De Uitkijkpost

9 mei 2018

De Uitkijkpost 9 mei 2018


"En nu een grote glijbaan"

Samen met Jan Oostindie rolt wethouder Rob Opdam de bal in het instructiebad en 'opende' hiermee de baden met de gerenoveerde zwembadvloeren. STiP Fotografie

HEILOO - Woensdag 2 mei 'opende' wethouder Rob Opdam de gerenoveerde zwembadvloeren in zwembad Het Baafje. Samen met Jan Oostindie rolde hij ter gelegenheid van de opening een grote bal door een ballonnenboog.

Afgelopen twee seizoenen werd het zwembad, vlak na de opening van het zwembadseizoen, tot twee keer toe onaangenaam verrast. De tegelvloer van zowel het instructiebad als het peuterbad liet los. De structurele oplossing hiervoor werd aangedragen door de gemeente Heiloo in de vorm van een compleet nieuwe zwembadvloer voor beide baden. Geen tegels meer maar een coating. Een egale zwembadvloer, anti-glij. Tevens werden de kanten grotendeels vervangen door dezelfde coating. De randen langs het zwembad zijn inmiddels ook geschilderd in een mooie blauwe kleur. Op de vraag wat het volgende project is antwoordde Jan Oostindie: "Een grote glijbaan".

Zwembad Het Baafje hoopt op een goed zwemseizoen en misschien een sponsor om zo volgend jaar de gewenste grote glijbaan te kunnen realiseren.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Brand in Corneliuskerk, zwarte dag voor Limmen (voorpagina, evt met doorloop)

Uitslaande vlammen op het dak van de Corneliuskerk. Foto: Mats Weijers

LIMMEN - De inwoners van Limmen zijn nog nauwelijks bekomen van de brand die afgelopen donderdag een groot deel van de Corneliuskerk heeft verwoest. De brand in de kerk brak donderdag 3 mei aan het einde van de middag uit. De brandweer schaalde de brand op naar een zeer grote brand. Buurtbewoners zagen de vlammen uit de kerk slaan. De rook was al vanaf de A9 te zien.

Burgemeester Toon Mans van Castricum bracht donderdagavond een bezoek aan de kerk, hij reageerde aangeslagen: "Je gelooft bijna je eigen ogen niet. Deze kerk staat midden in de gemeenschap van Limmen, letterlijk en figuurlijk. Er stonden mensen met tranen in de ogen. Dit is gewoon verschrikkelijk triest en ik leef met iedereen mee die de kerk een warm hart toedraagt. In het bijzonder met de pastor. De brandweer van de hele regio is uitgerukt, de mannen en vrouwen doen geweldig werk. De schade is echter groot. Daar zullen we in de komende dagen meer over horen."

Rond 20:30 uur had de brandweer het vuur onder controle. Het nablussen heeft nog tot vrijdagochtend geduurd. Waardoor de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Er werden donderdag onderhoudswerkzaamheden aan de kerk uitgevoerd, maar het is nog niet duidelijk of deze de brand hebben veroorzaakt. "De binnenkant, de orgels, alles is verwoest. Het is vreselijk triest," zegt Joop Koppes tegen NH Nieuws. Koppes is al sinds 1972 bij de kerk betrokken. "De kerk is helemaal naar de knoppen," zegt hij met tranen in zijn ogen. Buiten stond hij te kijken naar hoe de brandweer de kerktoren en de pastorie probeerde te redden. "Dat is in ieder geval gelukt," licht de woordvoerder toe.

Foto: Tanja Verwer
Foto: Tanja Verwer
Foto: Mats Weijers

In de Uitkijkpost van 16 mei leest u meer over de Corneliuskerk.

Bron: Nieuwspartner NH

Luchtfoto van de kleurrijke bollenvelden bij Heiloo. Foto: Aerovista.nl

In deze tijd van het jaar kleurt de omgeving prachtig met de bollenvelden die volop in bloei staan. Prachtig om te zien vanaf de fiets of vanuit de auto. Maar ook vanuit de lucht levert het een mooi kleurrijk plaatje op. Als je goed kijkt, zie je op de foto ook het gebouw van GGZ, Melco en de Witte Kerk.

Tien vragen aan... Hans Kok

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben eind november 1962 geboren en getogen in Medemblik vlakbij de haven, in 't oude centrum. Het was Siberisch koud toen, je kon met je auto over het IJsselmeer rijden, de hel van '63. Zelf heb ik er echter weinig van meegekregen! Op mijn 17de ben ik verhuisd naar Amsterdam om in de horeca te gaan werken, om een paar jaar later neer te strijken in Alkmaar. Daar leerde ik de liefde van mijn leven kennen en sinds 1989 woon ik in het mooie Heiloo, ondertussen ook samen met mijn lieve dochters.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Ik had meerdere hobby's, zoals archeologie, voetbal en vissen. Ik heb nooit gedacht hier mijn werk van te maken (misschien wel stilletjes op gehoopt). Mijn allereerste hobby was het bakken van taarten, koekjes en brood. Maar na tien keer bij nacht en ontij met mijn neus in de bloem bij de plaatselijke bakker te hebben gestaan, heb ik mijn hobby/beroep aangepast naar werken in de keuken van restaurants. Veel betere werktijden!

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Ik ben een kok van de klassieke keuken. Ben een bewonderaar van Georges Blanc en Pellegrino Artusi. Authenticiteit en originaliteit staan bij mij hoog in het vaandel. Ik hou van tradities en ambachtelijkheid. Ik zou daarom weleens een kroketje met Johannes van Dam willen eten! Vanwege zijn kennis, die ik regelmatig raadpleeg in De Dikke Van Dam. Helaas gaat dat niet meer...

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
De mooiste tijd was de tijd van lekker vissen in het IJsselmeer en de Wieringermeer, altijd een beetje aanrommelen bij het water. Mijn vader is een goede roker van paling enz. We waren altijd bezig om wat te vangen.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Waar ik in Heiloo graag naartoe ga is het Heilooërbos, Zandersloot, 't Maalwater, Cultuurkoepel + omgeving en de Witte Kerk. En natuurlijk de golfbaan. Dat zijn voor mij de mooiste plekken.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Het liefst wil ik lekker doorslapen, maar als we op reis gaan is het wel leuk om midden in de nacht op te staan.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Alleen met de beste mensen om je heen kun je goed presteren. Zorg voor een liefdevol en fijn gezin, een goed team en een prettige werkomgeving. Zo kun je het best presteren, jezelf motiveren en het op lange termijn volhouden om constante kwaliteit te leveren. Hetgeen wij hoog in het vaandel hebben staan, we willen niemand teleurstellen.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik sinds enkele jaren, door mijn vriend Johan Griffioen, begonnen ben met de kunst van het schilderen. Ik hou van rondstruinen in Amsterdam, het bezoeken van musea, vakantie en met mijn gezin leuke dingen doen. Maar ja, dat lijkt me logisch.
        
9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
De burgemeester gaat volgens mij niet over daadwerkelijke veranderingen, maar is meer een verbinder. Als het om beleid in Heiloo gaat dan zou ik zeggen: sluit de weg rondom het Witte Kerkje en maak er voetgangersgebied van. Ga voor duurzaamheid, milieu, cultuur en een ideale woonomgeving met veel groen.

10. Persoonlijke vraag van Stefan Liefting aan Hans Kok:
'Hans, je weet iedereen altijd weer te verrassen met de meest heerlijke en prachtige gerechten bij Brasserie in 't Groen. Waar haal je je inspiratie voor de gerechten vandaan en waar komt je bevlogenheid voor de horeca vandaan?'

Beste Stefan, bedankt voor je vraag! Mijn team en ik zijn altijd bezig om mooie, nieuwe gerechten te bedenken met producten van het seizoen. Versheid en ambachtelijkheid staan gelijk aan creativiteit en originaliteit. Wat opmaak van de borden betreft ben ik zelf niet zo van de op dit moment populaire stipjes, schuimpjes, streepjes enz. Ik hou meer van een losse stijl, verzorgd en royaal. Niet van dat 'gepiel'. Het gastheerschap is ook een belangrijk onderdeel van de horeca. Contact met de gasten en ze in de watten leggen, het geeft me veel plezier de mensen te laten genieten. Tot gauw!

Ik geef de vragen door aan Theo Leering. Mijn vraag is:
'Theo, tijdens onze schilderlessen bedenk jij altijd leuke onderwerpen om te schilderen. Waar haal jij de passie voor jouw kunst vandaan en heeft Heiloo je daar ook in geïnspireerd?'

Inschrijven voor de avondvierdaagse Heiloo

De Breedelaan, Via Gladiola, tijdens de laatste avond van de avondvierdaagse in 2017. Foto: Archief Uitkijkpost

HEILOO - De avondvierdaagse van Heiloo wordt gehouden van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 1 juni. De inschrijfavonden zijn 15 en 16 mei van 19:00–20:00 uur in de Radboudschool (ingang Breedelaan). Ook kunt u zich digitaal inschrijven via onze website www.avondvierdaagseheiloo.nl. Iedere avond wordt door een ander deel van Heiloo gewandeld in afstanden van 5, 10 of 15 kilometer, waardoor deelname aan de avondvierdaagse geschikt is voor jong en oud. En: de 15 kilometerroutes zijn dit jaar opnieuw verbeterd en nog mooier geworden. Hebt u vragen of wilt u zich inzetten als vrijwilliger? Bel of mail ons op 072-5337150 of a4daagse@hotmail.com.

