De Uitkijkpost

15 juli 2015

De Uitkijkpost 15 juli 2015


UitFAIRkoop bij Wereldwinkel Heiloo.

Er wordt op het moment druk gewerkt aan de Wereldwinkel.

HEILOO - Vanaf 13 juli start de uitFAIRkoop bij de Wereldwinkel aan de Stationsweg 105.

Wij maken ruimte voor onze nieuwe collectie en verkopen nu een groot aantal artikelen met 30-50 % korting. Kom langs en sla uw slag. Onze maandaanbieding: de bekende peper- en zoutmolens met 15 % korting. Kent u de winkel nog niet, dan is dit een goede gelegenheid om kennis te maken. Verbaas u over de diversiteit aan cadeau-artikelen en levensmiddelen uit verre landen. Wereldwinkel Heiloo werkt alleen met vrijwilligers die enkele dagdelen per maand onze winkel draaiende houden. Wij kunnen nog wel wat hulp gebruiken. Public Relations is belangrijk om de winkel beter op de kaart van Heiloo te zetten. Wij zoeken dringend een vrijwilliger die deze taak op zich kan nemen. Heeft u interesse? Dan nodigen wij u graag uit om te reageren. Kijk voor gegevens van beide functies op onze website www.heiloo.wereldwinkels.nl of meld u aan bij Hilda via info@wereldwinkel-heiloo.nl Momenteel wordt er gewerkt aan de winkel maar ook nu bent van u van harte welkom. Wereldwinkel Heiloo, Stationsweg 105, tel: 072-5339443

Juriaans droom gaat in vervulling

Juriaan krijgt een gulle donatie overhandigd names stichting Kees.

HEILOO – Het is een drukke en enerverende tijd geweest voor Juriaan Singels. In anderhalve maand tijd haalde hij 5000 euro op met zijn crowdfundactie. Zijn droom kan in vervulling gaan.

Juriaan Singels heeft één grote droom: het maken van een eigen album. Hij wil laten zien dat ook mensen met een beperking unieke talenten hebben. Zelf heeft hij een lichte vorm van autisme, maar dit mag zijn doel niet in de weg staan. Maurice van der Poll en Lucas Bugter van stichting Showhero leerden de talentvolle Juriaan kennen en wilden hem helpen zijn droom te verwezenlijken. Samen zijn ze een crowdfundingsactie gestart. Door middel van optredens probeerde Juriaan donateurs te vinden om geld in te zamelen. ,,De actie is geweldig verlopen", laat Lucas Bugter weten. ,,Maurice en ik hebben samen met Juriaan veel campagne gevoerd. Af en toe had hij wel drie optredens op een avond. Het is zo mooi om te zien hoe gelukkig het hem maakt." Er zijn twee plekken die bij Juriaan een onvergetelijke indruk hebben achtergelaten.

De eerste plek is ijssalon Di Fiorentina in Heiloo, waar hij de meisjes achter de toonbank wel zag zitten. Hij kreeg hier een donatie van € 1000,-. Daarnaast zorgde hij voor een feestje bij het voetgolftoernooi van stichting Kees bij HSV Heiloo, waarbij de polonaise over de tribune ging. Ook hier werd hem een donatie aangeboden van
€ 1000,-.

Om zijn behaalde doelstelling te vieren geeft Juriaan zondag 19 juli om 15.00 uur een optreden bij ijssalon Di Fiorentina in Heiloo.

Auto op z'n kant in Heiloo

Zaterdagochtend rond elf uur is er een ongeval gebeurd tussen twee auto's op de kruising Pijlemeeth / Dokterslaan in Heiloo.

Eén van de auto's is daarbij op z'n kant beland. De honden die in de auto zaten en de bestuurders van beide auto's kwamen met de schrik vrij. De automobilisten zijn wel gecontroleerd in de ambulance, maar mochten zelfstandig hun weg vervolgen. Vermoedelijk heeft een van beide bestuurders geen voorrang verleend aan de ander.

Bron: Beatfm.nl - Foto's: Evelien Olivier en Hans Peter Olivier.

Klok uit toren Noordergeestkerk verwijderd

De klok blijft in de buurt, deze zal tijdelijk worden opgeslagen aan De Gouwe Boom. Kennemer Wonen is in overleg met Gemeente Heiloo over een herbestemming van de grond. Eerder is er asbest verwijderd. Het bleek rondom enkele leidingen aanwezig te zijn. Dit is gebeurd door een gecertificeerd bedrijf. Later zal de sloop van de kerktoren aan de Noordergeeststraat in Heiloo
plaatsvinden.

