De Uitkijkpost

12 juni 2019

De Uitkijkpost 12 juni 2019


Mar en Tien met Maarten van der Weijden in actie tegen kanker

Links Mariëlle en rechts Jantien die natuurlijk ook in open water hebben getraind. Foto: aangeleverd

HEILOO - Al zo'n 12 jaar trokken de twee vriendinnen Mariëlle Apeldoorn (40) en Jantien Wijker (39) wekelijks hun baantjes in Zwembad Loos, maar twee jaar geleden werd Jantien opeens erg ziek.

Jantien bleek borstkanker te hebben en een operatie en bestraling volgden. Ze was pas 37 jaar en haar jongste was net drie maanden. "Dan verwacht je dat niet," vertelt ze. Mariëlle heeft de ziekte al meerdere malen van nabij moeten aanschouwen. Ze besloten om samen in actie te komen en geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. "De Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden past helemaal in ons straatje."

Eigenlijk wilden ze vorig jaar al met Maarten meezwemmen, maar de tumor bij Jantien bleek onvoldoende afgenomen en ze moest onverwacht zestien chemobehandelingen ondergaan. "Ik werd zo ziek. Er waren dagen dat ik mijn bed niet uit kon komen van de pijn, vooral van de injecties die de bloedcellen laten herstellen na de chemo. Ik kon zelfs niet meer voor mijn kinderen zorgen. De behandelingen duurden van mei tot en met oktober 2018. Daarna verliep mijn herstel veel sneller dan verwacht. Als ik terugkijk, had ik nooit kunnen denken dat het nu zo goed met me zou gaan."

Mariëlle en Jantien zijn volop in training om op 22 juni 2 kilometer met Maarten van der Weijden mee te zwemmen. Ze hebben al geoefend in wetsuits, wat ze erg zwaar vonden. Omdat open water heel anders is dan een zwembad, trainden ze ook in het Alkmaardermeer, de kou vonden ze erg meevallen.

Vrijdag 21 juni begint Maarten van der Weijden om 17.30 uur zijn monstertocht in Leeuwarden en hij hoopt maandag 24 juni rond 20.00 uur weer terug te zijn. Met de Elfstedenzwemtocht wordt geld ingezameld voor 11 doelen. Mariëlle en Jantien zwemmen speciaal voor onderzoek naar kinderkanker. Op zaterdag 22 juni zal Maarten van der Weijden rond 12.30 uur Stavoren passeren en Mariëlle en Jantien zwemmen daarna achter hem aan.

Inmiddels hebben de vriendinnen al meer dan € 3000 opgehaald, maar ze hopen dat het veel meer wordt. "Het zwemt een stuk lichter als je weet dat er een hoop geld binnenkomt," lacht Mariëlle. "Op deze manier kun je KWF steunen, ook als je geen kleingeld in huis hebt voor de collecte. En het is zo belangrijk: iedereen kent wel iemand die vecht tegen, of helaas is overleden aan kanker." Doneren kan via www.11stedenzwemtocht.nl. De pagina van Mariëlle en Jantien is te vinden door 'Mar en Tien' in de zoekbalk te typen en daarna te kiezen voor 'Teams'. Elk bedrag is welkom en elke euro gaat rechtstreeks naar kankeronderzoek.

Tekst: Monique de Jager

Iemand geslaagd? Plaats een gratis online felicitatie!

HEILOO - Vandaag worden de uitslagen van de vmbo-, havo- en vwo-examens bekendgemaakt. Een spannende dag dus voor de leerlingen die in mei de examens hebben afgelegd.

Ken jij iemand die geslaagd is en wil je diegene graag feliciteren of vertellen hoe trots je op hem of haar bent? Plaats dan gratis een online felicitatie!

Stuur een mailtje naar redactie@uitkijkpost.nl met daarin:
- de naam van de geslaagde;
- de opleiding waarvoor het diploma is behaald;
- en de afzender.

Uitkijkpost zorgt ervoor dat de felicitatie zo snel mogelijk online komt te staan op www.uitkijkpostmedia.nl/familieberichten

Plaatsing spoordek spectaculair schouwspel

Het spoordek wordt klaargemaakt voor vervoer. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Zondag is onder grote belangstelling het spoordek op de Vennewatersweg ingereden. Ongeveer 500 mensen zijn afgekomen op dit spectaculaire schouwspel.

De vele toeschouwers moesten zondagochtend wel wat geduld hebben. De harde wind die op zaterdag over het land raasde zorgde voor een paar uur vertraging bij het inrijden van het spoordek. Het plaatsen van de damwanden kon op zaterdag pas laat beginnen door de harde wind. Zondag rond 12.00 uur werd het wachten van het publiek dan toch echt beloond. Het spoordek lag op zijn plaats. In het pinksterweekend is er vervolgens verder gewerkt aan het afwerken van het spoordek, het terugbouwen van het spoor en het afwerken en testen van het spoor. Mobilis-Hegeman en Prorail hebben hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen en alle werkzaamheden werden ondanks de opgelopen vertraging volgens schema afgerond. Dinsdagochtend reed de eerste trein volgens planning over de nieuwe spooronderdoorgang. Voor meer foto's zie pagina 7.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Het is zover, het spoordek wordt naar zijn uiteindelijke plaats gereden. Foto: STiP Fotografie
Nog een klein stukje en het ligt. Foto: STiP Fotografie
Na urenlange vertraging ligt het spoordek op zijn plaats. Foto: STiP Fotografie

Tien vragen aan... Michael Liefting

Foto: aangeleverd

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in het ziekenhuis van Beverwijk en heb tot anderhalf jaar geleden in Castricum gewoond.

2. Wat wilde je worden als kind?
Vroeger wilde ik politieagent worden. Als kind keek ik altijd naar politieseries en tijdens carnaval op school ging ik als agent verkleed.

3. Wat is jouw passie?
Sinds 1994 ben ik Formule 1-fan en volg ik alle races live op de televisie. Ik ben twee keer naar de Grand Prix van België geweest en kijk uit naar de race in Zandvoort volgend jaar.

4. Wat zoek je op reis?
Mijn ideale reis is een actieve maar ook ontspannen vakantie. Lekker wandelen in een mooie omgeving, zoals in Noorwegen of Schotland.

5. De persoonlijke vraag van Nienke Beenhakker:
"Wat maakt het wonen in Heiloo zo leuk voor jou?"

Dat het groot en erg groen is opgezet in Heiloo. Het geeft een ruimtelijk gevoel met veel grasveldjes, parken en bossen.

Ik geef de tien vragen door aan Janneke Bellekom. Mijn persoonlijke vraag aan Janneke is:

"Je hebt vorig jaar je diploma voor fysiotherapeut behaald. Zou je in de toekomst een eigen fysiotherapiepraktijk in Heiloo willen starten?"

Kunstparade Heiloo "Iedereen moet komen meegenieten"

De schilderstijl van Teunis is geabstraheerd figuratief. Foto: aangeleverd

HEILOO - "Iedereen moet komen meegenieten van de Kunstparade Heiloo," aldus artistiek leider Teunis van der Zwart.

Eind juni viert Heiloo weer het Kunstparade-feest. Hoogtepunt van de zomer. Artistiek leider van de Kunstparade Heiloo is sinds vorig jaar Teunis van der Zwart.

Teunis van der Zwart (55) is natuurlijk vooral bekend als musicus, en onlangs tekende hij nog voor de zevende aflevering op rij van de Music Meeting Heiloo, eveneens in de rol van artistiek leider.

Inderdaad zet hij zich graag met veel energie in om een groot publiek te laten delen in de vreugden van de kunst. "Kunst is even divers als het leven zelf en raakt heel direct aan de diepere lagen daarvan. Werelden gaan open voor mensen; zonder kunst wordt het leven kaal". Dit zijn enkele statements die de relatie van Van der Zwart met de schone kunsten typeren. Zijn artistieke dromen en ambities kregen ruim baan via de conservatoriumstudie en de daaropvolgende internationale carrière als hoornist, docent en dirigent.

Maar hoog op zijn wensenlijstje stond nog steeds om serieus werk te gaan maken van de beeldende kunst.

Als inmiddels gearriveerd hoornsolist nam hij op z'n 35e een kloek besluit en koos voor een sabbatical. Hij ging lessen volgen bij Iwan de Groot in Heiloo, en de schilderkunst kreeg een heel vaste greep op Teunis die er zich volgaarne in onderdompelde. Zijn schilderstijl kan worden gekarakteriseerd als geabstraheerd figuratief. Zijn huis hangt vol met artistieke resultaten uit die periode. Zo omstreeks zijn 42e verjaardag stapte Van der Zwart terug in het oorspronkelijke muziekspoor.

In 2018 is hij aan boord gekomen van de Kunstparade Heiloo. "Het was een mooie maar ook een beetje spannende uitdaging, door de korte voorbereidingstijd. Maar met wat kunst- en vliegwerk ging alles heel goed en daar pluk je het jaar erop de vruchten van."

Teunis zet nog even wat wetenswaardigheden op een rijtje. De Kunstparade Heiloo duurt drie dagen: 28, 29 en 30 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Twintig vrijwilligers zijn bij de voorbereidingen betrokken geweest, en er zijn 120 deelnemers inclusief muzikanten. "Iedereen kan dus volop genieten, u bent meer dan welkom."

Highlow Rangers Tour

HEILOO - Net als voorgaande jaren organiseren de Highlow Rangers ook dit jaar een gezellige motor- en fietstocht door Noord-Holland en wel op zaterdag 22 juni aanstaande.

Deelnemers kunnen meedoen aan een motortocht van circa 200 kilometer en kiezen uit fietsroutes van 30, 60 en 120 kilometer. Tijdens de verschillende routes is er een culturele en een sportieve stop. Onderweg wordt uiteraard gezorgd voor de lunch en een drankje. Traditiegetrouw wordt de tour afgesloten bij Café de Wit. Vanaf 18.00 uur is er livemuziek van Kees Bemmel. De eerste twee consumpties voor de deelnemers zijn gratis, maar natuurlijk is iedereen van harte welkom.

Net als de voorgaande jaren willen de Rangers voor goede doelen rijden. Dit jaar is ervoor gekozen om o.a. Diewertje Burgering te steunen, die de marathon van New York gaat lopen voor KiKa. Een fantastisch initiatief waar de Rangers graag een bijdrage aan willen leveren. Op dit moment geneest 75 procent van de ruim 550 kinderen die jaarlijks kanker krijgen. Het doel is om dit percentage te verhogen naar 95 procent. KiKa werft o.a. fondsen voor onderzoek en het geven van voorlichting over kinderkanker. Daarnaast heeft de onlangs overleden Ranger Kees Burger, die een groot deel van de organisatie van deze tour op zich nam, een biljart beloofd aan verzorgingshuis Overkerck. Deze mooie toezegging willen de Rangers dan ook heel graag waarmaken.

Wil jij meerijden met de motortocht of een fietstour? Geef je dan nu op! De kosten zijn € 25 inclusief lunch en drankjes onderweg. Opgeven kan via highlowrangers@gmail.com of Facebook.com/highlowrangers.

Ondertekening Convenant Veilige School

De ondertekenaars van het convenant tussen zes leerlingen van het PCC. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Op donderdag 6 juni is het Convenant Veilige School 2019-2023 ondertekend op het Petrus Canisius College in Heiloo. Een belangrijke stap om tot een veilig klimaat in en rond de school te komen. Een veilige school voor leerlingen, personeel en bezoekers.

In het convenant staan eenduidige afspraken voor leerlingen, personeel en bezoekers. Voor Heiloo zijn in het convenant afspraken gemaakt gericht op de behoefte van jongeren. Het convenant werd ondertekend door de dames Elly Beens (wethouder) en F. Philipsen (jeugdarts GGD Hollands-Noorden). Ook de heren D.W.A. Ramler (directeur PCC), drs. F.A.M. van Pinxteren (voorzitter College van Bestuur van het PCC) en de heer T. Mooijman (bureau HALT) ondertekenden donderdagmiddag het convenant.

Veilig naar school
Onbezorgd naar school kunnen gaan lijkt in Nederland misschien een vanzelfsprekendheid. In de praktijk is dat niet altijd het geval. Een veilige leeromgeving, zonder criminaliteit, pesten en overlast, vergt voortdurende inspanning. Deze inzet kan niet zelfstandig door een school bereikt worden; zij heeft daarbij ondersteuning en hulp nodig van andere partijen zoals politie, bureau HALT, (jeugd)hulpverlening, zorgteams en de lokale overheid.

Convenant Veilige School 2019-2023
Om versnipperde inzet te voorkomen is samenwerking tussen deze organisaties van belang. Over de inzet van alle partijen zijn voor de komende periode afspraken gemaakt en vastgelegd in het convenant 'Veilige School 2019-2023'. Het biedt de mogelijkheid om samen tot een lokale en integrale aanpak te komen.

Praktijkvoorbeelden
Niet alleen leerlingen onderling hebben last van dergelijk gedrag. Ook docenten kunnen slachtoffer zijn van agressie en grensoverschrijdend gedrag van leerlingen. Docenten krijgen bijvoorbeeld soms te maken met ouders die verhaal komen halen op school. Om goed onderwijs te geven en te krijgen, is het van cruciaal belang dat de school een sociale, veilige omgeving is. De betrokken instanties dragen, met de ondertekening van het convenant hieraan bij.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Computerhulp Alkmaar

Maarten Hoogstadt (links) en Koen Honhof (rechts) Foto: STiP Fotografie

Computerhulp Alkmaar

Analoge service in de digitale wereld.

Adres: De Schrijnwerker 14, 1851 PV Heiloo; telefoon: 072-2205763; e-mail: info@computerhulpalkmaar.nl; website: www.computerhulpalkmaar.nl

Computerhulp Alkmaar verleent service aan huis en kantoor. Maarten Hoogstadt en Koen Honhof helpen u graag met het oplossen van problemen met uw computer. Zij komen bij de klanten langs om problemen op te lossen of om service te verlenen. Zij verhelpen zowel hard- als softwareproblemen, en onderscheiden zich door alles zo duidelijk mogelijk en in begrijpelijke taal uit te leggen.

Beide mannen hebben hun sporen in de ICT de afgelopen jaren zeker verdiend. Maarten werkt inmiddels 10 jaar als zelfstandige. Daarnaast is hij ook nog in loondienst als ICT'er. "Na 20 jaar bijklussen begon het echt een beetje uit de hand te lopen. Daarom heb ik mij als zelfstandige ingeschreven bij de Kamer van Koophandel." Koen heeft in computerwinkels in Amsterdam en Haarlem gestaan. Toen deze door omstandigheden werden gesloten was het voor hem tijd om zijn droom waar te maken en zijn eigen bedrijf op te starten. Hierbij richtte Koen zich op particulieren en kleine bedrijven. Maarten leerde Koen kennen toen hij te veel klussen had en mensen nodig had die hem een handje konden helpen. Koen, die graag extra werk wilde doen, ging voor hem aan de slag. Die samenwerking verliep zoals beide heren het wensten. Inmiddels hebben ze samen een kantoor aan De Schrijnwerker betrokken en sinds 1 april van dit jaar zijn ze gefuseerd.

Particulieren en kleine bedrijfjes

Maarten en Koen richten zich op particulieren en kleine bedrijfjes. Vaak bedrijfjes die vanaf de keukentafel worden gerund. Maarten: "Bij dit soort bedrijfjes en ook zeker bij de particulieren is het contact erg leuk, veel persoonlijker dan dat je bij een groot bedrijf binnen komt lopen." Koen: "Inmiddels heb ik al zo'n 15 jaar een vaste klantenkring. Naast de particulieren en kleine bedrijfjes werk ik, maar ook Maarten, voor Theater de Vest en 113 zelfmoordpreventie. Mensen komen steeds terug als ze hulp nodig hebben. Maar nieuwe klanten zijn zeker welkom. Wij zijn werkzaam in het hele regiogebied van Den Helder tot Amsterdam."

Diensten

Particulieren kunnen bij Computerhulp Alkmaar terecht voor onder andere een virus verwijderen, het opschonen/sneller maken van de PC, herinstallatie van PC of laptop en reparaties.

Werkzaamheden waarvoor bedrijven Maarten en Koen kunnen inzetten zijn onder meer: onderhoud en reparaties, opzetten netwerken en beveiliging, serverbeheer, eerste- en tweedelijns werkpleksupport, installeren computers en software, en het aanleggen/opruimen van de bekabeling ten behoeve van netwerken en e-mail.

Indien gewenst komen de heren aan huis. Ook is telefonisch support mogelijk. Voor wie liever online hulp ontvangt is daar ook de mogelijkheid toe. Op afspraak is het mogelijk Maarten en Koen te bezoeken in hun kantoor aan De Schrijnwerker 14. "De koffie staat klaar," aldus Koen en Maarten.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Oud

We worden allemaal ouder. De een wat ouder dan de ander. En als je de media (en de pensioenfondsen) mag geloven verandert een groeiende groep mensen in een soort die ze (oneerbiedig?) 'de grijze golf' noemen. Willen we dat, grijze golf worden?

Het antwoord heeft twee kanten. Een ervan is: het is maar waar je naar kijkt. Ik zie grijze koppies op e-bikes die de fietspaden bevolken of anders wandelaars op de voetpaden met behulp van nordic walkingstokken. Tuinen zien eruit als vakantieparken door dagelijks onderhoud en glimmend schoon staat de auto voor de deur, klaar om eventueel kleinkinderen op te halen om op te passen. Op weg naar de tennisbanen steken de rackets uit rugzakken. Musea, theaters, ouderenclubs, het is een en al vitaal bejaardendom.

Er is ook een andere, minder leuke kant van de ouderdomsmedaille. De vitaliteit gaat achteruit, sommige functies stoppen ermee, de PHPD (pijntje hier, pijntje daar) slaat toe, enge ziektes steken de kop op. Het afweersysteem hapert, het spierstelsel verslapt, de kwetsbaarheid neemt toe, allemaal ouderdomskwalen die je ongevraagd cadeau krijgt.

Kan dat allemaal niet vertraagd of voorkomen worden? Goed nieuws. Verouderingsexperts van verschillende medische centra van naam gaan (voor 8,5 miljoen euro) onderzoek doen naar een gezondere ouwe dag. De vraag is: zijn er manieren om de kwaaldichtheid van de grijze golf te vertragen of te voorkomen? Meer weten? Tik online de zoekterm DuSRA in of kijk op www.nvvvo.nl.

Ik wil aan dat onderzoek bijdragen met een kleine hint, omdat niet bewegen het nieuwe roken is en veel ouderen te weinig bewegen. 'Je stopt niet met bewegen omdat je oud wordt, je wordt oud omdat je stopt met bewegen.'

En deze kan op het tegeltje ernaast: 'Sommige bergen zijn heel oud maar nog altijd groen.'

Dick de Scally

Code oranje in Heiloo

Een boom op het terrein van Landgoed Willibrordus hield het zaterdag voor gezien.

HEILOO - De natuur hield nogal huis in Heiloo de afgelopen week. Code oranje, harde wind, hagelbuien, omgewaaide bomen en heel veel regen. Woensdag 5 juni zorgden hagelstenen zo groot als knikkers voor onheilspellend lawaai en schade aan auto's. Afgelopen zaterdag waaide het zo hard dat verschillende bomen omwaaiden en voor overlast zorgden.

Het onweer van woensdagavond laat zorgde voor indrukwekkende foto's. Foto: Tom Wester
Ook deze boom achter de Willibrorduskerk bleef niet overeind tijdens de storm. Foto: Ingrid Damen
Hagelstenen zo groot als knikkers op woensdagavond. Foto: Stefan Antonisse

Volop aandacht Kijkdagen Spoor Heiloo

Op eerste Pinksterdag was er rond de middag volop aandacht voor de werkzaamheden rondom de plaatsing van het spoordek. Foto: Wouter Droge

HEILOO - In het Pinksterweekend is er hard gewerkt aan de spooronderdoorgang op de Vennewatersweg, met als hoogtepunt het plaatsen van het spoordek op zondagochtend. Veel Heilooërs namen de moeite een kijkje te nemen bij dit spektakel.

