De Uitkijkpost

31 juli 2019

De Uitkijkpost 31 juli 2019


Geslaagde 25ste editie van het IJssalon Pinoccio Tannes Jeugdtoernooi

De enthousiaste deelnemers hebben een mooie week beleefd. Foto: aangeleverd

HEILOO - Van 15 t/m 20 juli organiseerde Tennisvereniging Het Vennewater in Heiloo een week vol tenniswedstrijden en andere sportieve activiteiten met het thema circus. Er heerste een gezellige sfeer en er waren vele extra's, zoals de clinics en de opening met een speciaal voor Tannes gemaakte dans.

Op maandagochtend werden alle deelnemers verwelkomd in het tot circus omgetoverde clubhuis. Nadat iedereen een mooi sportshirt had gekregen, mede mogelijk gemaakt door IJssalon Pinoccio, konden de deelnemers aan hun eerste wedstrijden beginnen. Gedurende de week konden de deelnemers elke dag een heerlijke gezonde snack ophalen, dankzij de sponsoren. Verder kon er verkoeling worden gezocht op de waterbaan. Ook is de jongste jeugdgroep gaan zwemmen en met de oudere jeugd is er een superleuke kanotocht door de Alkmaarse grachten gemaakt. Elke dag werd door het Tannes jeugdteam een tennisclinic gegeven. Dit jaar was er zelfs een toernooifysiotherapeut. Op vrijdag stond KinderFysio Nelissen namelijk klaar voor alle deelnemers die de spieren wilden laten losmaken voor hun belangrijke finalewedstrijd of voor de behandeling van sportblessures.

De hele week was het mooi weer en op zaterdag konden alle superspannende finales gespeeld worden. De prijsuitreiking was alweer het einde van een ontzettend gezellige en sportieve week. De organisatie bedankt iedereen voor hun enthousiaste en sportieve deelname en hoopt jullie en jullie vrienden en vriendinnen volgend jaar weer te zien in de eerste week van de zomervakantie!

Willibrordus Draait weer Door in 2019

HEILOO - Willibrordus Draait Door vindt plaats op 30 en 31 augustus en 1 september 2019 op Landgoed Willibrordus in Heiloo. Dit spektakel wil je echt niet missen, heb jij het al in je agenda gezet? Het is namelijk een afwisselend, inspirerend en kleurrijk evenement met muziek, theater en verhalen voor jong en oud. De toegang tot het terrein en alle voorstellingen is gratis.

Het Landgoed Willibrordus is voor de stichting Willibrordus Draait Door de ideale locatie om jaarlijks een evenement met een kenmerkende programmering te organiseren. Samen kijken, luisteren en je verwonderen en verbazen, waarbij een knipoog naar de psychiatrie wordt gegeven. Het motto van het evenement, 'Voeding voor de geest', vind je terug in de programmering, in de verhalen, de ontmoetingen, het theater en de workshops. Regionaal en landelijk bekende artiesten op het gebied van theater en muziek zijn de basis van het evenement. Daarnaast vinden er workshops plaats, is er beeldende kunst, kunnen kinderen genieten van verschillende kinderprogramma' en is er een heuse Roots Market. Naast voeding voor de geest is er ook aan de inwendige mens gedacht, er zijn verschillende eettentjes op het terrein te vinden. Meer informatie over dit evenement lees je in de bijlage van Uitkijkpost van 21 augustus.

Heiloo geniet van het prachtige zomerweer

Foto: Pascale Schutte-Kops

HEILOO - Wat was het heet de afgelopen week. Ondanks de extreme hitte werd er genoten. Zelfgemaakte douches en zwembaden in de tuin, niets was te gek. Op het strand en in zwembad Het Baafje was het erg druk. Want voor de warmte hoefde je de afgelopen week niet naar het buitenland!

Foto: Miranda Steenbakker-Vermolen
Foto: Renée van Dooren
Foto: Petra Oostenrijk
Foto: Renée van Dooren

10 vragen aan... André Nobel

André Nobel. Foto: aangeleverd

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren en opgegroeid in Gouda. Ik heb mijn vrouw leren kennen in Zaandam en na een aantal jaren rond te hebben gezworven in Noord-Holland zijn we uiteindelijk neergestreken in het mooie Heiloo.

2. Van welke kleine dingen word je blij?
Ik word blij van een heerlijk tochtje op mijn mountainbike met mijn zwager en een vriend. Ook ga ik met veel plezier zaalvoetballen met mijn team van HZV-VE1. Ik word ook blij als ik een mooie (zelfgemaakte) kaart krijg van een van mijn drie dochters waarop ze iets geschreven hebben wat recht uit hun hart komt.

3. Wat zoek je op reis?
Rust, andere omgeving, natuur, meer tijd voor elkaar, reflectie. Oftewel de dingen waar je in het dagelijkse leven wat minder tijd voor hebt/neemt.

4. Wat betekent geld voor jou?
We hebben met z'n allen een systeem opgebouwd waarin we niet meer zonder geld kunnen leven. Dus geld is in de eerste plaats iets wat je nodig hebt voor je onderhoud. Daarnaast vind ik het belangrijk niet alles voor mezelf te houden maar ook te geven waar gebrek is. Wat mij dan weer fascineert is dat ik merk dat het lastiger is om een tientje in de collectebus te doen dan het uit te geven voor iets leuks voor mijzelf.

5. Vraag van Marieke Kwast aan André:
"Hoe bevalt het ondernemerschap binnen de regio?"
Allereerst is het erg fijn om niet elke dag in de file te hoeven staan. Ik ben met enkele minuten bij mijn bedrijf, Fortune Coffee, gevestigd op industrieterrein De Oude Werf. Van hieruit zorg ik ervoor dat ondernemers in de regio voorzien worden van een lekkere bak koffie op het werk. Doordat ik regionaal werk kan ik snel leveren en service en onderhoud bieden waar nodig. Ik merk dat ondernemers in de regio elkaar de handel gunnen en graag zaken doen met mensen in de buurt. Ook ik sta voor het stimuleren van ondernemerschap in mijn regio. Globalisering is uit, lokalisering is in en dat heeft zeker ook te maken met duurzaamheid.

Ik geef de vragen door aan Mark Velzeboer. Mijn vraag is:
"Wat drijft jou om in oktober mee te doen met de Muskathlon van Open Doors en 42 kilometer te gaan hardlopen in Zuid-Korea?"

Gratis Koepelkeuze: La Lunfardita - Tango, latin, gipsyjazz

La Lunfardita. Foto: aangeleverd

HEILOO - Bij de programmeurs van de Cultuurkoepel komen regelmatig juweeltjes langs die (nog) niet bekend zijn bij het grote publiek, maar die wel een breder publiek verdienen en prachtig passen in de Koepelprogrammering. Onder het motto 'Koepel Keuze' brengt de Koepel daarom een serie gratis muziek-/theateroptredens, waarbij het publiek na het optreden mag betalen wat men het waard vond.

10 augustus: La Lunfardita
La Lunfardita uit Madrid geeft met hun Argentijnse tango's, latinmuziek en Manouche-swing (gipsyjazz) al heel snel de illusie dat je in een Zuid-Amerikaans danslokaal bent. Ook in de Koepel kan tijdens dit optreden natuurlijk gedanst worden. Op een unieke manier wordt de Europese Manouche-swing met de traditionele muziek uit Buenos Aires verweven. Django Reinhardt en Carlos Gardel zijn duidelijk de peetvaders van deze muzikanten. Carolina Eva Dubois, de zangeres van La Lunfardita, betovert haar publiek soms hees fluisterend en dan weer temperamentvol. Zij vuurt met haar zang en dans de gipsygitarist Simon 'Gumbo' Cuenca aan en brengt u direct in de sfeer van de tango. Jesús Penarando zorgt op accordeon voor het vuurwerk bij de donkere sfeer van de contrabas van Alejandro 'Pollo' Temprano.

Een mooie start van het culturele seizoen vol prachtige optredens in de Koepel, te beginnen op zaterdag 10 augustus met La Lunfardita. Aanvang: 20.15 uur. Reserveren € 2,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl.

Het raadhuis blijft!

Het Raadhuis blijft!

Naar aanleiding van de ingezonden brief van de heer Zwijnenberg over het raadhuis (Uitkijkpost 17 juli) lijkt het ons goed om een misverstand recht te zetten. De heer Zwijnenberg refereert aan een kop boven een artikel in het NHD. Dat artikel betreft een door de gemeenteraad breed aangenomen motie, waarin bepleit wordt om de toekomstvisie over 'een levendig 't Loo' uit te breiden met een visie op de toekomstige huisvesting van de gemeentelijke organisatie.

De motie gaat niet over het afbreken van het gemeentehuis: het gemeentehuis blijft gewoon bestaan. Maar we moeten wel nadenken over de vraag hoe we het gemeentehuis gaan benutten als de samenwerking met de andere BUCH-gemeenten (Bergen, Uitgeest en Castricum) verder vorm krijgt. De motie geeft aan dat in dat geval de wens is om te komen tot een laagdrempelig, open gemeentehuis, waarmee maximaal de verbinding met de inwoners wordt gemaakt. De motie gaat vooral over de aangrenzende vleugel met kantoren. Het raadhuis blijft bestaan, en de toegang tot gemeentelijke voorzieningen blijft gewaarborgd!

Namens de fracties van D66, Heiloo-2000, VVD en CDA Heiloo,

Hessel Hiemstra

Een kleurrijke zomer bij Kits Oonlie

En wat werd er genoten! Foto: aangeleverd

HEILOO - Vakantie is feest! Niets hoeven en lekker doen waar je zin in hebt. Maar ook in de vakantie is het leuk om met leeftijdsgenoten op te kunnen trekken. Tijdens de zomervakantie staan alle activiteiten op de BSO van Kits Oonlie in het teken van kleuren. Iedere week van de vakantie heeft een andere kleur, waar de activiteiten op zijn afgestemd. In de eerste week waren alle activiteiten afgestemd op de kleur rood en zijn de kinderen bijvoorbeeld naar de kassen geweest om aardbeien te plukken, waar ze later overheerlijke jam van hebben gemaakt. De tweede week was oranje. Niet alleen de kleur voor het weer, code oranje, ook alle activiteiten stonden in het teken van deze kleur. Benieuwd welke kleuren en activiteiten nog meer aan bod komen tijdens de vakantie? Neem een kijkje op de website www.kits-oonlie.nl of bel naar de centrale administratie, 072-5323576.

Vakantiebingo

Het zal weinig mensen ontgaan zijn dat de schoolvakanties in volle gang zijn. Als je zelf niet meer in de kinderen zit, merk je het wel aan de buurkinderen. Iedereen is uitgelaten, druk en vol goede zin in die heerlijke vrije weken. Ook de vaders en moeders hebben ernaar uitgekeken. Ieder jaar doen ze dat weer. In de hoop dat het deze keer wel aan alle hooggespannen verwachtingen voldoet.

Maar eigenlijk weten we allemaal wel hoe deze schemavrije weken verlopen. Je zou er zelfs een spelletje van kunnen maken. Uitspraken afvinken die hoe dan ook ergens te horen zullen zijn de komende weken:
Lekker even helemaal niets. Ja er is wifi op de camping. Even ophouden. Over achtenveertig kilometer is de volgende benzinepomp. Hé, niet je broertje slaan! Is drie uur 's middags te vroeg voor de borrel? Zullen we de telefoons nu even wegleggen? Glamping? Nee wij gaan back to basic. Kamperen? Kramperen zul je bedoelen. Vervelen is goed voor je! We moeten nog iemand vragen om de kat te voeren. Waar liggen de paspoorten? Ja het is alláng bedtijd! Hup snel erin (om half zeven 's avonds). Is half twee 's middags te vroeg voor bier? Handen thuis! Niet die wc-bril aanraken! Wéér barbecueën? Zullen we ons huis verkopen en hier blijven? Eén wijntje om twaalf uur bij de lunch kan prima! Of twee. Drie? Gaan jullie nu maar even zelf een spelletje doen. Wanneer begin jij weer met werken?

En de nummer één-uitspraak, bijna standaard in ieder gesprek deze weken: Nou, lekker genieten hoor!

En genieten zullen we. Tot we juichend weer naar ons werk gaan.

Bedrijf Belicht: Campo del Sol

Mary van Campo del Sol. Foto: STiP Fotografie

Campo del Sol

Cursussen Spaans in Heiloo en omgeving

Adres leslocatie: Het Maalwater 7, 1852 RH Heiloo; telefoon: 072-5669956; e-mail: info@campodelsol.org; website: www.campodelsol.org

Campo del Sol is een taalinstituut gespecialiseerd in de Spaanse taal en cultuur. Sinds 2002 geeft Mary Zonneveld, de vrouw achter Campo del Sol, Spaanse les in Heiloo. Zij geeft les aan zowel beginners als gevorderden. Ook voor privéles kan men terecht bij Campo del Sol. De groepslessen worden vanaf september tot en met juni gegeven. Iedere week één uur les, behalve in de schoolvakanties.

In kleine groepjes van maximaal acht deelnemers krijgen de cursisten les. Mary: "Als ik met kleine groepen werk heb ik voldoende aandacht voor iedereen. De cursisten vinden dat prettig. Ik kan me meer verdiepen in de cursisten en helpen waar dat nodig is. Doordat de cursisten zich prettig voelen leren ze beter. Een aantal van hen zitten al tien jaar op les, gewoon omdat de manier van lesgeven bij ze past."

Veel verdieping
De cursussen bij Campo del Sol bieden niet alleen de wekelijkse lessen bij Mary. Ook wordt gezorgd voor verdieping. Zo kunnen cursisten Spaanstalige boekjes of films lenen. Daarnaast wordt er in de lessen aandacht geschonken aan de cultuur van Spanje en Latijns-Amerika. De gevorderden gaan in op deze cultuur en op de actualiteiten, door middel van het behandelen van artikelen uit bijvoorbeeld een tijdschrift of krant. Mary maakt tijdens de lessen gebruik van de computer en de beamer in het leslokaal. Daarbij maakt zij ook gebruik van het forum op de website en YouTube.

Bezoekers van de website van Campo del Sol kunnen op het forum allerlei oefeningen vinden om thuis mee aan de slag te gaan. Ook onderhoudt Mary een Facebookpagina met informatie en bijvoorbeeld Spaanse gezegdes.

Excursies en lezingen
Ieder jaar organiseert Campo del Sol een lezing. Zo heeft de bekende Spaanse fotograaf Miquel Gonzalez aan de hand van foto's een lezing gegeven over de Spaanse Burgeroorlog. Er is onder andere een lezing geweest van de Spaanse fotograaf Nacho Gil, een avond over de Spaanse geschiedenis door Adri Steenhoek en de cursisten zijn op excursie geweest naar Museum Het Schip.

Naast excursies en lezingen wordt af en toe ook een native speaker uitgenodigd in de lessen. Zij vertellen over hun leven en antwoorden op vragen van de cursisten.

Bedrijfstrainingen
Campo del Sol geeft ook bedrijfstrainingen, geheel op maat en naar wens van de klant. Incompanytrainingen zijn daarbij een mogelijkheid. Daarnaast geeft Campo del Sol examentrainingen aan stewardessen van de KLM.

Lesrooster
In september gaan er drie beginnersgroepen van start: op maandag om 11.00 uur, woensdag om 19.00 uur en donderdag om 11.00 uur. Op eind A1-niveau is er plaats vrij op woensdag om 21.00 uur. Verder gevorderden kunnen contact opnemen om samen een geschikte groep te vinden.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Historische Vereniging Heiloo ook in de zomermaanden actief

Pac Nieuwpoort schildert Giesbert's Hof. Foto: Josta de Graaf-Gieltjes

HEILOO - In de tentoonstelling van het Historisch Museum Heiloo zijn drie nieuwe aanwinsten te bewonderen, te weten een werk van Graadt van Roggen, Marie Konin en Pac Nieuwpoort.

In de tijdelijke tentoonstelling 'Kunst in Herinnering', een eerbetoon aan overleden kunstenaars van Heiloo, is van ruim 20 overleden kunstenaars werk te bewonderen, zoals schilderijen, tekeningen, grafisch werk, marionetten en bronzen beelden.

Van de dochter van Joan Praetorius is de baljurk van mevrouw te zien die ze droeg toen ze 18 jaar was, met daarnaast het schilderij waarop zij de baljurk aanheeft. Beide kunstwerken zijn van de hand van haar vader, Joan Praetorius. Het gezin Praetorius woonde geruime tijd in Heiloo. Bij de tentoonstelling is ook een publicatie verschenen met verhalen en foto's van de verschillende kunstenaars en hun werken.

Het eerste exemplaar van deze publicatie werd door de auteur overhandigd aan mevrouw Christien Nieuwpoort. Haar vader, Pac Nieuwpoort, prijkt op het voorblad van de publicatie. Op die foto schildert hij boerderij Giesbert's Hof. Dit schilderij is nu ook te bewonderen dankzij de spontane medewerking van de eigenaars. De tentoonstelling blijft zich dus door het enthousiasme van de bezoekers alsmaar ontwikkelen. Een tentoonstelling om zeker (wederom) te bekijken.

De toegang tot het museum is gratis. Openingstijden dinsdag van 19.00-21.00 uur, en zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur.

Rommelmarkt op de Hoogeweg een succes

Blije gezichten op de rommelmarkt. Foto: Maaike Stroomer

HEILOO - Dankzij het mooie weer was er een leuke opkomst aan de Hoogeweg, waar Maaike Stroomer afgelopen zondag een marktje organiseerde met vrienden en familie. Waarom? "Omdat we eigenlijk allemaal zelf wel eens lekker struinen op straatmarktjes en we nu eenmaal gek zijn op dat sfeertje en de gezelligheid," vertelt Maaike enthousiast. "We hebben hier lekker wat ruimte en we konden gewoon op eigen terrein staan, dus zo is het idee eigenlijk tot stand gekomen. We hebben een vergunning bij de gemeente aangevraagd en het evenement aangemeld op de website meukisleuk.nl en op Facebook. Waarschijnlijk gaan we het binnenkort nog een keertje doen, want de bezoekers waren erg enthousiast. Wij vonden het in ieder geval erg leuk dat er zo veel mensen zijn langsgekomen."

Blije gezichten op de rommelmarkt. Foto: Maaike Stroomer
Blije gezichten op de rommelmarkt. Foto: Maaike Stroomer
Blije gezichten op de rommelmarkt. Foto: Maaike Stroomer

Bruidspaar Wit 60 jaar getrouwd

Locoburgemeester Elly Beens samen met het echtpaar Wit. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Op woensdag 17 juli 1959 traden in Amsterdam de heer H.H. Wit (91) en mevrouw C.C. Wit-Langedijk (87) in het huwelijk. Locoburgemeester Elly Beens bezocht 60 jaar later het echtpaar om ze te feliciteren met dit heugelijke feit.

Meneer Wit is geboren in Amsterdam. In de hoofdstad en in Haarlem is hij tandtechnicus geweest. Mevrouw Wit is geboren in De Weere. Tot haar trouwen is zij als gezinshulp werkzaam geweest. Het echtpaar heeft elkaar ontmoet in Amsterdam tijdens een verjaardag van kennissen. In 1967 zijn zij naar Heiloo verhuisd. Uit het huwelijk zijn vier kinderen geboren. Verder heeft het echtpaar acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Op de vraag hoe zij deze leeftijd en zoveel jaar huwelijk hebben bereikt, zijn ze eensgezind. "Gewoon doorgaan en altijd bezig zijn. Goed eten en geen overgewicht." Mevrouw Wit onderhoudt zelf de tuin en heeft als hobby alles wat te maken heeft met planten en dieren. Meneer Wit heeft als hobby schilderen. Ondanks zijn hoge leeftijd gaat hij nog altijd twee keer per week naar de schilderclub Perspectief in Castricum. Veel van zijn schilderijen hangen bij het echtpaar thuis in de woonkamer en in de hal.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Schitteren in je eigen bioscoopfilm?

Wil jij jezelf terugzien op het witte doek? Foto: aangeleverd

HEILOO - Voor het eerst organiseert het veelbekeken YouTube-kanaal WDO Movies een heuse zomeractiviteit voor getalenteerde kinderen uit Heiloo en omstreken!

Wil jij jouw leukste zomer ooit beleven? Vind je het leuk om te acteren, verhalen te bedenken of ben je meer van de techniek achter de schermen? Wil jij als een echte filmster in een limousine naar jouw eigen première gebracht worden en daar stralen op de rode loper? En ben jij tussen de 8 en 15 jaar? Geef je dan op voor de WDO Movies Zomerweek!

Ga een week lang onder professionele begeleiding aan de slag met het maken van een echte bioscoopfilm. De film gaat in première in Theater De Beun, inclusief limousine en rode loper! Meld je snel aan via www.wdoic.nl. Door deelname maak je automatisch kans op nominatie voor WDO Movie Awards (eind 2020 in Hilversum), met als hoofdprijs een reis naar Curacao!

Workshop De Ontdekkingsreis
Workshop De Ontdekkingsreis komt voort uit het brein van Langedijker Joey Kugelmann. Zes jaar geleden startte hij met het geven van theater- en filmworkshops op basisscholen. Inmiddels is WDO uitgegroeid tot de grootste theater- en filmworkshop van Nederland, met uitzonderlijke kansen voor ieder kind! Naast leren acteren en het maken van een film zijn scholieren spelenderwijs met zelfontwikkeling bezig. Het is niet alleen goed voor het zelfvertrouwen, maar ze leren ook omgaan met verantwoordelijkheid. Weerbaarheid is een belangrijk onderdeel in het WDO-avontuur!

Liturgisch Muziekfestival Heiloo op unieke plek

Foto: STAMATIOS XANTHOULIS

HEILOO - Op zondag 25 augustus vindt de derde editie plaats van het Liturgisch Muziekfestival op het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood. Een unieke plek voor een bijzonder festival.

Het thema is 'Muziek uit het Zuiden, smeltkroes van culturen'. Het Spaanse repertoire is een levendige mengelmoes van muzikale elementen uit verschillende culturen. Enerzijds proef je de dynamiek van het samenleven van Moren, joden en christenen. En anderzijds hoor je de bruisende invloeden van 'de nieuwe wereld' en het klassieke Europa. Kaarten zijn te bestellen via www.liturgischfestival.nl.

Zondag 28 juli vond de tweede editie plaats van het Liturgisch Muziekfestival. Het thema van deze dag was 'IONA en Ierland'. In de buitenlucht konden mensen onder het genot van een scone, hamburger of abdijbiertje genieten van onder andere harpiste Femke Ooijevaar. Met haar 17 jaar was ze een van de jongste muzikanten van het festival. Vervolgens trad de IONA-groep op, met muziek uit de traditie van Iona. Iona is eiland aan de westkust van Schotland met ongeveer 175 bewoners. Op dit eiland bevindt zich de abdij van de IONA Community. Zij willen mensen met elkaar verbinden door middel van zang. Er werd dan ook uit volle borst gezongen, samen met de bezoekers.

Daarna speelde het duo Joke en Jan Ierse muziek op accordeon en viool. Ze wisten de sfeer er snel in te brengen, er werd gelachen en geklapt. Marja Dignum en Loes Meereboer sloten de dag af met prachtige liturgische liederen en een heuse Irish Blessing.

Onze Lieve Vrouw ter Nood is te vinden aan de Kapellaan 146, 1851 PE in Heiloo.

Schilderijenexpositie in Willibrordus Business Center

Een van de werken van Jeanne Lienos en Marianne Jonkers. Foto: aangeleverd

HEILOO - Jeanne Lienos en Marianne Jonkers exposeren een overzicht van hun werk in de gangen van het Willibrordus Business Center (WBC) in Heiloo. Jeanne laat zich inspireren door de natuur, dieren en aarde. Ze aquarelleert en maakt werken van acrylverf, die ze combineert met poëzie. Ze toont verschillende technieken, onder meer collages. Marianne schildert met olie of acrylverf. Zij werkt figuratief, kleurrijk met een vlotte losse toets, soms geabstraheerd. Ze is al jaren lid van schildervereniging Tintoretto in Heiloo. De expositie is te bezichtigen van juli t/m september, van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren. Het WBC is gevestigd aan de Kennemerstraatweg 464 in Heiloo.

Kofferbakmarkt druk bezocht

De kofferbakmarkt in Heiloo is een succes. Foto: aangeleverd

HEILOO - Afgelopen zondag vond de laatste kofferbakmarkt van dit jaar plaats op het terrein aan De Omloop. De markt wordt steeds bekender in de regio en was ook nu weer gezellig en drukbezocht. Brenda Ruiter organiseerde de markt alweer voor de vierde keer. "Ik ben om 06.00 aanwezig en dan staat de eerste verkoper al te wachten om het terrein op te mogen." Bezoekers kunnen tijdens de kofferbakmarkt niet alleen op zoek naar koopjes, maar ook even uitrusten met koffie, thee, frisdrank, koek, een tosti of een broodje knakworst. Brenda: "Ik ben blij met het succes en hoop de markt volgend jaar weer te organiseren."

Oud-Standing Zomerprogramma: lindyhop en charleston

Een dansworkshop met de lekkerste oude jazzmuziek. Foto: aangeleverd

HEILOO - Lindyhop is een Afro-Amerikaanse jazzdans die wordt gedanst op de swingmuziek uit de jaren twintig. Wynzen Pauzenga neemt je mee in deze heerlijke dansstijl. In de dansworkshop hoor je de lekkerste oude jazzmuziek en leer je de basis van deze dansstijl. Lindyhop staat voor Wynzen gelijk aan vrolijkheid, vrijheid, creativiteit en ongedwongenheid. "Gewoon lekker gek doen op de dansvloer en jezelf zijn."

Wanneer? Maandag 5 augustus 2019 van 10.00 tot 12.30 uur.
Kosten deelname: € 7,50 per persoon inclusief koffie en thee.
Aanmelden bij VVV De Verhalenkamer via info@verhalenkamerwillibrordus.nl of 06-22795336.

12 augustus in De Trog: Bijna Vergeten Verhalen over geboortes, bruiloften en begrafenissen

Er is veel te vertellen over het dagelijks leven van vroeger. Foto: Yke Ruessink

HEILOO - Maandag is geen wasdag meer. Kleding wordt nauwelijks meer vermaakt. Wie heeft er nog zelfgebreide sokken aan? Wanneer hebt u voor het laatst slootje gesprongen? Wat kwam er allemaal kijken bij een ouderwetse bruiloft? Wanneer vertelt u elkaar nog verhalen? Er is veel te vertellen over het dagelijks leven van vroeger en hoe dit in een mensenleven is veranderd. Het vertelproject Bijna Vergeten Verhalen van het Oud-Standing Zomerprogramma is op zoek naar mensen die zin hebben om daarover te vertellen en/of te luisteren naar verhalen en herinneringen daarover.

Het thema is: Geboorten, bruiloften en begrafenissen.
Maandag 12 augustus in Theeschenkerij De Trog van 14.00 tot 16.00 uur.
Deelname € 7,50 inclusief koffie en thee. Aanmelden bij VVV De Verhalenkamer via info@verhalenkamerwillibrordus.nl of 06-22795336.

Fraaie opbrengst voor het Beestenboetje

Channah (l) en Lizzy reiken de cheque uit aan Liedeke van het Beestenboetje. Foto: aangeleverd

HEILOO - Al een tijdje geleden waren Channah en Lizzy op tijd bij winkelcentrum 't Loo om voorbereidingen te treffen voor de verkoop van spullen van Kringloop Heiloo. De volledige opbrengt van de verkoop kwam ten goede aan het Beestenboetje, vanwege de Dag van de Circulaire Economie. Ook had Frank zijn met kinderboeken gevulde antieke handkar meegebracht. Roderick had het druk met alle kinderen een gratis kinderboek te geven. Aan het eind van de dag hadden Channah en Lizzy voor € 200 verkocht. Afgelopen week overhandigden ze trots een cheque aan het Beestenboetje. Ze kunnen niet wachten tot volgend jaar.

Brandweer rukt uit vanwege brandmelding Witte Kerk

De brandweer in actie. Foto: aangeleverd

HEILOO - Vorige week dinsdag kreeg de brandweer een melding van een brand in het bijgebouw van de Witte Kerk. Er werd uit voorzorg met groot materieel uitgerukt, maar de brandweer hoefde verder niet in actie te komen. Er bleek brand te zijn ontstaan in de cv-installatie, maar medewerkers van de kerk konden de brand zelf blussen.

De brandweer in actie. Foto: aangeleverd
De brandweer in actie. Foto: aangeleverd

Zwembad Het Baafje verwelkomt 25.000e bezoeker

De blije familie Van Drunen. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op 21 juli 2019 was de vijfjarige Nine van Drunen uit Heiloo de 25.000e bezoeker van zwembad Het Baafje. De familie Van Drunen ontvangt voor volgend jaar een gezinsabonnement. Hebben jullie nog lekker gezwommen? Wie weet word jij dan wel de 30.000e bezoeker!

"Wie verwacht er nou een wijnproeverij in een verzorgingshuis?"

Gezellige vakantieweek in De Loet en Overkerck. Foto: aangeleverde foto.

HEILOO - De verzorgingshuizen De Loet en Overkerck organiseren altijd al veel leuke activiteiten voor de bewoners, maar voor de vakantieweek is werkelijk alles uit de kast getrokken. Geheel in Franse stijl genoten de bewoners van een echte vakantie in eigen huis. Mevrouw V. (80+): "Het was geweldig georganiseerd! Namens de Franse president overhandig ik jullie hierbij een cadeautje," waarop ze dankbaar een doosje Merci chocolade aanbood.

Er werd in beide huizen begonnen met een Frans ontbijt. Daarna konden bewoners in het kader van de wellnessdag een hand- of voetmassage ondergaan of de nagels laten lakken. Er kon een ritje worden gemaakt met oldtimers, twee grote Amerikaanse sleeën stonden paraat om bewoners rond te rijden in de omgeving. Na de pannenkoeken in de middag kwam er bij De Loet nog een ijskar van Di Fiorentina en bij Overkerck een van IJssalon Pinoccio, en kreeg iedereen een lekker ijsje.

Bij De Loet stond de hele week een 50 jaar oude retrocaravan en op donderdag kwam er voor extra campinggevoel nog een caravan bij. Mevrouw Van W. (91) vertelt: "De caravan ruikt naar vakantie." Mevr. H. (90+): "Ik vind het geweldig en doe aan alles mee. Ik heb zelfs de pedicure afgezegd." Bij Overkerck stond een oude Citroën Eend op het terras, met een tentje om het vakantiegevoel omhoog te halen.

"We hebben gezellig op het terras gezeten met koffie en vakantieverhalen, en genoten van een heerlijke barbecue met begeleidende muziek van de Heiloose zangeres Jet Stam en haar broer Bram," laat Marjon Seekles van De Loet weten. Bij Overkerck zorgde Hans Laduc voor de muzikale omlijsting. De hele week kon er jeu de boules gespeeld worden, er was uiteraard een bingo, een Franse quiz en toastjes met Franse kaas.

"We sloten de week af met een wijnproeverij. Voor de andere bewoners maakten we smoothies." Mijnheer N. (100) vond het merkwaardig: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt." "Want wie verwacht er nou een wijnproeverij in een verzorgingshuis?" vervolgt Marjon.

Het lijstje met mooie reacties is lang: "Pure verwennerij en zo divers, voor ieder wat wils." "Een echt vakantiegevoel, en de voetmassage en handmassage mogen wel vaker." "Wanneer is er weer een vakantieweek?"

Marjon benadrukt: "We hebben deze week kunnen organiseren door een gift van de boekenclub van Stichting Ouderenwerk Heiloo, een bijdrage van de Stichting Vrienden van De Loet en Overkerck. Natuurlijk ook door alle hulp van vrijwilligers, de collega's van keuken & restaurant, Ruud en Lida die hun caravan en oldtimer ter beschikking stelden, Tini Pauw die ook nog een dagje met haar caravan kwam, Ingrid en Sandra die belangeloos voetmassages kwamen geven en IJssalon Pinoccio die de ijskar sponsorde. Allemaal ontzettend bedankt namens ons en de bewoners!"

Tekst: Monique de Jager

Expositie Jan van Zanen en Conny van Zanen-Roozendaal in het Trefpunt

Een van de werken van Jan en Conny. Foto: aangeleverd

HEILOO - Jan en Conny hebben elkaar ontmoet tijdens een feest op de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Jan was oud-student keramische vormgeving en Conny zat in het eindexamenjaar voor tekendocent. Ze trouwden, kregen kinderen en gingen beiden voor de klas staan. In hun vrije tijd bleven ze creatief bezig en inspireerden ze elkaar in hun gezamenlijke atelier.

Na hun pensioen werden Jan en Conny pas goed actief in de kunst en Jan exposeerde op verschillende locaties. In 2018 exposeerden ze voor het eerst samen in Limmen. Nu is hun werk te zien in het Trefpunt, waar Jan beelden van yogahoudingen en Conny tekeningen laat zien.

De schoonheid van yoga zit hem in de houdingen, die Jan geprobeerd heeft te vangen in kleine kleibeeldjes van vrouwenlichamen. Verder laat Jan 'ventjes' zien die zijn geïnspireerd op een fragment uit het boek 'De lotgevallen' van Hugo Raes. Deze kleifiguurtjes zijn met witte engobe gepenseeld en gebakken op 1000 graden Celsius. Conny werkt tweedimensionaal en daarbij draait alles om techniek, uitvergrotingen en weloverwogen composities.

Een van de werken van Jan en Conny. Foto: aangeleverd
Een van de werken van Jan en Conny. Foto: aangeleverd
Een van de werken van Jan en Conny. Foto: aangeleverd

De expositie van Jan en Conny is tot 30 augustus te zien in het Trefpunt, Abraham du Bois-Hof 2 in Heiloo.

Trend Leder vertrekt uit Winkelcentrum 't Loo

HEILOO - Per 31 juli 2019 vertrekt Trend Leder na 24 jaar uit Winkelcentrum 't Loo. Eigenaren Gerrit Jan en Ingrid Rookhuijzen: "Wij hebben in 't Loo een uitgebreide kring van vaste klanten opgebouwd. Velen klanten vertellen hoe naar het is dat we gaan ophouden in Heiloo. Wij willen onze klanten hartelijk bedanken voor het jarenlange vertrouwen in ons. Wij blijven voor u beschikbaar in onze winkel in Winkelcentrum Geesterduin in Castricum. Wij hopen daar veel klanten terug te zien."

Succesvol NK voor AV Trias

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op 28 juli won Job Beintema goud en Dave Wesselink brons op het NK Atletiek in Den Haag. Lisanne de Witte won goud op de 400 meter.

Foto: aangeleverd

Kermis Akersloot De Vriendschap van 3 tot en met 6 augustus

De mannen van Paper Plane. Foto: Kim de Vries

AKERSLOOT - Zaterdag 3 augustus barst het kermisgeweld los in De Vriendschap met de band Bad Shoes en zanger Marcel Kramer. Bad Shoes is een topper in onze provincie en de band zal er alles aan doen om het publiek in de juiste kermisstemming te krijgen. Vervolgens zal Marcel Kramer het feestje overnemen en iedereen tot laat in de nacht laten dansen en swingen. Party time!

Op zondagmiddag staat Vida op het terras. Vida bestaat uit twee rasechte Noord-Hollanders, die de afgelopen jaren een grote ervaring opbouwden tijdens allerlei kermissen. Uit de zeer goed gevulde agenda blijkt wel dat de capaciteiten van Vida op de juiste waarde worden geschat en dat deze mannen zijn uitgegroeid tot een van de beste duo's van Noord-Holland. Voor een stevig potje top 40-repertoire gaan zij niet opzij. Een zeer gevarieerd repertoire en altijd uitstekend bij de tijd!

Zondagavond staat de Alkmaarse formatie Kink op het podium, samen met DJ Jerone. Zes professionele artiesten die zorgen voor een hoog niveau qua performance en zang. De hele avond wordt gevuld door de band en DJ Jerone.

Maandagochtend zal De Vriendschap vanaf 11.00 uur Akersloot laten dreunen met DJ Mark, een Hollandse party met alle meezingers. Na de eerste deun zullen natuurlijk ook dit jaar The Chief en Willem Schoone laten zien hoe kermis gevierd dient te worden. Zij spelen in de middag op het terras van De Vriendschap.

Maandagavond is gereserveerd voor de formatie Paper Plane. De Paper Plane-trein dendert sinds jaar en dag over elk podium in Nederland. Het strakke, opzwepende geluid van de band kan het best worden omschreven als een mengeling tussen rock en pop. Een optreden van Paper Plane is een feest der herkenning waarbij het publiek actief wordt betrokken: hompen! Tijdens de pauzes zal DJ Nicky Lorenzo het publiek vermaken met zijn muziekkunsten.

Dinsdag zal vanaf 13.00 uur het traditionele ringsteken voor aangespannen paarden van start gaan. Ieder jaar vanaf het terras genieten van de paarden en de kunsten van de steeksters. Na het ringsteken treedt de formatie The Wico's op in De Vriendschap, zij zullen voor een ongekend kermissfeertje zorgen. De topformatie Mooi Wark zal voor de eerste keer een optreden in Akersloot verzorgen.

Mooi Wark, de in 1992 opgerichte Drentse rock & rollband, heeft een groot deel van Nederland veroverd en landelijke bekendheid verworven met de nummers Idioot, Bokkie Of Een Geittie, Achter De Tent en natuurlijk In De Blote Kont.Vele zalen en feesttenten zijn de afgelopen jaren platgespeeld door Mooi Wark. Van de albums 'Gewoon Idioot', 'Bok 'm d'r op' en 'Rock & Rodzooi', alle geproduceerd door Dick Kemper, zijn inmiddels al ruim 30.000 stuks over de toonbank gegaan. De albums 'Bok 'm d'r op' en 'Rock & Rodzooi' kwamen op respectievelijk nummer 9 en 7 binnen in de Nederlandse Album Top 100. Met het nummer 'In De Blote Kont' heeft Mooi Wark een echte hit te pakken. Iedereen zingt, schreeuwt en danst mee op het nummer. De optredens van Mooi Wark, waarbij de lol en grappenmakerij van het podium spetteren, staan als een huis en klinken als een klok! De aanstekelijke eigen nummers, die variëren van lekkere rock-'n-roll tot dampende feestnummers, zorgen voor een vrolijke mix van herkenning waarbij ook een goede ballade niet wordt geschuwd. Vele hits passeren de revue en met een ijzersterke podiumpresentatie, een flitsend decor en een spectaculaire show wordt menig bezoeker vermaakt. Ook deze avond kan iedereen in de pauzes genieten van DJ Nicky Lorenzo.

Kortom, een geweldig kermisprogramma in De Vriendschap aan de Kerklaan 18 in Akersloot. De hele kermis is er vrij entree!

Timmerdorp Egmond groot succes

De trotse meiden met hun welverdiende gouden hamer. Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Met 110 kinderen, een hoop enthousiaste vrijwilligers, steun van vele sponsors en vooral mooi weer maak je in drie, vier dagen tijdens Timmerdorp de mooiste bouwwerken. Ondanks een wat waterige vrijmarkt eindigde op 18 juli een grandioze bouwweek.

De kinderen hebben veel bijzondere bouwwerken gecreëerd, geïnspireerd op het thema 'Water'. Veel boten natuurlijk, maar ook strandtenten, een zeemeerminnenkasteel, een museum gewijd aan een omgekomen babywalvis en zelfs een bijna levensechte walvis. Het is duidelijk: de inzet en creativiteit van de kinderen kent weinig grenzen.

Ook dit jaar werden de bouwsels beoordeeld door een deskundige jury. De gouden kwast van de kunstjury ging naar de kinderen van hut 1 vanwege de mooie kleuren, de fantasie in de uitvoering en een perfecte vormgeving. De gouden zaag voor de mooiste brievenbus ging naar hut 9, volgens de jury een brievenbus waaraan je goed kon zien dat deze gezamenlijk gemaakt was. De gouden hamer voor het mooiste bouwwerk kwam terecht bij de meiden van hut 7. Een hut met een zwembad waarbij het water opgepompt werd met behulp van wieken.

De andere prijswinnaars waren natuurlijk alle kinderen en de vele hulpouders en de enthousiaste vrijwilligers, die weer bijna een week lang veel plezier en voldoening hebben gehad van het Timmerdorp.

De foto's van alle hutten staan op de site www.timmerdorpegmondaandenhoef.nl.

Duo1851 in Abdijwinkel

Duo1851. Foto: aangeleverd

EGMOND-BINNEN - In de vakantiemaanden worden in de Abdijwinkel in Egmond geen lezingen gehouden, maar kan naar matineeconcertjes worden geluisterd.

Op zaterdagmiddag 10 augustus treedt Duo1851 op: Horst Hausen, blokfluit en dwarsfluit, en Frits Sandkuijl met luit en romantische gitaar. Het tweetal brengt een afwisselend programma, dat reikt van renaissance tot romantiek en van barok tot bossanova, De muzikanten zullen wat vertellen over de instrumenten en het programma van toelichting voorzien. De entree is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het concertje begint om 14.30 uur en duurt drie kwartier.

Adres: Abdijwinkel van Egmond, Vennewatersweg 27a in Egmond-Binnen.

Zomerconcerten in de Cultuurkoepel en de Slotkapel

Celliste Emma Petruska uit Hongarije. Foto: aangeleverde foto.

HEILOO/ EGMOND - De eerste concerten van Holland Music Sessions hebben inmiddels plaatsgevonden. Voor wie het gemist heeft: er volgen er nog drie in Heiloo en twee in Egmond!

Op zondagmiddag 4 augustus om 15.00 uur speelt Miranda Shum (VS) in de Cultuurkoepel pianowerken van Beethoven, Schubert en Kabalevski. Na de pauze zijn violist Dillon Jeffares (VK) en pianiste Mana Oguchi (Japan) aan de beurt met werken van Beethoven, Szymanowski, Debussy en Vale.

Op woensdag 7 augustus om 20.30 uur kunt u het Xylos trio (Litouwen/Kroatië) horen in de historische Slotkapel in Egmond aan den Hoef met muziek van Haydn, Debussy en Brahms. Voor de pauze speelt Natalie Schwamova (Tsjechië) piano-werken van Mozart en Schumann.

Zondagmiddag 11 augustus speelt Daniel Golod (Duitsland) in de Cultuurkoepel pianowerken van Chopin en na de pauze schitteren celliste Emma Petruska (Hongarije) en pianist Tobias Borsboom (Nederland) met stukken van Bach, Schumann en Beethoven.

De laatste concerten zijn op zondag 18 augustus in de Cultuurkoepel (dit is het in een eerder artikel genoemde familieconcert met het Devanas pianoduo; kinderen ook van harte welkom!) en op woensdag 21 augustus in de Slotkapel in Egmond. Zie hiervoor de website www.tihms.com.

Bij het familieconcert op 18 augustus in Heiloo wordt na afloop een 'meet & greet' georganiseerd met de pianistes. Zij kunnen u dan van alles vertellen over hun muzikale avonturen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.tihms.com/concerten of aan de zaal vanaf circa 30-45 minuten voor aanvang van het concert. Voor Heiloo zijn ook kaarten te koop bij de VVV/Verhalenkamer t/o de Cultuurkoepel.

LET OP! Kim's Haarsalon heeft een nieuwe adres. Dat is: Kennemerstraatweg 464B 1851NG Heiloo. Bij het mooie Willibrordus Business Center. Aloysius gebouw eerste verdieping trap en lift aanwezig, ruimte 1.4.02. Graag zie ik u daar voor een afspraak. Groetjes Kim. Tel:0630042383.

Te koop 12 VOETS JOL ZEILBOOT 2001, polyester/mahonie, incl trailer. Zeil en dekzeil 5 jr oud. Prijs all in 1250,--.

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m vr 0800-17:00 uur. Za 0900 t/m 12:00 uur. T:072-5320294 www.carcleaningheiloo.nl

Leer SPAANS bij CAMPO DEL SOL in Heiloo. Kleine groepen, alle niveaus, gediplomeerd docente. Beginners ma 11.00, wo 19.00 of do 11.00 uur. Overige niveaus zie website of neem contact op. Groepslessen starten in september. www.campodelsol.org / 072-5669956

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €o,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. Di t/m Za 10-5 De oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072-5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Superkoel Airconditioning. De Beste Airco's voor thuis en op kantoor. De Beste Kwaliteit AIRCONDITIONING Van MITSUBISHI met Installatie vanaf € 1395,- Voor De SLAAPKAMER 072 210 01 44 WWW.SUPERKOEL.NL info@superkoel.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor een gratis offerte: 06-41803734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en verkoop. www.barrydevriesautos.nl De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel. 06-21598809

Ambachtelijke binnenschilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw sauswerk en behang. K.v.k vrijbl.prijsopgave 06-39870829

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ontspannen en voor alle leeftijden. Info: 06-38279213

Gevr. kleding, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG,-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-5069052

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06-22020702 AGM-DEALER

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 06-53993115 www.iristuinen.nl

MINDFULNESS, COMPASSIE & YOGA training in HEILOO. Start 20 september 2019. Info op www.mischavanesveld.nl

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail: janbaltus@hotmail.com Tel: 06-40095081

Hoe gaat het met padel, de nieuwe sport in Heiloo?

De leden van Ondernemend Heiloo volgen een padelclinic. Foto: aangeleverd

HEILOO - Vier maanden geleden introduceerde TC Heiloo United padel in Heiloo. Met de opening van 3 padelbanen werd het mogelijk om deze snelst groeiende sport van Nederland ook in ons eigen dorp te spelen. In Uitkijkpost werd met een speciale bijlage aandacht geschonken aan de opening. We waren benieuwd of padel ook in Heiloo aanslaat en gingen op bezoek bij TC Heiloo United aan De Dors. Op het park spreken we met Ton Verberne, voorzitter van TC Heiloo United.

Wat zijn de eerste ervaringen met padel?
"Onze verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. We hadden in andere plaatsen al gezien dat mensen snel enthousiast worden van padel, maar dat het zo snel zou gaan dat hadden we niet verwacht. Heel veel leden spelen inmiddels padel naast het tennissen en een aantal leden is inmiddels helemaal overgestapt op padel. De animo is zelfs zo groot dat we een rem hebben moeten zetten op de verhuur aan derden."

Is er dan helemaal geen ruimte voor buitenstaanders om een baan te huren?
"We willen in het seizoen de eigen leden voorrang geven tijdens de piekuren. Daarbuiten is er zeker nog wel ruimte en ook in de zomervakantie is het iets rustiger met leden. Voor sporters van andere verenigingen is dit juist een goed moment om kennis te maken met padel. Er zijn ondertussen ook al heel wat scholen, bedrijven, sportclubs, families en vriendengroepen langs geweest voor een clinic of om een baan te huren. Vorige week ontvingen we nog de leden van Ondernemend Heiloo."

Wordt er ondertussen nog wel getennist?
"Tennis blijft de grootste tak van onze vereniging. Het aantal leden blijft toenemen en begin september wordt bijvoorbeeld weer het bekende Eiland De Wild Keukens-toernooi gespeeld."

Zijn er al volgende plannen?
"Plannen zijn er zeker, maar we doen het wel met beleid. Wat enorm helpt is dat lokale ondernemers zich inmiddels graag met de vereniging willen verbinden. Die samenwerking biedt ons én de ondernemers allerlei kansen. Ondertussen zijn we als bestuur bezig om aan de toekomst van de vereniging te werken. Het NOC*NSF is geïnteresseerd geraakt in deze ontwikkelingen en helpt ons erbij. Samen met NOC*NSF bouwen we aan de tennisvereniging van de toekomst. De Rabobank maakt dit traject financieel mogelijk."

Bob Scholten zakt door het ijs

AKERSLOOT - Henk jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef heeft donderdagavond in een verzengende hitte de wekelijkse wedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup gewonnen. Onder de bomen op Sportcomplex de Cloppenburgh was er, ondanks de door de deelnemers zelf opgewekte rijwind, toch nog sprake van tropische omstandigheden. Dit weerhield de onbevangen 14-jarige Bob Scholten uit Akersloot er niet van om er direct na de start vandoor te gaan en de rest verbijsterd achter te laten. Nog niet ervaren, wie eigenlijk wel onder deze extreme omstandigheden, lukte het Scholten een aanzienlijk gat te slaan. Henk Jan Verdonk senior, de oude rot in deze discipline, liet het allemaal even begaan, maar hield wel zicht op vrijbuiter Scholten. De andere achtervolgers onder aanvoering van Ton Wiering uit Akersloot deden ook hun uiterste best om genoeg lucht te happen en greep te houden op het wedstrijdverloop. Na eenmaal goed warm te zijn gereden, wat met deze temperaturen vreemd klinkt, kwam routinier Henk Jan Verdonk senior weer in beeld als mogelijke winnaar. Het beste bleek er bij Bob Scholten, ondanks twee meegenomen bidons, toch af te zijn. Beetje bij beetje kwam Henk Jan Verdonk senior dichterbij om Bob Scholten daarna in vliegende vlucht te passeren. Ook thuisrijder Ton Wiering was nog in staat de jonge, uitgebluste Bob Scholten erbij te lappen.

Samen koken en eten in Egmond aan den Hoef

Hanswijk zoekt gastvrouwen en -heren voor de aanschuiftafel. Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Het plan is om in Hanswijk op vrijdagavond een zogeheten aanschuiftafel te organiseren. Het woord zegt het al: wie geen zin heeft om te koken en alleen te eten of buurtgenoten eens wil spreken, kan aanschuiven. Voor dit plan zijn we nog op zoek naar gastvrouwen en -heren. Je hoeft geen horeca-ervaring te hebben (mag natuurlijk wel) en het helpt als je hart op de juiste plek zit. Hou je van gezelligheid en ben je in staat mensen op hun gemak te stellen? Ben je minimaal eenmaal per maand beschikbaar op de vrijdagmiddag of -avond? Neem dan contact op met Marja Vlaar van Stichting Welzijn Bergen. Bel 06-29073575 of mail: m.vlaar@welzijnbergen.nl.

Edward Kooiman in de Slotkapel

EGMOND AAN DEN HOEF - 'Voorbij de grenzen' is dit jaar het thema van de vier muzikale poëzieavonden in de Slotkapel aan de Slotweg 19. Op 4 augustus verzorgt Edward Kooiman de tweede avond in de serie. Er worden gedichten voorgedragen van onder andere Rutger Kopland, Willem Wilmink en Ivo de Wijs. De muzikale omlijsting op piano wordt verzorgd door Jan van Aller. Ook kunt u weer genieten van een prachtig natuurarrangement van Ingrid Zwart. De poëzieavond begint om 20.00 uur en de kapel is vanaf 19.30 geopend. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Helemaal in de wolken van Egmond

De rolwolk, een bijzondere verschijning. Foto: J. G. Baltus

EGMOND AAN ZEE - Een bijzondere foto van een rolwolk in Egmond aan Zee. Een rolwolk is een langgerekte wolk die om zijn horizontale as draait en geheel losstaat van de wolken erboven. Een rolwolk is vrij zeldzaam. Ze kunnen gezien worden onder zware onweersbuien maar zijn ook soms bij heldere hemel waar te nemen. De wolk ziet eruit als een langgerekte buis, met een vrij gladde structuur.