Tien vragen aan Marieke Hoetjes

Marieke Hoetjes

Mijn naam is Marieke Hoetjes-Eijkel, 61 jaar. Ik ben aanstaande februari 40 jaar getrouwd met Niek Hoetjes. Wij hebben vier kinderen: Rienke, Maartje, Nikie en Gertjan, schoonzoons Sjoerd en Arne en twee kleinkinderen Bram en Lisa. Ik heb een fulltime vrijwilligersjob als parochiecoördinator van de Willibrorduskerk.

1. Waar bent u geboren en getogen?

Ik ben geboren in Amsterdam, op een bovenhuis aan de Kloveniersburgwal tegenover het Trippenhuis. In 1958 verhuisde ons gezin naar een nieuwbouwhuis aan de Haesackerlaan in Heiloo.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u nu uitoefenen?

Net zoals dat voor de meeste vrijwilligers geldt is mijn werk mijn hobby. Als vrijwilliger zoek je werk dat bij jou past en vaak heb je de mogelijkheid om zelf nieuwe interessante taken op te pakken.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten en wat zou u zeggen en vragen?

De mooiste ontmoetingen zijn vaak onverwacht. Het kan overal en altijd gebeuren dat je iemand tegenkomt die je echt 'ontmoet'.

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

Op het bovenhuis in Amsterdam stond ik vaak voor het raam en keek naar de kolenschuiten die in de gracht lagen. Ik was gefascineerd door de sterke kerels met bestofte overalls, die de zware zakken tilden en de kolen overpakten in kleinere papieren zakken.

In Heiloo ging een heel andere wereld voor mij open. We struinden de hele dag buiten rond. Er stonden nog weinig huizen in de buurt en we konden kuilen graven en hutten bouwen. Onze tuin was ook een avontuur. Het was een oude moestuin en het stond vol bessenstruiken en appelbomen. De eerste keer dat ik daar als stadsmeisje liep kon ik tot mijn schrik ons huis niet meer vinden.

5. Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?

De Noorder- en Zuiderneg. Toen we in 1981 aan de Bosrank kwamen wonen was dit gebied net aangelegd. Het evenemententerrein is me extra dierbaar, omdat ik daar al zoveel jaar geniet van het Timmerdorp.

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

Voor de zang van de nachtegaal. Ik heb ze de laatste jaren helaas niet veel meer gehoord.

7. Wat was het beste advies, dat u ooit kreeg?

Waarschijnlijk ben ik behoorlijk eigenwijs, ik vraag niet gauw om advies en zoek meestal mijn eigen weg.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van u?

Dat ik een rijbewijs heb. Ze zien me altijd op de fiets, dat is zeker in het dorp veel handiger. Maar eerlijk gezegd heb ik een hekel aan autorijden en ga ik ook voor grote afstanden liever met de trein.

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Onze burgemeester is heel betrokken bij Vluchtelingenwerk. Misschien kunnen er in Heiloo meer initiatieven ontplooid worden om mensen op te vangen die alles verloren zijn.

10. Antwoord op de persoonlijke vraag van uw voorganger aan u: "Hoe ben jij in dit veelzijdige en soms tijdrovende werk terecht gekomen?"

In 1997 werd ik gevraagd voor de functie van secretaris van het parochiebestuur van (toen nog) de twee Rooms-katholieke kerken in Heiloo. Het was een enerverende tijd: de verkoop van de Moeder Godskerk aan de PKN en de verbouw van de Willibrorduskerk. Na een maximum van drie termijnen van vier jaar moest ik het bestuur verlaten. Maar heel veel taken die ik in de loop van de jaren met plezier op mij had genomen, kon ik ook buiten het bestuur voortzetten. We hebben dat toen 'parochiecoördinator' genoemd: aanspreekpunt zijn, communicatie verzorgen tussen de (ruim 300!) vrijwilligers onderling en naar buiten, vergaderingen notuleren, liturgieboekjes maken, stukjes schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief etc. Het is prachtig werk, in een bijzondere omgeving. Samen zetten we ons in voor een dienstbare en gastvrije kerk, met hart en ziel.

Ik nomineer voor de volgende tien vragen:

Mw. Jeannette de Groot.

Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is:

Wat is jouw drijfveer om je zo enthousiast in te zetten voor Vluchtelingenwerk?

Benefietconcert Ilonka Ory

Ilonka Ory speelt 1,77 m op twee gympies.

HEILOO - Op 16 augustus om 15.00 uur geeft Ilonka Ory een benefietconcert in de Witte Kerk ten behoeve van de restauratie van de kerk.

