De Uitkijkpost

27 mei 2015

De Uitkijkpost 27 mei 2015


Kunstparade Heiloo 2015 gaat de ambities waarmaken

HEILOO - De vrijwilligers van de Kunstparade Heiloo hebben er hard aan getrokken. En het resultaat mag er zijn. De laatste week van juni staat het dorp compleet in het teken van kunst en cultuur. Er is dan voor iedereen heel veel te doen, te bekijken maar vooral te genieten. Een parade, die wordt gekenmerkt door een groot aantal uitingen van beeldende kunst, poëzie en muziek. Een complete opsomming op deze plek is fysiek onmogelijk, maar alle activiteiten zijn chronologisch weergegeven in het programmablad dat op dit moment bij de drukker ligt. Hetzelfde geldt voor de prachtig vormgegeven parade-brochure, die straks via beide vestigingen van de Schrijverij en op 't Loo bij de Theeklipper verkrijgbaar zal zijn. De Kunstparade heeft zich doorontwikkeld met als beginpunt de kunstroute van ruim tien jaar geleden. En vanzelfsprekend is de route met beeldende kunst nog steeds een heel belangrijke component. Door heel Heiloo stellen tientallen beeldend kunstenaars hun atelier open voor iedereen die zich wil laven aan de bronnen hoe en waar die grote variëteit aan kunstvormen tot stand komt. En in het weekend exposeren weer drie kunstenaars in de Witte Kerk. Deze keer een mix van bronzen beelden en schilderijen. De Cultuurkoepel werd vorig jaar voor het eerst ingeschakeld en manifesteerde zich onmiddellijk als een verrijking. In de Cultuurkoepel zullen dertig kunstenaars hun werk exposeren, variërend van schilderijen en sculpturen tot mixed media en fotografie. Voor wie minder bekend is in Heiloo: de Cultuurkoepel is de voormalige kapel met dat prachtige gerenoveerde koperen dak dat zelfs zichtbaar is vanaf de A9.

Eindelijk! Warm water in Het Baafje

HEILOO - In goed overleg met de gemeente Heiloo zijn er enkele aanpassingen aan de technische installatie van zwembad Het Baafje gedaan, waardoor het water tijdens koudere periodes ook lekker warm is. De gastoevoer is vergroot en er zijn door de nieuwe exploitant, Sport Servicepunt Langedijk (SSL), twee extra HR ketels geplaatst.

SSL heeft de afgelopen maand vele positieve reacties ontvangen over het feit dat zij de exploitatie van het prachtige buitenbad in Heiloo voor hun rekening hebben genomen. Naast alle felicitaties werd ook direct de vraag gesteld: 'Wordt het water wel warmer?' Momenteel wordt het water van het buitenbad vooral verwarmd door 130 zonnecollectoren. Samen met de afdekking van de baden zijn de collectoren in de zomer prima in staat om het water op temperatuur te houden. Alleen in het voor- en naseizoen is de capaciteit van deze installatie te klein. Doordat het in deze periode 's nachts vaak erg koud is, is het niet mogelijk om het water warm te houden. Voor deze periode wordt het zonnecollectorensysteem vanaf nu ondersteund door twee extra HR ketels.

Filmclip Spelen in Vrijheid van Eensgezindheid online

HEILOO - Op donderdag 21 mei werd voor het eerst de filmclip 'Spelen in Vrijheid' vertoond in aanwezigheid van de leden van Eensgezindheid. Ook de vrijwillige technici en regisseurs die de film mede mogelijk hebben gemaakt en de kinderen die Koning Alexander en Koningin Maxima speelden in de film waren aanwezig bij deze eerste vertoning.

Na de vertoning op een groot scherm werd met een officiële muisklik door Koningin Maxima de film online gezet op Youtube. Na de filmopname van zondag 10 mei 2015 zijn er door de dirigent en de cameraman vele uren besteed aan de montage van alle gemaakte shots. Het was een hele klus om alle shots op logische wijze in een ruim 7 minuten durende filmclip te monteren. Om van alle shots een complete film te maken werden er volgens een vooraf gemaakt draaiboek beelden gezocht die synchroon moesten lopen met de eerder opgenomen geluidsopname van het muziekstuk 'Van Oranje' van componist Carl Wittrock. Eensgezindheid wil met deze filmclip meedingen naar een prijs welke is uitgeschreven in het kader van 200 jaar Koninkrijk. Met het spelen het muziekstuk 'Van Oranje' wordt in de opname de verbindende factor uitgebeeld tussen alle inwoners van Nederland, ieder met zijn of haar eigen talent. De beste, de leukste of origineelste uitvoering wordt beloond. De groep die wint, mag tijdens het slotevenement van 200 jaar Koninkrijk op 26 september optreden in Amsterdam.

Toby de karwei-kat

Foto Carolien Breed

HEILOO – Sinds ze in Ypestein woont, in juni alweer een jaar, heeft Toby, de 13-jarige kat van Jolanda Schoonhoven, haar vaste ommetje. Als het vrouwtje 's ochtends naar haar werk gaat, gaat Toby naar buiten voor haar dagelijks rondje bedrijventerrein.

Jolanda haalt Toby na een werkdag vaak samen op met haar zoon Dilan. ,,Toby heeft zo haar eigen adresjes. Ze loopt vaak linea recta naar bouwmarkt, maar ook bij de plantenhal en de snoepjesfabriek is ze regelmatig te gast. Ze komt ook wel zelf naar huis, maar als het me te laat wordt, dan ga ik haar halen." Dan springt Toby blij in de auto.

In de bouwmarkt is Toby met haar opvallende krulstaart inmiddels een bekende verschijning. ,,Ze heeft ooit een ernstig ongeluk gehad," vertelt Jolanda, die de kat drie jaar geleden heeft geadopteerd. Toby heeft haar rug gebroken maar is daar wonderbaarlijk van hersteld. Als het haar te druk wordt, drukt ze haar snorharen en verdwijnt door de automatische deuren naar buiten. De stoïcijnse kat –Toby heeft iets Abessijns- heeft de aandacht van de media getrokken. Woensdag 20 mei waren SBS6 en RTV NH met een cameraploeg naar Heiloo afgereisd om de gangen van het dier te filmen. Toby zou er bijna sterallures van krijgen.

De Tien Vragen aan... Adrie Bijvoet

1. Waar bent u geboren en getogen?

Mijn naam is Adrie Bijvoet en 40 jaar getrouwd met Angela. Vader van drie kinderen en opa van vier kleinkinderen. Geboren in Heiloo, tevens gewoond in Alkmaar en in Soest en inmiddels weer 20 jaar inwoner van Heiloo. Reeds 40 jaar werkzaam, waarvan de laatste periode actief voor beleggingsfondsen inzake woningbouw, logistiek en parkeervoorzieningen.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u dan nu uitoefenen?

Tot mijn 35ste professioneel wielrenner en daarna hovenier.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten, en wat zou u zeggen of vragen?

Directie van de Thuiszorg met het verzoek een werkaanpak te mogen voorstellen en te implementeren gericht op efficiency en gedragen door het personeel

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

Voetballen met mijn pa en twee broers, elke zondagochtend in de duinen van Bakkum.

5. Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?

De Kleine Kapel, onze trouwlocatie.

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

Voor het ondertekenen van een deal.

7. Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Het advies van mijn pa om vooral geen vertegenwoordiger te worden. Daarover sterk nagedacht met als resultaat dat ik na mijn werkperiode bij de gemeente Amsterdam een aantal bedrijven als directie heb vertegenwoordigd.

8. Wat weten de meeste Heilooers niet van u?

Dat ik mijn jongste zoon adviseer om zijn onderneming tot een succes te laten worden.

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Enkele locaties in Heiloo zijn veel inwoners een doorn in het oog. Een commerciële aanpak is noodzakelijk om met de desbetreffende eigenaren tot een goede invulling te komen. Met als resultaat dat Heiloo nog mooier wordt.

10. Antwoord van de persoonlijke vraag van uw voorganger aan u: Je bent al een aantal jaar voorzitter van het bestuur van Dorcas winkel Heiloo. Wat vind je leuk aan deze functie en wat maakt Dorcas tot zo'n succes?

Dorcas is een landelijke organisatie die zich inzet voor de allerarmste inwoners in ca. 18 landen zowel in Oost-Europa als in Afrika. In onze Dorcas winkel werken wij met 70 vrijwilligers die met de verkoop van gratis ingebrachte goederen en met de verkoop van goederen via marktplaats een financiële bijdrage leveren om de levens van deze mensen enigszins te verbeteren. Naast deze doelstelling zet ik mij in voor onze vrijwilligers met als voornemen dat er met veel plezier en betrokkenheid samen wordt gewerkt. Wij horen dan ook van veel klanten dat het altijd gezellig is in onze winkel en dat dit komt door de mensen die er werken. Andere succesfactoren zijn dat de ingebrachte artikelen van zeer goede kwaliteit zijn, met dank aan de inwoners van Heiloo en omgeving, dat de winkel er zeer verzorgt uit ziet en dat wij zeer aantrekkelijke prijzen hanteren waardoor de omloopsnelheid van de artikelen hoog is. Het is dan ook mooi om te zien dat we veel klanten krijgen, dat er veel goederen worden ingebracht en er veel geld door onze winkel wordt gedoneerd. Met dank aan al onze vrijwilligers.

• Ik nomineer voor de volgende Tien vragen Ed van Baar

Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is: Hoe ben je er toe gekomen om een IJssalon aan de Kennemerstraatweg te vestigen en wat maakt het dat het een succes is geworden?

Lentemarkt van vrienden van Sighet

HEILOO - Op 31 mei houdt stichting vrienden van Sighet weer Een gezellige lentemarkt op het terrein van GGZ NHN Kennemerstraatweg 464 Heiloo. De markt is op 31 mei van 11.00 tot 17.00 uur.

Er staan ruim 150 kramen, met voor iedere wat wils het is teveel om op te noemen. Voor de kinderen is er van alles te beleven, zoals de zweefmolen, pony rijden, Aquabubble, springkussen en er zijn nog allerlei andere leuke dingen te doen. De live band Ouwe Jongens Krentebrood treedt ook weer op met muziek uit de jaren '70/ '80. Op het terras kunt u een koppie of een hapje doen en luisteren naar de muziek. Op het terrein van Campina kan gratis geparkeerd worden, is dat vol dan kunt u op het GGZ terrein bij de plantenkas parkeren. De plantenkas is de hele dag open, ook zullen er cliënten van de GGZ achter de kramen staan met allerlei leuke dingen. Tijdens de lentemarkt is de Cultuurkoepel open. De ruimte kan worden bekeken, en er zijn steeds korte optredens van Peggy van Ligten en Kim Rademakers, een duo uit de regio. Van Ligten zingt en speelt gitaar en Rademakers de bas. Uit Heiloo zijn er bijdragen van het duo De Zwagers: liedjes uit alle genres door gitarist Hubert Kuijper en bassist Sjaak Keijzer. De toegang is gratis.
Op de markt kunt u lootjes kopen voor 1 euro, dit is allemaal bestemd voor projecten in Sighet ( Roemenië ). De stichting is net weer terug uit Roemenië en heeft weer veel mensen blij kunnen maken. Maar helaas is het slecht gesteld met het psychiatrische ziekenhuis en ook het algemene ziekenhuis in Sighet is erbarmelijk. Door in het verleden met stoom gewerkt te hebben zijn alle muren en plafons drijfnat. De leidingen zijn van een heel slechte kwaliteit en moeten vervangen worden. De plafons en wanden brokkelen helemaal af, hier liggen de chronisch psychiatrische patiënten tussen. Het sanitair is ook aan een flinke opknapbeurt toe ook hier de wanden en plafons zijn zwart door het vocht. De wastafels en toiletten zijn stuk, het is een gevaarlijke situatie. Voor informatie over de stichting, www.sighet.nl.

Sportdag groepen 3 tot en 5 zeer geslaagd

Wethouder Elly Beens reikte de wisseltrofee uit aan de winnaar: de Paulusschool. Foto Carolien Breed

HEILOO – Op een zonnig HSV complex werd woensdag 20 mei de tweede sportdag voor basisschoolleerlingen gehouden, dit keer voor de groepen 3 tot en met 5. De sportdagen vinden plaats in het kader van het Sport@School project van SportRaad Heiloo. Woensdag 27 mei zijn de groepen 6 tot en met 8 aan de beurt.

De sportdag was zeer goed georganiseerd door de stagiaires van CIOS en het Horizon College, met hulp van buurtsportcoach Pascale de Hoogh. Leerlingen van PCC Heiloo, ouders en vrijwilligers hielpen met veel plezier bij de begeleiding.

De spellen verliepen gesmeerd, de veldcoördinatoren hadden weinig reden tot 'klagen'. In diverse spelvormen (skilatten-race, emmer werpen, koningsbal estafette, tapijttegelrace, autoband-race touwtrekken, Siamees voetbal, zaklopen en hoepel schieten) gingen de leerlingen de sportieve strijd aan met elkaar om de meeste punten. De kinderen vonden het een geweldige dag en deden allemaal fanatiek hun best. Frans Endel gooide er, om de tijd voor de puntentelling in te vullen, op het hoofdveld nog een record tegenaan: de langste polonaise, waaraan zo'n 400 hossende kinderen meededen. De Paulusschool kwam als school met de hoogste totaalscore als winnaar uit de bus en ging naar huis met de felbegeerde wisseltrofee. De beker werd uitgereikt door Elly Beens, wethouder van onderwijs. Zij reikte de Fairplay wisselbeker voor de sportiefste school uit aan de leerlingen van de Jan van Rijckenborghschool. Want het motto van de SportRaad luidt niet voor niets: Betrokken zijn is ook winnen.

Eerste Tippies groep 8 OBS Meander uitgereikt

Stijn en Anne Wikje tonen trots hun diploma en hun zelfverdiende Tippies.

HEILOO - Anne Wikje en Jasmijn hebben onkruid uit de tuin gehaald. Elise en Wendy hadden net zo'n klus. En Stijn en Mees hebben auto's gewassen. Allemaal verdienen ze een diploma en… een portemonneetje met twee Tippies erin.

Frank Gesink, één van de initiatiefnemers van Tip Heiloo, overhandigt Anne Wikje haar Tippies en haar diploma. Even later kan ook Stijn trots zijn diploma laten zien. De overige leerlingen van groep 8 van OBS Meander krijgen nog een week uitstel in het project. Het valt immers niet mee om in de meivakantie een Tip-klus te doen, als je zelf op vakantie bent of als de mensen voor wie je de klus gaat doen niet thuis zijn. De kinderen die Tippies hebben verdiend, kunnen op de website kijken waar ze die willen uitgeven. Er zijn inmiddels dertien verzilverpunten, dus voor elk wat wils. Zelf gratis hulp krijgen bij een korte klus? Of hulp bieden en daarmee Tippies verdienen? De website van Tip Heiloo staat open voor héél Heiloo.

Leerlingen groep 6 van OBS Meander zoeken waterdiertjes op Ter Coulster

HEILOO - De leerlingen van groep 6 van OBS Meander zijn op 20 mei onder leiding van meester Johan Kraakman naar Landgoed Ter Coulster gefietst voor een waterles. Voor de les waren ze uitgenodigd door de beheerder van Landgoed Ter Coulster, Bart van der Feen de Lille.

De leerlingen verzamelden eerst bij de historische theekoepel op het landgoed. Daar kregen ze uitleg over het doel van de les en de werkwijze. Meneer Bart wil namelijk wel eens weten welke diertjes er allemaal onder water leven. Om dat te weten te komen gingen de kinderen met schepnetjes, emmers en bakjes aan de slag om een inventarisatie te maken. Na een korte uitleg hoe je dat het beste kunt doen, togen de leerlingen in groepjes van drie onder begeleiding van een volwassene op weg. Daarvoor moesten ze eerst door een weiland vol koeien (en hun vlaaien!) en dan over een smal bruggetje. De sloot lag namelijk langs een weiland even verderop. Ze gingen meteen enthousiast met de schepnetten aan het werk. Er werden al direct diertjes gevangen. Die gingen eerst in de emmer en daarna in een kleiner wit bakje. Dan kun je ze goed zien. Met een loepje zag je het nog beter! Veel ah's en oh's waren te horen. Het is ook niet niks als je zomaar een geelgerande watertor uit de sloot haalt en die van dichtbij kunt bekijken! Of een piepkleine vuurrode watermijt. Er werd ook één stekelbaarsje gevangen. De kinderen bleven gedurende lange tijd enthousiast het water doorzoeken op alle mogelijke leven. Met behulp van zoekkaarten konden ze de naam van hun vondst opzoeken. Uiteindelijk vonden ze wel 22 verschillende diertjes en één onbekend diertje. En de klapper van de ochtend werd bewaard voor het eind: bij het teruglopen over het bruggetje zagen ze een grote snoek doodstil in het water liggen. Dankzij het aangename zonnetje kon iedereen hem goed zien. De natuurles was georganiseerd door een vijftal natuurgidsen in opleiding van het IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Zij bieden mogelijkheden voor beleving, verwondering en ontdekking in de natuur in een samenwerking tussen IVN, het project 'Van Luchtkasteel tot Dassenburcht' en de beheerder van het landgoed Ter Coulster. Het was een heel geslaagde ochtend en de kinderen waren enthousiast. 'Dit was een leuke natuurles!" werd er geroepen.

De Vos Schoenen

Foto Carolien Breed

Bastiaan en Mary de Vos, winkelcentrum De Hoef, Van Ostadelaan 270, 1816 JH Alkmaar, www.devos-schoenen.nl, tel. 072-5209422, info@devos-schoenen.nl.

ALKMAAR – De slogan van De Vos Schoenen spreekt voor zich: comfortabel en modieus. Dat straalt de schoenencollectie van De Vos Schoenen ook uit. Toonaangevende merken in heren- en damesschoenen, bekend om een goede pasvorm, hoog draagcomfort en modieuze ontwerpen. Want zelfs al heb je een 'moeilijke' voet, het oog wil ook wat.

De Vos Schoenen opende in 2007 de deuren in winkelcentrum De Hoef in Alkmaar. Eigenaren Bastiaan en Mary de Vos uit Heiloo runnen de winkel samen. Bastiaan: ,,Het idee voor de winkel kwam van mijn moeder. Zij werkte in die tijd in een damesmodezaak in De Hoef en miste daar eigenlijk een mooie schoenenwinkel." Ook Bastiaan heeft jarenlange winkelervaring en was destijds werkzaam in een sportzaak. Het plan om samen in De Hoef een eigen schoenenwinkel te beginnen, werd niet veel later werkelijkheid.

,,We hebben bewust gekozen voor modische comfort merken die kwaliteit en draagcomfort hoog in het vaandel hebben. Want dat is wat de modebewuste klant graag wil; een leuke en lekker zittende schoen waar hij of zij prettig op loopt."

Mary en Bastiaan nemen de tijd en hebben aandacht voor hun klanten. ,,We vinden het belangrijk dat de klant altijd met een goed gevoel de winkel weer uitloopt." Met een goed en eerlijk advies helpen ze de klant aan een leuke schoen met de juiste pasvorm. En die vriendelijke, rustige benadering wordt door veel mensen –jong en oud- gewaardeerd.

De collectie van De Vos Schoenen biedt kwaliteitschoenen van bijvoorbeeld merken als Clarks, Waldläufer, Ecco, Mephisto en Ara. Deze merken bieden ook mogelijkheden voor losse steunzolen. De schoenen van Rieker en Jana tonen hippe, vlotte modellen voor elk moment en elke outfit. Het zijn merken met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Schoenen van zacht, soepel leer dat je amper voelt en die bovendien betaalbaar zijn.

Wie met de zomer in aantocht een luchtige schoen voor de vakantie zoekt, slaagt zeker bij De Vos Schoenen. Slippers, sandalen, sneakers en leuke open schoentjes te kust en te keur. De fleurige slippers van FitFlop hebben een speciale zool die voor een gelijkmatige drukverdeling van de voet zorgt. En merken als Arriva, Esprit en Birkenstock behoeven wellicht geen nadere introductie. Want ook in zomerschoeisel wordt bij De Vos Schoenen comfort op handen gedragen.

Na de recente metamorfose van het winkelcentrum heeft De Vos Schoenen een prachtige, eigentijdse winkel teruggekregen. Ruim, licht en met een rustige, overzichtelijke presentatie ademt de winkel een prettige, ongedwongen sfeer. De Vos Schoenen is gemakkelijk toegankelijk, ook voor mensen die slecht ter been zijn. De Hoef is vanuit alle richtingen goed bereikbaar en biedt volop gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Jaarlijkse rommelmarkt in de Nic. Beetsweg in Heiloo

De elk jaar gezellige rommelmarkt staat weer voor de deur. Dit jaar alweer voor de 18e keer en elk jaar doen er meer mensen mee. Het leuke van deze markt is dat het nog niet vergeven is met handelaren maar gewoon de mensen die weer altijd interessante spullen van hun zolders en schuren tevoorschijn halen. Van kleding, meubeltjes, schilderijen, speelgoed tot gereedschap en planten. Bij sommige kramen is de opbrengst voor een goed doel bestemd. De straat is volledig afgesloten dus weer alle ruimte om lekker overal te struinen en voor kinderen om te spelen op straat. Mis dit niet en kom vooral kijken op zaterdag 30 mei van 09.00 tot 15.00 uur. Voor meer informatie kunt u mailen naar straatmarktnicbeetsweg@gmail.com.

Boekenmarkt Trefpunt

HEILOO - Op zaterdag 30 mei van 10.00 tot 13.00 uur is er de maandelijkse boekenmarkt in het Trefpunt, aan de Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo. De entree is gratis. De opbrengst van deze boekenmarkt is bestemd voor sociaal culturele activiteiten en goede doelen. Als u nog boeken en platen heeft, die u kwijt wilt, kunt u ze altijd naar het Trefpunt in Heiloo brengen, dat op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur open is. U kunt ook bellen, tel. 072-5331297, dan wordt een afspraak gemaakt om ze op te halen.

Lentewandeling Noorderneg

Foto: Paul ten Have

HEILOO - De kalender zegt: het is lente. Het weer zegt: ik bepaal zelf wel wanneer het lente wordt. Binnenkort kunt u met een IVN-natuurgids gaan kijken en voelen hoe het nu echt zit. Halen we een frisse neus of voelen we de eerste zomerwarmte toch? Bloeit er al een eerste orchidee of laat deze zeldzaamheid nog even op zich wachten? Zijn de vogels al uitgefloten en de jongen al uitgevlogen? Op zondagochtend 31 mei bent u uitgenodigd met een natuurgids van de gidsengroep Heiloo uw oordeel over het lente-gehalte van de natuur zelf te vellen in de Noorderneg, het recreatiepark achter zwembad Het Baafje. Geïnteresseerd? Kom dan zondagochtend 31 mei om 10.0 uur naar de parkeerplaats van het zwembad Het Baafje, De Omloop 11 in Heiloo. Als u een verrekijker heeft is het goed om die mee te nemen. Stevig schoeisel is aanbevolen. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl, of bellen naar (072)-5325110; kijk ook op http://www.ivnnkl.net.

Veiling Stichting Monument Witte Kerk Heiloo krijgt vervolg

Foto Hans van Halem

HEILOO – Het stichtingbestuur Monument Witte Kerk Heiloo en de veilingwerkgroep kijken met een tevreden gevoel terug op een geslaagde eerste veiling, gehouden op 25 april.

Voor restauratie en onderhoud van de Witte Kerk in de komende jaren is een groot bedrag (160.000 euro, waarvan 70.000 euro voor rekening komt van de kerkgemeenschap) gemoeid en de opbrengst van de veiling, circa 12.000 euro, komt daar geheel aan ten goede. Marien van der Wolf leidde de avond als volleerd veilingmeester, Hans Laduc verzorgde de muzikale intermezzo's.

Jos Mulder spreekt van een gezellige, goed bezochte avond. ,,We hadden vooraf eigenlijk geen idee hoeveel mensen op de veiling af zouden komen. Maar het aantal bezoekers viel ons reuze mee voor een eerste keer. Er heerste een fantastische sfeer! Voor de gelegenheid brandde de aanlichting, waardoor de kerk die avond weer in een mooi licht baadde. De veiling en de loterij liepen goed, we hebben gemerkt dat de Witte Kerk als boegbeeld van Heiloo wel degelijk leeft in het dorp. Sommige mensen, die niet perse van plan waren op de kavels te bieden, gaven aan liever geld aan de stichting te doneren."

Foto Hans van Halem
Foto Hans van Halem

Uitreaard kan dit alsnog op de bankrekening van de Stichting Monument Witte Kerk Heiloo NL63 RABO 0101 2961 18.

De stichting heeft besloten om volgend jaar weer een veiling te organiseren. ,,Dan willen we het breder aanpakken om nog meer mensen te bereiken."

Stichting Monument Witte Kerk Heiloo timmert sinds de oprichting in 2012 gestaag aan de weg. De kerk is eigendom van de PKN-gemeente van Heiloo, maar het motto van de stichting is 'De Witte Kerk is voor ons allemaal'. De doelstelling is om van de Witte Kerk nog meer een centrale ontmoetingsplek van en voor de gemeenschap te maken. De sfeervolle ambiance leent zich nu al uitstekend voor allerlei culturele activiteiten en dit kan volgens Mulder wellicht worden uitgebreid. Hij ziet een mooie toekomst in het verschiet, de Witte Kerk als een soort 'dorpshuis'. Van oude tekeningen weet hij hoe de oorspronkelijke kerk uit 1573 er uit heeft gezien; de kerk was langer en had zijbeuken. Resten van de oude fundering zijn nog aanwezig. ,,Bij de restauratie van de gewelfribben kwamen we de oude tufstenen tegen." Zijn droom is om de Witte Kerk ooit zijn oorspronkelijke vorm terug te geven; de extra ruimte schept kansen voor een betere exploitatie.

Maar voor het zover is –als het er ooit van komt, maar Mulder vindt dat ieder mens mag dromen- zal de stichting zich richten op doelen die dichterbij liggen: meer fondsen mobiliseren voor de renovatie, een boek over de historie van de Witte Kerk, het gerestaureerde kabinetorgel dat in september met een openingsconcert zal worden onthuld, het realiseren van een permanente aanlichting, die mogelijk eind dit jaar kan branden. Een concertvleugel om nog meer bekendere pianisten te laten optreden en vervanging van de rieten stoelen. Een verlanglijstje dat wellicht nog zal groeien.

Winkelhof 't Loo luidt de zomer in

HEILOO - Winkelhof 't Loo verkeert op zaterdag 6 juni in tropische sferen. Van 13.00 tot 19.00 uur kunt u genieten van tropische drankjes, ter plekke worden smoothies gemaakt en er wordt gekookt. Van premium grondstoffen – fruit - worden op ambachtelijke wijze marmelades geproduceerd. U kunt het allemaal aanschouwen en uiteraard ook proeven.

Kinderlimbodanswedstrijd

Voor de kinderen is er een limbodanswedstrijd, start om 14.00 uur. De bedoeling van limbodansen is om op elegante wijze, achterover hangend, onder een stok door te dansen. De stok wordt steeds lager opgehangen. Er wordt gedanst in leeftijdscategorie. Voor de beste dansers zijn er prachtige prijzen te winnen. De kinderen kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen, voorzien van naam en leeftijd, naar marvollers@online.nl.

Muziek

Vanaf 16.00 uur gaan we swingen met de Live Steelband, heerlijke muziek uit de Cariben en andere verre oorden. Het zal de bezoekers moeite kosten stil te blijven staan maar… dat hoeft dan ook niet.

Heiloo doet fietsexamen

Foto: Yvonne ten Bruggencate

HEILOO - De praktische fietsexamens zijn goed verlopen, mede door het prima weer. Jan Grootenboer van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Heiloo: ,,De meest gemaakte fout (geen hand uitsteken) ging dit jaar beter dan ooit. Maar over de linker schouder kijken wat er achter je gebeurt, daar schort het nog aan. Ondanks de verkeerslessen van VVN en de leerkrachten valt er nog wat te verbeteren. Vooral op de rotonde moet men weten wat een automobilist achter je gaat doen, de ouders hebben nog wat werk te doen. De wethouder opende met een praatje het examen, en de pers was voltallig aanwezig op de parkeerplaats `t Baafje. Er waren tien controleposten op de route, bemand door ouders van de kinderen. Een obstakel was de kruising Kennemerstraatweg/ Stationstraat/Kanaalweg. Daar werd nog steeds gewerkt aan de riolering, maar werd door de kinderen goed genomen." Na afloop kregen de kinderen ijs en chips voor hun inzet, en gingen ze met de leerkracht terug naar school. Donderdag 21 mei kwam de uitslag van het examen; de meeste kinderen gingen met het VVN Verkeersdiploma naar huis.

Foto: Yvonne ten Bruggencate

Verse huisgemaakte maaltijden bij Texaco Vennewater

HEILOO - Bij Texaco Vennewater aan de Vennewatersweg 2a in Heiloo kunt u vanaf nu terecht voor huisgemaakte maaltijden, dagelijks vers bereidt door huiscateraar KookKönst uit Limmen.

In de shop van het tankstation heeft u dagelijks de keuze uit soep, maaltijdsalades, pasta en Hollandse stamppot. U hoeft de maaltijden alleen nog even opwarmen en u heeft in een mum van tijd een heerlijke gezonde maaltijd op tafel. Tevens heeft u de keuze uit diverse soorten seizoensfruit zoals aardbeien en kersen. Met de leus ´Verse huisgemaakte maaltijden´ heeft Texaco Vennewater een speciaal schap ingericht voor de automobilist die op weg naar huis nog even avondeten moeten halen. Een omweg langs de supermarkt is daardoor niet meer nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Texaco Vennewater, tel: 072-5340101.

Tiende editie Waterputwandeling

HEILOO - Voor de tiende keer wordt weer een Waterputwandeling gehouden, met speciale aandacht voor de diverse geloofsgemeenschappen in ons gebied. Kerken, kloosters en kapellen, het M.C.A. en G.G.Z: Allemaal zijn ze bezocht en is de liturgie meegevierd. Op zondag 31 mei, de eerste zondag na Pinksteren, de vaste HALE-wandeldag, gaat men naar Egmond aan Zee. Zeker 's morgens vroeg is het een genoegen om richting de kust te lopen door dit mooie gebied. Om 10.00 uur zal de liturgische viering worden bijgewoond in de Oud Katholieke Kerk , de St. Agnes. Na afloop van de viering is er koffie en dan gaat men weer op pad, langs een andere weg, er is keus genoeg. Voor de inwendige mens wordt gezorgd. Zondag 31 mei vertrek om 08.00 uur Willibrorduskerk Westerweg Heiloo. Kosten: € 3,- per deelnemer.

Alleen maar winnaars bij G-Bowlen

Foto Carolien Breed

HEILOO – Zaterdag 23 mei was de laatste speeldag van het G-bowlingseizoen in Bowling Heiloo. Ook dit seizoen bracht alleen maar winnaars voort. De prijzen werden uitgereikt door Rob Opdam, wethouder Sport.

G-bowlen zit in de lift; inmiddels doen er meer dan veertig enthousiaste bowlers met een beperking mee. Het seizoen begon vorig jaar in september en telde twintig speeldagen op zaterdag. G-Bowlen wordt mogelijk gemaakt door Bowling Heiloo, tal van vrijwilligers voor de begeleiding, diverse sponsors en SportRaad Heiloo. De coördinatie werd onder andere verzorgd door initiatiefneemster Manon Haverman, studente aan de opleiding Management Sport & Bewegen in Alkmaar.

De prijzen, beschikbaar gesteld door Bowling Vereniging Heiloo, waren in categorieën verdeeld, zodat iedere bowler blij met een mooie prijs naar huis ging. Er waren bijvoorbeeld prijzen voor de meeste strike of spares en de mooist geklede bowler, wie het hardste kon gooien, wie de het meeste kon mopperen bij het missen van pins. En ook voor degene die met het meeste effect kon bowlen. Want een strike gooien op de baan van de buren doet niet iedereen je na.

Einde tijdperk Aalsmeerse Plantenhal Zevenhuizerlaan

Foto Carolien Breed

HEILOO – Zaterdag 30 mei wordt na 47 jaar een tijdperk afgesloten. De Aalsmeerse Plantenhal aan de Hoefsmid neemt het roer volledig over. De hal aan de Zevenhuizerlaan, van oorsprong de bevoorradingshal en opslagplaats voor kamerplanten die door de firma Bruin op regionale markten werden verkocht, sluit voorgoed haar deuren.

Veel oudere Heilooërs zullen zich ongetwijfeld nog de opvallende met hout betimmerde vrachtwagen op de zaterdagmarkt van Alkmaar herinneren, waar vanaf de achterklep Piet Duyn -met blauwe stofjas, pet en onafscheidelijke sigaar- als volleerd veilingmeester op meesterlijke wijze zijn handelswaar voor het hoogste bod aan de man bracht. De hal werd een punt waar mensen uit de buurt snel even aanwipten voor een paar mooie kamerplanten tegen betaalbare marktprijzen.

De vader van Johan van Bennekom heeft 18 jaar bij de Aalsmeerse Plantenhal gewerkt. Johan was er vroeger kind aan huis en kende het bedrijf en de handel van binnenuit toen hij de zaak ruim twintig jaar geleden overnam. Johan en Kitty hebben het unieke marktconcept verder uitgebouwd. Zo succesvol, dat de Aalsmeerse Bloemenhal jaren geleden uit zijn jasje groeide. Ze vonden een geschikte, ruime locatie met een betere bereikbaarheid en toch in de buurt; op 1 maart 2013 opende de Aalsmeerse Plantenhal aan de Hoefsmid haar deuren. De hal aan de Zevenhuizenlaan werd te koop gezet, maar bleef geopend tot zich een nieuwe eigenaar zou melden. En dat is inmiddels gebeurd.

Op donderdag 28 mei van 16.00 tot 18.00 uur wil de familie Bennekom samen met de trouwe klanten nog één keer toosten op de oude locatie, die na zaterdag voorgoed sluit.

Jongste turnsters GTH zetten mooie prestaties neer

v.l.n.r.: Britt, Nina, Fira, Jaline, Floortje en Yara

WORMER - Zondag turnden de zes jongste meisjes van de selectie van GTH de toestelkampioenschappen van de pre instap, per toestel zijn er dan prijzen te verdienen. In de eerste wedstrijd turnden pre instap D2 Nina van der Kolk, Jaline Boon, Fira Boddendijk en Yara Reitsma, zij begonnen de wedstrijd aan de brug. Jaline turnde aan de brug een mooie oefening, wat haar een 12.00 opleverde. De wedstrijd werd vervolgd op balk, zowel Yara(12.40) als Fira(12.60) waren zeer stabiel en lieten een keurige oefening zien! Het derde toestel was vloer, Nina turnde een prachtige oefening met een goede overslag; 13.50. De meisjes sloten de wedstrijd prima af op sprong. In het eindresultaat mocht Fira zowel de zilveren plak ophalen voor brug en balk. In de tweede wedstrijd kwamen Britt Brouwer en Floortje Leek(pre instap D1) in actie, de meisjes begonnen de wedstrijd op vloer. Britt liet hier een super oefening op muziek zien, hier kreeg zij dan ook een 12.90 voor! Het tweede onderdeel was de sprong, Floortje sprong twee sterke sprongen; handstandplat en salto voorover(13.65)! De wedstrijd werd goed afgerond op brug en balk. In het eindresultaat kreeg Britt de bronzen plak voor vloer en Floortje de bronzen plak voor sprong. Voor meer informatie: www.gth-heiloo.nl.

Hollander nieuwe kampioen SV Vredeburg

Bert Hollander is clubkampioen geworden bij schaakvereniging Vredeburg.

LIMMEN - Op vrijdag 22 mei speelden de schakers van SV Vredeburg de laatste en beslissende ronde van de interne competitie. Tot laat op de avond was de strijd om de medailles spannend.

Koploper Bert Hollander had aan een remise tegen Jos Admiraal voldoende om het kampioenschap veilig te stellen en slaagde daar, na een lange en complexe partij, met verve in. Na drie kampioenschappen op rij voor Bob Stolp heeft dan nu de 21-jarige, aankomende wiskundeleraar Bert Hollander z'n eerste titel op zak. Bob Stolp hield overigens maximale druk op de ketel door via een dodelijke aanval over de h-lijn snel te winnen van Sandra Hollander. Maar Stolp, die het niet meer in eigen hand had, moest dus genoegen nemen met zilver. Ondanks een verrassende nederlaag tegen Jan Borst legde Barry Blekemolen, vlak voor Jos Admiraal en de afwezig Ed Stolp, beslag op een fraaie derde plaats. Blekemolen realiseerde wel degelijk een winnende stelling, maar blunderde op onverklaarbare wijze een dame weg. Jan Borst eindigde door de gestolen overwinning op een keurige negende plaats. Zoon Hidde en vader Harold Ebels kennen elkaar vanzelfsprekend van haver tot gort en op het schaakbord leverde dat een remisestelling op, waarbij de verdediging over en weer sterker was dan de aanval. Door de puntendeling eindigen zij op de zesde en zevende plaats. Voor Hidde Ebels betekende dat niet alleen dat hij voor het eerst hoger scoorde dan zijn vader, maar ook dat hij als hoogst geplaatste jeugdspeler het juniorengoud pakt, voor Sandra Hollander en Remi Aafjes. Aafjes trouwens boekte een knappe zege op Marlies Sturk. In een explosieve stelling creëerde Aafjes met een gemeen loperoffer een directe matvariant. De gretige Sturk ging er met open ogen in. Ed van Duin kwam iets gunstiger in het eindspel dan zijn tegenstander Jan Brantjes. Maar Brantjes had scherp in de gaten dat het niet erg was om met een paard minder te eindigen als hij het laatste zwarte pionnetje maar zou opruimen. Aldus resteerde remise. Nico Pepping finishte in stijl door toch wel verrassend te winnen van Marc Voorwalt die een wisselvallig seizoen afsluit op plek 23. Komende vrijdag besluiten de schakers van SV Vredeburg het seizoen met een simultaansessie door de regionale topspeler en oud Vredeburg-lid Thomas Broek.

Kleine kanjers van Foresters ongeslagen kampioen

De MP3 van Foresters is ongeslagen kampioen geworden met maar liefst 233 doelpunten voor en slechts 31 tegen. Een hele prestatie van deze stoere kleine mannen! Op de foto: Jens de Bats, Rowin Hink, Luuk Mossel, Tijn van den Akker, Berend Teerhuis, Jens van Dortmont, Dirk van Kleef, Jimmy Gowen, Thomas Mc Farland, samen met hun coaches Bas Hink en Kisten Stoffers (en Maud).

Afsluiting seizoen damclub Heiloo

HEILOO - Voor de spelers van Heiloo was het een redelijk goed seizoen. Het team werd tweede in de Kennemerdamkring, achter het zeer sterke SNA uit Heerhugowaard. Kampioen van de interne competitie werd Rene Boulonois , die al zijn wedstrijden won. Op de tweede plaats eindigde Andre Valkering. Ook in de bekercompetitie eindigde Rene op de eerste plaats. Hij moest slechts een maal remise toestaan aan Frans Schouten, die als tweede eindigde. De prijsuitreiking werd afgesloten met een sneldamtoernooi met opnieuw Rene als ongeslagen winnaar. Hier werd de eindstand: 1. R. Boulonois, 2. F. Schouten, 3. B. van Leijden, 4. A. Valkering, 5. G. Kiewitt, 6. P.Heijne, 7. W. Houtenbos, 8. W.Solleveld. Damclub Heiloo start het seizoen op donderdag 3 september. Nieuwe leden zijn welkom en aanmelden kan bij Frans Schouten tel. 072-5334998.

HSV MB2 kampioen

HEILOO -Na een prachtige overwinning van 5-0 tegen SVW'27 MB1 is HSV MB2 kampioen geworden. Het team gaat volgend jaar gewoon weer verder, waarvan een groot aantal alweer 5 seizoenen met elkaar samenspeelt. Een hechte club voetbalmeiden. Achterste rij: Julia de Groot, Eline de Jager, Rose Kleefman, Tessa Hink, Madelijn Belle, Annelies Minis, Miranda Bakker, Ronald de Graaff, Maartje van den Kommer (MC1). Voorste rij: July Bosman, Bente Posch, Anouk Bais (MB1), Anna Ursem (C1), Shanti van Lith (MC1). Niet op de foto: Donna de Graaff, Jet Leering en Myrthe Wols.

Hoever-leerlingen halen met Roparun-sponsorloop €5293,- binnen

Honderden basisschoolleerlingen van De Boswaid en St. Jozefschool uit Egmond aan den Hoef hebben donderdag 21 mei hun beste beentje voorgezet tijdens de Roparun-sponsorloop rond het Slotpark. De sponsorloop heeft ruim 5293,- opgeleverd!

EGMOND - Honderden basisschoolleerlingen van De Boswaid en St. Jozefschool uit Egmond aan den Hoef hebben donderdag 21 mei hun beste beentje voorgezet tijdens de Roparun-sponsorloop rond het Slotpark.

De sponsorloop heeft ruim €5293,- opgeleverd. Een topprestatie, aldus initiatiefnemer Jacco Walta: ,,Van de kleuters tot de leerlingen uit groep acht: ze hebben echt geweldig hun best gedaan. Sommigen hadden tekort aan de acht vakjes op hun stempelkaart. Een leerling heeft zelf elf rondes gelopen. Dat is in totaal 15,4 kilometer. Dat doe ik 'm niet na. Geweldig knap, toch!'' De opbrengst gaat naar de Stichting Roparun, voor palliatieve zorg aan mensen met kanker. De deelnemers en Walta kijken terug op een geslaagde sponsorloop. ,,Het enthousiasme was echt super. Bij de leerlingen, de leerkrachten van De Boswaid en Jozefschool, bij de vele vrijwilligers en sponsors. Langs het parcours zijn de leerlingen flink aangemoedigd door vaders, moeders, opa, oma's en buren. Buurtbewoners hadden langs de route hun vlaggen uitgehangen en in het Slotpark was het gezellig druk. Iedereen was zo enthousiast. Volgend jaar organiseren we zeker weer een sponsorloop.''

Castricum krijgt drie tappunten voor kraanwater

REGIO - Reizigers en strandbezoekers hoeven het niet meer mee te slepen of telkens nieuwe flesjes te kopen; Castricum krijgt drie tappunten voor gratis kraanwater. Ze komen op het strandplateau, bij de aanleg aanlegplaats van de veerpont Akersloot en op het in aanbouw zijnde Westerplein. Op 29 mei wordt het eerste kraanwatertappunt op het strandplateau officieel geopend.

De tappunten zijn een initiatief van de gemeente Castricum en drinkwaterbedrijf PWN. Vrijdag 29 mei om 13.30 uur nemen wethouder Leo van Schoonhoven en Harry Buyten, sectormanager Klant & Markt van PWN de tap officieel in gebruik. Leerlingen van de Cuneraschool krijgen als eerste een bidon aangeboden van PWN. In steeds meer steden komen openbare watertappunten. PWN heeft inmiddels al 25 watertappunten geopend in samenwerking met gemeenten, scholen en bedrijven. Het drinken van kraanwater is gezond. Daarnaast stimuleren de gemeente en PWN met een watertappunt het navullen van bidons of flesjes. Dit is goed voor het milieu. Er hoeven minder flesjes te worden gekocht, ze worden meer hergebruikt en dat scheelt afval. Wethouder Leo van Schoonhoven: ,,Dagelijks gooien we in Nederland 500.000 plastic flesjes weg, terwijl het kraanwater in Nederland tot het beste van Europa behoort. Met het kraanwatertappunt willen we een bijdrage leveren aan een beter milieu." De tappunten staan van maart tot en met november in de openbare ruimte. In de winter haalt PWN de tappunten weg, om ze te beschermen tegen de vorst en slaat ze op tot de volgende lente.

Colleges besluiten tot ambtelijke fusie en vragen groen licht bij raden

REGIO - De stap naar het besluit voor één ambtelijke werkorganisatie voor de vier gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo komt steeds dichterbij.

Begin april namen de colleges een voorgenomen besluit om de gemeenteraden te vragen een officiële ambtelijke samenwerking te starten. Hierna werd het bedrijfsplan eerst ter raadpleging aan de Bijzondere Ondernemingsraad (BOR) gestuurd. De BOR heeft een positief advies gegeven. Daarop hebben de colleges vandaag hun besluit definitief gemaakt. Nu is het aan de vier gemeenteraden. Zij beslissen op 24 juni of ze groen licht geven aan de colleges voor het aangaan van een gemeenschappelijke regeling. De werkorganisatie moet op 1 januari 2017 van start gaan. De gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo onderzoeken sinds een kleine twee jaar de mogelijkheden van samenwerking. Uitgangspunten daarbij zijn telkens het behouden en versterken van de kwaliteit, verminderen van de kwetsbaarheid en het beheersen van de kosten. Bovendien is het belangrijk dat elke gemeente zijn eigen 'kleur' behoudt. Het bedrijfsplan geeft inzicht in hoe de nieuwe fusieorganisatie eruit zou kunnen zien. Het plan geeft verder aan hoe die organisatie (huidig aantal fte is 705; 846 medewerkers) kan worden ingericht, zodat die per 1 januari 2017 vol in bedrijf kan zijn. Er vallen geen gedwongen ontslagen. Vanaf 2017 wordt wel gebruikgemaakt van natuurlijk verloop om structurele besparingen te bereiken.

Elke gemeente een eigen balie
De colleges leggen de lat hoog als het gaat om de kwaliteit van de dienstverlening. De dienstverlening blijft dichtbij de inwoners, instellingen, organisaties en bedrijven. Het streven is om het beter te doen in kwaliteit, kwetsbaarheid en kosten. Colleges streven naar een optimale inzet van digitale technieken. Elke gemeente houdt ook een eigen publieksbalie, waar bijvoorbeeld reisdocumenten en rijbewijzen kunnen worden afgehaald.

Tex-a-go in Museumhoeve Overslot

EGMOND - Als je van blues, country, soul en rock houdt, echte rootsmuziek,en je houdt van een stem met warmte en diepte en vette gitaren, unplugged, en fluisterzacht, elektrisch en akoestisch, kom dan op zondag 31 mei naar Museumhoeve Overslot aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef om te luisteren naar Tex-a-Go.

Zanger/gitarist Emile den Tex is de personificatie van ziel in de muziek. Vanaf zijn 14de in de tweede helft van de 60's al actief in de Bizz ook als songwriter, producer (van onder andere The Scene), opname en mix-technician (teveel acts om op te noemen), en sinds enige jaren terug bij zijn eerste liefde, live optreden! Michel ten Hoope (bass en vocals ) en Dirk Eeltink ( Drums ) een twee-eenheid die alles kan spelen en Almar Fernhout, gitarist extraordinaire, maken Tex-a Go compleet. Tex-a Go speelt een mix van authentieke eigen nummers en songs van onder andere Bob Dylan, van Morrison, Bob Seger, Gram Parsons.

Aan de wanden van Museumhoeve Overslot hangen de schilderijen en tekeningen van de schildergroep Egmond, en de stal is schitterend ingericht als natuurhistorisch museum. Een grote, goed gedocumenteerde collectie schelpen is te zien in de historische gele kamer. Verder is er een permanente tentoonstelling over de Egmondse School van George Hitchcock te zien en is er een kleine 'tweede kans' boeken en platenmarkt.

Museumhoeve Overslot, Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef is in het weekend open vanaf 14.00 uur, op zondag begint de muziek om 16.00 uur, toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld! Kom op tijd, vol=vol!

Programma Conquista

LIMMEN - Woensdag 27 mei is er Club in Conquista, van 14.00 tot 17.00 uur met open inloop voor iedereen van 8 tot en met 14 jaar. Vrijdagavond 29 mei is er Club X-tra XL van 19.00 tot 23.00 uur met open inloop. Zaterdagochtend 30 mei vindt de inschrijving plaats voor de Avondvierdaagse, van 11.00 tot 12.30 uur. Dinsdag 2 juni start de Avondvierdaagse, je kunt je inschrijven voor 5, 7,5 of 10 kilometer. Zaterdagochtend 30 mei is er Kids van 10.30 tot 12.00 uur, met 'Conquista culinair' cup cake versieren. Of je nu zelf cupcakes gaat bakken of je koopt kant en klare cupcakes, er is altijd wel een goede reden te bedenken; een verjaardag, Pasen, Kerstmis, of omdat de zon schijnt! Deelname 1 euro. Zaterdagavond 30 mei is er Club X-tra van 19.00 tot 22.00 uur met open inloop. Waar je van harte welkom bent om zelf de nieuwste beats te draaien in de Dj corner. Daag je vrienden uit voor een spannend potje tafelvoetbal, als je liever lekker wil chillen of gamen kan dat natuurlijk ook! Voor meer informatie, check www.conquista.nl of wordt vriendjes met Conquista Limmen op Facebook en blijf op de hoogte van alle activiteiten! Jongerencentrum Conquista bevindt zich op de Kerkweg 50 te Limmen.

Stiltewandeling op maandag 1 juni

REGIO - Maandag 1 juni kunt u weer in stilte wandelen met als thema: 'Het begin van de zomermaand…'. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur, 5 à 6 kilometer in het mooie duingebied, die ons ook deze maand weer veel moois te bieden heeft. We verzamelen ons rond 09.30 uur op de parkeerplaats bij het informatiecentrum De Hoep aan de Zeeweg te Bakkum. Deelname is gratis, een geldige duinkaart is wel noodzakelijk. Na afloop is er gelegenheid om gezamenlijk, voor eigen rekening, een kop koffie of thee te drinken bij Johanna's hof en na te praten. Voor verdere informatie, tel. 0251–654064.

Viering van het Adelbertusfeest

REGIO - Een van de jaarlijkse hoogtepunten op de Adelbertusakker is de viering van het Adelbertusfeest op zondag 28 juni. Om 10.00 uur is de grote viering waar dit jaar de koren St-Caecilia uit Egmond aan Zee en Soli Deo Gloria uit Egmond aan den Hoef voor de zang zullen zorgen. De voorgangers in deze viering zijn de abt van de Adelbertabdij Gerard Mathijssen en pastoor Anton Overmars. Er staan stoelen op de akker, maar bezoekers mogen natuurlijk ook hun eigen stoel meebrengen. Na afloop van de viering is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de kloostertuin van de Abdij. Natuurlijk is er dan ook koffiedrinken en een concert van de fanfare Eensgezindheid uit Egmond-Binnen. Voor de liefhebbers is er deze ochtend om 07.00 uur een zogenaamde stille viering op de akker, waarbij iedereen welkom is.

JOS BUYS BESTRATING.
Straatwerk voor bedrijf &
particulier. T. 06 5064 1386

Diverse GEBRUIKTE elektrische fietsen incl. 6 maanden Bovaggarantie v.a.
€ 650,= BOSMAN TWEEWIELERS Westerweg 295 Heiloo tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Medisch PEDICURE
Elly Coffeng-Kaandorp
Ook reumatische, diabetische
voet. T: 072-533 2787
Patrijsakkers 5, Heiloo.
Oók bij u thuis.

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

BESTRATING
Tuinontwerp en -aanleg
Grond- en sloopwerk
www.twisk-limmen.nl
Tel. 06 2223 3130

Op 31 mei houdt Stichting Vrienden van Sighet weer een gezellige LENTEMARKT op het terrein van de GGZ NHN Kennemerstraatweg 464 Heiloo. De markt is van 11.00 tot 17.00 uur. Er staan ruim 150 kramen, voor ieder wat wils. Gewoon even langs komen. Voor de kinderen zijn er weer allerlei leuke attracties. De band Ouwe Jongens Krentebrood speelt weer muziek uit de jaren 70 - 80

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

HOMETRAINERverhuur voor fitness- en revalidatietoepassing info: Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Wilt u MOOIE VOETEN van de ZOMER? Maak een afspraak met Voetje voor Voetje, Kennemerstraatweg 452, Heiloo. Behandeling
€ 27,-, tel. 06 4175 5666
Ineke Zuiderwijk

VITALIS MASSAGEPRAKTIJK. SPIERPIJN? Ontspanning nodig? Kies dan voor een VITALIS-behandeling! Nu de hele maand juni aromatherapie gratis bij iedere massage. Bel 06 1521 9400 Dom Huybenlaan 6 Egmond-Binnen. NIEUW! Ma-Vr 9.00-21.00 uur open!! www.vitalismassagepraktijk.nl

TUINIEREN TE VEEL WERK? Geen tijd? Zeer ERVAREN TUINLIEF-
HEBBER
helpt u met snoeien en het strakknippen van hagen, buxus, taxusbollen enz. Ook voor het hogedrukreinigen van terassen en het verticiteren van bemoste grasvelden T: 06 1827 8367

Maandag 8 juni starten wij ons 24-DAAGS AFSLANKPROGRAMMA waarmee u VOOR DE ZOMERVAKANTIE 10% lichaamsgewicht verliest. Bestaande uit een BIOHcg Kuur op natuurlijke basis in combinatie met 2 trainingen per week in kleine groepjes onder begeleiding van een personal trainer op een prachtige locatie in Heiloo. Geschikt voor alle leeftijden m/v. Check WWW.SIMPELAFSLANKEN.COM of check de Uitkijkpost van 3 juni. Voor info belt u 06-1586 4429

www.hoveniersbedrijfdepopu-
lier.nl Al 25 jaar het adres voor
al uw TUINWERKZ. HEDEN. O.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

Wie vindt het LEUK om af en toe een dag bij u thuis, op een HONDJE te PASSEN?
Ze is nu 4 maanden oud, blijft klein en is erg aanhankelijk.
Rustig iemand, met hondenervaring en groot dierenhart.
T: 06-4628 8595

MEESTER THEODORUS gerespecteerd medium. Ik ga voor 100% resultaat, ook voor terugkeer geliefden, waar u zelf geen hoop meer op heeft. Laat mij u helpen bij al uw levensvragen. 100% discretie. T: 06 4583 3157


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

VD PUTTEN BOOM- en
TUINVERZORGING

Vaardig en schappelijk.
Met respect voor natuur.
T: 072-540 8052 / 06 182 183 86

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

Heeft u een VERJAARDAG of ander FEESTJE? Wij komen langs met onze prachtige IJSKAR met heerlijk SCHEPIJS. Zie onze website demooisteijskarvannederland.nl of bel Tom 06 1044 8399. Wordt gezellig!

PIANOLES BIJ U THUIS
De lessen zijn ontspannen, deskundig en op maat gemaakt voor elke leeftijd.
T: 06 1750 6967

Ook dit jaar weer GEZELLIGE STRAATMARKT in de NICOLAAS BEETSWEG te Heiloo op zaterdag 30 mei van 9 tot 15 uur

KIM'S HAARSALON, voor een afspraak belt u 06-3004 2383. Dompvloetlaan 29,
1851 NM Heiloo

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

Te huur: OPSLAGRUIMTES vanaf 10 m2 CENTRUM HEILOO Info: 072 533 7403 (na 18.00 uur)

BESTE SCHILDER & STUKADOOR voor binnen en buiten. Nu 50% korting!
Tel. 06 3374 3601

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

Ben je toe aan een ontspannende massage? Kies dan voor een WARME KLASSIEKE OLIEMASSAGE 75 min. Nu in de maanden mei en juni voor 42,50! Bel voor een afspraak 06 4379 0799
Massagesalon E la.

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

50% KORTING op alle kunstwerken! za 30 + zo 31 mei Kunstkringloop.nl
Kennemerstraatweg 390, Heiloo, v/a 13 uur.

RESTAURATIE-TIMMER-
WERKEN PEETOOM
Houtrotreparaties en herstelwerkzaamheden. T: 06 2735 0055 carlopeetoom@planet.nl

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

Grote collectie ELEKTRISCHE FIETSEN in vele uitvoeringen demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Ervaren ALLROUND
HOVENIER
biedt zich aan voor onderhoud van tuin, plantsoen e.d. € 15,= per uur. T: 06 2657 0403

Moeizame zege Wim Mandemakers

REGIO - Wim Mandemakers uit Heiloo heeft donderdagavond de vierde rit in de reeksen van tien wedstrijden om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup in Akersloot op zijn naam geschreven. Op Sportcomplex de Cloppenburgh heeft Wim Mandemakers, in tegenstelling tot andere overwinningen, alles uit zijn lijf moeten halen in de tweestrijd met Alkmaarder Milosj van Renesse. Direct na de start reed een vierman sterke kopgroep weg met latere winnaar Wim Mandemakers, Milosj van Renesse samen met de Imming/de Zeeleeuw renners Pim de Waard en Marcel Hink beiden uit Heiloo. De twee laatstgenoemden De Waard en Hink moesten het later in de koers afleggen tegen de krachten van Mandemakers en Van Renesse, maar konden ondanks dat ze gelost waren wel uit de greep van de achtervolgers blijven en zodoende hun respectievelijke derde en vierde plek vasthouden. Voorin was het steeds stuivertje wisselen wie er op kop reed. Door een onhandige inhaalmanouvre met als gevolg een valpartij raakte Mandemakers de aansluiting met Van Renesse even kwijt. Na de hereniging (aimabele Van Renesse) kon Mandemakers na het innemen van de koppositie bij het ingaan van de laatste omloop zijn klus in de sprint van kopaf afmaken. Uitslag: 1. Wim Mandemakers, 2. Milosj van Renesse Alkmaar, 3. Pim de Waard Heiloo, 4. Marcel Hink Heiloo, 5. Henk Verdonk junior Egmond aan Zee, 6. Wilfred Knegt Uitgeest, 7. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan de Hoef, 8. Henk Louwe Alkmaar, 9. Chris Kemp Egmond aan de Hoef, 10. Femke Mossinkoff Akersloot.

PCC Heiloo prolongeert titel Alkmaarse Scholen Kampioenschappen

HEILOO - Donderdag 21 mei hield Alkmaar Sport in samenwerking met de Alkmaarse voorgezet onderwijsscholen de Alkmaarse Scholen Kampioenschappen. De onderbouwklassen van tien scholen uit Alkmaar en de regio namen het tegen elkaar op in zes takken van sport.

PCC Heiloo wist haar titel van 2014 te prolongeren en werd de overkoepelende toernooiwinnaar. De tweede en derde prijs gingen naar de BSG en het Jan Arentsz, die opgeteld evenveel punten behaalden maar waar de beoordeling van het aantal individuele eerste plaatsen in het voordeel van de BSG uitviel. De Alkmaarse Scholen Kampioenschappen worden jaarlijks georganiseerd door Alkmaar Sport, passend in het sportieve beleid van Alkmaar Sportstad in de gemeente Alkmaar. De onderbouw klassen van Voorgezet Onderwijs scholen uit de hele regio doen mee aan het kampioenschap wat op één dag op verschillende sportlocaties in Alkmaar plaatsvindt. Dit jaar werden de sporten dans, atletiek, basketbal, voetbal, uni-hockey en rugby beoefend. Bij elke sport valt een titel te behalen, en afhankelijk van de uitslag en ranking per sport wordt een aantal punten toebedeeld aan de school. Dit puntenaantal kon op één onderdeel verdubbeld worden door de joker in te zetten. PCC Heiloo zette haar joker in op het onderdeel 'meiden basketball' en wist hier goed van te profiteren door te winst in deze categorie te pakken. Daarmee wist zij over-all de meeste punten te verzamelen, waardoor PCC Heiloo de overkoepelende ASK wisseltrofee mee terug naar de school mocht nemen.

Flashing U12 naar Nederlands kampioenschap

Komende zaterdag start voor de meisjes van U12 het Nederlands kampioenschap.

HEILOO - Zaterdag 30 mei spelen de vijf beste basketball ploegen van Nederland in Den Helder de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap.

Flashing Heiloo is één van de vijf kandidaten voor de Nederlandse titel. De Heilooër ploeg kende de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling. Drie van de laatste vier jaar behoorde de ploeg bij de beste drie van Noord-Holland. Daarin heeft het geduchte concurrentie te verduren van de basketball bolwerken Den Helder en Landsmeer, beide goed voor heel veel landstitels. Maar dit jaar wisten de Flashing meiden het afdelingskampioenschap met overtuiging binnen te slepen. En nu volgt dus de strijd om de landstitel. In de Sportlaan in Den Helder start de ploeg van Frank, Charlotte en Max Knegt om 10.00 tegen Celeritas Donar uit Groningen. Om 16.00 uur volgt de wedstrijd tegen de huidige landskampioen De Wit-Grasshoppers uit Katwijk. Een zeer pittig, maar ook leuk programma. Het zal voor onze meiden weer een unieke ervaring worden. Lois, Amber K., Floor, Jette, Mirte, Andrea, Amber B., Solana, Nila en Roos zijn er klaar voor. De tweede ronde van het kampioenschap volgt op 13 juni in Tubbergen. Dan zijn Springfield (Berlicum)

Handbalwedstrijd Meervogels '60 dames 1 – Lacom '91 dames

De dames van Meervogels zijn donderdag overtuigend kampioen geworden.

AKERSLOOT - Donderdagavond om 20.45 uur moesten de dames van Meervogels thuis tegen de dames van Lacom handballen. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst of gelijk spel zou Meervogels kampioen worden!

De vorige ontmoeting met Lacom eindigde in een 8-14 overwinning, wat dus betekende dat Meervogels ook deze wedstrijd zou moeten kunnen winnen. De zenuwen leken de dames van Meervogels de eerste helft wat in de weg te zitten. Een 10-6 voorsprong kon niet worden uitgebreid, en Lacom wist mooie doelpunten te scoren via de cirkelspeelster en via afstandsschoten. De ruststand was 14-11 in het voordeel van Meervogels. De tweede helft speelde Meervogels weer hun eigen spel, met prachtige snelle aanvallen en mooi samenspel. Lacom kon het spel van Meervogels niet meer bijhouden en Meervogels liep hierdoor uit. Met een uiteindelijke overwinning van 33-19, waarbij iedere speelster van Meervogels heeft gescoord, zijn de dames van Meervogels dus kampioen geworden! Dit werd gevierd met een trotse coach en begeleidster en het enthousiaste publiek. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan voor Meervogels, waarbij zij vol gaan voor de overwinning om ongeslagen kampioen te worden. Het grote kampioensfeest wordt op 6 juni gevierd, wanneer de laatste competitiewedstrijd wordt gespeeld en het evenement 'Waar schijt de geit'

HSV C4 Kampioen

Met foto, onderschrift: HSV C4 bestaat uit: (boven): Maarten, Max, Rick, Camillo, Stef, Teun, Bert S, Bram en Oliver, (onder): Bert W, Gijs Z, Gijs R, Joris, Ramon en Karel. Coaches: Jan en 'de Don'.

HEILOO - Nadat HSV C4 op zondag 17 mei op het toernooi bij West Frisia in Enkhuizen als ongeslagen poulewinnaar uit de bus kwam, stond er afgelopen woensdag avond een heuse kampioenswedstrijd op het programma. Er moest gewonnen worden. De spelers en vele ouders vertrokken om 18.00 naar Oudkarspel, waar om 19.00 uur de afstrap tegen DTS C3 begon. Daar HSV de thuiswedstrijd (ook op een woensdagavond) met 2-1 verloren had, was niet iedereen gerust op een positieve uitslag. Uiteindelijk waren de zenuwen niet nodig geweest, want HSV stapte met een mooie 7-1 overwinning van het veld en is daarmee een terechte kampioen. De coaches hadden er schijnbaar toch meer vertrouwen in gehad, want er waren bloemen, medailles en een beker voor de spelers.

Meiden HSV ME2 kampioen

HEILOO - De meiden van HSV ME2 zijn kampioen geworden. Florine, Noémi, Donna, Noor, Marit, Lynn, Luna, Aimée, Suze en niet te vergeten Mijke hebben slechts één keer gelijk gespeeld en verder alles gewonnen. Ze zijn dus glansrijk kampioen geworden! Hopelijk blijven ze bij elkaar in de D-tjes volgend jaar, dan bouwt dit vriendinnenteam dit succes verder uit. Coaches Peter, Emiel en Marcel zijn zeer trots op deze eerstejaars voetbalmeiden.