Petje af! Zaterdagochtend rond 10.30 uur zat Tom Baltus (11 jaar) als enige op de tribune in de regen. Een echte 'fan' dus! Foto: Robert Baltus
Na urenlange vertraging ligt het spoordek zondagmiddag dan toch op zijn plaats. Foto: STiP Fotografie
Zaterdagavond werd er tot in de late uurtjes hard doorgewerkt. Deze foto is gemaakt vanaf de Groeneweg. Foto: Ans Keijzer

Reactie gemeente ingezonden brief 'Ondergrondse containers voor luiers en incontinentiemateriaal'

HEILOO - In de Uitkijkpost van 5 juni jl. stond een ingezonden brief van Atie Visser. De gemeente wil daar graag als volgt op reageren:

Beste mevrouw Visser,

U maakt zich zorgen over hoe u uw stomazakjes kwijt kunt bij het nieuwe inzamelsysteem van afval. Mogen we u geruststellen? U kunt dit afval gewoon kwijt in de grijze bak, net als nu. Wat verandert is dat deze bak eenmaal in de 3 weken wordt opgehaald in plaats van elke 2 weken. En dat u een bedrag betaalt per keer dat u hem buiten zet. Daar staat dan een lager vast bedrag op de afvalrekening tegenover.
U hoeft uw stomazakjes dus niet apart te houden. Die 10 keer gaat over de korting op de rekening, het is niet zo dat u het maar 10 keer per jaar kwijt kunt.
We houden rekening met mensen die door bijzondere omstandigheden heel veel afval hebben, of er vaak vanaf moeten. Zoals degenen die zijn aangewezen op incontinentiemateriaal. Dan is het redelijk dat zij voor dit deel van hun afval geen extra kosten hoeven te betalen. Dus brengen we niet alle keren in rekening dat zij hun grijze bak buiten zetten.
In het afvalplan staat beschreven hoe we dit gaan invullen, we hebben nu nog niet voor alle individuele situaties een oplossing opgenomen, dat past niet in het plan. Daar is maatwerk voor nodig. Als de gemeenteraad instemt met het plan, gaan we alles verder uitwerken en voorbereiden. We hebben mensen als u daarbij nodig om voor iedereen tot een werkbaar inzamelingssysteem te komen. Een systeem waarbij we alle grondstoffen die nu nog bij het restafval zitten, een tweede leven kunnen geven. Dat gaat geld schelen, en voor het milieu is het een enorme winst.
Heeft u nog vragen of zorgen? Misschien is het prettiger om dan rechtstreeks contact met elkaar te hebben in plaats van via de krant. U kunt ons altijd bellen of mailen.

Met vriendelijke groet,
Gemeente Heiloo

Lifs verzorgt projectbegeleiding bij een verbouwing

Foto: Jolanda Kruse

HEILOO - Verbouwen zorgt voor een hoop regelwerk. Welke aannemer, welke stukadoor, hoe gaat de indeling worden etc.? Lifs interieuradvies & styling verzorgt projectbegeleiding. Na de presentatie van het interieurontwerp kan Lifs de planning uit handen nemen. We zorgen voor offertes, houden contact met alle partijen, maken een planning en zijn op locatie aanwezig tijdens de bouw. Zo zorgen we ervoor dat de verbouwing snel en volgens plan verloopt! Na de verbouwing zetten we de puntjes op de i, met accessoires, persoonlijke spullen en planten! Daarna is het heerlijk genieten van het verbouwde huis! www.lifs.nl of 06-11741499.

Bijna Vergeten Verhalen - Het bos, het duin & de moestuin

Foto: Yke Ruessink

HEILOO - Het Oud-Standing zomerprogramma van De Buitenkans organiseert op 17 juni in De Trog: Bijna Vergeten Verhalen - Het bos, het duin & de moestuin.

Maandag is geen wasdag meer. Kleding wordt nauwelijks meer vermaakt. Wie heeft er nog zelfgebreide sokken aan? Wanneer hebt u voor het laatst slootje gesprongen? Wat kwam er allemaal kijken bij een ouderwetse bruiloft? Wanneer vertelt u elkaar nog verhalen?

Er is veel te vertellen over het dagelijks leven van vroeger en hoe dit in een mensenleven is veranderd. Het vertelproject Bijna Vergeten Verhalen van het Oud-Standing zomerprogramma is op zoek naar mensen die zin hebben om daarover te vertellen en/of te luisteren naar verhalen en herinneringen daarover. Het thema is: Het bos, het duin en de moestuin.

Maandag 17 juni in Theeschenkerij De Trog van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname € 7,50 inclusief koffie & thee. Aanmelden bij VVV De Verhalenkamer. info@verhalenkamerwillibrordus.nl of 06-22795336.

CoderDojo: maak je eigen retro-game!

Tijdens deze CoderDojo maak je een retro computerspel. Foto: aangeleverd

HEILOO - Ken je Pac-Man, Space Invaders of Asteroids? Allemaal wat oudere computerspellen, die nog steeds heel leuk zijn om te spelen. En wat nog leuker is: je kunt zelf ook zo'n spel maken. Schrijf je snel in voor deze CoderDojo, en ga mee terug in de tijd!

We maken een retro-arcadespel met Sploder. Met Sploder kun je verschillende soorten spellen maken, van puzzels tot arcadespellen. Maak je alvast een account aan op www.sploder.com?

Het is de laatste CoderDojo voor de zomervakantie. We halen alle robotjes en andere materialen voor je uit de kast: Dash en Dot, de Makey Makey, Ozobotjes, Sphero en de M-Bot, Osmo met de iPad. En natuurlijk kun je ook in Scratch werken aan je eigen project.

De CoderDojo is er voor iedereen tussen 7 en 17 jaar. Ons motto is: Be Cool!

Zaterdag 15 juni, 10.30–12.30 uur. Deelname is gratis, maar een toegangskaart is vereist, verkrijgbaar via www.bibliotheekheiloo.nl.

Gezocht: voorleesvrijwilligers VoorleesExpress

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger in de thuisomgeving voor te lezen aan een of meer kinderen in een gezin? Foto: aangeleverd

HEILOO - In oktober gaat Bibliotheek Heiloo van start met een nieuwe ronde van de VoorleesExpress.

De VoorleesExpress is erop gericht om kinderen al vroeg – op een leeftijd van 2 tot 8 jaar – te ondersteunen bij taal en lezen. Met het voorleestraject van de VoorleesExpress krijgt een gezin in de thuisomgeving een halfjaar begeleiding om actief aan de slag te gaan met lezen en taal. Bibliotheek Heiloo is op zoek naar vrijwilligers die twintig weken achter elkaar gaan voorlezen bij een of meerdere kinderen in een gezin. Lijkt u dit leuk en zinvol om te doen? Wilt u er nog wat meer over weten? Kom dan naar de informatieve bijeenkomst op maandag 24 juni om 15.00 uur. Graag even vooraf aanmelden via voorleesexpress@bibliotheekheiloo.nl.

Midzomerconcert Begeleidingsorkest voor Noord-Holland in Cultuurkoepel

Violist Shin Sihan speelt de vioolsolo in The Lark Ascending. Foto: Kimberley Zondag

HEILOO - Op zondagmiddag 23 juni om 14.30 uur organiseert het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland een Midzomerconcert in de Cultuurkoepel in Heiloo. Het orkest is vooral bekend vanwege koorbegeleidingen in de regio, maar speelt ook graag een symfonisch programma.

Voor de pauze staan de Siegfried Idyll van Wagner en The Lark Ascending van Vaughan Williams op het programma. De violist Shin Sihan zal de vioolsolo spelen in The Lark Ascending, waarin het gezang van de leeuwerik wordt uitgebeeld op een warme zomerse dag.

