De Uitkijkpost

6 september 2017

De Uitkijkpost 6 september 2017


Werkzaamheden De Omloop en Zeeweg

HEILOO - De schop gaat in de grond op een deel van de Omloop en op de Zeeweg. De werkzaamheden startten afgelopen maandag en duren voort tot en met maandag 16 oktober. Vanwege groot asfaltonderhoud en maatregelen die worden genomen om de nieuwe wijk Varne Buiten te ontsluiten, is de weg in fases gesloten voor autoverkeer. Fase een duurt van 4 tot 17 september en richt zich op De Omloop van de Bayershoffweg tot voorbij de inrit van zwembad het Baafje. Fase twee volgt van 18 september tot 1 oktober aan de Zeeweg, van de rotonde op de Zeeweg tot de rotonde Ewisweg. Fase drie duurt van 2 oktober tot 16 oktober. Dan vinden er werkzaamheden plaats aan De Omloop, van de rotonde aan de Zeeweg tot voor de inrit van zwembad het Baafje.

De werkzaamheden en omleidingsroutes worden met borden aangekondigd. De Omloop en Zeeweg zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. Voor direct aanwonenden en bedrijven is er een passende oplossing. Zij zijn hierover per brief geïnformeerd, zo laat de gemeente weten. Het Baafje, zwembad Loos en Kinderdagverblijf Villa Lilla blijven via een noodweg bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Voor vragen kunt u contact opnemen met toezichthouder Frank Schönig via 088 909 75 34. Of mail naar frankschonig@debuch.nl

Myrthe Raven wint studentenkamer 'Dit was echt heel smerig'

Myrthe in de studio van 538. "Blij met tien maanden gratis wonen."

HEILOO - "Ik at een eendenpoot, een eendentong, een stukje dikke varkensdarm en een oud ei. Daarbij zat ik met tranen in mijn ogen en moest ik kokhalzen. Maar het was het waard: als tegenprestatie woon ik de komende tien maanden gratis in een appartement in Amsterdam. Ook krijg ik vijf keer per maand gratis eten in een restaurant, een fiets in bruikleen met een diefstalverzekering, een keukenpakket en regelmatig schoon linnen. Een mooi cadeau van Radio 538".
Aan het woord is Myrthe Raven uit Heiloo. Zij won donderdag de 538-actie 'Win een studentenkamer'. "Ik moest het opnemen tegen twee andere kandidaten die - net als ik - een ludieke tegenprestatie hadden bedacht in hun poging om te winnen. De omroep maakte in de studio een filmpje van mij tijdens het eten. Dat was echt heel smerig. Via internet mochten de mensen stemmen. Ik kreeg tweeënzestig procent van de stemmen en won dus. Hoe ik erop gekomen ben? Met mijn moeder kijk ik altijd naar de eetproef in het programma Expeditie Robinson en word dan echt misselijk. Dus ik dacht: een beter bewijs om aan te tonen dat ik graag wil winnen, is er niet. Bovendien moet je natuurlijk wel met iets origineels komen. En dat is gelukt." Myrthe gaat het komend jaar Politicologie studeren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Nu maar hopen dat ze succesvol en met veel plezier haar studie doorloopt en dat ze voortaan smakelijk eet.

Tekst: Evert Visser/EJV Mediaproducties

Myrthe gruwelt tijdens haar uitdaging. Bron Foto: beeld uit filmpje Radio 538

Uit&Zo, genieten voor jong en oud

Een burgemeester laat zich ook wel eens uitdagen. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Uit&Zo werd zaterdag voor de drieëntwintigste keer in Heiloo gehouden. Veel mensen bezochten de vele informatiestands en genoten van een groot aantal optredens. Uit&Zo geeft culturele, educatieve en sportieve organisaties en verenigingen de mogelijkheid zich te presenteren, evenals welzijnsorganisaties. Naast algemene informatie lag het accent op de activiteiten in het komende seizoen. Naast muziek, dans en toneel waren er demonstraties van sportverenigingen. Voor kinderen waren er eveneens volop activiteiten. En niet alleen kinderen lieten zich verleiden om ergens aan mee te doen; onze burgemeester Hans Romeyn liet zich graag uitdagen. Hij deed mee aan een bandengevecht. Jong en oud vermaakten zich dus prima.

Tekst: Yvonne van Stiphout

World Music Department. Foto: Stip Fotografie
Je kan niet jong genoeg beginnen. Foto: Stip Fotografie

Kom ook naar de 3de outletmarkt van Ik winkel in Heiloo

HEILOO - De derde outletmarkt van 'Ik winkel in Heiloo' vindt plaats op zondag 10 september. Rondom de Witte Kerk staan tussen 11.00 en 17.00 uur meer dan veertig kramen vol met mode, woninginrichting, boeken, sport, potterie, voeding, lingerie, schoenen, auto's en nog veel meer aantrekkelijke koopjes uit de winkels in Heiloo. De terrassen van Brasserie Veldt, Herberg Jan, Melange 7 en ijssalon Di Fiorentina zijn open.

Tien vragen aan: Gerard Disseldorp

Gerard Disseldorp.

Na mijn MULO-periode werkte ik als aspirant-schrijver op het Kadaster in Alkmaar. Dat was niet mijn ding en ik werd gelukkig opgeroepen voor de militaire dienstplicht. Ik kwam in 1971 bij de Koninklijke Marechaussee, eerst in Apeldoorn, later in Seedorf. Omdat een kantoorbaan niets voor mij was, solliciteerde ik bij de Gemeentepolitie Amsterdam. Hier werkte ik ruim tweeënveertig jaar in diverse functies, de laatste jaren aan het Bureau Warmoesstraat en Beursstraat.

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben op 19 februari 1951 in het ziekenhuis van Alkmaar geboren. Opgegroeid ben ik in de Butterlaan, alwaar ik een zeer leuke jeugd had met heel veel kinderen van mijn leeftijd in de nabije omgeving. De eerste auto in de straat kan ik mij nog goed herinneren. We speelden onder andere in de grote zandbak in het 'Rondje'.

2. Als je hobby je werk was, welk werk zou je dan hebben?
Ik denk reisleider in het buitenland. Als ik op vakantie in het buitenland ben, kijk ik namelijk altijd een beetje jaloers naar de reisleid(st)er.

3. Wie zou je graag eens willen ontmoeten?
Mijn eerste jeugdliefde Marga Smal, toen woonachtig in Spierdijk. Wij hadden op zestienjarige leeftijd, midden jaren zestig, allemaal een brommer en reden daarmee vaak helemaal naar Spierdijk, alwaar The Shoes, the Cats en andere bandjes speelden in een dancing. Dat was daar supergezellig!

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Met de 'F-jes' van HSV op zomerkamp naar de 'Rovershut' op Texel. Willem v.d. Maat en Linke Mulder gaven ons daar heel veel plezier. Jammer dat we toen nog niet veel foto's maakten. Maar de mooie herinneringen hieraan zijn mij bijgebleven.

5. Wat vind je het mooiste plekje in Heiloo?
Nijenburg, het Koetshuis en de Kattenberg. Eigenlijk het hele Heilooërbos.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Voor het maken van een avontuurlijke vakantiereis naar een mooi land.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Solliciteren bij de Gemeente Politie Amsterdam. Dat lukte! Daar heb ik ruim tweeënveertig jaar met heel veel plezier mogen werken. En omdat ik mijn werk altijd met plezier heb mogen doen, is die tijd omgevlogen en mag ik nu genieten van mijn pensioen.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik in de jaren zestig op de MULO in de klas heb gezeten bij Henk Haanraads, beter bekend als 'The Chief', zanger en gitarist. Als het even kan en hij speelt in de buurt, ga ik kijken en luisteren bij zijn optreden. Met zijn subliem gitaarspel speelt hij, helemaal in zijn uppie, alle oude nummers uit de jaren zestig van Stones, Beatles, Jimmy Hendrikx, Eric Clapton etcetera. Dan zwijmel ik helemaal weg en droom ik van die gouwe oude tijd.

9. Wat zou je laten veranderen als je burgemeester was?
Volgens een onderzoek gepubliceerd in Elsevier staat Heiloo hoog genoteerd als een dorp, waar het bijzonder goed toeven is. En daar ben ik het volkomen mee eens. Maar mocht onze burgemeester het voor elkaar krijgen, dat er een tunnel komt onder het spoor bij de Vennewatersweg, dan zal ik hem hiervoor dankbaar zijn.

10. De persoonlijke vraag van Hans Spaans: 'Jij bent nogal betrokken geweest bij het zelfstandig wonen voor mensen met een beperking in Varne Buiten. Wat is jouw ervaring bij dit project?'
Ik ben trots dat ik, als ouder van een zoon met een lichte beperking, een kleine bijdrage heb mogen leveren aan de totstandkoming en de realisering van het appartementencomplex van de Stichting Zelfstandig Wonen Heiloo. Hier wonen thans twaalf bewoners/bewoonsters uit de regio, met een lichte beperking, geheel zelfstandig en ieder in hun eigen ruime driekamerappartement in de nieuwbouwwijk Varne Buiten in Heiloo.

Ik nomineer Tijmen Valkering voor de komende 10 vragen.
Mijn persoonlijke vraag is: 'Tijmen, je hebt een nieuwe lokale partij opgericht. Kun je over de reden daarvan wat meer vertellen?'

Open huis WBC tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september

HEILOO - Het wordt op 9 en 10 september een bruisend weekend tijdens de open monumentendagen bij het Willibrordus Business Centrum in Heiloo. Ruim zestig bedrijven openen dan hun deuren. Van modevakschool tot ritueelbegeleider, van coaching tot fysiotherapie, van automatisering tot verzorging, van commercieel tot creatief. Alle takken zijn vertegenwoordigd. Per gang bundelen de bedrijven hun krachten om het voor de bezoekers zo interessant en gezellig mogelijk te maken. Met originele presentaties, uitleg en verhalen leert u de ware ondernemer kennen en de diversiteit die het WBC biedt.

In de gangen van het WBC exposeren kunstenaars uit een Alkmaarse galerie hun werk. Archeologisch museum Baduhenna, het Toverlantaarnmuseum en de Verhalenkamer (open za. 10.00-17.00 uur en zo. 11.00-16.00 uur) zijn tijdens dit weekend te bezoeken, evenals Open Depot van het Museum van de Geest, voormalig museum Willibrordus (open za. en zo. 12.00-17.00 uur). Bezoekers van de Cultuurkoepel kunnen op gezette tijden - onder het genot van een kop koffie/thee met iets lekkers - genieten van het orgelspel van Erik Jan Eradus. Anderen volgen op hun beurt de workshops in de Binnentuin, verzorgd door diverse ondernemers, afgewisseld met live muziek. Ook is er aan de kinderen gedacht. Verschillende activiteiten zorgen ervoor, dat zij tijd te kort hebben om zich te vervelen.

Vindt u het leuk om meer te weten te komen over het gebouw en zijn geschiedenis, dan kunt u zich aansluiten bij één van de rondleidingen, die regelmatig plaatsvinden. Wilt u cultuur opsnuiven en tegelijkertijd de enthousiaste ondernemers in het schitterende monumentale pand bezoeken, dan is dit de uitgelezen gelegenheid. Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan langs op zaterdag 9 of zondag 10 september. De deuren zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. U vindt het Willibrordus Business Centrum aan de Kennemerstraatweg 464 in Heiloo. Zie voor meer informatie www.willibrordus.com

Vermiste peuters terecht dankzij Buurtpreventie Heiloo

HEILOO - Twee peuters waren zondagmiddag in Plan Oost in Heiloo even vermist. Gelukkig waren de ouders verbonden met Buurtpreventie Heiloo. Zij vroegen buurtgenoten via de app om te helpen zoeken. Op veel plekken gingen deuren open en gingen mensen de straat op om uit te kijken naar de kinderen. Désirée Verleur reed op dat moment op haar fiets door de wijk en zag onderweg de melding op haar telefoon. "Ik maakte een omweg naar de winkel en fietste langs twee vijvers, omdat dat nou eenmaal enge plekken zijn voor kinderen. Al snel zag ik drie kinderen door de straat fietsen, een van deze kinderen moest huilen. Dat bleken achteraf twee oudere zusjes van de twee vermiste peuters te zijn en een vriendinnetje. Zij waren aan het zoeken. Ik reed achter hen aan en zag dat de kinderen de peuters op straat terugvonden. Daarna appte ik dat de twee gevonden waren en kwam de moeder er al na een minuut aan." Désirée benadrukt dat niet zij de vinder is van de peuters maar de drie kinderen op de fiets. "Zij zijn de echte helden."

