl en marktplaats. Slimpad,hoek Heerenweg heiloo Tel: 072 - 5334906

Ruime garagebox te huur aan Kennemerstraatweg 402 met stroom. Info? 072-5410948

Tante Alie in Almere al een tijd niet gezien ? Datum prikken op www.Huurauto-Heiloo.nl

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

Uw tuin(pad) netjes voor de winter? Bobby komt langs met de hoge drukspuit. €10,- p/u. tel 06-19749109

Te Huur Autobox in Mariënstein. Geen elektra. Huur € 105,= P.M. 06 - 1273 7003

Kantoorkamers vanaf 18 m2 te huur aan de Kennemerstraatweg 402. Info? 072-5410948

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072-533 4000 of info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Zangles in Heiloo privé of met twee. Kids en volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl. 06 4811 6691.

Kim's Haarsalon Dompvloetlaan 29 Heiloo.Bel voor een afspraak naar: 06 - 3004 2383 en tot snel!

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer