De Uitkijkpost

25 februari 2015

De Uitkijkpost 25 februari 2015


Exploitant voor zwembad Het Baafje

Archieffoto Carolien Breed

HEILOO – Zwemliefhebbers uit Heiloo en omgeving kunnen dit jaar rekenen op een goed zwemaanbod in Het Baafje. Met ingang van het nieuwe zwemseizoen neemt Sport Servicepunt Langedijk uit Noord-Scharwoude de exploitatie van Het Baafje over.

In 2013 besloot de gemeenteraad van Heiloo een externe exploitant te zoeken voor Het Baafje. Na een uitgebreide marktconsultatie startte de gemeente eind 2014 een aanbestedingsprocedure voor de overname van het beheer en de exploitatie van het zwembad. Begin 2015 zijn de inschrijvingen ontvangen, met als resultaat dat Sport Servicepunt Langedijk (SSL) zich als beste heeft gekwalificeerd. Burgemeester en wethouders van Heiloo hebben besloten de exploitatie van het zwembad aan dit sportbedrijf te gunnen.

Wethouder Fred Dellemijn: ,,Zwembad Het Baafje is een voorziening die voor veel inwoners van Heiloo belangrijk is. We hebben de ingediende exploitatievoorstellen beoordeeld op kwaliteit van de bedrijfsvoering en op financiële aspecten. Sport Servicepunt Langedijk kwam als beste uit de bus. Wij verwachten dat de nieuwe exploitant met een creatief en spetterend aanbod van activiteiten veel zwemmers aan Het Baafje zal weten te binden. Wij zijn de Vrienden van Het Baafje erkentelijk voor hun constructieve inbreng gedurende het gehele proces en rekenen op een goede samenwerking tussen hen en de exploitant."

De Vrienden van Het Baafje hebben zich sinds 2011 ingezet voor de toekomst van het zwembad. Voorzitter Joke Bart van de Vrienden reageert verheugd: ,,Het is fantastisch dat de exploitatie van het zwembad in handen komt van een ervaren professioneel sportbedrijf. We hebben alle vertrouwen in deze exploitant."

SSL is een lokale, maatschappelijke onderneming zonder winstoogmerk, die momenteel in de gemeente Langedijk sport- en cultuuraccommodaties beheert en exploiteert, waaronder ook het openluchtzwembad De Bever in Sint Pancras. SSL ziet veel mogelijkheden om het maatschappelijke rendement van Het Baafje te verhogen. Daarbij zijn de inzet van vrijwilligers en een goede verbinding met de lokale bevolking een belangrijke factor. SSL werkt in dit kader ook graag samen met de Vrienden van Het Baafje en andere maatschappelijke instellingen zoals het Vrijwilliger Informatie Punt (VIP) en MEE Noordwest-Holland.

Lourdusreis met Stichting Lourdusgroep Heiloo

HEILOO - Lourdes is na Mekka de tweede bedevaartplaats ter wereld. Jaarlijks wordt het bezocht door circa 6.000.000 pelgrims.

De Stichting Lourdesgroep Heiloo is een non-profitorganisatie, die in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Bedevaarten elk jaar een reis naar Lourdes organiseert. De stichting zet zich in om iedereen die wil, mee te nemen naar Lourdes. De Lourdusreis (per vliegtuig) is dit jaar van 8 tot en met 13 mei. Uit en thuis; alles wordt voor u geregeld.
Als men aan Lourdes denkt, denkt men veelal aan zieken. Maar ook veel gezonden, ouderen en jongeren vinden het fijn om Lourdes te beleven. De saamhorigheid, de aandacht voor elkaar, anderen ontmoeten en stilstaan bij de zin en de waarde van het leven. Bent u slecht ter been, dan wordt voor begeleiding gezorgd. Zorg wordt aangepast aan de individuele behoefte, zodat niemand vanwege zijn ziekte of handicap thuis hoeft te blijven. Bezoek de bron van 'levend water' en zie met eigen ogen hoeveel troost het biedt aan mensen, steeds op andere wijze. In Lourdes wordt het programma van de Nederlandse Bedevaarten gevolgd, daarnaast is een stadswandeling en uitleg over de kerken georganiseerd, evenals een excursie naar de Pyreneeën.
Bent u geïnteresseerd, bel meer informatie Irma van Loon (tel. 072- 5336056), Jan IJpelaan (tel. 072- 5334828), Loes van Noort (tel. 072-5337838) of Hannie Wessel (tel. 072-5333913).

Nostalgie in de Achteruitkijkpost: 1977, waterfestijn in plan Oost

Foto René Alphenaar

De Achteruitkijkpost is een nieuwe rubriek waarin de Uitkijkpost geregeld oude foto's zal tonen uit (lang) vervolgen tijden. Op deze foto uit 1977 is een waterfestijn te zien, gehouden in en rondom de tweede vijver in plan Oost. Zo te zien was het hele dorp op het festijn afgekomen.

De foto's komen uit de uitgebreide collectie van Heilooër René Alphenaar, fotograaf, in het verleden onder meer voor de Uitkijkpost. Midden jaren '60 van de vorige eeuw 'sloeg' René aan het fotograferen en is daar niet meer mee opgehouden. René heeft mappen vol; een compleet archief, ook te zien via www.fotomuseumheiloo.nl. De komende tijd zal de Uitkijkpost daar een aantal van tonen in deze rubriek. Foto's die aan het einde van de vorige eeuw in Heiloo en omstreken gemaakt zijn; van middenstanders, markante personen, het uitgaansleven, dorpsgezichten, evenementen en meer.

Voor 'veertig en ouder' een terugblik naar het verleden, die wellicht een gevoel van herkenning en nostalgie oproept. Voor de jongere generatie Heilooërs een kijkje in de jeugdtijd van hun ouders. Goed voor een glimlach of een gevoel van weemoed.

Reacties op en anekdotes over het getoonde tafereel zijn uiteraard welkom; wie wil, laat gerust een reactie achter onze site!

Stichting Zelfstandig Wonen Heiloo gaat bouwen

In Nieuw Varne verrijst een wooncomplex waar jong volwassenen met een lichte verstandelijke beperking begeleid zelfstandig kunnen wonen.

HEILOO - Stichting Zelfstandig Wonen Heiloo (SZWH) is een kleinschalig wooninitiatief voor jong volwassenen met een lichte verstandelijke beperking, die met enige hulp zelfstandig kunnen wonen.
Na jaren van voorbereiding is het zover, er gaat gebouwd worden! Woningbouwvereniging Kennemerwonen laat, naar een ontwerp van architectenbureau Kerssens-de Ruiter, een appartementencomplex bouwen met daarin dertien driekamerappartementen en een veertiende appartement die als gemeenschappelijke ruimte zal worden gebruikt. De appartementen worden gebouwd in de wijk Nieuw Varne in Heiloo (voormalig campingterrein aan de Zeeweg) en worden medio 2016 opgeleverd.

De appartementen worden sociale huurwoningen, dus bewoners kunnen aanspraak maken op huurtoeslag. Iedere bewoner krijgt de beschikking over een eigen appartement, maar door middel van de gezamenlijke activiteiten worden juist de sociale contacten gestimuleerd. SZWH is al jaren actief. De stichting is een ouderinitiatief. De groep toekomstige bewoners hebben regelmatig contact met elkaar en ondernemen samen allerlei activiteiten, zodat ze elkaar nu al goed leren kennen.
Zelfstandig Wonen Heiloo wil wonen en zorg gescheiden houden. Dit betekent dat zij zelf de zorg in gaan kopen. Er zal geen 24 uur begeleiding aanwezig zijn, wel een aantal uren per dag voor bijvoorbeeld eerste opvang na werk of dagbesteding en gezamenlijk koken voor wie dat wil.

Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Ben je tussen de 20 en 30 jaar, in bezit van een CIZ indicatie verstandelijk gehandicapt en heb je een inkomen en/of (wajong)uitkering, dan ben jij misschien degene die in aanmerking komt om te gaan wonen op deze prachtige locatie in Heiloo. Voor contact, de visie van SZWH en meer informatie zie www.zelfwonenheiloo.nl.

BE@TTV, lokale televisie in Heiloo

HEILOO - De lokale Heilooër radiozender BE@TFM heeft de rechten (en subsidie) van de gemeente gekregen om als de lokale televisiezender te gaan fungeren. Dat doen ze onder de naam BE@TTV.

Oprichters van BE@TFM zijn John Geels en Geert Bouman. Sinds kort is BE@TTV op de volgende manier te ontvangen/te bekijken: analoge Kabel via Ziggo Kanaal 12+ (via de ouderwetse kabel) of digitaal via Ziggo Kanaal 49. Via andere providers zoals KPN en UPC kan er nog niet gekeken worden.

Als u dus geen Ziggo abonnee bent, zal men voorlopig via PC of iPad moeten kijken via de website van BE@TTV. Daar draait de Heiloo zender ook op.

Vanaf zondag 1 maart gaat deze lokale televisiezender wekelijks een aflevering van het programma 'GP Op Bezoek Bij' uitzenden. Daarin worden Heilooërs met een passie geïnterviewd door Gert Paul van der Horst, en gefilmd door Ron Dorpsstraat. Elke week start er vanaf 1 maart een nieuwe aflevering, die de hele week diverse malen uitgezonden wordt, te weten om 15.30 en 20.30 uur op zondag, maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Geslaagd

HEILOO - Plaatsgenoot Mariska Barendse is op maandag 16 februari gepromoveerd tot doctor aan de Rijks Universiteit van Groningen. Het proefschrift van Mariska betreft 'Dimensionality Assessment with factor Analysis Methods'. Mariska is oud leerling van basisschool de Radboud en het Petrus Canisius College, beide te Heiloo.

Tien vragen aan…. Maureen Groefsema

Elke week verschijnt de rubriek 'De tien vragen aan' in de Uitkijkpost. Elk mens heeft onvermoede kanten, stukjes van zichzelf die niet altijd zichtbaar zijn. Op deze manier proberen wij net iets meer te weten te komen van een bekende of onbekende dorpsgenoot. Na het beantwoorden van de tien vragen, wordt hij/zij verzocht om de vragen door te geven aan een volgend 'slachtoffer'!

Ik ben Maureen Groefsema, 23 jaar oud en werk fulltime als ambulant kapper voor Maureen Groefsema, uw kapper aan huis.

1. Waar bent u geboren en getogen?

Ik ben geboren en getogen in Heiloo.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u dan nu uitoefenen?

Dat is een lastige. Mijn grootste hobby was eigenlijk altijd mijn sport: judo. Maar door blessures moest ik helaas in maart 2013 stoppen. Mijn andere passie had ik tijdens mijn blessures al gevonden en dat was het kappersvak. Een hele andere richting, maar het knippen, kleuren en het stylen van kapsels daar haal ik nu zeker mijn voldoening uit.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten, en wat zou u zeggen of vragen?

Hmm…, ik heb eigenlijk geen idee.

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

Dat was het spelen bij mijn opa en oma op de Kanaalweg. Mijn opa en oma hadden een vrijstaand huis waar nu een 'nieuw' gebouw van de St. Willibrord staat. In de achtertuin van het huis stond een grote schommel en glijbaan en onder de glijbaan stond een hokje waar fietsen en skelters instonden. We mochten er altijd met vriendjes en vriendinnetjes spelen. Ook hadden we in de zomer tafeltennis competie's waarin altijd fel gestreden werd om de eer.

5. Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?

Ik denk toch wel het Heilooërbos.

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

Nou liever niet. Maar als het dan toch moet; voor gezelligheid. Ik vind het leuk om samen met vrienden en vriendinnen een hapje en/of drankje te doen en bioscoop op z'n tijd vind ik ook altijd leuk. En voor een vakantie mag je me ook altijd wakker maken ;)

7. Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Dat je dromen moet proberen waar te maken. Ook al zal dit soms niet gemakkelijk of leuk zijn.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van u?

