De Uitkijkpost

29 juni 2016

De Uitkijkpost 29 juni 2016


Amante Vastgoed start met bouw 19 duurzame woningen in 'Het Oosterzand'

HEILOO - Aan de zuidkant van Heiloo, bij de Oosterzijweg en de Hoogelaan, wordt direct na de bouwvak door G.P. Groot begonnen met het bouwrijp maken van 'Het Oosterzand'. Dit is een nieuwbouwplan waarin 19 zeer energiezuinige en vrijstaande woningen op ruime kavels worden gerealiseerd. Direct hierna zal door Tervoort's Bouwbedrijf uit Egmond 'de eerste paal' worden geslagen en zullen de eerste woningen naar verwachting rond volgend jaar zomer worden opgeleverd.

Nadat de verkoop het afgelopen voorjaar door Vos Makelaars en Ouwejan Vastgoed Advies is gestart zijn er inmiddels 10 woningen verkocht en zijn er nu nog 9 beschikbaar voor de verkoop. De riante vrijstaande villa's worden traditioneel gebouwd en zullen onder meer standaard worden voorzien van een bodemwaterwarmtepomp en volledig in het dak geïntegreerde zonnepanelen. Mede door de uitmuntende isolatie en innovatieve technische installaties in de woningen zullen de jaarlijkse energielasten erg laag zijn en is zelfs een 'nul op de meter' mogelijk. Voor de kopers zijn er veel mogelijkheden de woning op verschillende punten geheel naar eigen wens te bouwen, zowel qua exterieur als qua interieur.

Het Oosterzand is (bijzonder) ruim van opzet en wordt tijdens en vlak na de bouw van de woningen volledig aangeplant waardoor het wijkje direct in haar groene en landelijke omgeving op zal gaan. Het beplantingsplan is van de hand van 'Van Haneghem tuin en landschap' uit Heiloo. Deze partij verzorgt ook de aanleg. Op zaterdag 2 juli zal er bij 'Van Haneghem tuin en landschap' op de Vennewatersweg 17 te Heiloo een verkoopmanifestatie zijn waarbij het plan, de woningen en natuurlijk het beplantingsplan uitvoerig zullen worden toegelicht. Iedereen is welkom tussen 10.00 tot 13.00 uur.

Alkmaarse architect winnaar 'Mooiste gebouw van Heiloo'

Foto: Machteld Wiegmans.

HEILOO - De Alkmaarse architect Lody Trap wint de AIA Architectuurprijs 2016 van de jury voor het 'Mooiste gebouw van Heiloo' met zijn ontwerp van het Petrus Canisius College. De villa van het bureau AAArchitecten uit Den Haag, gelegen aan Het Spanring nummer 2, krijgt de publieksprijs.

In het kader van de Dag van de Architectuur op 25 juli 2016 werd in de Cultuurkoepel Heiloo de AIA Architectuurprijs 2016 uitgereikt voor het mooiste gebouw van Heiloo. De prijsvraag was georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar. Het publiek koos uit vierentwintig genomineerde, moderne bouwwerken. Een professionele jury deed hetzelfde. De prijzen werden uitgereikt door de Heiloose wethouder Rob Opdam. De winnaar van de publieksprijs werd een woning aan De Spanring nr. 2, een ontwerp van AAArchitecten uit Den Haag. Lody Trap van Lody Trap Architecten uit Alkmaar won de juryprijs met zijn ontwerp voor een schoolgebouw van het Petrus Canisius College, gelegen aan De Dors nummer 2 te Heiloo.

Uit het juryrapport:

Foto: Aangeleverd.

Unaniem is de school aan de Dors 2 door de jury geëerd met een eerste prijs. Het gebouw heeft optimaal gebruikgemaakt van de leegte van de plek. Niet door omvang, maar door de alzijdigheid, de interactie tussen binnen en buiten, en de bijzondere expressie van het gebouw. Het gebouw is uniek in zijn verschijningsvorm en draagt daarmee bij aan grote mate van ruimtelijke kwaliteit op deze anonieme locatie aan de rand van het dorp. De locatie krijgt door het gebouw weer betekenis.

De jury is in het bijzonder getroffen dat het gaat om een onderwijsgebouw. Opdrachtgever, architect en gemeente hebben zich hard gemaakt om uit te stralen dat de jeugd de toekomst heeft. Het schoolgebouw straalt vrijheid en visie uit. Desgevraagd liet de directeur van de school zich ontvallen dat het gebouw ook bijzonder goed functioneert en bijdraagt aan een positieve beleving van de leerlingen. De grote mate van vakmanschap van de architect en makers, die van het gebouw afleesbaar is, maakt het gebouw tot een ware belevenis aan de buiten- en de binnenzijde.

Architect Lody Trap is zeer content met de prijs. "Ik ben blij dat het zo geworden als het is geworden. Het is wel de verdienste van het hele team dat bij de bouw betrokken is geweest. Dat is het gebouw zeker ten goede gekomen."

De tentoonstelling blijft tot en met maandag 11 juli dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. De 24 genomineerde gebouwen zijn verzameld in een boekje dat vanaf 10 juni voor € 3,50 verkrijgbaar is in de Cultuurkoepel, aan de balie van het gemeentehuis, en in de plaatselijke boekhandels van Heiloo.

Lichaam gevonden in sloot langs Kanaalweg

HEILOO - Woensdag 15 juni is in een sloot langs de Kanaalweg een lichaam gevonden. In verband met politie-onderzoek werd de Kanaalweg woensdagavond afgesloten voor alle verkeer, inclusief fietsers. 's Middags heeft een politiehelikopter foto's gemaakt van het gebied. De politie gaf 16 juni op Twitter aan dat het gaat om een vermiste 44-jarige man uit Alkmaar en sluit een misdrijf uit.

Kanaalweg vanaf 2 juli weer gedeeltelijk open

HEILOO - De werkzaamheden aan de Kanaalweg lopen voorspoedig en naderen het einde voor de zomerstop. Vanaf 2 juli is de Kanaalweg vanaf de Kennemerstraatweg tot en met de afslag naar bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo weer toegankelijk voor al het verkeer. Na de zomerperiode starten de laatste werkzaamheden aan de Kanaalweg vanaf het kruispunt Kennemerstraatweg tot aan de kruising Rosendaal.

Bereikbaarheid

Tot en met 15 juli wordt nog aan de Kanaalweg gewerkt om de verkeersveiligheid, doorstroming en het rijcomfort te verbeteren. De werkzaamheden gebeuren in fasen. Per fase verandert daardoor de bereikbaarheid.

·         Vanaf zaterdag 2 juli is de Kanaalweg vanaf kruispunt Rosendaal tot en met bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo weer toegankelijk voor doorgaand verkeer.

·         Vanaf maandag 4 tot en met 15 juli is het gedeelte vanaf het bedrijventerrein tot aan het kruispunt richting Akersloot/Alkmaar afgesloten. Het bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo is hierdoor alleen vanuit Heiloo bereikbaar en niet meer vanuit Alkmaar.

·         In de laatste week van de werkzaamheden van 11 tot en met 15 juli sluit gemeente Castricum ook de kruising Kanaalweg – Boekel – Boekelerdijk voor doorgaand verkeer af. Zij richten het kruispunt verkeersveiliger in en vernieuwen het asfalt. Het is dan niet mogelijk om van Akersloot over de Boekelerdijk naar Alkmaar te rijden of omgekeerd.

·         Tijdens de zomerperiode (16 juli tot en met 21 augustus) is de hele Kanaalweg toegankelijk voor al het verkeer.

·         Vanaf 22 augustus tot en met 23 september vinden de werkzaamheden in het laatste wegvak plaats. De Kanaalweg is dan afgesloten vanaf de Kennemerstraatweg tot aan de kruising Rosendaal. Het verkeer rijdt via Rosendaal en Ypesteinerlaan.

Voor fietsers is de Kanaalweg tijdens alle werkzaamheden toegankelijk. Omleidingsroutes staan aangegeven met borden.

Meer informatie over de werkzaamheden, omleidingsroutes en achtergronden vindt u op http://www.heiloo.nl/home/kanaalweg_44928/.

10 Vragen aan… Pieter Sengers

Foto: aangeleverd
 1. Waar ben je geboren en getogen?

In Heiloo, aan de Westerweg, in het gedeelte tussen de Schuine Hondsbosschelaan en de Zeeweg.

 1. Als hobby je werk was, welk beroep zou je nu hebben?

Mijn werk is eigenlijk altijd mijn hobby geweest. Ik ben vanuit mijn passie voor het reizen 25 jaar geleden een succesvolle touroperatorbedrijf gestart. Vorig jaar heb ik mijn aandelen van dat bedrijf verkocht. In al die jaren heb ik vele landen mogen bezoeken met name Australië, Nieuw-Zeeland, de Pacific en Afrika.

 1. Wie zou je graag ontmoeten?

De koning van Tonga; het enige Koninkrijk in de Pacific. Zelf heb ik al meerdere malen deze fascinerende en paradijselijke eilandengroep bezocht.

 1. Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Spelen in het prachtige gebied achter ons huis, grenzend aan het land van boer Thijs Maat. Helaas is dit gebied al decennia geleden volgebouwd met woningen en hallen voor diverse bedrijven. Ook herinner ik me de vele jaren van mijn jeugd toen ik tijdens de schoolvakanties bij mijn familie op de boerderij 'Cranenbroek' aan de Westerweg mee mocht werken.

 1. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?

Dat zijn er velen, maar om er een paar te noemen: het Heilooër Bos en de westelijke buitenrand van ons prachtige dorp.

 1. Waarvoor kunnen ze je wakker maken?

Een heerlijk bord porridge bij een Afrikaans kampvuur, voorafgaand aan een gamedrive.

 1. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid, dat ik omringd ben door een paar goede vrienden met wie ik af en toe lekker kan sparren. Zij houden mij scherp!

 1. Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?

Dat ik na ruim 32 jaar werken in Amsterdam nu mijn werkzaamheden uitvoer in mijn geboortedorp Heiloo.

 1. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?

