De Uitkijkpost

17 juni 2015

De Uitkijkpost 17 juni 2015


Nieuwe jas voor winkelcentrum 't Loo

De handen op elkaar voor stijlvolle aanpassing. Van links naar rechts; Willem van de Berg (bestuurslid Ondernemrsvereniging t Loo), Goran de Gucht (Dela Vastgoed), Rene Gout (bestuurslid Ondernemrsvereniging t Loo), Kees Burger (bestuurslid Ondernemersvereniging t Loo) en Fred Dellemijn (Gemeente Heiloo). Foto: Marcel Keet

HEILOO - Een nieuw logo, een nieuwe huisstijl, nieuwe plafonds en een nieuwe verlichting. Nog vóór het eind van het jaar is winkelcentrum 't Loo in een nieuw jasje gestoken.

,,We doen het echt samen met de gemeente en met de betrokken ondernemers," vertelt Göran de Gugt, namens Dela, de eigenaar van het winkelcentrum. ,,Van groot belang is dat we aansluiten bij de wensen van de consument. Natuurlijk moet dan tevens de leegstand worden aangepakt. Daar zijn we eveneens mee bezig, maar daarvoor is meer tijd nodig." Ook bij de keuze van nieuwe winkels zal rekening worden gehouden met de wensen van de consument: ,,We streven naar een mix van ketens en lokale ondernemers. Lokale ondernemers spelen immers een grote rol in Heiloo."

Restyling

Voorlopig gaat het dus om een grondige restyling van de binnenkant van 't Loo. De architect is Buro Van der Goes – die 't Loo in 1977 bouwde en betrokken was bij de vorige restyling, in 1996. Vandaag al wordt gestart met de bouw van een proefopstelling, tegenover Kaashuis Tromp. Vrijdagmiddag is de proefopstelling klaar en zal de definitieve keuze worden gemaakt.

René Goudt, manager van Albert Heijn en voorzitter van Winkeliersvereniging 't Loo, toont zich verheugd met de plannen: ,,Ze zijn nieuw, verfrissend. We mogen ervan uitgaan dat alle klanten welkom zijn, ook tijdens de verbouwing, en dat de make-over helemaal klaar is vóór de feestmaand begint."

Michel Jonkheer, als adviseur bij LookFeel Consultancy eveneens betrokken bij het project, is trots op de kernwaarden van 't nieuwe Loo: ,,Dat biedt merkwaarde en kwaliteit, en is stijlvol. Er is onderzoek gedaan naar de klanten van 't Loo. Nu zijn dat nog vooral mensen uit Heiloo. Straks komen er, als het goed is, ook mensen uit Limmen en de Egmonden." Met de restyling krijgt 't Loo immers een kwaliteitsimpuls, waardoor het winkelcentrum ook toekomstbestendig wordt", zo benadrukt De Gugt.

Stap vooruit

,,Ook de gemeente is erg blij met deze stap", vertelt Fred Dellemijn, wethouder Economische Zaken.

,,De vernieuwing van 't Loo is niet zo maar een restyling. Er komen nieuwe winkels, die zorgvuldig geselecteerd worden. Wellicht kunnen straks meer winkels van buitenaf bereikt worden, zoals nu al het geval is bij Brasserie Veldt. Zo wordt 't Loo op meerdere manieren nieuw leven ingeblazen. Deze revitalisatie van 't Loo past goed bij de impulsen in het winkelgebied eromheen. Ik denk aan Herberg Jan, DiFiorentina en Melange 7. Binnen de gemeente wordt nu al voorzichtig nagedacht over de verdere toekomst van het gebied van het gemeentehuis tot aan het politiebureau. Het zou goed zijn als dit gebied op den duur meer betekenis kreeg voor de regio. Door een kwaliteitsimpuls zou het gebied meer bezoekers kunnen trekken. De revitalisatie van 't Loo betekent echt een geweldige stap vooruit."

Avondvierdaagse Heiloo groot succes!

Foto: Yvonne ten Bruggencate

HEILOO - Vorige week is deAvondvierdaagse in Heiloo weer gelopen. Bijna 1300 veelal jeugdige wandelaars liepen onder fraaie weersomstandigheden vier avonden door Heiloo en soms ook een stukje Limmen, Egmond en/of Alkmaar. Ook veel begeleidende ouders hebben weer veel van het mooie Heiloo gezien. Speciaal compliment voor de heer A. Borst die met zijn ruim 87 jaar de oudste deelnemer was en vier avonden de 10 kilometer heeft gelopen! Prima prestatie! Na terugkeer op het schoolplein was er gelegenheid om uit te rusten, een ijsje te eten en te luisteren naar de muziekverenigingen Eensgezindheid, Caecilia en de Fanfare Show Band Heiloo. Na afloop zijn er nog diverse gevonden fietssleutels niet opgehaald. Ophalen kan bij het secretariaat van de Avondvierdaagse op De Kleine Kanne 6 te Heiloo. Daar kunnen ook verkeerde medailles worden geruild en wel op dinsdag 23 juni van 19.00 tot 20.00 uur en woensdag 24 juni van 13.00 tot 14.00 uur. Meer weten over de avondvierdaagse? Check www.avondvierdaagseheiloo.nl. En noteer vast in uw agenda: in 2016 is de avondvierdaagse van 31 mei tot en met 3 juni.

De 10 vragen aan...

Elke week verschijnt de rubriek 'De tien vragen aan' in de Uitkijkpost. Elk mens heeft onvermoede kanten, stukjes van zichzelf die niet altijd zichtbaar zijn. Op deze manier proberen wij net iets meer te weten te komen van een bekende of onbekende dorpsgenoot. Na het beantwoorden van de tien vragen, krijgt hij/zij de vrijheid om de vragen door te geven aan een volgend 'slachtoffer'!

Mijn naam is Paul Boerlage, bijna 48 jaar, getrouwd met Sandra en samen twee 'prachtgasten'. Jesse van 19 en Daan van 17 jaar. Ik ben zelfstandig ondernemer sinds 1995 . In eerste instantie van De Deel Delicatessen in 't Loo. Vanaf oktober 2007 van De Deel Wijnen & Relatiegeschenken.

1. Waar bent u geboren en getogen?

Ik ben geboren in Alkmaar. Daar tot mijn dertiende opgegroeid en daarna naar Heiloo verhuisd.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u dan nu uitoefenen?

Als wijnliefhebber heb ik dus van mijn hobby mijn werk gemaakt. Maar doordat ik wel aardig kon voetballen had ik, net zoals vele jongens, de droom om profvoetballer te worden. Door het gebrek aan mentaliteit op die leeftijd en een zware knieblessure is mij dat jammer genoeg niet gelukt.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten, en wat zou u zeggen of vragen?

Mijn voetbalidolen uit de jaren 70/ 80 van AZ '67; Peters, Nygaard, Van Rijnsoever en Hovenkamp et cetera, maar doordat ik vooral die laatste twee regelmatig zie bij de jeugdwedstrijden van AZ, blijken dit ook maar 'gewone' mensen te zijn. Ik heb niet de behoefte ze iets te vragen of zo... Zij hebben het talent, de goede mentaliteit en geluk gehad. Ik hoop dat onze jongens ook hun dromen kunnen realiseren.

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

De zomervakanties op het strand in Egmond aan Zee . Toen je daar nog met een extra rij huisjes en tenten mocht staan. En het seizoen 1980/81 van AZ '67.

5. Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?

De Noorder- en Zuiderneg aan de westzijde van Heiloo. Nu ik af en toe weer een beetje hardloop, is het daar wel erg mooi. Daarnaast vind ik het Heilooer bos en Landgoed Nijenburg een mooi en indrukwekkend visitekaartje van Heiloo als je vanuit Alkmaar ons mooie dorp in rijdt.

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

Het wordt al een hele klus om mij wakker te krijgen. Maar voor Chateau Petrus (Pomerol) vlieg ik uit mijn bed. Ook als familie of vrienden in de problemen zijn kunnen ze ons altijd bellen! Of als zij diep in de nacht weg gebracht moeten worden voor een vakantie. Van die laatste opmerking heb ik eigenlijk nu al spijt ;)

7. Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Een goede vriend heeft mij drie jaar geleden al eens geadviseerd mijn bedrijfsvoering anders aan te pakken. Als het even wat minder ging nieuwe dingen te gaan verzinnen met goede mensen om mij heen. Hij heeft gelijk gehad. Dat begint nu zijn vruchten af te werpen.

8. Wat weten de meeste Heilooers niet van u?

Is niet zo spannend lijkt mij. Er is niets over mij te vertellen waarvan iedereen van de stoel af valt. Ik ben een open boek en heb veel leuke goede vrienden!

9.Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Ik sluit mij aan bij mijn voorgangers . We hebben een geweldige actieve burgermeester. Tegenwoordig zijn er weer leuke dingen mogelijk in het dorp. Kijk naar Oranjebal, Culinair Heiloo en straks de Hunebedspelen bij het Maalwater. Misschien dat er ooit eens een gezellige dorpskern gecreëerd kan worden, waar alle horeca gevestigd kan worden. Het plein voor het Witte Kerkje bij 't Loo lijkt mij de ideale locatie

10. Antwoord van de persoonlijke vraag van uw voorganger aan u: 'De concurrentie in jouw branche is enorm, deels door supermarkten die steeds meer in huis hebben, deels door steeds meer importeurs en groothandelaren op dit gebied. Hoe lukt het toch om te imponeren in de wijde omgeving en wat zou jij nog graag willen verbeteren in jouw bedrijf?'

Gelukkig wordt het product wijn steeds belangrijker in de horeca en in de samenleving. Daarnaast goede kwaliteit verkopen voor scherpe prijzen. Flexibel zijn met leveren en je afspraken nakomen. Daarnaast is er misschien wel een hoge gun factor, maar dat moeten andere maar bepalen…. Op het gebied van automatisering in mijn bedrijf valt er nog veel te verbeteren, maar dat zal het volgende project zijn.

• Ik nomineer voor de volgende Tien vragen aan: Ed van Haaren. Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is:

Onze oudste zoon Jesse werkt al jaren bij je. Gaat altijd fluitend naar zijn werk. Nooit te beroerd om eens in te vallen. Wat is jouw geheim om elke keer zo'n geweldige gemotiveerd team op de been te brengen bij De Eethoek.

Hetty van Rheenen neemt afscheid van CBS de Duif

HEILOO - Na ruim 42 jaar zet juf Hetty van Rheenen een punt achter haar onderwijsloopbaan. Aan het einde van dit schooljaar trekt ze voor het laatst de deur van basisschool De Duif achter zich dicht om te gaan genieten van een welverdiend pensioen.

Op 23 mei 1973 studeerde Hetty van Rheenen af aan de Pedagogische academie in Utrecht. Aansluitend ging ze in Heiloo aan het werk als leerkracht op de Rehobothschool aan de Holleweg. Ze stapte in 1976 over naar de Regenboogschool, tegenover winkelcentrum Het Hoekstuk. Na een fusie tussen de Regenboog en basisschool De Ark in 1984 ontstond de nieuwe basisschool De Duif en verhuisde Hetty mee naar de Mariënstein. De afgelopen jaren is het basisonderwijs ingrijpend veranderd. Een breed scala aan ontwikkelingen op onderwijsgebied trok aan Hetty voorbij. Juf Hetty bleef in turbulente tijden steeds een constante factor op school door haar vakkennis, pedagogisch inzicht, enthousiasme en hart voor de kinderen. Meer dan duizend leerlingen uit Heiloo van verschillende generaties hadden zich geen betere leerkracht kunnen wensen. De afscheidsreceptie van Hetty van Rheenen vindt plaats op 2 juli van 16.30 tot 18.30 uur op CBS de Duif, Mariënstein 180 in Heiloo. Dit kan per e-mail via: afscheidjufhetty@outlook.com.

Buitenspeeldag Jan Boltenhof

HEILOO - Vorige week woensdag was daar weer de landelijke Nationale Buitenspeeldag en natuurlijk deed de Jan Boltenhof weer mee! Geweldige spelletjes waaronder het Sumo-worstelen, de kinderen mooi geschminkt, popcorn en limonade voor de kinderen, de langste stormbaan die we ooit hebben gehad, een springkussen voor de kleinere kinderen, het Open Podium, de ballonnenclown Niekie en als afsluiting een heerlijk ijsje van Fiorentina, gewonnen door 1 van de buurvrouwen van de straat! Het was een geweldig feest!

Leesgroep 'Biografieën en familiegeschiedenissen'

HEILOO - Op dinsdag 23 juni is er in Bibliotheek Heiloo een informatiebijeenkomst over de oprichting van een leesgroep 'Biografieën en familiegeschiedenissen'. De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. De leesgroep gaat biografieën en familiegeschiedenissen lezen en kan hiermee de geschiedenis, literatuur, politiek, sport en muziek leren kennen door de ogen van één bijzondere persoon, of de gebeurtenissen in één familie volgen. Voor meer informatie over de werkwijze zie www.senia.nl. Als u belangstelling hebt, of eens wilt horen wat deze leesgroep inhoudt, bent u hartelijk welkom op dinsdag 23 juni 14.30 uur in de bibliotheek, Westerweg 250 in Heiloo. Informatie en opgave via info@bibliotheekheiloo.nl of 072-5330670. Als u verhinderd bent, maar wel belangstelling hebt, kunt u dat melden via 0570-562656 of via info@senia.nl.

Juni: Maand van het Spannende Boek in Bibliotheek Heiloo 'Meer blauw in de bibliotheek'

HEILOO - De zomer is de tijd van de geopende ramen, dagjes naar het strand en vakantie. Dus ook het perfecte moment om te testen of uw huis veilig genoeg is tegen inbraak. Zijn uw sloten goed genoeg? Zijn uw ramen en deuren voldoende inbraakwerend? En… bent u zelf goed op de hoogte van de trucs en technieken van de inbrekers? Wijkagent Johan de Wildt en collega Arco Hendriks staan donderdagmiddag 18 juni van 14.00 tot 16.00 uur voor u klaar om allerhande vragen te beantwoorden m.b.t. de veiligheid in en om uw woning. U kunt vrijblijvend langskomen, inschrijven is niet nodig. Juni: maand van het spannende boek De campagne Juni – Maand van het Spannende Boek heeft tot doel kwalitatief hoogstaande misdaadliteratuur onder de aandacht te brengen van een breed lezerspubliek. Bibliotheek Heiloo geeft speciale aandacht aan deze maand met deze bijzondere activiteit. Met 'politie' als thema en de zomervakantie voor de deur biedt Bibliotheek Heiloo bovendien nieuwe leden een passend cadeau aan: een gratis woonscan door een beveiligingsbedrijf met Politie Keurmerk Veilig Wonen. Wees er snel bij, want het aantal vouchers is beperkt (op= op). Daarnaast worden thrillers en andere spannende boeken de hele maand juni extra uitgelicht in de bibliotheek.

Lenteliedjes in Bibliotheek Heiloo Op woensdag 17 juni is weer veel te doen in de bibliotheek: de kinderen worden voorgelezen en alle bezoekers kunnen genieten van live optredens van leerlingen van de Muziek- en Dansschool. Voorlezen Uiteraard wordt er deze woensdagmiddag, zoals iedere woensdag, om 14.30 uur voorgelezen aan kinderen van circa 3 tot 7 jaar. Lenteliedjes Vanaf 15.00 uur spelen leerlingen van de Muziek- en Dansschool lenteliedjes in de bibliotheek. En dat doen zij op diverse instrumenten zoals piano, blokfluit, klarinet, gitaar en dwarsfluit. Niet alleen broertjes, zusjes, ouders, opa's en oma's zijn welkom. Dit miniconcert is leuk voor iedereen!

Afwijkende openingstijden Bibliotheek Heiloo in de zomer Bibliotheek Heiloo is tijdens de zomerperiode van 11 juli t/m 15 augustus elke zaterdag gesloten. Vanaf dinsdag 18 augustus is de bibliotheek weer normaal geopend.

Tabletcafé in Bibliotheek Heiloo Op dinsdag 16 juni 15.30 tot 17.00 uur houdt Bibliotheek Heiloo weer een Tabletcafé. Elke maand organiseert Bibliotheek Heiloo een 'tabletcafé'. Neemt u gerust uw eigen tablet mee! Heeft u er nog geen, dan kunt u meekijken met de andere deelnemers. De bedoeling van een tabletcafé is, dat de deelnemers elkaar verder op weg helpen, onder begeleiding van een bibliotheekmedewerker. Deze keer is er geen speciaal thema. We helpen u graag met al uw vragen over uw tablet of over tablets in het algemeen. De toegang is vrij. U bent van harte welkom!

René Veldt: 'Vijf voor twaalf'

HEILOO – De aarde schokt al ruim een maand in Nepal. Na twee zware aardbevingen, 7.8 op 25 april en 7.4 op 12 mei, zijn er de afgelopen maand bijna dagelijks naschokken van rond 4 op de schaal van Richter, die de bevolking doen vrezen voor alles wat nog wel overeind staat.

Dat vertelt René Veldt, die voor drie weken in Nederland was. Op 12 juni keerde hij weer terug naar het land dat in chaos verkeert. Hij noemt het mooie weer, het feit dat het zaterdag midden op de dag gebeurde en alle scholen dicht waren, waardoor het aantal dodelijke slachtoffers -ondanks alle verwoesting- met ruim 8.500 doden relatief 'laag' is. Maar het tijdstip van de eerste aardbeving vindt René onheilspellend magisch: ,,Letterlijk vijf voor twaalf!" Hij vertelt dat er deskundigen zijn, die nog een aardbeving van 8 of hoger voorspellen. Hij hoopt uit het diepste van zijn hart dat dit Nepal bespaard zal blijven. ,,Nu bleven alle communicatienetwerken nog werken, maar of dit bij een nog zwaardere beving het geval zal zijn, is nog maar de vraag. Als die plat liggen, zijn gevolgen echt niet te overzien." René houdt, sinds hij in Nepal woont, serieus rekening met de dreiging van een zware aardbeving. ,,Sommigen vonden mijn ongerustheid overdreven; de laatste zware aardbeving in Nepal was immers al weer tachtig jaar geleden. Dat is een complete generatie."

De dag van de eerste aardbeving was René vooral bezig om erachter te komen of iedereen het had overleefd. De schade in het eco-dorp Hamro Gaun bleef beperkt. Maar vanaf Hamro Gaun kon René zien dat de nabijgelegen stad Sankhu grotendeels was ingestort.

Hij vertelt dat naast het kindertehuis in Hamro Gaun de weken daarop bijna dagelijks rituele lichaamsverbrandingen plaatsvonden. De eerste tijd vloog voorbij; directe hulp en noodhuisvesting was dringend nodig, mede omdat de moessontijd aanbreekt. Voor medewerkers, woonachtig net buiten Hamro Gaun en wier huis is ingestort, zijn onder andere plastic tentzeilen geregeld. Mensen uit de directie omgeving maken gebruik van de voorzieningen van Hamro Gaun. Daarna is René bij alle daycare centra waar Stichting Veldwerk actief is, langsgegaan om de schade te inventariseren. Ook hier doet Veldwerk, in samenwerking met andere hulporganisaties, wat het kan voor de getroffen bevolking. René legt uit dat verschillende ngo's, waaronder Veldwerk, de krachten hebben gebundeld, waardoor bijvoorbeeld materialen gezamenlijk kunnen worden ingekocht. Omdat het hele land moet worden opgebouwd is de vraag naar bouwmateriaal echter enorm groot. ,,Het meeste moet uit India komen en de wegen zijn in de regentijd slecht begaanbaar." Hij vertelt dat met de echte wederopbouw naar verwachting na de regenperiode zal worden begonnen.

René is blij en dankbaar voor alle giften uit Nederland en de vele geldinzamelacties, spontaan op touw gezet door Heilooërs. ,,Dit geld is dringend nodig!" Nu hij weer terug is in Nepal, ligt er genoeg werk op hem te wachten, maar…. : ,,Je moet gewoon ergens beginnen."

Voor meer informatie over hoe men het werk van Stichting Veldwerk kan steunen, zie www.stichting-veldwerk.nl. Uw steun is nu meer dan ooit nodig!

Bedrijf Belicht: Kunstparade Heiloo

HEILOO – Na maandenlange voorbereiding zijn de tientallen vrijwilligers van Stichting Kunst-Zin er helemaal klaar voor! Op maandagavond 22 juni om 19.00 uur wordt in Bibliotheek Heiloo met een verrassende openingsact de aftrap gegeven van Kunstparade Heiloo; een zesdaagse happening waarbij het hele dorp wordt ondergedompeld in kunst, muziek en poëzie. Iedereen is welkom om deze openingsamuse bij te wonen.

Dinsdag 23 juni komt de Kunstparade pas echt goed op stoom en geeft Heiloo zes dagen lang op verschillende locaties haar kunstschatten prijs. Langs de kunstroute, waar de kunstenaars hun ateliers op bepaalde tijden openstellen, en in het weekend bij de verschillende expositielocaties. In navolging op het grote succes van vorig jaar is ook dit jaar de Cultuurkoepel in de Kunstparade opgenomen; hier is een grote variëteit aan werk te bewonderen van dertig kunstenaars. Eveneens op het Willibrordus terrein is in het cultureel centrum De Strandwal het KunstPlein ingericht, waar 17 exposanten aan deelnemen. Ook valt volop kunst, cultuur en muziek te beleven in de Witte Kerk, de bibliotheek (poëzie), de muziekschool, de kerkgang van de Willibrorduskerk (iconen en poëzie in het teken van het Willibrordusjaar), diverse winkels en restaurants et cetera. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten, waaronder schilderijen maken in Het Beestenboetje, en een gedichtenwedstrijd voor basisschoolleerlingen.

In het mooi vormgegeven programmaboekje staat overzichtelijk beschreven waar, wanneer en welke kunstuitingen er voor het publiek zoal te beleven zijn. Op de losse bijgesloten programmafolder staan duidelijk alle activiteiten per dag vermeld. Het boekje is à 1 euro verkrijgbaar bij de twee locaties van de Schrijverij, bij De Theeklipper in 't Loo en tijdens openingsuren in de Cultuurkoepel en de Witte Kerk.

Het bestuur heeft bewust gekozen voor een naamsverandering van de Heilooër Kunst6Daagse. ,,Het werd de Kunstparade, waarbij het publiek langs alle kunst paradeert", vertellen Jacob Ouderkerken en Lonneke Kemper, voorzitter respectievelijk secretaris van de organiserende Stichting Kunst-Zin. ,,De oude naam leidde nog wel eens tot verwarring bij bezoekers; het leek alsof alle activiteiten iedere dag te bezoeken waren. Kunstparade Heiloo presenteert elke dag een afwisselend programma; de activiteiten op de hoofdlocaties vinden voornamelijk in het weekend plaats."

De stichting is trots op het nieuwe logo waarmee Kunstparade Heiloo haar tweede decennium ingaat. De nieuwe wit-oranje vlag wappert overal in het dorp waar iets te beleven valt. De doelstelling is onveranderd gebleven; door middel van kunstgerelateerde projecten en evenementen, zoals de Kunstparade, wil Stichting Kunst-Zin kunstenaars een podium bieden en kunst voor een breed publiek laagdrempelig toegankelijk maken. Ouderkerken complimenteert het enthousiaste team vrijwilligers. ,,Een groot evenement als de Kunstparade is zonder de inzet van vele vrijwilligers niet mogelijk. Het is niet alleen goed voor de saamhorigheid maar het zorgt ook voor bedrijvigheid in Heiloo; we hebben ook iets moois te bieden!"

Opkikker van Keer op Keer

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt twee keer per maand een Opkikker van € 300,- aan een vereniging of stichting. Ook worden er door een team van Keer op Keer doelen uitgekozen. De tweede opkikker van de maand juni gaat naar mevrouw Jolanda Westerbroek uit Akersloot voor de aanschaf van een handbike. U kunt de kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.

De grootste rommelmarkt in Heiloo

HEILOO - Zondag 21 juni is er voor de tiende keer een rommelmarkt in de Werkendelslaan in Heiloo van 10.00 tot 15.00 uur. Bent u nog op zoek naar leuke en vooral betaalbare spullen, dan kunt u hier uw slag slaan. Er staan geen handelaren op deze markt. Voor de kinderen is er een springkussen en een popcornkraam. Voor de bezoekers en standhouders hebben we de buurtbistro voor een kopje koffie met wat lekkers erbij en een crêpekraam en er is uiteraard weer live muziek van toetsenist Henk Vasbinder. Er staan honderd verkopers, dus er zit vast wel iets voor u bij!

Teken of schilder je favoriete dier

HEILOO - Ook het Beestenboetje doet weer mee aan de Kunstparade Heiloo. Op woensdagmiddag 24 juni van 14.00 tot 16.00 uur is er een activiteit speciaal voor de basisschoolkinderen. Vrijwilligers met thuis een echt schilderatelier staan klaar om de kinderen van Heiloo een onvergetelijke middag te bezorgen. De kinderen mogen dan samen grote schilderijen maken van de dieren in het Beestenboetje. Voor de kinderen zijn er ook versnaperingen, en voor de ouders wordt koffie en thee gezet. De schilderdingen zijn vanaf ongeveer 17.00 uur te bewonderen voor de ramen van de bibliotheek. Wanneer veel kinderen bijvoorbeeld een konijn schilderen lijkt de bibliotheek dan op een groot konijnenhok. In elk geval wordt het een leuke beestenboel.

Poëtische Parade in Heiloo

HEILOO - Tijdens de aanstaande Kunstparade Heiloo zal ook dit jaar weer een belangrijke plaats worden ingenomen door woordkunstenaars. Een groot aantal dichters zal zich in de Bibliotheek laten horen.

De Kunstparade van Heiloo, voorheen bekend als de Kunst6daagse, vindt traditiegetrouw de laatste week van juni plaats. Naast beeldend kunstenaars is de laatste jaren ook plaats ingeruimd voor musici en woordkunstenaars. Mede dankzij het succes van vorig jaar zullen zo'n veertig dichters op woensdag 24, zaterdag 27 en zondag 28 juni naar Heiloo komen om uit eigen werk voor te dragen. Het zijn leden van de dichterskringen van Uitgeest, Waterland (Purmerend en omstreken) en Alkmaar en individuele dichters uit de hele provincie tot zelfs uit Drenthe. Zij brengen een gevarieerd programma waarin zowel lichtvoetig werk te horen is als gedichten die tot nadenken stemmen. De locatie is dit jaar de bibliotheek van Heiloo, Westerweg 250. De voordrachten worden afgewisseld met muziek. Op woensdag speelt Frits Sandkuijl op luit en gitaar. Zaterdag is zijn spel weer te horen, dan in combinatie met Horst Hausen op fluit. Samen vormen zij het Duo 1851. Op zondag wordt de muziek verzorgd door Daan Hoeksema op gitaar. Naast de volwassen dichters is er ook plaats ingeruimd voor de jeugd. Een aantal leerlingen van diverse basisscholen van Heiloo zal op woensdag en op zaterdag eveneens met hun eigen gedichten voor het voetlicht treden. In de bibliotheek wordt tijdens de Kunstparade ook kunst geëxposeerd. Op de genoemde dagen vindt het speciale poëzieprogramma in de bibliotheek plaats van 14.00 tot 17.00 uur. Het advies is om ruim voor die tijd aanwezig te zijn. Tussentijdse inloop is mogelijk (alleen tijdens een muzikaal intermezzo). De toegang is gratis. Het complete programma is te vinden in de brochure van de Kunstparade die begin juni verschijnt. Dit boekje is voor slechts €1,00 verkrijgbaar bij De Theeklipper in winkelcentrum 't Loo en bij de vestigingen van de Schrijverij in het Stationscentrum en winkelcentrum Het Hoekstuk. Informatie is ook te vinden op de website: www.kunstparadeheiloo.nl.

'Help onze Juriaan aan zijn droom'

HEILOO – Juriaan Singels debuteerde een paar jaar geleden op het podium van Showhero, hét evenement voor mensen met een beperking waarbij ze de dag van hun leven beleven.

Het publiek en ook Maurice van der Poll en Lucas Bugter van de organiserende Stichting Showhero maakten voor het eerst kennis met zijn innemende persoonlijkheid en bovenal met zijn zangtalent. Volgens Maurice en Lucas heeft Juriaan een stemgeluid à la Jan Smit. Inmiddels treedt Juriaan regelmatig op, vol zelfvertrouwen en volop genietend als hij een publiek mag entertainen. Zo was hij optredend artiest tijdens de laatste editie van de Heilooër sportverkiezing in de bomvolle grote zaal in Fletcher Heiloo. Het heeft hem en ook anderen laten zien dat er heel veel mogelijk is als je je passie volgt. Voor Juriaan is dit de muziek! En hij durft nog een stap verder te dromen. Juriaan wil dolgraag een eigen album opnemen. Met bekende liedjes uit zijn repertoire, onder meer covers van Jan Smit en Django Wagner, aangevuld met eigen werk. Hij heeft zelfs al een nummer geschreven: 'Het is een feestje'. Een tweede is in de maak. Maurice en Lucas vinden dit geweldig. ,,Ook mensen met een beperking beschikken over fantastische talenten!" Ze willen Juriaan namens Stichting Showhero graag helpen om zijn droom te verwezenlijken. Op www.voordekunst.nl, een platform voor crowdfunding in de creatieve sector, zijn ze onder de noemer 'Help onze Juriaan aan zijn droom' een crowdfundactie gestart om het benodigde geld in te zamelen waarmee Juriaan Singels, met hulp van professionals uit de muziekwereld, een album kan opnemen. ,,We weten zeker dat als Juriaan zijn eigen album kan vasthouden, dat hij de gelukkigste jongen op aarde is." Ze willen zich bovendien inzetten om het album goed in de markt te zetten. Wilt u Juriaan ook steunen? Kijk dan voor meer informatie op www.showhero.nl!

Leeuwen Landgoed Ter Coulster zijn terug

HEILOO - De leeuwen van de inrijpoort van Landgoed Ter Coulster zijn weer terug. De 17e eeuwse leeuwen zijn grondig gerestaureerd door de firma Zederik en restauratieschilder Rob Bremer heeft de leeuwen van familiewapens voorzien. Op de linker leeuw staat het wapen van de familie Fontein Verschuir en op de rechter leeuw het wapen van de familie van der Feen de Lille. Sinds 1808 is Ter Coulster in handen van deze families. De restauratie van het inrijhek is nog niet voltooid. De stukadoor zal de hekpalen pleisteren. Daarna zullen de smeedijzeren hekken worden geplaatst en de hekpalen zullen wit worden geschilderd naar de stijl van begin 1900. Tijdens Open Monumentendag in september wordt de poort officieel geopend. Tevens zal er dan een film worden getoond over de restauratie, gemaakt door kunstenaar Anton Broos. Ook zal Ter Coulster dan een geheel vernieuwde website krijgen.

Bijles in de zomervakantie

HEILOO – Steeds meer ouders kiezen ervoor: bijles in de zomervakantie. Een slimme keuze, vindt Anne Schouten van Bijles Heiloo. Naast het ophalen van het niveau zorgt bijles in de zomervakantie er ook voor dat de lesstof blijft hangen, zodat uw kind na de vakantie meteen een goede start maakt. De afgelopen jaren is gebleken, dat het doorwerken in de vakantie succesvol is. Bijles Heiloo biedt deze mogelijkheid. Heeft u het idee dat uw kind lesstof heeft in te halen of nog niet alle lesstof van het afgelopen schooljaar begrijpt? Anne Schouten helpt graag en plant in overleg om uw vakantieperiode heen. Bijles Heiloo heeft voor de zomertijd een speciaal aanbod. Profiteer van een gratis en vrijblijvend intakegesprek ter waarde van 40 euro én 10 procent korting op de eerste drie bijlessen! Hoe fijn is het als uw kind zelfverzekerd het nieuwe schooljaar ingaat? Meer informatie: www.bijlesheiloo.nl.

Groei & Bloei lezing Marchel-Wim van Donge

HEILOO - Op 17 juni zal Marchel-Wim van Dongen een lezing geven in de Ter Coulsterkerk te Heiloo, Holleweg 111. De lezing begint om 20.00 uur, de toegang is € 2,- maar leden van Groei & Bloei hebben vrij toegang.

Marchel-Wim neemt u deze avond mee langs een aantal recente projecten die variëren van landschapskunst, landgoed, stadspark en stadstuin. In de breedte van zijn werk wordt te allen tijde gestreefd naar een optimale integratie van een ontwerp in zijn omgeving. Dit geldt ook voor een tuin. Deze staat nooit op zichzelf maar is onderdeel van een straat, een buurt, een wijk, et cetera. Onder het motto 'de ideale tuin bestaat' zal Marchel-Wim zijn visie geven op de thema's klimaat en duurzaamheid en hoe u hier als liefhebber van groen, als particulier of professional, mee om kunt gaan. Zo kunnen bomen een grote bijdrage leveren aan de verduurzaming van uw woning en woonomgeving. En dan het liefst echte bomen.

Gratis workshop haken bij House of Yarn

HEILOO - House of Yarn in Heiloo organiseert een gratis workshop haken. In deze workshop leert u de basisbeginselen van het granny square haken.Aan het eind van de workshop gaat u je naar huis met voldoende ervaring om thuis aan de slag te kunnen gaan. Tevens laten ze u graag kennis maken met de verschillende soorten garens die in de winkel van House of Yarn te verkrijgen zijn waaronder Malabrigo, Manos del Uruguay en een groot assortiment Lang Yarns. De workshop wordt gegeven in de winkel aan de Stationsweg 89-A1 in Heiloo op zaterdag 20 juni van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig, schuif gezellig aan! Het is aan te raden uw eigen haaknaald mee te nemen van 3.00 of 3.50 mm. Garens om mee te oefenen wordt beschikbaar gesteld. Voor informatie en openingstijden zie www.houseofyarn.nl.

Dubbelexpositie in Oudheidkamer Heiloo

HEILOO – Jan Hoetjes, die meer dan vijftig jaar speelt bij Caecilia, en Benno Huijzer, die als jongeman vanaf de spits van de toren van de Witte Kerk foto's maakte, openden onlangs de nieuwe expositie in de Oudheidkamer Heiloo. Veel interessante foto's, films en voorwerpen illustreren deze facetten van de historie van Heiloo.

Ter inleiding van de opening van de expositie strooide de 'Streetband' van Ceacilia op het pleintje voor de Oudheidkamer vrolijke klanken uit over een groot aantal genodigden. Jan Hoetjes kreeg daarna eerst het woord. Hij vertelde onder andere dat de familie Hoetjes en zo ook enkele andere Heilooër families generaties lang zeer verknoopt zijn met het orkest. Met een ferme gongslag opende hij de expositie over Ceacilia. Hierna was het de beurt aan Benno Huijzer die de tentoonstelling van zijn eigen foto's mocht openen. In 1958 beklom hij de Witte Kerk om het te restaureren haantje te verwijderen. Hij maakte toen foto's vanaf de torenspits. Interessant is om te zien hoe Heiloo er 60 jaar geleden uitzag en voor vele genodigden bood de expositie een kans om te zoeken naar de woning of de winkel waar zij toen woonden, hun boodschappen haalden of waar zij werkten. Met het tonen van foto's, muziekstukken, muziekinstrumenten, vaandels en uniformen geeft de tentoonstelling '90 jaar Heilooër Harmonieorkest Caecilia' een goed beeld van het reilen, zeilen en de ontwikkeling van Caecilia. Hoogtepunten waren de overgang van fanfare- naar harmonieorkest, het begin en de groei van het jeugdorkest, het optreden bij Jos Brink in 'Wedden dat' en de deelname aan vele concoursen die vaak werden gewonnen, getuige de vele bekers en medailles die men kan bewonderen.

Tijdens de expositie worden ook enkele films vertoond over de geschiedenis van het orkest onder andere in de filmzaal van de Oudheidkamer. Daarnaast blijft de permanente expositie over de geschiedenis van Heiloo te bekijken in de achterzaal. De Oudheidkamer aan de Bergeonstraat 30 is geopend elke dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur en iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Voor (familie)groepen is het mogelijk op doordeweekse dagen een bezoek te brengen en rondgeleid te worden. De entree is gratis en de koffie staat klaar. Meer informatie: www.oudheiloo.nl of telefoonnummers 072-5339736/5321404.

Mozaïek van herinneringen

HEILOO - Op donderdag 25 juni om 20.00 uur wordt de gedenksteen van Wereldlichtjesdag 2014 in de 'Vlindertuin' van de Stichting Buitenkans, op het Willibrordus-terrein in Heiloo geplaatst.

