De Uitkijkpost

18 maart 2015

De Uitkijkpost 18 maart 2015


Scholing vrijwilligers

HEILOO - Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) houdt in april een training 'op maat begeleiden van vrijwilligers' en een snelcursus EHBO voor (beroeps)krachten en vrijwilligers die bij vrijwilligersorganisaties werken.

In de eerstgenoemde training leer je hoe jij vrijwilligers op maat begeleidt. De training is gebaseerd op het model van situationeel leidinggeven. Het uitgangspunt bij dit model is dat je onderzoekt wat een vrijwilliger kan en wil. Vervolgens kies je een stijl die aansluit op de motivatie en competenties van de vrijwilliger. In één dag maak je kennis met het model van situationeel leidinggeven; ga je actief oefenen met verschillende begeleidingsstijlen en ervaar je welke stijl jou het beste ligt; ontvang je feedback, handvatten en tips die je helpen om voor elke vrijwilliger de juiste manier van begeleiding in te zetten. De training op donderdag 9 april is van 10.00 tot 17.00 uur.

In de snelcursus EHBO leer in korte tijd de noodzakelijke basis van EHBO en oefen de meest noodzakelijke vaardigheden. Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen en Eerste hulpverlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, vergiftiging en verslikking. De cursus op maandag 13 april van 19.00 tot 22.30 uur is bedoeld voor vrijwilligers van vrijwilligersorganisaties in Heiloo. Informatie en opgeven kan via de website van het VIP: www.vrijwilligersheiloo.nl.

Groot Heiloo Dictee uitdaging voor leerlingen en pensionado's

HEILOO - Een prachtig initiatief waar Heiloo trots op mag zijn. Het Groot Heiloo Dictee waar leerlingen van klas 2 havo/atheneum de strijd aangaan met een groep ouderen.

Het was op 12 maart alweer voor de derde achtereenvolgende jaar dat organisator Jordy van Duin van BukBuk/Tendenz zo'n heterogene groep kon verwelkomen in het Brunogebouw. De ouderen hadden zich aangemeld via medeorganisator Stichting Welzijn Heiloo. De scholieren van het PCC aan De Dors werden begeleid door hun docent Nederlands Katja Rozemeijer.

Jordy van Duin: ,,Het is zo leuk om hier een grote groep ouderen te mogen ontvangen. En ze hebben het niet minder naar hun zin dan de jongeren. De generaties zitten door elkaar heen het dictee te schrijven en iedereen geniet van het pauzenummer met de rappers Sam & Falco. De ouderen zullen in het dictee gemiddeld wel iets minder fouten maken, maar dat wordt weer recht gebreid bij het toetje dat nog komt, een apart dictee met straattaal en sms-taal."

Joop Tulp had het dictee samengesteld en nam ook de declamatie voor zijn rekening. Als geroutineerde onderwijsman had hij ervoor gezorgd dat de tekst interessant was wat betreft taal en spelling, en daarnaast boeiende weetjes bevatte uit geschiedenis en heemkunde. Zo kwamen we aan de weet dat op de plek waar de GGZ is gevestigd, en tegenwoordig ook de Uitkijkpost en andere bedrijven, vier eeuwen geleden zich het landgoed bevond van de familie Bardesius van Ypestein. Een Alkmaarse jongen die niet door de keuring van de toenmalige marine was gekomen wilde uit wraak meneer Bardesius ontvoeren, maar het draaide erop uit dat hij op de markt van Haarlem een kopje kleiner werd gemaakt.

Voor de prijswinnaars was er een medaille met een boekenbon. De uitslag

bij de PCC leerlingen: 1. Lieke Volders (14 fouten); 2. Daan Piet; 3. Stan van Basen.

Bij de volwassenen: 1. Herman Prins (11 fouten); 2. Yvonne Koeleveld; 3. E van Riel-Vrijburg.

De buiten mededinging meeschrijvende burgemeester Hans Romeyn en welzijndirecteur Marian van Dam wisten een groot deel van de door Joop Tulp gegraven valkuilen te vermijden. De leerlingen hadden het dictee moeilijk gevonden, waarbij ze als voorbeelden noemden 'suïcidaal' en 'crimes passionnels'. Ga daar inderdaad maar aanstaan als tweedeklasser, het zijn termen waarin ook de meeste ouderen zich hadden verslikt.

Overall winnaar Herman Prins haalde op school altijd al goede cijfers voor Nederlands. Na de pensionering heeft hij zich op de rechtenstudie geworpen en daar gaat het vaak om nuances in de taal. Met het dictee op de TV schrijft hij natuurlijk ook altijd mee. De 11 fouten van afgelopen donderdag zitten vooral in de schrijfwijze van namen.

Leerlingen Clusius presenteren ontwerp natuurspeeltuin

Foto Carolien Breed

HEILOO – Leerlingen van 4 vmbo van het Clusius College Alkmaar presenteerden woensdag 11 maart in De Trog met trots hun klassikaal gemaakte ontwerp en maquette voor de natuurspeeltuin op landgoed Willibrordus van GGZ NHN. Als basis voor hun ontwerp hebben ze op een eerder moment het moodboard van groep 7 van de Paulusschool uitgekozen.

Namens de Paulusschool waren Suus, Kim, Stan en juf Marjon aanwezig. De drijvende kracht achter de natuurspeeltuin is Dorien Reiche, tevens de motor achter de Buurttuin in Ypestein. GGZ heeft naast de buurtuin de By een lapje grond beschikbaar gesteld om een natuurspeeltuin in te richten voor jonge kinderen en basisschoolleerlingen. In het ontwerp zijn onder andere een schommel en een glijbaan, een wilgentenen hutje en idem tunneltje, een boter-kaas-en-eierenspel, een 'blote voetenpad' en een chillplek opgenomen. Net als de grote wens van groep 7, een waterpartij! Wethouder Rob Opdam vindt de natuurspeeltuin een mooi initiatief en zal kijken wat de gemeente kan betekenen bij het leveren van het nodige natuurlijke 'bouwmateriaal', zoals boomstammen en houtsnippers, materiaal dat de gemeentelijke groendienst wellicht nog wel ergens heeft liggen.

Tien vragen aan… Ron Kösters

Elke week verschijnt de rubriek 'De tien vragen aan' in de Uitkijkpost. Elk mens heeft onvermoede kanten, stukjes van zichzelf die niet altijd zichtbaar zijn. Op deze manier proberen wij net iets meer te weten te komen van een bekende of onbekende dorpsgenoot. Na het beantwoorden van de tien vragen, wordt hij/zij verzocht om de vragen door te geven aan een volgend 'slachtoffer'!

Stel uzelf kort aan de lezers voor:

Ik ben Ron Kösters 57 jaar. Dit jaar 35 jaar getrouwd met Pauline Arens en heb twee fantastische zonen, Dennis en Robin, en twee prachtige kleinkinderen Davey van 4 en Sabine van bijna 2 jaar. Na 18 jaar werkzaam geweest te zijn voor Sporthuis Helling werk ik nu al 22 jaar bij Kösters Elektra, het bedrijf van mijn broers Arnold en Alex.

1. Waar bent u geboren en getogen?

Ik ben geboren in Heiloo op de Nicolaas Beetsweg en ben in mijn jeugd opgegroeid in het stationscentrum naast de boerderij van Bakker en tegenover bakkerij Jonker. Op 10-jarige leeftijd verhuisd naar de Westerweg naast het Elektra Bureau van mijn vader Aad en zijn twee broers Mart en Bert.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u dan nu uitoefenen?

Tennis is mijn hobby, maar het is mij helaas niet gelukt om hiervan mijn beroep te maken. Maar een vereniging waar ik lid van ben, kan wel een beroep op mij doen. Zo heb ik twee jaar geleden samen met diverse stichtingen de Heiloo Olympics (sportevenement voor mensen met een beperking) georganiseerd.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten, en wat zou u zeggen of vragen?

Ik zou graag eens met mijn overleden opa (Puck) Kösters willen bijpraten. Ik had hem met trots willen vertellen over al zijn (achter) kleinkinderen. Alle Kösters kunnen niet stilzitten en weten van aanpakken, zo was hij zelf ook. Daarnaast zou ik met hem willen delen dat het bedrijf, dat hij in 1930 is gestart, nog steeds bestaat.

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

Tijdens mijn jeugd brachten we de zomers altijd door in Egmond aan Zee op bad Noord. Net voor de strandhuisjes maakten mijn vader en zijn vrienden terpen van zand waarop zij tenten plaatsten. Ik koester deze zomervakanties die ik met mijn familie in de tent doorbracht.

5. Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?

Ik vind de gehele Noorder- en Zuiderneg een prachtige groene rand om in te wandelen en doorheen te fietsen. Mooi aangelegde waterpartijen om te vissen, een groenzoom van bomen en struiken, grenzend aan de weilanden van de Egmondermeer.

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

Dat iemand mij de mededeling komt doen dat er een behandeling mogelijk is die onze zoon Dennis definitief kan verlossen van zijn hersentumor.

7. Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Het beste advies heb ik gegeven en niet gekregen. 'Ben je bang dat het verboden wordt', zei mij schoonvader tegen Pauline toen zij op 19-jarige leeftijd vertelde dat ik haar ten huwelijk had gevraagd. Ben blij dat ze niets met dat 'advies' van haar vader heeft gedaan.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van u?

Dat ik al meer dan twintig jaar zwembegeleiding geef op zaterdagmorgen in zwembad Loos, van 07.15 uur tot 08.15 uur aan kinderen vanaf 5 jaar met een willekeurige beperking. Ik ben coördinator van de Stichting Gehandicapten Sport Heiloo en samen met een team van tien fantastische vrijwilligers begeleiden wij kinderen één op één. Tevens ben ik zeer actief geweest voor HSV voetbal, tennis, en HBV en HZV voetbal. Nu organiseer ik met een team de TCHU clubkampioenschappen en het Boerenkooltoernooi dat morgen begint.

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Het inkorten subsidie bij verenigingen. Een gemeentesubsidie is een belangrijk onderdeel om het geheel draaiende de houden en is dan ook van groot belang om ervoor te zorgen dat de kosten voor leden in proportie blijft. Het ledenaantal en het werk van de vrijwilligers mag dan ook niet ten koste gaan door het verlagen van subsidiegelden. Tenslotte zijn wij als vereniging een belangrijk onderdeel om een kind een basis mee te geven voor zijn/haar plaats in de maatschappij van Heiloo.

10. Antwoord van de persoonlijke vraag van uw voorganger aan u:

De vraag van Gerard Pranger aan Ron Kösters: Jij zet je met hart en ziel in voor het zwemmen met gehandicapten. Hoe ben je hiertoe gekomen en wat drijft jou om dit vol te houden naast je drukke baan in het bedrijf?

Nadat ik gestopt was met het spelen van waterpolo, zag ik in de Uitkijkpost een advertentie met de vraag naar begeleiders voor het zwemmen met gehandicapten. Vóórdat ik op zaterdag om 09.00 uur de winkel open, heb ik genoeg tijd om mij in te zetten voor kinderen met een willekeurige beperking en deze te begeleiden in het water. Mocht u interesse hebben om ons te helpen met begeleiding, of heeft uw kind hulp nodig kom gerust eens kijken op zaterdagmorgen of bel mij, tel. 06-48272065.

• Ik nomineer voor de volgende Tien vragen aan…: Jos van der Voort die met zijn compagnon Vivian Bakker de kantine beheert van de Tennisclub Heiloo United.

Mijn vraag aan deze genomineerde is: Hoe lang ben je nu al uitbater van de kantine bij de TCHU, en vertel eens welke activiteiten er zoal op jaarbasis passeren en wat is jou aandeel hierin?

Praat mee over kernactiviteiten in gemeente Heiloo

Heiloo – De gemeenteraad heeft in november 2014 besloten een discussie te voeren over activiteiten op het gebied van welzijn, sport, kunst en cultuur.

Dit zijn zowel activiteiten gericht op ontmoeting en ondersteuning van inwoners, als allerlei vormen van sportbeoefening en activiteiten als muziek, dans, toneel, kunstbeoefening in al zijn facetten en cultuur. Activiteiten op een zeer breed terrein. Tijdens de eerste bijeenkomst hierover op 17 februari is aan alle gesubsidieerde organisaties gevraagd welke activiteiten zij belangrijk vinden voor Heiloo. Uit de genoemde activiteiten en de activiteiten die tot nu toe worden gesubsidieerd hebben wij een overzicht samengesteld.

Op 17 maart wil gemeente Heiloo inwoners vragen welke activiteiten in Heiloo op het gebied van welzijn, sport, kunst en cultuur door hen worden gewaardeerd en welke activiteiten zij juist missen. De gemeenteraad wil graag weten wat u belangrijk vindt. Wellicht heeft u zelf ook ideeën voor activiteiten. Die kunt u mailen naar kernactiviteiten@heiloo.nl of tijdens de bijeenkomst opgeven. Ook deze activiteiten legt de gemeenteraad voor aan de aanwezigen.

Praat mee over activiteiten in Heiloo

HEILOO – De gemeenteraad heeft in november 2014 besloten een discussie te voeren over activiteiten op het gebied van welzijn, sport, kunst en cultuur. Dit zijn zowel activiteiten gericht op ontmoeting en ondersteuning van inwoners, als allerlei vormen van sportbeoefening en activiteiten als muziek, dans, toneel, kunstbeoefening in al zijn facetten en cultuur. Activiteiten op een zeer breed terrein. Tijdens de eerste bijeenkomst hierover op 17 februari is aan alle gesubsidieerde organisaties gevraagd welke activiteiten zij belangrijk vinden voor Heiloo. Uit de genoemde activiteiten en de activiteiten die tot nu toe worden gesubsidieerd hebben wij een overzicht samengesteld. Op 17 maart wil gemeente Heiloo inwoners vragen welke activiteiten in Heiloo op het gebied van welzijn, sport, kunst en cultuur door hen worden gewaardeerd en welke activiteiten zij juist missen. De gemeenteraad wil graag weten wat u belangrijk vindt. Wellicht heeft u zelf ook ideeën voor activiteiten. Die kunt u mailen naar kernactiviteiten@heiloo.nl of tijdens de bijeenkomst opgeven. Ook deze activiteiten legt de gemeenteraad voor aan de aanwezigen. Klik hier voor meer informatie.

Appeltje Eitje wandeling

HEILOO - Onlangs werd de eerste Appeltje Eitje wandeling van 2015 gemaakt. Wie gaat er mee met de volgende op zaterdag 28 maart? Om bekendheid te geven aan het mooie wandelroutenetwerk in Heiloo organiseert Buitenfit elke laatste zaterdag van de maand een wandeltocht. De eerstvolgende is zaterdag 28 maart en zal ongeveer 11 kilometer lang zijn. Start 09.30 uur, parkeerplaats Zeeweg/Indianendorp. Voor meer informatie: www.buitenfit.com

Afscheidsfeest Peter Roemer van Stichting Flore

Peter Roemer werd bij zijn afscheidsfeest toegezongen door de leerlingen van de Benedictusschool.

HEILOO - Op vrijdag 13 maart nam Peter Roemer officieel afscheid van Stichting Flore, als voorzitter van de Raad van Toezicht na een periode van ruim dertig jaar. Dit vond plaats -in het bijzijn van de leerlingen, leerkrachten en familie- in de aula van Benedictusschool met de muziekvoorstelling Waklala. Maar voor aanvang van de voorstelling werd de heer Roemer luidkeels toegezongen door de leerlingen van de school.

Roemer startte zijn bestuurlijke carrière in 1981 bij het R.K. Schoolbestuur Heiloo. Na de fusie, met vijf andere katholieke schoolbesturen in de regio tot Stichting Kaprion, heeft hij in 1996 de voorzittershamer overgenomen van de heer J. Sterkman.

Onder zijn voorzitterschap groeide, in een periode van tien jaar, Stichting Kaprion uit tot een schoolbestuur van twintig scholen. In de jaren 2005-2006 werd toenadering gezocht tot Stichting Valete, waar, na een intensief traject, op 1 januari 2007 Stichting Flore uit voort kwam. Stichting Flore werd met 34 scholen en ruim 8.500 leerlingen de grootste bijzondere bestuurlijke organisatie in Noord-Holland. Met de code Goed Bestuur in de hand, vervulde de heer Roemer zijn voorzitterschap van de Raad van Toezicht met verve. Er is in deze periode van 34 jaar als bestuurder en toezichthouder veel gebeurd. Nieuwbouw van scholen, samenvoeging in het kader van de Integratie Kleuteronderwijs en Basisonderwijs in 1985, het overdragen van het bestuur van de St. Jan Mavo richting het PCC, de oprichting van Stichting Peuterspeelzaal Pino in Plan Oost in Heiloo in 1993 (om het voortbestaan van de R.K. Basisschool Benedictus te garanderen) en nog vele andere grote tactische en kleinere praktische zaken.

D66 borrel bij Herberg Jan

HEILOO - Geen tijd om op de koffie te komen bij D66? Kom dan op de borrel! Zondag 22 maart van 16.00 tot 18.00 uur staat D66 in Herberg Jan weer klaar voor leden, sympathisanten en geïnteresseerden om informeel met elkaar van gedachten te wisselen over de lokale politiek en D66. Kinderen zijn hierbij ook welkom. D66 zorgt voor een borrelhapje, drankjes zijn voor eigen rekening. Tot ziens bij Herberg Jan op 22 maart! Zie ook facebook.com/D66Heiloo en https://heiloo.d66.nl.

Fotoproject en Verhalenfestival bij Stichting de Buitenkans

HEILOO – Van 23 tot en met 28 juni wordt de Kunstparade Heiloo gehouden. Ook dit jaar kan iedereen weer zijn creativiteit uitleven bij het Fotoproject en het Verhalenfestival, georganiseerd door Stichting de Buitenkans en GGZ-NHN.

Het doel is om een brug te slaan tussen burgers met psychiatrische problematiek en bezoekers van de Kunstparade Heiloo. Het thema is dit keer 'delen'. Het is de moeite waard om ervaringen te delen met anderen. U kunt maximaal vijf foto's insturen, met bij elke foto een toelichting (eventueel in dichtvorm) van maximal 250 woorden. De jury, bestaande uit cliënten en vakfotografen, kiest de beste vijftien inzendingen uit. De foto's van de winnaars worden afgedrukt op groot formaat en geëxposeerd op landgoed Willibrordus en bovendien op een groot scherm geprojecteerd in galerie de Buitenkans.

Ook het Verhalenfestival staat in het teken van 'delen'. Iedereen kan een verhaal (van ongeveer 500 woorden) of een gedicht, fantasie of realiteit of een mengvorm van beide, insturen. En ook voor dit onderdeel selecteert een jury de drie beste inzendingen. De winnaars ontvangen een boekenbon en het winnende verhaal wordt gepubliceerd in de Uitkijkpost.

Iedereen kan deelnemen; GGZ cliënten worden met name uitgenodigd om mee te doen. Op verzoek is deskundig advies beschikbaar bij het fotograferen en/of het schrijven. Foto's en/of verhalen kunnen tot en met 31 mei worden gestuurd naar buitenkansfotoproject@gmail.com. Meer informatie en de spelregels vindt u op http://www.de-buitenkans.org

Rikus Arzoni exposeert ikonen in de Hutkoffer

HEILOO - Deze week start de expositie van Rikus Arzoni in de Hutkoffer (Heerenweg 21) te Heiloo. In de aanlooptijd naar Pasen is gekozen voor het werk van Meneer Arzoni, een zeer bevlogen ikoon-kunstschilder. Zijn enthousiasme hiervoor is ontstaan in zijn toenmalige woonplaats in Friesland, waar hij een lezing bijwoonde over ikonen door Sharab Khocholava uit Georgië. In 2006 verhuisde Arzoni naar Heiloo en las in de Uitkijkpost over de Hr. Kroone die een lezing over ikonen gaf en tevens lessen verzorgde in ikoon-schilderen. Bij Kroone heeft Arzoni de kneepjes van het vak geleerd over deze ambachtelijke schilderkunst waarbij op houten paneeltjes met zeer dunne perseeltjes wordt gewerkt. De aangebrachte kleuren zijn gemaakt van pigmenten die worden opgelost in water en eigeel volgens de traditionele methode.

Meneer Arzoni is inmiddels gepensioneerd en geniet volop van zijn 'rustgevende hobby'. Op zaterdag 21 maart is Arzoni in de Hutkoffer aanwezig van 13.30 tot 16.00 uur om zijn werk te demonstreren en enthousiast uitleg te geven over de ikonen en de achtergronden. De tentoonstelling loopt tot en met 25 april. De Hutkoffer is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om de ikonen te komen bewonderen.

Start Willibrordusjaar

HEILOO - 2015 is een Willibrordusjaar voor Heiloo en omgeving. Vanaf maart kunnen inwoners, scholen en verenigingen in Heiloo meedoen aan verschillende culturele en sportieve activiteiten.

Ook kan men meedoen om activiteiten te organiseren die in het kader van het Wuillibrordusjaar 2015 staan. Burgemeester Hans Romeyn, wethouder Fred Dellemijn, oud-wethouder Jacob Ouderkerken, Nico Adrichem als adviseur 'herbestemming' van GGZ Noord-Holland Noord en Teunis van der Zwart als onder andere artistiek directeur van Music Meeting Heiloo, nemen het initiatief voor de Willibrordus activiteitenkalender.

Op vrijdag 18 maart is de onthulling van het hek rond de Willibrordusboom voor de Witte Kerk. En op zondag 29 maart is de opening van het Willibrordusjaar in de Cultuurkoepel in Heiloo. Burgemeester Hans Romeyn: ,,Het is dit jaar 1325 jaar geleden dat Willibrordus in Nederland aan land gekomen is vanuit Engeland. Niet lang daarna heeft hij een put geslagen in Heiloo vlak voor de Witte Kerk in Heiloo. Die put is er tot op de dag van vandaag. Daarnaast is het dit jaar 75 jaar geleden dat de toenmalige Willibrordus kapel op Landgoed Willibrordus, het huidige GGZ-terrein in Heiloo, in gebruik werd genomen. De kapel heeft sinds september 2014 als Cultuurkoepel een andere bestemming gekregen en geeft daarmee het culturele leven in Heiloo een nieuwe dimensie. 2015 is daarom volgens de werkgroep hèt jaar om aan inwoners van Heiloo en die van de omliggende gemeenten bekendheid te geven aan de culturele activiteiten in Heiloo en de Cultuurkoepel in het bijzonder."

De werkgroep wil aansluiting zoeken bij de huidige culturele en sportieve activiteiten zoals de Kunstparade en de Monumentendag die in dit jaar in Heiloo plaatsvinden, maar organiseert ook andere activiteiten zoals muziekvoorstellingen, exposities, spelen en wandelroutes. Het Willibrordusjaar krijgt op allerlei culturele, sportieve en feestelijke manieren aandacht en geeft daarmee een extra stimulans aan het culturele leven in Heiloo. Zondag 29 maart vindt op verrassende wijze de opening van het Willibrordusjaar plaats in de Cultuurkoepel in Heiloo. De werkgroep heeft al activiteiten ontwikkeld tot en met het eind van het jaar en hoopt op aanvulling van het plan met nieuwe initiatieven. Heiloo en omgeving kan de Willibrordus activiteitenkalender ontdekken via www.willibrordusheiloo.nl (de website van het Willibrordusjaar 2015), via Twitter en Facebook. Initiatieven die passen in het kader van het Willibrordusjaar, kunnen via deze platforms worden aangemeld. De werkgroep is enige tijd geleden ontstaan om meer initiatieven in de gemeenten te (laten) ontwikkelen. De groep is van mening dat het mogelijk moet zijn mensen/organisaties te enthousiasmeren daaraan mee te doen om het nog aantrekkelijker te maken om in Heiloo te wonen en te recreëren.

Inge's Atelier

Foto Carolien Breed

Inge Kracht, WBC Kennemerstraatweg 464, unit 3.02, 1851 ?? Heiloo, tel. 06-52264474, www.ingesatelier.nl, www.queeninblack.nl, e-mail: info@queeninblack.nl.

HEILOO – Op zaterdag 21 maart houdt Inge's Atelier van 12.00 tot 19.00 uur open dag. Het naaiatelier is gevestigd in het Willibrordus Business Centrum op landgoed Willibrordus. Volg die dag vanaf de hoofdingang de roze strikjes richting unit 3.02 op de eerste verdieping van de Aloysius (zuid)vleugel van het hoofdgebouw.

Inge Kracht ontdekte haar passie voor naaien in 1997. ,,Ik heb qua kleding nu eenmaal altijd al een dure gehad, aparte smaak en dacht in die tijd: dan maak ik het gewoon zelf." Ze volgde een cursus hobby-naaien bij de modevakschool van Nancy van Vliet (Danckaerts), en kreeg de smaak te pakken. Super gemotiveerd volgde Inge daarna de opleidingen patroontekenen, costumière en coupeuse. Dit is waar haar hart ligt! Ze noemt het zelf een uit de hand gelopen hobby. ,,De kick is dat je een unieke creatie maakt, iets wat niemand anders heeft."

In 2009 gooide ze het roer compleet om; ze hing van de ene op de andere dag haar vaste baan aan de wilgen en begon voor zichzelf met een klein naaiatelier en de webwinkel: 'Queen in Black'. Met haar zelf ontworpen collectie, stijlvolle gothic & fantasy lifestyle kleding, reist ze diverse beurzen en evenementen in het land af. Inge werkt ook in opdracht. Zo heeft ze voor Suzanne Buis, voor een boekpresentatie, de rode jurk op de foto gemaakt. Een exclusief exemplaar, precies op maat gemaakt. Daarnaast verzorgde ze hobby-naailessen, maar stopte hier vijf jaar geleden mee wegens ruimtegebrek.

Nu vindt Inge het tijd ook deze draad weer op te pakken. Ze is sinds kort met Inge's Atelier in het Willibrord Business Centrum gevestigd en heeft daar een prachtige, lichte ruimte waar ze vanaf 28 maart start met een nieuwe serie naailessen en themaworkshops (op aanvraag). Als openingsaanbieding voor snelle beslissers: nailessen tot het einde van het schooljaar (dertien lessen) voor 100 euro. Voor twijfelaars heeft Inge's Atelier een introductiecursus van tien lessen. ,,Dat zijn voldoende lessen om de beginselen te leren en te kijken of je naaien leuk vindt." Ook verzorgt Inge kinder- en tienerlessen, voor kinderen vanaf groep 8. In lessen van anderhalf uur begeleidt ze maximaal zes deelnemers (alle niveaus, van beginner tot gevorderde), evenveel als het aantal naaimachines in het atelier. Er liggen tal van zelfmaak modebladen waaruit inspiratie (van makkelijk tot moeilijk) kan worden opgedaan. ,,Ik werk graag met kleine groepen, zodat ik iedereen persoonlijke begeleiding en ruime aandacht kan schenken. De naailessen en de workshops zijn voor mij een leuke afwisseling op het werken in mijn eentje. Bovendien vind ik het leuk om mensen iets bij te brengen. Ik geniet van de blijdschap als een werkstuk gelukt is! " Ook zin om naald en draad (weer) op te pakken? Kom langs op zaterdag 21 maart!

Inloopspreekuur slechthorendheid

HEILOO – Iedere derde vrijdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Heiloo kunt u terecht op het laagdrempelige inloopspreekuur, voor alles wat met slechthorendheid samenhangt. Het spreekuur wordt bemenst door ervaringsdeskundigen van de NVVS (Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden) en geeft voorlichting over slechthorendheid, tinnitus (oorsuizen), hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid), Ménière, de aanschaf van hoortoestellen en andere hulpmiddelen. Of kom gewoon voor een praatje met een medeslechthorende!

Fair de nieuwe lente in

HEILOO – Een nieuwe lente, met heel veel nieuwe producten in de Wereldwinkel. Zoals de chocolade-eitjes die bij Pasen horen. De Wereldwinkel heeft ze van Tony Chocolonely en van Divine. En helemaal nieuw: er zijn nu ook koffiecups (uiteraard Fair Trade) voor het nespressoapparaat, en de vrolijke theelijn van London Tea, met mooie pyramidezakjes. Nog meer nieuws: de producten van het merk Zuperzozial; servies, maar dan anders. Gemaakt van bamboe en maispulver. En vrolijk gekleurd met natuurlijke kleurstoffen. In het voorjaar gaan we de tuin weer in. In de wereldwinkel vindt u daarom, behalve een nieuwe collectie potten van keramiek tot gerecyclede autobanden ook mooie vogeldrinkbakken van steen uit Zimbabwe en boeddha's van steen voor buiten in de tuin. En wilt u iets heel speciaals voor in huis? In de wereldwinkel kunt u nu prachtige objecten van mondgeblazen glas kopen. Echte 'unica' uit Mexico. Vazen en schalen in prachtige kleuren en modellen. Tot slot is er ook weer een nieuwe collectie leren tassen, gemaakt in West- Afrika, gelooid op ecologische wijze met natuurlijke materialen. De Wereldwinkel is gevestigd aan de Stationsweg 105, te Heiloo. www.wereldwinkel-heiloo.nl.

Rond de waterput: Heliand

HEILOO - Maandag 23 maart van 20.00 uur tot 22.00 uur lezen pastor Bill van Schie en Bert Glorie de 'Heliand' voor, een Christusgedicht uit de negende eeuw. Het geeft een verrassende kijk op de leef- en gedachtewereld van onze vroeg-middeleeuwse voorouders in de noordelijke Nederlanden. In een collage van kleurrijke beelden, gezongen middeleeuwse muziek (klein koor 'Cappella Sancti Adalberti' onder leiding van Bram Verheijen) en melodieuze teksten willen zij een ontmoeting arrangeren in het Willibrordushuis, tussen gelovige 'lekenbroeders' uit de negende eeuw en toehoorders in onze tijd. Entree 3 euro.

Yoga voor Senioren (70+) nieuw in Heiloo

HEILOO - Op vrijdagmiddag 27 maart om 15.00 uur start in Het Trefpunt in Heiloo yoga op de stoel. Yoga-oefeningen op en achter de stoel biedt u de gelegenheid om in beweging te blijven en de heilzame werking van yoga te ervaren. De yoga-oefeningen maken het lichaam soepel en sterk, en verhogen de weerstand. Op vrijdag 27 maart is er een gratis proefles, daarna komt er (bij voldoende belangstelling) een serie van vier lessen, die bij succes worden vervolgd. Voor vier lessen is het lesgeld € 24. Wilt u meer weten of aanmelden? Neem dan contact op met Marjon van Diepen, e-mailadres mfvand@hetnet.nl. Aanmelden kan ook bij het Trefpunt. 072-5331297.

Opkikker van Keer op Keer

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt tegenwoordig twee keer per maand een Opkikker van € 300,- aan een vereniging of stichting. Om in aanmerking te komen voor deze opkikker kunt u een formulier invullen. Verkrijgbaar bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com. Ook worden er door een team van xopx doelen uitgekozen. De tweede opkikker van de maand maart gaat naar Veilig Verkeer Nederland, afdeling Heiloo – bijdrage voor rijvaardigheids-, scootmobiel- en verkeerslessen voor ouderen, fietsexamens op basisscholen. U kunt de kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.

De Binnentuin Heiloo gaat voor bijzonder

Foto Carolien Breed

HEILOO – Een 'must-have' gevoel, wellicht herkenbaar, want in mediterrane vakantielanden zie je ze veel. De meest bijzondere, exotische planten in prachtige terracotta potten sieren bloemrijke binnentuinen. Maar hoe krijg je zo'n reusachtige beauty thuis?

Dat probleem heeft de Binnentuin Heiloo voor u opgelost. Want dit en nog veel meer mooie en aparte kamer-, kuip- en borderplanten, en potterie, in alle soorten en maten, handgemaakt in de beste Europese ateliers, zijn nu gewoon aan de Westerweg in Heiloo verkrijgbaar. Een topmerk zoals Fransesco del Ré; elegante en vorstbestendige potten, gemaakt van de allerbeste klei - uit het Impruneta gebied in Toscane- waarop de makers twintig jaar garantie durven te geven. Of Serax, D&M Depot en/of Benocci Maurizio Terracota. En heel bijzonder decoratieglaswerk, design van Maison Péderry, Broste Kopenhagen en Henry Dean. ,,De Binnentuin Heiloo onderscheidt zich met klasse producten waar een verhaal achter zit", aldus Jan Jaap Bakker en Brenda Laarkamp in hun pasgeopende winkel. Zij willen hun passie voor en het verhaal achter hun bijzondere assortiment 'voor binnen en buiten' graag met u delen. De winkel is een echte aanrader die door het onderscheidende assortiment zeker het bezoeken waard is.

De Binnentuin, Westerweg 279 in Heiloo, www.debinnentuinheiloo.nl.

Ook Picturae finalist in de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland

Foto Carolien Breed

HEILOO – Behalve Bromshop Heiloo zit ook Picturae bij de dertig finalisten die meedingen om de prijs 'Beste Onderneming van Noord-Holand 2014-2015'. Het bedrijf zit bij de beste tien in de categorie MKB Groot. Mark Lindeman is algemeen directeur van dit innovatieve bedrijf.

Picturae is gespecialiseerd in het digitaliseren van nationaal en internationaal cultureel en historisch erfgoed, en maakt dit toegankelijk voor een breed publiek, Het bedrijf is gevestigd op bedrijventerrein De Oude Werf in Heiloo. Afgelopen december won Picturae de Ondernemingsprijs van Heiloo. Lindeman sprak toen blij de woorden uit: ,,Het gaat goed met het bedrijf! Innovatie is een belangrijke factor voor ons succes. Onze ambities gaan verder dan Heiloo." Hij doelde toen op opdrachten in het buitenland; niet alleen in Europa want Picturae slaat zijn vleugels ook uit naar Amerika. En dat is blijkbaar ook anderen opgevallen in Noord-Holland. Alle dertig bedrijven worden in de komende weken nogmaals door de jury bezocht en getoetst. Op woensdag 20 mei worden tijdens de finale-avond in theater de Philharmonie in Haarlem de drie nieuwe winnaars bekend gemaakt.

Stichting Welzijn Heiloo

Workshop 'Letten op je centen'

Omdat het niet altijd meevalt om financieel rond te komen is er, dinsdag 24 maart om 19.30 uur, een workshop 'Letten op je centen'. Met algemene informatie over hoe grip te houden op je financiële situatie. Ook groepsgesprek rondom enkele actuele financiële thema's. Deelnameprijs € 5,-, telefonisch aanmelden bij de receptie.

Golfclinic

Maak ook eens kennis met golfen, op het terrein van Golfclub Heiloo. Maandag 30 maart van 09.30 tot 11.30 uur wordt onder leiding van golfprofessional Briska Schuurman een aantal facetten van de sport in praktijk gebracht. Deelnameprijs € 20,-.

Workshop Elektrische fiets

Maandag 30 maart, aanvang 10.00 uur. Deze workshop in het Trefpunt wordt verzorgd door Veilig Verkeer Nederland, de fietsersbond en George Vlaar Tweewielers, en bestaat uit de volgende onderdelen: verkeersles, nieuwe verkeersregels, uitleg en bediening van de elektrische fiets. U hoort iets over de verschillende soorten en modellen elektrische fietsen en hoe hard ze gaan. De kosten bedragen 3,50 euro per persoon. Meldt u tevoren even dat u van plan bent te komen?

De Matthäus-Passion vol van symboliek

Velen beschouwen de Matthäus-Passion als het onovertroffen hoogtepunt van J.S. Bachs oeuvre. Het is duizelingwekkend wat Bach allemaal in deze passie (ver)stopte aan symboliek. En wat zijn nu precies koralen, aria's of recitatieven? Waarom twee koren en twee orkesten? In de presentatie die Fred Suring op dinsdag 31 maart om 14.00 uur in de middenzaal van het Trefpunt verzorgt komt het allemaal aan de orde. Entree € 10,-; meld tevoren even dat u van plan bent te komen.

Hulp bij belastingaangifte

Ook dit jaar staan de deskundige belastingvrijwilligers weer paraat om u te helpen bij uw belastingaangifte. Tegelijk wordt dan ook gekeken naar de zorg- en huurtoeslag, de service is speciaal bedoeld voor midden- en lagere inkomens. Als lid van WonenPlus betaalt u voor de belastinghulp slechts € 10,-. Voor het lidmaatschap WonenPlus en informatie over de belastinghulp belt u tel. 072-5331297.

De bollentrein

Zondagmiddagtocht op 19 april naar Fluwel's Tulpenland in Sint Maartenszee, het themapark in het centrum van het grootste bollenteeltgebied ter wereld. Onder meer een rondleiding met de bollentrein van ongeveer uur. De bus vertrekt omstreeks 13.00 uur vanaf het Trefpunt. Deelnameprijs € 30,-.

Paaslunch

De Paaslunch van de Gezelschapsbank is dit jaar in het Trefpunt op woensdag 1 april, aanvang 12.30 uur. Uitgebreid buffet. Deelnameprijs €10,-. Telefonisch reserveren via (072) 5331297.

Koffieklets Heiloo

De volgende koffieklets is vrijdag 20 maart vanaf 15.00 uur bij Restaurant Plaza Cinco aan het Stationsplein. Voor wie het ook gezellig vindt om met een aantal mensen een kopje koffie/thee en glaasje wijn te drinken.

Bingo in het Trefpunt                

De Bingoliefhebbers komen weer aan hun trekken in het Trefpunt op zondag 22 maart, aanvang 14.00 uur. Een bordje kost € 3,50, en u krijgt natuurlijk weer een kopje koffie/thee.

Vriesverse maaltijden

Wist u dat u bij het Trefpunt vriesverse maaltijden kunt bestellen? Er is keus uit een groot assortiment soepen, hoofdgerechten en desserts. Eerstgenoemden alleen even in de magnetron, desserts ontdooien. Een hoofdgerecht kost € 6,30 (leden WonenPlus Heiloo € 5,75). Vraag bij de receptie om de uitgebreide informatiemap.

'Maak een foto van de billenknijper'

Heiloo – De beruchte billenknijper is inmiddels landelijk nieuws maar de vrije vogel slaat nog altijd toe. Gisteravond werd rond de klok van tien een burgernetmelding uitgegeven van een billenkijper. De man heeft namelijk in de buurt van het station, op de Heerenweg, meerderen keren zijn storende daad verricht. De verdachte is 20 tot 25 jaar oud en draagt een donkere helm. Hij rijdt naast naast fietsters en knijpt hen in het achterwerk.

De politie roept op een foto te maken van de billenknijper. Agent Virgil de la Haye laat dat weten via een tweet: 'Inwoners van Heiloo opgelet. Bent u getuige van de billenknijper, noteer het kenteken en signalement. Maak een foto van de dader en help het slachtoffer.' Mocht u informatie hebben over de betreffende billenknijper, bel dan met 0900-8844.

BMK en Kandidaat BMK acceptatie bij Fotoclub Heiloo

ROTTERDAM – Ineke Vijn en Yolanda Geldof van Fotoclub Heiloo zijn in de prijzen gevallen. Ineke Vijn is BMK (Bonds Meester Klasse) geworden en Yolanda Geldof is Kandidaat/BMK. Het predicaat BMK is voor een amateurfotograaf de hoogste onderscheiding die er binnen de fotobond te halen is. Hiervoor moet een fotograaf een serie foto's inleveren die een gekozen thema of onderwerp laat zien. De twee leden van Fotoclub Heiloo waren al door de strenge voorselectie gekomen en mochten hun werk op 7 maart in Rotterdam presenteren aan een jury. Van de 44 fotografen die door de voorselectie waren gekomen zijn er tien BMK geworden en veertien Kandidaat/BMK. De anderen zijn alsnog afgewezen. Voor meer informatie: http://fotobond.nl/nieuwe-leden-bondsmeesterklasse.

Informatieavond particulier initiatief seniorenwoningen

HEILOO - CDA-Heiloo houdt in de vergaderzaal van Bibliotheek Heiloo, Westerweg 250, op 23 maart een informatieavond over een mogelijk particulier initiatief voor seniorenwoningen in Heiloo. Aanvang om 20.00 uur. Deze avond is een vervolg op een eerdere oproep in de Uitkijkpost eind november vorig jaar. Daarop is een flinke respons gekomen, maar nieuwe aanmeldingen zijn welkom. Doel van deze avond is informatie te delen en uit de belangstellenden een 'kopgroep' te laten vormen die de uitwerking verder op de rails wil zetten. Een drietal deskundigen zullen hun kennis en ervaringen delen, namelijk: Ditte Valk (Provincie Noord-Holland), Sonja Michaelis (initiatiefnemer 50plus appartementen in Hoofddorp, AQUAradius) en Marcel van Lent (Adviesbureau particulier opdrachtgeverschap De Regie). Aanmelden uiterlijk vrijdagmiddag 20 maart bij Hessel Hiemstra: jhhiem@quicknet.nl.

Masterclass Maria Milstein in de Cultuurkoepel

HEILOO - Als onderdeel van het nieuwe Duinstreek Kamermuziekfestival dat op 20, 21 en 22 maart plaatsvindt in Bergen, Bergen aan Zee en Heiloo, geeft artistiek leider en violiste Maria Milstein op zondag 22 maart een Masterclass in Cultuurkoepel Heiloo.

De drie deelnemende studenten van het Conservatorium van Amsterdam, Emma Roijackers, Dimitri Ivanov en Stella Zake krijgen ieder 45 minuten vioolles, met pianobegeleiding door Caspar Vos. Er is gekozen voor composities van Beethoven, Schubert en Brahms.

Het leuke van een masterclass is dat de docent een student een compositie laat spelen en daar opbouwend commentaar op geeft. De overige studenten en andere toeschouwers leren en genieten daarvan. De masterclass begint om 13.00 uur. Toegang 10,-

Locatie: Cultuurkoepel Heiloo, landgoed Willibrordus/terrein GGZ Noord-Holland-Noord, Kennemerstraatweg 464 1851 NG Heiloo www.cultuurkoepelheiloo.nl Voor informatie en reserveren, ook voor de concerten tijdens het Duinstreek Kamermuziekfestival in Bergen en Bergen aan Zee: zie www.muziekinderuinekerk.nl of bel de reserveringstelefoon tel. 072 5895003

Absurdisme van Ronald Snijders

HEILOO - Op vrijdag 20 maart om 20.15 uur brengt Ronald Snijders in theater De Beun zijn One Man Show, naar eigen zeggen 'een groots opgezette split personality show speciaal voor normale mensen'. Het showballet, de kandidaten, de gastartiesten en de gestoorde nieuwsbulletins, het komt allemaal uit zijn hoofd. Met taalgrappen die volgens de Volkskrant doen denken aan Herman Finkers en met 'absurdisme van de bovenste plank. Hij gaat verder waar Kamagurka ophoudt.' Ook het Parool was enthousiast en sprak van 'zijn doorbraak als theaterman' en 'een illusionist met woorden'.

Absurdistisch cabaret dus van de man die bekend werd door de tv-programma's De Staat van Verwarring en RamBam. Hij schreef Een Normaal Boek en (samen met Fedor van Eldijk) Een Ander Boek en De Alfabetweter, maakte het fictieve actualiteitenprogramma Binnenland 1, werkte als redcteur voor Paul de Leeuw en Midas Dekkers en is beheerder van de eerste website voor normale mensen, www.normalemensen.nl.

De voorstelling op 20 maart is bijna uitverkocht, dus als u nog kaarten wilt, aarzel dan niet te lang! Kaarten à € 15,00 zijn verkrijgbaar via de website van organisator Stichting Vrienden van de Beun, www.vriendenvandebeun.nl, bij De Schrijverij in het Stationscentrum, het Trefpunt (hier alleen tegen contante betaling), de bibliotheek in Heiloo en in het theater.

Bijlage: Ronald Snijders (gemaakt door David Cohen de Lara)

Plofkraak in Heiloo mislukt

Foto: DNP.NU/Lorenzo Derksen

HEILOO - In de nacht van maandag op dinsdag is een poging gedaan de geldautomaat aan het Rosendaal in Heiloo te kraken, zo meldt politie.nl. Rond kwart over vier zag een getuige hoe de mannen met de pinautomaat van ABN AMRO bezig waren.

De daders gebruikten een gestolen auto bij de kraak, maar hadden geen tijd het voertuig in de brand te steken en alle sporen te wissen. De politie heeft de betreffende auto inmiddels in beslag genomen.

Gehanteerde kraakmethode
Vermoedelijk twee verdachten hebben geprobeerd de geldautomaat op te blazen met behulp van gas. Zoals zo vaak was ook deze poging niet succesvol en zijn de daders er zonder buit vandoor gegaan. De gevel is echter wel ontzet door al het geweld.

Nog geen verdachten aangehouden
Hoewel de politie op tal van vluchtwegen positie heeft ingenomen, zijn er geen verdachten aangehouden. De bewakingscamera's van de aangrenzende Albert Heijn hebben helaas de plofkraak niet kunnen vastleggen. Wat de getuige gezien heeft, wil de politie in het belang van het onderzoek nog niet kwijt. De verdachten zijn niet meer aangetroffen en de politie onderzoekt de zaak.

(foto's: DNP.NU/Lorenzo Derksen)

Open dag met peutervoorstelling op CBS de Duif

Kleuters van CBS de Duif presenteren het muzikale sprookje van 'Peter en de wolf' tijdens de open dag op 25 maart.

HEILOO - Op woensdag 25 maart houdt CBS de Duif een open dag. De kleuters van groep 1 en 2A presenteren om 11.00 uur een peutervoorstelling over het muzikale sprookje van 'Peter en de wolf'. Geïnteresseerde ouders zijn van harte welkom om met hun kinderen te komen kijken. Aansluitend krijgen zij een rondleiding in het schoolgebouw. De Duif is een moderne, kleinschalige basisschool waar iedereen elkaar kent. Leren jezelf te presenteren is één van de pijlers van het onderwijs. In een open en respectvolle omgeving is er aandacht voor alle kinderen. Door zoveel mogelijk aan te sluiten bij de onderwijsbehoefte van elke leerling komen ze tot optimale prestaties. De Duif heeft een continurooster en werkt intensief samen met Forte Kinderopvang en peuterspeelzaal Brammetje. Beiden zijn gevestigd in het schoolgebouw. U bent van harte welkom op CBS de Duif, Mariënstein 180 in Heiloo (tel. 072-5320874). Kijk voor meer informatie op www.duif-tabijn.nl.

Fraaie inzamelingsactie Kits Oonlie

Heiloo - In samenwerking met de familie Burgering heeft Kits Oonlie een grote inzamelingsactie gehouden. Vorige week kon iedereen zijn kleding, schoenen en speelgoed inleveren bij één van de locaties van Kits Oonlie. Op de eerste dag was er al meer dan 400 kilo ingezameld! Alle spullen zijn inmiddels opgehaald bij de locaties van Kits Oonlie en worden de aankomende weken uitgezocht. Burgering zorgt er vervolgens voor dat de kleding, schoenen en het speelgoed op de juiste plaats terecht komt, namelijk bij kinderen die het hard nodig hebben in Oost-Europa. Hierbij kunt u denken aan kindertehuizen en scholen in bijvoorbeeld Roemenië. Wanneer kleding niet hergebruikt kan worden, wordt er gekeken of het gerecycled kan worden tot bijvoorbeeld een vaatdoek. Beide organisaties willen iedereen bedanken die zich hiervoor heeft ingezet. Inzamelingsactie gemist en u heeft nog spullen? Neem gerust contact met Kits Oonlie, tel. 072-5323576.

Nieuwe locatie De Blauwe Vlinder

HEILOO - De massagepraktijk van Joke Rootring-de Boer heeft onlangs een geheel nieuwe locatie gekregen. Het betreft een schitterend tuinhuis dat van alle gemakken is voorzien. In een oase van rust kunt u hier terecht voor een ontspanningsmassage, holistisch energetische massage en cupping massage. Om de opening te vieren krijgt u in de maanden maart en april 10% korting op een massage naar keuze. ,,Veel mensen hebben last van stijve spieren in hun rug, schouder en nek", weet Joke. ,,Een ontspanningsmassage is gericht op dit gebied en vermindert spanning en stress. Een holistisch energetische massage gaat een stap verder en is een volledige lichaamsmassage, gericht op geestelijke en lichamelijke ontspanning. Cupping is een diepwerkende massagevorm afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde, waarbij ik werk met plastic cups die op de huid geplaatst worden. Door deze vacuüm te zuigen wordt de huid opgetrokken, worden blokkades opgeheven en gaat energie weer stromen. Massage is een manier om weer in contact te komen met ons lichaam; het effect is dat je voelt wat ontspanning werkelijk betekent. Ieder mens, ook wanneer je geen klachten hebt, zou naar mijn mening regelmatig een massage moeten ondergaan. Het is een heerlijk momentje voor jezelf en bijzonder goed voor lichaam en geest. Ik bied ook de mogelijkheid van massage in combinatie met coaching door middel van systemisch werken, NLP en oplossingsgericht werken. Informeer gerust naar de mogelijkheden of neem een kijkje op www.massagepraktijkdeblauwevlinder.nl." Adres: Laan van Zeeman 20, Heiloo
Tel. 072-5740662 of mob. 06-10061242.

Proef de lente in het bier

De deelnemende horeca-ondernemers uit Heiloo en Limmen proosten alvast op een mooie Lente Bokkentocht. Foto Carolien Breed

HEILOO - Na drie geslaagde Bokkentochten staat nummer vier voor zaterdag 11 april op het programma. Als het weer zo doorzet wordt het nu al een prachtige dag om te fietsen tussen Heiloo en Limmen.

Vanwege het toenemend aantal deelnemers heeft de organisatie het aantal horecagelegenheden uitgebreid. De komende editie kun je op twaalf locaties van een mooi voorjaarsbier genieten. Dit zijn Bowling Heiloo, De Burgerij Limmen, Hotel Fletcher, Brasserie in 't Groen, Herberg Jan, 't Kroegje, De Lantaarn, De Loocatie, Queen's, La Strada, Sportcafé Het Vennewater en Café De Wit. Samen met De Bierverbinding hebben zij een keuze gemaakt uit het grote aanbod van de bieren van dit seizoen. Er zullen maar liefst 21 verschillende Bockbieren te proeven zijn! De stempelkaarten (waar tevens alle bieren op vermeld staan) voor dit evenement zijn twee weken vooraf reeds bij alle zaken aan te schaffen. Met deze kaart ontvang je een hapje bij de gelegenheid waar je wat bestelt, een presentje bij minimaal zes stempels en ding je mee naar een van de twaalf tegoedbonnen die door een ieder beschikbaar worden gesteld. Vanaf 14.00 uur kun je starten waar je wilt en eventueel kunnen de diensten van TaxiBlauw (tot 19.00 uur) ingeroepen worden. Voor meer informatie over de vierde Heilooër Limmer Bokkentocht kunt u contact opnemen met Frans Ruiter van De Bierverbinding. Tel. 06-28945451, e-mail: bokkentocht@debierverbinding.nl.