'Te vindingrijk'
Moeder Eline Veldt kijkt terug op enkele angstige momenten. "Mijn twee dochters van tweeëneenhalf en vier jaar draaiden zelf het slot van de deur open en zijn hem toen gesmeerd. Ze zijn dus iets te vindingrijk. Toen ik ze niet meer zag, zat de schrik er goed in. Eerst zocht ik zelf in de buurt, maar toen dat te lang duurde, deed ik de melding van de vermissing via de app van Buurtpreventie. Geweldig dat dit zo goed heeft gewerkt."

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Zondag rommelmarkt op Groot Barlaken

De markt van vorig jaar. Foto: Anke Langeveld

HEILOO - De jaarlijkse rommelmarkt op Groot Barlaken in Heiloo vindt plaats op zondag 10 september van 10.00 tot 15.00 uur. Dit gebeurt voor de tiende keer. Minimaal tachtig plekken zijn ingevuld voor de verkoop van spulletjes. Het belooft weer een gezellige dag te worden.

Project Taalhuis ontvangt cheque van de Rabobank

De cheque wordt uitgereikt door Ko Hemminga (Rabobank) aan Jeanette Braam en Ted Herkes. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Ko Hemminga reikte zaterdag een cheque van 500 euro uit aan Jeanette Braam en Ted Herkes van de bibliotheek Heiloo. Dit deed hij namens de Rabobank Noord-Kennemerland. Het geld komt ten goede aan het project Taalhuis.

Het project Taalhuis is opgestart door de Koninklijke bibliotheek en Stichting Lezen & Schrijven en is onderdeel van het ondersteuningsprogramma 'Taal voor het Leven'. 'Taal voor het Leven' is een actielijn uit 'Tel mee met Taal'. Dit is een driejarig kabinetsprogramma (2016-2018) waarin het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid centraal staat rond de thema's gezin, gezondheid en werk. Taalhuizen vormen de 'front office' van het lokale taalnetwerk. Zowel formeel als non-formeel taalonderwijs is vertegenwoordigd. Deelnemers zijn bijvoorbeeld de gemeente, bibliotheek, roc's, private taalaanbieders, lokale vrijwilligersorganisaties en welzijnsorganisaties. Heiloo telt ongeveer tweeduizend laaggeletterden. Omdat de bibliotheek laagdrempelig is, is de ruimte hier ingericht. Hier worden onder andere taalcursussen en huiswerkcursussen gegeven.

De Rabobank ondersteunt dit initiatief graag; ook voor de bank is het belangrijk dat mensen weten wat ze doen. Daar hoort lezen, schrijven en begrijpen wat er geschreven staat zeker bij. Het geld is bestemd voor de aankleding van de ruimte. In de bibliotheek wil men graag een huiselijke sfeer creëren om zo de 'stap naar binnen' gemakkelijker te maken. De ruimte zal half oktober klaar zijn en er is een bijeenkomst met organisaties die mensen kunnen doorsturen naar het Taalhuis.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Ontslag op staande voet, koorddansen?

Esmee Kuyt.

Het is de nachtmerrie van elke werknemer. Op een willekeurige dag word je op staande voet ontslagen. Je kunt je spullen pakken, hebt geen recht op een WW-uitkering en je hebt ook geen recht meer op loon. De redenen waarom je iemand op staande voet kunt ontslaan, zijn door het nieuwe ontslagrecht niet veranderd. Denk hierbij aan diefstal of fraude.

In deze column besteed ik aandacht aan twee aspecten die wel zijn veranderd, namelijk: voor de werknemer is het niet meer voldoende om een briefje te sturen dat je het niet eens bent met het ontslag en je beschikbaar houdt om je werkzaamheden te hervatten. Als de werknemer niet binnen twee maanden een procedure is begonnen bij de kantonrechter, kan het ontslag niet meer worden teruggedraaid.
Een werkgever die door de kantonrechter in eerste instantie in het ongelijk wordt gesteld over de rechtsgeldigheid van het gegeven ontslag op staande voet, moet met terugwerkende kracht het salaris betalen. Vroeger kon dit besluit in hoger beroep worden teruggedraaid. Dat kan nu niet meer. Zelfs als het gerechtshof de werkgever in tweede instantie alsnog in het gelijk stelt, is het salaris toch gedurende een lange tijd verschuldigd. Zowel voor de werkgever als de werknemer is een ontslag op staande voet juridisch risicovoller geworden. De financiële belangen over en weer zijn groot.

Tips

  • @werkgever: wees heel zeker van uw zaak voordat u iemand op staande voet ontslaat;
  • @werknemer: bent u op staande voet ontslagen? Realiseer u dat het onvermijdelijk is om dan een juridische procedure aanhangig te maken en dat dit binnen twee maanden moet zijn gestart, anders bent u te laat.

Er zijn ook alternatieven die partijen meer zekerheid bieden. Als u daarover informatie wilt, dan kunt u mij bereiken via esmee.kuyt@advocaatlewin.nl of telefoonnummer 0251-362022.

Autobedrijf Van Velzen Al vijftig jaar vooruitstrevend

Remco van Velzen: 'Mooi om mensen weer blij op weg te helpen'. Foto: Arjan Hoogvorst.

Populierenlaan 55, 1911 BK, Uitgeest. Telefoon: 0251 - 31 22 85, e-mail: info@vanvelzen.nl, website: www.vanvelzen.nl

Open: ma. t/m vr. 07.30 - 17.30 uur, za. 08.30 - 12.00 uur.

UITGEEST - Optimale service en dienstverlening op het gebied van auto en mobiliteit, dat is waar Autobedrijf Van Velzen voor staat. Al een halve eeuw lang, want het familiebedrijf viert dit jaar het vijftigjarig bestaan. Eigenaar Remco van Velzen weet als geen ander hoe snel de technische vooruitgang zich mede in de autobranche blijft ontwikkelen.

"Die staat zéker binnen onze sector allerminst stil", begint Remco van Velzen. "Met een auto blijven stilstaan is het laatste wat iemand wil, vandaar dat wij er alles aan doen om de klant op adequate en veilige wijze de weg op te laten gaan." Die 'wij' binnen het bij Bosch Car Service aangesloten autobedrijf vormen naast Remco zijn medewerkers Wieb en Ronald. Deze vakkundige drie-eenheid staat dagelijks in alle vroegte paraat om een brede doelgroep van automobilisten van dienst te zijn.

Geavanceerd

"Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen bij ons terecht voor de meest uiteenlopende zaken op autogebied. Vrijwel alles qua technische service kunnen wij verzorgen, behalve de verkoop van auto's. Kort gezegd doen wij zo'n beetje al het denkbare aangaande reparaties, onderhoud, advies en APK. Bovendien beschikken we tegenwoordig ook over een uiterst geavanceerde installatie voor het uitlijnen van voertuigen, waarvoor zelfs collega-bedrijven uit de directe omgeving bij ons aankloppen."

Rijdende computer

Automonteurs zijn dan ook nooit uitgeleerd en dienen zich met de razendsnel voortgaande techniek continu te blijven bijscholen. Daar kunnen ze bij Autobedrijf Van Velzen over meepraten. "Algemeen bekend is dat de auto vandaag de dag een soort rijdende computer is. Maar al te vaak meldt zich iemand bij ons met iets over een dashboardlampje dat is gaan branden of knipperen. Dan is het meestal een kwestie van inpluggen op de computer, om het euvel te analyseren en vervolgens op te lossen. Van desbetreffende digitale technieken dien je uiteraard net zoveel af te weten als het ouderwetse sleutelen…"

Merkonafhankelijk

Juist die enorme diversiteit maakt het werk voor Remco en medewerkers zo leuk. "Voor klanten van diverse pluimage verrichten wij een breed scala aan werkzaamheden, waarbij we met de merk-onafhankelijke serviceformule van Bosch Car Service allerlei auto's over de vloer krijgen. Probleemoplossend met de handen werken, om mensen weer blij op weg te helpen. Daarbij is geen dag hetzelfde… hoe mooi is dat!", aldus Remco van Velzen.

Ledenaantal Historische Vereniging Heiloo groeit

Jan en Irma Palfenier ontvingen van Paul Morsch een bos bloemen en een attentie (Foto: Stip Fotografie). Stip Fotografie

HEILOO - De Historische Vereniging Heiloo verwelkomde zaterdag zijn 1050e lid. Tijdens een zonovergoten Uit & Zo schreef het echtpaar Jan en Irma Palfenier zich in als lid. Zij wonen al meer dan dertig jaar in Heiloo en vinden het leuk om meer van de oudheid van Heiloo te weten. Voorzitter Jaap de Graaf is blij met de ledenaanwas: "De laatste tien jaar is er een toename van activiteiten en leden. Dat is mooi om te zien". De inschrijving kreeg nog een feestelijk tintje. Uit handen van Paul Morsch van de vereniging ontvingen Jan en Irma een mooie bos bloemen en een attentie.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Inloop overleg D66

HEILOO- Kom op de koffie bij D66 Heiloo in de bibliotheek. Zaterdag 9 september zitten wij weer van 10.30 tot 11.30 uur voor u klaar. Wij horen graag wat u vindt van de toestand rond het Verkeersplan en de railschermen, maar ook van andere zaken. Kunt u niet op zaterdag? Dan bent u ook van harte welkom bij de fractievergaderingen op donderdagavond. Zie https://heiloo.d66.nl/.

Gemeente waardeert mantelzorgers met cadeaubon

HEILOO - Mantelzorg is belangrijk en onmisbaar werk. De gemeente Heiloo wil dat onderstrepen met een 'mantelzorgwaardering' in de vorm van een cadeaubon.
Inwoners die verzorging of hulp krijgen van familie of andere naasten, kunnen mantelzorgers voordragen voor deze blijk van waardering. De gemeente stuurde daarover een brief naar inwoners die dit aangaat.

Veel mensen die ernstig of langdurig ziek zijn, krijgen hulp van mantelzorgers. Met al hun belangeloze inzet zorgen mantelzorgers ervoor dat mensen (langer) in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Ze zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom kunnen zij van de gemeente een blijk van waardering krijgen in de vorm van een cadeaubon. Deze 'mantelzorgwaardering' is geen vergoeding voor onkosten, maar een waardering voor de ondersteuning en zorg die zij boden in 2017. De waardering is bedoeld voor mantelzorgers die dit jaar minstens drie maanden intensief voor een ander hebben gezorgd. De aanvrager moet binnen de gemeente wonen; voor de mantelzorger geldt dit niet. Een aanvrager kan meerdere mantelzorgers voordragen, zolang deze maar niet op hetzelfde adres wonen. Ook wie geen brief heeft ontvangen, maar wel mantelzorg krijgt, kan zijn mantelzorger voordragen.

Hoe aanvragen
Bij de brief zit het aanvraagformulier. Formulieren zijn ook verkrijgbaar bij Stichting Welzijn en bij de balie van de gemeente. Daarnaast zijn ze te downloaden vanaf www.heiloo.nl. Aanvragen kan tot 1 oktober 2017. De gemeente toetst eerst de aanvraag. Is deze terecht, dan ontvangt de mantelzorger vanaf 10 november - de landelijke Dag van de Mantelzorg - een cadeaubon. De gemeente registreert alle voorgedragen mantelzorgers. Dat is om een beter beeld krijgen van hoe groot de groep mantelzorgers is, hoe zwaar ze worden belast en hoe de gemeente hen kan ondersteunen. Er is een keuze uit drie verschillende cadeaubonnen: een VVV-bon, een boekenbon en een entertainmentbon. De hoogte van het bedrag wordt begin november bepaald op basis van het aantal aanvragen.

