De Uitkijkpost

22 mei 2019

De Uitkijkpost 22 mei 2019


CBS de Duif haalt mooi bedrag op met sponsorloop

De sponsorloop van de bovenbouw in het Indianendorp aan de Zeeweg. Foto: aangeleverd

HEILOO - Woensdag 15 mei was het al vroeg druk in het Indianendorp aan de Zeeweg. De leerlingen van CBS de Duif hielden daar een sponsorloop voor de stichting Forza4Torre. Een deel van de opbrengst wordt besteed aan verlichting van het podium van de school.

Obstacle run
De sponsorloop werd gehouden in de vorm van een obstacle run, die ging over horden, onder kruipnetten door, via een bandenparcours en door kruiptunnels. In 20 minuten legden de leerlingen in hoog tempo de rondjes af voor het goede doel. De kleuters hadden aansluitend op het schoolplein hun eigen versie van de sponsorloop, onder begeleiding van de mascotte van Forza4Torre.

Goed doel
Enkele weken geleden kwam Anouk Bekkers tijdens de weekopening op bezoek bij de Duif. Zij is de moeder van Torre en collega-leerkracht bij stichting Tabijn. Anouk heeft aan de kinderen uitgelegd dat Torre altijd moe is door een stofwisselingsziekte. Hij kan daardoor niet praten, niet zelf eten en zit in een rolstoel. Er is op dit moment geen geneesmiddel beschikbaar tegen deze stofwisselingsziekte, maar daar wordt wel heel hard aan gewerkt. Er is veel geld nodig voor de ontwikkeling ervan en daarvoor hebben de leerlingen van de Duif zich ingezet.

Forza4Torre
De stichting Forza4Torre zamelt geld in voor onderzoek naar een geneesmiddel voor kinderen met een stofwisselingsziekte. De directe familie van Torre heeft de stichting opgericht om geld te genereren om o.a. het geneesmiddelonderzoek te ondersteunen en meer bekendheid te geven aan deze fatale ziekte. De sponsorloop van De Duif levert daaraan een bijdrage. Meer over deze stichting leest u hier: www.forza4torre.nl/

Opbrengst
De leerlingen hebben enorm hun best gedaan om sponsoren te werven en hun rondjes te lopen. Een team van leerkrachten en ouders heeft de sponsorloop voorbereid, uitgezet en begeleid. Lidl 't Hoekstuk sponsorde fruit voor alle leerlingen. Het sponsorbedrag is aanzienlijk en komt langzamerhand op school binnen. Binnenkort zal het exacte bedrag bekend worden gemaakt en symbolisch worden overhandigd aan de stichting Forza4Torre.

Open Tuinen Weekend Heiloo & Limmen

HEILOO/LIMMEN - In het kader van de nationale tuinweek 2019 organiseert Groei & Bloei Midden-Kennemerland op 25 en 26 mei het jaarlijkse, landelijke Open Tuinen Weekend in Heiloo en Limmen.

Ziet u op zaterdag 25 en/of zondag 26 mei het groene bordje met 'Open Tuin' langs de kant van de weg staan? Of u ziet de vlag wapperen van de Nationale Tuinweek? Aarzel niet en stap gerust deze tuin binnen om te kijken wat deze Open Tuin te bieden heeft.

Tijdens dit weekend kunnen bezoekers tal van ideeën opdoen in tuinen van echte tuinliefhebbers. Ontdek mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties, wandel door origineel ontworpen tuinen en bekijk allerlei materialen en toepassingen. De trotse tuineigenaren verwelkomen u graag en geven uitleg over hun tuin. Uiteraard is de entree gratis. De meer dan 20 Open Tuinen zijn van 11.00 tot 16.00 uur open voor het publiek. Voor de deelnemende tuinen, zie: www.midden-kennemerland.groei.nl.

Meiden U16 Flashing Heiloo landskampioen

De vreugde straalt er vanaf. Foto: Jur Warmenhoven

HEILOO - Het is de meiden U16 van Flashing Heiloo gelukt! Zondag 19 mei wisten zij in Zwolle voor het eerst een nationale titel binnen te slepen voor Flashing Heiloo.

Na in de reguliere competitie met overmacht de eerste plaats te hebben behaald, moesten de meiden in een final four het landskampioenschap veilig zien te stellen. Zondag was de finalewedstrijd tegen Landslake Lions. Na een slechte start knokten de meiden zich sterk terug. Het schot wilde niet vallen maar op karakter werd een 49-48 overwinning behaald. Het eerste landskampioenschap van Flashing Heiloo leidde tot vreugdetranen, een uitzinnig publiek en een groot feest.

Tien vragen aan... Wilma Eerenstein

Foto: aangeleverd
 1. Waar ben je geboren en getogen?
  Ik ben geboren en opgegroeid in Odoorn, vlakbij Emmen. Op 18-jarige leeftijd ben ik naar Groningen gegaan om scheikunde te studeren. Daar ben ik ook gepromoveerd en vervolgens heb ik 3 jaar in Cambridge (Engeland) gewoond. In 2006 ben ik terug naar Nederland gekomen en na een jaartje in Petten te hebben gewoond zijn we in 2007 in Heiloo komen wonen.
 2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
  Ik heb het geluk dat ik in de duurzame energiesector werk, wat mij veel voldoening geeft. Nu ik als zelfstandige aan de slag ben, is mijn werkplezier ook enorm toegenomen. Toch is het belangrijk af en toe heel iets anders te doen, mijn hobby is beeldhouwen.
 3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
  Ik ben heel benieuwd wat de visie is van minister Wiebes op de energietransitie, ik vraag me af of hij hier een concreet beeld bij heeft.
 4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
  Veel spelen in de zandbak en met mijn tamme kip, Willie. Zij mocht graag op schoot zitten, erg leuk was dat.
 5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?
  Ik loop graag hard in het Heilooërbos en dan via de polder naar Het Maalwater.
 6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
  Nergens voor.
 7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
  Niet alles hoeft altijd perfect te zijn.
 8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
  Veel mensen weten niet dat ik ook aan beeldhouwen doe, ik heb mijn beelden online gezet op www.wilmaeerenstein.nl.
 9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
  Er is in Heiloo weinig te klagen. Als verbeterpunt zou ik toch het Loo-plein willen noemen. Als je daar op zaterdag komt staan er overal auto's, terwijl het zo'n leuk plein zou kunnen zijn als het wat anders ingericht wordt. Het enige dat de gemeente hoeft te doen is het vrijgeven van terrasruimte. Dat zou de gezelligheid van het hele dorp ten goede komen. En qua verkeer zou het goed zijn als alle intercitytreinen in Heiloo stoppen, zeker nu er zoveel nieuwe inwoners bij zijn gekomen en nog gaan komen.
 10. De persoonlijke vraag van Peter Schoenmaker:
  "Wanneer denk je dat de eerste thoriumreactor schone en veilige energie gaat leveren?"

        Nou Peter, dat hangt van veel factoren af, ik denk zeker niet voor 2040 want er is nog veel ontwikkeling nodig, wellicht pas 2050. Gelukkig kunnen we met andere duurzame energiebronnen, met name zon en wind, ook aan onze         energievraag gaan voldoen. Over de thoriumreactor is op woensdag 5 juni een openbare lezing bij de Rotary (om 20.00 uur bij het PCC), daar ga ik ook naartoe om hier meer over te weten te komen. Zie ik je daar dan?

Ik geef de tien vragen door aan Bart Hoogcarspel. Mijn vraag is:
"Bart, hoe is het naar jouw mening gesteld met de verduurzaming van Heiloo?"

26 mei Lente Fair en Landgoeddag

Het is altijd gezellig om even te struinen op de Lente Fair. Foto: aangeleverd

HEILOO - Even de benen strekken en tassen vullen op zondag 26 mei tijdens de jaarlijkse Lente Fair op Landgoed Willibrordus te Heiloo! Een gezellige markt met ruim 100 kramen met een grote diversiteit aan artikelen. Er is genoeg te zien, te kopen en te proeven!

Zo vindt u op de markt o.a. handgemaakte kunststukjes, kleding, sieraden, edelstenen, homedeco, Nepalese artikelen, games, miniatuurautootjes en gereedschap. Verder is er een groot aanbod aan planten, kruiden en tuindecoratieartikelen. Vanzelfsprekend is aan de inwendige mens gedacht met een ruim aanbod aan snacks, vers fruit, broodjes beenham, koffie, thee, heerlijke sapjes, snoepgoed, noten, gedroogd fruit, fudge en kaas.

Ook voor de kinderen wordt het een feest. Ze kunnen zich laten schminken, zich vermaken bij de kop van Jut, een ritje maken in de draaimolen of deelnemen aan tal van andere leuke activiteiten. Tevens zijn museum Baduhenna, het Toverlantaarnmuseum, de Verhalenkamer, Historische Vereniging Heiloo, theeschenkerij De Trog en restaurant Keuken met Karakter geopend. Gedurende de hele dag zijn er groensafari's en natuurwandelingen en vinden op de jeu-de-boulesbaan wedstrijden plaats. Op de Oase van Rust kunt u genieten van een concert en in de Strandwal en in de Cultuurkoepel vindt Music Meeting Heiloo plaats.

Graag zien wij u op zondag 26 mei op de Lente Fair en de Landgoeddag van 11.00 - 17.00 uur op Landgoed Willibrordus, Kennemerstraatweg 464 in Heiloo. Er is parkeergelegenheid tegenover de brandweerkazerne, Rosendaal 2a.

Aftrap ijsseizoen Di Fiorentina trekt veel toeschouwers

Het is een drukte van belang voor het optreden van O'G3NE. Foto: Maarten

HEILOO - De aftrap van het ijsseizoen vond afgelopen zaterdag plaats. Om alle fans van ijssalon Di Fiorentina de dag van hun leven te bezorgen, hadden Ed en zijn team weer een fantastisch programma op stapel staan. Actrice Britt Scholte opende het ijsseizoen.

De enthousiaste bezoekers haalden in een rap tempo heel veel ijsjes. Daarna gingen de deuren even dicht, want al snel was het tijd voor een spectaculair optreden van O'G3NE. Ondanks het feit dat de dames van O'G3NE wat langer op zich lieten wachten dan de bedoeling was, genoten de vele bezoekers uiteindelijk zichtbaar van het optreden.

De meiden van O'G3NE zongen het 'dak eraf'. Foto: Maarten

Ook dit jaar staat het ijsseizoen weer in teken van het goede doel. Dit keer hebben Ed en zijn team gekozen voor de ziekte ALS. Iedereen krijgt bij aankoop van een stempelkaart van tien bollen ijs een extra ijsbollenkaart van drie bolletjes ijs gratis. Een gedeelte hiervan doneert ijssalon Di Fiorentina aan Stichting ALS.

De Tien vragen aan... wijzigen

De redactie vindt het de hoogste tijd om de Tien vragen aan... in een ander jasje te steken. Vanaf volgende week zijn er andere vragen en leest u de antwoorden hierop deels in de krant en deels online.

Gelukkig

Er zijn van die dagen… Voor ons raam fietste een man voorbij met op zijn bagagedrager een grote, lange leverworst. Dat was het enige. Hij had hem in de lengte stevig vastgebonden onder een snelbinder. Handig, in de lengte. In de breedte zou hij een gevaar op de weg zijn.

Tegelijk zag ik een stevig gebouwde mannetjesmerel (gele snavel!) met een enorme wurm in zijn bek. Het had iets overeenkomstigs. De leverworst lag doodstil op de bagagedrager, maar de wurm kronkelde zich het schompes om onder zijn lot uit te komen. Beide gingen verliezen.

Onderweg naar het winkelcentrum zag ik een jonge vrouw op een hoek van de straat staan. In haar armen hield zij een grote doos van Bol.com vast. De kleppen stonden open en ik kon zien dat de doos helemaal leeg was. Waarom stond ze daar met die doos? Luchtkwaliteit, daar hoor je veel over de laatste tijd. Misschien is ze daar ontevreden over en gaat ze die ruilen of terugbrengen.

Bij de supermarkt hoorde ik een vrouwenstem bozig zeggen: 'Ja daaag, ik ga heus niet in m'n eentje barbecueën.' Ik keek om tegen wie ze het had. Een speciaal soort meneer zo te zien, zo een dat ik meteen dacht: 'Meid, als ik jou was ging ik lekker in m'n eentje barbecueën.'

Op een bankje tegenover de bakker zaten twee mannen, aan hun taal te horen uit een heel ver land. De ene had een gevulde koek in zijn hand, brak daar af en toe een stukje af dat hij vervolgens voorzichtig aan de ander gaf. Zijn telefoontje lag op zijn knie. Af en toe tikte hij erop. Multitasking.

Het was een fijne dag.

Dick de Scally

Pilkes Fietsen

Foto: Bas Beentjes

De fietsenwinkel voor jong en oud

Adres: Burgemeester Mooijstraat 24, 1901 ET Castricum; telefoon: 0251-295892; website: www.pilkesfietsen.nl; e-mail: pilkesfietsen@kpnmail.nl

Veel mensen zullen hem nog kennen uit de tijd dat hij als fietsenmaker in Heiloo werkzaam was, Mark Pilkes. Inmiddels heeft Mark zijn eigen bedrijf. Samen met zijn vader Theo Pilkes en medewerkster Daphne Mors heeft hij een prachtige winkel geopend in Castricum. En hij mag nu wel weg zijn uit Heiloo, veel klanten uit Heiloo weten hem inmiddels in Castricum te vinden.

Persoonlijke aandacht

Mark verkoopt fietsen van niet-alledaagse merken. In zijn winkel worden de merken Merida, Azor, Oxford en Zannata verkocht. Merken van Hollandse makelij en oer-Hollandse degelijkheid. Persoonlijke aandacht staat bij Pilkes Fietsen hoog in het vaandel. Mark geeft de klanten een op maat gemaakt, eerlijk advies. Hij vertelt de klant altijd de voors en tegens van een fiets.

Hij is betrokken bij de aankoop en luistert naar de wensen van de klant. Dat stukje persoonlijke aandacht zorgt ervoor dat de klant met een fiets naar huis gaat die bij hem of haar past. Wie denkt dat hij of zij een fiets van het merk Azor vanuit de winkel gelijk mee naar huis kan nemen komt bedrogen uit. De aangekochte fiets wordt echt voor de klant in de fabriek gemaakt. Na bestelling moet de klant vaak nog een week of vier geduld hebben voordat de fiets kant-en-klaar en volledig naar wens in de winkel staat. Voor de andere merken geldt: indien op voorraad, geen levertijd.

Beginnende fietsertjes

Naast de 'gewone' fietsen heeft Mark ook veel elektrische fietsen in de winkel staan. Niet alleen voor de oudere klant maar ook zeker geschikt voor scholieren.

Ook voor de beginnende fietsertjes heeft Mark een mooi assortiment in de winkel staan. De FirstBike, een loopfiets waarop kinderen snel leren balanceren en manoeuvreren en die goed is voor de ontwikkeling van de motoriek, is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Daarnaast is voor deze leeftijdsgroep ook het merk Early Rider bij Pilkes Fietsen verkrijgbaar.

Hufterproof fiets

Zeer speciale fietsen verkoopt Mark ook. De strandbike en de gravelbike van Zannata zijn prachtige, oerdegelijke fietsen om op het strand of op een zeer ruwe ondergrond te rijden.

En dan, last but not least, de 'hufterproof' fiets. Dit is een fiets die niet kapot te krijgen is. Een soort van omafiets met een verstevigd zadel, zadelbrug en een kettingkast waar op gestaan en gesprongen kan worden. Echt geschikt om te gebruiken op plaatsen waar een fiets het nog wel eens moet ontgelden.

Accessoires

Verder heeft Pilkes Fietsen een groot assortiment aan Urban Iki fietsstoeltjes. Een betaalbaar en veilig stoeltje dat te verkrijgen is in verschillende kleuren en stijlen, voor voorop of achterop de fiets.

Ook voor accessoires kan de klant bij Pilkes Fietsen terecht. De echt waterdichte tassen van het merk Ortlieb zijn een must voor de vakantieganger. Toeristen komen vaak de winkel binnen om deze tassen aan te schaffen.

Naast het kopen van fietsen kunnen klanten bij Pilkes Fietsen ook terecht voor reparaties.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Geef je op voor de jaarlijkse kindermiddag!

Stichting Dupla komt met het huifbed, waarop de kinderen ontspannen kunnen liggen. Foto: Martin John Bowra

HEILOO - Zaterdagmiddag 29 juni organiseren Diana Bos en Renate Bowra, in samenwerking met de Stichting Vrienden van de Vijfhoek, weer een kindermiddag voor kinderen met een beperking en hun familie.