Na de veiling in april j.l. waar een goede start is gemaakt met de inzameling, vervolgen we nu met dit eerste benefietconcert. De ontvangst is met koffie of thee en na het concert een drankje en een hapje. De kaarten zijn te bestellen door per kaart €25,- over te maken op rekeningnummer NL91 RABO 0304397512 t.n.v. Witte Kerk Heiloo o.v.v. kaarten benefiet Ilonka Ory. Als u liever contant afrekent, kunt u ook reserveren via benefiet@wittekerkheiloo.nl of via 06 20378880. De kaarten liggen een uur voor aanvang van het concert voor u klaar. U heeft dan alle tijd om samen iets te drinken. We verwachten een grote opkomst en bij voldoende belangstelling wordt in de avond het programma herhaald. Steun ons en kom genieten van: Ilonka Ory 1.77 m op twee gympies. Een theatermaker pur sang, die met haar betoverende donkere stem haar publiek in het hart weet te raken. Ilonka is zo iemand die de lach en de traan in één adem weet te vangen. Van haar repertoire zijn inmiddels 2 cd's uitgebracht en voor haar debuutvoorstelling in 2010 ontving ze de publieksprijs van de Rabobank Cultuurprijs. '1.77 m op twee gympies' is sprankelend en vol van energie, met een positieve kijk op het leven zonder te schofferen, beledigen of te kwetsen. Begeleid door topmusici zingt ze haar prachtige eigen liedjes over geluk, heimwee, liefde en hoop, die ze opluistert met fijne poëzie, mooie teksten en lieve humor.

Organisatie Hunebedspelen doneert €500,00 voor Stichting Veldwerk

HEILOO - Op zondag 21 juni j.l. vond, op het evenemententerrein aan de Omloop in Heiloo, de eerste editie van de Hunebedspelen plaats.

De aanwezige teams voerden daar een sportieve strijd uit met elkaar. Er heerste een gezellige sfeer en de dag werd goed bezocht. Het publiek kon de door hen op het terrein aangeschafte drinkbekers ter herinnering mee naar huis nemen, of inleveren bij de stand van Veldwerk. Met de opbrengst van het evenement en de bekers kon de organisatie een bedrag van €500,00 doneren aan stichting Veldwerk, die zich hard maakt voor de zo zwaar getroffen bevolking in Nepal. Gerard Pranger overhandigde de cheque, op de evaluatiebijeenkomst voor de medewerkers van de spelen, aan dhr Henk Veldt. Deze avond is tevens duidelijk geworden dat er een tweede editie van de spelen zal volgen en wel op 19 juni 2016. Houd dus onze pagina op facebook en onze flyers weer in de gaten!

Vanuit het Heilooer Bos de Oosterzijpolder in.

Een van de dingen die je tijdens de wandeling kan tegenkomen is Egelskop.

HEILOO - Nu de zangvogeltjes zich steeds minder laten horen gaan we bij de maandelijkse IVN natuurwandeling, zondag 19 juli, het Heiboer Bos verlaten om de Oosterzijpolder in te trekken. Vanaf de Kattenberg lopen we eerst door het noordoostelijke deel van het bos en gaan dan door het weiland naar het dijkje rond de Kooimeerpolder. We volgen dat dijkje en keren via de Nijenburgerweg weer terug naar het bos. Onderweg kijken we vooral naar de bijzondere water- en oeverplanten. Deze afwisselende, maar wel stevige wandeling begint zoals gewoonlijk om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg en duurt ongeveer 2 uur. Honden, zelfs aangelijnd, mogen deze keer niet mee, vanwege het vee in de polder. Stevig schoeisel en aan het weer aangepaste kleding aanbevolen. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 5110. Kijk ook eens op ivnnkl.nl. Opgave vooraf is niet nodig.

Fotobijschrift: Een van de dingen die je tijdens de wandeling kan tegenkomen is Egelskop. Foto: Paul ten Have.

Nieuwe chiropractor in Heiloo

HEILOO – Sinds 1 juli is er een nieuwe chiropractor werkzaam in Heiloo: Guy Klooster. Hij werkt bij Chiropractie Roosenberg.

,,Na het behalen van mijn titel Master of Chiropractics in Bournemouth U.K. mag ik mijzelf D.C. G. Klooster noemen. Dat is geweldig en mijn vrienden en familie vonden het tijd dat ik weer naar Nederland zou terugkeren. Ik was echter nog niet klaar met leren en ik wilde meer kennis vergaren. Ik wist een baan te bemachtigen in Engeland in de praktijk waar ook mijn legende Jean-Pierre Meersseman werkte. Jean-Pierre is de stichter van het befaamde Milanelo of wel genoemd Milan Lab waar de hele selectie van A.C. Milan werd behandeld en gescreend. Clarence Seedorf was een van de succesverhalen, een speler die dacht dat zijn carrière als professional voorbij was maar door het team van Jean-Pierre nog jaren als prof heeft kunnen spelen.

