De Uitkijkpost

5 november 2014

De Uitkijkpost 5 november 2014


Groepswens vervuld door Gouden Dagen Heiloo

De dames van de Hildebrandshof gingen met Gouden Dagen gezellig een visje eten in Egmond aan Zee

HEILOO - Afgelopen donderdag 24 oktober was het eindelijk weer zover voor de dames van de Hildebrandhof in Heiloo! Vorig jaar IJmuiden en dan nu een visje eten in Egmond aan Zee.

Om 11.00 uur stonden de dames monter in weer en wind al klaar voor de taxi. Na een kort ritje door het Noord-Hollandse landschap werden zij keurig voor de deur van het restaurant afgezet. Nadat iedereen was geïnstalleerd aan een speciale grote tafel met uitzicht over een woeste zee werden ze verwelkomd met een lekkere cappuccino of thee. Gevolgd door een heerlijke lunch waarbij iedere dame haar eigen voorkeur had voor een vissie! Wat gebeurde er toen? De zon brak stralend door en de zee werd minder wild waardoor een tweetal dames het aandurfde om even een frisse neus te halen bij de vloedlijn waarvan zij genoten! Na terugkomst in het paviljoen met verwaaide haren werd een ieder getrakteerd op een heel flink toetje! Helaas kwam aan alle goeds weer een eind en werd het gezelschap weer opgehaald. Ze hebben genoten van een mooie gezellige dag en het overheerlijke eten. Wilt u ook een wens indienen die Gouden Dagen Heiloo misschien realiseren kan, vul dan een wenskaart in. Deze is verkrijgbaar bij Het Trefpunt, de Woonzorgcentra De Loet en Overkerck, waar u deze tevens in kunt leveren. U kunt uw wens ook via www.welzijnheiloo.nl indienen.Voor meer informatie kunt U contact opnemen met het Trefpunt,tel. 072-5331297 en vragen naar Monique van Ling, of mail Uw vraag naar goudendagenheiloo@gmail.com.

Bibliotheek en Muziekschool in zwaar vaarwater

De avond begon met twee insprekers, Jeanette Braam van de bibliotheek en Marjolein Voorberg Foto Matthijs de Moel

HEILOO - De raadsvergadering van maandagavond 3 november is een dramatische avond geworden voor de bibliotheek en de muziek- en dansschool.

Het collegevoorstel om 16% te bezuinigen op de subsidies voor deze instellingen voor 2015, gevoegd bij eerdere bezuinigingen en nog volgende bezuinigingen, deed de directeur van de bibliotheek, Jeanette Braam, in haar inspraakreactie verzuchten dat 'de bibliotheek vreest voor haar voortbestaan'. Volgens het college en de coalitiepartijen hoeven bibliotheek en muziekschool daar niet bang voor te zijn, maar zal er wel echt stevig ingekrompen moeten worden. Daarbij kan de gemeente een helpende hand bieden, aldus college en coalitie, maar dan moeten beide instellingen wel komen met een helder plan voor die afgeslankte toekomst. Een plan waarin wordt uitgegaan van 'kerntaken'. Die helpende hand van de gemeente moet dan bestaan uit het beschikbaar stellen van gelden om het traject naar die afgeslankte toekomst te kunnen realiseren. Hierbij gaat het om zogenaamde frictiekosten die zullen ontstaan nu er personeel gedwongen ontslagen zal moeten worden. Voor die helpende hand zijn college en coalitie zo nodig bereid om de ozb, de onroerendzaakbelasting, tijdelijk te verhogen.
Tegen deze benadering liepen de oppositiepartijen maandagavond vergeefs storm. Hans van Halem van D66 zei: 'Je deelt eerst de klap uit en dan vraag je wil je een aspirine.' Cees Rootjes van de PvdA kwam met een nog krassere beeldspraak: 'We slaan iemand eerst z'n been er af en vragen dan of ie kan lopen.' Het collegevoorstel werd aangenomen met de stemmen van de coalitiepartijen voor en die van de oppositiepartijen tegen: 12 tegen 7.

Lees morgen in de krant het complete raadsverslag van Roelof Bos.

10 vragen aan… Wil Wardenburg

Elke week verschijnt de rubriek 'De tien vragen aan' in de Uitkijkpost. Elk mens heeft onvermoede kanten, stukjes van zichzelf die niet altijd zichtbaar zijn. Op deze manier proberen wij net iets meer te weten te komen van een bekende of onbekende dorpsgenoot. Na het beantwoorden van de tien vragen, wordt hij/zij verocht om de vragen door te geven aan een volgend 'slachtoffer'!

(Beschrijf kort wie u bent: naam, leeftijd, partner, kinderen, beroep)

Mijn naam is Willeke Wardenburg, 61 jaar en al 38 jaar getrouwd met Hil. Wij hebben twee zonen; Jeroen en Jordi en inmiddels vier kleinkinderen.

Mijn beroep is speltherapeute en heb een eigen praktijk aan huis voor basisschoolkinderen met sociaal, emotionele gedragsproblemen.

Waar bent u geboren en getogen?

Ik ben in 1953 in Dordrecht geboren. In mijn derde levensjaar zijn wij naar Alkmaar verhuisd; mijn puberteit hebben we in Bergen gewoond, toen samen met Hil in Alkmaar en sinds 1983 In Heiloo. Ik kom uit een meidengezin; vier zussen, die allen zeer verschillend zijn, maar onze familieband is erg sterk.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u dan nu uitoefenen?

Tja, ik heb genoeg hobby's, en verveel me nooit een seconde. Maar, één hobby is mijn werk. Al mijn hele leven zijn kinderen voor mij 'een cadeautje'. Ze zijn zo puur, zo allemaal verschillend. ?Elk kind heeft in aanleg een potentieel aan groeikracht.?Maar soms zijn er onmogelijke situaties rondom een kind, of belemmeringen in het kind zelf, waardoor het niet goed kan uitgroeien.Dat kind laat dat dan zien in zijn gedrag en is zichzelf en zijn omgeving tot last en is er zelfs geen blijheid meer.?Dan is hulp van anderen echt noodzakelijk. Hulp, die ik dan met respect en integriteit wil en kan inzetten.( mijn hobby!) Ik zou voor ieder kind wensen: 'Word die je bent' en als je dat proces ziet ontstaan, geeft dat zo'n enorme boost aan je eigen leven

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten, en wat zou u zeggen of vragen?

Jo Frost, de vrouw uit Amerika, die op de televisie te zien was in een opvoedingsprogramma met haar speciale aanpak in 'moeilijke' gezinnen. Ik vind haar een bijzondere vrouw, en zou graag, onder het genot van een wijntje, zoveel vragen willen stellen; hoe zij met haar liefdevolle aanpak door middel van eenvoudige trucs, de juiste snaar weet te raken en de rust in de gezinnen herstelt waar het helemaal uit de hand liep. In het voorjaar schijnt ze naar Nederland te komen; zou toch leuk zijn?

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

We woonden in Alkmaar ( de Rippingstraat) Een straat waar alle kinderen, in alle leeftijden, altijd buiten speelden. Verstoppertje, stoepranden, elastieken, tenten bouwen etc. Die herinnering: spelen, spelen en spelen met kinderen uit de buurt; mooier is er niet! Vaak denk ik dat daar mijn overtuiging 'heilig geloof in de therapeutische waarde van" het spelen' is ontstaan.

5. Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?

Mijn eigen achtertuin. We wonen in de Boswijk en kijken over het water naar het prachtige recreatiegebied de Noorder Neg. Tjonge wat een genot! Ik neem de vliegtuigen dan maar voor lief!

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

Als iemand mij nodig heeft, en …… een mooie musical, en dan het liefst een stoel op de eerste rij. Dan zie je de mimiek, de mens in zijn spel zo echt , waardoor ik intens meeleef en geniet!

7. Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Om mijn hart te volgen. Als iets niet goed gaat of voelt, neem er dan afscheid van en ga voor zaken die wel goed voelen. Ik heb 27 jaar met veel passie en plezier in het onderwijs gewerkt, maar de regelzucht benauwde me. Er bleef steeds minder tijd voor het contact met het individuele kind over. Toen ben ik gestopt, heb me omgeschoold, en hielp mijn man mij een eigen praktijk op te zetten, waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad.

8. Wat weten de meeste Heilooers niet van u?

Een aantal zaken, en dat wil ik graag zo houden; dat ze niet alles van me weten. Maarrrrrr…..let op Heiloo: 'ik kan geweldige saladedressings maken…..'

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Heiloo moet dynamisch blijven, en door de vergrijzing niet inslapen. Jonge gezinnen en jonge mensen zouden een woning moeten kunnen kopen. De jeugd heeft toch de toekomst? Daarentegen moeten we de eenzame ouderen ook niet vergeten…

10. Antwoord van de persoonlijke vraag van uw voorganger (Patrick Rupsam) aan u: ,,Waar haal je de motivatie vandaan …. etc.

Lieve Patrick. Vaak is het bewonderenswaardig dat iemand zo gemotiveerd is en blijft, maar bij mij is dat helemaal niet zo. Mijn motivatie om kinderen te helpen komt vanzelf, van binnen uit, en daar hoef ik niets voor te doen.

• Ik geef graag het stokje over aan Huub Tervoort omdat het een jonge horeca ondernemer in Heiloo betreft die zich inmiddels heeft geprofileerd als een begrip op de golfbaan en bij de Locatie.

Mijn vraag aan hem is: wat zijn je plannen voor de toekomst: kunnen we nog meer van je verwachten?

Politiestudenten bezorgen ouderen een leuke middag

De politiestudenten (op de foto Rik, Jan en Elisa) trakteerden de ouderen op een lekker stukje taart; uiterd met het embleem van de politie erop. Foto Carolien Breed

HEILOO - Politiestudenten van het Basisteam Alkmaar Duinstreek hebben op dinsdag 28 oktober de bewoners van de woonzorgcentra Overkerck en De Loet een gezellige middag bezorgd.

De studenten wilden tijdens een teambuilddag een maatschappelijke activiteit ondernemen en kwamen zodoende bij de twee zorgcenra terecht. De ouderen vonden het in eerste instantie wel spannend dat de politie bij hun op bezoek kwam. Toen er werd verteld dat zij in burger kwamen en poiltiemensen in opleiding zijn vonden zij het prima. De studenten trakteerden de ouderen op een lekker stukje taart; uiterd met het embleem van de politie erop. Geserveerd met kopje koffie was het ijs al snel gebroken. Het werd een heel gezellige middag met diverse spelletjes met de ouderen, zoals rummicub, Kezen, sjoelen en werken met de braintrainer (soort spelcomputer voor ouderen). Ze deden hun uiterste best om het de ouderen van de woonzorgcentra en ouderen uit de wijk naar hun zin te maken. En dat is zeker gelukt; het was een zeer geslaagde en gezellige middag! Wat de ouderen betreft mag de politie vaker komen!

Pubers i Heiloo

Graag wil ik aandacht voor de 16 tot 18 jarigen. In Heiloo kunnen die pubers nergens meer uit. Sinds de alcohol wet verhoogd is naar 18-plus komt mijn puber met vrienden nergens in Heiloo meer binnen. Ze willen de jeugd niet op straat hebben, en de zuipketen ook af gaan schaffen, maar waar moeten die pubers heen? Bij papa en mama op de bank? Misschien iets om aandacht aan te besteden ( mijn puber drinkt niet, maar wil wel graag uit en het liefst in Heiloo). Ik hoorde ook gemopper dat de jongeren niet meer winkelen in Heiloo, maar er is weinig meer voor hun. De leuke kleding en sieradenwinkeltjes zijn ook al weg. Het word een dorp voor ouderen.

Daphne de Wijs, Heiloo

Heel Heiloo bakt

HEILOO - Iedereen kan een taart leren bakken, jong en oud, mannen en vrouwen, dat beweren taartenbaksters Irene van de Pavert en Marianne Corne. De cursus wordt gegeven op dinsdag- en donderdagavonden, van 19.30 tot 22.00 uur. De kosten bedragen € 35,- per avond, inclusief alle ingrediënten, en natuurlijk neemt u een heerlijke taart mee naar huis. Voor meer informatie zie www.heelheiloobakt.nl Tel. 072-5333287 of 072-5339208.