Ladies Day en Ladies Night bij Vastenhoven Mode

HEILOO – Vastenhoven Mode heeft de lentekriebels! Op vrijdag 20 maart gaan de deuren wagenwijd open en staat de winkel in 't Loo geheel in het teken van de nieuwe voorjaarscollectie tijdens Ladies Day & Ladies Night. 'And: yes love, women only!'

Want Vastenhoven Mode heeft een uitgebreide voorjaarscollectie voor de moderne eigentijdse vrouw in huis; met kleding van trendy modemerken voor iedere gelegenheid. En die mag door iedereen gezien en beleefd worden. Een vrolijke fashion parade waarmee het nieuwe seizoen wordt ingeluid. Ladies Day & Ladies Night is van 11.00 tot 17.00 uur en 's avonds van 19.00 uur tot 22.00 uur. Met de hele dag door themagerichte modepresentaties waarbij professionele mannequins combinaties uit de nieuwe collectie tonen; de hele winkel wordt als catwalk gebruikt. Eigenaar Paul van der Ham nodigt alle vrouwen uit om nieuwe kledinginspiratie op te doen: ,,We maken het aanstaande vrijdag extra gezellig voor onze klanten; met hapjes en een feestelijk drankje, muzikaal omlijst door jazzy livemuziek. En er is een accessoire styliste aanwezig, waar iedereen terecht kan voor gratis tips en advies hoe je met accessoires the finishing touch voor iedere outfit bereikt. Al onze mannequins zijn voor klanten gewoon aanspreekbaar; als u hen in een leuk setje ziet lopen en u wilt weten hoe een ander kledingitem uit de collectie hiermee combineert, laten zij dit op uw verzoek graag aan u zien." Tot ziens aanstaande vrijdag bij Vastenhoven Mode, Winkelhof 't Loo 30 in Heiloo.

Wethouder Dellemijn legt eerste steen Varne Buiten

HEILOO – Op donderdag 12 maart legde wethouder Dellemijn van de gemeente Heiloo samen één van de kopers (familie Bulder), ontwikkelingsmanager van Oeveren van BPD en aannemer Tauber, de eerste steen tijdens de feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats van nieuwbouwproject Varne Buiten in Heiloo. De eerste fase van dit plan omvat vijftien woningen in traditionele stijl: zes rijwoningen, vier tweekappers, vier semibungalows en een vrijstaande woning. Kijk voor meer informatie op: www.heiloo-nieuwbouw.nl.

Cursus diploma uitgebreide EHBO

HEILOO - De EHBO-cursus wordt gegeven op zaterdag 11, 18 en 25 april aan het Slimpad 16C te Heiloo en het cursusgeld bedraagt €175,- (inclusief lesmaterialen en diploma). Voor meer informatie en aanmelden zie https://shop.rodekruis.nl. Opgeven kan tot 31 maart. Voor vragen kunt u Frank Dekker raadplegen, coördinator EHBO, Rode Kruis afdeling Heiloo. Tel. 06-44964677 of fdekker182@gmail.com.

Klaverjassen in het Trefpunt Heiloo

HEILOO - Iedere donderdagmiddag is er klaverjassen in het Trefpunt Heiloo. Bent u lid van de bond, dan bent u van harte welkom. Aanvang 13.30 uur, deelname à €3.-. Er wordt gekaart om leuke prijzen en vooral voor de gezelligheid. Voor meer informatie: tel. 072-5334419.

Falkland neemt kinderen mee op wolkenreis

HEILOO - Voor uitverkochte zalen speelde Falkland Theater afgelopen weekend het kindertoneelstuk 'De avonturen van Wolkje Wolk', geschreven door Cees Lammers. Hij bedacht het verhaal van een groepje wolkjes - waaronder deugniet Wolkje Wolk - dat de kinderen mee op reis neemt door Europa. Er is namelijk net een nieuw wolkje geboren en die moet wat van de wereld zien. Onderweg blazen ze even de toren van Pisa recht, moet iedereen (ook het publiek!) zijn luchtpaspoort laten stempelen bij de hilarische douane en wordt een aanstaand Spaans huwelijk gered.

Het toneelstuk is met liefde gemaakt, de acteurs spelen hun rol met lol en humor, de kostumering is letterlijk fabelachtig en de decoraankleding spaarzaam maar heel functioneel. Passend en lieflijk zijn de kleine balletuitvoeringen die door het stuk heen zijn geweven, en de liedjes zong iedereen al heel snel mee - geholpen door de tekst, die steevast op de achterwand werd geprojecteerd. Wat dat betreft was het een multimediaal propject, want er werd zelfs live muziek gemaakt. Wel jammer dat de Wolkenheks, die halverwege nog even roet in het eten gooit, niet zelf ten tonele verschijnt: zo'n engerik op 't podium doet 't altijd goed. Het was, voor kinderen én ouders, wel werken geblazen. Letterlijk: er werd op commando heel wat wind gemaakt door het publiek om het verhaal verder te helpen. Maar die interactie was bij de kinderen meer dan welkom. Dus toen koning Cumulus de zaal tot slot vroeg of ze de volgende keer weer meegaan, was het antwoord niet alleen een luidkeels 'Ja', maar hier en daar zelfs: 'Ja, zeker!'

Exclusief concert Wibi Soerjadi in Fletcher Heiloo

HEILOO – Op zondag 29 maart geeft Wibi Soerjadi een exclusief en intiem concert in Fletcher Hotel-Restaurant Heiloo. Het intieme concert is inclusief meet en greet en signeersessie. Met optredens over de hele wereld en alle hoogst behaalde prijzen staat concertpianist Wibi Soerjadi aan de absolute wereldtop. Fletcher Hotel-Restaurant Heiloo biedt nu de unieke kans om hem van heel dichtbij te zien spelen.

Speciaal voor dit concert heeft Wibi een repertoire samengesteld die hij exclusief deze middag ten gehore zal brengen. Na afloop van het concert is het mogelijk om de grootmeester van de klassieke pianomuziek persoonlijk te ontmoeten.

Het exclusieve concert bij Hotel-Restaurant Heiloo in Heiloo begint om 16.30 uur en de gasten zijn welkom vanaf 15.45 uur. Er zijn drie soorten tickets verkrijgbaar. Het is mogelijk om alleen het concert bij te wonen, het concert te combineren met een diner of een geheel verzorgd arrangement te boeken inclusief diner, overnachting en ontbijt. De kaartverkoop van de concerten is gestart op woensdag 10 december 2014. Kijk voor meer informatie of om te reserveren op www.fletcher.nl/wibi of bel tel. 0347 - 750 430. Er is maar een beperkt aantal concerttickets beschikbaar.

Lentekriebels?

HEILOO - Wilt u ook graag fitter, energieker en kilo's lichter de zomer in? Binnenkort, bij zwembad Loos start een speciaal 'Obese' programma. Na twaalf weken tien tot vijftien kilo lichter en vele centimeters in omvang minder.

Wegens groot succes, start Zwembad Loos binnenkort voor de vierde keer een 12-weeks leefstijlprogramma tegen de overtollige kilo's. De deelnemers worden wekelijks intensief begeleid, gericht op bewegen en gezonde voeding, zowel individueel als in groepsverband. Doel is het kwijtraken van zoveel mogelijk overtollig lichaamsgewicht en centimeters in omvang, het aanleren van een gezonde leefstijl en het verbeteren van de algehele conditie. Voor deze groep is er bij zwembad Loos een uitdagend bewegingsprogramma ontwikkeld welke resultaatgericht is en veel plezier zal geven.

De deelnemers gaan onder andere aquajoggen, trimzwemmen drie à vier keer per week matig tot intensief te sporten en kennis op te doen over een gezond voedingspatroon kan een nieuwe leefstijl aangenomen worden. Doordat het zwembad kleinschalig is, is er veel persoonlijke aandacht. Daarbij is de sfeer gemoedelijk wat een vertrouwd en 'veilig' gevoel geeft. Dit programma is een samenwerking van zwembad Loos met een ervaren voedingsdeskundige en vitaliteitscoach. Het programma zal van start gaan op woensdagavond 1 april. De kosten verschillen per persoon en zijn afhankelijk van de vergoeding van de zorgverzekering. Voor meer informatie en/ of aanmelden voor het programma, tel. 072-5335991 of mob. 06-52392039.

Belevingsmiddag in de Cultuurkoepel

Op zaterdag 28 maart geeft Willem Witteveen een lezing De bibliotheek van Gizeh over de grote piramide van Gizeh. De grote piramide van Gizeh in Egypte is één van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid en de enige die is overgebleven. Al eeuwenlang bezoekt men dit enigmatische bouwwerk en probeert men de ware betekenis ervan te achterhalen.

Zowel de bouwmethode als de functie zullen altijd een bron van inspiratie blijven voor de vele – al dan niet – professionele onderzoekers, zowel in Egypte als daarbuiten. Voor Willem Witteveen staat echter vast dat de Grote Piramide geen grafcomplex van farao Khufu is, maar een naslagwerk of bibliotheek bedoeld voor de huidige generaties met daarin verborgen de Gulden Frequentie van Gizeh, verantwoordelijk voor het ontstaan en bestaan van het leven op Aarde.

Deze lezing is het verhaal over het boek van Willem Witteveen met de titel: De Grote Piramide van Gizeh als monument van de schepping. Een boek over een nieuwe visie gebaseerd op eigen onderzoek, het koppelen van bestaande (oude) kennis, logica en intuïtie.

Aansluitend op dit thema zal muziekwetenschapper Jeanine Landheer een klankconcert geven. In 2010 maakte ze een reis door Egypte met een groep klankhealers van over de gehele wereld. Ze lieten hun stemmen klinken in diverse tempels en in de drie kamers van de Grote Piramide. Deze indrukwekkende ervaring zal mee resoneren tijdens dit concert. Stel jezelf hiervoor open, maar ook voor de magie van het Oude Egypte en ga mee op reis.

Voor informatie mail naar info@natasjakuipers.nl of bel tel. 06-41025510

Cantate-uur in Witte Kerk

HEILOO - Op 22 maart is er om 16.00 uur in de Witte Kerk weer een cantate-uur. Hierin zal Bach's cantate BWV 182 'Himmelskonig, sei willkommen' worden uitgevoerd. Dit is een vroege cantate in Bach's oeuvre. De cantate zal worden uitgevoerd door het Collegium Vocale Camerata en solisten, onder leiding van Gerard Leegwater. Liturg in deze dienst is J. Tulp. Voor en na het cantate-uur is er koffie of thee. De toegang is vrij, maar een bijdrage aan de uitgang wordt zeer gewaardeerd.

Keezen in het Oosthonk

HEILOO - Wijkvereniging plan Oost houdt 20 maart weer een keezavond. Iedereen kan meedoen, ervaren of een beginnende keezer. Het spel wordt gespeeld met een koppelmaat. Heeft u die niet, dan wordt daar voor gezorgd. Voor de beste drie koppels van deze avond is er nog een prijs te winnen. Wilt u meedoen, dan kunt u zich opgeven via email: keezen-oosthonk@hotmail.com of tel. 06-13420642 of 06-55347071. Deelname €2,50 per persoon voor leden, niet-leden €3,50. Aanvangst: 20.00 uur.

Paasarrangement Groei & Bloei

HEILOO - De vereniging Groei & Bloei, afdeling Midden-Kennemerland, houdt op 24 maart (13.45 uur en 19.45 uur) in de Ter Coulsterkerk een workshop 'Paasarrangement'. De organisatie nodigt u hierbij uit om een paasbloemstuk te maken. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende bloemvormen en kleuren. Ook worden er verschillende technieken en paasaccessoires in verwerkt. Heeft u ook zin in zo'n zelfgemaakt bloemstuk op tafel? Geef u dan op via benzdocter@hotmail.com of bel, tel. 06-50123521.

Leerlingenorkest Eensgezindheid derde op muziekfestival

HEILOO – Op zondag 15 maart ging het leerlingenorkest van Eensgezindheid onder leiding van dirigent Alwin van Halm naar Krommenie waar zij meededen aan het Leerlingenorkesten festival dat door Fanfare Onderling Genoegen was georganiseerd.