Core Health & Wellness was een jaar mijn leerschool in de Engelse midlands.

Ik heb er veel geleerd maar het werd nooit mijn thuis, ik miste het bruisende leven in Nederland. Sinds 1 juli ben ik mijn nieuwe baan in Nederland gestart. Geen Premiership voetbal spelers meer op de behandelbank maar Noord-Hollandse nuchtere patiënten. Chiropractie Roosenberg is mijn nieuwe avontuur."

Nieuwe paramedische behandelruimte in de Loet

HEILOO - Sinds de opening van de nieuwbouw heeft Zorgcentrum de Loet, onderdeel van ViVa! Zorggroep, de diensten aan haar bewoners en omwonenden uitgebreid door het openen van een paramedische behandelruimte op de eerste verdieping.

Op locatie de Loet zijn drie dagen per week fysiotherapeuten aanwezig om mensen met pijnklachten of met problemen in het dagelijkse bewegen te behandelen en begeleiden. De oefenruimte is rolstoeltoegankelijk en is ingericht met trainingsapparatuur speciaal geschikt voor de oudere cliënt. De ergotherapeut kan behandeling en begeleiding bieden wanneer iemand problemen ondervindt bij het uitvoeren van zijn dagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld activiteiten op het gebied van persoonlijke verzorging, huishouden, vervoer of vrijetijdsbesteding. De ergotherapeut bedenkt samen met de cliënt oplossingen. De logopedist biedt hulp aan volwassenen met slik- en communicatieproblemen. Zij zijn gespecialiseerd in slikstoornissen (dysfagie), spraakstoornissen (dysartrie en apraxie), taalstoornissen (afasie) en stemstoornissen. De diëtist is dé aangewezen persoon om u uit te leggen welke rol voeding speelt bij diabetes, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk, darmproblematiek en andere aandoeningen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor advisering bij gewichtsproblemen. Bij aanmelding voor fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of de diëtist heeft u alleen een verwijzing van uw (huis)arts nodig. Mocht het voor u lastig zijn om naar de behandellocatie te komen dan is bij alle therapeuten een huisbezoek mogelijk. Om een afspraak te maken met de fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of diëtist, neemt u contact op met de afdeling Planning op het nummer 088-995 7420.

Jubileum Bakkerij Putter: 160 jaar

Mevrouw Van Duin uit Limmen kon op haar net gewonnen bakkerstransportfiets onder het genot van een zonnetje direct naar huis fietsen.

REGIO - Op 1 juli was het precies 160 jaar geleden dat Bakkerij Putter in 1855 is gestart. Ter ere van dit jubileum werden er op vrijdag 3 juli verschillende prijzen uitgereikt.

Klanten van Bakkerij Putter kunnen ter gelegenheid van het jubileum deelnemen aan een feestelijke actie met mooie prijzen. Bij besteding van € 5,- krijgen zij een stempel op de speciale jubileumspaarkaart. Bakker Willem vertelt: ,,Bij inlevering van een volle spaarkaart, maken klanten kans op een goed gevuld fietskratje. Deze is vol geladen met producten met een totale waarde van €30. Er zijn in totaal 50 kratjes besteld. Elke week wordt er in elke winkel een kratje verloot."

De hele maand juli staat dankzij het jubileum in het teken van feest. Zo worden er onder andere een feestelijke slagroomsnit en een klein spijsbrood aangeboden voor een feestprijs. ,,Klanten moet natuurlijk wel de aanbiedingsbon meenemen. De slagroomsnit is gratis bij inlevering van twee volle spaarkaarten." Begin van dit jaar is al gestart met de kassabonactie. ,,Elke week wordt er uit de ingeleverde bonnen een winnende klant getrokken. Aan deze winnaar wordt de weekaanbieding overhandigd."

Bakkerij Putter heeft drie – eigenlijk vier – winkels, die te vinden zijn in Limmen, Krommenie en twee in Uitgeest. De winkel aan de Langebuurt is tegenwoordig alleen op zaterdag geopend. Hoewel de te verloten kratten gewild zijn en de aanbiedingen goed worden ontvangen, is de jubileumtopper de oer-Hollandse bakkerstransportfiets. Hiervan worden er in totaal vier – inclusief kratje – verloot onder de klanten van Bakkerij Putter. Op vrijdag 3 juli werd de eerste fiets uitgereikt aan de gelukkige winnares mevrouw Van Duin uit Limmen. Voor de andere drie fietsen kan worden gespaard vanaf de maand juli tot eind september. De stempelkaart is te verkrijgen in de winkel. Elke winkel zal eind september één van deze bijzondere fietsen overhandigen.