Onthulling gedenksteen voor echtpaar Bonnewit

STiP Fotografie

HEILOO - Onder grote belangstelling is vrijdag aan de Spoorlaan 4 een gedenksteen geplaatst voor het echtpaar Bonnewit. Burgemeester Hans Romeyn, wethouder Rob Opdam en de overige genodigden zagen hoe Anja van Snellingberg-van Lieshout de gedenksteen onthulde. Anja is de kleindochter van de onderduikvader van het echtpaar Bonnewit in de oorlog.

En zo is de familie Bonnewit weer herenigd. Vorig jaar heeft de Duitse kunstenaar Gunter Demnig al twee Stolpersteine voor de jongens Bonnewit geplaatst aan de Spoorlaan: Nico zes jaar en Lodewijk drie jaar jong. Zij hebben de oorlog niet overleefd. Hun ouders, die eerst bij de familie Roest en tenslotte bij de familie Van Lieshout aan de Spoorlaan ondergedoken waren, overleefden de oorlog wel. Het echtpaar wist destijds dat hun kinderen verraden en afgevoerd waren.

Het comité Stolpersteine Heiloo vond het een onverdraaglijke gedachte dat het gezin, zelfs anno 2018, nog steeds niet herenigd was. Zij hebben daarom een mooie steen laten maken voor het echtpaar. Door deze op 4 mei naast de al aanwezige stenen voor Nico en Lodewijk te plaatsen, wordt het gezin in de ogen van het comité weer herenigd.

STiP Fotografie
STiP Fotografie

Stolpersteine
Heiloo heeft na 4 mei eenentwintig Stolpersteine en één gedenksteen. Stolpersteine - ook wel struikelstenen genoemd -, worden in het plaveisel geplaatst bij het laatst bekende adres van joodse families die in de oorlog in concentratiekampen zijn omgekomen. Een Stolperstein bestaat uit een messing plaatje waarop de naam, geboortedatum en de datum van overlijden van de betreffende joodse persoon is gestanst. Gunter Demnig heeft als bedenker van dit concept bepaald dat alleen stenen die door hem persoonlijk zijn geplaatst de naam Stolpersteine mogen dragen. Omdat de handeling op 4 mei niet door Gunter Demnig werd uitgevoerd, wordt de steen dus ook expliciet niet zo genoemd. Daarbij komt ook dat het echtpaar Bonnewit niet in de oorlog omgekomen is. Na de oorlog heeft het echtpaar nog jaren in Heiloo gewoond.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Happy Spirits

Foto: Natalie Bottemanne

Liefdevolle begeleiding bij afscheid en gemis

De Hoefsmid 30, Heiloo
Website: www.happyspirits.nl
Facebook: Happy Spirits
E-mail: info@happyspirits.nl
Telefoon: 06-39783283

Anouschka Brom (43) opende op 14 februari een klein centrum in Heiloo waar mensen alleen of samen kunnen komen voor steun rondom overlijden en gemis. De startdatum van Happy Spirits was symbolisch op Valentijnsdag. Anouschka: "Vanuit een diepgeworteld gevoel is mijn lijfspreuk 'Ik heb je lief'. Een grote glimlach, een warm hart en mijn twee armen staan wijd open voor iedereen die een dierbare mist of bij wie overlijden dichtbij komt."

Bijzondere ruimte
Het centrum bestaat uit een gezellige ontvangstruimte (het theelokaal), een lichte zaal (50m2) en een praktijkruimte. De zaal is naast workshopruimte ook beschikbaar voor intieme afscheidsceremoniën (maximaal 35 zitplaatsen). De ontvangstruimte voelt als een huiskamer door de gekleurde stoelen en houten meubels.

Wie is Anouschka?
Na het gesprek met Anouschka schieten de volgende woorden mij te binnen: een sprankelende persoonlijkheid, enthousiast, eerlijk, respectvol en oprecht. Sinds een aantal jaar woont ze met haar vier kinderen in Limmen. Anouschka: "Ik heb altijd al een passie gehad voor ondernemen, met alle warmte en liefde die ik in mij heb." Dat resulteerde onder andere in een zelf ontwikkelde dansvorm (dans-chi) waarin ze les gaf. Al op jonge leeftijd wist Anouschka dat er meer is tussen hemel en aarde. In haar familie werd openlijk over de dood gepraat en ook over energieën en heldervoelendheid. Eerst was ze nog sceptisch, maar het kreeg in haar leven vanzelf een belangrijke plaats. Anouschka: "Ik ben nooit bang geweest voor de dood en ik wil eraan bijdragen om het voor anderen ook lichter te maken." Ze maakt al twintig jaar voorwerpen die troost bieden. Een voorbeeld daarvan is 'Lief Engeltje'. Op de website staan meer voorbeelden. In haar laatste baan, als nazorgadviseur bij crematorium Westerveld, voelde ze dat dit het pad is dat zij wil voortzetten, maar dan op haar eigen manier en met de tijd en invulling die eenieder verdient. Zo werd Happy Spirits een feit.

Symbolieken, rituelen en ceremoniën
Anouschka: "Iemand loslaten waarvan je houdt, waarmee je niet meer kunt lachen, praten, knuffelen en het leven kan delen is heel moeilijk. Dat een plek geven en ondertussen toch zelf levensvreugde en kracht vasthouden vraagt heel veel van iemand. Boosheid, pijn en verdriet kunnen je eenzaam laten voelen. Juist dan heb je steun nodig." Die steun biedt Anouschka op verschillende manieren, waaronder: gesprek voor rouwbegeleiding, energetische behandeling, engelenbeeldjes of schilderijen. Het is ook mogelijk om samen de kist te beschilderen of een schilderij te maken voor verwerking, troost, kracht of als dierbare herinnering. Ook kan een condoleance en/of afscheidsdienst op kleine schaal worden gehouden (in samenwerking met de uitvaartbegeleider). Anouschka kan overigens ook bij je thuis komen.

Wees welkom op Hemelvaartsdag
Aanstaande donderdag, 10 mei, is Happy Spirits geopend voor iedereen die wil stilstaan bij het gemis van een dierbare. Van 9:30 tot 16:00 uur is er een programma, waaronder een (niet-kerkelijke) ochtendmis en gedenksteentjes beschilderen. Anouschka: "Ik nodig iedereen uit om de verbinding hier te voelen en in gedachten bij hun dierbaren te zijn." Elke maandagavond van 19:30 tot 21:30 uur kan je terecht voor mandala-schilderen als ritueel voor gemis en verwerking. Bel van tevoren wel even om een en ander af te stemmen. Daarnaast is alles mogelijk op afspraak. Kijk op de website of bel Anouschka.

Tekst en foto: Natalie Bottemanne

Afslag A9

Nog voor iemand in de ontwikkelingsregio Heiloo 'Afslag A9' uitgesproken had, zaten de tekenaars al te ontwerpen, waren de shovels al besteld en offerden ambtenaren hun zeldzame vrije avond op om de financiering rond te breien. Want Bouwend Nederland is gek op bouwen. Maar toen de hele gang van zaken al een eind op weg was, riep iemand: Geen sprake van! Want sommigen blijven tegen.

De afslag A9 met alles daaromheen heeft sterke overeenkomsten met vroeger. Je wilde wat, maar je ouders waren, zoals het hoort, tegen. Om het ouderlijke veto 'GEEN SPRAKE VAN!' te omzeilen ging de trukendoos open.

Bijvoorbeeld:
Je wilde je kamer opnieuw inrichten.
GEEN SPRAKE VAN!
Ja maar alles staat al op de gang…

Je wilde de wereld ontdekken.
GEEN SPRAKE VAN!
Ja maar ik heb al afgesproken…

Je wilde je leven hoog opstoten in de vaart der volken.
GEEN SPRAKE VAN!
Ja maar ik kan geld lenen van mijn vriendje...

De voorstanders moeten deze trucjes herkennen. Je slaat de geen-sprake-vanners met het 'point of no return' om de oren. IJzersterk argument en niemand kan meer terug. Straks ligt die afslag daar. Dankzij mijn trucjes.

Schiphol, lees je even mee?

Dick de Scally

Voor de 24e keer Uit&Zo in Heiloo

HEILOO - Uit&Zo Heiloo wordt dit jaar voor de 24e keer gehouden, op zaterdag 1 september van 11:00 tot 16:00 uur rond Bibliotheek Heiloo aan de Westerweg. De organisatie van Uit&Zo Heiloo is in handen van Bibliotheek Heiloo. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot vrijdag 15 juni

Uit&Zo Heiloo geeft culturele, educatieve, sportieve en welzijnsorganisaties en verenigingen de mogelijkheid zich te presenteren. Naast algemene informatie ligt het accent op de activiteiten die in het komende seizoen worden ontplooid. Bezoekers kunnen zich veelal direct daarvoor opgeven. Naast de vele informatiestands wordt er ook dit jaar weer een groot aantal optredens uitgevoerd. U kunt niet alleen muziek, dans en toneel verwachten maar ook demonstraties van sportverenigingen. Ook voor de kinderen zijn er weer volop activiteiten gepland. Daarnaast is er de gebruikelijke verkoop van afgeschreven materialen van de bibliotheek.

Informatie en opgave
De bij de organisatie bekende organisaties en verenigingen worden uitgenodigd om (weer) aan dit evenement deel te nemen. Heeft u geen uitnodiging gehad, maar wilt u meer informatie en/of deelnemen dan kunt u contact opnemen met Bibliotheek Heiloo (tel. 072-533 06 70 of via info@bibliotheekheiloo.nl). Op www.bibliotheekheiloo.nl vindt u het aanmeldformulier en de voorwaarden voor deelname.

Houtenbos Bloemen stopt

De 12-jarige Martien Houtenbos en rechts Coky Groeneveld in 1964. Foto: aangeleverd

HEILOO - Na 73 jaar komt er een einde aan een begrip in Heiloo. Op zaterdag 12 mei stopt Houtenbos Bloemen met de standplaats bij winkelcentrum 't Loo. In 2014 ging al de deur dicht van de vertrouwde winkel aan de Heerenweg. De vader van Martien opende in 1952 een bloemenwinkeltje in de garage bij het woonhuis. Martien groeide op tussen de bloemen en planten. In het voetspoor van zijn vader stond hij al op jonge leeftijd in het bloemenstalletje bij 't Loo. Nadat Carin en Martien getrouwd zijn, gaan ze samen verder in de bloemen. Ze lieten in 1978 een grote bloemenwinkel naast het woonhuis bouwen: Houtenbos Bloemenshop. Om wat meer tijd vrij te maken voor andere dingen besloten zij in 2014 om de winkel aan de Heerenweg te sluiten. Op de plek van de oude winkel staan inmiddels drie vrijstaande huizen.

De bloemenkraam op de standplaats bij 't Loo (en eerst ook nog bij Het Hoekstuk) bleef echter nog bestaan en trok wekelijks veel trouwe klanten. Na ruim 54 jaar rondom de Witte Kerk te hebben gestaan is nu echter het moment gekomen dat ook daar een eind aan komt. Zaterdag 12 mei is de laatste dag dat u een bos bloemen kunt kopen bij Houtenbos Bloemen. Martien en Carin Houtenbos willen al hun klanten bedanken die hen zo trouw zijn blijven bezoeken.

"De Firma P. Nuyens uit Limmen met zoon Stephan en dochter Nathalie gaat ons vervangen. Via deze weg willen wij hen veel succes wensen," aldus Carin Houtenbos. "Zelf gaan wij nu van ons pensioen genieten."

V.l.n.r.: Carin Houtenbos, Martien Houtenbos, Piet Nuyens, Stephan Nuyens en Nathalie Nuyens. Foto: aangeleverd

Moederdag, echt een moment voor een eerlijk cadeau

Deze kleurige vogel is 140 cm hoog en kan ook buiten worden geplaatst. Foto: aangeleverd

HEILOO - Wij nodigen u uit! Kom naar Wereldwinkel Heiloo voor originele moederdagcadeaus.

Door nieuwe importeurs is onze collectie aangevuld met schitterende artikelen uit o.a. Zimbabwe, Indonesië, Guatemala en de Filipijnen. Bijvoorbeeld prachtige beelden, tuindecoraties, metalen wanddecoraties en vilten en katoenen sjaals. Daarnaast zilveren sieraden en handgemaakte en -beschilderde sieraden van keramiek uit Kenia. Om dit op te bergen verkopen we ook sieradendoosjes. Laat u aangenaam verrassen en slaag bij Wereldwinkel Heiloo voor een moederdagcadeau.

Geeft u liever chocolade, koffie of thee? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ga op wereldreis bij Wereldwinkel Heiloo. Dichtbij en Fair. Stationsweg 105, Heiloo. www.heiloo.wereldwinkels.nl

Vrouwen en badmode

Links Daphne en rechts Hilda, de vertrouwde gezichten van Isis Bodyfashion. Foto: aangeleverd

REGIO - Stress! Vrouwen en badmode…. het blijft een lastig issue. Veel dames zijn onzeker over hun lichaam en zien wanneer zij hun bikini of badpak weer aantrekken al hun imperfecties ineens duizend keer uitvergroot.

Met hoge temperaturen je badkleding aantrekken gaat dus met meer zorgen gepaard dan je denkt. Maar om nou de hele zomer dik ingepakt op het strand te vertoeven is natuurlijk ook geen optie. 75% van de vrouwen heeft bikinistress.. je staat echt niet alleen. Dus schouders naar achteren en kin omhoog, je mag er zijn!

Wanneer je bikini, tankini of badpak perfect aansluit en past bij jouw lichaamsvorm zul je je een stuk zekerder op het strand vertonen. Daarbij kun je je bikini look natuurlijk een boost geven met allerlei leuke accessoires zoals een leuke strandhoed, mooie pareo of zonnig strandjurkje. Wij hebben een grote collectie hangen. En helpen u graag.

Tot ziens,

Isis Bodyfashion.

Donaties Kringloopwinkel XopX vanaf januari 2018

De organisatie SkatePal is verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van skateboardparken in de Westelijke Jordaanoever. Foto: aangeleverd

HEILOO - Kringloopwinkel XopX heeft in het eerste kwartaal van 2018 weer mooie bedragen kunnen uitkeren. Gezinshuis Lisa in Heiloo mocht het hoogst uitgekeerde bedrag van maar liefst 1000 euro in ontvangst nemen. Ook zijn er een aantal jaarlijkse donaties uitgekeerd, namelijk: Stichting Veldwerk 1000 euro, Buurtbus 1000 euro, Gered Gereedschap 300 euro, Stichting Vrienden van de Bibliotheek 225 euro. Sportinstuif 55+ is toegevoegd aan het rijtje vaste jaarlijkse donaties met een bedrag van 300 euro per jaar.

Tevens wordt er elke week een opkikker van 250 euro uitgedeeld. De volgende instellingen hebben in het eerste kwartaal een opkikker ontvangen:

Januari: Karin van Voorst voor haar dierenhulp; Stichting Doingoood (Anita Mooij); Stichting 't Dierenduintje in Castricum; Stichting Abajo in Alkmaar; jeugd Musicalvereniging De Hanswijckers in Egmond
Februari: Team Stampertjes/Fred Scholte in Heiloo; fietsen voor KWF/Alpe d'HuZes; Team 33 IJsbrekers in Heiloo – Cold Classic Car Experience voor Stichting Het Vergeten Kind; Sportraad Heiloo; De Zware Hufters in Heiloo
Maart: Paddenwerkgroep Heiloo; Ter Coulster Cantory; G-tak SV Koedijk; Theaterbende Heiloo
April: Bridgeclub Fumez Pas in Heiloo; Music Meeting Heiloo; Stichting Oranjefeest Limmen

Ook is in april een opkikker uitgereikt aan Nanja van Rijsse, die met de organisatie SkatePal in de Palestijnse gebieden skateboardles heeft gegeven aan kinderen. SkatePal is verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van twee skateboardparken in de Westelijke Jordaanoever. Via deze organisatie werken vrijwilligers bij de desbetreffende parken, om daar de kinderen en de lokale bevolking een handje te helpen. Skateboarden is niet alleen een sport, het is ook een manier om mensen te verenigen, creativiteit te ontplooien en het leert mensen uitdagingen te overwinnen. Geïnspireerd door het werk van SkatePal, zijn Nanja en haar medevrijwilligster Amber tijdens hun verblijf in Palestina het platform 'Women Skate the World' gestart. Hiermee willen zij zich focussen op het versterken van vrouwen in conflictgebieden en het helpen in lokale gemeenschappen, dit natuurlijk allemaal met behulp van een skateboard. De opkikker is ontzettend welkom geweest. Hiermee konden de vrijwilligers benodigdheden aanschaffen zoals EHBO-artikelen, verf voor het skatepark en gereedschap om de skateboards in elkaar te zetten. Daarnaast is het geld gebruikt om naar andere gebieden te reizen en de kinderen daar te helpen. Een van de mooiste dingen om te zien is het gezicht van een kind die de wereld om zich heen even vergeet, omdat een trucje na dagenlang oefenen eindelijk lukt. Daarom zijn Nanja en SkatePal ontzettend dankbaar voor de steun van Kringloopwinkel Keer op Keer!

Het is druk in de kringloopwinkel en zonder inzet van vrijwilligers zijn deze donaties niet mogelijk. Heeft u zin om te komen helpen? U bent van harte welkom! Kringloopwinkel Keer op Keer, Industrieterrein Oosterzij 17, tel. 072-5325962. Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10:00 tot 15:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur.

