De Uitkijkpost

2 juli 2014

De Uitkijkpost 2 juli 2014


Peter Kuijper trekt de poort achter zich dicht.

ruim 40 jaar werken in het onderwijs heeft Peter Kuijper vandaag symbolisch de poort achter zich dichtgetrokken op de school waar zijn vader ooit directeur was, de St. Radboudschool. Al jaren stond het hekje dat tussen de twee monumentale palen hoort bij de gemeente. Peter zag het als hét symbool om zijn onderwijscarrière definitief vaarwel te zeggen. En zo geschiedde....

Met veel plezier gaf Peter een aantal jaren les op diverse scholen, zoals de Benedictusschool in Heiloo, de school van Kinderhuis St. Jozef in Egmond a/ Zee en 15 jaar op LOM-school de Brug in Alkmaar. Daarna werkte Peter nog ruim 20 jaar als preventief ambulant begeleider voor het Confessioneel Samenwerkingsverband Alkmaar e.o. waarbij hij op veel verschillende scholen kwam, aanvankelijk om 'een brug slaan' tussen de scholen voor LOM (leer- en opvoedingsmoeilijkheden) en MLK (moeilijk lerende kinderen) en de basisscholen. Al gauw kwamen er vragen over vroegtijdig signaleren, onderzoeken en diagnosticeren van leer- en gedragsproblemen. Als preventief ambulant begeleider is de inbreng van Peter zeer waardevol geweest voor de scholen; in periodiek overleg sprak hij kinderen door die extra zorg nodig hebben en gaf de school concrete, handelingsgerichte adviezen en deed zo nodig onderzoek, opdat men beter in staat was 'onderwijs op maat' aan te bieden.

Per 1 augustus slaat het onderwijs een nieuwe weg in met de invoering van Passend onderwijs. Peter gaat genieten van zijn vrije tijd. Een nieuw tijdperk voor Peter en voor het onderwijs.


Opkikkertje van Keer op Keer
Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt elke maand een Opkikkertje van € 300,- aan een vereniging of stichting. Elke maand wordt een door Keer op Keer gekozen vereniging of stichting verblijd met een opkikker van € 300,-. De opkikker van de maand juli gaat naar Stichting Proniños. Deze stichting geeft kinderen in Ethiopië, Peru en Kenia sociale educatie. U kunt de kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.

6 / 24

7 / 24

Heiloo Open Golftoernooi van Golf & Country Club Heiloo

golfen

HEILOO - De Golf & Country Club Heiloo houdt voor de achtste keer het Heiloo Open Golftoernooi. De inschrijving voor het NTI NLP Heiloo Open, dat op zaterdag 30 en zondag 31 augustus wordt gehouden, is vanaf heden opengesteld.

GCH-leden, die inschrijven met een vrije golfer hebben ook dit jaar weer voorrang bij het toekennen van één van de 200 startplaatsen. Voor degene die op hole 3 de eerste 'hole in one' slaat, is een mooie auto te verdienen. Zoals altijd wordt het toernooi op zondag afgesloten met een buffet voor de finalisten en vrijwilligers. Tegen betaling van € 20,- pp is het buffet ook toegankelijk is voor alle andere spelers en hun gasten, alsmede voor alle GCH leden.

Er is tevens gezorgd voor een feestelijke muzikale omlijsting. Het toernooireglement en een inschrijfformulier is te vinden op www.golfclubheiloo.nl. U kunt dit inschrijfformulier per post naar het secretariaat van de GCH sturen of aan de balie afgeven. Na zeven succesvolle voorgaande edities staat niets in de weg om ook dit jaar weer een schitterend toernooi te organiseren. De voorbereiding is in volle gang, zodat over twee maanden weer een soepele organisatie borg staat voor veel golfplezier. Ook dit jaar worden er weer clinics voor volwassenen georganiseerd door de pro's van de GCH en voor de jeugd tussen 6 en 12 jaar wordt er een speelspelcricuit georganiseerd, zodat de jeugdige leden ook vriendjes en vriendinnetjes kennis kunnen laten maken met de golfsport. Ook ouders, opa's en oma's kunnen meegenieten. Tevens is er een puttwedstrijd, waarvan de opbrengst bestemd is voor 'De Vrienden van Het Baafje'. Op zaterdag is het mogelijk om uw swing te testen via een Swing Analyser.

