De Uitkijkpost

23 maart 2016

De Uitkijkpost 23 maart 2016


't Loo werkt aan meer evenementen

V.l.n.r.: bestuursleden René Goudt, Willem van de Berg, Kees Burger en Paul van der Ham. Foto: Stip Fotografie

HEILOO -

De renovatie van winkelcentrum 't Loo is niet bij iedereen in de smaak gevallen. René Goudt, supermarktmanager van Albert Heijn, en Kees Burger van de gelijknamige slagerij, tillen er niet zwaar aan. "Ach, de een vindt het mooi, de ander niet mooi. De een vindt die stoelen verschrikkelijk, de ander zit er lekker in. Dat houd je altijd. Ik vind het mooi en passend in deze tijd," zegt Goudt. Hij en Burger vertegenwoordigen de winkeliersvereniging 't Loo. De eerste fase is afgerond in het proces van het geven van een kwaliteitsimpuls aan het winkelcentrum. Goudt en Burger vertellen wat er nog meer gaat gebeuren.

"Samen met marketingbureau 't Idee uit Amsterdam hebben we een plan uitgewerkt met zes 'events', zoals dat in marketingtermen heet: evenementen. Die events passen bij het concept 'stijlvol veelzijdig' dat wij willen uitstralen, en hebben cachet. We beginnen binnenkort met 'Mode en Beauty', waarmee 'stijlvol veelzijdig' naar voren komt," vertelt Goudt. "Dit event omvat modeshow, catwalks, stylingadviezen, het passen en aanmeten van kleding, speciale aanbiedingen enzovoorts. Het bijzondere is ook dat het een breed gedragen event is, waaraan alle winkels die onder dit thema vallen, meedoen en ook in de ontwikkeling ervan hebben meegedacht. Iedereen was enthousiast. Als ik afga op dat enthousiasme onder de ondernemers dan denk ik dat het aanslaat, bij het publiek. Het is ook belangrijk voor ons dát het aanslaat, want dat is weer belangrijk voor de andere plannen."

Winkeliers in 't Loo werken eendrachtig aan evenementen onder het motto 'stijlvol veelzijdig'.

Burger: "Vroeger verzon een winkelier zelf een thema en vulde dat zelf helemaal alleen in. Het was te veel hapsnap. Nu zet iedereen in samenwerking met 't Idee zijn schouders onder een thema. Het bureau geeft per winkel advies hoe zij erop kunnen inspelen. Het wordt ook het gezamenlijke thema in onze reclame-uitingen, in de krant, facebook en dergelijke. De eerste maanden van dit jaar waren wat betreft evenementen misschien wat stil, maar we moesten eerst onze plannen ontwikkelen en uitwerken. De kerstverlichting, of beter gezegd winterverlichting, was nieuw voor ons en ook dat moet je uitproberen en bekijken of dat aanslaat. Dat we beginnen met mode en beauty heeft te maken met het seizoen, met de introductie van de nieuwe kledingtrends."

Goudt: "In mei volgt 'Food en Leisure' en ook daarvoor is het enthousiasme en de onderlinge samenwerking onder de winkeliers groot. Nog een voorbeeld van een event: in de kerstperiode komen we met 'Food en Gifts'. Op het programma staat begin volgend jaar onder andere 'Digitaal, Elektronica en Gadgets'. Daarbij haken we in op de thema's van deze tijd, maar we koppelen het vooral aan de introductie van wifi in 't Loo."

Burger: "Er is achter de schermen veel gedaan dat de bezoekers niet zien. De infrastructuur voor wifi ligt er al, er is een nieuwe sprinklerinstallatie aangebracht en de website is up-to-date gemaakt. Die zal actiever onderhouden en verder ontwikkeld worden, zoals doorlinken naar de winkels. Het plaatsen van aanbiedingen op onze site zal niet zo gauw gebeuren, althans, dat is afhankelijk van het soort winkel. Dat zal eerder in de foodsector met al hun wekelijkse aanbiedingen en acties gebeuren dan bij voorbeeld woninginrichting."

Goudt benadrukt nogmaals dat de winkeliers niet stilgezeten hebben. "Dat het allemaal wat langer duurt, ook in de beleving van de klant, het zij zo." Hij zegt ook dat het uiteindelijk de winkelier is die van de revitalisering een succes moet maken, met zijn assortiment, zijn service, zijn etalage enzovoort.

Nieuwe winkels

Het profiel van de bezoeker van 't Loo is uiteraard die van de gemiddeld inwoner van Heiloo. Hij/zij woont al een tijd in Heiloo, de kinderen zijn veelal het huis uit, is welgesteld, heeft relatief veel geld over voor goede doelen, is gericht op A-merken en op service. Winkels gericht op deze consument kent 't Loo al. Welke winkels gaan de lege plekken in 't Loo opvullen?

Goudt: "Branchering - welke soort winkels wil je in je winkelcentrum - ligt op bordje van Dela, de eigenaar van 't Loo en dus onze verhuurder. Hij bepaalt welke winkels uit welke branche er komen. Uiteindelijk zullen zij natuurlijk wel rekening houden met de behoefte die er onder klanten leeft. Als er bij wijze van spreken al tig modewinkels zijn dan voegt nog eentje niks toe aan het totaal aanbod van branches. Anderzijds, als zij daar huurpenningen mee binnenhalen…"

Onderscheidende winkels is de wens van Burger en Goudt. Burger: "Het gaat allemaal in goed overleg met Dela. Ze zullen geen telefoonwinkel nemen, omdat ze hoe dan ook de huurpenningen willen binnenhalen. Wat wij graag willen? Laat ik dit zeggen: de vijver wordt steeds kleiner, je hebt niet gauw een nieuwe vis. Wij willen niet worden zoals Amsterdam of Alkmaar en veel andere steden, waarvan de winkelstraten en winkelcentra door al die bekende ketens het beeld bepalen en allemaal op elkaar lijken. Dus niet die eenheidsworst, maar onderscheidende winkels. Funwinkels, zoals je die onder andere in Haarlem hebt. Als je je als centrum niet onderscheidt word je niet aantrekkelijk. Dan zeggen mensen echt niet 'we gaan daar winkelen', want dat kunnen ze ook doen in Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen."

Goudt: "Bij onderscheidend krijg je winkels als de Theeklipper of de ijssalon aan de Straatweg. Dat zoeken naar zulke winkels heeft tijd nodig. Dat kan je niet dwingen. Welke winkels er komen? Ik heb echt geen idee. Ik wil graag gezegd hebben dat Dela is zeer betrokken – ook qua kennis - bij de revitalisering van 't Loo, waarmee we vanaf begin vorig zijn gestart. Dela draagt ook bij aan de kosten van de events. Dat er winkeliers zijn die klagen over de hoogte van de huren? Daar moeten ze maar met Dela zien uit te komen."

Samengevat? Goudt: "Hoe kunnen wij als winkeliers samen en aanvullend op elkaar de klant optimaal verwennen? Dat de klant zich fijn voelt om te winkelen en de horeca te bezoeken. Daar werken we aan. Het kost tijd. Als ik het enthousiasme van iedereen ervaar heb ik er alle vertrouwen in dat we dat bereiken."

Tekst: Berend Izaks

Geen Tiny Houses in Heiloo

Foto: Aangeleverd

HEILOO - In de Uitkijkpost van 16 maart werd bericht over een versnelde procedure voor een proefproject met Tiny Houses (kleine woningen). Dit nieuws ging als een lopend vuurtje door het dorp. Voorstanders van het vrij wonen in een kleine woning, op een ruime locatie, gingen direct op zoek naar meer informatie.

Een dergelijk project wordt in Bergen al uitgevoerd, dus het had natuurlijk best waar kunnen zijn. Het artikel was echter een opzetje voor de 2016-uitvoering van de beruchte Uitkijkpost-1-aprilgrap. In eerdere afleveringen werd een afslag van de A9 aangekondigd (dat was 20 jaar geleden bedenker Willem de Haas met een vooruitziende blik), windmolens op de geluidswal en de kap van de boom op de Kattenberg.

Kon de Uitkijkpost vroeger nog mysterieus doen, in deze tijd van snelle communicatie verspreiden lopende vuurtjes zich zo snel dat het vuur al gauw gedoofd is. Op straat, via mail en telefoon en op Facebook werd dit onderwerp al snel breed uitgemeten. Het effect van de politieke gevoeligheden was vooraf niet in te schatten. Vooral de suggestie dat het project op termijn - als de proef aan de Zeeweg zou slagen - wellicht tegenover het appartementencomplex aan het Maalwater zou komen, zorgde voor boze bewoners die vreesden voor hun ruime uitzicht.

Foto: Het artikel dat in Uitkijkpost is verschenen.

Er was zelfs sprake van dat een koop van een appartement niet gesloten zou worden, uit angst voor Tiny Houses. Dat is uiteraard niet de bedoeling, noch dat mensen hier al ruim voor 1 april over wakker liggen. Telefonistes bij het klantcontactcentrum van de gemeente en bij de Uitkijkpost zaten met het zweet op de rug. Vandaar dat de Uitkijkpost heeft besloten de voorbereidingen voor de uiteindelijke grap op 1 april te staken. Voor een ieder die bezorgd is hierbij de geruststelling: er is geen sprake van Tiny Houses, niet bij de Zeeweg en niet bij de sleeheuvel aan het Maalwater.

Wat ook niet waar is, en wat wel op diverse internet-platforms wordt beweerd: dat dit een grap is over de rug van mensen die dachten dat ze een huis zouden krijgen. Ten eerste is dat laatste natuurlijk nooit gezegd, dat de gemeente huizen zou gaan uitdelen: er zou een inventarisatie komen van interesse voor een dergelijk project. Dat kan overigens nog steeds, zie kader.
Ten tweede is het eerder een stellingname van de krant vóór alle mensen die in Heiloo dolgraag een woning zouden willen hebben. Klein wonen is niet zomaar een hype, het is de toekomst. Dit is als reactie op deze zaak zelfs (off the record, dus we houden het anoniem) gezegd door een van de beleidsmakers in Heiloo. Dat is het beste nieuws: er is een zaadje geplant met deze actie.

Uit de positieve reacties blijkt dat er veel belangstelling bestaat voor een dergelijk project in Heiloo. Dit is een duidelijk signaal naar projectontwikkelaars, ondernemers en beleidsmakers. Wie weet durft er daadwerkelijk iemand in dit gat in de markt te springen.

Uitkijkpost hoopt dan ook ooit te kunnen melden dat de mensen die zich enthousiast wilden inschrijven voor deze toekomstdroom, een fijne eigen plek hebben gevonden in het mooie Heiloo.

[KADER]
Wel Tiny Houses in Bergen?
BERGEN/EGMOND - Marjolein Jonker en Monique van Orden zijn actief binnen de Tiny House Nederland movement en zouden graag een pilot project starten in Bergen met een aantal Tiny Houses voor een periode van 5 jaar. Op 23 maart geven zij een presentatie over wat een Tiny House nou precies is en leggen ze uit waarom een Tiny House zoveel mensen aanspreekt. Iedereen is van harte welkom.

De informatieavond vindt plaats in het StayOkay hostel in Egmond-Binnen en begint om 20:00 uur, toegang is gratis. Aanmelden kan via hietbrinkalwin@gmail.com.

47% meer inbraken in Heiloo

Sieradenkistje 1: Zeezicht met twee zeilschepen. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op 17 december ziet een bewoner van Heiloo in de bosschages, naast een bospad achter een woning aan de Kennemerstraatweg in Heiloo (plaats in de buurt van Alkmaar) sieraden en twee sieradenkistjes liggen. Hij raapt de boel bij elkaar, doet de sieraden in de kistjes, gaat naar huis en belt de politie. Agenten nemen de gevonden waar mee naar het politiebureau. Zij kijken of zij de aangetroffen spullen aan aangiften van inbraken kunnen koppelen. Daarbij blijkt dat sommige sieraden afkomstig zijn van in Midden Nederland gepleegde diefstallen door middel van babbeltrucs. Echter konden de rechtmatige eigenaren tot heden niet gevonden worden via het centrale registratiesysteem, bij dezen een oproep aan de lezer;

Wie herkent de getoonde spullen als zijn eigendom?

Sieradenkistje 2: Bordeauxrood met bloemversiering. Foto: Aangeleverd

Wie weet wie mogelijk de eigenaar van de getoonde spullen is?

Bij herkenning of als u weet wie de eigenaar is kunt u contact opnemen met de politie, telefoonnummer 0900-8844.

[KADER]

Volgens de NOS website is het aantal inbraken in 2015 in Heiloo fors gestegen. Ten opzichte van 2014 is de stijging maar liefst 47 procent.

Landelijk gezien wordt juist steeds minder vaak ingebroken. Vorig jaar daalde het aantal woninginbraken met 9 procent, blijkt uit cijfers van het CBS. Wel zijn er grote verschillen tussen gemeenten.