Heilooër SLAM Open Jeugdtoernooi

HEILOO - Van 27 juli t/m 2 augustus vindt bij TC Heiloo United (TCHU) het jaarlijkse open jeugdtoernooi plaats. Zowel op- als naast de baan wordt het een gezellige week waarbij de vier Grand Slams als thema centraal staan. Doe je mee? Inschrijven kan tot 20 juli. Schrijf je daarom snel in op www.toernooi.nl

Opkikker van Keer op Keer

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt met ingang van 2015 twee keer per maand een Opkikker van € 300,- aan een vereniging of stichting.

Om in aanmerking te komen voor deze opkikker kunt u een formulier invullen. Deze is verkrijgbaar bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com. De tweede opkikker van de maand juli gaat naar Stichting Showhero - Juriaan Singels voor het opnemen van zijn eigen album met zijn favoriete liedjes. U kunt de kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.

Op zoek naar ontmoetingsplekken

HEILOO - Waar ontmoet u uw vrienden, buren of familie? Bij een kopje koffie aan de picknickbank aan de overkant, met een drankje in de voortuin of tijdens een spelletje Keezen in het buurthuis?

De gemeenten in de regio Alkmaar zijn op zoek naar levendige ontmoetingsplekken. Plekken waar mensen in gesprek raken met elkaar. Om die ontmoetingen te stimuleren en elkaar op ideeën te brengen starten de gemeenten vanuit de campagne 'Dat is heel normaal' een actie. Wie een foto van zijn ontmoetingsplaats deelt maakt kans op een steigerhouten tuinbank of – tafel. Meedoen? Kijk op www.datisheelnormaal.nl/actie.

Heilooër SLAM Open Jeugdtoernooi

HEILOO - Van 27 juli t/m 2 augustus vindt bij TC Heiloo United (TCHU) het jaarlijkse open jeugdtoernooi plaats. Zowel op- als naast de baan wordt het een gezellige week waarbij de vier Grand Slams als thema centraal staan. Doe je mee? Inschrijven kan tot 20 juli. Schrijf je daarom snel in op www.toernooi.nl

Vermist: Michael van Rijswijk (29) uit Heiloo

HEILOO - Sinds 15 juni wordt de 29-jarige Michael van Rijswijk vermist.

Michael is weggelopen uit een instelling in Heiloo. Hij draagt meestal een trainingsjack en spijkerbroek (rappers outfit). Michael heeft tatoeages in zijn nek en zijn arm en op zijn hand zijn de letters M.O.B. getatoeëerd.

Heeft u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via
0800 - 6070.

Openstelling Witte Kerk

HEILOO - De Witte Kerk is in de zomermaanden op woensdag tussen 11.00 en 16.00 uur te bezichtigen. Van 12.00 tot 13.00 uur wordt het grote orgel bespeeld. Woensdag 10 juni is dat: Peter Rijs, met medewerking van de sopraan Lianne Pirovano.

Timmerdorp Egmond aan den Hoef weer succesvol!

De troste winnaars van de 'zilveren zaag.'

EGMOND AAN DEN HOEF - Met meer dan 130 kinderen, een hoop enthousiaste vrijwilligers, de dankbare steun van vele sponsors en vooral mooi bouwweer, zijn er in een paar dagen de mooiste bouwwerken tot stand gekomen.

Wat vooral meehielp was het vele mooie en bruikbare hout. Mede dankzij de medewerking van veel bedrijven en aannemers hadden we op vrijdag en zaterdag een overvloed aan hout. Gerard van der Kolk, Joost van Dam en Barry Rotteveel waren op vrijdag tot diep in de avond bezig al het hout aan te voeren en over het timmerdorpterrein te verspreiden. De hutten zagen er op de traditionele afsluitende vrijmarkt op donderdagavond dan ook fantastisch uit en waren voorzien van koopwaar dat door de kinderen gemaakt was. De kinderen hebben op het thema "Vakantiedorp" een stel prachtige hutten gebouwd. Zo was er een echt zwembad annex ijssalon, een heuse caravan, een Mc Donalds, een beachclubhuis, een stoel-en-tafel restaurant en heel veel glijbanen en pretparkattributen. Ook hier was weer te zien dat de creativiteit van de kinderen weinig grenzen kent. Er werden prijzen toegekend aan de meest bijzondere bouwsels. De bronzen zaag voor de origineelste hut ging naar hut 3, een heuse caravan in hele mooie kleuren. De zilveren zaag voor de mooiste brievenbus ging naar hut 1. Een waterdicht bouwsel in de juiste afmetingen. De gouden zaag kwam na moeizaam jury overleg terecht bij hut 6. Een kleine maar fijne constructie met een bijzondere vakantiezon. De andere prijswinnaars waren natuurlijk alle andere kinderen en de vele vrijwilligers die veel plezier en voldoening hadden aan het timmerdorp. Voor foto's van de Timmerdorphutten zie www.buroaanzee.nl/timmerdorp