Uitstekende vangst bij bedrijvenviswedstrijd

vissen

HEILOO - Op zondag 22 juni verzamelden zich weer 18 teams van drie personen voor de jaarlijkse viswedstrijd, evenals vorig jaar in de vijvers van Ypestein.

Het was ideaal visweer en dit bleek ook wel uit de vangsten, want er werd veel brasem gevangen. Het totale gewicht was 33435 gram ten opzichte van 19810 gram in 2013, dus aanzienlijk meer. De grootste vis bleek dit jaar gevangen zijn door twee vissers. Marco Blokker en Willem Valkenburg vingen elk een brasem van 53 centimeter, door loting werd Marco de winnaar. De verdere uitslagen waren als volgt: 1. Handy Fish, 2. Blokker-Multiklus-1 4925, 3. Jos Buys bestrating 2 4300, 4. Samen Beet 4050, 5. Franse-1 2300, 6. Car Clean 1790, 7. Defence-2 1650, 8. Franse-3 1510, 9. Jos Buys bestrating-2 1350, 10. slager de Ridder 1180, 11. v.d. Plaat 1050, 12. Blokker Multiklus-2 980, 13. Franse-2 400, 14. Jos Buys bestrating-3 350, 15. Defence-1 300, 16 . van de wal in de sloot 300, 17. Fix schoenmakerij 250,18. Franse-4 0. De grote winnaar was dit jaar dus Handy Fish, waarbij de persoonlijke winnaar Bert Schouten was met een gewicht van 3100 gram. De wisselbeker wordt weer overgenomen door Handy Fish van Samen Beet, die vorig jaar de winnaar was. De grootste vis bij de dames werd gevangen door Ada Stam, met een afmeting van 52 centimeter, en zij ontving hiervoor ook een beker. De jeugd ontving nog medailles ter aanmoediging.

12 / 24

KleurFest op het Kleurenorkest

LIMMEN - Zo op het einde van het schooljaar gebeurt er weinig meer in de klassen, toch? De midden/bovenbouw van het Kleurenorkest denkt daar anders over.

Hun juf vertelde over het weekendje Oerol op Terschelling dat ze had beleefd. Enthousiast vertelde ze wat een Festival is aan de kinderen. Spontaan ontstond toen het idee om zelf eens een Festival te organiseren met groep 5 en 6. Het doel is te inspireren en te creëren, aldus juf Marielle. Vrijdagmiddag vond het plaats buiten op het ruime grasveld rondom de school. De Festival-managers hebben het terrein afgezet, festivalbandjes, posters en uitnodigingen zijn allemaal zelf gemaakt. Uiteindelijk is de test een beetje uit de hand gelopen en werd het een geweldige middag! Als acts op het festivalterrein verschenen een trampo-show, Matteo met een heel drumstel en Mette met de gitaar. Ook waren er bouwwerken van Lego te bewonderen, werd er een toneelstuk opgevoerd en konden kinderen meedoen met een quiz. Om 13.30 uur werd het festival officieel geopend met het doorknippen van een lint. Vervolgens konden alle kinderen genieten van het gevarieerde aanbod. En de juf? Die was uiteraard supertrots op deze kanjers!

Meester Fred van basisschool De Brug met pensioen

AKERSLOOT - In Akersloot op basisschool De Brug is het afscheid van meester Fred gevierd. Meester Fred gaat na 37 jaar met pensioen.

Groep 6 van meester Fred was al weken bezig met de voorbereidingen voor het afscheid. De dag begon met een gezellige puzzeltocht door het dorp. Onderweg moesten er allerlei opdrachten uitgevoerd worden. Bij terugkomst op school moest meester Fred een door de kinderen gemaakte pinata stukslaan om zijn afscheidscadeau te vinden. Vervolgens stond er in het lokaal van groep 6 een high tea klaar. De kinderen hadden de dag voor het afscheidsfeest met hulp van ouders op school allerlei lekkernijen gemaakt.
Aan het eind van de ochtend werd meester Fred op het schoolplein door alle leerlingen van de school toegezongen. De kinderen stonden opgesteld in kringen en liepen in cirkels rond. Dit had te maken met de volksdanslessen die meester Fred altijd met veel plezier gaf. Na schooltijd was er een receptie waar ouders meester Fred kwamen bedanken en hem het beste kwamen wensen voor de komende vrije tijd die hij mag gaan invullen.
's Middags was er een gezellig samenzijn met collega's. De dag werd afgesloten met een diner waarbij ook collega's van de afgelopen 37 schooljaren aanwezig waren.

Happy Sunday Toer

AKERSLOOT – Motorclub A.M.C. Bacchus houdt zondag 6 juli de bekende 'Happy Sunday Toer'. De toer is ongeveer 160 kilometer lang en loopt door Noord-Holland. Vindt u het leuk om ook eens een dagje te toeren? Dan kunt u zich inschrijven van 10.00 tot 12.00 uur bij café 't Voorom in Akersloot. De route is gemaakt voor de GPS (Garmin / TomTom). Als die niet heeft, kunt u altijd met een groepje meerijden.

AMAK wandelt

AKERSLOOT – AMAK houdt dinsdag 8 juli weer een doordeweekse wandeling. De wandeling begint om 09.30 uur vanaf het kruispunt Mozartlaan/ hoek Raadhuisweg in Akersloot. Voor meer informatie kunt u terecht bij Gerard Kaptein, tel. 0251-311979 of Tini Krom, tel. 0251-312815.

Muziek en poezie in slotkapel

EGMOND – Ook deze zomer biedt de Slotkapel vier zondagavonden van muziek en poëzie. Dit jaar is het thema 'de reis'. Op 20 juli is het Ina Eilander met poëzie, Peter en Danielle Boven zang en Wim Noteboom op piano. Op 3 augustus is het Lies Sluis met poëzie, zang van Fernanda Martino en Wim Noteboom op piano. Op 17 augustus: Map Blijleven met poëzie, Mabel Bruin op fluit en Jan Bruin op piano. Op 31 augustus is er muziekpoëzie ensemble Achterom met Henk Engel, Hans v.d. Laan, Henk van Meege en Jan Tulp. Natuurarrangement: Ans Zwart. Het programma begint om 20.00 uur, deur open om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Benedictushof in teken van Pelgrimeren

EGMOND - Dit jaar staat het zomerthema in Benedictushof in het thema van Pelgrimeren. Aan pelgrims werd gevraagd hun mooiste pelgrimsfoto en -verhaal in te sturen, met als resultaat een expositie door pelgrims mede vormgegeven. De expositie opent op 5 juli om 15.00 uur.

Rond het thema worden verschillende activiteiten georganiseerd. Wilt u medepelgrims ontmoeten? Of heeft u vragen over het pelgrimeren? Om de week vindt in Benedictushof het Pelgrimscafé plaats, met lezingen door pelgrims. Het eerste 'café' vindt plaats op 11 juli. Op 22 augustus neemt Simone Awhina u anderhalf uur lang mee op een pelgrimstocht in het Protestantse kerkje, naast de Abdij. U bent even die pelgrim op het bankje in de zon!
Vind de Stilte tijdens een wandeling met Anky Floris op 11 en 25 juli en 8 augustus. Of doe mee met een workshop stembevrijding. Kijkt u op www.benedictushof.nl, cursusprogramma onder Zomerthema Pelgrimeren voor het actuele programma.
De expositie Pelgrimeren is te zien van 5 juli tot en met 31 augustus.

Programma Conquista

LIMMEN - Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat er wee op het programma staat van Conquista?

Woensdag 2 juli van 14.00 tot 17.00 uur is er Club sport en spel op het veld. Deze middag kun je om 14.00 uur bij Conquista verzamelen en dan vertrek je gezamenlijk naar het koekoeksveld om een gezellige maar ook sportieve middag te beleven. Daar zijn diverse spellen die gespeeld kunnen worden en maak je zelf een vlieger, die je meteen daarna kunt testen.
Vrijdag 4 juli van 19.00 tot 23.00 is er open inloop bij Club X-tra XL.
Zaterdagochtend 5 juli van 10.30 tot 12.00 uur is er een verrassingsochtend.
Zaterdag 5 juli van 19.00 tot 22.00 uur is er open inloop bij Club X-tra. Conquista is tijdens de zomervakantie gesloten. Vanaf 20 augustus is Conquista weer geopend met een divers aanbod aan leuke activiteiten.
Voor meer informatie kun je kijken op www.conquista.nl. Jongerencentrum Conquista bevindt zich op de Kerkweg 50 te Limmen.

