De Uitkijkpost

22 november 2017

De Uitkijkpost 22 november 2017


Waar zijn de Pieten? Als dat zaterdag maar goed gaat!

Burgemeester Hans Romeyn staat er beteuterd bij... Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Zodra Sint en Piet in Nederland voet aan wal hebben gezet, ontvangt de burgemeester elk jaar de eerste Pieten op het bordes in Heiloo.
Een speciale delegatie Pieten zou, direct na het aanmeren van de pakjesboot in Dokkum, met gezwinde spoed naar Heiloo komen om aan burgemeester Hans Romeyn het eerste 'Vriend van de Sint 2017' Keurmerk te overhandigen. Helaas was er geen Piet te bekennen en stond onze burgervader er een beetje teleurgesteld en beteuterd bij… Sinterklaas heeft de Pieten opgedragen om met de tijd mee te gaan en communiceert nu met alle Pieten via een smartphone. De Pieten moeten nog erg wennen, als dat maar goed gaat…

Zaterdag 25 november zal de Sint in Heiloo zijn intocht maken. De start is om 11.00 uur op het bordes van het gemeentehuis en gaat via het Looplein naar het Stationscentrum. Op het Stationsplein zal om 12.00 uur de prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd plaatsvinden. Daarna gaat de optocht door naar de grote theaterzaal van 'De Strandwal' op Landgoed Willibrordus, waar om 12.45 uur voor alle kinderen een fantastisch feest van Sinterklaas gaat losbarsten.

Glutenvrije Piet
Dit jaar loopt er ook een speciale Coole Coeliakie Piet mee. Deze Glutenvrije Piet bewaakt zijn pepernoten enorm goed, want hij heeft verstand van gluten(-intolerantie) en kruisbesmetting! Je kunt de Coole Coeliakie Piet herkennen aan zijn speciale pepernotenpak en logo's van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Kinderen met coeliakie kunnen op de site van de Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl) een vlaggetje en tekening downloaden, zodat de glutenvrije Piet ze goed kan herkennen. Het 'Vriend-van-de-Sint' Keurmerk is speciaal in het leven geroepen om alle ondernemers van Heiloo te bedanken die zich elk jaar inzetten om de intocht en het feest van Sinterklaas in Heiloo mogelijk te maken. Alle deelnemende ondernemers zijn de komende weken te herkennen aan de Keurmerkposter en de heerlijke pot met strooigoed op de toonbank.

Ga voor alle informatie én de kleurplaat naar www.sintinheiloo.nl

Van heidense heilige plaats tot rijksmonument

De maquette van de Witte Kerk in de Oudheidkamer. Daarachter de aquarellen die in het boek staan. STiP Fotografie

HEILOO - De presentatie van het boek 'Meer dan 1000 jaar Witte Kerk' van Jaap de Graaf vond plaats op vrijdagmiddag 17 november. Het gehele college van Burgemeester en Wethouders en vele genodigden kwamen naar de Witte Kerk, die sinds 1967 een rijksmonument is.

Na het welkomswoord door Kris van der Vlies, voorzitter van Stichting Monument Witte Kerk, werd stilgestaan bij de muziek die in de afgelopen duizend jaar in de kerk gezongen en gespeeld werd. Door de gehele bijeenkomst heen werden vijf stukken gespeeld en gezongen, ieder uit een andere tijd. Na een lezing van ds Saskia Ossewaarde gaf Jaap de Graaf uitleg over het ontstaan van het boek en de hele weg die hij heeft moeten gaan om zover te komen dat hij de gehele duizendjarige historie van het boek kon beschrijven. Het boek is verrijkt met kunstwerken gemaakt door kunstenaars uit Heiloo. De aquarellen van onder andere Marianne Eugster en Chris Zaal zijn te zien als illustratie in het boek. De presentatie werd afgesloten met de uitreiking van het eerste expemplaar aan abt G. Mathijsen, pastoor H. Helsloot, ds Ph. Ouwendijk en wethouder Rob Opdam. Alle vier voorzagen het eerste exemplaar van een handtekening.

Het boek, dat 222 pagina's telt, is een schitterend document geworden en is te koop bij de betere boekhandel voor 29,50 euro. Door het boek te kopen steunt u Stichting Monument Witte Kerk. Sinds 18 november is het boek en de nieuwe tentoonstelling over de Witte Kerk in de Oudheidkamer te zien. Nieuwsgierig naar de totstandkoming en de inhoud van het boek, lees dan het interview met Jaap de Graaf verderop in deze Uitkijkpost.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Onderzoek naar lage geluidsschermen spoor

HEILOO - De gemeente Heiloo onderzoekt momenteel de concequenties van het plaatsen van lage geluidsschermen langs het spoor. Heiloo reageert hiermee op de voorkeur van bewoners voor lage railschermen.

Omwonenden lieten eerder dit jaar weten geen geluidsschermen te wensen omdat zij geen geluidsoverlast zouden ervaren. Ook angst voor het verliezen van hun vrije uitzicht en graffiti op de schermen speelden hierin mee. De Heilooërs, woonachtig binnen de geluidscontouren van het spoor, kregen vervolgens eind juli een keuze voorgelegd voor diverse typen geluidsschermen. Ze kozen voor lage schermen, aldus een gemeentewoordvoerder. Het onderzoek richt zich bijvoorbeeld op geluidreductie, zichtmogelijkheden, planning, subsidiëring en de eventuele eigen bijdrage. De gemeente Heiloo verwacht begin december de bewoners via een brief te informeren over de onderzoeksresultaten. In de brief staat ook informatie over de vervolgstappen die de gemeente neemt in het kader van het onderzoek naar lage railschermen.

Tekst: Evert Visser/EJV Mediaproducties

10 vragen aan... Raoul de Groot

Raoul de Groot en zijn moeder Christel de Groot.

Mijn naam is Raoul de Groot en ik ben 22 jaar oud. Ik volg Business Studies op Hogeschool Inholland Alkmaar. Mijn hobby's zijn voetbal, fitness en hardlopen. Ik heb de afgelopen jaren gewerkt bij Albert Heijn en Lidl in Heiloo. Ik heb hier met veel plezier gewerkt de afgelopen jaren, maar heb onlangs besloten iets anders te gaan doen. Op zaterdag voetbal ik in het mooiste vriendenteam van Nederland: Foresters zaterdag 2. Elk weekend weer genieten met de boys, vooral de derde helft.

1. Waar ben je geboren getogen?
Ik ben geboren en getogen in Heiloo en woon nog steeds thuis met mijn ouders en broer Nick.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Als mijn hobby mijn werk zou zijn, dan is dat zonder twijfel profvoetballer. Wat een leventje hebben die mensen: elke dag lekker trainen, fit zijn en de mooiste wedstrijden in grote voetbalstadions. En allemaal ook nog voor een flink salaris, dus dit lijkt mij de ideale baan.

3. Wie zou je graag nog eens willen ontmoeten?
Cristiano Ronaldo, een groot voorbeeld voor elke sportman. Ronaldo geeft alles voor zijn sport: goede voeding, discipline en superhard trainen. Iets waar ik alleen maar waardering voor kan hebben.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Pfoe, lastige vraag omdat ik te veel mooie jeugdherinneringen heb. Maar als ik er eentje moet kiezen is dat een achtervolging door een man nadat wij bij hem belletje lel hadden gedaan. We werden letterlijk door de hele woonwijk achterna gezeten en moesten er alles aan doen om niet gepakt te worden.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Eén plek vind ik lastig, omdat Heiloo een prachtig dorp is. Maar als ik er twee mag kiezen dan vind ik het Ter Coulster bos een prachtige plek, omdat ik daar vroeger veel tijd heb doorgebracht met m'n vrienden. En natuurlijk de Egelshoek, thuisbasis van Foresters, de club waar ik al sinds de E'tjes voetbal.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Nou, het liefst helemaal niet, want tijdens mijn slaap moet je me echt niet storen. Maar als het dan toch moet, dan om op vakantie te gaan naar een lekker warm land, altijd beter dan het weer in Nederland.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Het beste advies dat ik ooit kreeg is dat je altijd moet doorzetten, nooit datgene wat je wilt bereiken in het leven moet opgeven. Zo denk ik er zelf ook over. Al moet je tien keer vallen, je zult er ooit beter uit komen. Ik heb dan ook echt een hekel aan mensen die deze mentaliteit niet hebben.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Lastige vraag. Vrij weinig, denk ik, omdat ik best eerlijk ben hou ik weinig voor mezelf. Ik ben recht voor zijn raap en heb weinig geheimen.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Heiloo is een prachtig dorp om op te groeien. Lekker rustig, veel groen en toch in de buurt van de grote steden. Maar als burgemeester zou ik wel wat dingen aanpassen. Ik vind bijvoorbeeld dat er minder huizen gebouwd moeten worden, er is de afgelopen jaren te veel woningbouw gekomen in Heiloo. Ze bouwen letterlijk overal nieuwe appartementen en woningen. Het draait natuurlijk allemaal om geld, maar ik zou het liever wat minder zien.

10. Persoonlijke vraag van Charlotte Zoon aan Raoul de Groot
'Raoul is mijn buurjongen. Hij werkt nog niet zo lang bij This Beauty Works. Mijn vraag is: op welke leuke plekken kom je en zou jij van dit werk je beroep willen maken?'
Ik ben erg blij met mijn nieuwe baantjes in de hospitality! Ik was toe aan meer uitdaging en dat heb ik hiermee gevonden. Ik kom op hele leuke locaties, onder andere het Van Gogh Museum en het Tommy Hilfiger HQ om er maar een paar te noemen. Ik zou van dit werk niet mijn beroep willen maken maar een eigen hospitalitybureau opstarten, daar zie ik wel kansen in.