Zonnecentrale geopend bij handbalvereniging Meervogels '60

De jeugdleden Lenne Logman en Renée Sap openen samen met wethouder Ans Pelzer de zonnecentrale van handbalvereniging Meervogels.

AKERSLOOT - Onder de naam 'Geef Meervogels Energie' heeft de gelijknamige handbalvereniging uit Akersloot afgelopen zondag haar zonnecentrale officieel geopend.

Leden en sponsoren hebben de zonnepanelen gedoneerd aan de vereniging. Hierdoor is de vereniging elektrisch gezien klimaatneutraal geworden en dalen de kosten, een echte win-win situatie. Wethouder Ans Pelzer verrichtte samen met twee jeugdleden de openingshandeling. De wethouder onderschreef in haar toespraak het belang van het investeren in een duurzame toekomst, niet alleen omdat bronnen anders opraken maar vooral om de jeugd in de toekomst niet op te zadelen met onze troep. Zij was blij te melden dat de Gemeente Castricum nu, net als vele andere kustgemeentes, aan de slag gaat met acties om de plastic soep in de oceanen te verminderen. Van de 24 zonnepanelen zijn er nog 3 te koop. Via 'geefmeervogelsenergie@meervogels60.nl' kunt u meer informatie opvragen.

Burton Greene met Klez-Edge in Museumhoeve Overslot

Burton Greene met zijn band Klez-Edge komt naar museumhoeve Overslot.

EGMOND AAN DEN HOEF - Zondagmiddag 19 juli speelt de legendarische Amerikaanse pianist Burton Greene in Museumhoeve Overslot.

Vanwege de bijzondere ambiance en de geweldige akoestiek is dit een van de favoriete plekken van Burton Greene om op te treden. Deze keer komt hij met de band Klez-Edge bestaande uit Alex Coke (Austin Texas/ Amsterdam) op sax and fluit, Larry Fishkind (New York/Amsterdam) op tuba, Roberto Haliffi (Tripoli Libya/ Amsterdam) op drums en Burton Green (Chicago/Amsterdam) zelf uiteraard op de piano. Klez-Edge speelt moderne arrangementen van traditionele Klezmer en Chassidische melodien, evenals de bekende standaardwerken van componisten van Joodse muziek. Ook eigen composities van Burton Greene in klezmer/balkan/jazz style zullen worden gespeeld. Het concert begint om 16.00 uur. Het aantal zitplaatsen is beperkt dus is het raadzaam om op tijd aanwezig te zijn voor dit unieke concert. Museumhoeve Overslot opent haar deuren om 14.00 uur. De toegang is vrij, maar in de pauze zal om een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten worden gevraagd. Museumhoeve Overslot ligt aan de Slotweg 42 in het historische hart van Egmond aan den Hoef.

Open dag in de pluktuin.

In de Pluktuin zijn onder andere mooie stokrozen te vinden.

BAKKUM - Geïnteresseerden kunnen a.s. zondag 19 juli van 13.00 uur tot 17.00 uur een kijkje nemen in de pluktuin / vlindertuin in Bakkum waar u zelf en boeket kunt samenstellen uit de vele bloemen die er staan.

De muzikale omlijsting zal onder voorbehoud verzorgd worden door Violette Rondeel, zij speelt op de gitaar vooral Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek. Er hangen schilderijen met bloemmotieven van de Amsterdamse kunstenaar Aad Boogaard. Indien gewenst is er hulp aanwezig bij het samenstellen van een boeket. De entree is gratis en vanaf € 5,- heeft u al een prachtige boeket. Vindt u het leuk om te werken in een groene omgeving dan kunt u zich als vrijwilliger aanmelden. Adres: Limmerweg 5 C Castricum. Meer info via Facebook Pluktuin Bakkum. Www.pluktuinbakkum.nl. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 13.15 uur tot 16.00 uur. Of op afspraak. 06-20438342.

Vlottenbouwen in Limmen met de vakantiecocktail

Na het bouwen wordt het vlot te water gelaten voor de grote test.

