De Uitkijkpost

23 mei 2018

De Uitkijkpost 23 mei 2018


Petitie 'Behoud Knotwilgen Hoogeweg' overhandigd aan gemeenteraad

De karakteristieke knotwilgen aan de Hoogeweg. Foto: aangeleverd

HEILOO - Een aantal inwoners van Heiloo heeft zich hard gemaakt voor het behoud van de knotwilgen aan de Hoogeweg. Tijdens de gemeenteraadsvergadering op maandag 14 mei overhandigden Paula Groothedde en Betty Nobel een petitie aan de raad. De tekst leest u hieronder:

"Wij schrokken van het bericht in de Uitkijkpost dat de knotwilgen aan de Hoogeweg worden gekapt vanwege wegwerkzaamheden. Dit vinden we erg jammer omdat wij en veel mensen met ons enorm genieten van de landelijke, karakteristieke sfeer. Als je ze ziet valt na een lange werkdag de stress meteen van je af. Niet alleen wij genieten er enorm van maar ook de insecten, juist ook vleermuizen, steenuilen, veel diverse vogels die er hun eieren uitbroeden. Ook sommige planten gedijen er goed op zonder dat de boom er onder te lijden heeft.

Knotwilgen hebben een gemiddelde levensduur van rond de 50 jaar en moeten ongeveer elke 5 jaar geknot worden. Veel bewoners van de Hoogeweg hebben toegezegd dit graag zelf te onderhouden. Fietsers en wandelaars zullen dan ook geen last meer hebben van laaghangende takken. We kunnen u voorzien van een lijst met namen en adressen van deze bewoners.

Van een bewoner hebben wij gehoord dat het riool op 3 meter diepte ligt. Wij denken dat het mogelijk moet zijn het riool te vernieuwen en de bomen te sparen. Daar waar dit misschien niet mogelijk is, pleiten wij voor het planten van nieuwe knotwilgen.

We bieden u hierbij de petitie aan. Deze bestaat uit 281 handtekeningen. Hieronder ook veel handtekeningen van de bewoners aan de Hoogeweg zelf. Wij vertrouwen erop dat we deze petitie niet voor niets hebben gestart en dat de gemeente zal luisteren naar de wensen van de bewoners. We stellen het op prijs als u ons op de hoogte houdt."

De wethouder heeft toegezegd de dames op de hoogte te houden.

Levende standbeelden tijdens Living Statue Festival

Foto: Jos Kraakman

HEILOO - Wanneer je zaterdag 26 mei winkelt in 't Loo, moet je niet raar opkijken wanneer je bijzondere 'figuren' tegenkomt. Dan wordt namelijk voor de tweede keer het Living Statue Festival georganiseerd: tien van de beste Europese Living Statues staan deze dag tussen 11.00 en 16.00 uur in en om 't Loo.

Laat je verrassen door de verschillende acts die allen op hun eigen manier speciaal zijn. Je zult twijfelen over beweging of stilstand en je verbazen over de professionaliteit van de statues. Soms gebeuren er rare dingen, maar 'gevaarlijk' wordt het niet...

Foto: Jos Kraakman
Foto: Jos Kraakman
Foto: Jos Kraakman
Foto: Jos Kraakman
Foto: Jos Kraakman

Voor de kinderen is er een vossenjacht georganiseerd. In het winkelcentrum kunnen zij tegenover Bakkerij Hoetjes een wedstrijdkaart ophalen. Heb je alle standbeelden gezien, lever dan je volle kaart weer in en win een leuk prijsje. Let op: de statues bevinden zich in en om 't Loo, maar zullen niet altijd op een vaste plek staan. Het kan dus zijn dat je even moet zoeken, maar je zoektocht wordt vast en zeker beloond.

Prachtige Landgoederendag

Foto's: STiP Fotografie

HEILOO - De eerste Landgoederendag op tweede Pinksterdag was een groot succes. Onder perfecte weersomstandigheden wisten veel bezoekers en geïnteresseerden Landgoed Willibrordus te vinden. Burgemeester Romeyn opende Restaurant Keuken met Karakter en gooide de eerste bal op de jeu-de-boulesbaan. De eerste groensafari ging van start en op de gedenkplaats 'Oase van Rust' werd een informatiebord onthuld. In de cultuurkoepel vond het eerste Health Fest plaats, waar ook volop belangstelling voor was. Op onze website www.uitkijkpost.nl leest u een uitgebreid verslag met de titel "Het was een dorp in een dorp" van deze geslaagde dag.

Tien vragen aan... Jan Giling

Foto: aangeleverd

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren op de laatste dag van 1930 in De Goorn (gemeente Berkhout). We waren met tien kinderen, zes meisjes en vier jongens. Mijn vader had een tuinbedrijf. In mijn kinderjaren was die tijd de mooiste. Maar in werkelijkheid was het dikwijls de touwtjes aan elkaar knopen. Op zestienjarige leeftijd zijn we met het gezin naar Haarlem verhuisd. Vanaf 1963 woon ik in Heiloo.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Mijn grootste hobby is van jongs af aan tekenen en schilderen. En het is ook mijn beroep geworden. Ik heb jaren als reproductietekenaar bij uitgeverij De Spaarnestad in Haarlem gewerkt. Daarnaast bezocht ik de avondacademie in Amsterdam en wel de afdeling vrije schilderkunst. Daarna negen maanden stage in Engeland en vervolgens drie jaar beeldonderwijs in Zeist. Toen dit achter de rug was heb ik bijna twintig jaar reclamewerk gedaan.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Ik heb een gigantische bewondering voor Matthijs Röling. Hoe hij werkt is heel bijzonder. De onderwerpen die hij kiest zijn zo gewoon en zo puur en dan ook nog artistiek. Ik geniet vooral van zijn fresco's. Uniek, modern en toch klassiek.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Als kind was het fijn om buiten te spelen. Weer of geen weer. We hadden een groot erf met veel bomen en dieren, brede sloten eromheen met vis in overvloed. De school was naast ons huis. Wat was het allemaal geweldig. Dikwijls schrammetjes op armen en benen, maar… niet zeuren.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Wat is er nou niet mooi in Heiloo? Ik geniet erg van de vijvers in Plan Oost. Vooral De Karremel met de waterlelies. Het is altijd een grote inspiratiebron voor me. We hebben de tuin van Monet als het ware in onze achtertuin.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Ik word 's nachts liever niet wakker gemaakt, maar als de auto van de Postcodeloterij voor de deur staat zal ik opendoen.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Een van mijn beste leermeesters gaf me het advies: "Het is goed dat je schildert, maar ga ook illustreren want daar is veel vraag naar". En zo geschiedde. Ik heb daar nooit spijt van gehad.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik dertig jaar voor kinderschoolbladen als Okkie en Taptoe getekend heb. En de laatste twintig jaar heel veel kinderportretten heb gemaakt.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ik bewonder de burgemeester. Je zal het maar moeten doen. Ik hoop echter wel dat het weinige groen dat in Heiloo overgebleven is zal blijven.