Ik nomineer Milo Blei voor de komende 10 vragen.
Mijn vraag aan Milo is: 'Milo, wat is jouw tijdsbesteding in het weekend, waar ga je dan uit? En wat vind jij van het uitgaansgebied in Heiloo?'

Afstap Stationsplein nu iets lager

HEILOO - De gemeente Heiloo verwijderde vorige week op het Stationsplein een trede voor de deuren van nagelstudio Nail Impressions, Sunny Dreams en Beter Horen. Oorspronkelijk waren er op deze locatie twee treden. Een gemeentewoordvoerder laat het volgende weten: "De onderste trede is verwijderd vanwege klachten van inwoners en winkeliers. Zij gaven aan dat zij over de onderste trede struikelden. In overleg is besloten de onderste trede te verwijderen en het profiel van de grijze stenen eenduidig door te trekken. Daarmee is gelijk het klinkervoetpad voor de genoemde winkels breder geworden. De afstap is nu in één keer te maken en is zelfs iets lager geworden."

Drukte bij heropening Lidl Heiloo

Supermarktmanager Peter feliciteert mevrouw Nel Smit. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Woensdagochtend 15 november om 8.15 uur stroomde winkelcentrum Het Hoekstuk vol. Na een verbouwing van zes weken heropende Lidl. Wie tussen 8.30 uur en 8.50 uur aanwezig was kreeg een lot en maakte kans op een superprijs: het openen van de vernieuwde winkel door één minuut gratis te winkelen. Wethouder Fred Dellemijn en supermarktmanager Peter verrichtten de trekking van het winnende lot. De gelukkige was mevrouw Nel Smit (80 jaar). De totaal vernieuwde winkel in Het Hoekstuk heeft veel nieuwe producten, een warme bakker en nog veel meer. Reden genoeg om snel een keer langs te gaan. Zie voor meer informatie www.uitkijkpost.nl.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Op de fiets konden niet alle boodschappen mee. Medewerkers van Lidl Heiloo brachten mevrouw Smit naar huis met twee boodschappenkarren vol. Foto: STiP Fotografie

'Wij maken Heiloo bloemrijker'

Aan de slag met bollen. Foto: Wendy Boereboom

HEILOO - Een gemêleerde en enthousiaste groep vrijwilligers heeft de uitbreiding van het bloemenlint op Landgoed Wilibrordus in Heiloo aangelegd. Dat gebeurde onder de bezielende (bege)leiding van Dorien Kotterman van De Groene Reiger. Zij gaf uitleg over bollen en struiken en hun rol voor vlinders en vogels. Imkerij Heiloo vertelde onder andere over de functie van bijen. Als afsluiting konden de deelnemers genieten van een overheerlijke appel-/notentaart van Theeschenkerij de Buitenkans in De Trog aan de Bullaan 4. Een van de deelnemers liet weten Heiloo graag wat bloemrijker te maken. Dit voorjaar is het zeer de moeite waard het eindresultaat te bekijken. Het bloemenlint wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, als onderdeel van het project Een Groene Brug. Zie ook www.de-buitenkans.org

Tekst: Wendy Boereboom

Spannende finale Kinderboekenweek schrijversproject

André Nuyens met winnares Rosalinde Leidekker. Stip Fotografie

HEILOO - De spannende finale van het Kinderboekenweek schrijversproject vond plaats op donderdag 16 november. Dit project werd georganiseerd door de bibliotheek Heiloo. De groepen 8 (sommige scholen ook groep 7) van de basisscholen in Heiloo deden mee aan een verhalenwedstrijd van André Nuyens. In zijn nieuwste boek 'de Nachtdanser' speelt het thema Bedevaart een belangrijke rol.

De prijsuitreiking vond plaats op een toepasselijke locatie. De leerlingen van basisscholen Meander, Paulus, Zuidwester, Elckerlyc, Jan van Rijckenborgh en Radboud werden in de grote kapel van Onze Lieve Vrouw ter Nood ontvangen. Rector Jeroen de Wit heette hen welkom. De kinderen moesten voor de verhalenwedstrijd zelf een slot bedenken voor het nieuwste boek van André Nuyens. Het eerste deel van het boek kenden de kinderen al.

Ontoelaatbare liefde
De Nachtdanser gaat over Roman, de twaalfjarige zoon van een arme pachter. Hij wordt verliefd op Aleida, de dochter van de landheer. Het verschil in stand maakt hun liefde ontoelaatbaar. Maar ondanks waarschuwingen blijven Roman en Aleida elkaar in het geheim ontmoeten. De landheer probeert Roman voor een vergrijp in de gevangenis te krijgen, maar hij weet te ontsnappen. De harteloze heer laat het er niet bij zitten en dwingt Roman ertoe een onmogelijke keuze te maken. Dit is het begin van vele spannende avonturen en waar de kinderen zelf een vervolg aan het verhaal mochten geven.

André Nuyens met tweede prijs winnares Isa Bedeschi. Stip Fotografie

Winnares Rosalinde Leidekker van de Jan van Rijckenborghschool vertelde een bijzonder goed vervolg. Zij vertelde in haar verhaal ook hoe het bijvoorbeeld Aleida verging tijdens de afwezigheid van Roman. De tweede prijs was voor Isa Bedeschi van de Radboudschool. Zij had een meer avontuurlijk verhaal geschreven. En de derde prijs mocht Denise Otto van de Meander in ontvangst nemen. Zij had het vervolg een spannende draai gegeven en goed aangepast aan de tijd.

Na de uitreiking van de prijzen kregen de leerlingen in verschillende groepjes een rondleiding over het terrein.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Lezing over de Compagnieën

De Compagnieën trotseerden de wereldzeeën.

HEILOO - Het Nivon in Heiloo heeft op zaterdagavond 25 november een lezing over de Compagnieën op het programma staan. De lezing wordt gehouden in buurtcentrum Trefpunt en wordt verzorgd door Jan Broekhuizen.

Het woord 'VOC-mentaliteit' hoeft maar te vallen en de nuance in de reacties is al gauw verdwenen. In Amsterdam en omgeving zijn in de openbare ruimte veel kunstuitingen, namen, gebouwen en spreuken te vinden die gerelateerd zijn aan de Oostindische-, Westindische- en Noordse Compagnie. De binnenstad van Amsterdam geldt als de bakermat van de Compagnieën. In de lezing 'Op zoek naar de Compagnie' worden een aantal van die zichtbare herinneringen getraceerd. Na de pauze gaat het vanaf de Montelbaanstoren een stukje richting Texel, het eiland waar de VOC-manschappen indertijd inscheepten. Marken krijgt bezoek en via Waterland gaat het door het mooie Noord-Holland naar Egmond. Burgemeester Nicolaas Witsen, die in Egmond een buitenplaats bewoonde, begeleidt de toehoorders terug naar Amsterdam. Alles bijeen een interessante en verrassende route.

De lezing begint op 25 november is 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). Het adres van het Trefpunt is Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo, vlakbij de westzijde van het NS-station. Kosten voor Nivonleden 5 euro en belangstellenden betalen 6 euro. Vooraf opgave is mogelijk via 072-5333127 of info@nivonheiloo.nl.

Bachcantate in de Witte Kerk

HEILOO - Zondagmiddag 26 november (16.00 uur) wordt Bachs cantate BWV 139 'Wohl dem, der sich auf seinen Gott' uitgevoerd door Collegium Vocale Camerata. De uitvoering staat onder leiding van Gerard Leegwater, samen met professionele solisten en instrumentalisten. Deze koraalcantate is gebaseerd op het gelijknamige lied uit 1692 van Johann Christoph Rube, die in het dagelijks leven rechter was. De cantate is zoals altijd ingebed in een compacte liturgie die deze keer geleid wordt door ds. Joan Idzenga. De toegang is gratis, wel is er een uitgangscollecte.

BB - Uw onderneming in 'Bedrijf Belicht'

Heeft uw onderneming weleens in 'Bedrijf Belicht' gestaan? De Uitkijkpost heeft in de maanden december, januari en februari nog een aantal plekken vrij!
Bestaat uw bedrijf een, vijf, tien jaar of langer, is uw onderneming inmiddels uitgebreid, zijn er nieuwe producten aan uw assortiment toegevoegd of verhuisde uw organisatie onlangs naar een andere locatie? Wilt u iets anders kwijt? U kunt uw verhaal bekendmaken in deze populaire rubriek in de Uitkijkpost! Een redacteur bezoekt u voor een interview en maakt dan ook een foto. Vervolgens verschijnt het artikel op de afgesproken datum in de krant, uiteraard in goed overleg met u.

Voor slechts 225 euro (ex. btw) plaatsen wij uw Bedrijf Belicht-artikel met foto op deze pagina. Bij plaatsing in de maanden december en januari krijgt u een gratis doorplaatsing naar onze website ter waarde van 100 euro. Interesse? Mail of bel ons via verkoop@uitkijkpost.nl of 072-5351075.

Graag helpen wij u en reserveren wij voor u deze ruimte.

Jan van Vught weer terug

Foto: Maarten Mensing

HEILOO - Het beeld 'De man van Vught' is na een renovatie weer terug op zijn plek op de Maas Geesteranusweg in Plan Oost. Dit is een monument ter nagedachtenis aan slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Heiloo.