'Mantelzorgcompliment voor jonge mantelzorgers'
HEILOO-2000 vindt dat het Sociaal Team ingezet moet worden om kinderen in beeld te brengen met de zorg voor een ouder, broertje of zusje. Zij verdienen volgens de politieke partij ook een mantelzorgcompliment. Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd om inzicht te krijgen in het aantal kinderen en jongeren dat opgroeit met de zorg voor een gezinslid. De cijfers lopen uiteen van een op vier tot een op de tien kinderen. Dit is een speciale groep en van de jongeren tot achttien jaar verleent ruim tien procent mantelzorg, zo blijkt uit rapportage's. Gebleken is, dat als jonge mantelzorgers niet de ondersteuning krijgen die zij daadwerkelijk nodig hebben, deze groep op latere leeftijd eerder bij de GGZ terechtkomt. HEILOO-2000 meent dat het Sociaal Team actief dient te zijn (via huisartsen) om deze groep vergeten kinderen te inventariseren, zodat deze kinderen ook een mantelzorgcompliment krijgen. Kent u een jongere met de zorg voor een gezinslid? Meldt u deze kinderen dan aan voor 1 oktober aanstaande.

Activiteiten Rond de Waterput

Aangeleverde afbeelding

REGIO - Rond de Waterput organiseert vanuit de kerken in Heiloo, Akersloot, Limmen en de Egmonden een gevarieerd aanbod van lezingen, films, gespreksgroepen, exposities, muziek en drama. Het is een aansprekend, uitnodigend en vooral oecumenisch programma. In de Uitkijkpost vandaag het programma voor verdieping en spiritualiteit in de maand september.

Donderdag 7 september: eerste bijeenkomst (tweewekelijks) Bijbelstudie met ds. Saskia Ossenwaarde, 15.15 uur. Locatie: 'Gebouw' aan Trompstraat 2 in Egmond aan Zee.
Donderdag 7 september: eerste bijeenkomst Bijbelen bij de GGZ met pastor Marie-José van Bolhuis en ds. Marius Braamse, 10.30 uur. Locatie: hoofdgebouw GGZ aan Kennemerstraatweg 464 in Heiloo.
Dinsdag 12 september: eerste bijeenkomst (maandelijks) Levenskunst met pastor Marie-José van Bolhuis en pastor Herman Helsloot, 10.30 uur. Locatie: Willibrordushuis aan Westerweg 267 in Heiloo.
Vrijdag 15 september: eerste bijeenkomst Musical-jeugdkoor met Mia Ploegaert en pastor Johan Olling, 19.00 uur. Locatie: Pastorie Corneliuskerk aan Dusseldorperweg 74 in Limmen.
Maandag 18 september: introductie Stilte en meditatie door ds. Hanneke Ruitenbeek, 20.00 uur. Locatie: Ter Coulsterkerk aan Holleweg 111 in Heiloo.
Dinsdag 19 september: eerste middag (serie van vier) Snuffelen in de Bijbel door pastor J. Olling, 15.00 uur. Locatie: Pastorie aan Kerkplein 25 in Egmond-Binnen.
Woensdag 20 september: eerste ochtend (serie van vier) Snuffelen in de Bijbel door pastor J. Olling, 9.30 uur. Locatie: Pastorie, Dusseldorperweg 74 in Limmen.
Woensdag 27 september: eerste van drie bijeenkomsten cursus Verhalen vertellen door ds. Lettie Oosterhof; 19.30 uur. Locatie: Ter Coulsterkerk aan Holleweg 111 in Heiloo (info: hruitenbeek@ziggo.nl).
Donderdag 28 september: In de filmserie 'Hier sta ik, ik kan niet anders' dit keer over een meisje van twaalf die een keuze maakt…, 19.30 uur. Locatie: Ter Coulsterkerk aan Holleweg 111 in Heiloo, 4 euro.

Nadere informatie vindt u op www.ronddewaterput.nl

Keer op Keer opkikkers van augustus

Fanfare Showband Heiloo kreeg een van de Opkikkers.

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer geeft elke week een Opkikker van 250 euro aan een vereniging of stichting. De opkikkers van de maand augustus zijn gegeven aan De Schar Behandelcentrum 'samen leven, samen doen, samen leren' uit Schagen, de heer M. Schuitenmaker uit Heiloo -fietsen voor Amref Flying Doctors-, VG Biljart team De Reigers uit Heerhugowaard en Vereniging Perspectief uit Castricum. Ook de Fanfare Showband Heiloo kreeg een opkikker. Fanfare Showband Heiloo dankt de Kringloopwinkel Keer op Keer voor het uitgeven van de opkikker. De fanfare (FSH in de volksmond) gaat deze opkikker gebruiken om kleding en instrumenten aan te schaffen. Doel is de club dezelfde uitstraling te laten behouden als de voorgaande negenenveertig jaar. Fanfare Showband Heiloo bestaat op 10 juni 2018 vijftig jaar en gebruikt dit aankomend jaar om het jubileum te vieren.

Fanfare Showband Heiloo zoekt nog nieuwe muzikanten en majorettes. Wil je ook een instrument leren of als majorette meelopen, kijk dan op de website voor meer informatie. Ook biedt Fanfare Showband Heiloo de jeugd een opleiding om een instrument te leren spelen. Kijk onder het kopje 'Music 4 U' op www.showbandheiloo.com.

Wilt u ook in aanmerking komen voor een donatie? U kunt het formulier downloaden via www.stichtingxopx.wordpress.com of ophalen in de kringloopwinkel Keer op Keer op Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg) in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Telefoon: 072- 5325962.

Minder piekeren en beter slapen?

Corinne Molenaar.

HEILOO - Veel mensen maken goede voornemens na de zomervakantie om gezonder te leven: meer bewegen, minder eten, meer rust en beter slapen. Corinne Molenaar is psychosociaal therapeut en coach en houdt praktijk in Gezondheidscentrum De Strandwal op het mooie Willibrordusterrein in Heiloo. Zij begeleidt volwassenen bij problemen en vragen die in het dagelijks leven voorkomen. Voorbeelden zijn stressklachten, depressie en burn-out, relatieproblemen, het verwerken van een scheiding, eenzaamheid, conflicten binnen gezin, familie of werk, kinderwens en rouw- en verliesverwerking. Met veel enthousiasme helpt Corinne Molenaar mensen met hun verlangen naar meer zelfkennis, nieuwe inzichten en een andere manier van leven. Men ervaart zo meer zelfvertrouwen en plezier in het leven en kan weer ontspannen en beter slapen.

Een verwijzing door de huisarts is niet nodig. Een vergoeding is mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Belangstelling voor een gratis kennismakingsgesprek? Neem dan contact op met de Psychosociale Praktijk Molenaar via 06-20787593 of e-mailadres info@psypraktijkmolenaar.nl. Internet: www.psypraktijkmolenaar.nl

Vier ogenprincipe Kits Oonlie

Activiteiten bij kinderopvang Kids Oonlie.

HEILOO - Binnen Kits Oonlie wordt er gewerkt op basis van het vier ogenprincipe. Hierdoor worden zowel de kinderen als het personeel beschermd. Kits Oonlie hanteert hierbij de leidster-kind ratio zoals deze in de Wet Kinderopvang is vastgesteld.

Het kan voorkomen dat, op basis van de leidster-kind ratio, slechts één medewerker ingezet hoeft te worden, mits er een volwassen achterwacht in het gebouw aanwezig is. Wettelijk gezien moet de achterwacht binnen vijftien minuten op de desbetreffende vestiging aanwezig zijn. Kits Oonlie vindt dit echter niet voldoende. Daarom heeft Kits Oonlie ervoor gekozen om, naast de pedagogisch medewerker, altijd een volwassen vrijwilliger in te zetten. De vrijwilliger is boventallig aanwezig en fungeert als achterwacht op de groep. De vrijwilliger heeft geen verantwoordelijkheid over de kinderen en mag niet alleen op de groep aanwezig zijn. De pedagogisch medewerker blijft eindverantwoordelijk voor het dagelijks handelen op de groep.

Meer informatie? info@kits-oonlie.nl

Uilenballenpluisavond op 13 september

Onderzoek naar de noordse woelmuis.

HEILOO - Landschap Noord-Holland organiseert een uilenballenpluisavond op woensdag 13 september in haar kantoor aan de Rechte Hondsbosschelaan 24a in Heiloo. De noordse woelmuis is een uniek beestje in Noord-Holland. Landschap Noord-Holland wil graag weten waar ze leven om die gebieden goed te beschermen. Maar muizen inventariseren in het veld is lastig en omslachtig. Het verzamelen en pluizen van kerkuilbraakballen is handiger en bovendien gezellig. Elke uilenbal vertelt een bijzonder verhaal. Jong en oud is welkom tijdens de uilenballenpluisavond. Er zijn deskundigen aanwezig om te helpen met determineren. Verder kunnen de pluizers genieten van een maaltijdsoep met stokbrood, koffie, thee en frisdrank. Misschien is er na afloop nog een excursie in het Heilooërbos. Kan je deze avond niet? Ook op 19 oktober, 15 november en 14 december zijn er pluisavonden. De avond op 13 september duurt van 18.00 tot maximaal 21.00 uur. Eerder stoppen is natuurlijk prima. Aanmelden is verplicht en kan op www.gaatumee.nl. Parkeren bij voorkeur aan de Schuine Hondsbosschelaan.

Tijdens Open Monumentendagen Expositie Michael Leusink en Sabrina Tacci

Werk van beeldhouwer Michael Leusink.

HEILOO - 'Kijk verder' is een expositie van beeldhouwer Michael Leusink en schilderes Sabrina Tacci. Zij tonen hun werk op 9 en 10 september tijdens de Open Monumentendagen in het Willibrordus Business Centrum. Michael Leusink komt uit Heiloo en maakt ruimtelijke constructies en beelden van hout. Sabrina Tacci heeft haar atelier in het Willibrordusgebouw en komt oorspronkelijk uit Italië. De twee kunstenaars werken al enkele maanden met elkaar samen en onderzoeken de mogelijkheden van vorm en ruimte. Schilderkunst en beeldhouwkunst lopen door elkaar heen. Het schilderij 'La Primavera' van Sandro Botticelli vormt de inspiratie voor de installatie die de kern is van deze bijzondere expositie. De expositie is tijdens de Open Monumentendagen van 10.00 tot 17.00 uur te zien in de conventzaal van het Willibrordus Business Centrum. De entree is gratis.

Donderdag: inloopavond spoorwegonderdoorgang Vennewatersweg

Impressie spoorwegonderdoorgang. Bron foto: Gemeente Heiloo

HEILOO - De gemeente Heiloo en ProRail organiseren donderdag 7 september in Hotel Fletcher in Heiloo een eerste inloopavond over de aanleg van de spoorwegonderdoorgang Vennewatersweg. Een spoorwegonderdoorgang is volgens de gemeente nodig om de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid van Heiloo te waarborgen. Het treinverkeer en het aantal woningen in Heiloo nemen de komende jaren verder toe. Met een spoorwegonderdoorgang zou de doorstroming verbeteren en de historische oost-west verbindingen als de Zevenhuizerlaan, Stationsweg en Kerkelaan worden ontlast. De spoorwegonderdoorgang draagt na realisatie meteen bij aan de bereikbaarheid van de regio via de A9, aldus de gemeente Heiloo. De inloopavond duurt donderdag van 19.00 tot 21.00 uur. Hotel Fletcher is gevestigd aan Kennemerstraatweg 425. Er is geen vast programma of plenaire presentatie en aanmelden is niet nodig. Zie voor meer informatie de Uitkijkpost van vorige week of www.heiloo.nl (klik op 'nieuws').

Mondharmonicaschool wil rage ontketenen

Plezier met de mondharmonica.