Er is van alles te doen: luchtkussens, een draaimolen, de snoezelbus, visjes vangen en Stichting Dupla komt met het huifbed, waarop de kinderen heerlijk ontspannen kunnen liggen. Natuurlijk is er muziek, zijn er spelletjes, kun je knutselen, is Simon Ballon aanwezig, zijn er fijne prijsjes en een grote verrassing die later bekendgemaakt wordt. Teveel om verder nog op te noemen. Deze dag is gericht op het samen spelen en gezellig samenzijn met het hele gezin, wat voor een gezin met een kind met beperking vaak een hele onderneming kan zijn.

Wij hebben voor deze dag veel aangepaste voorzieningen kunnen regelen. Denk aan toiletten, verschoonruimte en tillift. Er zijn voldoende schaduwplekken en mocht u een vervoerprobleem hebben, dan proberen we dat samen met u op te lossen. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van onder andere Stichting Dolfinn. Dankzij vele donaties zijn er voor de deelnemende gezinnen geen kosten aan verbonden.

Met een team van 20 vrijwilligers is er hulp voor de ouders om met elkaar, onder het genot van een hapje en een drankje, te praten en te genieten van alles om hen heen, terwijl de kinderen lekker spelen op het terrein van camping de Boekel aan Boekel 24 in Akersloot. Kortom, een feest waar ieder kind, ongeacht zijn of haar beperking, gewoon lekker zichzelf mag en kan zijn! De organisatie heeft er al erg veel zin in, en ze hopen op veel deelnemers. Aanmelden kan op kindermiddagvijfhoek@gmail.com.

Fotoproject en/of verhalenfestival 'Jongeren in beeld'

HEILOO - Stichting de Buitenkans en GGZ Noord-Holland Noord/Triversum hebben voor het jaarlijkse fotoproject en verhalenfestival 2019 gekozen voor het thema: 'Jongeren in beeld'.

Jongeren kunnen de hele wereld aan. Met jeugdige overmoed en jeugdig elan is de ontdekking van de wereld een boeiende uitdaging. Soms is er echter een probleem: een jongere zit dusdanig met zichzelf in de knoop dat hij er op eigen kracht niet uitkomt. Bij psychische kwetsbaarheid, crisisgevoeligheid of moeilijk te begrijpen gedrag is psychiatrische behandeling noodzakelijk. Opvoeders en professionals dragen gezamenlijk een steentje bij aan herstel van een gezonde groei en ontwikkeling.

Triversum is de specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie in de regio. Met de toekomst van de kwetsbare jongere voor ogen levert Triversum in samenwerking met GGZ-NHN een bijdrage aan herstel en perspectief. U bent ook dit jaar weer van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het foto- en/of verhalenfestival onder auspiciën van Stichting de Buitenkans.

Foto's uiterlijk 16 juni 2019 sturen naar buitenkansfotoproject@gmail.com. Verhalen uiterlijk 30 juni 2019 sturen naar buitenkansfotoproject@gmail.com. Iedereen kan deelnemen, maar GGZ- /Triversumcliënten / jongeren worden met name uitgenodigd om mee te doen. Meer informatie en de spelregels vindt u op www.de-buitenkans.org.

Willeke Alberti dinnershow in Heiloo

Willeke trakteert u op prachtige en bekende levensliederen. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zaterdag 22 juni komt Willeke Alberti naar Fletcher Hotel-Restaurant Heiloo.

Hele generaties groeiden met haar op. Willeke is dan ook een beetje de moeder van ons allemaal. Met een stem die de zon laat schijnen en precies dat schrijnende plekje in uw hart troost. Dat kan ze van nature, want al op 18-jarige leeftijd zong ze 'Spiegelbeeld', een gigantische nummer 1-hit; ze ontving hiervoor een gouden plaat en het is nog altijd een klassieker. Het bleek het begin van een carrière die tot op de dag van vandaag voortduurt. De hele avond verwent ze u met prachtige levensliederen zoals 'De glimlach van een kind', 'Morgen ben ik de bruid', 'Lachen, beetje huilen' en nog veel en veel meer tijdloos goede nummers die u moeiteloos meezingt. Geniet van Willeke Alberti tijdens de dinnershow in Heiloo.

Wilt u deze kans niet missen en erbij zijn? Bestel dan nu uw tickets voor € 79,- per persoon; dit is inclusief ticket, drankconsumpties (Hollands drankenassortiment) en 3 gangendiner. Tickets zijn te bestellen via www.fletcherevents.nl. De tickets zijn ook te bestellen in combinatie met een overnachting. Voor meer informatie en evenementen kunt u terecht op onze website www.fletcherevents.nl.

Paulusschool overhandigt cheque aan Resource Link Foundation

Jan Bras nam de cheque blij in ontvangst. Foto: aangeleverd

HEILOO - Tijdens de koningsspelen van 12 april hebben de leerlingen van de Paulusschool een sponsorloop gehouden. De inzet was om de plaatsing van een waterinstallatie bij een school in het district Banda te Ghana mogelijk te maken.

De definitieve opbrengst heeft even op zich laten wachten maar dat was omdat er een schoolvakantie tussendoor kwam. Afgelopen maandag werd de cheque met het fantastische bedrag van € 4.525,- overhandigd aan Jan Bras van de Resource Link Foundation. Tijdens de overhandiging deelde hij mee dat met de bijdrage van Wilde Ganzen (50 procent) de waterinstallatie gebouwd kon worden en dat er een bord geplaatst wordt waarop staat 'Donated by the Paulusschool – Heiloo – Netherlands'.

Deze mededeling werd met luid gejuich ontvangen door de leerlingen.

Reünie St. Jan Mavo examenjaren 1976 + 1977

HEILOO - Bijna 16 jaar terug was de eerste reünie op 1 november 2003. De hoogste tijd dus voor de tweede editie die wordt gehouden op zaterdag 16 november 2019.

De organisatie wil natuurlijk dat iedereen erbij is en probeert dan ook iedereen via de mail of per post te bereiken. Vanzelfsprekend zal de score niet 100 procent zijn. Daarom ook deze uitnodiging via de Uitkijkpost. Mochten we je dus niet kunnen bereiken via mail of post dan is dit de uitnodiging voor jou! Voor zowel alle oud-leerlingen en natuurlijk ook oud-leraren/-leraressen van de examenjaren 1976 en 1977: meld je aan bij J.P. Ruis via mailadres: info@jeepeeadministraties.nl. Voor degenen die wel een uitnodiging hebben ontvangen: zegt het voort, zegt het voort! Hopelijk worden wij net als de vorige keer weer overstelpt met reacties! Wij kijken er heel erg naar uit en hebben er ontzettend veel zin in!

Ingezonden brief: Grondstoffenplan

HEILOO - Na het mandaat van de toenmalige wethouder om het vele waai- en weggooiafval te mogen ruimen uit het bosje achter De Moestuin, Het Bleekveld en de Slootenslaan, zo'n dertig jaar geleden, las ik in de Uitkijkpost het artikel van mevrouw Van Stiphout over het nieuwe grondstoffenplan.

Los van de dreiging voor het verenigingsleven was ik verbaasd over het antwoord dat mevrouw Mossel van de gemeente kreeg: "Daarnaast willen we op het aanbieden van restafval een tarief zetten."

Door het wekelijks schonen van het parkje heeft de preventieve werking hiervan het nut bewezen. Het dumpen van echt grofvuil in de vorige decennia is gelukkig verleden tijd. Al blijkt, helaas, dat een wandeling met de prikstok toch belangrijk is.

Echter, wanneer we als maatregel hiervoor extra moeten/mogen betalen, lijkt het me niet stimulerend om met dit vrijwilligerswerk door te gaan.

Heiloo WAS toch mooi? Houden zo! was toch lang de leuze.

Met dank,
T. v. Doorn, De Moestuin

FysioXpert 'Experts in beweging'

Het team van FysioXpert. Foto: Richard Rood

HEILOO - Afgelopen tijd is er een hoop vernieuwd bij FysioXpert. Het team is uitgebreid met twee nieuwe collega's waardoor het team nu bestaat uit vijf fysiotherapeuten: Joep Gökemeijer, Edith Corts, Roy van Soest, Matthea Brouwer en Wolfgang Höberth. Voor het maken van afspraken of administratieve vragen wordt u vriendelijk te woord gestaan door administratief medewerkster Claire Elsas.

Tevens is de website geheel vernieuwd. Op de website kunt u meer informatie vinden over de praktijk, de medewerkers en hun specialisaties.

U kunt bij FysioXpert terecht voor veel verschillende klachten. De specialisaties die worden aangeboden zijn: manuele therapie, sportfysiotherapie, oedeemfysiotherapie, oncologische begeleiding en dry needling. Verder is de praktijk aangesloten bij het Claudicatio Netwerk, Orthopedie Netwerk, Artrose Netwerk en CVA Netwerk. Ook voor medische fitness kunt u bij FysioXpert terecht.

Kijk voor meer informatie op de nieuwe website, www.fysioxpert.nl of neem contact op met de praktijk via 072-5333271.

Theatervoorstelling voor kinderen 'Boer aan zee'

Foto: aangeleverd

HEILOO - Boer Boris heeft vakantie, Boer Boris gaat naar zee. Boer Boris neemt niet alleen zijn koffertje maar ook alle dieren mee… en z'n strandspulletjes, zijn meubeltjes...

Ted van Lieshout schreef het en Marieloes Koopman en Wim Dam bewerkten Boer Boris gaat naar zee tot een prachtige voorstelling met aanstekelijke liedjes.

Zondag 26 mei 2019, 11.00 uur in Bibliotheek Heiloo.

Kaarten à € 5,- zijn te reserveren bij Stichting Potitco via info@potitco.nl of telefonisch (06-86608248). De voorstelling duurt ongeveer 40 minuten.

Avondvierdaagse Heiloo, loop of help je mee?

Gezellige drukte bij de start in 2018 op het schoolplein van de Radboudschool. Foto: aangeleverd

HEILOO - Van dinsdag 11 juni tot en met vrijdag 14 juni wordt de avondvierdaagse in Heiloo gelopen. De inschrijfavonden zijn 27 en 28 mei van 19.00 - 20.00 uur in de Radboudschool (ingang schoolplein Breedelaan). Ook kunt u zich digitaal inschrijven via www.avondvierdaagseheiloo.nl.

Iedere avond wordt door een ander deel van Heiloo gewandeld in afstanden van 5, 10 of 15 kilometer. De avondvierdaagse is geschikt voor jong en oud. Schrijf u vandaag nog in en doe mee aan het sportiefste evenement van Heiloo!

Ook dit evenement kan niet zonder vrijwilligers, momenteel zijn wij vooral op zoek naar ouders die 1 of meer avonden als verkeersregelaar willen helpen. Wil je ook helpen? E-mail ons op a4daagseheiloo@hotmail.com of bel met Geno Neuhuijs op 06-20468014.

Groots Living Statue Festival in en rond 't Loo

Sil de Strandjutter. Foto: aangeleverd

HEILOO - In en rondom winkelcentrum 't Loo kijk je zaterdag 25 mei je ogen weer uit. Voor de derde keer vindt daar het spectaculaire Living Statue Festival plaats. Een festival met levende standbeelden zoals deze bijvoorbeeld ook op de Dam in Amsterdam staan. Inmiddels zijn de standbeelden een keer per jaar ook in Heiloo een vertrouwd gezicht. Tien levensechte standbeelden bevinden zich zaterdag in en rond 't Loo. Laat u verrassen en verbazen door bijvoorbeeld Madame Mystique, meester Prikkebeen en Sil de Strandjutter. Pas op voor drakenstreken of laat je betoveren door Leafie. Deze en de andere statues zullen u versteld doen staan. U komt toch ook gezellig langs? Zaterdag 25 mei van 11.00 tot 16.00 uur.