Kinderen Timmerdorp Egmond wachten op post

EGMOND – Timmerdorp Egmond aan den Hoef begint aanstaande maandag 7 juli weer. Traditioneel wordt er bij iedere hut een prachtige brievenbus gemaakt.

Omdat de kinderen die meedoen zo hard werken aan Timmerdorp, vraagt de organisatie aan ouders, opa's en oma's en overige familie om hun (klein)kind te verrassen met post.
Het adres waar u de post naar toe kunt sturen is: Timmerdorp, p/a Pr Marijkelaan 1, 1934 EA in Egmond aan den Hoef. De kinderen hopen op vele kaarten, zodat de hutten behangen kunnen worden met uw kaarten.

GARAGEBOX te huur aan de WERKENDELSLAAN te Heiloo. Huursom € 105,- per maand. Direct beschikbaar. Info: 06 2030 2624


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Gevraagd: WONINGRUIL HEERHUGOWAARD/HEILOO. Aangeboden eengezinswoning met 3 slpk. en grote zolder.Gevraagd woning begane grond, min. 2 slpk. Info: Lourens/noloimpex@gmail.com - Tel: 072-8887836

BOWLING HEILOO.
INTERACTIE met
familie of vriendengroep?

Airconditioned bowlen en eten.

PIANOLES

De lessen zijn ontspannen,
deskundig en op maat
gemaakt voor elke leeftijd.
Info 06 1750 6967

BLOKDIJK MAKELAARS HEILOO Gratis waardebepaling Gratis vervoer naar de notaris 072-8885072 / 06 3096 5285

BESTRATING
Tuinontwerp en -aanleg
Grond- en sloopwerk
www.twisk-limmen.nl
Tel. 06 2223 3130

Grote collectie GEBRUIKTE dames-, heren- en kinderfietsen in div. uitvoeringen. BOSMAN TWEEWIELERS, Westerweg 295 Heiloo tel. 533 1241 www.bosmantweewielers.nl

SUMMER DANCE CAMP 2014! 5 dagen dans,spel en zang. Geef je nu op! 06 2249 8872. Stationsweg 115 Heiloo. www.danceenfitstudio115.nl

TEIJSSE & VOOREN ZONWERING Rechtstr. van fabriek. Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens, garagedeuren, infrarood terrasverwarming en Velux zonwering. Ook voor reparatie en montage. Bel: 06 5329 4460

TUINONDERHOUD
JEROEN BORST

Voor uw tuinwerkzaamheden
Snoei - onderhoud - aanleg

Tel. 06 4180 3734
www.jeroenborst.nl

DE SCOOTERBOX repa-
reert alle merken scooters en
fietsen + het onderhoud. Wij
halen uw fiets/scooter gratis
op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
Tel. 06 2202 0702

M.M. STOOP SCHILDER-
WERKEN
mart@quicknet.nl
072 5340519 / 06 19957999
Véél meer voor uw geld!
Logistiek in schilderwerk.

SUMMER DANCE CAMP 2014! 5 dagen dans, spel en zang. Geef je nu op! 06 2249 8872. Stationsweg 115 Heiloo. www.danceenfitstudio115.nl

TUINIEREN te veel werk? Geen tijd? ZEER ERVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u met snoeien en het strak knippen van hagen, buxus en taxusbollen etc. Het hogedrukreinigen van terrassen en het verticuteren van bemoste grasvelden. 06 1827 8367

BEST TUINEN een levenlang ervaring om van uw tuin weer een plaatje te maken. Dirk Best sr. 06 2096 8346 /
072 5624285

MART METZELAAR
Bouwbedrijf. Al 25 jaar het vertrouwde adres voor kozijnen en ramen. Tevens voor al uw timmerwerkzaamheden NIEUWBOUW, VERBOUW en ONDERHOUD Bogerdlaan 23, 1906 XR Limmen 072 5052977 – 06 51320570 j.c.m.metzelaar@hotmail.com

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

Te Huur: ZOMERHUIS / Recreatiewoning LIMMEN. Tel: 06 1223 3672

SUMMER DANCE CAMP 2014! 5 dagen dans, spel en zang. Geef je nu op! 06 2249 8872.Stationsweg 115 Heiloo. www.danceenfitstudio115.nl

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

Te huur WONING: 2 kamers toilet douche aparte tuin open keuken te LIMMEN. Prijs € 500,= excl. G/W/L. Info 06 2278 4119

BESTE SCHILDER EN
STUKADOOR

voor binnen en buiten.
Nu 50 % KORTING.
T 06 3374 3601

De jonge vrouwen die mijn BANKPASJE op de markt hebben gevonden en teruggebracht naar de bank: HARTELIJK DANK. Jullie weten mijn naam, dus bel eens op s.v.p. dan kan ik persoonlijk bedanken.