HEilOO - Mondharmonicaschool Locomonica wil dat er in ieder huis weer een mondharmonica klinkt. Vroeger was in Nederland de mondharmonica volksinstrument nummer een. Iedereen kon er wel een liedje op spelen. Tegenwoordig wordt de mondharmonica zeer geassocieerd met de blues of het geluid dat de beroemde muzikant Toots Thielemans ermee maakte. Maar eigenlijk is de mondharmonica een kleine trekzak of accordeon die men voor die stijlen is gaan gebruiken. De techniek om met de mondharmonica het geluid van een trekzak of accordeon te maken, leek verloren te zijn en staat ook niet meer in de muziekliteratuur beschreven. Locomonica heeft deze echter opnieuw leven in geblazen en ontwikkelde een lesmethode waarbij notenkennis niet nodig is. Werkelijk iedereen die het wil, kan het leren! Daarom wil Locomonica zoveel mogelijk mensen les geven en de mondharmonica zijn plek in onze muziekcultuur teruggeven.

Uiteraard leert u bij Locomonica ook hoe u blues moet spelen maar ook pop en volksliedjes en misschien zelfs klassiek. U heeft niet veel lessen nodig om dit allemaal te leren. Iedereen is welkom. De jongste leerling van Locomonica was zes jaar, de oudste leerling is achtentachtig. Zie voor meer informatie www.mondharmonicales.nl of kijk op Facebook bij Locomonica. Voor meer info, bel 06-16163045.

Najaarscursus Bloemschikken

HEILOO - De najaarscursus bloemschikken van Groei & Bloei gaat alweer snel van start. Dit gebeurt met drie gezellige bijeenkomsten waarin u drie keer met mooie bloemcombinaties en lekker veel materiaal aan de slag kunt gaan. Doet u mee, dan maakt u de eerste keer een royaal boeket in een vaas die u zelf meebrengt. Een vaas ter grootte van dertig tot veertig centimeter is heel geschikt. Hebt u die niet, geeft u dat dan bij de aanmelding even door? Verder staat gepland het 'vele vaasjes'-arrangement. De vele manieren waarmee je hiermee steeds een totaal andere uitstraling kunt bereiken, staat tijdens deze les centraal. De derde keer is er nog een verrassing. Met nog twee grote bloemschik-evenementen in het vooruitzicht wil de vereniging de vrijheid houden om met nieuwe inspiratie iets aan te bieden. De groepen zijn ter grootte van acht tot vijftien deelnemers. De data: 13 september, 4 oktober en 8 november. Tijden: 13.45 en 19.45 uur bij voldoende deelnemers. Locatie: Ter Coulsterkerk aan Holleweg 11 in Heiloo. Aanmelden kan bij Mercedes Docter via 072-5336827 en het e-mailadres benzdocter@hotmail.com

Musicaldag Tarzan

Leuk bezig zijn bij Muziek-en Dansschool Heiloo.

HEILOO - Heb je ook zin om na de zomervakantie te dansen, te zingen en te acteren in je eigen musical? Op zaterdag 10 september organiseert de Muziek-en Dansschool Heiloo de musicaldag 'Tarzan'. Wij gaan ook aan de slag met kleding en schmink! De musicaldag begint op 13.00 uur op de Muziek- en Dansschool Heiloo aan Het Veld 1. We sluiten om 17.30 uur af met een presentatie voor publiek. Let op: dit is een andere tijd dan anders. Op de flyer staat alle informatie om te verspreiden en andere kinderen uit te nodigen.

Wil jij meedoen? Dat kan! Voor informatie en kosten, graag mailen naar musicalendans@gmail.com. Opgeven doe je door een mailtje terug te sturen met naam, leeftijd en telefoonnummer. Wij zijn uitsluitend per dit e-mail bereikbaar voor aanmeldingen.

Dansende en muzikale groetjes, Mena Leila Kilani en Sanne Mallant. Zie ook www.muziekenddansschoolheiloo.nl

Heel Heiloo Bakt

V.l.n.r.: Prijswinnaar Kirsten Springer, Mieke Zoetelief van zwembad Het Baafje, Koen van Bakkerij Beerse, Kevin van Bakkerij Zoon en Jan Oostindië van zwembad Het Baafje.

HEILOO - Heel Heiloo Bakt, gehouden op 30 augustus in zwembad Het Baafje, was een enorm succes. De deelnemers maakten twaalf overheerlijke taarten en lekkernijen. De jury, bestaande uit Bakkerij Beerse en Bakkerij Zoon, stonden voor de moeilijke keuze: de lekkernijen waren én lekker én ze zagen er prachtig uit. De juryleden deden ook nieuwe ideeën op. De uiteindelijke prijswinnaar is Kirsten Springer, elf jaar oud. De plaatselijke ondernemers sponsorden wederom mooie prijzen.

Het boek van Pieter Dekker

Pieter Dekker.

Pieter, jij maakt zo veel mee in de uitvaartwereld, je zou een boek moeten schrijven! Hoe vaak mensen dat niet tegen me zeggen… Natuurlijk, na ruim vijftien jaar in het vak, zou ik een boek kunnen schrijven over wat ik als uitvaartverzorger meemaak. Over het aangrijpende afscheid van een jonge moeder in een strandtent. Of over de boer die opgebaard lag tussen de koeien in de stal. Of die avond in het crematorium waarbij iedereen zo moest lachen om alle anekdotes over ome Piet. Het bleef na afloop nog lang onrustig.

Een mooi boek zou het worden. Met een lach en een traan. Ooit ga ik het schrijven, maar nu heb ik nog niet de tijd en de rust. Bovendien vind ik vertellen over een uitvaart lastig. Een afscheid hoort intiem te zijn. Hoeveel familieleden en vrienden er ook bij zijn, hoe zeer het dorp ook uitloopt om de laatste eer te bewijzen. Dus ik ben hier terughoudend over mijn prachtige vak. Want dat is en blijft het natuurlijk. Om het leven van iemand extra in het licht te zetten door op mijn motor voor de rouwauto uit te rijden, blijft bijzonder om te doen. Om mensen te mogen bijstaan in een verdrietige en hectische periode, is een heel dankbare en zinvolle taak. Bij mij staat daarbij kwaliteit voorop. En kwaliteit kost tijd. Tijd die ik aan de mensen wil besteden. Dus dat boek moet nog even wachten.

Pieter Dekker.
Uitvaartverzorging Pieter Dekker is dag en nacht bereikbaar. 072-5122614, pieter@uitvaartdekker.nl, www.uitvaartdekker.nl

TC Heiloo United lanceert kennismakingsacties tijdens Uit&Zo

HEILOO - Tijdens Uit&Zo heeft tennisvereniging TC Heiloo United speciale kennismakingsacties gelanceerd voor jong en oud die kennis wil maken met tennissen bij TCHU. Het is nu wel heel aantrekkelijk om lid te worden. Voor 40 euro word je lid en kun je de rest van het jaar vrij tennissen op ons prachtige park. Voor 75 euro word je lid en krijg je daarnaast ook nog eens tien lessen. De acties zijn een groot succes. De vereniging bloeit, maar wil juist in dit jubileumjaar nog meer mensen de kans geven om zich aan te sluiten. Met dertien banen voor de huidige duizend leden is er nog wel wat ruimte en we merken dat het er met meer leden alleen maar gezelliger op wordt. Bovendien weet je met zoveel leden zeker dat er meer spelers zijn van jouw niveau en ambities. De vereniging heeft zo voor iedereen iets te bieden: van jong tot oud, van beginner tot gevorderde en van recreatief tot competitiespeler.

Om het voor leden makkelijk te maken elkaar te leren kennen, heeft TC Heiloo United dit najaar ook een aantal nieuwe activiteiten opgestart. Naast bestaande activiteiten als de racketochtenden en -avonden en de interne vrijdagavondcompetitie starten we nu ook met een interne laddercompetitie en inlooptrainingen voor jeugd en senioren. Meer informatie en een aanmeldingsformulier zijn te vinden op www.tcheiloounited.nl, maar we vinden het ook leuk als je deze week langskomt op het gezellige Eiland De Wilde Open Dubbeltoernooi. Chantal en Laura staan alle dagen voor je klaar om meer informatie te geven!

Sport Channel Heiloo, 'NOS-sport van de regio' Initiatief van Vidicrowd i.s.m. Uitkijkpost Media

HEILOO - Sinds september is Sport Channel Heiloo in de lucht en te zien op tv, mobiel, web en print. Dit alles is mogelijk dankzij een samenwerking tussen de Uitkijkpost, Vidicrowd en de sportclubs in Heiloo.

Na maanden testen en proefuitzendingen start 'Sport Channel Heiloo' nu officieel. Voortaan kunnen clubs, teams, trainers en ouders zelf hun beelden laten uitzenden op mobiel, web en tv. De breedtesport komt aan bod van hoog tot laag en van jong tot oud. Denk aan live videoreportages van de belangrijkste wedstrijden van de sportclubs uit Heiloo en interviews, maar ook aan traininganalyses en instructievideo's. Bij succes wordt dit concept in Nederland per regio verder uitgerold.

Wil je meedoen? Wat je minimaal nodig hebt is een mobiel met daarop de Vidicrowd app. Hiermee kun je heel simpel vanuit de app samen beelden schieten, publiek maken en volgen. Alle reportages en beelden worden uitgezonden en zijn terug te zoeken via de clubsites, Uitkijkpost.nl en social media. Nu kan iedereen in Heiloo dus live sport volgen van de belangrijkste wedstrijden. Hoe meer mensen meedoen hoe cooler het wordt! Sport Channel Heiloo kan dan uitgroeien tot de NOS sport van de regio.

Vlogger worden voor Sport Channel Heiloo:
Wil jij ook een toffe bijbaan als betaalde vlogger van Vidicrowd en vloggen voor Sport Channel Heiloo en ieder weekend sportverslagen maken? Stuur dan een mail naar j.haanstra@hotmail.com

Fitheid senioren Heiloo wordt opnieuw onder de loep genomen

HEILOO - De buurtsportcoach van Heiloo organiseert woensdag 13 september in gymzaal Capel-acker voor de vierde keer een gratis fittest voor senioren. Tijdens de test worden vaardigheden als kracht, lenigheid, balans, reactievermogen en uithoudingsvermogen bekeken en getest. Het vervolg op de fittest is het achtweekse sportprogramma Fit&Vitaal 65+ dat in samenwerking met lokale sportaanbieders georganiseerd wordt.

De fittest wordt op 13 september afgenomen in gymzaal Capel-acker en maakt onderdeel uit van het project 'Fit & Vitaal 65+', een 8-weeks sport- en beweegprogramma voor ouderen georganiseerd door de buurtsportcoach Heiloo. Aan de fittest kan nog meegedaan worden en voor het sportprogramma zijn ook nog enkele plekken vrij. Als deelnemers besluiten zich op te geven voor het achtweekse sportprogramma 'Fit & Vitaal 65+, dan zullen zij gedurende acht weken tweemaal per week gezamenlijk gaan sporten. Eenmaal per week trainen zij onder begeleiding van de deskundige trainers van Ins and Outs Sports Heiloo, zie www.sportenvoedingheiloo.nl. Deze trainingen zijn gericht op het verbeteren van conditie, kracht, lenigheid en coördinatie. De tweede keer in de week maken de deelnemers kennis met het aanbod van de diverse sportverenigingen in Heiloo. Het programma start op dinsdag 19 september om 10.00 uur. De kosten voor het totale acht-weekse sportprogramma bedragen 20 euro per persoon. Natuurlijk is er tijdens en na afloop van iedere training tijd voor een praatje. Het sociale element is namelijk ook zeer belangrijk bij het beoefenen van een sport.

Het project is sinds 2015 al meerdere keren uitgevoerd. Met groot succes, want bijna alle oud-deelnemers sporten nog wekelijks. Dit was aanleiding voor de buurtsportcoach om het programma ook dit najaar weer op te zetten. Inwoners van Heiloo die mee willen doen aan de fittest en/of het sportprogramma zijn welkom. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan bij Chantal Thomas via c.thomas@alkmaarsport.nl of 06-43041145. Na aanmelding ontvangt u van ons het exacte tijdstip waarop wij u verwachten op woensdagmiddag 13 september voor de fittest.