Op de bijzondere herdenkingsavond van Wereldlichtjesdag op 14 december in de Cultuurkoepel Heiloo konden de bezoekers tijdens een ritueel mozaïeksteentjes plaatsen: stukjes steen of glas die symbool staan voor de dierbare herinneringen aan overleden kinderen. Daar is een klein kunstwerk uit voortgekomen: een prachtig hart op een stenen plaat, afgewerkt door Mira Bleeker van Mamalou Mozaiek. Iedereen die op de een of andere manier bij Wereldlichtjesdag betrokken was of zich betrokken voelt is van harte uitgenodigd om samen met het organisatieteam het 'Mozaiëk van Herinneringen' te onthullen. De deur van de sfeervolle 'Theeschenkerij De Trog' staat op die avond speciaal voor deze bijeenkomst tot 21.30 uur open (consumpties zijn voor eigen rekening). Begin: donderdag 25 juni om 20.00 uur bij 'De Trog' op Landgoed Willibrordus (achteringang schuin tegenover de brandweerkazerne Heiloo). Graag aanmelden via www.rondomceremonies.nl of Evi Velders, tel. 06-30736139.

SummerSale By Claire

REGIO - Elegant Sportief en zonder compromissen op het gebied van design en kwaliteit. Dat is modespecialzaak By Claire in Castricim in een notedop. Annelies en Sandra maken de leukste winkelstraat van Castricum nóg mooier met hun stijlvolle winkel. By Claire voert een zorgvuldig samengesteld merkenpalet waaronder Armani Jeans, Luisa Cerano, Joseph Ribkoff, FFC, Nice Connection en Caroline Biss. Elegant Sportief en zonder compromissen op het gebied van design en kwaliteit. Een winkel om snel te ontdekken en neem er gerust de tijd voor, want de cappuccino en het parkeren zijn gratis. Kom snel langs, de ZomerSale is begonnen! By Claire vindt u aan de Burgemeester Mooijstraat 3 in Castricum, tel. 0251-769101, info@byclaire.nl, www.byclaire.nl.

Expositie in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Riet Poelman- Groen aquarelleert al jaren bij het Nivon onder leiding van Vera Verzijlenberg. Zij schildert wat haar aanspreekt; portretten, bloemen, dieren, kunst en veel fantasie. Soms schildert ze heel fijntjes, dan weer wat losser, spelend met water en verf, wat vaak tot verrassingen leidt. Margriet Oostelbos exposeert haar zelfontworpen sieraden in de vitrines van Bibliotheek Heiloo: halssieraden van barok parels, mineralen, aluminium en hematiet. De kettingen kunnen op maat gemaakt worden en allerlei variaties met parels zijn mogelijk. Ze vindt het leuk om oude kettingen een nieuwe look te geven door ze schoon te maken en iets toe te voegen. Margriet Oostelbos ontwerpt ook samen met 'de klant' persoonlijke kettingen.Tot 20 juni te bezoeken in de expositieruimte van Bibliotheek Heiloo, tijdens de openingsuren.

Weer een mooi bedrag voor Stichting Veldwerk!

HEILOO - In de maand mei heeft de Ontdekking een actie gehouden waarbij van elke verkochte fles wijn en kilo koffie een euro overgemaakt wordt aan Stichting Veldwerk (Nepal), dit aangevuld met de spaarpot die naast de kassa stond, bracht het een prachtig bedrag op van 1000 euro.

Vaderdag-fotoshoot in Winkelhof 't Loo

HEILOO - Zaterdag 20 juni tussen 11.00 en 15.00 uur fotografeert Jolanda Out uw kind in een originele setting voor vaderdag.Deze fotoshoot wordt u aangeboden door de winkeliers van Winkelhof 't Loo.

Ja zuster, nee zuster? Jaaa Hanswijckers!

Zonder de anderen tekort te doen, was het Inbreker Gerrit, Lars Belleman, die de show stal. Foto: Menno Rood

HEILOO - Een klassieker heeft zijn aantrekkingskracht, maar ook zijn valkuilen. Het verhaal en de liedjes zijn overbekend, alleen niet voor de jeugd. De kans op oubolligheid ligt op de loer.

Voeg daar een live band aan toe, dan moet die wel erg goed zijn om niet een eigen rol te gaan spelen maar wel in dienst te staan van de voorstelling. Na een open doekje voor het decor en de eerste twee nummers zijn alle twijfels helemaal weg! Het enthousiasme spat van het podium, en bandleider/vocal coach Jeroen Heiligers heeft de timing en zijn band uitstekend in de hand. Het wordt een lekkere motor in de voorstelling. Van oubolligheid is niets te bekennen. Met aanstekelijke energie wordt dit oude verhaal door de jeugd nieuw leven ingeblazen, en de zaal ingesmeten. En de zaal geniet, klapt mee en zingt mee. Regisseuse Caroline Leardini is er in geslaagd om nostalgische herkenning en een eigentijdse twist (twips) te combineren. House, rap, breakdance moves als afwisseling voor een subtiele 'Duiffies' , of een uit volle borst 'Mijn Opa' en meerstemmige koornummers. De Hanswijckers blijken veel in huis te hebben. Spelers die in de loop der jaren zijn gegroeid naar het hoge niveau dat ze nu hebben. Maar ook van die groeibriljantjes die net komen glimmen. Het verhaal hoeven we niemand meer uit te leggen. Toch waren ook hier ook leuke nieuwigheden die de voorspelbaarheid voorkwamen. Opvallend was de brief die bij het programmaboekje mee gegeven werd, waarin de Hanswijckers hun ongerustheid kenbaar maken over lastenverzwaring van de Beun. De vraag om een petitie te tekenen om De Beun betaalbaar te houden voor amateur gezelschappen, is door velen ondersteund. We moeten er toch niet aan denken dat dit soort producties terugverwezen wordt naar aula's of tweede garnituur zaaltjes. Dan is de allure die het nu zeker heeft snel verdwenen. (tekst: Allard de Graaf)

Willibrordus in gedichten

HEILOO - Tijdens de Kunstparade in Heiloo wordt op een bijzondere manier aandacht besteed aan de heilige Willibrordus in het kader van het Willibrordusjaar 2015. Dat gebeurt met poëzie. Diverse dichters hebben speciaal hiervoor gedichten geschreven.

Dit jaar is in Heiloo uitgeroepen tot Willibrordusjaar, omdat het 75 jaar geleden is dat de Willibrordus Stichting in Heiloo werd gevestigd. Ook is het 1320 jaar geleden dat deze prediker in Nederland voet aan wal zette. Later kwam hij naar wat nu Heiloo is met zijn metgezellen. Zij hadden dorst en volgens de overlevering heeft Willibrordus toen een bron geslagen, het bekende 'Putje van Heiloo'. Door de organisatie van de Kunstparade is aan dichters gevraagd een gedicht te schrijven over Willibrordus, over zijn werk of over de Put van Heiloo. Diverse dichters hebben daar positief op gereageerd. Zelfs werd een gedicht ontvangen uit België. Deze gedichten zullen in de week van de Kunstparade ten gehore worden gebracht. Dat gebeurt op vrijdag 26 juni en zondag 28 juni in de Ontmoetingsruimte van de Willibrorduskerk, Westerweg 265. Aanvang steeds om 14.00 uur. De voordrachten worden afgewisseld met muziek. Op vrijdag wordt dit verzorgd door het Duo 1851, bestaande uit Frits Sandkuijl (luit en gitaar) en Horst Hausen (blok- en dwarsfluit). Op zondag treedt het Blaaskwintet 'Vijf voor de wind' op. Toegang is gratis. In de fraaie kerkgang is van 23 tot en met 28 juni bovendien een expositie te zien van iconen van Trudy Twint. Het zijn fijne kunstwerkjes met religieuze afbeeldingen van heiligen. Voor Trudy Twint vormen ze een verbinding tussen de mens en het ongeziene. Iconen werden al in de vierde eeuw gemaakt. Gelukkig zijn er ook nu nog kunstenaars die de specifieke techniek van deze kunstvorm beheersen.

Fancy Fair voor Stichting Veldwerk

HEILOO - Donderdag 11 juni kwamen René Veldt en Henk Caminada van Stichting Veldwerk op de Radboudschool om de cheque in ontvangst te nemen wat de Fancy Fair had opgebracht.

Op vrijdag 29 mei stond de Radboudschool namelijk in het teken van Stichting Veldwerk. Carla Duin, werkzaam op deze school, was in december naar Nepal geweest om te zien hoe haar dochter Sanne het daar had. Sanne was als vrijwilligster voor Stichting Veldwerk aan het werk. Elk jaar ondersteunt de Radboudschool een goed doel. Omdat er nu een link was met stichting Veldwerk werd besloten dit als goed doel centraal te stellen. Plotseling werd Nepal op 25 april getroffen door een aardbeving. Nu werd het extra belangrijk om Stichting Veldwerk te ondersteunen. Op de Fancy Fair stonden verschillende kraampjes met zelfgemaakt werk. De kinderen konden grabbelen, touwtje trekken, nagels laten lakken, zich laten schminken en op de foto gaan met Nepalese kleding aan. Ook was er een Rad van Avontuur waarbij de burgemeester een ronde aan het rad mocht draaien. Het was een geslaagde Fancy Fair met een fantastische opbrengst. Dit bedrag werd donderdag 11 juni bekend gemaakt. In een slinger, zoals de vlaggetjes in Nepal, werd langzamerhand duidelijk wat de opbrengst was: 2209 euro en 5 cent.

Inleveren taxussnoeisel mogelijk

HEILOO - Vanaf 16 juni tot 31 augustus kunnen alle inwoners van Heiloo hun taxussnoeisel weer inleveren op de afvalbrengplaats. Daar staat een speciale inzamelcontainer klaar. Voor de tweede keer doet de gemeente Heiloo, samen met 170 andere gemeenten, mee aan de actie van Stichting 'Vergroot de Hoop verklein de kanker'.

Taxussnoeisel is kostbaar en niet iets wat zo maar in de groene afvalbak terecht moet komen. In de jonge twijgen van de Taxus Baccata haag zit namelijk baccatine, een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men kanker bestrijdt (chemokuren). Ter illustratie, uit één m3 taxus snoeiafval wordt één dosis taxol gewonnen, het hoofdbestanddeel voor vele chemotherapieën. Met andere woorden 1 kuub taxussnoeisel is goed voor een chemokuur.

De gemeente roept alle inwoners op om de komende tijd zo veel mogelijk taxussnoeisel in te leveren en te helpen bij de strijd tegen kanker. Het gaat daarbij echt om de jonge twijgen die een maximale lengte van 30 centimeter mogen hebben. Alleen deze scheuten zijn geschikt voor het maken van de medicijnen. Iedere kuub levert € 50 euro op, die de gemeente Heiloo aan een kanker gerelateerd doel mag besteden. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Vorig jaar heeft de gemeente Heiloo de opbrengst van de actie geschonken aan Stichting 't Praethuys, dat zich inzet voor het welzijn van een ieder die met kanker te maken heeft.

Op www.vergrootdehoop.nl staan tips hoe de taxus het beste gesnoeid kan worden. Het taxussnoeisel kan tot 31 augustus ingeleverd worden bij de Afvalbrengplaats, Rosendaal 2. De openingstijden zijn: dinsdag tot en met vrijdag: van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.45 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

CBS de Duif wint RaboAZ Voetbalclinic en rondleiding

HEILOO - Op donderdag 11 juni werden de leerlingen van groep 8 van CBS de Duif opgehaald door de AZ spelersbus. Zij mochten een Rabo/AZ voetbalclinic volgen: een intensief voetbalprogramma, verzorgd door de trainers van AZ. De leerlingen hadden meegedaan met het Rabo/AZ onderwijsprogramma, waarin omgaan met geld, gezonde voeding, beweging en respect centraal staan. Door verschillende opdrachten over deze onderwerpen te maken en in te sturen was de groep in de prijzen gevallen. Bij de start van de voetbaltoer in maart stelde commercieel manager van AZ, Henk van Rijnsoever de leerlingen een rondleiding in het AZ stadion in het vooruitzicht. Groep 8 maakte kans op deze extra prijs als De Duif voor de derde keer in de prijzen zou vallen. De rondleiding vond plaats op vrijdag 12 juni als kers op de taart!

Expositie met nieuw werk in Beeldentuin JOSYL

HEILOO - Vanaf zaterdag 20 juni is Beeldentuin JOSYL in Heiloo aan de Rector Frederiklaan 25 geopend voor publiek.

In de bloemrijke tuin hebben kunstenaars Jos en Sylvia van Onna hun bronzen beelden opgesteld. De expositie is uitgebreid met nieuw werk. Kenmerkend voor het werk van de twee kunstenaars zijn de figuratieve bronzen beelden. De mens als inspiratiebron, het naakte lichaam in een vloeiende beweging tot met zonaanbidsters die men kan vinden aan de Noord-Hollandse kust. De bronzen beelden expositie vult elkaar mooi aan, Sylvia van Onna kiest voor sierlijk, ingetogen en vrouwelijk en Jos van Onna's werk laat een meer krachtige uitstraling zien. Beeldentuin JOSYL aan de Rector Frederiklaan 25 in Heiloo is in de weekenden geopend van zaterdag 20 juni tot en met zondag 26 juli, van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.jossylvanoona.nl of 072-5153766.

14 / 24

Geslaagd!

In Heiloo en omstreken mocht donderdag op diverse adressen de vlag uit. Na een aantal zenuwslopende uurtjes volgde voor veel jongens en meiden die dag gelukkig toch het verlossende woord: geslaagd! Voor enkele herkansers volgt nog een ronde in de examenzaal...

Bonhoeffercollege:

Gymnasium

Akersloot: Suzanne Broer,

Willemijn van Seventer.

Limmen: Ruby de Nijs.

Atheneum

Akersloot: Foske Storm, Rosa Stravers.

Egmond-Binnen: Tom Belleman, Lotte de Groot, Dave Houtenbos, Hannah Min, Elisah Verbrugge.

Heiloo: Kim Bakker, Sander Bos, Jordy Croon, Lucas

Harlaar, Gerben Kooiman, Eline Kruize, Amber van der Mark, Emma van der Pal, Frank Rootjes, Frederique Schots, Jelle van der Stempel, Eveline Verhoef, Mila Vonk, Daphne Westerdijk.

Limmen: Merel Admiraal,

Sandra Hollander, Sanne

Houtenbos, Maarten

Tummers.

HAVO

Akersloot: Robin Dekker, Rosanne van Diepen, Daniël Swart, Jelle Verduijn.

Egmond-Binnen: Mara Swart, Lourens Veerman, Sasja Zomerdijk, Julia Zonneveld. Heiloo: Mick van Geldorp, Avin Ghafor, Matthijs Hulsebos, Dion de Jager, Sidney van Lith, Sanne Meijer, Joey van der Peet, Simon de Rooij, Sander Schaap, Laura Ursem, Beau Wassenaar, Rosa Zonneveld.

Limmen: Pelle Ebels, Lars Levering, Jan Menick, Suus Stuifbergen, Floor van

Woensel.

MAVO

Egmond-Binnen: Mark

Diemeer, Tico Tervoort, Maud van Velzen.

Heiloo: Tim Beintema, Justine Jonker, Jesse Out, Jurre van der Pal, Femke Schots.

Limmen: Niels Kooy, Rogier Punter.

Jac. P. Thijsse

college

VWO eerste tijdvak

Akersloot: Christine van Dam, Maaike Mossinkoff.

Egmond aan den Hoef:

Sander van de Reep.

Egmond Binnen: Floor Baltus, Johan Beukers, Anouk

Hopman, Tessa Zentveld.

Heiloo: Lotte Abbas, Nikki

Beerepoot, Elisabeth Bertels, Sanne Beun, Zoë Bosschaart, Stan Bussen, Charlotte Dannijs, Jop Doornbos, Eva Eldermans, Aleks Gatti, Emiel van Gijsen, Stan Greveling, Floor de Haan, Zeb de Haas, Inge Hajema, Marina Hudson, Fenna Kok, Daphne Laan, Anne Leijen, Sven Levink, Marijn Ligthart, Debora Meijer, Wijnand Meines, Matthieu Mulder, Fabiënne Oomen, Melissa Pranger, Anna Reerds, Fien Reerds, Bojoura van Riel, Jesse Rietveld, Denise

Schouten, Anastasia

Smolinsky, Daan Snieder, Elise Spaan, Maaike Stevenson, Joeri Vonk, Kirsten Zuurbier.

Limmen: Bas Bijvoet, Storm de Boer, Nicole de Goede, Marijn van der Graaf, Bram Haanen, Max Janssen, Max Rijs, Menno van Rooijen, Sven Tervoort, Jonas Vorstman.

Havo eerste tijdvak

Akersloot: Aniek Broersen, Emelie den Dunnen, Tim Gast, Menno van Harten, Koen Lamberts, Claire Schellevis, Robin Schoon, Romy Schouten, Stephan Smit, Stef Terluin, Mike Veldt, Bart Vrouwe.

Egmond aan den Hoef:

Sam Filipsen.

Egmond Binnen: Mats de Groote, Sylvana Tromp.

Heiloo: Juliette Abbas, Tim Abcouwer, Luc Beerepoot, Nicole Berenbroek, Loïs Bosschaart, Stephan Brandsen, Dave Burger, Rick Buter, Max Dekker, Sharon Diamant, Jesna Dijkstra, Raoul de Groot, Megan Haazelager, Roosmarijn van Haneghem, Rick Hettinga, Esther Hiemstra, Boris

Hilferink, Elke Hoetjes, Lars Hoole, Vincent Hus, David Jadoul, Merel de Jager, Lieke Kampstra, Birke Keuning, Iris Koch, Robin Kok, Robyn

Koopman, Sara Kostense, Cindy Kroon, Sascha

Langedijk, Yvette Langenberg, Lisa Ligthart, Lotte Lute, Max Meijerse, Jessie Metzelaar, Joost Mol, Claudia de Nijs, Lotte Nuchelmans, Michelle van Nugteren, Denise Olgers, Pim Olij, Femke Ooms, Marco Oostindie, Jelmer Ooyevaar, Victor Poelakker, Josine

Postma, Nathan Quinten, Romy van Roode, Jaymie

Sadjid, Eline Sibma, Aldin Sišanovic, Merel Smit, Jana Spaans, Kai Strobbe, Lizzy Tendijck, Iris Thomas, Mart Valkering, Joeri Warmenhoven, Boas Wijker, Max Zomerdijk.

Limmen: Lynn Admiraal, Tilly Bakker, Kent Bakkum, Rianne Baltus, Sanne Bochem, Steven Boon, Brandon Gardiner, Luuk Groentjes,

Thijs Groot, Kelly Hageman, Stijn Hollander, Ivan

Koot, Charlotte

Kroon, Roxan

Martens, Jop Meerman, Han Ying Min, Caro Nieuwland,

Vince Nijssen, Silke Sassen, Eva van der Velden, Stef de Wildt.

MAVO eerste tijdvak

Akersloot: Toine Groen, Hilde Krom, Jasmijn Leijen, Jet de Rijke, Beer van Roon, Kaj

Verduijn, Justin de Wit, Rick Zwart.

Egmond aan den hoef:

Julian Verweij.

Egmond Binnen: Minte Pit, Sem Tervoort, Ben de Waard, Naomi de Waard, Renske Walta.

Heiloo: Josien Beenhakker, Jimmy Beenhakker, Bram de Boer, July Bosman, Reneé Burgering, Liset Burgering,

Yuan Conijn, Tim Disseldorp, Jesse Donker, Ward Dzialiner, Lea Groot, Michael den Herder, Lonneke van Klei, Matthijs Nap, Kicky Rozing, Olivier Völke, Sam van der Wal, Guus Weehuizen, Kiek Zonneveld.

Limmen: Fleur Admiraal,

Hidde van Beek, Boris de Boer, Rosanne Borsjes, Casper Dekker, Jay Dingerdis, Eliane Donkers, Anouk Faber, Iris Groot, Rob van der Heijdt, Vincent Koot, Max Min, Kees Peeters, Xamira Pronk, Lot Scholten, Nikisha Schoonhoff, Julia Seignette, Jamie Shalders, Ramon Tambach, Nicky Zandbergen, Steffie Zonneveld.

Poetsbus was bij Benedictusschool

HEILOO - Stichting jeugdtandverzorging Poetsbus zet zich in voor een gezonder kindergebit en bezoekt de komende maanden veel scholen en peuterspeelzalen in Noord- Holland. Alle groepen van De Benedictus en de peuters van peuterspeelzaal Pino kregen de afgelopen week een klassikale voorlichting over de juiste verzorging van hun tanden en kiezen. De leerlingen hebben op school geoefend en kregen een tandenborstel van de Poetsbus, om thuis aan de slag te gaan. Daarna werden ze uitgenodigd in de Poetsbus voor een op maat afgestemde preventieve voorlichting en poetsinstructie. De focus van de Poetsbus ligt bij de preventieve tandheelkunde onder het motto: Een gezond gebit is een gaaf bezit! Kinderen tot 18 jaar zijn volledig vergoed voor tandheelkundige zorg. Zowel een bezoek aan de Poetsbus als een bezoek aan de tandarts kost ouders dus niets.

De maandelijkse IVN-natuurwandeling door het Heilooër Bos, op zondag 21 juni, richt zich deze maand op het contrast in landschap en natuur tussen de strandwal waarop het geestdorp Heiloo ligt en de strandvlakte ten westen daarvan. Daarom starten we deze keer niet bij de Kattenberg, maar op de parkeerplaats aan de Belieslaan, hoek Stetlaan, in Heiloo Dat is aan de westrand van het bos. Na een ommetje door het bos gaat de wandeling verder over het Baafjespad, langs een natuurvriendelijke oever en over het dijkje langs de Oude Egmonder Vaart. Tijdens de wandeling wordt stilgestaan bij de verschillen in reliëf, planten en dieren en bij de waterhuishouding. De excursie begint om 10 uur op de bovengenoemde parkeerplaats en duurt ongeveer twee uur. Honden, zelfs aangelijnd, mogen deze keer niet mee. Stevig schoeisel wordt aanbevolen vanwege het hobbelige dijkje. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 5110, kijk ook op http://www.ivnnkl.nl. Opgave vooraf is niet nodig.

Mooie Appeltje Eitje Sportdag van de Zuidwester

HEILOO - Dat de Zuidwester een gezonde leefstijl promoot blijkt wel weer uit de zeer geslaagde sportdag op de tot nu toe mooiste dag van het jaar, vrijdag 6 juni.

De kinderen begonnen met slag- en peanutbalwedstrijden. Gemengde teams uit de groepen 6,7 en 8 streden fanatiek maar sportief tegen elkaar. De wedstrijden werden af en toe onderbroken voor drinkpauzes en het nuttigen van de o zo gezonde appels die op zo'n moment natuurlijk goed in de smaak vielen. De middag vond plaats in het zwembad 't Baafje. De kinderen moesten daar met z'n drieën in etafettevorm een triathlon afwerken. Ze moesten hardlopen (wat met die temperatuur niet meeviel), zwemmen en frisbeeën.

Ondanks de drukte in het zwembad vanwege het mooie weer, bleven de kinderen enthousiast knokken voor een mooi resultaat. Het was een topdag! Met dank aan alle ouders, Double Stars en de studenten van Sport en Bewegen (Horizoncollege) die er voor gezorgd hebben dat deze appeltje- eitje- sportdag sportief en geslaagd is verlopen.

Expositie met nieuw werk in Beeldentuin JOSYL

HEILOO - Vanaf zaterdag 20 juni is Beeldentuin JOSYL in Heiloo aan de Rector Frederiklaan 25 geopend voor publiek.

In de bloemrijke tuin hebben kunstenaars Jos en Sylvia van Onna hun bronzen beelden opgesteld. De expositie is uitgebreid met nieuw werk. Kenmerkend voor het werk van de twee kunstenaars zijn de figuratieve bronzen beelden. De mens als inspiratiebron, het naakte lichaam in een vloeiende beweging tot met zonaanbidsters die men kan vinden aan de Noord-Hollandse kust. De bronzen beelden expositie vult elkaar mooi aan, Sylvia van Onna kiest voor sierlijk, ingetogen en vrouwelijk en Jos van Onna's werk laat een meer krachtige uitstraling zien. De twee kunstenaars zijn geen nieuwkomers, sinds 2000 exposeren zij hun werk over het hele land op beurzen en in galerieën. En in de zomer, als de tuin in bloei staat, kiezen zij bewust voor hun eigen tuin. De bezoeker kan dan dubbel genieten, van de natuur en de kunstwerken. Beeldentuin JOSYL aan de Rector Frederiklaan 25 in Heiloo is in de weekenden geopend van zaterdag 20 juni tot en met zondag 26 juli, van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.jossylvanoona.nl of 072-5153766.

Werkendelslaan gaan voor groen

Bewoners van de Werkendelslaan hebben gezamenlijk het onkruid verwijderd onder de heggen in het kader van de groenadoptie van de gemeente. Eind juni en in september zullen zij ook met zijn allen de heggen snoeien. Geweldig buurt initiatief!

Kermisrun 2015 – Schrijf je nu in!

LIMMEN - Tijdens het kermisweekend in Limmen zal ook dit jaar op 12 september weer de spectaculaire Kermisrun plaatsvinden. De inschrijving is gestart. Doe je mee? De Kermisrun is een uitdagende run vol hindernissen waarbij moet worden gerend maar ook geklommen, gezwommen en getijgerd. Je blijft zeker niet droog, wordt wel vies, mentaal gesloopt, fysiek intensief uitgedaagd en beleeft de leukste run van het jaar. De run loopt dwars door Limmen. Het parcours is ca 2,5 kilometer waarbij je zelf nog tijdens de run kunt kiezen of je de ronde 1, 2 of 3 keer loopt. Daarmee is de uitdaging voor een ieder op maat gemaakt. Houd er wel rekening mee dat je alleen in de eervolle prijzen kunt vallen bij 3 rondes ofwel 7,5 km. Tenzij je voor de originaliteitprijs gaat natuurlijk. Want ook dit jaar maakt de deelnemer met het meest originele outfit die in ieder geval na één ronde de finish bereikt kans op de prachtige titel 'meest originele Kermisrun loper 2015' Nieuw dit jaar is de enthousiaste medewerking van het bedrijfsleven in Limmen. Vele ondernemers denken momenteel na over hoe zij een bijzondere of spectaculaire hindernis beschikbaar kunnen maken – op hun eigen terrein of een ideale plek ergens anders op de route. Uiteraard alles onder het toeziend oog van de kermisrun organisatie, want veiligheid staat voorop. Daarnaast hebben we de leeftijdsgrens verlaagd van 16 jaar naar 12 jaar zodat jongens en meiden nu ook aan dit leuke en sportieve evenement mee kunnen doen en de competitie met zichzelf, hun vrienden of ouders aan kunnen gaan. Na afloop van de run zal er weer gezellig nagenoten worden van de knappe prestaties bij De Burgerij voor een drankje en buffet. Hier zal tevens de prijsuitreiking gehouden worden. De deelnamekosten zijn € 30,- per persoon. Dit is inclusief startnummer, tijd chip waarmee je je persoonlijke rondetijden kunt meten, en diner. Zin in deze sportieve en vooral leuke bootcamp-run? Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op www.kermisrun.nl.

Buitenspeeldag weer geslaagd in Egmond-Binnen

EGMOND - Woensdagmiddag is de buitenspeeldag geweest. Gezellig met ruim honderd kinderen die buiten speelden met springkussens, spelletjes, sponzen gooien, skelteren, schminken en dit jaar hadden we de brandweer uitgenodigd, met diverse waterspelletjes, zoals letters om spuiten op de balk, bowlingbal in de mand en blikken "gooien". Zelfs de aller kleinste vond dit erg leuk, zoals je ziet op bijgaande foto. Tevens willen we de brandweer bedanken en onze vrijwilligers voor hun inzet om deze dag mogelijk te maken.

IVN-wandeling op de Westert en de Bleek

Zebrarups op duinkruiskruid Foto: Rene Marc Blom

EGMOND – Twee IVN-gidsen gaan op woensdag 24 juni van 19.00 tot 21.00 uur met u zwerven over de Westert en de Bleek.

Dit PWN-duingebied behoort tot de oude duinen en is eeuwenlang bij de mens in gebruik geweest: voor landbouw en het weiden van vee, voor het bleken van linnen en voor de bollenteelt. Dat heeft geleid tot het kenmerkende open 'nollen' landschap. Door juist beheer houdt PWN deze waardevolle restanten van de oude duinen in stand. De gidsen vertellen u van alles over de cultuurhistorie, landschap en beheer, flora en fauna. Er kunnen maximaal twaalf mensen mee, die zelf voor een duinkaart dienen te zorgen. Aanmelden is noodzakelijk via tel: 072-5334948 (Cocky van Engen). Er wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50. Door de aanwezigheid van teken wordt dicht schoeisel en bedekkende kleding aanbevolen. Vertrek: 19.00 uur vanaf PWN parkeerterrein aan de Oude Schulpweg (eerste afslag rechts), Egmond-Binnen.

Open Tuindag Natuurtuin

EGMOND - Op zondag 21 juni kunt de Natuurtuin van Cees en Ria Baart bezichtigen. U kunt genieten van de natuurlijke vijver met de ijsvogelwand, de bloemenweide en het insectenhotel. In de tuin zijn grote verschillen in hoog en laag waardoor er een grote diversiteit aan inheemse flora en fauna te zien is. U mag deze zondag vrij rondwandelen of aan ons om een rondleiding vragen. En als u meer wilt weten over de ontwikkeling van de natuurtuin of het beheer ervan dan vertellen zij u hier graag over. Het entree is gratis en wij zijn open van 10.30 tot 17.00 uur. Het adres is: Doelen 25 te Egmond Binnen.

Galerie Leuring bestaat een jaar

REGIO - Eén jaar geleden was de officiële opening van Galerie Leuring aan de Schoollaan 5 in Limmen. De eigenaren kijken terug op een succesvol eerste jaar! Maar nog niet alle 'kunstliefhebbers' uit de omgeving zijn al een keer binnen geweest. De galerie is een bezoek waard voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, Art Deco en antiek, variërend van beelden tot schilderijen, zeefdrukken, vazen en glaswerk. Het hele jaar zijn ze elk derdee weekend van de maand geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Zie ook www.galerieleuring.nl.

Dries Kuulman uit Egmond-Binnen verovert Alpe d'Huzes.

EGMOND - Nick Kuulman: ,,Monique Kuulman, mijn lieve moeder die recentelijk is overleden staat bij ons nog altijd centraal, daarom besloot mijn vadertje om de alpe D'huzes te gaan fietsen als eerbetoon aan Monique, deze zware klim van 14 kilometer heeft onze ouwe heer maar liefst vier keer afgelegd. Het team dat achter hem stond op deze dag om hem een duwtje in de rug te geven waren Yon Spangeberg, Frank Klinkhamer, Devin Zwart, Fred Valkering en ik (Nick Kuulman). Overigens wist onze Dries niet dat wij hem kwamen aanmoedigen en kwam dit als een complete verrassing voor hem. Helemaal vanuit Nederland zijn we hem stiekem op de voet gevolgd om hem vervolgens te verrassen in bocht 5 waar het kaarsje voor Monique brandde. Onze stoere bikkel was zowel ontroerd en erg verrast toen hij de Egmondse vlag herkende met onze bekende kopjes erachter. De hele dag hebben we hem zien zwoegen, zweten en alles zien geven voor onze lieve moedertje en KWF. Onze pa mag trots zijn op zichzelf want wij zijn dat zeker!"

Woensdag 24 juni Jaarmarkt Limmen

LIMMEN - Op woensdag 24 juni vindt van 14.00 tot 21.00 uur de jaarmarkt in de kern van Limmen plaats. Zo'n 130 kramen staan er opgesteld op de Vuurbaak – Kerkweg - Dusseldorperweg en bij het Stet met vele verschillende koopwaar zoals mode, accessoires, kunst en brocante. Natuurlijk zijn er ook diverse kramen met etenswaren en is er vermaak voor jong en oud. Levende muziek vanaf 18.30 uur en de brandweer geeft diverse demonstraties op het Stet. Ook Muziekvereniging Excelsior zal van zich laten horen tijdens de jaarmarkt in Limmen. Zij spelen vanaf 19.00 uur in de tuin bij Boerderij de Vredeburg. Alle orkesten zullen deze avond aan bod komen. Het opleidingsorkest zal dit keer samen met de harmonie optreden. Dit gelegenheidsorkest staat onder leiding van Liesbeth Zonneveld. Het orkest speelt onder andere Stormquest; Highlights from Shrek en Music from Frozen. Ook zal de Jeugdslagwerkgroep (JSG) enkele nummers spelen. Alle orkesten zullen afwisselend optreden en zorgen voor leuke muziek tijdens de traditionele jaarmarkt.

Singer/songwriter JimmyB in Museumhoeve Overslot

EGMOND - Op Zondag 21 juni speelt singer/songwriter JimmyB vanaf 16.00 uur in Museumhoeve Overslot te Egmond aan den Hoef

EGMOND - In zijn verhalende songs neemt Jimmy Bakker (1980) u mee op een mysterieuze trip langs keltische geschiedenis, schemer figuren van de samenleving, verlaten woestijnen, nostalgische dromers en persoonlijke anekdotes. Door de jaren heen heeft de folk/americana zanger, met zijn unieke stem, een authentieke sound ontwikkeld die voort bouwt op de folklore traditie van mensen als Neil Young, Steve Earle, Bruce Springsteen, Bob Dylan. Zijn songs laten je niet onberoerd en worden altijd vol passie en overgave gespeeld.

Aan de wanden van Museumhoeve Overslot hangen de schilderijen en tekeningen van de schildergroep Egmond van Frits de Nooijer, en de stal is schitterend ingericht als natuurhistorisch museum. Ook is dit een goede gelegenheid om te genieten van de unieke, goed gedocumenteerde schelpen collectie in de historische gele kamer. Verder is er een permanente tentoonstelling over de Egmondse School van George Hitchcock te zien en is er een kleine 'tweede kans' boeken en platenmarkt. Museumhoeve Overslot, Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef is open vanaf 14.00 uur, zondag begint de muziek om 16.00 uur, toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld!.......Kom op tijd, vol=vol!

Egmondse kinderen rennen voor Roparun

EGMOND - De rondes zijn geteld, het sponsorgeld is binnen: de eindopbrengst van de Roparun-sponsorloop rond het Slotpark in Egmond aan den Hoef bedraagt € 5776,25.

,,Een fantastisch bedrag, op 21 mei bij elkaar gerend door de leerlingen van De Boswaid en St. Jozefschool. Aan het eind van de sponsorloop is een eerste schatting gemaakt. Dat het eindbedrag zo veel hoger is, komt doordat een flink aantal kinderen per ronde is gesponsord '', aldus een enthousiaste Jacco Walta. ,,Van de kleuters tot de leerlingen uit groep acht: ze hebben echt geweldig hun best gedaan.''

De opbrengst gaat naar de Stichting Roparun, voor palliatieve zorg aan mensen met kanker. Vrijdag 12 juni maakte deze stichting tijdens een eindfeest bekend dat de jaarlijkse estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam en alle lokale initiatieven samen ruim 5 miljoen euro heeft opgeleverd.

Benefiet festival voor Nepal in JOEB

EGMOND - Zaterdag 27 juni wordt er door JOEB (Jongeren Organisatie Egmond-Binnen) een benefiet festival gehouden in dorpshuis De Schulp aan de Visweg 45 te Egmond-Binnen.

De opbrengst is bestemd voor de stichting Veldwerk die al 17 jaar werkt aan de verbetering van de levenssituatie voor de kansarmen van het door de aardbeving getroffen land. Ook de stichting Veldwerk heeft veel schade aan haar kinderopvanghuizen en contactcentra in de bergen van Nepal en wil hulp geven aan de Nepalezen die in hun werkgebied leven.Dankzij het gratis ter beschikking stellen van de sporthal door De Schulp en de snelle regeling van de vergunning door de Gemeente Bergen is het mogelijk geworden plaatslijke bands te laten optreden voor het doel, de bands spelen allemaal pro-deo en zijn vanaf 16.00 uur: Comrades Creating uit Egmond-Binnen, 17.00 uur Blanc-it uit Alkmaar, die hun p.a. beschikbaar hebben gesteld, 18.00 uur The Monkeys uit Egmond-Binnen, 19.00 uur de Piet Visser Band uit Egmond an Zee, 20.00 uur Delirious uit Bergen, 21.00 uur YRGM (The Kinks Tribute) uit Heiloo en 22.00 uur Twice The Same uit Egmond-Binnen.

Om 18.00 uur zal naast hot-dogs en gehaktballen ook het Nepalese gerecht, dal bhat, klaar staan om te nuttigen. Zij die voor 17.00 uur binnenkomen ontvangen gratis een bon voor de Nepalese maaltijd om 18.00 uur, de entrée is ook gratis. Help de Stichting Veldwerk helpen en geniet van prachtige muziek
op 27 juni. Voor meer informatie over Stichting Veldwerk,
www.stichtingveldwerk.nl, over het festival, veldwerk@planet.nl.

Tai Chi in de duinen

REGIO - Willem Heesterbeek geeft vanaf woensdag 17 juni Tai Chi-lessen in het duingebied. Iedere woensdagavond kan men vrijblijvend aanschuiven om kennis te maken met deze eeuwenoude oosterse bewegingsleer. De rustige, vloeiende bewegingen die ontspannen worden uitgevoerd hebben een positieve werking op de gezondheid en vitaliteit van het lichaam. Verzamelplaats is het parkeerterrein aan de Geversweg bij de Zanderij. Aanvang 19.00 uur en meedoen kost 5 euro per keer. Draag makkelijke kleding en bijvoorbeeld sportschoenen en vergeet uw duinkaart niet. Meer info op www.taichicastricum.nl of bel 0251-654859.

Zilver met gouden randje voor Flashing-basketbalsters bij NK

Zaterdag hebben de meisjes U12 op een haar na de Nederlandse titel gemist. Desalniettemin een zeer speciale Heilooër prestatie, met een uitmuntende tweede plaats.

TUBBERGEN - Even moest er zaterdagavond een teleurstelling worden weggeslikt, maar al snel kwam het besef van de unieke prestatie in de clubhistorie: de basketbalmeiden van Flashing Heiloo waren bij het Nederlands kampioenschap onder 12 jaar als tweede geëindigd.

'Zilver met een gouden randje', zoals trainer/coach Frank Knegt het na afloop verwoordde. Jolly Jumpers, de thuisclub die op revanche was belust na de verloren NK-finale vorig jaar, bleek uiteindelijk de sta-in-de-weg voor Flashing, dat al een dag eerder naar het Drentse Tubbergen was afgereisd en op loopafstand van de Verdegaalhal in een hotel had overnacht. Al was de scheidslijn tussen winst en verlies flinterdun geweest: 61-55. De ontknoping tussen de twee ploegen die ongeslagen tot de eindstrijd waren doorgedrongen, mocht met recht een climax worden genoemd. Alle bestanddelen voor een finalewaardige afsluiting van het NK waren aanwezig: spanning tot het einde, wisselende kansen en excellerende spelverdeelsters, waarbij Flashing-speelster Andrea Macaulay het persoonlijk onderonsje met Jade Brughuis van Jolly Jumpers - als schrale troost - op punten in haar voordeel beslechtte. De nipte nederlaag van Flashing had vier oorzaken: de nervositeit die de meiden plots voelden met zo'n tweehonderd uitzinnige toeschouwers op de tribune, enkele korte inzinkingen waarvan Jolly Jumpers met tussensprintjes optimaal profiteerde, een lager schotpercentage (maar meer kansen!) dan de opponent en gebrek aan scherpte bij de rebounds, waardoor de tegenstandsters geregeld een nieuwe aanval konden opzetten. Flashing Heiloo kende daarentegen meer verdedigende druk en pakte veel steals. Niettemin: zich gewonnen gaf Flashing zich, aangespoord door de zeventig meegereisde Heiloose supporters, pas bij het laatste fluitsignaal. Nadat Jolly Jumpers bij rust met 29-22 aan de leiding ging, wist Flashing in het derde en voorlaatste kwart de achterstand tot een 42-41 voorsprong om te buigen. Het toonde maar weer eens de wilskracht en collectieve doorzettingsvermogen van de uiteindelijke 'runner-up' aan. Wat voor Andrea Macaulay, Amber Knippen, Roos Warmenhoven, Jette Hartman, Mirte Bronkhorst, Nila Witte, Floor Kerssens, Loïs van Schooten, Solana Di Mattia en 'toernooibenjamin' Amber Blokdijk en assistent coaches Max en Charlotte Knegt rest is de herinnering aan een wedstrijdreeks die als sensationeel mag worden bestempeld: verovering van de Noord-Hollandse titel ten koste van onder meer regerend kampioen Dozy Den Helder, winst bij het NK op titelverdediger De Wit/Grasshoppers én de hoogste kampioenschapsscore tegen Springfield uit Berlicum (108-25).

Alkmaarder Danny Bizot alleenheerser

AKERSLOOT - Alkmaarder Danny Bizot heeft donderdagavond op vrij eenvoudige wijze de overwinning behaald in de zevende rit om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup in Akersloot.

Op Sportcomplex de Cloppenburgh, zaterdag het decor van de crosstriatlon voor het onderdeel mountainbiken, was het Danny Bizot die direct de lont in het kruitvat stak. Dit leverde Bizot een voorsprong op van honderd meter. Ronde na ronde bouwde hij deze voorsprong uit en niemand die daar ook maar iets aan kon veranderen.

Een groepje onder aanvoering van Henk Louwe (Alkmaar) met in het wiel Peter Langevoort (Akersloot), Erwin Verwijk (Egmond aan Zee) en Dirk Dekker (Egmond aan Zee) probeerde de schade nog te beperken, maar streden om de troostprijzen op het podium.

Bijna halfkoers was, zoals gebruikelijk, Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan de Hoef) vanuit het achterveld op komen opstomen naar het tweede front en nestelde zich aan de staart van het groepje Henk Louwe. Na een herstelronde ging Verdonk senior alleen verder op avontuur, zijn metgezellen verbaasd achterlatend.

Danny Bizot bleef uit het vizier, maar Verdonk senior pakte wel een onbetwiste tweede plaats. Henk Louwe moest uiteindelijk, ondanks zijn noeste arbeid, genoegen nemen met een vijfde stek, omdat Erwin Verwijk en even later ook nog Peter Langevoort hem de hielen hadden laten zien.

Uitslag: 1. Danny Bizot Alkmaar 2. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan de Hoef 3. Erwin Verwijk Egmond aan Zee 4. Peter Langevoort Akersloot 5. Henk Louwe Alkmaar Dames: 1. Femke Mossinkoff Akersloot.

HSV 85 jaar jong

HEILOO - Op 1 juni 2015 was het precies 85 jaar geleden dat voetbalvereniging HSV is opgericht. Uiteraard heeft HSV dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zaterdag 31 mei was er een grote feestavond voor alle leden, vrijwilligers, sponsors en uiteraard alle andere mensen die HSV een warm hart toedragen. Het werd een gezellig samenzijn waar bleek dat niet alleen op het veld de voeten spreken, maar ook op de dansvloer! Tijdens de feestavond was de trekking van de jubileumloterij en werden mooi prijzen uitgereikt. De eerste prijs is gewonnen door HSV-speler Guus de Backker. Hij mag in het nieuwe seizoen een wedstrijd bezoeken van premier league club Chelsea! De HSV-jeugd heeft het 85-jarig bestaan gevierd tijdens het jeugdweekend op 6 en 7 juni. Naast alle activiteiten die voor de jeugd werden georganiseerd zoals waterglijbanen, voetbaltoernooien en een echter horrortocht, werd er een mooie foto op het veld gemaakt die niets aan duidelijkheid over laat: HSV is 85 jaar jong!

Funakoshi Cup voor Fabrice de Boer


HEILOO - Nederlands Kampioen was hij al een paar keer, maar nog nooit wist karateka Fabrice de Boer de Funakoshi Cup te veroveren. Het toernooi in de Alkmaarse sporthal de Hoornse Vaart is elk jaar weer goed bezet met zowel de complete nationale top als sterke buitenlandse delegaties. Een overwinning in 'eigenhuis' stond dan ook hoog op het verlanglijstje van de Heilooënaar en dit keer lukte het eindelijk. In een spannende finale werd clubgenoot Giorgio Fung met 3-2 verslagen. Ook bij de veteranen was er succes voor de karateka's uit Heiloo, want Jilles Koster en Dico van Bergeijk legden beslag op een gedeelde derde plaats.

Meiden Meervogels E1 en E2 kampioen

Meiden Meervogels E1 en E2 kampioen

HEILOO - Zaterdag hebben de meiden E1 & E2 van handbalvereniging Meervogels '60 uit Akersloot een fantastische prestatie geleverd!!! Ze werden beide thuis kampioen. Na een gezellig feestje gingen de meiden op de platte kar door het dorp.

Noord Holland Cup verreden bij Boscrossers

BUSSUM - In Bussum werd op 7 juni de tweede van zes noord Holland cups verreden. Met een aantal van 25 rijders was FCC de Boscrossers goed vertegenwoordigd.

De 5-jarige Vincent Bliek opende de wedstrijddag met een mooie vierde plaats. De inmiddels vaste krachten in de A finales Duuk Hes en Kick Bakker reden naar keurige vierde en vijfde plaatsen bij de 8/9 jarige. Diederik Denneman ( tweede )en Erwin Bliek (zesde) pakte in de grote groep van de 8/9 jarige weer mooie klasseringen in de B finale. Tijdens de wedstrijd van de eveneens grote groep reden vijf Boscrossers in de finales van de 9/10 jarige. Chris (tweede) en Sander Duinhoven (zesde) in de A finale. In de B finale werd er op het scherpst van de snede gestreden. Helaas resulteerde de strijd in een valpartij van de op 2 en 3 rijdende Boscossers Callum Andringa en Dhani van den Brandt. Callum klom snel weer op zijn fiets en pakte nog een knappe zesde plek. Dhani is na zijn val afgestapt, maar pakte tijdens zijn eerste uit wedstrijd toch een mooie finale plaats. Isabel van der Woude reed tussen al deze jongens naar een mooie derde plaats. Martin van Veldhuizen reed een keurige eerste 'uit' wedstrijd. De man in vorm Pim Kroes pakte net geen podium in de A finale, maar een 4de plek in de snelle groep 10/11 jarige is een hele goede prestatie! Eerste jaars Boscrosser Ties van der Zwart reed eerder in dezelfde groep al naar een mooie finale 7de plaats in de B finale. De jarige Max van der Woude reed bij de 11/12 jarigen naar een vierde plek in de A finale. In de B finale reed Dinand Melein eerder al naar het hoogste plekje en werd daarmee 'best of the rest'. In de hogere groep 12/13, 13/14, 14/15 en 15/16 reden alle deelnemende Boscrossers in de A of B finale. Uitslagen van de verschillende B -finales: 2. Stef Wokke en 3. Erik Seggelink. Uitslagen van de verschillende A -finales: 3. IJsbrand Schelvis, 2. Rob Duba, 6. Glenn de Wildt, 8. Danzel Funcke, 6. Ricky de Jong en 4. Co Molenaar.

Zilver voor Flashing-basketbalsters bij NK

TUBBERGEN - Even moest er zaterdagavond een teleurstelling worden weggeslikt, maar al snel kwam het besef van de unieke prestatie in de clubhistorie: de basketbalmeiden van Flashing Heiloo waren bij het Nederlands kampioenschap onder 12 jaar als tweede geëindigd.

'Zilver met een gouden randje', zoals trainer/coach Frank Knegt het na afloop verwoordde. Jolly Jumpers, de thuisclub die op revanche was belust na de verloren NK-finale vorig jaar, bleek uiteindelijk de sta-in-de-weg voor Flashing, dat al een dag eerder naar het Drentse Tubbergen was afgereisd en op loopafstand van de Verdegaalhal in een hotel had overnacht. Al was de scheidslijn tussen winst en verlies flinterdun geweest: 61-55. De ontknoping tussen de twee ploegen die ongeslagen tot de eindstrijd waren doorgedrongen, mocht met recht een climax worden genoemd.

Alle bestanddelen voor een finalewaardige afsluiting van het NK waren aanwezig: spanning tot het einde, wisselende kansen en excellerende spelverdeelsters, waarbij Flashing-speelster Andrea Macaulay het persoonlijk onderonsje met Jade Brughuis van Jolly Jumpers - als schrale troost - op punten in haar voordeel beslechtte. De nipte nederlaag van Flashing had vier oorzaken: de nervositeit die de meiden plots voelden met zo'n tweehonderd uitzinnige toeschouwers op de tribune, enkele korte inzinkingen waarvan Jolly Jumpers met tussensprintjes optimaal profiteerde, een lager schotpercentage (maar meer kansen!) dan de opponent en gebrek aan scherpte bij de rebounds, waardoor de tegenstandsters geregeld een nieuwe aanval konden opzetten.

Flashing Heiloo kende daarentegen meer verdedigende druk en pakte veel steals. Niettemin: zich gewonnen gaf Flashing zich, aangespoord door de zeventig meegereisde Heiloose supporters, pas bij het laatste fluitsignaal. Nadat Jolly Jumpers bij rust met 29-22 aan de leiding ging, wist Flashing in het derde en voorlaatste kwart de achterstand tot een 42-41 voorsprong om te buigen. Het toonde maar weer eens de wilskracht en collectieve doorzettingsvermogen van de uiteindelijke 'runner-up' aan. Wat voor Andrea Macaulay, Amber Knippen, Roos Warmenhoven, Jette Hartman, Mirte Bronkhorst, Nila Witte, Floor Kerssens, Loïs van Schooten, Solana Di Mattia en 'toernooibenjamin' Amber Blokdijk en assistent coaches Max en Charlotte Knegt rest is de herinnering aan een wedstrijdreeks die als sensationeel mag worden bestempeld: verovering van de Noord-Hollandse titel ten koste van onder meer regerend kampioen Dozy Den Helder, winst bij het NK op titelverdediger De Wit/Grasshoppers én de hoogste kampioenschapsscore tegen Springfield uit Berlicum (108-25).

Jiu Jitsu graduaties bij Dojo 't Loo

vlnr: Leraar en examinator Erwin Jongh Visscher, examinator Maxime Boone, Khadro Mohamed Ahmed, Alec Schrijver, Henrik Ploegaert, examinator David Cappel, Guus Defesche en Ton Berkhout. Foto: Menno Lesterhuis

HEILOO - Dat jiu jitsu als meest allround zelfverdedigingsport voor iedereen toegankelijk is werd afgelopen zondag weer eens bewezen bij Dojo 't Loo.

Leeftijd en fysieke mogelijkheden spelen geen enkele rol als het gaat om jezelf goed leren verdedigen. Vele extra uren van training waren aan de examens van zondag vooraf gegaan. Khadro Mohamed Ahmed, Alec Schrijver en Hendrik Ploegaert wisten de driehoofdige examencommissie te overtuigen van hun kunnen. Met strak verzorgde examens slaagden zij voor het geel. Ton Berkhout en Guus Defesche moesten zwaar aan de bak voor hun blauwe band. Gelukkig slaagden zij ook beide met ruime cijfers. Zaterdagavond wist David Cappel beslag te leggen op de tweede dan Jiu jitsu. In Alkmaar demonstreerde hij samen met zijn leraar en valmaatje Erwin Jongh Vischer vijfde dan) zijn kunnen voor onder andere Mario Den Edel, die met zijn negende dan de hoogst gegradueerde jitsuka van Nederland is. Met David's technisch zeer verzorgd jitsu was de jury unaniem overtuigd en kende zij David zijn tweede dan toe.

Biljartclub Tikkie Terug sluit seizoen af

HEILOO - Biljartclub Tikkie Terug sluit het seizoen af met de volgende periodestanden en eindstand 2014-2015. Eerste periode: 1. Piet Mulder, 2. Arie Rotteveel, 3. Piet de Graaff. Tweede periode: 1. Peter Mijts, 2. Bertus Molenaar, 3. Cees Tijssen. Derde periode: 1. Rein Kruijer, 2. Peter de Laat, 3. Aad Zonneveld. Op de foto de vier winnaars, v.l.n.r: Peter de Laat, Bertus Molenaar, Rein Kruijer en Aad Molenaar. Op woensdag 26 augustus start het nieuwe seizoen 2015-2016 waar nieuwe leden van harte welkom zijn in sporthal Het Vennewater.                        

Kampioenen bij TV Limmen

LIMMEN – De kampioenen van de Voorjaarscompetitie Groen 2 bij TTV Limmen zijn geworden, vlnr: ?Perry Rotteveel, Joey Blankensteijn, Lucas Hakkenberg en Nicholas Aaldering. (Michael Droog ontbreekt op de foto).

Wie is er VERGETEN zijn of haar GELD uit de AUTOMAAT te halen in Het Hoekstuk op zaterdag j.l. Tel: 06 1513 7722

MINDFULNESSTRAINING Heiloo door gecertificeerd mindfulnesstrainer. Start: 11 sept 2015 op de vrijdagochtend in yogacentrum Anjali. WWW.COUNSELINGPRAKTIJKDEINING.NL

SCHILDER voor BINNEN en BUITEN. Hele mooie prijs. T: 06 1709 0670

Bij Emilsen Salon kunt u terecht voor een kappers-, pedicure- of manicurebehandeling. EMILSEN SALON staat bekend om haar professionaliteit, flexibiliteit (op afspraak ook 's avonds en in het weekend geopend) en SCHAPPELIJKE PRIJZEN. Knippen kinderen 10 euro, knippen volwassenen 15 euro, haren verven v.a. 35 euro, manicure incl. nagellak 15 euro, paraffinebehandeling handen 14 euro, pedicure compleet 20 euro (ook voor heren!). Tevens cadeaubonnen, sieraden en haarverzorgingsproducten verkrijgbaar. Emilsen Salon is te vinden aan Groenelaan 1, Heiloo. Bel voor een afspraak naar 06-5380 6959 of stuur een e-mail naar emilsen740@hotmail.com

MEESTER THEODORUS gerespecteerd medium. Ik ga voor 100% resultaat, ook voor terugkeer geliefden, waar u zelf geen hoop meer op heeft. Laat mij u helpen bij al uw levensvragen. 100% discretie. T: 06 4583 3157

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw TUINwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

Culinair genieten kan dagelijks! Want elke donderdagmiddag staat uw Biotrio op 't Looplein (naast ING, tegenover de HEMA) met eerlijke, heerlijke en betaalbare biologische producten uit de regio, om elke dag van te smullen. Vanaf 11:30 uur kunt u terecht bij Ahmed voor de heerlijkste kaas en de beste olijven, en bij Monica voor ambachtelijk gebakken, kraakvers brood van warme bakker en speltbroodspecialist RAAT uit Alkmaar. Vanaf 13:00 uur is ook Van Assem met groente en fruit operationeel. Voor brood- en banketbestellingen of glutenvrije producten, bestel bij Monica 06 20 87 87 50 of via info@tkomtvandebakker.nl. Graag tot morgen!

ZOMERAANBIEDING! SPA-PEDICURE: voeten reinigen, nagels knippen en polijsten, verzorging + voeden van nagelriemen, verwijderen eelt, scrub en massage. Teennagels gelakt in kleur naar keuze. Dit als in luxe Amerikaanse pedicurestoel met warmwaterbad, nu €35. GELLAK-ACTIE voor handen én voeten + quick manicure & pedicure €50. Alle aanbiedingen (gel, acryl, solar): www.evanails.nl Bel voor een afspraak: 06 5080 9000.EVA NAILS Kennemerstraatweg 452 Heiloo.

BLOKFUITLES: voor kind. vanaf 6 jaar. Goed opstartinstrument. In gezellige kleine groepjes leer je blokfluit spelen en noten lezen tegelijk. Vraag je vriend of vriendinnen ook mee. Geef je nu op en begin na de zomervakantie. Voor meer inf: Elma Agterberg 06-2288 9122

LET OP Kim's Haarsalon is GESLOTEN van woensdag 17-06-1015 t/m 20-06-2015 vanwege de Wandelplus-4daagse Alkmaar. Dinsdag 23-06-2015 sta ik weer voor u klaar! Bellen kan altijd naar: 06 3004 2383, dan bel ik u in de middag terug.

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

Te huur GARAGE van 3x6 aan de KENNEMERSTRAATWEG met stroom. Direct beschikbaar. Bel 06-5131 9744

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

GEZIN in Heiloo, 3 schoolgaande kinderen, ZOEKT lieve OPPAS per 1 okt, ma en do 15.10-17.40 tel: 06 4498 6687

TEIJSSE & VOOREN ZONWERING Rechtstr. van fabriek. Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens, garagedeuren, infrarood terrasverwarming en Velux zonwering. Ook voor reparatie en montage. Bel: 06 5329 4460

PERKPLANTEN voor weinig bij kwekerij de Buitenkans!! Alle soorten voorradig in 10 of 12 cm potjes maar ook 6-pack perkgoed voor de aanbieding van 6 sets voor € 10,-. U vindt ons aan de Bullaan2 in Heiloo t.o. de brandweerkazerne. Geopend van maandag t/m zaterdag van 10.30 tot 16.30

Te huur: OPSLAGRUIMTES vanaf 10 m2 CENTRUM HEILOO Info: 072 533 7403 (na 18.00 uur)

Te huur GARAGEBOX aan de WERKENDELSLAAN
€ 105,= per mnd. T.K. gevr. oude ANSICHTEN/RECLAMEZEGELS tot 1965 T: 072 533 7863

Leer SPAANS bij CAMPO del SOL in HEILOO. Beginners ma 14.30 en 20.00 uur, wo 21.00 uur, do 11.00 uur. Ook gevorderden en Spaanse leesclub. Start september. www.campodelsol.org / 072-566 9956

JOS BUYS BESTRATING.
Straatwerk voor bedrijf &
particulier. T. 06 5064 1386

VASTE PLANTEN in vele soorten bij kwekerij de Buitenkans!! Mooie kwaliteit en vele aparte soorten voor € 1,95 per stuk en 3 voor € 5,-. U vindt ons aan de Bullaan 2 in Heiloo t.o. de brandweerkazerne. Geopend van maandag t/m zaterdag van 10.30 tot 16.30

Te huur GEVRAAGD zelfstandige WOONRUIMTE voor 1 persoon. Huur max.
€ 600,=. T: 06 4500 3033

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

KIM'S HAARSALON voor een afspraak belt u 06-3004 2383. Dompvloetlaan 29,
1851 NM Heiloo

Te Huur: GARAGEBOX aan de DROONECAMPSTRAAT te Heiloo. Voor informatie kunt u contact opnemen met: De Makelares, Robijnstraat 32, 1812 RB te Alkmaar T: 072-5408566 e-mail: info@demakelares.nl

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur;
Za 09.00 - 12.00 uur.
T: 072 532 0294
www.carcleaningheiloo.nl

VITALIS
MASSAGEPRAKTIJK


Mooi en ontspannen de zomer in met massages van Vitalis. Nieuwe openingstijden MA-VR 09.00-21.00 uur. Dom Huybenlaan 6 Egmond-Binnen. T: 06 1521 9400
www.massagepraktijkvitalis.nl

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen, deskundig en op maat gemaakt voor elke leeftijd.
T: 06 1750 6967

KNIPKAPSTER INGRID MEERMAN heeft VAKANTIE van zat 4 t/m do 23 juli. Wilt u nog geknipt voor de vakantie? Week 27 nog enkele plekken vrij. T.: 06-2886 5509 Kerkweg 42 Limmen
www.knipkapster.nl

Wegens groot succes, WEERBAARHEIDSTRAININGEN en CONCENTERATIETRAININGEN voor kinderen! Volwassenen en a.s. BRUGKLASSERS in groepjes of individueel in de duinen van Egmond-Binnen. Workshops van een dag of 6 x wekelijks in de zomer. Aanmelden kan via de www.dekinderspiegel.nl of Merith Poelsma 06-3097 6210


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Ervaren ALLROUND
HOVENIER
biedt zich aan voor onderhoud van tuin, plantsoen e.d. € 15,= per uur. T: 06 2657 0403

KAPSTER THUIS of OP LOCATIE! Maak nu een afspraak nog voor de vakantie; knippen, kleuren volgens het laatste modebeeld, ook heren en kinderen welkom. Martine Gesink "haar dat bij je past".
T: 06 5147 2997

BESTE SCHILDER & STUKADOOR voor binnen en buiten. Nu 50% korting!
Tel. 06 3374 3601