Levend Plan

Naast alle prachtige plannen van De Linde op papier is dit 'Levende Plan', voor Heiloo afkomstig uit Lelystad waar we de Batavia kunnen bewonderen, zij het dan een replica. Deze replica van Willem Vos is een prachtig voorbeeld van levende, hedendaagse mensen. Het geeft werkgelegenheid, nostalgie, een levend museum, toerisme, kortom het geeft van alles terug aan het leven! Op het terrein waar op dit moment een rondwandeling is uitgestippeld staat een zuil met in de rechterbovenhoek een replica van een Katwijk Boerderij uit de Middeleeuwen. Met creatieve energie kan het idee van Willem Vos in Heiloo worden gebruikt door een replica van deze boerderij te bouwen. Het kan gebruikte worden als buitenschool; een meer-jarenproject, leerobject voor kinderen (met of zonder beperking) en leermeesters in de bouw. De dieren zijn er al! Zolang de bouw nog geen aanvang heeft genomen functioneert zoiets als uitdaging voor ons dorp op het terrein tussen de Kennemerstraatweg en de Hoogeweg. Destijds waren er nog geen heipalen en daarom kan het benodigde hout eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd worden. Zo werkt de creatieve kracht ook, om met mensen van NU het verleden weer tot leven te brengen, een levende school voor mens, dier met museumgedeelte van de vondsten ter plaatse.

Imelda de Smet, Spiritofepona

Hond ontdekt kabouterkolonie

HEILOO – De hond van Miranda Veldt is gek op kabouters. Vol trots laat hij zijn vondst zien bij de Sledeheuvel, waar deze speurneus een bewoonde kabouterkolonie ontdekte. De bewoners waren even boordschappen doen.

Op de hoge, hoge daken ….

HEILOO - Tja, daarop rijdt jaarlijks Sinterklaas om zijn presentjes te brengen. Maar als je geen dak boven je hoofd hebt, dan wordt het wat lastiger voor de Goedheiligman om zijn cadeautjes te kunnen geven. De dakloze bezoekers van inloophuis 'De Kloof' in Amsterdam hébben geen dak boven hun hoofd, maar oh, wat zouden ze graag weer eens een geschenkje van de Sint willen ontvangen….

De 45 vrijwilligers die in genoemd inloophuis werken, willen dit realiseren door de ruim tachtig dagelijkse bezoekers een pakje te geven, met daarin toiletspullen en aanverwante artikelen: een kammetje, een tandenborstel, vitamine C tabletten, papieren zakdoekjes, weggooischeermesjes, deodorant, sappakjes, chocolade, enzovoorts. Wat andere kleine spulletjes zijn eveneens zéér welkom: een riem, een paar handschoenen, een paar sokken, een pet of een onderbroek. De dakloze mensen zullen de Sint (en dus u) er erg dankbaar voor zijn. U kunt uw gaven inleveren bij Ton Steenaert, Boekenstein 9, Heiloo, die u zonodig graag nadere informatie verstrekt (tel. 072 5332207). Voor alle duidelijkheid: de inzameling van gedragen kleding zoals truien, schoenen en winterjacks die al sedert een reeks van jaren door de kerken in Heiloo en Limmen in de kersttijd georganiseerd wordt, staat geheel los van deze extra actie van die man die zijn geschenkjes ongetwijfeld ook graag geeft aan mensen die geen dak boven hun hoofd hebben. Ton Steenaert bedankt alle mensen die zijn dakloze maten de afgelopen van tweedehands kleding en aanverwante artikelen hebben voorzien.

Massagepraktijk De Blauwe Vlinder

Foto Carolien Breed

Joke de Boer, Laan van Zeeman 20, 1851 SC Heiloo, tel. 072-5740662,
mob. 06-10061242, www.massagepraktijkdeblauwevlinder.nl.

HEILOO – Oververmoeidheid, lichamelijke klachten door stress of spanning? Maak dan eens kennis met massagepraktijk De Blauwe Vlinder en voel hoe weldadig het aanvoelt als verkrampte spieren door de kundige handen van Joke de Boer worden gemasseerd. Een goed uitgevoerde ontspanningsmassage stimuleert de bloedsomloop en verlicht bij lichamelijke klachten zoals spierpijn, een vastzittende rug, nek- en/ of schouderpartij als gevolg van overbelasting, stress of emotionele spanning. Je kunt er weer even tegenaan!

De naam De Blauwe Vlinder staat onder andere symbool voor transformatie. Joke is, vooral sinds de geboorte van haar kinderen, zelf een weg van persoonlijke ontwikkeling gegaan, die ze nog altijd bewandelt. Een uitgebreide lijst van door haar gevolgde trainingen staat op de website vermeld. ,,Dit zijn opleidingen die op één of andere manier mijn pad zijn gekruist; iets moet wel bij mij passen!" Van 2009 tot 2012 runde ze een praktijk in Heerhugowaard, waar ze diverse cursussen en workshops aanbood op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Ze woont inmiddels alweer twee jaar met haar gezin in Heiloo waarin de praktijk op een lager pitje stond. Ze heeft die tijd gebruikt om zich verder te ontwikkelen. Zo heeft Joke uit interesse opleidingen voor verschillende soorten massage gevolgd. Ze vindt de tijd nu rijp om met De Blauwe Vlinder de draad weer op te pakken. Maar dan wel in een andere vorm.

In de in september jongstleden heropende praktijk aan huis richt ze zich in eerste instantie op massage. ,,Ik kwam er al op jonge leeftijd achter dat ik met mijn handen veel voor andere mensen kan betekenen." Joke werkt met verschillende methodes: ontspanningsmassage, holistisch energetische massage en cupping massage. Ontspanningsmassage is gericht op rug, schouder en nek. Het vermindert spanning en stress en geeft energie.
Een holistisch energetische massage is een volledige lichaamsmassage, gericht op de geestelijke en lichamelijke ontspanning. Massage is een manier om weer in contact te komen met ons lichaam; het effect is dat je voelt wat ontspanning werkelijk betekent. Cupping is een diepwerkende massage afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde en werkt met plastic cups die op de huid geplaatst worden. Door deze vacuüm te zuigen wordt de huid opgetrokken, worden blokkades opgeheven en gaat energie weer stromen.

Massagepraktijk De Blauwe Vlinder biedt ook de mogelijkheid van massage in combinatie met coaching door middel van systemisch werken, NLP en oplossingsgericht werken.

Bijeenkomsten Positief Opvoeden in Heiloo

HEILOO - In november organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Heiloo een aantal gratis bijeenkomsten rondom Positief Opvoeden. Voor ouders/opvoeders van kinderen tot 12 jaar gaat het om de workshop 'Leren luisteren' (12 november van 19.30 tot 21.30 uur). Voor ouders/opvoeders van jongeren (12-18 jaar) vinden de workshop 'Omgaan met emoties van tieners' (18 november van 19.30 tot 21.30 uur ), beide bijeenkomsten in het Centrum voor Jeugd en Gezin, Holleweg 94 in Heiloo, en de lezing 'Verantwoordelijke pubers thuis' (27 november van 19.30-21.30 uur, locatie: PCC Heiloo, De Dors 2 in Heiloo) plaats. Deelname aan deze bijeenkomsten is gratis. Voor aanmelden en meer informatie zie cursussen/lezingen/workshops. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of tel. 088-0100557.

Diaconaal weekend 'Zie om naar uw buren'

HEILOO - Thema van het diaconaal weekend (vieringen op 8 en 9 november) is 'Zie om naar uw buren'. Pastor Helsloot en de PCI (Parochiële CaritasInstelling) vragen aandacht voor mensen uit onze eigen woonomgeving, die onze zorg, aandacht en betrokkenheid nodig hebben. PCI heeft zich de vraag gesteld: 'Aan welke buren van de Willibrorduskerk zouden wij aandacht kunnen geven'. De PCI heeft ondertussen contact gezocht met de leiding van De Stolp van de organisatie Esdegé-Reigersdaal. De doelgroep, waar de PCI aandacht voor wil vragen, komt niet naar de kerk toe, maar PCI gaat naar hen toe. Naar wie zou u wel eens op bezoek kunnen gaan? Welke mensen in uw en onze omgeving hebben onze zorg, aandacht en betrokkenheid extra nodig? De bestuursleden van de PCI willen daar graag met u praten na de Eucharistievieringen op zaterdag 8 november en zondag 9 november. De koffie staat dan klaar. De PCI zorgt er dan voor dat u die medemens met een kleine attentie kunt verrassen.

Vrijwilligers volgen IVA cursus in BukBuk

Vrijwilligers van Bukbuk en HSV hebben een IVA cursus gevolgd, nodig om achter de bar te kunnen staan.

HEILOO - Op donderdag 29 oktober kwamen de vrijwilligers van Bukbuk en HSV uit Heiloo bij elkaar in het Brunogebouw voor de IVA cursus. De IVA cursus is een verplichte cursus over verantwoord alcohol schenken gegeven door de heer Ton Leenders van de Brijderstichting. Na afloop van deze cursus ontvingen alle deelnemers een certificaat, nodig om achter de bar te kunnen staan als vrijwilliger.

KORTOM

Opkikkertje van Keer op Keer
HEILOO - Elke maand wordt een door kringloopwinkel Keer op Keer gekozen vereniging of stichting verblijd met een opkikker van € 300,-. De opkikker van de maand november gaat naar Esdege Reigersdaal in Heerhugowaard voor de inrichting van de buitenruimte van cluster KAS/centrum 31. U kunt de kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.

Twee workshops bij Nivon

HEILOO - Op donderdagmiddag en donderdagavond starten er twee workshops. Beide op 6 en 20 november. Techniek van het Wolvilten: In twee lessen op donderdagavond van 19.30 - 21.30 uur leert u de basistechniek van het wolvilten. Deze cursus staat onder leiding van docente Nely Tegelaers. U leert alle kneepjes hoe u van een lontwol tot een lapje vilt komt en deze verwerken kan. Materiaal wordt verzorgd. Werken met Fietsbinnenbanden: In twee lessen op donderdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur leert u een leuk tasje en een mooie halsketting te maken. Deze cursus staat onder leiding van docente Ria Geerlings. Voor fietsbinnenbanden wordt gezorgd. Voor beide workshops: Nivonlokaal, de Hofdijk, Marienstein 178A, 1852 SN Heiloo. Opgave: tel.072 5333127 of info@nivonheiloo.nl zie ook: www.nivonheiloo.nl.

Verkoop bij Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Op vrijdag 7 november houdt Bibliotheek Heiloo haar maandelijkse verkoop. Alle door de bibliotheek afgeschreven materialen worden aangeboden.
Bij deze verkoop heeft u dus ook nu weer veel kans om een paar mooie boeken of andere materialen voor weinig geld op de kop te tikken. U vindt er niet alleen romans, informatieve boeken en jeugdboeken bij deze verkoop maar ook cd's, dvd's, grote letterboeken, bundels tijdschriften en heel veel bladmuziek. De verkoop is van 15.00 tot 19.00 uur.

Eerste Communie 2015 Willibrorduskerk

HEILOO - De werkgroep van de Eerste Communie Heiloo is volop bezig met de voorbereidingen voor de communieviering in april 2015. Kinderen die in groep 4 zitten en gedoopt zijn, worden in de gelegenheid gesteld om zich hiervoor aan te melden. Na aanmelding krijgt u in december een uitnodiging voor de start van de voorbereidingen thuisgestuurd. Aanmelden uiterlijk 10 november 2014kan bij de parochie van de Willibrorduskerk aan de Westerweg 267 in Heiloo. Tel. 072-5330906.

Inloopdag op de Jan van Rijckenborghschool

HEILOO - Zoekt u een creatieve en kleinschalige school voor uw kind? U bent van harte welkom op de Inloopdag op de Jan van Rijckenborghschool op vrijdag 14 november, van 09.00 tot 14.00 uur. U kunt een kijkje nemen in de klaslokalen terwijl de kinderen aan het werk zijn en kennis maken met de leerkrachten. Ook zijn er andere ouders aanwezig met wie u kunt spreken. De school heeft vier combinatiegroepen en een continurooster, wat veel uitwisseling geeft tussen de verschillende leeftijdsgroepen. Aan alle kinderen wordt handvaardigheid en drama gegeven door vakdocenten. Daarnaast biedt de Jan van Rijckenborghschool Peuterochtenden aan. Kinderen vanaf drie en een half jaar mogen op dinsdag- en vrijdagochtend wennen, voordat ze starten in groep een. Iedere eerste dinsdag van de maand is de school open voor belangstellenden. Voor verdere informatie belt u Marije Peters (directrice), 072-5338286, Trompenburg 49, 1852 CC Heiloo.

Citotoets? Eindexamens? Start nu met neurofeedback!

Er hard tegenaan, laten zien wat je kunt, eruit halen wat erin zit.

HEILOO - Er hard tegenaan, laten zien wat je kunt, eruit halen wat erin zit. Het klinkt zo logisch en simpel. Maar wat als het je gewoon niet lukt je langer achter elkaar te concentreren, je vaak afdwaalt met je gedachten of snel afgeleid bent?

Dan is het helemaal niet zo makkelijk om op je beste kunnen te presteren en heb je misschien zelfs grote moeite binnen de tijd je opdrachten af te krijgen. Maar dat betekent niet dat je niet slim genoeg bent! Het probleem bij aandacht- en concentratieproblemen zit vaak in de hersenactiviteit. De hersenen zijn niet actief genoeg op de momenten dat dit juist de bedoeling is. Hierdoor raak je snel afgeleid en kun je je onrustig voelen. Opletten tijdens de les, leren voor proefwerken of huiswerk maken kan daardoor erg lastig zijn. Tijdens een neurofeedback behandeltraject wordt de kernoorzaak van het probleem aangepakt. Je leert op een leuke manier je eigen hersenactiviteit te beïnvloeden. Hierdoor worden de hersenen meetbaar actiever, zonder dat er medicatie aan te pas komt. Sinds 2010 worden bij Biometrisch Centrum Heiloo neurofeedback behandelingen toegepast. Praktijkhoudster drs. Linda Imming-Apeldoorn: ,,Ik help kinderen en jongeren die last hebben van onrust en niet goed uit de verf komen op te bloeien en eruit te halen wat erin zit." Wanneer je aanvullend bent verzekerd, kun je in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding. Laat eventueel het budget voor 2014 en 2015 op elkaar aansluiten door binnenkort te starten met een behandeltraject. Nieuwsgierig geworden? Bel 06-49012934, mail heiloo@biometrischcentrum.nl of bezoek www.biometrischcentrum.nl.

De bij een handje geholpen

Vrijwilligers zaaien biologische bloemzaden en poten bollen langs de Vennewatersweg.

HEILOO - Op zaterdag 25 oktober hebben 16 vrijwilligers van Groei en Bloei, buurttuin de BY, Bijenlint Heiloo en een aantal imkers uit Heiloo gezamenlijk actie ondernomen om de honingbijen, de wilde bijen, hommels en vlinders een handje te helpen.

In een heerlijk herfstzonnetje hebben zij honderden biologische bollen geplant en zaad van drachtplanten voor bijen en vlinders ingezaaid langs de Vennewatersweg. De bijen en andere nuttige insecten hebben het namelijk erg moeilijk. Onder andere omdat zij veel moeite moeten doen om bloemen en planten te vinden voor het verzamelen van honing en stuifmeel. Er komt steeds meer bestrating in de tuinen in plaats van kleurig groen en ook het openbaar groen dreigt minder divers te worden qua soorten bloemen en planten. Om deze plant- en zaaiactie langs de openbare weg te kunnen uitvoeren is van te voren met gemeente Heiloo gesproken over de mogelijkheden . Gelukkig was de Gemeente helemaal bereid om hieraan mee te werken Zij hebben daarvoor langs de Vennewaterweg een lange strook grond gefreesd. De kans dat de geplante bollen en het bloemenzaad het komend voorjaar goed opkomen wordt hierdoor veel groter. De bollen, gedoneerd door imker Theo Georgiades, zijn geheel biologisch. Dit is een unicum omdat biologische bollen nog bijna nergens te krijgen zijn. Onbespoten bollen zijn heel belangrijk om de bijen gezond te houden, zelfs minimale doses bestrijdingsmiddelen zijn schadelijk. Ook het bloemenzaad van tientallen soorten één- en tweejarigen van de Vereniging van Groei en Bloei is van biologische oorsprong. Dan is het nu afwachten tot het volgend voorjaar om te zien wat deze activiteit daadwerkelijk heeft opgeleverd aan bloeiende bollen en planten! Wil je ook meewerken? Ga dan naar de facebookpagina van Groei en Bloei Midden-Kennemerland.

Reünie Oude Herberg in Herberg Jan

HEILOO – Oude tijden herleven! Op woensdag 26 november, aanvang 18.00 uur, is er een reünie van de Oude Herberg in restaurant-grand café Herberg Jan. Iedereen, die Heilooër ontmoetingsplaats van weleer nog altijd een warm hart toedraagt, is welkom. Herinneringen ophalen van vroeger in een eigentijds Herberg Jan en gezellig eten, drinken en dansen, Herberg Jan is inmiddels voor velen een tweede huiskamer. Net als zijn voorganger, want ook hotel-café-restaurant de Oude Herberg was in zijn tijd een drukbezochte horecagelegenheid; een begrip in de wijde omtrek. Op de dansavonden met muziek heeft menig echtpaar zijn of haar geliefde voor het eerst ontmoet. Marjolein Bosch doet een oproep aan iedereen om te komen met verhalen, oude spulletjes en/of foto's uit het tijdperk van de Oude Herberg en deze voor deze speciale gelegenheid te delen; om er een mooie avond van te maken! Herberg Jan, tel. 072-2100181, www.herberg-jan.nl.

Spreekuur HEILOO -2000

HEILOO - Op donderdag 6 november aanstaande, kunt u, voorafgaande aan de fractievergadering van HEILOO-2000, zaken met ons bespreken die u als inwoner van Heiloo bezighoudt. Die kunnen zowel over algemeen gemeentelijk beleid gaan als over onderwerpen die met uw wijk te maken hebben, of zaken die u persoonlijk treffen. U bent van harte welkom om 20.00 uur in het Gemeentehuis (oude ingang). Graag vooraf aanmelden bij fractiesecretaris/raadslid Rob Levie, tel. 06- 54901626, of via e-mail rob.levie@heiloo-2000.nl. Kijk voor het schema van de fractievergaderingen op www.heiloo-2000.nl.

Collecte Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind

HEILOO - Zo'n 11.000 vrijwilligers gaan binnenkort weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Zij komen aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) van 10 tot en met 15 november. Met de opbrengst van de collecte steunt NSGK projecten voor kinderen en jongeren met een handicap in heel Nederland. Wilt u weten wat NSGK in uw regio doet? Op de website www.nsgk.nl ziet u alle recente projecten op een landkaart. Wanneer u inzoomt op uw woonplaats, ziet u welke NSGK-projecten daar mede mogelijk worden gemaakt dankzij uw steun.

Lezing Lionsclub

Lezing Lionsclub

HEILOO - Op woensdagavond 19 november brengt Lions Club Heiloo, Limmen en de Egmonden de lezing 'Het geopolitieke spel rondom mondiale energie' door energiedeskundige Lucia van Geuns. Zij was tot voor kort verbonden aan de nederlandse denktank Clingendael. Het onderwerp van de lezing is zeer relevant gezien de huidige ontwikkelingen in Irak, Syrië, het conflict tussen de Oekraïne en Rusland, de schaliegas boom in de USA en het kwakkelende energiebeleid van de EU. De lezing is in Klein Varnebroek, de Omloop 22 in Heiloo. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar graag wel vooraf aanmelden bij het secretariaat: heiloo.limmen@lions.nl.

Echtpaar Van Linden 65 jaar getrouwd

Burgemeester Hans Romeyn feliciteerde het echtpaar met hun 65 jarig huwelijk. Foto Jacques van Linden jr.

HEILOO – Maandagmiddag 27 oktober bracht burgemeester Hans Romeyn een bezoek aan echtpaar Van Linden; om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk!

Op 25 oktober 1949 zijn Gerarda Stouten (86 jaar) en Jacques van Linden (88 jaar) in Nieuwveen (Zuid-Holland) voor de burgerlijke stand getrouwd. Een dag later -op 26 oktober- trouwden ze voor de kerk. ,,Het was een stormachtige dag; de familie vertrok vroeg van huis vanwege het slechte weer," vertelt mevrouw Van Linden. Want precies 65 jaar later was het een stralende dag. Ze hadden elkaar in de winter van 1947 leren kennen. Gerarda lacht: ,,Jacques vroeg me -na afloop van een de kerkdienst, op weg naar huis- een keer mee uit dansen." Jacques van Linden heeft twintig jaar als ambtenaar in Heiloo gewerkt. Hij begon zijn ambtelijke loopbaan net na de oorlog, in het gemeentehuis van Woensdrecht op de afdeling bevolking. Na verloop van tijd werd hij ambtenaar op het gemeentehuis van Nieuwveen en later van Ter Aar. In 1966 solliciteerde hij op een vacature bij gemeente Heiloo en werd aangenomen als hoofd van de afdeling bevolking, burgerlijke stand en militaire zaken. Het eerste half jaar pendelde hij heen en weer tussen Ter Aar en Heiloo. Daarna verhuisde het hele gezin naar Heiloo. In jaren, die Van Linden als beëdigd ambtenaar van de burgerlijke stand van Heiloo werkzaam was, heeft hij een flink aantal huwelijken voltrokken; hij is voor veel Heilooër echtparen dan ook een bekend gezicht. Ook de vijf eigen kinderen zijn allen door hun vader in de echt verbonden. Het jubilerende echtpaar heeft inmiddels zes kleinkinderen. Mevrouw Van Linden kan inmiddels, dankzij een vrijwilliger die haar met veel geduld wegwijs heeft gemaakt op de computer, met al haar kinderen en kleinkinderen online communiceren. Het feest werd op zaterdag 25 oktober in familiekring gevierd.

Open dag met peutervoorstelling op CBS de Duif

HEILOO - De kleuters van groep 1/2B zijn druk bezig met de herfst. Ze zingen er liedjes over, leren opzegversjes, plakken eekhoorns en schilderen herfstkleuren. Samen met juf werken zij aan de peutervoorstelling die plaats zal vinden tijdens de open dag op 14 november. Daarmee laten ze zien dat presenteren één van de belangrijke pijlers is op De Duif. Ouders die op zoek zijn naar een goede basisschool, kunnen samen met hun peuters van de herfstvoorstelling komen genieten. De voorstelling begint om 11.00 uur. Aansluitend is een rondleiding door de school en beantwoordt directeur Annemiek van de Vliet alle vragen over De Duif. U kunt dan zelf zien hoe de school modern en eigentijds onderwijs vormgeeft in een open en respectvolle omgeving. De kinderen kunnen meespelen op het kleuterplein of in de kleutergroepen. U bent van harte welkom op 14 november 11.00 uur. Kunt u er niet bij zijn? Neem dan contact op voor een afspraak met directeur Annemiek van de Vliet, tel: 072-5320874. CBS de Duif, Mariënstein 180, 1852 SN Heiloo, e-mail: deduif@tabijn.nl, website: www.duif-tabijn.nl.

Eensgezindheid en Jus Live Music Night brengen 'The Proms-achtig' concert

Ook de Heilooër Operettevereniging werkt mee aan het concert.