Fit & Vitaal 65+ is een initiatief van Buurtsportcoach Heiloo, Pascale de Hoogh, e-mail p.dehoogh@alkmaarsport.nl of telefoon 06-11149728.

Mooie resultaten voor AV Trias bij Nationale C-spelen en C-interland

Nienke Madderom.

HEILOO - Bij de nationale kampioenschappen voor atleten tot en met vijftien jaar presteerden Nienke Madderom en Casper Peterse goed. Casper behaalde de finale bij zowel het hoogspringen als de 1500 meter steeplechase en hij werd bij het laatstgenoemde onderdeel keurig negende van Nederland. Nienke Madderom liep een razendsnelle 11.65s. in de finale van de 80 meter horden. Dit bleek niet genoeg voor de winst. Nienke werd tweede en was erg teleurgesteld, maar zij kreeg door haar tweede plaats wel een uitnodiging voor de interland met Duitsland. Bij haar debuut in het Nederlands team liep Nienke naar de tweede plaats: de winst ging naar de Duitse Franziska Schuster. Nienke mocht bij haar eerste interlandwedstrijd ook als startloopster meelopen in de estafette. De wedstrijd was al met al een mooie ervaring voor de jonge atlete van AV Trias.

40.000ste bezoeker in Het Baafje

Daragh van den Brug blij met zwemabonnement.

HEILOO - Zwembad Het Baafje mocht maandag 28 augustus de veertigduizendste bezoeker verwelkomen. Daragh van den Brug - 8 jaar oud - was de gelukkige. Dolblij was de hele familie met een gratis zwembadabonnement voor 2018. Het Baafje had een prachtig voorseizoen... en nu nog een mooi naseizoen met vele enthousiaste bezoekers.

Altijd al viool willen spelen? Ervaren violiste geeft privéles in Heiloo. Kijk op mijn website: www.ikleeruvioolspelen.nl

Zondag 17 september.
Cafe bar Queens Heiloo.
         LIVE MUZIEK
Terras unplugged. Tevens BBQ. Kosten BBQ p/p €10,- Aanvang 16.00 uur.
Heerenweg 142

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

TE KOOP: Witte Kerk stoelen. Mooie eikenhouten stoelen met rieten zitting. Kom langs op de 9 en 10 september in de Witte Kerk of reserveer via info@wittekerkheiloo.nl. Prijs per stoel € 29,95 en per 4 stoelen € 100.

Tuinman heeft nog tijd over voor al uw tuinwerkzaamheden. Alles is bespreekbaar. Vrijbl.prijsopg. Ingeschr. KvK. Tel: 06 - 5344 2975

Niet met de cabriolet naar Willibrordus draait door? Onthoud de website www.Huurauto-Heiloo.nl

ZWANGERSCHAPSYOGA, een complete cursus in 4 avonden van 2,5 uur. Start 22 sept. Meer info op www.eigenwijzezwangerschap.nl

Zondag 17 september.
Cafe bar Queens Heiloo.
        LIVE MUZIEK.

Terras unplugged. Tevens BBQ. Kosten BBQ p/p €10,- Aanvang 16.00 uur.
Heerenweg 142

Blokfluitles; Een mooi opstart instrument voor kinderen vanaf groep 2/3 t/m zolang jij het leuk vind. In gezellige kleine groepjes leer je noten lezen en blokfluiten . voor meer info: Elma Agterberg Tel: 0622889122

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Vrijdag 8 september is de dag van de SCHEIDING! Kom tussen 9.00-17.00 langs in Alkmaar (Van der Kaaijstraat 64) of bel 072 - 7370153 voor GRATIS info over bijv. scheiding, alimentatie, omgang, gezag, ots, mediation. Wij werken ook o.b.v. TOEVOEGING. René, Tanya & Sietske, RTSADVOCATEN.NL

INSTALLATIE TECHNIEK K.VAN DER WAGEN Wilt u een nieuwe badkamer? Wij verzorgen het tegelwerk en het sanitair. U kunt bij ons terecht voor Elektra, Installatie/Reparatie en Onderhoud van uw Centrale Verwarming. Neem gerust contact met ons op. info@kvanderwagen.nl 06 - 12359134

Weer terug van VAKANTIE? Geniet eens na bij de masseuse.Heerlijke ONTSPANNINGS MASSAGE met warme olie en hot stones. Of heb je PIJN in je rug? Bel snel, je kunt dezelfde dag nog terecht!! Center Care Heiloo 072 5334906 Slechts E30,- per UUR!

Zondag 17 september.
Cafe bar Queens Heiloo.
LIVE MUZIEK

Terras unplugged. Tevens BBQ. Kosten BBQ p/p €10,- Aanvang 16.00 uur.
Heerenweg 142

BRIDGELESSEN. Nog enkele plaatsen vrij. Geef je snel op! Bel:072-5331672 of mail:tonmooij@concepts.nl

Leer SPAANS bij CAMPO DEL SOL in Heiloo. o.a. beginners wo 21.00 uur, 2e jaars do 13.00 uur. Nog veel meer groepen/niveaus. Gediplomeerd docente, max. 8 cursisten per groep. www.campodelsol.org 072-5669956

17 September IK WANDEL MEE in HEILOO. Wandeling van 7 of 12 km, in en om Heiloo. Start en finish bij Café de Wit met hotdog of saté. www.ikwandelmee.nl

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Vakantie voorbij. Wat nu? Probeer Do-In! In een kleine groep met veel persoonlijke aandacht leer ik u de basis van Do-In. Door meridiaanstrekkingen, meditatie en ademhalingsoefeningen voor ontspanning en meer balans. Voor informatie bel 06-46318915 of kijk op www.praktijkjohncompas.nl.

EMILSEN SALON: Knippen, manicure, pedicure, harsen. Knippen kids €12, Knippen Volw.€15, Haren verven vanaf €45, manicure incl.nagellak €17, pedicure compl.€23, gelnagels €35. Kadobonnen/Haarverzorgingsprod.te koop. Ma t/m Za geopend op afspraak. Groenelaan 1,Heiloo. 06 - 5380 6959 www.emilsensalon.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen, deskundig en op maat voor elke leeftijd. Info? Bel 06 - 3827 9213

Zangles in Heiloo.
Prive of met twee, kids & volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl
06 - 4811 6691

Gezellig naar Willibrordus draait door op 15-16-17 september. Onthoud de website www.Huurauto-Heiloo.nl

24 SEPTEMBER KOFFERBAKMARKT HEILOO. Van 9:00-15:00 aan De Omloop, staplaats vanaf 10 euro. Info via www.kofferbakmarktheiloo.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Te huur GARAGEBOX voor stalling of OPSLAG in de Werkendelslaan te Heiloo. Gevr. Oude ansichten/fotos, reklamezegels 072-5337863

Jonge werkende en studerende man (18 jaar) is opzoek naar betaalbare woonruimte/studio.Ik hoor graag van u. Mvg.Imalo Agostini 06 22643295

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk/behangen/dakrep. enz. Ingeschr.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

Tuinieren teveel werk? Geen tijd? ZEER ERVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u met snoeien en het strak knippen van hagen, buxus en taxusbollen etc. Het hogedrukreinigen van terrassen en het verticuteren van bemoste grasvelden. 06-18278367.

Met de fiets naar de Cultuurkoepel Willibrordus draait door. Bewaar het website adres www.Huurauto-Heiloo.nl

Zondag 17 september.
Cafe bar Queens Heiloo.
         LIVE MUZIEK
Terras unplugged. Tevens BBQ. Kosten BBQ p/p €10,- Aanvang 16.00 uur.
Heerenweg 142

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen.Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

Center Design Brocante heeft net weer een partij mooie oude kasten en andere UNIEKE woonartikelen binnen! Enige oude tuinbankjes, siervoorwerpen. Heel apart en NIET DUUR! Kijk ook eens op MARKTPLAATS. Slimpad 36,hoek Heerenweg Heiloo

Keyboardles, Piano, lichte Pop muziekles en el. orgelles bij Toetsenstudiodanielle in Heiloo voor leerlingen van 7-97 jaar . 072 - 5323228 of kijk voor meer informatie en aanmelden op www.toetsenstudiodanielle.nl

SCHILDER voor BINNEN en BUITEN. Hele mooie prijs. Tel: 06 - 1709 0670

Zondag 17 september.
Cafe bar Queens Heiloo.

        LIVE MUZIEK
Terras unplugged.
Tevens BBQ. Kosten BBQ p/p €10,- Aanvang 16.00 uur.
Heerenweg 142

Voor stomerij en pasfoto's .... even naar Primera Het Hoekstuk.

De BESTE SCHILDER & STUKADOOR. Voor binnen en buiten. Nu 50% korting.
Tel: 06 - 3374 3601

Beginnen met hardlopen – Start to Run

Sfeerimpressie. .

CASTRICUM - Wat is dé manier om te leren hardlopen? Leren hardlopen kan al in zeven weken. En het maakt niet uit of je nu al fit bent of niet. Of je (iets) te zwaar bent of prima op gewicht. Wat wel uitmaakt is dat je niet alleen van start gaat en de juiste begeleiding krijgt. Yakult Start to Run is dé manier om te leren hardlopen zonder die moeilijke stap alleen te zetten.

Het Yakult Start to Run programma is er voor iedereen. Mannen en vrouwen, jong en oud, beginners of al een klein beetje getraind. In zeven weken leer jij vijfentwintig minuten aaneengesloten hardlopen in je eigen tempo. Professionele trainers van AV Castricum begeleiden en coachen jou hierbij. Je leert de juiste loophouding en -techniek. En je traint altijd in een groep, wel zo gezellig en veilig. Samen werk je naar hetzelfde doel: vijfentwintig minuten hardlopen in week 7 tijdens de Start to Finish loop.

Yakult Start to Run voor iedereen
Het volgende moet je weten. Fit of niet, je kunt altijd meedoen. Je traint in een groep - samen lopen is gewoon leuker - en je krijgt coaching van een professionele trainer. Binnen zeven weken leer je om vijfentwintig minuten aaneengesloten hard te lopen in je eigen tempo. Je krijgt een startpakket met Runner's World gids, magazines, cool hardloopshirt en audiocoaching in de App.

Waarom hardlopen? Omdat hardlopen je helpt gezond en fit te worden én te blijven. En de overtollige kilo's? Die raak je vanzelf kwijt. Daarbij: hardlopen doe je waar, wanneer en met wie jij wilt. En stel je eens voor hoe trots en goed jij je voelt na die zeven weken! Schrijf je alvast in. De trainingen starten op zaterdag 9 september om 9.30 uur vanaf het clubhuis van AV Castricum. Je traint vanaf daar in de duinen van Bakkum aan Zee, wat de trainingen afwisselend maakt. Meld je snel aan via www.yakultstarttorun.nl/verenigingen/av-castricum. Na zeven weken heb jij loopmaatjes. Je kunt daarna alleen verder, samen met een loopmaatje, of doorstromen naar een van de loopgroepen bij AV Castricum. De trainingen worden gegeven door de ervaren en enthousiaste looptrainers Piet-Hein Twisk en Monique van Wijngaarden.

KB Biking: Ben Visser heeft beet

HEILOO - Heerhugowaarder Ben Visser heeft eindelijk, na verschillende ereplaatsen, gezegevierd in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup. Direct na de start, om 20.00 uur, toen de stofwolken waren opgetrokken op Sportcomplex de Cloppenburgh, was te zien dat Erwin Krom uit Limmen aan de leiding reed met Ben Visser kort in het wiel. Deze tweestrijd tussen Krom en Visser - en steeds in deze volgorde - duurde tot halfkoers. Toen vond Ben Visser het zijn tijd om het leidende stokje over te nemen en Krom tot volgen te veroordelen. Verder dan volgen kwam Krom, ook na aandringen, niet en moest hij uit eindelijk genoegen nemen met plek twee. Achter het tweetal Visser/Krom reden Castricummer Vincent Beentjes en Wilfred Knegt uit Uitgeest beiden solo naar de streep. Spannender maakten Henk Louwe (Alkmaar), Wout Bakker (Heiloo) en thuisrijdster Femke Mossinkoff hun optreden. In de slotfase moest good-old Henk Louwe uit Alkmaar dulden dat de jonge honden Mossinkoff en Bakker er vandoor gingen.

