De Uitkijkpost

26 augustus 2015

De Uitkijkpost 26 augustus 2015


Doek valt voor SWJJH

Stichting Welzijn Jeugd Jongeren Heiloo (SWJJH) houdt per 1 september 2015 op te bestaan. Dat heeft het bestuur van de SWJJH op maandag 17 augustus besloten.

Doek valt voor SWJJHWie in Heiloo kent niet Tienercentrum Tendenz en Jongerencentrum BukBuk? Beide werden gerund door Stichting Welzijn Jeugd en Jongeren Heiloo (SWJJH). SWJJH wilde tieners en jongeren in Heiloo laten deelnemen aan de maatschappij (participatie), informeren en adviseren (preventie), en een zinvolle vrijetijdsbesteding bieden (persoonlijke ontwikkeling). De drie pijlers waren tienerwerk (10-16 jaar), jongerenwerk (16-24 jaar) en ambulant werk. Elke pijler dreef op vrijwilligers, en werd aangestuurd door een professionele jongerenwerker. SWJJH was van en voor jongeren, gebaseerd op de eigen kracht van jongeren zelf; de activiteiten werden door hen bedacht en uitgevoerd.

Michel Engelsman, de voorzitter van de SWJJH, verklaart dat het bestuur het zeer betreurt dat het deze ingrijpende beslissing heeft moeten nemen. "Helaas hebben de eerder door ons genomen maatregelen niet tot het beoogde resultaat geleid. Door recente ontwikkelingen is het voor het bestuur van SWJJH niet meer mogelijk om de toegemeten taken te vervullen. In een bijzondere bestuursvergadering heeft het bestuur daarom unaniem besloten om de stichting met ingang van 1 september 2015 op te heffen. Het huidige bestuur zal de lopende zaken netjes afhandelen en regelmatig met de gemeente de voortgang bespreken."

Ook de gemeente betreurt de opheffing van de SWJJH, meldt Elly Beens, de wethouder Welzijn. "In overleg met alle belanghebbenden doen wij er alles aan om het werk doorgang te laten vinden. Wij proberen deze situatie zo snel mogelijk op te lossen en het jeugd- en jongerenwerk in Heiloo voor de toekomst nieuwe impulsen te geven." Op dit moment voert de gemeente gesprekken om het jeugd- en jongerenwerk tijdelijk onder te brengen bij een andere organisatie. Zij hoopt dat er zo snel mogelijk weer activiteiten georganiseerd kunnen worden. In de maanden augustus tot oktober evalueert de gemeente het jeugd- en jongerenwerk om vast te stellen wat goed ging, wat beter kan en welke wensen en ideeën er leven onder de jongeren. De uitkomst hiervan wordt gebruikt als input voor de toekomst.

"De vrijwilligers zijn zeer gemotiveerd om het nieuwe jeugd- en jongerenwerk in Heiloo gestalte te geven," verzekert Engelsman. Vaste vrijwilliger Joran Nederveen (19) beaamt dat. Hij heeft zich altijd met veel plezier en succes ingezet voor SWJJH. "Tendenz werd goed bezocht. Op de inloopmiddagen hadden we doorgaans 10 tot 15 bezoekers, maar bij bijzondere activiteiten was dat wel het dubbele. Ook BukBuk heeft successen gekend. Bij de Spooktocht van de BukBuk waren ruim 100 vrijwilligers betrokken. Toen trokken we 750 bezoekers. De gemeente mikt nu op ambulant jongerenwerk. Dat is op zich oké, maar als je jongeren van de straat wilt halen, moeten ze ook een plek hebben waar ze welkom zijn. Waar ze terecht kunnen – voor de gezelligheid, maar ook om bij iemand hun hart te kunnen luchten over de problemen waar ze tegenaan lopen. In BukBuk konden jongeren bovendien van alles leren: feesten organiseren, bier tappen, zich ontwikkelen als dj of licht- en geluidtechnicus. Er gebeurt zoveel meer dan mensen denken."

Nostalgische straatmarkt

Lekker struinen én tijd voor een praatje tijdens de jaarlijkse straatmarkt in de Dompvloetlaan in Heiloo. Peter Bijkerk

HEILOO – Geen grootse attracties en spektakel, wél kleinschalige gezelligheid. Op zondag 30 augustus 2015 kunnen liefhebbers van een echte nostalgische straatmarkt hun hart ophalen.

De bewoners van de Dompvloetlaan in Heiloo hebben hun zolders en garages opgeruimd. Ze verkopen hun zorgvuldig gekoesterde spulletjes tussen 10.00 en 16.00 uur. De Heilooër Dompvloetlaan is op deze laatste zondag in augustus gevuld met tafels, kleden en kraampjes vol spullen voor jong en oud. Te koop zijn boeken, speelgoed, potten, pannen en snuisterijen. Maar ook kleding, elektrische apparaten en meer voor huis, tuin, hobby en vrije tijd. Lekker struinen, kijken en kopen dus. Maar ook nog 'ouderwets' tijd en gelegenheid om elkaar te ontmoeten en gezellig een praatje te maken. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de straat het domein van voetgangers en afgesloten voor ander verkeer.

Reünie van oud-leerlingen Mariaschool

De oude klas van de Mariaschool (1970-1976)

HEILOO - Afgelopen zaterdag is er wederom een reünie gehouden voor de oud-leerlingen van de Mariaschool (1970-1976).

Dit keer speciaal voor Erna Stassen. Zij is uit Canada overgekomen om mooie herinneringen te delen. Het werd een weergaloze dag. Perfect georganiseerd door Jan Kraakman. De heer Starink, leraar 4e klas, was speciale gast. We hadden prachtig weer, Herberg Jan had een en ander goed verzorgd en als klap op de vuurpijl konden we afzakken naar Dolfinn Rocks, kortom een dag om nooit te vergeten.

Dolfinn Rocks: groot succes en prachtig weer

Ook voor de kinderen was er genoeg te doen afgelopen weekend. Foto: Jack Schaap

HEILOO - De zonovergoten 10e editie van Dolfinn Rocks afgelopen zaterdag was een daverend succes. Het prachtige weer zette de dag veel positiviteit en vrolijkheid bij. De kinderen hebben gezwierd, gezwaaid, gebubbeld en gesnikt. Vanaf het podium klonken de rockende klanken van de bands en artiesten. Het festival is geheel probleemloos verlopen met nog een speciaal hoogtepunt; het blauwe kerkje. De opbrengsten van Dolfinn Rocks komen geheel ten goede aan Stichting Dolfinn, die als doel heeft "meer leren en genieten voor kinderen met een beperking". Tijdens Dolfinn Rocks heeft Uitkijkpost voor het eerst live beelden uitgezonden. Op uitkijkpost.nl kon men de artiesten op het Looplein volgen, de muziek beluisteren en het publiek bekijken. Leuk om te zien hoe de drukte toenam in de loop van de dag. De live stream met tevens een Twitterfeed was een succes, in totaal is er 75 uur door 474 kijkers naar de beelden gekeken. Om 22.30 uur is de muziek en dus ook stream beëindigd.

Ook 's avonds was het een drukte van jewelste bij Dolfinn Rocks. Op de achtergrond de blauw verlichte 'Witte' Kerk. Foto: John Hoetjes

Tien vragen aan Lisanne Martinez Oliver-Jacobse

Mijn naam is Lisanne Martinez Oliver-Jacobse en ik ben 26 jaar oud. Vorig jaar startte ik mijn eigen bedrijfje voor huiswerkbegeleiding en bijlessen: Homework Coach.

1. Waar bent u geboren en getogen?
Ik heb mijn hele leven in Alkmaar-Daalmeer gewoond, met uitzondering van 2008, toen ik een halfjaar in Engeland woonde voor mijn opleiding tot docent Engels. Sinds mijn trouwen in 2013 woon ik in het prachtige Heiloo.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u nu uitoefenen?
Waarschijnlijk ski- of snowboardinstructrice. Wintersport is echt mijn passie, en lesgeven doe ik haast automatisch, dus dat klinkt ideaal.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten en wat zou u zeggen en vragen?
Het lijkt me heel erg interessant om mensen uit de oudheid te ontmoeten en dan te vragen naar hun beleving van de bekende geschiedenisverhalen.

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?
Buitenspelen met mijn zus, en vooral het klimmen in onze boom: voor ons huis stond een prachtige wilg waar wij vaak in te vinden waren.

5. Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?
De wijk tussen de Zeeweg, Ringweg, de Dors en de Bayershofweg. Dat ziet er zó idyllisch, romantisch en dorps uit dat toen ik daar voor het eerst liep, ik mij in Engeland waande.

6. Waarvoor kunnen ze u nachts wakker maken?
Ik zou het fantastisch vinden om ooit het noorderlicht te zien, dus als dat mogelijk is: heel graag.

7. Wat was het beste advies dat u ooit kreeg?
Leef gebalanceerd. Niemand kan alles perfect doen, of juist alles laten gaan. Werk dus zo hard je kunt, maar neem ook genoeg rust en geniet van beiden.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van u?
Onder andere door mijn hobby als postbezorger, heb ik in korte tijd veel van Heiloo gezien. Hoewel ik er nog maar kort woon, voel ik mij al echt een Heilooër!

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?
Meer duidelijkheid over de bouwplannen in het Zuiderloo. Ik zou graag willen weten wanneer we bouwwerkzaamheden kunnen verwachten, maar vind het nergens terug.

10. Antwoord op persoonlijke vraag van uw voorganger aan u: Bij wie ligt volgens jou de meeste verantwoording als het gaat om de huiswerkbegeleiding van onze kinderen: bij de ouders of bij school?
Huiswerk wordt per definitie thuis gemaakt, dus hebben ouders er het meeste zicht op. Toch heeft de school de kennis en ervaring om leerlingen te leren hoe ze hun huiswerk het best kunnen aanpakken. Idealiter is het dus een goede samenwerking tussen school, ouders en leerling.

Ik nomineer voor de volgende 10 vragen: Tibor Wiese. Tibor heeft eigen bedrijven in voedingsadvies en in zwangerschaps-, baby- voedsel- en bruidsfotografie.

Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is: hoe zorg je ervoor dat ook mensen die niet fotogeniek zijn, goed op de foto staan?

Met vriendelijke groet,
Lisanne Martinez

De magie van Shikoku

Yvonne Schoutsen met haar nieuwe boek 'De magie van Shikoku'

HEILOO - Zondagmiddag 30 augustus vindt de boekpresentatie plaats van het boek 'De magie van Shikoku' van schrijfster Yvonne Schoutsen uit Heiloo.

"Ik sta er alleen voor. De stok in mijn rechterhand is van licht vurenhout. Hij reikt tot mijn borst en ik heb er een gewatteerd hoesje van paars leer overheen gedaan, met een belletje eraan. Om het lang vast te kunnen houden. We zullen samen twee maanden lang over dit eiland wandelen. Twaalfhonderd kilometer te gaan..." Dit zijn de eerste regels uit het boek 'De magie van Shikoku' van Yvonne Schoutsen uit Heiloo. Het boek beschrijft de pelgrimstocht die zij maakte in Japan. De boekpresentatie wordt gehouden aan de Oosterzijweg 4 in Heiloo. U bent van harte welkom na aanmelding via de website www.demagievanshikoku.tk

Een mooie dag voor een gouden wens

v.l.n.r. mw. Osinga, Mw. Veenis en Mw.Nagel met hun 3 wensbegeleiders.

HEILOO - De drie dames: mw. Nagel, mw. Osinga en mw. Veenis hadden een wens. De een wilde naar de Zaanse Schans, de twee anderen hadden de wens om te gaan varen. Op zondag 9 augustus jl. werden zij met de wensbegeleiders opgehaald in de Loet, ze gingen naar Akersloot.

Daar lag de boot "Hoorntje" klaar om naar de Zaanse Schans af te varen. Over het water voorbij gaan aan de overs en aan boord heerlijk verwend worden met koffie en gebak. Aangekomen bij het openluchtmuseum aan de Zaan konden de dames een kijkje nemen bij de historische huisjes en winkeltjes. Bij het bekende bakkerswinkeltje heeft één van de dames zo'n overheerlijke duivekater gekocht. Met een ijsje en een fijne wandeling tussen mooie monumentale bezienswaardigheden uit de 18e en 19e eeuw hebben de dames zichtbaar genoten. Hierna ging de terugvaart via De Woude en Spijkerboor naar Akersloot. Volmondig lieten de dames weten dat hun wens; een uitstapje naar de Zaanse Schans, een gouden middag was. Heeft u ook een echte wens? Iets dat u anders niet voor elkaar zou krijgen of iets dat u al zo lang wilt? Gouden Dagen Heiloo wil heel graag zulke wensen realiseren. Vul een wenskaart in; deze zijn verkrijgbaar bij Het Trefpunt en beide Woonzorgcentra; De Loet en Overkerck in Heiloo. Kijk voor meer informatie op www.goudendagen.nl of neem contact op met de coördinator 06 20409016 goudendagenheiloo@gmail.com

Nazomer-wandeling in de Noorderneg

De Parnassia is een van de weinige planten die in deze tijd nog bloeit.

HEILOO - Terwijl wij nog genieten van de zomer, bereidt de natuur zich al voor op de winter. Op zondagochtend 30 augustus laat een natuurgids van de IVN-gidsengroep Heiloo u graag zien hoe de natuur in de Noorderneg zich voorbereidt op de komende herfst en winter.

Een enkele plant bloeit nog, waaronder het prachtige Parnassia. Veel planten verspreiden hun zaden al. Hoe doen zij dat? En welke bessen zien we al aan de struiken? We verzamelen om 10 uur op de parkeerplaats van zwembad Het Baafje, De Omloop 11 in Heiloo. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Met waterdichte schoenen houdt u uw voeten droog, een loep maakt de bloemen en planten nog meer bijzonder. Iedereen is welkom.Vooraf aanmelden is niet nodig. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl , of bellen naar (072)-5325110; kijk ook op http://www.ivnnkl.net.

5-jarig jubileum met Fletcher Hotel-Restaurant Heiloo

Onder andere Jennifer Ewbank zal optreden om het jubileum te vieren.

HEILOO - Dit jaar is het vijf jaar geleden dat Fletcher Hotels het Golden Tullip hotel aan de Kennemerstraatweg over heeft genomen en dat laten ze niet ongemerkt voorbij gaan. Fletcher Hotels opende vorige maand het 68e Fletcher hotel in Doorwerth en is daarmee ook uitgeroepen tot grootste hotelketen van Nederland.

In Hotel-Restaurant Heiloo komen ook veel gevarieerde evenementen voorbij, zoals Nostalgie, Gletsjer en Walkman vs Discman. Jaarlijks zorgen deze evenementen voor volle zalen. Op 19 september geven de 3JS een exclusief concert in het hotel. Evenemententak Fletcher Events, waar Heilooër Hugo Kraakman werkt, heeft samen met hotelmanager Martin Oudshoorn een speciale agenda voor de komende periode samengesteld waarbij er nu wegens het jubileum flink geprofiteerd kan worden. Tot en met 12 september kan voor 3 evenementen met een flinke korting tickets gereserveerd worden. Op donderdag 24 september staat de vijfde editie van het Magic Cabaret Theater Diner met Rob & Emiel op het programma. Tijdens deze avond wordt er een culinair 5-gangen diner geserveerd. Normaal € 49,50, nu € 44,50 p.p. Ook geeft Wibi Soerjadi een tweede concert op zondag 18 oktober. Op dit moment geldt een korting van € 10,- korting op een ticket. Deze korting is te gebruiken op het concertticket van € 45,- p.p. of ticket met 5-gangen diner van € 75,- p.p. Onder het genot van een 3-gangen diner wordt er op zaterdag 31 oktober een concert gegeven door niemand minder dan Jennifer Ewbank. In deze periode betaalt u geen € 37,50 p.p. maar slechts € 32,50 p.p. Meer informatie of reserveren? Bel 072 – 505 22 44 of mail info@fletcherhotelheiloo.nl Kaarten met korting zijn ook te bestellen op www.FletcherEvents.nl/jubileum. Fletcher Hotel-Restaurant Heiloo, Kennemerstraatweg 425, info@fletcherhotelheiloo.nl

Bedrijf belicht: Harsveld Verzekeringen

Aron Harsveld kijkt met andere ogen naar verzekeringen

Harsveld Verzekeringen

Kennemerstraatweg 382, 1851 BK Heiloo, telefoon 072 - 582 56 60 / 06 - 11 70 37 81 e-mail: aron@harsveldverzekeringen.nl www. harsveldverzekeringen.nl

Voor veel mensen is het goed regelen van de nodige verzekeringen vaak nogal een ondergeschoven kindje. Iets wat 'ook nog even moet gebeuren', maar jammerlijk genoeg nog weleens op de lange baan wordt geschoven. Harsveld Verzekeringen staat er voor om dat allemaal uit handen te nemen, middels gedegen kennis, een fijne persoonlijke benadering en de juiste verzekeringen geheel op maat.

Bij het bedrijfslogo springt direct de slogan 'Eyeopener in verzekeringen' in het oog. Dat vraagt kort na binnenkomst en de onmisbare verse koffie uiteraard om tekst en uitleg. "Haha… ja, dat is inmiddels al een tijdje mijn credo. De gedachte erachter is, om samen met iemand eens met andere ogen naar de lopende en eventueel nog ontbrekende verzekeringen te kijken", legt Aron Harsveld uit. "Daarbij streef ik ernaar altijd minimaal hetzelfde te kunnen bieden, maar vanzelfsprekend het liefst net iets beter." Zo'n adviserend en vrijblijvend gesprek vindt plaats in een persoonlijke en ongedwongen sfeer, met de nodige laagdrempeligheid die menig klant uit Heiloo en omgeving merkbaar waardeert.

Andere richting

Aron Harsveld heeft ruim 25 jaar ervaring in de verzekeringswereld en daarmee een zeer grondige kennis in huis. Hij heeft de hoogste bekwaamheid op zijn geliefde vakgebied behaald, en is reeds vijf jaar actief als zelfstandige. Begin dit jaar betrok hij met zijn bedrijf een prachtig moderne bedrijfsruimte aan de Kennemerstraatweg, waar hij mensen in alle rust kan ontvangen voor een adviesgesprek. "Zoals gezegd gaan we dan samen om de tafel en laat ik iemand wat verzekeringen betreft eens een andere richting opkijken. Niet met de bekende lange, vaak amper begrijpelijke verhalen, maar juist op een vlotte en leuke manier zodat het een helder en volgbaar verhaal wordt."

Privé en zakelijk

Wat voor advies er ook uitrolt, Harsveld Verzekeringen kan afhankelijk van de pakketgrootte een bepaalde korting hanteren die op jaarbasis aardig kan oplopen. Zo'n vrijblijvend adviesgesprek kan derhalve nooit kwaad en loont zelfs in veel gevallen de moeite. Privé gezien loopt het uiteen van verzekeringen voor woonhuis, auto, rechtsbijstand tot aansprakelijkheid en zorg. Op zakelijk gebied valt te denken aan de bedrijfsauto en -schade, rechtsbijstand, ziekteverzuim en aansprakelijkheid. Daarbij werkt Harsveld Verzekeringen volledig onafhankelijk en heeft hij goede contacten met diverse aansprekende verzekeringsmaatschappijen, waaronder NH1816 Verzekeringen.

Dolfinn Rocks

Als geboren en getogen Heilooënaar draagt Aron Harsveld altijd zorg voor persoonlijke betrokkenheid bij verschillende plaatselijke verenigingen en evenementen. Zo overhandigde hij afgelopen zaterdag nog een welkome cheque aan de organisatie van Dolfinn Rocks, dat die dag de tiende editie vierde. Aanwezigen konden een gratis verzekeringsscan laten maken. Bij Harsveld Verzekeringen valt deze belangrijke materie immers met andere ogen te zien.

Enthousiaste amateur theatermakers gezocht

HEILOO - Voor het project Theaterbende Heiloo 18+ zijn nog enthousiaste theatermakers nodig.

Het theater van de dag vindt als volgt plaats: De spelers krijgen hun script en de voorstelling is inclusief kostuum en decor. Na 12 uur ploeteren, instuderen en regisseren staat er een voorstelling voor publiek klaar. Dit nieuwe concept is voor spelers een uitdaging. Voor het publiek is het leuk om te zien wat spelers kunnen bewerkstelligen in 12 uur tijd. Cursusduur: 2 dagen (ontmoetingsdag en speldag.) Tarief: voor 2 dagen plezier € 35.00 pp ( incl. lunch en diner) Wie gaat die uitdaging aan? Meld je nu aan: info@theaterbende-heiloo.nl

Echtpaar Oudhoff 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Oudhoff met burgemeester Romeyn. Foto: Stip fotografie

HEILOO - Groot feest vorige week dinsdag bij de familie Oudhoff, mevrouw (85) en meneer (84) zijn vandaag 60 jaar getrouwd.

Het echtpaar heeft elkaar 70 jaar geleden leren kennen in het ouderlijk huis van mevrouw aan de Achterweg in Limmen. Meneer, geboren en getogen in Heiloo kwam daar en is nooit meer weggegaan. Het echtpaar, dat nog steeds zelfstandig woont, heeft op 3 plaatsen in Heiloo gewoond. Meneer Oudhoff is werkzaam geweest als bomenrooier en daarna heeft hij 35 jaar als kraanmachinist bij GP Groot gewerkt. Mevrouw Oudhoff heeft de zorg gehad voor de drie dochters van het echtpaar. Inmiddels zijn ze ook de gelukkige grootouders van 1 kleindochter en 2 kleinzoons. Meneer heeft twee grote hobby's; houtbewerken en tuinieren. Het echtpaar heeft het 60-jarig huwelijk afgelopen zondag met een gebedsdienst in Limmen en een feest in Klein Varnebroek gevierd. Vorige week kwam burgemeester Romeyn met een mooie bos bloemen en een cadeau het echtpaar feliciteren.

foto en tekst: Stip Fotografie

Boekenmarkt Trefpunt

HEILOO - Op zaterdag 29 augustus van 10.00 tot 13.00 uur is er de maandelijkse boekenmarkt in het Trefpunt, aan de Abraham du Bois-hof 2 in
Heiloo. De entree is gratis.

De opbrengst van deze boekenmarkt is bestemd voor sociaal-culturele activiteiten en goede doelen. Als u nog boeken en platen heeft, die u kwijt wilt, kunt u ze altijd naar het Trefpunt in Heiloo brengen. Het Trefpunt is op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur open. U kunt ook bellen, tel. 072-5331297, dan wordt een afspraak gemaakt om ze op te halen.

Wekelijkse klaverjasavonden

HEILOO - Maandag 31 Augustus a.s. starten we weer met onze wekelijkse klaverjasavonden in het cultureel centrum De Strandwal.

Wilt u eens een avondje meemaken, dan bent U van harte welkom. We spelen in competitieverband. De zaal is om 7 uur open en we beginnen om half acht. Graag tot ziens.

Baby-uurtje in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Voorlezen aan je baby? Boekjes uitzoeken en tips uitwisselen? Andere (groot-)ouders ontmoeten met een kopje koffie of thee erbij?

Dat kan in de bibliotheek. Elke eerste donderdag van de maand om 10.30 uur is er een speciaal baby-uurtje in de BoekStarthoek van de bibliotheek. Je bent van harte welkom met je baby (0-1 jaar). De toegang is vrij, graag even aanmelden vooraf op info@bibliotheekheiloo.nl of telefonisch via 072-5330670.

Rommelmarkt op Groot Barlaken

HEILOO - Bewoners van Plan Oost houden op zondag 30 augustus een buurtrommelmarkt op het Groot Barlaken in Heiloo. Tussen 10 en 15 uur mag iedereen rondneuzen tussen het aanbod van kleding,huisraad,boeken, speelgoed, meubels en andere snuisterijen.

Mantelzorgers ontmoetingsgroep

HEILOO - Het Mantelzorgcentrum organiseert 24 september wederom een ontmoetingsgroep voor mantelzorgers in de gemeente Heiloo. De mantelzorgers kunnen elkaar daar treffen, in gesprek gaan en ervaren dat zij er niet alleen voor staan.

Dat er dit jaar veel veranderd is voor mantelzorgers, moge inmiddels duidelijk zijn. De gemeente heeft de taak gekregen de mantelzorger actief te ondersteunen en vult dit op eigen wijze in. Op de bijeenkomst van donderdag 24 september, maken mantelzorgers uit de gemeente Heiloo en wethouder Elly Beens kennis met elkaar en gaan zij de dialoog aan. Mantelzorgers kunnen deze ochtend hun verhaal doen, de wethouder hoort graag van de mantelzorgers wat hun bezig houdt als zij vertellen over hun zorgsituatie. De ochtend duurt van 10.00 tot 11.30 uur en er zijn geen kosten aan verbonden. Mantelzorgers uit Heiloo zijn, na aanmelding, van harte welkom! Locatie: Mantelzorgcentrum aan de Strandwal 22a (terrein GGZ, achter het Willibrordusgebouw.

Zomeravondconcert Witte Kerk

Manja Smits op de harp.

HEILOO - Onder de titel Songs from the Isles klinkt op vrijdagavond 28 augustus in de Witte Kerk van Heiloo een prachtige selectie Engelse liederen van John Dowland, Benjamin Britten, Henry Purcell, Ivor Gurney en Gustav Holst in betoverende bewerkingen voor zang, altviool en harp.

Van Benjamin Britten is tevens het schitterende Lachrymae voor altviool en harp te horen, dat geïnspireerd is op een lied van John Dowland. Ook delen uit diens Suite voor harp solo staan op dit bijzondere programma. De uitvoerenden zijn de veelgevraagde en veelzijdige tenor Joost van der Linden, altvioliste Suzanne Dijkstra, die vorig jaar in de Winterserie indruk maakte met haar prachtige spel en toonaangevend harpiste Manja Smits, die ook in de Witte Kerk geen onbekende is. Het concert begint om 20.30 uur. Het derde en laatste concert van deze zomerserie is op 11 september, dan speelt het Apollo Blaassextet. Kaarten: €15 per concert (jongeren €10), €35 voor de hele serie (jongeren €25), incl. consumptie. Reservering via www.concertenwittekerk.nl of 06 45184525. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de Schrijverij, Heerenweg 199, Heiloo.

Eensgezindheid goede tweede op muziekwedstrijd

DEN HAAG - Het Frysk Jeugd Orkest is de winnaar van de muziekwedstrijd die is uitgeschreven door het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. Het orkest heeft een optreden gewonnen tijdens de slotviering van 200 jaar Koninkrijk in Koninklijk theater Carré. De inzending van muziekverenging 'Eensgezindheid' uit Heiloo won de tweede prijs.

Volgens de jury (Jan Cober) was de inzending van Eensgezindheid heel origineel omdat het orkest muzikaliteit aan creativiteit wist te binden. Het thema "spelen in vrijheid" was ook uitstekend gekozen. Hel filmpje stal de harten van de juryleden, aldus het juryrapport. De muzikale uitvoering schoot daarentegen iets te kort te opzichte van het Frysk Jeugdorkest waardoor het de eerste prijs niet haalde. De winnende film is te bekijken op www.200jaarkoninkrijk.nl. De jury van de muziekwedstrijd bestaat uit zangeres Izaline Calister, presentatrice Milouska Meulens, dirigent Jan Cober en Carl Wittrock, de componist van het stuk 'Van Oranje'. Zij hebben niet alleen gekeken naar wie het stuk muzikaal technisch het meest hoogwaardig heeft uitgevoerd, maar vooral naar welk orkest zo goed mogelijk de ziel van het stuk heeft opgepakt. Verder heeft de jury de originaliteit van de uitvoering beoordeeld. Volgens het viertal was de inzending van het Het Frysk Jeugdorkest de beste. "Het Frysk Jeugdorkest heeft een prachtige uitvoering van hoog niveau ten gehore gebracht, met goed samenspel en een mooie interpretatie van de partituur. Het is een genot om naar deze uitvoering te luisteren.

Kinderactiviteiten in bibliotheek

HEILOO - De laatste vrijdag van de maand augustus (28 augustus, 10.30 – 11.30 uur) organiseert Bibliotheek Heiloo weer een Peuterochtend. Deze keer staat het boek centraal: Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde van Guido van Genechten.

We gaan niet alleen luisteren hoe Tito wordt voorgelezen, we gaan ook oefenen met de vormen die in dit boek voorkomen. Een gezellige ochtend rond boeken voor kinderen van 2 tot 4 jaar (en hun ouders/oppas). En dan natuurlijk ook weer een voorleesfeestje op de eerste woensdag van de maand (woensdag 2 september, 14.30 – 15.30 uur). Er wordt voorgelezen uit: Beer is jarig van Bonny Becker.
Alle kinderen van 3 tot 7 jaar zijn van harte welkom. Na het voorlezen wordt er natuurlijk nog even geknutseld/getekend. Iedere laatste zaterdag van de maand kan er de hele dag (29 augustus, 10.00 - 14.00 uur) worden gespeeld tijdens het maandelijkse Speelgoedparcours. Voor alle kinderen ligt de gratis strippenkaart van de speelotheek klaar. Kom en ontdek het leukste speelgoed van de bieb.

Grafschennis

Bas Dekker,14 jaar jong, weggerukt uit het leven door een noodlottig ongeval op de N9 op 20 augustus 2011. Voor elke ouder de ergste nachtmerrie. Kan het nog erger? Ja dus; grafschennis.

Bas had tientallen vrienden en vriendinnen en zijn ouders hebben een grote familie- en vriendenkring. Allemaal leven ze vier jaar na het ongeval nog mee met Harry, Madeleine en broer Tom. Elk jaar wordt zijn graf op twee dagen in het jaar, 20 april en 20 augustus, de geboorte- en sterfdag, als bijna een bedevaartplaats bezocht. Knuffels, tekeningen, bloemen, beeldjes, brieven en plantjes. Oude klasgenoten kunnen hem niet vergeten en komen zelfs op ons huisadres langs met bloemen. Zo ontzettend lief. Zo hartverwarmend. Dat is wat een ouder in rouw wil, je kind mag niet vergeten worden. Maar anderen plukken daar de vruchten van en in dit geval de bloemen. Vol afschuw aanschouw ik zijn graf, 2 dagen na de 20ste augustus. Er zijn bezoekers geweest die niet welkom zijn; zijn graf was een puinhoop. De zwart-marmeren steen lag vol zand. Bloemen overhoop, een hartjesketting gebroken en voor ons het ergste; bloemen gejat. Waarom? Dit voelt als een dolksteek. Iedereen die langsloopt bij Bas is altijd vol complimenten hoe wij Bas gedenken. Zo warm, voor ons zo speciaal. Het bezoek aan Bas krijgt voor mij een nieuwe dimensie. Wat tref ik nu weer aan? Met een brok in mijn keel schrijf ik deze brief. Ik ga zo weer naar mijn jongen. Zijn graf moet er mooi uitzien. Ik wil op mijn manier nog voor hem zorgen, maar met grafschenners in Heiloo! Ik maak me zorgen. Respectloos, te erg. Laat onze jongen met rust.

Harry Dekker

Willibrordus Draait Door zoekt nog vrijwilligers

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@cultuurkoepel nl

HEILOO - De eerste editie van het festival 'Willibrordus Draait Door' op 17, 18 en 19 september op het landgoed Willibrordus wordt een inspirerend en kleurrijk festival dat voor iedereen toegankelijk is.

Het wordt iets heel bijzonders, er is van alles te beleven. Rondom het festival zijn veel werkzaamheden uit te voeren. Voor de cultuurkoepel is een groot aantal landgoed-medewerkers als vrijwilliger actief. Tijdens het festival zijn ze volop actief. Ze zoeken collega's die rondom het festival willen helpen. In de dagen vooraf is genoeg te doen en ook tijdens het festival. Zoals het begeleiden van artiesten, publiek, de ontvangst van gasten, werkzaamheden in de kiosk, gereedmaken van zalen etc. Als je het leuk vindt om aan het kleurige festival mee te werken meld je dan aan via info@cultuurkoepel.nl of 06 20551899.

Vleermuizen zoeken in landgoed Ter Coulster

HEILOO - Komend weekend is de "Nacht van de Vleermuis". Een Europees evenement waarvoor overal excursies georganiseerd worden. Onder leiding van vleermuisonderzoeker Bernard van Duijnen gaan we zaterdagavond 29 augustus op zoek naar vleermuizen.

We beginnen in de schemer en genieten van de geluiden in het langzaam donker wordende bos. Met speciale apparatuur wordt er gezocht naar de verschillende soorten vleermuizen. Om 20.30 uur wordt er verzameld bij de ingang van het landgoed Ter Coulster aan de Kennemerstraatweg, Heiloo. De duur van de excursie is 1,5 tot 2 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar omdat het aantal plaatsen beperkt is graag vooraf opgeven. Opgeven bij: meer_vleermuizen@xs4all.nl onder vermelding van het aantal personen. Bij slecht weer vliegen er geen vleermuizen en gaat de excursie niet door.

Vriendenconcert in de Ter Coulsterkerk

Andre Knevel en Liselotte Rokyta.

HEILOO - Donderdagavond 3 september a.s vindt er in de Ter Coulsterkerk te Heiloo een bijzonder vriendenconcert plaats. Aanvang 20.00 uur.

De in Nederland geboren organist Andre Knevel, die al jaren in Canada woont, komt elk jaar al vele jaren in de zomermaanden naar Nederland om een aantal concerten te geven. Ook de in Nederland geboren panfluittise Liselotte Rokyta, thans wonende in Tsjechië vergezelt de Candese organist. Zij zijn zo'n ruim 30 jaar bevriend met de Zaanse organist Dub de Vries, in Heiloo geen onbekende, en bekend van de vele concerten die hij in Heiloo heeft gespeeld. Ook pianist Arie Horst heeft zich de laatste jaren toegevoegd aan deze vriendenconcerten. Er is een gevarieerd programma samengesteld, en voor elk wat wils. De entree bedraagt € 10-. Kaartverkoop voor aanvang concert.

Julianaklooster

Schade toegebracht aan het Julianaklooster.

"Het is heel erg naar voor de zusters die hier wonen", getuigt Nars Beemster, de rector van de Bedevaartplaats Onze Lieve Vrouw ter Nood, nadat er opnieuw aanzienlijke schade is toegebracht aan het Julianaklooster aan de Hoogeweg. "Het is gebeurd in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 augustus. Het is ook niet de eerste keer. Vorig jaar werd de elektriciteit van de poort vernield en werden er ook al bierflesjes door de ramen gesmeten. De zusters die hier nu wonen doen niemand kwaad, maar voelen zich niet meer veilig in hun huis. Als er dan ook mensen zijn die iets gezien hebben hopen we dat ze het ons melden, want dan kunnen we de politie inschakelen. Dit is heel erg akelig".

De Zonnebloem Heiloo ook bij Sail

De deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem waren klaar voor een dagje uit.

HEILOO - Donderdagochtend 20 augustus, in alle vroegte stonden de deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem Heiloo al klaar. Samen met de groep uit Bergen werden zij met de bus naar Amsterdam gebracht.

Op uitnodiging van het Rode Kruis konden zij meevaren gedurende een 2 uur durende boottocht langs alle Tallships en vele andere bootjes die in het IJ aangemeerd lagen. Een hele happening en iedereen genoot met volle teugen, mede door het zonnige weer. Tijdens de Sail dagen gingen in totaal 6000 mensen mee met deze twee rondvaartboten, die hiervoor ingezet waren en hiervan waren 1500 deelnemers van de Zonnebloem uit heel Nederland. "Er kan meer dan je denkt" is het motto en dankzij de tomeloze inzet van de vrijwilligers is dat ook nu weer gelukt.

Blue World Heiloo kleurt blauw

Komend weekend liggen de kramen aan de Heerenweg weer vol met jeans.

HEILOO - Op vrijdag 28 en zaterdag 29 Augustus houdt Blue World Heiloo zijn bekende Jeansmarkt. De kramen aan de Heerenweg 144 liggen vol met jeans van bekende merken zoals G Star, Scotch & Soda, Replay, Maison Scotch, Jack and Jones Premium en nog veel meer.

Zowel de dames als de heren kunnen tijdens deze twee dagen hun slag slaan. Bij aankoop van één broek betaald u dan slechts €69,- en bij aankoop van twee broeken krijgt u nog een keer €9,- extra korting op uw tweede broek. Dus zet alvast in de agenda, vrijdag 28 en zaterdag 29 Augustus Jeansmarkt bij Blue World Heiloo en sla uw slag.

Zomerfeest St Radboudschool

Volwassenen en kinderen konden genieten van verschillende optredens

HEILOO - Het nieuwe schooljaar op de Radboudschool is vrijdag 21 augustus met het zomerfeest ingeluid. Traditiegetrouw organiseerde de ouderraad dit feest. Dit jaar was het thema "Disney en anderen."

De kinderen konden allerlei spelletjes doen, zoals touwtje trekken, vlechthangen, blikken gooien en zoenen sjoelen. Ze konden zich laten schminken en hun nagels laten lakken. Er waren suikerspinnen te koop en ijs van Il Fiorentina. De volwassenen (en kinderen) konden genieten van allerlei optredens van kinderen en van Jordy en Sabeau. Er was een cupcakewedstrijd en er was een barbecue met saté, hamburgers en broodjes worst. Het feest werd compleet door het prachtige weer. Tot na achten werd er door groot en klein genoten op het plein.

Canto Ostinato in orgel- en pianoversie

Echtpaar Jeroen en Sandra van Veen.

HEILOO – Een uniek zomeravondconcert gaat het worden, woensdag 9 september 2015 in de Ter Coulsterkerk in Heiloo. Canto Ostinato, de beroemde compositie van de in 2012 overleden Bergense componist Simeon ten Holt (1923-2012), komt voor het eerst in de regio tot klinken in een versie voor orgel en twee piano's. Dit unieke concert wordt georganiseerd door Stichting Vrienden van het Orgel in Alkmaar. Voor de uitvoering tekenen niemand minder dan de internationale concertorganist Aart Bergwerff en het pianistenechtpaar Jeroen en Sandra van Veen. De tijdsduur van het concert is ca. 5 kwartier zonder pauze. Na het concert wordt u uitgenodigd om iets te drinken. Het zomeravondconcert vindt om 20:15 uur plaats in de Ter Coulsterkerk, Holleweg 111, Heiloo. Toegangskaarten kosten € 20,-. Geeft u zich op als donateur van de Vrienden van het orgel (minimaal € 15 per jaar), dan krijgt u € 2,50 korting. Kaarten zijn te bestellen via info@vriendenvanhetorgel.nl, of telefonisch bij de secretaris, dhr. Pieter Buren, 072-5153978. Kijk voor meer informatie op www.vriendenvanhetorgel.nl en www.alkmaarorgelstad.nl.

Fit het najaar weer in met Do-In

HEILOO - Al veel seizoenen geef ik Do-In lessen in Heiloo. Om fit het najaar in te gaan kunt u vanaf 14 september 2015 kennismaken met Do-In.

Do-In is een Japanse bewegingsvorm met nadruk op oefeningen voor de meridianen, waardoor de energiecirculatie vergroot wordt. Voor uw gezondheid is het belangrijk dat de energie vrij door het hele lichaam kan stromen. Om deze energie te bevorderen worden tijdens de Do-In lessen rustige strekkingen, drukpuntmassage en ritmisch kloppen gedaan. De Do-In lessen starten op maandag, 14 september 2015 van 19.30 – 20.30 uur in de Ypsalon te Heiloo; en vrijdag, 18 september 2015 van 08.45 – 09.45 uur in de voormalige Hofdijkschool in Heiloo. Bel voor meer informatie: John Compas tel. 06-46318915

Nieuwe buurtbus gaat vanaf 7 september rijden

Er is al grote belangstelling voor de nieuwe buurtbus.

HEILOO - Maandag 14 augustus was het na lang wachten eindelijk zover: de nieuwe bus voor Vereniging Buurtbus Heiloo werd afgeleverd. Hij werd op een oplegger tot op het GGZ-terrein gebracht.

Voordat deze nieuwe bus zijn rondjes in Heiloo kan gaan rijden, moeten eerst alle chauffeurs instructie krijgen in het rijden met deze bus en moeten de reclamestickers van de sponsoren erop geplakt worden. Vrijdag 4 september om 11:30 uur zal Burgemeester Hans Romeyn de bus officieel in gebruik nemen. Vanaf het Stadhuis zal hij een deel van de Buurtbus route rijden. Maandag 7 september gaat deze bus dan volgens de dienstregeling rijden en verdwijnt de oude bus uit het straatbeeld.

Outletmarkt van Ik winkel in Heiloo

HEILOO - Op zondag 30 augustus is de eerste outletmarkt van Ik winkel in Heiloo. Rondom de Witte Kerk staan tussen 11.00 en 17.00 uur meer dan 40 kramen vol met mode, woninginrichting, boeken, sport, potterie, voeding, lingerie, schoenen, auto's en nog veel meer aantrekkelijke koopjes uit de winkels in Heiloo.

De terrassen van Brasserie Veldt, Herberg Jan, De Loocatie, Melange 7 en ijssalon Di Fiorentina zijn open. Deelnemers aan de 1ste outletmarkt van Ik winkel in Heiloo zijn: De Schrijverij, De Ontdekking, Rozing wonen en dromen, Lars Brillen, House of Yarn, Any Animal, Jottum kinderschoenen, Christine van Wijaarda, De Binnentuin, Johan Jansen, Livera, Coen Doen, Aalsmeerse Plantenhal, Sunny Dreams, Ekoplaza, Trendleder, Meerfleur, Karwei, Van der Steen autobedrijf, Schipper style & fashion, Mooi parfumerie, Tally Ho, sporthuis Helling, De Loocatie, Kado en Zo, Blue World, Hema, B.I. Bodywear, Ellen Brantjes fashion, Alleman mode, Bramisha/Patricia Hoorn, kapsalon Bijwaard, Albert Heijn het Hoekstuk, kwekerij De Buitenkans, Impogram, Brasserie Veldt , Herberg Jan, Melange 7 en ijssalon Di Fiorentina.

Uitblinker Perry Bosboom van De Terriërs op Oranje-shirt tijdens EK Hockey

International Robbert Kemperman is trots op het Oranje-shirt met daarop Perry Bosboom.

HEILOO - Tijdens het EK hockey spelen het Nederlandse heren- en dameselftal in een heel speciaal wedstrijdshirt. Hierop staat namelijk de naam van uitblinker Perry Bosboom van De Terriërs uit Heiloo! Hij is een van de 129 vrijwilligers die door zijn clubleden werd betiteld als onmisbare 'uitblinker'. Het uitblinker-shirt is een initiatief van de Rabobank om clubvrijwilligers en hun onmisbare diensten in het zonnetje te zetten. Het EK wordt van 21 t/m 30 augustus in Londen gespeeld.

De Rabobank riep hockeyend Nederland in het afgelopen seizoen op om de uitblinkers van hun eigen vereniging te nomineren. Dat gebeurde massaal en bij De Terriërs werd Perry Bosboom uitgeroepen tot uitblinker. Zijn naam prijkt nu als eerbetoon op het EK shirt van Oranje. Perry is een clubman in hart en nieren. Als speler, als scheidsrechter en op nog veel meer manieren. Het was bij De Terriërs dat Perry jaren geleden zijn vrouw Ingrid, ook heel actief binnen de club, ontmoet heeft. Van het bijzondere shirt is een reuzenexemplaar gemaakt dat tijdens de wedstrijden van Oranje uitgerold wordt op de tribune om de teams aan te moedigen op weg naar – hopelijk - de Europese titels. Een mooie manier om te laten zien dat alle hockeyclubs samen een aandeel hebben in de successen van Oranje, ook De Terriërs. De Rabobank investeert structureel in de top en in de breedte van het hockey. Landelijk door partnerschap met de KNHB, lokaal door clubs zoals De Terriërs in Heiloo te steunen.

IJsclub organiseert weer de jaarlijkse racefiets-toertocht

De IJsclub in Limmen organiseert wederom een racefiets-toertocht.

LIMMEN - Zondag 30 augustus, wordt de GP classic weer gereden. Het concept blijft hetzelfde als vorig jaren. Dat betekent vertrekken om 8.00 uur vanaf GP Groot aan de Hoogeweg grens Limmen-Heiloo.

De totale afstand is ca 100 km. Er wordt gereden met voorrijders die zorgen voor een gemiddelde snelheid van ca 25 km-uur. Op deze manier kunnen ook minder getrainden meerijden en uiteraard ook met helm. Het is een toertocht waar tijd en gelegenheid is voor een praatje tijdens het fietsen en dus geen wedstrijd. De tocht is voor het personeel van GP en de leden en donateurs van Limmer IJsclub. De koffie en gebak tijdens de tussentijdse stop wordt aangeboden door GP. Uiteraard verwachten we dat de GP-rijders in het GP-tenue rijden en de ijsclubleden in hun geel-blauwe outfit. We gaan uit van mooi weer, maar bij heel slecht weer kunnen we besluiten om de tocht af te blazen. Hiervoor kan de website van Limmer IJsclub worden geraadpleegd.

De Foresters en Volendam spelen gelijkspel

HEILOO - De eerste bekerwedstrijd van de Egels was thuis tegen Volendam, een zaterdag-1e-klasser. Omdat er om verschillende redenen geen doelman beschikbaar was, werd Marc Blaauboer gevraagd het doel te verdedigen en hij deed dit met verve.

Het spel ging tijdens de hele wedstrijd over en weer, wat de toeschouwers een leuke middag opleverde. Chris Poulino ging als rechtsback veel de diepte in en bij één zo'n actie legde hij de bal op het hoofd van de nieuwe spits, de jonge Daan Groot: 1–0. Dit werd ook de ruststand. Het rusten ging echter door in de 46e minuut, waardoor Volendam op gemakkelijke wijze gelijk kon maken: 1–1. Op een knappe wijze met een mooi doelpunt kwamen de wijdbroeken zelfs op 1–2. Dat lieten de Egels echter niet op zich zitten en na een scrimmage slaagde Daan Groot er in zijn tweede goal van de middag te maken: 2–2. Met deze stand kwam het einde. Het ziet er naar uit dat De Foresters het komende competitiejaar een sterker elftal op de been kan brengen dan vorig jaar het geval was. Nieuwkomers als Daan Groot en Giovanni blijken zich razendsnel te hebben aangepast aan hun nieuwe omgeving. Op woensdag 26 augustus is de volgende thuiswedstrijd, dan tegen OFC, een tegenstander die met veel nieuwe spelers gaat trachten de Topklasse te bereiken. De aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis.

De Foresters allereerste meiden F-team debuteert glansrijk!

Staand: Maud Ooms, Lily Klaase, Iris Kaandorp, Jip Oostindie. Zittend: Fenna Gouverneur, Ivana Kragtwijk, Daphne Schuurman

HEILOO - In de vroege ochtend van zaterdag 22 augustus 2015 werd er door de F-meiden van De Foresters uit Heiloo historie geschreven door te debuteren in de officiële bekercompetitie van de KNVB.

Nog nooit was een F-meidenteam binnen de club geformeerd en in het seizoen 2015/2016 hebben deze enthousiaste meiden de primeur. Het 'girlpower-gevoel' binnen de club groeit gestaag en de aanwezigheid van onze Oranjeleeuwinnen op het WK in Canada heeft daar zeker aan bijgedragen, maar vanaf nu dus ook in Heiloo door deze gretige en enthousiaste voetballende 7- en 8 jarigen. Met een lach kwamen de meiden het veld op en gedurende de wedstrijd kwamen daar rode wangen en serieuze koppies bij. Er werd door de meiden volop gerend en samengespeeld en ze werden aangemoedigd door een grote groep ouders. Zo won dit 7-tal (geen wissels!) van Zeevogels F4M op karakter en plezier. Na de eerste helft ging het team met 4-3 de kleedkamer in en werd er limonade gedronken en gingen ze er in de tweede helft weer flink tegenaan, waardoor er uiteindelijk met 8-5 werd gewonnen. Het penaltyschieten als slagroom op de taart voor alle speelsters, was het sluitstuk van deze leuke wedstrijd, die overigens goed geleid werd door de eveneens debuterende scheidsrechter Dylan. Het team met de officiële naam F6M wordt in hun ontwikkeling begeleid door drie enthousiaste ouders en de meiden hebben laten zien dat plezier en stevig aanpakken heel goed samengaat. We zoeken nog wel een paar leuke meiden die met ons het veld op- en afgaan met een glimlach. Ben je (bijna) 7 of 8 en zie je het zitten om proef te draaien? Als je lid wordt krijg je gratis een volledig tenue en een eigen drinkbeker. Voor meer informatie stuurt u een mail naar: meidencoordinator@deforesters.nl of belt u met Peter Klaase 06-21281354.

Trias atlete Nienke Madderom Nederlands Kampioen

Nederlands Kampioen Nienke Madderom op de 60 meter horden t/m 13 jaar

HEILOO - Afgelopen weekend heeft Trias junior Nienke Madderom een prestatie van formaat geleverd. In de atletiektempel van Nederland het Olympisch stadion won de D-juniore ( t/m 13 jaar) de D-spelen het officieuze Nationaal kampioenschap op de 60 meter horden. Na ruime overwinningen in de serie en de halve finale was het in de finale niet anders. Met een flinke tegenwind verbeterde Nienke haar clubrecord naar 9.71 seconden. Bij de jongens was het Timme Koster die bij de D- junioren 4e werd op de 80 meter horden. Hoewel de teleurstelling groot was moet Timme toch terugkijken op een geslaagd kampioenschap. Andere deelnemers Casper Peterse , Sijvert Commandeur en Mike Wortel kunnen eveneens terugkijken op een geslaagd kampioenschap. In Antwerpen liepen de Trias zusjes De Witte tijdens de internationale Flanders cup naar overwinningen. Lisanne De Witte won de 400 meter in een persoonlijk record 52.73 seconden. Laura De Witte won de 200 meter in 24.19 seconden. Op de 100 meter verbeterde Laura haar persoonlijk record naar 12.19 seconden. Gezien de harde tegenwind prima prestaties. In Lisse waren het Dave Wesselink en Job Beintema die in actie kwamen. Voor Job Beintema betekende het een rentree na zijn hamstring blessure. Hij won en kan nu zeggen dat ie volledig hersteld is. De sportman van Heiloo zal nog aan enkele wedstrijden deelnemen dit seizoen. Ook werden er op het eigen Triascomplex de clubkampioenschappen georganiseerd. Kijk voor de uitslagen op www.avtrias.nl

Wethouder Hollenberg opent nieuwe gebouw van basisschool het Kleurenorkest

Wethouder Hollenberg opent op feestelijke wijze Het Kleurenorkest aan de Hogeweg.

LIMMEN - Vorige week woensdag uur was het zover. Wethouder Hollenberg verrichtte de officiële opening van het gebouw. Onder luid aftellen van alle kinderen knipte zij het lint door, zodat de kinderen hun nieuwe school via de rode loper konden betreden.

Het oudste en jongste kind van de school mochten het naambord onthullen en trots trokken zij onder luid applaus het doek van de muur. Uiteraard werden er nog een aantal mensen in het zonnetje gezet, zoals de oprichters van de school, Dorien Groot en Bouke de Boer en het team dat keihard heeft gewerkt om er iets moois van te maken. "Wat een prachtige school," dat was de meest gehoorde uitspraak tijdens de officiële opening van basisschool Het Kleurenorkest aan de Hogeweg in Limmen. Jarenlang heeft de school zich in de luwte van het NTINLP instituut aan de Oosterzijweg in Limmen kunnen ontwikkelen. Maar de laatste jaren groeide het kleurenorkest uit zijn jasje. Steeds meer kinderen uit Limmen en omgeving vinden hun weg naar de school waar opvoeding en onderwijs hand in hand gaan. Dit schooljaar startte men met 105 leerlingen, een recordaantal. Directrice Els Vonk was dan ook zeer verheugd de kinderen en hun ouders in maart dit jaar de boodschap te kunnen geven dat het schoolgebouw van de Pax Christie vrijkwam en aan het Kleurenorkest was toegezegd. De leerkrachten kunnen trots zijn op hun werkplek. Dit jaar krijgen de kinderen les in frisse, lichte lokalen, waar bewust veel gewerkt is met kleur. De grote raampartijen, die een prachtig licht door de school verspreiden benadrukken de open sfeer, waar het Kleurenorkest zo bekend om staat. Al met al belooft dit voor de kinderen, de ouders en het team van het Kleurenorkest, een heel mooi nieuw schooljaar te worden.

Open ochtend in de Vredeburg

LIMMEN - Woensdag 2 september is de traditionele start van de activiteiten in het nieuwe seizoen 2015–2016. Op verzoek van velen wordt de seizoensopening vooraf gegaan met een Woord- en Communieviering in onze parochiekerk H. Cornelius, aanvang 9.00 uur. Voorganger is pastor J. Olling.

Om 9.30 uur gaat de zaal open in "De Vredeburg", alwaar u zult worden ontvangen met een kop koffie of thee. De opening van de bijeenkomst is om 9.45 uur met mededelingen, een verslag over het seizoen 2014–2015 en een presentatie van de activiteiten in het nieuwe seizoen 2015–2016. Vervolgens is er een toelichting op het financiële resultaat van 2014 in Limmen en van het Project Belastingteruggave voor Senioren met een laag inkomen. Na het officiële gedeelte is er pauze waarin een kop koffie of thee zal worden geserveerd. Na de pauze om 10.15 uur gaat het over '400 jaar tulp' door Max Nuyens vrijwilliger bij "De Hortus Bulborum." De Hortus Bulborum is de enige bollentuin ter wereld waar ruim 4000 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten, en andere veelal historische voorjaarsbloeiende bolgewassen bloeien. In deze tuin worden oude bolgewassen voor het nageslacht bewaard, die commercieel nauwelijks meer interessant zijn. De Hortus Bulborum heeft als belangrijkste doel om deze rassen in stand te houden. Elk voorjaar kleuren de veldjes in de meest uiteenlopende tinten. Max Nuyens neemt u mee op zijn wandeling door de geschiedenis van 400 jaar tulp. Het belooft een waardevolle ochtend te worden. Iedere belangstellende is van harte welkom. De ochtend wordt afgesloten onder het genot van een drankje en een hapje. Senioren uit Limmen en omgeving zijn van harte welkom op deze ochtend, die georganiseerd wordt door de KBO-Activiteitencommissie Limmen.

Zangkoor Erato Egmond start met nieuw seizoen

Het Erato Egmond koor tijdens een optreden in Hortus Alkmaar

EGMOND AAN DEN HOEF - Na een zomerstop start ons koor 'Erato Egmond' op dinsdag 1 september weer vol enthousiasme met de repetities van 19.30 tot 21.15 uur. Onder leiding van onze dirigente Marlies Meiners-Bras en met pianobegeleiding van Elena Skorobogatova.

Ons repertoire is veelzijdig, van licht klassiek tot pop en musical, en we treden regelmatig op. Onder andere tijdens korenfestivals, in zorginstellingen en op verzoek bij rouw- en trouwdiensten. Vorig jaar traden we op bij Musicmeeting Heiloo en in de Hortus Alkmaar. Ook dit jaar zijn nieuwe leden weer van harte welkom, vooral heren worden met open armen ontvangen. Ons kerstconcert in de Slotkapel was tot op de laatste plaats uitverkocht, en zal dit jaar plaats vinden op 20 december a.s. Heeft u belangstelling? Neem gerust contact op via: tel. 06-53547011 of mail naar mbras@planet.nl/jcj.deboer@quicknet.nl. Hopelijk tot ziens!

Wegens grote belangstelling extra training Mindfulness

EGMOND AAN DEN HOEF - Gebaseerd op de trainingen van Jon Kabat-Zinn ga je in 8 bijeenkomsten van 2 ½ uur kennis maken met, en thuis trainen van, de pijlers van mindfulness. Het is voor iedereen toegankelijk, oud of jong, met of zonder klachten of specifieke vragen. De bijeenkomsten vinden plaats in kleine groepen met deelnemers uit diverse richtingen. Docent: Yme Bosgra, mindfulnesstrainer, psychosomatisch fysiotherapeut, haptonoom en acupuncturist. Hij is opgeleid in mindfulness based stressreductie (MBSR ), -cognitieve gedragstherapie (MBCT)en mindfulbewegen. Data: maandagochtend 31 aug, 7, 14, 21, 29 sept, 5, 12 & 26 okt. Tijd: 9.00 tot 11.30 uur. Investering: € 195,00 Locatie: voormalig Karmel Klooster, Egmond aan den Hoef. Ook dinsdagavond 1, 8, 15,22, 29 september, 6, 13 & 27 oktober. Tijd: 19.30 tot 22.00 uur. Inschrijven of meer informatie: 06 20488126 of ymebosgra@hotmail.com

Seizoenen in de Slotkapel

De mannen van 'Achterom' sluiten de zomerpoëzie-serie af.

EGMOND AAN DEN HOEF - Op 30 augustus verzorgt het muziek-poëzie gezelschap 'Achterom' de afsluiting van de zomerpoëzie-serie 'luchtig slot' in de Slotkapel te Egmond aan den Hoef.

In muziek, poëzie en beeld zullen 'de vier jaargetijden' voorbijtrekken. Achterom bestaat uit vier mannen: Henk Engel, Hans van der Laan, Henk van Meegen en Jan Tulp. Ze spelen piano, fluit, saxofoon, accordeon en gitaar, ze zingen en vertellen. De kapel zal prachtig aangekleed zijn door Ingrid Zwart met wat ze in de natuur gevonden heeft. Het programma duurt een krap uurtje. De entree is gratis, er staat wel een collectebus. De avond begint om 20.00 uur.

Danny Bizot bijft uit handen van Verdonk's

AKERSLOOT - Alkmaarder Danny Bizot heeft donderdagavond, na een lange periode van droogstaan, de wekelijkse rit om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup in Akersloot winnend afgesloten.

Na zijn pikstart op Sportcomplex de Cloppenburgh was Danny Bizot weg en bleef weg tot het weerzien aan de finish. Ook vader en zoon Verdonk konden niets uitrichten tegen de suprematie van Danny Bizot. Henk Verdonk junior (Egmond aan Zee) nestelde zich al na enkele ronden op positie twee en daar bleef het bij. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan de Hoef) kwam zoals gebruikelijk als een turbodiesel vanuit de achterhoede opstomen naar het front en bereikte een puike derde plaats. De altijd constante thuisrijder Peter Langevoort eiste een zekere vierde plaats voor zich op. Het plaatselijk jonge talent Maurits Heida wist enkele ronden voor tijd Chris Kemp (Egmond aan de Hoef) te intimideren door hem zijn vijfde plek af te pakken. Uitslag: 1. Danny Bizot Alkmaar 2. Henk Verdonk junior Egmond aan Zee 3. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan de Hoef 4. Peter Langevoort Akersloot 5. Maurits Heida Akersloot

Laatste kans om in te schrijven voor de Kermisrun

De kermisrun is ieder jaar weer een succes.

LIMMEN – Ook dit jaar vindt tijdens tijdens de Limmer Kermis weer de hilarische Kermisrun plaats. Op zaterdag 12 september om 16:00 uur zal het startschot gegeven worden voor een sportieve en vooral enorm leuke bootcamp-run die je echt niet wilt missen.

De Kermisrun is als deelnemer maar ook als toeschouwer ieder jaar weer een fantastisch evenement om mee te maken. Een ronde is ongeveer 2,5km en je moet deze drie keer lopen om in de prijzen te kunnen vallen. In samenwerking met 10 bedrijven uit Limmen en Heiloo zijn er spectaculaire hindernissen bedacht. De start wordt dit jaar heel speciaal en blijft – net als alle andere hindernissen - nog even een verrassing. Inschrijving kan vanaf 12 jaar, bedraagt 30,00 euro en is inclusief startnummer, tijdchip waarmee je je persoonlijke rondetijden kunt meten, en afsluitend feest en buffet bij de Burgerij. Inschrijven kan nog tot 7 september op www.kermisrun.nl. En voor iedereen die zich al ingeschreven heeft: veel succes met trainen en tot zaterdag 12 september

Sanne Briefjes uit Limmen speelt internationaal tafeltennis

Sanne Briefjes samen met andere jeugdspelers op het tafeltennistoernooi.

CHARLEVILLE-MEZIERES- Frankrijk was dit weekend de plaats waar Sanne Briefjes van Tafeltennisvereniging Limmen speelde, op uitnodiging van Tafeltennis School Den Haag (TTSD).

Begeleid door coach Ronald Schildknegt speelde de jeugdspelers Jie-Ren, Matteo en Sanne op internationaal niveau. Het Internationaux Jeunes de Champagne Ardennes is een zeer sterk bezet toernooi, waar spelers zichzelf goed kunnen testen aan het begin van het nieuwe seizoen. De vorige editie deed de Limmense speelster voor het eerst mee en verloor toen al haar wedstrijden. Dit jaar was er duidelijk een progressie zichtbaar in haar vernieuwde speltactiek en kon ze een percentage noteren van 50% (3 gewonnen, 3 verloren). Een goed begin van het nieuwe seizoen die voor tafeltennisvereniging Limmen vorige week is gestart. Clubleden van TTV Limmen zullen zich op 5 september tijdens de Uitmarkt Uit&Zo te Heiloo ook presenteren. Daarnaast heeft de club een website mocht na de infomarkt uw interesse gewekt zijn voor deze voor deze sport: www.tafeltennislimmen.nl

Open dag Seniorweb

Vrijwilligers geven een demonstratie van de mogelijkheden van computer, laptop of tablet.

ALKMAAR - SeniorWeb Alkmaar gaat weer van start in Zorgcentrum De Kooimeer aan de Albertina Agnesstraat 20 in Alkmaar, nabij het verkeersplein en eenvoudig bereikbaar vanuit Heiloo.

Jaarlijks volgen enkele honderden cursisten, waaronder vele plaatsgenoten, de diverse cursussen. Ook tijdens de inloop krijgen velen antwoord op hun vragen of worden bijgestaan bij het oplossen van computervraagstukken. SeniorWeb Alkmaar houdt op zaterdag 29 augustus een open dag van 10.00 tot 16.00 uur. Een ieder is die dag van harte welkom en u kunt op deze dag alle informatie krijgen over de inloop, computercursussen, workshops en themamiddagen. Het nieuwe informatieboekje ligt gratis voor u klaar. Schrijft u zich op deze dag in voor een cursus dan krijgt u 10% korting op de cursusprijs. De vrijwilligers geven een demonstratie van de mogelijkheden. Tevens kunt u uw eigen tablet meenemen en daar vragen over stellen. WIFI is beschikbaar en de toegang is gratis. Ook wordt advies gegeven over de aanschaf en het gebruik van de computer, laptop of tablet. Het seizoen start op 1 september en het actuele cursusaanbod, workshops, de inlooptijden en themamiddagen zijn te vinden op www.seniorweb-alkmaar.nl. Voor telefonische inlichtingen kunt u terecht bij Dhr. P.Dekker, tel. 06-1243 7850.

Jyoti Verhoeff in Overslot

EGMOND AAN DEN HOEF - Op zondag 30 augustus treeft Jyoti Verhoeff op in Museumhoeve Overslot.

Als deze passionele dame begint te spelen kun je niet anders doen dan je volledig overgeven aan deze magische klanken in sprookjesachtige sferen. Het doet je verlangen naar verre oorden waar dromen en werkelijkheid samenkomen. Niet alleen een optreden maar een belevenis is het optreden van Verhoeff en realiseer je je dat je nog veel meer van deze uiterst talentvolle artieste wil horen. Zaal open vanaf 14.00 uur, showtime 16.00-18.00 uur. Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef. Vrij entree, maar een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten wordt zeer op prijs gesteld.Kom op tijd want vol is vol.

Jaarmarkt Akersloot

Vanwege de vele aanmeldingen wordt de Julianaweg tot Meerweg toegevoegd aan het marktterrein.

AKERSLOOT - De jaarmarkt in Akersloot wordt uitgebreid. Er zijn zoveel aanmeldingen dat de Julianaweg, vanaf de Storey Club tot Meerweg, wordt toegevoegd aan het marktterrein. De organisatie verzoekt omwonenden om hier met parkeren rekening mee te houden.

Naast rock-'n-rollspullen zoals kleding, jukeboxen en platen, is er een heuse foodstreet en komt er een ouderwetse barbier zijn knip- en scheerkunsten vertonen. Verder zijn er veel kramen van lokale regionale ondernemers, maar ook handelaren en particulieren met tweedehands goederen. Voor de kinderen is er om 16.00 uur een gratis rock-'n-rollclinic. Er zijn springkussens, steltlopers en diverse andere activiteiten. De jaarmarkt is ook een podium voor lokale verenigingen en stichtingen om zich te presenteren. De markt is komende vrijdag, 28 augustus, van 16.00 tot 22.00 uur als onderdeel van de 22ste editie van het jaarlijkse Rock-'n-roll Streetfestival. Tijdens dit festival staat Akersloot drie dagen in het teken van de vijftiger- en zestigerjaren. Met onvervalste rock-'n-rollmuziek, Amerikaanse automobielen, oldtimers, brommers, motoren, petticoats, vetkuiven, solexen, jukeboxen en nog veel meer. Rock-'n-Roll Street Akersloot duurt van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus. Alle activiteiten en optredens zijn gratis te bezoeken. Voor meer informatie: www.rockenollstreet.nl.

Zâalnêelden treden op bij KNRM

EGMOND AAN ZEE - In verband met de laatste avondopenstelling van het seizoen van de vuurtoren en botenhuis van de KNRM treedt op vrijdag 28 augustus het shantykoor de Zâalnêelden op.

Het repertoire van het koor bestaat uit shanty"s (werkliederen de ze vroeger op de schepen zongen) en zeemansliedjes in verschillende talen. Het optreden bij de KNRM begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Op vakantie in Akersloot

De kinderen hebben weer genoten van het jaarlijkse timmerdorp.

AKERSLOOT - En toen waren de scholen weer begonnen en was de vakantie weer voorbij. Oók de vakantie op 'camping het Akertje', de tijdelijke camping van timmerdorp Akersloot.

We kijken terug op een heerlijke week, met prachtig weer, geweldige en indrukwekkende bouwresultaten, leuke activiteiten, lekker eten en drinken en niet vergeten vele vrolijke, gezellige en enthousiaste kinderen en vrijwilligers. De organisatie wil iedereen die meegewerkt heeft aan dit timmerdorp, op welke manier dan ook, weer hartelijk bedanken. We verheugen ons al op volgend jaar en zijn stiekem al plannen aan het smeden voor het 20e timmerdorp.