10. Persoonlijke vraag van Theo Leering aan Jan Giling:
'Een aantal jaren geleden had jij een prachtige expositie in het Witte Kerkje. Ben je van plan om op korte termijn opnieuw zo'n expositie te organiseren?'
Op korte termijn zit dat er niet in. Echter.. ik heb een permanente expositie in mijn atelier aan Middelhof 10. Iedereen is, na telefonische afspraak, welkom om een bezoek te brengen.

Ik geef de vragen door aan Ank Stam. Mijn vraag aan haar is:
'Ank, je organiseert altijd erg enthousiast de exposities in de bibliotheek. Blijf je ermee doorgaan en zo ja, wat zijn de plannen?'

Bijdrage Rabo Clubkas voor 178 clubs!

Jan Klaver reikt de cheque uit aan Rolstoelbus Heiloo. Foto: Ernest Selleger

HEILOO - Tijdens een feestelijke avond in het AFAS-stadion verdeelde Rabobank de clubkas van 65.000 euro. Een deel van de winst voor 178 clubs uit de gemeenten Castricum, Bergen en Heiloo. Op de tribune liep de spanning over de uitslag hoog op.

De grote 'klapper'
Wat zou het resultaat van jouw club zijn? Hoeveel stemmen zijn er behaald? Het leuke van Rabo Clubkas is, dat ook voor een kleine club de verdiende bijdrage een grote 'klapper' kan zijn. Mark Admiraal, stadionspeaker van AZ, was aanvoerder van de avond. In volgorde van 10 naar 1 mocht de top 10 het podium op. Daar kregen zij hun cheque met het aantal stemmen en het clubkasbedrag. De top drie van Rabo Clubkas 2018: Op drie Rolstoelbus Heiloo. Op twee, Reddingsbrigade Castricum. De meeste stemmen gingen dit jaar naar de Egmondse Reddingsbrigade, die vorig jaar nog op de tweede plek eindigde. Hun opbrengst: 1.919 euro! De volledige uitslag staat op de grote 'klapper' die u vindt op rabo.nl/nkl/clubkas.

Feest voor iedereen
Directievoorzitter Jan Klaver: "Vanavond was écht een feest voor heel veel clubs. Dat was ook de bedoeling: een mooie avond voor ruim 350 bestuurders en vrijwilligers. Allemaal mensen die zich inzetten voor het verenigingsleven. We zijn de bank van mensen, voor mensen, en nauw betrokken in de omgeving. Het is geweldig om te zien hoeveel er gestemd is; bijna 9.500 stemmen zijn uitgebracht door onze leden. Vanavond was een groot succes. De sfeer zat er goed in en we hebben heel veel enthousiaste reacties ontvangen! Het zal me niet verbazen als we volgend jaar wederom een stijging gaan zien in het aantal stemmen en in het aantal deelnemende clubs. Wat ik natuurlijk hoop is dat mensen zien dat wij best een unieke bank zijn, want welke bank doet dit nou? Ik ben er trots op."

Luna Kamerkoor - Een Moderne Mis

Het Luna Kamerkoor. Foto: aangeleverd

HEILOO - Het Luna Kamerkoor voert op vrijdag 25 mei enkele schitterende koorwerken van Thomas Tallis, Erik Esenvalds en Peteris Vasks uit in de Cultuurkoepel Heiloo. Het programma 'Een Moderne Mis' is opgedragen aan slachtoffers en nabestaanden van oorlogen en misstanden. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog en 400 geleden dat de 30-jarige oorlog (1618–1648) uitbrak. Dirigent Wolfgang Lange wijdt het programma van zijn koren daarom dit hele jaar aan de kunst van het sterven, ars moriendi. De rijkdom van de teksten uit de motetten dragen de schoonheid van de muziek. Het Luna Kamerkoor bestaat uit vergevorderde amateurzangers en wordt begeleid door Erik Jan Eradus (orgel), Lenneke Dijkens (viool) en Gadze Heeres (cello). Dit concert wordt verder alleen nog uitgevoerd in Utrecht en Amsterdam.

Vrijdag 25 mei, aanvang 20.15 uur, Cultuurkoepel Heiloo. Kaarten in de voorverkoop 12,50 euro, aan de deur 15 euro. www.cultuurkoepelheiloo.nl.

Paul Palfenier Financieel Advies

Foto: STiP Fotografie

Spreekt de taal van de ondernemer.

Breedelaan 17, 1851 MA Heiloo; telefoon: 06-50290798; website: www.pp-fa.nl e-mail: paul.palfenier@gmail.com

Na ruim dertig jaar werkzaam te zijn geweest bij de ING als relatiemanager zakelijke relaties is Paul Palfenier sinds kort in de markt als zelfstandig bedrijfsadviseur. Hij geeft advies op het gebied van bedrijfsfinanciering en bedrijfsovernames, met name in het mkb. Met veel enthousiasme en een klantgerichte instelling zet hij zijn uitgebreide kennis en jarenlange ervaring graag in om ondernemers verder te helpen. Daarbij kan ook geprofiteerd worden van zijn grote netwerk aan contacten in nagenoeg alle branches. Hoewel de focus ligt op financiering en bedrijfsovernames kan Paul ook worden ingeschakeld voor andere vraagstukken zoals woningfinanciering, assurantie, pensioenadvies en personeels- en HR-zaken. Dankzij nauwe samenwerking met specialisten op dit gebied kan desgewenst een volledig pakket worden aangeboden.

Bedrijfsfinancieringen
De veranderingen binnen de financiële wereld gaan in een snel tempo. In de huidige markt voor financiering van met name het mkb zie je de grote banken een terugtrekkende beweging maken, met veel nadruk op standaardisering en een lage risicobereidheid. Daarnaast komen er veel alternatieve financieringsvormen naar boven. Dit alles maakt het zoeken naar de juiste bedrijfsfinanciering voor ondernemers soms onoverzichtelijk, complex en tijdrovend. Bovendien worden dit soort zaken steeds minder op basis van relaties en contacten gedaan en is het van belang financieringsaanvragen in één keer, d.w.z. helder, to the point en compleet gedocumenteerd, bij potentiële kredietverstrekkers neer te leggen.

In dit proces kan een adviseur met ervaring en het juiste netwerk absoluut een toegevoegde waarde zijn. Naast de bekende banken kan gedacht worden aan crowdfundings-platformen en privé-investeerders. Afhankelijk van de specifieke vraag/casus wordt op een creatieve manier gezocht naar een passende oplossing en het werk hiertoe zoveel mogelijk uit handen genomen, zodat de ondernemer zich volledig kan richten op zijn core business. Oplossingen, inspelend op de wensen en ideeën van de ondernemer, waarbij maatwerk, degelijkheid en toekomstbestendigheid centraal staan.

Bedrijfsovernames
Een ander belangrijk onderdeel van het werk is de advisering en begeleiding van bedrijfsovernames. Zowel ten behoeve van verkopende als kopende ondernemers kan Paul van dienst zijn. Inmiddels zijn er ook op dit gebied al een aantal zaken gerealiseerd. Activiteiten omvatten onder meer waardering, boekenonderzoek, onderhandelen, opstellen en beoordelen documentatie, kortom het gehele proces. Waarbij, met name bij een verkoopproces, een tijdige en goede voorbereiding van belang is om een optimale prijs te realiseren.

"Al met al een mooi, veelzijdig en uitdagend vakgebied," aldus Paul. Waarbij er gewerkt wordt vanuit huis en zeker niet met een negen-tot-vijfmentaliteit. Klanten kunnen hem altijd bellen, ook buiten kantooruren. De tariefstelling is concurrerend, in principe op basis van uurtarief. Maar ook hier staat de klant centraal en kan een alternatief, zoals bijvoorbeeld een succesfee, worden besproken.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Plannen

Plannen - plande - heeft gepland... Ongemerkt plannen we de hele dag. Ik heb er weleens moeite mee, met dat plannen. Maar met twee schoolgaande meisjes, een man, konijn, familie, baan en tussendoor nog iets van een sociaal leven, ontkom je er niet aan. Wie brengt de dames weg? Wie haalt ze op? Wat te doen met boodschappen, eten koken, de was, huishouden, die boekbespreking, een verjaardag hier en nodig eens bijkletsen daar. En morgen begint het weer opnieuw. Ook op school wordt er gepland, op het werk, bij de sportclub... Je kunt zelfs planner worden van beroep, niets voor mij, dat is zeker. Maar of alle planners nou op de juiste plek zitten? Het is maandagochtend na de meivakantie. Twee weken lang waren er geen ouders met schoolgaande kinderen op de fiets of in de auto, die in de hectiek van de 'schoolspits' hun kinderen veilig op school willen afzetten. Normaal gesproken al een uitdaging. Een nog grotere uitdaging deze maandagochtend. Iemand had namelijk bedacht (gepland?) om op deze ochtend na de meivakantie, werkzaamheden te starten op de kruising van de Breedelaan en de Stationsweg. Wie verzint dat? Over de aard van de werkzaamheden en het nut ervan, valt te twisten. Maar serieus... Twee weken lang rust op straat! Geen net los fietsende kinderen voor wie de weg naar school al spannend genoeg is. Geen gestreste automobilisten op weg naar school, werk, of allebei. Wat hadden deze mensen dan heerlijk 'rustig' kunnen werken. En die verkeersregelaars... die hadden echt een 'eitje' gehad. Nu ontstond er lichte paniek, opstoppingen, verwarring en ik vermoed irritatie bij zowel weggebruikers, verkeersregelaars, de harde werkers en bij die ouders en hun kinderen... Hadden ze het nèt zo goed gepland om na de vakantie relaxt en op tijd op school te komen, krijg je dit. Na de volgende vakantie misschien toch eens een andere route plannen, je weet tenslotte nooit wat ze dan weer bedenken...

NIX18

HEILOO - De jongerenredactie is erg nieuwsgierig of alcohol onder de 18 jaar makkelijk te verkrijgen is in Heiloo. Daarom hebben wij bedacht om een steekproef te doen in verschillende winkels, en ook is er een oproep geplaatst op de Facebookpagina 'Je bent Heilooër als…'

Bij de Vomar, de Albert Heijn en de Texaco is de steekproef uitgevoerd. Onze proefpersoon R. (17), is bij de Texaco geweest en heeft daar geprobeerd een pakje sigaretten te kopen. Vrijwel meteen werd er om zijn ID gevraagd, en kreeg hij het dus niet mee. Ook bij de Vomar en de Albert Heijn werd er om de ID gevraagd. In Heiloo zijn ze daar dus wel streng mee.

Via de oproep op Facebook zijn er vrijwel dezelfde antwoorden gekomen. Jongeren laten hun drank halen door oudere broers/zussen of door vrienden die al achttien zijn. Deze wet weerhoudt de jongeren er dus niet van om niet te drinken. Zelfs in sommige cafés wordt er niet gecontroleerd of je achttien bent of niet. Als we dan de reacties bekijken, kan je in Heiloo nog makkelijk aan drank komen.

De winkels vragen eigenlijk standaard om je ID, dus het wordt wel streng gecontroleerd. Toch kunnen de jongeren nog steeds via via aan drank komen, bijvoorbeeld door een oudere zus/broer. De rol van de ouders is hierin ook erg belangrijk. Sommige ouders zijn hierin makkelijker dan andere.

Tekst: Maaike Bakker

Lente Fair op 27 mei

Een rondje in de 'zweef' hoort er voor de kinderen natuurlijk ook bij! Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zondag 27 mei wordt de jaarlijkse Lente Fair georganiseerd op Landgoed Willibrordus te Heiloo. Een leuke en gezellige markt met voor ieder wat wils. Er zijn veel kraampjes met handgemaakte artikelen, kleding, sieraden en edelstenen. Tevens zijn er tweedehands boeken, houten speelgoed, miniatuurautootjes en gereedschap in de aanbieding. Ook zijn de planten, kruiden en tuinartikelen goed vertegenwoordigd en vers fruit zoals lekkere aardbeien. Aan de kinderen is ook gedacht: een zweefmolen, ijscoman, kop van jut, schminken, leuke ballonbuddy's en voor de creatievelingen is er een mogelijkheid om een kleine workshop mozaïeken te doen. Voor de inwendige mens is er van alles te eten en te proeven zoals tosti's, patat, vers fruit, broodjes beenham, koffie, thee en sapjes. Wij hopen u van harte te mogen verwelkomen tussen 11.00 en 17.00 uur.

CoderDojo: Leren programmeren in Bibliotheek Heiloo

Foto: aangeleverd

HEILOO - Kom je ook meeprogrammeren? Tijdens deze CoderDojo op 9 juni van 10.30–12.30 uur programmeren we met Scratch en kun je in HTML een website bouwen. Je kunt verder werken aan je eigen project of met iets nieuws starten. Er liggen genoeg voorbeelden om je eigen game te programmeren. En maak ook eens kennis met robotjes zoals Dash, Dot en de Ozobotjes. Bij CoderDojo leren deelnemers tussen de 7 en 17 jaar programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer. Deelname is gratis, een toegangskaart is vereist. Die is verkrijgbaar via www.bibliotheekheiloo.nl.

Praktijk-, workshopruimte beschikbaar bij Happy Spirits

Het warme theelokaal van Happy Spirits. Foto: aangeleverd

HEILOO - In het gezellige Happy Spirits centrum creëert Anouschka Brom prachtige schilderijen, beeldjes en troostartikelen en begeleidt zij processen, rituelen en ceremonies rondom afscheid, gemis en voor steun in het leven. Er zijn een praktijk- en workshopruimte en een warm huiselijk theelokaal beschikbaar van waaruit zij die diensten aanbiedt.