Na de pauze speelt het orkest de 4e symfonie van Mahler, de meest populaire symfonie van deze componist. Alle stijlkenmerken van Mahler komen aan bod, de muziek is soms zeer emotioneel, met grote uitbarstingen, zelfs een beetje banaal. Sopraan Heleen Koele zal de solo zingen in het slotdeel.

Toegangsprijs € 22,50, kinderen tot 17 jaar € 10,00. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cultuurkoepelheiloo.nl of voor aanvang aan de zaal. Informatie: www.begeleidingsorkestnoordholland.nl.

Gouden Dagen Jaarevenement

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op 22, 23 en 24 mei werd door Gouden Dagen Heiloo het GD Jaarevenement 2019 georganiseerd voor zo'n 350 oudere mensen. Uitnodigingen voor dit evenement werden verspreid door Stichting Trefpunt Heiloo, De Zonnebloem, Vila Westervenne en ViVa! Zorggroep. De middagen vonden plaats in Cultureel Centrum De Strandwal, De Loet en Huize Overkerck.

Op de verschillende middagen waren er optredens van ASSO (Alkmaars Senioren Symfonie Orkest) o.l.v. Arno van Raaphorst, onemanband Henk Vasbinder en The Dutch Vocals Peter & Anja uit Volendam met gezellige Nederlandse liedjes. De medewerkers van Keuken met Karakter en ViVa! Zorggroep zorgden op de locaties voor feestelijk gedekte tafels en de gasten werden getrakteerd op koffie/thee met een Gouden Dagen-gebakje, lekkere drankjes en heerlijke warme en koude hapjes.

In De Strandwal werd de muziek op aangename wijze hier en daar nader toegelicht. In De Loet werd zelfs gedanst op oude rockmuziek, The Beatles en werd de polonaise gedanst op 'Geef mij maar Amsterdam'. In Overkerck werden de liedjes, o.a. van Annie M.G. Schmidt, naar hartenlust meegezongen en ook hier werd door een enkeling gezellig meegedanst. Voor het rolstoelvervoer zorgden Taxi Zwart en Rolstoelbus Heiloo. De artiesten kregen een verdiend bloemetje van Gouden Dagen (gesponsord door Rabobank).

Dit evenement van Gouden Dagen Heiloo werd mede mogelijk gemaakt door de Pius-Stichting en Hofje Codde en Van Beresteyn. Gouden Dagen Heiloo heeft als doel sociaal isolement te voorkomen, o.a. door het vervullen van wensen. Heeft u een wens voor uzelf of een ander? In het Trefpunt en in de bibliotheek zijn kaarten beschikbaar waarop u dit kenbaar kunt maken.

DVW jeugdviswedstrijden

Foto: aangeleverd

HEILOO - Visvereniging De Vroegte Wint uit Heiloo start donderdag 20 juni haar jaarlijkse viswedstrijdjes voor de jeugd tot 14 jaar.

Tijdens vier donderdagen wordt aan Frederica's Hof fanatiek gestreden om de felbegeerde visbokaal. De te kloppen visser is de jonge Roel Vader, die vorig jaar de beker mee naar huis mocht nemen.

Iedereen mag meedoen, of je nu in het bezit bent van een vispas of niet. Om 18.20 uur wordt er verzameld en vanaf 18.30 tot 19.30 uur mogen de deelnemers zoveel mogelijk vissen proberen te vangen, die uiteraard direct weer netjes worden teruggeplaatst.

Deelname kost € 2, daarvoor krijg je ook nog wat te drinken, een snoepje en is er voor iedereen een leuke prijs te verdienen. Tevens zijn de mama's, papa's, opa's en oma's van harte uitgenodigd om de deelnemers aan te moedigen en hier en daar te assisteren, hoewel hun kroost uiteraard zelf hun visje dient te vangen.

Kom dus aanstaande donderdag allemaal naar Frederica's Hof in Plan Oost! Bij slecht weer, met name onweer of harde wind, zal het evenement niet doorgaan.

Ontluikend ondernemen op De Zuidwester

V.l.n.r.: Rocco de Graaf, Stan Helmstrijd en Jobbe Giesbertz. Foto: aangeleverd

HEILOO - Dit jaar deed De Zuidwester voor de tweede keer mee aan de masterclass Ontluikend Ondernemen en ook deze keer bereikte een van de teams de finale!

Wat is Ontluikend Ondernemen? Tijdens de masterclasses worden de leerlingen van groep 8 in de periode februari tot en met mei in teams uitgedaagd een idee voor een bedrijf te bedenken en uit te werken. Na een kennismaking en introductie leren de kinderen in vier lessen hun bedrijfsidee om te zetten in een bondig ondernemingsplan. Vervolgens krijgen de teams een pitchtraining, waarna de teams hun ondernemingsplan presenteren aan de school, de ouders en een jury. Uit alle inzendingen beoordeelt de selectiecommissie vervolgens welke zeven finalisten in de Grande Finale mogen pitchen voor de titel 'Ontluikend Ondernemer van het jaar'!

Dit jaar ging het team dat het 'Recycafé' had bedacht door naar de finale. In dit café kan men via workshops leren om van oud hout nieuwe meubels te maken, die meteen in gebruik genomen kunnen worden in het café. Het is ook mogelijk om de meubels te kopen. Een fantastisch idee met oog voor het milieu, bedacht door Rocco de Graaf, Stan Helmstrijd en Jobbe Giesbertz.

Abeltje de Musical

Foto: aangeleverd

HEILOO - Een landelijke primeur voor Kindertheaterschool Kids with Attitude in Heerhugowaard. Er was een boek en een film maar er is nog nooit een Abeltje Musical geweest in Nederland. Tot nu.

Het heeft even wat voeten in de aarde gehad maar uiteindelijk was er goedkeuring van uitgeverij Querido en Wombat b.v.. Het script, van de hand van Ruben Rijnveld, is gelezen, van commentaar voorzien en goedgekeurd door Flip van Duijn, de zoon van Annie M.G. Schmidt. De muziek werd gecomponeerd door Gert Jan van der Kamp en de choreografie en staging wordt verzorgd door Denise Gahler.

Druk op het groene knopje van de lift en reis met ons mee! Beleef de avonturen van Abeltje over de oceaan, in New York City en in het tropische, maar gevaarlijke Perugona.

Naast de vaste kindercast bestaat de ervaren volwassenen cast onder andere uit Mathijs Kuijper (Jozias Tump) en Diana Vermeulen (Juf Marie Klaterhoen).
Abeltje de Musical is driemaal te zien in Theater de Beun: zaterdag 22 juni (19.30 uur) en zondag 23 juni (12.00 uur en 16.00 uur). Kaarten: www.kwamusicals.com

Culinair Heiloo, nog een paar nachtjes slapen

Foto: aangeleverd

HEILOO - Nog een paar nachtjes slapen en dan wordt het culinair genieten op Landgoed Willibrordus. Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni vindt de vijfde editie van het gezellige Culinair Heiloo daar plaats. De deelnemers, sponsoren en de organisatie zijn er (bijna) klaar voor en hebben er zin in. Het lijkt erop dat ook het weer beter wordt en dan staat niets een gezellig weekend meer in de weg.