Uitslag mannen: 1.: Ben Visser Heerhugowaard. 2.: Erwin Krom Limmen. 3.: Vincent Beentjes Castricum. 4.: Wilfred Knegt Uitgeest. 5.: Wout Bakker Heiloo. 6.: Henk Louwe Alkmaar. 7.: Lars van den Wijngaard Akersloot. 8.: Hans Castricum Egmond aan den Hoef. 9.: Ton Wiering Akersloot.10: Piet Veldt Akersloot. Uitslag vrouwen: 1.: Femke Mossinkoff Akersloot (5e all over).

Mandy Schouws uit Limmen Nederlands kampioene Damesvissen

Mandy Schouws met een fraaie brasem die haar mede aan de overwinning hielp.

LIMMEN - Mandy Schouws uit Limmen is bij het Open NK Zoetwatervissen Nederlands kampioene geworden in de damescategorie. Afgelopen zaterdag streden dertig vrouwen aan het Noordhollands Kanaal om deze felbegeerde titel. Mandy Schouws bleek na vier uur vissen met 8.410 gram de winnares.

Schouws (22) maakte zaterdag haar debuut op het Open Nederlands Kampioenschap Zoetwatervissen Dames. Toch komt haar knappe prestatie niet helemaal uit de lucht vallen. "Ik vis veel wedstrijden in de regio van mijn woonplaats Limmen. Namens Hengelsportvereniging Kennemerland ben ik al eens tweede geworden op het NK Jeugd", vertelt Schouws. "Daarnaast had ik voorafgaand aan het Open NK fanatiek getraind op het parcours tussen Neck en Spijkerboor. Ik was goed voorbereid en paste mijn tactiek snel aan toen ik zag dat het water de andere kant op stroomde. Dit pakte goed uit."

Tactiek en huldiging
De visserij aan het Noordhollandsch Kanaal bleek een lastige. Er viel weinig kleine vis te vangen en daardoor was het wachten op de wat grotere bliek en brasem. Daar waar Schouws haar ruim acht kilo vis met de vaste stok binnen hengelde, paste de uiteindelijke nummer twee Anja Groot uit Assendelft een heel andere tactiek toe. "Omdat er in mijn vak op de korte afstand weinig vis werd gevangen, besloot ik de matchhengel toe te passen. Op die manier kon ik helemaal aan de overkant van het kanaal vangen toch nog aardig vis vangen", legt de 29-jarige Groot uit. Anja Groot ging er overigens een week eerder op het WK Zoetwatervissen Dames nog verdienstelijk met de gouden medaille vandoor.

Aan het eind van het wedstrijdseizoen wordt - net als in 2016 - het Sportvisserij Nederland Topsportgala gehouden in topsportcentrum Papendal. Daar worden op zaterdag 18 november alle winnaars en winnaressen van 2017 gehuldigd. De Noord-Hollandse Schouws en Groot zullen daar uiteraard bij zijn om respectievelijk hun gouden en zilveren medaille op te halen.

De Katerloop in Limmen

Het loopt goed in Limmen.

LIMMEN - De Limmer IJsclub organiseert zondag 10 september voor de zevenendertigste keer de Katerloop. Dat gebeurt in samenwerking met de Burgerij. In de route van dit jaar zijn wat kleine aanpassingen aangebracht met de start en finish bij de Burgerij. Voor de kinderen is er een leuke route bedacht met een verrassingselement. De kinderen lopen in twee sessies, namelijk in de categorieën kinderen tot en met acht jaar en kinderen van negen tot en met twaalf jaar. Uiteraard zijn er ook prijzen voor de beste drie lopertjes per leeftijdscategorie. De kinderen hoeven zich niet in te schrijven maar kunnen zich gewoon melden bij de Burgerij. De Katerloop kan in vijf of tien kilometer gelopen worden. Ook hier zijn weer prijzen te winnen door de beste drie lopers per categorie.

Jeugdloop: melden kan vanaf 09.30 bij de Burgerij. De start is hier om 10.00 uur. De deelname is gratis.
Katerloop: Inschrijven kan vanaf 09.30 uur bij de Burgerij. De start is om 10.30 bij de Burgerij. Inschrijfgeld is 3 euro.

De Limmer IJsclub rekent weer op jullie komst.

Vrijblijvend badmintonnen bij Joke's Badminton

REGIO - Vanaf zondagavond 10 september start Joke's Badminton weer met een nieuw seizoen in Beverwijk en Heemskerk. Met badminton ben je lekker in beweging en met elkaar is het altijd heel gezellig. Zowel beginners als degenen die al meer ervaring hebben spelen bij Joke's Badminton.

Gezamenlijk wordt begonnen met een warming-up, gevolgd door het spelen van partijtjes gespeeld. Er wordt ingedeeld naar speelsterkte. U kunt op een vaste dag spelen, maar u mag ook op wisselende tijden spelen. Er is plaats genoeg om anderhalf uur achter elkaar te spelen. Meedoen is vrijblijvend: u kunt gewoon binnenlopen en even mee doen. Rackets en shuttles zijn aanwezig. Natuurlijk kunt u ook van te voren even bellen of mailen. U bent van harte welkom!

Speeltijden:

Zondagavond ( 20.15 uur ) Sporthal Kinheim te Beverwijk
Maandagmiddag ( 13.00 uur ) Waterakkers te Heemskerk. (ingang zwembad)
Woensdagmorgen ( 9.30 uur ) Beverwijkse Sporthal de Walvis

Aanmelden:
Er zijn verschillende contributie mogelijkheden: Een seizoenskaart, een 10-rittenkaart of een losse les.
Meer info: Joke Jurriens-Lammers, Tel: 06 - 40289163; E-mail: joke.jurriens@xs4all.nl

Een veilig 112 timmerdorp in Akersloot

Timmeren: zelfs een spatje regen kon de pret niet drukken.

AKERSLOOT - Met het vangen van een heuse boef door politieagent Virgil opende vorige week woensdag het timmerdorp in Akersloot. Ondanks de regen werd er zeer gezellig en goed getimmerd en ontstonden er al snel prachtige brandweerkazernes, politiebureaus en ziekenhuizen. Zelfs voor de dieren werden er klinieken gebouwd en ook stonden er hulpverleningsvoertuigen op het veld. Verschillende hulpverleningsdiensten waren tijdens de Timmerdorpweek aanwezig. De timmerende jeugd kon kijken, luisteren en meedoen bij de jeugdbrandweer van Heiloo, de reddingsbrigade van Castricum, de dierenambulance Kennemerland en de politie Alkmaar en Duinstreek. Verder waren aanwezig de Nederlandse Politiehondenvereniging van Alkmaar, ambulance Noord-Holland Noord en de brandweer van Akersloot. Alle activiteiten stonden dit jaar met knutselen en spel in het teken van de hulpverlening. Ook in de acts voor de bonte avond verwerkten veel deelnemers het thema. De organisatie genoot ontzettend van het timmerdorp, net zoals dat geldt voor de kinderen, de vele vrijwilligers en sponsoren. Daarom een bedankje van de organisatie. Meer foto's zijn te zien op www.timmerdorpakersloot.nl en op de Facebookpagina.

Bergen introduceert sportpenning

BERGEN - B&W van Bergen stelt de gemeenteraad voor een sportpenning toe te voegen als gemeentelijke onderscheidingsvorm voor inwoners van Bergen. Het college komt met het voorstel tegemoet aan signalen en suggesties van inwoners om uitzonderlijke sportprestaties van inwoners te waarderen.
Als de gemeenteraad in de vergadering van 5 oktober akkoord gaat met het voorstel en besluit de Verordening gemeentelijke onderscheidingen 2017 vast te stellen, dan zijn er voortaan drie vormen van onderscheidingen die het college aan inwoners kan uitreiken. De sportpenning wordt als onderscheidingsvorm toegevoegd aan de muze- en erepenning. De gemeente huldigt tijdens de tweejaarlijkse sportverkiezingen de beste sporters in de gemeente Bergen. De sportpenning is een toevoeging en waardering voor sporters die een uitzonderlijke sportprestatie hebben geleverd. Met de sportpenning kan het college direct de topsporter de waardering geven die hij of zij verdient en daarmee inspelen op de actualiteit.

Andere onderscheidingen
In de gemeente Bergen zijn er twee andere gemeentelijke onderscheidingen, namelijk het Ereburgerschap en de muzepenning. Door het Ereburgerschap krijgt iemand de status 'Ereburger'. Deze onderscheiding wordt aangevraagd voor iemand die zich op een uitzonderlijke manier voor de gemeente heeft ingezet. Iemand komt voor een muzepenning in aanmerking als hij of zij zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de kunst of cultuur in de gemeente.

Inwoners kunnen zelf een aanvraag voor een van de gemeentelijke onderscheidingen doen. Het initiatief om een onderscheiding uit te reiken kan ook vanuit het college van burgemeester en wethouders komen. Aanvragen voor een onderscheiding kunnen uitsluitend schriftelijk aan de gemeente worden gedaan. Op de website van de gemeente zijn het aanvraagformulier en een nadere toelichting te vinden.

Junioren van DSH pakken eerste wedstrijd in het Kampioenschap van Nederland

V.l.n.r.: Boven: Johan Cuperus, Jaycy Fluonia, Teun van Hemert, Dion Beets, Djemo van de Wetering, Lucca van der Schouw, Famke Gildemacher, Donald Pietersz Onder: Jesse van den Berg, Dani Janssen, Niels Thomas, Ward Kieft, Mees Kuijper, Cor Zoon.

Double Stars had zich dit seizoen ingeschreven voor de hoogste klasse voor Junioren (t/m 21), na de afgelopen twee jaar kampioen te zijn geworden in de op één na hoogste klasse.

Deze klasse is verdeeld in 4 poules waarbij de nummer één van deze vier poules zich plaatst voor de strijd om het kampioenschap van Nederland, dit werd behaald met een ongeslagen status. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de Cardinals uit Oss op het programma.


Onder leiding van de coaches Johan Cuperus en Donald Pietersz pakte Double Stars toch al in de eerste inning de leiding.

Teun van Hemert begon op de heuvel en hoefde daarin maar 3 punten (waarvan 1 verdiend) te incasseren in 5 innings en werd vervangen door Lucca van der Schouw die de laatste drie innings voor zijn rekening nam en geen punt meer toe liet. Zij werden geholpen door het dit seizoen al zo vaak ijzersterk gebleken verdediging, deze keer wel op enkele schoonheidsfoutjes te betrappen. De tegenstander liet hier en daar steekjes wat steekjes vallen zodat DSH het wat makkelijker werd gemaakt om te scoren, nadat de voorsprong in de 4e inning tot 7-2 was uitgelopen was eigenlijk het verzet van de Ossenaren gebroken. Korte stop Jesse van den Berg was het meest op dreef en sloeg in 5 slagbeurten: 3 honkslagen, sloeg 4 punten binnen en scoorde zelf 2 keer.

Uitslag 11-3.

Aankomend weekend gaan de mannen (en Famke Gildemacher) op bezoek bij koploper UVV uit Vleuten.

Bakkum bruist voor de tweede keer deze zaterdag

Kom allemaal om 18:00 uur naar de opening van Bakkum Bruist bij de Oude Keuken. Vlnr: Melanie Goudsblom, Hanna Looye, Ruth Stocker, Maarten Neve, Mireille Pieters en Remy Vels Foto: aangeleverd

Het begint al aardig te bruisen in Bakkum. De gesprekken op straat gaan steeds vaker over de tweede editie van Bakkum Bruist, komende zaterdag 9 september, waarbij iedereen van harte welkom is.