Deze ruimte wil ze ook beschikbaar stellen voor jou. Werk jij op het gebied van 'mind, body of soul' en ben je op zoek naar praktijkruimte of een ruimte waar je een workshop of cursus kan geven? Neem dan even contact op via info@happyspirits.nl.

Zonnebrand…?

Ard Aker voor de drogisterij. Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

De eerste echt warme dagen hebben we gehad. Had u ook last van zonnebrand? Zowel verbrand door de zon als de zonnemelk die u irriteerde! Dat gebeurt vaak en juist bij de eerste zonnestralen. Kies daarom aan het begin van het seizoen, als de huid nog weinig zon heeft gehad, voor een hoge factor. Na flink wat zonuren creëert uw huid een eigen bescherming, waardoor u wellicht met een iets lagere factor voldoende heeft. Echter verbranden beschadigt uw huid waar u mogelijk nog heel lang van kunt 'genieten' dus smeer op tijd en voldoende! Last van irritatie? Tegenwoordig zijn er diverse zonneproducten op basis van gelstructuur waar bijna geen vet in zit. Dit is ook ideaal tijdens het sporten want zelfs bij transpireren blijft dit goed zitten en gaat niet op je huid 'zweven' als een vetlaagje. Vraag advies bij uw gezondheidswinkel!

G&W Gezondheidsdrogist Aker, Kerkweg 16, 1906 AW Limmen, volg ons ook op Facebook: www.facebook.com/Gezondheidsdrogist-Aker-539054876150143

Open kampioenschappen Heiloo wedstrijdvissen voor bedrijven en verenigingen

HEILOO - De jaarlijks terugkerende open kampioenschappen Heiloo wedstrijdvissen voor bedrijven en verenigingen, alsmede voor families en vrienden, vindt dit jaar plaats op zondag 10 juni 2018. Graag nodigt de wedstrijdcommissie u uit om met een ploeg van drie personen mee te doen. Het inschrijfgeld is 10 euro per ploeg. Meerdere ploegen per bedrijf, vereniging, familie of vrienden zijn van harte welkom. Er wordt gevist in de vijvers van Ypestein. Om 07.15 uur wordt er op de parkeerplaats bij de Ypsalon verzameld. De wedstrijd begint om 08.00 uur en eindigt om 10.30 uur. Direct na afloop wordt de vis gewogen en is de prijsuitreiking in het café van sporthal 't Vennewater. Daar is ook een grote verloting onder het genot van een gratis hapje. Opgeven kan bij Harry Franse, De Waard 41, tel. 072-5330111, Piet Schouten, Rosendaal 48, 06-51009720 en Handy Fish, Kennemerstraatweg, 072-5336961.

Tot ziens aan de waterkant, de wedstrijdcommissie

Oppositie neemt afscheid van oudste lid

Links voorzitter Fred Smith, Tine de Jager en rechts Harry de Jager. Foto: aangeleverd

HEILOO - Tijdens de algemene ledenvergadering heeft schaakvereniging Oppositie afscheid genomen van het oudste lid van de vereniging, Harry de Jager. Harry is al sinds 1968 lid van de vereniging en heeft dit jaar dus het respectabele aantal van 50 schaakjaren volgemaakt. Harry is nu 93 jaar oud en vindt het tijd worden om te stoppen met actieve wedstrijdsport.
Voorzitter Fred Smith zei in een toespraak dat hij het een respectabel besluit vond. "Ik ben er niet blij mee, maar ik vind het wel een verstandig besluit," aldus de voorzitter. Hij gaf een overzicht van Harry's activiteiten voor de club en memoreerde dat Harry het jeugdschaken in Heiloo op de kaart heeft gezet: op Harry's initiatief werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw gestart met een grote groep basisschoolkinderen die van Harry en aanvankelijk ook van zijn echtgenote Tiny schaakles kregen. Als verrassing kreeg Harry een erespeld van de schaakbond, vanwege zijn lange lidmaatschap en zijn vele verdiensten voor de club. En uiteraard hoorde daar ook een lekkere fles wijn en een bos bloemen voor zijn echtgenote bij.

Tevens vond tijdens de jaarvergadering de prijsuitreiking plaats van het afgelopen seizoen. Simon Smit stelde in de laatste speelronde zijn kampioenstitel veilig, hij werd voor de vijfde keer clubkampioen. Kees Jongkind werd gehuldigd als snelschaakkampioen en Johan van der Wal is de nieuwe rapid-kampioen. Het nieuwe schaakseizoen start weer op de eerste dinsdag van september.

Fotoproject en/of Verhalenfestival 'ONDERWEG'

HEILOO - Stichting de Buitenkans en GGZ Noord-Holland-Noord hebben voor het jaarlijkse fotoproject en het verhalenfestival 2018 gekozen voor het thema: 'Onderweg'.

Mensen zijn eigenlijk altijd onderweg: op weg naar een bestemming, bekend of onbekend. Onderweg valt veel te zien en te beleven: er zijn vaak onverwachte ontmoetingen met onbekende mensen met boeiende reisverhalen. Wat is een grotere uitdaging dan elkaar deelgenoot te maken van nieuwe impressies en reisverhalen?

Wij nodigen u ook dit jaar weer uit om deel te nemen aan het foto- en/of verhalenfestival onder auspiciën van Stichting de Buitenkans. Wij zien de inzending in de vorm van een foto en/of verhaal graag tegemoet vóór 1 juni 2018. U kunt maximaal vijf foto's insturen, met bij elke foto een korte toelichting van maximaal 250 woorden. De jury kiest de beste vijf inzendingen uit. De foto's van de winnaars worden afgedrukt op groot formaat banners en geëxposeerd op Landgoed Willibrordus en bovendien op een televisiescherm geprojecteerd in galerie de Buitenkans.Ook kan men een verhaal (van ongeveer 500 woorden) of een gedicht, fantasie of realiteit of een mengvorm van beide insturen. En ook voor dit onderdeel selecteert een jury de drie beste inzendingen. De winnaars ontvangen een (boeken)bon en het winnende verhaal wordt gepubliceerd in de Uitkijkpost. Iedereen kan deelnemen: GGZ-cliënten worden met name uitgenodigd om mee te doen. Foto's en/of verhalen kunt u tot 1 juni 2018 sturen naar buitenkansfotoproject@gmail.com. Meer informatie en de spelregels vindt u op http://www.de-buitenkans.org

Bubble Voetbaltoernooi in Het Baafje

HEILOO - Jongerenwerk Heiloo, zwembad Het Baafje en Holland Sport hebben de handen ineengeslagen om een mooi toernooi voor de jongeren van Heiloo te organiseren: op zondag 3 juni kun je meedoen aan het Bubble voetbaltoernooi in Het Baafje.