Wat is myopie?

Elianne Roorda. Foto: aangeleverd

ALKMAAR - Myopie, oftewel bijziendheid, is een oogafwijking waarbij het zicht op afstand onscherp is. Dit komt voor bij kinderen vanaf 6 jaar die veel computeren, veel op hun mobieltje of tablet kijken of intensief lezen. De ogen zijn dan ingesteld op een punt dichtbij waardoor de ontwikkeling van het zien in de verte achterblijft.

Als kinderen myopie ontwikkelen is het belangrijk dat dit op tijd wordt gesignaleerd, want dan is het nog goed te behandelen met een min-bril of contactlenzen.

Wat je er zelf aan kan doen is de '20-20-2'-regel toepassen. Na 20 minuten dichtbij kijken, 20 seconden ver weg kijken. De 2 staat voor 2 uur buiten spelen.

Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u mailen naar e.roorda@opsisoogziekenhuis.nl. Elianne Roorda heeft ruime ervaring op het gebied van orthoptie en optometrie. Zij werkt op woensdag en vrijdag bij Opsis Oogziekenhuis in Alkmaar.

Voor algemene informatie: opsisoogziekenhuis.nl, of bel 088-6649674.

Hot Yoga bij Victorie Plaza

Foto: Management Victorie Plaza

ALKMAAR - Zodra je de yogastudio van Victorie Plaza betreedt word je omringd door een oase van rust.

Victorie Plaza biedt een ruim aanbod van yogalessen, waaronder Hot Yoga! Met een temperatuur tot wel 40 graden worden de voordelen van yoga en sauna gecombineerd. Spieren zijn flexibeler, er is minder kans op blessures en door de warmte ontdoet je lichaam zich van afvalstoffen.

Probeer ons proefabonnement voor slechts € 27,50 en ontdek welke yogavormen jou het best liggen. Yoga is voor iedereen: jong, oud, man, vrouw, lenig, stijf, energiek, vermoeid of zwanger. Iedereen is welkom!

www.victorieplaza.nl

Schoonheidssalon Majoor

Joyce Majoor: "Ik word blij als klanten met een ontspannend gevoel de deur uitgaan." Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Hoi! Ik ben Joyce Majoor, gediplomeerd schoonheidsspecialiste. Ik heb van mijn passie mijn vak gemaakt en ik help klanten te ontspannen door een heerlijke schoonheidsbehandeling. Daarnaast help ik klanten met het verbeteren van hun huid. Maar waarom doe ik dit nu eigenlijk? Ik word er blij van als jij met een ontspannen gevoel de deur uitgaat. Daarnaast vind ik de huid erg interessant. Ik ben altijd op de hoogte van de nieuwste kennis en ontwikkelingen. Ik lees en leer veel en volg nog regelmatig cursussen. Heb je vragen, of wil je meer informatie? Schroom niet en bel mij: 06-38 58 33 62. Ik help je graag! www.schoonheidssalonmajoor.nl

Tandartsen met de laatste kennis, geduld en een lach

Foto: aangeleverd

ALKMAAR - Tandartsengroepspraktijk Alkmaar is misschien wel de leukste praktijk van de stad. Door de informele sfeer in de praktijk voel je je meteen welkom. Het betrokken en deskundige team stelt zelfs angstige mensen en kinderen direct op hun gemak. Jonge gezinnen komen er dan ook graag.

De praktijk - met bijna 30 jaar gebundelde ervaring - biedt niet alleen algemene en esthetische tandheelkunde maar ook wortelkanaalbehandelingen, implantaten en kroon- en brugwerk. Daarnaast behoren mondhygiëne, preventie en klikgebitten tot de diensten. En voor volwassenen worden onzichtbare beugels aangeboden.

<<<<<<Quote invoegen in gekleurd kader kleur van logo:>>>>>>

'Altijd gezellig, goed en professioneel. Erg fijn dat er rustig wordt aangegeven wat de stappen zijn. Ze houden echt rekening met je door goed te luisteren. Wij zijn altijd zeer tevreden!'

Speerpunt van de praktijk is vooruitstrevende tandheelkunde. De teamleden zijn continu bezig met bijscholing en de nieuwste ontwikkelingen. Zo is er nu een state-of-the-art digitale scanner die het onprettige 'happen' voor kronen en beugels onnodig maakt.

<<<<<<<Quote invoegen in gekleurd kader, kleur van logo>>>>>>>>

'Zeer vakkundig en vriendelijk. Je zou bijna met plezier gaan!'

Dus zoek je een nieuwe tandarts? Neem dan snel contact op, er is momenteel geen wachtlijst. De praktijk is uitstekend bereikbaar en parkeren is gratis. Tot snel!

Tandartsengroepspraktijk Alkmaar
Heiloöerdijk 132
072-5200300
www.tgpalkmaar.nl

Donderdagavond open

Vijf jaar Theater Vrij Zijn in Alkmaar

Foto: aangeleverd

ALKMAAR - Dit jaar is het vijf jaar geleden dat Theater Vrij Zijn de deuren opende van het nieuwe theatergebouw op industrieterrein Oudorp. In die tijd is het lege bedrijfspand aan de Madame Curiestraat omgetoverd tot een sfeervol en prachtig theater. En dat allemaal dankzij de inzet van meer dan 100 vrijwilligers.

Het gezelschap zelf bestaat al langer: onder de bezielende artistieke leiding van de 'Alkmaarse Braziliaan' Anderson Farah speelde het al 15 spectaculaire producties. Vaak geïnspireerd door een historisch thema uit de rijke geschiedenis van Alkmaar.

Mijn Ex
Het eerste lustrumjaar van het theater wordt afgetrapt met een voorstelling met een meer eigentijds thema. Of misschien wel een thema van alle tijden. Want wat gebeurt er als een huwelijk of relatie stukloopt en je elkaar daarna toch weer ontmoet?

Op 21 juni 2019 viert het Vrij Zijn Theater de wereldpremière van de comedy 'MIJN EX!' Een verhaal over mensen die van elkaar houden maar elkaar tegelijkertijd ook haten. Een hilarische, herkenbare en soms ook licht dramatische productie over al die tegenstrijdige gevoelens die horen bij het omgaan met een ex. In dit stuk gaat het over de relatie van de Alkmaarse Angie en de latino Pedro, die haar heeft verlaten voor een 'Afro-queen'.

Deze pittige voorstelling wordt gespeeld door professional en semi-professionals Anderson Farah, Brenda Goedhart en Gina Arthur. Zij worden ondersteund door vier talentvolle volwassen acteurs: Ina Bromans, Ron de Groen, Anne Swartsenburg en Alan dos Santos en vier Alkmaarse kinderen: Noor van Esveld, Rafael Bunink, Dante Shearman en Felien de Zinger.

Info en tickets: www.theatervrijzijn.nl

Koffie met de notaris in vernieuwd uitvaartcentrum Onderlangs

Onder het genot van een kopje koffie kunt u vragen stellen aan de notaris. Foto: Mirjam Dijkstra

CASTRICUM - Op donderdag 13 juni, van 10.00-12.00 uur, organiseert Associatie Uitvaartverzorging een lezing door notaris Heldring in het uitvaartcentrum aan Onderlangs in Castricum.

De ervaring leert dat veel mensen vragen hebben over erfrecht, maar dat de drempel om naar de notaris te gaan soms best hoog is. Daarom organiseert Associatie Uitvaartverzorging deze bijeenkomst in een informele sfeer, waarbij u onder het genot van een kopje koffie uw vragen aan de notaris kunt stellen.

De notaris houdt eerst een inleiding, waarin o.a. de volgende onderwerpen aan de orde komen: Wie erft er van mij als ik geen testament maak? Welk voordeel biedt het mij om een testament te maken? Is het testament dat ik lang geleden gemaakt heb nog geldig? Hoe zit het met erfbelasting: wat moet je betalen en wie hebben er vrijstelling? Hoe zit dat met de eigen bijdrage als ik naar een verzorgingshuis ga? Wat is een levenstestament?

De notarisbijeenkomst is vrij toegankelijk, maar aanmelden is verplicht. Dat kan door een e-mail te sturen aan info@associatieuitvaart.nl of telefonisch via 0251-252094.

Na de notarislezing laten wij u ook graag zien dat ons uitvaartcentrum een opfrisbeurt heeft gehad. De wanden zijn opnieuw geverfd en de opbaarkamer is opnieuw ingericht.

Er is alle gelegenheid om even rond te kijken!

Feestelijke lancering VakantieBieb op De Boswaid

Esther van Lieshout, vlogger Kalvijn en Niki Smit showen hun boeken, die als gratis e-books in de Vakantiebieb beschikbaar zijn. Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Op woensdag 5 juni is de VakantieBieb feestelijk gelanceerd op basisschool De Boswaid in Egmond aan den Hoef. In deze gratis app staan meer dan 50 e-books voor jong en oud.

De VakantieBieb is het zomercadeautje van de Bibliotheek, voor zowel leden als niet-leden. De VakantieBieb biedt voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. De jeugd geniet tijdens de zomermaanden onder meer van e-books van Barbara Barend, Tonke Dragt, Harmen van Straaten en Paul van Loon.

Twee van de grootste (jeugd)auteurs van dit moment, Niki Smit en Esther van Lieshout, waren aanwezig bij de feestelijke aftrap en vertelden aan leerlingen uit groep 6, 7 en 8 over hun boeken '100% Coco', 'New York' en 'Level 13, Game over', die ook in de VakantieBieb staan.Vervolgens maakte vlogger Kalvijn zijn opwachting als verrassingsgast. Kalvijn stelt zijn allernieuwste boek 'Van niks naar clicks' voor het eerst en exclusief als e-book in de VakantieBieb beschikbaar. De gratis e-books in de VakantieBieb zijn nog voor iedereen beschikbaar tot en met 31 augustus 2019. www.vakantiebieb.nl.

Demonstratie ambachtelijk roken in Akersloot

AKERSLOOT - Ambachtelijk roken is een eeuwenoud proces om voedsel te conserveren. Naast dat het vis langer houdbaar maakt, is het ook nog eens lekker! Wilt u het ambacht van het vis roken van dichtbij meemaken? Op zaterdag 15 juni zet Dilvis uit Akersloot de deuren van de rokerij open, zodat u kunt zien hoe het proces van het ambacht paling roken eraan toegaat.

Ambachtelijk roken: een eeuwenoud beroep
Tijdens de demonstratie ambachtelijk roken is er van 9 tot 15 uur te zien hoe de rookmeester van het 135-jaar oude familiebedrijf op ambachtelijke wijze paling en andere vis verwerkt en rookt. Vragen staat vrij, dus komen meer te weten over het verwerken, drogen, roken en fileren van paling in Akersloot!

Zaterdag 15 juni 2019 van 09.00 tot 15.00 uur bij Dilvis op de Kerkelaan 40, 1921 BL in Akersloot.

Dames 3 T.V. Limmen kampioen

Dames 3 van T.V. Limmen: Coby, Liesbeth, Annemiek, Ineke en Margret. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Voor het tweede jaar op rij is Dames 3 van T.V. Limmen kampioen geworden. Ondanks dat er twee speelsters, Marion en Caroline, langdurig geblesseerd zijn konden alle wedstrijden toch gespeeld worden, mede dankzij de invalsters Lida en Jacqueline. Met dikke punten voorsprong waren ze niet meer te verslaan en sloten zij als kampioen ook deze competitie af!

Weerbaarheid

EGMOND-BINNEN - In het Woensdagochtend Café van 19 juni is Maria-Luisa Manrique-Hehl te gast. Zij is een ervaren weerbaarheids- en zelfverdedigingsdocente voor alle leeftijden. Deze ochtend geeft ze een interactieve workshop waarin we niet alleen leren over assertiviteit, weerbaarheid en zelfverdediging maar er ook mee oefenen. Benieuwd? Van harte welkom op woensdag 19 juni van 10.30 tot 12.00 uur in Dorpshuis De Schulp, Visweg 45 in Egmond-Binnen. Koffie/thee € 1, de workshop is gratis!

Diverse modellen elektrische fietsen, o.a. de testwinnaar van de ANWB: de Gazelle Grenoble C7+ hmb: als beste getest. Demomodellen aanwezig. Bosman Tweewielers. Westerweg 295, Heiloo. T : 5331241 www.bosmantweewielers.nl

LET OP! Kim's Haarsalon gaat VERHUIZEN! Naar het Willibrordus Business Center het Aloysius gebouw. Kennermerstraatweg 464B 1851NG Heiloo. Het is op de eerste verdieping ruimte nummer 1.4.02. Lift en trappen aanwezig. Per 11 juni zit ik op de nieuwe locatie. Tot snel! Groetjes Kim.

Leer per september SPAANS bij CAMPO DEL SOL in Heiloo. Kleine groepen, fijne sfeer, alle niveaus, gediplomeerd docente. Beginners ma 11.00 uur of wo 19.00 uur. Voor overige niveaus of vragen kijk op www.campodelsol.org of bel 072-5669956.

Grote collectie gebruikte e-bikes in div. uitvoeringen v.a. €500,- incl. 6 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers. Westerweg 295, Heiloo. T: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

ivm verzekering op zoek naar getuige! op 5 juni rond half 3 ben ik op de Zevenhuizerlaan ter hoogte van de Haesackerlaan gestruikeld over omhoogstekende stoeptegels. Aan de val heb ik gebroken arm overgehouden. Wie is die aardige mevrouw op de fiets die mij heeft geholpen? 06-14984821

LET OP! Kim's Haarsalon heeft een nieuwe adres. Dat is: Kennermerstraatweg 464B 1851NG Heiloo. Bij het mooie Willibrordus Business Center. Aloysius gebouw eerst verdieping trap en lift aanwezig, ruimte 1.4.02. Graag zie ik u daar voor een afspraak. Groetjes Kim. Tel:0630042383.