Ik denk dat best veel Heilooërs mij kennen van mijn prestatie's in de judosport. Maar niet dat ik tegenwoordig werk als fulltime ambulant kapper, waarbij alle facetten van het kappersvak aan bod komen. Ik rijd door heel Heiloo en omstreken om mijn eigen kapperszaak te laten slagen.

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Lastige vraag,

10. Antwoord van de persoonlijke vraag van uw voorganger aan u:

Doordat mijn blesures die ik tijdens mijn judocarrière heb gehad zo erg waren, heb ik van 2009 tot 2014 in totaal zeven operatie's ondergaan aan schouders, elleboog pols en knie. De vraag was op een gegeven moment niet meer aan welk toernooi ik zou deelnemen, maar wat het volgende was wat ik zou afscheuren. Dit heeft mij helaas gedwongen om afscheid te moeten nemen van de judosport. Maar ik kan op een goed gevulde prijzenkast terug kijken waarbij ik bijna alles heb gewonnen wat er te winnen viel, en ik voor altijd de jongste en enige ben die vier nationale titels in één jaar heeft gewonnen.

• Ik nomineer voor de volgende Tien vragen aan (en waarom)…: Sander Groefsema.

Sander is naast zijn baan als leraar en gedreven coach/judo leraar. Hij heeft al verschillende meiden en jongens naar het hoogste niveau gebracht. In 2009 heeft Sander samen met Wesley Groefsema judoclub Groefsema opgericht.

Nu is mijn vraag aan Sander: Wat wil je bereiken met jou judoclub?

Heilooër Cees Lammers schrijft kindervoorstelling Falkland

Falkland speelt de geheel eigen productie 'de avonturen van Wolkje Wolk' in Theater De Beun. Foto Edo Postma

HEILOO - Wolkenkoning Cumulus heeft zijn wolkenvolk naar Heiloo gestuurd om met de kinderen op reis te gaan. Op vertoon van hun toegangskaart, die dit keer fungeert als heus luchtpaspoort, beleven de kinderen samen met de ondeugende Wolkje Wolk en haar wolkenvriendjes allerlei avonturen. Het wordt een muzikale reis door Europa, langs luchtdouanebeambten, over gevaarlijke fabrieken, via Italië naar Spanje. De wolkenvriendjes trotseren storm en regen en bedenken allerlei oplossingen voor de problemen waar zij tijdens hun reis mee in aanraking komen.

Het schrijven van een goed kinderstuk is nog een hele uitdaging. Zelden is zo'n uitdaging met zoveel enthousiasme aangegaan als door Cees Lammers. Lammers is al vele jaren creatief decorbouwer bij Falkland Toneel en heeft ook zelf diverse rollen gespeeld. Er was voor hem nog één grote uitdaging: een origineel stuk schrijven voor kinderen. Na jaren van voorbereiding is het eindelijk zover en kan iedereen gaan genieten van het muzikale sprookje 'De avonturen van Wolkje Wolk'. Op vertoon van je luchtpaspoort krijg je in het weekend van de voorstelling bij ijssalon Di Fiorentina in Heiloo het tweede bolletje gratis. Kom naar De Beun als jij wilt weten of de wolkenvriendjes ook van ijsjes houden!

De voorstellingen zijn op zaterdag 7 maart (15.00 uur) en zondag 8 maart (13.00 en 16.00 uur) in theater De Beun in Heiloo. Entree: 5 euro. Toegang voor alle leeftijden.

Kaartverkoop: vanaf 14 dagen van tevoren bij Boekhandel de Schrijverij (Stationscentrum en Het Hoekstuk) en Boekhandel Bruna ('t Loo) in Heiloo. Kaarten zijn tevens vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling te verkrijgen aan de kassa van Theater De Beun. Reserveringen en informatie: www.falklandtoneel.nl of bij Irene Schols (tel. 072 - 533 2163). Vier ook je partijtje bij Falkland! Kijk voor meer informatie op de website.

Welfare Rode Kruis afdeling Heiloo

HEILOO - De Welfare van het Rode Kruis afdeling Heiloo aan het Slimpad 16 in Heiloo is iedere woensdag van 10:00 tot 12:00 uur en iedere laatste woensdag van de maand, van 10.00 tot 15.00 uur geopend. Er is dan gelegenheid mooie zelfgemaakte spulletjes te kopen. De opbrengst is voor de afdeling Heiloo die daar weer materialen voor kan kopen.

Collecte van Amnesty International

HEILOO - Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2015 voor de dertiende keer een landelijke collecte. In de gemeente Heiloo zullen 45 collectanten van 1 tot en met 7 maart de straat op gaan. Vorig jaar werd tijdens de collecte in de gemeente Heiloo 3.473,64 euro opgehaald. In heel Nederland werd €1,62 miljoen opgehaald voor het mensenrechtenwerk van Amnesty.

Met het geld dat tijdens de collecte bijvoorbeeld wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bijvoorbeeld voor Ales Bialiatski.

Op 21 juni 2014 werd de Wit-Russische mensenrechtenverdediger Ales Bialiatski onverwacht vrijgelaten, na drie jaar in de gevangenis gezeten te hebben. Hij zat een gevangenisstraf van vierenhalf jaar uit vanwege zijn betrokkenheid bij Viasna. Deze mensenrechtenorganisatie ondersteunt slachtoffers van schendingen en verzamelt informatie over de mensenrechtensituatie in het land. Amnesty voerde uitvoerig actie voor de vrijlating van Bialiatski in 2013. Later gaf hij aan dat hij mede door de druk vanuit Amnesty is vrijgelaten.

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en andere internationale mensenrechtendocumenten.

Collecte van Amnesty International

LIMMEN/AKERSLOOT - Van 1 tot en met 7 maart wordt voor de dertiende keer een landelijke collecte gehouden voor mensenrechtenorganisatie Amnesty International. In de gemeente Castricum gaan zeventig collectanten langs de deuren. Vorig jaar werd hier tijdens de collecte ruim 4.600 euro opgehaald; in heel Nederland haalden zo'n 25.000 collectanten 1,62 miljoen euro. Geld waarmee Amnesty haar werk kan blijven doen. Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en andere internationale mensenrechtendocumenten.

Expeditie Willibrordus in wording

Op een informatieavond voor muzikanten en vrijwilligers lichtte Teunis van der Zwart de plannen voor Expeditie Willibrordus toe. Foto Wim Heijne

HEILOO- De Music Meeting 2015 krijgt steeds meer gestalte. Componist Thijs Dapper heeft op de website www.musicmeetingheiloo.nl de eerste partituren gepubliceerd voor de deelnemende muzikanten. Op zondag 19 april vormen die de muzikale basis voor de uitvoering van Expeditie Willibrordus in de Cultuurkoepel.

Onlangs hield de organiserende werkgroep een informatieavond. Tijdens die bijeenkomst bleek dat zich inmiddels al voldoende muzikanten hebben opgegeven voor het gelegenheidsorkest en –koor dat wordt gevormd. Maar individuele zangers en instrumentalisten kunnen zich nog aansluiten bij de jaarlijkse muzikale ontmoeting. Zij kunnen met de composities van Thijs Dapper gaan oefenen. Ook wordt het Willibrorduslied ten gehore gebracht. Het is een oud kersteningslied (Willibrordus kwam in Noord-Holland om de bevolking te bekeren tot het Christendom) waar tekst en muziek van zijn opgespoord. Leonie Hennekens gaat het begeleiden op het orgel.

Het verhaal van Expeditie Willibrordus is geschreven door Teunis van der Zwart, de artistiek leider van de Music Meeting. De tekst wordt voorgedragen door de acteur Bert Simhoffer en afgewisseld met gemakkelijk speelbare muziek en vaak bekende liedjes.

Aanstaande zaterdag starten de voorbereidingen voor het muzikale evenement met de theatraal uitgebeelde aanlanding van Willibrordus in Egmond aan Zee. Een tafereel waarin de missionaris en zijn volgelingen uit Ierland in een boot aan land komen, maar niet al te vriendelijk worden ontvangen door de lokale bevolking. Acteurs en gekostumeerde spelleiders van de Hunebedspelen spelen dit tafereel omstreeks 10.00 uur vlakbij de hoofd strandafgang.

Expeditie Willibrordus wordt op 19 april in de Cultuurkoepel twee keer uitgevoerd, om 14.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis. Omdat mogelijk te maken, zoekt de Music Meeting nog contact met mensen en bedrijven die het muzikale evenement willen sponsoren. Men kan zich aanmelden via musicheiloo@gmail.com

Zeldzame paddenstoel

HEILOO - Lopend in het Heilooërbos kwam Albert-Jan van Beek een paddenstoel tegen die hij nog niet eerder had gezien. Hij had geen idee of het iets bijzonders was en zocht het Thuis op in Wikipedia. Het blijkt het de rode bekerzwam te zijn ook wel vermiljoen bekerzwam of rode kelkzwam. Een een zeer zeldzame paddenstoel die in het vroege voorjaar voorkomt op begraven takjes van de els, wilg en verteerd loofhout in loofbossen op vochtige, voedselrijke grond. De zwam kan 3 - 6 centimeter groot worden.

Lezing hoogbegaafdheid

HEILOO - Suzanne Buis, auteur van onder andere 'Mijn hoogbegaafde kind en ik', krijgt bij haar lezingen over hoogbegaafdheid vaak persoonlijke vragen van ouders, waar doorgaans helaas weinig tijd voor is. Daarom houdt ze in maart wat kleinere bijeenkomsten in Heiloo.
'Mijn kind is hoogbegaafd - wat nu?' en 'Omgaan met hoogbegaafdheid en heftige emoties'. Deze twee thema's worden behandeld in workshops, in een klein groepje, met ruimte voor jouw specifieke vragen. Tijden: woensdagochtend 4, 11 en 18 maart over 'Mijn kind is hoogbegaafd - wat nu?'

Donderdagochtend 5, 12 en 19 maart over 'Omgaan met hoogbegaafdheid en heftige emoties'. Prijs: 99 euro voor drie ochtenden. Voor informatie: suzanne@suzannebuis.nl

Klaverjassen in het Trefpunt

HEILOO - Iedere donderdagmiddag is er klaverjassen in het Trefpunt in Heiloo. Bent u lid van de bond dan bent u van harte welkom. Aanvang 13.30 uur, entree €3,- inclusief koffie/thee. Er wordt gekaart om leuke prijzen en vooral voor de gezelligheid. Voor informatie, tel. 072-5334419.

Benthe de Wijs speelt in Jesus Christ Superstar

Benthe vorige jaar in de voorstelling van Theaterbende.

HEILOO – De 14-jarig Benthe de Wijs uit Heiloo speelt mee in de legendarische rockopera Jesus Christ Superstar, die van 31 maart tot en met 6 april, vlak voor Pasen, wordt opgevoerd in de mooie ambiance van de Grote Kerk in Alkmaar. Het is een grote productie van Superstar Theaterproducties waaraan onder andere circa vijftig acteurs en een groot koor (150 man/vrouw sterk) meewerken.

Benthe zit in het tweede jaar van het VWO-TTO op het Jac. P. Thijsse. Ze vindt het heerlijk om op de planken te staan. Haar grote passies zijn zingen, dansen en acteren. Van plankenkoorts heeft ze geen last. Ze lacht vrolijk: ,,Als ik zing, dans of acteer kan ik juist helemaal mezelf zijn!" Benthe kan haar talenten volop uitleven bij Theaterbende, waar ze sinds twee jaar lid van is. Op 21 en 22 maart brengt Theaterbende de voorstelling 'Het Elfenwoud en vele anderen' in theater De Beun. Benthe: ,,Het is een komisch, absurdistisch stuk met veel improvisatie. De liedjes zijn geïnspireerd op muziek van de Beach Boys."