Zij deden mee in de klasse voor gevorderden orkesten, met als 'tegenspelers' de leerlingenorkesten van Concordia Oostzaan, Onderling Genoegen Krommenie, Emergo Castricum, Soli Deo Gloria Alkmaar en Soli Deo Gloria Zaandam. Eensgezindheid behaalde 83,5 punten, Soli Zaandam 82.5 punten, Onderling Genoegen 84.5 punten, Concordia Oostzaan 81.5 punten. Soli Alkmaar 84 punten en Emergo Castricum 83,3 punten dus wat Eensgezindheid Heiloo betreft goed voor een derde prijs. Vanwege de zware concurrentie werd deze prestatie door de leerlingen als bijzonder verrassend ervaren.

Versier een Paasei voor Winkelhof 't Loo

Heiloo - Vanaf 20 maart kunnen de kinderen van Heiloo bij de servicebalies van de Hema en Albert Heijn een piepschuimen ei ophalen om deze thuis te versieren. Dit mag met allerlei materialen: verf, stof, kralen, bedenk het maar! Op het label kan naam, telefoonnummer en leeftijd worden genoteerd. Vanaf 25 maart ligt op het Middenplein een grote paastak en hierin mogen de kinderen hun werkstuk hangen. Uiteraard wordt het allermooiste ei beloond met een prijs. Er zijn 150 eieren beschikbaar, dus wees er snel bij!

Geslaagde Amnesty-collecte in gemeente Heiloo

HEILOO - De collecte van Amnesty International, die van 1 tot en met 7 maart 2015 werd gehouden, heeft in de gemeente Heiloo, 3.957,23 euro opgebracht. 43 vrijwilligers hebben gecollecteerd. De organisatie dankt alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet.

Congres 'Gezonde Schoolkantine' op PCC Bergen

BERGEN - PCC Bergen stimuleert als een van de eerste vo-scholen in de regio een gezonde levensstijl en kreeg het predicaat 'Gezonde Schoolkantine' al in 2013 toegekend. Vorige week dinsdag vond op PCC Bergen een inspiratiesessie plaats voor het invoeren en hanteren van een gezonde schoolkantine.

Vertegenwoordigers van de uit het gehele land afkomstige scholen wisselden tips uit met elkaar. Ook kwam het rookbeleid ter sprake en hoe rekening gehouden kan worden met invloeden uit de omgeving. De bijeenkomst werd georganiseerd door onder meer het Voedingscentrum en GGD Hollands Noorden en startte met een smakelijke en drukbezochte proeverij, door aanbieders van verantwoorde en biologische producten die passen in een gezonde schoolkantine.

In verschillende workshops werden de voor- en nadelen van een gezonde schoolkantine op een rijtje gezet. Duidelijk werd dat het welzijn van de leerlingen voorop staat, maar de kosten van het invoeren zijn hoog. Het blijft daarbij lastig om leerlingen zodanig te interesseren in de gezonde lekkernijen, dat ze niet elders snacks gaan eten. PCC Bergen is – overigens net als PCC Heiloo - in ieder geval goed op weg met zijn Gezonde Schoolkantine. Tijdens het congres mochten de respectievelijke vestigingsdirecteuren uit handen van de eigen wethouder de felbegeerde Schoolkantine-Schaal in ontvangst nemen.

WOL trots op resultaten in Burkina Faso

Cadeaus voor WOL bij de opening van het college in Namissiguia.

HEILOO - Stichting WOL zet zich al jaren in voor onderwijsprojecten in Burkina Faso. Van 16 tot 27 februari zijn Yvonne en Kees Zomerdijk weer in Burkina Faso geweest. Een paar dagen later voegde Gerrel Wissink, ook bestuurslid van Stichting WOL, en haar man Paul zich bij hen.

Bijna alle kinderen gaan nu naar school. Op dit moment wordt er hard gewerkt om te zorgen dat de kinderen na de basisschool verder kunnen leren. WOL heeft haar aandachtspunt dan ook verlegd van basisonderwijs naar algemeen voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs. ,,Afgelopen jaar hebben we in het dorp Namissiguia een college gebouwd. Tijdens ons bezoek in februari hebben we dit geopend. 162 meisjes en jongens volgen nu voortgezet onderwijs dicht bij huis. Het dorp is ontzettend trots op de school. WOL heeft de bouw en inrichting gefinancierd, maar de dorpelingen hebben geld bij elkaar gelegd om zonnepanelen op de school te zetten. Veel huizen hebben geen elektriciteit. De kinderen kunnen nu 's avonds in de school huiswerk maken."

Op onderwijscomplex Zoodo, het eigen onderwijscomplex van WOL en haar partner DSF, hebben de beroepsopleidingen een grote groei doorgemaakt: van 75 leerlingen in 2013 naar 136 leerlingen in 2014. Vooral de naaiopleiding draait als een tierelier. Met 65 leerlingen, verdeeld over drie jaar, zijn ze uit hun praktijklokaal gegroeid. WOL wil daarom twee grote praktijklokalen bijbouwen, zodat iedere klas een eigen lokaal heeft. ,,De naaimachines die we van Gered Gereedschap Heiloo hebben gekregen, komen goed van pas! Helpt u mee om de naaischool uit te breiden? Uw donatie is welkom op NL18 RABO 0336 4264 77." Voor meer informatie: www.stichtingwol.com.

Caféweek bij De Vriendschap

AKERSLOOT – De Caféweek 2015 gaat van start en Café De Vriendschap in Akersloot is er klaar voor. Tijdens de Caféweek is een cafébezoek nog leuker. Meer dan 200 cafés in Nederland organiseren deze week allerlei bijzondere en leuke activiteiten.

Op donderdag 19 maart is er een Bierproeverij. Gek op bier? Schuif dan aan.. Er worden verschillende bieren van brouwerij Duvel-Moortgat geproefd en beoordeeld. Aanvang 20.00 uur. De proeverij is gratis. Opgeven: de.vriendschap@planet.nl of tel. 06-19947333.

Op vrijdag 20 maart wordt de Pub Quiz gehouden. Iedereen kan zijn of haar eigen team samenstellen van maximaal zes personen (of individueel meedoen) en kennis testen op het gebied van muziek, film en actualiteit.

Een gezellige avond boordevol spanning en leuke prijzen voor alle winnaars. De Pub Quiz begint om 21.30 uur. Opgeven kan aan de bar – tel. 06-19947333 en mail de.vriendschap@planet.nl.

Zaterdag 21 maart staat in het teken van Shots Night. De meest uiteenlopende shotjes worden in de schijnwerpers gezet. Aanvang 23.00 uur en de entree is gratis.

Op zondag 22 maart, vanaf 16.00 uur, is het Gin & Tonic Sunday met Rib Night. Tevens servereert café De Vriendschap overheerlijke spare ribs voor slechts € 10,- per persoon. Zie ook www.cafeweek.nl of via www.facebook.com/devriendschap.akersloot.

J.P. Thijsse leerlingen lopen marathon voor straatkinderen in Kathmandu

Youri Moleman, leerling van 3 vwo, heeft in het kader van zijn Flexcellent project deze actie opgezet voor de Stichting Straatkinderen van Kathmandu,

REGIO - Deze week lopen in totaal bijna 700 leerlingen, eerste en tweede klassen, van het Jac. P. Thijsse College een marathon voor kinderen in Kathmandu. Iedere leerling loopt twee keer 700 meter, 'samen met de klas' een marathon. In sporthal De Bloemen is hiervoor een traject uitgezet en iedere leerling heeft sponsors aangebracht. De opbrengst van deze sponsoractie wordt gebruikt voor het realiseren van een onvergetelijk tweedaags voetbaltoernooi voor tachtig straatkinderen en kinderen uit kindertehuizen in Kathmandu, Nepal.

Youri Moleman, leerling van 3 vwo, heeft in het kader van zijn Flexcellent project deze actie opgezet voor de Stichting Straatkinderen van Kathmandu. ,,Het doel van mijn project is dat deze kinderen plezier kunnen beleven aan sport. Het voetbaltoernooi zal voor deze kinderen heel bijzonder zijn, aangezien deze kinderen hier normaal gesproken geen kans voor krijgen om dit mee te maken. Tijdens het voetbaltoernooi worden zo'n tachtig straatkinderen en kinderen uit kindertehuizen voorzien van kleding, eten en drinken. We hebben vervoer geregeld en er is al een "stadion" gehuurd voor dit Sporting Event, dat medio april zal plaatsvinden. De opbrengst wordt, naast het voetbaltoernooi, ook gebruikt voor verbetering van de kwaliteit van levensomstandigheden en scholing van deze kinderen. Afhankelijk van de totale opbrengst van de marathon, kunnen er misschien een aantal straatkinderen worden opgenomen in één van de kindertehuizen. Dat zou helemaal geweldig zijn!".

,,Vanaf november ben ik gestart met mijn project. Ik heb contact opgenomen met Lies Vink, organisator van de stichting Straatkinderen van Kathmandu. Samen hebben we mijn plannen en ideeën besproken. Ik heb de YOURI Foundation opgericht om inzicht te hebben in de kosten en opbrengsten van mijn project. Om het voetbaltoernooi plaats te kunnen laten vinden, heb ik eerst een aantal bedrijven benaderd, die graag een bijdrage wilden leveren aan het project. In de vorm van voetbalbroekjes, shirtjes, ballen, materialen, etc. Deze zijn al onderweg naar Nepal. Vervolgens heb ik samen met Cora Rooker, mijn begeleidend lo-docente, ideeën en plannen met betrekking tot de organisatie en uitvoering van de Marathon verder ontwikkeld om voldoende geld in te kunnen zamelen." Mocht u dit goede doel willen steunen NL90 INGB 0751 9016 60 t.n.v. YOURI Foundation. De totale opbrengst van de marathon, samen met andere donaties, gaat naar Stichting www.straatkinderenvankathmandu.nl

Akersloter keezdrive

Akersloot - Zaterdag 21 maart om 19.00 uur wordt een keezdrive gehouden in café De Vriendschap. Het inschrijven kan via keezbord.nl of 's avonds bij de zaal. Het inschrijfgeld is € 5,-, en deelnemers worden voorzien van koffie en lekkere borrelhapjes. Er zullen vijf ronden worden gespeeld aan de Kerklaan 18 in Akersloot en er zijn weer veel mooie prijzen te winnen. Meer informatie, tel. 0251-312866.

PCC-leerlingen genomineerd voor Rijksmuseum-prijs

REGIO - De vwo-eindexamenleerlingen Thomas van Huisteden (17 jaar, Bergen) en Daphne Korsman (17 jaar, Limmen) van PCC Het Lyceum in Alkmaar zijn genomineerd voor de aansprekende Junior Fellowship-prijs van het Rijksmuseum in Amsterdam. Zij zijn met hun profielwerkstuk voor het vak Geschiedenis in de race voor de hoofdprijs. Het onderzoek draagt de titel 'Van Heutsz, held of schurk?' en gaat over de rol die de Nederlander Johannes Benedictus van Heutsz speelde in Nederlands Indië, ten tijde van de Atjeh-oorlog omstreeks 1900. De beide vwo-leerlingen deden daarnaast ook onderzoek naar beeldvorming in zijn algemeenheid op basis van de manier waarop musea geschiedkundige figuren presenteren. Een figuur als Van Heutsz, die bij zijn dood nog een staatbegrafenis kreeg, wordt tegenwoordig beschouwd als een oorlogsmisdadiger. De manier waarop een museum zo iemand portretteert, blijkt sterk bepalend te zijn voor de manier waarop het publiek tegen hem aankijkt. De jury van de wedstrijd heeft tien profielwerkstukken uit het hele land genomineerd voor de hoofdprijs. Op 21 maart vindt de bekendmaking van het winnende werkstuk plaats.

Jazz Session Club in Vredeburg

LIMMEN - T-Race and the Old Dix verschijnen op zondag 22 maart 2015 vanaf 16.00 uur in de Vredeburg te Limmen. Alle leden hebben veel ervaring in muziek: van pop tot klassiek, van oude tot modernere jazz, van fanfare tot big band. De toegang is vrij, maar u kunt de Jazz Session Club steunen door lid te worden voor € 7,- voor het gehele jaar. Inlichtingen: Fred Timmer, tel. 072-5053414 of timmerlimmen@kpnmail.nl.

Kurkenhof opent de deuren

LIMMEN – Vrijdagavond 20 maart opent Limmen Ludiek nog één keer de poorten van De Kurkenhof. Niet alleen voor enthousiaste kurkendrukkers en kurkensorteerders maar nu juist ook een keertje voor alle kurkennieuwsgierigen in Castricum, Akersloot, Heiloo en Limmen. Ook interesse om deel uit te maken van een dynamische club die voor een uniek wereldrecord gaan? Stuur dan een e-mailtje naar vrijwilliger@limmenludiek.nl of neem een kijkje op de Limmen Ludiek facebook pagina.

Verstillende Wandeling vanuit Benedictushof

EGMOND-BINNEN - Op vrijdag 27 maart begeleidt Anky Floris een Verstillende Wandeling vanuit Benedictushof, bij de Abdij van Egmond. Na een korte introductie start de wandeling om 13.00 uur. In stilte. Deelnemers krijgen onderweg verschillende verdiepingsopdrachten, die je nog meer in contact met je eigen stilte zullen brengen. Terug in Benedictushof, om 15.00 uur, staat er koffie en thee klaar en is er gelegenheid om onze ervaringen met elkaar te delen. Meer informatie en aanmelden via: www.benedictushof.nl.

Rommelmarkt Sportpaleis

ALKMAAR - Zondag 22 maart van 10.00 tot 16.00 uur is in het Sportpaleis een rommelmarkt, met heel veel particuliere standhouders die hun zolder- en schuuropruimingen proberen te verkopen. De ervaring leert dat vele spullen op zo'n dag van eigenaar verwisselen. De verscheidenheid aan tweedehands spullen op deze markten, georganiseerd door de Stichting Rommelmarkten Egmond, is altijd weer enorm. Meer info, tel. 06-20114461 of www.st-re.nl.

Hoeverplaybackshow

EGMOND AAN DEN HOEF - Op zondag 22 maart van 13.30 tot 17.00 uur houdt Jeugdbelangen Egmond aan den Hoef in Dorpshuis Hanswijk weer een Playbackshow voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Op deze middag zullen twintig kinderen uit Egmond aan den Hoef als groep of als solist een bijzondere vertolking geven van hun uitgekozen artiest en liedje. De zaal is open vanaf 13.15 uur en de toegang voor toehoorders is € 2,-. Voor vragen of aanvullende inlichtingen zie de Facebookpagina Playbackshow Egmond aan den Hoef.

Ouderenochtend 25 maart

EGMOND AAN ZEE – Tijdens de ouderenochtend van 25 maart wordt er gekeken naar het laatste deel over de reis langs de kust en duinen aan de Noordzee. U bent van harte welkom in 'het Gebouw' aan de Trompstraat 12 te Egmond aan Zee. De deur staat om 10.00 uur voor u open. Entree is vrij.

Gouden diploma's

LIMMEN/AKERSLOOT - Bij de uitslag van de keuring in Nieuwe Niedorp van de regio Noord-Holland heeft Wim Krom uit Limmen een eerste plaats behaald met zijn zeewateraquarium. Verder was er een tweede plaats bij de gezelschapsaquaria voor Cor Kerssens uit Akersloot. Ze behaalden respectievelijk 394,5 en 394 punten en daarmee een gouden diploma. Beide leden van Aquarium Vrienden Club Vivaria mogen nu mee gaan doen aan de landelijke keuring later in dit jaar.

Voorjaar in huis èn tuin!

LIMMEN - Galerie Leuring heeft haar collectie vazen en glaswerk de afgelopen maanden uitgebreid. Dus als u bij de start van de lente op zoek bent naar iets nieuws en bijzonders voor in huis is het de plek om even langs te gaan. Ook voor buiten hebben ze diverse objecten in de collectie. Komende zaterdag en zondag op 21 en 22 maart is de galerie aan de Schoollaan 5 in Limmen geopend van 12.00 tot 18.00 uur. U kunt alvast een kijkje nemen op de website, www.galerieleuring.nl

Flashing zonder problemen langs Meppel

HEILOO - Het Parkmobile JU20 van Flashing Heiloo heeft haar grootste overwinning van dit jaar geboekt. In sporthal het Vennewater werd Red Giants uit Meppel verslagen: 79-42.

Flashing startte uitstekend. Met name Max van Rixel en Max Knegt scoorden er lustig op los en zetten daarmee Red Giants binnen de kortste keren op flinke achterstand (19-6 in de zesde minuut). Ook verdedigend viel er niet zoveel te halen voor de Meppelse gasten. Flashing speelde geconcentreerd en overtuigend. Het eerste kwart werd dan ook met ruime voorsprong afgesloten: 27-12.

In het tweede kwart hield Flashing het hoofd er goed bij en speelde bijkans nog beter. Er werd nagenoeg foutloos gespeeld. Slechts drie maal balverlies kon de Heilooër scout noteren. Red Giants werd feitelijk weggespeeld. Flashing heerste in de rebound en schoot met scherp. Het was dan ook niet verwonderlijk dat bij de rust de wedstrijd feitelijk al was beslist: 47-18.

Met zo'n comfortabele voorsprong had Flashing nog niet eerder gespeeld. En dat was te merken. In het derde kwart zakte het niveau danig. De scherpte ontbrak en er slopen steeds meer slordigheden in het spel. Omdat Red Giants eigenlijk ook al niet meer geloofden in een positief resultaat, had deze Heilooër inzinking verder geen consequenties.

Bij het ingaan van het vierde en laatste kwart was de voorspong nog steeds groot: 57-35. In het vierde kwart herstelde Flashing zich goed. De puntjes werden weer wat beter op de i gezet. Nu waren het Jeroen Aris en Robbert de Ruiter die de voorspong verder wisten uit te breiden. Bij 79-42 bliezen de scheidrechters voor het einde. Een verdiende en overtuigende zege van Flashing. Scores: Jeroen Aris 8-12 (20), Robbert de Ruiter 6-10 (16), Jeffrey Klerk 8-6 (14), Max Knegt 12-0 (12), Max van Rixel 8-0 (8), Job Velzenboer 3-2 (5) en Arthur Kerst 2-2 (4).

Komende zaterdag speelt het team van coach Paul Aris uit tegen naaste concurrent Jugglers in Hengelo. Aanvang van deze wedstrijd 16.30 uur.

Ingezonden artikel 'Volleybal leeft in Heiloo'

Ik fiets door Heiloo en zie dat hele horden van kinderen zich richting de sporthal het Vennewater begeven samen met ouders, begeleiders opa's en oma's. Allemaal sporthelden denk ik. Ik fiets achter de meute aan en zie voor de sporthal een zee van fietsen. Kan dat allemaal wel in die sporthal denk ik nog (niet die fietsen, maar wat er op zit). Ik vind net nog een plekje voor mijn fiets, worstel mij letterlijk naar binnen en kom bij een receptie met Effectleden. Elk team wordt wegwijs gemaakt in de wereld van het scholentoernooi Volleybal, georganiseerd door de volleybalvereniging van Heiloo en omstreken, Effect. Met gedecideerde stem worden de kinderen in de sfeer gebracht van wat hen te wachten staat. En dat is niet mis. De sfeer is de kinderen vooruitgesneld en dat is te merken ook. Voordat er maar een wedstrijd gespeeld is zijn de kinderen al dolenthousiast en dat hoor je buiten, laat staan binnen. Een kakofonie van geluid (dubbel, maar zo klinkt het ook) en een waterval van enthousiasme. Het toernooi wordt al vele jaren gespeeld en de kinderen zijn voorbereid op een dolle middag en hebben getraind en ingespeeld op school. Cool Moves Volleybal is speciaal ontwikkeld voor de jeugd om kinderen enthousiast te maken voor deze technische sport. En Effect heeft onder andere als missie ieder kind in Heiloo kennis te laten maken met de volleybalsport. En dat gebeurt vandaag (11 maart), voor alle scholen in Heiloo, voor alle kinderen uit groep 5 en 6. Bijna alle scholen zijn vertegenwoordigd en er doen 45 teams mee, 45! Elk team bestaat uit minimaal 4 potentiele olympische- spelen-gangers en totaal volleyballen er ca. 250 kinderen. Dolenthousiast en vol spanning spelen ze de sterren van de hemel. De zaal is ingedeeld in 6 velden en elke wedstrijd wordt geleid door een ervaren scheidsrechter. Hier en daar hoor ik wat twijfel over een beslissing, maar de toezieners zijn unaniem tevreden over de uitslag. Winnen en verliezen worden gezien als winst en de weg er naar toe als het doel (no hay caminos, hay que caminar toch?). En dat wordt nog eens versterkt door wat ik zie op de tribune. Ik denk dat de zaal nog nooit zo vol is geweest. 3 rijen dik terwijl er maar 1 rij banken staat op de tribune. En dan de aanmoedigingen, om kippenvel van te krijgen. Daar word ik zo blij van en de zaal ook. Maar waar het om gaat zijn de kinderen en de manier waarop ze door volleybal een goede kijk op het leven krijgen. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Hulde aan de organisatie. Ik keek zo eens rond en dacht dat ieder team gewonnen had en dat was ook zo. Maar er waren ook bekers. Een speciale vermelding kregen de Knallende Mannen en Burning Fire in de groep 5 poules. En bij de groep 6 poules werd extra aandacht besteed aan Paulus 5 in de mix poule, de Superkids in de jongens poule en de Knallende Kanaries in de meisjes poule. Ik vroeg nog even waarom zij zo blij waren en een groot gejuich steeg op waaruit ik iets van "we hebben gewonnen" op kon maken. Maar dat gejuich was nog niets vergeleken met de uitbraak van blijheid toen bekend werd gemaakt dat dit jaar de Zuid-Wester het van alle scholen het best heeft gedaan. Een grote bokaal ging rond in de zaal en het publiek leek even emotioneel. Wat een middag en wat een feest. Ik ben er nu wel van overtuigd dat volleybal voor de jeugd de toekomst heeft, maar geldt dat ook niet voor u? Na nog wat nagepraat te hebben met de organisatoren liep ik op mijn fiets af en zag dat deze helemaal alleen stond. Het kan verkeren.'

Fons Morsch, voorzitter volleybalvereniging Effect

Maalwater Run en Walk op zondag 19 april

HEILOO - Het Stationsplein in Heiloo vormt zondag 19 april weer de start en finish van de traditionele PCC Maalwater Run en Walk. Bij de wandeltocht kan gekozen worden uit de afstanden 4, 8, 12 of 16 km en wordt men langs de mooie plekjes in Heiloo en omstreken gevoerd. De Run is ingedeeld in een bambinirun, 2 km, 4 km en 10 km. Vanaf 16 maart kunnen leerlingen van de basisscholen in Heiloo en die van het Kleurenorkest in Limmen inschrijven voor de Run volgens rooster op hun eigen schoolplein. De andere deelnemers kunnen inschrijven via www.pccmaalwaterrunenwalk.nl. Door mee te doen aan de Run stimuleren de leerlingen van het basisonderwijs én de overige deelnemers het project Sport@School van de SportRaad Heiloo. In dit project worden sportlessen aangeboden op de basisscholen in Heiloo. Hierdoor laat Sport@School de vraag van basisscholen en het aanbod van de lokale sportverenigingen bij elkaar aansluiten. Voor het project Sport@School is aanvullende financiering nodig vanuit de scholen. Door aan de Run mee te doen kunnen de leerlingen zelf het benodigde bedrag voor hun school bijeen lopen. Op deze manier probeert Rotary Club Heiloo in samenwerking met atletiekvereniging Trias, wandelvereniging Voeten in Beweging, SportRaad Heiloo en de sportcoach Pascale de Hoogh het bewegingsonderwijs op de basisscholen te stimuleren. Het Petrus Canisius College hecht eveneens veel waarde aan sportbeoefening en is daarom hoofdsponsor van het evenement. Kijk op www.pccmaalwaterrunenwalk.nl voor informatie en om in te schrijven.

Prestatie Sportploeg Heiloo 2014 extra opvallend

HEILOO - De prestatie van de veterinnen van hockeyvereniging de Terriërs was al opvallend: het bereiken van het hoogste landelijke niveau werd door de jury van de Sportverkiezing 2014 beloond met de titel 'Sportploeg van het jaar'. Vanaf heden kan het echter niemand meer ontgaan. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Pinoké ontvingen de dames hun fluorescerende roze shirts met op de rug de vermelding van de titel 'Sportploeg Heiloo 2014'. Bram en Mandy van Café de Wit geven met deze shirts extra glans aan de prestaties van de dames.

Trias-atleten succesvol bij Atletiek cross finale 2015

AMERSFOORT - De atletiek cross-finale voor de junioren en pupillen van Noord-Holland, Utrecht en Flevoland werd dit jaar in Amersfoort gelopen. Meer dan 1200 atleten streden om de medailles. Er was zelfs hoog bezoek van Adam, de mascotte van het EK Atletiek 2016.

Op een prachtig heuvelachtig parcours in de bossen werd het een spannende strijd waar de Trias-atleten het prima deden. Meer dan 35 Trias atleten hadden zich weten te kwalificeren voor deze finale. Op het zware terrein, aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug, werden zeer goede tijden neergezet en mooie gevechten geleverd. Celine Ruiter legde beslag op een prachtige vierde plek bij de meisjes A. Mike Mortel werd tevens vierde bij de junioren D1 en bij de B-junioren was er een top10-klassering voor Jurriaan Odekerken. Ook Martijn Bakker, Jetske Zuurbier en Sijvert Commandeur eindigden keurig in de voorhoede van hun leeftijdsgroepen met schitterende tijden. Bij de mini-pupillen werd Thijs Witte mooi tiende en deed Zoe Hoebe het echt fantastisch met een bronzen plak. Trias deed het ook goed in de team klassementen. Zo haalde het team van de jongens A1 pupillen zeer knap de zilveren plak. Een mooie prestatie van Gijs van der Kolk , Gijs Smolenaars, Max Aalders en Skip Lemstra.

BMX West Competitie bij de Boscrossers

HEILOO - Op zondag 29 maart houdt BMX vereniging de Boscrossers de BMX West Competitie voor de BMX verenigingen uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Ook dit jaar vindt de jaarlijkse BMX West Competitie (BWC) in Heiloo al vrij vroeg in het voorjaar plaats.

Deze keer zal dat voor alle wedstrijdrijders een extra uitdaging zijn omdat de vereniging de winterstop heeft gebruikt om de BMX-baan op verschillende plekken te veranderen. Hoewel het in de BMX-sport gebruikelijk is de baan om de twee jaar te veranderen, hebben de huidige wijzigingen een grote impact op alle rijders. De nieuwe baan is veel sneller en vereist daarom goede beheersing en techniek van de rijder. De leden van de Boscrossers hebben sinds een paar weken hun eerste rondjes al mogen rijden. Hoewel sommigen nog een beetje onwennig zijn, zijn hun eerste reacties al zeer enthousiast. Afgelopen zaterdag 14 maart is de nieuwe baan officieel geopend door het bestuur. Zondag zal het spektakel om 10.00 uur beginnen en duurt tot 16.00 uur.

Mila Dekker door naar regiofinale

BEVERWIJK - Afgelopen zaterdag werd de finale Zuid geturnd in Beverwijk. Van sportvereniging TIOS uit Limmen hadden drie turnsters zich daarvoor gekwalificeerd.

Jill Leyen beet de spits af en turnde zo goed als zij kon. Het deelnemersveld was echter te sterk voor haar waardoor zij zich niet kon plaatsen voor de doorstromingswedstrijd. In de volgende wedstrijd kwam Suzanne de Jong in actie. Ook zij turnde voor wat ze waard was, maar kon niet tegen het turngeweld van de tegenstanders op. Zij wist zich wel op de brug als zevende te plaatsen.

Wie zich wel uitstekend kon meten op deze dag was Mila Dekker. Met een hoge score op balk (11.75) startte zij de wedstrijd in topvorm. Vloer ging goed en bracht haar op de vierde positie. Helaas wist ze deze positie niet vol te houden tot het laatste toestel en eindigde ze op een zesde plaats, net achter de medaillewinnaars. Ze mag zich revancheren op 28 maart, wederom in Beverwijk.

Meervogels '60 klaart klus na moeilijk begin

BREEZAND – Afgelopen zondag moesten de dames van Meervogels hun laatste uitwedstrijd van het zaalseizoen tegen ZAP dames 2. De vorige wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen: 32-20. Deze wedstrijd begon echter slordig voor Meervogels.

Zij lieten de tegenstander makkelijk scoren, waardoor het al gauw 3-0 stond in het voordeel voor de thuisploeg. Na ruim vier minuten spelen leek Meervogels het spel toch op te pakken en maakte er een gelijke stand van. Meervogels kwam goed op dreef en scoorde uit mooie aanvallen. Echter, de dames van ZAP gaven zich niet gewonnen en daarmee bleef de stand gelijk opgaan. Verder in de eerste helft wist Meervogels toch een grotere voorsprong te pakken met een verschil van vier punten. Toch vond ZAP de gaten in de verdediging van Meervogels, want ook zij bleven scoren met als resultaat een ruststand van 10-13 voor de Akersloters.

De tweede helft had ZAP moeite met scoren, de verdediging van Meervogels stond goed. Met goed uitgespeelde aanvallen en mooi samenspel wist de uitploeg de voorsprong steeds verder uit te breiden. Door acht keer achter elkaar te scoren, stond Meervogels met twaalf punten voor met nog zeven minuten op de klok. Uiteindelijk werd het een ruime overwinning voor de dames van Meervogels; 13-24. Een goede wedstrijd, met vooral in de tweede helft een sterk Meervogels. Met deze overwinning is Meervogels zeker van een tweede plek in de poule. Volgend weekend spelen de dames van Meervogels op zaterdag 21 maart om 20.00 uur tegen DSS dames 2 in de Lelie.

Limmen F4 krijgt de blauwe kaart

V.l.n.r.: Vincent, Flor, Kees A., Leon, Bas, Luuk, Kees H en coach Barry. Zittend: Floor en Stijn.

LIMMEN - Vol enthousiasme begon v.v. Limmen F4 - met zes nieuwe spelers en met trainers Barry en Jos – aan het nieuwe seizoen. Maar als je spelers hebt die nog nooit 'voor het eggie' hebben gespeeld, is het erg moeilijk om tot scoren te komen, laat staan om te winnen.

Zaterdag 7 maart, uit tegen Koedijk, kwam Limmen F4 nog op gelijke hoogte maar verloor echter in de laatste minuut. Na het verlies kreeg Limmen toch nog iets moois in de vorm van een blauwe kaart, gekregen van de tegenstander. Deze kaart is voor een team, dat sportief gedrag vertoond en is dus een positieve opsteker voor de F4. Het motto is: winnen is leuk maar fair en sportief voetballen is nog leuker! De F4 van v.v. Limmen gaat er een mooie tweede helft van seizoen 2014-2015 van maken.

Goede scores judoka's Dojo 't Loo op Omringtoernooi

Mats Kroon (rechts) veroverde zijn eerste medaille bij de jeugd tot 15 jaar. Foto Menno Lesterhuis

DE GOORN – Verdeeld over twee dagen kwamen er ruim vijfhonderd judoka's op de mat tijdens het Omringtoernooi in De Goorn. Zaterdags was er zilver voor Stan de Laleine, Kars Kroon en Otto Bosch. Job Kroon legde beslag op het brons. Sven Witjes en David Snelder kwamen ondanks hun goede inzet niet tot het podium. Zondags wist Thijs Lesterhuis het zilver op te eisen. Brons was er voor Mats Kroon en Jonne Coolegem. Fil Dekker, Hu An Tan en Bas de Laleine stonden goed te judoën maar kwamen te kort om mee te doen voor de prijzen.

Nuttige zege voor De Foresters

UTRECHT - De Foresters speelde zondag een uitwedstrijd bij Nieuw Utrecht. In de eerste helft waren er vooral aan de kant van de gastheren de nodige pijntjes; Nieuw Utrecht moest voor rust al twee keer wisselen. De Foresters had vaak een overwicht en er waren ook behoorlijke kansen. De bal wilde er echter niet in.

Na een 0-0 ruststand kwam Nieuw Utrecht wakker uit de kleedkamers en invaller Younes Makraoui schoot de bal langs doelman Tijs Laagland: 1-0. De Foresters gaf niet op en ging in de aanval. Kans op kans werd gecreëerd, maar opnieuw wilde de bal er niet in. Mike de Lange zorgde voor een ommekeer, door na een geweldige actie van Milo Blei de bal binnen te koppen: 1-1. Daarna werd hij gewisseld voor A-junior Brian Klaasen, die een voortreffelijke indruk heeft achtergelaten.

De Foresters wilde meer en kreeg dat ook toen Niels Haring met een vernietigend schot de 1-2 op het scorebord zette. Er volgde toch nog een spannend laatste kwartiertje, waarin Stefan Vogel de moegestreden Milo Blei verving. Bij het laatste fluitsignaal kon tevreden geconcludeerd worden dat er een prima prestatie was geleverd en dat er geen kaarten geïncasseerd waren. Doordat hekkensluiter Elinkwijk verrassend won van Woerden is het nog spannender geworden in 1A. Maar liefst vijf teams sluiten de ranglijst af met één punt verschil. De Foresters gaat zondag op bezoek bij concurrent SO Soest.

Meiden Meervogels '60 naar NK handbal

REGIO - Op zondag 8 maart hebben de meiden van handbalvereniging Meervogels '60 uit Akersloot zich weten te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap handbal in de zaal voor B junioren.

Vorig jaar eindigde de dames als tweede in hun competitie en promoveerde hierdoor naar de divisie, het hoogste wat haalbaar is in de handbalsport voor deze leeftijdscategorie. Plaatsing bij de eerste twee in de deze reguliere competitie geeft recht op deelname aan het NK. Op dit moment staan ze zelfs eerste, met nog een wedstrijd te spelen. Zondag 22 maart spelen zij om 13.20 uur in sporthal De Lelie hun laatste wedstrijd voor de binnen competitie en kunnen zij zelfs het kampioenschap behalen in een duel tegen Nieuwegein. Door het verlies van concurrent JHC uit Julianadorp hebben ze aan een gelijkspel genoeg om het kampioenschap naar zich toe te trekken.

Het NK is op zaterdag 25 april in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Hier strijden acht teams om de titel kampioen van Nederland.

Overdracht Het Baafje aan SSL

HEILOO - Op vrijdag 20 maart 15.30 uur is de officiële overdracht van zwembad Het Baafje aan de nieuwe exploitant Sport Servicepunt Langedijk (SSL). Wethouder Dellemijn van de gemeente Heiloo zal de sleutel overhandigen aan de heer Teun van Etten, directeur van SSL.

Deze vrijdag staat ook in het teken van de landelijke NL-Doet dag. Een dag waarop veel mensen vrijwilligerswerk verrichten bij lokale instellingen. Ook bij zwembad Het Baafje gaan vrijwilligers aan de slag. SSL hecht er veel waarde aan dat Het Baafje een bad vóór en dóór de bevolking van Heiloo is en daarbij is de hulp van deze vrijwilligers meer dan welkom. Dit officiële moment zal SSL aangrijpen om haar plannen ten aanzien van de exploitatie van het Baafje openbaar te maken.

Zo wordt bekend gemaakt hoe de nieuwe openingstijden er uit zullen gaan zien, wat de nieuwe tarieven worden en welke voordelen er zitten aan de nieuwe zomerabonnementen. Heel belangrijk is ook de onthulling van de nieuwe huisstijl en de presentatie van het nieuwe logo van Het Baafje. SSL vindt het belangrijk dat de naam van het bad blijft bestaan. Het Baafje heeft namelijk een hele goede en grote naamsbekendheid in Heiloo en de directe omgeving. Een nieuwe exploitatie is het juiste moment om ook met een nieuwe uitstraling te komen. Tijdens de overdracht zal SSL deze nieuwe uitstraling presenteren inclusief de presentatie van de nieuwe website en de mobiele applicatie. Daarnaast hanteert SSL een eigen voorverkoop systeem. Zij vinden het belangrijk dat vooral veel gezinnen gebruik maken van Het Baafje en daarvoor hanteert SSL een voorverkoop van abonnementen.

Tot en met 1 mei kan iedereen heel voordelig een abonnement aanschaffen met maar liefst 20% korting op het normale tarief. Ook op persoonlijke abonnementen wordt in deze periode een korting verleend. De voorverkoop start vanaf 20 maart via de nieuwe website van Het Baafje.

Mooi resultaat Effect CMV 2

V.l.n.r. staand: Beau, Danique en Brian; zittend: Lynn, Jona en Myrthe en beer Beer.

HEILOO - Zaterdag 14 maart streek het regionale Cool Moves Volleybal circus neer in Heiloo. Van 9.00 tot 14.00 uur was sporthal 't Vennewater ingedeeld in zes volleybalvelden. Meer dan veertig jeugdteams uit de regio Alkmaar waren dit keer op bezoek bij volleybalvereniging Effect uit Heiloo. Een van de teams die streden om de eer en de punten was het CMV-team Effect 2. Voor dit team stonden vier wedstrijden op het programma. Tegen Dinto uit Warmenhuizen werd in de eerste wedstrijd direct duidelijk waarom dit team een beer als mascotte heeft. Er werd met grote kracht geserveerd en de wedstrijd werd gewonnen. In de tweede wedstrijd kreeg coach Barbara van der Werf, bijgestaan door trainster Joke v/d Berg, meer werk te verrichten. Maar dit mocht niet baten, de wedstrijd tegen Ardea 5 werd verloren met 22-13. In de laatste twee partijen was de beer van CMV 2 duidelijk weer los. Zowel van Alvoco 6 als van Ardea 4 werd met groot verschil gewonnen. Door dit resultaat staat Effect CMV 2 nu tweede in de voorjaarspoule, en wie weet met slecht één punt achterstand op nummer één is zelfs een eerste plaats nog haalbaar.

Uitslagen Damesbridgeclub Sans atout

HEILOO - A-lijn: 1.Valk-Vos 61,98; 2. Hommes-Heusy 59,90. B-lijn: 1. Oosterwijk-Warmnhoven 63,89; 2. Beerepoot-Kooy 52,78. C-lijn: 1. Visser-Hessing 66,67; 2.Amsterdam-Dekker 61,46.