LIMMEN - De Vakantiecocktail van Welzijn Castricum organiseert in samenwerking met OdiSport in Limmen op vrijdag 24 juli van 10.00 uur tot 12.30 uur het spectaculaire vlotten bouwen.

Dit is voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. Met tonnen, grote palen, touwen en andere stoere materialen wordt een vlot gebouwd dat daarna getest wordt in Het Stet aan de Koningsdam. De kosten bedragen € 4,-. Een zwemdiploma is verplicht. Aanmelden kan bij Welzijn Castricum, Geesterduinweg 5 in Castricum van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur tot 12.30 uur en van maandag tot en met donderdag van 13.30 uur tot 15.30 uur, telefoon 0251 656562 of per mail: info@welzijncastricum.nl. Voor meer leuke vakantieactiviteiten kan de site van de stichting bekeken worden: www.welzijncastricum.nl

Ina Eilander in Slotkapel

EGMOND AAN DEN HOEF - Ook dit jaar opent schrijfster en dichteres Ina Eilander uit Hoogwoud het seizoen van 'Een Luchtig Slot' in de Slotkapel aan de Slotweg 19 te Egmond aan den Hoef.

Zondag 19 juli 2015 is de eerste avond met muziek en poëzie. Ina draagt naast 'heur oigen endje Westfries' gedichten voor van Ruud Osborne, Ida Gerhardt en Catherine Boone. Een passend natuur arrangement wordt verzorgd door Ingrid Zwart. De muzikale omlijsting valt onder de zorg van Daniëlle en Peter Boven (zang) en Truus Blei (piano). De poëzieavond begint om 20.00 uur en de kapel is vanaf 19.30 uur geopend. De toegang is gratis.

Uitstekende vangst bij bedrijvenviswedstrijd

Rik Huibers (links) samen met zijn broer Tom Huibers. Rik ving de grootste karper van zo'n zeven kilo

HEILOO - Op zondag 5 juli verzamelden zich 18 teams van 3 personen voor de jaarlijkse viswedstrijd in de vijvers van Yperstein.

Het weer was bij de aanvang om 8.00 uur nog bewolkt, maar al spoedig brak de zon door en ook de vissen hadden er zin in, want er werd volop vis gevangen. Het totale gewicht dat gevangen werd was 31085 gram, dus meer dan 31 kilo t.o.v. 33435 gram in het vorig jaar, dus iets minder. De grootste vis werd gevangen door jeugdlid Rik Huibers (10) die een karper van 7 kilo en 75 cm ving. Deze vangst kostte hem meer dan twintig minuten. Daarnaast werd er nog veel brasem gevangen, waarvan de grootste 57 cm was, en een zeelt van 41 cm door Gerrit de Vries. De verdere uitslagen waren als volgt, t.w.: 1. Bouwbedrijf Huibers-1 8430, 2. Blokker Multiklus-1 6900, 3.Handy Fish Hunters- 1 4180, 4. Car Cleaning 2720, 5. Franse-1 1690, 6. Handy Fish Hunters-2 1250, 7. Franse-3 1200, 8. Bouwbedrijf Huibers=2 1150, 9. Blokker Multiklus-3 1000, 10. Defence Hekwerk-1 650, 11. Blokker Multiklus-2 470, 12) Defence Hekwerk-2 365, 13) v.d.Plaat 305, 14 Franse-2 300, 15) Fix schoenmakerij 250, 16. Mulders Bloemen en Planten 200, 17. 't Lamme Handje 50, 18. 't Dobbertje 2. De wisselbeker wordt overgenomen van Handy Fish, die vorig jaar de winnaar was. De grootste vis bij de dames werd gevangen door Tinie Mulders, die hiervoor een beker ontving. Het winnende team kreeg 3 bekers, alsmede een beker voor grootste vis bij de Heren. De jeugd ontving verder aanmoedigingsmedailles en de eerste drie individueel elk een gouden, zilveren en koperen haak. De winnaar van elk team kon vervolgens iets uitzoeken op de prijzentafel. Hierna begon de prijzenuitreiking in de sporthal met de grote verloting met weer hele mooie prijzen met als hoofdprijs een Tommy Teleshopping Magic Bullet. Verder wil de wedstrijdcommissie nog alle sponsors bedanken en vonden alle deelnemers het weer een zeer geslaagde dag, natuurlijk mede door de goede vangsten en het mooie weer.

Heiloose Zoë Kuintjes naar EK pony dressuur

Zoë Kuintjes op het NK Dressuur met haar paard Elin's Nonsisdador.

HEILOO – Ruiter Zoë Kuintjes, al jaren rijdend op HMS Stables is geselecteerd door bondscoach Tineke Bartels voor het Europees Kampioenschap dressuur voor de pony's.