HOVENIERSBEDRIJF
ELSMAN
voor al uw
tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of
hovenierelsman@quicknet.nl

KIM'S HAARSALON voor HEM en HAAR: Knippen kinderen t/m 12 jaar € 10,- Knippen volwassenen € 12,50 Wassen/Knippen/Föhnen
€ 17,50
Kleuren + knippen kort € 35,-
Kleuren + knippen lang € 45,-
Permanenten + knippen € 50,-
Bel voor een afspraak 06 300 42 383, Dompvloetlaan 29, 1851 NM Heiloo

VAN GOGH'S IRIS
HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

Heiloo - Oud-plaatsgenote JORIEN VOOGT is afgestudeerd als EDITOR (lichting 2014) aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie te Amsterdam met o.a. de film.

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

THEO LEERING geeft vanaf september op dinsdagavond en woensdagochtend les in TEKENEN EN SCHILDEREN aan beginners en gevorderden. Voor meer info: 0641498183

BLOKFLUITLES. Een mooi opstartinstrument. Voor KINDEREN van 5 t/m 14 jaar. Uw kind leert in gezellige kleine groepjes blokfluit spelen en tegelijk notenlezen! Geef je nu op en begin na de zomervakantie. Voor meer inf: Elma Agterberg T.: 06 2288 9122

PEDICURE
Elly Coffeng-Kaandorp.
Ook reumatische, diabetische
voet. T: 072-5332787.
Patrijsakkers 5, Heiloo.

Oók bij u thuis.

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

N.VONK (SIER)BESTRA-
TING
, schuttingen, tuinaan-
leg, onderhoud. Vrijblijvende
prijsopgave en advies. Leve-
ring materiaal tegen scherpe
prijzen, tel. 072-5402681 of
06 3014 7208

Start vandaag nog met gezond genieten! Bestel jouw SUPERFOODS
gemakkelijk online op:
www.healthinessonline.nl

SPRAYTAN HEILOO viert haar 1-jarig bestaan! Profiteer
van onze ACTIE, nu een full body spraytan voor € 15,=!
Nog even voor de vakantie, voor de bruiloft, een feestje een mooie natuurlijk gebruinde huid. Voor info of het maken van een afspraak 06 5467 1235.www.spraytan-heiloo.nl Like ons op facebook en doe mee met de WK-actie! U maakt kans op een GRATIS SPRAYTAN!

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3811 1577

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 4/f,
1851 NT Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

www.hoveniersbedrijfdepopu-
lier.nl Al 25 jaar het adres voor
al uw TUINWERKZ. HEDEN. O.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

MEUBELSTOFFEER-
DERIJ OP MAAT.
Het
adres v. STOFF. v.
bankstellen, FAUTEUILS,
Eetkamerstoelen enz. enz.
Bel ons voor een vrijbl.
afspr. T.: 072 572 3020
Ingeschr. KvK

`t KROEGJE Westerweg 237 - Zaterdag 5 juli 20.00u JAN GRANDIA; Zondag 6 juli 18.00u CORNELL GRANT

GROTE COLLECTIE ELEKTRISCHE FIETSEN in vele uitvoeringen. Demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo tel. 533 1241 www.bosmantweewielers.nl

`t KROEGJE Westerweg 237 - Zaterdag 5 juli 20.00u JAN GRANDIA; Zondag 6 juli 18.00u CORNELL GRANT

Te huur GARAGE aan de
WERKENDELSLAAN € 105
per mnd. T.K. gevr. oude
ANSICHTKAARTEN/Foto's
tot 1965. T: 533 7863

17 / 24

18 / 24

19 / 24

20 / 24

21 / 24

23 / 24

24 / 24