Saamhorigheid
Mireille Pieters, één van de initiatiefnemers, vertelt wat het doel is van Bakkum Bruist. "We willen net als vorig jaar diverse bewoners verbinden, waardoor het saamhorigheidsgevoel in Bakkum wordt versterkt. Het is een intiem feest voor en door de bewoners, waar natuurlijk ook de bewoners uit de nabijgelegen plaatsen van harte welkom zijn. Bakkum Bruist organiseren we natuurlijk niet alleen, we hadden wederom veel hulp van onze ambassadeurs in de straten, vrijwilligers en onze sponsors. En we hopen natuurlijk dat de bewoners, net zoals vorig jaar, het evenement weer volop omarmen."

Programma
Het programma ziet er iets anders uit dan vorig jaar. De bedoeling is dat de bewoners van Bakkum overdag alvast hun straten en voortuinen gezellig maken. Vanaf 16.30 uur zijn alle kinderen welkom op het plein van de Duinrandschool om daar, naast hun eigen straat, hun mooiste stoepkrijttekening te maken. Voor zowel de mooiste krijttekening op de Duinrandschool, als in hun eigen straat, kunnen de kinderen een prijs winnen. Mireille: "We vragen aan de kinderen of ze overdag van hun tekening in hun eigen straat een foto willen maken en willen sturen naar onze Facebookpagina. Op de Duinrandschool beoordeelt een jury de tekeningen van de kinderen. En voor de krijtjes wordt gezorgd!" Om 18.00 uur nodigt de organisatie iedereen uit bij de Oude Keuken. Daar wordt Bakkum Bruist 2017 feestelijk geopend en reikt de jury de prijzen uit voor de mooiste stoepkrijttekeningen aan de kinderen. Daarna kan het bruisen echt gaan beginnen in de eigen straat of door een wandeling in het dorp.

De Straatprijs
De jury rijdt in een speciale auto vanaf 20.00 uur rond door het dorp op zoek naar de gezelligste straat met de leukste talenten in Bakkum en waar de saamhorigheid het grootst is. De jury bestaat dit jaar uit Bakkummer Bert van der Galiën,- hij noemt zichzelf al jaren de burgemeester uit Bakkum -, de heer Bertil Boers - de nieuwe directeur van de Cunera die op deze manier kennis kan maken met het dorp - en burgemeester Toon Mans. Om 22.00 uur verzamelt iedereen zich op het pleintje bij Fase Fier/Apicius/De Klomp en maakt de jury de winnende straat bekend. "Er melden zich steeds meer initiatieven en talenten aan. Zo fijn om te zien dat elke straat met elkaar bezig is om er een feestje van te maken. En natuurlijk is er voor de meest bruisende straat ook dit jaar een straatprijs te verdienen", laat Mireille Pieters weten. "Een borrel met de hele straat bij Fase Fier, zodat buurtbewoners ook na Bakkum Bruist elkaar nog beter leren kennen".

Voor het volledige programma en het laatste nieuws kunt u kijken op de Facebookpagina van Bakkum Bruist. Nog een verzoek van de organisatie, kom lopend of met de fiets.

Bron en foto: Bakkum Bruist

Welk monument gaat u ontdekken dit weekend?

De dorpskerk, het oudste monument van Castricum.

CASTRICUM - Luxe landhuizen, vergeten onderhoudsloodsen, trotse kastelen en intieme boerderijtjes. Tijdens het Open Monumentenweekend zet Nederland massaal de deuren open, dit jaar met speciale aandacht voor het thema 'Boeren, Burgers en Buitenlui'. Dit thema verwijst naar een tijd dat op het gebied van voedsel alles nog biologisch dynamisch werd geproduceerd. Geen bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest. Puur natuur.

De Oude Knegt
De molenaar van vroeger was daar met zijn op de wind gemalen meel, moestuin en melkgeiten een sprekend voorbeeld van. Het bewustzijn voor verantwoord eten is weer actueel en daar speelt molen De Oude Knegt graag op in. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Of het nu die geheime tuin is achter de kerkmuren, die gesloten villa aan het einde van de straat of die monumentale molen De Oude Knegt in Akersloot, op Open Monumentendag kunt u geschiedenis tot leven zien komen. Molen De Oude Knegt in Akersloot wordt distributiepunt van de zorgboerderij De Duintuin uit Heemskerk. In het winkeltje bij de molen kunnen voortaan op zaterdag de bestelde groente- en fruitproducten worden afgehaald. Tijdens de Open Monumentendagen, op 9 en 10 september, kan het publiek voor het eerst kennis maken met de deze leuke uitbreiding van het aanbod.

Tijdens de Open Monumentendagen zijn er medewerkers van de kwekerij aanwezig om informatie te geven over de opzet van de organisatie en de kwaliteit van de producten. Bezoekers aan de molen mogen ook proeven van bakproducten gemaakt met meel uit de molen. De molenaars zijn twee dagen aanwezig om rondleidingen in de molen te geven. Bij voldoende wind zal er ook meel worden gemalen.

Oude Dorpskerk
In Castricum is eveneens bijvoorbeeld op zaterdag 9 september van 10.00 tot 16.00 uur de oude Dorpskerk open. De Dorpskerk is het oudste monument van Castricum. Kijk rond en proef de sfeer van het uit circa 1200 stammende gebouw. 's Morgens oefent het liturgiekoor. Verder zal het monumentale kabinetsorgel een aantal malen worden bespeeld door de organist Wim Heldoorn. Het orgel is gebouwd in 1740 door de beroemde orgelbouwer Christiaan Muller. De bespeling is om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Steeds een kwartiertje.

Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn komend weekend gratis voor iedereen toegankelijk en er worden speciale rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd. Al die monumenten die meedoen zijn herkenbaar aan de BankGiro Loterij Open Monumentendag-vlag. Wat gaat u dit jaar ontdekken? Misschien vindt u wel iets nieuws in uw eigen buurt of gaat u op verkenningstocht naar monumenten in een van de andere dorpskernen van gemeente Castricum?

Meer informatie: http://www.openmonumentendag.nl

Historische film over Hart voor Egmond

Museumhoeve Overslot.

EGMOND AAN DEN HOEF - De historische documentaire 'Egmond de moeite waard' is zaterdag 9 september in museum Hoeve Overslot in Egmond aan den Hoef te zien op een groot scherm.
De door Jurriaan Brands gemaakte historische documentaire gaat over de geschiedenis van tien jaar Hart voor Egmond uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. De film laat zien hoeveel er de laatste decennia veranderd is in de Egmonden. Er komen veel Egmonders aan het woord, waarvan er een aantal inmiddels helaas geschiedenis zijn geworden.
Accordeonist Cees Oud en zangeres Marit Verver treden samen een dag later op, namelijk op zondag 10 september. Dit luisterconcert is volgens de organisatie 'oorstrelend' en begint om 16.00 uur.

'Overslot niet in programmaboekje'
Hans van den Berg van museumhoeve Overslot vindt het overigens "vreemd" dat deze zeer oude hoeve uit circa 1555 én Rijksmonument ontbreekt in het programmaboekje van de Open Monumenten dagen. Van den Berg: "Het heeft nota bene als thema 'Boeren, Burgers en Buitenlui'!" Museumhoeve Overslot heeft een uniek schelpenmuseum, een authentiek rariteitenkabinet en een overzichtstentoonstelling van meer dan duizend jaar beeldende kunst in de Egmonden en is ieder weekend geopend van 14.00 tot 18.00 uur, of op andere tijden als de deur open staat. Het adres: Slotweg 42 in Egmond aan den Hoef.

Triatlon zet Castricum op zijn kop.

CASTRICUM - De 1/8 Triatlon met vijfhonderd meter zwemmen in Castricum belooft zondag 10 september weer een groots evenement te worden. Dit betekent eenentwintig kilometer fietsen en vijf kilometer hardlopen door Castricum. Er zijn maar liefst honderdvijfenzestig deelnemers ingeschreven. De start is om 14.00 uur bij zwembad de Witte Brug waar twintig baantjes van vijfentwintig meter worden gezwommen. Vervolgens stapt men op de fiets. Het fietsonderdeel is eenentwintig kilometer lang en wordt afgelegd in zeven rondes van drie kilometer door de dorpskern op een veilig, soms snel en bochtig parcours.

Aanvraag meetpost vliegtuiggeluid Egmond-Binnen

EGMOND-BINNEN - Egmond-Binnen krijgt een geluidsmeetpost op het dak van dorpshuis De Schulp. Het Bergense college van B&W gaat hiervoor een aanvraag indienen bij Luchthaven Schiphol.
De meetpost moet in Egmond-Binnen komen omdat hier relatief veel vliegtuigen overkomen, verklaart de gemeente Bergen. Volgens een gemeentewoordvoerder komt het verzoek tot plaatsing van de geluidsmeetpost vanuit deze dorpskern. Het Stichtingsbestuur van De Schulp is in principe akkoord met de plaatsing op het dak van het dorpshuis. Wethouder Peter van Huissteden: "We krijgen veel klachten van bewoners en ook vakantiegangers storen zich aan de steeds lager overkomende vliegtuigen. Niet alleen overdag maar ook 's nachts. De afgelopen periode is het aantal nachtvluchten toegenomen. Sinds de sluiting van de oostelijke aanvliegroute Artip2c is sprake van bijna een verdubbeling. Dit heeft veel extra hinder tot gevolg. Omdat Schiphol mogelijk verder mag doorgroeien, is de verwachting dat de hinder alleen maar erger wordt."

Installatie meetpost
Als de aanvraag wordt toegekend dan wordt de meetpost geïnstalleerd op kosten van Luchthaven Schiphol. De meetpost wordt onderdeel van het NOMOS-netwerk voor meetpunten (zie www.nomosonline.nl). Dit is een gecertificeerd meetnet dat over de gehele wereld bij luchthavens wordt ingezet om vliegtuiggeluid te meten. De Omgevingsraad Schiphol brengt naar verwachting in december advies uit over de aanvraag. Het meetpunt kan dan in 2018 worden gerealiseerd. Met de meetgegevens wil het college inzicht krijgen in de geluidsniveau's van het vliegverkeer bij Egmond Binnen en deze zo mogelijk gebruiken in het bestuurlijke overleg. Bijvoorbeeld door een vergelijking te maken tussen de meetgegevens en de uitgangspunten voor de berekende geluidshinder waarop het beleid is gebaseerd.

Al zeventig jaar Italiaans ijs bij Pravisani

Daniela en haar moeder Marisa Pravisani, een vertrouwd gezicht in de Voorstraat. Foto: Linda van Rozendaal

EGMOND AAN ZEE - IJssalon Pravisani in de Voorstraat in Egmond aan Zee viert deze zomer een feestje.
De familie Pravisani maakt al zeventig jaar origineel Italiaans schepijs volgens het eigen familierecept. In 1947 opende Antonio Pravisani de ijssalon en werkt hij hier samen met zijn zonen Leo, Dino, Lio en dochter Carla. Sinds de dood van zijn vader Dino in 1981 runt Fabio Pravisani de ijssalon, samen met zijn moeder Marisa en zus Daniela. Het ijs is 'beroemd' in Noord-Holland en ook vele (Duitse) toeristen komen ieder jaar graag terug naar Egmond aan Zee voor een ijsje van Pravisani. Marisa en Daniela kennen van veel vaste klanten hun favoriete smaak. De dames achter de balie zijn voor velen een 'bekend plaatje'. Fabio leerde het ijs maken van zijn vader toen hij nog een klein jongetje was en doet dit nog steeds volgens hun eigen recept.

In de wintermaanden is de ijssalon gesloten en stort Fabio zich op zijn grote hobby beeldhouwen. Hij is een groot kunstliefhebber en vindt het heerlijk om zich uit te leven in het maken van een beeld. In oktober 2015 werd zijn beeld 'Het Derper Vraauwtje' onthuld, dat hij maakte in opdracht van de Vereniging Dorpsbelangen Egmond Parel aan zee. Het beeld staat symbool voor de talloze weduwen in het vroegere vissersdorp. Vanaf het voetpad voor de Vureboetsduin, had men toendertijd het mooiste uitzicht. Oude zeelieden en vissers-weduwen keken hier uit over de zee die gaf en nam. Ook oogstte hij lof met een beeld van het Alkmaarse kaasmeisje en een buste van Louis van Gaal.