HEILOO - Op zaterdagavond 8 november houden Eensgezindheid en Jus Live Music een gezamenlijk 'promsachtig' concert in de grote zaal van Cultureel Centrum De Strandwal te Heiloo: 'Eensgezindheid en Jus Live Music Night'.

Klassieke en populaire muziek vormen een harmonieus geheel met het aanwezige publiek à la The Proms. Het programma dat Eensgezindheid en JUS Live Music brengen bestaat uit een combinatie van populaire en licht klassieke stukken, van Rio van Maywood tot het Het Slavenkoor uit de opera Nabucco en van de hitsong Lets get Loud van Jennifer Lopez tot de Second Walz. Net als bij de echte Proms wordt aan het einde de mars Pomp and Circumstance nummer 1 van Edward Elgar gespeeld en zingt het publiek het bekende Land of Hope and Glory luidkeels mee! De Heilooër Operettevereniging zal hierbij een verrassende bijdrage leveren. JUS Live Music is ontstaan uit een groepje muzikale vrienden en familieleden, woonachtig in Heiloo en omgeving, die af en toe eens met elkaar speelden op open podia. In 2010 besloten ze de band officieel te maken en ontstond JUS Live Music. Toegangskaarten zijn op 8 november vanaf 19.00 uur te verkrijgen aan de ingang van de theaterzaal. Kinderen jonger dan 12 jaar gratis. Het concert begint om 20.00 uur. Reserveren kan via tel. 072-5334851 of reserveringen@mv-eensgezindheid.nl. Meer informatie zie: www.mv-eensgezindheid.nl.

Multimediapresentaties in theater De Beun

HEILOO - Mondiavisueel staat voor professionele multimediashows met beeld en video. Pure beleving vanuit een luxe fauteuil. Theater De Beun in Heiloo is uitgekozen als één van de zes theaters waar evenementenorganisatie Mondiavisueel haar voorstellingen gaat geven. De strategische ligging, maar ook de ruime gratis parkeergelegenheid en de fraaie theaterzaal, die zeer geschikt is voor kwalitatief hoogwaardige projectie, hebben daar aan bijgedragen. De allereerste voorstelling die Mondiavisueel in Nederland organiseert vindt plaats op donderdag 4 december in theater De Beun. De bekende fotograaf/avonturier/ultraloper Jolanda Linschooten uit Akersloot treedt op met haar indrukwekkende multimediapresentatie 'Yukon Goldrush', de reis die een survival werd. Meer informatie kunt u vinden op http://mondiavisueel.com U kunt daar eveneens uw toegangskaarten kopen.
Een programma-magazine met uitgebreide informatie over het Mondiavisueel programma 2014-2015 kan gratis worden afgehaald bij Theater De Beun en bij de Bibliotheek in Heiloo tijdens openingsuren.

Bistro Loocatie in Franse sfeer

Foto Marina Bruinzeel

HEILOO - Van 30 oktober tot en met 11 november zijn het 'Franse weken' bij De Loocatie. Cuisiniers Hans Kok, Sam Piscaer en Eduard Bieman hebben een aantal bijzondere gerechten geselecteerd. Op donderdagavond 6 november kookt de keukenbrigade van De Loocatie samen met Vincent Oostlander van Wijnkoperij Okhuysen. Vincent is vinoloog en verzorgt wijnopleidingen en wijnproeverijen. Er is een heerlijk 4-gangenmenu samengesteld met aperitief en gevarieerd wijnarrangement voor € 49,50 per persoon. Een mousserend aperitief, een mooie Chardonnay of Chinon voor bij het hoofdgerecht en voortreffelijke dessertwijnen. Tijdens het diner zal Vincent allerlei wetenswaardigheden over de wijnen vertellen en vragen van gasten beantwoorden. Het team van de bediening, onder leiding van Ingrid Kaatee, zorgt voor een perfecte avond. De Loocatie behoort tot de 500 beste restaurants van Nederland en is ook dit jaar weer vinden in restaurantgids Lekker! Bel op tijd om te reserveren tel. 072-5333352.

Opbrengst collecte Diabetes

HEILOO - 152 collectanten gingen eind oktober in Heiloo op pad voor het Diabetes Fonds. Gezamenlijk haalden zij met de collectebus € 10.051,18 op. Het opgehaalde geld gaat naar onderzoek om diabetes beter te behandelen of te voorkomen. ,,Bedankt, Heiloo! Wij zijn erg blij met de bijdrage van de collectanten, de gevers en iedereen die zich heeft ingezet", zegt Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds. ,,Met dit geld betalen we nieuw onderzoek naar diabetes en geven we uitleg over de ziekte." Inwoners van Heiloo die geen collectant aan de deur hebben gehad, kunnen alsnog geld overmaken op giro 5766 ten name van het Diabetes Fonds in Amersfoort. Voor meer informatie tel. 033 – 4622055 of kijk op www.diabetesfonds.nl.

Gemeenteraadsverslag door Roelof Bos

Intro:]

Roelof Bos doet maandelijks verslag van de vergadering van de gemeenteraad. De schrijver is freelance redacteur en is oud-wethouder van Heiloo. Hieronder het vervolg van het verslag op de voorpagina.

-------------------------------------------------

Wil je een aspirine?

De raadsvergadering van maandagavond 3 november 2014 is een dramatische avond geworden voor de bibliotheek en de muziek- en dansschool.

Het collegevoorstel om 16% te bezuinigen op de subsidies voor deze instellingen voor 2015, gevoegd bij eerdere bezuinigingen en nog volgende bezuinigingen, deed de directeur van de bibliotheek, Jeanette Braam, in haar inspraakreactie verzuchten dat 'de bibliotheek vreest voor haar voortbestaan'. Volgens het college en de coalitiepartijen hoeven bibliotheek en muziekschool daar niet bang voor te zijn, maar zal er wel echt stevig ingekrompen moeten worden. Daarbij kan de gemeente een helpende hand bieden, aldus college en coalitie, maar dan moeten beide instellingen wel komen met een helder plan voor die afgeslankte toekomst. Een plan waarin wordt uitgegaan van 'kerntaken'. Die helpende hand van de gemeente moet dan bestaan uit het beschikbaar stellen van gelden om het traject naar die afgeslankte toekomst te kunnen realiseren. Hierbij gaat het om zogenaamde frictiekosten die zullen ontstaan nu er personeel gedwongen ontslagen zal moeten worden. Voor die helpende hand zijn college en coalitie zo nodig bereid om de ozb, de onroerendzaakbelasting, tijdelijk te verhogen.
Tegen deze benadering liepen de oppositiepartijen maandagavond vergeefs storm. Hans van Halem van D66 zei: 'Je deelt eerst de klap uit en dan vraag je wil je een aspirine.' Cees Rootjes van de PvdA kwam met een nog krassere beeldspraak: 'We slaan iemand eerst z'n been er af en vragen dan of ie kan lopen.' Het collegevoorstel werd aangenomen met de stemmen van de coalitiepartijen voor en die van de oppositiepartijen tegen: 12 tegen 7.

Braam en Voorberg

De avond begon met twee insprekers, Jeanette Braam van de bibliotheek en Marjolein Voorberg als ouder van leerlingen van de muziekschool, en zelf ook leerling daar. Mevrouw Braam herinnerde aan verkiezingsbeloften van de politieke partijen aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezing van maart dit jaar. De Alkmaarsche Courant van 18 maart vatte als volgt samen: 'De keuze van de politiek in Heiloo is duidelijk: het belangrijkste is dat de cultuurvoorzieningen op peil blijven. Bijna eensgezind kiezen de partijen voor behoud van het Baafje, de Muziek- en Dansschool Heiloo en de bibliotheek als belangrijkste optie.' Mevrouw Braam vervolgde: 'Dit maakt misschien ook duidelijk waarom we de bezuinigingen in deze omvang niet hadden verwacht.' Zij herinnerde eraan dat onze bibliotheek 7500 leden heeft, zij deelde mee dat er intussen 180 Vrienden van de bibliotheek zijn en zij bood voor deze gelegenheid 4456 handtekeningen aan ter ondersteuning van de bibliotheek.

Mevrouw Voorberg hield een welsprekend en gloedvol betoog over het belang van muziekschoolonderwijs voor de ontwikkeling van kinderen. Zij drong voor wat betreft de bezuinigingen aan op 'respijt', zoals directie en bestuur van de muziek- en dansschool dit al eerder hadden gedaan. De school had al een plan gemaakt voor de overgang naar een toekomstige structuur, maar vraagt hier meer tijd voor.

'Impasse ontstaan'

Hierna kwamen de politieke partijen aan het woord. Dick Bergmans van Heiloo-2000 (coalitie) constateerde dat er tussen de instellingen - bibliotheek en muziek- en dansschool - enerzijds en de gemeente anderzijds geen constructief overleg (meer) werd gevoerd en dat er een 'impasse' was ontstaan. René van Splunteren van de VVD (eveneens coalitie) zei dat de beide instellingen wisten dat er voor 2015 flink bezuinigd zou moeten worden, ook al was het precieze percentage dan nog niet bekend, maar dat hier weinig mee gedaan was en voor 2015 gewoon dezelfde subsidie was aangevraagd als voor 2014. Hij sprak van 'de hand ophouden' en van 'verbaasd zijn als het college een rechte rug toont'. Hij zei ook dat 'deze luxe vorm' niet houdbaar was. Zo'n 600 euro gemeenschapsgeld per leerling op de muziek- en dansschool vond hij te ver gaan. Het profijtbeginsel zou veel meer toegepast moeten worden: de gebruiker betaalt, of betaalt meer. We vinden het wel normaal om 100 procent te betalen als we naar de sportschool gaan! Aldus Van Splunteren.

'Het Huis van Heiloo'

Een heel ander verhaal kwam van Hans van Halem van D66 (oppositie). Hij had in verkiezingsprogramma's van huidige coalitiepartijen gelezen dat er niet getornd mocht worden aan de brede dienstverlening van de bibliotheek enzovoort en hij kon zich dan ook voorstellen dat ze daar dachten: wij zitten gebeiteld. Hessel Hiemstra van het CDA (coalitie) bepleitte een beter gebruik van de bestaande accommodatie van de bibliotheek en sprak in dit verband over het 'Huis van Heiloo', een term waar Jeanette Braam bij haar inspraak ook al mee was gekomen. Zo zit het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) al enige jaren in het gebouw van de bibliotheek en onlangs is daar ook de Speelotheek ingetrokken. Mevrouw Braam: 'Wij zouden in de toekomst ook graag uitbreiden met andere organisaties die aansluiten, zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).'

Cees Rootjes van de PvdA (oppositie) onderstreepte het belang van het betrekken van de zogenaamde indirecte subsidies bij de discussie (dit zijn vooral gemeentelijke huren die verre van kostendekkend zijn en waar de gemeente aan te kort zou komen) en hij wilde het bezuinigingsplan voor 2015 in de ijskast zetten om dan eerst een dieper gaande dialoog te hebben met de instellingen. Willem Gomes van de NCPN (oppositie) zei dat er ook nog eens 3219 handtekeningen waren voor de muziek- en dansschool.

'Kwetsbaren ontzien'

Wethouder Rob Opdam (VVD) verdedigde het collegevoorstel. Hij beklemtoonde dat het nieuwe college was afgestapt van het evenredig bezuinigen. Evenredig bezuinigen zou overigens voor iedere instelling een korting van 10,6 procent betekend hebben, en daar had men tenminste al rekening mee kunnen houden, zei hij. Het nieuwe college wilde de 'kwetsbaren' ontzien en had daarom de volgende weging gemaakt: 4 procent korting op zorg en jeugd, 8 procent korting op sport en 16 procent korting op kunst en cultuur. En onder kunst en cultuur kwamen dus bibliotheek en muziek- en dansschool te vallen. Opdam zei ook dat de problematiek van de indirecte subsidies niet vergeten zou worden en dat daar nog altijd een taakstelling voor lag van 75.000 euro.