'Heiloo in Duck-sferen'

Foto: Jos Komen

HEILOO - Deze Kaapse eenden zijn momenteel dagelijks te zien voor de ingang van Albert Hein op de Rosendaal in Heiloo. Ze zijn heel tam, ze scharrelen gewoon tussen de mensen rond.

Jos Komen

Ingezonden brief: Dorpsplein

HEILOO - Graag wil ik inhaken op een uitspraak van Charlotte Zoon in de rubriek 'Tien vragen aan ...', gepubliceerd in de Uitkijkpost 8 november. Zij wenst dat Heiloo ooit een echte dorpskern zonder verkeer zou krijgen. Ik sluit me hier helemaal bij aan als ik dit vrij vertaal naar een 'gezellig dorpsplein'.
De trend in Nederland is: minder fysieke winkels en meer horeca (vooral mét terrassen). Ook in Heiloo is dit zichtbaar. Wij wonen bijna zeventien jaar in dit prachtige dorp. In die tijd zijn er veel winkels verdwenen en zijn er inderdaad diverse horecazaken bijgekomen. Helaas zijn de horecalocaties in Heiloo erg versnipperd en met name de terrassen hebben niet altijd een gunstige ligging. Het ooit bejubelde Stationsplein is bijvoorbeeld een flop. Er is veel schaduw door de hoogbouw, de helft van het plein wordt ingenomen door een parkeergarage-ingang en de rest van het plein is een openbare fietsenstalling voor de trein.

Het Looplein zou een echt dorpsplein aan de voet van het Witte Kerkje kunnen worden met wat aanpassingen cq. winkelverplaatsingen. Restaurant Loocatie vertrekt naar Alkmaar. Dela, eigenaar van 't Loo: voeg de oude Loocatie en De Tuinen samen tot één grand café met een ingang in en buiten 't Loo. Die hoek is super voor een terras: in de zon en uit de wind. Op de bankjes bij de kastanjeboom zitten altijd veel mensen. Het ING-gebouw is ook een prima horecaplek. Een bankfiliaal draagt niet bij aan een levendig plein. Het lege pand van Trendsetter een koffiezaak met terras? Het reisbureau verhuizen naar een leegstaand pand in het winkelcentrum en ook hier een leuk café/restaurant met terras?

Gemeente en vastgoedeigenaren, kijk eens naar de Koemarkt in Purmerend. Dit was jaren een sfeerloos plein met geparkeerde auto's. Na renovatie is het een prachtig autoloos horecaplein met veel (culturele) activiteiten. Geef Heiloo het gezellige plein met kloppend hart dat het verdient!

R. van Straalen

Zonneveld Optiek neemt service Lars Brillen over

Rob Zonneveld (l) en Lars Bakker.

HEILOO - Lars Brillen stopt op 30 november, maar de service gaat door. Vanaf 1 december verzorgt Zonneveld Optiek de periodieke levering van persoonlijke lenzen aan LenZlight-abonnees. Zonneveld Optiek garandeert ook de technische nazorg op brillen en monturen van Lars Brillen. "Mijn abonnees en klanten laat ik letterlijk 'om de hoek' achter in de vertrouwde handen van Zonneveld Optiek," zegt Lars Bakker, "Die pak 'm beet honderdvijftig meter naar Stationsplein 24 zijn te overzien."

Klantverplichtingen
Tijdens hun gesprekken begin oktober kwamen Lars Bakker en Rob Zonneveld overeen dat Zonneveld Optiek alle klantverplichtingen van Lars Brillen per 1 december overneemt. Dat geldt ook voor de klantcontacten, zoals uitnodigingen, herinneringen of mailingen per post, e-mail, sms of app. "De plussen en minnen hebben we in goede harmonie uitgewerkt. Bovendien zijn de technische stand en kwaliteit van de dienstverlening van Zonneveld Optiek van hetzelfde hoge niveau als ik van mezelf eis. Dus draag ik mijn klanten met een gerust hart over aan Zonneveld Optiek," besluit Lars Bakker. "Rest mij nog mijn welgemeende dank uit te spreken voor het in Lars Brillen gestelde vertrouwen in de afgelopen negen jaar. Ik ga verder met mijnsportbrilshop.nl, de webshop in sportbrillen op sterkte waarmee ik inmiddels marktleider ben. Graag tot ziens in de webwinkel of vanaf januari in mijnsportbrilshop showroom in multibusinesscenter 'De TelefoonCentrale' in Alkmaar aan de Koelmalaan 350.

Ellis Bell leest voor over Sinterklaas

Ellis Bell.

HEILOO - Ellis Bell leest 29 november in Bibliotheek Heiloo voor uit haar eigen prentenboek 'Wat is er aan de hand met Sinterklaas?' Pietje Petiet komt in paniek bij mevrouw Weetalles Beter. De afgelopen dagen is Sinterklaas zichzelf niet meer. Hij zegt Pietje Paard tegen Pietje Petiet, verwisselt de cadeaus, slaat rechtsaf als hij linksaf moet; alles gaat verkeerd. Als het zo doorgaat, loopt voor pakjesavond alles in de soep. Mevrouw Weetalles Beter onderzoekt de zaak en ontdekt wat er met Sinterklaas aan de hand is. Bij het voorlezen zingen Ellis en de kinderen ook nog Sinterklaasliedjes. Het voorlezen begint om 14.30 uur. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Isis Ondermode Lingerie geeft zelfvertrouwen

HEILOO - Wij vrouwen kennen het allemaal wel, een niet lekker zittende bh, kant dat kriebelt, een beugel die prikt of bandjes die afzakken… Kortom de verkeerde (maat) bh. Zonde, want het is niet nodig. Een bh hoort de hele dag perfect te zitten, de juiste vorm te geven in je bovenkleding en bij te dragen aan je zelfvertrouwen. Wij hebben in de winkel een prachtige collectie waar we u in een fijne sfeer graag helpen de juiste lingerie te vinden. Ook mannen kunnen bij ons terecht, voor zichzelf of om een feestelijk verpakt kadootje aan te schaffen voor hun vrouw of vriendin. Kom eens langs bij ons in de winkel, de koffie staat klaar! Volg ons op social media of neem een kijkje op de website www.isisbodyfashion.nl. Isis Ondermode met lingerie, nachtmode, panty's, badmode en homewear.

Winterfeest Herberg Jan daverend succes

Het team van Herberg Jan.

HEILOO - Het Winterfeest bij Herberg Jan was in 2 weken uitverkocht! Hierdoor hadden tweehonderdveertig verklede feestgangers een topavond met lekker eten en veel bier met plezier. Met muziek van het Heilloze dweilorkest en DJ Jaco Silver was deze avond weer legendarisch en een daverend succes. Bedankt namens het hele Herberg Jan Team en tot volgend jaar.

De roerige geschiedenis van een markant gebouw Boek over de Witte Kerk

V.l.n.r.: wethouder Rob Opdam, ds Ph. Ouwendijk, pastoor H. Helsloot en abt G. Mathijsen kregen van Jaap de Graaf de boeken ter ondertekening aangereikt. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Misschien zou je voorzichtig van een 'magnum opus' kunnen spreken. Het prachtig uitgegeven boek 'Meer dan 1000 jaar Witte Kerk in Heiloo' is in ieder geval een uiterst boeiende geschiedschrijving die de lezer meeneemt naar het roerige verleden van het meest markante gebouw van Heiloo. Schrijver Jaap de Graaf mag terecht trots zijn op het eindresultaat.

"In het najaar van 2014 kwam de Stichting Monument Witte Kerk met het idee om de geschiedenis van de kerk op schrift te stellen. Maar het moest wel een boek worden voor een breed publiek. Omdat ik al boeken had gepubliceerd en me verzekerd wist van de steun van leden van de Historische Vereniging en van Baduhenna, heb ik die taak op me genomen. Ik ben in zowel het regionaal, provinciaal en nationaal archief op zoek gegaan naar alles wat ik over de Witte Kerk kon vinden."

Heidens religieus centrum
Op die manier kwam De Graaf erachter dat er al ruim voor de eerste millenniumwisseling een houten kerkje op de huidige plaats stond. "In de jaren zestig van de vorige eeuw bleek uit bodemonderzoek dat de Witte Kerk houten voorgangers had. In Velsen werd in 720 een kerk gesticht door waarschijnlijk Bonifatius, waarna zo'n vijf jaar later de sprong naar Heiloo is gemaakt," vertelt De Graaf. Heel vroeger zou de plek waar nu de kerk staat een magische plek zijn geweest, waarschijnlijk stond er een heilige eik. "De katholieke kerk koos haar heiligdommen met zorg. Het is aannemelijk dat de plek waar nu de Witte Kerk staat vroeger een heidens religieus centrum was. De opdracht van de paus was: sticht een nieuw heiligdom op de plek van het oude heiligdom. De katholieke kerk pakte het daarbij slim aan. Vaak nam men ook wat heidense elementen over, zodat de heidenen sneller konden wennen aan het nieuwe geloof en de nieuwe kerk die hun vroegere rituelen en plaats van aanbidding hadden ingepikt." De veronderstelde magie van de plek zou te maken kunnen hebben met leylijnen, denkt De Graaf. "Ze hebben in de Witte Kerk met wichelroedes rondgelopen. Sommige mensen die nu op een bepaalde plek in de kerk gaan staan, zeggen ook dat ze een bepaalde kracht ervaren. Zelf voel ik het overigens niet."

De geschiedenis gecorrigeerd
De naspeuringen leverden ook nieuw feitenmateriaal op. "Je leest overal dat de Witte Kerk in 1568 in vlammen is opgegaan. Ik ben er nu van overtuigd dat dit op een misverstand berust. De Witte Kerk stond niet in brand, maar de kerk van klooster De Blinken. Die stond op de plek waar de Westerweg de Heilooërtolweg kruist." En De Graaf ontdekte nog iets waarmee hij een correctie in de geschiedenis aanbrengt. "In 1573 zou de Witte Kerk op last van de gouverneur van Noord-Holland, Diederik Sonoy, door de Geuzen in brand zijn gestoken. Dat is ook niet waar. Ik las in het dagboek van Wouter Jacobsz., een vanuit Gouda naar Amsterdam gevluchte kanunnik, dat de kerk weliswaar in brand is gestoken, maar dat was op 2 oktober 1574 tijdens een gevecht tussen de Spanjaarden en de Geuzen. In die tijd hielden Spaanse troepen het kasteel Ter Coulster bezet."

Sloop afgewend
In de vijftiende en zestiende eeuw was de kerk veel groter dan nu. Wie wil zien hoe groot de Witte Kerk ooit was, kan aan de oostzijde nog de fundering zien en constateren dat de kerk imposant is geweest. Maar het was nooit helemaal duidelijk wanneer de kerk na de brand van 1574 weer in gebruik werd genomen. "Er werd tot nu toe gedacht dat dit rond 1630 zou zijn geweest, maar een exacte datum wist men niet," zegt De Graaf. "Sinds de reformatie was het een gereformeerde kerk. In die periode waren er echter weinig gereformeerden en een herbouw zou veel geld gaan kosten. Maar uiteindelijk is de kerk 58 jaar later heropend, met Pinksteren 1632. En dat is exact dezelfde kerk die we nu kennen, met dit verschil dat de kerk pas in 1885 volledig wit is. In die eeuw moest de kerk ook gerestaureerd worden, maar dat bleek erg duur te zijn. Men overwoog toen om de kerk te slopen en er een geheel nieuw gebouw neer te zetten, maar daar heeft men uiteindelijk toch van afgezien." Gelukkig maar, want de Witte Kerk was en is nu nog steeds het middelpunt van Heiloo. Het is tegenwoordig in de eerste plaats beschikbaar voor erediensten, daarnaast wordt de kerk onder andere gebruikt voor de nieuwjaarsreceptie, lezingen, concerten en trouwerijen.

Kunstenaars uit Heiloo
Het boek 'Meer dan 1000 jaar Witte Kerk in Heiloo' is niet alleen uitermate leesbaar, maar ook visueel zeer aantrekkelijk door de vele illustraties. "Van sommige situaties is er geen beeld beschikbaar," zegt Jaap de Graaf. "Ik heb daarom al in een heel vroeg stadium de Heilooër kunstenaars Marianne Eugster en Chris Zaal gevraagd om illustraties te maken. Het resultaat is in één woord geweldig. Ze hebben de geschiedenis echt tot leven gebracht. Ook wil ik Nico Admiraal bedanken, die het boek prachtig heeft vormgegeven." Jaap de Graaf mag terecht trots zijn op het boek, dat net zo goed een monument is als de geschiedenis waarover het verhaalt. Alle opbrengsten van het boek komen geheel ten goede aan het restauratiefonds van de kerk.

Zie ook het artikel over de uitreiking van het boek op de voorpagina van deze krant.

Ine Veen in Oostenrijk

Actrice Ine Veen door Jean Thomassen.

HEILOO - In het Oostenrijkse Traun (Fabrikstrasse 20) wordt momenteel geschiedenis geschreven. Tot 23 februari is daar een van de grootste tentoonstellingen te zien met werk van vijftig internationaal bekende realistische kunstenaars. Tevens wordt het boek Dreamscapes no. 6 er ten doop gehouden. Een standaardwerk waarin alle grote namen van nu zijn terug te vinden.

Jean Thomassen, volgens kenners de belangrijkste exponent van het absurde realisme, is hier ook met werk vertegenwoordigd. Recent schreef hij 'Doek op voor een echte ster', de biografie over oud-ballerina, fotomodel en actrice Ine Veen. Het werd door de legendarische Telegraafjournalist Henk van der Meijden ten doop gehouden in de Haagse boekhandel Paagman. Het was er druk en er liepen veel bekende mensen rond zoals radiopresentatrice Tineke de Nooij, actrice Joke Bruijs, zangeres Bea Willemstein, leden van The Cats et cetera, maar helaas kon Ine Veen zelf niet aanwezig zijn. Al geruime tijd heeft zij problemen met haar gezondheid en leeft zij afgezonderd met haar katten, maar… haar beeltenis is wel te zien in Oostenrijk op deze historische expositie, die werd georganiseerd door Marcel Salome.

Een dag met een 'gouden' randje

V.l.n.r.: De heer Claeys, begeleider Jan Zonneveld en Nico van Dam.

HEILOO - Het was voor mij een grote verrassing dat mijn wens om het Luchtmachtmuseum in Soest te bezichtigen in vervulling ging. Ik werd keurig van huis opgehaald en met zijn vieren gingen we om 10.30 uur onderweg. Veel regen onderweg, maar in Soest ging de zon schijnen. Men had zelf gezorgd voor een goede rolstoel voor mij, geweldig. Het is een pracht van een museum waar heel veel te zien en te beleven is, zowel voor jong als oud. Mijn begeleiders waren geweldig, ze reden me overal naartoe waar ik wenste. Ook het personeel van het museum was deskundig en we mochten alles vragen. Ook de 'blauwe hap' (rijsttafel) heeft goed gesmaakt. Ik dank dan ook iedereen die me geholpen heeft om van deze dag echt een dag met een GOUDEN randje te maken. Nogmaals mijn hartelijke dank aan Gouden Dagen.

Chris Claeys, Heiloo.

Biljartvereniging 't Treffertje

Dames bedankt voor de vriendelijke bediening in het trefpunt op donderdagmorgen.

Bij biljartvereniging 't treffertje

Nieuwe leden zijn van harte welkom

Marktmeester Tom van der Meijs neemt afscheid

De marktmeester speelde soms op zijn doedelzak op de markt. "Dan komen de mensen wel." Deze foto is gemaakt in het Zuiderzeemuseum.

HEILOO - Tom van der Meijs was 21 jaar marktmeester in Heiloo, maar vorige week woensdag was hij voor de laatste keer in die functie werkzaam. Hij gaat met pensioen. "Ik heb een enorm leuk afscheid gehad van mijn collega's," zegt Van der Meijs.
De marktmeester houdt, simpel gezegd, toezicht op een goed verloop van de markt. Van der Meijs kwam in 1993 bij de gemeente werken en werd in 1997 marktmeester. "Ik kom van origine uit het onderwijs, en via omscholing kwam ik bij de gemeente, waar ik me aanvankelijk bezighield met milieutoezicht. Toen ik werd gevraagd marktmeester te worden, had ik één voorwaarde: dat ik een flinke vinger in de pap moest krijgen bij de financiën en het beleid." En dat heeft Van der Meijs goed gedaan, zo zegt hij zelf. "De gemeente heeft weinig barrières opgeworpen. Ik heb altijd kostendekkend kunnen werken, en mede daardoor was de samenwerking uitstekend."

Het vak van marktmeester houdt meer in dan plaatsen toewijzen en problemen oplossen, aldus Van der Meijs. "Je hebt bijvoorbeeld te maken met de marktverordening en de plaatselijke verordening. Daar moet je de regels van kennen. In mijn vroegere werk deed ik al veel juridische kennis op door de Wet Milieubeheer."

Van der Meijs is blij dat de marktkoopmannen in Heiloo het goed met elkaar kunnen vinden. "Die goede sfeer slaat over op de bezoekers van de markt." Aan die sfeer droeg Van der Meijs ook zijn steentje bij door regelmatig doedelzak te spelen. "Soms was het wat stilletjes op de markt of had ik iets nodig van de koopmannen. Dan speelde ik op mijn doedelzak en kwamen ze wel."

Nu hij met pensioen gaat hoopt hij vooral dat die goede sfeer behouden blijft. "De markt is belangrijk voor Heiloo. Elke woensdag moet een feestje zijn, voor de marktkoopmannen én de bezoekers."

Kerstavond met 3 Missen in de schoen

De dames van ZAZí in kerstsferen.

HEILOO - Op kerstavond 24 december heeft de Cultuurkoepel drie Missen op het podium: ZAZí. In Nederland nog minder bekend, maar in het buitenland des te meer. De drie zeer muzikale dames van ZAZí speelden bijvoorbeeld al in Canada bij Cirque du Soleil, in Kaapstad op het Darling festival, op grote shows van Adidas en hebben inmiddels vijf tournees door Amerika achter de rug. Bekend op Oerol, maar nu zal ook de rest van Nederland volgen.

ZAZí, Dafne Holtland, Margriet Planting en Sabien Bosselaar, toert langs Nederlandse theaters met eigen repertoire en liedjes van onder andere Drs. P, Hans Dorrestijn en Fay Lovsky. Voor Kerstavond in de Cultuurkoepel hebben zij een speciaal daarop afgestemd programma samengesteld. Geen betere manier om in kerststemming te komen.

Na afloop staat het kerstbrood klaar en kan er getoast en gedanst worden tijdens het Kerstbal na. Een unieke kerstavond voor het hele gezin! Wat is er mooier dan drie Missen in de schoen. Voor meer informatie en kaarten: www.cultuurkoepelheiloo.nl.

Adventsconcert in de Ter Coulsterkerk

Zaans Interkerkelijk Mannenkoor.

HEILOO - In de Ter Coulsterkerk vindt op zondag 10 december weer een Adventsconcert plaats. Dit concert zal, zoals ook voorgaande jaren, worden uitgevoerd door het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor. Muzikale medewerking wordt verleend door pianist Jan Lenselink, organist Dirk Out en sopraan Jacqueline Meijer. Aanvang concert 14.30 uur. Kaartverkoop 10 euro voor aanvang van het concert.

CDA Heiloo bij Hobbyfarm en Water Scouting Victorie

Bezoek aan Water Scouting Victorie.

HEILOO - De complete CDA-fractie, het bestuur en wethouder Elly Beens hebben afgelopen zaterdag tijdens de fietsronde eerst poolshoogte genomen bij de Hobbyfarm Heiloo. Zij zijn goed geland op de nieuwe locatie aan de Sluijsweijdt. Daarna een prima ontvangst door de bevlogen voorzitter van Scouting Victorie Heiloo, Addy van Baar. Beide bezoeken maken het eens te meer duidelijk: met steun van onmisbare vrijwilligers heeft de jeugd in Heiloo vele mogelijkheden om zich te vermaken en te ontplooien!

Bezoek aan Water Scouting Victorie.
Bezoek aan Water Scouting Victorie.

Elly Beens gekozen tot lijsttrekker CDA Heiloo

Elly Beens.

HEILOO - Elly Beens is gekozen als lijsttrekker voor het CDA Heiloo tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Dat gebeurde op de algemene ledenvergadering van de lokale CDA-afdeling. Zij was eerder lijsttrekker in 2014 en is momenteel wethouder in het college van B&W. Als wethouder leverde Elly Beens de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage aan het bestuur van de gemeente. De leden en het bestuur zijn dan ook zeer verheugd dat Elly Beens het lijsttrekkerschap op zich wil nemen. Tijdens de algemene ledenvergadering op 6 december wordt de kandidatenlijst vastgesteld waarmee het CDA Heiloo de verkiezingen in gaat. Deze algemene ledenvergadering is openbaar, maar alleen leden hebben stemrecht. Iedereen is welkom op woensdag 6 december om 20.00 uur in het Trefpunt aan Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo. Voor meer informatie cdaheiloo@gmail.com

Maak jij Sinterklaasfoto's voor de Uitkijkpost?

REGIO - Bezoek jij de Sinterklaasintocht in Heiloo, Akersloot, Limmen, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen of Castricum, hou dan je fototoestel paraat. Stuur je ons jouw mooiste en/of leukste foto's, dan maak jij kans op een publicatie in de krant van 29 november. Mailen kan naar redactie@uitkijkpost.nl. Doe je best en veel klikplezier gewenst.

3D-presentatie over Engelse tuinen

HEILOO - Piet Boersma geeft woensdag 22 november in de Ter Coulsterkerk een 3D-presentatie over de beroemde Engelse tuinen. Dat meldt de vereniging Groei & Bloei. De dia's zijn gemaakt met twee camera's tegelijk. Dat is te vergelijken met onze ogen: alleen door met twee ogen te kijken ervaren wij diepte in onze waarnemingen. Piet presenteert beide dia's op één scherm. Hij neemt tweehonderd 3D-brillen mee. Dat is wel voldoende. En het lijkt net of u zélf in de 'Engelse Tuin' loopt! Zijn presentatie over de beroemde Engelse tuinen is inspirerend en prachtig. De tuinen zelf, kijk naar ligging, aanleg en plantenkeuze, getuigen van veel smaak en kennis. In deze presentatie zien we vooral de wat minder grote particuliere tuinen: Sissinghurst Castle, Glen Chentry, Broughton Castle, Heale House, Clinton Lodge, Arley Hall, The Manor House, West Dean Gardens, Wisley Garden, Sudely Castle en Bramdean House. U bent van harte welkom op woensdag 22 november in de zaal in de Ter Coulsterkerk aan de Holleweg 111 in Heiloo. De lezing begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. Voor leden is het gratis en voor niet-leden is de toegang 3 euro.

Uitwisseling jong en oud in De Loet 'Televisie en transistor belangrijkste uitvindingen'

Ouderen hebben humor, merkten de kinderen.

HEILOO - De kinderen van groep 8 van basisschool De Springschans brachten op 16 november een bezoek aan woonzorgcentrum De Loet. In het kader van een HVO-project (humanistisch vormend onderwijs) bezochten de kinderen daar hun correspondentiemaatjes en andere geïnteresseerden. Aan de hand van een vragenspel vertelden ze elkaar meer over hun leven. Er waren vragen zoals: 'Wat vind je de belangrijkste uitvinding die tijdens je leven is gedaan?' Ouderen noemden onder andere de televisie en de transistor. Dat woord kenden veel kinderen niet, dus moest worden uitgelegd dat het de radio was.

Het maakte veel indruk op de kinderen dat gezinnen soms wel meer dan tien kinderen hadden. Ook ontdekten ze dat ouderen vaak al veel dierbaren moeten missen. Maar ondanks alles blijken ouderen nog steeds humor te hebben. Er werden moppen en verhalen vol kattenkwaad uitgewisseld en aan sommige tafels werd zelfs samen gezongen, wat heel ontroerend was. De ouderen en kinderen beleefden een hele fijne, bijzondere middag met elkaar.

Rabobank sponsort Ondernemersverkiezing 2017

Henk Morsch (l) en Erik Minnema.

HEILOO - Onder toeziend oog van veel leden van Ondernemend Heiloo en voorzitter Henk Morsch, tekende Erik Minnema van Rabobank Noord-Kennemerland het sponsorcontract voor de Ondernemingsverkiezing 2017 van Ondernemend Heiloo. Bedankt Rabobank! Op naar een magische prijsuitreiking op 16 december.

Na een inspirerende rondleiding bij Kaptein Kaas vertrokken veel leden naar Brasserie in 't Groen voor de maandelijkse netwerkbijeenkomst. Daar werd de bijeenkomst onderbroken door voorzitter Henk Morsch. Dat is op zich niets nieuws of vreemds, want hij richt wel vaker een vrolijk welkomstwoord tot alle leden. Dit keer riep hij er Erik Minnema van Rabobank Noord-Kennemerland bij. Dit was een mooi moment om de sponsorovereenkomst te tekenen! Erik Minnema zette zijn handtekening onder het sponsorcontract om vast te leggen dat de Rabobank hoofdsponsor is van de Ondernemingsverkiezing 2017. De ondernemersvereniging is blij en dankbaar dat de bank al jarenlang een samenwerking met Ondernemend Heiloo aangaat. Vandaar dat de vereniging één van de prijzen de 'Rabobank In de Kijkerprijs' noemt.

Samenwerken
Na de ondertekening van het sponsorcontract vertelde Erik Minnema waarom de Rabobank ook dit jaar weer sponsort. "Ondernemerschap in de gemeente Heiloo is belangrijk. De Rabobank ziet dat ondernemers zorgen voor werkgelegenheid binnen de gemeente en de regio. Ondernemers zijn doorgaans mensen die hun nek uit durven te steken voor een product of dienst. Een ondernemer is vaak een drukke 'bezige bij' en de Rabobank vindt het belangrijk dat ondernemingen de waardering krijgen die zij verdienen. Vandaar dat wij met plezier een samenwerking aangaan met Ondernemend Heiloo en de Ondernemersverkiezing sponsoren. Daarnaast is een event als de Ondernemingsverkiezing een mooie gelegenheid om te netwerken. Wat mij bij Ondernemend Heiloo opvalt: het is een hechte club ondernemers die het als een vanzelfsprekendheid zien om elkaar iets te gunnen. Ondernemen doe je namelijk niet alleen, ondernemen doe je samen."

Ontwerp bestemmingsplan woningen locatie Noordergeestkerk

HEILOO - De gemeente heeft een ontwerpbestemmingsplan gemaakt voor woningbouw op de plek van de voormalige Noordergeestkerk in Heiloo. Van 23 november 2017 tot en met 3 januari 2018 ligt het plan zes weken ter inzage. In deze periode krijgt iedereen de mogelijkheid een officiële zienswijze in te dienen. Afhankelijk van de hoeveelheid ingediende zienswijzen stelt de raad het bestemmingsplan op 5 maart 2018 vast, zo laat een gemeentewoordvoerder weten. "Bij veel zienswijzen is er meer tijd nodig voor afweging en schuift de planning door." Kennemer Wonen kan daarna - en nadat de omgevingsvergunning is verleend - starten met de bouw. Dit gebeurt naar verwachting halverwege 2018, de oplevering van de woningen vindt een jaar later plaats. Wat eraan vooraf ging: van donderdag 6 juli tot en met woensdag 16 augustus is het woningbouwplan in de vorm van een voorontwerp-bestemmingsplan de inspraak ingegaan. Iedereen heeft een inspraakreactie op het plan kunnen geven. Het college behandelde op 7 november een nota van inspraak en het ontwerpbestemmingsplan. Het besluit gaat ter kennisname naar de Commissie Openbare Ruimte. Deze week ontvangen de inwoners die een inspraakreactie hebben ingediend een brief van de gemeente met de antwoorden op de inspraakreacties.

Jan van Rijckenborghschool dubbele winnaar Heiloos schaaktoernooi

Blije winnaars in de krant.

HEILOO – Voor het eerst in de geschiedenis van het jaarlijkse schoolschaaktoernooi Heiloo, gingen de hoofdprijs én de prijs voor aanstormend talent naar één school. De spannende wedstrijd werd gestreden door zestien teams. In de startwedstrijd versloeg de Jan van Rijckenborghschool (winnaar aanstormend talent 2016) de Meander (winnaar 2016). Daarna rukten de meer onervaren spelers uit met het zwaarste (maar ook kwetsbaarste) stuk van het spel, de dame, met desastreuze gevolgen voor henzelf en hun tegenstander. Bij de ervaren spelers werd een geslaagd Herdersmatje - je tegenstander schaakmat krijgen in drie zetten - het hoogtepunt van de middag. Toen de Jan van Rijckenborghschool, winnaar van het toernooi, ook nog de beker voor aanstormend talent won, was het feest compleet. Waar een kleine school groot in kan zijn!

Galerie De Kapberg, een winterreis

Werk van Jan Giling.

EGMOND AAN DEN HOEF - In Galerie De Kapberg zijn op de laatste tentoonstelling van dit jaar weer prachtige kunstwerken te zien. Bezoekers zien warme landen, maar toeren ook op de schaats door onze eigen streken. Te zien zijn bergen en het vlakke polderland.

Denise Holtkamp uit Alkmaar toont veel collages, combinaties van teken- en schilderwerk met foto's. Haar werk heeft landschappen, bloemen en portretten als onderwerp. Verder speelt in het leven van Jan Giling kunst de hoofdrol. Illustratiewerk voor reclame was lange tijd zijn beroep. Zijn liefde voor het impressionisme en landschappen vertaalt hij nu in zijn schilderijen. Jan Giling streeft naar de essentie, en heeft aandacht voor kleur en kleurwerking. Fennanda Eleveld toont grote en kleine schilderijen en prachtige tekeningen en collages met waarnemingen van het landschap: hemel en aarde, bomen en wolken, bergen en rivieren, de zee waarbij de eenvoud van vorm en kleur centraal staan. Klei heeft haar altijd al geboeid. Ze zegt: "Je kan dingen laten ontstaan terwijl je bezig bent, het wordt niet van tevoren precies uitgedacht. Telkens zoek ik nieuwe materialen en verrassende combinaties. De materiaalkeuze maakt het mogelijk sterk te variëren in vorm en toepassing." Beeldhouwer Niels Keus laat zijn esthetische werk zien in de relatie met architectuur. Losse architectonische delen van gebouwen, de ene keer historisch dan weer eigentijds of modernistisch, voegt hij samen tot een nieuw kernachtig beeld. Hij werkt met zink, wat zijn beelden een eigentijdse uitstraling geeft.

De tentoonstelling is te zien tot en met 10 december op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. Zie ook www. galeriedekapberg.nl.

Walk-in concerten Akersloot

AKERSLOOT - Een traditie die in ere gehouden moet worden: de walk-in concerten in Akersloot. Zondag 26 november wordt alweer de zesde editie van het muziekspektakel georganiseerd. Vijf jaar geleden hebben Jeckes van Baar en Gerard Struijf de Walk-in concerten naar Akersloot gehaald. Helaas zijn beide mannen van het eerste uur overleden.

Omdat hun initiatief voor deze mooie muziekmiddag niet verloren mag gaan, wordt de organisatie voortgezet en is de zesde editie aan hen opgedragen. De concerten draaien om enthousiaste muzikanten die in huiskamers, schuren, garages en woonkeukens hun muziek ten gehore brengen. Er zullen zo'n tien tot vijftien acts te zien en te horen zijn, verspreid over het hele dorp. De optredens beginnen stipt op elk half uur. De duur van elke set is een half uur, zodat iedereen voldoende tijd heeft om naar de volgende locatie te gaan. De muziekmiddag wordt traditiegetrouw afgesloten in de Storey Club waar de muzikanten en hun aanhang zich na afloop verzamelen voor nog meer muziek en gezellig napraten.

Kijk voor tijden en het volledige programma op www.facebook.com/walkinakersloot/

Nieuwe stap voor voetbalcomplex de Egmonden

De locatie van de vermeende nieuwe voetballocatie. Bron foto: www.geenballenmaarbollen.nl

EGMOND AAN DEN HOEF - Het college van Bergen heeft ingestemd met de 'Nota beantwoording van zienswijzen en wijzigingen' voor het beoogde voetbalcomplex in Egmond aan den Hoef. Het ontwerpbestemmingsplan lag voor de zomervakantie zes weken ter inzage. In die periode zijn er in totaal 194 zienswijzen ingediend. De gemeente heeft alle zienswijzen zorgvuldig beoordeeld en beantwoord. Op basis hiervan is het bestemmingsplan op een aantal punten nader onderbouwd en verder uitgewerkt. Er zijn bijvoorbeeld onderzoeken of aanvullende berekeningen toegevoegd, zo laat de gemeente weten. Volgens wethouder Peter van Huissteden heeft het veel tijd en onderzoek gekost om alle zienswijzen te beantwoorden, maar heeft de gemeente hierin de weg der zorgvuldigheid bewandeld. "In veel zienswijzen worden dezelfde vragen gesteld. Voor de behandeling maakt dit echter niets uit. In de 109 pagina's tellende nota van beantwoording staan de antwoorden op alle vragen over eventuele licht- of geluidsoverlast, infrastructuur rondom het sportcomplex, effecten op de natuur in de omgeving en andere vragen."

Fusie van drie Egmondse clubs
Het bestemmingsplan maakt de fusie van de drie voetbalverenigingen Egmondia, Zeevogels en St. Adelbert op de locatie ten zuiden van de Egmonderstraatweg in Egmond aan den Hoef planologisch mogelijk. De leden van de drie voetbalclubs stemden eerder in met een voetbalfusie. Door samen te gaan, ontstaat een sterke, aantrekkelijke en toekomstbestendige Egmondse voetbalclub, luidt de mening van de gemeente Bergen. Het college legde de nota beantwoording zienswijzen en wijzigingen en het bijbehorende bestemmingsplan gisteren (21 november) voor aan de Commissie Bestemmingsplannen. De gemeenteraad bespreekt het collegevoorstel op 14 of 19 december. De realisatie van het voetbalcomplex kan starten als alle procedures zijn doorlopen. Volgens plan kan begin 2019 de eerste schop in de grond. Zie voor een tegengeluid op dit plan www.geenballenmaarbollen.nl.

Vera Stupenea signeert haar nieuwste boek en geeft vijf exemplaren weg

Vera Stupenea.

Vera Stupenea signeerde op donderdag 2 november in restaurant Fabels in Bergen haar nieuwste boek. De bloedstollende thriller 'Moord om de hoek' is het debuut van de in Rusland geboren en in Moldavië opgegroeide schrijfster. Vera Stupenea (1973) woont inmiddels twintig jaar in Nederland. Gestart met het schrijven van Engelse schoolboeken en lesmateriaal, bleek het schrijven van fictie Vera nog beter te liggen. De eerste thriller ligt nog maar net in de boekhandel of de tweede is al onderweg.

Win het boek 'Moord om de hoek'
Om haar debuut te vieren, mag de Uitkijkpost een door Vera persoonlijk gesigneerd boek weggeven. Op de website van Vera kun je een fragment uit het eerste hoofdstuk lezen. Ga naar www.verastupenea.nl en lees het fragment om de volgende vraag te beantwoorden: Wat was de oorzaak van de hartkloppingen van Jonna?

Stuur je antwoord vóór vrijdag 1 december a.s. naar info@verastupenea.nl

Limmens koor wijzigt naam

Septemberblues.

LIMMEN - Black Gospel Choir 'B.lief' heeft de naam van het koor na negen jaar gewijzigd in Septemberblues. En niet alleen de naam is veranderd, men heeft ook gekozen voor een nieuwe outfit en een nieuw repertoire: soul, blues & more. Het koor repeteert al sinds begin september in de Oude School in Limmen. De samenstelling van het koor blijft gelijk, met dirigente Judith Wognum en een eigen begeleidingsband. Nieuwe leden zijn welkom. Ligt je hart ook bij soul en blues en kun je zingen? Kom dan een keer naar een van de repetities. Het koor kan met name versterking gebruiken bij de sopranen en tenoren. Wél wordt een leeftijdsgrens van maximaal zestig jaar gehanteerd. Septemberblues repeteert op donderdagavond van 20.30 tot 22.15 uur. Adres: Schoolweg 5 in Limmen. Informatie en aanmelding kan ook via www.septemberblues.nl

Vierz in De Oude Keuken

Vierz treedt op in Bakkum.

BAKKUM - De muzikanten van Vierz treden zondag 26 november om 15.00 uur op in De Oude Keuken in Bakkum. De band speelt een mix van jazz, pop, blues en easy listening die semi-akoestisch, meerstemmig en met soepele gitaarriffs wordt uitgevoerd. De leden, allen werkzaam in Castricum, hebben veel plezier in samen muziek maken en dat is terug te zien op het podium. Bekende en minder bekende songs (Lay down Sally, Fragile of My Valentine) worden door Wendy Ruijter vertolkt met haar heldere, herkenbare stemgeluid. Haar medemuzikanten zijn Frank van Lunteren (gitaar), Leo van der Sande (toetsen) en Sipke Ruijter (zang en gitaar). Vierz staat voor muziek waar je lekker bij kan gaan zitten. Stilzitten daarentegen kan lastig worden.

U vindt De Oude Keuken op het terrein van Dijk en Duin aan Oude Parklaan 125 in Bakkum (ingang aan de Zeeweg). Op het terrein geven borden de richting aan.

Sinterklaas komt 26 november naar Egmond-Binnen

Sinterklaas op bezoek.

EGMOND-BINNEN - Het blijft altijd weer een verrassing of Sinterklaas met een optocht door Egmond-Binnen komt. Het enige wat zeker is dat hij om ongeveer 11:30 uur in dorpshuis De Schulp aanwezig is. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat muziekvereniging Eensgezindheid samen met de drumband voorgaat in de optocht. Deze staat gepland om 11.00 uur vanaf de ingang van de Abdij aan de Vennewatersweg. Als het weer dit jaar de boel niet in de war schopt, zal Sinterklaas met een Piet in een auto achter de muziek aanrijden. We hopen dat er weer veel kinderen met hun ouders en opa's en oma's meelopen.

De optocht duurt ongeveer een half uur en zal eindigen bij dorpshuis De Schulp. De zaal zal weer gezellig versierd zijn en de stoel voor Sinterklaas krijgt weer een plekje in het midden van de zaal. Totaal zullen er acht Pieten aanwezig zijn, die iedereen de nodige aandacht zullen geven en moppen zullen tappen. De muziek zal feestelijke 5 decembermuziek laten horen, waar iedereen op mee kan zingen. Ook zal er weer een moment ingelast worden om een foto te maken met Sinterklaas en de kinderen die dit willen en durven. Bij het verlaten van de zaal zal er voor iedereen een zakje lekkers zijn.

Kortom, het wordt zondag 26 november een dag om in de agenda te zetten. Hou via Facebook in de gaten of de optocht niet afgelast wordt vanwege extreme weersomstandigheden. Wat ons betreft hopen we op een gezellig gebeuren voor iedereen, mede namens de ondernemersvereniging Jong Egmond-Binnen.

Jeugdkoor Limmen: aandacht voor eenzaamheid

LIMMEN - Het jeugdkoor van de Corneliusparochie in Limmen verzorgt op zaterdagavond 25 november een themaviering. Het jeugdkoor bestaat dit jaar uit tien jongeren, die vanaf september al aan de slag zijn met het uitwerken van het thema 'Eenzaamheid'. Dit naar aanleiding van het jaarthema 'Omzien naar de ander'. De zangers en zangeressen geven er ook dit jaar weer op geheel eigen wijze inhoud aan. Er wordt uitgegaan van het verhaal van Jezus die met een bezeten man in gesprek gaat. In het woord 'bezeten' zit ook het woord 'bezet'. Ook jongeren voelen zich vaak bezet. Je voelt je soms kwetsbaar. 'Wat vinden anderen van mij?' Je wilt voldoen aan de normen, kleding, gedrag en gewoontes van je omgeving. Je wilt erbij horen, maar ondertussen kun je je dan ook heel ongelukkig voelen van binnen. Met muziek, woorden en toneel proberen de jongeren tijdens de viering deze tweedeling van de binnen- en buitenkant met ons te delen. De jongeren zouden het erg op prijs stellen als u er op 25 november ook bent. Wij zijn heel blij en trots dat we zo'n actieve groep jongeren binnen onze parochiegemeenschap hebben. Laten we er dus zijn. Zonder jeugd hebben wij als parochie en kerk geen toekomst. Wij mogen blij zijn dat er jongeren zijn die na willen denken over geloof en kerk. U bent allen van harte uitgenodigd mee te vieren.

Tommy en Anouk beleven spannende avonturen

Jan Mesu (wethouder) (l) en Martijn Mulder van Stichting Historisch Egmond. Foto: Frits van Eck

EGMOND AAN DEN HOEF - Het eerste deel uit de boekenreeks 'De Avonturen van Tommy en Anouk' - getiteld 'Het geheim van de oude kist' - is verschenen op 17 november. Onderwijswethouder Jan Mesu van de gemeente Bergen ontving het eerste exemplaar van Martijn Mulder, voorzitter van Stichting Historisch Egmond en auteur van het boek.

Het kinderboek, geschikt voor kinderen van acht tot twaalf jaar, draait om de kinderen Tommy en Anouk en hun kat Funky, die een oude kist bij opa op zolder vinden. Bij toeval ontdekken ze dat ze via deze kist terug in de tijd kunnen reizen, wat natuurlijk voor de nodige spannende momenten zorgt. In dit eerste deel belanden ze in het jaar 1431, in het majestueuze kasteel van Egmond, ofwel het Slot op den Hoef. Ze ontmoeten er heer Jan de Tweede van Egmont (Jan-met-de-bellen) en helpen hem met zijn speurtocht naar allerlei verdwenen spullen.

Het kinderboek maakt deel uit van een educatief project, waarvoor Historisch Egmond in 2015 subsidie ontving uit het gemeentelijk Toerisme- en Innovatiefonds. Zo is er in het Egmondse Slotkwartier een leuke familiespeurtocht rond de twee fictieve karakters en komen zij voor op informatiepanelen, die rond de slotfundamenten staan opgesteld. De stichting en de gemeente Bergen hopen hiermee kinderen op speelse wijze kennis te kunnen laten maken met de eigen geschiedenis. Irene Mulder uit Heiloo verzorgde de illustraties in zowel het boek als de andere projectonderdelen. Tommy en Anouk hebben ook een eigen website (www.tommyenanouk.nl). Hier kunnen zowel ouders als kinderen terecht voor achtergrondinformatie, kleurplaten en spreekbeurt-benodigdheden.

Tommy en Anouk met hun kat Funky.

Verslag Fjoertoer op RTV80

EGMONDEN - Radio en TV80 maken zaterdag 25 november een verslag van de Fjoertoer, de lichtjesbelevingswandeling door de Egmonden en Bergen aan Zee. Radio 80 besteedt van 16.00 tot 23.00 uur aandacht aan het evenement. De tv-uitzendingen duren van 19.30 tot 22.30 uur. De tv-uitzending is te volgen via Ziggo kanaal 44. De frequenties van Radio 80 zijn 105.9 (ether) en 96.5 (kabel). Zie ook www.RTV80.nl. Het advies van de lokale zender van de gemeente Bergen luidt: kijk en geniet van de Fjoertoer op Radio en TV80.

Doe mee met Walking Football Heiloo

Teamfoto Old Stars, gemaakt tijdens het toernooi in oktober 2017 in het ADO stadion.

HEILOO - Walking Football startte in 2014 in Nederland op initiatief van de KNVB en het Ouderenfonds. Zij richten zich op senioren van 55 jaar en ouder. Voetbal is een teamsport en wordt in aangepaste vorm ingezet om zo lang mogelijk fit en gezond te blijven en maatschappelijke betrokkenheid te bevorderen.

Medio 2016 is er een groep enthousiaste 55-plussers gestart met Walking Football in Heiloo (WFH), met deskundige ondersteuning van Cor Zwart en Koen de Jong. De groep ontving hiervoor een eenmalige financiële bijdrage van verzekeringsmaatschappij de Noordhollandsche van 1816. Er wordt wekelijks op vrijdagavond om 19.00 door mannen en vrouwen getraind op het complex van de Foresters. Er wordt afgesloten met een partijtje, met toepassing van de Walking Football spelregels. De belangrijkste regels: het veld is 42 x 21 meter, er mag niet gerend worden, 6 tegen 6 spelers, geen keeper, een klein doel en er mag continu worden gewisseld.

WFH staat open voor alle senioren, mannen en vrouwen, zonder en met voetbalverleden bij Foresters of HSV. HSV'ers kunnen we nog niet tot onze deelnemers rekenen, maar deelname vanuit deze vereniging wordt op prijs gesteld. Met meer volledig gepensioneerden zou een trainings- en oefenpartij op een ochtend of middag georganiseerd kunnen worden. Voor de voetbalverenigingen (Foresters en HSV) biedt deze nieuwe doelgroep mogelijkheden om de deelnemers te interesseren voor vrijwilligersactiviteiten en de exploitatie van de clublocatie op andere tijdstippen.

AZ
Na trainen en oefenen heeft WFH inmiddels ook deelgenomen aan toernooien. In oktober 2016 en 2017 vertegenwoordigde WFH voetbalclub AZ op de Old Stars toernooien van de eredivisieclubs. WFH stond zijn mannetje en gaf goed partij aan gerenommeerde tegenstanders. Er werd deelgenomen aan internationale toernooien in Almelo en Noordwijk en recent werd er een wedstrijd gespeeld tegen de senioren van VOAB in Goirle, die werd afgesloten met een bezoek en rondleiding bij de Trappisten en de daarbij behorende brouwerij. Op 29 december wordt er deelgenomen aan een 'oliebollentoernooi' in Zoetermeer en in het voorjaar van 2018 staat het internationaal toernooi in Almelo op de kalender. In de regio wordt gespeeld tegen clubs die inmiddels ook met Walking Football zijn gestart.

Als u na lezing belangstelling heb gekregen, kom dan op vrijdagavond om 19.00 uur naar het sportcomplex van de Foresters aan de Vennewatersweg 23 in Heiloo. Wilt u onmiddellijk deelnemen, neem dan sportkleding en schoenen mee.

Tekst: Hil Peperkamp, deelnemer WFH.

AZ-directeur Robert Eenhoorn inspireert hockeyers van De Terriërs

Robert Eenhoorn.

HEILOO - Zelden zullen de woorden van AZ-directeur Robert Eenhoorn zo snel doel hebben getroffen als na zijn presentatie bij hockyclub De Terriërs. "Winning is a habit," zei Eenhoorn tegen een gezelschap waar ook de speelsters en coach van Terriers Dames 1 deel van uitmaakten. En toeval of niet, drie dagen later won Terriërs D1 in eigen huis met 3-2 van Tilburg, en won Terriërs H1 uit met 1-3 van Athena.

Eenhoorn was donderdagavond bij De Terriërs op uitnodiging van de Black & Yellow Business Club en de Rabobank. Onder grote belangstelling vertelde hij over zijn eigen ervaring als profhonkballer in de Verenigde Staten. Ervaringen die hem dichter brachten bij het antwoord op de vraag die elke manager in het bedrijfsleven en elke sportcoach zich stelt: hoe creëer ik een winning team?

Eenhoorn is een van de beste Nederlandse honkballers. Als negentienjarige jongen reisde hij naar Amerika om zich verder te ontwikkelen als honkballer. Daar speelde hij bij de New York Yankees, Anaheim Angels en New York Mets. Hij maakte zowel als speler (twee jeer) en als bondscoach deel uit van de Olympische equipe. Onder zijn leiding werd het Nederlands Honkbal Team viermaal op rij kampioen. In al die jaren leerde Eenhoorn veel over ambities, teamwork en coaching. Maar vooral ook over de verschillen in cultuur. In de Verenigde Staten, gebouwd op competitiedrang, helpen de statistieken om objectief te kunnen beoordelen hoeveel goede maar ook hoeveel slechte acties er door een speler of team worden gemaakt. Toch is het creëren van een winnend team geen simpele optelsom. Daar komt volgens Eenhoorn meer bij kijken. Zo ondervond hij dat van alle eigenschappen die een topsporter moet hebben, intelligentie - door Eenhoorn vertaald naar aanpassingsvermogen - en commitment de belangrijkste zijn. "Dingen afmaken," zoals hij het noemde. "Het gaat niet alleen om talent; het gaat ook om de mindset."

Voor de Rabobank en de Black & Yellow Business Club (BYBC) was de avond meer dan geslaagd. Vier keer per jaar komen de leden van de BYBC 'for business & pleasure' bij elkaar. Daarnaast heeft de BYBC een maatschappelijk doel en ondersteunt de club - liefde voor de hockeysport is geenszins verplicht - de jeugd en prestatiesport bij De Terriërs. Meer weten? Neem dan contact op met B&Y@xs4all.nl

Meervogels laten winst liggen

AKERSLOOT - De voetbaldames van Meervogels speelden op 18 november tegen VOC 3, een tegenstander waar zij in de voorbereiding van het seizoen al een oefenwedstrijd tegen hadden gespeeld. De teams waren aan elkaar gewaagd, dus dit beloofde weer een spannende pot te worden. Helaas viel dat tegen voor Meervogels. De start was redelijk, waarbij het gelijk opliep tot 2-2. Maar daarna keken zij tegen een achterstand aan, die niet weggewerkt kon worden. De aanval liep niet goed genoeg, waarbij ook veel kansen niet werden benut. VOC daarentegen wist door goed uitgespeelde aanvallen wel te scoren. De ruststand was 12-8 in het voordeel van VOC. Een achterstand, maar het was zeker haalbaar om in de tweede helft toch de punten te pakken. Vorige week tegen Westfriesland/SEW 3 was het Meervogels namelijk ook gelukt om terug te komen na een achterstand van 5 punten.

In de tweede helft bleef Meervogels achter de feiten aanlopen. Toch wisten zij, door een sterke fase in de dekking en een paar mooie doelpunten, de achterstand te verkleinen naar 18-16. Dit wisten zij echter niet vast te houden: VOC kon uitlopen tot een verschil van 6 punten, met als einduitslag 25-19. Een minder sterke wedstrijd van de dames van Meervogels, maar de focus is weer gericht op de volgende wedstrijd. Deze zal op zaterdag 25 november om 19.15 uur gespeeld worden tegen KSV dames 1 in sporthal De Lelie' te Akersloot.

WWSV huldigt jubilarissen

V.l.n.r. Piet Mossinkoff, Jan Kruijenaar (voorzitter), Gerda Hoogland, Dirry Koomans en Wiep Poelsma. Mary en Tiny ontbreken.

AKERSLOOT - Tijdens de goed bezochte algemene ledenvergadering van gymvereniging WWSV op 8 november werden diverse jubilarissen gehuldigd. Allereerst werd Piet Mossinkoff tot erelid benoemd. Piet vervulde meer dan 25 jaar het penningmeesterschap tot volle tevredenheid. Piet kreeg een oorkonde, bloemen en een taart van de voorzitter. Helaas heeft Piet nu zijn penningmeesterschap beëindigd. Dirry Koomans werd in de bloemetjes gezet omdat ze 25 jaar leidster is bij de vereniging. De voorzitter reikte tevens een oorkonde aan haar uit. Gerda Hoogland kreeg ook een oorkonde en bloemen voor 25 jaar lidmaatschap. Wiep Poelsma, Mary Wolzak en Tiny Veldt kregen bloemen of een bloemenbon voor hun veertigjarig lidmaatschap. Nadat iedereen op de foto gezet was werd dit heugelijke feit nog met een hapje en drankje gevierd.

NK driebanden in Akersloot

AKERSLOOT - Het Nederlands kampioenschap driebanden 2e klasse zal in het weekend van 24 tot en met 26 november worden gehouden in biljartcentrum de Vriendschap. De Noord-Hollandse deelnemer Ben Dudink uit Blokker is als vierde geplaatst en maakt zeker kans op de titel gezien zijn moyenne in de districtfinale. De organisatie is in handen van biljartvereniging Aker `97. De aanvangstijden zijn: vrijdag 24 november om 19.00 uur, zaterdag 25 en zondag 26 november om 12.00 uur. Het geheel staat onder leiding van nationale arbiters van het district Noord-Holland Midden.

Bron foto: Facebook V.V. Zeevogels

EGMOND AAN DEN HOEF - Ton van Opstal is op 18 november in het zonnetje gezet. Ton is al tien jaar als jeugdcoach aan voetbalvereniging Zeevogels verbonden, eerst bij de A en B-junioren en nu bij JO16-1. Ton ontving uit handen van Gilles Groot en Sjacco Belleman een oorkonde, een coachjas met zijn initialen en een Zeevogels handdoek.

Vidicrowd: kijkt u ook?

HEILOO - De filmende reporters van Vidicrowd maakten weer veel moois deze week. Zij bekeken langs de sportvelden weer meerdere wedstrijden. U kunt meekijken op www.uitkijkpost.nl. U ziet hier beelden van de wedstrijd HSV 1 tegen West Frisia 1. Verder speelde Terriërs D1 tegen Tilburg D1 en Foresters 4 tegen HSV 3.

Sint Heiloo Heeft nog plek op 3-12 . gezellig dat hij bij u langs komt??Bel snel telnr 06 - 12107167 Sint komt met 2 Pieten.

Ik ben op zoek naar iemand die mij kan helpen tekst te vertalen van Nederlands naar Duits. Voor info: 06 - 2455 8361

Naar vliegveld Brussel met de auto. Reserveer op www.Huurauto-Heiloo.nl

ELECTRONICA DEFECT? Wijffels Electronica Service. Geen voorrijkosten. Inruil vanaf €70,- Tel: 06 – 2249 8000

Gaat u op wintersport? Voor de juiste techniek kunt u bij ons ski- of snowboardlessen volgen op de indoorrolskibaan, kabouterskien voor de kleintjes! Multisportpark Berg en Bal Castricum, De Bloemen 69,1902 GT, www.bergenbal.nl, info: ingrid@bergenbal.nl

Kleine verhuizing plannen? Reserveer op www.Huurauto-Heiloo.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

Zin in een nieuw kapsel? Kom dan gezellig naar Kim's Haarsalon te Heiloo. Knippen is €13,- Kleuren vanaf €30,-. Bel voor een afspraak naar: 06 - 30042383. Tot snel bij Kim's Haarsalon.

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Voor stomerij en pasfoto's .... even naar Primera Het Hoekstuk.

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen.Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
06 - 2202 0702 AGM-Dealer

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Tuinman heeft nog tijd over voor al uw tuinwerkzaamheden. Alles is bespreekbaar. Vrijbl.prijsopg. Ingeschr. KvK. Tel: 06 - 5344 2975

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

TE HUUR winkelruimte.
Stationsplein 3c Heiloo.

Ca. 28m² , frbrt.2,75, wc, kitchenette. Hrpr: €630,- p/m ex btw. Geen horeca. Aanvaarding in overleg. Info: 06 - 2248 1032 winjan@hetnet.nl

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

KEYBOARDLES en PIANOLES( lichte/pop muziek) door CONSERVATORIUM gediplomeerde docente in HEILOO voor mensen van 7-97 jaar www.toetsenstudiodanielle.nl 072 - 5323228 er is geen wachtlijst en speel binnenkort al een sinterklaas of een kerstliedje.

SAXOFOONLES in Heiloo! Nieuwe studio dichtbij station. Gratis proefles, saxofoon aanwezig! Check
www.saxofoon-studio.nl of mail naar
info@saxofoon-studio.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Geniet van fair trade koffie/thee, biologische lekkernijen en van kunst. Theeschenkerij - galerie de Buitenkans do. t/m zo. van 12 tot 17 uur tegenover de brandweerkazerne. Www.landgoedwillibrordus.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Kwaliteitsstoffering van uw meubelen vindt u bij MEUBELSTOFFEERDERIJ HEIJNE. Wij maken er een serieuze zaak van u goed advies te geven. Handelsweg 18 Heiloo. Wilt u een offerte of langskomen ? Even bellen aub. Tel. 072-5334950 of 06-5164 9054 info@ceesheijne.nl www.ceesheijne.nl

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk/behangen/dakrep. enz. Ingeschr.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829