Dit internationale kampioenschap vindt plaat op 5 tot en met 9 augustus in Malmö in Zweden. Samen met 3 andere ruiters; Daphne van Peperstraten, Eveline Bos en Rianne Kooistra, reizen zij begin augustus af om Nederland daar te vertegenwoordigen. Zoë Kuintjes is 14 jaar oud zal deelnemen met de mooie witte schimmel Elin's Nonsisdador, welke eigendom is van de familie Van der Lof uit Haaksbergen. Dagelijks is Zoë te vinden op HMS Stables bij Derk Schekkerman en Jordy van Wijnen in Heiloo. Samen met haar trainer/coach Jordy van Wijnen hebben zij hard gewerkt om te behoren tot de beste ponyruiters in Nederland. Kwalificatie geschiedt door overall prestaties gedurende het jaar maar de benoemde observatiewedstrijden zijn doorslaggevend in de selectie. Dit is een mooi vervolg op haar titel Nederlands Kampioen 2015! ,,Ik ben dolblij en super trots dat ik naar het EK mag. Het is een droom die uitkomt en ik ga mijn uiterste best doen", aldus Zoë Kuintjes.

Teddybeer en Kikker diploma.

HEILOO - De jongste leerlingen van zwembad Loos mochten nog voor de vakantie in eigen bad examen doen voor het Teddybeer en Kikker diploma. Ze hebben laten zien dat ze al heel veel plezier in het water beleven. Iedereen is blij met zijn/haar diploma naar huis gegaan. De geslaagden voor het Teddybeer-diploma zijn: Sarah Kastanje, Sebastian Haasnoot, Eline Wit, Hester Tromp, Saar Korver, Lauren van der Horst, Sam Hillebrink. De geslaagde voor het Kikker-diploma is Sebastian Haasnoot.

Ben Visser wint KPB mountainbikecup

In het midden winnaar Bert Visser, links staat Marcel Hink die de tweede plaats bemachtigde en rechts Vincent Beentjes die de derde prijs won.

AKERSLOOT - Ben Visser uit Heerhugowaard is donderdagavond in Akersloot de grootse winnaar geworden van de rit om de Kids and Parents Bikeschool (KPB)mountainbikecup.

De wedstrijd stond geheel in het teken van Ben Visser. Hij . Ben Visser trok sterk van leer en de rest had het nakijken. Geconcentreerd rijdend vergrootte Visser zijn voorsprong op een achtervolgend trio bestaande uit Marcel Hink (Heiloo), Vincent Beentjes (Castricum) en Wilfred Knegt (Uitgeest). Al het kopwerk werd door Marcel Hink gedaan, die dan ook verdiend beslag kon leggen op de tweede plaats. Wilfred Knegt moest in de slotfase de aansluiting prijsgeven en werd daarmee vierde. De vijfde positie werd in de wacht gesleept door Henk Jan Verdonk senior na een geslaagde inhaalrace op Erwin Verwijk (Egmond aan Zee.)

Egels in de weer bij AZ 1

Niels Kok in actie op de training van AZ. Foto: Ed van de Pol / AZ Media.

HEILOO - Opnieuw mooi nieuws voor De Foresters; nadat eerder bekend werd dat ex-speler Thomas Ouwejan actief is op het EK in Griekenland, kwamen ook dorpsgenoten Niels Kok en Joris Kramer nadrukkelijk in de schijnwerpers. Niels Kok is de nieuwe inspanningsfysioloog van de A-selectie geworden en Joris Kramer klopt nadrukkelijk op de deur bij AZ 1. Kramer maakte inmiddels al een aantal speelminuten tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen en hoopt uiteraard door te breken.

Programma De Foresters 1 bekend

HEILOO - Het wedstrijdschema van De Foresters 1 is inmiddels bekend. Er staan direct twee thuiswedstrijden voor de beker op de agenda tegen Volendam (zaterdag 22 augustus om 17.00 uur) en OFC (woensdag 26 augustus om 19.30 uur). Op 6 september is er direct een mooi affiche op de eerste speeldag van de competitie. Om 14.00 uur begint het thuisduel tegen het uit de Hoofdklasse gedegradeerde Zouaven. Het thuisduel met AFC '34 staat pas op de voorlaatste speeldag op het programma, op 8 mei komen de Alkmaarders naar De Egelshoek. Er staat een mooie uitdaging te wachten, hopelijk vanaf het eerste moment met flinke steun van het publiek. Op zaterdag 15 augustus is de jaarlijkse Kick-off van de Egels, die op de 14e op bezoek gaan bij buurman HSV.