Tenslotte vermeld ik nog:

--- dat de raad instemde met de totale begroting voor 2015, met de tegenstem van de NCPN en een aantal aantekeningen van diverse partijen;
--- dat deze begroting een positief saldo vertoont van een half miljoen euro, maar dan wel dankzij een incidentele baat, namelijk een laatste schijf van de aandelenuitkering van de NUON; en
--- dat wethouder Fred Dellemijn (Heiloo-2000) zich sceptisch uitliet over het verkopen van zogenaamd snippergroen door de gemeente aan inwoners. Hij sprak van 'veel effort voor weinig inkomsten' omdat inwoners 'het voor niets willen'.

Laatste kaarten Mathilde Santing

De laatste kaarten voor de voorstelling van Matilde Santing.

HEILOO - 'Wie kan er eigenlijk zeggen dat ze op haar 54ste een nieuwe band is begonnen?' twitterde Mathilde Santing onlangs.

De zangeres, die zondagmiddag om 14.00 uur in theater De Beun in Heiloo op de bühne ('de beun') staat, slaat met haar programma 'In concert' weer een nieuwe weg in. Zocht ze de afgelopen seizoenen de schoonheid nog in het minimale, nu trekt ze alle registers open. Met twee jazz- en twee popmuzikanten achter haar op gitaar, drum en bas zorgt Mathilde voor een waar spektakel, waarvoor nog enkele kaarten (à € 20,00) verkrijgbaar zijn. Daarvóór, vrijdagavond, komt Erik van Muiswinkel met 'Schettino!', de voorstelling waarvoor hij onlangs de Poelifinario kreeg, de prijs voor de indrukwekkendste cabaretvoorstelling van dit jaar. De show is uitverkocht en er is ook al een flinke wachtlijst. De voorstelling Kamps & Kamps 3, die gepland stond voor zaterdagavond, is afgelast. De gebroeders hebben laten weten dat ze er zeer tot hun spijt nog niet in zijn geslaagd een voorstelling te maken die in hun eigen ogen genade kan vinden. Als het goed is, heeft iedereen die al kaarten had besteld hierover bericht gehad van de Vrienden van de Beun. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u dit kenbaar maken via www.vriendenvandebeun.nl/contact. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Vrienden van de Beun, www.vriendenvandebeun.nl, bij De Schrijverij in het Stationscentrum, het Trefpunt, de bibliotheek in Heiloo en in het theater.

Energieneutrale totaaloplossing voor rijtjeshuis

HEILOO - Heiloo Energie verzorgt 20 november bij cultureel centrum Strandwal 2b, in het Tuinkamer om 19.30 uur een openbare lezing. Josien Kruizinga komt als een van de studenten van de TU Delft vertellen over Prêt-à-Loger.

Prêt-à-Loger, een TU Delft team van circa vijftig studenten en meer dan veertig bedrijven, presenteert dé energieneutrale totaaloplossing voor het typisch Hollandse rijtjeshuis van rond de jaren '60. Er zijn maarliefst 1.4 miljoen van dit type woningen in Nederland. Woningen die ontzettend veel energie gebruiken en ook aan de krappe kant zijn. Echter is er ook een positieve kant aan deze woningen: ze hebben ons altijd een warm en onvervangbaar thuis geboden. Prêt-à-Loger streeft daarom naar de balans tussen datgene wat verbeterd moet worden en datgene wat behouden moet blijven:'Improve your house. Preserve your home.' De oplossing is de 'Skin:' een tweede huid die over de woning geplaatst wordt. Deze maakt de woning energieneutraal, voegt extra ruimte toe en dat allemaal zonder de waarde van 'thuis' aan te tasten. Bewoners kunnen dan ook gewoon thuis blijven wonen tijdens de renovatie. Om dit concept te testen is het ouderlijk huis van een van de studenten nagebouwd en gerenoveerd. Deze voorbeeldwoning diende tevens als inzending voor de Solar Decathlon 2014 in Versailles. Tijdens deze competitie heeft Prêt-à-Loger vele prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs duurzaamheid. Het paviljoen 'Home with a Skin' staat inmiddels op de TU campus en wordt nog dagelijks bezocht. Tijdens de lezing zal 'Home with a Skin' uitgebreid toegelicht worden. Ook worden de financiering en het intensieve samenwerkingstraject voorafgaand aan de realisatie worden behandeld. Tussendoor komt Energie Service Noord-West met een uitleg over een duurzame service die zij verlenen: besparen door een goed ingeregelde cv ketel en radiatoren.

Het mooiste vrijwilligerswerk dat er is

HEILOO - Dat zeggen de mensen die zich inzetten bij de VPTZ, de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Thuis in Heiloo, Limmen, Akersloot en de Woude.

Het aantal inwoners uit deze plaatsen dat een beroep doet op deze vrijwilligers neemt toe. Dat betekent ook dat hun aantal v gelijke tred moet houden. De doorverwijzing naar de VPTZ geschiedt veelal door de wijkverpleegkundige. Zij hoort en ervaart de wensen en behoeften van de patiënt en hun mantelzorgers en heeft goede contacten met onze coördinatoren. Aan deze zorg en dienstverlening zijn geen kosten verbonden, omdat de subsidie van het Ministerie van VWS toereikend is. Alle vrijwilligers krijgen een basistraining van vijf dagdelen alvorens zij worden ingezet. En zes keer per jaar ontmoeten zij elkaar tijdens zogenoemde themabijeenkomsten om van elkaars ervaringen te leren. Daarnaast wordt er een scala aan landelijke trainingen aangeboden om te zorgen dat de mensen die ondersteuning nodig hebben deze ook op een verantwoorde manier krijgen. 'Ik vind het fijn wanneer er iemand naast m'n bed zit. Dan zeg ik: 'Je hoeft niet te praten hoor; je mag ook gewoon de krant lezen of tv kijken. Dat je er bent, is al genoeg voor mij. Zo'n reactie is kenmerkend voor de terminale patiënt en voor de rol van de vrijwilliger. Naast de reeds genoemde basisopleiding, themabijeenkomsten en trainingen, bieden onze coördinatoren een betrokken en professionele begeleiding en ondersteuning én is er een team van gemotiveerde en terzakekundige collega-vrijwilligers. Gevraagd wordt om tenminste één dagdeel per week beschikbaar te zijn. Voorts wordt er van uitgegaan dat je je eigen ervaringen met verlies en sterven verwerkt hebt en dat je beschikt over een diversiteit aan competenties en vaardigheden zoals een open en respectvolle manier van omgaan met mensen, integer-zijn, evenwichtig en bescheiden, en vooral goed kunnen luisteren. Zie ook www.terminalezorgheiloo.nl of bel: 06-17967389 of mail naar: vptzheiloo@gmail.com.

Tentoonstelling Vogelvereniging Kleurenpracht

HEILOO - Op zaterdag 8 en zondag 9 november bent u van 10.00 tot 16.00 uur welkom bij de jaarlijkse tentoonstelling van Vogelvereniging Kleurenpracht in Heiloo. De tentoonstelling wordt gehouden in het clubgebouw aan het Zevenhuizen, naast de Sporthal en Hockeyvereniging De Terriers. U kunt geheel vrijblijvend binnenlopen om mooie vogels van dichtbij te bekijken. Er zijn door de kwekers 170 vogels ingebracht op de tentoonstelling. De leden van de vogelvereniging tonen hun vogels in een prachtige tentoonstelling. De toegang is gratis . De tentoonstelling is leuk voor jong en oud. Roel Hazellager heeft de tentoonstelling mooi aangekleed met planten.

Op de koffie bij D66 Heiloo

HEILOO – Dit kan in de bibliotheek op zaterdag 8 november van 10.30 tot 11.30 uur. Wilt u iets met bespreken, de spoortunnel, hoe we Heiloo groen kunnen houden, hinder van vliegverkeer of andereactuele of algemene zaken? Kom dan naar de bibliotheek. D66 Heiloo wil graag weten wat u vindt. Iedere tweede zaterdag van de maand is D66 te vinden in de bibliotheek. Tot ziens op 8 november!

Bijzondere editie Mantelzorgkrant

HEILOO - De Mantelzorgkrant, met dit keer bijzondere verhalen van mantelzorgers, wordt verspreid in de gemeenten Alkmaar en Heiloo. Bij de WMO-loketten, de bibliotheken, wijk- en buurtcentra, huisartsen, zorgorganisaties en het Mantelzorgcentrum aan De Strandwal 22a in Heiloo is de krant op te halen. Wie hem nog niet krijgt, kan ook een exemplaar opvragen via communicatie@mantelzorgcentrum.nl. Meer informatie: kijk op www.mantelzorgcentrum.nl of bel: 072-5627618.

StoereMeidenDag op PCC Oosterhout

HEILOO - Op woensdag 12 november om 13.00 uur zijn meisjes uit groep 8 hartelijk welkom op de StoereMeidenDag van PCC Oosterhout in Alkmaar. Op deze praktische middag kunnen zij kennis maken met techniek door middel van allerlei workshops speciaal voor meisjes. Er zal deze middag fanatiek worden gezaagd, getimmerd, geschilderd en gemetseld. Voor meisjes die het leuk vinden om etalages in te richten of huizen te ontwerpen is de opleiding Vakcollege Techniek van het PCC een prima plan. Aanmelden via www.pcc.nu is wenselijk, want vol is vol!

Garageverkoop

HEILOO - Op zaterdag 22 en zondag 23 november is er grote boedelverkoop op de Van Catsstraat 17 in Heiloo. Zaterdag kunt u terecht vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur. Te koop wordt aangeboden: keukengerei, serviesgoed, boeken, cd's, gereedschap, kunst en nog veel meer. Dat alles tegen zeer schappelijke prijzen! Tot ziens op 22 of 23 november.

Toneelvereniging De Limmer Plankeniers brengt ''n Fluitje van 'n €urocent'

LIMMEN - In de Burgerij in Limmen spelen de Limmer Plankeniers in ''n Fluitje van 'n €urocent' de nieuwe quiz 'Het is maar 'n spelletje'.

In het komische toneelstuk ''n Fluitje van 'n €urocent' (onder regie van Stina Hof ) doen drie echtparen mee die alle drie graag de hoofdprijs, een cruise, in de wacht willen slepen. Maar dan moeten zij eerst vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. De quiz wordt 'rechtstreeks uitgezonden' in 'studio Limmen' onder de bezielende leiding van quizmaster Hans Kibbeling. De voorstellingen zijn op vrijdagmiddag 14 november (voor gasten en ouderen van de Zonnebloem), zaterdagavond 15 november, vrijdagavond 21 november, zaterdagavond 22 november. Op zondagmiddag 23 november is na afloop een stamppottenbuffet. Aanvang middagen 14.00 uur, aanvang avond 20.00 uur. Kaarten voor de avondvoorstelling á € 8,50 en voor de zondagmiddag à €16,- (inclusief deelname aan het stamppottenbuffet) te bestellen via kaarten@limmerplankeniers.nl of tel. 072- 5052726 (na 17.00 uur). Deze voorstelling mag u niet missen; ook het publiek speelt een belangrijke rol.

Expositie Abraham Brouwer

Een schilderij van Abraham Brouwer, te zien in dorpshuis de Hanswijk

EGMOND - In de hal en de drie zalen van het dorphuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef is werk van de Egmondse kunstschilder Abraham Brouwer te bezichtigen.

Met onder andere vijftal schilderijen van de directe omgeving van Egmond aan den Hoef. Het gevoel in de werken speelt zich af tussen zien en kijken. De kunst om van niets 'iets' te maken fascineert Abraham: ,,Er is meer dan het mooie en het naturalistische. Je kunt niet alleen met doek en verf creatief bezig zijn maar ook met verdoemde of weggegooide materialen. Gekke vormen inspireren mij. Fantasie en werkelijkheid samen beleven is een eigen gevoel." Abraham Brouwer tekent en schildert al zijn hele leven. Na de grafische school heeft hij lange tijd gewerkt als grafisch ontwerper bij een drukkerij en een reclamebureau. Zijn werk is voornamelijk landschappelijk. Daarnaast werkt hij met weggegooide en afgedane materialen. De expositie in het dorpshuis Hanswijk is nog te zien tot begin volgend jaar. Voor de openingstijden wordt aangeraden om vooraf contact op te nemen met de beheerder van het dorpshuis op tel. 072-5061492. Voor contact of meer informatie en andere werken van Abraham bezoek zijn website www.abrahambrouwer.nl.