In één op de drie gemeenten werd vaker ingebroken dan in 2014. Volgens het CBS laat dat zien dat lokale omstandigheden een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van het aantal inbraken.

De inbrekers worden maar zelden gepakt. Bij iets meer dan 7 procent van alle inbraken pakt de politie nog in hetzelfde jaar een verdachte op.

Tien vragen Selma Krap

Foto: Aangeleverd

Ik ben Selma Krap, getrouwd met Michel Krap en sinds 6 jaar woonachtig in Heiloo.

Sinds november 2008 werk ik met heel veel plezier voor Forte Kinderopvang op BSO Slimpad en 2 jaar geleden ben ik gestart op KDV de Vogeltuin.

1 Ik ben opgegroeid in Moordrecht, een klein plaatsje in Zuid- Holland. In 2008 ben ik met mijn man naar Bergen verhuisd en een jaar later kochten wij ons huis in Ypestein, waar we met veel plezier wonen.

2

Ik kook en bak erg graag, geheel plantaardig, biologisch en suikervrij. Dit zou ik nog meer uit willen breiden. Ooit wil ik in mijn eigen, kleine restaurantje mooie, pure gerechten maken.

Reizen is ook een grote hobby, samen met mijn man wil ik de hele wereld verkennen. Van deze hobby zou ik ook wel mijn beroep willen maken!

3

Ik ontmoet veel bijzondere mensen, iedereen met zijn of haar eigen verhaal. 1 persoon had ik heel graag ontmoet, de moeder van mijn moeder. Helaas heb ik haar nooit gekend, ik had graag van haar gehoord hoe het was om moeder te zijn van zo'n groot gezin met 16 kinderen!

4

Mijn zus en ik speelden erg veel buiten. Als wij naar huis moesten komen dan blies mijn vader op zijn trompet!

5

Heiloo is een prachtig, groen dorp. Ik wandel en fiets graag met mijn hondje, iedere dag zeker een uur. Het Heilooërbos is favoriet.

Tijdens de warmere maanden heeft onze biologische groenteclub Heiloogisch uitgifte bij Jack Zoon tuincreatie aan de Kapellaan, een echt paradijsje! Vol in de natuur bezig zijn met verse producten, samen met andere enthousiaste mensen.

6

Je mag me wakker maken als onze backpacks klaar staan met 2 tickets. Onze verre reizen combineren we graag met "goede doelen". Zo hebben we in Costa Rica geholpen in een verzorgingshuis, in Zuid- Afrika hebben we tassen vol spullen naar een weeshuis gebracht en in Sumatra zijn we naar een kindertehuis geweest met veel spullen en hebben we rubberbomen gekocht voor een constante bron van inkomsten. Deze ervaringen maken mij rijk als mens!

7

Tijdens een etentje kreeg ik informatie over de bio-industrie en de toegevoegde e-nummers in ons voedsel. Dat heeft er toe geleid dat ik vrijwel direct plantaardig ben gaan leven. Een hele omschakeling, maar een levensstijl die zeer goed bij mij past.

8

Ik heb 1,5 jaar in Spanje gewoond, als au-pair . Ik heb mijn man daar ontmoet, het was een zeer bijzondere tijd.

9

Ik zou in gesprek gaan met de scholen in Heiloo om af te spreken dat kinderen geen pakjes drinken en koeken mee naar school nemen, maar gezonde tussendoortjes waar ze goede energie van krijgen.

10

Mijn duurzame tip is: Bewaar glazen potten, stop daar je restanten eten in en zet dat in de vriezer. Dit doe ik ook met rijpe bananen, erg handig voor het bakken van muffins en pannenkoeken.

En stap over de drempel heen en koop 2e hands kleding! Duurzaam en goedkoop!

Nog een tip: wordt vrijwilliger voor een doel waar je achter staat, het geeft je zo'n goed gevoel! 1 of 2 uurtjes per week kan je al een ander mens laten voelen.

Vraag voor Annemiek Bosch;

Je bent moeder van 3 prachtige kinderen en je werkt lange dagen in jullie assurantiekantoor.

Waar haal jij je ontspanning uit?

Bedrijf Belicht: People & Beauty

Foto: Natalie Bottemanne

UP Editie: 23-3-2016

Bedrijf Belicht

Tekst en foto: Natalie Bottemanne

Bijschrift foto: V.l.n.r.: Yvonne, Cheyenne, Daniëlle, Judith en Malon

People & Beauty,

Stationsweg 2, Heiloo

Telefoon: 072-5330504, WhatsApp: 06-23202019

E-mail: info@peopleenbeauty.nl

Internet: www.peopleenbeauty.nl

www.facebook.com/peopleenbeauty

Openingstijden:

woensdag t/m zaterdag 9.00 – 17.00 uur

woensdagavond en donderdagavond 17.00 – 21.00 uur

People & Beauty is voor velen inmiddels een bekend adres. Reeds zes jaar vindt u de kapsalon en schoonheidssalon onder één dak, op een fijne locatie, op de hoek van de Stationsweg en de Kennemerstraatweg. Met de komst van nieuwe eigenaren Gerard van den Akker en Hilda Weening heeft de zaak een lichtere, frisse en professionelere uitstraling gekregen. Het vertrouwde, gezellige team van haarstylisten en schoonheidsspecialisten, met Yvonne als bedrijfsleidster, blijft hetzelfde.

Wie niet eerder een bezoek aan deze salon heeft gebracht, zal verrast zijn door de ruimte die achter de gevel schuil gaat. Achter het kappersgedeelte zijn maar liefst drie behandelruimtes voor schoonheidsbehandelingen en massage. Voor wie even wil ontsnappen aan de drukte van de dag, echt even tijd voor zichzelf wil maken of aan verbetering van de huid wil werken, kan voor een enkele behandeling of voor een combinatie van behandelingen terecht. De combinatie van kapper en visagie is ook ideaal voor wie een feestje heeft of gaat trouwen.

Hoogwaardige producten

People & Beauty staat garant voor deskundige haar-, gezichts- en lichaamsbehandelingen met hoogwaardige natuurzuivere producten, de nieuwste technieken en moderne apparatuur. Merken waar de schoonheidssalon mee werkt zijn Klapp cosmetics, Bergman beautycare en Neoderma. Voor make-up worden producten van Lookx gebruikt. De kapsalon werkt met Eva Professional en Farouk.

Nieuwe uitstraling

Met de komst van de nieuwe eigenaren is er een nieuwe, lichte huisstijl geïntroduceerd. Dat ziet u terug in het logo en het drukwerk, waaronder de visite- en klantenkaartjes. Het interieur van de salon is lichter geworden en ook de website is geheel vernieuwd. Daar vindt u alle informatie over de verschillende behandelingen en prijzen. Ook het maken van een afspraak kan via de site of met WhatsApp.

Schoonheidssalon

In de salon kunt u heerlijk ontspannen. U wordt geholpen door schoonheidsspecialiste Yvonne of door schoonheidsspecialistes en pedicure Cheyenne en Daniëlle. Er zijn verschillende gezichtsbehandelingen. Voor de behandeling van pigmentvlekken, vale en doffe huid, littekens en acne is er Microdermabrasie. Tevens kunt u terecht voor manicure, massage, ontharen, de 24 karaat golden treatment, Pressotherapie en lymfedrainage (ERIC). Het laatste zorgt er door middel van warmte en luchtdruk voor dat uw lichaam zichtbaar mooier, strakker en slanker wordt.

Kapsalon

Haarstylistes Judith en Malon zijn de gezichten van de kapsalon. Naast knippen, föhnen, stylen en verven kunt u nu ook terecht voor hairextensions.

Acties

Bij elk bezoek spaart u voor korting op producten. Nieuw bij People & Beauty is de 'Vriendinnenbon'. Na uw bezoek aan de beautysalon ontvangt u deze bon om door te geven aan iemand die nog geen klant is. Uw vriend of vriendin ontvangt daarmee 50% korting op een schoonheidsbehandeling en zelf krijgt u 10% korting op een product naar keuze.

Op de Facebook pagina ziet u geregeld nog meer leuke kortingsacties voorbij komen.

Vrijblijvend kennis maken.

Wilt u de salon eens van binnen zien of vrijblijvend informeren naar de mogelijke behandelingen of de nieuwste haartrends, kom dan gerust langs om de gezellige en professionele sfeer te ervaren.

Kolom Bibliotheek Heiloo

Peutervoorstellingen AaiPet in Bibliotheek Heiloo

24 april, 11.00 en 14.30 uur

'AaiPet' is een komische peutervoorstelling, zonder praatjes, met veel muziek en magie.

Na afloop van beide voorstellingen verzorgen de acteurs een educatief programma.

Kinderjury

Heb je je nog niet ingeschreven voor de Kinderjury? Dan kan nog steeds! Voor alle kinderen van groep 3 t/m 8. Je leest de mooiste nieuwe boeken en stemt op je favoriet. Haal je deelnamekaart op in de bibliotheek!

Peuterochtend

25 maart, 10.30 uur

Peuters en (groot)-ouders ontmoeten elkaar. Deze keer staat het boek 'Kleine Muis zoekt een huis' centraal.

Speelgoedparcours

26 maart, 10.00-14.00 uur

U kunt deze zaterdag met uw (klein-)kind allerlei speelgoed van de Speelotheek uitproberen.

Lezing tweetalig opvoeden

29 maart, 20.00 uur

Tijdens deze lezing gaat Fernanda Martino in op de soorten tweetaligheid, de doelen van een tweetalige opvoeding. Opgave vooraf.

Baby-uurtje

12 april, 10.30 uur

Tijdens dit uurtje, bedoeld voor baby's met hun vader en/of moeder, komt Cathelijne Zevenbergen (www.sterkingebaar.nl) vertellen over babygebaren.

Cursus Klik&Tik. De Basis

Leer omgaan met de computer en zet je eerste stappen op internet!

24 maart, 10.30 uur (5 wekelijkse bijeenkomsten). Opgave vooraf.

Digisterker: Werken met de digitale overheid

1 – 29 april, vrijdag 14.00 – 16.00 uur

5 april – 3 mei, dinsdag 14.00 – 16.00 uur

Weet u nog niet goed hoe u gebruik kunt maken van de digitale overheid of maakt u zich zorgen over de veiligheid van uw persoonlijke gegevens? Volg dan de cursus 'Digisterker'. Cursus van 4 dagdelen. Opgave vooraf.

Wegwijs in de bibliotheek

30 maart, 10.30 uur

Een blik achter de schermen van de bibliotheek en uitleg van het gebruik van de catalogus en de apparatuur. Opgave vooraf.

E-books lenen en lezen

5 april, 10.30 uur: workshop voor e-reader

12 april, 10.30 uur: workshop voor tablet

Opgave vooraf.

Verkoop afgeschreven materialen

1 april, 15.00-18.00 uur
2 april, 10.00-14.00 uur

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie en opgave voor activiteiten:

www.bibliotheekheiloo.nl / 072 – 5330670 of bij de servicebalie

Steun de bibliotheek

Word vriend!

Volg ons ook op Facebook en Twitter!

Theaterbende in Café La Vie

Foto: Stip Fotografie.

De vierde productie van de jongerengroep van Theaterbende wordt een verhaal met een rauw randje, de grap en grol maken plaats voor ontroerend samenspel, leuke momenten in een realistisch decor. De spelers overtreffen zichzelf dit jaar door naar de kwetsbaarheid te zoeken, in zichzelf en in de ander.

We wanen ons in een volksbuurt, ergens in Amsterdam. Café La Vie is een plek waar alles samenkomt, een smeltkroes van allerlei mensen die op zoek zijn naar...ja, naar wat? De schrijver, bijna onzichtbaar, vat het samen: "Er borrelt iets, iets sterks, iets zwarts. Het aroma van een stadse achterbuurt. Een bitterzoete huismelange van alle soorten lagen van de bevolking. Een eenzame man wordt verrast door een meisje op zijn computerscherm en begint de twijfelen aan de echtheid van zijn bestaan. Er staat iets op stapel en het kan nooit goed aflopen!"

De serieuze, mooie dialogen worden afgewisseld met prachtige dans en zang en natuurlijk ook grappige momenten en hilarische figuren die het café een bezoek brengen.

Kortom: een voorstelling met een lach en een traan! Kom ook een kopje koffie drinken in Café La Vie!! De productie is geschikt voor 8 jaar en ouder.

Datum voorstellingen: 9 april om 15.15 uur en 20.15 uur en op 10 april om 14.15 uur .Locatie: Theater "De Beun" in Heiloo.

Meer informatie: www.theaterbende-heiloo.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar via de webshop (www.theaterbende-webshop.nl), Theater De Beun en Boekhandel De Schrijverij (Heiloo).