Ik erger me de laatste tijd vaak aan de vele zakken gevuld met plastic afval die soms dagenlang aan de diverse palen in het dorp hangen. Het wordt er op deze manier niet mooier op. Zelf ben ik, mede door mijn werk, bezig met het milieu. Ik zou beter naar de inwoners van Heiloo communiceren dat de zakken alleen de avond voor de ophaaldag buiten opgehangen mogen worden.

 1. Na ruim 25 jaar ervaring in de reisbranche ben je van start gegaan met een kleinschalige reisorganisatie die gespecialiseerd is in maatwerkreizen naar het zuidelijk halfrond. Kan je daar iets meer over vertellen?

Ja, in oktober 2015 ben ik een nieuwe reisorganisatie gestart onder de naam 'Southern Cross Reizen', een kleinschalige gespecialiseerde touroperator naar Australië, Nieuw-Zeeland, de Pacific en Afrika. Met mijn enthousiasme, passie en ruim 35 jaar aan reiservaring kan ik met de door mij geselecteerde lokale agenten en de wensen van de klant een unieke reis verzorgen. Binnenkort open ik mijn kantoor op een geweldige locatie hier in Heiloo. Mijn bedrijfsslogan luidt: wij zijn pas tevreden als u het bent!

Ik wil nomineer Guus de Jong voor de volgende 10 vragen.

Mijn persoonlijke vraag aan hem is:
"Je bent nog steeds druk bezig na de verkoop van jouw Installatiebedrijf Borst/Guus de Jong, wat doe je nu zoal en waar haal je de energie vandaan?"

Jaarmarktconcerten in Ter Coulsterkerk en Witte Kerk

HEILOO - De jaarmarktconcerten van 6 juli a.s. te Heiloo zijn om 11.00 uur in de Ter Coulsterkerk en 13.30 uur Witte Kerk. Ook dit jaar zullen de deuren van beide kerken tijdens de jaarmarkt weer geopend zijn voor het publiek. Er is dan volop muziek met deze inloopconcerten.

Muzikale medewerking wordt verleend door Melissa Venema (trompet), Annika Glimmerveen (sopraan), Ronald Willemsen (bariton), Hans Dijkgraaf (bariton), Erica Vogel (dwarsfluit), en Dub de Vries (orgel). De muziek die zij ten gehore brengen variëert in genre van klassiek tot populair. Op het plein voor de Ter Coulsterkerk zal, zoals ieder jaar, een terras worden ingericht waar de bezoekers een kopje thee of koffie zal worden aangeboden. Ook staat er weer een kraam op de jaarmarkt.

Een goed verhaal zit tussen je oren Nieuw in de digitale bibliotheek: audiolezen

HEILOO - Boeken geven je toegang tot een nieuwe wereld. Een boek laat je genieten. Dat plezier gunnen we iedereen. Ook mensen die minder goed zien, dyslectisch zijn of een andere beperking hebben waardoor lezen moeilijk is. Daarom heeft de Bibliotheek, in samenwerking met de Bibliotheekservice Passend Lezen, iets nieuws: audiolezen.

Op www.bibliotheek.nl/passend vindt u 45.000 gesproken boeken, voor jong en oud! Deze service is exclusief voor iedereen met een leesbeperking.

Meer weten?
Vraag een van onze medewerkers, kijk op www.bibliotheek.nl/passend, of kom dinsdag 5 juli tussen 17:00 en 19:30 uur naar Bibliotheek Heiloo voor uitleg of een demonstratie.

Rozing ART & Lifestyle Event

Foto: aangeleverd

HEILOO - Bij Rozing Dromen & Wonen start vrijdagavond 1 juli het ART & Lifestyle Event. Hier tonen 13 kunstenaars divers werk: sieraden, schilderijen, glasobjecten, bronzen en stenen beelden en keramiek. Het is een aanrader voor kunstminnend publiek!

De opening wordt vrijdag 1 juli om 19.30 uur verricht door Burgemeester Hans Romeyn. Aansluitend is er een spetterende modeshow door diverse ondernemers uit de regio: Mascotte Mode, Isis ondermode, Bar & Boots, Alleman herenmode en Alittlecowsdream. Zij showen hun merken uit de winkel: lingerie, kleding, schoenen en tassen. Dit alles vindt plaats op de muziek van DJ Carlo met daarnaast een saxofonist. Op zaterdag en zondag is er een wijnproeverij van De Ontdekking en zijn er Italiaanse hapjes van Remco & Ylenia Borsato.

De 13 kunstenaars die hun werk exposeren zijn:

Foto: aangeleverd
Foto: aangeleverd
 • Theo Leering: zijn schilderijen zijn fantasierijk, hebben een melancholische uitstraling en brengen een glimlach met zich mee.
 • Marget Heeremans (schilderijen) brengt de olieverf dik of transparant op, gebruikt daarbij verschillende materialen. Zo ontstaat de ruige, weerbarstige verfhuid die kenmerkend is voor de abstracte schilderijen.
 • Kitty Meijering: met dynamische streken worden de vrouwfiguren op haar schilderijen weergegeven. Vaak in warme kleuren zijn deze vrouwen mijmerend of dansend afgebeeld.
 • Marjan Smit (glas - sandcasting) maakt gegoten glasobjecten met spetterende kleuren: Hier word je vrolijk van!
 • Sarah Kobak (sieraden) - haar werk kenmerkt zicht door het gebruik van granules en diverse soorten edelstenen.
 • Annet Bentvelzen (keramiek) - haar keramiek is geïnspireerd door de oudheid.
 • Anneke Harting (keramiek) - Taal in al haar facetten is een bindend en een herkenbaar element in het werk. De plastische eigenschappen van klei worden benut om vorm te geven aan bijzondere objecten
 • Nel Rood (keramiek) maakt paarden met ridders,vrouwen uit de tijd van vroeger en nu met een tikje humor.
 • Marijke in den Bosch (beelden) - de begrippen OER en PUUR zijn van toepassing op haar werk.
 • Marian Daems (keramiek) bouwt voertuigen en vaartuigen, mensen en gebouwen uit platen klei. Hierbij voegt ze verschillende soorten klei samen, maar ook allerlei materialen om de klei mee te bewerken. Dit geeft de haar kenmerkende textuur aan haar werk. Haar inspiratie is een mix uit het leven die ze met humor neerzet.
 • Lida Dijkstra - Pastoor (glasfusing) toont haar heldere en prachtig gekleurde glasobjecten. Thema's: glazen stadjes, catwalks, bloemenvelden en abstracte objecten.
 • Martin Griek (stenen beelden) maakt gestileerd figuratieve beelden, geïnspireerd door de natuur.
 • Wilma Hoebee (brons) - de essentie van haar werk is de natuur, de plek van mens en dier in de natuurlijke orde. Zij weet als geen ander haar vogels en andere dieren hun persoonlijke uitstraling te geven.

Het Rozing ART & Lifestyle Event is tijdens winkelopeningstijden te bezoeken.

Zaterdag: 9.30 - 17.00 uur. Zondag: 12.00 - 17.00 uur. Maandag: gesloten. Di t/m vrijdag: 9.00 - 17.30 uur.

Rozing Wonen & Dromen, Westerweg 261 te Heiloo. www.rozing.nl

Meer informatie over het ART & Lifestyle Event bij Lida Dijkstra: 06-20571436.

BB

Kung en Wim in hun sas aan het Slimpad.                Foto: Arjan Hoogvorst

Center Design & Center Care
Twee bedrijfjes onder één dak

Slimpad 36, 1851 LB, Heiloo, tel. 072 - 533 49 06, www.centerdesign.nl, centerdisc@kpnmail.nl

HEILOO - 'Unieke woonaccessoires' luidt de eigenlijke subtitel van Center Design, maar eigenzinnige eigenaar Wim Sinnige vroeg speciaal voor deze rubriek om een speelse variant. Dat je die slogan vaker leest, deert 'm niet. "Die paar woorden zeggen iets over de nering alhier…"

Hoe die oogt, valt te bewonderen in het gastvrije vertrek aan het Heiloose Slimpad. Daar waar jarenlang vakken vol cd's stonden, vond drie jaar terug een ware metamorfose plaats. Nu stiefelt de winkelbezoeker er tussen bijzondere huisraad door, om zich te verwonderen over de verrassende variëteit aan artikelen. Of beter gezegd producten, want veel bij Center Design is van de creatieve hand van Wim Sinnige. Gedurende het gesprek blijkt de man al even uniek als zijn woonaccessoires. "Als ik te veel praat, zeg je 't maar, hoor. Er valt genoeg te vertellen en het is ook best nogal een verhaal…"

Passie
Soms, eens in de zoveel tijd, manifesteert zich een ondernemer die vrijwel direct doet vergeten dat het om zakendoen gaat. Bij zulke mensen draait het met name om passie. Lees: liefde voor wat ze leuk vinden, waar ze redelijk goed in zijn en de weg die ze derhalve ooit zijn ingeslagen. Dan mag het volgens menigeen misschien niet altijd een logische keuze zijn, maar voor de persoon in kwestie is 't het volgen van je hart. Bij zó'n iemand kom je bij Center Design over de vloer. "Tja jongen, als ik terugdenk aan toen we hier cd's verkochten… Vanuit loondienst begonnen mijn toenmalige vrouw en ik Center Disc. Het was de guldentijd en vinyl maakte plaats voor cd's, waar legio muziekliefhebbers er de nodige van kochten. In december stonden we hier jaarlijks met z'n vijven!"

Flierefluiter
Wims vrouw overleed negen jaar terug door een ernstige ziekte, waarna niet veel later mede door crisis en internet de cd-handel als een kaartenhuis ineenstortte. Zoals ook met Wims gemoedstoestand was gebeurd. Maar hij krabbelde op. "Al dertig jaar vermaak ik me hobbymatig met timmeren, metselen en overig technisch werk. M'n ogen zien iets en dan gaan m'n handen ermee aan de slag. Omdat ik ook graag markten afstruin, besloot ik een brocanterie te beginnen. Dus ik naar van die inkoopcentra, maar dat viel niet mee. Het was eigenlijk ietwat te tuttig…" Tot de in Heiloo alom bekende Flierefluiter hem tipte om op écht oude spullen over te gaan. De rest is geschiedenis, want de winkel staat er vol mee: lampen, lijsten, kaarsenstandaards en vooral veel meubeltjes, zoals stoelen, krukjes, tafels, kasten enzovoort. Alles is merendeels door Wim opgeknapt. Daarnaast levert hij ook op bestelling. "Tevens doe ik restauratiewerk. Mensen komen werkelijk met van alles aanzetten om te laten opknappen."

Center Care
Bijzondere en welkome wending was voor Wim ook de ontmoeting met zijn huidige partner Kung, tijdens een buitenlandse reis. "We hadden een klik, zijn steeds meer naar elkaar toe gegroeid en inmiddels heeft ze hierboven Center Care. Ze verzorgt traditionele, warme massages met onder meer hot stones en kruidenstempels, is pedicure én manicure. Zo hebben we hier nu twee bedrijfjes onder één dak. Geen rijkdom als uit de cd-tijd, maar hoe 't hier reilt en zeilt stemt ons tevreden!"

Botsauto's en kaneelstokken: Kermis!

Foto: Heiloo-Online

HEILOO - Is Heiloo er klaar voor? Donderdag 30 juni begint aan de Omloop de jaarlijkse kermis van Heiloo. Met diverse attracties voor alle leeftijden is de kermis weer een feest om te bezoeken.

De attracties die komen zijn onder andere de botsauto's, Party Wip, Discotrain, het reuzenrad, trampolines, een draaimolen, een vliegtuigmolen, de City hopper, diverse spellen en natuurlijk de kaneelstokken, oliebollen en suikerspinnen. Vrijdag 1 juli wordt er op het veld achter de kermis ook weer een mooi vuurwerk aangeboden. Dit zal omstreeks 22.00 uur afgestoken worden,afhankelijk van het weer (als het nog te licht is zal het een half uur later worden).

De openingstijden van de kermis zijn donderdag en vrijdag vanaf 15.00 uur en zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur. Voor extra voordelig kermisvieren kijkt u op www.kermisheiloo.nl. Ook worden er bij diverse winkels weer de welbekende kortingsboekjes verspreid.

Humanitas zoekt vrijwilligers voor Forensische Psychiatrie GGZ-NHN

HEILOO - Humanitas is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen die het even niet alleen redden in de maatschappij. Voor deelnemers die verblijven op de Forensische Psychiatrische Afdeling(FPA) in Heiloo is Humanitas op zoek naar vrijwilligers. Dit zijn vrijwilligers die houden van een uitdaging, die graag iets willen doen voor hun medemens, die doorzettingsvermogen hebben, en die open kunnen staan voor mensen die soms een heel andere achtergrond hebben.

Het doel is om door een gezamenlijke activiteit de deelnemer meer te betrekken in het maatschappelijk leven buiten de FPA en GGZ. Te denken valt aan een wandeling maken, een stuk fietsen, winkelen, sporten, vissen of ergens een kopje koffie drinken. Belangrijk is om te weten dat de vrijwilliger geen hulpverlening biedt, maar ondersteuning en hulp bij het opzetten en uitbreiden van het sociale netwerk. Als vrijwilliger bent u eens in de week of eens in de twee weken beschikbaar voor de deelnemer.

Humanitas biedt aan de vrijwilligers scholing voordat zij starten. De vrijwilligers worden begeleid door de coördinator Maatjes GGZ en door een begeleider van FPA.

Op dinsdag 5 juli a.s. organiseren Humanitas en FPA een informatieavond. Deze wordt gehouden van 19.30 uur tot 21.00 uur in het Activiteiten Centrum van de GGZ Heiloo, Bullaan 2 te Heiloo. Een medewerker van de FPA en Humanitas zullen informatie geven over wat vrijwilligerswerk bij de FPA inhoudt.

Voor aanmelding kunt u contact opnemen met Corinne van der Nagel, coördinator Maatjes GGZ Humanitas: 072-5401800 of c.vandernagel@humantias.nl.

Ultieme jongensdroom gaat in vervulling

Foto: Linda Castricum

HEILOO - Zet drie vrienden in een Alfa Romeo 155 van niet meer dan € 500,- en laat ze deelnemen aan een road trip: dat is gegarandeerd veel lol. Voor Robin Bolten, Leon Spaans en Ernst Kleine uit Heiloo komt deze droom nu echt uit. Maandagochtend 4 juli staan zij aan de start van de zomereditie van de Carbage Run. Vrijdag 8 juli hopen zij zonder kleerscheuren in Kroatië te finishen.

De Carbage Run is een road trip van zo'n 2.500 km door negen verschillende landen. Elke dag ontvangen de deelnemers een opdracht waarmee zij punten kunnen verdienen. Tijdens deze trip gaat het niet om snelheid, maar om handigheid en creativiteit. Er doen circa 500 auto's mee.

Iedereen een eigen rol
"De voorbereidingen begonnen in september 2015," zegt Ernst. "Nog een kleine week te gaan en dan begint het pas echt. Iedereen vervult een eigen rol in de auto. Zo is Robin de bestuurder, Leon is verantwoordelijk voor de techniek en ik ben de navigator."

Foto: Linda Castricum

Ronald MC Donaldhuis als goed doel
Naast het beleven van veel lol zit er ook een serieuze twist aan de deelname. De vrienden halen namelijk geld op voor het Ronald MC Donaldhuis in Rotterdam. Robin vertelt: "Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is om dicht bij je kindje te kunnen zijn wanneer hij/zij ernstig ziek is. Het Ronald MC Donaldhuis Rotterdam bood ons een fijne plek in een heel moeilijke tijd. Zij zijn volledig afhankelijk van donaties en daarom was de keuze snel gemaakt."

Sponsort u een zoen?
"Alle sponsors krijgen een hele mooie plek op de auto, in de vorm van een zoen met vermelding van hun naam," gaat Leon verder. Met een zoen wordt één overnachting voor een familie gesponsord. Ook het bedrijfsleven in Heiloo reageert erg enthousiast over de actie. De auto zit al aardig vol, maar sponsors zijn nog altijd van harte welkom. Doneren kan op rekeningnummer NL04 RABO 0308 2649 16 t.n.v. R. Bolten. Vergeet niet uw naam te vermelden voor op de sticker.

Wilt u de belevenissen van deze drie vrienden volgen, meld u dan aan op de besloten Facebookgroep Road trip zomer 2016. Ook zijn de vrienden te volgen via Twitter @thenightkissers.

Tekst: Linda Castricum

Kleuterjuf Agnes neemt afscheid van Willibrordschool

HEILOO - Juf Agnes is 27 jaar geleden gestart op de Willibrordschool. Nadat zij in verwachting raakte, stopte zij met lesgeven. Maar thuiszitten? Dat past niet bij haar! Zij nam het initiatief om naast haar eigen kinderen ook andere kinderen op te vangen en dit werd het begin van een eigen peuterspeelzaaltje. Uiteindelijk, nadat zij dit meerdere jaren heeft gedaan, kwam zij weer terug op de Willibrordschool waar zij met heel haar hart de kleuters liet spelen en verder begeleidde in hun ontwikkeling. Een kleuterjuf in hart en nieren!

Toch is het moment nu daar: er breekt een nieuwe fase in haar leven aan. Ondanks al het plezier dat zij op de Willibrord heeft gehad, gaat zij nu genieten van haar welverdiende pensioen. De school zal haar missen! Tijdens het eindejaarsfeest is er de mogelijkheid haar de hand te schudden en mooie herinneringen aan de Willibrord op te halen. Het gezellige feest, wat voor de kinderen altijd een mooie afsluiting van het schooljaar is, wordt mooi aangekleed door diverse optredens. De Ouderraad zorgt (tegen een kleine bijdrage) voor de innerlijke mens. Wilt u hierbij zijn? U bent welkom op vrijdag 8 juli tussen 16.00 en 19.00 uur.

Annemarie Timmer exposeert emaille in Bibliotheek

Werk van Annemarie Timmer. Foto: aangeleverd

HEILOO - Annemarie Timmer (geboren in 1956, Amersfoort) is beeldend kunstenaar, gespecialiseerd in emaille. Annemarie heeft al 35 jaar haar atelier in Alkmaar waar zij woont en werkt. Ook werkt ze twee maal per jaar op groot formaat met een internationale groep emailleurs in Erfurt -Duitsland. Haar werk is te zien in binnen- en buitenland. Haar huidige expositie is tot 8 augustus te bezoeken in de expositieruimte van Bibliotheek Heiloo, tijdens de openingsuren.

Zie www.annemarietimmer.nl voor meer informatie over haar werk.

Genieten van culinaire markt in 't Loo

Foto: Andre Bergmans

Voor of na het boodschappen doen kon het winkelend publiek afgelopen zaterdag genieten van een culinaire markt. Een gratis high wine of high tea was te nuttigen binnen op het plein. Daarna kon men met een goed gevulde maag weer verder winkelen in het winkelcentrum of buiten genieten van de non-stop muziek van vier muziekverenigingen van Heiloo: Eengezindheid, Caecilia, Fanfare Showband Heiloo en de Kinkeluters.

Foto: Andre Bergmans

Theater De Beun blijft open

Foto: Mondiavisueel

HEILOO - Het bestuur van de stichting Theater De Beun heeft de huur opgezegd en daarmee ook het contract met het personeel. Hierdoor is onder andere de manager ontslagen. Met het vertrek van de manager staat de voortgang van De Beun niet in gevaar. De gemeente zorgt dat het theater geopend blijft. Als er geen nieuwe partij voor de exploitatie wordt gevonden, gaat de gemeente de accommodatie (tijdelijk) zelf beheren en/of exploiteren.

Bron: Gemeente Heiloo

Winnaar van de slagzinnenactie

Slagzinnen, ze zijn nog levend! De oproep voor een slagzin heeft voor post gezorgd op de redactie. Naast de mooie kaart en envelop die we ontvingen van Joke Beentjes, ontvingen we allerlei kattenbelletjes met de slagzin erop vermeld. De winnaar is H. Breen van de Tulpencroftlaan 32. Zijn slagzin luidt: UItkijkpost is mijn favoriete krant, want ook in de regio is men erop gebrand, er wekelijks naar uit te kijken! Komt u naar de redactie, meneer Breen? Het boek van Suzanne Buis 'Schrijf je eigen kinderboekenserie' ligt voor u klaar.

Column bibliotheek Heiloo

Nieuw in de Digitale Bibliotheek: audiolezen

Audiolezen is er voor mensen die minder goed zien, dyslectisch zijn, of voor diegenen die een andere beperking hebben waardoor lezen moeilijk is. Op www.bibliotheek.nl/passend staan 45.000 gesproken boeken, voor jong en oud!

Meer weten?
Vraag een van onze medewerkers, kijk op www.bibliotheek.nl/passend, of kom dinsdag 5 juli tussen 17:00 en 19:30 uur naar Bibliotheek Heiloo voor uitleg of een demonstratie.

Spreekuur dyslectie en andere leesproblemen

Elke dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur
Voor tips, apps, boeken, hulpmiddelen etc. Vrije inloop.

Leesgroepen voor volwassenen

Elke dinsdag van 10.30 tot 11.45 uur

Samen een boek lezen in eenvoudig Nederlands. Beginners- en gevorderden niveau. Vrije inloop.

Voorleesfeestje

6 juli, 14.30 uur

Alle kinderen van 3 tot 7 jaar zijn van harte welkom! Het boek Vergeet mij nietje – Milja Praagman staat centraal. Na het voorlezen wordt er natuurlijk nog even geknutseld/getekend.

Let op: er is geen voorlezen in de schoolvakantie.

Cursus Digisterker

Leren omgaan met de digitale overheid (4 dagdelen)

Start: 1 september, 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden is al mogelijk.

Digitaal spreekuur

Elke woensdag van 10.00 tot 11.00 uur

Voor hulp bij het lenen van ebooks, vragen over gebruik van internet, apps, sociale media etc. Vrije inloop.

Grote verkoop afgeschreven materialen

Vanaf heden is er een doorlopende verkoop van afgeschreven materialen in de bibliotheek.

Daarnaast vindt enkele malen per jaar een grote verkoop plaats:

Vrijdag 22 juli: 15.00 – 18.00 uur

Zaterdag 3 september: tijdens Uit&Zo

Uit&Zo Heiloo 2016

3 september van 11.00 tot 16.00 uur

Uit&Zo Heiloo is de start van het culturele, educatieve en sportieve seizoen in Heiloo. Deelnemers kunnen zich nog aanmelden tot 30 juni.

VakantieBieb-app

De VakantieBieb-app is het zomercadeau van de Bibliotheek voor iedereen die vakantie viert - op het strand, in de bergen of gewoon thuis. De app omvat een grote selectie Nederlandse e-books. Te downloaden voor Apple en Android.

Afwijkende openingstijden tijdens de zomerperiode

Van 23 juli t/m 20 augustus is Bibliotheek Heiloo op zaterdag gesloten.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie en opgave voor activiteiten:

www.bibliotheekheiloo.nl / 072 – 5330670 of bij de servicebalie

Steun de bibliotheek

Word vriend en volg ons op Facebook en Twitter!

Puglia String Quartet speelt subliem in Witte Kerk Heiloo

Foto: Felix Hogeboom

Tijdens het zondagmiddagconcert van 26 juni toont het Puglia String Quartet, voor de gelegenheid samengesteld door
violist Joe Puglia, grote klasse tijdens de uitvoering van strijkkwartetten van Joseph Haydn (1732-1809), Benjamin Britten (1913-1976) en Dimitri Sjostakovitsj (1906-1975).
Het Puglia temporary String Quartet bestaat uit: Joe Puglia, Emmy Storms (viool), Hannah Shaw (altviool) en Örs Köszeghy (cello).

Het programma wordt gebracht onder de titel 'Begin van volledigheid', de komende 3 concertseizoenen zullen alle 15 strijkkwartetten van
Sjostakovitsj in de Witte Kerk te horen zijn. Voor liefhebbers beslist een aanrader om deze concerten bij te wonen.

In een redelijk gevulde kerk met stoelen opgesteld in lengterichting komt de muziek tot leven voor een aandachtig cultuurpubliek.
Met voorzichtige, besliste en geconcentreerde inzet wordt Haydn's 4e strijkkwartet gebracht. De 18e-eeuwse muziek komt goed tot zijn recht in de door
de middagzon aangelichte kerkruimte. Terughouding waarna ontlading en rustige instrumentvoering. Het Puglia kwartet speelt langzaam en met ernstige toewijding waarbij de
vakkundig gestreken klanken samenvloeien vanwege de akoestiek.

Joe Puglia speelt als eerste violist en brengt met ingehouden levendigheid zijn muzikaal verhaal ingebed in het totaalgeluid van het kwartet.
Puglia toont een innemende vriendelijke presentatie waarbij er soms visueel contact gemaakt wordt met altvioliste Hannah Shaw die op expressieve wijze
meeleeft met de muziek en opvalt door haar muzikale wendbaarheid. Ook cellist Örs Köszeghy is zeer toegewijd aan de muziek en speelt met open, heldere blik en rustige,
trefzekere hantering van zijn instrument. Violiste Emmy Storms laat een introverte muziekbeleving zien en lijkt wat minder aanwezig, na de pauze tijdens het strijkkwartet van Britten
wordt dit tekort goedgemaakt doordat Storms in de rol van 1e violist haar kunnen kan tonen en laat zien dat zij het grote krachtige gebaar op de viool beheerst.

Het 7e strijkkwartet (1960) van Sjostakovitsj, opgedragen aan zijn vijf jaar eerder overleden vrouw, zou wat schril van toon zijn.
Te horen is een subtiel klankweefsel dat tot de verbeelding spreekt: Sprookjesachtig met breekbare kwetsbaarheid in klankminiaturen
van poëtisch gehalte. Het Puglia String Quartet toont kwaliteit, vanuit uiterste stilte wordt de klank opgebouwd. Bij een explosieve passage
laten de musici hun gedrevenheid en enthousiasme zien, een abstract klankbouwwerk krijgt gestalte waarna een liefelijke melodie opklinkt,
gespeeld door violist Joe Puglia.

Bij het tweede strijkkwartet van Benjamin Britten speelt Emmy Storms 1e viool. De wisselwerking tussen de musici lijkt gaandeweg krachtiger te worden, door deze
inspiratieve vonk ontstaat virtuose, compromisloze muziek in een intens spanningsveld: ragfijn en in contrast daarmee ook wrang, schril
en eruptief binnen een tijdloos uitvloeiend muziekwerk. Uiterst nauwgezet, met hoge inzet, subliem.

Joe Puglia en Örs Koszeghy brengen karaktervolle soli, Hannah Shaw weet haar spel poëtische zeggingskracht te geven. Emmy Storms bereikt tijdens haar soli een overtuigend hoogtepunt met krachtige streek.
De musici tonen zich begeestigd en uiterst eensgezind. Het concert mag zeer geslaagd genoemd worden.

Tekst: Felix Hogeboom

Ringweg en Dors in Heiloo in juli drie weken afgesloten

HEILOO - Van 4 tot en met 20 juli is De Dors-Ringweg in Heiloo in verband met groot onderhoud afgesloten voor doorgaand verkeer.

Voor bestemmingsverkeer (woningen en sportpark) is De Dors-Ringweg bereikbaar tijdens alle werkzaamheden, behalve op donderdag 14 en vrijdag 15 juli. Dan wordt er geasfalteerd. Sportpark Maalwater is op 14 en 15 juli alleen bereikbaar via het fietspad langs atletiekvereniging Trias en voetbalvereniging HSV, ingang vanaf de Omloop. Woningen aan De Dors-Ringweg zijn op 14 en 15 juli alleen lopend bereikbaar.

De toplaag van het asfalt van de hoofdrijbaan is in een slechte staat en ook zorgt de rode coating op de fietspaden voor gladheid bij nat weer en vorst. Tegelijk wordt de verkeersveiligheid verbeterd en worden de huisaansluitingen op het riool tussen de Fontein Verschuirlaan en de Van Vladerackenlaan vernieuwd.

Bron: Beatfm

Ingezonden: DANK!

HEILOO - UNICEF is u zeer erkentelijkheid voor de trouwe ondersteuning die u de organisatie biedt en dankt u hartelijk voor uw bijdrage. Het is elke keer opnieuw 'spannend' om te zien wat er door u aan retourbonnen is gedeponeerd in het busje en, eerlijk gezegd, dat valt nooit tegen! Mede dankzij uw loyaliteit is het UNICEF mogelijk véél te doen voor kinderen in nood: zij hebben part noch deel aan de ellende in vele delen van de wereld en hebben dus recht op onze hulp. Wij zijn AH 't Loo dankbaar voor de medewerking. Samenvattend: dank en hulde aan u, de bezoekers van AH in 't Loo, aan de heer Goudt en aan zijn medewerkers!

Fonds verstandelijk gehandicapten: vergroot hun wereld

Foto: Janneke Mars

Fonds verstandelijk gehandicapten zoekt mensen die de dag van Victor willen maken. En die van duizenden anderen. Want dankzij de inzet van u als collectant zorgen wij voor momenten die hun leven kleur geven. In het geval van Victor: een bezoek aan de nijlpaarden in de dierentuin.

Meld je vandaag nog aan bij de Plaatselijk organisator en hij of zij neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om uit te leggen hoe collecteren in zijn werk gaat. Hierbij alvast wat basisinformatie:

het kost je slechts 2 uur van je tijd

de collecteweek is in 2016 van

26 september t/m 1 oktober.

Aanmelden kan bij:

Naam:J.A. Molenkamp

Telefoonnummer: 06-53665540

E-mail: j.a.molenkamp@gmail.com

Of via www.fondsverstandelijkgehandicapten.nl

Zonnepanelen zijn nuttig, lucratief én leuk

HEILOO - Een persoonlijke ervaring, door Berend Izaks

Gebak! Ik betaal bijna € 600,- minder voor mijn elektriciteit dan vorig jaar. Als dat geen gebak waard is? Met dank aan mijn zonnepanelen.

Ruim een jaar geleden kreeg ik het 'energielabel'. En schrok. Maar ja: oud en alleenstaand. Snel op internet gekeken naar zonnepanelen. Leuk, dat internet en die vergelijkingssites, maar je moet altijd je telefoonnummer vermelden, met als gevolg dat je platgebeld wordt, de bellers langs willen komen en dat je de meest fantastische rendementen voorgespiegeld krijgt. Ik nodig er drie uit. De verschillen in hun offertes zijn niet vreselijk groot. Ik let erop dat de panelen gekeurd zijn, dat het bedrijf is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Zonne-energie en of er bijkomende kosten zijn als de installatie niet soepel verloopt. Ik ga in zee met een bedrijf uit de buurt. Ik weet waar de directeur woont…..

Aan de hand van de locatie van mijn huis, de positie van het dak ten opzichte van de zon, het aantal zonne-uren in het altijd al zonnige Heiloo en mijn elektriciteitsverbruik, berekent hij hoeveel panelen ik kwijt kan en nodig heb en wat het oplevert in kwh's en geld. En uiteraard wat het me kost. Elf panelen: € 3.770,-. Dat is inclusief € 550,- btw. Ik meld me echter bij de Belastingdienst als ondernemer. Immers, ik ben stroomproducent en daarom hoef ik geen btw te betalen. De fiscus is goed heiligman en ik ben Starbucks. Ik krijg op zonnepanelen geen subsidie; wel op spouwmuurisolatie, maar dan betaal ik btw. De wegen van de overheid zijn echt ondoorgrondelijk.

De mannen op het dak zijn klaar. De panelen zijn keurig symmetrisch (het oog wil ook wat) neergelegd. "Gaat u maar op de meter kijken, dan sluiten wij het systeem aan." Spannend. Ik produceer duurzame elektriciteit!

Het hoofdmotief van de aanschaf was vermindering van mijn verbruik van niet-duurzaam opgewekte stroom én van reductie van mijn bijdrage aan de opwarming van de aarde. Mijn verbruik van ingekochte stroom is gedaald van 3.200 kwh's tot 800 kwh's. Nu ben ik helemaal niet zo'n groene, maar het geeft mij voldoening dat ik mijn co2 -uitstoot met energie (ik heb ook de spouwmuur laten isoleren) is gezakt van 4,9 ton tot 2,2 ton (opgave Nuon). Met minder schuldgevoel kan ik op vakantie naar Amerika!

Zonnepanelen zijn nuttig, lucratief én ook leuk. Mijn leverancier geeft mij een app, waarmee ik de productie in grafieken op elk moment kan volgen. Diepe dalen, hoge toppen. Niet de temperatuur, maar de helderheid van de lucht bepaalt de opbrengst. Een kraakheldere dag bij -10 levert meer op dan een bewolkte dag bij +20. Slechtste dag voor mij: 0,03 kWh; €0,007. Beste dag: 19,46 kWh; €4,47. Ik word aardig handig in het schatten wat de dagproductie is. Vanuit het buitenland kan ik uit de app afleiden wat voor weer het in Nederland is. Leuk speeltje.

"In hoeveel jaar verdien je ze terug? Zes?" Het wordt regelmatig aan mij gevraagd. In de panelen heb ik zo'n € 3.200,- geïnvesteerd. Mijn elektriciteitsrekening is met bijna € 600,- gedaald. Vooral dankzij de zonnepanelen, want ik ben niet noemenswaardig energiezuiniger geworden. Maar panelen verminderen in productiviteit, hebben niet het eeuwige leven (in theorie circa 20 jaar) en zijn een keer aan vervanging toe. Dus de ware boekhouder dient de afschrijving te verrekenen. Leveranciers van panelen laten dit aspect buiten beschouwing.

De vraag over de terugverdientijd impliceert rendementsdenken in geld. Die vraag is echter niet aan de orde gezien de acute noodzaak van duurzame energie. Omwille van de toekomst moeten we besparen, niet sparen.

KADER

Tegelijkertijd met de plaatsing van de zonnepanelen heb ik de spouwmuur laten isoleren. Dat is saai, want niet zichtbaar, en vergroot niet mijn imago. Onder die aanbieders is het helemaal een wildwest. Ik kies blind voor mijn gasleverancier Nuon. Kosten: € 1.400,-, na € 250,- subsidie.

Het is trouwens wel raar: je gasleverancier helpt je gas te besparen. Door de isolatie (de buitentemperatuur speelt natuurlijk ook een rol) daalt mijn gasverbruik van 1.800,- tot 1.200,- m3 en mijn gasrekening met € 300,-.

Als ik dan toch de bril van een belegger opzet: € 4.600,- geïnvesteerd en een bijna € 900,- lagere energienota. Zo'n rendement haalt mijn beleggingsfonds bij lange na niet.

Tekst: Berend Izaks

Bas Walraven rijdt Tour de France 'Ik ga mijn droom verwezenlijken'

Van links naar rechts: Arie Walraven, Olof Masteling van ACC Service, Bas Walraven (aangeleverde foto). Foto: aangeleverd.HEILOO - Bas Walraven rijdt deze zomer de route van de Tour de France en krijgt hierbij steun van zijn vader Arie Walraven uit Heiloo. Hij rijdt mee met zijn camper. Bas: "Ik ga mijn droom verwezenlijken."


Bas Walraven woonde tot zijn studietijd in Heiloo en was actief bij tennis- en voetbalvereniging HSV. Bas wilde ook graag wielrennen maar van zijn ouders mocht hij maximaal twee sporten beoefenen "en de meeste vriendjes zaten op tennis en voetbal." Bas: "In vakanties zat ik wel op de fiets voor tochten en soms beklom ik een berg, de Mont Ventoux."


Vanwege een knieblessure stopte de geïnterviewde noodgedwongen met zijn voetbalactiviteiten. Bas legde zich toe op andere teamsporten tijdens zijn studententijd in Groningen en langzaam begon het fietsvirus zich te nestelen. "Met kennissen fietste ik zo af en toe tochten en toen ik twee jaar in Australië woonde, maakte ik het fietsen definitief tot sport nummer 1. Terug in Nederland fietste ik steeds zwaardere trajecten - zoals de Amstel Gold race en lokale wedstrijden - en reed ik met een groep collega's de Alpe d'Huzes."

Bas rijd de Tour de France één dag voor de profrenners uit. "We vertrekken woensdag 29 juni (vandaag, red.) naar Frankrijk en rijden vrijdag 1 juli de eerste etappe van Mont Saint Michel naar Utah Beach. Dit zijn de eerste 180 kilometers van in totaal 3519 kilometer."

De sportieve ex-Heilooënaar krijgt hulp van een professionele wielercoach en traint vijf keer in de week voor dit project (sinds 1 januari: 6300 kilometer en 230 uur). Verder liet hij zich adviseren door een diëtiste en een sportarts en fysiotherapeut.

Ook tijdens de reis krijgt hij veel steun. "De eerste week rijdt er een maat mee en houdt een neef het materiaal in topconditie. Daarnaast heb ik een metgezel-meerijder tijdens de laatste week op weg naar Parijs. Onderweg zullen we zeker aansluiting krijgen van andere renners, want ik ben natuurlijk niet de enige met dit plan."

Nu zijn vader bij ACC Limmen een camper op de kop tikte en dit voertuig meeneemt, is het sportieve feest compleet. "Ik heb ontzettend veel zin in dit avontuur en hoop dat het gaat lukken! De reis kan beginnen."

Bas Walraven is inmiddels 35 jaar. Met zijn vrouw Jorien heeft hij een gezin met de tweede op komst.

Nieuwsgierig naar de voorbereidingen van de fietser, kijk dan op de website van Strava (www.strava.com/athletes/285801).

KADERTJE>>>>

ACC Service
Voor vertrek, vakantiecheck

Controleer uw airco
Gaat u ook naar Frankrijk of naar een ander warm land? Of geniet u straks van een hete zomer in Nederland? Laat dan uw airco nakijken en voorkom schade aan uw aircopomp en lekkages. Profiteer van de Aircoservice van ACC Service. Maakt u voor zaterdag 2 juli een afspraak, dan betaalt u slechts € 99,- (aanbiedingsprijs).

Tempo 100 voor caravans en aanhangers
Heeft u een caravan, en wilt u op de snelweg 100 kilometer per uur rijden in plaats van 80? Check dan of uw caravan in aanmerking komt voor een Tempo 100 keuring. De Duitse keuringsdienst kan hiervoor een ontheffing verzorgen. Vul het formulier in op de website van ACC Service en ontdek het zelf. ACC Service organiseert zaterdag 2 juli een Tempo 100 keuringsdag voor caravans en aanhangers. Stem even af of het nog lukt om zaterdag hieraan deel te nemen. Lukt dat niet, spreek dan een andere datum af, in combinatie met een onderhoudsbeurt.
ACC Service Limmen, Rijksweg 49B, Limmen. Tel.: 072 - 505 18 89. Internet: www.acc-service.nl

Zon doet haar best tijdens Zonnewende

HEILOO - Liefhebbers genoten gisteren van een prachtige zonsondergang bij de Ronde O in Heiloo. Tijdens de zonsondergang op de langste dag van het jaar verdwijnt de zon precies in het verlengde van de Westerlaan op landgoed Nijenburg. Het hoofdgebouw wordt dan schitterend in de vijver weerspiegelt. En de ondergaande zon levert de meest mooie plaatjes op. Heeft u gisteren ook zo'n mooie foto van de ondergaande zon gemaakt?

Ingezonden: Stationsplein

Na de aanpassing van de verkeerssituatie rond het Stationsplein en de Heerenweg doet zich nu een merkwaardige en buitengewoon gevaarlijke situatie voor. Voor verkeer dat uit de parkeergarage onder de VOMAR komt, geldt de Heerenweg als voorrangsweg. Logisch, want de parkeergarage geldt als een uitrit. Dit is echter niet het geval voor verkeer dat zich drie meter verderop vanaf het Stationsplein langs de Vomar en Zonneveld Optiek op de Heerenweg wil begeven. Dit is natuurlijk buitengewoon verwarrend en we kunnen erop wachten tot de eerste schadegevallen zich zullen voordoen (als die er inmiddels al niet zijn geweest). Typisch een voorbeeld van gemeentedenken met alleen de linkerhersenhelft. De meest voor de hand liggende oplossing is natuurlijk de Heerenweg hier voor beide zijwegen tot voorrangsweg te promoveren, zowel voor verkeer vanuit de parkeergarage als verkeer vanaf het Stationsplein. Zou dat nog lukken voor 1 augustus?

Tekst: Ton Förch

Iedereen is welkom in Dromenland

Foto: Susanne Oudejans Foto: Susanne Oudejans

HEILOO - Waar ligt de grens tussen droom en nachtmerrie? Zijn dromen bedrog? Of moeten we juist geloven in onze dromen? Afgelopen donderdag speelde Groep 8 van basisschool Elckerlyc hun eindmusical in een volle Beun.

In fantasievolle dromen werden verschillende thema's uitgebeeld, zoals Pinguïns die het zo heet hadden, terwijl de ijsschots onder hun flippers langzaam afbrak. Marsmannetjes vertelden hoe hun wereld was vergaan en hoopten hier een nieuwe plek te vinden. Als een rode draad werd steeds het muziekdoosje met slaapliedjes weer opgewonden en probeerden grijze mannetjes de dromen te vangen. De spectaculaire act met kleurige kostuums en blacklight leek haast tovenarij en het meisje met de viool ontroerde. Een levensgrote eenhoorn barstte uit in fantastische dans. Aandoenlijke stemmen werden begeleid door aanstekelijk vrolijke muziek.

Traditiegetrouw was de musical een volledig eigen productie; een fantastische inzet van kinderen, ouders en leerkrachten. Door de jaren heen zijn de kinderen hier echt naartoe gegroeid. De ervaring met teksten schrijven, presenteren en samenwerken wierp duidelijk zijn vruchten af.

Vrijwilligers gezocht voor de verkeersbrigade

HEILOO - Uw kind gaat naar de Springschans of de Radboudschool en kan nu veilig de Stationsweg oversteken omdat daar de vertrouwde verkeersbrigade staat… Dit gaat het komende seizoen wellicht veranderen. Door vertrek van een aantal verkeersouders kunnen wij niet meer garanderen dat er elke dag klaarovers zijn in de ochtenduren. De middaguren zijn al eerder geschrapt door een tekort aan ouders.

De verkeersbrigade, bestaande uit ouders/verzorgers van de Radboudschool en de Springschans, heeft daarom met spoed volwassenen nodig die zich tijdens schooldagen één keer per week twintig minuten willen inzetten als verkeersbrigadier. Dat kunt u zelf zijn, maar het kan ook een familielid zijn of iemand uit uw kennissenkring. Alle brigadiers krijgen vooraf een opleiding van de politie. Deze staat gepland op 6 juli. De benodigde kleding en materialen worden ter beschikking gesteld en er wordt een verzekering afgesloten.

Wilt u de verkeersbrigade ondersteunen? Contact opnemen kan via de school of met de coördinator Marjolijn Peters: 06-25032684. Wij hopen op uw steun te mogen rekenen en hopen dat onze kinderen ook volgend jaar veilig en vertrouwd de Stationsweg kunnen oversteken!

Appeltaarthoofdprijs voor De Trog

HEILOO - Het team van De Trog op het GGZ-terrein kreeg afgelopen vrijdag bezoek van Iva van Schagen, die als medeorganisator van de uitermate geslaagde Trefpunt Braderie de hoofdprijs kwam overhandigen van de Appeltaartwedstrijd. De deskundige jury had een hele kluif gehad aan het vellen van een rechtvaardig oordeel. De winnende appeltaart bleek te zijn ingezonden door het team van De Trog. Zij hebben daarmee de hoofdprijs verdiend en hebben nu recht op een gratis week verblijf op het vakantiepark Happy Hill (met zwembad) in Tsjechië.

De Trefpunt-braderie had een groot aantal belangstellenden getrokken. Velen van hen lieten de kans niet lopen om te genieten van een kop koffie met appelpunt. De hele dag door was het een drukte van belang bij alle demonstraties en informatie- en verkoopkraampjes. De vrolijke tonen uit het keyboard van Henk Vasbinder droegen het hunne bij aan de plezierige sfeer.

Kent u de glijbaan De Ark/De Duif nog?

Foto: Joop Tulp

Deze foto maakte veel reacties los op Facebook.

"Wist u dat dat Truus Menger deze prachtige draak heeft gemaakt? Van deze draak zijn veel kinderen gegleden bij De Ark/De Duif in Mariënstein. Truus was verzetsstrijder (samen met Hannie Schaft) en is zaterdag op 92-jarige leeftijd overleden. Aan het leven van de glijbaan is helaas al eerder een eind gekomen."

Barbecuegeuren bij Melange7

HEILOO - De jongens van de barbecue weten er wel raad mee! Spiesjes, hamburgers, gamba's, kalfsentrecôte, chipolataworstjes - ze roosterden het moeiteloos afgelopen zondag bij Melange7. De barbecue werd geopend met een zomerse Prosecco.

Het weer leende zich uitstekend voor een avondje op het terras. In een marinade van chili en zatar werd vlees en vis voorbereid. De welbekende barbecuegeur hoort bij de zomer en bij Melange7 kunt u een avond heerlijk vertoeven. "Heerlijk gegeten en gezeten," aldus een tevreden gast.

Heilooër zusjes Molenaar alle drie geslaagd voor lerarenopleiding

Foto: aangeleverd.

Een bijzondere week hebben de zussen Molenaar uit Heiloo achter de rug. Alle drie zijn ze namelijk geslaagd voor een lerarenopleiding.

Oudste zus Marit Molenaar slaagde op 23 juni aan de HvA voor eerstegraads bevoegdheid Master Nederlands. Tweelingzusjes Inge en Lian Molenaar, net als Marit oud-leerlingen van de Willibrordusschool en het PCC Heiloo/ Alkmaar zijn een dag eerder, op 22 juni, geslaagd aan de HvA / ALO voor opleiding tot leraar eerste graad in Lichamelijke Opvoeding. Gefeliciteerd!

Melktap in Akersloot dankzij crowdfunding

Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - De afgelopen twee maanden is er een crowdfundingcampagne geweest om voor Boerderij Het Vertrouwen een melktap op een melkveebedrijf te realiseren. Met succes: binnen twee weken was het doelbedrag al bereikt. Daardoor is er afgelopen week een melktap op de boerderij geplaatst, zodat iedereen in de omgeving weer van pure melk kan genieten. De gekoelde melk in die melktap komt rechtstreeks van 100 melkkoeien. Hiermee is het supervers en heeft het nog geen enkele bewerking ondergaan. Daardoor is het extra gezond en smaakvol.

Melk voor elk
Verse volle melk is nog helemaal puur en is één van de weinige natuurlijke voedingsmiddelen die alles in zich heeft om ons lichaam op te bouwen en te onderhouden. Rauwe melk is een compleet pakket. Het bevat veel vitaminen, waaronder de onmisbare vetoplosbare vitaminen A, D en K, mineralen, en zelfs spoorelementen, alles in een bruikbare vorm. Melk levert daarbij eiwitten, goede vetten, enzymen, en goede bacteriën. Het stimuleert het immuunsysteem en zorgt voor een goede ontwikkeling van de darmwand. Gemiddelde melk wordt gepasteuriseerd, ontvet en gehomogeniseerd. Door die bewerkingen verliest de melk goede bestanddelen. Bij rauwe melk gebeurt dit allemaal niet en deze melk is daardoor supergezond.

Grazende koeien
Zodra het weer het toelaat gaan de koeien lekker de wei in. De dames worden gemolken met twee melkrobots en die staan 24 uur per dag tot hun beschikking. Ook als ze buiten grazen, kunnen ze tussendoor naar binnen om gemolken te worden. 'Vrij koeverkeer' is de benaming daarvoor. In de stal liggen ze heerlijk op de koematrassen en zorgen de massageborstels voor de nodige ontspanning. Uiteraard ligt er altijd lekker en genoeg vers voer. "Gezond eten en drinken vind ik heel belangrijk niet alleen voor mijn gezin, maar ook voor onze koeien," vertelt de boer. "Vandaar dat wij al zes jaar geen genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen meer in hun voer doen. Ook krijgen ze keltisch zeezout en lavameel om zo op een natuurlijke manier vitamines en mineralen binnen te krijgen. Bovengronds de mest van de koeien uitrijden vinden wij ook heel belangrijk. Mest in de grond stoppen is namelijk 'killing' voor het bodemleven en die is juist superbelangrijk. Zonder rijk bodemleven ook geen gezond gras voor de koeien en dat willen wij juist wel." Hij besluit: "Gezond eten betekent een gezonde koe en gezonde melk."

De melktap is zes dagen in de week geopend (zondag gesloten) van 8.00 tot 20.00 uur. Neem zelf een fles en kleingeld mee en tap voor 1 euro per liter uw verse, vertrouwde pure melk.

Voor meer informatie gaat u naar onze website: www.boerderijhetvertrouwen.nl
Boerderij Het Vertrouwen, Verlengde Roemersdijk 6 in Akersloot.

Basisschool De Kerkuil zet sportieve en liefdevolle sponsorloop neer voor Zelda

Foto: aangeleverd.


Woensdag 22 juni kleurde het park van Limmen blauw. Vol enthousiasme 'renden' de 485 leerlingen van De Kerkuil zo veel mogelijk geld bij elkaar. De zonnige ochtend waarop het moest gebeuren zorgde voor verhitte hoofdjes en volle stempelkaarten. De sponsorloop werd georganiseerd voor een acht jarig dorpsgenootje; Zelda. Zelda is een meervoudig gehandicapt meisje en gediagnostiseerd met Cerebrale Parese (CP). Middels de sponsorloop hoopt de organisatie een bijdrage te leveren om aan het gewenste geldbedrag te komen, waardoor Zelda dolfijntherapie in Curaçao kan volgen. Dit om haar in haar (emotionele) ontwikkeling verder te helpen.
Zelda kan door een hoge spierspanning en een zwakke rompbalans niet zelfstandig lopen en zitten. Dit kost haar veel energie en moeite. Daarnaast gaat het verwerken van emoties heel moeizaam. In Curaçao kan Zelda een uniek therapieprogramma volgen welke zich baseert op de principes van gedragstherapieën. De speelse interacties met de dolfijnen vormen een krachtige beloning voor haar zodra zij een oefening met succes heeft voltooid. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat de interactie het concentratievermogen tot 4 keer meer vergroot dan in normale omstandigheden. Tevens geeft het ook een sterke stimulans in de zin van lichamelijke sensoren (zicht, geluid, tast, smaak en geur). De twee weekse therapie is ook gericht op de rest van het gezin. Zij worden eveneens op een zeer plezierige, intensieve wijze begeleid.
Vrijdag 1 juli wordt op basisschool De Kerkuil op ludieke wijze het opgehaalde geldbedrag bekend gemaakt en krijgen Zelda en haar ouders de cheque overhandigd.
Is er niemand bij u aan de deur geweest voor sponsoring, maar u wilt toch een bijdrage leveren voor Zelda? U kunt een vrijwillige bijdrage doneren op IBAN: NL17RABO3035332673 t.n.v. Z van Boheemen of kijk voor meer informatie op de Facebook Help Zelda verder.

Basisschool Visser 't Hooft in actie voor Ghana

CASTRICUM - De afgelopen weken had basisschool Visser 't Hooft in Castricum twee gastleerlingen uit Ghana op school. In de klassen werd veel verteld over Ghana: hoe het leven daar is en hoe de scholen zijn. Al snel werd duidelijk dat scholen niet overal hetzelfde zijn en dat wat wij hier 'gewoon' vinden, in Ghana niet gewoon is.

In Nederland krijgen de scholen geld om schoolspullen te komen. In Ghana gaat het anders. Toen groep 3 dit realiseerde, werd er een plan bedacht: geld inzamelen door zelf thuis kleine klusjes voor geld te doen en lege flessen en schoolmaterialen in te zamelen. Van al het geld dat er wordt ingezameld en verdiend gaan schoolspullen worden gekocht. Een goed plan van de ondernemende leerlingen. Dit hartverwarmende initiatief loopt nog tot 8 juli.

Zonnepanelen-informatieavond

Tijdens de informatieavond komt u alles te weten over de werking en het rendement van zonnepanelen.

REGIO - Iedereen die meer wil weten over zonnepanelen en de werking ervan is welkom op donderdagavond 7 juli bij een informatieavond voor inwoners van de gemeenten Uitgeest, Heiloo en Castricum. Er wordt verteld over onder meer geschiktheid van daken en verschillende montagemogelijkheden. Naast uitleg over de technische werking en verschillen tussen bijvoorbeeld 'gewone' en zwarte zonnepanelen krijgen de aanwezigen uitleg over hoe opbrengsten worden verrekend. Tevens is er uitleg over een innovatieve techniek, namelijk SolarEdge optimizers achter de zonnepanelen, waarmee ook daken die te maken hebben met schaduw uitstekend geschikt gemaakt kunnen worden voor zonnepanelen. Ook de mogelijkheid voor particulieren om nu de btw terug te vragen op de aanschaf komt aan bod. Aanmelden kan via www.greenybros.com/events.

Naimh Slattery en Pascal Wiebering Nederlands Kampioenen Trampolinespringen

HEILOO - Het weekend van 25 en 26 juni 2016 stond in het teken van Fantastic Gymnastic. Alle elementen van de gymnastiek kwamen voorbij, het ene element nog spectaculairder dan het ander. Onze ogen waren gericht op de trampolines in de grote arena van sportpaleis Ahoy in Rotterdam.

Zaterdag was de beurt aan Niamh Slattery (uit Heiloo) van trampolinevereniging Triffis in Alkmaar. Niamh springt bij de meisjes junior A en sprong een paar prachtige oefeningen waarmee zij de finale behaalde. In de finale, waar iedereen weer evenveel kans maakt omdat de punten weer op nul gezet worden, sprong zij een dijk van een oefening wat haar een eerste plek opleverde. Synchroon zette zij ook een keurige oefening neer en behaalde hiermee, samen met haar partner Jessie van Ooijen, een derde plaats. De Heiloose Birgit Stevenson sprong bij de dames C categorie met haar synchroonpartner naar een tweede plaats.

Pascal Wiebering (uit Heiloo), uitkomend in de hoogste klasse senior dames A, begon met een hoge score op een verplichte oefening. Bij haar keuze-oefening was zij de draad kwijt en dacht zij dat zij na 9 sprongen klaar was. Verbijstering alom; hoe kon dit nu gebeuren? Mede dankzij de prachtige punten van haar verplichte oefening behaalde zij een score die genoeg was voor een finaleplaats - van de 21 dames konden 8 dames zich plaatsen voor de finale. Pascal ging als zesde de finale in. Ook hier maken alle dames weer evenveel kans. De spanning was om te snijden. Zou zij sterk genoeg zijn? 's Morgens kreeg zij nog een blessure van haar synchroonpartner Bo Bet te verwerken, wat haar toch uit haar evenwicht bracht. Ze herpakte zich, ze sprong een superoefening met een persoonlijk record van 51.110 punten en een moeilijkheid van 13.6. De 5 die na haar moesten springen konden niet aan Pascal tippen. Het scorebord liet ons zien dat Pascal op de eerste plaats vermeld stond. Terecht mag zij de titel Nederlands Kampioene trampolinespringen 2016 dragen. Gefeliciteerd!

Tekst: Astrid Wiebering-Vlaar

Zilver op voltige voor Mees Knijnenberg bij NK Turnen

Limmen - In het weekend van 25 en 26 juni werd in het sportpaleis in Ahoy de NK turnen dames en heren voor de eredivisie gehouden. Mees Knijnenberg uit Limmen had zich hiervoor gekwalificeerd in de leeftijdscategorie Jeugd. In dit toernooi kwamen ook o.a. de Nederlandse senioren Epke Zonderland, Casimir Schmidt en Bart Deurloo in actie. Uit Roemenië, België, Spanje en Chili waren er turners gekomen om zich te kwalificeren voor de Olympische spelen voor hun land. Het was dus een spectaculaire wedstrijd voor het publiek in een overvolle arena.

Op vrijdagochtend was er podiumtraining om aan de wedstrijdvloer en de grote zaal te wennen. Zaterdagochtend was de meerkampfinale op alle toestellen. Mees turnde een zeer stabiele wedstrijd. In zijn tweede seizoen in de eredivisie o.l.v. Rob Hartman bij SV Pax Haarlemmermeer, heeft hij veel nieuwe elementen geleerd en heeft hij zich goed ontwikkeld. Tijdens dit NK liet hij zien dat hij een echte wedstrijdturner is, die op het moment dat het er om gaat goed kan presteren. Mees haalde een keurige zesde plaats met een eindtotaal van 67.90 punten. De beste zes turners per toestel plaatsen zich voor de toestelfinales die op zondag gehouden werden. Mees plaatste zich voor de toestelfinales voltige (11.500) en ringen (11.450) en was eerste reserve op het onderdeel rek.

Zondag was dé dag van de toestelfinales. Mees moest als eerste starten op het onderdeel voltige en turnde zijn oefening goed uit (11.10). Daarna was het spannend wat de overige vijf turners zouden doen. Niet alle turners hadden stalen zenuwen en moesten vallen incasseren. Mees haalde met zijn stabiele oefening een zilveren medaille. Op het toestel ringen mist Mees nog wat elementen om de D score (moeilijkheidsgraad) hoger te krijgen. Hij turnde zijn oefening heel netjes en haalde een zesde plaats (11.50).

Bij de prijsuitreiking mocht hij plaats nemen naast Casimir Schmidt, ook van SV Pax Haarlemmermeer, die ook het zilver haalde op voltige bij de senioren. De kans is groot dat Schmidt in augustus in Rio mag gaan turnen. Dit wordt binnenkort door de bondscoach Mitch Fenner bekend gemaakt.

Diploma's zwembad Loos

Foto: aangeleverd

BERGEN - Zaterdagmorgen 28 mei werd er weer afgezwommen door de leerlingen van zwembad Loos, in zwembad De Beeck in Bergen. In totaal mochten 35 leerlingen het felbegeerde A-, B- of C-diploma en de daarbij behorende felicitaties in ontvangst nemen. Iedereen is blij met zijn/haar diploma naar huis gegaan.

De geslaagden voor diploma A: Remy Artaud, Saar de Betué, Noah Bulder, Ella Bus, Imme de Geus, Yara Hoff, Rosa van Kimmenaede, Julia Komen, Lisa Möller, Loek Niekoop, Jurjen Nielen, Teun Roeland, Lara Serbassi, Tom Tervoort, Emma van Veen, Rijk Velzeboer en Mischa Wilvers. Voor diploma B: Noor Adrichem, Caitlin Baxter, Sietse Donia, Lars Duijn, Tom van der Houwen, Stijn Lakerveld, Rinske Lockie, Ruben de Loos, Lieke van der Noord, Sanne Rupert, Demi Schaap, Thom Schuurman, Tijmen de Vos, Elize Gouverneur en Robin Keijzer. Diploma C: Nikki Koster, Dirkje Lont en Antony Miranda.

Sportieve prestaties voor zussen Stevenson

HEILOO - Afgelopen weekend wisten alle drie de zussen Stevenson een knappe sportieve prestatie neer te zetten.

Op zaterdag deed Maaike, de jongste van de drie zussen, met succes examen voor haar tweede dangraad judo. Samen met haar uke (valmaatje) Mick van den Heuvel had zij de laatste tijd veel tijd gestoken in de voorbereiding. Tijdens het tweede dan-examen moest Maaike twee kata's laten zien. Dit waren het go-no-sen-kata, waarin het thema overnames is, en het katame-no-kata, ofwel het kata met grondtechnieken. Daarna moest zij nog een breed scala laten zien van wat zij beheerst aan staande worpen en grondtechnieken, waaronder houdgrepen, klemmen en verwurgingen. Als voorkeurstechniek bij de worpen toonde Maaike de hara-goshi (heupworp) op verschillende manieren en vanuit verschillende richtingen. Na afloop bleef er weinig meer te vragen over voor de examinatoren en kon zij worden gefeliciteerd met haar diploma. Uke Mick deed vervolgens met succes examen voor zijn eerste dan (zwarte band) waarbij Maaike zijn uke was.

Diezelfde dag behaalde Birgit Stevenson in Ahoy een zilveren medaille tijdens het NK medaille trampoline springen. Bij de dames klasse C wist zij samen met haar partner Michelle Driehuis na de verplichte oefening en een prima keuze-oefening als tweede de finaleronde te bereiken. In de finale werd een keurige oefening gesprongen wat goed was voor het zilver op dit NK.

De dag erna stond oudste zus en judoka Karen Stevenson op de Grand Prix in Boedapest. Na de eerdere successen in de World Cup reeks mocht zij nu aantreden op dit stevig bezette toernooi. De eerste partij won zij van Miranda Giambelli die Australië zal vertegenwoordigen in Rio. Halverwege de partij nam ze haar tegenstandster in een stevige houdgreep. De volgende ronde hield Karen goed stand tegen Kayla Harrison, de regerend Olympisch kampioene en huidige nr.1 op de werelddranking. Ze wist goed partij te geven, maar belandde nu zelf na drie minuten toch in een houdgreep. De strijd om het brons werd vervolgens binnen anderhalve minuut beslist tegen de Franse Camara. Een aanval van Camara werd goed doorgestuurd waarna Karen haar tegenstandsster meteen in de houdgreep nam. Hiermee was de eerste Grand Prix medaille voor Karen een feit. Het levert haar een flinke sprong voorwaarts op in de wereldranking.

Tekst: Fred Stevenson

Mandemakers staat weer zijn mannetje


Wim Mandemakers uit Heiloo heeft weer de overwinning gepakt in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup. Zoals gewoonlijk op Sportcomplex de Cloppenburgh gingen om acht uur alle remmen los om met elkaar de strijd aan te gaan. Lang was niet duidelijk wie uiteindelijk deze rit winnend ging afsluiten. Wim Mandemakers stak direct de lont in het kruitvat, waarna Wim Verdonk (Egmond aan de Hoef) de schade zoveel mogelijk wilde beperken. Het bleef een te overbruggen gat tussen Mandemakers en Verdonk. Het verschil werd echter niet groter of kleiner, doordat Mandemakers zijn tegenstrever scherp in de gaten hield. Een valpartij van dezelfde Verdonk maakte hem plotseling in een klap volledig kansloos voor de aansluiting. Maar mocht Wim Verdonk niet zijn gevallen, dan nog zou Verdonk niet gewonnen hebben, omdat Mandemakers op een zo uiterst mogelijke zuinige manier deze wedstrijd op het oog gereden had. Vader Henk Jan Verdonk senior stoomde volgens zijn eigen bekende recept naar een mooie derde plek. Uitslag: 1. Wim Mandemakers Heiloo 2. Wim Verdonk Egmond aan de Hoef 3. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan de Hoef 4. Bram Houtkooper Alkmaar 5. Mariette Riessebosch Alkmaar

Pim de Waard tweede bij open NK MTB

Foto: aangeleverd

HEILOO - Pim de Waard (De Zeeleeuw) van MTB de Zeeleeuw uit Heiloo is zondag tweede geworden bij het open NK (50+) dat werd gehouden in het Duitse Rursee. Oud-prof Jan Weevers werd eerste en Nederlands kampioen van 2015, Thijs van de Brink, werd derde. Deze marathon werd verreden op een zeer modderig parcours van 95 kilometer met meer dan 2000 hoogtemeters. Kampioen Jan weevers was bij de start gelijk gevlogen, dus ging de strijd nog om plaats twee en drie. In de klimmen was Pim daar sterker dan zijn tegenstander Thijs en in de afdaling was Thijs soms net iets sneller. Uiteindelijk was het Pim die drie minuten eerder over de finish kwam en op het podium op plaats twee mocht staan.

Overall werd de Zeeleeuw zelfs nog vierde in zijn categorie: hij moest alleen nog een Belg en een Duitser voor zich dulden. Marcel Hink uit Heiloo reed ook een superwedstrijd en eindigde bij de masters 40+ op een knappe achttiende plaats.

Sporten met de kleinste dreumesjes in Alkmaar

ALKMAAR - Vrijdag 22 juli houdt Alkmaar Sport een ouder-kind sportinstuif voor 0-4 jarige kindjes en hun ouders. Van 10.00 tot 12.00 uur kunnen zij zich sportief vermaken op het kunstgrasveld in sportcomplex De Meent. De kosten bedragen € 4,- per kind bij online voorinschrijving,
€ 5,- per kind bij inschrijving op de dag zelf (begeleiders gratis toegang). Dit is inclusief koffie/thee en wat lekkers voor de begeleiders.

Ook voor jonge kinderen is het belangrijk om veel te bewegen. Met 'Beweegkriebels' worden baby's, dreumesen en peuters uitgedaagd om te spelen en te bewegen. De sportbegeleider van Alkmaar Sport zet allemaal leuke spelletjes voor de jonge kinderen klaar. Inschrijven kan online via www.alkmaarsport.nl/inschrijven.

Meisjes van Terriërs 6E4 ongeslagen kampioen

Coach J.W. Lausberg, trainster Fleur Wijffels en coach Jeroen Wardenburg. Staand van links naar rechts: Sara Alonso Bayon, Sophie Lausberg, Robin Wardenburg, Wies Zoon en Anne Nieuwenhuis. Zittend: Fien Groot, Liselore Blok en Rosalie Rus. (Niet op de foto: begeleidster Liselotte Groot.) Foto: Janneke Mars

HEILOO - Afgelopen zaterdag zijn de meisjes van Terriërs 6E4 ongeslagen kampioen geworden. Op de laatste competitiedag versloegen zij de directe concurrent thuis met 5-1. Dit betreft het derde kampioenschap op rij voor deze supermeiden; een uitstekende teamprestatie!

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

BLOKFLUITLES: Een mooi opstart instrument voor kind vanaf groep 3. In gezellige kleine groepjes leer je blokfluit spelen en noten lezen. Geef je nu op en start in sept. Voor meer info: Elma Agterberg Tel: 06 - 2288 9122

BROCANTE HET BOSHUYS open zaterdag 2 juli van 11.00 tot 16.00. WESTERWEG 41A in Heiloo. Kom gezellig langs in ons knusse huisje met parkachtige tuin.

AMBACHTELIJKE MEUBELSTOFFEERDER heeft wat tijd over ! 35 jaar ervaring. Herstoffering van banken en fauteuils. Het opvullen van eetkamerstoelen, fauteuils, banken, antiekrestauraties etc. TOPKWALITEIT MERKSTOFFEN. . Vrijblijvende prijsopgave. Ing-KVK Tel: 072 - 572 3020

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten

Tel: 06 - 4247 9384

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072- 888 4612

BROCANTE IN DE TUIN Zaterdag 2 juli van 11.00 uur tot 18.00 uur Zuider Geeststraat 26 Heiloo.

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON. Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, voor alle leeftijden ! Nu ook 6 WEKENPLAN. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 - 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

THAISE ONSPANNINGSMASSAGE op afspraak. Nieuwe klanten korting. Industrieterrein Oosterzij 4c. 06 - 3365 5795.

De Keijzerin massagepraktijk gaat verhuizen! Nieuw adres: Westerweg 391 1852 PR Heiloo. Naast sauna Vennewater, centrum Helios Vanaf 1 augustus bent u weer van harte welkom 06 -3380 1402 / Monique Keijzer

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

Kim's Haarsalon. Kinderen knippen t/m 12jr €10,- Knippen €12.50 Kleuren vanaf: €27.50 Permanenten+ knippen vanaf €50.00 Wassen+ knippen+ föhnen €17,50. High lights van af €15,- Bel voor een afspraak naar: 06 - 3004 2383 Pinnen NIET mogelijk. Tot snel!

Nieuw: TE KOOP EN TE HUUR kleine bedrijfsunits te Heiloo/Akersloot (Boekel / NH-kanaal) € 32.500 excl.b.t.w. / 195 per maand excl. b.t.w. Info bij Jan Versteeg makelaardij.nl : 06 - 5332 8259

Café `t Kroegje, Westerweg 237 Zondag 3 Juli Live muziek met 3 Man Sterk Aanvang 17.00

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

De Stille Bron: praktijk voor holistische massage, healing en ontspanningstherapie. KENNISMAKINGSACTIE: Eerste holistische ontspanningsmassage voor de HALVE PRIJS! Ewislaan 6 Heiloo. Voor meer info, ook over cranio-sacraal therapie: www.destillebron.nl of 06 - 2266 6059

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Café `t Kroegje, Westerweg 237 Zondag 3 Juli Live muziek met 3 Man Sterk Aanvang 17.00

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Dagje genieten op Texel met een Cabriolet. Reserveer op www.Huurauto-Heiloo.nl

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072 - 533 4000 of info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

TUINFAIR Dit jaar houden we weer onze gezellige tuinfair met Brocante uit Frankrijk onder het genot van een kopje koffie. Zaterdag 9 juli van 10.30 - 17.00 uur en Zondag 10 juli van 11.00 - 15.00 uur Westerweg 187 Heiloo. Ina van Duuren en Lia Taylor.        

Dagje Walibi met het gezin en vriendjes. Reserveer op www.Huurauto-Heiloo.nl

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

Café `t Kroegje, Westerweg 237 Zondag 3 Juli Live muziek met 3 Man Sterk Aanvang 17.00

KNIPKAPSTER INGRID MEERMAN heeft VAKANTIE van zat 16 juli t/m do 4 augustus. Maak tijdig een afspraak. Kerkweg 42 Limmen. Tel; 06 - 2886 5509 www.knipkapster.nl

Kwaliteitsstoffering van uw meubelen vindt u bij MEUBELSTOFFEERDERIJ HEIJNE. Wij maken er een serieuze zaak van u goed advies te geven. Handelsweg 18 Heiloo. Wilt u een offerte of langskomen ? Even bellen aub. Tel. 072 -5334950 of 06 - 5164 9054 info@ceesheijne.nl www.ceesheijne.nl

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ervaren en op maat gemaakt voor alle leeftijden. Bel voor info: 06 - 3827 9213

Beste SCHILDER & STUCADOOR voor binnen/buiten. Nu 50% korting. 06 - 3374 3601