Tijdens het toernooi kunnen jongeren van 13 tot en met 23 jaar in teams van vier personen het tegen elkaar opnemen. Dus trommel je vrienden bij elkaar en 'bubble' 3 juni gezellig mee!

Programma 1: 13 tot en met 16 jaar, tijd: 12.00 - 14.30
Programma 2: 17 tot en met 23 jaar, tijd: 14.30 - 17.00

Deelname aan het toernooi kost 4 euro per persoon (20 euro per team), dit is inclusief entree voor het zwembad. Aanmelden is verplicht, opgeven kan tot en met 27 mei via jongerenwerkheiloo.nl. De tijden zijn onder voorbehoud. Voetbalschoenen met noppen zijn niet toegestaan.

Buitenspeeldag: ook bij Bibliotheek Heiloo!

3D stoepkrijten, cool toch? Foto: aangeleverd

HEILOO - Woensdag 13 juni is het Buitenspeeldag in heel Nederland. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het buitenspeelgoed van Bibliotheek Heiloo! Vanaf 14.00 uur staan alle skelters, loopfietsen en skippyballen klaar op het parkeerterrein van Rozing, naast de bibliotheek.

En er is meer: om 15.30 uur kun je meedoen aan een workshop Stoepkrijten in 3D, door striptekenaar Irene Mulder. Het wekelijks voorlezen om 14.30 uur 'doen' we buiten, met muziek en bewegen én te gekke extra grote XL bellenblaas. De buitenspeeldag eindigt om 17.00 uur, maar je kunt het leukste speelgoed lenen om thuis mee verder te spelen. Op deze dag leen je twee buitenspeelmaterialen voor de prijs van één.

Egmonders in de huid van edellieden en vechters

Ab Baart (l) met figuranten in actie in museumhoeve Overslot. Foto: Hans Hille

EGMOND AAN DEN HOEF - Bekijk je de foto's van de Heeren van Egmont en het vechtvolk, dan lijkt het of het fototoestel al in de 16e eeuw was uitgevonden. De portretten van de historisch belangrijke figuren die vroeger vanuit het toenmalige Slot aan den Hoef het land bestuurden geven een realistisch kijkje in het verleden. Het Egmondse 'vechtvolk' evenzeer. Extra bijzonder is dat Egmonders voor de camera poseerden. Fotograaf Ab Baart: "Hierdoor zijn verleden en heden met elkaar verweven."

Ab Baart exposeert vanaf 1 juni in Huys Egmont 27 fotopanelen met bekende Egmonders die lijken op edellieden waaronder Lamoraal van Egmont, Jan II van Egmont ('Jan met de bellen') en Willem van Oranje. Gekleed in kostuums uit die tijd en soms voorzien van passende attributen, lijken zij op de afbeeldingen op historische gravuren, prenten of schilderijen. Baart: "Van sommige mensen wist ik meteen dat er een gelijkenis is, zoals Loek Weijers, Jos Hof, Marcel Tromp en Henk Honhof. Anderen hebben we gecast. Verder verzorgde theaterkostuumbedrijf Van State de kleding. Ron Romeijn regelde de grime. Ook hielp ik zelf mee: zo maakte ik veel voor de foto-settings vooraf, maar ook kragen, emblemen en accessoires, bijvoorbeeld van metaalklei. Jos Hof, historicus, zorgde voor historische afbeeldingen en teksten. Will Hoekstra en Marga Rezel waren - als duizendpoten - verantwoordelijk voor de styling en de fotografie achter de schermen."

Bloed en modder
Ook voor de tweede fotoserie trok Ab Baart alle registers open. Te zien zijn Egmondse strijders die in 1517 de aanvallen van de Gelderse troepen op het Slot van Egmond aan den Hoef probeerden tegen te houden en behoorlijk gehavend uit de strijd kwamen. Arvid van Ulzen van het Egmondse winkeltje ArrrFantasy regelde het wapentuig en kleding voor het 'Vechtvolk' en Ab Baart fotografeerde deze helden tijdens hun rustperiode in het gelag, met schilden, zwaarden en lansen en andere attributen, zittend aan oude tafels gevuld met brood, bier en kip. Baart: "Soms was het nodig extra kunstbloed, zand en modder op hun gezichten en kleding te smeren. Het vechtvolk mag er niet te clean uitzien, liever zo verfomfaaid mogelijk." Over de locatie waar hij het vechtvolk fotografeerde, museumhoeve Overslot, raakt hij nauwelijks uitgesproken. "Het heeft een urban-uitstraling en de oude muren in het gebouw zijn prachtig."

De fotograaf kijkt tevreden terug op een jaar lang hard werken. "Dit project, dat overigens meer tijd kostte dan we dachten, zette mij voor grote uitdagingen en het inspirerende mij enorm. Daarnaast had ik alles zelf in de hand, dat vind ik prettig." Baart dankt de gemeente Bergen voor de subsidie en alle mensen die belangeloos meewerkten. Zo heeft hij veel respect voor de gefotografeerde Egmonders. Baart: "Zij wisten van tevoren niet precies wat ze tijdens zo'n fotosessie konden verwachten, maar ze volbrachten het dapper. Een fotosessie met een historisch figuur duurde soms uren. Niet alleen de kleding moet goed zitten. Ook de houding en de manier van kijken zijn belangrijk en het goed gebruik van schmink. Daarnaast wilde ik de krijgslieden in mooi licht laten zien, op een manier zoals de oude meesters in de schilderkunst dat deden. Ook dat kost extra tijd. Het is allemaal gelukt."

Achter de schermen
Ab Baart opent de expositie 'Heeren van Egmont en het vechtvolk' op vrijdagmiddag 1 juni voor genodigden. Vervolgens is de tentoonstelling van 2 juni tot en met eind augustus te zien in Huys Egmont, direct tegenover het Slot aan de Slotweg 46 in Egmond aan den Hoef. Ab Baart: "Een toepasselijker plek is er niet." De fotoserie 'Achter de schermen' van Marga Rezel is te bewonderen in museumhoeve Overslot. Zij toont foto's van de totstandkoming van de expositie. De openingstijden: dinsdagmiddag tot en met zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Er is eveneens een boek verkrijgbaar met de foto's, historische voorbeelden en historische verhalen.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

<<<KADER>>>
Lamoraaljaar 2018
Ab Baart, die zich graag van tijd tot tijd op een andere manier manifesteert als fotograaf, wilde al lange tijd ridders in een fotoserie vastleggen. "Ik had kasteel Radboud in Medemblik in gedachten als mogelijke locatie, maar later stapte ik daarvan af. Egmond aan den Hoef kent een rijke historie en zeker in het Lamoraaljaar 2018 - waarin Egmond uitpakt met veel historische activiteiten - is deze tentoonstelling een mooie aanvulling."

Burton Greene met Klez-Edge in museumhoeve Overslot

Burton Greene Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Zondag 27 mei bezet Burton Greene met Klez-Edge het kleinkunstpodium van museumhoeve Overslot. Na optredens in New York, Boston, Houston, Philadelphia, Moskou en St. Petersburg keert Burton Greene terug naar zijn oude liefde: de meer dan 150 jaar oude piano van Overslot. Klez-Edge is een van de groepen van pianist Burton Greene, ook bekend van Klezmokum en Klez-thetics. Klez-Edge speelt een hele range aan materiaal, van vroeg 20e-eeuwse klezmermuziek, standards van joodse en niet-joodse jazzcomponisten tot eigen werk van Burton Greene. Met Alex Coke (sax en fluit), Larry Fishkind (tuba), Roberto Haliffi (drums en percussie) en Burton Greene (piano en arrangementen).

Museumhoeve Overslot aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef is een oude hoeve met een wonderbaarlijke akoestiek, waar Egmonders én bezoekers vanuit alle windstreken kunnen genieten van bijzondere concerten, een natuurhistorisch museum met bodemvondsten en antiquiteiten, hedendaagse kunst en aandacht voor de meer dan duizendjarige kunstgeschiedenis van de Egmonden. Deze schatkamer in het historische hart van Egmond is elk weekend open vanaf 14.00 uur, met op iedere zondagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur livemuziek. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt wel zeer op prijs gesteld! Kom op tijd, vol=vol!

Expositie reisimpressies door Freddy Arends-Kattenbeld

LIMMEN - In de publieke ruimtes van fysiotherapie in Gezondheidscentrum Limmen kunt u tijdens kantooruren de expositie van reisimpressies door Freddy Arends-Kattenbeld bezichtigen.

Freddy: "Wat u te zien krijgt zijn bijna allemaal met aquarelverf ingekleurde tekeningen. Ze zijn gemaakt tijdens onze reizen met de camper. Mijn man en ik zijn al heel wat jaren gepensioneerd en we reizen graag met onze camper. Onderweg grijp ik elk geschikt moment aan om te tekenen en schilderen. Dat heb ik trouwens altijd al gedaan, als kind al. Als ik met mijn ouders naar Vlieland ging, maakte ik tekeningen van de omgeving. Pas veel later, vlak voor ik met pensioen ging, heb ik les genomen. Eerst in tekenen, later in aquarelleren en na een avontuurlijke cursus waarbij allerlei technieken en stijlen werden beoefend, ben ik gaan fijnschilderen met olieverf."

"Als u doorloopt ziet u links aan het eind van de gang een thuis uitgewerkte aquarel van Sicilië en recht voor u een olieverfschilderij in fijnschildertechniek van de noordkust van Ierland. Indien u meer informatie over deze tekeningen of mijn overige werk wenst, kunt u mijn kaartje pakken op de balie van de receptie. Kijkt u ook eens in het fotoalbum dat bij de receptie ligt met daarin foto's van mijn fijnschilderwerk," aldus Freddy.

De expositie is vanaf heden tot medio september te bezichtigen. Het adres van Gezondheidscentrum Limmen is Zonnedauw 2 (voormalige bibliotheek Limmen). Komt u bij voorkeur 's morgens (dan is er iemand bij de receptie).

IVN-wandeling op de Westert en de Bleek

Schotse Hooglanders op de Westert (Liobapoel) Foto: Keat Kho

EGMOND-BINNEN – Op woensdag 30 mei gaan IVN-gidsen van 19.00-21.00 uur weer met u zwerven door het PWN-duingebied. De Bleek en de Westert behoren tot de oude duinen en zijn eeuwenlang door de mens in gebruik geweest. Voor landbouw, het weiden van vee, het bleken van linnen en voor de bollenteelt. Dat heeft geleid tot het kenmerkende open 'nollen' landschap.

Door juist beheer houdt PWN deze waardevolle restanten van de oude duinen in stand. De gidsen vertellen u van alles over de cultuurhistorie, landschap en beheer, flora en fauna. Er kunnen maximaal 12 mensen mee, die zelf voor een duinkaart dienen te zorgen. Aanmelden is noodzakelijk via tel: 072-5334948 (Cocky van Engen). Er wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 euro p/p. Door de aanwezigheid van teken wordt dicht schoeisel en bedekkende kleding aanbevolen. Vertrek: 19.00 uur, parkeerterrein PWN, Oude Schulpweg, Egmond-Binnen (naast restaurant Nieuw Westert).

Cris Bakker in het zonnetje gezet

Hetty Mellink overhandigt Cris Bakker een onderscheiding. Foto: aangeleverd

HEILOO - Tijdens de laatste clubavond van het seizoen van de Fotoclub HAF Heiloo, op dinsdag 15 mei, werd Cris Bakker in het zonnetje gezet.

Cris is ruim 30 jaar lid van de Fotoclub HAF Heiloo en heeft in die 30 jaar veel betekend voor de club. Van 1991 t/m 2013 was hij lid van het bestuur en sinds 2000 vervulde hij de rol van voorzitter. Hij was en is vooral een zeer actief deelnemer aan alle clubactiviteiten. Hij heeft kwaliteitsverbetering altijd gestimuleerd en de nieuwe ontwikkelingen van met name de overgang van analoge naar digitale fotografie steeds gepromoot. Verder heeft hij zich ook altijd ingezet voor het serieus meedoen aan wedstrijden en hij organiseerde werkgroepen, workshops, mentoraten en gastsprekers. Daarnaast is hij een aantal jaren voorzitter geweest van de afdeling Noord-Holland-Noord van de landelijke Fotobond.

Op voordracht van het bestuur van de HAF Heiloo is aan Cris door de Fotobond een onderscheiding toegekend als LId van Verdienste. De onderscheiding, bestaande uit een gegraveerd kristallen zuiltje en bijbehorende oorkonde, werd aan Cris uitgereikt door mevrouw Hetty Mellink, bestuurslid van de afdeling Noord-Holland-Noord van de Fotobond. Cris was zichtbaar blij verrast.

Collecteweek Epilepsiefonds start 4 juni

HEILOO - In de week van 4 tot en met 9 juni gaan ruim 20.000 vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor Epilepsiefonds. Het fonds viert in 2018 groot feest, want dit jaar bestaat het 125 jaar. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, de organisatie van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.

120.000 mensen met epilepsie
In Nederland leven 120.000 mensen met epilepsie. Zij kunnen onverwachts een epileptische aanval krijgen: een plotselinge, tijdelijke verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. Gelukkig hebben de meeste mensen met epilepsie baat bij medicijnen. Maar helaas blijft 30 procent last houden van aanvallen.

Onderzoek is nodig
Epilepsie is nog niet te genezen. Wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van epilepsie is daarom van groot belang. Het Epilepsiefonds zet zich al 125 jaar in om genezing dichterbij brengen. Samen met duizenden vrijwilligers zamelen we tijdens de collecteweek geld in voor epilepsieonderzoek. Naast het steunen van onderzoek, geeft het fonds voorlichting en hulpverlening waaronder aangepaste vakantiereizen voor mensen met epilepsie.

Collecte
Het Epilepsiefonds helpt mensen met epilepsie op vele terreinen. Om dit te kunnen blijven doen, is geld nodig. Daarom komen de collectanten in de week van 4 juni voor een vrijwillige bijdrage aan de deur.

Hattrick-Zorg op survival met hulp Eiland de Wild Open Tennistoernooi

Foto: aangeleverd

HEILOO - Tijdens het Eiland de Wild Open Tennistoernooi bij TC Heiloo United hebben de tennissers traditioneel niet alleen gespeeld voor de punten en het plezier, maar ook voor een goed doel. De opbrengst van de loterij tijdens het toernooi was dit keer bestemd voor Hattrick-Zorg. Hattrick-Zorg zet zich er voor in om mensen met een beperking een plek in de maatschappij te geven.

Rob Kuiper van Eiland de Wild Keukens en de toernooicommissie konden afgelopen week een prachtige bedrag van 350 euro overhandigen aan deelnemers en begeleiding van Hattrick-Zorg. De bijdrage komt goed van pas, want volgende week gaan de mannen van Hattrick-Zorg op survivaltocht. Na het succes van de fietstocht vorig jaar is het nu de bedoeling om een aantal dagen te overleven op en rond de Veluwe. De groep zal overdag bepakt en bezakt op pad gaan en overnachten op natuurcampings. Onderweg worden allerlei activiteiten ondernomen. Zo zullen de mannen water gaan zuiveren en hout verzamelen om zelf te koken.

De deelnemers Jop, Paul, Nick, Jorrit en Desai hebben afgelopen maanden al flink wat trainingskilometers gemaakt in Heiloo en omgeving. Ze zijn er ook helemaal klaar voor en verheugen zich vooral op alle activiteiten die ze met de groep gaan ondernemen. De begeleiders Dennis, Mees, Patrick en Kevin vinden het vooral belangrijk dat de deelnemers samenwerken en werken aan hun doorzettingsvermogen. De projecten zijn zo succesvol dat wordt gekeken of er niet meer doelgroepen zijn die hiermee kunnen worden geholpen in hun ontwikkeling.

17e Akersloter avondvierdaagse

AKERSLOOT - Op 29 mei gaat de 17e Akersloter avondvierdaagse van start. Scouting Akersloot heeft de organisatie in handen van dit jaarlijks terugkerende evenement. Elk jaar lopen er zo'n 400 mensen van alle leeftijden mee. Vooral de 10km route doet het goed de laatste jaren. Complete groepen schrijven zich in om de mooiste plekjes van Akersloot te bezichtigen. Starten kan elke avond tussen 18.15 en 18.45 uur vanaf het scoutingterrein aan de Verlengde Roemersdijk. Vrijdag 25 mei en maandag 28 mei is er van 19.00 tot 20.00 uur gelegenheid om je alvast in te schrijven, dan kan je dinsdag 29 mei meteen van start. Natuurlijk kan er ook bij de start van de avondvierdaagse nog worden ingeschreven. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. Op de laatste dag van de vierdaagse, vrijdag 1 juni, worden de deelnemers feestelijk binnengehaald!

Spektakel bij HSV veiling

Rijd jij binnenkort op deze coole scooter? Foto: aangeleverd

HEILOO - Aanstaande zaterdag 26 mei belooft weer een heerlijke avond te worden aan Het Maalwater bij HSV. Clubhuis 'de Basis' is het decor van de HSV-veiling. Een spektakel op zich en dit keer zelfs nog iets specialer. Oud-wielrenner Gert Jacobs zal tijdens en na het diner - voorafgaand aan de veiling - de aanwezigen vermaken met anekdotes over zijn professionele carrière en de tijd daarna. Gert is ook wel bekend van Tour du Jour op RTL met de heren Genee en Derksen. Dit is de opmaat voor een grootse veiling met fraaie kavels. Wat te denken van gesigneerde shirts van AZ-spelers Weghorst en Jahanbakhsh, voetbalreizen naar Chelsea, Manchester City of Juventus, een weekend rijden in een BMW18 of op een fonkelnieuwe scooter. Maar ook walking dinners en verandatours worden weer geveild voor de club. En wat te denken van een wedstrijd AZ beleven met een verslaggever van Langs de Lijn, een dag weg met de reddingsbrigade en nog veel meer moois.

Ook wordt er een mooie prijs verloot onder alle aanwezigen die een kaart hebben. Er zijn nog een aantal dinerkaarten en mocht je niet bij het diner aanwezig kunnen zijn, dan kan je voor 5 euro na 20.00 uur de veiling bijwonen met kans op die mooie hoofdprijs. Dit zijn van die avonden waar je achteraf spijt van hebt als je er niet bij was. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.

De avond begint om 18.00 uur met het diner (verzorgd door Brasserie in 't Groen), kaarten kosten 25 euro inclusief 5 consumptiebonnen. Opgeven kan nog via info@vvhsv.nl of stuur een WhatsAppbericht naar telefoonnummer 06-20745618.

Dames 1 op weg naar de Promotieklasse hockey?

HEILOO - A.s. zaterdag 26 mei speelt Dames 1 van Hockeyvereniging de Terriërs thuis tegen HBS uit Bloemendaal om 12.30 uur de 2e play off wedstrijd om te proberen in de promotieklasse volgend jaar te komen. Deze nieuwe landelijke klasse wordt komend jaar tussen de huidige Hoofdklasse en Overgangsklasse gepositioneerd. De beste ploegen uit de Overgangsklasse vormen één poule van twaalf teams bij de Heren en bij de Dames. De Dames van Terriërs maken dus kans om in die klasse nu te komen.

Afgelopen zondag heeft Dames 1 Terriërs de 1e play off wedstrijd gespeeld, uit in Bloemendaal tegen HBS. Helaas ging deze 1e wedstrijd verloren, waardoor aankomend weekend de druk er vol op ligt. Winnen is de opdracht zaterdag 26 mei, zodat er een 3e beslissende wedstrijd gespeeld kan worden op zondag 27 mei.

Aankomende zaterdag 26 mei vindt dus de 2e wedstrijd plaats om 12.30 uur op het terrein van de Terriërs. De dames kunnen alle support gebruiken en kom dus aanmoedigen en genieten van langs de lijn.

Flashing U16 wint ook toernooi België

Opnieuw internationaal succes voor meisjes Flashing U16. Foto: aangeleverd

HEILOO - Het meisjes U16 1 team van Flashing speelde afgelopen weekend mee op een toernooi in Charleroi (België). Het trof daar tegenstanders uit de elite klasse van Wallonië, de hoogste competitie in het Franstalige deel van onze zuiderburen. De eerste poulewedstrijd werd ruim gewonnen, waarna werd aangetreden tegen thuisploeg Spirou. Al snel bleek Flashing opnieuw veel te sterk. De finale werd gespeeld tegen de andere poule-winnaar. Even bleef het spannend, maar toen namen de Heilooër meisjes opnieuw ruim afstand.

Zo werd na eerdere winst op een toernooi in Berlijn, voor de tweede keer dit seizoen internationaal succes behaald. De meiden van Flashing blijken dus niet alleen nationaal met de beste teams mee te kunnen draaien.

Inschrijving Heilooër Open Jeugd Toernooi geopend

HEILOO - Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni vindt bij TC Heiloo United het Heilooër Open Jeugd Toernooi plaats, een tennistoernooi voor spelers van 10 tot en met 18 jaar. Jeugdige tennissers van TCHU en andere verenigingen kunnen dit weekend op hun eigen niveau wedstrijden spelen. Het toernooi is daarmee geschikt voor beginnende en ervaren jeugdtennissers. De organisatie zorgt voor een spetterend programma en leuke verrassingen voor de deelnemers.

Vrijdagmiddag na school worden de eerste wedstrijden gespeeld. De kantine is geopend voor hongerige spelers en publiek. Ook zaterdag staan er wedstrijden op het programma, maar natuurlijk kan er ook gebruik worden gemaakt van het beachtennisveld. Aan het einde van de dag is er tennisspektakel met een clinic verzorgd door ons eigen trainerscollectief onder leiding van Rob Buntsma, in samenwerking met Wilson. We sluiten de dag af met een heerlijke barbecue. Zondag worden de laatste wedstrijden en finales gespeeld en vindt aan het einde van de middag de prijsuitreiking plaats.

Bij de indeling van spelers wordt natuurlijk rekening gehouden met niveau en ervaring. Iedereen van 10 tot en met 18 jaar kan dus gewoon meedoen en een fantastisch weekend hebben. Alle informatie is terug te vinden op www.tcheiloounited.nl. De inschrijving sluit op 8 juni.

Walking Football Heiloo nodigt nieuwe spelers uit voor OldStars walking football

HEILOO - OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen (snel)gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Ook mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan voorop.

Kennismaken
Om geïnteresseerden kennis te laten maken met OldStars walking football organiseert Walking Football Heiloo een serie kennismakingstrainingen. De uitvoering van het programma staat onder professionele begeleiding van trainers Cor Zwart en Koen de Jong. Na afloop van de activiteiten is er een gezellige 'derde helft', uiteraard onder het genot van een warm of koud drankje. De voorjaarsreeks trainingen van Walking Football Heiloo bestaat uit laagdrempelige trainingen, maar ook (optioneel) oefenwedstrijden en leuke evenementen in de regio.
Data         : Elke vrijdag (tot de zomervakantie)
Tijdstip         : 18.45 inloop, 19.00 start, einde 20.00 uur
Locatie         : s.v. De Foresters, Vennewatersweg 23, Heiloo
Deelname : Kennismakingstrainingen zijn kosteloos

De activiteiten zijn specifiek gericht op de doelgroep 55+ en zijn voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Voor deze activiteiten zijn niet alleen (oud-)leden van de voetbalverenigingen welkom, maar ook andere geïnteresseerden. Er wordt momenteel naar de mogelijkheid gekeken om een groep te starten die van 15.00-16.00 traint. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden.

Aanmelden / informatie
Aanmelden voor de training kan door een e-mail te sturen naar: koendj89@gmail.com
Voor meer informatie kan ook contact op worden genomen met:

Walking Football Heiloo
Cor Zwart 06-24546089, Koen de Jong 06-51968367

Douglas slaat voor de derde keer een hole-in-one

Foto: aangeleverd

HEiLOO - Voor de derde keer heeft amateurgolfer Douglas Roos van Raadshooven tijdens een wedstrijd op dezelfde hole, een hole-in-one geslagen. De derde hole-in-one vond plaats op maandagavond 14 mei tijdens een clubwedstrijd. Met een ijzer 8 club en de vlag op 146 meter. De eerste twee hole-in-ones werden in 2008 geslagen, beide binnen een week!

Voor een golfer is het slaan van een hole-in-one een bijzondere gebeurtenis. Bij iedere hole die je speelt, is het zo dicht mogelijk benaderen van de vlag telkens weer een uitdaging. Het slaan van de juiste bal en deze een vlucht zien maken richting de vlag is dan ook een kippenvelmoment. Als dan blijkt dat je inderdaad alle elementen mee hebt, de bal na zijn vlucht dichter bij de vlag ziet komen, vervolgens tegen de stok aan komt en de bal in de hole verdwijnt, dan is dat een ultieme belevenis die weinig golfers gegeven is. De kans dat een golfer de bal er in een keer inslaat is 1 op 12.700, laat staan dat het drie keer lukt!

Het overkwam Douglas Roos van Raadshooven, in het dagelijks leven ook golffysiotherapeut, allemaal op hole 8 van de Golf & Countryclub Heiloo.

21e 'Lelie Open' in Akersloot

De dames van de toernooi- organisatie hebben er al zin in! Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - Voor de 21ste keer organiseert TV Akersloot het jaarlijkse tennistoernooi 'Lelie Open'.

Op tennispark de Kijf gaat zaterdag 16 juni het jaarlijkse tennistoernooi van start, de finales zijn op zondag 24 juni. Er wordt gespeeld in diverse categorieën vier tot en met acht in zowel dames- heren- als gemengd dubbel. Het toernooi kent ook een verliezersronde, waardoor je gegarandeerd twee wedstrijden zult spelen. Het toernooi staat onder leiding van Cassandra, Carin, Debbie, Bo, Hennie, Lieke en Lucie. Inschrijven kan via www.toernooi.nl tot en met 4 juni 00.00 uur. Onder alle deelnemers wordt een Van der Valk cadeaubon t.w.v. 250 euro verloot.

Voor ons toernooi zijn we nog op zoek naar baansponsoren. Het is mogelijk om een baan te sponsoren voor 75 euro. In deze prijs is een zeil/doek met uw eigen logo inbegrepen. Dit zeil blijft uw eigendom en kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Aanmelden kan via lelieopen@tvakersloot.nl.

Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - Meervogels Junioren JO17-1 is kampioen geworden. Kijk ze blij zijn!

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ontspannen, en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Info? 06-38279213

Ook dit jaar weer GEZELLIGE STRAATMARKT in de NICOLAAS BEETSWEG te Heiloo op zaterdag 26 mei van 9 tot 15 uur

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
06 - 2202 0702 AGM-Dealer

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Schilder voor binnen en buiten. Mooie prijs. Tel: 06 0 1709 0670

Huurwoningen gezocht voor EXPATS Alkmaar@123wonen.nl of bel 072 - 20 20 700

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

Zangles in Heiloo. Privé of met twee, kids of volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl 06 - 48116691

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Tuinman heeft tijd over voor al uw werkzaamheden in de tuin. Vrijbl. prijsopgave, alles is bespreekbaar. Ingeschr.KvK. Tel: 06 - 5344 2975

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081