Stabat Mater van Pergolesi in Cultuurkoepel

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op Goede Vrijdag 25 maart zal heel toepasselijk het Stabat Mater van Pergolesi klinken, in de prachtige bewerking door het Berlage Saxophone Quartet, met sopraan Sabine Wüthrich en mezzo-sopraan Pauline Vis. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Het kwartet ontving in 2015 de belangrijkste Nederlandse muziekprijs: de Kersjesprijs, vanwege hun uitzonderlijke muzikale kwaliteiten en hun bijzondere bijdrage aan de Nederlandse kamermuziek. De Kersjesprijs werd eerder gewonnen door onder anderen het Storioni Trio, Calefax, het Ruysdael Kwartet en het Van Baerle Trio.

De vier musici - Lars Niederstrasser sopraansaxofoon, Peter Vigh altsaxofoon, Kirstin Niederstrasser tenorsaxofoon en Eva van Grinsven baritonsaxofoon - hebben zich sinds 2008 ontwikkeld tot een ensemble van het allerhoogste niveau. Ze waren te horen in grote concertzalen overal in Europa en maakten talrijke cd's.

Behalve het Stabat Mater van Pergolesi speelt het kwartet werk van Dvorak (een selectie uit 'Cypressen') en Moussorgsky (een selectie uit zijn piano-miniaturen).

Kaarten aan de zaal en via riet@cultuurkoepelheiloo.nl of 06- 38149037 (tijdens kantooruren).

www.cultuurkoepelheiloo.nl

Ingezonden: Beroofd van mijn broodwinning

Tijdens de uitvoering van mijn werkzaamheden als postbode, is mijn fiets met post en al gestolen in Heiloo aan de Heerenweg.

Dit is een ode aan mijn stalen ros. Een elegante damesfiets die ook nog eens stevig was. Ik had haar slechts enkele maanden geleden aangeschaft. Tweedehands degelijkheid van Hollandse komaf: een Gazelle Impala.

Mijn vrouw was de aanzet geweest, toen ze zag hoe mijn huidige barrel, zuchtte en steunde en steeds meer begon te lijken op een hoestbui op wielen. Het achterspatbord overleefde slechts in wankel evenwicht gedragen dankzij dikke post elastieken. Spaken braken steeds vaker af, achterwiel was vervangen en nu hoor ik u denken: dat vergoedt je baas toch?

Neen. Als postbezorger krijg je een vergoeding voor de onkosten aan je fiets, van 17,50 euro per 3 maanden. 70 euro op jaarbasis. Koop daar maar eens een redelijke fiets voor.

En de dief? Die jatte de fiets met post en al. Ik dacht nog heel naïef: 'Waarom heeft hij nou de post niet achtergelaten?' Want dat vond ik het allerergste. Dat mensen verstoken zouden blijven van hun tv-gidsen en hun post.

Maar ik begon te denken als de dief: Eerst als een haas er vandoor met de buit en die tassen donder je gewoon ergens verderop weg. En aldus geschiedde. Gedumpte post opgehaald op de Schuine Hondsbosschelaan. Uiteraard met mijn krot en met de moed der wanhoop de weg naar de brievenbussen weer gevonden.

Misschien heeft die ordinaire, brutale dief wel 100 euro gescoord voor de Gazelle?

En ik? Ik fiets op een doorgezakt zadel dapper door en ik vraag mij af, wie zich nu sierlijk en zoevend vooruit beweegt op mijn gejatte Impala, die maar zo kort in mijn bezit is geweest.

Adieu Gazelle.

Postbode Herman

Mindfulness. Iets voor jou?

Foto: Aangeleverd

Je kent het wel, het gevoel van diepe innerlijke rust, volledige tevredenheid met wat er is en het zalige, ruime gevoel van even niets te moeten. Meestal ontstaan in een vakantie, aan de oever van een stromend beekje. Of wanneer je een wandeling maakt in de natuur. Een gevoel waarbij je het verlangen kent om dat vooral vast te blijven houden, mee te nemen in je dagelijks bestaan. En waarvan je na korte tijd moet constateren dat je er vanaf bent geraakt. Die diepe rust, het gevoel van ruimte en vrijheid, zit in jou.

Mindfulness training helpt, wetenschappelijk bewezen, om in dat gevoel te komen en te blijven!
Yme Bosgra geeft vanaf 29 maart weer een aantal trainingen. Eerdere deelnemers waarderen de training met een 8,9! Dinsdag (Heiloo) en donderdag (Egmond a/d Hoef) middag en avond. Kosten € 225,-

Voor informatie en opgeven: 06-20488126 of ymebosgra@hotmail.com.

Ingezonden brief

In een woonwijk, dagelijks hout stoken in een houtkachel. Uit de schoorsteen komt zwarte rook die neerslaat als roet op de auto's en kozijnen van de huizen. Bij mist of gebrek aan wind blijven rookgassen om het huis heen hangen. Bij onvolledige verbranding van hout komen kankerverwekkende en andere stoffen vrij die de gezondheid kunnen schaden. Ventileren van de omliggende huizen is niet meer mogelijk vanwege de stank. Ramen en rooster blijven dicht.

Moeten wij dit als omwonenden tolereren? Er is helaas nog geen wet en regelgeving voor. Wees zuinig op het milieu het is een collectief goed. En op de gezondheid van anderen! Mensen gebruik je "gezonde verstand".


Y. Visser

VVD Heiloo luistert graag

Twee keer per maand, op donderdagavond, houdt de VVD haar fractievergadering in het gemeentehuis van Heiloo. Daarin bespreken wij onder meer de zaken die op dat moment op de agenda staan voor de commissievergaderingen en de raadsvergadering maar ook allerlei andere zaken die ons dorp bezighouden. Mocht u tegen zaken aanlopen die u persoonlijk of uw wijk treffen dan kunt u daarvoor altijd bij ons terecht. Stuurt u een mail naar: ellenvvd@hotmail.com, dan wordt er met u een afspraak gemaakt en luisteren wij graag naar u.

Nieuwe ontmoetingszaal in het WBC: de Rabo Refter

V.l.n.r. Nico Adrichem, Ed Bausch en Erik Minnema. Foto: Natalie Bottemanne

HEILOO - De refterzaal in het Willibrordus Business Center (WBC), van oorsprong de eetzaal en ontspanningsruimte van de broeders, is vrijdag in gebruik genomen als nieuwe ontmoetings- en vergaderruimte voor ondernemers. Het Netwerk voor Vrouwelijke Ondernemers van de Rabobank maakte als eerste gebruik van de Rabo Refter.

Het WBC huisvest ruim honderd ondernemers die elkaar vanaf nu in de Rabo Refter kunnen ontmoeten om onderlinge samenwerking en nieuwe initiatieven te bevorderen.

Nico Adrichem, rentmeester van Landgoed Willibrordus, signaleerde de behoefte van de ondernemers en wees de refterzaal aan als locatie. Hij zocht contact met Erik Minnema, directeur bedrijven van Rabobank Noord-Kennemerland, om mee te denken over de invulling. Ed Bausch, beheerder van de Cultuurkoepel Heiloo en de overige bijzondere ruimtes van het WBC, is vanaf nu tevens aanspreekpunt voor diegene die gebruik wil maken van de nieuwe Rabo Refter.

De zaal onderging een restyling door 'Huisvanbinnen' en vormt met een capaciteit van zo'n vijftig zitplaatsen een mooie multifunctionele ruimte. Rabobank benadrukt het unieke van het WBC, met uiteenlopende bedrijven en vindt het van belang dat ondernemers elkaar onderling versterken. Erik Minnema: "We hopen ondernemers in Heiloo hiermee nog meer op de kaart te zetten en denken met deze ruimte een aanzet te kunnen geven tot creativiteit en het ontplooien van nieuwe ideeën."

De ondernemers die in het WBC gehuisvest zijn, kunnen de zaal tevens reserveren voor ontvangst en presentaties voor hun klanten. Naast de zaal komt een flexplek waar Rabobank medewerkers regelmatig aanwezig zullen zijn om direct in contact te komen met ondernemers.

Het WBC beschikt inmiddels, naast De Cultuurkoepel, over vijf (te huren) zalen: de kleine kapel, Rabo Refter, de Freud zaal, Rode zaal en Pearl-zaal. Wilt u, als ondernemer in de regio, gebruik maken van een van deze ruimtes, dan kunt u contact opnemen met Ed Bausch via info@kunstgetij.nl.

Tekst en foto: Natalie Bottemanne

Fotoproject en Verhalenfestival 2016 bij Stichting de Buitenkans

HEILOO - Ook dit jaar kan iedereen weer zijn creativiteit uitleven bij het Fotoproject en het Verhalenfestival, georganiseerd door Stichting de Buitenkans en GGZ-NHN.

Het doel is om een brug te slaan tussen burgers met en zonder psychiatrische problematiek. Het thema is dit keer "NATUUR-lijk inspirerend". Het thema heeft te maken met onze relatie en individuele verhouding tot de natuur in vele varianten.

Dichtbij de natuur, de kracht van stilte, groene omgeving, groei en bloei, vitaliteit, energie, puur natuur, duurzaamheid, een schoon milieu en ga zo maar door ….. U kunt maximaal vijf foto's insturen, met bij elke foto een korte toelichting (eventueel in dichtvorm) van maximaal 250 woorden. De jury, bestaande uit cliënten en vakfotografen, kiest de beste vijftien inzendingen uit. De foto's van de winnaars worden afgedrukt op groot formaat banners en geëxposeerd op landgoed Willibrordus en bovendien op een groot scherm geprojecteerd in galerie de Buitenkans.

Ook het Verhalenfestival staat in het teken van "NATUUR-lijk inspirerend". Iedereen kan een verhaal (van ongeveer 500 woorden) of een gedicht, fantasie of realiteit of een mengvorm van beide, insturen. En ook voor dit onderdeel selecteert een jury de drie beste inzendingen. De winnaars ontvangen een (boeken)bon en het winnende verhaal wordt gepubliceerd in de Uitkijkpost.

Iedereen kan deelnemen: GGZ-cliënten worden met name uitgenodigd om mee te doen. Op verzoek is deskundig advies beschikbaar bij het fotograferen en/of het schrijven. Foto's en/of verhalen kunnen tot 24 mei 2016 worden gestuurd naar buitenkansfotoproject@gmail.com. Meer informatie en de spelregels vindt u op http://www.de-buitenkans.org.

Falkland speelt: De Richel van Ton Davids

Dronkenlap redt tuinkabouter van verdrinkingsdood! Foto: Edo Postma

Heiloo. Men neme: een daklozenkrant, een tuinkabouter, een pot pindakaas en een soapserie. Vreemde ingrediënten? Zeker. Maar niet in combinatie met een verlopen acteur, een dronkenlap en een prostituee op haar retour. Om nog maar niet te spreken over een verknipte middelbare dame en een (ex?)-junk! Alles bij elkaar vormen zij de veelkleurige en relatief gelukkige bevolking van daklozenopvang Pension De Richel. Totdat de opdringerige buurvrouw zich ermee gaat bemoeien. Zij wil het tehuis met al haar overlast voor de omgeving weg hebben. Maar de bewoners zijn niet voor één gat te vangen, zij verzinnen een list. Dit actuele stuk met heel veel humor bezorgt u ongetwijfeld een paar heerlijke uurtjes ontspanning. Met natuurlijk ook wat ruimte voor diepgang. Mis het niet!

De voorstellingen zijn op zaterdag 2 april (20.15 uur) en zondag 3 april (14.00 uur) in Theater De Beun in Heiloo. Entree: 10 euro. Kaartverkoop: bij Theater De Beun, Boekhandel de Schrijverij (Stationscentrum en Het Hoekstuk) en Boekhandel Bruna ('t Loo) in Heiloo. Kaarten zijn tevens vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling te verkrijgen aan de kassa van Theater De Beun. Reserveringen en informatie: www.falklandtoneel.nl of bij Irene Schols (072 - 533 2163). Kijk voor meer informatie op onze website.

Netwerkbijkomst vrouwelijke ondernemers in nieuwe Rabo Refter

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Ruim 40 ondernemers bezochten afgelopen vrijdag de netwerkbijeenkomst in de nieuwe Rabo Refter zaal in het Willibrordus Business Centrum. De zaal werd daarmee geopend en in gebruik genomen.

Rabobank Noord-Kennemerland organiseert het Rabobanknetwerk voor vrouwelijke ondernemers al acht jaar met het doel om verbindingen tussen ondernemers te stimuleren. De Rabo Refter is daar als ontmoetingsplek uitstekend geschikt voor. Ook wordt er tijdens dit netwerk podium gegeven aan ondernemers die hun bedrijf op de kaart willen zetten. "Waardevol, leerzaam, gezellig en goed verzorgd" aldus Nelleke Schuurman. Nelleke is werkzaam bij Taleninstituut Brederode. Zij was één van de spreeksters met een inspirerend verhaal over cultuurverschillen.

Annemarie Spaans was de andere spreekster. Zij is mede-eigenaar van Route XL , dat zij samen met haar man leidt vanuit hun bedrijfsruimte in het Willibrordus Business Centrum. Zij had een boeiend verhaal over het onderscheidende concept van Route XL: met de optimale route langs meerdere bestemmingen besparen ondernemers veel tijd én geld.

De middag werd afgesloten met een discussie over de meerwaarde van netwerken. Hoe zorg je er voor dat dit leuk en tegelijk nuttig is. Het bleek het perfecte onderwerp om tijdens de afsluitende borrel op door te praten.

Natte voetjes: durf jij voor Dolfinn?!

HEILOO - Slippen en sliden, bouncen en vallen... Dolfinn brengt de Amerikaanse Wipe-Out naar Heiloo! Durf jij samen met je team de strijd aan te gaan? Op 23 april 2016 kun jij met je team over het parcours van de allereerste wipe outbaan in Heiloo racen. Het diepe bad in het welbekende zwembad wordt omgetoverd tot een waar glij-, stuiter- en jumpparadijs. Daarna moet je met je team ook nog een keiharde stormbaan overwinnen. Een middag voor alleen échte helden.

Worden jullie de éérste Wipe-Out koningen of -koninginnen van Heiloo? 23 april is the day!

Je kunt je nu inschrijven via http://www.dolfinn.nl/natte-voetjes/algemene-informatie

Minimumleeftijd 12 jaar; deelname €2,50 p.p., inschrijven per team van 4 personen, betaling 23 april bij Het Baafje.

Nominaties: 'De Maestro van Heiloo'

Kandidaat Maestro Anneke Loman dirigeert. Foto: E. Dulmers

In de aanloop op het Voorjaarsconcert van Eensgezindheid met het thema "Heiloo Got Talent" op zaterdag 9 april organiseerde Eensgezindheid een dirigentenwedstrijd voor acht geselecteerde kandidaten die in de eerste ronde streden voor "De Maestro van Heiloo". Lente Blok (16 jr), Anneke Loman (50 jr), George Langedijk (69 jr), Roos Koeman (70 jr), Frans Verbeek (20 jr), Jeanette Zuidema (55 jr), Frits Hogerheijde (69 jr) en Maaike de Wijs (30 jr) kregen na een uitgebreide workshop de gelegenheid om voor het eerst van hun leven een orkest te dirigeren. Na afloop werden Frits Hogerheijde, Anneke Loman en Maaike de Wijs genomineerd om tijdens het voorjaarsconcert het ingestudeerde muziekstuk uit te mogen voeren met het grootorkest. Pas tijdens het voorjaarsconcert zal bekend worden gemaakt wie "De Gouden Dirigeerstok" in ontvangst mag nemen.

Fietsevenementen vanuit Castricum

CASTRICUM - Vanaf dinsdag 5 april tot en met half oktober 2016 worden speciale fietstochten georganiseerd waar geïnteresseerden gratis aan deel kunnen nemen. Er zijn verschillende fietstochten die wekelijks afwisselend worden gereden.

Voor een ieder die houdt van een uitdaging zijn er de fietstochten van 25 tot en met 30 kilometer. In het bijzonder voor E-bikers kan deze tocht een gezellige uitdaging zijn. Via contactpersoon Hans van Houten, te bereiken op telefoonnummer 0251-651785, kunt u meer informatie opvragen. Een rustigere fietstocht (met ook een lager tempo) is die van 20 tot 25 kilometer. De contactpersoon hiervoor is Ben Brussel, te bereiken via 0251-650219.

Op de fietsdagen start de fietstocht om 10.00 uur vanaf het NS-station te Castricum. Om circa 13.00 uur is men weer terug.

Voor de gratis deelname is alleen het bezit van of de aankoop van een duinkaart noodzakelijk. Ook consumpties in het restaurant, waar onderweg wordt gepauzeerd, zijn voor eigen rekening.

Vroege Akerpop herleeft in Storey Club

AKERSLOOT – Op zondagmiddag 24 april presenteert de Historische Vereniging Oud-Akersloot het eerder die week te verschijnen jaarboek 2016 in de Storey Club. In het boek wordt het eerste deel van de Akerpop geschiedenis uitgebreid belicht.

Dat het dorpje aan het Alkmaardermeer een rijke popgeschiedenis heeft is algemeen bekend, maar dat er sinds de jaren '60 meer dan 40 aan Akersloot gelieerde bands hebben bestaan is ronduit verrassend. Daarom is door de redactie van "de Groene Valck", het jaarboek van de Historische Vereniging Oud-Akersloot, aan dorp- én muziekkenner Peter Velzeboer gevraagd of hij eens wilde onderzoeken welke muzikanten en bands er in of vanuit Akersloot popmuziek hebben gemaakt. Peter wist op het jaarlijkse walk in-evenement een aantal muzikanten te strikken om met hen de volledige Akerpopgeschiedenis in beeld te brengen.

Op zondagmiddag 24 april is het moment daar. Het jaarboek wordt op het podium van de Storey Club gepresenteerd aan een groot aantal van de in dit eerste deel beschreven bands en muzikanten. Blues-diva Tineke Schoemaker, de zangeres van Barrelhouse, zal dan samen met De Tophitters een paar nummers spelen. Ook het Alpha Trio, Jan Verduin van De Troubadours, Henk Kerssens, en een paar bandleden van Switch hebben beloofd om muziek te komen maken. The Magic Strings verzorgt de rest van de middag de muzikale omlijsting.

Iedereen is vanaf 15.00 uur welkom in de Storey Club (vrije entree). De boekpresentatie staat rond 16.00 uur gepland.

Corneliuskerk in de bloemen

LIMMEN - Donderdag 17 maart werd in café/bar De Lantaarn de jaarlijkse informatie- en filmavond van de Limmer Bloemendagen (30 april t/m 5 mei) gehouden. Naast de gebruikelijke onderwerpen lag de focus dit jaar vooral op de hulp die de Stichting Bloemendagen Limmen aan nieuwe prikploegen en geïnteresseerden kan bieden. Het bestuur nodigt ook geïnteresseerden van buiten Limmen op zich te melden bij de Stichting. Zij kunnen als gastprikker bij een van de bestaande prikpoegen aanschuiven om zelf te ervaren hoe gezellig het is samen een kunstwerk van bloemen te maken.

Er was veel belangstelling voor de presentatie waarbij Arjan Kaandorp een enthousiast betoog hield: van ontwerp tot jurering en van bloemen tot beunen kwam alles aan de orde. Ook was er aandacht voor de workshop 'mozaïek bouwen', die in april voor 'nieuwelingen' en bestaande ploegen wordt georganiseerd. Deze workshop wordt waarschijnlijk in de accommodatie van jongerencentrum Conquista gehouden.

In de pauze werd een prachtige film vertoond van Nick Groot over de Bloemendagen van 2015. Oud-voorzitter Cees van den Berg kondigde hierna aan dat hij via een speciale stichting een historische film over de Bloemendagen gaat maken. Jeroen Drenth maakte bekend welk grootse en uitdagende object in de bloemen gezet zal worden: de Corneliuskerk! Voor het aangaan van deze unieke uitdaging kunnen gegadigden zich aanmelden via info@bloemendagenlimmen.nl.

Politie zoekt getuigen straatroof Puikman in Castricum

CASTRICUM – De politie zoekt getuigen van een straatroof die vrijdagavond werd gepleegd op de Puikman in Castricum. Een 17-jarige jongen uit Heiloo en een 15-jarige jongen werden door onbekenden beroofd.

Omstreeks 23.30 uur liepen de slachtoffers ter hoogte van het voetbalterrein en het Huis van Hilde toen er twee mannen aan kwamen lopen. De mannen waren donker gekleed en droegen gezichtsbedekking. De slachtoffers werden bedreigd met wapens en moesten hun spullen afgeven. De daders gingen er vandoor met een mobiele telefoon en de jassen van de slachtoffers. Niemand raakte gewond.

De politie verzoekt eventuele getuigen van de straatroof om zich te melden via 0900-8844.

Bron: Omroep Castricum

Onderscheidingen voor brandweerlieden

Foto: Frank Bruggeling, Brandweer Castricum

CASTRICUM - Tijdens de jaarvergadering van de brandweerpost Castricum op dinsdag 15 maart ontvingen de heren A.N.G.M. (Arnold) Res en J.P. (Jan) Theissling van post Castricum uit handen van burgemeester Toon Mans een koninklijke onderscheiding: Lid in de orde van Oranje Nassau. Zij kregen de onderscheiding vanwege hun 20-jarig dienstverband bij de brandweer.

Daarnaast reikte Petra Abma, teammanager Brandweerzorg Zuid-West, insignes uit aan een groep jubilarissen vanwege hun langdurige dienst. Deze werden uitgereikt aan:

·         De heer M. (Max) Kronenberg, 12,5 jaar in dienst

·         De heer A.J.M. (André) Schermer, 12,5 jaar in dienst

·         De heer J. (John) Koopman, 12,5 jaar in dienst

Eten uit de natuur op Camping Geversduin

Foto: Aangeleverd

Kom op Tweede Paasdag naar Camping Geversduin! Er worden geen eieren gezocht. We gaan om 11.00 uur samen op pad om lekkere planten te zoeken. In de natuur is er van alles wat je kan eten. Er is meer eetbaars in de natuur dan je denkt!

We wassen de planten onderweg zodat we meteen kunnen proeven. Vlierbloesem, duizendblad, watermunt, madeliefjes en meer: natuur is nog nooit zo lekker geweest!

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij de receptie van Camping Geversduin, de kosten zijn € 3,- p.p.

Paaseieren zoeken bij 't Dierenduintje

Foto: Aangeleverd

Op eerste en tweede paasdag zijn kinderen en hun (groot) ouders van harte welkom bij kinderboerderij 't Dierenduintje om paaseitjes te komen zoeken. Vanaf 11.00 tot 15.00 uur kunnen de kinderen op het terrein en tussen de dieren vijf paaseieren per persoon zoeken. Als zij de gevonden eitjes inleveren bij de paashaas krijgen zij een lekkere paaslekkernij, mede dankzij sponsering van Albert Heyn Castricum.

Greet Verkleed was zo attent om het paaspak te sponseren, zodat er beide paasdagen een paashaas aanwezig is, die graag op de foto gaat met de kinderen! Entree is gratis. Het dierenduintje is gelegen nabij station Castricum, op de Duinenboschweg 1A in Castricum.

HZV C1-kampioen van de Topklasse

De kampioenen van HZV C1. Foto: Wout Jager

HEILOO - Vrijdagavond 18 maart is zaalvoetbalvereniging HZV C1-kampioen geworden van de topklasse, de hoogste zaalvoetbalcompetitie van Noord-Holland.

HZV reisde als koploper af naar Heerhugowaard, waar in een directe confrontatie met Marlène C1 beslist zou worden wie zich kampioen mocht noemen. Beide teams maakten kans op de titel, en dat was ook terug te zien in de felle wedstrijd. Marlène begon scherp en kwam op 1-0 voorsprong, maar door twee wat gelukkige doelpunten ging HZV met 2-1 de rust in.

In de tweede helft speelde HZV zeer sterk en bouwde de voorsprong uit naar 4-1. Marlène ging daarna alles of niets spelen door een veldspeler voor de keeper te wisselen. HZV was verrast en Marlène kwam terug tot 4-2. Gelukkig kon HZV 5-2 maken na een onderschepping, waarna Marlène nog 5-3 maakte. Toen was de winst en het kampioenschap binnen.

Moe maar voldaan werden de bloemen en de Teddemans beker van het meegereisde HZV-bestuur in ontvangst genomen. HZV C1 kan zich nu opmaken voor de play-offs. Ze gaan hun best doen om hun prestatie van twee jaar geleden te evenaren, toen ze na het winnen van de play-offs op het NK zaalvoetbal Nederlands kampioen werden.

Droom Dennis komt uit

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Na jarenlang trainen en voorbereiden was het vandaag zover: de blinde en autistische Dennis Hof (42) uit Heiloo liep in Amerika de halve marathon van New York, en hij liep hem helemaal uit. "Die ontlading, ik was helemaal een beetje emotioneel."

In Nederland was Dennis de laatste zeven maanden volop aan het trainen voor deze halve marathon (21,1 kilometer). Dennis wordt tijdens het rennen begeleid door Patrick en Jake, die hem met een touwtje 'sturen'. "Ik wil ze van harte bedanken, echt super fantastisch gedaan", reageert Dennis op onze radio vlak na zijn topprestatie.

Rond 13.30 uur Nederlandse tijd ging Dennis van start. Hij beleefde de marathon als een achtbaan. "Iedereen moedigt je aan, de muziek en alles. Dat is wel heel anders dan in Nederland." De ontlading was dan ook groot toen hij over de finish kwam. "Ik was helemaal een beetje emotioneel."

Begeleiders Patrick en Jake zijn vanzelfsprekend apetrots op Dennis. "Een ongelofelijke prestatie! Het is fantastisch, we zijn met Amerikaans enthousiasme aangemoedigd", vertelt Jake.

Bron: RTV-NH

Foresters onder 10 in stijl op teamfoto

Boven; v.l.n.r. Pascal Metselaar, Stan van der Laan, Jeen Haanstra, coach Milo Blei, Tygo Haanstra, Abel Haakman Beneden; v.l.n.r. Mats Bolten, Barry Tervoort, Tim Bakker, Koen Rodenburg, Duncan Peerenboom. Foto: Aangeleverd

HEILOO - De meeste teamfoto's van voetbalteams lijken veel op elkaar. Twee of drie rijen van spelers, keurig naast elkaar opgesteld. Bij Foresters onder 10 (jaar) doen ze het anders.

Het team, onder de bezielende leiding van coach en trainer Milo Blei, moest afgelopen zaterdag aantreden tegen Volendam. Om de ongeslagen positie te behouden, moesten de jongens van Foresters flink aan de bak. Dat dit lukte blijkt uit de 8-2 winst die na het fluitsignaal op het scorebord prijkte.

Omdat het voetbalveld bijna praktisch aan 'De Dijk' ligt én Foresters onder 10 (jaar) nog geen officiële teamfoto heeft, werd spontaan besloten om een bezoekje aan de fotograaf te brengen. Tot grote schrik van van de jongens, maar tot grote schik van de ouders, werd alleen gefotografeerd in Volendammer kledingdracht.

Gelukkig zagen de jongens hier de humor van in en kostte het weinig moeite om een prachtige foto van hen te maken. De foto hangt inmiddels te pronken in de Foresters kantine. Ook kregen alle spelertjes - en niet te vergeten de jarige coach - een exemplaar mee naar huis.

Kleuter Sofi haalt A-diploma

EGMOND - Sofi Hopman uit Egmond aan den Hoef, heeft afgelopen zaterdag haar A-diploma zwemmen gehaald.

Bijzonder is dat de kleine Sofi net een week 5 jaar is en nog geen 5 maanden op les heeft gezeten. Samen met Juf Brandjes van het sauna vennewater in Heiloo sluiten ze de lessen af met haar A-diploma. Sofi gaat nu door voor diploma B.

Klassiek ballet voor jonge kinderen

Foto: Aangeleverd

Wil je graag eens kijken of het leuk is

om als een echte ballerina te dansen?

Vanaf 4 april start de Muziek- en Dansschool een korte cursus om kennis te maken met klassiek ballet.

Je krijgt tot de zomervakantie 10 lessen, waarin je je eerste balletpassen leert.

De lessen worden gegeven op maandagmiddag van 4 tot 5 uur in de Hofdijkschool,

Mariënstein 178A , door Iyon van Brummelen.

De kosten zijn € 79,-. De cursus start bij voldoende aanmeldingen.

www.muziekendansschoolheiloo.nl

telefoon: 072-5332460

email: info@muziekendansschoolheiloo

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Met Pasen naar de Efteling ? 9 Persoonsbus nodig. HUURAUTO-HEILOO.NL

ECHTSCHEIDING, FAMILIEPROBLEMEN.MfN registermediator: snel en discreet.Gesprekken thuis of op kantoor. Lage kosten.Tel :06 - 1348 5461 www.hansenmediation.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Een stukje BUITENLEVEN creëer je SAMEN met KLUSBEDRIJF Peter Crandel ! Van TUINHUIS tot Veranda en van Terras tot Schutting. Maak een afspraak. Bel 06 - 2033 8040

Kwaliteitsstoffering van uw meubelen vindt u bij MEUBELSTOFFEERDERIJ HEIJNE. Wij maken er een serieuze zaak van u goed advies te geven. Handelsweg 18 Heiloo. Wilt u een offerte of langskomen ? Even bellen aub. Tel. 072-5334950 of 06-5164 9054 info@ceesheijne.nl www.ceesheijne.nl

Bent u de tel kwijt? Voor licht in uw cijfers neemt u contact op met: ADMINISTRATIEKANTOOR TELKAMP. Drs J. Telkamp, Ewislaan 6 Heiloo T: 072-5823750 M: 06-30201093 Email: jim.telkamp@planet.nl Boekhouding / Jaarrekening / Belastingaangifte / Advies

TELUS TELECOM HEILOO Voor al uw REPARATIES aan uw Mobiel of Tablet. Voor al uw ABONNEMENTEN (alle netwerken) Voor al uw ACCESSOIRES. Tevens Officiële pasfoto's 5 voor € 5,- Zondag alleen op afspraak. Kennemerstraatweg 111. 072-750 1941 Naast Beko Interieurs en Johan Jansen

TELUS TELECOM HEILOO Voor al uw REPARATIES aan uw Mobiel of Tablet. Voor al uw ABONNEMENTEN (alle netwerken) Voor al uw ACCESSOIRES. Tevens Officiële pasfoto's 5 voor € 5,- Zondag alleen op afspraak. Kennemerstraatweg 111. 072-750 1941 Naast Beko Interieurs en Johan Jansen

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

HOMETRAINER VERHUUR voor fitness en revalidatie toepassing. Info Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

FARMHOUSE JAZZBAND speelt zondag 10 april in Stayokayhostel, herenweg 118 Egmond de sterren van de hemel. Aanvang 15.00 uur Kaarten € 10,50 verkrijgbaar via SWH tel: 072-5331297

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072 -533 4000 of info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON. Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, voor alle leeftijden ! Nu ook 6 WEKENPLAN. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 - 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Met het Paasweekend weg ? HUURAUTO-HEILOO.NL

Gerenoveerde en ruime GARAGEBOX te huur. Rustig gelegen, omgeving Het Zevenhuizen. Bel me gerust voor informatie op 06 1824 9311.

De Stille Bron: praktijk voor holistische massage, healing en ontspanningstherapie. KENNISMAKINGSACTIE: Eerste holistische ontspanningsmassage voor de HALVE PRIJS! Info: 06 - 2266 6059 of www.destillebron.nl

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting
heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06-42479384

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen, deskundig en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Bel voor info: 06-1750 6967

AMBACHTELIJKE MEUBELSTOFFEERDER heeft wat tijd over ! 35 jaar ervaring. Herstoffering van banken en fauteuils. Het opvullen van eetkamerstoelen, fauteuils, banken, antiekrestauraties etc. TOPKWALITEIT MERKSTOFFEN. . Vrijblijvende prijsopgave. Ing-KVK Tel: 072-572 3020

Grote of kleine auto huren met automaat ? Reserveren op HUURAUTO-HEILOO.NL

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 - 5064 1386

Nieuwste collectie ELEKTRISCHE FIETSEN van Gazelle 2016 Diverse uitvoeringen , demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331214 www.bosmantweewielers.nl

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

Nieuw Nieuw in Heiloo...THAISE MASSAGE. Met ervaring. Op afspraak. Tel: 06 - 33655795

MUZIEK maken met uw BABY of PEUTER? Muziek op Schoot start in april! www.spelenderwijsmuziek.nl of 06 - 1836 0486.

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

VEREON SERVICE voor reparatie, verv. kranensloten enz. 06 - 5144 9420

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

TUINEN TEVEEL WERK ? Geen tijd ? Zeer ervaren tuinliefhebber helpt u met DESKUNDIG snoeien en het voorjaarsklaarmaken van uw tuin en het afvoeren van tuinafval. T: 06 1827 8367

Medisch PEDICURE
Elly Coffeng-Kaandorp                                                
Ook reumatische, diabetische voet 072 - 5332787 Patrijsakkers 5, Heiloo. Ook bij u thuis.

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Grote collectie gebruikte KINDER, DAMES EN HERENFIETSEN. In diverse uitvoeringen. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Beste SCHILDER & STUCADOOR voor binnen/buiten. NU 50% KORTING 06-3374 3601

Reparatie / Verkoop: NIEUW- en GEBRUIKTE ROLLATORS en SCOOT- MOBIELEN. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk. www.descooterbox.nl T: 06 2202 0702

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

18 / 32

Cadeauwinkel De Ontdekking voor de leukste cadeaus

Foto: Aangeleverd

Verjaardag, kerst, afstuderen, geboorte of housewarming: bij feest horen traditioneel cadeaus. De Ontdekking is een cadeauwinkel in Heiloo waar je prachtige en luxe accessoires vindt voor iedere speciale gelegenheid. Kom langs en bekijk onze uitgebreide collectie. Woonaccessoires,servies, olijfolie, wijnen, thee, koffie of bonbons: bij ons vind je een mooi cadeau voor iedere feestganger, en ook nog eens voor ieder budget. Want cadeaus zijn dan wel luxeproducten, ze hoeven niet per se duur te zijn om gewaardeerd te worden. Een mooi ingepakt cadeau openen, een cadeau dat iemand met liefde heeft uitgezocht, is altijd een plezier.

Cadeau kopen? Kom naar De Ontdekking

Wil je een cadeau kopen maar weet je nog niet precies wat? Ken je de ontvanger bijvoorbeeld niet goed of heb je even geen inspiratie? In onze cadeauwinkel kom je vanzelf op ideeën. Wij verkopen cadeaus die geschikt zijn voor mannen en vrouwen. Bekijk voor een housewarming bijvoorbeeld eens de populaire woonproducten van Lifestyle. Voor iemand die graag kookt, is een fles olijfolie een geweldig cadeau; de wereldkampioen hebben wij in huis. Voor de echte koffie- en theeleuten verkopen wij veel smaken. En vrijwel iedere vrouw maak je blij met een doosje luxe bonbons of een mooie fles wijn. (Mannen stiekem ook).

De Ontdekking, Stationsweg 74, Heiloo
http://www.de-ontdekking.eu

Vrolijk voorjaarsprijzenfestival!

Als u bent uitgelezen, zetten we u graag aan het werk. Leuk werk, natuurlijk! Enthousiaste organisaties vertellen over mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen; een opruimcoach geeft u adviezen voor meer tijd en ruimte in uw leven, thuis en in het bedrijf; sportzaken en fitnesscentra willen u bewegen om naar buiten te gaan en aan uw conditie te werken...

En de Uitkijkpost zet uw hersenen graag in beweging! Puzzels, raadsels, speuren in de krant, een slagzin afmaken - voor ieder brein een kraker. En wat is er leuker dan iets te winnen met de juiste oplossing?
Dat dachten wij ook en gelukkig waren heel veel ondernemers het met ons eens. Bekijkt u de lijst eens met de prachtige prijzen die we gaan verloten onder de goede inzendingen van de puzzels!


De volgende prijzen zijn beschikbaar gesteld:

- Een waardebon van Miss Bean, twv € 25,00, te besteden op de biologische markt, in de pop-up store of als korting op een Miss Bean-workshop

- Een quick scan van de opruimcoach*

- Spijsbroodje van bakkerij Putter aangeboden door Dick Sales Promotions

- Een cadeaubon van € 20,00 door Mels Schoenen

- Het boek 'Mijn hoogbegaafde kind en ik' via Hobega*

- Een startset ophangsysteem van Lijstenmakerij de Lijst*

- Een heerlijke fles port met een doosje bonbons van De Ontdekking

- Lookx geeft een sprankelend make-uptasje

- Leuke sjaal van Blinc mode uit Melange 7

- De Bierverbinding: Een stempelkaart voor de Bokkentocht

* bij het bijbehorende artikel in deze krant vindt u de speciale opgave om mee te kunnen spelen voor deze prijs

U mag voor elke puzzel inzenden via mail (redactie@uitkijkpost.nl) of een kaartje inleveren aan de balie van ons kantoor in het Willibrorduscentrum, Kennemerstraatweg 464 in Heiloo.

Ook online vieren we het voorjaar. U kunt op de Facebookpagina en Instagram van de Uitkijkpost de publieksprijs kiezen van de fotowedstrijd. Er zijn schitterende foto's ingestuurd, waarvoor veel dank. De foto die woensdag 30 maart om 12 uur de meeste likes heeft, wint de publieksprijs!

Pasen in en om De Hoep

CASTRICUM - Lekker even eropuit tijdens de paasdagen? In en om Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum is er genoeg te doen. De paashaas heeft in de Hoeptuin een speurtocht uitgezet om jouw paas- en haaskennis te toetsen. Bij de balie van het bezoekerscentrum kun je op eerste en tweede paasdag voor € 1,- een speurtocht ophalen. Na het speuren krijg je een kleine paasverrassing.

Paddenexcursie

Ben je ouder dan acht jaar? Dan kun je tweede paasdag om 9.00 uur mee op paddenexcursie. Paddendeskundige Thea Spruijt geeft je dan antwoord op al je vragen over de paddentrek. Na afloop van de excursie is er in de filmzaal een film te zien over deze jaarlijkse trek van padden en kikkers naar het water.

Alles over water

Natuurlijk neem je gelijk even een kijkje bij de wisseltentoonstelling over Nederland waterland. De vaste tentoonstelling over het drinkwaterzuiveringsproces sla je natuurlijk ook niet over. Tot slot nog even een frisse neus halen in het prachtige duingebied of een mooie hut bouwen in het speelbos en daarna heerlijk rozig naar huis.

Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten op www.pwn.nl/eropuit

Uitbreiding beauty- en massagebehandelingen NR78 Elke dag goed in je vel

Soms heb je het gewoon nodig. Een beetje extra aandacht voor jezelf, je gezicht, je lijf. De drukte van alledag geeft vaak klachten aan rug, schouders en nek. Al die hectiek tekent je gelaat. Wees verstandig, gun jezelf een relaxed moment waar je écht van opknapt, letterlijk en figuurlijk. Neem 'ns plaats in de Beautylounge van NR78, waar sinds 1 maart twee ervaren professionals jou van nieuwe energie én een gezonde blakende huid voorzien.

NR78 werkt met Aveda producten en is sinds jaren een begrip in Heiloo. Er staat dan ook een topteam; stuk voor stuk gepassioneerde kwaliteitsmedewerkers die weten wat verwennen is. Die mannen en vrouwen verrassen met een kapsel dat écht bij hun persoonlijkheid past. Niet veel mensen weten echter dat op de benedenetage een beautyafdeling is ingericht waar een keur aan gezichtsbehandelingen en therapeutische en ontspannende massages worden gegeven.

Vanaf 1 maart zijn dergelijke behandelingen dagelijks te boeken. Voor het gezicht kan men kiezen voor een exfoliërende, reinigende en/of voedende therapie. Ook vroegtijdige huidveroudering, vervelende huidverkleuringen, acnesymptomen, of een vale, doffe huid worden dankzij de vakkundige handen van Sharon en Edith met succes bestreden.

Het lijf te lijf

Eén sessie met de masseurs en/of hot stones en je voelt je als herboren. De professioneel opgeleide therapeuten bieden tevens stoel-, bindweefsel- en shiatsumassages. Daarnaast voeren zij medische behandelingen uit bij nek-, schouder- en rugklachten.

Liever een hand- of voetbehandeling? Probeer eens een handscrub of paraffinepakking, al dan niet met nagelverzorging en handmassage. Of een heerlijke voetspabehandeling. Dat is niet alleen een fysieke opkikker, ook mentaal krijg je een fijne boost.

Net als bij de haarspecialisten op de begane grond, wordt er in de Beautylounge uitsluitend met de natuurlijke Avedaproducten gewerkt.

Cadeautje

Probeer het eens. Of doe eens een behandeling cadeau. We hebben wat te vieren, dus geven we iets weg: Wie voor het eerst een bezoek aan onze vernieuwde Beautylounge brengt, krijgt gedurende de hele maand april het eerste half uur van ons. Maak snel een afspraak! NR78, Stationsweg 78, Heiloo. Tel.nr. 072-5330502.

Gele Sticker Dagen in 't Loo

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op 24, 25 en 26 maart kleurt 't Loo geel! Drie dagen lang kun je hier shoppen op een feestelijke manier. De winkels rollen de loper voor u uit en heten u welkom om te genieten van voordelige aanbiedingen en afgeprijsde producten. Of laat u inspireren door de nieuwste collecties van dit seizoen. De winkels zijn 3 dagen lang in een feestelijk geel jasje gestoken; de gele loper ligt klaar, de etalages zijn in stijl aangekleed en de afgeprijsde of inspirerende producten zijn voorzien van een geel label.

Beleef 't Loo deze dagen op een totaal andere manier; profiteer van kortingen, geniet tijdens het shoppen van de vrolijke zomerse uitstraling en ontdek wat de verschillende winkels u te bieden hebben. Dat is nog eens vrolijk shoppen; een vrolijk paasfeest!

Lijstenmakerij De Lijst in een nieuwe jas

Foto: Aangeleverd

Na 22 jaar aan de Kennemerstraatweg te hebben gewinkeld, is Lijstenmakerij De Lijst verhuisd naar een mooie, nieuwe locatie in Winkel- en kwaliteitscentrum Willem de Zwijger, Frederik Hendriklaan 8 in Alkmaar.

Dit pand geeft eigenaar Rogier Böhning meer ruimte om de grote collectie aan de klanten te tonen. Ook de werkplaats is ruimer opgezet, dit is erg prettig omdat alles in eigen atelier wordt ingelijst. De grote, gratis parkeerplaats voor de deur maakt het ideaalplaatje compleet.

Als u iets in te lijsten heeft of u zoekt iets speciaals, dan bent u bij lijstenmakerij De Lijst aan het goede adres. De collectie lijsten bestaat uit zo'n 4000 verschillende profielen in hout en aluminium, een ruim assortiment passe partouts (uit voorraad leverbaar) en verschillende glassoorten.

Het motto van De Lijst is: we lijsten alles in. Van schilderijen, foto's en zeefdrukken tot borduurwerken, T-shirts en objecten. Alles is mogelijk.

De Lijst heeft ook een ruime sortering ophangsystemen met en zonder verlichting. Kortom zoekt u iets speciaals , dan is een bezoekje aan de winkel de moeite waard.

Voorjaarskriebels bij de Aalsmeerse Plantenhal

Foto: Aangeleverd

Het zonnetje zet door en iedereen wil weer lekker naar buiten. Mooi de tuin fleurig maken met diverse soorten planten. Er zijn weer volop struiken, heesters, fruitbomen, kruiden en nog vele vaste planten. Nieuw in het assortiment zijn verschillende maten beuken en liguster. Potten voor buiten zijn er vanaf mega bakken of terrasafscheiders tot gezellige gekleurde potten in diverse maten. Er zijn volop violen, primula's, bolletjes, noem maar op… Ook aan Pasen is aandacht besteed; een complete afdeling volop Paasdecoratie. Er is een nieuwe collectie binnenpotten, deze blijft voldoen aan de nieuwste trend. Voor in huis is er keuze genoeg voor een groene of bloeiende plant. Kom gerust eens langs en geniet van al dat moois, het enthousiaste personeel staat voor u klaar!

Sportwereld Heiloo breidt uit

Foto: Vincent de Vries/RM

De voormalige golfshop heeft vanaf dit voorjaar alles in huis voor darters, hardlopers, fitnessfanaten en -beginners, golfers en hockeyers. "We hebben niet voor niets onze naam veranderd naar Sportwereld Heiloo," vertelt eigenaar Rob Roest. "Sportwereld geeft aan dat wij voor alle sporters de nummer één willen zijn."

De nummer één voor sporters zijn klinkt ambitieus, en daarom heeft het team van de Sportwereld de afgelopen maanden keihard gewerkt. De winkel is compleet verbouwd om ruimte te maken voor een breder assortiment en geavanceerde apparatuur. "We zijn de enige in Nederland die voor hardlopers de Motionquest in huis hebben", aldus Roest. "Binnen twee minuten kun je zowel schoenen als inlegzolen laten aanmeten."

Wat de winkel buiten de Motionquest ook bijzonder maakt is de mogelijkheid producten direct te testen. "Er zijn speciale testbanen voor darts, en we hebben een indoor hockeyveld," laat medewerker Dave zien. "Ook kun je op de indoorgolf afslagplaatsen je golfswing analyseren en golfsets laten aanmeten."

Donderdag 28 april luidt de jaarlijkse fashion show voor golfliefhebbers het nieuwe sportseizoen op feestelijke wijze in. Ga voor meer informatie over de winkel en aanmeldingen voor de fashion show naar www.sportwereldheiloo.nl. Bezoek voor online bestellingen en een kijkje in het assortiment: www.sportwereldxl.nl.

Deze zomer: slapen op het dak van je auto

HEILOO -

Een nieuwe slimme manier voor een weekeinde weg, of een hele zomervakantie op pad!

Deze zomer op pad met Femke's slimme daktent. De tent past op elke personen auto en is in een mum van tijd gereed om in te slapen. Je monteert de tent makkelijk en snel op je auto en je bent vakantie-klaar.

Geen 4WD , een kleine personen auto kan ook. Niet nodig om een tent op te zetten, de daktent van Femke is in 2 minuten ready-to-sleep.

Nog een voordeel: ruimte over in je auto, dus je kunt meer spullen meenemen voor koken, sport, spel, enz.

Wakker worden en meteen over het meer, door de bossen en op de velden uitkijken - een beeldig verhoogd uitzicht, lean & mean aan het reizen, oppakken en je weg weer vervolgen. Vrijheid ten top!

Zomaar ergens stoppen en gaan slapen, tenminste: daar waar je vrij mag kamperen (in Frankrijk langs de wegen, in Scandinavië overal). Op kampeerplaatsen en campings houd je veel meer ruimte over: je tent staat immers op de auto.

De daktent is sterk en slim in elkaar gezet met handige gadgets & extra's, zoals ventilatiegaten en een stevige ladder.

Voor meer informatie: www. opjeautoslapen.nl of bel met Femke Groot 06-51556226

Paardentrainer

Chris Irwin en Erica van Leeuwen. Foto: Aangeleverd

CASTRICUM -

Internationaal gerenommeerd paardentrainer en best-selling auteur Chris Irwin komt naar Castricum om lessen te verzorgen op 26, 27 en 28 maart en op 2 en 3 april. Chris Irwin is een paarden trainer en coach, met inzichten vanuit empathie en gevoel maar ook analytisch en logisch.

Op donderdag 24 maart geeft Chris Irwin een gratis demonstratie van zijn werkwijze bij Stal Duinveld.

Bij Irwin staat steeds de vraag 'Wat heeft mijn paard van mij nodig om te kunnen doen wat ik van hem vraag' centraal. Dit helpt het paard en de trainer om in een samenwerking te stappen waarbij stress tot een minimum wordt beperkt en pijn wordt vermeden. Bij veel trainingsmethoden wordt aan dit aspect helaas voorbijgegaan. Met veelal als resultaat: teleurstelling, frustratie en blessures.

Op donderdag 24 maart zal Chris Irwin een demo geven waarin hij zijn werkwijze aanschouwelijk maakt. De demo is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in deze methode. De avond is van 19.00 – 21.00 uur bij Stal Duinveld, Jan Miessenlaan 5, 1901 MV in Castricum. Op de lesdagen zijn toeschouwers van harte welkom.

www.paardenbewustzijn.nl of mail naar paardenbewustzijn@gmail.com

Heerlijk Lente in Winkelcentrum Middenwaard

HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 26 maart viert Winkelcentrum Middenwaard het voorjaar met het evenement Heerlijk Lente. Een kok bereidt kleine seizoens- en streekgebonden gerechten en geeft tips en ideeën om dit zelf thuis na te maken.

Ook zijn er kramen en proeverijen van Keurslagerij Groenendaal, ProeVkantoor, De Fromagerie, Volendammer Vishandel, Bakker Bart, Toko2Walk & Natuurwinkel. Kinderen kunnen paaseieren schilderen en versieren.

Kom zaterdag 26 maart ook de lente proeven tijdens Heerlijk Lente op het Friethoffplein t.h.v. D-Reizen van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer info: http://www.middenwaard.nl/nieuws-events-overzicht/heerlijk-lente2/

Uw keukenwens op ware grootte

Foto: Janneke Mars

In april 2006 begonnen Eric-Jaap van der Laan en Peter Kooger hun bedrijf Keukenrijk aan de Dulleweg 23 in Broek op Langedijk. Met trots kijken Eric en Peter terug op deze 10 jaar want door passie en vakmanschap is hun bedrijf zeer succesvol.

Met hun unieke 1-op-1 ontwerpstudio bieden ze de bezoekende klant de mogelijkheid om de gewenste keukenopstelling op ware grootte te ervaren! Een getekende plattegrond geeft een indruk over hoe de nieuwe gewenste keuken er straks uit zou kunnen zien. Toch gaat er niets boven het daadwerkelijk rondlopen en bewegen in de keuken die voor de bezoekende klant is ontworpen.

In de showroom wordt de keukenruimte op ware grootte nagebouwd. Zo krijgt de klant een goed beeld van het formaat dan de opstelling en ervaart dan de loop- en beweegroutines. Vragen over de handigste plaats van de gekozen apparatuur t.o.v. de overige keukenindeling worden op deze manier snel beantwoord!

Door de eigen montagedienst wordt ook het onderscheid gemaakt. Van installatiewerk tot en met het uitbreken van een muur of vloer en overige aanverwante werkzaamheden wordt vakkundig uitgevoerd. U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan ons bedrijf en ervaar zelf het verschil dat KEUKENRIJK Kooger & van der Laan voor u kan maken!

Dutch Cuisine bij restaurant Loocatie

Foto: Jürgen Dott.

Heel veel landen hebben een authentieke keuken. Zo kent iedereen de grondbeginselen van de Italiaanse of de Spaanse keuken. Nu staat in Nederland hetzelfde te gebeuren, met 'Dutch Cuisine'. In ons land zijn immers ook genoeg lokale producten, historie en technieken waar we trots op mogen zijn. Ons culinair erfgoed wordt vanaf nu uitgedragen onder de vlag van Dutch Cuisine.

Eetcultuur
Met smaak, gezond en verantwoord koken vanuit creativiteit en eigenzinnigheid staat bij restaurant Loocatie al jaren centraal. Hans Kok en Sam Piscaer zijn blij dat het Koksgilde, de Dutch Cuisine geïnitieerd heeft en de grondbeginselen heeft ingebouwd in de koksopleidingen. Hans: "Onze Nederlandse eetcultuur verdient meer aandacht en het is goed om duurzaam, lekker en gezond eten aantrekkelijker te maken. We mogen trots zijn op onze eetcultuur!"

Duurzaamheid
Dutch Cuisine hanteert vijf basisprincipes die duurzaamheid voor mens en milieu centraal stellen. Door samen te werken met alle schakels uit de voedselketen wil Dutch Cuisine de verduurzaming van onze voedselconsumptie versnellen. Sam Piscaer: "Daarom kiest restaurant Loocatie al sinds jaren leveranciers uit de regio die op een duurzame manier werken en topkwaliteit leveren. Vers is hierbij de basis en biologisch als dat mogelijk is."

Seizoenen
Hans Kok: "In Nederland kunnen we variëren met seizoensgerechten. Daar zijn we redelijk uniek in. De natuur bepaalt ons menu; het gerecht op uw bord moet vertellen waar en in welk seizoen we ons bevinden. Een zomerse salade valt in de winter koud op de maag, terwijl een zware stamppot zomers niet weg te krijgen is. Zo simpel is het eigenlijk. Samenvattend kunnen we zeggen dat wij 80% seizoensproducten serveren en maximaal 20% van buiten het seizoen toevoegen."

80/20
Sam Piscaer vervolgt: "De 80 – 20 regel staat ook voor wát u op uw bord krijgt. De verhouding wordt omgekeerd. Vlees en vis vormen niet langer het hoofdbestanddeel van de maaltijd. We gebruiken steeds meer verschillende soorten groente en fruit en minder vlees en vis. Daarmee komen we tegemoet aan onze gasten die graag op een bewustere manier eten."

Proef Dutch Cuisine
"Dutch Cuisine heeft een enorme potentie en is een ontwikkeling die wij van harte onderschrijven." Om Heiloo hiermee te laten kennismaken verzorgt restaurant Loocatie op vrijdag 22 april een avond volgens het 80/20 principe in samenwerking met Kaashuis Tromp. Kijk voor meer informatie of voor een reservering op www.loocatie.nl of bel 072 – 533 33 52.

Appeltje Eitje wandeling nummer 2

Bekende en minder-bekende plekken worden bezocht tijdens de wandelingen van Buitenfit. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Gaat u ook mee met de volgende Appeltje Eitje wandeling? De vorige keer werd tijdens de 10 kilometer lange wandeltocht een tulpenkwekerij bezocht, waar een bijzonder interessante rondleiding volgde. De volgende wandeling is zaterdag 26 maart en dan bezoekt Buitenfit de Witte Kerk. Heeft u al eens de kerktoren beklommen? Nee? Wandel dan mee! Buitenfit start om 9.30 uur, vanaf de parkeerplaats bij HSV, Maalwater 2, Heiloo. Deelname kost € 7,50 voor niet-leden, € 5,00 voor leden van Buitenfit.

Meer informatie en aanmelden: www.buitenfit.com

Mini make-over met kleuren

Foto: Aangeleverd

Ben jij helemaal klaar met de uitstraling van je woonkamer, of gewoon toe aan iets nieuws? Dan is het tijd voor een mini-make over. Spannend... want loopt het wel goed af? Budgetverf geeft graag passend advies. Hier alvast enkele tips:

- Kies warme tinten om rust en warmte te creëren.

- Ben je op zoek naar meer vrolijkheid in je interieur, ga dan voor de fellere kleuren.

- Nieuw huis? Dan kun je helemaal losgaan! Om je bestaande woning nieuw leven in te blazen is het wellicht handig een kleur te kiezen die ook al in je accessoires voorkomt, of die in ieder geval goed matcht met al bestaande kleuren in je woning.

- Vergeet niet dat kleuren op een muur vaak donkerder uitvallen dan op een kleurenstaal, kies dus liever een tintje lichter.

- Met de aanschaf van verse bloemen, een paar nieuwe kussens en waxines is jouw mini make-over compleet, et voilà: Welcome to your new home!

Tip! Kies je kleur en verf via de kleur- en verfkiezer op www.budgetverf.nl.
Veel succes en plezier!

Speksteenkachel Eclips; duurzaam en ecologisch

Foto: Aangeleverd

Met het voorjaar in aantocht kan het extra fijn zijn om een sfeervolle warmtebron te hebben voor de nog wat koele avonden. Zo kan de centrale verwarming veel eerder en langer uit blijven, een milieubewuste kostenbesparing. Met een speksteenkachel haalt u zelfs nog meer hartverwarmende sfeer in huis.

Altech kachels zijn zowel aan de binnen- als de buitenzijde opgebouwd uit speksteen, dus er wordt een grote massa speksteen gebruikt. Deze speksteenmassa zorgt weer voor de warmte-accumulatie, zodat ook nadat het vuur gedoofd is de haard nog zes tot twaalf uur, afhankelijk van model, warmte afgeeft. Speksteen kan een ongelooflijke hoeveelheid warmte opnemen, die als een unieke, zachte warmte weer uitgestraald wordt. Door een unieke verbrandingstechniek heeft deze kachel, met 89 procent, een rendement die zijn gelijke niet kent.

De speksteenkachels zijn verkrijgbaar bij Haardenspecialist De Schouw, Lamoraalweg 69 in Egmond aan den Hoef.

De veelzijdige voorjaar- en zomercollectie van SHOES van den Broek

Foto: Aangeleverd

De nieuwe collectie voor het voorjaar en zomer is bij SHOES van den Broek in Castricum gearriveerd voor een mooie prijs versus kwaliteit.

De damesschoenen van het merk ARA, ACO, Marco Tozzi en Caprice zijn te vinden in vele leuke modellen in pasteltinten, waaronder rosé, zilver, blauw, champagne en natuurlijk in een witte kleur. Sportief en elegant. Allen vervaardigd van hoogwaardig leer met trendy details. De collectie presenteert zich zomers, licht, flexibel en comfortabel.

De gemakkelijke sportieve ACO damesschoen kenmerkt zich door de brede leest en de uitneembare binnenzool. De Caprice damesschoen staat bekend om het zogenaamde 'Walking on Air'; een gevoel dat gecreëerd wordt door de met luchtballetjes vervaardigde binnenzool, die zorgt voor luchtcirculatie en massage van de voet tijdens het lopen. De antishock hak zorgt voor demping en tezamen verhoogt dit het draagcomfort.

Diverse modellen sandaaltjes van Caprice zijn uitgevoerd met een zachte 'memory foam' binnenzool, die de vorm van de voet aanneemt.

Voor heren heeft SHOES ook een mooie voorjaarscollectie samengesteld, onder andere van de merken Brunotti en ARA, beide met een uitneembare binnenzool. De collectie is uitgebreid met het Italiaanse merk Zen. Zen kenmerkt zich door zijn lichtgewicht, een maximum aan comfort en heeft alle functies van topkwaliteit schoeisel.

Aan de collectie lichtgewicht wandelschoenen van het Italiaanse merk Grisport is een nieuw model toegevoegd. Een mooie beige lage, waterafstotende wandelschoen met uitneembare binnenzool voor de prijs van € 67,00.

Naast de dames- en herenschoenen is SHOES al vanaf 1974 gespecialiseerd in veiligheidsschoenen!

SHOES van den Broek, Beverwijkerstraatweg 6, 1901 NJ Castricum. T. 0251–650190, info@shoesvandenbroek.com. Bezoek ook eens de website www.shoesvandenbroek.com

Hip Heiloo

Foto: Anje Hoogland

1: Fabienne van Hulst (20): "Mijn kledingkast kan niet meer dicht."

2: Bas van Ewijk (23): "Ik ben fan van skinny jeans."

3 Kevin van Bronswijk (19): "Mijn schoenen, shirt en pet hebben meestal dezelfde kleur."

Foto: Anje Hoogland
Foto: Anje Hoogland
Foto: Anje Hoogland
Foto: Anje Hoogland
Foto: Anje Hoogland

4 Vera Stupenea (42): "De trend is sneakers in plaats van hakken. Dat zit hartstikke lekker!"

5 Femke Prins (35), Mischa van Raam (35) en Kim Ory (35): "Back to the roots."

6 Reva Hoogland (net 2) zingt: "Banaan, banaan."

Kunst die gezien mag worden

HEILOO - Tandprothetische Praktijk Weijer is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van alle soorten kunstgebitten. Denk aan: volledige kunstgebitten, frames of plaatjes en implantaat gedragen protheses. Alle protheses worden direct aangemeten binnen de praktijk. Een verwijzing is hiervoor niet nodig. Wij hebben met veel tandartsen, implantologen en kaakchirurgen een nauwe samenwerking en indien u dit wenst, overleggen wij wat voor u de beste oplossing is.

Eerst zit uw kunstgebit nog goed, maar na enkele jaren gaat een gebit meestal losser zitten. De kaak slinkt naar mate men ouder wordt, door ziekte of vermagering. Er kan dan ruimte ontstaan tussen het gebit en de kaak en daarom vergoeden de meeste zorgverzekeraars 1x in de vijf jaar een nieuw kunstgebit. Maar ook aanpassing van de pasvorm behoort tot de mogelijkheden. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden en laat ons informeren bij uw zorgverzekeraar.

Reacties van klanten: "Ik lach weer zonder zorgen."

"Sinds een paar maanden heb ik bijna niet kunnen eten en lekker kunnen lachen door een slecht zittende prothese. Dankzij Rutger Weijer lach en eet ik weer zonder problemen. Ik ben weer een gelukkig mens." - Mw. Kox

Rutger Weijer: "Wij begrijpen dat u graag goed geïnformeerd wilt worden voordat u een keuze maakt voor een kunstgebit. Wij bieden u daarom de mogelijkheid tot een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek."

De Strandwal 22H

1851 VM Heiloo
072- 5331902

Doet u voor uw eigen lichaam ook aan grote schoonmaak?

LIMMEN - De grote schoonmaak staat op het programma. Gezondheidswinkel G&W Aker: "Ook bij u? Nee, ik bedoel niet dat u het huis van onder tot boven doet, dat spreekt voor zich. Alles weer lekker schoon! Nee, ik bedoel "Doet u voor uw eigen lichaam ook grote schoonmaak??" En dan wel de binnenkant! U heeft per slot van rekening maar één lichaam en dat dient u goed te onderhouden als u fit wilt blijven tot het eind aan toe. U kunt het moeilijk inruilen voor een nieuwe, zoals u met uw auto doet."

Bij Gezondheidswinkel G&W Aker in Limmen kunt u terecht voor een gedegen advies, eventueel op maat voor u aangepast. "We kunnen u helpen bij het kiezen van gezonde voeding en veel kunt u zelfs bij ons halen. Gemak dient de mens! Nieuwsgierig geworden? Loop vrijblijvend even binnen, het advies is gratis."

Trends van lente en zomer 2016

De lente en de zomer van 2016 hebben weer geweldige trends voor ons in petto!

Hieronder zet ik de belangrijkste trends voor je op een rij:

De it-kleur van dit seizoen is Rose Quartz roze.

Daarnaast zien we veel lichtblauw. Deze kleuren kunnen apart worden gedragen, maar ook heel goed samen worden gecombineerd. In combinatie met geel is het ook prachtig!

Een andere kleur die we veel zien, is Lila Grey: een paarsgrijze kleur die aan lila doet denken, maar iets meer naar grijs neigt. Een kleur die makkelijk te combineren is. Het past zowel bij een klassieke als een moderne look.

Strepen, strepen, strepen: Zagen we in 2015 vooral ruiten, nu zien we strepen. Hopelijk ben je de Bretonse streep nog niet beu, want ook dit seizoen is de klassieke blauwe streep 'Here to stay'.

Kant in allerlei kleuren: waar kant voorheen nog een feestelijk tintje had, zien we het dit voorjaar juist terugkomen in het dagelijkse modebeeld. En niet alleen in wit of zwart, maar juist ook in knalkleuren als aqua en cerise. Om het niet te tuttig te maken, kun je het heel goed combineren met bijvoorbeeld een wit sneakertje eronder. Zo mix & match je het dus sportief.

De Bohemian Look: deze trend zien we al enkele seizoenen en is ook dit jaar niet weg te denken uit het modebeeld. Denk hierbij aan kant, ruches, kwastjes, pompoms en dit alles in de meest vrolijke kleuren! Denk ook aan de boho tasjes met kraaltjes en de rieten hoedjes. Ibiza Here We Come!

Wit is een hit! Een absolute trend op de catwalks is wit. Witte broeken, kanten jurken, blouses en sneakers. Helemaal in wit of juist in combinatie met aardetinten, alles is mogelijk.

Denk je al een tijdje na over een witte blouse? Nu is het moment om deze aan te schaffen. Dit combineer je dan weer met een leuke plateausandaal, of wat sportiever: met een wit sneakertje.

Onthoud dat trends puur zijn bedoeld als inspiratie voor je kledingkast. Je zult je bij de ene trend meer op je gemak voelen dan bij de andere. Blijf daarom altijd bij jezelf! Dan straal je het meest!

Have a fashionable summer!!

Liefs,

Stephanie Dorenbos

Blinc Boutique @Melange7

De Vos Schoenen: comfortabel en modieus

Foto: Carolien Breed

De slogan van De Vos Schoenen spreekt voor zich: comfortabel en modieus. Dat straalt de schoenencollectie van De Vos Schoenen ook uit. Toonaangevende merken in heren- en damesschoenen, bekend om een goede pasvorm, hoog draagcomfort en modieuze ontwerpen.

Wie met de lente en zomer in aantocht een paar nieuwe schoenen zoekt, slaagt zeker bij De Vos Schoenen. Van sneakers tot leuke open schoentjes, ook in zomerschoeisel wordt bij De Vos Schoenen comfort en mode op handen gedragen.

Na de recente metamorfose van winkelcentrum De Hoef heeft De Vos Schoenen een prachtige, eigentijdse winkel teruggekregen. Ruim, licht en met een rustige, overzichtelijke presentatie ademt de winkel een prettige, ongedwongen sfeer. De Vos Schoenen is gemakkelijk toegankelijk, ook voor mensen die slecht ter been zijn. De Hoef is vanuit alle richtingen goed bereikbaar en biedt volop gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Bastiaan de Vos, winkelcentrum De Hoef, Van Ostadelaan 270, 1816 JH Alkmaar, www.devos-schoenen.nl, tel. 072-5209422, info@devos-schoenen.nl.

Vier trendy stijlen bij Mels

Foto: Aangeleverd

Dit voorjaar kunnen we 4 verschillende stijlen in de mode onderscheiden:

Gorgeous 70's: Geïnspireerd op de jaren 70 wordt de stijl van de hippies gecombineerd met gipsy invloeden. Hierbij worden sandalen en slippers gedragen met flower power bloemenprints.Lovely Summer: Hier draait het om luchtige, lichte materialen in mooie pastels. Denk aan wit, roze en lichtblauw. Wijde broeken, vrouwelijke jurkjes gedragen met een grote flaphoed. Bij deze stijl horen de klassieke veterschoen op een dikkere zool en pumps met een spitse leest.


Beautiful Basics: Een simpele look, strak en eenvoudig van vorm, maar met kledingstukken van een hoog kwalitatief niveau. Vooral de kleuren zwart, wit en grijs zijn hierin belangrijk.
Hier passen cleane sneakers bij, sandalen met een dikke zool en schoenen met een jamboree klep.

Foto: Aangeleverd


Get Sporty: Sportkleding is geintegreerd in ons dagelijkse leven en kan voor allerlei gelegenheden gebruikt worden. Vanzelfsprekend horen sneakers en slip-ons bij dit sportieve thema.Ik hoop dat je geinspireerd bent geraakt en dat je nieuwsgierig bent geworden naar de nieuwe voorjaarscollectie.

Mels, Voorstraat 77, Egmond aan Zee

Paaseieren zoeken via Facebook

Foto: Aangeleverd

Zaterdag 26 maart mogen alle kinderen eieren komen zoeken in Castricum. Deze leuke aktie gaat via Facebook. Op de pagina Paasei Castricum komen tips over de twee verstopplekken. Vanaf 9 uur 's ochtends komt de eerste tip online. Er worden 120 eieren verstopt, en elk ei is goed voor een leuke prijs.
Deze aktie wordt mede mogelijk gemaakt door het ondernemersfonds en de winkeliers van Castricum.

Summer is here to stay!

Foto: Aangeleverd

Wie houdt er nou niet van zon, zee en strand? Natuurlijke materialen en de oceaan waren de basis voor onze bad collectie. Mooie bikini's en badpakken in prachtige blauw tinten of zeegroene kleuren. De strapless tankini of bikini zorgen dat je mooi egaal bruin wordt. En door de veelzijdigheid aan bikini tops en bottoms is er bij Livera voor elk figuur de juiste badmode te vinden. Summer is here to stay!

Ruim het voorjaar in!

Het voorjaar komt eraan, tijd voor nieuwe voornemens, een schone lei, de vogels gaan met hun nesten aan de slag. Feitelijk doen wij mensen dat laatste ook. Aan een voorjaarsschoonmaak doen de meeste mensen niet meer. Roet van de kolenkachel hoeft niet meer te worden weggeveegd, en dankzij de stofzuiger hoeven de matten niet meer te worden uitgeklopt. Toch is het voorjaar een prima tijd om eens flink met de bezem door het huis te gaan. Figuurlijk dan, want ga maar eens na hoe vol het gemiddelde huis met (overbodige) spullen staat.

Opruimen is een ware trend geworden. Boeken, workshops, lezingen, coaching, er is overal ondersteuning en informatie te krijgen hoe er gemakkelijk en snel opgeruimd kan worden. Blijkbaar is het iets dat niet iedereen zomaar kan. Hoe zit dat eigenlijk en waarom willen we opeens allemaal die ruimte om ons heen?

Ons leven is drukker en voller dan ooit. Vol met spullen, vol met afspraken, vol met mensen. Vol en veel hing lange tijd samen met 'succesvol'. De economische voorspoed heeft ons letterlijk veel gebracht. Inmiddels is er een trend gaande omtrent minimalisering. We hebben weer behoefte aan overzicht, en gaten die gevuld zijn met 'niks'. Opruimen is remedie tegen alle overvloed en onrust: opruimen is leuk! Als je het maar op de juiste manier aanpakt. Want, wie eenmaal aan het opruimen slaat kan niet meer stoppen. Maar pas op: een enthousiaste opruimsessie kan gemakkelijk vervallen in een nieuwe onafgemaakte, onoverzichtelijke en weinig aantrekkelijke klus 'to do'.

Zomaar wat tips uit de praktijk van een opruimcoach:

- Weet waarom je bepaalde zaken in je huis hebt, en geef ze allemaal een vaste plek.

- Laat eventuele gezinsleden dit ook weten. De schaar ligt in de linkerla. Nooit meer een verwijt.

- Spullen die zwerven zijn over het algemeen niet meer zo belangrijk (het programmaboekje uit 2013/2014) en kunnen weg.

- Als je niet zo'n opruimheld bent, begin dan in het klein, bijvoorbeeld bij het linkerbovenkastje van de keuken, in plaats van de keuken, de woonkamer en de kelder tegelijk.

- Ga niet pingpongen: daarmee bedoel ik: blijf in 1 ruimte en leg bij de deur neer wat in een andere ruimte moet worden opgeruimd.

En tenslotte: Onder je hart is heel veel ruimte. Spullen met emotionele waarde zijn het allermoeilijkst om afstand van te doen. Bewaar ze figuurlijk onder je hart. Dit kan met het uitspreken van een simpel zinnetje terwijl je met alle respect het desbetreffende voorwerp de zwarte bak in kiepert. Dat lucht op!

Ineke van Steenoven

www.vansteenovenorganizing.nl

06-41040364

Miss Bean wil snel en gezond eten

Foto: Aangeleverd

Voorjaar, het jaargetijde waarin ik me (ietsje overmoedig?) opgeef voor hardloopvenementen, waarin ik probeer mijn huis echt eens goed op te ruimen, waarin ik mijn moestuin echt moet gaan bezoeken en waarin ik wil genieten van de zon en heerlijke verse voorjaarsgroenten, liefst uit die eerdergenoemde moestuin. Met zoveel leuke dingen te doen, is het fijn om snel een gezond gerecht op tafel te kunnen zetten.

Bij ons favoriet is een sausje van avocado en nee, die groeien niet van oorsprong in Nederland, maar wel tussen februari en april in andere landen. Dus technisch gezien wel een voorjaarsvuchtvrucht ;-). Je kunt het als pastasaus gebruiken met gewone pasta, of glutenvrije pasta, maar probeer het ook eens met rauwe courgetteslierten. Deze hoeveelheid is voor 4 personen.

* 8 tot 10 theelepels citroensap

* 2 eetlepels olijfolie

* 2 rijpe avocado's

* Scheutje water

* 2 teentjes knoflook

* 2 flinke handen basilicum

* Verse peper en zeezout naar smaak

Pureer al deze ingrediënten (behalve het water) in een keukenmachine tot een gladde saus en voeg net zoveel water toe totdat het een saus is en geen puree. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Deze saus kun je door de gare pasta roeren of door rauwe courgettelinten en je maakt het gerecht af met allerlei heerlijke voorjaarsgroenten zoals groene asperges, doperwtjes, sperziebonen, jonge spinazie, rucola, tomaatjes, broccoliroosjes of wat je maar wilt! Makkelijk, snel, je kunt allerhande restjes erdoor roeren en wie houdt er nou niet van pastagerechten?

Als je nou een keer geen zin hebt om zelf te koken, maar wel trek hebt in een gezonde, verse en biologische maaltijd, dan kun je tegenwoordig terecht bij Miss Bean op de biomarkt (iedere donderdag) in Heiloo of in mijn pop up store in Alkmaar, aan de Noorderkade 1027. Of je kijkt gewoon op www.miss-bean.nl!

De rommella!

Iedereen herkent wel ' de troepmagneet' in huis, een plankje boven de kachel, het kastje in de hal, de fruitsschaal, het handige kleine laadje in de keuken. Het is een plek die binnen handbereik is en waar alles wat geen eigen plek heeft terecht komt. Tip: maak de magneet zo klein mogelijk, dan kan er zo weinig mogelijk ' aan vast plakken' . En voor een plankje of een laadje geldt ook, zet er losse bakjes op of in. Dan kun je spullen alweer gemakkelijker vinden. Want daar gaat opruimen wat mij betreft om: je spullen vlot en gemakkelijk kunnen pakken zodat je verder kunt gaan met genieten van je dag.

Cadeautje!

Wat wil ik weggeven? Geen spullen natuurlijk, die moeten maar weer een plek krijgen... Ik wil wel een gratis quick scan weggeven, een korte en krachtige sessie om iemand op weg te helpen om ruimte en overzicht te creeren. Een sessie waar je een opgeruimd gevoel van krijgt.

Degene die zijn opruimuitdaging in 5 regels weet te beschrijven en die echt hulp kan gebruiken ga ik helpen. Reacties zijn welkom op redactie@uitkijkpost.nl

Mogen we u blij maken?

Wat zou het fijn zijn als u deze Voorjaarsbijlage van de Uitkijkpost kunt lezen in een heerlijk lentezonnetje... misschien in een beschut hoekje van tuin of balkon? Of aan de keukentafel, omdat de zon nog zo lekker laag staat en ver het huis in schijnt. Een kopje thee of koffie, een paasbroodje, chocoladeeitje of een gezonde snack erbij en dan fijn bladeren in de krant.
De ondernemers uit Heiloo, Limmen, Akersloot en de Egmonden brengen u graag op de hoogte van hun nieuws en de trends van dit voorjaar. Ook over Castricum worden mooie berichten met u gedeeld, want deze editie van de Uitkijkpost verschijnt ook op 13.400 adressen in Castricum.

Er is ook genoeg te bekijken. Veel foto's zijn gemaakt door plaatsgenoten. Meer lente-plezier vindt u op de Facebookpagina van de Uitkijkpost. U kunt daar stemmen op de foto's, voor de publieksprijs!
En wat is er fijner dan nog wat langer dan normaal blijven zitten en te genieten van dat eerste beetje lente? Daarom houden we u graag nog wat langer bezig... hoe? Laat u verrassen in deze speciale Uitkijkpost Voorjaarsbijlage. Veel plezier!

Het team van Uitkijkpost Media

Paashaas, waar ben je?

Tijdens het paasweekend kunnen de kinderen op allerlei plaatsen op zoek naar paaseieren. Zelfs de kleinste kindjes zijn daar erg goed in, als de eieren maar vooral glimmend glanzend gekleurd midden op het gemaaide gazon 'verstopt' liggen. Tip: Heeft u zoekers aan het paasontbijt in verschillende leeftijden? Verstop dan voor de groters kleine eitjes en andersom.

Om in de stemming te komen kunt u in deze Voorjaarskrant op zoek naar de paashaas. In deze bijlage zijn veel hulppaashazen verstopt die lijken op deze vriendelijke huppelaar. Ze dragen allemaal een letter. Welke boodschap brengen ze rond?
Goede inzendingen tellen mee voor het prijzenpakket!

PS: vraag vooral hulp van uw (klein)kind en kleine buurtjes