Benthe begon op haar vierde jaar met klassieke balletlessen en vanaf haar zesde danst ze bij dansschool Grapèlli in Alkmaar. Daar danst ze klassiek, spitzen, streetdance en doet ze aan tapdans. Tevens krijgt ze daar ook zang. Podiumervaring heeft Benthe dan ook al jong opgedaan bij de jaarlijkse eindejaarsvoorstellingen in theater De Vest. Van tijd tot tijd doet ze een gooi naar het grotere werk en ze laat zich daarbij allerminst uit het veld slaan als dit niet lukt; de volhouder wint. Vier jaar geleden bij de audities voor de musicalproductie Annie kwam ze tot de voorlaatste ronde. In 2012 deed Benthe mee in de provinciale finale voor Kinderen voor Kinderen en in 2013 heeft ze twee filmpjes ingezonden voor de The Voice Kids.

Vorig jaar deed ze mee aan Alkmaars Talent, een talentenjacht voor kinderen (tot 18 jaar) uit Alkmaar en omgeving. Ook daar ging Benthe niet door, maar ze werd wel opgemerkt. In de jury zat namelijk Maarten Elout, artistiek leider en regisseur van Jesus Christ Superstar. Elout zocht nog jonge spelers. Benthe: ,,Toen hij me vroeg of ik auditie wilde doen voor Jesus Christ Superstar, hoefde ik niet lang na te denken; ik vind het een enorme eer dat ik gevraagd ben! Hij heeft dan toch iets in mij gezien." De auditie was begin november, een week later was ze aangenomen. Ze is één van de acht kinderen die in het stuk meedoen. Ze kon meteen aan de bak; de repetities waren al in volle gang. Als 'flexibel' personage zingt en danst Benthe met veel liedjes mee; in het eindnummer staat ze zelfs vooraan.

In aanloop naar twee compleet verschillende producties die vlak achter elkaar volgen, heeft Benthe een vol repetitieschema: op zaterdag naar Theaterbende, de repetities voor Jesus Christ Superstar zijn op woensdag- en vrijdagavond. Een maand voor de generale vinden op donderdagavond extra doorlopen plaats. En dan volgt Benthe ook nog twee keer per week dans- en zangles bij Grapèlli. Druk, maar ze heeft het er maar wat graag voor over!

Start beschermingsmaatregelen paddentrek

HEILOO - Vanaf 21 februari tot 28 februari kan het incidenteel al voorkomen dat de Kuillaan in Heiloo van 19.00-07.00 uur met een slagboom wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het ingraven van de gaasstrook langs de Zanderslootweg vindt plaats op zaterdag 21 februari.

Padden en kikkers kunnen al vanaf half februari, als de weersomstandigheden gunstig zijn, beginnen aan de jaarlijkse voorjaars(padden)trek. Massale paddentrek vindt plaats bij een temperatuur vanaf 7 graden, zuidwesten wind en als er enige regen valt of bij een hoge luchtvochtigheid. Er kunnen dan honderden dieren tegelijk de weg oversteken. Aangezien amfibieën nachtdieren zijn, is daarom tijdens de paddentrek de route via de Westerweg en Kuillaan naar de Kennemerstraatweg van 1 maart tot en met 30 april 's avonds en 's nachts niet toegankelijk. De Paddenwerkgroep heeft ieder jaar weer nieuwe vrijwilligers nodig. Mensen die zich aangetrokken voelen de natuur een handje te helpen en mee willen helpen aan deze kortstondige paddenoverzetactie (zes weken) kunnen bellen met: Nel Kuiper, tel. 072-5334803, Suze Sep, tel. 072-5117416 of Els Meurs tel. 06-20198233. Zie ook www.padden.nu

Uilenballen onderzoekers gezocht

Met pincet, tandenborstel en aanwijskaart gaan vrijwilligers aan de slag om muizenbotjes en schedeltjes uit uilenballen te sorteren Foto Johan Stuart

HEILOO - Elke maand houdt Landschap Noord-Holland op het kantoor in Heiloo een 'uilenballenpluisavond'. Met pincet, tandenborstel en aanwijskaart gaan vrijwilligers aan de slag om muizenbotjes en schedeltjes uit uilenballen te sorteren. Op deze manier proberen onderzoekers van het Landschap meer zicht te krijgen op het voorkomen en de verspreiding van de bijzondere Noordse woelmuis. Doel is hem beter te kunnen beschermen. Nooit eerder is door middel van jarenlange braakbalmonitoring bekeken of veranderingen in de populatiegrootte kunnen worden ontdekt. De Noordse woelmuis is zeer zeldzaam en leeft in natte natuurgebieden in Noord-Holland.
U kunt ook pluizen op donderdag 26 februari van 18.00 tot circa 21.00 uur. De laatste pluisavond van dit seizoen is op 18 maart. Iedereen is welkom aan de Rechte Hondsbosschelaan 24a te Heiloo. Voor de pluizers is er soep, koffie en thee, uilenballen en determinatiemateriaal. Het is handig een oude tandenborstel mee te nemen en eventueel een eigen loep en pincet. Aanmelden kan via www.gaatumee.nl.                                        

Eerste solovoorstelling Victor Posch

HEILOO - Op zondag 8 maart brengt saxofonist/tekstschrijver Victor Posch zijn eerste solovoorstelling 'Van de Straat' in Molen het Klaverblad aan de Zaanse Schans.

'Van de straat' verhaalt over straatmuzikanten, Nescio, Sonny Rollins, magie en de liefde. Met eigen muziek, teksten en gedichten. En kunst van striptekenaar Robin Klever, schilderes Margje Kuyper en Katja Hoogeboom, Jeff Kemp (grafisch ontwerp) en Jessica Heetebrij (object).

e in Heiloo opgegroeide Victor Posch is een bekende verschijning op de Nederlandse podia. Hij speelt en speelde in theaters, kroegen en grote zalen als solist en/of begeleider onder andere in theatervoorstellingen, met jazz- en bluesbands en andere gezelschappen. In 2010 won hij de Rabo Cultuurprijs Muziek. Kaarten reserveren kan via evenementkb@outlook.com

Maak kans op een mooie regenwatertuin

HEILOO/REGIO - Het regent steeds vaker en harder in Nederland. Bij elke regenbui stroomt er schoon water van de daken in het riool en bij stevige buien kan het riool al dat water niet aan. De straat staat dan blank en de rioolzuivering wordt belast met grote hoeveelheden schoon regenwater. Het is daarom een goed idee de regenpijp bij huizen los te koppelen en het water in de tuin te gebruiken en langzaam in de bodem te laten zakken. Het (stromende) water ziet er mooi uit in de tuin en het water stimuleert het planten- en dierenleven. Zo wordt de kans op wateroverlast kleiner en daar heeft iedereen voordeel van.

De gemeenten Heiloo en Castricum willen de inwoners uitdagen aan dit regenwaterprobleem wat te doen. Daarom starten ze de actie 'win de mooiste regenwatertuin'. Iedereen kan een plan maken voor de eigen tuin en meedingen naar een bijdrage van maximaal € 1.000,- aan de realisatiekosten. Landschap Noord-Holland organiseert in Heiloo en in Castricum inspiratie-bijeenkomsten. Alle informatie daarover staat op www.demooisteregenwatertuin.nl

Heilooër autorijschool M&L op RTL 4

HEILOO - Uit de 5500 geregistreerde rijscholen is M&L van Martin en Linda Hammink uit Heiloo vorige week door RTL 4 en 5 benaderd voor een item over faalangst met en tijdens het rijexamen of rijopleiding. De opnames waren vrijdagmiddag 20 februari.

Martin heeft naast de rijschool een praktijk voor paramedische natuurgenezing. ,,Ik heb zelf een faalangst therapie samen gesteld voor de rijschool omdat we veel kandidaten tegen kwamen met faalangst. Zo is er een bruggetje ontstaan tussen de rijschool en de natuurgeneeskundige praktijk."

Koert-Jan de Bruijn, bekend van Goede Tijden Slechte Tijden, interviewde Martin, Martine, één van de instructrices bij M&L, en Manon Hemmer uit Castricum. Zij heeft onlangs haar rijbewijs gehaald en vertelde Koert-Jan hoe zij, mede door de rijlessen van M&L, haar faalangst iheeft overwonnen De uitzending is op zaterdag 28 februari om 09.30 uur op RTL 4 en de herhaling op RTL 5 om 16.30 uur.

Open dag Kits Oonlie Boekenstein

HEILOO - Kinderopvang Kits Oonlie Boekenstein biedt dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar, maar ook opvang voor peuters gedurende de schooltijden. Voor beide vormen van opvang kunt een via de belastingdienst kinderopvangtoeslag aanvragen. Maandag 2 maart houdt Kits Oonlie Boekenstein (Boekenstein 46, 1852 WS Heiloo) een open dag tussen 09.00 en 12.00 uur. U kunt vrijblijvend een kijkje komen nemen en uw kind(eren) laten meespelen. Tijdens de open dag is de pedagogisch werkbegeleider aanwezig, die al uw vragen over de opvang, maar ook uw pedagogische vragen kan beantwoorden. Wanneer u niet kunt wachten tot de open dag, kunt u ook alvast een kijkje nemen door de virtuele toer te volgen: http://www.kits-oonlie.nl/virtualtour/virtualtour.html. U kunt hier ook alle andere locaties van Kits Oonlie vanuit huis bekijken. Meer informatie ontvangt u tijdens de open dag of kunt u aanvragen bij de centrale administratie van Kits Oonlie, tel. 072-5323576, info@kits-oonlie.nl.

Locas neemt Gebra en Van Asten over

HEILOO - Installatiebedrijf Locas met vestigingen in Alkmaar, Heiloo en Heemskerk heeft per heden de activiteiten van Technisch Bureau Gebra en Installatiebedrijf Van Asten uit Noordwijk overgenomen. Gebra en Van Asten zijn beide familiebedrijven die tientallen jaren, Van Asten zelfs ruim een eeuw, werkzaam zijn in Zuid-Holland. Locas is eveneens een familiebedrijf dat veel waarde hecht aan duurzame relaties.

Met de overname is een groot deel van de werkgelegenheid veiliggesteld en is een voortzetting van de activiteiten mogelijk gemaakt. Locas wil er alles aan doen om continuïteit te bieden aan de klanten van Gebra en Van Asten en wil daarbij graag gebruik maken van de aanwezige expertise. Gebra en Van Asten hebben net als Locas een goede naam in zowel de elektrotechnische als installatietechnische markt.

Locas benadrukt dat ook het behoud van kennis belangrijk is. Dit mede omdat de laatste jaren weinig leerlingen hebben gekozen voor een vaktechnische studie in de installatietechniek. Locas ziet dit voor de langere termijn als een groot zorgpunt.

Locas is een modern allround installatie- en onderhoudsbedrijf met een grote klantenkring. Deze klanten bevinden zich voornamelijk in Noord-Holland. Door de overname heeft Locas nu ook een vestiging in Noordwijk. Dit is ook prettig voor bestaande klanten van Locas met opdrachten in Zuid-Holland, waar Locas nu vaak nee tegen moet verkopen. De directie ziet de uitbreiding als een belangrijke stap om haar naam te vestigen in Zuid-Holland en haar relaties in de gehele Randstad goed te bedienen. Voor meer informatie over Locas en haar dienstverlening gaat u naar de website www.locastechniek.nl

Foto's en beelden in Bibliotheek Heiloo

Foto Toos Oudhoff

HEILOO - Beeldhouwen en fotograferen nemen een belangrijke plaats in het dagelijkse leven van Toos en Jan Oudhoff in. Jan werkt graag met allerlei soorten materiaal. De laatste jaren heeft hout zijn voorkeur. De kersenbomen en appelbomen uit eigen tuin worden nu verwerkt tot heuse beelden.

Toos Oudhoff legt graag de mens in zijn dagelijkse beslommeringen en de schoonheid van de natuur op de gevoelige plaat vast. Fotoclub Heiloo draagt bij aan haar ontwikkeling in het fotograferen; samenwerken met anderen leidt immers tot beter kijken. Veel foto's van hun verre fietsreizen waren al te bewonderen tijdens verschillende kunstroutes. De expositie is te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek.

Tabletcafé

HEILOO - Op vrijdag 27 februari houdt Bibliotheek Heiloo van 11.00 tot circa 12.30 uur weer een Tabletcafé. Het tabletcafé is dé plaats waar tableteigenaren en mensen, die overwegen een tablet aan te schaffen, hun ervaringen kunnen uitwisselen.

Daarnaast kunt u vragen over de tablet stellen. Bezitters van een tablet kunnen deze meenemen. Deze keer staan apps over Bewegen en gezondheid centraal. U ontvangt een lijst met een aantal apps, met name geschikt voor een smartphone, over dit onderwerp. Apps als een stappenteller, een hardloopapp of de 'Blokje om' app. De toegang is vrij.

25-jarig jubileum bij de Zonnebloem

Hanny Kaan speldde Marianne van der Heijden het erespeldje op voor haar 25 jarig jubileum.

HEILOO - Tijdens de jaarvergadering van de Zonnebloem,afdeling Heiloo, werd op feestelijke wijze het 25-jarig jubileum gevierd van Marianne van der Heijden.

In een korte toespraak memoreerde Hanny Kaan de inzet van Marianne met name bij het bezoekwerk van de Zonnebloem. Zeker in deze tijd , dat ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen is dit bezoekwerk zo belangrijk. In een gedichtje over bruggen bouwen werd nog eens benadrukt dat door de uitgestoken hand van de vrijwilligers er contacten worden gelegd, die een sociaal isolement voorkomen.

Meer informatie over de Zonnebloem is te vinden op www.zonnebloem.nl.

Spreekuur Heiloo-2000

HEILOO - Op donderdag 26 februari aanstaande kunt u, voorafgaande aan de fractievergadering van Heiloo-2000, tijdens het spreekuur van Heiloo-2000 zaken bespreken die u als inwoner van Heiloo bezighouden. Die kunnen zowel over algemeen gemeentelijk beleid gaan als over onderwerpen die met uw wijk te maken hebben, of zaken die u persoonlijk treffen. U bent van harte welkom om 20.00 uur in het gemeentehuis (oude ingang). Graag vooraf even melding maken van uw komst aan fractiesecretaris/raadslid Rob Levie, tel. 0654901626 of via e-mail rob.levie@heiloo-2000.nl.

Cursus hanging basket

HEILOO - De vereniging Groei & Bloei afdeling Midden-Kennemerland houdt op 6 en 7 maart een workshop hanging basket maken. De cursus begint om 10.15 uur en vindt plaats bij kwekerij de Buitenkans. Tijdens de workshop wordt de werkwijze besproken. Basket, mos, grond en plantjes worden voor u verzorgd. Na afloop blijft de basket in de kas zodat er goede groei op gang komt. Rond half mei haalt u uw eigen basket vol met lekker gegroeide planten weer op. De docenten zijn medewerkers (leiding) van kwekerij de Buitenkans. Aanmelden bij Mercedes Docter: benzdocter@hotmail.com.

Lezing Hortus Bulborum

HEILOO - Op 11 maart om 20.45 uur verzorgt Max Nuyens van de Hortus Bulborum een lezing vover de prachtige museumtuin Hortus Bulborum te Limmen. Op deze avond neemt Max Nuyens u mee op een reis van ruim 400 jaar bloembollenteelt. Een interessante avond, vol met leuke wetenswaardigheden over bloembollen en tulpen, narcissen en hyacinten. De lezing is in de Ter Coulsterkerk in Heiloo. De toegang is gratis voor leden van Groei & Bloei, niet leden betalen 2 euro.

Voorjaarscursus bloemschikken

HEILOO – Op 11 maart (van 13.45 en 19.45 uur) start in de Ter Coulsterkerk in Heiloo de voorjaarscursus bloemschikken van Groei & Bloei Midden-Kennemerland. In een serie van drie workshops wordt gewerkt met materialen die specifiek voor het seizoen zijn. Er wordt drie keer een totaal ander werkstuk gemaakt; een handgebonden boeket, daarna wordt een deel van de bloemen weer opnieuw tot een andere vorm verwerkt en tot slot de corsagetechniek. Aanmelden bij Mercedes Docter, e-mailadres benzdocter@hotmail.com. Zelf scherp mes en snoeitang meebrengen.

Creatief machineborduren

HEILOO - Het Nivon Heiloo houdt onder leidingvan docente Wybrich Hornstra een tweedaagse workshop machineborduren. Deze start op dinsdagmiddag 3 en 17 maart van 13.30 tot 15.30 uur. De workshop vindt plaats in het Nivonlokaal in de Hofdijk, Mariënstein te Heiloo. U kunt zich nu reeds opgeven via info@nivonheiloo.nl of tel. 072-5333217 en tel. 072-5333127. Kijk ook op www.nivonheiloo.nl voor meer informatie.

Mama's Lounge

HEILOO - Wat is toch de reden dat veel moeders uit balans lijken te zijn? Is het een luxeprobleem? Was het vroeger dan makkelijker? Op zaterdag 7 maart, tijdens de Mama's Lounge van The Yoga Company zal Mirjam Dekker van Own Your Life Coaching bespreken waarom het moederschap in deze tijd gewoon echt zwaarder is en wat we eraan kunnen doen om het gemakkelijker te maken. Vind jij het moederschap soms ook best zwaar? Kom dan! De Mama's Lounge begint om 10 uur op de Hoefsmid 30 in Heiloo. Aanmelden niet nodig.

Uitvaartverzorging Duin

REGIO - Aan de muur in het kantoor van Uitvaartverzorging Duin in Alkmaar hangt een prachtige zwart-wit foto van een uitvaart die plaatsvond aan het begin van de vorige eeuw. De zwarte rouwkoets rijdt door de stad; veel mensen staan stil om te kijken.

Tim Duin, eigenaar, geeft aan dat het destijds gebruikelijk was dat iedereen letterlijk even stil stond bij een overlijden. ,,Stilstaan is respect tonen bij het afscheid van een persoon, die zijn of haar leven heeft geleefd." Als een familie het vertrouwen aan Uitvaartverzorging Duin schenkt om de laatste zorg en het afscheid van een dierbare naaste overdraagt, is Tim dankbaar. Samen met zijn team uitvaartverzorgers luistert hij goed naar de wensen van de nabestaanden. De mogelijkheden zijn onbeperkt en voor elk budget.

Uitvaartverzorging Duin is een echt familiebedrijf. Opa Duin nam twee ondernemingen over, waaruit Uitvaartverzorging Duin ontstond. Zoon Jan Duin (de tweede generatie) nam het bedrijf over van zijn vader en sinds 2006 heeft Tim Duin (de derde generatie) het roer overgenomen van vader Jan, die nog altijd een adviserende functie in de onderneming vervult.

Er wordt altijd getracht dat de uitvaartverzorger, die in samenspraak met de nabestaanden de uitvaart heeft geregeld, de contactpersoon is in de tussenliggende tijd en de uitvaart zelf begeleidt. Uitvaartverzorging Duin telt drie gediplomeerde uitvaartverzorgers en is 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar. Met de grootste zorgvuldigheid doen zij hun uiterste best om een uitvaart geheel naar de wensen van de nabestaanden te verzorgen. Zodat mensen kunnen terugkijken op een waardig en mooi afscheid van hun dierbare.

Voor meer informatie zie www.uitvaartverzorgingduin.nl

'Op Westerveld is alles mogelijk'

DRIEHUIS - ,,Vanwege het monumentale karakter van Westerveld, wordt weleens gedacht dat de mogelijkheden voor begraven beperkt zijn. Het tegendeel is waar. Ook op het gebied van begraven is álles mogelijk. Alleen niet overal." Aan het woord is Carla Bosua, directeur van Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis. ,,Als wij weten wat iemand graag wil, doen wij álles om daaraan tegemoet te komen."

Bosua vervolgt: ,,Ons gedenkpark biedt verschillende soorten graven die voor een bepaalde tijd gehuurd of gekocht kunnen worden. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat ook familiegraven met eeuwige grafrust mogelijk zijn, en dat families bij leven al een plek kunnen bepalen. Er is zo'n diversiteit in het gedenkpark dat er altijd wel een plekje is dat aanspreekt. En ook voor een monument geldt dat persoonlijke wensen leidend zijn. Een traditioneel gedenkteken van steen kan, maar ook gedenktekens van moderne materialen als glas en keramiek zijn tegenwoordig mogelijk. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden."

Begraafplaats & Crematorium Westerveld, Duin- en Kruidbergerweg 2- 6 in Driehuis, tel. 0255-514843, www.bc-westerveld.nl.

Yarden Uitvaartzorg, Uitvaartcentrum Alkmaar

ALKMAAR - Gedrevenheid, passie voor het vak en een bijzondere betrokkenheid. Dat zijn woorden die voor de uitvaartverzorgers van Yarden enorm belangrijk zijn. Hoe bijzonder is het dan ook om die unieke eigenschappen te mogen vervullen.

Iedere familie, iedere persoon heeft eigen wensen, eigenschappen en levenservaringen die men heel graag in een persoonlijk afscheid terug wil laten komen. Jolanda de Boer: ,,Dat zijn dingen die wij leren door persoonlijk te delen, ons in te leven in het verhaal van de familie en betrokkenheid te tonen. Nét even meer dan dat dagelijkse bezoekje of telefoontje. Samen delen in het afscheid! En 24 uur per dag klaar staan voor de familie, de nabestaanden. Een afscheid is niet aan kantoortijden gebonden. Soms heb je een vraag of wil je.iets delen….en daar moet ruimte voor zijn, dat bedoelen wij met persoonlijke aandacht en persoonlijke begeleiding…. een afscheid past niet in een keurslijf…. het is persoonlijk… uniek… En als we dan horen van een familie hoe zij mij of mijn collega 'als één van de familie hebben gevoeld'…..'als een 'soort van vriend' in dit bijzondere afscheid' en dat het gevoel is ontstaan dat de uitvaart helemaal was, zoals de overledene dat voor ogen heeft gehad en hoe hij of zij was…dan hebben wij daar een enorm fijn gevoel over! Voldoening in ons werk…..energie om weer een volgend afscheid te mogen regelen vanuit het hart!" Vraagt u voor Heiloo en omstreken naar Joop Theo Ploeg-Zwaanswijk of Jolanda de Boer.

Uitvaartcentrum Alkmaar, Overkrocht 20, 1815 KX Alkmaar, tel. 088 – 9273570.

Uitvaartzangeres Julia van Kappel

HEILOO - Het definitieve afscheid van een dierbare wint aan kracht door een muzikaal akoestisch live optreden tijdens de uitvaart. Uitvaartzangeres Julia van Kappel zingt, begeleid op de piano, klassieke liederen. Op verzoek van bekenden heeft Julia regelmatig bij uitvaarten gezongen, geheel in stijl van de overleden persoon. Hierbij werd ze instrumentaal begeleid door haar vader. ,,Mooie, met gevoel gezongen liederen zijn niet alleen warmer en persoonlijker, maar ik ben ervan overtuigd dat je zo ook de overleden persoon iets meegeeft!" En dat gevoel werd alleen maar sterker toen ze op de begrafenis van haar vader, tevens haar muziekmaatje, zijn lievelingslied had gezongen.

Voor Julia is zingen een grote passie. ,,Als ik zing, vergeet ik alles om me heen en kan ik mijn emoties ontladen." Op de website zijn een aantal geluidsopnames te horen. Men kan drie tot vijf stukken uitkiezen, die door Julia live worden gebracht tijdens de uitvaart. Als extra mogelijkheid kan een verzoeknummer worden aangevraagd, bijvoorbeeld het lievelingsnummer van de overleden dierbare.

Heerenweg 181, 1851 KP Heiloo, tel. 06 20831142, www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl, e-mail: juliavankappel@hotmail.com.

Stiltewandeling

EGMOND-BINNEN - Op vrijdag 27 februari begeleidt Anky Floris een Verstillende Wandeling vanuit de Benedictushof, bij de Abdij van Egmond. Na een korte introductie start de wandeling; in stilte. Je krijgt onderweg verschillende verdiepingsopdrachten, die je nog meer in contact met je eigen stilte zullen brengen. Zo ga je bijvoorbeeld een stilleven maken en je krijgt een kaart met een persoonlijke vraag om een stukje met je mee te nemen op je pad. Terug in de Benedictushof staat er koffie en thee klaar en is er gelegenheid om ervaringen met elkaar te delen. Meer informatie en aanmelden kan via www.benedictushof.nl

Themamiddag kanker 'Palliatieve sedatie en euthanasie'

REGIO - Op dinsdag 10 maart houden Evean, 't Praethuys en Medisch Centrum Alkmaar (MCA) een themamiddag voor mensen met kanker en hun naasten over 'Palliatieve sedatie en euthanasie'.

Deze bijeenkomst is de zevende van een serie van negen themamiddagen over kanker. De middagen staan los van elkaar en kunnen afzonderlijk worden bezocht. Bij iedere bijeenkomst is een deskundige aanwezig.

Deze themamiddag wordt verzorgd door MCA-deskundigen de heer M.P. Hendriks, internist-oncoloog, en mevrouw M.A.C. Jong, casemanager oncologie. Als je weet dat je niet meer beter wordt, is het vaak een moeilijk proces om dit te kunnen aanvaarden. Regie over eigen leven en sterven kan dan belangrijk zijn. In deze bijeenkomst wordt stilgestaan bij het sterven. Hoe ga je dood? Wat is de rol van palliatieve sedatie? En hoe zit het met euthanasie?

De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in 't Praethuys, Westerweg 50 te Alkmaar. Vanaf 13.45 uur is de zaal open en staan de thee en koffie klaar. Het bijwonen van deze middag is gratis, maar aanmelding vooraf is wel noodzakelijk. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met de balie van patiëntenvoorlichting (huisnummer 037) van het MCA, tel. 072-5483500.

Voor deze themamiddag is een minimum aantal van acht personen vereist en een maximaal aantal van 25.

Voorjaarswandeling langs de binnenduinrand

Een mooie duineik typeert het duinlandschap. Foto Paul ten Have

EGMOND - Op zondag 1 maart begint de meteorologische lente en wordt het open duingebied in de Wimmenummerduinen afgesloten vanwege het broedseizoen. De maandelijkse IVN-natuurwandeling zal zich op die dag daarom richten op de binnenduinrand.

De wandeling volgt de grens tussen opgestoven duinen en de oude strandvlakte, die later bollenland werd. Dat zijn heel verschillende landschappen, waar PWN als beheerder nog wat meer variatie in heeft aangebracht. Naast die verschillende landschappen en hun begroeiing zijn de eerste tekenen dat het echt lente wordt zichtbaar; sneeuwklokjes, speenkruidbloempjes, fluitenkruid en de knoppen aan de bomen en struiken zijn al wat gezwollen. Ook zangvogels zoals mezen, heggenmussen en zanglijsters kondigen een nieuwe lente aan.. De wandeling start 11.00 uur bij het PWN-informatiebord aan het Nachtegalenpad, aan de noordkant van Egmond aan den Hoef en duurt ongeveer twee uur. Een toegangskaart voor het Noord Hollands Duinreservaat van PWN (verkrijgbaar bij de automaat aan de Woudweg of via www.pwn.nl) is nodig. Voor nadere inlichtingen: hanneke@ivnnkl.nlhanneke@ivnnkl.nl tel. 072-5337601.

Vijf jaar Vogelwacht op Engelmansplaat

REGIO - Op donderdag 5 maart organiseert de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland in samenwerking met PWN Bezoekerscentrum De Hoep een lezing met beelden onder de titel Vijf jaar vogelwacht op Engelmansplaat'.

De lezing wordt verzorgd door de vogelaars en natuurfotografen Fred van Vliet en Wim-Bart Stoop. De lezing vindt plaats in het bezoekerscentrum de Hoep aan de Johannisweg 2 in Castricum en begint om 20.00 uur. De lezing is gratis voor leden van de vogelwerkgroep, niet leden betalen € 3,-. Voor koffie of thee betaalt men € 1,-. Er mogen maximaal 114 mensen in de zaal.

Engelmansplaat is een zandplaat in de Waddenzee tussen Ameland en Schiermonnikoog. Vogelaar Fred van Vliet uit den Helder heeft hier samen met Wim-Bart Stoop uit Alkmaar gedurende 5 jaren als wadwacht gewerkt. Zij laten de letterlijk beperkte ruimte zien die de wadwacht heeft in de onmetelijke ruimtelijke schoonheid van het wad. Een enorm belangrijk gebied voor de vogels die er rusten, foerageren en broeden. Het onderwerp wordt niet al te zwaar en met humor behandeld aldus de lezinggevers.

Themamiddag kanker 'Palliatieve sedatie en euthanasie'

REGIO - Op dinsdag 10 maart houden Evean, 't Praethuys en Medisch Centrum Alkmaar (MCA) een themamiddag voor mensen met kanker en hun naasten over 'Palliatieve sedatie en euthanasie'.

Deze bijeenkomst is de zevende van een serie van negen themamiddagen over kanker. De middagen staan los van elkaar en kunnen afzonderlijk worden bezocht. Bij iedere bijeenkomst is een deskundige aanwezig.

Deze themamiddag wordt verzorgd door MCA-deskundigen de heer M.P. Hendriks, internist-oncoloog, en mevrouw M.A.C. Jong, casemanager oncologie. Als je weet dat je niet meer beter wordt, is het vaak een moeilijk proces om dit te kunnen aanvaarden. Regie over eigen leven en sterven kan dan belangrijk zijn. In deze bijeenkomst wordt stilgestaan bij het sterven. Hoe ga je dood? Wat is de rol van palliatieve sedatie? En hoe zit het met euthanasie?

De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in 't Praethuys, Westerweg 50 te Alkmaar. Vanaf 13.45 uur is de zaal open en staan de thee en koffie klaar. Het bijwonen van deze middag is gratis, maar aanmelding vooraf is wel noodzakelijk. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met de balie van patiëntenvoorlichting (huisnummer 037) van het MCA, tel. 072-5483500.

Voor deze themamiddag is een minimum aantal van acht personen vereist en een maximaal aantal van 25.

Kunst in de Kapberg

Eén van de werken, te zien in galerie de Kapberg in Egmond aan den Hoef.

EGMOND AAN DEN HOEF - Galerie De Kapberg brengt van 27 februari tot en met 5 april de tweede tentoonstelling van dit jaar. Met onder andere werk van Hans Houwing (1957), sculpturen van gaas. De vormen zijn doorzichtig, maar ook gesloten. Houwing noemt zichzelf beeldhouwer. Hij maakt tonige ruimtelijke tekeningen. Hij kreeg zijn opleiding aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten en exposeerde onder meer in Berlijn.

Marjan de Voogd (1957) exposeert ingekleurd porselein. Haar werk is kleurrijk glasachtig en grillig. Haar fascinatie voor Aziatische culturen is zichtbaar in haar werk. Met flinterdunne randjes, puntjes, doorschijnende en ondoorschijnende vlakken van ingekleurd porselein fantaseert ze organische structuren.

Arjen Baars (1954) volgde de opleiding voor tekenleraren en schilderde bij Ateliers 63 in Haarlem. Hij maakt kleine olieverfschilderijen; een auto, iemand die hardloopt, of een voetballer op een hoekje van het veld. Toch is er meestal een subtiel verschil met zo maar een geschilderd plaatje. Soms schildert hij een niet zo heel bijzondere gebeurtenis, vaak is het onderwerp zo klein -of het schilderij zo donker- dat het nog maar net te zien is.

Eric van der Wal (1940) maakt naast gouaches voornamelijk grafiek: in het bijzonder hout- en linoleumsneden, alsmede boekobjecten. Zijn grafiek is voornamelijk geïnspireerd op het Noord-Hollandse landschap en later Franse landschappen, zoals Normandië en Picardië. Het gehele oeuvre van zijn boekobjecten is in het bezit van het Museum Meermanno-Westreenianum te Den Haag, dat hieruit regelmatig werken tentoonstelt. Ook in Duitsland en Finland zijn de boekobjecten van Eric te zien geweest. Hij heeft daarvoor verschillende prijzen gekregen.

De opening is zondag 1 maart om 15.00 uur, de tentoonstelling is open op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. www. galeriedekapberg.nl.

Wethouder komt buurten in Kurkenhof

Wethouder Esther Hollenberg drukt een kurk in Neelie Kroes.

LIMMEN- Wethouder Esther Hollenberg - wijkwethouder van de kern Limmen - komt aanstaande vrijdag, tijdens het kurken sorteren in De Kurkenhof, langs voor een werkbezoek aan Stichting Limmen Ludiek. Wellicht zal zij ook een kurkje mee sorteren en wegdrukken, wanneer er ook kurkendrukploegen die avond aan het werk zijn.

Tijdens haar werkbezoek aan het vernieuwde bestuur van de Stichting Bloemdagen begin van deze maand kwam wethouder Hollenberg naast mozaïeken met hyacinten ook in aanraking met het mozaïeken met kurken. Kurkendrukploeg De Ranzige Bok was toen namelijk bezig om Neelie Kroes met kurken te maken. Neelie Kroes gaat ook een belangrijk onderdeel uitmaken van het wereldrecord kurken mozaïek van Limmen Ludiek 2 tot en met 7 juni in het park aan de Vuurbaak.

Toen Limmen Ludiek hoorde van haar enthousiasme over het kurkenproject werd daags erna een uitnodiging naar haar gestuurd om een keer bij het kurken sorteren te komen kijken. Esther Hollenberg: ',,Ik maak graag van de uitnodiging gebruik, hartstikke leuk en ik kijk er naar uit!"

Vrijdagavond 27 februari vanaf 19.00 zullen de poorten van De Kurkenhof weer wagenwijd open staan voor het kurken sorteren. Limmen Ludiek heeft nog steeds alle hulp hard nodig. www.limmenludiek.nl

Informatieavond Stichting Bloemendagen Limmen

LIMMEN - Op donderdagavond 5 maart, aanvang 20.00 uur, wordt in café bar de Lantaarn te Limmen de jaarlijkse Informatieavond over de Limmer Bloemendagen gehouden. Iedereen die de Bloemendagen een warm hart toedraagt is welkom.

Vanwege de nieuwe opzet en alle daarbij behorende veranderingen krijgt deze avond een andere invulling dan de vorige jaren. Het zwaartepunt zal liggen op de 'nieuwe' Bloemendagen. Uit de door de werkgroep gehouden enquête is gebleken dat er veel mensen zijn die graag een werkstuk willen maken, maar vaak niet goed weten hoe- en waar ze moeten beginnen.

Voor geïnteresseerden zal de werkgroep 'werving' samen met een aantal zeer ervaren mozaïekenbouwers uitleg geven over onder andere het ontwerpen en maken van een mozaïek of beun. En hoe de stichting hierbij kan ondersteunen; zoals het (gratis) ter beschikking stellen van hyacintenbloemen. Ook komen de nieuwe 'vrije categorie' en de terugkomst van de tuinprijzen aan bod. En er wordt nader ingegaan op alle feestelijke activiteiten rondom de 'ChillZone' voor de jeugd van 12 tot 18 jaar en de workshop 'mozaïek bouwen' die eind maart start voor belangstellenden. Dit om de nieuwe prikploegen op weg te helpen. Speciaal voor deze workshop worden helemaal uit Frankrijk hyacinten geïmporteerd. Voor de nieuwe ploegen zijn bovendien mentoren aanwezig voor persoonlijke begeleiding.

Je kunt je op deze avond natuurlijk ook aanmelden als (toekomstig) deelnemer. Ook mensen van buiten Limmen zijn van harte welkom. De eerste vijf nieuwe prikploegen die zich aanmelden (via de mail of website) ontvangen bovendien een 'startpremie'.

Daarnaast worden twee prachtige films van de Limmer cineasten Kees Bos en Cees Hooijboer vertoond. En de werkgroep 'werving' zal de winnaar van de 'iPad' bekend maken. Stichting Bloemendagen Limmen hoopt hiermee zo veel mogelijk werkstukken in het dorp te krijgen en deze grootse traditie tot een feest voor de hele regio te maken.

Blije gezichten en uitwisseling van kennis

REGIO - ,,Minder sterke schouders inspireren sterke schouders om dienstbaar te zijn." Aldus manager Bedrijven Robbert de Lange van Rabobank Noord-Kennemerland aan het einde de jaarlijkse coöperatiedag van de bank. Lunchroom Santiago in Egmond aan Zee was het stralende middelpunt.
's Morgens gingen vertegenwoordigers van de Raphaelstichting en de Noorderhoeve uit Schoorl, GGZ NHN uit Heiloo, De Oude Keuken uit Castricum en de Klompenhoeve en Santiago uit Egmond in gesprek met de Rabobank over de actualiteit en complexiteit in de zorg. Kernvraag was: hoe maak je van een klassieke zorginstelling een sociale onderneming? Sociaal ondernemerschap staat landelijk hoog op de agenda en er werden veel ervaringen uitgewisseld, onder andere over de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de horeca.
Om het harde werken door de minder sterke schouders van Santiago te belonen, boden medewerkers van Rabobank Noord-Kennemerland hun een educatie- en verwenmiddag aan. De middag werd afgesloten met een uurtje bowlen. Ook voor bewoners van de Prins Hendrikstichting verzorgde Rabobank Noord-Kennemerland een verwenmiddag. Het was een dag die veel blije gezichten opleverde!

Limmense genomineerd voor de Make-up Awards 2015

LIMMEN - De Limmense Michelle Tran (35) is helemaal gek van visagie. Na haar opleiding tot Makeup Artist heeft ze masterclasses gevolg en doet ze mee aan wedstrijden.

Deze week heeft zij gehoord dat is genomineerd voor de Make-up Awards 2015, de Make-up Awards is de meest toonaangevende en prestigieuze wedstrijd voor visagisten.
Deelnemende visagisten uit binnen- en buitenland sturen aan de hand van een thema een foto met hun creatie op. Uit de inzendingen worden de veertien beste creaties genomineerd: negen finalisten en vijf kandidaten voor de Battle. De vijf Battle genomineerden maken op zaterdag 7 maart hun ingezonden creatie live op het podium van de Make-up Awards, tijdens de Beauty Trade Special in de Jaarbeurs te Utrecht.

De winnaar van de Battle gaat door naar de finale van de Make-up Awards op zondag 8 maart, eveneens in de Jaarbeurs. Tijdens de finale strijden de tien finalisten om de felbegeerde award, en de winnaar gaat door naar de internationale wedstrijd om Nederland te vertegenwoordigen. U kunt Michelle steunen door haar werk te bekijken op www.makeupawards2015.nl/genomineerden en als u haar werk waardeert op haar te stemmen voor de publieksprijs.

Alle letters onder de knie

kinderen uit groep 3B van basisschool St. Maarten ontvingen vorige week donderdag hun letterdiploma.

Limmen – Alle kinderen uit groep 3B van basisschool St. Maarten ontvingen vorige week donderdag hun letterdiploma. Al vanaf de eerste schooldag zijn de kinderen aan het oefenen om alle letters onder de knie te krijgen. Er is heel hard gewerkt. Juf Mascha en juf Mieke zijn dan ook heel trots op hun kanjers! Kortom de hoogste tijd voor het letterfeest met allerlei spelletjes; letterbingo, letterboef, woordjes maken met chips frietjes en nog veel meer. Tussendoor de heupen los op de salsa 'Het regent feest' en voor de hulpouders werd het lied van ik-maan-roos-vis op de melodie van 'do-re-mi' gezongen. Zo kwamen nog één keer alle aangeleerde woorden voorbij. De middag eindigde met het officiële moment waarop de letterdiploma's onder luid applaus en gejuich werden uitgereikt. Omdat Abeda ziek was, kon zij er helaas niet bij zijn. Abeda zal na de vakantie haar diploma feestelijk in ontvangst nemen. Alle kinderen genieten nu van een welverdiende vakantie waarin zij ongetwijfeld ook lekker zullen gaan lezen!

De 'Lute geeft gas dagen'

LIMMEN - Tijdens de 'Lute geeft gas dagen' op 26, 27 en 28 februari aanstaande gaat Slaapkenner Lute met de bezem door het gehele assortiment. De uitgelezen kans om diverse producten van goede kwaliteit te kunnen kopen voor een heel klein prijsje.

Er zijn op deze drie dagen vele mooie aanbiedingen. Wat te denken van een kwaliteitsbadjas van Vandyck of een prettig kussen voor maar € 25,-? Prachtige overtrekken en hoeslakens vanaf € 15,- en slaapsystemen met 50% korting? Ook de Tempur kussens en matrassen zijn met 50% korting. Kortom: veel kwaliteit voor weinig geld! Slaapkenner Lute heeft een ruim assortiment waar tijdens deze dagen goed kennis mee gemaakt kan worden. Van handdoeken tot matrassen, van gordijnen tot garderobekasten, het team van Slaapkenner Lute heeft de expertise in huis om elke klant van dienst te kunnen zijn. Kijk voor meer informatie naar de advertentie verderop in deze krant of kijk op: www.slaapkennerlute.nl.

Klaverjasdrive in Akersloot

AKERSLOOT - Het klaverjasseizoen in café de Vriendschap in Akersloot is ondertussen in volle gang en zaterdag 28 februari zal weer een grote drive worden gehouden. Deze drives zijn altijd op zaterdagavond en iedereen is welkom.

De aanvangstijd is 20.00 uur, opgeven via tel. 0251-312866. Er zijn schitterende prijzen te winnen, zoals Senseo koffiezet apparatuur , weerstations, pannensets, fruitmanden, paling enzovoort. Naast de drive vindt er ook altijd een super verloting plaats met dezelfde prachtige prijzen. Café de Vriendschap zit aan de Kerklaan 18 in Akersloot.

'Mijn ziel is geschokt'

EGMOND – 'Mijn ziel is geschokt' is een programma rond tekst en oude muziek.; een meditatief concert in de abdijkerk van de Abdij van Egmond-Binnen op zondag 1 maart, aanvang 15.00 uur. Een mooi programma in de veertigdagentijd met zes meditatieve teksten door Franck Ploum rond evangelielezingen, passend bij de weg naar Pasen. Teksten worden omlijst met polyfone en gregoriaanse zang door het vierstemmig mannenkwartet Capella Vacalis onder leiding van Bram Verheijen. Het programma duurt ongeveer zestig minuten. Toegang is vrij.

Kruiswoorden

EGMOND-BINNEN - Op vrijdag 27 februari start een serie van 5 bijeenkomsten over de Kruiswoorden bij Benedictushof, bij de Abdij van Egmond. De kruiswoorden zijn de woorden, die ons door de vier evangelisten worden overgeleverd als laatste woorden van Jezus.

Wanneer Jezus aan het kruis hangt, spreekt hij in totaal zeven zinnen. Woorden die een leven voltooien en in het einde toekomst schenken. Ze zijn het thema van heel wat muziekstukken geworden. Verschillende componisten lieten zich erdoor inspireren. Zoals Joseph Haydn (1732-1809): Die sieben leztzten Worte unseres Erlösers am Kreuze. Meer informatie en aanmelden kan www.benedictushof.nl

Slachtoffer internetfraude door 'fishing'

LIMMEN - Een inwoner van Limmen is afgelopen week slachtoffer geweest van internetfraude waarbij 19.000 euro van zijn rekening is gehaald. De bewoner kreeg een mail die identiek leek op die van de Rabobank. Hier werd aangegeven dat hij een extra beveiligde pas kon aanvragen en moest daarvoor bepaalde handelingen doen op zijn computer. Mocht u dit soort mails krijgen wat lijkt afkomstig te zijn van uw bank. Neem eerst contact op met uw bank of het daadwerkelijk klopt.

Spooktocht Limmen zeer geslaagd

LIMMEN - Op vrijdag 20 februari werd het weekend geopend met de eerste spooktocht Limmen, georganiseerd door Conquista in samenwerking met de scouting. Meer dan zeventig deelnemers zijn de stuipen op het lijf gejaagd door een spook, griezel, zuster of clown.

Verschillende geluideffecten speelde hierbij een belangrijke rol. De deelnemers werden verwelkomd door een echte vuurvreter met een vlammende show. Nadat ze in de binnenruimte al goed in de stemming gebracht waren, werden ze het scouting bos ingestuurd. Waar ze diverse obstakels over moesten, gevolgd door knarsende zombies. Na afloop konden de deelnemers even van de schrik bekomen met een warm kopje chocolade melk. Mede door de inzet van tachtig vrijwilligers en diverse sponsors was het een geslaagde avond.

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Grote collectie ELEKTRISCHE FIETSEN in vele uitvoeringen demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo
T: 5331241
www.bosmantweewielers.nl

A.s. zaterdag 28 februari DJ CATZ !!! 80's - 90's PARTY bij LA STRADA!

TUINEN TE VEEL WERK? Geen tijd? Zeer ervaren tuinliefhebber helpt u met DESKUNDIG snoeien en het voorjaarsklaarmaken van uw tuin en het afvoeren van tuinafval. T: 06 1827 8367

TEIJSSE & VOOREN ZONWERING Rechtstr. van fabriek. Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens, garagedeuren, infrarood terrasverwarming en Velux zonwering. Ook voor reparatie en montage. Bel: 06 5329 4460

MEESTER THEODORUS gerespecteerd medium. Ik ga voor 100% resultaat, ook voor terugkeer geliefden, waar u zelf geen hoop meer op heeft. Laat mij u helpen bij al uw levensvragen. 100% discretie. T: 06 4583 3157

Opschonen, upgraden, bouwen, reparatie van uw computer. Webdesign/hosting info@computersupportheiloo.nl - 072-5315787/0622225652

Lentekorting! Bij VITALIS MASSAGEPRAKTIJK zachte ontspanningsmassage of een stevige bindweefselmassage. 5 betalen = de 6de gratis. T. 06 1521 9400 Dom Huybenlaan 6 Egmond-Binnen

Profiteer deze maand nog van de "Warm Winter Feeling Experience"- massagebehandeling, dan kun je overal weer beter tegen! Voor het echte wellnessgevoel! 75 min. € 42,50. Massagesalon e la. Bel dan gauw met 06 4379 0799

HEEL HEILOO BAKT. Wil je een leuke activiteit organiseren voor je familie, vrienden of collega's? Zie www.heelheiloobakt.nl of bel Irene of Marianne op nr. 072 533 3287/072 533 9208

KIM'S HAARSALON is vanaf 9 februari ook op maandag geopend! Maandag is de vaste dag dat Kim's Haarsalon haar klanten OOK AAN HUIS knipt. Onder andere föhnen, kleuren en permanenten is hierbij mogelijk. Prijzen aan huis: Knippen € 15,- Knippen/Föhnen € 17,50 Kleuren vanaf € 35,- Permanenten € 55,-. Bel voor een afspraak 06-3004 2383

A.s. zaterdag 28 februari DJ CATZ !!! 80's - 90's PARTY bij LA STRADA!

LET OP! Kim's Haarsalon is GESLOTEN van 20 februari 2015 tot en met 2 maart 2015. Voor een afspraak kunt u altijd bellen naar 06-3004 2383. Kim's Haarsalon wenst u een fijne voorjaarsvakantie en ziet u na de vakantie graag weer terug.

HET KLANKMYSTERIE vd GROTE PYRAMIDE. Lezing 28 maart Kleine Kapel K.Straatweg aanvang 13.30. Willem Witteveen verbindt na langdurig onderzoek gegevens van hemzelf en die van andere onderzoekers en komt tot baanbrekende conclusies in zijn boek. Aansluitend klankconcert van muziekwetenschapper en klanktherapeute J. Landheer. Info en opgave: info@natasjakuipers.nl

Snel leren = leuk leren Start weer op 6 en 7 maart. Minder tijd aan je huiswerk en betere schoolresultaten door efficiënt leren! In 6 lessen leer je 2 tot 4 keer sneller lezen, beter plannen en organiseren, samenvatten met mindmaps en geheugentechnieken. Geschikt voor middelbare scholieren. Groepen van maximaal 5 personen. Bel 06-2484 4377 of www.engelsmetplezier.nl

HOMETRAINERverhuur voor fitness- en revalidatietoepassing info: Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo T: 5331241
www.bosmantweewielers.nl

A.s. zaterdag 28 februari DJ CATZ !!! 80's - 90's PARTY bij LA STRADA!

Gemeubileerde WOONRUIMTE te huur voor 2 pers. Alles incl. € 850 T: 06 5383 6387 Rijksweg 156, 1906 BL LIMMEN


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

FLEXIBEL uw huis van binnen! UW HUISSCHILDER. T: 06 1995 7999

Diverse GEBRUIKTE elektrische fietsen incl. 6 maanden Bovaggarantie v.a. € 650,= BOSMAN TWEEWIELERS Westerweg 295 Heiloo
T: 5331241
www.bosmantweewielers.nl

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

REUNIE CAFÉ BAR'T PUTJE Zondag 15 maart Muziek "The Chief" Aanvang 17.00 uur Café de Lantaarn te Limmen Info 072 505 1313 caroline@lantaarnlimmen.nl

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur;
Za 09.00 - 12.00 uur.
T: 072 532 0294
www.carcleaningheiloo.nl

MINDFULNESSTRAINING VOOR VOLWASSENEN. START woensdagavond 11 maart. Voor informatie 06-3097 6210 www.dekinderspiegel.nl Merith Poelsma gecertifieerd mindfulnesstrainer volwassenen en kinderen.

www.hoveniersbedrijfdepopu-
lier.nl Al 25 jaar het adres voor
al uw TUINWERKZ. HEDEN. O.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

GARAGESALE 28 feb. a.s. 10:00-17:00 Molenlei 6 Akersloot BOUWSPULLEN, elektronica, KLEDING, boeken en nog veel meer!


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

BESTE SCHILDER & STUKADOOR voor binnen en buiten. Nu 50 % korting! Tel. 06 3374 3601

UW MEUBELS WEER ALS
NIEUW!!!
Schuren-beitsen-
lakken of gespoten in een
duurzame coating in elk ge-
wenste kleur!!!
Ook voor het opknappen van
uw keukendeurtjes kunt u bij
ons terecht!
Meubelatelier de Schouw,
Lamoraalweg 69,
1934 CC Egmond a/d Hoef
Tel.: 072-5064133

JOS BUYS BESTRATING.
Straatwerk voor bedrijf &
particulier. T. 06 5064 1386

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

KENNISMAKING! Vitale BEJAARDE HEER i.b.v. rijbewijs zkt lieve vrouw v. LATRELATIE. Br. onder Nr. 2015/09 naar Uitkijkpost, Postbus 68, 1850 AB Heiloo

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 4/f,
1851 NT Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

Center Design is wegens
zaken/vakantie ALLEEN op
zaterdag geopend! Daarom
deze zaterdagen OPRUI-
MING!
Dus zoek je iets leuks
en aparts voor je huis, SLA
JE SLAG!
Center Design
woonwinkel Slimpad 36 Heiloo

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

Introductie workshop Biodanza 1 maart 14:30-16:00 uur. Voor plezier, ontspanning en vitaliteit. Info en aanmelding www.DANZenz.nl info@danzenz.nl of bel Doreen Das 06-30032281

Oppositie II in grootse vorm

HEILOO - Het tweede zestal van de schaakvereniging Oppositie was wat moeizaam uit de startblokken gekomen in de Noord-Hollandse competitie. Maar met de overwinning op Heerhugowaard vorige dinsdag werd prolongatie in de derde klasse nagenoeg zeker gesteld.

Vorige maand hadden vier teamleden in Wijk aan Zee meegedaan in de tienkampen van het Tata schaaktoernooi. De daar behaalde mooie resultaten gaven een aangescherpte motivatie en plezier in het spel een boost De schaakvrienden uit Heerhugowaard kwamen mede daardoor niet verder dan twee remises, tegen Herman Limmen en Eric Huffnagel. En op de vier andere borden staakten zij de strijd in de partijen tegen Jan Jonkheer, Tjerk Voskuil, Richard Sauer en Matthijs Mühren. Aan bord twee was Tjerk gauw klaar, met twintig zetten was het bekeken. Ook Matthijs behaalde een vlotte overwinning. Jan had een dreiging over het hoofd gezien en bood remise aan toen hij de stelling had weten te repareren. Maar zijn tegenstander wilde het onderste uit de kan en kreeg na een interessant pionneneindspel het deksel op de neus. Het kostte Richard heel wat tijd om zijn sterke tegenstander eronder te krijgen. Diens valstrik deugde niet helemaal en even na elven brak zijn stelling. Richard snoepte links en rechts nog wat verdwaalde pionnen, en mocht vlot de felicitatie van zijn tegenstander in ontvangst nemen. Uitslag 5-1 voor Oppositie.

Tegelijkertijd werden er zeven partijen gespeeld voor de interne competitie; het was deze avond erop of eronder. Kees Jongkind verstevigde zijn tweede positie op de ranglijst door te winnen van Luca Gandossi. André van der Ark nam revanche op Peter Folkertsma voor zijn verlies eerder dit seizoen en Fred Smith had een halsbrekende stelling tegen Cor van Etten. De wankele positie van Fred's koning midden op het bord gaf uiteindelijk de doorslag.

Verenigings en klassekampioenschappen Bowlingvereniging Heiloo

Zittend op podium de verenigingskampioenen Martin Spoelstra en Patricia Buis-Groot. Vooraan: klassekampioene dames B Lisanne Meijer. Staand achter: klassekampioenen heren B Peter de Boer en Heren CD Piet Borgman.

HEILOO Week zeven stond de bowlingvereniging in Heiloo in het teken van de jaarlijkse strijd om de verenigings- en klasse-kampioenschappen.

Er vielen ongekend veel hoge 200 games bij de tien finalisten in de hoogste klasse heren. In twaalf games, inclusief de zes games van de voorronden, scoorden zij van de 120 games totaal 85 hoge 200 games, waarvan de meesten boven de 225. De gemiddelde scratch score over twaalf games van de eerste drie waren Martin Spoelstra, (Beverwijk 227,67) en verenigingskampioen 2015. Martin werd met één pin verschil gevolgd door Rik Nap (Egmond Binnen) met 227,58 en Barry Pluijmers (Heerhugowaard) 226,58.

Bij de dames in de hoogste klasse werd al snel duidelijk, dat Patricia Buis-Groot (Schagen) verenigingskampioene 2015 zou worden. Met zeven tweehonderd-games van de totaal twaalf games en een gemiddelde van 200,33, plaatste zij Anita de Boer (Heerhugowaard) en Jessica Bais-van Beelen (Haarlem) naar een tweede en derde plaats. Klassekampioene in de B klasse dames werd Lisanne Meijer uit Heerhugowaard, gevolgd door Sheila Perne-Pluijmers (Heerhugowaard) en derde Joke Kouwenberg-Untied uit Alkmaar.

Bij het Klasse-kampioenschap de heren B was Peter de Boer uit Alkmaar oppermachtig. Zijn zes finalegames (201, 194, 236, 200, 254 en 180) konden niet meer worden ingehaald door Marcel de Graauw uit Beverwijk, die met 31 pins voorsprong als eerste de finale was ingegaan. De derde plaats was hier voor Marcel Ilbrink uit Heemskerk. Klasse-kampioene heren CD ging dit jaar naar Piet Borgman uit Alkmaar met een gemiddelde van 169 met als tweede geplaatst Henk Visser (gemiddeld 160,75) en derde Paul de Nijs uit Beverwijk, (gemiddeld 160,42).

Vredeburg zet reuzenstap richting titel

LIMMEN - Op dinsdag 17 februari speelde het eerste team van SV Vredeburg een belangrijke bondswedstrijd bij Schaakgroep Koedijk. Op vrijdag 20 februari stond de zeventiende ronde van de interne competitie op het programma.

Vredeburg staat al het hele seizoen bovenaan in de derde klasse C. Met een overwinning op Koedijk 2 zou grote afstand genomen worden van de concurrentie. Met vlotte overwinningen van Bert Hollander en Ed Stolp was de start prima. De nederlaag van Bob Stolp op het eerste bord tegen zijn sterke tegenstander werd gecompenseerd door een overwinning van Jos Admiraal, die een verschil van twee pionnen keurig over de streep trok. In een lange partij scoorde Barry Blekemolen het cruciale vierde punt. Dat Harold Ebels in een nog langere partij een hopeloze stelling toch tot remise bracht verhoogde de feestvreugde. Met de 1,5-4,5 eindstand zet Vredeburg een reuzenstap richting de titel. Uit de twee resterende bondswedstrijden – in maart thuis tegen Oppositie 2 uit Heiloo en in april uit bij Opening '64 in Sint Pancras – is één overwinning al voldoende.

In de interne competitie etaleerde Dylan de Vries zijn goede vorm door met zeer zorgvuldig spel Remi Aafjes te verslaan. Jos Admiraal won heel vlot van Jaap Limmen. Barry Blekemolen won in een zeer enerverende partij van Ed Stolp. Marlies Sturk stond hoog op de ranglijst en moest derhalve aantreden tegen de sterke Harold Ebels. Met geconcentreerd spel probeerde zij zich te manifesteren, maar na kwaliteitsverlies in het middenspel kwam Sturk toch slecht te staan. In het eindspel met een kwaliteit en een pion minder had zij geen fiducie en gaf op. Robin Rommel vocht als een leeuw, maar de technische superioriteit van Bob Stolp in het eindspel gaf de doorslag. Nico Pepping was in een spannende partij net even alerter dan Piet van der Heijdt. Sandra Hollander speelde met wit een puike partij tegen Gertjan Hafkamp. De open g-lijn werkte in het nadeel van Hafkamp die ten langen leste bezweek onder het witte aanvalsgeweld. Chiel Pepping scoorde een verrassend half punt tegen de sterker veronderstelde Hans de Goede. Bert Hollander bleef in het spoor van koploper Barry Blekemolen en runner up Bob Stolp door een degelijke overwinning op Niels Hageman. En Kees Aafjes boekte een fraaie overwinning tegen Jan Brantjes.

Winst Damclub Heiloo

HEILOO - Na twee opeenvolgende nederlagen in de competitie van de Kennemerdamkring boekten de dammers uit Heiloo weer eens een overwinning. In de thuiswedstrijd tegen de Broeikas uit Akersloot was het lang spannend, maar uiteindelijk bleven de punten in Helioo. (13-10)

De meest opvallende partij was die tussen Andre Valkering en Wil Broersen. Andre stond gewonnen, maar door een misrekening waren de winstkansen opeens voor zijn tegenstander. Remise leek het hoogst haalbare, maar door een enorme blunder won Andre alsnog. In de laatste partij, die drie en een half uur duurde, besloot Simon Droog remise aan te bieden aan zijn tegenstander die in hevige tijdnood verkeerde. De overwinning was toen een feit. Op vrijdag 6 maart volgt de gezamenlijke slotronde van de Kennemerdamkring. SNA 4 uit Heerhugowaard is al kampioen. De dammers uit Heiloo kunnen bij een overwinning op Dos St Pancras, nog als tweede eindigen.

Uitslag DCH - de Broeikas: 1. F. Schouten- G. Oud 0-3; 2. B. v. Leijden-GJ Zonneveld 3-0; 3. A. Valkering - W. Broersen 3-0; 4. S. Droog - L. Ridder 1-1; 5. G. Kiewitt - M. Twaalfhoven 3-0; 6. G. Jansen – J. v. Dijk 0-3; 7. C. v. Lieshout - M. Krom 1-1; 8. M. Houtenbos – P. v. Diepen 1-1; 9. P.Heijne – P. de Bruin 1-1.

Rachelle van de Griek pakt opnieuw een Nederlands titel, dit keer op de marathon

HEILOO – Rachelle van de Griek is in topvorm: op zaterdag 21 februari is ze in Breda Nederlands kampioene marathon geworden bij de meisjes junioren C. Twee weken geleden werd ze in Deventer ook al Nederlands kampioene op de Mass Start.

De marathon bij de meisjes junioren C is een race over tien rondes. Aan de start stonden de beste vijftig rijdsters uit heel Nederland. Rachelle had haar startplaats te danken aan de titel op de Mass start die ze op 8 februari in Deventer behaalde. Dit maakte ook dat ze als één van de favorieten aan de start stond.

De race werd gekenmerkt door diverse valpartijen en agressief koersen. Toch wist Rachelle haar positie voor in het peloton te behouden. Bij het uitkomen van de laatste bocht had ze nog één tegenstandster voor zich, die ze net voor eindstreep wist te passeren. De machtige eindsprint in Breda zorgde ervoor dat ze opnieuw de hoogste trede van het podium kon beklimmen en dat er voor de tweede keer in twee weken tijd het Wilhelmus voor Rachelle werd gespeeld.

Laura de Witte superieur tijdens NK senioren

HEILOO - Trias atlete Laura de Witte heeft afgelopen weekend in een goedgevuld Omnisport te Apeldoorn uitstekend gepresteerd. De jongste De Witte won een zilveren medaille op de 400 meter. Na een makkelijk gewonnen serie op zaterdag liep de Trias atlete op de zondag een van de snelste tijden ooit gelopen in Nederland: 54.14 seconden.

Naamsvermelding sportfoto

HEILOO - Ben Haeck is de fotograaf van de foto bij het interview met Jisse Waasdorp in de Uitkijkpost van 4 februari. (BenHaeckHockeyfotografie.nl)

Jeugdboardingtoernooi in de Watertoren

Boardingtoernooi Zeevogels F1 tegen Limmen F.

EGMOND - Zaalvoetbalvereniging White Stones houdt komende voorjaarsvakantie, op donderdag 26 en vrijdag 27 februari, voor de zesde keer een groot boarding zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd van veldvoetbalverenigingen uit de regio.

De zaalvoetbalvereniging, waarvan het eerste team uitkomt in landelijke eerste divisie, hecht aan een goede relatie met de veldvoetbalverenigingen uit de regio. Organisator Jacco Walta: ,,Naar onze mening worden jeugdspelers betere voetballers als ze ook in de zaal actief zijn. Gelukkig denken veel veldvoetbal verenigingen daar ook zo over." Naast Zeevogels en Egmondia zullen onder andere HSV, AFC'34, Limmen, Koedijk, Vrone, Reiger Boys, SVW'27, Vios en Kolping Boys hun beste spelers afvaardigen. Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal hoofdsponsoren van White Stones.

In de Watertoren in Egmond aan Zee spelen op donderdag 26 en vrijdag 27 februari de D, E en F pupillen. Per leeftijdscategorie werken de teams eerst poulewedstrijden af waarna met verschillende finales een uiteindelijke winnaar bepaald wordt. Op 26 februari openen van 10.30 tot 15.30 uur de F-pupillen gevolgd door de E-pupillen (15.30 tot 20.30 uur). Vrijdag van 11.30 tot 16.30 uur kunt u de D-pupillen bewonderen.

Open tafeltennistoernooi Limmen-Heiloo

Alle prijswinnaars van het Open Limmen-Heiloo.

LIMMEN - Afgelopen vrijdag was het jaarlijkse tafeltenniskampioenschap, gehouden in de sporthal aan de Hogeweg 61 in Limmen. Doel van het toernooi was om de jeugd uit Limmen en Heiloo op een sportieve wijze kennis te laten maken met de sport tafeltennis. Het evenement was georganiseerd door tafeltennisvereniging Limmen-Heiloo. De jeugd mocht vrij deelnemen aan het toernooi en materialen waren aanwezig in de zaal. Aan het toernooi namen circa 35 deelnemers deel. Om te zorgen dat alle deelnemers aan genoeg leuke wedstrijden konden deelnemen, was iedereen in de diverse poules ingedeeld op leeftijd . Bij winst in de poule kon er gestreden worden in de halve finales om de prijzen. De jongste leeftijdscategorie was voor basisschoolleerlingen uit groep 5 en 6. Met tal van spannende wedstrijden; de bonus was een mooie finale tussen Koen Kloosterman en Senne Schoeber. Senne werd eerste en Koen behaalde de tweede plaats. Ook de strijd om de derde plaats was spannend, Job Stolte behaalde de vierde plaats en Christian Endel wist de derde plaats te behalen.

De tweede categorie bestond uit deelnemers uit groep 7 en groep 8. De poules waren qua deelnemers goed bezet en er werden leuke rally's gespeeld. Een groot aantal games werd gespeeld met verleningen met als uitschieter een game uitslag van 22-20 (normaal eindigt en game wanneer een van de spelers 11 punten heeft gescoord). De eerste plaats werd behaald door Ward Beentjes. De tweede en derde plaats werden respectievelijk behaald door Jelle en Mats Spit.

De laatste categorie bestond uit de oudere deelnemers (vanaf de brugklas). In twee poules eindigden drie personen op gelijke hoogte; een beslissende game moest de doorslag geven. De lokale topfavoriet Sanne Briefjes werd uiteindelijk de winnares van het toernooi. Ze is daarmee een van de jongste kampioen van de afgelopen tien jaar. Jeremy Geels werd de tweede en Okke Bos derde. Winnares Sanne Briefjes kon zondag haar goede vorm voortzetten op het Nationale B-ranglijsttoernooi waar ze de kwartfinale bereikte bij de meisjes kadetten.

Henk Louwe wint nipt

AKERSLOOT - Alkmaarder Henk Louwe heeft donderdagavond op sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot een nipte zege behaald in de tweede rit in een nieuwe reeks van tien wedstrijden om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup.

Na een aanvankelijk speels kat en muisspel tussen de deelnemers vond Henk Louwe het na tien minuten tijd om de zaken serieus aan te pakken, plaatste een demarage en ging alleen aan de haal. Henk Jan Verdonk uit Egmond aan de Hoef wilde reageren, maar was een fractie te laat. Door de late reactie moest Verdonk het gat naar Louwe zien dicht te rijden. Dit leek in eerste instantie snel te gaan lukken, maar er kwam meer bij kijken om de sterke Louwe tot de orde te kunnen gaan roepen. De rest van het veld had weinig in de melk te brokkelen. Toen de voorsprong van Henk Louwe schijnbaar niet meer te overbruggen was, haalde Verdonk alles nog even uit de kast. En met nog drie ronden te gaan, zag het er naar uit dat Verdonk nog bij Louwe zou komen. Maar Louwe zag toch nog kans de dreiging van Verdonk te elimineren en knap, maar krap de winst voor Verdonk te pakken.

Onzeker spel nekt Flashing Heiloo

HEILOO - Het Parkmobile JU20 van Flashing Heiloo heeft in de Utrechtse Galgenwaard niet kunnen stunten tegen het koploper UBALL. Alleen in de beginfase was er sprake van evenwicht, maar al snel liet UBALL zien een waardige nummer een te zijn.

De wedstrijd eindigde bij 89-43. Flashing startte niet scherp en keek al snel tegen een 10-0 achterstand aan. Coach Paul Aris moest al snel naar een time-out om zijn team op het juiste spoor te krijgen. Het lukte. Met name de boomlange Max van Rixel bleek een plaag voor de Utrechtse defensie. Hij scoorde drie keer op rij. UBALL leek van slag. Met slordig spel en veel misverstanden gaven zij Flashing eigenlijk alle gelegenheid om bij te blijven. Helaas konden de Heiloënaren niet echt profiteren. Gehaast en onzeker spelend werden de vele kansen langszij te komen onbenut gelaten. Het eerste kwart werd dan ook afgesloten bij een stand van 15-12.

Ook in het eerste deel van het tweede kwart ging de strijd gelijk op. Bij 21-18 in de vijfde minuut ging het echter mis. UBALL bleek over haar dode punt heen en Flashing bleef onzeker spelen. Binnen vijf minuten was de wedstrijd gespeeld en werd de rust bereikt bij 45-22. In het derde (68-35) en vierde kwart werd duidelijk dat het Utrechtse team drie maten te groot was. Met scherp schietend, splijtende dribbels en vele steals werd Flashing uiteindelijk kansloos gelaten. De eindstand werd bepaald op 89-43. Scores: Jeroen Aris 6-11 (17), Max van Rixel 10-2 (12), Jeffrey Klerk 2-2 (4), Stan Kestein en Robbert de Ruiter beiden 2-1 (3), Max Knegt en Job Velsenboer beiden 2-0 (2).

Komende zaterdag speelt JU20 uit tegen de Hoppers in Hoorn. Aanvang 13.00 uur in sporthal Vredehof.

HZV speelt alle schroom van zich af

HEILOO - De herhaling van zetten qua voorbereiding en het hameren op spelen in de hechte organisatie werpen dus wel degelijk zijn vruchten af. Vooraf was het buigen en/of barsten voor de jeugdige brigade van coach Klamer.

Winst in een thuiswedstrijd en de onderste twee teams zo goed als onder je laten was de insteek van vrijdagavond. Sporthal het Vennewater zat (wederom) tot de nok aan toe gevuld. Het tactisch sterk spelend HZV rondde de aanvallen prima af tot wel aan 4-0 toe, tevens de ruststand.

De tegenstander, de nummer 5 van de competitie, moest iets doen. Dat antwoordt was snel gegeven, want na enkele minuten was de stand 4-2. De mooiste aanval van de avond gaf Sven de Zeeuw opnieuw de gelegenheid om orde op zaken te stellen 5-2. Opnieuw Ruben Bugter na opnieuw vloeiend combinatiespel maakte de 6-2. HZV bleef goed staan en AC Kingdom spartelde nog wat tegen, waarop aanvoerder Sven de Zeeuw de eindstand op het scorebord liet noteren 7-2. Een prima resultaat en met nog vier wedstrijden voor de boeg doet HZV weer helemaal mee in deze spannende competitie.

UItslagen Heilooër Bridge Club

Uitslagen vierde ronde, derde zitting. Donderdagavondcompetitie:

A-lijn: 1. Coebergh-Kemmere 60,42; 2/3. Fam.Haanstra en de Bruyckere-Stark 55,21.

B-lijn: 1. Hendrikse-Uijl 61,11; 2. fam.Van Hove 59,72; 3. Schreiber-v.d.Vlies 55,56.

C-lijn: 1. Koot-Visser 60,94; 2. Cnossen-Ernsting 56,25; 3. Van Dortmont-Jacobs 54,17.

Dinsdagavondcompetitie:

A-lijn: 1. Couzijn-Plas 73,96; 2. de Bruyckere-Stark 69,79; 3. Brokx-Hendrikse 56,73.

B-lijn: 1. Lodder-Schaaper 65,97; 2. Kramer-Meuleman 52,08; 3. Hentzen-Grooteman 48,61.