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06-22020702 AGM-DEALER

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €o,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. Di t/m Za 10-5 De oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072-5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Diverse modellen elektrische fietsen, o.a. de testwinnaar van de ANWB: de Gazelle Grenoble C7+ hmb: als beste getest. Demomodellen aanwezig. Bosman Tweewielers. Westerweg 295, Heiloo. T : 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Gevr. kleding, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG,-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-5069052

Man 58 jr (HBO+) zoekt werk, baan of project parttime of fulltime. Per direct beschikbaar.06-30965819

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail: janbaltus@hotmail.com Tel: 06-40095081

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor een gratis offerte: 06-41803734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Grote collectie gebruikte dames-, heren-, en kinderfietsen in vele uitvoeringen. Bosman Tweewielers, Westerweg 295, Heiloo. T : 5331241 www.bosmantweewielers.nl

KOFFERBAKMARKT HEILOO 23 JUNI. Gezellige kofferbakmarkt aan De Omloop. Alle info en opgeven via www.kofferbakmarktheiloo.nl

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en verkoop. www.barrydevriesautos.nl De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel. 06-21598809

Ambachtelijke binnenschilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw sauswerk en behang. K.v.k vrijbl.prijsopgave 06-39870829

Jolande Brasser 50 jaar trainster bij AV Trias

HEILOO - Jolande Brasser is 50 jaar actief als trainster bij Atletiekvereniging Trias. Ze werd door het bestuur van AV Trias verrast met speciale gebakjes en een oorkonde van de Atletiekunie.

Jolande doet al sinds haar twaalfde aan atletiek en heeft meermaals deelgenomen aan grote toernooien. Stukjes in Uitkijkpost en de Alkmaarsche Courant zorgden er in de jaren '70 van de vorige eeuw voor dat de groep van Jolande bekend werd. In het begin waren het vooral mannen die trimden, pas later werden ze overvleugeld door de vrouwen. Na al die jaren wordt er nog steeds elke donderdagochtend getraind, vanaf de baan van AV Trias naar het Heilooërbos. En nog steeds is Jolande de leider. Of ze al aan stoppen denkt? Dat wel, maar ze doet het onder het motto: "Ik zal er nog maar een jaartje aan vastplakken, daarna stop ik."

WK vrouwenvoetbal én voetbalpool van start

HEILOO - Vrijdag 7 juni ging het WK vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk van start. En daarmee ook de eerste Uitkijkpost voetbalpool voor datzelfde WK vrouwenvoetbal.

Ben je vergeten je in te schrijven? Meedoen kan nog steeds, alleen kan je dan geen punten meer verdienen voor de tot dan gespeelde wedstrijden. Voorspel je een paar uitslagen die nog uitkomen ook? Dan doe je zomaar weer mee in de hogere regionen en wie weet ga je er dan alsnog vandoor met een van die leuke prijzen. Omdat de pool (eigenlijk) alleen voor vrouwen is, is het prijzenpakket ook speciaal op vrouwen afgestemd. Wat je kan winnen, houden we nog even geheim. Maar het is zeker de moeite waard!
Natuurlijk is Uitkijkpost benieuwd hoe de voetbalvrouwen van HSV en De Foresters uit Heiloo dit WK beleven. Zitten zij elke wedstrijd voor de buis gekluisterd en volgen ze het toernooi op de voet? Volgen ze alleen de Oranje Leeuwinnen? Of... kijken ze helemaal niet? In ieder geval blijven ze zelf ook volop in beweging, want meerdere vrouwenvoetbalteams uit Heiloo deden het afgelopen weekend mee aan toernooien elders in het land. Voor de krant van volgende week kan de redactie vast verklappen dat er een leuk dubbelinterview met twee 'Heilooër voetbalvrouwen' in staat.

Tenniskamp TV Het Vennewater en TV Tulp 2019

Het weer klaarde zaterdag op, dus de tenten werden opgezet en het jeugdtenniskamp kon van start! Foto: aangeleverd

HEILOO - Het weer klaarde helemaal op, de tenten voor de nacht waren opgezet dus het jeugdtenniskamp 2019 kon beginnen! Een weekend voor de jeugd met heel veel gezelligheid en superleuke activiteiten.

De middag begon met een tenniscircuit, waarbij op elke baan een trainer of begeleider van TV Tulp (uit Limmen) en TV Het Vennewater een andere tennisactiviteit in petto had voor de kinderen. Vervolgens was het tijd voor de bingo en een tennisquiz waarbij je met een groepje op zoek moest gaan naar de antwoorden op de vragen. Tussendoor kon er gesmuld worden van de versgebakken pannenkoeken en tot laat op de avond werd een feestje gebouwd. Na de zeer goede nachtrust werd er vroeg ontbeten, want er stond 'levend Stratego' op het programma. De teams gingen er fanatiek tegenaan en na een heftige strijd was het tijd om de tenten af te bouwen, nog een laatste balletje te slaan en richting huis te gaan. Zowel de organisatie als de deelnemers kunnen terugkijken op een superweekend!

Jongens HSV JO15-1 ongeslagen kampioen

Foto: aangeleverd

HEILOO - De jongens van HSV JO15-1 gesponsord door FysioExpert, zijn twee weken geleden overtuigend en ongeslagen kampioen geworden. Onder de bezielende leiding van Marcel en Henk hebben ze een fantastisch seizoen gedraaid. Afgelopen weekend heeft het team ook nog de derde plaats gepakt op een internationaal toernooi in Limburg.

Boven v.l.n.r.: Marcel, Barre, Sergio, Daan, Jeneal, Bink, Pipeijn, Jelle, Jean-Paul, Henk, Gijs

Onder v.l.n.r.: Cas, Jens, Milan, Stijn, Max

Heilooërs met succes op Alpe d'HuZes

Foto: aangeleverd

HEILOO - Donderdag 6 juni was de grote dag voor de deelnemers aan de Alpe d'Huzes. Ook verschillende Heilooërs kwamen deze dag in actie. Bram van de Reep fietste de berg 4 x op en Marc Brunekreef ging 5 x fietsend omhoog. Jaap de Vries en Fred Valkering gingen wandeldend twee keer naar de top. En zo waren er ongetwijfeld nog veel meer sportieve toppers die een knappe prestatie hebben neergezet voor KWF Kankerbestrijding. Chapeau!

Foresters JO19-1 pakt kampioenschap hoofdklasse

V.l.n.r. boven: Avis, Beers, Ligthart, Biesterveld, Stiegelis, Van Dijk, Van der Velden, Bijlsma, De Vries, Wessels (trainer/coach). Midden: Beers (ass. coach), Groot, Vestering, Piet. Onder: Blei, Postma, Henschen, Taylor, Haanstra. Foto: aangeleverd

HEILOO - Zaterdag 25 mei jl. heeft het vlaggenschip van de jeugd van De Foresters het zwaarbevochten kampioenschap in de hoofdklasse behaald. Een fantastische prestatie. Volgend seizoen kunnen de mannen van JO19-1 hun klasse op divisieniveau laten zien.