Zoektocht naar de laatste kurken drukploegen

LIMMEN – Stichting Limmen Ludiek is druk opzoek naar de laatste kurken drukploegen voor het wereldrecord kurken mozaïek.

Zes enthousiaste kurken drukploegen hebben zich inmiddels al gemeld bij Limmen Ludiek maar de stichting heeft er nog zeker zes extra nodig. Individuele kurkendrukkers zijn ook welkom. Die kunnen wellicht bestaande ploegen versterken indien gewenst. Vrijdagavond 7 november is er in De Kurkenhof dus naast het altijd gezellige kurken sorteren ook een interactieve informatieavond voor de kurken drukploegen. ,,We gaan nu de volgende zeer belangrijke fase in van de voorbereidingen' zegt voorzitter Kees de Jong. ,,Na het sorteren van de honderdduizenden kurken ( dat gaat gewoon nog door ), het bedrukken en benieten van de houtenpanelen gaan we nu de fase in van het daadwerkelijke aanbrengen / bedrukken van de kurken op het ontwerp'. Op 7 november zet Limmen Ludiek de poorten van De Kurkenhof op de Jan Valkeringlaan 1 wagenwijd open voor alle aangemelde kurken drukploegen en potentieel geïnteresseerde kurken drukploegen. Op deze avond zal er zeer belangrijke informatie gegeven worden over de techniek van het kurkendrukken, de distributie en beschikbaarheid van de benieten panelen en beschikbaarheid en het gebruik van de kurken. De volgende kurken drukploegen hebben zich al gemeld bij Limmen Ludiek; De Vrienden van Tyl, De Ranzige Bok, 7 Bier en 1 Cola, De Rode Druif, Kroonkurken van de Koninigsdam, De Vredeburgers. Afvaardigingen van deze ploegen worden natuurlijk zeker verwacht aankomende vrijdag. Op de hoogte blijven over alle activiteiten van Limmen Ludiek? Dat kan op de facebookpagina van Limmen Ludiek en op www.limmenludiek.nl.

Disco Limmen Reünie 1982 - 1993

LIMMEN - Op zaterdag 15 november wordt voor de tweede keer een reünie voor Disco Limmen bezoekers georganiseerd in café bar De Lantaarn.

Dit keer staat de gehele periode (1982 - 1993), waarin Disco Limmen heeft bestaan, centraal. Veel muziek uit die tijd, maar ook vele gouwe ouwe hits, zullen op deze avond ten gehore worden gebracht onder leiding van DJ Dolf en Mark. De zaal is open vanaf 20.00 uur. Kaarten á € 7,50 per persoon zijn te verkrijgen bij café bar De Lantaarn in Limmen(tel. 072-5051313). Let op; kaarten zijn alleen verkrijgbaar voor personen die in deze periode de disco regelmatig bezochten. De kaartverkoop is reeds gestart en het aantal kaarten is beperkt.

Juf Joke viert jubileum op pax Christischool.

LIMMEN - Op vrijdag 31 oktober vierde juf Joke haar 40-jarig jubileum met de kinderen, leerkrachten en ouders van de Pax Christischool in Limmen.

Juf Joke werkt al meer dan 35 jaar op de Pax Christi en heeft daardoor een bijzondere band met de kinderen en de ouders. Dit jubileum is dan ook een hoogtepunt voor haar en voor de school. De kinderen zijn haar lust en haar leven en daarom geniet ze nog elke dag van haar kinderen in de klas. Dit jubileum is zeker een mooi moment om daar bij stil te staan en te genieten. De kinderen hadden voor haar deze ochtend een aantal verrassingen in petto. 's Morgens werd ze door de kinderen van haar klas thuis opgehaald. Alle kinderen hadden een mooie bloem meegenomen, vervolgens liep ze samen met de kinderen de vertrouwde weg naar de school. De andere kinderen ontvingen haar daar op een feestelijke manier, ze moest onder de erebogen door die door de kinderen met leuke hoeden en petten werden vastgehouden. Bij de ingang werd ze toegezongen met een feestlied. De ochtend werd besteed aan activiteiten in haar klas, tenslotte werd de ochtend afgesloten met de optredens van de verschillende groepen. Juf Joke heeft van deze dag genoten en we gunnen haar nog een mooie periode op de school.

Burgeralert Whatsapp

AKERSLOOT – De Burgeralert Whatsapp groepen in Akersloot zijn sinds maart dit jaar actief in Akersloot. Het doel van de Whatsapp groepen is met elkaar waakzaam te zijn in eigen omgeving en verdachte situaties met elkaar te delen zodat het dieven gilde minder kans krijgt om hun slag te slaan.

Het opzetten van deze Whatsapp groepen is een particulier initiatief maar heeft veel contact met de wijkagent van Akersloot. Alle informatie die binnenkomt via de Whatsapp groepen wordt gedeeld met de wijkagent. Alle meldingen die binnenkomen op de Whatsapp groepen worden zorgvuldig bekeken en afgewogen. Burgeralert willen geen heksenjacht creëren op personen. De informatie moet wel dusdanig zijn willen wij actie ondernemen. Echte successen zijn er vooral in het begin geweest toen er een golf van inbraken de dorpskern teisterde. Inmiddels is het hebben van deze groepen al genoeg om af te schrikken. Inbrekers laten Akersloot liever links liggen als ze weten dat ze op elke hoek van de straat in de gaten worden gehouden. Aanmelden voor de Whatsapp groepen Akersloot kan via een mailtje met uw 06 nummer naar burgeralert@112-akersloot.nl daarbij het is natuurlijk wel belangrijk dat u Whatsapp gebruikt op uw telefoon.

Kerkeveiling Limmen groot succes

LIMMEN - De vrijdag 31 oktober gehouden veiling ten bate van Jeugd en Kerk in Limmen heeft een record bedrag opgebracht van €39.085,00. De veilingmeester (vier in totaal) begon om stipt 19.30 uur met kavel 1 en eindigde om 00.55 uur met kavel 332.

Deze laatste kavel (een extra grote gerookte paling) werd als altijd verkocht door pastor Johan Olling, die direct daarna het eerder genoemde schitterende resultaat bekend kon maken. Dit is inclusief de loterijen tussen de kavels door. Opnieuw een bewijs dat de Cornelius Parochie in Limmen niet alleen springlevend is maar ook door velen een zeer warm hart en gulle hand wordt toegedragen. Er was ruime belangstelling voor de kavels, waarbij diners, barbecues, keezavonden, golfen en casino annex buffet voor hoge prijzen van de hand gingen, zo ook de kerkbrunches, theatervoorstellingen, AZ voetbalwedstrijden, met diner en/of derde helft en bezoek aan de lounges. Er was veel bezoek en er heerste een heel gezellige sfeer in De Burgerij, waar de perfect georganiseerde veiling plaatsvond. Kerk en jeugd varen bijzonder wel bij deze mooie opbrengst.

Lezing Jolanda Linschooten over IJsland

Foto Jolanda Linschooten

LIMMEN - Pal tegen de noordpoolcirkel rijst uit zee een bergachtig eiland op, gelegen op een actieve vulkanische richel. Een land vol uitersten. Besneeuwde bergen en immense gletsjers naast kokende modderpoelen en nog na gloeiende lavastromen. Met zijn overdaad aan natuur, leent IJsland zich er bij uitstek voor om langzaam, te voet verkend te worden. En dat is precies wat de Akerslootse Jolanda Linschooten deed. Als fotograaf voor onder andere National Geographic doorkruiste zij heel IJsland te voet gedurende veertig dagen in haar eentje. Vervolgens maakte zij in 2013 diverse bergwandeltochten voor haar wandelgids 'Bergtochten op IJsland'. Op vrijdag 28 november kunt u haar inspirerende multimediapresentatie over IJsland bijwonen. Aanvang 20.00 uur, Cultureel Centrum Vredeburg in Limmen. Toegang € 5,00 (en gratis voor wie haar bergwandelgids IJsland al heeft en meeneemt). Reserveren noodzakelijk via www.jolandalinschooten.nl.

Bijeenkomst Club van 100 van JOEB

EGMOND - Zondag 9 november heeft de Club van 100 van de Vrienden van JOEB hun eerste feestelijke bijeenkomst. Vanaf 16.00 uur zijn niet alleen de leden van de Club van 100 maar ook 'nog-net-niet-leden' die het jeugdwerk in Egmond-Binnen een warm hart toedragen van harte welkom in het JOEB gebouw aan de Herenweg te Egmond-Binnen. De Club van 100 van de Vrienden van JOEB is opgericht om geld in te zamelen voor de inrichting van het nieuwe JOEB gebouw dat bij dorpshuis De Schulp gevestigd zal worden. Voor informatie kan contact opgenomen worden met Fred, tel. 072-5070599.

Collecte voor kinderen met een handicap

LIMMEN - NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) houdt van 10 tot en met 15 november haar landelijke collecte. Duizenden vrijwilligers gaan dan op pad om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. De stichting zoekt nog helpende handen in Limmen. Met de opbrengst van de collecte steunt NSGK onder andere speciale vakanties, aangepaste speelplaatsen en kleinschalige woonvormen. Zodat kinderen en jongeren met een handicap volwaardig kunnen leven. Helpt u mee? Het kost maar een paar uur van uw tijd. Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met regiocoördinator W. Koot. Tel. 072-5052490. Zie ook www.nsgk.nl.

Spelers muziektheatergroep C-Squad in ' Loo

HEILOO - Zaterdag 1 november deelde een bont gekleed gezelschap, spelers van muziektheatergroep C-Squad (Creative Squad), in winkelcentrum 't Loo flyers uit ter promotie van de voorstellingen die op 14, 15 en 16 november in theater De Beun in Heiloo zijn te zien. C-squad brengt dan de zelfgeschreven musical 'Er was eens…' op de planken. De leden van C-Squad maken de jaarlijkse voorstellingen helemaal zelf; van het schrijven van het script, het maken van dans en muziek tot en met de organisatie van de shows.

Conquista Limmen

LIMMEN - Woensdag 5 november van 14.00 tot 20.00 uur is er Club

Stap vanmiddag eventjes binnen voor een lekker kopje warme chocomel en een gezellig praatje met onze Kees. Daag je vrienden uit op de Wii of versla je tegenstander in een PC game. Met op de achtergrond jou favoriete hits. Vrijdag 7 november vanaf 19.00 uur; Club X-tra XL Halloween night. Zaterdagochtend 8 november van 10.30 tot 12.00 uur Kids Egel lichtje. Je maakt je eigen herfstknutsel, een egel lichtje. Zaterdagavond 8 november vanaf 1900 uur Filmavond; een vette film zien zo goed als gratis! Meer informatie zie www.conquista.nl.

Zingen in de winternacht

EGMOND - Afgelopen zomer verzorgde Erna Res een aantal succesvolle workshops stembevrijding in Benedictushof, bij de Abdij van Egmond.

Op zaterdag 15 november, op de eerste dag van de jaarlijkse kerstexpositie in Benedictushof, vindt onder leiding van Erna de workshop 'Zingen in de winternacht' plaats: ,,Een dag met elkaar luisteren naar wat gehoord wil worden. En zingen wat gezongen wil worden. Loslaten van verwachtingen. Die van een ander, maar vaker nog die van jezelf. En laat nou in dat loslaten jouw unieke muziek zitten. Hier klink jij, met hart en ziel? Een dag die dus ook gaat over moed, vertrouwen geven en ontvangen." Meer informatie en aanmelden via: www.benedictushof.nl, cursusprogramma.