Gouden Dagen Heiloo, Een dag met een gouden randje in het Louwman Museum

Links Wim Valkenburg, rechts Theo Schut. Foto: aangeleverd

Gouden Dagen Heiloo,

Als bewoner van De Loet wilde ik graag eens naar een automuseum samen met mijn medebewoner Theo Schut. We hadden hiervoor een wenskaart ingevuld. Op 20 april om 10:00 uur gingen we met de Trefpunt Expres op weg naar het Louwman Museum in Wassenaar, met de heren Beudeker en Zonneveld als begeleiders. Om 11:00 uur kwamen we aan en direct bij de binnenkomst vielen we van de ene verbazing in de andere, het was zo groots opgezet.
Na de koffie met versnapering zijn we aan de rondleiding begonnen.
Er stond in de folder: 250 antieke en klassieke automobielen van de jaren 1886 tot de 70'er jaren. Dat beloofde dus nogal wat en inderdaad werden onze verwachtingen ver overtroffen. Wat een moois hebben we gezien, een hoeveelheid prachtig onderhouden classics. Ook kregen we zicht op de ontwikkeling van de auto, die zich voornamelijk afspeelde in Amerika in een tijdsbestek van 120 jaren.
De mannen hebben ons in vier uur tijd, met een onderbreking voor de lunch, met verstand van zaken op een leuke en enthousiaste wijze langs een veelvoud van classic automobielen geleid. We gingen om 15:00 uur vermoeid maar zeer voldaan terug naar De Loet waar we omstreeks half vijf weer arriveerden. Soms heb je wel eens zo'n dag met een gouden randje, dit was zeker zo'n dag!
Dank daarvoor aan de heren Beudeker en Zonneveld en zeker niet in de laatste plaats de mensen die de Gouden Dagen geldelijk steunen, zonder hen zouden de Gouden Dagen niet mogelijk zijn.

Theo Schut en Wim Valkenburg.

Bent u een oudere inwoner van Heiloo die graag wat meer mensen wil ontmoeten, maar het moeilijk vindt om zelf op stap te gaan? Vul dan een wenskaart in. De kaarten liggen in het Trefpunt en de zorgcentra De Loet en Overkerck.

Do-In? Is dat iets voor mij?

De zomer is een mooie periode, maar soms ook lastig door de hitte. Het op peil brengen en houden van onze energie en vitaliteit is belangrijk. Waarom Do-In iets voor ú kan zijn? Enkele ervaringen van cursisten:

"Na een Do-In les voel ik me energieker en meer ontspannen."
"Met Do-in lessen laad ik mezelf weer op."


Bent u nieuwsgierig geworden wat Do-In voor u kan betekenen? Meld u aan voor een vrijblijvende proefles. Voor informatie bel 06-46318915 of kijk op www.praktijkjohncompas.nl.

Van der Borden Makelaardij bestaat 85 jaar!

Pieter van der Borden Junior, JanJaap van der Borden, Jan van der Borden, Annesophie van der Borden. Foto: aangeleverd

HEILOO - 85 jaar betekent allereerst dat wij door de jaren heen altijd met de tijd zijn meegegaan. Niet voor niets zijn wij als 85 jaar bestaand bedrijf nog altijd jong, vernieuwend en een rots in de branding voor onze opdrachtgevers!
Crisisjaren, oorlogsjaren, opbouwjaren na de oorlog, instorten van de huizenmarkt, krapte op de huizenmarkt, alles hebben wij door goede bedrijfsvoering overleefd!

Onze kracht:
Ons team bestaat uit zeer ervaren medewerkers en in combi met jong personeel brengt dit een mooie mix van kwaliteit en vernieuwing.
Al onze makelaars zijn gecertificeerd en door ons grote team staat de verkoop-/aankoopopdracht en aanhuur-/verhuuropdracht van een woning nooit stil.
Geen opdracht is voor ons te groot en wij gaan voor een optimale verkoopopbrengst!

Bovenaan de agenda van Van der Borden staat dat wij innoveren en blijven vernieuwen om u als cliënt stevig terzijde te staan!

Om met de tijd mee te gaan hebben wij onze huisstijl en logo in een nieuw 'geveltje' gestoken.
Vanaf eind mei gaan wij hiermee live!
Houd onze website en Facebookpagina in de gaten!


WILT U EEN WONING VIA ONS KANTOOR AAN-/VERKOPEN?
Informeer dan naar onze jubileumactie
!

NA 85 JAAR BOUWEN
KUNT U ECHT WEL OP VAN DER BORDEN VERTROUWEN

Organisatie Hoeverveiling start na de zomer

EGMOND AAN DEN HOEF - De Hoeverveiling zal dit jaar op 3 november plaatsvinden. Begin dit jaar heeft het veilingcomité besloten om de veiling, die traditioneel in mei plaatsvond, te verplaatsen naar het najaar. Dat betekent dat de organisatie later in het jaar gaat starten. Naar verwachting zal een deel van het aanbod veranderen. De populaire moederdagtaarten zullen nu niet meer aangeboden worden. De kavels zullen meer afgestemd gaan worden op het najaar. Het veilingcomité roept de bewoners van Egmond aan den Hoef op om alvast na te denken over nieuwe kavels die in het najaar aangeboden en verkocht kunnen worden.

'Ik huil mijn vaders tranen'

STiP Fotografie

HEILOO - Vrijdagavond 4 mei, klokslag 20:00 uur. Twee minuten stilte tijdens de Dodenherdenking bij 'De man van Vught'. Een indrukwekkende stilte. Iedere aanwezige zijn eigen gedachtenis. Na het spelen van het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus neemt burgemeester Hans Romeyn het woord.

Burgemeester Hans Romeyn: "Midden in Heiloo staat, u kent het vast, naast de Witte Kerk, een waterput. Deze put wordt als inspiratiebron gezien voor onder andere een reeks lezingen die in Heiloo wordt georganiseerd. In het kader van deze reeks, 'Rond de Waterput' genoemd, werd afgelopen zondag 29 april een kort toneelstuk opgevoerd in het Willibrordushuis aan de Westerweg.

Dit korte toneelstuk met als titel 'Ik huil mijn vaders tranen' is geschreven en geregisseerd door Martine Faber uit Heiloo. Het vertelt het verhaal van twee vrouwen van de naoorlogse generatie, die om verschillende redenen nog dagelijks met de oorlog worstelen. De verhalen van de dochters zijn de verhalen van de vaders. Indachtig het laatste gedeelte van het toneelstuk zouden we kunnen zeggen dat wij hier vandaag bij elkaar zijn gekomen om 'onze vaders tranen te huilen'. De meesten van ons hebben uit overlevering meegekregen hoe gruwelijk de oorlog is geweest, maar ook weten we, onder andere van tv-beelden, hoe gruwelijk oorlogen nog steeds zijn. Keer op keer zien we de meest mensonterende beelden aan ons voorbij trekken. Hoe komt het toch dat we daar nog steeds niets van hebben geleerd? Waarom zijn we met elkaar niet in staat om oorlogen te voorkomen, om met elkaar te praten en met elkaar te werken aan een goede toekomst voor ons allemaal? Waarom moeten we 'onze vaders tranen blijven huilen'? Wat kunnen we eraan doen om dat te voorkomen? Dat kan door te praten en te luisteren naar elkaar. Dat kan omdat wij in een vrij en democratisch land mogen leven, waar we met elkaar rekening houden.

STiP Fotografie
STiP Fotografie
STiP Fotografie
STiP Fotografie

Ook in Heiloo! Voor die democratie is heel hard gestreden door heel veel mensen. Het heeft een ongekende hoeveelheid slachtoffers gekost. Juist aan die mensen hebben wij een ereschuld om ons in te zetten voor een goede en democratische samenleving waarin we met elkaar rekening houden".

Terugkomend op de put van Willibrordus sprak de burgemeester de hoop uit dat ook de herdenking bij 'De man van Vught' voor ons een bron van inspiratie mag zijn. Inspiratie om onze dorst naar vrede en gerechtigheid te stillen, dat er dagen mogen komen waarop we niet meer 'onze vaders tranen hoeven te huilen', dat we inspiratie mogen vinden om met elkaar te werken aan een goede wereld. Een wereld waarin we op een democratische manier in vrijheid met elkaar kunnen samenleven en waarbij we ook, of misschien wel juist niet alleen als meerderheid, uitmaken wat goed voor ons is, maar dat we daarbij ook rekening houden met de minderheden in onze samenleving.

Volgens de burgemeester is het goed en ook veel beter de mooie verhalen van onze vaders en moeders te horen. Verhalen van vrijheid en democratie, van 'iets voor elkaar overhebben', van 'het elkaar gunnen mens te zijn in alle vrijheid, rekening houdend met een ander'. "Dat, beste Heilooërs, wens ik ons allen van harte toe", aldus burgemeester Hans Romeyn.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Atie Visser en Antoinet Feenstra exposeren in Bibliotheek Heiloo

Een werk van Antoinette Feenstra. Foto: aangeleverd

HEILOO - Atie Visser maakte verscheidene reizen door Amerika, en haar indrukken werden schilderijen: de natuurparken in het westen, de moerassen rond New Orleans, de supermaan boven de Mississippi en natuurlijk New York.

Atie Visser schildert met acryl op papier of linnen met de kwast, het paletmes en haar handen. Daardoor ontstaan schilderijen van verschillende verfstreek en structuur. Haar kleurgebruik loopt uiteen van allerlei tinten oranje om haar indruk van Bryce Canyon in het westen weer te geven en een variatie van groene tinten om een indruk te geven van de moerassen rond New Orleans in het zuidoosten. Haar weergave van New York, Ground Zero is heel sober, maar voor haar weergave van het nieuwe World Trade Centre 1 is het kleurgebruik uitbundig. Deze expositie is te bezichtigen van 8 mei tot 20 juni.

Antoinet Feenstra-Schipper tekende en schilderde al enige jaren voordat zij met kleien begon. Ongeveer vijftien jaar geleden startte zij met keramische vormen. Na verschillende cursussen, van raku-stoken tot glazuren, koos zij voor haar eigen stijl en techniek. De objecten van keramiek zijn vaak sprookjesachtig of geestig. Het wordt geboetseerd van fijne witte chamotte, met onderglazuren en pigmenten, afgewerkt met transparante glazuur. Het kleurgebruik en de humor spreekt vele mensen aan. Deze expositie is te bezichtigen van 15 mei tot 20 juni tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Twee vlechten voor Stichting Haarwensen

Hieke met haar nog lange lokken. Foto: Margreet Glas

HEILOO - Hieke van de Kamer (9 jaar) heeft vorige week twee vlechten gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Dit was al jarenlang een wens van haar. Zij vindt het belangrijk dat kinderen met kanker ook haar kunnen hebben in de vorm van een pruik. Vandaag was het haar dan eindelijk lang genoeg om af te knippen. Het moet namelijk minimaal 30 cm zijn.

Judith Houtenbos van People & Beauty (en tevens goede bekende van Hieke) wilde hier graag aan meewerken en knipte twee vlechten af die gestuurd worden naar Stichting Haarwensen. Er zijn meer kappers in Heiloo die dit initiatief ondersteunen en gratis jouw haar afknippen voor het goede doel, zoals Bijwaard Kappers en Studio Digna. Kijk op de website van Stichting Haarwensen https://haarwensen.nl/steun-ons/doneer-je-haar voor meer informatie.

Hieke met haar nieuwe coupe en de vlechten voor Stichting Haarwensen. Links kapster Judith Houtenbos. Foto: Margreet Glas

Pinksterexpositie in het Witte Kerkje van Heiloo

Foto: aangeleverd

HEILOO - Drie kunstenaars hebben het Witte Kerkje tijdens de pinksterdagen omgetoverd tot een kleurrijk geheel. Lida Dijkstra-Pastoor met haar glasobjecten, Wilma Hoebee met haar bronzen beelden en Margret Heeremans met abstract werk op doek. Regelmatig werken de kunstenaars samen, vanwege de goede match die de kunstwerken met elkaar hebben. Divers werk dat samen een prachtig geheel gaat vormen in de ambiance van het charmante kerkje. Het Witte Kerkje aan de Heerenweg 32 is op 19-21 mei open van 11:00-17:00 uur. Meer informatie via Lida Dijkstra, tel. 06-20571436.

Coalitieovereenkomst 'Met Elkaar' 'Ambities samen vormgeven'

HEILOO - De drie partijen die de nieuwe coalitie gaan vormen, HEILOO-2000, VVD en CDA, willen het aantal nieuw te bouwen woningen opschroeven van 100 naar 200 en afstappen van de regel om 40% sociale woningbouw te realiseren bij nieuwbouwprojecten. Dat – en veel meer – schrijven ze in de zaterdag gepresenteerde Coalitieovereenkomst 2018-2022 'Met Elkaar!'

De drie partijen spraken de afgelopen weken met achttien maatschappelijke organisaties en kwamen tot een 'wensenlijstje'. Zo vinden ze het niet zinnig vast te houden aan de bouw van 40% sociale woningen, 30% huizen voor de middenklasse en 30% woningen in het duurdere segment. Uit het woningmarktonderzoek 2017 bleek een grote behoefte aan huur- en koopwoningen voor met name starters en ouderen en vrije sector huurwoningen (middenhuur). Demissionair en toekomstig wethouder Rob Opdam: "We willen vooral bouwen naar behoefte en deze monitoren met rapportages en afspraken met woningcoöperaties. Ook houden we de bevolkingsprognoses in de gaten." Hij laat weten dat Heiloo ruimschoots voldoet aan de regionale afspraak om 25% van de woningen in de sociale categorie te bouwen en dat hij die afspraak respecteert. "In de praktijk komen we de laatste jaren ruim boven de 30%." Demissionair en toekomstig wethouder Fred Dellemijn noemt de oude regel verwarrend. "Of de 40-30-30-regel gold voor elk plan of deelplan afzonderlijk of gemeentebreed was niet altijd even helder. Bovendien leent niet elke locatie zich voor sociale woningbouw."

Het nieuwe college schept hoge verwachtingen op het gebied van duurzaamheid. De partijen willen in nieuwbouwwijken gasloos bouwen, en bij voorkeur energieneutraal. Ze willen in Zandzoom ten minste één nul op de meter appartementengebouw realiseren. Verder willen ze het aantal oplaadpalen voor elektrische auto's vermeerderen, het afvalbeleid actualiseren, verdroging van grond tegengaan en de biodiversiteit bevorderen 'in een fijnmazig natuurnetwerk van linten groen'. In het kader hiervan moet via voorlichting verstening van tuinen worden tegengegaan. Daarnaast voelen de partijen voor een 'lokaal revolving fund' ter ondersteuning van duurzaamheidsinitiatieven, zoals de opslag van zonne-energie in een wijk/buurtbatterij op De Oude Werf. Dit fonds opereert dan naast de reeds bestaande 'Duurzame Energie Coöperatie Regio Alkmaar' (DECRA).

Verkeer en accommodaties
Ook verkeer krijgt in het coalitieprogramma volop aandacht, bijvoorbeeld door inwoners te betrekken bij de monitoring en uitvoering van de maatregelen uit het verkeersbeleidsplan. Rob Opdam: "Bij structureel teveel autoverkeer volgen maatregelen in samenspraak met inwoners. We zullen elk alternatief plan onderzoeken." De coalitiepartijen wensen een distributieoverslagplaats op het bedrijventerrein Boekelermeer om het vrachtverkeer in het dorp te verminderen en ze willen
drukke wegen zoals de Kerkelaan en de Stationsweg geschikt maken als 30-kilometerzones. Verder willen de partijen de mogelijkheid van een voetgangerstunnel onder het spoor onderzoeken en extra fietsparkeerplaatsen nabij het station realiseren. Het ondernemersklimaat moet beter door onder andere het Loo-plein autovrij te maken en de levendigheid rondom de Witte Kerk te vergroten. Daarnaast wil de coalitie het cultuurhistorisch aanbod in Heiloo beter op elkaar afstemmen en Heiloo aantrekkelijker maken voor recreanten en toeristen. Doel is verder de gemeentelijke accommodaties optimaal te benutten; zo praat Heiloo met Stichting Trefpunt over het mogelijk exploiteren van het Bruno-gebouw. Verder omarmen de coalitiepartijen sportpromotie- en stimulatie en willen ze komen tot een meer samenhangend aanbod van onderwijs, opvang en ontwikkeling (Integraal Kind Centrum).

Zelfredzaam
De fracties schrijven verder in hun coalitie-overeenkomst dat ze de overbelasting van en het tekort aan mantelzorgers en zorgvrijwilligers willen verminderen. Eenzaamheidsbestrijding komt nadrukkelijk op de agenda en mensen met een arbeidsbeperking moeten kunnen rekenen op werkervaringsplekken. Uitkeringsgerechtigden moeten een tegenprestatie verrichten, bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk, om op deze manier werkervaring op te doen. Dit is voor gemeenten overigens een wettelijke verplichting. Een kwartiertje quality time tijdens huishoudelijke hulp voor mensen in de algemene voorziening is eveneens een wens. Demissionair en toekomstig wethouder Elly Beens: "We praten hierover met Axxicom, aanbieder van huishoudelijke hulp in Nederland. We hopen dit voorjaar op een uitspraak hierover van Axxicom."

De complete coalitieovereenkomst is in te zien op www.heiloo.nl (kijk bij 'nieuws').

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

<KADER>

'Geen free rider-gedrag'

De grootste partij HEILOO-2000 zocht meteen de samenwerking met VVD en CDA, volgens Dellemijn omdat "de huidige coalitie fantastisch heeft gewerkt". Ook angst voor 'free rider-gedrag' speelde mee: tijdens een eerdere periode was de meerderheid van de coalitie zo groot dat een kleine partij tegen een voorstel kon stemmen, in de zekerheid dat dat voorstel het evengoed wel haalde. In eenzelfde situatie wil het college niet belanden. Tijdens de vorming van het coalitieakkoord spraken de coalitiepartijen met achttien maatschappelijke organisaties, namelijk de Verkeerscommissie, Woningmakers, Dorien Kotterman, Rolf Ouwejan, Landgoed Willibrordus, Sport Service Langedijk, Sportraad, Baduhenna, Historische Vereniging Heiloo, Duurzaam Heiloo, Heiloo Energie, Ondernemend Heiloo, Heilooër Ondernemers Federatie, Buurtpreventie Heiloo, Stichting Trefpunt, Mee & de Wering, Stichting Alzheimer en Mantelzorgcentrum. Fred Dellemijn: "We willen graag met hen de dialoog voortzetten en hebben al afspraken vastgelegd." De gemeenteraad van Heiloo praat verder over het coalitieprogramma tijdens de raadsvergadering op maandag 14 mei. Dan gaat ook het nieuwe college van start. Dellemijn: "Het wordt een open dialoog. Doel is te komen tot een zo breed mogelijk gedragen programma." De nieuwe coalitie vertrouwt ook op een goede samenwerking met de gemeenteraad. Demissionair en toekomstig wethouder Elly Beens: "Gebleken is dat de stemverhouding niet altijd 10-9 hoeft te zijn, we zoeken naar een goed draagvlak. Er zijn veel nieuwe raadsleden, het zou kunnen dat er een heel andere sfeer is straks."

Luisterwandeling Vogelzang

De Noorderneg Foto: Paul ten Have

HEILOO - Nu het eindelijk echt lente is, hoor je overal de vogels zingen. Dat zijn de mannetjes die zo proberen de vrouwtjes te lokken en tegelijkertijd hun concurrenten weg te jagen. Maar het is ook heel sfeervol, al die verschillende geluiden, eenvoudig als de tjiftjaf of heel gevarieerd als de nachtegaal. En vaak krijg je de indruk dat de zangers er zelf ook plezier in hebben, al is het maar om het zo goed mogelijk te doen, en zo indruk te maken. Wilt u er wat meer van weten, bij voorbeeld de fitis leren onderscheiden van de zwartkop? Kom dan vrijdagavond 11 mei om 19:00 uur naar de parkeerplaats van zwembad Het Baafje, De Omloop 11 in Heiloo. Daar begint een speciale luisterwandeling, georganiseerd door gidsengroep Heiloo van het IVN, de vereniging voor natuur- en milieueducatie, om u te laten genieten van de vogelzang in en rond de Noorderneg. De wandeling duurt anderhalf à twee uur. Als u een verrekijker heeft is het goed om die mee te nemen. Stevig schoeisel en warme kleding aanbevolen. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl, of bellen naar 072-5325110; kijk ook op www.ivn.nl/nkl.

'From Source to Sea' in theater De Beun in Heiloo Film over bijzondere reis Plastic Soup Surfer

Merijn, de 'Plastic Soup Surfer'. Foto: aangeleverd

HEILOO - Merijn Tinga, ook wel de 'Plastic Soup Surfer' genoemd, is vrijdag 25 mei in Heiloo. In theater De Beun is vanaf 20:00 uur de film te zien over zijn 1200 kilometer lange tocht over de Rijn, peddelend op een surfplank gemaakt van zwerfafval. Een indrukwekkend verslag waarmee hij aandacht vraagt voor het probleem van plastic vervuiling. De toegang is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk.

De documentaire 'From Source to Sea' wordt deze zomer door National Geographic uitgezonden. Inwoners van Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo hoeven daarop niet te wachten. Zij kunnen 25 mei al terecht in Heiloo.

Merijn Tinga is persoonlijk aanwezig bij de vertoning. Na afloop staat hij bezoekers graag te woord. Merijn Tinga is bioloog, kunstenaar en activist. Het type vrije surfjongen – halflang haar, zongebruind, relaxte uitstraling en brede glimlach – maar dan met een bloedserieuze boodschap en vol vuur om die uit te dragen. Zijn alias maakt duidelijk waar de missie over gaat: de plastic vervuiling van onze zeeën.

Merijn, de 'Plastic Soup Server' Foto: aangeleverd

Merijn was eerder te gast bij RTL Late Night van Humberto Tan.

From Source to Sea
De 50 minuten durende film van regisseur Eelke Dekker volgt Merijn Tinga tijdens zijn peddeltocht van de oorsprong van de Rijn in de Zwitserse Alpen naar de Noordzee bij Rotterdam.
De film geeft een goed beeld van de omstandigheden die Merijn Tinga moest overwinnen. Tekenend is het kwaliteitsverschil tussen het water dat Merijn dronk nabij de bron van de Rijn en het water uit de Rotterdamse haven. Dat laatste blijkt hevig vervuild en vol plastic microdeeltjes. Te zien zijn ook een bezoek aan een recyclingbedrijf in Spijk, ontvangsten in verschillende steden en de samenwerking met het Science Centre van de TU Delft (makers van het speciale surfboard).

Erbij zijn
De toegang is gratis dankzij een financiële bijdrage van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Wie deze unieke kans niet wil missen, kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar aanmelden@bureaucirculus.nl. Graag met vermelding van naam en aantal personen. Aanmelders ontvangen een bevestiging van inschrijving.

Theater De Beun is gevestigd aan de Willibrordusweg 2 in Heiloo. De aanvang is 20:00 uur.

Tips en trucs in het Tabletcafé in Bibliotheek Heiloo

Opperste concentratie tijdens een tabletcafé. Foto: aangeleverd

HEILOO - Bibliotheek Heiloo organiseert op donderdag 17 mei een Tabletcafé van 16:00-17:30 uur.

Heeft u een tablet en wilt u graag wat tips en trucs leren? Of wilt u uw ervaringen uitwisselen met anderen? Dan is het Tabletcafé iets voor u! Neemt u gerust uw eigen tablet mee! Heeft u nog geen tablet, dan kunt u meekijken met de andere deelnemers. De bedoeling van het Tabletcafé is dat de deelnemers elkaar verder op weg helpen, onder begeleiding van een bibliotheekmedewerker. We helpen u graag met al uw vragen over uw tablet of over tablets in het algemeen.

De toegang is vrij, koffie of thee 1 euro. U bent van harte welkom!

Project Groene Brug op Landgoed Willibrordus: finalist 'De meest leefbare GGZ-omgeving'

Foto: aangeleverd

HEILOO - In de verkiezing van 'De meest leefbare GGZ-omgeving' verzamelt Stichting De nieuwe draai 'best practices' en beloont men de meest inspirerende voorbeelden om zo andere GGZ-omgevingen gezonder, mensvriendelijker en energie-opwekkender te maken. De jury is op zoek gegaan naar de meest inspirerende voorbeelden van een leefbare GGZ-omgeving en kwam tot vijf finalisten, waaronder het project Een Groene Brug op Landgoed Willibrordus. Het project kent veel bevlogen partners: GGZ NHN, Stichting de Buitenkans, het IVN, Zorgvilla Craenenbroeck en vereniging Groei &Bloei Midden-Kennemerland.

U kunt tot 20 mei uw stem uitbrengen via http://denieuwedraai.nl/stem-nu-de-meest-leefbare-ggz-omgeving/

Korte kennismakingscursus kinderdwarsfluit

Deze meisjes spelen al een liedje op de kinderdwarsfluit. Foto: aangeleverd

HEILOO - De Muziek-en Dansschool Heiloo biedt de cursus kinderdwarsfluit aan. De cursus omvat 3 lessen van ieder 45 minuten en is met name geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. In deze cursus leer je een liedje op de kinderdwarsfluit spelen, noten lezen en met begeleiding meespelen. De kinderdwarsfluit krijg je tijdens de cursus te leen! Voor meer informatie en opgeven bel of bericht dwarsfluitdocente Anke Buringa-Lont 0620454271.

Historische Vereniging en Stolpersteine Comité houden de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog levend

Jaap de Graaf vertelt over Stolpersteine bij oorlogsmonument op de Kennemerstraatweg. Foto: Felix Hogeboom

HEILOO - Oorlogsverhalen zijn lang niet algemeen bekend. De fietstocht op zaterdag 5 en zondag 6 mei, georganiseerd door het Stolpersteine Comité vanuit de Historische Vereniging, leidde langs 7 locaties waar 21 Stolpersteine met naamsvermelding van omgekomen Joodse burgers te zien waren, opdat we hen niet zullen vergeten. De Stolpersteine liggen bij Kennemerstraatweg 508, Heerenweg 95, het oorlogsmonument tegenover het gemeentehuis, Holleweg 27, Spoorlaan 4,
Rector Frederiklaan 24 en Van Foreestlaan 10.

Op 6 oktober worden er in Heiloo nog vijf Stolpersteine geplaatst, waarvan drie stenen voor de familie Schwaitzar. Deze familie die ondergedoken was in Heiloo, vader, moeder en dochter, is in 1943 na verraad afgevoerd naar Westerbork. Het gezin is in 1943 vermoord in de concentratiekampen. Een steen voor Debora Samuëls-Roos, dochter van rabbijn Jacob Roos en Selly Benjamin. En een steen voor Flora Goldeman-Lion, zij was de huishoudster van de familie Kaas in Heiloo.

In de oudheidkamer van de Historische Vereniging Heiloo is een kleine expositie over het Stolpersteineproject te zien. Een beknopt verslag in documenten over de benauwde oorlogsdagen waarin de rechten van de Joodse burgers steeds meer werden ingeperkt en de onmenselijkheid van de bezetting tastbaar werd. Op de expositie hangt een foto van drie onderduikers en een Joods gezin met een klein kind, van de onderduikers die inmiddels niet meer in leven zijn zijn de namen bekend. Het Stolpersteine Comité zoekt nog naar de namen van de Joodse familie.

Geïnteresseerden lezen het boek 'Heiloo, een dorp in oorlogstijd', geschreven door Jaap en Josta de Graaf; hierin worden vijfentwintig tot dertig bladzijden gewijd aan het veelbewogen verhaal van de Joodse mensen in Heiloo.

De oorlog is aan het rustige dorp Heiloo zeker niet voorbijgegaan. De geschiedenis kende verzet en verraad, onderduikers, overvallen en liquidaties van valsspelers, slachtoffers door blindgangers en geëxecuteerde verzetsstrijders. Met lede ogen moest men aanzien dat er Joodse medeburgers werden gedeporteerd, eerst op transport naar Amsterdam, daarna naar Westerbork, Auschwitz, Bergen-Belsen en Sobibor.

Het Stolpersteine Comité in Heiloo begon omstreeks 2015 met de zoektocht naar namen en adressen van Joodse mensen die in de oorlog in Heiloo woonden of te gast waren. Daarbij werd ook het vaak schrijnende verhaal van de families, echtparen en personen opgehelderd. Aan het begin van de oorlog woonden er niet zoveel Joodse mensen in Heiloo. Echter, in de loop van de oorlogsjaren kwamen er Joodse mensen uit Amsterdam, die in Heiloo aan de verschrikkingen
trachtten te ontkomen. In veel gevallen namen Heilooërs deze mensen als onderduikers in huis en liepen daarbij grote risico's. Meer informatie is te lezen in de brochure 'Stolpersteine in Heiloo' die te verkrijgen is bij de Oudheidkamer aan de Bergeonstraat 30, zie ook oudheiloo.nl.

Felix Hogeboom

Foto: Felix Hogeboom
Foto: Felix Hogeboom

Bloemendagen Limmen, een groot succes

The Wedding Chapel Foto: Jeroen Drenth

LIMMEN - De weergoden waren de organisatie goed gezind in de week voor de Bloemendagen. Ondanks de harde storm van maandagnacht waarbij enkele tenten weggewaaid waren, gingen de voorbereidingen de volgende ochtend gewoon weer door. De koele dagen hielden de bloemen goed voor het prikwerk. Vrijdag, de dag dat de meeste mozaïeken buiten gelegd worden, was het schitterend weer en de makers konden nog tot laat in de nacht buiten werken. Zaterdagochtend scheen de zon, geen vuiltje aan de lucht. Alle mozaïeken moesten op tijd klaar zijn voordat de jury kwam. En wat had die het weer moeilijk. Een voor een zijn alle mozaïeken ook dit jaar weer ware kunstwerken geworden.

De prijsuitreiking op zaterdagavond was ontzettend spannend. Tot het laatste moment hield het bestuur van de Bloemendagen de spanning erin. De laatst overgebleven deelnemers, dus nummer 1 en 2, werden naar voren gehaald zonder dat ze nog wisten wie eerste was. Dat werd door middel van een mooie presentatie na enkele tellen bekendgemaakt. Een zucht van verlichting, luid gegil en geklap volgde. Een enkeling huilde van vreugde. Het was een fantastisch feest.

Zondagochtend was het al vroeg druk in Limmen, vele prikploegen zaten de gehele dag bij hun mozaïek om de complimenten in ontvangst te nemen. In het park was er vanaf 11 uur een oldtimer-fair waarbij vele oude vrachtwagens, oldtimers, oude tractoren, oude ambachten, indrukwekkende tractorpullers, crossauto's en nog vele andere attracties te bezichtigen waren. Er was een draaimolen waar de kinderen gratis in mochten en Tim Coronel stond er met zijn Dakar-buggy.

Avicii Foto: Jeroen Drenth

Vele bekende Nederlanders zijn nu te bewonderen in Limmen. Zo hebben we Waylon, juf Ank en Mies Bouwman. Maar ook zeer bekende buitenlanders zoals Queen Elizabeth, Avicii, Mark Zuckerberg en Stephen Hawking zijn van hyacintenbloemetjes gemaakt.

Alle mozaïeken zijn nog te bewonderen tot en met donderdag 10 mei.

Jan en Agnes Rijs-van Wonderen 60 jaar getrouwd

Jan en Agnes Rijs-van Wonderen Foto: Bonnie Groot

LIMMEN - Wat is er mooier dan op de foto gaan naast een levensgroot exemplaar dat exact 60 jaar geleden geschoten is!

Op 8 mei 1958 traden zij in het huwelijk, en na 60 jaar zijn ze nog steeds heel gelukkig met elkaar. Beiden geboren en getogen in Limmen, en na een aantal verhuizingen 47 jaar geleden op het Kieftenland neergestreken. Jan heeft jarenlang les gegeven aan de LTS aan de Vondelstraat in Alkmaar. Daarnaast heeft hij nog talloze bestuursfuncties bekleed, waaronder vele jaren gemeenteraadslid en wethouder van de gemeente Limmen. Ook is hij al 67 jaar trouw lid van het kerkkoor van de Corneliuskerk, waarvoor hij pauselijk onderscheiden is. Agnes zorgde ervoor dat het thuis allemaal op rolletjes liep en heeft het grootste deel van de opvoeding van de vier kinderen op zich genomen.

Het feest is afgelopen zondag gevierd met kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. Zij kijken terug op een hele mooie dag.

Lezingen in Abdij van Egmond

EGMOND-BINNEN - De Abdij van Egmond organiseert in mei een drietal lezingen over poëzie en mystiek. De sprekers/schrijvers geven een inleiding over hun laatste boek en daarna is er gelegenheid voor een gesprek en het stellen van vragen.

De lezingen worden vanaf 14:00 uur gehouden in de Egbertzaal van de Abdijwinkel en zullen tot ongeveer 16:00 uur duren. De boeken die besproken worden kunt u kopen in de boekwinkel van de Abdij. De kosten zijn 10 euro per lezing inclusief koffie/thee. De zaal is om 13:30 uur open en u kunt dan vast een kopje koffie of thee nemen.

De data zijn:

12 mei 2018: 'Zelfloos. De mystieke afgrond van het moderne ik' door Dr. Marc de Kesel.
19 mei 2018: 'Dichtbij het onuitsprekelijke' door Martien E. Brinkman.
26 mei 2018: 'Genadeklap' door Willem Jan Otten.

Aanmelden via www.abdijvanegmond.nl of telefonisch 072-5062786.

Geslaagde 'Kunst en Muziek tussen de bollen'

Foto: C. Hooijboer

LIMMEN - Onder ideale weersomstandigheden vond zondag 'Kunst en Muziek tussen de Bollen' plaats. Het evenement trok heel veel enthousiast publiek dat heeft genoten van de diverse activiteiten. De dag was door het koor De Vredeburgers georganiseerd met o.a. een kunstmarkt, muziekoptredens, loterij en horeca. De leden van De Vredeburgers kunnen terugzien op een zeer geslaagde, succesvolle dag en hopen met de opbrengsten hiervan weer vele mooie concerten te kunnen organiseren.

Motorweekend De Zuchtende Man nabij

AKERSLOOT - Het motorweekend op 9 en 10 juni van De Zuchtende Man komt steeds dichterbij. Op vrijdag 18 mei sluit de inschrijving. In het pinksterweekend gaat de organisatie de rit rijden en alles regelen rond de lunches, overnachting en alles wat daar bij komt kijken. Wil je mee? Het kan nog. Aanmelden of meer informatie is te vinden op onze Facebookpagina of stuur een mail naar dezuchtendeman@gmail.com.
Wil je wel mee maar weet je wegens omstandigheden nog niet of de datum wel schikt? Laat het ons weten. Er is vast een mouw aan te passen. Op zaterdag en zondag zullen we genieten van een geweldige toer. Overnachten doen we in Appelscha. Op zondagavond praten we na onder het genot van eten en drinken in Café Bar de Lantaarn. Kortom, een weekend dat je als motorrijder niet mag missen.

Schoolvoetbal 2018, wat een feest

Groep 7 van de Benedictus tijdens een van de speeldagen van het schoolvoetbaltoernooi. Foto: Michiel Ullers

HEILOO - Wat een feest is het schoolvoetbal voor 2018 weer geweest! Geweldig om al dat enthousiasme en die vrolijke gezichten bij alle kinderen te zien! En de supporters natuurlijk! Er zijn spandoeken om de teams aan te moedigen, er worden strijdliederen gezongen en er zijn zelfs mascottes aanwezig. De sportieve wedstrijden worden op het scherpst van de snede gespeeld, zijn vol spanning en soms moeten er penalties aan te pas komen om uiteindelijk een winnaar te kunnen aanwijzen.

Voor de verschillende finales worden de spelers per team omgeroepen. Onder luid applaus van het toegestroomde publiek én aanmoedigende muziek komen zij het veld op. Het is als een wedstrijd in de eredivisie! Wat een belevenis! En dat allemaal onder heerlijk zonnig lenteweer!

Voor alweer de 12de keer werd het schoolvoetbal georganiseerd door vrijwilligers van De Foresters en HSV samen. Dit jaar werd het schoolvoetbal gespeeld op de velden van De Foresters. Verdeeld over twee dagen hebben de groepen 7 en 8 hun toernooi gespeeld. Op vrijdag 20 april heeft dit geresulteerd in verschillende finales. Zo ging in het meisjes 7 tegen 7-toernooi de Elckerlyc ervandoor met de winst door in de finale de Radboudschool gedecideerd te verslaan. In het jongens 7 tegen 7-toernooi moest De Duif het onderspit delven tegen de Jan van Rijckenborghschool.

Tenslotte ontstond in de finale van de jongens 11 tegen 11 een spannende strijd met kansen over en weer, welke beslist werd door een rake kopbal in de tweede helft van de Benedictusschool, 0-1! Voor de Meander restte niks anders dan de tweede plaats.

Zowel de Elckerlyc bij de meisjes 7 tegen 7 als de Benedictusschool bij de jongens 11 tegen 11 zullen het in de volgende ronde opnemen tegen de andere winnaars van basisscholen uit onder andere Limmen, Uitgeest en Egmond. Dit vervolg zal gespeeld worden bij vv Limmen op 16 mei. De winnaar hiervan gaat naar de regiofinale.

De groepen 5 en 6 hebben op 18 april hun toernooi gespeeld. Er was één school die er met de trofeeën vandoor ging en dat was de Zuidwester. Bij de jongens 7 tegen 7 versloeg de Zuidwester de Paulusschool met 3-0 en bij meisjes 7 tegen 7 won de Zuidwester van de Meander, ook met 3-0! Dat vervolgens bij de prijsuitreiking een luid 'Wij zijn kampioen, wij zijn kampioen!' te horen was, mocht daarom geen verrassing zijn.

Zowel de meisjes als jongens 7 tegen 7 zullen het in de volgende ronde opnemen tegen de andere winnaars van basisscholen uit onder andere Alkmaar. Dit vervolg zal gespeeld worden bij Alcmaria Victrix op 16 mei. De winnaar hiervan zal naar de regiofinale gaan.

Schoolvoetbal 2018 was weer geweldig! Veel dank gaat uit naar alle betrokken vrijwilligers van De Foresters en HSV om het schoolvoetbalspektakel mogelijk te maken. Speciale dank aan de gemeente Heiloo en donateurs Sporthuis Johan Janssen en de filialen van Albert Heijn in Heiloo.

Hoe heb jij het schoolvoetbal 2018 beleefd? Geef je mening aan schoolvoetbaltoernooiheiloo@gmail.com.

Golfclub Heiloo: Senioren dames kampioen en belangrijke besluiten in ALV

Van links naar rechts: Hanna Schuijt, Flora Martini, Irene Heijnis, Wilma van Vliet, Sieny Ankone, Carolynn Alleman, Jeanette Kempers en Corrie Kluijtmans. Foto: aangeleverd

HEILOO - Het senioren damesteam van Golfclub Heiloo is kampioen geworden na gespeeld te hebben in Hoorn, Den Helder, Dirkshorn en de Beemster. De dames hebben er een 'clean sweep' van gemaakt, zoals pro Cees het al voorspelde voordat zij de laatste wedstrijd ingingen. Met prachtig zonnig weer werd de competitie met een 6-0 zege afgesloten in de Beemster en kon het team los gaan. Volgend jaar gaan de dames in de 1e klasse spelen.

Algemene Ledenvergadering (ALV)
Tijdens de ALV die op woensdag 18 april plaatsvond op de golfclub werden een aantal belangrijke punten besproken. Vanwege de komst van de afslag A9 moesten een aantal voor de club zeer belangrijke besluiten worden genomen. De vergadering heeft het stichtingsbestuur toestemming gegeven voor investeringen in:
- de ombouw van hole 1 waarbij de afslag meer van de weg af wordt gesitueerd
- de aankoop van het Taqa-terrein
- de bouw van een buggyloods
- de aanleg van een nieuwe driving range

De planning is dat de herinrichting van hole 1 medio mei gaat beginnen. Hole 1 wordt dan tijdelijk een par 3 met een nieuwe afslag, geheel volgens de regels van de Nederlandse Golf Federatie. Medio september zullen de werkzaamheden zijn afgerond. Verenigingsvoorzitter Frans van Essen heeft afscheid genomen en Weren de Vries heeft zijn plaats ingenomen. Stichtingsvoorzitter Hidde Hoekstra werd bereid gevonden zijn zittingstermijn met nog eens drie jaar te verlengen.

Afzwemmen zwembad Loos

Foto: aangeleverd

De maand april is weer afgesloten met het afzwemmen voor het A-, B- of C-diploma. Na het gekleed zwemmen volgde de opdracht door het gat onder water te zwemmen. Aansluitend werden de verplichte banen en overige opdrachten ook netjes uitgevoerd. Iedereen is blij met zijn/haar diploma naar huis gegaan. De geslaagden zijn:

Diploma A: Gijs van Basten Batenburg, Sun-Hee Blokker, Abel du Bois, Ruben Dekker, Florijne Geldermans, Hala Haddad, Betje Klinkenberg, Roos Kuindersma, Maud Nieuwstad, Madhya Smakman, Tycho Smit, Sep Terluin, Hélène Ton, Isa Tromp, Puk Vogel.

Diploma B: Ridwaan Bashir, Milan van Bruchem, Milan Bus, Righley Campagne, Wesley Dekker, Emelie van den Kommer, Mark Melk, Maurits van Schouten, Timo Smit, Huub Stroes, Julia Tromp, Sem Vader, Fieke Zonneveld.

Diploma C: Esmee Meijer.

VV Limmen JO17-01 op naar NK Zaalvoetbal KNVB

Trots toont het team zijn medaille en de schaal die zij ontvingen als winnaar van het KNVB kampioenschap district West 1. Staand: Coach John Schouten, Thomas van Dijk, Nino Peemen, Matthé de Waal, Jacco de Jong, Jesse Glorie, coach Mark Valkering. Zittend: Jovi Kersens, Bjorn Valkering, Mike Schouten, Wessel Hoeben. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Het voetbalseizoen zit er bijna op maar nog niet voor de zaalvoetballers van vv Limmen JO17-1. Zij spelen zondag 13 mei op het Nederlands Kampioenschap zaalvoetbal van de KNVB.

Dit wisten zij te bereiken door tijdens de finale van het KNVB kampioenschap district West 1, HZV Het Vennewater uit Heiloo te verslaan. Een knappe prestatie van Limmen, omdat favoriet HZV de regerend kampioen is en in de competitie als eerste eindigde in de TOP Klasse. Zondag zal Limmen in de sporthal van Purmerend proberen de titel over te nemen van HZV. De coaches Peter Hoeben, John Schouten en Mark Valkering hebben er alle vertrouwen in. Volgens Peter Hoeben zijn de mannen blessurevrij en gemotiveerd.

Vanuit Limmen zal er een bus vertrekken om spelers en supporters te vervoeren naar Purmerend. Het NK bestaat uit twee groepsfases waarna de winnaars zullen strijden om de titel. Limmen speelt in de groepsfase tegen SenC uit Eindhoven, ZVV Beringe (Limburg) en WSV uit Apeldoorn.

TUINONDERHOUD. Geen tijd? Teveel werk? Ervaren tuinliefhebber met top tuingereedschap helpt u met DESKUNDIG snoeien en het klaarmaken van uw tuin. Snoeien van struiken, bomen en het strak knippen van hagen, heggen, buxusbollen etc. + het afvoeren van tuinafval. T: 06 - 1827 8367

Massagepraktijk De KEIJZERIN. Nieuwe locatie: Chiron, de Hoefsmid 3 Heiloo. Top massages en Access Bars. Een WELDAAD voor LICHAAM en GEEST! 06-33801402. www.keijzerin.nl

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

RUIME DROGE GARAGE BOX TE HUUR. Rustig gelegen aan het Zevenhuizen. Per direct beschikbaar. Ideaal voor opslag van winterspullen. Bel 06 24313839

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

In balans met Do-In.
Tot de zomervakantie leert u in 8 lessen de basis van Do-In. Door meridiaanstrekkingen, meditatie en ademhalingsoefeningen komt u beter in balans, bv. minder last van hitte. Voor informatie bel 06-46318915 of kijk op www.praktijkjohncompas.nl.

Tuinman heeft tijd over voor al uw werkzaamheden in de tuin. Vrijbl. prijsopgave, alles is bespreekbaar. Ingeschr.KvK. Tel: 06 - 5344 2975

Mondharmonicales. Leer in een paar lessen goed spelen. Notenkennis is niet nodig!! Blues & Volksliedjes
Info 06 16163045

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Zangles in Heiloo. Privé of met twee, kids of volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl 06 - 48116691

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ontspannen, en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Info? 06-38279213

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

ERVAREN PEDICURE uit Limmen heeft plaats voor nieuwe klanten. Behandeling volgens afspraak. 072 - 5054233

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

TE HUUR: 16m2 Bedrijfs/kantoorruimte Heiloo, Kennemerstraatweg 452. €325 per maand Voor meer info: 06-51302215

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
06 - 2202 0702 AGM-Dealer

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Huurwoningen gezocht voor EXPATS Alkmaar@123wonen.nl of bel 072 - 20 20 700

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM