De Uitkijkpost

8 oktober 2014

De Uitkijkpost 8 oktober 2014


Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo hebben gezamenlijke basis voor opstarten sociale teams gereed

REGIO Gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (afgekort tot BUCH) hebben sinds mei ambtelijk (niet bestuurlijk) samenwerking gezocht op de beleidsterreinen van de drie transities Jeugdhulp, AWBZ/Wmo en Participatiewet. De vier gemeenten willen de veranderingen binnen deze transities onder andere opvangen middels sociale teams. De visie over de uitvoering van deze sociale teams en de gemeenschappelijke werkwijze hoe de gemeenten de hulpvragen van inwoners in 2015 opvangen, staat in een implementatieplan beschreven (Implementatieplan Integraal Dienstverleningsmodel Sociaal Domein) dat dinsdag 30 september door de vier colleges is vastgesteld.

De vier gemeenten streven naar een maatschappij waarin de inwoners zoveel mogelijk zelfredzaam zijn, eigen regie kunnen voeren en zich bij elkaar betrokken voelen. Een maatschappij die inwoners mogelijkheden biedt om individueel en collectief tot ontplooiing te komen. Daar waar inwoners kwetsbaar zijn faciliteert de gemeente dat inwoners ondersteuning vinden zodat zij weer zelfredzaam worden en zoveel mogelijk op eigen kracht mee kunnen blijven doen in de samenleving. De sociale teams zijn samengesteld uit professionals van welzijns- en maatschappelijke organisaties en de gemeente zelf.
Het implementatieplan is erop gericht om binnen de vier gemeenten op 1 januari 2015 te kunnen starten met het werken met sociale teams. Inwoners worden door het sociaal team ondersteund bij hun hulpvraag als zij de weg naar de hulpverlening zelf niet weten te vinden. Vanaf 2015 is sprake van een groeimodel. Er is ruimte om, mocht daar aanleiding toe zijn, de opzet van de teams in de loop van 2015 of later aan te passen of bij te sturen. In de ene wijk wonen bijvoorbeeld veel jonge gezinnen en in een andere wijk meer oudere mensen. De ene wijk heeft dan bijvoorbeeld meer hulpvragen over jeugd en gezin terwijl uit de andere wijk meer vragen binnen de AWBZ/Wmo kunnen voorkomen. De sociale teams worden daar in 2015 per wijk op aangepast. Er worden nu dan ook geen onomkeerbare stappen genomen rond het vormgeven van deze werkwijze. Meer informatie over de ontwikkelingen binnen de Jeugdhulp, AWBZ/Wmo en Participatiewet kunt u lezen op de website van uw gemeente of via www.datisheelnormaal.nl. Via de lokale media wordt u per 1 oktober regelmatig op de hoogte gehouden van ontwikkelingen binnen Jeugdhulp, AWBZ/Wmo en Participatiewet.

Sophie Bouwman (7) schrijft haar eerste boek

De 7-jarige Sophie Bouwman uit groep 5/6 van CBS de Duif heeft haar eerste boek geschreven.

HEILOO – ,,Een mooi moment om mijn eerste boek op school te presenteren is de Kinderboekenweek", dacht de 7-jarige Sophie Bouwman uit groep 5/6 van CBS de Duif.

Eindelijk is het boek klaar! Het verhaal gaat over Mia en Matthew, die allemaal spannende avonturen beleven met zeemeerminnen, zeeheksen en zombies. ,,Een tijdje geleden droomde ik een verhaal van een zeemeermin", vertelt schrijftalent Sophie. ,,Ik schreef het 's nachts op het schoolbord, dat ik net voor mijn verjaardag had gekregen. De volgende ochtend moesten mijn ouders erg lachen om het verhaal en heeft mijn vader het overgetypt. Ik kon toen nog niet blind typen. Daarna heb ik op losse blaadjes op school en thuis verder gewerkt aan mijn boek. De tekeningen heb ik er ook zelf bij gemaakt en nu is mijn boek af! De teksten zijn getypt en er zijn tienboekjes geprint en geniet", meldt Sophie vol trots. ,,Ik ben inmiddels alweer nieuwe verhalen aan het schrijven en ik heb ook al een tekenaar gevonden voor de plaatjes: Noah uit mijn klas."

Kinderboekenbal in de bibliotheek

Jeanette Braam, Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Het was feest zaterdag 4 oktober in de Muziek- en Dansschool Heiloo. Samen met Bruna en de Bibliotheek Heiloo was er in het kader van de Kinderboekenweek een groots Kinderboekenbal georganiseerd, waar van alles te doen was. De bezoekers waren prachtig verkleed en kwamen binnen bij de sfeervolle muziek van Strijkkwartet de Halve Maan De burgemeester had voor de gelegenheid zijn ambtsketting om en opende het bal met een flinke knal, daarna gingen de voetjes van de vloer en genoten de kinderen van verschillende workshops. De mooist verklede kinderen gingen naar huis met een gesigneerd boek: Maria (verkleed als prinses) kreeg het boek 'Boer Boris wil geen feest', gesigneerd door Philip Hopman; Dion (als Dolfje Weerwolfje) ontving het boek 'Superdolfje' met handtekening van Paul van Loon.

De Tien Vragen aan... Jeroen Schouten

1.Waar bent u geboren en getogen ?

Ik ben geboren en getogen aan de Holleweg in een zeer gezellig gezin bestaande uit vader en moeder, 3 meiden en 3 jongens. Wij hebben het nog steeds erg goed en gezellig samen. Dat is een rijkdom waar we ontzettend trots op zijn!

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u dan nu uitoefenen?

Ik werk al jaren in branches waar mensen, eten en drinken de belangrijkste factoren zijn. Ik ben verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen en in de markt zetten van nieuwe concepten en formules. Dat doe ik met zeer veel plezier en passie. Ik moet er niet aan denken om professioneel scheidsrechter te zijn of beroepshalve de intocht en het feest van Sinterklaas te organiseren. Laat staan professioneel Jurylid zijn! Het zijn heerlijke hobby's die ik niet tot mijn beroep wil maken. Juist de combinatie van werk en hobby is voor mij een zaligheid.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten, en wat zou u zeggen of vragen?

Als ik iemand wil ontmoeten dan zoek ik diegene op en stel mijn vraag, al dan niet digitaal. Ik heb geen verlanglijstje.

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering ?

Ik heb een geweldige jeugd gehad (is ie al voorbij dan?) met zeer veel mooie en dierbare herinneringen; Voetballen en cowboytje spelen in het bos bij Hans Dumont, de repetitie van MoGoJoKo op vrijdagavond op én onder het altaar in de Moeder Godskerk, de tuinfeesten na examens, Bukpop, Kermis op het Land van Maat, De speeltuin van Spaans aan de Holleweg, HSV voetbalkamp in De Rovershut, voor het eerst van 'de hoge' in het Baafje en naar de bios in het Asta Theater.

5. Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?

Heiloo heeft zeer veel mooie plekjes. Van de Witte Kerk tot Onze Lieve Vrouw ter Nood en van Het Maalwaterpark tot het Heilooër bos. Regelmatig loop ik met onze Labrador Bink door het Heilooër bos en geniet dan van alle vrijwel dagelijks wisselende kleuren en geuren. Vanaf de 'Ronde-O-Laan' geniet ik dan van het schitterende doorkijkje naar het landgoed Nijenburg. Niet zelden realiseer ik mij dat het een heerlijkheid is om in Heiloo te wonen, eigenlijk is heel Heiloo mijn favoriete plekje!

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

Voor een heerlijke knuffel én om te zeggen dat ik morgen uit kan slapen! José en ik hebben een druk en hectisch leven. Daar voelen wij ons ook goed bij. Er is altijd wel iets te doen of te beleven en ik wil zo graag helemaal niets missen. Dus als ik zo af en toe eens uit kan slapen….

7. Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Ik heb een aantal jaren in de nabijheid van de heer Heineken mogen werken. Hij was een man met een geweldig droge humor. Van hem heb ik geleerd dat je, naast serieus en hard werken, altijd humor onderdeel moet laten zijn van je dagelijkse functioneren. Er gaat dan ook geen dag voorbij zonder lach!

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van u ?

Ik zou het niet weten, ik ben een open boek!

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Ik zou direct Hans Romeijn als mijn adviseur aannemen. Heiloo is een prachtig dorp en dat moet zo blijven. Nog meer (lelijke) hoogbouw zal het dorpse karakter doen verdwijnen en dat mag absoluut niet gebeuren. Daarnaast zou ik proberen om de scherpe randjes in onze gemeenschap (bij zowel jong ALS oud) er af te halen, zodat we weer terug met respect en fatsoen met elkaar om kunnen gaan.

10 persoonlijke vraag van Jan Sengers aan u:

Jeroen hoe combineer jij je werk met je vrijwilligers werk en hoe kunnen we jonge mensen enthousiast krijgen voor vrijwilligers werk? Beste Jan, ik ben sterk van mening dat als je deel uit wil maken van de gemeenschap, je ook daadwerkelijk actief deel moet nemen. Dat doe ik met zeer veel plezier en daar voel ik mij ook goed bij. Een dag heeft voor mij 24 uur en daarin combineer ik alle zakelijke en privé activiteiten. Met zeer veel plezier werk ik mee aan diverse projecten zoals Showhero, Sinterklaas in Heiloo, Rotary, KNVB et cetera. Overal werk ik met jonge enthousiaste mensen en dat is fantastisch! Je moet jonge mensen echter wel de ruimte en gelegenheid geven om te kunnen stralen. Daardoor worden ze trots en betrokken!

• Graag draag ik het '10 vragen stokje' over aan een twee-eenheid; Maurice van der Poll en Lucas Bugter. Twee jonge dorpsgenoten die zich op een geweldige wijze inzetten voor de gemeenschap met bijvoorbeeld Showhero. Mijn vraag aan hen is; waar komt jullie passie voor een project als Showhero vandaan en hoe kan de Heilooër gemeenschap jullie steunen?

Oude melkfabriek decor voor Spooktocht

HEILOO - De oude melkfabriek aan de Kanaalweg opent 15 en 16 oktober haar deuren voor Spooktocht Heiloo. De fabriek zit vol freaks die je laten schrikken, gillen en krijsen. Wees welkom in de FreakFabriek... Spooktocht Heiloo vindt dit jaar plaats op een unieke locatie. De tocht is verdeeld over twee avonden: de Spooktocht met een adviesleeftijd vanaf 10 jaar vindt woensdag 15 oktober plaats en donderdag 16 oktober is de Horrortocht met een adviesleeftijd vanaf 16 jaar. Beide dagen is de tocht open tussen 19:00 en 23:00 en mag je zelf bepalen hoe laat je komt. Kaartjes zijn te koop bij de Schrijverij (Heerenweg 199, Heiloo) en bij Tendenz en BukBuk (Pastoor van Muijenweg 12, Heiloo). In de voorverkoop kosten kaartjes €3,50 en aan de deur € 5,-. Let er wel op dat u een kaartje koopt voor de juiste tocht en op = op! Bij de fabriek is er genoeg parkeergelegenheid voor fiets en auto. Kijk voor meer informatie op www.spooktochtheiloo.nl.

Tineke Hendriks over 'Beminde Zusters' in Bibliotheek Heiloo Over de zoektocht naar het kloosterleven van de 'Juliaantjes' uit Heiloo

HEILOO - Bibliotheek Heiloo houdt op dinsdag 14 oktober om 10.30 uur een interessante lezing door Tineke Hendriks over haar roman 'Beminde Zusters'.

Dit vertelt het verhaal van twee katholieke zusjes. Het is 1936 als hun wegen zich scheiden. Gon treedt in bij de Julianazusters in Heiloo. Neel blijft verloren achter en trouwt met een weduwnaar met zeven kinderen. De geboorte van haar eigen kinderen brengt Neel de vreugde van het moederschap en ook de worsteling met een samengesteld gezin. Gesteund door haar geloof, stroopt ze de mouwen op om zowel moeder als stiefmoeder te zijn. Maar als de katholieke kerk afbrokkelt en haar dochter gaat 'hokken', verliest ze alle houvast. Heeft ze het dan zó verkeerd gedaan? En kan ze nog rekenen op de steun van Gon? Beminde Zusters is de eerste roman van schrijfster Tineke Hendriks. Daarvoor schreef zij boeken voor kinderen en jongeren. Het boek is geïnspireerd op de familie van de schrijfster. In de lezing vertelt Tine Hendriks over de achtergrond en totstandkoming van het boek en over haar zoektocht naar het kloosterleven van de 'Juliaantjes' uit Heiloo.

Toegangskaarten voor deze avond zijn voor € 7,50 (€ 10,- voor niet-leden Bibliotheek Heiloo) verkrijgbaar bij Bibliotheek Heiloo. Bij de entree is koffie/thee in de pauze inbegrepen. Reserveren kan bij de klantenservice van de bibliotheek en is ook mogelijk via www.bibliotheekheiloo.nl of tel 072-5330670.

Uitkijkpost krijgt commerciële versterking met Marcel Keet

HEILOO - Vanaf 8 oktober komt media- en cultuurondernemer Marcel Keet de Uitkijkpost versterken op commercieel gebied.

Zijn ruime ervaring in reclame- en mediawereld, zijn bekendheid bij ondernemers en middenstand in Heiloo en wijde omgeving komen daarbij goed van pas. Hij zal gedurende drie dagen in de week het bedrijf ondersteunen bij het ontwikkelen van bestaande en nieuwe klantenrelaties voor de twee weekbladen Uitkijkpost en de Uitgeester. Daartoe werkt hij samen met het huidige verkoopteam Marion Becker en Janneke Mars. Ook zal hij actief het bedrijf vertegenwoordigen in de regio als onze 'ambassadeur' bij winkeliers, ondernemers, verenigingen/stichtingen en de gemeentes.

Er wordt achter de schermen door het hele team van de Uitkijkpost hard gewerkt om naast de gedrukte krant ook meer activiteiten te ontwikkelen in online nieuws, advertenties en social media. Daarom wordt de vertrouwde uitkijkpost.nl website op dit moment 'verbouwd'. Maar daarover binnenkort meer!

Iedereen superblij met de speeltuin

KInderen en ouders zijn samen hard aan het werk om de berg boomschors te verdelen in ‘hun’ speeltuin.

HEILOO - Het was vrijdagmiddag een drukte van jewelste bij het speeltuintje aan de Torenlaan / Noordergeeststraat.

Een buurtbewoner vertelt: ,,Ongeveer een jaar geleden hoorden we dat dit speeltuintje zou worden opgeheven. Hier was de buurt, en vooral de kinderen, het helemaal niet mee eens. Een aantal ouders heeft vervolgens handtekeningen opgehaald in de buurt, en deze aan de wethouder aangeboden. Gelukkig wilde de gemeente met ons in overleg. Na een aantal gesprekken, bleek dat we ons speeltuintje toch konden behouden, en er konden zelfs nieuwe toestellen geplaatst worden omdat de vorige toestellen verouderd waren. Voorwaarde was wel dat we als buurt een deel van het werk zouden uitvoeren, waaronder het leggen van de boomschors ondergrond. En dat zijn we nu met z'n allen aan het doen!" De kinderen zijn uitgelaten en dolenthousiast. Er zijn zelfs slingers en ballonnen opgehangen, er staat taart en limonade op de picknicktafel, en er klinkt gezellige muziek. Na een hele middag hard werken is de plek waar de grote berg boomschors lag weer een gewone straat, met daarnaast een van de leukste speeltuintjes van Heiloo. Op vrijdag 10 oktober, zal er, indien het weer het toelaat, een 'bring your own' openingsfeestje voor alle kinderen (en hun ouders) in de buurt worden gehouden in het speeltuintje zelf.

Gratis muziekles voor de jeugd bij Caecilia

HEILOO –Muziekvereniging Harmonie Caecilia start eind oktober met project 'MusicFun'. Dit is een project om kinderen van ongeveer tien jaar op een leuke manier in aanraking te brengen met muziek. Het bestaat uit een cursus van twee maal twaalf weken onder leidining van een gediplomeerd muziekdocent. Naast algemene muzikale vorming kunnen kinderen kennis maken met verschillende instrumenten die bij muziekvereniging Caecilia worden bespeeld (bijvoorbeeld dwarsfluit, klarinet, trompet, saxofoon, slagwerk). De lessen zijn in groepsverband op dinsdagmiddag en duren ongeveer een uur. Een unieke kans om - geheel gratis - het muzikale talent van kinderen te ontdekken en te ontwikkelen. Wilt u meer informatie, heeft u vragen of wilt u uw kind alvast opgeven voor de cursus? Neem dan contact op met het secretariaat van harmonie Caecilia: corineburger@gmail.com of tel. 072 - 5338239.

De jury van de Ondernemingsverkiezing 2014

De jury van de Ondernemingsverkiezing 2014, met v.l.n.r: Henk Smit, Annemarie Spaans, Erik Minnema en Fred Dellemijn.

HEILOO – U kunt nog tot 17 oktober stemmen (via www.ondernemendheiloo.nl) op de Heilooër onderneming die in uw ogen de waardering van de Ondernemingsprijs 2014, de aanmoediging van de In de Kijkerprijs of de Publieksprijs verdient. Daarna gaat de vakjury aan de slag.

De juryleden zijn Erik Minnema (directie Rabobank Noord-Kennemerland), Henk Smit (accountant), Annemarie Spaans (Heiloo-online.nl) en wethouder Fred Dellemijn; allen hebben in hun vakgebied met ondernemingen te maken. Dit viertal zal in de weken na de sluitingsdatum op 17 oktober aan de hand van de stemmen, de gehanteerde criteria, een bedrijfsbezoek en een eindtoets de winnaars van de Ondernemingsprijs en de In de Kijkerprijs uitkiezen. Voor de dit jaar nieuw ingevoerde Publieksprijs bepalen de publieksstemmen de winnaar. De organiserende ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo (OHO) heeft dit jaar gekozen voor het thema 'Samen werken of samenwerken'.

De vakjury neemt haar taak serieus. Erik Minnema legt uit waarom: ,,De Ondernemingsverkiezing draait om meer dan alleen maar het winnen van een prijs. De verkiezing is een belangrijke waardering van ondernemerschap. Heiloo telt legio mooie bedrijven waar we trots op mogen zijn. Het MKB is de benzine voor de economische motor!" Hij vertelt dat juist in deze tijd het MKB belangrijk is voor de werkgelegenheid en het economisch herstel. ,, Dus mist u bedrijven die nog niet in de random top 10 voorkomen, maar in uw ogen de extra waardering wel verdienen, meld ze aan en stem. De vakjury is namelijk afhankelijk van de 'de ogen en oren' van het publiek."

De criteria die de jury -naast ondernemerschap en de verbindende factor- in de voorselectie hanteert, zijn duurzaamheid, innovatie, toekomstvisie, de mate waarin personeel de kans krijgt om zich te ontwikkelen en de maatschappelijke waarde die het bedrijf voor de gemeenschap heeft. Fred Dellemijn: ,,We komen in aanloop naar de avond van de uitreiking een keer of vijf bij elkaar. Pas na grondig wikken en wegen maken we een selectie waar we het unaniem over eens zijn. Daar is dus menige discussie aan vooraf gegaan. Ook hele kleine bedrijven of eenpitters kunnen uitstekend ondernemerschap tonen of van betekenis voor de gemeenschap zijn." De vakjury legt vervolgens een aantal bedrijfsbezoeken af. Dellemijn: ,,Dit doen we om de onderneming te 'voelen', met eigen ogen te zien of een bedrijf aan de criteria voldoet." Begin december worden de genomineerde bedrijven bekend gemaakt. Op zaterdag 13 december, tijdens de jaarlijkse feestavond van OHO, zal blijken wie als winnaars uit de bus komen.

Het internet op

9 oktober, 14.00 uur

Bij deze workshop over 5 middagen maken we gebruik van het online oefenprogramma Klik&Tik. U doet onder begeleiding uw eerste stappen op internet.

Eerste Wereldoorlog

9 oktober, 20.00 uur

Een aantrekkelijke presentatie van Hans Walrecht, in beeld gebracht aan de hand van acht plaatsen langs het Westfront.

Voorlezen voor
papa's en opa's

11 oktober, 10.30 uur

De workshop 'Papa is een (voorlees)held' mag je als voorlezende vader of opa niet missen.

Samen met Herman de Jager, zelf vader en verwoed voorlezer, gaan vaders en opa's met hun (klein)kinderen aan de slag met prentenboeken. Voorlezen, tips en spannende spelletjes.

Beminde Zusters

14 oktober, 10.30 uur

Lezing door Tineke Hendriks over haar roman Beminde Zusters, het verhaal van twee katholieke zusjes. Tineke vertelt over de totstandkoming van haar boek en haar zoektocht naar het kloosterleven van de 'Juliaantjes' uit Heiloo.

Tabletcafe

16 oktober, 10.30 uur

Heeft u een tablet of wilt u er een aanschaffen? En wilt u uw ervaringen uitwisselen met anderen? Dan is dit Tabletcafé echt iets voor u! Deze keer speciale aandacht voor ebooks en digitaal lenen.

New York

23 oktober, 10.00 uur

Jan van der Giessen neemt u mee in de geschiedenis en cultuur van New York. Met o.a. aandacht voor moderne gebouwen, verschillende musea en jazz.

Voeding voor baby's en peuters

24 oktober, 10.30 uur

Interactieve BoekStartochtend door het Centrum voor Jeugd en Gezin. O.a. over voorbeelden van dagmenu's en eetgedrag.

Taalwetenschap

28 oktober, 20.00 uur

Dr. A. Reydt geeft een cursus/workshop Inleiding Taalweten-schap over 5 avonden voor iedereen, die geïnteresseerd is in taal. O.a. over: Wat is taal? Hoe is taal ontstaan?

(Mantel)zorg

28 oktober, 20.00 uur

Lezing door het Mantelzorgcen-trum met foto/boekpresentatie voor mantelzorgers rond het thema '(Mantel)zorg nu en in de toekomst'. Over veranderingen in de zorg en de gevolgen voor mantelzorgers.

Lees meer op www.
bibliotheekheiloo.nl. Volg ons ook op Facebook en Twitter!

Uitkijkpost 80 jaar!

Willibrordus Business Centrum 0.04, Kennemerstraatweg 464, 1851 NG Heiloo, tel. 072-5351075, www.uitkijkpost.nl, info@uitkijkpost.nl.

HEILOO – De Uitkijkpost bestaat op 22 oktober precies 80 jaar! Een respectabele leeftijd voor deze krant die nog altijd jong van geest is. Want in oktober wordt de vernieuwde website gelanceerd; Uitkijkpost 2.0. Dagelijks bijblijven met verse nieuwtjes en leuke wetenswaardigheden!

De Uitkijkpost is dé nieuwskrant voor Heiloo en omgeving, al 80 jaar. Een krant voor iedereen. Een nieuwsblad met aandacht voor verenigingen, evenementen, gemeentelijk nieuws, opmerkelijke berichten, leuke rubrieken en interviews met Heilooërs, met lezers uit de regio.

De Uitkijkpost wil echter meer zijn dan alleen maar een nieuwsblad. Het nieuws is sneller geworden, wat vandaag gebeurt, moet ook vandaag bekend worden gemaakt. Vandaar dat de Uitkijkpost haar berichtgeving online gaat plaatsen waarbij de lezers ook kunnen reageren. Bovendien kan via de link met het Regionaal Archief Alkmaar aan de hand van een zoekterm online oude krantenberichten worden opgezocht uit het inmiddels gedigitaliseerde Uitkijkpostarchief. Kortom: De Uitkijkpost staat niet stil!

De familie Mars speelt vanaf 1964 een grote rol in het bedrijf. Eerst via Jan Mars, schoonzoon van Gerrit Keppel die de drukkerij na het overlijden van de oprichters (gebroeders Eriks) leidde. Jan Mars zorgde ervoor dat het bedrijf met de tijd meeging en al meer zijn stempel rukte op de Uitkijkpost. Na zijn overlijden in 1989 nam zijn vrouw, Wil Mars-Keppel, de leiding over om het familiebedrijf een aantal jaren later aan de derde generatie over te dragen, Arnoud Mars. Arnoud stond tot 2013 aan het roer van de uitgeverij/drukkerij en vertegenwoordigde de Uitkijkpost naar buiten toe.

Tegenwoordig leidt Rob Mars het bedrijf. De familie Mars is altijd bijzonder betrokken geweest met het wel en wee van de Uitkijkpost en beseft ook dat de krant met de tijd mee moet gaan. Per 22 oktober wordt de naam veranderd in Uitkijkpost Media BV om duidelijk te maken dat nieuwsverspreiding niet uitsluitend via het nieuwsblad, maar ook via internet en social media (Facebook en Twitter) plaatsvindt. Een belangrijke verandering in de afgelopen maanden was de verhuizing van het bedrijf van de Hoefsmid 5 naar de Kennemerstraatweg: sinds 3 februari is de Uitkijkpost gevestigd in het Willibrordus Business Centrum aan de Kennemerstraatweg 464. Dichter bij de lezers, ook qua locatie!

De papieren versie wordt nog altijd onverminderd goed gelezen en is ook voor winkelier en bedrijven een heel aantrekkelijk medium om zich te profileren. Regelmatig verschijnt de Uitkijkpost met specials over diverse onderwerpen. Ook in de jubileumeditie van 22 oktober is het heel aantrekkelijk voor bedrijven om zich te presenteren. In het kader van het 80-jarig jubileum biedt de Uitkijkpost advertentieblokjes aan (acht per pagina) tegen een zeer voordelig tarief à 80 euro per blokje. Voor meer info kan men contact opnemen met Marion Becker, tel. 072-5330175), verkoop@uitkijkpost.nl.

Tom Dekker of Tom Cruise

HEILOO - Tom Dekker uit Heiloo kreeg voor zijn zestiende verjaardag een heuse straaljagervlucht; hij was letterlijk en figuurlijk in de wolken. Zaterdag 20 september reisde hij af naar Pilsen in Tsjechië om zijn verjaardagscadeau te verzilveren. Op zeer hoge snelheid werden tal van acrobatische bewegingen uitgevoerd. Tom communiceerde in het Engels met de ervaren Tsjechische straaljagerpiloot en werd door hem op de hoogte gehouden van de ingewikkelde manouvres. Waaronder bochten 'trekken' met 4,5 keer je eigen lichaamsgewicht (4,5 G) werden bijvoorbeeld diverse malen uitgevoerd. Hij is trots! Wat nou Tom Cruise... gewoon Tom Dekker.

Nog even genieten van autoloze Heerenweg

HEILOO - Vrijdag lag de Heerenweg er prachtig bij: zeer glad asfalt, autovrij en prachtig nazomerweer. De laatste uren van de wegafsluiting zijn door veel buurkinderen benut om heerlijk te skaten en te boarden!                         Foto: Wilma Molenaar

Kortom

Klaverjassen
in het Trefpunt

HEILOO - De volgende klaverjasmiddagen zijn op 9, 16 en 23 oktober. Bent u lid van de SBO dan kunt u gezellig komen klaverjassen. Er wordt gespeeld om mooie prijzen. Aanvang; 13.30 uur. Entree € 3,- inclusief koffie/thee. Informatie tel. 072-5334419.

Geslaagd

HEILOO - Robin Besseling, oud plaatsgenoot en oud leerling van de St. Radboudschool in Heiloo, heeft op 30 september haar diploma Pedagogische Wetenschappen (MSc), mastertraject Orthopedagogiek behaald aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Groot muziekspektakel op komst

HEILOO - Op zaterdag 8 november vindt er een muziekspektakel in Heiloo plaats. Eensgezindheid en de Heilooer band Jus Live Music geven een gezamenlijk 'promsachtig' concert in de grote zaal van Cultureel Centrum De Strandwal. Onder de titel: 'Eensgezindheid en Jus Live Music Night' zal klassieke en populaire muziek een harmonieus geheel vormen met het aanwezige publiek. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor € 10,- per persoon. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben gratis toegang. De kaarten zijn op 8 november vanaf 19.00 uur te verkrijgen aan de ingang van de concertzaal, maar u kunt nu al uw kaart reserveren via tel. 072-5334851 of reserveringen@mv-eensgezindheid.nl.

Diabetes Fonds zoekt collectanten

HEILOO - Het Diabetes Fonds is op zoek naar vrijwilligers die willen collecteren in Heiloo. De collecteweek is van 26 oktober tot en met 1 november. Meld u aan als collectant bij Clementien Sengers tel. 072-5320368 of mail naar cleem.sengers@gmail.com.

Geslaagd

HEILOO - Sebastiaan Nooij, oud-leerling van het Freinet-onderwijs (Elckerlyc) in Heiloo en van het Bonhoeffer in Castricum, is op 30 september aan de Technische Universiteit in Delft afgestudeerd.Master: Enginering and Policy Analysis;? Thesis: 'An ontology of Industrial Symbiosis'.

Telefoonnummer Kapsalon Emilsen

In de Uitkijkpost van 24 september stond een artikel over de opening van kapsalon en nagelstudio Emilsen aan de Groenelaan 1 in Heiloo. Helaas klopte het telefoonnummer niet in de tekst. Het moet zijn: tel. 072-5337806 of 06-53806959.

Chinese spelletjes
bij At Sun's

HEILOO - Op zaterdag 11 oktober houdt At Sun's een spelletjesmiddag. In de winkel, op Stationsplein 47b, kunnen de kinderen verschillende spelletjes spelen, zoals tangram en Chinees schaak. Ook is er om 15.00 uur een demonstratie van de Chinese vechtkunst. Ook kunnen kinderen kunnen worden geschminkt. De spelletjesmiddag is van 13.00 tot 17.00 uur; deelname kost 1 euro.

Grafische technieken bij het Nivon

HEILOO - Het Nivon Heiloo biedt dit seizoen weer de cursus grafische technieken aan.
U maakt kennis met de rijke wereld van de grafiek. Grafiek of prentkunst is de verzamelnaam voor werken die ontstaan door op een plaat of platte vorm een voorstelling aan te brengen en deze af te drukken op papier. Op deze wijze kan een reeks van identieke afbeeldingen geproduceerd worden. Voor het bewerken van de plaat kunnen verschillende druktechnieken worden gebruikt zoals, houtsnede, linoleumsnede, monoprint, materiaaldruk, droge naald ets, et cetera. Tijdens deze cursus die onder leiding staat van onze docente Saskia Sengers maakt u kennis met diverse basistechnieken. De nadruk ligt zowel op het aanleren van technische vaardigheid als op het experiment. Door de mogelijkheid om in oplage te drukken lenen de grafische technieken zich bij uitstek om naast vrij werk ook toegepaste werken te maken. Zoals bijvoorbeeld ansichtkaarten, kalenders, et cetera. Het Nivon bezit een grote etspers. Bij voldoende aanmeldingen start deze cursus van 5 avonden op woensdag 8 of 22 oktober, éénmaal per veertien dagen. Opgave info@nivonheiloo.nl of www.nivonheiloo.nl of tel.072 5333127/5333217.

Boete

Zoals bekend zijn er al enige tijd werkzaamheden aan de Heerenweg. Het wegdek wordt opnieuw geasfalteerd. Dat geeft de omwonenden overlast. Het parkeren van de auto's is daar een van. In ons dorp moeten we een parkeerschijf achter de voorruit leggen en kun je maximaal twee uur parkeren. Ik nam aan dat de met hekken afgesloten parkeerplaats aan de Kreek voor omwonenden bestemd was en parkeerde mijn auto daar. Ik ontving echter een bon van 90 euro wegens parkeren zonder parkeerschijf. In de verwachting dat dit misverstand uit de weg geruimd kon worden belde ik de gemeente. Ik kreeg te horen dat ik een ontheffing had kunnen aanvragen. Dit was mij niet bekend. De gemeente heeft deze mogelijkheid niet met de betrokkenen gecommuniceerd. De ambtenaar die ik sprak wees mij op mijn verantwoordelijk als burger. De verantwoordelijkheid van de gemeente om in geval van calamiteiten met burgers te overleggen werd door de parkeerwachter erkend, maar mijn verantwoordelijkheid achtte hij groter. Dat de gemeente geen consequenties verbindt aan hun onzorgvuldige wijze van communiceren en zorgt voor kwijtschelding aan omwonenden die een parkeerboete ontvangen, vind ik volkomen onterecht. Ik ben benieuwd wie nog meer een parkeerbon hebben ontvangen.
Margreet Schouwenaar
Heiloo

Kinderbeoekenweek op OBS de Meander

Op OBS de Meander is het de komende week één groot LeesFeest!

HEILOO - Op obs Meander in Heiloo is gestart met allerlei activiteiten rondom de Kinderboekenweek.

Kinderen uit de hogeren groepen lezen de jongere kinderen voor, groepen gaan naar de bibliotheek, 50-plussers lezen voor én... er zwerven boeken door de school! Alle kinderen nemen boeken mee van thuis, die ze zelf niet meer lezen, maar nog wel door andere kinderen gelezen kunnen worden! Hiervoor zijn speciale zwerfstations ingericht en krijgen boeken speciale stickers. Het thema van de kinderboekenweek is 'Feest' en op Meander in Heiloo is het één groot LeesFeest!         Aangeleverde foto

Cantate-uur in de Witte Kerk

HEILOO - Op zondag 12 oktober is er om 16.00 in de Witte Kerk, Heerenweg 32 te Heiloo, weer een cantate-uur.

Daarin zal worden uitgevoerd Bach's cantate BWV 96 getiteld: 'Herr Christ, der einge Gottes Sohn'. Het koraal waarop deze cantate is gebaseerd is één van de oudste koralen door Luther gepubliceerd in zijn eerste gezangenbundel (1524) Aanvankelijk van een anonieme dichter, maar naar later bleek van de hand van de toen nauwelijks 20-jarige Elisabeth Creutziger, een vroegere non en vriendin van Luthers vrouw. Bach componeerde deze cantate voor 8 oktober 1724, waarbij het bijbelgedeelte gaat over Jezus Messias die zowel 'Davids' zoon' als 'Davids heer' is. In de instrumentatie van het openingskoor maakt Bach de vergelijking van Christus met de morgenster letterlijk 'schitterend' hoorbaar. De cantate zal worden uitgevoerd door het Collegium Vocale Camerata en solisten, onder leiding van Gerard Leegwater. Liturg in deze dienst is ds. J. Idzenga. Voor en/of na het cantate-uur is er koffie of thee. De toegang is vrij, maar een bijdrage aan de uitgang wordt zeer gewaardeerd.

Tussen de fietsketting?

Opnieuw worstelde de gemeenteraad maandagavond 6 oktober met de geplande afslag van de A9.

Een jaartje geleden was iedereen nog blij toen dit project uit het slop werd geholpen door de provincie Noord-Holland, die een aanmerkelijke financiële bijdrage toezegde en zich bovendien bereid verklaarde om tegenvallers tot een bepaalde grens voor haar rekening te nemen. Verdere tegenvallers zouden door de deelnemende gemeenten, waaronder vooral Heiloo, moeten worden opgevangen. Deze zomer echter kwam er een aap uit de mouw toen bleek dat die eventuele extra bijdrage van de provincie al was verwerkt, namelijk als btw en als bijdrage die verschuldigd was als afkoopsom aan Rijkswaterstaat (voor onderhoud).

Het college van Heiloo was onaangenaam getroffen door deze financiële opstelling, die betekende dat Heiloo eerder zou kunnen worden aangesproken voor tegenvallers, terwijl Heiloo met een overeengekomen bijdrage van 8,6 miljoen al flink aan de taks zit, immers de woningbouw in Zuiderloo en Zandzoom die de gemeentekas moet spekken, schiet maar niet op.

Brief van CdK Remkes

Het college reageerde zwaar geïrriteerd naar de provincie, maar kreeg een minstens zo pittige reactie terug, nota bene van de Commissaris van de Koning Johan Remkes zelf. Deze schreef dat het college van Heiloo beter had moeten opletten: 'U komt terug op besluiten en beticht tevens de provincie van het achterhouden van informatie. (…) U geeft hiermee een verkeerde voorstelling van zaken. (…) Het feit dat u per brief terugkomt op besluiten van de stuurgroep baart ons zorgen over het verdere proces.'

En alsof dit allemaal nog niet ernstig genoeg was, deed de verkeersgedeputeerde van de provincie, Elisabeth Post, onlangs in een provinciale commissievergadering de uitspraak dat de aansluiting op de A9 bedoeld is om de zuidelijke ring van Alkmaar en dan met name de kruising met de Kennemerstraatweg te ontlasten. Dit was geen slip of the tongue, zij zei het in die vergadering enkele malen.

Interpellatie over afslag A9

Een en ander kwam maandagavond uitgebreid naar voren door een interpellatie van de PvdA (oppositiepartij) bij monde van fractievoorzitter Cees Rootjes. Een interpellatie is een zwaar, ja in Heiloo bijna nooit gebruikt middel voor ondervraging van het college. De vragen worden vooraf op schrift ingediend en de portefeuillehouder, in dit geval wethouder financiën Fred Dellemijn (van Heiloo-2000), kon dan ook zijn huiswerk maken. Dit bleek hij goed gedaan te hebben en hij bleef dan ook behoorlijk staande bij de kritiek die in de vragen van Rootjes doorklonk, en ook bij de pittige vragen die fractievoorzitter Hans van Halem van D66 (eveneens oppositie) mondeling nog toevoegde. Het viel wel op dat alle politieke partijen, ook de coalitiepartijen, de interpellatie van de PvdA verwelkomden. Het zit ze allemaal hoog, dat is wel duidelijk, en er zijn flinke twijfels. Komt Heiloo met de broek tussen de fietsketting te zitten? (Favoriete uitdrukking van oud-burgemeester Henk den Boon.)

Geluidsschermen langs het spoor

Veel publiek was er voor het onderwerp geluidsschermen langs het spoor. Ingevolge de Wet Geluidhinder moet Heiloo bij het toenemende treinverkeer in samenwerking met ProRail maatregelen nemen. Daarom lag er nu een besluit voor om op een aantal stukken langs het spoor schermen van anderhalve meter boven railniveau te plaatsen (in combinatie met zogenaamde railgeluiddempers). Namens alle bewoners van de Heerenweg, Hoogeweg en Zevenhuizerlaan nabij de spoorwegovergang daar kwam inspreker Kees Willeboordse vertellen dat er in zijn buurt helemaal geen behoefte was aan een geluidsscherm, het zou veel uitzicht wegnemen, zeker als je bedenkt dat de weg en de huizen hier nog ruim onder het railniveau liggen. Inspreker Jan Ligthart, die iets noordelijker aan de Heerenweg woont met zijn achtertuin aan het spoor en met uitzicht op het (verlengde) perron, dacht hier anders over, van hem mocht het scherm nog wel hoger dan anderhalve meter. Over dit onderwerp werd in de raad stevig gediscussieerd en de verantwoordelijke wethouder, Rob Opdam (VVD), zei toe dat hij zijn best zou doen om maatwerk te gaan leveren, maar hij wees er wel op dat de gemeente de plicht heeft om huizen die volgens de norm geluidshinder ondervinden, aan te melden. 'Mensen die het scherm niet willen, kunnen een afstandsverklaring tekenen', zei hij. Als ze het huis verkopen, moeten de nieuwe bewoners maatregelen tegen geluidshinder dan zelf betalen.

C2000-mast
aan de Lagelaan

En dan de nieuwe, ruim 40 meter hoge zendmast voor de hulpdiensten (politie, ambulance en brandweer). Aan de zuidkant van Heiloo is sprake van een witte vlek in het zogenaamde C2000-communicatienetwerk. Door het ministerie was voor de zendmast eerst een plek aangewezen aan de Ypesteinerlaan (naast het bedrijf van Liefting) en toen dit te veel bezwaren opriep, werd een plek aangewezen bij de Westerweg, dicht bij de Vennewatersweg, dicht tegen het spoor aan. Ook deze plek riep vele bezwaren op. Vervolgens gebeurde er iets bijzonders, politiek-bestuurlijk gesproken. Nu nam de gemeenteraad het heft in handen. Uit de raad werd een werkgroep gevormd, die intensief op zoek is gegaan naar een minder ongeschikte plek. De werkgroep ging naar het ministerie in Den Haag en zo lag er nu een voorstel van alle politieke partijen - behalve de NCPN - om de zendmast te gaan plaatsen aan de Lagelaan bij de kruising met de Oosterzijweg, vlak bij het geplande tracé van de afslag A9. Cees Rootjes van de PvdA bracht namens alle partijen min 1 dit voorstel uitgebreid onder woorden. De raad gaf hier zijn fiat aan, met de (dubbele) stem van de NCPN tegen, en ondanks een ernstig bezwaar dat via een advocaat was ingediend door de familie Pilkes, die in dat gebied woont en werkt.

Wel was er nog een pregnante vraag van fractievoorzitter Dick Bergmans van Heiloo-2000 aan Willem Gomes (NCPN), die een zeer geharnaste tegenstander is van zendmasten (van allerlei soort). Bergmans vroeg aan Gomes of hij kon aangeven niet alleen hoeveel mensen er ziek waren geworden van zendmasten, maar ook hoeveel levens er gered waren door goed functionerende zendmasten. Bergmans herhaalde de vraag enkele malen omdat hij maar geen antwoord kreeg.

Tenslotte vermeld
ik nog:

--- dat door projectontwikkelaar Bot een bouwplan was ontwikkeld voor de hoek Heerenweg-Stationsplein, een hoek die al enkele jaren een hele lelijke rotte kies is. In dit plan was al veel ambtelijke tijd gestoken en de welstandscommissie was akkoord. Maar de meeste politieke partijen vonden het bouwplan veel te massaal en het werd politiek dan ook afgewezen. De PvdA had bij monde van Gree Ris een afwijkend geluid: het plan paste best bij het Stationsplein zoals dit nu eenmaal geworden was, zei zij.

Muziek tussen de paarden: Concert Hippique door Harmonie Caecilia

Dirigent Alida Holwerda repeteert met paard Arsen voor het Concert Hippique op 12 oktober.

HEILOO - Op zondag 12 oktober geeft de Heilooër Harmonie Caecilia een gratis concert op een bijzondere plek, namelijk in de rijhal aan de Zeeweg te Heiloo. En ook dit keer heeft de harmonie weer gezocht naar een bijzondere samenwerking, namelijk met de Hippische Sportvereniging Heiloo (HSH). Een combinatie van muzikanten en ruiters, paarden en partituur, dressuur en voltige. Dat vraagt natuurlijk om een passend programma. Hiervoor heeft dirigente Alida Holwerda speciale 'hippische muziek' uitgezocht, waarin de wereld van de blaasmuziek en het paard elkaar ontmoeten. Tijdens het concert van Caecilia zullen leden van HSH optreden met onder meer dressuur (Kim Thijsen) en turnoefeningen te paard door het voltigeteam van HSH. Kortom een niet alledaags evenement op een verrassende locatie. U bent welkom vanaf 13.30 uur. Het concert begint om 14.00 uur. Locatie: overdekte rijhal van de Hippische Sportvereniging aan de Zeeweg 414 te Heiloo. Toegang is gratis. Meer informatie via: www.caecilia-heiloo.nl.

Avond over de Eerste Wereldoorlog aan de hand van acht plaatsen langs het Westfront

HEILOO - Bibliotheek Heiloo houdt op donderdag 9 oktober om 20.00 uur een boeiende lezing van Hans walrecht over de Eerste Wereldoorlog.

Hij bespreekt deze oorlog aan de hand van acht bezochte plaatsen langs het front. Van West Vlaanderen tot in de Vogezen. Elke plek is een 'Toen en Nu' gebeurtenis die als een kapstok dient voor diverse onderwerpen zoals de loopgraven, het leven aan het front, gifgas, de inzet van de eerste tanks, 'trench-art', vervoer, de luchtoorlog, verkenning vanuit de lucht, het plaatsen van mijnen, de dug-outs, de uitrusting, het begin van de plastische chirurgie en de verslaggeving door bekende dichters en schrijvers. Hans Walrecht biedt deze avond een caleidoscopische blik op de oorlog. Dankzij het feit dat de Duitsers België net ten zuiden van Limburg binnentrokken is die oorlog grotendeels aan Nederland voorbijgegaan. We hadden wel last van de blokkades en schaarste en in het zuiden liep 'De Draad', de Belgische grens die onder stroom stond. Voor onze zuiderburen was het echter een rampzalige periode die heel sterk leek op de situatie zoals wij in het bezette Nederland van '40-'45 beleefden.

De Eerste Wereldoorlog heet in landen die er bij betrokken waren nog steeds de 'Grote Oorlog'. Toegangskaarten voor deze avond zijn € 7,50 (€ 10,- voor niet-leden Bibliotheek Heiloo) verkrijgbaar bij Bibliotheek Heiloo. Bij de entree is koffie/thee in de pauze inbegrepen.

Reserveren kan bij de klantenservice van de bibliotheek en is ook mogelijk via ww.bibliotheekheiloo.nl of telefonisch 072-5330670.

Honderdste klant voor D&M PC Service

HEILOO - D&M PC Service is de computer service in Heiloo en omstreken. De ICT-studenten van D&M helpen 50+ers met de meest uiteenlopende werkzaamheden: van draadloos internet maken of versnellen, een computer opschonen, een e-mail probleem oplossen of uitleg geven hoe je een apparaat of software programma gebruikt, niks gaat ze te ver! De studenten van D&M staan er om bekend uitleg te geven op het niveau van de klant. Zij krijgen hier erg goede reacties op terug. Naast al deze zaken kunt u bij D&M ook terecht voor de aanschaf van en advies over technologische apparaten en software. Zo bouwen zij bijvoorbeeld zelf desktops op maat, zo betaalt u nooit te veel en heeft u een goed functionerende computer! In augustus hebben zij de honerdste nieuwe klant verrast met bloemen. Veel van deze mensen zijn inmiddels vaste klant bij D&M PC Service geworden. Zij willen al de klanten bedanken die hebben bijgedragen aan deze mooie mijlpaal! Twijfel niet en neem contact op voor het maken van een afspraak of meer informatie! D&M PC Service, tel. 06-20997552, mail: Hulp@dmpcservice.nl, website: www.dmpcservice.nl.

Leef je uit op de landelijke Natuurwerkdag!

HEILOO - Tijdens de landelijke Natuurwerkdag kunt u een dag ervaren hoe het is om als vrijwilliger te werken in uw groene omgeving. Landschap Noord-Holland nodigt u uit om op zaterdag 1 november samen de handen uit de mouwen te steken om het landschap nòg mooier te maken. Vorig jaar deden er maar liefst 14.000 mensen mee in heel Nederland.Op de veertiende Natuurwerkdag kan iedereen van jong (8+) tot oud onder begeleiding aan de slag op meer dan 400 locaties in Nederland. Onder het motto 'Leef je uit!' zijn er allerlei activiteiten die per locatie verschillen. In Noord-Holland kun je poelen schoonmaken, bomen knotten, fruitbomen snoeien en nog veel meer. Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen, zoals nestkastjes maken, hutten bouwen en bollen planten. Twee locaties zijn al vol, dus wees snel met aanmelden.
In aanloop naar de Natuurwerk-dag stelt Landschapsbeheer Nederland een bucketlist op van dé 25 dingen die je in het Nederlandse landschap gedaan moet hebben. In oktober worden de 25 meest bijzondere uitgelicht. Wij weten er al 20, de rest wordt door het publiek bepaald. Via de Facebookpagina (https://www.facebook.com/LandschapsbeheerNederland) kunnen mensen vanaf 1 oktober hún favoriete tip achterlaten. Doet u mee op zaterdag 1 november? Bekijk snel de werklocaties in Noord-Holland en meld u aan: www.natuurwerkdag.nl.

Juf Willy veertig jaar in het onderwijs

HEILOO - Op 10 oktober viert CBS de Duif het 40-jarig onderwijsjubileum van Willy van Kampen. Direct na haar opleiding in 1974, begon Willy als kleuterleidster op Urk.

In 1977 stapte zij over naar De Ark in Heiloo. Daar werd ze hoofd van de toenmalige kleuterschool. In 1984 werd De Ark samengevoegd met De Regenboog en ontstond de nieuwe christelijke basisschool De Duif. In de 37 jaar dat Willy op De Duif werkt, ontwikkelt zij mee met de veranderingen in het onderwijs. De kleuterschool werd opgenomen in het basisonderwijs en er wordt op een volledig andere manier gewerkt dan 40 jaar geleden. Met groepsplannen en opbrengstgericht werken wordt het onderwijs steeds meer resultaatgericht. De opkomst van digitale media is zichtbaar door tablets, digitale schoolborden en touchscreens in de klas. Toch blijft er ook veel hetzelfde. Kinderen blijven spelen en zich verwonderen. Hoewel Willy's hart bij de kleuters ligt, gaf ze met veel plezier les aan leerlingen uit alle groepen.

Kinderen van alle leeftijden weten haar te boeien. Elk jaar gaat Willy mee op kamp naar Texel met groep 8. Zo neemt ze op een bijzondere manier afscheid van al haar leerlingen.

Op vrijdag 10 oktober zal het jubileum van Juf Willy op een feestelijke manier gevierd worden op school. Van 14.30 uur tot 15.30 uur zijn alle oud-leerlingen en hun ouders welkom om Willy van Kampen persoonlijk te feliciteren op CBS de Duif, Mariënstein 180, in Heiloo.

Uit en Thuis van de Stichting Welzijn Heiloo

Verkeersregels

Consulenten van Veilig Verkeer Nederland leggen dinsdag 14 oktober om 10.00 uur in het Trefpunt de laatste veranderingen van verkeersregels en –borden uit en beantwoorden al uw vragen. Nuttig voor iedereen die auto rijdt of per fiets aan het verkeer deelneemt. Entree € 3,50, tevoren telefonisch aanmelden.

Zandsculpturen festijn

Bustocht op zaterdag 11 oktober naar het Veluws Zandsculpturen festijn in Garderen. Het thema dit jaar is 'Beleef de Gouden Eeuw'. Vertrek rond het middaguur, de prijs is € 36,- inclusief. een consumptie met wat lekkers.

Operette op
de zondagmiddag

Vertoning van operettefilm Die Fledermaus voorzien van Nederlandse ondertiteling op zondag 12 oktober om 14.00 uur in het Trefpunt. Met korte presentatie over inhoud en muziek door Ton Verbraak. Entree € 6,50 incl. een kopje koffie, tevoren telefonisch aanmelden.

Afgelasting
rommelmarkt

De voor zaterdag 11 oktober aangekondigde rommelmarkt in het Trefpunt kan door omstandigheden geen doorgang vinden.

Koffieklets in Heiloo

De eerstvolgende Koffieklets in Heiloo staat gepland op vrijdag 17 oktober bij Plaza Cinco aan het Stationsplein. Met een groep van de Gezelschapsbank een kop koffie/thee en daarna een glaasje.

Sprookjes in
de herfstvakantie

Kinderen vanaf 4 jaar beleven op woensdag 15 oktober om 10.00 uur met hun grootouders en ouders in het Trefpunt een spannende en vrolijke ochtend. Sprookjesprogramma in de herfstvakantie. Entree € 4,- per volwassene met één kind, elk volgend kind € 1,-. Voor opgeven en/of info kunt u contact opnemen met Marlise Mantel, 072-5333061.

Olieverf schilderen
op paneel

In vijf lessen van twee uur leert u een olieverfschilderij opbouwen vanuit de traditionele olieverftechnieken zoals de oude meesters dit deden. Docente Saskia Sengers laat alle aspecten uitgebreid aan bod komen. De cursus start op dinsdag 21 oktober om 13.15 uur. De kosten bedragen € 90,- inclusief materialen.

Vervolgcursussen tablets

In deze vervolgcursus wordt verder ingegaan op apps als Skype, Facetime en Facebook. Ook het organiseren van bestanden, muziek en foto's wordt uitvoeriger belicht. Dat geldt ook voor de algemene bediening van de tablet en de daarbij behorende handigheidjes. De cursus voor Android tablets zoals bijvoorbeeld Samsung, Sony start maandag 17 november om 10.00 uur. Die voor iPad tablets (Apple) diezelfde maandag om 13.00 uur. De cursusprijs bedraagt € 42,50 voor drie lessen.

Proefles mergelbeelden

Altijd al eens zelf een beeld willen maken? Dat kan nu in de cursus 'beelden maken van mergel en andere steensoorten'. Gratis proefles donderdagochtend van 09.30 tot 11.30 uur. Voor meer informatie en opgeven via tel. 072-5331297.

Dakgoot

De blaadjes waaien van de bomen, bij regenval kan de dakgoot weer gaan overstromen. Reinigen van de dakgoot gebeurt tegen een kleine vergoeding als u lid bent van de Servicepas. Opgeven voor servicepas en dakgootreiniging via tel. 072-5331297.

Openhaardhout bij kwekerij de Buitenkans

HEILOO - Er wordt hard gewerkt bij de kwekerij van de GGZ om voldoende openhaardhout op voorraad te hebben. Cliënten hebben er ontzettend veel zin in om de boomstammen tot openhaardhout te verwerken. Vooral het kloven en inzakken van het haardhout geeft veel voldoening bij de medewerkers van de kwekerij ook om hun energie in kwijt te raken. Al het openhaardhout bestaat uit kwalitatief goed hout onder andere beuken, eiken en essen vormen de hoofdmoot. Deze soorten geven ook veel en lang warmte aan de openhaard of houtkachel. Aanmaakhout is ook volop te verkrijgen in vele soorten voor relatief lage prijzen. Ook briketten (geperst zaagsel) wat afkomstig is uit de houtwerkplaats van de GGZ is volop aanwezig. Kortom voor openhaardhout kunt u terecht bij kwekerij de Buitenkans aan de Bullaan 2 te Heiloo (tegenover de brandweerkazerne).

Falkland Toneel 'Serveert': Theatermenu in drie gangen

Een jarige trakteert natuurlijk en wel op een exquise, theatrale mix van restaurantsituaties in drie gangen.

HEILOO - Falkland Toneel bestaat deze maand negentig jaar en is met vier producties per jaar zowel stokoud als springlevend!

Een jarige trakteert natuurlijk en wel op een exquise, theatrale mix van restaurantsituaties in drie gangen. In ieder geval geen zware kost. Om iedereen de gelegenheid te bieden dit jubileum bij te wonen is er dit keer ook een matinee voorstelling. De voorstelling is te zien op zaterdagavond 25 en zondagmiddag 26 oktober in Theater De Beun. Bij de eerste gang wordt 'Lichte lunch' van Peter van Straaten geserveerd. Kleine exclusieve hapjes die rijkelijk begeleid worden met goede wijn resulteren in een ontboezemende ontknoping. Absoluut iets om vrolijk van te worden. In de tweede gang, 'Lang zal hij leven' van Carl Slotboom, voeren de smaken contrast en ontknoping de boventoon. Of de haute cuisine bij deze feestgangers tot zijn recht zal komen is maar zeer de vraag. Dat u het zult waarderen is veel waarschijnlijker.

De derde gang verzekert u van een onverwachte variatie. 'Kip met friet', eveneens van Carl Slotboom, trakteert u op een smakelijke verrassing met een aangename dosis confrontatie. Al het gebodene wordt overgoten met een royale saus van humor! Om na afloop het verjaardagsfeestje compleet te maken zal het dessert bestaan uit live muziek van Carp in de foyer!

Kaartverkoop: Boekhandel De Schrijverij (Stationscentrum en Het Hoekstuk), Boekhandel Bruna ('t Loo) en Theater De Beun (woensdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur) in Heiloo. Kaarten zijn tevens vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling te verkrijgen aan de kassa van Theater De Beun. Entree € 9,- en donateurs € 6,-. Reserveringen en informatie: www.falklandtoneel.nl of bij Irene Schols 072-5332163

Vegetarische hoogstandjes bij De Loocatie

Vegetarische Restaurantweek van 6 tot en met 16 oktober in restaurant De Loocatie.

HEILOO - Van 6 tot en met 16 oktober eet u lekkerder, verrassender en voordeliger bij restaurants met een goede vegetarische kaart. De Vegetarische Restaurantweek is een culinaire ontdekkingsreis voor iedereen! In Heiloo is restaurant De Loocatie geselecteerd om zijn ruime keuze in vegetarische gerechten.

Hans Kok, chefkok van De Loocatie: ,,Tot nu toe is het vaak zo dat gasten die vegetarisch eten weinig keus hebben in veel restaurants. Wij willen gasten laten ervaren dat vegetarisch eten minstens zo lekker is als eten met vlees of vis, en zeker zo gevarieerd! Tijdens deze week wordt u verrast met bijzondere vegetarische heerlijkheden en verfijnde culinaire hoogstandjes. Speciaal voor de Vegetarische Restaurantweek hebben wij een bijzonder menu samengesteld. Een mix van kleine voorgerechtjes, losjes gebaseerd op de griekse salade, gevolgd door een rijke oosterse risotto en een mooi dessert van chocola met sinaasappel voor € 27,50 per persoon. Het menu is uit te breiden met een tussengerechtje van paddenstoelenragout, maar ook uitbreiding met vis of vlees behoort tot de mogelijkheden." Tot en met 16 oktober kunt u dagelijks, behalve op woensdag, genieten van dit vegetarische menu en de andere vegetarische gerechten op de kaart. Wilt u vooraf even bellen om te reserveren? Tel. 072-5333352. De Vegetarische Restaurantweek is een landelijk initiatief van de Vegetariërsbond en het Radio1 programma Vroege vogels.

12 / 24

GTH houdt Het Grote Gymfeest

HEILOO - Bijna 200 gymclubs in heel Nederland vieren van 15 tot en met 22 oktober de derde editie van Het Grote Gymfeest.

Ook bij G.T.H. Heiloo kunnen kinderen vanaf twee jaar deelnemen aan een uitdagend programma vol beweging. Via workshops en proeflessen, waaronder gymmen, turnen, springen, dansen en misschien wel freerunning, maken kinderen kennis met de gymsport. Met Het Grote Gymfeest wil de KNGU kinderen in beweging krijgen en enthousiasmeren voor de gymsport. Het Grote Gymfeest is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Olympisch kampioen Epke Zonderland, trotse ambassadeur van Het Grote Gymfeest: ,,Ik vind het gaaf om zoveel mogelijk kinderen in Nederland enthousiast te maken voor de gymsport en met zijn allen lekker te bewegen!" Jaap Wals, directeur KNGU: ,,Het succes van de eerste en tweede editie van Het Grote Gymfeest was ongekend. Tienduizenden deelnemers vonden de weg naar een gymclub bij hen in de buurt. Direct na afloop meldden zich steeds honderden nieuwe leden aan bij gymclubs verspreid in Nederland. Onze ambitie is iedereen vanaf jonge leeftijd een leven lang te laten bewegen. Het Grote Gymfeest is een fantastisch middel om dat te stimuleren. Het Gymfeest is bovendien een leuk uitje voor kinderen in de herfstvakantie. Er is altijd wel een gymclub dichtbij." Alle informatie over Het Grote Gymfeest is te vinden op www.hetgrotegymfeest.nl. Ontdek welke clubs meefeesten van 15 tot en met 22 oktober en meld je aan!

Afwezmseizoen zwembad Loos weer begonnen

Het A diploma is binnen!

HEILOO - Zaterdagmorgen 27 september is het nieuwe afzwemseizoen van zwembad Loos van start gegaan met het A, B en C diploma.

Hiervoor kwamen 67 leerlingen naar zwembad De Beeck in Bergen.De verplichte banen en vaardigheden werden in een vlot tempo gezwommen. Alle leeftijden lieten zien dat er in de vakantie vooral geoefend was op het duiken en onderwater zwemmen. Iedereen kon dan ook gefeliciteerd worden met zijn of haar diploma.

Alle leeftijden lieten zien dat er in de vakantie vooral geoefend was op het duiken en onderwater zwemmen.

De geslaagden zijn:

Diploma A: Sofie Aubertijn, Emma van Dijken, Siebe Dijkstra, Noëlla Duijvestijn, Jobbe Giesbertz, Tom Groen, Chris Jonkers, Rens de Laleijne, Eliezer Pinto, Feline Pronk, Julie Rotteveel, Rosalie Rus, Andrea Sinnige, Thom van der Sluijs, Guusje Smit, Elise Stam, Amber Veldhuizen, Charlotte Verbaas, Fleur Voulon, Roos Weijers, Jente Zander.

Diploma B: Dennis Admiraal Milco Baltus, Tess Beers, Dido Bloedjes, Liselore Blok, Alexandra van Boggelen, Puck van den Bos, Quinten Burgmeijer, Anouk Dekker, Olivier Fijnheer, Ties Galavazi, Tristan van Genne, Fenna Gouverneur, Julianne van der Horst, Nikki Houtenbos, Dean Huiberts, Floortje Korver, Joachim Kreher, Kira Kreher, Wobbe Kruize, Ruben van Niekerk, Marcos de Niet, Nick Oostrom, Feline Römelingh, Sabine Rotteveel, Roos Seijmonsbergen, Luc Serrarens, Silvio Serbassi, Floor Visser, Caz Voet, Philien de Waard, Nine Westerman, Shanna Wilvers, Jochem van Zelst, Jens Zwanenburg.

Diploma C: Feike Donia, Sibbe Ham, Abdallah Khalid, Floortje Leek, Sarah Ligthart, Mart Metzelaar, Jip van Oostindie, Yara Reitsma, Marjolein Roest, Hannah Schotborgh, Rianna Venema.

beker blijft in prijzenkast van oppositie

Eenmaal per jaar zoeken de schakers van de verenigingen Oppositie uit Heiloo en Vredeburg uit Limmen elkaar op om op zoveel mogelijk borden een zogenaamde 'massakamp' te spelen.

schaken

LIMMEN - Een maal per jaar zoeken de schakers van de verenigingen Oppositie uit Heiloo en Vredeburg uit Limmen elkaar op om op zoveel mogelijk borden een zogenaamde 'massakamp' te spelen.

Op vrijdag 3 oktober werd de zoveelste editie gespeeld. Deze keer was SV Vredeburg de gastheer. Ter illustratie van de goede onderlinge verhoudingen had Oppositie-voorzitter Fred Smith een bos bloemen meegenomen die bestemd was voor de eerste Vredeburger die een vol punt zou scoren. 'Bob Bosma bezorgt Barry Blekemolen bos bloemen' is de mooi allitererende, maar iets te lange koptekst die vervolgens van toepassing was. Bosma verloor in een gelijkwaardig eindspel zomaar een stuk en daarmee de partij. Toch was dit voor Vredeburg gunstige resultaat niet exemplarisch voor wat op de dertien borden gebeurde. Jos Admiraal en Jaap Limmen zagen een gunstige stelling tegen Luca Gandossi en Jan Jonkheer toch in remise verzanden, terwijl Bert Hollander, Hidde Ebels, Gertjan Hafkamp en Jan Borst door onnodige fouten verloren van respectievelijk Cor van Etten, André van der Ark, Piet Manni en Aart van den Brink. Incidenteel succes was er ook voor Vredeburg: Harold Ebels won op het eerste bord van de sterke Simon Smit. In een bloedstollend eindspel met een pion meer overschreed Smit de toegestane bedenktijd. Niels Hageman won in een gedegen partij van Fred Smith en Hans de Goede toonde zich sterker dan Harry de Jager. De remise van Sandra Hollander op het tweede bord tegen de ervaren Peter Folkertsma mocht knap genoemd worden. Maar uiteindelijk pakten de Limmers net iets te weinig punten om de massakamp te kunnen winnen: 5,5 -7,5. Daarmee blijft de beker voor minimaal een jaar in de prijzenkast van SV Oppositie.

De mooie traditie zal volgend schaakseizoen ongetwijfeld weer een vervolg krijgen. Dan weer in Heiloo.

Sponsor en kick-off middag HSV een groot succes

De trots van HSV is weer in het nieuw gestoken, dankzij de sponsors.

HEILOO - Een grote opkomst, prachtig weer, overtuigende winst van HSV1, een goede organisatie, leuke sponsors, en natuurlijk de nieuwe tenues. Het zijn elementen die ervoor zorgden dat het afgelopen zondagmiddag een groot succes is geworden. Tot laat in de middag was het heerlijk toeven op het terras van De Basis bij HSV. HSV wil graag haar sponsorcommissie, kledingcommissie, kantinepersoneel, fotograaf en alle andere helpende handen hartelijk bedanken! Van alle 41 jeugdteams was er een vertegenwoordiger om het nieuwe tenue te showen. Met uiteraard het nieuwe sponsor-logo op het shirt. Van 5 tot 18 jaar; gemoedelijk en trots bij elkaar op de tribune voor het fotomoment.

Zeven prijzen voor judoka's Dojo 't Loo op Koegrastoernooi

judo

HEILOO - Zaterdag reisde de wedstrijdselectie van Dojo 't Loo met een twintigtal judoka's van A-pupil tot junior naar 't Zand voor het 27ste koegrastoernooi. Het toernooi kende ruim 400 deelnemers uit de hele regio. Voor de jongste judoka's een mooie gelegenheid om wedstrijdervaring op te doen, voor de ervaren judoka's goed om wedstrijdritme op te bouwen. Bij de A-pupillen wisten Stan de Laleijne (-34 kilogram) en Di An Tan (-42 kilogram) zich in de prijzen te judoën; Stan veroverde het brons en Di An kwam zelf met zilver van de mat af. Bij de B-pupillen was Jonne Coolegem (-34 kilogram) prima aan het judoën en veroverde eveneens een zilveren plak. In de categorie –18 jaar wist Tom Diels (-60 kilogram) het brons in de wacht te slepen en Stan Greveling (-66 kilogram) het zilver te veroveren. Menno Tol en Thijs Lesterhuis sloten in de categorie –21 in een samengevoegde poule het toernooi af, Menno liet zich niet van het brons weerhouden en Thijs werd kampioen. Coach Kars Zoon, sinds vorige week in bezit van zijn judoleraar A diploma, kan tevreden zijn over zijn pupillen. Dojo 't Loo trainers Timo Lesterhuis en Karen Stevenson hebben zich beiden geplaatst voor het NK Judo senioren dat over 2 weken in Rotterdam wordt gehouden. Karen kreeg van de Judobond een wildcard, Timo werd 3e op het Nationaal Kwalificatie Toernooi dat dit weekend in Eindhoven werd gehouden.

Basketballers Flashing groeien in landelijke competitie

Flashing verloor verdiend, maar niet kansloos, van opponent Uball.

basketball

HEILOO - Zaterdag speelde JU20 van Flashing Heiloo haar tweede thuiswedstrijd tegen het sterke Uball uit Utrecht.

Ondanks het feit dat het team van Paul Aris nog steeds niet compleet is en afgelopen week werd geteisterd door ziekte en blessures werd met overgave gespeeld. Het team uit Utrecht won verdiend (51-87) maar ook nu weer liet Flashing Heiloo bij vlagen zien heel goed mee te kunnen. Uball is een bolwerk dat de spelers uit een brede omgeving werft en op alle leeftijdsniveaus op eredivisie niveau speelt. Dit seizoen heeft de Utrechtse ploeg alle wedstrijd met met zo'n vijftig punten verschil gewonnen. Het eerste kwart startte Flashing met een man-to-man verdediging, maar al vrij snel werd duidelijk dat deze verdedigingswijze niet voldeed. Uball speelde sterk en creëerde veel ruimte door snel en agressief aanvallend spel. Al snel besloot coach Aris terug te vallen in een zoneverdediging. Het bracht wat soelaas (15-19 in de achtste minuut) maar kon niet voorkomen dat het team uit Utrecht met een driepunter het eerste kwart met winst afsloot: 15-24. In het tweede kwart werd al snel duidelijk dat Uball een maatje te groot was. Met scherp schietend en razendsnelle uitvallen werd Flashing snel op grotere achterstand gezet (19-37 in de vijfde minuut). Flashing deed wat het kon maar het speelde te onrustig en gehaast. De rust kwam bij 26-50. In het derde kwart vielen Max van Rixel en Jeroen Aris tijdelijk geblesseerd uit en kreeg de sterk spelende Job Velsenboer al snel zijn vierde fout. Het bracht het team uit Heiloo behoorlijk uit evenwicht.

Uball kende uiteraard geen pardon en bleef agressief spelen. Het einde van het derde kwart kwam voor Flashing dan ook als geroepen: 35-72. In het laatste kwart kon Jeroen Aris weer meedoen en samen met Robbert de Ruiter zorgden zij er voor dat Flashing het laatste kwart winnend kon afsluiten (16-15) een kreeg de eindstand toch nog een draaglijk karakter: 51-87. De kleinste overwinning van Uball dit seizoen dan ook.

In de dubbele cijfers kwamen Robbert de Ruiter 7-10 (17), Jeroen Aris 8-7 (15) en Max van Rixel 8-5 (13). Zondag spelen JU20 uit en wel tegen het eveneens sterke BC Apollo in de Amsterdamse ApollohaL om 13.00u. Daarna volgt een rijtje wat minder sterke tegenstanders en dat biedt dus kansen!

Mooie dag voor De Foresters

De nieuwe kantine werd na een woordje van voorzitter Rolf Ouwejan, officieel geopend door burgemeester en voetbalfan Hans Romeyn.

voetbal

HEILOO - De Foresters had afgelopen zondag een mooi programma.

Naast veel thuiswedstrijden stond onder andere de opening van de kantine en de start van de Bowling Heiloo Penaltybokaal op het programma. De Foresters 1 speelde tegen het sterke Alphense Boys.

Voor de rust was de tegenstander meer in de aanval. Het was dan ook niet verrassend dat in de 14de minuut Yusuf Sarica de 0–1 maakte. Na ook nog enkele onbenutte mogelijkheden voor De Foresters kwam de rust. Het spel veranderde hierna, want de Egels gingen veel agressiever de duels aan. De goed spelende Nick Kramer (in de spits) en Barry Koppes (op 10) hadden echter weinig geluk bij de afronding van goede aanvallen. Trainer Klanker wisselde een halfspeler voor een aanvaller (Milo Blei voor Mats de Zeeuw) en in de 80ste minuut slaagde Blei er in om gelijk te maken: 1–1. Joey Breed verliet het veld voor Victor Langenburg en Barry Koppes voor Mitchell Zwart. Bijna werd het 2-1 en ook Alphense Boys zette weer aan. Het bleef 1–1, mede door het voortreffelijke optreden van keeper Tijs Laagland. De goede prestatie maakte het feest op het terras en in de nieuwe kantine nog een stuk leuker.

Die nieuwe kantine werd na afloop officieel geopend. Eerst sprak voorzitter Rolf Ouwejan, waarna burgemeester en voetbalfan Hans Romeyn het woord kreeg en met de E4 (het team van de week) de schaar zette in het openingslint.

HSV verliest tegen Zaanlandia

HSV heeft de uitwedstrijd tegen Zaanlandia terecht verloren

voetbal

HEILOO - HSV heeft de uitwedstrijd tegen Zaamnlandia terecht verloren. HSV begint zwak aan de wedstrijd, waar Zaanlandia gretig uit de startblokken komt.

Al na vijf minuten wordt dit voor de thuisclub beloont met een 1-0 voorsprong. Na een fout op het middenveld wordt er balverlies geleden en in de tegenaanval kan Zaanlandia scoren. Pas in de 20ste minuut kan HSV iets terugdoen. Uit een corner krijgt Jesper de Vré kans om vrij in te koppen, maar hij kan net niet goed bij de bal. Daarna wordt een lob van Jesper gered door keeper van Zaanlandia, waarmee we de hoogtepunten van de HSV aanvallen benoemd hebben! Ondanks dat het veldspel van HSV bij vlagen iets beter is dan dat van Zaanlandia, kan HSV geen kansen creëren. Als in de 45ste minuut Zaanlandia, na weer balverlies op het middenveld, op 2-0 komt, is de wedstrijd gespeeld. Ook in de tweede helft kan HSV geen vuist maken. De invalbeurten van Patrick Laffra en Benno Kaandorp in de 70e minuut en van Jack Schoonhoven in de 80ste minuut brengen helaas onvoldoende verandering. In de 90e minuut scoort Zaanlandia nogmaals en brengt het de eindstand op 3-0. Zondag speelt HSV om 14.00 uur de lastige thuiswedstrijd tegen Beemster en hopen hier een ander HSV aan het werk te zien.

Wim Mandemakers wint blessurevrij

HEILOO - Wim Mandemakers uit Heiloo heeft zich na een maand afwezigheid vanwege een blessure weer in de kijker gereden door met de zege naar huis te gaan.

De vijfde rit in de series van tien wedstrijden om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot liet een vroege ontsnapping zien van het koppel Milosj van Renesse (Alkmaar) met de latere winnaar Wim Mandemakers uit Heiloo. Achter het leidende duo volgde een groepje onder aanvoering van Alkmaarder Henk Louwe samen met Chris Kemp (Egmond aan de Hoef), Wilfred Knegt (Uitgeest) en Akersloter Peter Langevoort. Laatstgenoemde Peter Langevoort, acterend op een andere fiets, vond het niet snel genoeg gaan, nam afstand en liet zich in het verdere verloop van de koers niet meer bedreigen. Door een moment van concentratieverlies bij Milosj van Renesse, wat resulteerde in een bijna valpartij, zag Wim Mandemakers zijn kans schoon de leiding over te nemen. Vanaf dat moment was het voor Mandemakers een gelopen koers; hij kon zijn voorsprong uitbouwen en zijn winst veiligstellen. Uitslag: 1. Wim Mandemakers, Heiloo, 2. Milosj van Renesse, Alkmaar, 3. Peter Langevoort, Akersloot, 4. Henk Louwe, Alkmaar, 5. Wilfred Knegt, Uitgeest.

Laatste buitenwedstrijd Meervogels dames 1 tegen Berdos

handbal

AKERSLOOT - Een thuiswedstrijd voor de dames van Meervogels, de (voorlopig) laatste buitenwedstrijd stond zaterdag op het programma.

Tot nog toe waren alle mogelijke punten binnengehaald en dat wilde de thuisploeg graag zo houden. Kijkend naar de resultaten in de poule een wedstrijd die gewonnen kon worden, maar belangrijk was het uitgaan van eigen kracht en het koppie erbij houden. Met een ruim aantal aan wissels aan de kant van Meervogels, beschikte de dames van Berdos 2 echter over een kleine bezetting, namelijk geen wissels. Meervogels startte goed. Door mooi uitgespeelde aanvallen liep het team uit naar 6-1. Berdos liet zich echter niet kennen, van een stand van 7-3 naar 8-6 leek het even spannend te worden. Meervogels herpakte zich echter en liet door goed samenspel en strak verdedigen de stand verder uitlopen naar 12-6. Na rust werd duidelijker dat Berdos het zwaar had zonder wissels. Door snelle acties en diverse breaks kon Meervogels verder uitlopen. Daarnaast stond Meervogels verdedigend als een huis, waardoor Berdos nagenoeg niet meer tot scoren kon komen. De wedstrijd werd zonder gevaar uitgespeeld en de punten waren voor Meervogels. Eindstand 28-9. Zaterdag 11 oktober om 20.00 uur speelt Meervogels dames 1 de eerste binnenwedstrijd, namelijk thuis in de Lelie tegen Dynamo dames 1.

Trainer Judoclub Groefsema naar NK Judo

Luuk Zijp wist in zijn nieuwe gewichtsklasse direct kampioen te worden.

judo

HEILOO - Zaterdag heeft Mikos Salminen, trainer van Judoclub Groefsema, zich gekwalificeerd voor het NK Judo in Rotterdam.

Mikos, de regerend Nederlands kampioen in de klasse tot 60 kilogram maakte dit jaar de overstap naar de klasse tot 66kg. In zijn nieuwe klasse bewijst hij wederom bij de top van Nederland te horen, want hij wist in een poule van 38 deelnemers al zijn wedstrijden winnend af te sluiten. Door deze winst krijgt hij de favoriete rol aangemeten voor het NK Judo later deze maand. Op zondag vond ook het Koegras Toernooi in 't Zand plaats. Namens Judoclub Groefsema deed Luuk Zijp mee. Net als Mikos, kwam Luuk ook uit in een nieuwe gewichtsklasse. Luuk, uitkomende in de klasse tot 46 kilogram, maakte in de halve finale en finale indruk door zijn wedstijden met Ippon (Japans voor vol punt) af te sluiten. Kampioen in een nieuw gewicht!

Terriërs jongens JF1 herfstkampioen

Na zes ongeslagen wedsrijden zijn de jongens van JF1 herfstkampioen geworden.

hockey

HEILOO - Na zes ongeslagen wedstrijden zijn onze Heiloose hockeyjongens van JF1 herfstkampioen geworden.

Elke wedstrijd werd met energie maar vooral heel veel plezier gespeeld. Wat is het geheim van dit sterke hockeyteam? Wij denken dat dit de combinatie is van de nu al een hechte groep, het fanatisme en het fruit dat in de pauze genuttigd wordt.

Het team heeft naast drie thuiswedstrijden ook drie wedstrijden buiten Heiloo - in Amsterdam, Purmerend en Beverwijk - gespeeld.

Wordt dit de nieuwe oranjelichting voor het jaar 2026? We gaan het beleven. Aan de inzet zal het zeker niet liggen. Het team bestaat uit de volgende acht jongens: Bart, Bastiaan, Jasper, Jobbe, Mees, Morris, Sander en Victor. Het team wordt begeleidt door twee enthousiaste coaches Claudia en Max. De jongens krijgen uiteraard ook veel steun vanaf de zijlijn door de trotse ouders.

De groepsfoto is genomen voor de aanvang van de wedstrijd in Beverwijk dat, zoals bij elke wedstrijd, met zeer ruime cijfers gewonnen is.

Knipkapster INGRID MEERMAN heeft vakantie van ma 13 t/m zat 18 oktober. Tel ; 06-2886 5509 Kerkweg 42
Limmen. www.knipkapster.nl

TUINIEREN te veel werk?
Geen tijd? ZEER ERVAREN
TUINLIEFHEBBER helpt u
met snoeien en het strak knip-
pen van hagen, buxus, taxus-
bollen enz. Het hogedrukreini-
gen van terassen en het
verticuteren van bemoste
grasvelden. T: 06 1827 8367

FAMILIEACTIVITEIT?
Cosmic-bowlen + eten
Jong en oud samen uit!
www.bowlingheiloo.nl

UW MEUBELS WEER ALS NIEUW!!! Schuren-beitsen-lakken of gespoten in een
duurzame coating in elk gewenste kleur!!!
Ook voor het opknappen van uw keukendeurtjes kunt u bij ons terecht!
Meubelatelier de Schouw, Lamoraalweg 69,
1934 CC Egmond a/d Hoef
Tel.: 072-5064133


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

TOILETHULP GEZOCHT. Vrouwen gezocht +/- 18 jaar. Ik ben een vrouw van 26. Ik heb hulp nodig bij de toiletgang. 2x op een zaterdag of zondag. Het duurt +/- 15 min. € 7,50 per keer via mijn PGB. Interesse? Bel: 06 5429 0311

Bijles en examentraining ENGELS Havo/VWO. Ervaren docente. Tel.06-1844 2639

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

TUINONDERHOUD
JEROEN BORST

Voor alle tuinwerkzaamheden
Snoei-Onderhoud-Aanleg

Tel. 06 4180 3734
www.jeroenborst.nl

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

KANTOORRUIMTE in centrum Heiloo te huur. Volledig ingericht ca. 30 m2 voor € 250,-- per mnd. Interesse? Stuur dan je bericht aan kantoorheiloo@gmail.com

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

UW HUISSCHILDER
M.M. STOOP SCHILDER-
WERKEN
mart@quicknet.nl
072 5340519 / 06 19957999
Meer voor minder!

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 4/f,
1851 NT Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

BESTRATING
Tuinontwerp en -aanleg
Grond- en sloopwerk
www.twisk-limmen.nl
Tel. 06 2223 3130

Te Huur: GARAGEBOX aan de DRONECAMPSTRAAT te Heiloo. Voor informatie kunt u contact opnemen met: De Makelares, Robijnstraat 32, 1812 RB te Alkmaar T: 072-5408566 e-mail: info@demakelares.nl

N.VONK (SIER)BESTRA-
TING
, schuttingen, tuinaan-
leg, onderhoud. Vrijblijvende
prijsopgave en advies. Leve-
ring materiaal tegen scherpe
prijzen, tel. 072-5402681 of
06 3014 7208

TEIJSSE & VOOREN ZONWERING Rechtstr. van fabriek. Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens, garagedeuren, infrarood terrasverwarming en Velux zonwering. Ook voor reparatie en montage. Bel: 06 5329 4460

OPENHAARDHOUT bij kwekerij de Buitenkans "HET" adres voor TOPKWALITEIT stookbaar openhaardhout. Gemengd essen, beuken en eikenhout. Per zak van 53 liter € 5,- per m3 € 95,-. Kan ook tegen geringe kosten worden thuisgebracht. Adres Bullaan 2 in Heiloo tegenover de brandweerkazerne. Open van 10.30 tot 16.30 uur. Info 072-535 2225 of 06-1063 9867

Spelt is een zeer gezond oergraan. Maar wist u dat je een speltbrood al zo mag noemen als er slechts 25% spelt in zit? De rest wordt dan aangevuld met tarwe. Wilt u 100% SPELT? 100% BIOLOGISCH? En 100% SMAAK? Dat kan! Elke donderdag van 11:30 tot 18:30 uur staat Monica met haar speltbroodkraam op 't Looplein - naast ING - met collega Ahmed - biokaas, en vanaf 13:00 uur met Van Assem - biogroente en -fruit. Monica koopt het OVENVERSE BROOD EN BANKET 's ochtends in bij dé speltspecialist van Alkmaar en verre omstreken, Bakkerij Raat, en rijdt er meteen mee naar Heiloo. Voor contact: info@tkomtvandebakker.nl of 06 20 87 87 50. Graag tot morgen!

KINDERPARTY?
Cosmic-bowlen € 9,95
met eten en drinken.
www.bowlingheiloo.nl

TE HUUR: kantoor- en bedrijfsruimte en afgesloten boxen, ook in centrum Heiloo, va. 30 m2, € 275,-p/mnd. excl. BTW. Inl. 072-505 1464

ACTIE! Nu of nooit, alleen in oktober: PEDICURE met gellak van €65 nu €42! MANICURE met gellak €22,50. Minipedicure €15. Nieuwe set ACRYL of SOLAR: €35. French manicure of glitter €40. evanails.nl 06 5080 9000 Kennemerstraatweg 452 Heiloo

ZANGLES bij Zing Je Lijf
Alkmaar
. Kijk op www.zangles-stemcoaching.nl of bel 06 1707 5114

Beste SCHILDER en
STUKADOOR
voor binnen
en buiten. 50% KORTING.
T: 06 3374 3601

Compleet ingerichte kantoor-/cursus-/ PRAKTIJKRUIMTE, ca 20m2 in Heiloo. Eigen opgang + pantry (per dagdeel te huur). T: 072 533 9208

HOVENIERSBEDRIJF
ELSMAN
voor al uw
tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of
hovenierelsman@quicknet.nl

SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

Zoekt u iets ORIGINEELS voor in uw huis of tuin? Loop vrijblijvend eens binnen bij CENTER DESIGN. Indiase meubelen, restylede meubelen en allerlei leuke HEBBEDINGEN. Origineel en VOORDELIG! Hoek Heerenweg/Slimpad in Heiloo

UW HUISSCHILDER
M.M. STOOP SCHILDER-
WERKEN
mart@quicknet.nl
072 5340519 / 06 19957999
Meer voor minder!

Te Huur: GARAGEBOX aan de DRONECAMPSTRAAT te Heiloo. Voor informatie kunt u contact opnemen met: De Makelares, Robijnstraat 32, 1812 RB te Alkmaar T: 072-5408566 e-mail: info@demakelares.nl

HOVENIERSBEDRIJF
ELSMAN
voor al uw
tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of
hovenierelsman@quicknet.nl

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

BEELDHOUWEN in STEEN, heerlijke ontspanning. Dinsdagochtend of -avond. Je werkt in een kleine groep. Voor info 06 5147 7838

GARAGEVERKOOP i.v.m.verhuizing. Zaterdag 11 oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur. WESTERWEG 99 1852 AB Heiloo

OPENHAARDHOUT bij kwekerij de Buitenkans "HET" adres voor TOPKWALITEIT stookbaar openhaardhout. Gemengd essen, beuken en eikenhout. Per zak van 53 liter € 5,- per m3 € 95,-. Kan ook tegen geringe kosten worden thuisgebracht. Adres Bullaan 2 in Heiloo tegenover de brandweerkazerne. Open van 10.30 tot 16.30 uur. Info 072-535 2225 of 06-1063 9867

SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

Zoekt u iets ORIGINEELS voor in uw huis of tuin? Loop vrijblijvend eens binnen bij CENTER DESIGN. Indiase meubelen, restyle de meubelen en allerlei leuke HEBBEDINGEN. Origineel en VOORDELIG! Hoek Heerenweg/Slimpad in Heiloo

Beste SCHILDER en
STUKADOOR
voor binnen
en buiten. 50% KORTING.
T: 06 3374 3601

Knipkapster INGRID MEERMAN heeft vakantie van ma 13 t/m zat 18 oktober. Tel ; 06-2886 5509 Kerkweg 42
Limmen. www.knipkapster.nl

Ervaren docente NEDERLANDS geeft betaalbare bijles en privéles in Limmen. Els Vegter 06 5323 0224

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

TOILETHULP GEZOCHT. Vrouwen gezocht +/- 18 jaar. Ik ben een vrouw van 26. Ik heb hulp nodig bij de toiletgang. 2x op een zaterdag of zondag. Het duurt +/- 15 min. € 7,50 per keer via mijn PGB. Interesse? Bel: 06 5429 0311

BIODANZA: mindfull Dansen! Plezier, zelfvertrouwen, vitaliteit en ontspanning. Info en aanmelding: tel. 06 3003 2281 of www.DANZenz.nl

TUINIEREN te veel werk?
Geen tijd? ZEER ERVAREN
TUINLIEFHEBBER helpt u
met snoeien en het strak knip-
pen van hagen, buxus, taxus-
bollen enz. Het hogedrukreini-
gen van terassen en het
verticuteren van bemoste
grasvelden. T: 06 1827 8367

Te huur VRIJSTAAND WOONHUIS in Heiloo. € 775,= excl. G/W/L. Tel.: 06 5117 8442

KINDERPARTY?
Cosmic-bowlen € 9,95
met eten en drinken.
www.bowlingheiloo.nl

KANTOORRUIMTE in centrum Heiloo te huur. Volledig ingericht ca. 30 m2 voor € 250,-- per mnd. Interesse? Stuur dan je bericht aan kantoorheiloo@gmail.com

Te huur VRIJSTAAND ZOMERHUIS te Egmond aan den Hoef. Ca 50 m2, open keuken, 1 grote slaapkamer, geheel v.v. cv. T: 06 2752 3855 per 20-10-2014

PEDUCURE
Elly Coffeng-Kaandorp
Ook reumatische, diabetische
voet. T: 072-533 2787.
Patrijsakkers 5, Heiloo.
Oók bij u thuis.

TUINONDERHOUD
JEROEN BORST

Voor alle tuinwerkzaamheden
Snoei-Onderhoud-Aanleg

Tel. 06 4180 3734
www.jeroenborst.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Persoonlijke COACHING "je eigen koers". Tijd om jezelf te ontwikkelen en je te focussen op wat je wilt bereiken. Ga de uitdaging aan! T: 06-1222 3315

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3811 1577

BESTRATING
Tuinontwerp en -aanleg
Grond- en sloopwerk
www.twisk-limmen.nl
Tel. 06 2223 3130

ACTIE! Nu of nooit, alleen in oktober: PEDICURE met gellak van €65 nu €42! MANICURE met gellak €22,50. Minipedicure €15. Nieuwe set ACRYL of SOLAR: €35. French manicure of glitter €40. evanails.nl 06 5080 9000 Kennemerstraatweg 452 Heiloo

TE HUUR: kantoor- en bedrijfsruimte en afgesloten boxen, ook in centrum Heiloo, va. 30 m2, € 275,-p/mnd. excl. BTW. Inl. 072-505 1464

Te huur APPARTEMENT Baetenburg HEILOO, met tuin, 55 m2, 1 slaapkamer 06 5348 9626

ZANGLES bij Zing Je Lijf
Alkmaar
. Kijk op www.zangles-stemcoaching.nl of bel 06 1707 5114

VIOLEN bij kwekerij DE BUITENKANS, set van 6 stuks € 2,25, set van 12 stuks € 3,95. Ook het adres voor SCHERP GEPRIJSDE vaste planten en heesters van goede kwaliteit. Adres Bullaan 2 in Heiloo tegenover de brandweerkazerne. Open van 10.30 tot 16.30 uur. Info 072-535 2225 of 06-1063 9867

Spelt is een zeer gezond oergraan. Maar wist u dat je een speltbrood al zo mag noemen als er slechts 25% spelt in zit? De rest wordt dan aangevuld met tarwe. Wilt u 100% SPELT? 100% BIOLOGISCH? En 100% SMAAK? Dat kan! Elke donderdag van 11:30 tot 18:30 uur staat Monica met haar speltbroodkraam op 't Looplein - naast ING - met collega Ahmed - biokaas, en vanaf 13:00 uur met Van Assem - biogroente en -fruit. Monica koopt het OVENVERSE BROOD EN BANKET 's ochtends in bij dé speltspecialist van Alkmaar en verre omstreken, Bakkerij Raat, en rijdt er meteen mee naar Heiloo. Voor contact: info@tkomtvandebakker.nl of 06 20 87 87 50. Graag tot morgen!


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Persoonlijke COACHING "je eigen koers". Tijd om jezelf te ontwikkelen en je te focussen op wat je wilt bereiken. Ga de uitdaging aan! T: 06-1222 3315

Te huur ca 200 m2 moderne BEDRIJFSRUIMTE op DE OUDE WERF in Heiloo. Info 06 5354 0976

BEELDHOUWEN in STEEN, heerlijke ontspanning. Dinsdagochtend of -avond. Je werkt in een kleine groep. Voor info 06 5147 7838

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

BIODANZA: mindfull Dansen! Plezier, zelfvertrouwen, vitaliteit en ontspanning. Info en aanmelding: tel. 06 3003 2281 of www.DANZenz.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf & particulier. T. 06 5064 1386

Uw kleine en grotere KLUSSEN in HUIS & TUIN voor een schappelijke prijs. Schutting, bladeren ruimen, (her)bestrating, laminaat leggen, winterbandenmontage aan huis enz. Tel.: 06 1559 6699

MEUBELSTOFFEER-
DERIJ OP MAAT.
Het
adres v. STOFF. v.
bankstellen, FAUTEUILS,
Eetkamerstoelen enz. enz.
Bel ons voor een vrijbl.
afspr. T.: 072 572 3020
Ingeschr. KvK

Te huur VRIJSTAAND ZOMERHUIS te Egmond aan den Hoef. Ca 50 m2, open keuken, 1 grote slaapkamer, geheel v.v. cv. T: 06 2752 3855 per 20-10-2014

Te huur VRIJSTAAND WOONHUIS in Heiloo. € 775 excl. G/W/L. Tel.: 06 5117 8442

VAN GOGH'S IRIS
HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

DE SCOOTERBOX repa-
reert alle merken scooters en
fietsen + het onderhoud. Wij
halen uw fiets/scooter gratis
op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
Tel. 06 2202 0702

Center Care voor een ZALIGE MASSAGE met WARME OLIE. Heilzaam tegen RUGPIJN en STRESS! Ervaren MASSEUSEVOORDEELPRIJS: heel uur € 30,-!! Tevens pedicure/manicure. Afspraak 072-533 4906 Heiloo

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3811 1577

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

VIOLEN bij kwekerij DE BUITENKANS, set van 6 stuks € 2,25, set van 12 stuks € 3,95. Ook het adres voor SCHERP GEPRIJSDE vaste planten en heesters van goede kwaliteit. Adres Bullaan 2 in Heiloo tegenover de brandweerkazerne. Open van 10.30 tot 16.30 uur. Info 072-535 2225 of 06-1063 9867

www.hoveniersbedrijfdepopu-
lier.nl Al 25 jaar het adres voor
al uw TUINWERKZ. HEDEN. O.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet? Maak een afspraak of kom even langs. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: sandrazoongewichtsconsulente.nl

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 4/f,
1851 NT Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

www.hoveniersbedrijfdepopu-
lier.nl Al 25 jaar het adres voor
al uw TUINWERKZ. HEDEN. O.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

N.VONK (SIER)BESTRA-
TING
, schuttingen, tuinaan-
leg, onderhoud. Vrijblijvende
prijsopgave en advies. Leve-
ring materiaal tegen scherpe
prijzen, tel. 072-5402681 of
06 3014 7208

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf & particulier. T. 06 5064 1386

TEIJSSE & VOOREN ZONWERING Rechtstr. van fabriek. Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens, garagedeuren, infrarood terrasverwarming en Velux zonwering. Ook voor reparatie en montage. Bel: 06 5329 4460

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

MEUBELSTOFFEER-
DERIJ OP MAAT.
Het
adres v. STOFF. v.
bankstellen, FAUTEUILS,
Eetkamerstoelen enz. enz.
Bel ons voor een vrijbl.
afspr. T.: 072 572 3020
Ingeschr. KvK

FAMILIEACTIVITEIT? Cosmic-bowlen + eten Jong en oud samen uit! www.bowlingheiloo.nl

Te huur ca 200 m2 moderne BEDRIJFSRUIMTE op DE OUDE WERF in Heiloo. Info 06 5354 0976

DE SCOOTERBOX repa-
reert alle merken scooters en
fietsen + het onderhoud. Wij
halen uw fiets/scooter gratis
op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
Tel. 06 2202 0702

Compleet ingerichte kantoor-/cursus-/ PRAKTIJKRUIMTE, ca 20m2 in Heiloo. Eigen opgang + pantry (per dagdeel te huur). T: 072 533 9208

Center Care voor een ZALIGE MASSAGE met WARME OLIE. Heilzaam tegen RUGPIJN en STRESS! Ervaren MASSEUSEVOORDEELPRIJS: heel uur € 30,-!! Tevens pedicure/manicure. Afspraak 072-533 4906 Heiloo

VAN GOGH'S IRIS
HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

UW MEUBELS WEER ALS NIEUW!!! Schuren-beitsen-lakken of gespoten in een
duurzame coating in elk gewenste kleur!!!
Ook voor het opknappen van uw keukendeurtjes kunt u bij ons terecht!
Meubelatelier de Schouw, Lamoraalweg 69,
1934 CC Egmond a/d Hoef
Tel.: 072-5064133

Bijles en examentraining ENGELS Havo/VWO. Ervaren docente. Tel.06-1844 2639

Uw kleine en grotere KLUSSEN in HUIS & TUIN voor een schappelijke prijs. Schutting, bladeren ruimen, (her)bestrating, laminaat leggen, winterbandenmontage aan huis enz. Tel.: 06 1559 6699

MEDISCH PEDICURE Margaret de Rooij, Romplaan 20 Heiloo voor al uw voetbehandelingen. Online afspraak maken mogelijk. T: 06 3069 6769

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

17 / 24

18 / 24

19 / 24

20 / 24

21 / 24

22 / 24

Operaconcert Gemengd Koor De Vredeburgers

Het gemengd koor De Vredeburgers geeft op zondag 19 oktober een gevarieerd middagconcert.

LIMMEN - Het gemengd koor De Vredeburgers onder leiding van Gerard Leegwater geeft op zondag 19 oktober een gevarieerd middagconcert in de Corneliuskerk te Limmen.

De Vredeburgers brengen traditiegetrouw licht klassieke koorwerken, toegankelijk voor een breed publiek. Omdat het dit jaar 300 jaar geleden is dat Chr. W. von Gluck werd geboren wordt er speciale aandacht aan deze componist geschonken. Op het programma vóór de pauze staat een selectie uit zijn opera Orfeo en Euridice. Na de pauze worden er een aantal bekende liederen uit het bestaande repertoire gezongen waaronder het Laudate Dominum en het Ave Verum van W.A. Mozart. Er wordt afgesloten met Füllt mit Schalle uit de opera Iphigénie en Tauride van Chr. W. von Gluck. Aan dit concert wordt medewerking verleend door de sopraan Laila Cathleen Neuman en de alt Jean-Sébastien Beauvais. Annelies Komen begeleidt de solisten en het koor op de vleugel tezamen met een strijkkwartet. De aanvang van het concert is 15.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 12,- voor donateurs € 6,- (inclusief koffie/thee). Kaarten kunnen telefonisch worden besteld bij Ria Hooijboer tel. 072-5052235 en bij Clementine Bruschke tel. 072-5052087 of per e-mail: info@devredeburgers.nl. Tevens zijn kaarten verkrijgbaar bij Stuifbergen, Kerkweg 42 en op de middag van het concert bij de ingang van de kerk. De kerk is open om 14.30 uur. Ook wordt de mogelijkheid weer geboden daar een echte Hollandse maaltijd à € 8.50 te gebruiken. Kaarten hiervoor zijn te bestellen bij bovengenoemde personen en andere koorleden. Voor meer informatie: www.devredeburgers.nl.

Groei & Bloei Midden-Kennemerland houdt lezing over tuingereedschap

LIMMEN - Op donderdag 16 oktober komen 'De Tuinheeren' naar de Burgerij te Limmen.

De Tuinheeren zijn twee heren op leeftijd die voor hun plezier een bedrijfje in tuingereedschap van topkwaliteit hebben opgericht. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot echte specialisten in tuingereedschap. Op deze avond gaan zij u bijpraten over tuingereedschap en het onderhoud ervan. Zij leren u bijvoorbeeld hoe u op de juiste wijze uw tuinscharen kunt slijpen. Breng gerust uw botte snoeischaar mee, vanwege de tijd liever niet meer dan twee stuks per bezoeker. De Tuinheeren gaan het tevens met u hebben over: gesmeed en gehard gereedschap, ergonomische snoeischaren en slimme zaagjes, spades en schoffels met houten stelen, graskantstekers en grasscharen, snoei- en stokzagen, maar ook over het onderhoud van snoei-, heggen- en takkenscharen en motor- en elektrische heggenscharen. Repareren doen zij deze avond niet. Dus een spa of schep met een gebroken steel kunnen zij niet voor u repareren. De bedoeling van deze avond is om u veel over gereedschap te leren, zodat u weer met goed onderhouden gereedschap aan de slag kan en goed gereedschap is het halve werk. Verder brengen ze een grote collectie tuingereedschap van topkwaliteit mee en voor de zekerheid en uw gemak ook de pinautomaat. U kunt ook alvast een kijkje nemen op de site van De Tuinheeren: www.detuinheeren.nl. Donderdag 16 oktober, aanvang 20.00 uur. Locatie is de Burgerij, Dusseldorperweg 103, Limmen. Toegang gratis voor Groei & Bloei-leden; niet-leden betalen € 2,-.

Inzameling kinderboeken tijdens Kinderboekenweek bij kleurenorkest

LIMMEN - De bovenbouw van het kleurenorkest uit Limmen houdt een originele inzamelingsactie in het kader van de Kinderboekenweek. Tot en met 10 oktober kan iedereen, die nette kinderboeken over heeft, deze in komen leveren bij het kleurenorkest aan de Oosterzijweg 8 in Limmen.

In school hangen zelfgemaakte posters en de kinderen deelden flyers uit aan alle ouders om er bekendheid aan te geven. Elke ochtend is er een speciaal loket geopend, waar mensen hun boeken in kunnen leveren. Een voorwaarde is dat de boeken heel en netjes zijn.

De kinderen hebben goed nagedacht over het doel van hun actie; ze vinden dat de schoolbibliotheek uitbreiding kan gebruiken. Redenen daarvoor zijn er volop te noemen. Zo vindt Vera het belangrijk dat er meer verschillende boeken zijn om te lezen, want dat leidt volgens Jaz tot meer leesplezier. Rosalie benoemt dat lezen goed is voor je hoofd en de middelbare school, zodat je je eindexamen haalt.

Ook op de vraag waarom lezen belangrijk is, weten de kinderen het antwoord. David vertelt dat je zo woordbouw kunt oefenen, je leert spelling en soms ook informatieve dingen. Lucas geeft aan dat je lezen overal nodig hebt, zoals bij gmail, de krant, Facebook en instagram. Merlijn weet dat je lezen nodig hebt om je te redden in de maatschappij, want anders weet je niet waar je naar moet en Luuk is van mening dat je lezen je hele leven nodig hebt en uiteindelijk word je, zoals Dejan zo mooi zegt, van lezen gewoon slim!

Een duidelijke oproep dus om als u kinderboeken over heeft, deze in de komende week langs te brengen op school! De kinderen zijn heel benieuwd wat hun actie gaat opleveren.

Beleef het met Conquista

LIMMEN - Woensdag 8 oktober is er van 14.00 tot 17.00 uur weer Club. Breek de week door midden en stap voor wat ontspanning en plezier even binnen. Gezellig aan de bar even bijkletsen met een kopje thee. Of daag Patrick uit voor een potje poolbiljart.

Vrijdag 10 oktober is er van 19.30 tot 22.00 Boys Zone. Alle boys vanaf 8 jaar opgelet! Vanavond kun je een echt skalet maken van een grote dinosaurus. Je zaagt zelf de stukjes uit het hout en puzzelt hem in elkaar. Deelname is € 2,50.

Zaterdagochtend 11 oktober is er van 10.30 tot 12.00 uur Kids. Je kunt hier uitjes maken. Dit uiltje van klei is niet moeilijk om te maken en ziet er super leuk uit. Laat je creativiteit helemaal los en maak verschillende uiltjes. Laat ze goed drogen en je kunt ze mooi neerzetten in je kamer. Deelname is 1 euro.

Zaterdagavond 11 oktober van 19.00 tot 22.00 uur is er filmavond. Geen kaartje kopen toch een goede film zien? Dat kan dez avond, plof lekker op de bank en geniet languit van veel actie. Lekker met limonade en popcorn!

In de herfstvakantie is er op woensdagmiddag een boerderijdierenruilmiddag in Conquista, zodat jij je boerderij helemaal compleet kunt maken.

Voor meer informatie, check www.conquista.nl, of word vriendjes met Conquista Limmen op Facebook en blijf op de hoogte van alle activiteiten! Jongerencentrum Conquista bevindt zich op de Kerkweg 50 te Limmen.

Muzikaal eerbetoon aan Poker in de Burgerij

Vrijdag 24 oktober is De Burgerij het decor van een groots muziekspektakel ter ere van het 50-jarig jubileum van de band Poker.

REGIO - Vrijdag 24 oktober is De Burgerij in Limmen het decor van een groots muziekspektakel ter ere van het 50-jarig jubileum van de band Poker.

Op deze avond betreedt uiteraard de jarige band zelf het podium, maar ook de vrouwen van popkoor De Limbeats en shanty- en folksongkoor De Skulpers uit Castricum geven acte de présence om nummers uit het Poker- én uit het eigen repertoire te vertolken. De voorbereidingen zijn in volle gang en er is één doel: de voeten moeten van de vloer!

De mannen van Poker speelden de eerste jaren onder de naam The Frogs Ltd. en maakten furore in de wijde omgeving. Razend populair waren de beatavonden in Hotel Borst in Bakkum. Elke zondagavond was het hotel, toentertijd door de jeugd omgedoopt tot poptempel, tot de nok toe gevuld met liefhebbers van de ruige en swingende muziek van The Frogs Ltd. De band had een fanclub met bijna duizend leden en toerde door het land in grote, opvallende voertuigen. Het meest geliefd was een afgedankte Cadillac-ziekenwagen waarvan de sirene nog wel werkte. Later volgden een mooie Jaguar en zelfs een rouwwagen. De grote wagens hebben inmiddels plaatsgemaakt voor meer gangbare auto's, maar de passie voor muziek en optreden is nog volop aanwezig bij de mannen. Ze staan regelmatig op de planken en repeteren er lustig op los in de garage van toetsenist Dave van der Schaaf in Limmen. 'Het publiek is nog steeds enthousiast. Wij ook, we gaan dus gewoon door.' Het bandmotto is dan ook 'sterven in het harnas'.

Kaarten a € 7,50 inclusief twee consumpties zijn verkrijgbaar bij Gall en Gall (Vuurbaak 7 in Limmen) en De Burgerij (Dusseldorperweg 103 in Limmen). De deur gaat op 24 oktober om 19.30 uur open. Meer informatie op www.deburgerij-limmen.nl.

Nivon cursiste exposeert in Limmen

Werk van Riet Poelman-Groen.

LIMMEN - Riet Poelman-Groen uit Heiloo schildert al vele jaren bij het Nivon in Heiloo. Nu is er een prachtige expositie van haar werk te zien bij slaapcomfort Johwin in Limmen. Op haar website kunt u nog meer van haar aquarellen bewonderen. Deze tentoonstelling is tot eind januari 2015 te zien.

Daria van den Bercken geeft geweldig concert in de PKN kerk

Zondagmiddag gaf Daria van den Bercken een geweldig concert in de PKN kerk te Limmen.

LIMMEN - Zondagmiddag gaf Daria van den Bercken een geweldig concert in de PKN kerk te Limmen, dat werd georganiseerd door Limmen Cultuur. Het publiek kon luisteren naar muziekstukken van Handel, Scarlatti, Debussy en Mozart. Daria speelde niet alleen deze stukken, maar zij vertelde hier ook over. Haar vorige cd over George Frideric Handel kwam uitgebreid aan bod, maar ook haar volgende project werd geintroduceerd. Deze zal gaan over de bekende en minder bekende stukken van Mozart. Het publiek genoot van de klanken op de piano in de sfeervolle kerk. Zij waren zo enthousiast dat Daria ook nog een toegift gaf na afloop van het concert. Voor een impressie en foto's van het concert kunt u kijken op de site van Limmen Cultuur. www.limmencultuur.nl.

Lezing schapsgerder Marijke Dirkson

LIMMEN – OP 20 oktober geeft schaapsherder Marijke Dirkson geeft uitleg over haar werkzaamheden, in Vredeburg Limmen (bovenzaal). Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Kaarten á € 5,- (inclusief koffie/thee) af te halen bij Ria Admiraal, Dampegheestlaan 1 of Dorien Kerssens, Molenweg 41.

24 / 24