Armenië met Spitak Limmen

LIMMEN - Stichting Spitak-Limmen organiseert komend jaar (eind augustus/begin september 2015) een 14-daagse reis door Armenië en een gedeelte van Georgië. De reissom ligt, afhankelijk van de vliegticket, tussen de € 1250 en € 1400. Heb je belangstelling of wil je wel meer weten over deze reis, kom dan op woensdag 12 november om 20.00 uur naar 'Ons Huis' aan de Zuidkerkelaan 21 in Limmen. Graag willen we je daar alvast een voorproefje geven van deze avontuurlijke reis, mét reisroute, een heerlijk Armeens hapje en muziek. Tijdens deze avond kun je je al aanmelden voor de reis. Bellen of mailen over deze reis kan natuurlijk ook: Frans Punt (penningmeester) email: fpunt@hotmail.com of Bill van Schie (voorzitter) billvanschie@ziggo.nl tel. 072-5051923. Op maandag 1 december sluit de inschrijving. Dan wordt duidelijk of de reis definitief doorgaat.

Schilderij Tinie Hanck-Valkering genomineerd

LIMMEN - Tinie Hanck-Valkering uit Limmen, die al jaren bij Ibis in Alkmaar schildert, is uit 1173 inzendingen bij de vijftig genomineerden in de landelijke wedstrijd Schilderij van het Jaar. Tot 1 december kan iedereen, die haar schilderij mooi vindt, stemmen op link www.schilderijvanhetjaar.nl/schilderij/647.

Vredeburg 2 struikelt in Haarlem

LIMMEN - Op vrijdag 31 oktober speelde het tweede team van SV Vredeburg de eerste bondswedstrijd, uit bij Kennemer Combinatie in Haarlem. Op dezelfde avond speelden de overige schakers de vijfde ronde van de interne competitie.

Vredeburg 2 is in de derde klasse D tamelijk zwaar ingedeeld. Ook tegenstander Kennemer Combinatie 6 beschikte over meer ratingpunten dan de Limmers. Toch wist Barry Blekemolen aan het tweede bord, op knappe wijze, een vol punt te veroveren. Jaap Limmen en Remi Aafjes scoorden een half punt, maar Dick Aafjes, Gertjan Hafkamp en Hidde Ebels verloren. Vooral de nederlaag van Dick Aafjes was jammerlijk. Na een ijzersterke opening kwam hij, nota bene tegen de sterkste Haarlemmer op het eerste bord, glad gewonnen te staan. Na een ongelukkige zetvolgorde werd Aafjes echter toch nog opgerold. Een eindstand van 4-2 was het resultaat: niet onverdienstelijk, maar toch met lege handen. In de interne competitie metselde Niels Hageman met alle zwarte stukken een verdedigingsmuur tegen de aanvallende intenties van Bob Stolp. Net toen de omstanders dachten dat de muur van Hageman sterk genoeg zou zijn voor een remise wist Stolp met een handigheidje een bres te slaan en de winst te grijpen. Marc Voorwalt benutte zijn bedenktijd niet goed in zijn partij tegen Harold Ebels: toen in het middenspel de stelling complex werd en een grootscheepse ruil van stukken en pionnen volgde, bleek de snel spelende Voorwalt aanmerkelijk minder materiaal over te houden dan Ebels, die vervolgens soepeltjes won. Gijs Pouw kwam nog lekker uit de opening in zijn partij tegen Marcel Wester, maar in het middenspel leek het alsof Wester plots tien zetten vooruit dacht. Met diepzinnige zetten werd de stelling van Pouw onder vuur genomen: dat leverde Wester damewinst en een vol punt op. Bert Hollander won, niet zonder geluk, van Piet van der Heijdt, die na een scherpe paardzet van Hollander de kans op een gevaarlijke tegenaanval onbenut liet. Jan Borst deed deze keer geen stukken cadeau en won in een spannende partij van Theo Al. Dylan de Vries bood goed tegenspel tegen Jos Admiraal, maar brandde in het eindspel zijn vingers aan vergiftigde pion: dat kostte een toren. Adri Beentjes en Jeroen Tebbens deden niet voor elkaar onder in een hoogwaardige partij die beiden een half punt opleverde.

Dojo 't Loo op Open Helderse judokampioenschap

Met foto Menno Lesterhuis. Bijschrift foto: De Dojo t Loo vertegenwoordigers in de klasse tot 81 kg. Vlnr: Kars Zoon, Thijs Lesterhuis en Bart Boom Foto Menno Lesterhuis

HEILOO - Verdeeld over twee dagen deden er zeven judoka's van Dojo 't Loo mee. Op zaterdag moesten Sam Limpens, Otto Bosch en Stan de Laleijne judoën in de groep tot 10 jaar. Stan (-34 kilogram) verloor nipt zijn eerste partij en won zijn tweede partij met houdgreep. Zijn derde partij tegen een Hongaarse judoka verloor hij helaas weer en daarmee was zijn toernooi ten einde. Sam (-25 kilogram) wist haar laatste partij met een prachtige heupworp en een overname te winnen; niet genoeg om in de prijzen te vallen. Otto (-27 kilogram) was goed in vorm, won in zijn poule twee wedstrijden en verloor er één op scheidsrechtersbeslissing maar plaatste zich hiermee wel voor de kruisfinales. De halve finale won Otto snel met een houdgreep en ook de finale wist Otto op zijn naam te zetten met een prachtige heupworp en daarmee het goud mee naar huis te nemen. Op zondag kwamen Bas de Laleijne (-15 jaar) Bart Boom, Thijs Lesterhuis en ook coach Kars Zoon zelf (+18 jaar) in actie (–81 kilogram). Bas (-42 kilogram) verloor zijn eerste wedstrijd en moest in de tweede partij zijn voorsprong uit handen geven. Bart won in zijn poule van een Engelsman maar verloor de twee andere partijen. Thijs won twee partijen en verloor de derde nipt maar plaatste zich wel voor de kruisfinale. Ook Kars won in zijn poule de eerste partij met een houdgreep en verloor er één maar plaatste zich eveneens voor de kruisfinale. In de kruisfinale werd opnieuw een poulesysteem gedraaid waarbij Thijs en Kars beiden twee wedstrijden wisten te winnen, Kars eindigde met iets meer punten op een mooie tweede plaats en Thijs kon het brons mee naar huis nemen.

Rust doet Mandemakers goed

HEILOO - Wim Mandemakers uit Heiloo heeft donderdagavond 30 oktober in Akersloot de negende rit in de reeksen van tien wedstrijden om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op zijn naam geschreven.

Na een time out van enkele weken wegens een achteraf toch ernstige knieblessure, opgelopen bij een valpartij, heeft Mandemakers de draad weer op kunnen pakken door direct na het startschot alleen aan de haal te gaan. Alle tegenstanders hadden het nakijken bij het onverwacht sterke optreden van Mandemakers, die zijn verplichte fietsrust doorbracht in de sportschool. De echte spanning in de strijd ging tussen Akersloter Peter Langevoor en de man uit Alkmaar Henk Louwe. Deze strijd werd na enig tegenstribbelen van de kant van Louwe in het voordeel beslecht van Langevoort, die hierdoor de tweede plek voor zich opeiste. Henk Jan Verdonk uit Egmond aan de Hoef wist ondanks een aflopende band zijn vierde positie vast te houden voor eveneens Egmonder Chris Kemp. Uitslag: 1. Wim Mandemakers Heiloo 2. Peter Langevoort Akersloot 3. Henk Louwe Alkmaar 4. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef 5. Chris Kemp Egmond aan de Hoef.

Toernooitijger Folkertsma schaakt zich naar de top

HEILOO - De afgelopen week was de week van de topduels. Koploper Simon Smit moest het opnemen tegen oud-clubkampioen Johan v.d. Wal. Beiden aasden duidelijk op een overwinning in dit belangrijke duel. Maar doordat beide spelers geroutineerde positiespelers zijn, werd het evenwicht eigenlijk nergens beslissend verbroken. De onderlinge volgorde op de ranglijst bleef wat hun betreft dan ook ongewijzigd: Simon op 1 en Johan op 3. Twee andere kanshebbers voor een hoge notering, Peter Folkertsma en Joop Kerst, gingen elkaar met alle middelen die zij tot hun beschikking hadden te lijf. De toch wat meer door de wol geverfde schaker Folkertsma toonde nogmaals aan dat veel toernooien aflopen succes kan brengen: hij overwon en steeg naar de tweede plaats op de ranglijst. Joop Kerst blijft in de top op een zeer verdienstelijke viere plaats. Luca Gandossi won van de gevaarlijke Aart van der Brink, wat gezien de vorm waarin Luca verkeert wel knap, maar geen echte verrassing was. Hoofd-jeugdleider Bastiaan van Dam nam het op tegen collega jeugd-instructeur Indriaas Booij. De hiërarchie bleef in stand: Bastiaan won. Joop van Nes had door veelvuldige afwezigheid een stroeve start van het seizoen. Nu won hij zijn eerste partij. Zijn tegenstander Theo Suurhoff verweerde zich lang, maar kon tegen de wilskrachtige aanpak van Joop niet op. De overige partijen werden remise waarvoor overigens op enkele borden tot in de late uren werd gestreden. Uitslagen ronde 8: 1. Johan van der Wal-Simon Smit: ½-½; 2. Peter Folkertsma-Joop Kerst: 1-0; 3. Cor van Etten-Kees Jongkind: ½-½.

Verrassend gelijkspel damclub Heiloo tegen SNA 4

HEILOO - In de eerste ronde van de Kennemerdamkring speelden de dammers uit Heiloo, thuis tegen de kampioen SNA, uit Heerhugowaard. Vorig seizoen werd er van deze tegenstander twee maal verloren, maar nu wist de thuisclub er een gelijkspel uit te slepen, al ging dit niet zonder moeite. De nestor van de club, Cor van Lieshout had het zeer zwaar tegen Kevin van Langen, een sterke jeugdspeler, maar wist door al zijn ervaring de partij toch in remise te laten eindigen. Frans Schouten speelde een lange partij tegen Bertus Groot, maar kon het uiteindelijk niet redden, tegen deze dammer, die vorige week nog, remise wist te spelen tegen Ton Sijbrands, in een blindsimultaan. Al met al een zeer knappe prestatie om met 12-12 gelijk te spelen tegen de huidige kampioen.

De uitslagen: DCH-SNA 4: 1. R Boulonois-R Emmanuel 3-0; 2. A. Valkering- S.v Randen 1-1; 3. F.Schouten- B.Groot 0-3; 4.B v Leijden-C.Filmer 1-1; 5. G.Kiewitt-J.Algra 3-0; 6. C v Lieshout- K.v Langen 1-1; 7.A Stegeman- F. Aarts 0-3; 8. M Houtenbos- M.Mensing 3-0; 9. P.Heijne- W. Oudhuis 0-3.

Acht Egels uitgenodigd door KNVB

HEILOO - De afgelopen periode hebben er heel wat scouts teams van De Foresters bekeken. Hierdoor zijn maar liefst acht spelers opgevallen bij de scouts van de KNVB en het vernieuwde Jeugdplan Nederland. Dat De Foresters D1 en C1 fantastisch meedraaien in de competitie is dus niet onopgemerkt gebleven. De gelukkigen zijn Max Ligthart, Tim Taylor, Skip Biesterveld en Hidde Postma van de C1 en Thijs Smak, Ryan van Westerop, Jilani Helder en Tijl Henschen van de D1. Het eerste elftal van De Foresters beleefde zondag een vreemde middag. De wedstrijd tegen SO Soest moest na ruim een half uur gestaakt worden vanwege een blessure van de scheidsrechter. De tussenstand is 0-0, mede door goed keeperswerk van Tijs Laagland die een strafschop stopte. Zondag speelt De Foresters in Beverwijk tegen DEM.

HSV bindt ook IVV aan de zegekar

HEILOO - In een aantrekkelijke wedstrijd heeft HSV de moeilijke uitwedstrijd bij IVV weten te winnen met 2 – 3.