Energy Savers Radboudschool naar finale Energy Challenges

De Energy Savers van de Radboudschool hebben bij Blosse een toekomststoel geplaatst. Foto: aangeleverd

HEILOO - Al maanden doet groep 7 van de Radboudschool mee met de Energy Challenges. Tijdens deze challenge hebben zij onderzocht op welke manier de school energie kan besparen. Zij hebben onder andere een Radboud Warme Truiendag georganiseerd; in de hele school ging de verwarming 2 graden lager.

Tevens hebben de leerlingen meegedaan aan de Nationale Week Zonder Vlees. Ze hebben getracht zoveel mogelijk ouders van school hierbij te betrekken door folders uit te delen met vegetarische recepten. De Energy Savers van de Radboud hebben zelfs contact gelegd met installatiebedrijven uit Heiloo. Hieruit is voortgekomen dat de school nu een sensorkraan bij de bovenbouw heeft, geïnstalleerd door Locas. En installatiebedrijf De Noord heeft met de kinderen gekeken naar lichtsensoren, zodat het licht alleen aangaat als er iemand een ruimte binnenkomt. Binnenkort wordt zo'n sensor geïnstalleerd in het toilet bij de bovenbouw.

De Energy Savers van de Radboud zijn klaar om naar de finale te gaan. Zij hebben hun laatste ster verdiend door de toekomststoel bij Blosse te plaatsen, zodat het bestuur van Blosse er dagelijks aan wordt herinnerd dat de scholen en opvanglocaties duurzame gebouwen moeten worden. Donderdag 23 mei doen de Energy Savers van de Radboud mee aan de finale en strijden zij tegen andere scholen om de publieksprijs. Deze finale vindt plaats in Hal 25 in Alkmaar en begint om 11.00 uur. Komt u ook kijken bij de campagnekraam?

Open dag bij De Terriërs

Foto: aangeleverd

HEILOO - Kom kennismaken en ervaren hoe leuk hockeyen is. Hockeyclub De Terriërs organiseert op zaterdag 1 juni een open dag van 10.30 uur - 13.00 uur. Heb je geen hockeystick, dan is dat geen probleem. Er is materiaal aanwezig. We zien jullie graag en de koffie staat klaar. Voor meer informatie www.hvdeterriers.nl.

Minecraftworkshop Fort Wierickerschans, 9+

Foto: aangeleverd

HEILOO - Tijdens de Minecraftworkshop op woensdag 29 mei gaan we een fort uit de Oude Hollandse Waterlinie nabouwen: Fort Wierickerschans. Met een mede-Minecrafter heb je twee uur de tijd om een fort te bouwen compleet met muren, stadspoorten, een gracht en kanonnen.

Ben je 9 jaar of ouder en heb je ervaring met bouwen in Minecraft? Geef je dan snel op via www.bibliotheekheiloo.nl, er kunnen maximaal 16 deelnemers meedoen.

Woensdag 29 mei, 14.30 uur.

Toegang vrij, opgave vooraf via www.bibliotheekheiloo.nl.

Hier vindt u het nieuwe grondstoffenplan

HEILOO - In de Uitkijkpost van 15 mei las u een uitgebreid artikel over het nieuwe grondstoffenplan, dat de gemoederen in het dorp bezighoudt. Sommige informatie kan voor inwoners verstrekkende gevolgen hebben. Wilt u weten wat het plan precies inhoudt? Het grondstoffenplan is te vinden op www.heiloo.nl. Druk op de button 'Afval', scroll een stukje naar beneden en open het beleidsplan 'Grondstoffenplan 2019-2025'.

Bibliotheek Heiloo op Hemelvaartsdag gesloten

HEILOO - Bibliotheek Heiloo is op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) gesloten. Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni is de bibliotheek normaal geopend.

Open kampioenschap wedstrijdvissen

HEILOO - Het open kampioenschap wedstrijdvissen Heiloo vindt dit jaar plaats op zondag 2 juni. Aan het jaarlijks terugkerende evenement kunnen bedrijven, verenigingen, families en vrienden meedoen.

Er kan worden deelgenomen met een ploeg van 3 personen. Het inschrijfgeld is € 10 per ploeg. Meerdere ploegen per bedrijf, vereniging, familie of vrienden zijn van harte welkom. Er wordt dit jaar gevist in Het Maalwater. Om 07.15 uur wordt er verzameld op de parkeerplaats bij Het Maalwater, einde Belieslaan. De wedstrijd begint om 08.00 uur en eindigt om 10.30 uur. Direct na afloop wordt de vis gewogen en indien nodig gemeten, waarna de prijsuitreiking volgt in het café van Sporthal 't Vennewater. Daar is ook een grote verloting met mooie prijzen onder het genot van een gratis drankje en hapje. Opgeven kan bij Harry Franse, 072-5330111, Nico Mulders, 06-22219583, Piet Schouten, 06-51009720, en Handy Fish, 072-5336961.

De Witte loopt WK-limiet in Shanghai

Lisanne de Witte in actie. (Foto: Erik van Leeuwen, Atletiekunie)

HEILOO - Lisanne de Witte heeft de WK-limiet bereikt. Eerder liep De Witte al de limiet voor de 4 x 400 meter estafette. De Castricumse kan nu ook de limiet voor de individuele afstand bijschrijven. Afgelopen zaterdag kwam ze in actie op de 400 meter tijdens de Diamond League in Shanghai. In een deelnemersveld vol wereldtoppers finishte ze als zesde. De tijd van 51.80 was exact de limiet voor de WK later dit jaar in Doha.

Vraag naar gezonde kant-en-klaarmaaltijden neemt toe

REGIO - De afgelopen tijd zijn vooral de gezondere varianten van kant-en-klaarmaaltijden heel populair. Dit zijn maaltijden die met verse ingrediënten op een ambachtelijke manier worden bereid zonder kunstmatige toevoegingen en conserveringsmiddelen. "De consument wil steeds gezonder eten en het lukt niet altijd om zelf een gezonde maaltijd op tafel te zetten," aldus Johan van Marle, eigenaar van Uitgekookt.

"Met een team van professionele koks bereiden we met veel passie en deskundigheid elke week 20 verschillende gerechten met zowel Hollandse, Oosterse en Mediterrane invloeden," vertelt Van Marle. "Koken doen we op ambachtelijke wijze met verse kwaliteitsproducten, dit proeft de consument gelijk."

Bij het consumentenprogramma Kassa kwam Uitgekookt als beste uit de test. Ook op het gebied van bezorgen is Uitgekookt de tijd ver vooruit. "We hebben fantastische bezorgteams in grote delen van Nederland. Deze bezorgers denken mee met de klant en zorgen ervoor dat de maaltijden netjes en correct aan huis worden gebracht," aldus van Marle. "Zij hebben altijd even tijd voor een praatje, wat vooral voor de oudere klanten erg prettig is. Elke keer een bekend gezicht aan de deur."

Ook benieuwd naar de maaltijden en het gemak van Uitgekookt? Probeer nu een proefpakket van 3 maaltijden voor slechts €12,95
(gratis bezorging).

Bestellen kan via www.uitgekookt.nl of door te bellen naar (085) 040 60 65.

De 5 beloftes van Uitgekookt: verse ingrediënten, dagvers gekookt, elke week 20 nieuwe gerechten, persoonlijke bezorging en geen vaste verplichtingen.

Musicalvereniging De Hanswijckers speelt SHReK

Volop concentratie tijdens de eerste doorloop. Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Musicalvereniging De Hanswijckers bestaat dit jaar 50 jaar. Een jubileum dat niet onopgemerkt voorbij kan gaan. De Hanswijckers pakken dan ook flink uit met de bekende musical SHReK. Een komische en avontuurlijke musical over (ver)oordelen, afgaan op uiterlijk en een lang en gelukkig leven.

Al vanaf september repeteren de kinderen wekelijks onder leiding van Sophie van Hecke met als spetterende afsluiting dus de voorstelling SHReK op 31 mei en 1 juni. Leuk om te weten is dat de kostuums dit jaar merendeels zelf worden gemaakt. Aangezien alle kinderen meerdere personages spelen, is dat een flinke klus.

Al met al is het een prachtige, humoristische voorstelling geworden voor het hele gezin. Wilt u deze unieke voorstelling niet missen? Koop dan kaartjes via www.hanswijckers.nl.

Reünie
Rondom de matineevoorstelling op 1 juni wordt een reünie georganiseerd om nog eens stil te staan bij het 50-jarig bestaan. De reünie is voor oud-leden en betrokkenen en is de kans om je oude bekenden van De Hanswijckers weer te spreken en herinneringen op te halen. Ook kaarten voor de jubileumvoorstelling, inclusief reünie, zijn verkrijgbaar via www.hanswijckers.nl.

Easyslim.nu: Zomeractie!

Via de pads op het lichaam worden vetcellen geleegd en spieren getraind. Foto: aangeleverd

REGIO - "Easyslim.nu gaat veel verder dan afslanken," aldus Karin van Twuyver, sinds anderhalf jaar eigenaresse van Easyslim.nu Limmen en vanaf november 2018 ook van Easyslim.nu Beverwijk. "We zien veel mensen die eerder al verschillende afslankmethodes hebben geprobeerd, sceptisch binnenkomen. Zij merken echter al snel dat Easyslim.nu werkt!"

Sinds de introductie van Easyslim.nu in 2015 door Karin Hut, zijn er inmiddels al 50 franchisevestigingen in Nederland. Wegens het grote succes gaat Easyslim.nu binnenkort ook de grens over naar Duitsland en België. "Onze klanten liggen ontspannen op de behandeltafel, terwijl het apparaat het werk doet," zegt Van Twuyver. "Zo simpel is het. Via ultrasound worden de vetcellen geleegd en tegelijkertijd worden de spieren door middel van elektrostimulatie getraind, zonder kans op blessures. Hierdoor gaat het afslanken snel! Easyslim.nu is laagdrempelig, niet alleen voor mensen die dat laatste extra randje niet wegkrijgen, maar ook voor mensen die niet meer actief kunnen of willen sporten. Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van iemands doel. Dat is voor iedereen anders. Het is prachtig om te zien hoe onze klanten met de week slanker worden en meer zelfvertrouwen krijgen!" besluit Karin van Twuyver enthousiast.

Nieuwsgierig geworden? Bel voor een intake & proefbehandeling in Limmen en Beverwijk. Nu voor € 49 in plaats van € 89 (geldig tot 10-06-2019).

limmen@easyslim.nu
beverwijk@easyslim.nu

Voor info: www.easyslim.nu, of bel voor Limmen naar 06-85852603 en voor Beverwijk naar 06-36546338.

Op naar het WK Vrouwenvoetbal 2019

HEILOO - Van vrijdag 7 juni tot en met zondag 7 juli wordt het WK vrouwenvoetbal georganiseerd, oftewel het FIFA Women's World Cup France 2019, zoals het kampioenschap officieel heet. Nu de oranje leeuwinnen steeds populairder worden en steeds meer lokale vrouwenvoetbalteams hun mannetje staan op het voetbalveld, lijkt het de Uitkijkpost leuk om een 'WK Vrouwenvoetbalpoule' te organiseren. Voetbalverenigingen Foresters en HSV waar meerdere meisjes- en vrouwenteams spelen, juichen dit natuurlijk toe en grijpen de kans aan om zo ook het vrouwenvoetbal in Heiloo extra aandacht te geven.

Volgende week meer over deze sportieve voetbalpoule, waaraan - let op - alleen vrouwen mogen meedoen. Trommel je teamgenoten, vriendinnen, zussen, nichtjes en buurmeisjes dus maar vast op voor deze leuke voetbalpoule, met een prijzenpakket dat natuurlijk helemaal is afgestemd op vrouwen. Ga maar vast nadenken over de uitslagen en houd de krant van volgende week weer in de gaten.

Programmeer je eigen website

Tijdens de workshop leren ouders hoe ze een eigen website kunnen coderen. Foto: aangeleverd

REGIO - Je eigen website leren programmeren in programmeertaal HTML en CSS: dat kan in slechts 1 workshop! Woensdag 19 juni biedt Forte Kinderopvang samen met Happy Homework een workshop Website Bouwen voor alle ouders (ook als ze geen klant bij Forte zijn). Een leuke mogelijkheid om deze nieuwe skills vervolgens aan je kind te kunnen leren! Zo kan je kind ook een eigen website bouwen, of nog leuker: samen een website maken! De workshop van Forte Kinderopvang en Happy Homework vindt plaats op woensdagavond 19 juni in Alkmaar. Voor slechts € 9 kunnen alle ouders de twee uur durende workshop volgen. Koop snel je kaartjes voor deze workshop, want vol is vol! Meer informatie en tickets via fortekinderopvang.nl/experience.

Meiden MO15-1 St. Adelbert overtuigend kampioen

Foto: Gerco Tervoort

EGMOND-BINNEN - Zaterdag 18 mei werden de meiden van MO15 van St. Adelbert na een 4-0 overwinning op Sporting Krommenie MO15-1 overtuigend kampioen. Traditiegetrouw gaan de kampioensteams van St. Adelbert op de platte kar een rondje door het dorp. Al zingend, toeterend en juichend gingen de meiden het dorp door. Coach/trainer Ed Tervoort, trainers Mark Tervoort en Gerco Tervoort en vaste vlagger/semicoach Erik Groot zijn natuurlijk heel trots op 'hun' meiden. De kampioenstitel is goed gevierd in ieder geval!

TUINEN TE VEEL WERK? Geen tijd? Ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig snoeien en het klaarmaken van uw tuin en het afvoeren van tuinafval. Tel: 06 - 1827 8367

Grote collectie gebruikte e-bikes in div. uitvoeringen v.a. €500,- incl. 6 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers. Westerweg 295, Heiloo. T: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €o,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. Di t/m Za 10-5 De oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072-5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

TE KOOP of te huur: Garagebox, gelegen aan de Werkendelslaan. Vraagprijs: € 25.000 Voor meer info of contact via rtimmer20@gmail.com

REUNIE REHOBOTHSCHOOL: Zat jij of ken je iemand die in de 6de klas 1964 heeft gezeten, neem dan svp contact op met phubbeling@gmail.com

Speciale zondagsopening Center Design brocante en van alles en nog wat op 26 mei. Van 12.00 tot 16.00 is deze gezellige winkel geopend. Bij inlevering van deze advertentie 20 % KORTING!! U vindt ons op Slimpad 36 in Heiloo. Welkom!

Diverse modellen elektrische fietsen, o.a. de testwinnaar van de ANWB: de Gazelle Grenoble C7+ hmb: als beste getest. Demomodellen aanwezig. Bosman Tweewielers. Westerweg 295, Heiloo. T : 5331241 www.bosmantweewielers.nl

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m vr 0800-17:00 uur. Za 0900 t/m 12:00 uur. T:072-5320294 www.carcleaningheiloo.nl

Mondharmonicales. Leer in een paar lessen goed spelen. Notenkennis is niet nodig!!! Meer info kraam op Lente Fair zondag 26 mei Willibrordus Draait Door of 06 16163045

Waar vindt u een HEERLIJKE WARME OLIE MASSAGE voor slechts €30,- voor een vol uur! Professionele,aardige masseuse geeft een ontspanningsmassage of tegen pijn gerichte behandeling. Welkom bij Center Care, Slimpad 36 Heiloo, afspraak 072-5334906

Diverse modellen elektrische fietsen, o.a. de testwinnaar van de ANWB: de Gazelle Grenoble C7+ hmb: als beste getest. Demomodellen aanwezig. Bosman Tweewielers. Westerweg 295, Heiloo. T : 5331241 www.bosmantweewielers.nl

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en verkoop. www.barrydevriesautos.nl De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel. 06-21598809

Gevr. kleding, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG,-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-5069052

Grote collectie gebruikte dames-, heren-, en kinderfietsen in vele uitvoeringen. Bosman Tweewielers, Westerweg 295, Heiloo. T : 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Ambachtelijke binnenschilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw sauswerk en behang. K.v.k vrijbl.prijsopgave 06-39870829

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06-22020702 AGM-DEALER

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 06-53993115 www.iristuinen.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor een gratis offerte: 06-41803734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail: janbaltus@hotmail.com Tel: 06-40095081

GENIET VAN HET GEMAK OM THUIS GEKNIPT TE WORDEN. Ideaal en speciaal bedoeld voor 50+. Uw kapper aan huis. 072-5336663