Het duurt niet lang meer tot de ijssalon haar deuren weer sluit om in de wintermaanden een beetje bij te komen van alle drukte in de ijssalon. IJssalon Pravisani is vandaag (woensdag) voor de laatste keer open dit seizoen. En dan op naar het eenenzeventigste jaar ijs van Pravisani.

Tekst: Linda van Rozendaal
Bron: Contact met de Egmonden en bronsgieterijdehooischuur.nl

Openingsfeestje Speelotheek Castricum

Hier speel je goed!

CASTRICUM - Hoe begin je gezellig en feestelijk het nieuwe schooljaar? Met een openingsfeestje vinden de vrijwilligers van speelotheek Castricum. Na een mooie zomervakantie staan de dames en heren van de speelotheek weer klaar om speelgoed uit te lenen aan de kinderen. Er is een springkussen en je kan geschminkt worden. Ook maakt de Castricumse clown Hein Poel het feestje compleet. Het openingsfeestje is op zaterdag 9 september van 11.00 tot 13.00 uur. Iedereen is welkom om speelgoed te komen uitzoeken.

Nog geen lid? Om te proberen of uw kind(eren) het leuk vinden is er een speciale prijs van 5 euro tot het einde van het jaar. Er is zoveel keuze aan speelgoed, waarbij ook recent weer nieuw speelgoed is aangekocht. Behalve zaterdag is de speelotheek op dinsdag van 09.00 tot 10.00 uur en woensdag van 15.00 tot 16.00 uur open. De speelotheek draait volledig op vrijwilligers en nieuwe hulp is welkom in een gezellig gevarieerd team waarbij je je gelijk welkom voelt! Natuurlijk neem je je kind(eren) mee als je slechts eens per maand komt werken. Meer informatie is te vinden op www.sotcastricum.nl

Bron en foto: Speelotheek Castricum

Met vd Werf Verhuur vier je je feest uitbundig

ALKMAAR - Word je vader vijftig? Denk je erover een kraamfeest te geven? Een officiële opening in het vooruitzicht? Dan ben je bij vd Werf Verhuur aan het juiste adres. Vd Werf is het contact voor het huren of kopen van alle soorten artikelen om uw feest onvergetelijk te maken. Het assortiment bevat onder andere springkussens voor uw verjaardags- of kraamfeest, maar ook kan vd Werf Verhuur u van dienst zijn bij de geboorte van uw kind, met een leuk geboortebord of opblaasfiguur. Een rode loper maakt een opening bij voorbaat tot een succes. En: alle kleuren lopers zijn te huur! U kunt voor een totaalprijs slingers, ballonnen en andere feestartikelen aanschaffen via de website. Maak uw feest compleet bij vd Werf Verhuur! Zie internet: vdwerfverhuur.nl, Facebook: www.facebook.com/vdwerfverhuur of bel 06-45298282.

Grote Rommelmarkt in Sporthal de Zien

Aangeleverde afbeelding

UITGEEST - Een grote rommelmarkt wordt zondag 24 september in Sporthal de Zien in Uitgeest gehouden van 11.00 uur tot 15.00 uur. De toegang bedraagt 2 euro en voor de kinderen is het entree gratis. Wilt u een kraam (van vier meter) reserveren? De kosten hiervoor zijn 20 euro. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met Joke Jurriens (06-40289163) of Anneke (06-49147747).

Najaarsmarkt Egmond

Markt Zorgcirkellocatie Prins Hendrik, Lotus Events.

EGMOND AAN ZEE - Op zondag 10 september vindt er een Najaarsmarkt plaats op het terrein van de Zorgcirkellocatie Prins Hendrik in Egmond aan Zee van 11.00 tot 17.00 uur. Doordat De Zorgcirkel het terrein weer beschikbaar stelt en Lotus Events voorziet van verschillende faciliteiten, kreeg de organisatie de mogelijkheid er weer een mooie markt van te maken. De grasvelden worden gevuld met meer dan honderd kramen en verkoopwagens met allerlei verschillende producten. Daarnaast zingt er onder andere een koor en kunnen de kinderen zich vermaken op bijvoorbeeld het springkussen of in de zweefmolen. Indien mogelijk is ook de brandweer aanwezig met de spuitwagen. Uiteraard is er voor iedereen wel wat lekkers te eten en te drinken verkrijgbaar. Kortom, kom gezellig naar de Najaarsmarkt!

Schrijf je eigen verhaal

Aangeleverde afbeelding

CASTRICUM - Je eigen boek of verhaal maken! Wie wil dat nou niet? Onder alle leeftijden is schrijven een van de populairste creatieve vrijetijdsbestedingen. Maar hoe pak je het aan? Maak een plan voor je verhaal. Bij alles geldt: overdrijven, erop los fantaseren en liegen mag best! Wat? Overdrijven, fantaseren en liegen kan juist heel leuk zijn!

Wie is je hoofdpersoon en wie is de tegenspeler? Hoe zien ze eruit? Zijn het kinderen, volwassenen of misschien dieren? Zijn ze arm of rijk? Hebben ze bepaalde eigenaardige eigenschappen? Hoe duidelijker je de personages beschrijft, des te beter kan de lezer zich inleven in jouw verhaal. In ieder verhaal komt vaak een probleem voor. De hoofdpersoon wil bijvoorbeeld iets moeilijks bereiken, zoals een wedstrijd winnen of een rol in een musical krijgen. Of de hoofdpersoon komt in een moeilijke situatie terecht. Enkele voorbeelden: je ouders gaan scheiden, je wordt gepest op school of je bent ziek. Een probleem geeft je verhaal extra spanning. Natuurlijk hoeft het niet en mag je dat zelf weten, want het is jouw verhaal. Wat maakt de hoofdpersoon mee? Welk avontuur? En waar speelt het verhaal zich af? In een ver land of juist dichtbij? Hoe begint je verhaal? Het is het spannendste als een begin de lezer meteen midden in het verhaal brengt, zonder lange aanloop. Verzin dus een pakkende openingszin, zoals: 'Papa! Mama! Floortje keek om zich heen op het kampeerterrein. Net stond de auto hier nog, ingepakt om weer naar huis te rijden. Floortje moest alleen nog even naar de wc…..' óf: 'het was een doodgewone dag, net als de andere driehonderdvierenzestig dagen van het jaar, toen Roel het ei vond', óf ''Aanvalluh'!'

Vlak na de ontknoping of de oplossing van een probleem komt het einde. Een verhaal voor kinderen loopt meestal goed af. Het einde van een verhaal grijpt vaak terug naar het begin. Hoe voelt de hoofdpersoon zich nu? Het is leuk om een origineel einde te bedenken, want sommige slotzinnen zijn wel heel saai, zoals bijvoorbeeld 'En toen leefden ze nog lang en gelukkig'. En… als je dan je verhaal klaar hebt en je vindt het leuk om er een boek van te gaan maken, zoek je een uitgever. We geven graag tips, want dat is weer een ander verhaal.

Geschreven door Rachel de Wit, Boekhandel Laan in Castricum.

Buurtproject Oud-Castricum nu in Molendijk-Noord en Albert's Hoeve

CASTRICUM - De Werkgroep Oud-Castricum viert met het Buurtproject 'Castricum in 1967' haar vijftigjarig jubileum. Iedere maand staat een andere buurt van Castricum of Bakkum centraal. Deze maand zijn Molendijk-Noord en Albert's Hoeve aan de beurt.

Op dinsdagavond 19 september wordt er een vertelbijeenkomst georganiseerd in basisschool de Klimop. Ger Foeken, voormalig hoofd Ruimtelijke Ordening van de gemeente, vertelt en toont met beelden aan hoe de buurten zijn ontstaan. Vervolgens is er gelegenheid om herinneringen op te halen uit de begintijd van deze buurten. Er woonden veel forensen. Hoe was het rolpatroon toen, bleef de vrouw thuis en vertrok de man met de trein naar zijn werk? Wilde je als gezin deze rolverdeling graag of kon het niet anders? En wat deed de vrouw de hele dag? Hoe gelukkig maakte dit rolpatroon u?

Alle buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om de vertelbijeenkomst bij te wonen. Iedereen wordt ook uitgenodigd een foto uit de begintijd van genoemde buurten uit omstreeks 1967 mee te nemen naar deze avond of op een ander moment naar de Klimop te brengen. Alle foto's worden op panelen oin de school opgehangen. U kunt foto's ook met toelichting, naam en telefoonnummer mailen naar foto1967@oudcastricum.com. Deze foto's hangen ze dan voor u op.

De vertelbijeenkomst op 19 september in de Klimopschool aan de Rooseveltlaan 1 begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Toeterende vrachtwagens? Truckrun!

REGIO - De Truckrun komt zaterdagmiddag 9 september weer door onze regio. Luid toeterend rijden ongeveer honderdvijfentwintig trucks, zevenentachtig motorrijders en diverse cop cars en motoren in een lange rij voorbij. De Truckrun is opgezet om mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking een fantastische en onvergetelijke dag te bezorgen. De rit wordt jaarlijks gereden en is het ene jaar (de even jaren) voor de Prinsenstichting uit Purmerend en het daaropvolgend jaar (oneven jaren) voor de Harteheem uit Heemskerk. De route gaat vanuit Heemskerk naar Castricum, Limmen en Egmond en daarna weer terug naar Heemskerk.

Door de cliënten wordt hier enorm naar uitgekeken. Ze voelen zich deze dag zeer speciaal en dat is ook de bedoeling van de organisatie, deze dag is immers speciaal voor hen bedoeld. Tijdens deze dag zijn zij bijrijder in een vrachtwagen en onder begeleiding van de motoren rijden zij, luid claxonnerend, een route door de Zaanstreek of door de omgeving van Heemskerk. Langs de kant staan honderden, misschien wel duizenden, mensen te zwaaien. De organisatie geeft als tip mee om kleine kinderen gehoorbescherming te laten dragen.

Bron en foto's: Facebookpagina Globetruckers Zaanstreek

Met Fruns Jazz Club de voetjes van de vloer

de voetjes weer van de vloer met Fruns Jazz Club Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - Fruns Dansstudio - een begrip in Castricum - is zaterdag te bewonderen in De Bakkerij tijdens de Fruns Jazz Club. Een fijne avond met vinyl, lindyhop en mooie oude filmbeelden! Vooraf is het mogelijk om ook een startcursus te doen van lindyhop bij Fruns Dansstudio. Daarvoor kun je contact opnemen met Fruns Dansstudio! De zaal is open op zaterdag 9 september om 21.00 uur. De entree is gratis.

Maak uw burenbijeenkomst nog leuker!

Het Buurtboxspel helpt buurtbewoners elkaar te leren kennen.

In het najaar worden in veel buurten in Castricum, Bakkum, Limmen en Akersloot buurtfeesten gevierd. Een prachtige mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en de contacten in de buurt te verstevigen!

Welzijn Castricum biedt voor buurtfeesten het Buurtboxspel aan. Dit spel helpt buurtbewoners om elkaar op een leuke manier (nog) beter te leren kennen. Ook komen buurtbewoners met behulp van het spel te weten wat er in de buurt speelt en wat de wensen zijn voor verbeteringen. Het Buurtboxspel is een kleurrijk kaartspel dat naar keuze met een grote of kleine dobbelsteen binnen of buiten gespeeld kan worden. Het kan gaan om kleine of grotere groepen. Wellicht is het Buurtboxspel een idee voor uw burenbijeenkomst of feest. Doet uw buurt mee aan Burendag, dan is het spel een interessante en dynamische aanvulling. Welzijn Castricum beschikt over meerdere spelen en leent de spelen kosteloos uit. Ook kan Welzijn Castricum adviezen geven als dit gewenst is en het spel begeleiden. Wilt u gebruikmaken van het spel of andere goede tips voor uw buurt ontvangen? Neem dan contact op met Welzijn Castricum via 0251 65 65 65, of mail naar info@welzijncastricum.nl.