In de zesde minuut kwam HSV reeds op voorsprong nadat een mooie aanval over rechts door Wouter v.d. Klucht werd gevolgd door een prima voorzet die door Jesper de Vré werd afgerond: 0 – 1.

Drie minuten later kreeg IVV een vrije trap op de rand van de 16, die tot twee keer werd ingeschoten. De scheidsrechter zag in die drukte een handsbal en gaf daarvoor een penalty die met dank werd aanvaard: 1 – 1. Na een kwartier spelen kreeg IVV wederom een grote kans maar Indy Klamer redde uitstekend. In de 19e minuut schoot Hessel Zonneveld twee keer richting doel, waarbij de tweede keer de bal van richting werd veranderd en de keeper kansloos maakte: 1 – 2. In de 35e minuut werd een buitenspeldoelpunt van IVV afgekeurd en in het laatste gedeelte van de eerste helft kreeg HSV nog een paar goede mogelijkheden. In de tweede helft begon HSV sterk met twee corners en Hessel die alleen op de keeper afging, maar in het zijnet schoot. IVV schoot een vrije trap net naast en door goed verdedigen van Nick Sombroek werden enkele mogelijkheden van de Landsmeerders onklaar gemaakt. In de 70e minuut kwam toch de gelijkmaker, enkele minuten later gevolgd door een prima reflex van Indy. Een voorzet van Charel van Dooren werd door Jesper tot de winnende goal gepromoveerd, waarna nog enkele spannende momenten volgden, maar de winst werd niet meer uit handen gegeven.

Heilooër Bridge Club

Uitslagen dinsdagavond competitie in de Strandwal: A-lijn: 1.Minke Couzijn-Anneke Plas 60,94; 2.Truus Klerk-Nel Stark 56,25; 3.Anke Dekker-Pe Bruin 52,60. B-lijn: 1.Jan Piet-Jos Turk 64,58; 2.Annie Warmenhoven-Gert Weel 61,11; 3.Lucie Elsman-Gre Voskuil 55,56. Donderdagavond competitie: A-lijn: 1.Anneke Kuijper-Rita van Os 63,33; 2.Nel Stark-Margareth de Bruyckere 60; 3.Alex Turk-Henk Leering 57,92. B-lijn: 1.Riet Haanstra-Elly Rutjes 62,08; 2.Pieter en Marie Louise van Wiechen 61,88; 3.Mieke Hendrikse-Henk Uijl 55,83. C-lijn: 1.Ria en Johan Neefjes 67,50; 2.Joke van Dokkum-Elly van Kappel 65,79; 3.Piet en Truus de Graaff 50.

Groen 1 van TV Het Vennewater is afdelingskampioen

V.l.n.r. Boven Vincent Snelder, Ward Lind en Ruben Beuling. V.l.n.r. Onder Siërra Baart, Sterre Tiemstra en Lisanne Rohde.

HEILOO - Het jeugdteam Groen 1 van TV Het Vennewater is afdelingskampioen geworden. Vennewater heeft alle zes wedstrijden gewonnen en haalde 26 punten. Een prestatie waar deze jonge tennissers (jongens en meisjes van 10 tot en met 12 jaar) best trots op mogen zijn, mede door hun eigen inzet maar ook door de goede begeleiding van trainer Hüseyin Diktas hebben ze deze prachtige eerste plek verdiend behaald.

21 / 24

VINTAGE GARAGEVERKOOP 8 november van 10.00 t/m 13.00 Haesackerlaan 35

Koop in november een cadeaubon voor de feestmaand december en ontvang zelf ook een presentje. FEELGOODHEILOO massage, een weldaad voor jong en oud, man en vrouw. Kijk op www.feelgoodheiloo.nl of bel 06 4450 2615

OPENHAARDHOUT bij kwekerij de Buitenkans "HET" adres voor TOPKWALITEIT stookbaar openhaardhout. Gemengd essen, beuken en eikenhout. Per zak van 53 liter € 5,- per m3 € 95,-. Kan ook tegen geringe kosten worden thuisgebracht. Adres Bullaan 2 in Heiloo tegenover de brandweerkazerne. Open van 10.30 tot 16.30 uur. Info 072-535 2225 of 06-1063 9867

BROCANTE VERKOOP a.s. zondag 9 november 11.00 uur. Westerweg 218 Heiloo (witte boerderij)

KRINGLOOP HEILOO
De leukste en bomvol spullen! Di t/m za 10 - 17 uur. De Oude Werf 7 (nabij Karwei) Inbreng/ophalen 072-533 4000
ZONDAGVERKOOP 9 NOV

FEELGOOD-HEILOO massagepraktijk voor ontspannings-hotstone of seniorenmassage door Rene in combinatie met gezichtsbehandeling door Marianne. Informeer u op www.feelgoodheiloo.nl en bel voor een afspraak 06 4450 2615. Ons adres: Schapenweijdt 1.

Uw KLUSSEN in HUIS & TUIN. Klein en groot. Schutting, bladeren ruimen, elektra, (her)bestrating, laminaat leggen, winterbanden montage aan huis enz. VOOR EEN SCHAPPELIJKE PRIJS. Tel: 072-7501922 K.V.K. 61519650

Toe aan een nieuwe HERFST COUPE? Bel voor een afspraak naar KIM'S HAARSALON: 06-30042383. Geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9:00 tot 21:00 en zaterdag van 08:00 tot 14:00. Kim's Haarsalon, Dompvloetlaan 29, Heiloo.

AUTOWASSTRAAT CAR-
CLEANING HEILOO

Nijverheidsweg 19/A.
Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Ma t/m vrijdag 08.00 - 17.00; Za 09.00 - 12.00 uur 072 532 0294
www.carcleaningheiloo.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

Het wordt iedere week wat SPANNENDER bij CENTER DESIGN brocante en woonaccessoires. Leuke OUDE spullen of juist DESIGN nieuw! En altijd wel een leuke AANBIEDING! Slimpad 36 Heiloo 072 533 4906

MASSAGE in HEILOO? www.feelgoodheiloo.nl of bel voor info 0644502615. Ons adres; Schapenweijdt 1. Uw adres voor ontspannings-hotstone of seniorenmassage. Tevens verkoop van Oriflame-producten.

www.hoveniersbedrijfdepopu-
lier.nl Al 25 jaar het adres voor
al uw TUINWERKZ. HEDEN. O.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

UW MEUBELS WEER ALS NIEUW!!! Schuren-beitsen-lakken of gespoten in een
duurzame coating in elk gewenste kleur!!!
Ook voor het opknappen van uw keukendeurtjes kunt u bij ons terecht!
Meubelatelier de Schouw, Lamoraalweg 69,
1934 CC Egmond a/d Hoef
Tel.: 072-5064133

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON. Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet? Maak een afspraak of kom even langs. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

SPIERKNOOP?? Rugpijn?? Stress?? Probeer dan eens zo'n heilzame ONTSPANNINGSMASSAGE bij Center Care. Een heel uur, incl. HOT STONES en WARME olie kost slechts € 30,-. Tevens pedicure/manicure, wij nemen de tijd voor uw voeten; HEEL UUR € 20,-. Afspraak 072 533 4906


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

UW HUISSCHILDER
M.M. STOOP SCHILDER-
WERKEN
mart@quicknet.nl
072 5340519 / 06 19957999
Meer voor minder!

TUINIEREN te veel werk?
Geen tijd? ERVAREN
TUINLIEFHEBBER helpt u
met deskundig tuinonderhoud
en het snoeiwerk en winter-
klaar maken van uw tuin.
T: 06 1827 8367

GROTE COLLECTIE ELEKTRISCHE FIETSEN in vele uitvoeringen. Demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo tel. 533 1241 www.bosmantweewielers.nl

Div. GEREEDSCHAPPEN: z.g.a.n. TACKERS Boormachines (alles in koffer), Polijstmachine, tegelzaag, Haakse slijper (groot model). HONDENKENNEL: 5 delen 2 met deur 200x185. DIV. SPULLEN. T: 06 5326 0719

DE SCOOTERBOX repa-
reert alle merken scooters en
fietsen + het onderhoud. Wij
halen uw fiets/scooter gratis
op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
Tel. 06 2202 0702

WINTERSTOP! Ontwerp samen met Klus bedrijf Peter Crandel uw eigen veranda of tuinhuis. T 06-20338040

ELEKTRISCHE FIETS - door omstandigheden slechts 2x gebruikt. Bouwjr 2014. Prijs € 750,= T: 072 533 6480

Grote collectie GEBRUIKTE dames-, heren- en kinderfietsen in div. uitvoeringen. BOSMAN TWEEWIELERS, Westerweg 295 Heiloo tel. 533 1241 www.bosmantweewielers.nl

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3811 1577

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

BROCANTE VERKOOP a.s. zondag 9 november 11.00 uur. Westerweg 218 Heiloo (witte boerderij)

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

TEIJSSE & VOOREN ZONWERING Rechtstr. van fabriek. Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens, garagedeuren, infrarood terrasverwarming en Velux zonwering. Ook voor reparatie en montage. Bel: 06 5329 4460

Ervaren ALLROUND HOVE-
NIER
biedt zich aan voor onderhoud van tuin, plantsoen e.d. € 15,= p/u. T: 06 2657 0403

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf & particulier. T. 06 5064 1386

Diverse GEBRUIKTE ELEKTRISCHE FIETSEN vanaf € 500,=. BOSMAN Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo, tel. 533 1241 www.bosmantweewielers.nl

MEUBELSTOFFEER-
DERIJ OP MAAT.
Het
adres v. STOFF. v.
bankstellen, FAUTEUILS,
Eetkamerstoelen enz. enz.
Bel ons voor een vrijbl.
afspr. T.: 072 572 3020
Ingeschr. KvK

VAN GOGH'S IRIS
HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

Te koop OUDE KOEMEST - wordt thuisbezorgd. T: 06 5021 1461

MASSAGEPRAKTIJK
JOYCE TERVOORT

Sport- en Ontspanningsmassage, Kinesio Taping, Guasha. Tip: cadeaubonnen verkrijgbaar 06-2079 7802
joyce_tervoort@kpnmail.nl

SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

ZUID-SPANJE, groepsreis senioren met Ned. begeleidster van 10-24 januari 2015. Info 072 888 1454

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 4/f,
1851 NT Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

N.VONK (SIER)BESTRA-
TING
, schuttingen, tuinaan-
leg, onderhoud. Vrijblijvende
prijsopgave en advies. Leve-
ring materiaal tegen scherpe
prijzen, tel. 072-5402681 of
06 3014 7208

Te koop gevraagd STUKJE TUINGROND om op te tuinieren in LIMMEN of omgeving. T: 072 505 2785

Te huur aan de WERKENDELSLAAN in Heiloo een GARAGEBOX. Per direct beschikbaar. Huursom à € 105 per maand. Reactie 06 2030 2624

Beste SCHILDER en
STUKADOOR
voor binnen
en buiten. 50% KORTING.
T: 06 3374 3601

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

PRAKTIJK VOETREFLEX
MASSAGE DE 7e HEMEL
. Brigitte Kempers. E-mail brigittekempers@quicknet.nl T. 06 1359 6541

BROCANTE VERKOOP a.s. zondag 9 november 11.00 uur. Westerweg 218 Heiloo (witte boerderij)

ONTSPANNINGSMASSAGE tegen stress- en najaarsmoeheid. Kennismakingsaanbod 1 uur € 20,= Behandeling op afspraak. Vitalis - massagehut, Dom Huybenlaan 6, 1935 BB Egmond-Binnen T: 06 1521 9400 Kom langs!

Te huur per 01 dec. 3-kmr APPARTEMENT met buitenruimte in centrum Heiloo/pas gerenoveerd.
€ 750 p/m. Info 06-5131 9744

SCHILDER BINNEN en BUITEN. Hele mooie prijs T: 06 1709 0670

PEDUCURE
Elly Coffeng-Kaandorp
Ook reumatische, diabetische
voet. T: 072-533 2787.
Patrijsakkers 5, Heiloo.
Oók bij u thuis.

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl