De Uitkijkpost

20 juli 2016

De Uitkijkpost 20 juli 2016


Opnieuw gymlessen op Landgoed Willibrordus 'Geen directe aanleiding om niet te gymmen'

Foto: Gertjan Zeeman.

HEILOO - De leerlingen van de basisscholen Obs Meander en Paulusschool gymmen sinds begin juli weer op het sportveld op het landgoed Willibrordus. Dat laten de schooldirecties, GGZ Noord-Holland-Noord en de burgemeester van Heiloo weten.

De scholen staakten hun buitengymlessen voor drie weken. Dat deden ze op verzoek van enkele ouders van Obs Meander. Zij vreesden dat de veiligheid van hun buiten gymmende kinderen in het geding was gekomen. De ouders reageerden op berichten in de media over de recente mishandeling van een GGZ-medewerker een afdeling van GGZ NHN, een verkrachting van een bejaarde inwoonster door een ex-tbs'er uit de instelling eind 2015 en een man die vorig jaar schreeuwend de sportzaal betrad.

GGZ Noord-Holland-Noord, de schooldirecties en de gemeente Heiloo omschrijven de drie voorvallen als ernstig en zeggen de ongerustheid van de ouders serieus te nemen. Tegelijkertijd benadrukken ze dat een directe aanleiding voor de ongerustheid ontbreekt. De ouders baseren zich op incidenten die niets met de gymles te maken hadden, zo stellen ze. "Leerlingen gebruiken al vijfentwintig jaar naar volle tevredenheid de gymzaal en het sportveld op het Landgoed Willibrordus. Om deze reden zetten de Meander en de Paulusschool hun gymactiviteiten op het Landgoed voort. Daar hoort ook gebruik van het sportveld bij", zo schrijven de drie partijen in een gezamenlijke reactie.

Regelmatig afstemming
Maar wat als een of meerdere GGZ-cliënten toch een keer een gymles verstoren, luidt de vraag van De Uitkijkpost. De burgemeester, de schooldirecties van Obs Meander, de Paulusschool en GGZ Noord-Holland-Noord laten weten dat de gymdocenten ten alle tijden een beroep kunnen doen op GGZ-medewerkers op het Landgoed. "Zij staan altijd klaar". Ook laten de organisaties weten dat ongeruste ouders van harte welkom zijn bij de GGZ NHN voor uitleg of een rondleiding.

Niek Kuijper van GGZ NNH kijkt met vertrouwen naar de toekomst. "Wij houden de situatie op het Landgoed altijd al goed in de gaten en hebben regelmatig afstemming met de scholen, de gemeente Heiloo en de wijkagent. Hoewel niemand natuurlijk kan weten hoe mensen zich kunnen gaan gedragen. Maar dat gevaar is er niet alleen op het Landgoed Willibrordus, hetzelfde geldt voor elke andere locatie. Bovendien denk ik dat het voordelig kan zijn dat er altijd hulp aanwezig is op het Landgoed bij vragen of als zich problemen voordoen."

Schooldirecteur Koen Elbers van Obs Meander staat vierkant achter het verhaal van Niek Kuijper. "Ik kan je hetzelfde verhaal vertellen, we zitten op een lijn." Verder wijst hij erop dat de scholen een eigen protocol hanteren in het geval zich vervelende situaties voordoen. "En dat protocol is echt niet alleen toegespitst op het GGZ-terrein hoor, we gebruiken het op alle locaties."

'Al 86 jaar vertrouwd'
Ook burgemeester Hans Romeyn reageert op het onderwerp. Hij zegt de ongerustheid onder inwoners die soms naar boven komt serieus te nemen. Toch maakt hij zich geen grote zorgen. "Gelukkig gymmen de kinderen al 25 jaar met plezier op het terrein en wonen de cliënten over het algemeen prettig met andere inwoners samen. Dat doet mij als burgemeester goed om te zien. De cliënten horen bij het dorp en in Heiloo zijn we daar al 86 jaar mee vertrouwd. De veiligheid is in al deze jaren belangrijk geweest en blijft ook altijd een prioriteit. Om die zo goed mogelijk te kunnen inrichten spreek ik op reguliere basis met de betrokkenen zoals de GGZ-directie, de schooldirecteuren maar ook met de wijkagenten om te zien hoe het gaat. Als er ongeruste gevoelens zijn, vind ik het belangrijk dat we met elkaar het gesprek aan blijven gaan. Zo kunnen wij ook beter monitoren hoe we zorgen dat alles goed blijft verlopen en daar ook naar handelen."

Tekst EJV Mediaproducties/ Evert Visser

Fietsbrug bij Nieuwe Strandwal in Heiloo en Limmen

HEILOO/LIMMEN - Er komt een fietsbrug over de A9, bij de Nieuwe Strandwal tussen Heiloo en Limmen. Dat hebben de provincie Noord-Holland en de gemeenten Heiloo en Castricum besloten. Door de nieuwe brug over de A9 zijn de bijzondere natuurgebieden in de regio beter bereikbaar voor fietsers en wandelaars.

Gedeputeerde Joke Geldhof, verantwoordelijk voor het programma Nieuwe Strandwal, vindt de nieuwe verbinding een aanwinst voor het gebied: "Door de fietsbrug kunnen recreanten optimaal genieten van de natuur in de regio. Ook worden hiermee het bijzondere gebied tussen twee strandwallen - de delta van het Oer-IJ en de omgeving van de Limmertocht - toegankelijk. Het gebied ten oosten van de A9 is een belangrijk onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland (NNN)."

Realisatie fietsverbinding
De fietsverbinding wordt gelijktijdig met de nieuwe aansluiting van Heiloo op de A9 gerealiseerd. Deze aansluiting komt ter hoogte van de Lagelaan. De nieuwe aansluiting, inclusief fietsverbinding, is naar verwachting in 2020 gereed.

Nieuwe Strandwal
Het programma 'Nieuwe Strandwal' is een gezamenlijk project van de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar en de provincie Noord-Holland. Het is een gebiedsontwikkelingsproject met woningbouw, de ontwikkeling van bedrijventerrein Boekelermeer, de realisatie van een aansluiting op de A9 en diverse groenprojecten in het gebied. Een van de projecten onder de noemer 'groen' is de nieuwe fietsverbinding over de A9.

Willibrordschool sluit het jaar spetterend af!

HEILOO - Juf Agnes heeft de school na vele jaren inzet verlaten om te gaan genieten van haar pensioen. Dit kon natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan! De Willibrordschool heeft het jaar daarom feestelijk afgesloten.

Na een reünie met oud-collega's volgde het eindejaarsfeest waar een Caraïbisch tintje aan werd gegeven. Onder begeleiding van Samba Salad zijn ontzettend mooie optredens ingestudeerd. Hier werd erg van genoten! Vervolgens kon iedereen samen genieten van spelletjes, een hapje en een drankje.

Groep 8 heeft de fantastische musical Grease ingestudeerd en voerde dit op dinsdagavond uit: een optreden om trots op te zijn! Woensdag werden ook deze kinderen uitgezwaaid, nadat in de ochtend het Juf Agnes-plein werd onthuld. Vrijdag zat het er voor alle kinderen op om daarna te genieten van de zomervakantie.

Tien vragen aan: Willem de Boer

.

Willem de Boer woont sinds zijn eerste levensjaar in Heiloo, woont samen met Helga en heeft een dochter. Na eerst achttien jaar in de hifi/video gewerkt te hebben is hij voor zichzelf begonnen met zijn bedrijf WDB Trading. Vanaf dat moment heeft hij al vele klanten en bedrijven van advies over computers mogen voorzien. Tegenwoordig maakt hij ook complete plannen voor wifi op locaties met grotere afstanden.

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren en getogen in ons prachtige dorp Heiloo en geniet daar al 57 jaar van.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je nu hebben?
Mijn hobby is mijn werk geworden, maar als ik nu zou moeten kiezen, dan zou ik mijn grootste hobby videobewerken nu wel als beroep willen hebben. Door mijn drukke winkeltje heb ik daar nu niet of nauwelijks tijd voor.

3. Wie zou je graag ontmoeten?
Als ik iemand zou willen ontmoeten dan is het Louis van Gaal. Ik zou tegen hem zeggen dat hij het Nederlands elftal maar weer onder zijn hoede moet nemen zodat we een Nederlandse voetballoze zomer - zoals het afgelopen EK - niet meer hoeven mee te maken.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Mijn mooiste jeugdherinnering is toch wel mijn tijd in de Buk Buk; als discjockey en medewerker heb ik het daar altijd enorm naar mijn zin gehad. Het is dan ook heel jammer dat zoiets als de Buk Buk er nu niet meer is voor de jeugd.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?
De mooiste plek in Heiloo vind ik toch wel het Maalwater en de rust die daarvan uitgaat. Vele mooie foto's van het Maalwater op diverse media bevestigen dit iedere keer weer.

6. Waarvoor kunnen ze je wakker maken?
Liever niet wakker maken als ik slaap, maar als het dan toch moet dan het liefst met de mededeling dat ik na 20 jaar hard werken in mijn winkeltje een jaartje lang vakantie mag vieren.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Het beste advies dat ik ooit kreeg is vooral jezelf blijven en geïnteresseerd in je medemens. Het beste advies van mijn moeder was nooit met lege handen lopen met andere woorden 'je handen uit de mouwen steken'.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?
Er is volgens mij niet veel wat Heilooërs niet van mij weten. Door het sociale en persoonlijke contact in mijn winkeltje is het meeste wel bekend. Misschien is er nog een klein detail: dat ik klussen in en aan het huis erg leuk vind.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Als ik burgemeester van Heiloo zou zijn, dan zou ik niet zoveel veranderen op een paar kleine puntjes na. Zoals bovenstaand al gezegd meer gelegenheden voor de jeugd zoals er vroeger de Buk Buk was. Ik zou willen dat de groenstroken weer gemaaid werden en het politiebureau en de agenten weer op het oude niveau teruggebracht worden. In deze tijd van inbraken en soms respectloos gedrag naar anderen lijkt mij dit een goede optie.

Mijn antwoord op de persoonlijke vraag van Bas van der Laken hoe ik het volhoud in het kleine winkeltje met alle drukte is:
Ik wil het vooral gezellig en persoonlijk houden maar dat neemt niet weg dat we ook wel vaak aan een grotere winkel denken. Een breder aanbod van multimedia en aanverwante artikelen zoals domotica en beveiliging zou dan tot de mogelijkheden behoren. Ook lijkt het ons leuk om onze kennis over te brengen met betrekking tot het werken en bedienen van de computer/laptop/tablet aan onze klanten.

Voor de volgende 10 vragen nomineer ik Mariska Hoetmer van Kapsalon de Boer en mijn vraag aan haar is: hoe heb je na alle tegenvallers en personeelswisselingen in je bedrijf toch weer de boel op de rit gekregen en ben je er zo positief in blijven staan?

Carolien ter Linden bij Alta Roma 2016

Carolien ter Linden met de Nederlandse Ambassadeur Joep Wijnands.

HEILOO - Carolien ter Linden had de eer om vorig weekend tijdens Alta Roma te werken met de Nederlandse Ambassadeur Joep Wijnands bij de Residence van de Nederlandse Ambassade in Rome. Alta Roma is de modeweek van de Italiaanse hoofdstad, waar Heiloose modeontwerper Addy van den Krommenacker op de officiële kalender stond.

Addy toonde in de prachtige tuin zijn Couture Show, een op het werk van Jheronimus Bosch en diens meesterwerk 'Tuin der Lusten' geïnspireerde collectie. Met trots liep een aantal modellen van Caroliens modellenbureau Passarella Moda ook mee. Carolien presenteerde samen met de ambassadeur Joep Wijnands voor een geweldige opkomst, waaronder Prins Jaime en Prinses Viktória; het prinselijk paar zat op de eerste rij. Prins Jaime de Bourbon de Parme is sinds oktober 2014 Nederlandse Ambassadeur bij de 'Heilig stoel, zoals het Vaticaan in diplomatieke taal heet. Verder waren er vele internationale Ambassadeurs, celebrities, klanten en heel veel pers.

Bijzonder om te zien was dat vele mensen emotioneel raakten tijdens en na de show. De dag kon niet meer stuk en werd afgesloten met culinaire hapjes en cocktails. Carolien blijft voorlopig werken met deze warme Italiaanse temperaturen, want 2 september is alweer het volgende evenement dat plaats gaat vinden in Venetië, tijdens het Venetië filmfestival. Met haar bedrijf Passarella Moda is Carolien partner van het 'Venice Red Carpet Fashion' event, waar internationale designers hun collectie tonen in de prachtige tuin van het Casino met uitzicht over het water met de gondels. Aansluitend is er een galadiner voor de gasten. Meer informatie: carolien@passarellamoda.com.

Voor foto's van de show: www.passarellamoda.com, Facebookpagina: Passarella Moda Models, Instagram: @carolienterlindepassarellamoda, Twitter: @PassarellaModa_

Gemeente neemt exploitatie De Beun over

HEILOO - Per 1 september neemt de gemeente Heiloo de exploitatie van Theater De Beun over van Stichting Theater De Beun tot het moment dat er een nieuwe exploitant is gevonden. Theater De Beun behoudt daarmee zijn huidige manager Hans van Beenen. De gemeente nam dit besluit omdat zij het belangrijk vindt dat het theater, dat zo'n prominente plek inneemt in het dorp, blijft bestaan.

Het bestuur van Stichting Theater De Beun zag geen mogelijkheid meer de exploitatie te continueren. Zij werd 1 januari 2016 geconfronteerd met een huurverhoging. Eind augustus draagt het bestuur de werkzaamheden over aan de gemeente. De gemeente bedankt het bestuur van Stichting Theater De Beun voor haar jarenlange inzet. De gemeente onderhoudt nauw contact met de gebruikers van het theater en de Stichting Vrienden van De Beun, die samen de programmering in het theater verzorgen.

Zienswijze Bergen aansluiting A9

BERGEN/HEILOO – De gemeente Bergen dient een zienswijze in bij de gemeente Heiloo over de aansluiting van de A9 op Heiloo. Veel bewoners van Egmond-Binnen zijn bevreesd dat de verkeersveiligheid en leefbaarheid binnen deze kern verslechtert door deze aansluiting.

Volgens het verkeersonderzoek dat Heiloo heeft laten verrichten, treden door de aansluiting met de A9 lokale effecten op voor Egmond-Binnen, zo laat de gemeente Bergen op haar website weten. De verwachting is dat de Vennewatersweg ter hoogte van Egmond-Binnen drukker wordt. Daarnaast bestaat volgens de gemeente het risico dat in het weekend meer autoverkeer van en naar de kust door Egmond-Binnen gaat. Dat is voor de gemeente Bergen onacceptabel. Overigens heeft de gemeente Bergen op een aantal locaties permanente telpunten ingericht, zodat het effect van de aansluiting op de A9 op autoverkeer door Egmond-Binnen gemeten kan worden.

Maar 29 kilo restafval van 100-100-100.nu deelnemers in gemeente Heiloo

Foto: aangeleverd

HEILOO - Deelnemers van 100-100-100.nu in de gemeente Heiloo mogen trots zijn op hun resultaat: met maar 29 kilo restafval per deelnemer per jaar hebben zij de doelstellingen voor 2020 alvast bereikt.

100-100-100.nu, het project over afval scheiden en afval voorkomen, heeft aan het einde van de rit ook in Heiloo prachtige resultaten geboekt. De deelnemers hebben laten zien dat door goed scheiden van afval er nog maar 29 kilo restafval per persoon per jaar overblijft. Dat is heel weinig vergeleken met de rest van Nederland. Het laat zien dat de landelijke doelstellingen om de hoeveelheid restafval terug te dringen naar 100 kilo per persoon per jaar heel goed haalbaar zijn.

Om in 2020 de overheidsdoelstelling van 75% afval scheiden te halen, zal onze hoeveelheid restafval flink moeten dalen: van de huidige 250 kilo restafval per inwoner per jaar naar 100 kilo per inwoner per jaar. Deelnemers van 100-100-100.nu in Heiloo bereiken (nu al!) veel meer dan die ambitie: zij scheiden 80% van hun afval.

Wethouder Rob Opdam in Heiloo deed zelf ook mee aan 100-100-100.nu. Hij is blij met de resultaten. "Mijn eigen ervaring is dat het in het begin wel even een kwestie van organiseren en uitleggen aan de overige gezinsleden is, maar dat je ook ziet dat het scheiden van afval routine wordt. We moeten wel zorgen dat er goede informatie beschikbaar blijft, want het is af en toe best wel lastig wat nu wel en niet in de plastic verzamelzak thuishoort. Onze kreet op de vuilnisauto's 'Afval scheiden doe je samen' blijft het motto, dus roep ik iedereen op aan afvalscheiding te blijven werken."

De resultaten van 100-100-100.nu geven een goed inzicht in de verschillen tussen huishoudens, en welke omstandigheden van invloed zijn op de hoeveelheid afval per huishouden. In de komende weken worden alle 100-100-100.nu-gegevens geanalyseerd en de cijfers doorberekend ten behoeve van de eindrapportage die na de zomer verschijnt. Onderzocht wordt op welke manier de resultaten vertaald kunnen worden in maatregelen en voorzieningen die het scheiden van afval voor iedereen makkelijk en vanzelfsprekend maken.

Cijfers in Heiloo
Groente-, fruit en etensresten (gfe): 100-100-100.nu deelnemers in Heiloo scheidden 52,4 kilo etensresten per deelnemer per jaar, dat is 3,4 keer zoveel als de gemiddelde Nederlander.

Plastic, blik & pak: 100-100-100.nu deelnemers in Heiloo scheidden 23,4 kilo plastic, blik & pak per deelnemer per jaar, dat is 3,9 keer zoveel als de gemiddelde Nederlander.

Papier: 100-100-100.nu deelnemers in Heiloo hebben met 37,6 kilo papier per deelnemer per jaar minder dan de helft van de hoeveelheid papier die een gemiddelde Nederlander produceert. Hiermee tonen zij aan hoe belangrijk het is om bekend te zijn met afvalpreventie methodes. Door het gebruik van bijvoorbeeld nee/nee stickers of door bewuster boodschappen te doen, kunnen we veel afval voorkomen.

Restafval: 100-100-100.nu deelnemers in Heiloo produceren 87% minder restafval dan de gemiddelde Nederlander.

Voor 100-100-100.nu wogen in 29 gemeenten meer dan 3500 mensen 100 dagen lang hun afval (gfe, oud papier, plastic, blik & pak en restafval). Daarnaast deden ze mee aan wekelijkse opdrachten, kregen ze informatieve video's te zien en konden ze opzoeken welk product in welke bak hoort in de online Wat-Hoort-Waar database. Deelnemers gaven elkaar steun en aanmoediging via het online Forum, met tips en suggesties.

Hoofdrol voor inwoners
De gemeente zet zich in om zoveel mogelijk waardevolle grondstoffen uit afval te behouden. Er wordt gekeken naar de optimale manier van afval scheiden; hoe maken we het inwoners zo makkelijk mogelijk om hun afval apart te houden? En wat kunnen inwoners zelf doen? Want inwoners spelen een hoofdrol bij het scheiden van afval. Na de zomervakantie organiseert HVC voor alle deelnemers eindbijeenkomsten.

HVC organiseerde 100-100-100.nu voor 29 gemeenten in Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Friesland. Met dit initiatief wil HVC het scheiden van afval stimuleren. Door het scheiden van afval blijven waardevolle materialen behouden. Deze materialen dienen als grondstof voor nieuwe producten. Afval scheiden is daarmee een belangrijk onderdeel van de circulaire economie.

Zie voor meer informatie www.100-100-100.nu.

Massagesalon Ella Een moment voor jezelf

Foto: Arjan Hoogvorst.

Molenbuurt 34, 1921 CT Akersloot, tel. 06-43790799, info@massagesalonella.nl, www.massagesalonella.nl

AKERSLOOT - Druk, druk, druk zijn we met z'n allen tegenwoordig. School, studie, werk, gezinsleven, social media en voor velen vrijwel continu die smartphone… Het is gewoon te veel. Zet daarom lijf en geest tijdig en regelmatig genoeg in de nodige ruststand. Een uitkomst is bijvoorbeeld massage. Ella Klaver verzorgt met haar massagesalon diverse behandelingen. Ontspannen ontsnappen aan de dagelijkse hectiek.

"We hebben nogal wat ballen hoog te houden vandaag de dag", begint Ella Klaver. Mooiere metafoor is haast niet denkbaar. Bij menigeen komt maar geen eind aan al dat rennen en vliegen, terwijl geregeld op adem komen met een moment voor jezelf juist zo heilzaam is. Bij Massagesalon Ella kan iedereen daarvoor terecht. De ruim acht jaar terug gestarte massagecursussen hebben bij Ella Klaver uiteindelijk geleid tot een eigen salon aan huis, in een mooie stille ruimte die je onttrekt aan de buitenwereld. "Het is zó heilzaam om geregeld op adem te komen, door even een stap terug te doen en afstand te nemen van de alledaagse beslommeringen. Massage is daarvoor een uitstekende methode en echt een weldaad voor iedereen."

Aanraking is aandacht
Massagesalon Ella biedt verschillende massages aan, zoals klassieke ontspanningsmassage, energetische balansmassage, fullbody-wellness-massage en honing-bindweefselmassage. "Bij welke vorm ook is het puur ontstressen", vervolgt Ella. "Met masseren stimuleer je afvoer van afvalstoffen, wat mogelijke verkramping vermindert. Aanraking is aandacht, waarmee je meer terugkomt bij je lijf en letterlijk afstand neemt van je gedachten. Wanneer je een nogal druk leven leidt, hoe mooi is het dan om een moment voor jezelf te nemen en middels een massage te ontstressen en je hoofd leeg te maken!"

Innerlijke balans
Nog niet bij iedereen bekend maar wel heel goed werkend, is de honing-bindweefselmassage. Deze gaat wat dieper in op de huid, wat vooral na een zomervakantie met veel zonuren zeer gezond is. Honing voedt de huid en dit leidt onder meer tot een mooiere huidstructuur. Met name de energetische balansmassage is tamelijk gewild bij mensen die nogal druk in hun hoofd zijn. Zo kiezen zij er bij Massagesalon Ella voor om de innerlijke balans terug te vinden. Wie waar dan ook voor kiest: elke massage is fijn en gezond om te ondergaan. Ella Klaver staat vrijwel dagelijks (behalve vrijdag en zondag) klaar voor een brede doelgroep, van kinderen tot volwassenen. Zo kan massage ook prima werken bij ADHD of vergelijkbare diagnoses. Nogal druk de laatste tijd? Tel tot tien en neem gerust even contact op.

Ella Klaver staat voor iedereen klaar.

60 jarig huwelijk familie Keuper

Foto: Stip Fotografie.

HEILOO - Maandag 18 juli 2016 is het zestig jaar geleden dat mevrouw en meneer Keuper in het huwelijksbootje stapten.
Het echtpaar verhuisde in 1978 vanuit Oldenzaal naar Heiloo. Meneer werkte sinds de verhuizing als directeur bij Huis ter Wijck en als ad interim bij De Loet en Overkerck. Mevrouw deed vroeger veel administratief werk en was later als vrijwilligster in de zorg en bij de kerk betrokken. Ondanks zijn leeftijd van 88 jaar is meneer nog steeds sportief bezig. Met hockeyen stopte hij op 68-jarige leeftijd maar tennissen doet hij nog steeds.
Mevrouw, 87 jaar, is op haar tachtigste jaar nog begonnen met computeren en zij vindt dit nog steeds een leuke bezigheid. Tevens is haar hobby fotograferen.
Samen met hun drie kinderen, zes kleinkinderen, vier achterkleinkinderen en alle aangetrouwde familieleden vierden zij het afgelopen weekend feest. Vandaag kwam loco-burgemeester Rob Opdam namens de gemeente langs om het echtpaar te feliciteren.
Dinsdag viert het echtpaar nogmaals hun 60-jarig huwelijk maar dan met de seniorenafdeling van de kerk waar zij nog iedere dinsdag mee samen komen.

Foto en tekst: Stip Fotografie

Biljarten: clubkampioenschap De Vrije Keu(s)

HEILOO - Traditioneel wordt het biljartseizoen bij biljartvereniging De Vrije Keu(s) afgesloten met de altijd gezellige kampioenswedstrijden. De deelnemers strijden dit seizoen in vier periodes, zodat op de kampioensavond vier periodekampioenen streden om het clubkampioenschap 2015-2016.

De eerste halve finale ging tussen de titelhouder Piet Pouwels en Peter Kaandorp. Na een wat zwakke start van beide spelers herstelde Piet Pouwels zich het sterks en mocht hij door naar de finale. De tweede halve finale ging tussen George van der Linden en het nieuwe lid Ton Zwemmer. Ook hier was sprake van een matig begin maar Ton Zwemmer herstelde zich sterk en ging door naar de finale. In de finale moest na een spannende strijd de titelverdediger Piet Pouwels zijn meerdere erkennen in de nieuwkomer Ton Zwemmer, onze nieuwe clubkampioen. De strijd om de derde en vierde plaats werd in een hoogstaande wedstrijd gewonnen door Peter Kaandorp.

Wilt u ook eens aan een gezellige clubcompetitie meedoen? Biljartvereniging De Vrije Keu(s) speelt dinsdagavond in Het Trefpunt. De competitie begint op de eerste dinsdag in september, 6 september aanstaande en eindigt de laatste dinsdag van april. Heeft u interesse? Informeer eens bij Jack de Geus, 072 533 4618 of bij Bob Hagen, 072 532 1386. U kunt ook gewoon eens komen kijken op dinsdagavond vanaf 19.30 uur.

Lost Boys rijden € 3.500,- bij elkaar voor De Vijfhoek

Foto: Willem de Haas.

HEILOO - Lost Boys Marcel Kamminga, Richard Nansink, Koen van Weezenbeek en Fons Nijman overhandigden vanmiddag een cheque ter waarde van € 3.500,- aan Renate Bowra van de Stichting Vrienden van de Vijfhoek.

Renate, de moeder van Rianne die al 15 jaar op ODC De Vijfhoek in Heiloo zit, was erg verheugd met deze geweldige donatie. De mannen van Lost Boys deden mee aan de Carbagerun Zomereditie: een trip van 2.500 kilometer naar Kroatië en terug door negen landen. Te midden van 650 andere auto's met een dagwaarde onder de € 500,- en een bouwjaar van voor 1998 werd de vijfdaagse tocht met succes uitgereden. De Lost Boys lieten zich sponsoren door bevriende ondernemers en bedrijven en haalden daarmee een bedrag van € 3.500,- op.

De Vrienden van De Vijfhoek willen met de opbrengst een tweede loungeplek realiseren. De reeds geplaatste loungeplek in de nieuwe buitenruimte blijkt een onverwacht groot succes te zijn. Het is een ovalen kuip met kunstgras waarin de kinderen heerlijk buiten kunnen liggen. De tilliften kunnen onder de kuip komen, waardoor het zeer ergonomisch werkt. Boven de kuip zijn zonneschermen, zodat er de hele zomer goed gebruik van gemaakt kan worden. Zie voor meer informatie www.vriendenvandevijfhoek.nl.

Tekst en foto: Willem de Haas

The Best of Beethoven: 3 recitals Ronald Brautigam op fortepiano in Cultuurkoepel

Foto: Felix Hogeboom

HEILOO - Het publiek beleefde zaterdag 16 juli in de cultuurkoepel van Heiloo wederom een cultureel hoogtepunt. Na een karaktervolle uitvoering van pianowerk van Eric Satie in 2015 door pianonestor Reinbert de Leeuw volgt er nu een bijzondere driedelige Beethovenserie van de alom gelauwerde meesterpianist Ronald Brautigam. Op zaterdag 16 juli, dinsdag 19 juli en zondag 24 juli wordt een aansprekende keus uit de sonates van Beethoven gespeeld waaronder sonate Pathétique, Pastorale, Waldstein, Mondschein, Les Adieux en Appassionata.

Ronald Brautigam ontving in november 2015 voor de derde keer een Edison Klassiek als onderscheiding voor zijn fenomenale cd met een lezing van de complete pianosonates van Beethoven op fortepiano. De Stichting Kunstgetij, programmeur van de cultuurkoepel, is er trots op dat Brautigam de monumentale koepel in Heiloo als enige locatie in Nederland heeft uitgekozen voor uitvoering van de werken van de bekroonde cd.

Bij het zaterdagconcert toont Brautigam overtuigende klasse met beheerst en fijnzinnig spel waarbij de muziek alle ruimte krijgt om zich volledig te ontvouwen. In de Beethovensonates klinkt lichtheid gepaard aan kracht en lyriek. De meester speelt met intieme klankminiaturen die - vanuit de stilte met alle aandacht en toewijding - worden opgebouwd waarna heldere melodielijnen worden geweven. Dan weer een virtuoze razendsnelle opeenvolging van noten, dan weer een vertragend landschappelijk stemmingsbeeld dat langzaam uitvloeit in de tijd. Deze muziek plaatst ruimte en tijd in eigen dimensie.

Ronald Brautigam verricht zijn magische werk op ontspannen wijze. Af en toe kijkt hij tijdens het spel dromerig voor zich uit, dan weer is aan het lichte trekken van mond en kin de concentratie op zijn gezicht te zien, dat grotendeels verborgen blijft achter een bos uitbundig krullend haar. De pianomeester toont bij het bedanken van het publiek een ontwapenende vriendelijkheid. Briljant spel, zorgvuldig afgewogen, geladen met poëtische emotie; wat had het publiek meer mogen verwachten?

Op zondag 24 juli speelt Ronald Brautigam sonates op. 109 t/m 111 en 6 bagatellen op. 126 van Ludwig van Beethoven. Na het concert is er een 'high tea' in de binnentuin van de cultuurkoepel en een 'meet and greet' met Ronald Brautigam. Het concert in de cultuurkoepel op landgoed Willibrordus aan de Kennemerstraatweg in Heiloo begint om 14.15 uur. Het optreden wordt warm aanbevolen.

Tekst: Felix Hogeboom

Bezoek van wethouder van der Ven aan Mantelzorgcentrum

Foto: Stip Fotografie.

HEILOO - Vrijdagochtend kwam wethouder Anjo van der Ven langs bij het Mantelzorgcentrum in Heiloo. Zij complimenteerde de medewerkers voor het verstrekken van bijna duizend mantelzorgcomplimenten aan mantelzorgers die voor iemand zorgen die woonachtig is in de gemeente Alkmaar.

Mevrouw Marja Eykhoudt kreeg voor alle werkzaamheden die zij de afgelopen jaren voor de organisatie gedaan heeft een medaille uitgereikt door de wethouder.

De Pokémon-rage in Heiloo

Foto: Ilse Bloemendal.

HEILOO - De Pokémonrage slaat in als een pokébal. Niet alleen in Heiloo, maar in heel Nederland spelen mensen het spel Pokémon GO. In totaal 1,36 miljoen Nederlanders doen mee aan deze rage. Sinds eergisteren is het spel legaal te downloaden in Nederland.

Het spel maakt gebruik van augmented reality en GPS en projecteert animaties op beelden van de smartphonecamera. In het spel moeten spelers virtuele Pokémon zoeken, ermee vechten, ze vangen, en daarna trainen. De virtuele Pokémon kunnen gevonden worden op veel plekken in de echte wereld. Water-Pokémons kunnen bijvoorbeeld gevonden worden bij het water. Veel kinderen maar ook ouderen gaan de straat op, op zoek naar Pokemons.

Zowel positieve als negatieve berichten overspoelen Heiloo over deze rage. Deze trend geeft verder veel reacties van de media. Bezorgde (en boze!) politieberichten en vele marketingstunts, bijvoorbeeld die van de Albert Heijn komen naar voren. Op de speciaal ontwikkelde website https://pokemappie.nl kan de Pokémon-jager makkelijk bekijken waar de Pokémons zitten en hoeft hij niet meer op zoek in de Albert Heijn.

Heiloo zit zelf vol met Pokémons. Op verschillende plekken in Heiloo zit er een 'gym', een soort trainingscentrum of sportschool. Deze 'gyms' zijn onder andere te vinden voor winkelcentrum 't Loo, het station en het GGZ-gebouw. In de nacht verschijnen er Nacht-Pokémons, in Heiloo voornamelijk op begraafplaatsen. In het mMaalwater zijn veel speciale Water-Pokémons te vinden. Heeft u ook al Pokémons gevonden in Heiloo?

Er wordt dringend verzocht op te letten in het verkeer. Er gebeurden landelijk al vier ongelukken met spelers van Pokémon GO.

Tekst: Ilse Bloemendal.

Verhuizing familiebedrijf vormt heuse mijlpaal Nieuwe stap voor Garage Zander

Nog enkele weken heerst dit vertrouwde beeld. Foto: Arjan Hoogvorst

HEILOO - Gelukkig bestaan ze nog: van die authentieke familiebedrijven die alles jarenlang draaiende houden middels een vertrouwd concept. Zij doen dit vooral met de nodige bezieling, vakkundigheid, loyaliteit naar de klanten en niet te vergeten een gezonde dosis werklust. In zo'n geval kan een bedrijf heel lang meegaan. Neem als voorbeeld eens Garage Zander, die na 82 jaar(!) op de oorspronkelijke plek kiest voor een ander onderkomen.

We gaan in gesprek met eigenaar Rob Zander (45) aan de Kennemerstraatweg, waar zijn opa in 1934 het familiebedrijf begon. Middenin de vooroorlogse crisisjaren startte Garage Zander met twee klanten in het bestand en een niet al te groot pand. "Toen reden er nog amper auto's, die bovendien slechts weggelegd waren voor notabelen", weet Rob Zander. "Maar opa Zander sprong altijd in op de vraag, zoals reparatie aan gasgenerators in de oorlogsjaren en toenemend autogebruik vanaf de wederopbouwtijd. De rest is geschiedenis. Na al die jaren zijn we nu écht uit ons jasje gegroeid en is het tijd voor de overstap naar een ander bedrijfspand waar we beter uit de voeten kunnen."

Art-impressie van het nieuwe Zander-pand. Foto: Arjan Hoogvorst

Drukte
Niet dat het zo vertrouwde huidige pand onwerkbaar is geworden, maar het heeft met de toenemende drukte zo z'n beperkingen. "Drie generaties Zander hebben het hier in ruim acht decennia steeds prima weten te redden, met de nodige verbouwingen en uitbreidingen. Door de groeiende verkeersdrukte en werkzaamheden werd een groter en moderner pand met meer mogelijkheden steeds wenselijker", vervolgt Rob Zander. "Om die reden trekken we medio september hier de deur voor het laatst achter ons dicht, om aan Nijverheidsweg 8 verder te gaan in een schitterende bedrijfsruimte met alle denkbare moderne faciliteiten."

Duurzaam
Op de nieuwe locatie verschijnen onder meer een ruime showroom, een werkplaats en een kantoor. Er komen vijf bruggen, geschikt voor auto's, campers en bestelbussen. Ook onderhoud aan hybride en elektrische voertuigen behoort tot de mogelijkheden. "Uiteraard gaan we duurzaam ondernemen. Zo is de werkplaats voorzien van een speciale vloergoot om eventueel gelekte olie en aanverwante vloeistoffen verantwoord op te vangen. Die worden evenals ijzer, rubber, plastic en papier gescheiden afgevoerd. Verder komt er LED-verlichting en wekken we zelf stroom op met 105 zonnepanelen. En gasaansluiting is niet langer nodig, want de verwarming wordt verzorgd door een warmtepomp."

Klaar voor toekomst
Rob Zander glundert met gepaste trots als hij opsomt wat komende tijd staat te gebeuren. Het is een heuse mijlpaal in de lange geschiedenis van het Heilooër familiebedrijf, die ongetwijfeld de nodige traantjes zal laten vloeien. Er zullen tranen zijn van blijdschap om de nieuwe stap, maar ook uit weemoed. De verhuizing betekent immers ook de afsluiting van een lang tijdperk, waaraan familie Zander samen met menigeen dierbare herinneringen koestert. "Dit is nog zo'n typische dorpsgarage, die druipt van de nostalgie. Het is een garage waar je gevoelsmatig teruggaat in de tijd. Dat merken we vaak aan reacties van klanten. Niets mis met dat sentiment, maar wij zijn samen met ons personeel klaar voor de toekomst. Die ligt aan de Nijverheidsweg, nog net binnen de dorpskern. Iedereen blij!", aldus Rob Zander.

Tekst & foto's: Arjan Hoogvorst

Opkikker van Keer op Keer

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt twee keer per maand een 'opkikker' aan een vereniging of stichting. Sinds januari 2016 is het bedrag verhoogd van 300 euro naar 500 euro. Om in aanmerking te komen voor deze opkikker kunt u een formulier invullen. Deze is verkrijgbaar bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com. De tweede 'opkikker' van de maand juli gaat naar Kinderdagcentrum Het Duinhuis in Haarlem. Het betreft een bijdrage voor het verfraaien van de tuin/patio, aangevraagd door mevrouw Snel uit Limmen.

U kunt kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 in Heiloo (hoek Nijverheidsweg). Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Tel.: 072- 5325962.

'Roofvogel in mijn tuin'

Foto: Wendy Minderhoud.

Deze roofvogel zat vorige week in de tuin van Wendy Minderhoud aan het Beestenboetje bij Slimpad. Wendy vergeleek de vogel op internet met de sperwer en havik.... Ze vond deze twee soorten het meest overeenkomen. Uitkijkpost zette de foto's op Facebook. De meeste mensen die reageerden denken dat het een sperwer is...

Wendy Minderhoud, Heiloo

Bijeenkomst over zorg en ondersteuning mantelzorgers

ALKMAAR/HEILOO – Welke zorg en ondersteuning kunt u regelen om het mantelzorgen vol te houden? Daarover gaat de informatiebijeenkomst die het Mantelzorgcentrum op woensdag 10 augustus organiseert voor mantelzorgers in Heiloo en Alkmaar.

Wie mantelzorger wordt, ziet een hoop op zich afkomen. Zorgen voor een naaste gaat vaak gepaard met afspraken regelen, formulieren invullen, keuzes maken... De mantelzorgmakelaar legt tijdens de bijeenkomst uit hoe de zorg is geregeld en welke afkortingen en jargon mantelzorgers tegen kunnen komen. Daarnaast komen de verschillende ondersteuningsvormen voor mantelzorgers aan bod. Welke praktische hulp kunnen zij krijgen? Verder wordt ingegaan op respijtzorg: het tijdelijk uit handen geven van de zorg om de mantelzorger te ontlasten. Uiteraard is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

De bijeenkomst is vooral bedoeld voor mensen die ontdekt hebben dat ze mantelzorger zijn of merken dat ze steeds meer mantelzorger worden, bijvoorbeeld omdat hun ouders op leeftijd komen, ziek worden en meer zorg of hulp nodig hebben. U bent welkom deze (gratis) bijeenkomst bij te wonen op woensdag 10 augustus van 14.00 tot 16.00 uur. Over de locatie wordt u geïnformeerd bij aanmelding. Opgave is verplicht en kan tot 3 augustus.

Voor meer informatie over deze activiteit of aanmelding kunt u bellen met het Mantelzorgcentrum op 072-5627618 of u kunt een e-mail sturen naar info@mantelzorgcentrum.nl (of vraag naar de nieuwsbrief). Kijk ook eens op www.mantelzorgcentrum.nl voor meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.

Het grote verlies van familie Bruin

.

HEILOO - Mona overleed 22 jaar geleden, ze was slechts 23 jaar jong. Mona Bruin is gestorven aan een melanoom waardoor ze uiteindelijk botkanker kreeg.

Edith, Mona's oudere zus, vertelt: "Ik was hoogzwanger van mijn dochter Demi toen Mona terminaal in het ziekenhuis lag. Gelukkig heeft ze Demi nog vast kunnen houden. Twee maanden later is Mona overleden." Op het moment dat Edith haar dochter kwam laten zien hebben ze Mona met bed naar het restaurant van het ziekenhuis gereden. Daar lag Demi in de armen van Mona. Andere mensen in het restaurant dachten dat Mona net bevallen was.

Edith en Mona hadden een sterke band. Mona was een rustig meisje, trok zich graag terug. Edith daarentegen had praatjes voor tien. Het kwam vaak voor dat Edith voor Mona in de bres moest springen. Ze gingen samen uit en de vrienden van Edith waren ook Mona's vrienden. Mona ging naar de huishoudschool. Later ging ze werken bij een bakker in de stad. Dit deed ze met veel plezier. Ze kreeg op haar 17e verkering met Ruud. Het stel ging samenwonen in Heerhugowaard.

Op haar 19e liet ze haar eerste moedervlek weghalen. Tijdens het afdrogen na een douchebeurt was de moedervlek gaan bloeden. Ze belandde bij de dokter. In de vier jaar dat ze ziek was zijn er ontelbaar veel moedervlekken weggehaald. Een moedervlek op haar rug sloeg naar binnen en zo kreeg ze botkanker. De ziekte was heel agressief en Mona had veel last van bijwerkingen.

De moeder van Mona wilde er niet aan dat ze haar dochter zou verliezen. Toen Mona al heel ziek op bed lag in de woonkamer van haar huis in Heerhugowaard vond moeder Bruin een brief van de dokter. In de brief stond 'Mona heeft niet lang meer en dat weet ze'. Dit was een heel confronterend moment. Mona en haar familie hebben veel steun gehad in deze moeilijke periode aan een lieve zuster genaamd Dixy. Toen Mona in haar laatste fase in het ziekenhuis lag, kwam Dixy vaak 's nachts op het randje van haar bed zitten. Ze spraken dan over de ziekte. Tijdens de laatste wake heeft Dixy de familie geadviseerd Mona letterlijk los te laten. Mona lag in armen van haar moeder en zolang die aanraking er was zou Mona blijven vechten en het leven niet los laten.

Na 22 jaar gaat ieder gezinslid op zijn eigen manier om met het verlies. Edith praat graag over haar zus en absorbeert herinneringen. Ze wil de herinnering aan Mona levend houden en is bang om dingen kwijt te raken. Moeder Bruin gaat op een andere manier met het verdriet om. Naar filmpjes van Mona kan ze slecht kijken. Ze vindt het moeilijk om Mona's stem te horen. Edith is supertrots op haar ouders. Ondanks het verlies van hun dochter zijn het vrolijke mensen, het is er altijd gezellig.

In Demi, haar dochter, ziet Edith Mona terug. Ze hebben dezelfde maniertjes, dezelfde handgebaren en dezelfde vrouwelijke onhandigheid. Al heeft Demi Mona niet gekend, Demi is er zeker van dat haar tante, als ze nog geleefd zou hebben, een dikke vriendin zou zijn.

Heel bijzonder aan het verhaal van familie Bruin is dat Edith sinds 5 jaar verkering heeft met Ruud, het vriendje van Mona destijds. Ze kunnen hun verdriet over Mona delen met elkaar als geen ander. Sterfdagen en verjaardagen slaan ze zich samen doorheen. Edith en Ruud gaan volgend jaar trouwen.

Tekst en foto's: Margreeth Anema

Bibliotheek Heiloo is er voor u, óók deze zomer

.

HEILOO - In onze mooie bibliotheek kunt u (bijna) dagelijks kranten en tijdschriften lezen, internetten of een expositie bekijken én gezellig andere mensen ontmoeten.

Voor nog geen € 5,- per maand kunt u 10 materialen per keer lenen: boeken, e-books, cd's, tijdschriften en tegen een kleine vergoeding dvd's en speelgoed. Met dit abonnement van de bibliotheek kunt u daarnaast iedere 3 weken wel 10 e-books tegelijk lenen én ook gratis lenen in andere bibliotheken. Ook zijn er veel leuke en boeiende activiteiten: workshops, cursussen en lezingen (voor leden tegen een gereduceerd tarief), en voorlezen voor peuters en kleuters.

Heeft u speciale vragen over lezen met een leesbeperking of digitale media, dan zijn er wekelijks speciale spreekuren.

We hopen u snel in de bibliotheek te zien!

Afzwemmen voor 'Teddybeer' en 'Red Jezelf'

Afzwemmertjes voor het Red jezelf-brevet.

HEILOO - Woensdagmorgen 13 juli was het vroeg in de ochtend al druk bij zwembad Loos. Vijfendertig kinderen stonden in t-shirt, korte broek en waterschoenen klaar om te laten zien dat ze zich zowel op hun buik als op hun rug al goed in het water kunnen redden. Al deze kinderen gingen dan ook trots met hun 'Red jezelf'-brevet naar huis. Dit is een stimulans, op weg naar het A-diploma.

Eind juni hebben de jongste leerlingen van zwembad Loos al laten zien dat ze veel plezier in het water beleven. In eigen bad deden ze examen voor het Teddybeer-diploma, samen met hun vader, moeder, opa of oma. Deze kinderen zijn nu wat meer watervrij en hebben al een klein stukje zelfredzaamheid. Ook deze kinderen zijn heel trots met hun eerste diploma naar huis gegaan.

Red Jezelf-Brevet
Benjamin Boesten, Josefien van Baarsel, Luka Meijer, Tess Schoorl, Manos Vogelzang, Fenna van der Kolk, Jay Wijnaar, Nordin Bakni, Levi Jongerie, Zoe de Winter, Sander Bos, Jade van Luipen, Lotte Kramer, Giel Zander, Feline Leijdekker, Mare Reitsma, Sanne Trijssenaar, Dean Oosterhof, Anoek Weel, Dali Koopman, Joana Schram, Skye Sarlemijn, Indy Blom, Joep Hoogeveen, Jasmine Mosselaar, Charlotte Admiraal, Hugo Westerman, Siem Leguijt, Ties Oostindie, Michelle Schouffoer, Tippe Hanraads, Mouna Quaziz, Kai Verheul, Fay Mosselaar en Ayhan Yavuz.

Teddybeer-diploma
Sanne Visser, Anna Komen, Marit Sengers, Femke Rotteveel, Lotte van Cronenberg, Josephine van Schooten, Mark Melk en Roos Kuindersma.

School Olympics en Olympische musical op de Paulusschool

.

HEILOO - Kinderen van groep 5, 6 en 7 van de Paulusschool organiseerden maandag 11 juli een Olympische Dag. Deze dag stond in het teken 'gezond, gezellig en sportief'. Ouders en kinderen van groep 3 en 4 waren uitgenodigd om mee te doen.

Drie weken lang hebben de kinderen van de groepen 5, 6 en 7 hard gewerkt in verschillende werkgroepen om alles tot in de puntjes te regelen. De dag werd geopend met een openingsceremonie met natuurlijk een fakkel met het Olympisch vuur, een dans, en een toespraak door een leerling uit groep 5.

Groep 8 had geen tijd om hieraan deel te nemen, want deze leerlingen waren druk met de afscheidsmusical. Op de Paulusschool wordt de musical al jarenlang door kinderen zelf geschreven. Bij toeval kozen de kinderen dit jaar ook de Olympische Spelen als onderwerp. De teksten, liedjes en decors zijn geheel door de kinderen zelf geschreven en gemaakt. Dit jaar was er voor de eerste keer een liveband met leerlingen uit groep 8 die de muziek verzorgden tijdens de musical.

Tekst en foto's: Elsbeth Glas

Steeds meer actie bij Watersportcentrum Uitgeest

UITGEEST - De ingangen van Watersportcentrum Uitgeest en Vakantiepark De MeerParel hebben een facelift ondergaan. Er zijn zuilen geplaatst met daarop de namen en logo's van de betrokken ondernemers op het terrein, met aanduiding waar iedereen te vinden is. 's Avonds zijn deze zuilen verlicht.

"Het is een enorme verbetering vergeleken met de verschillende bordjes die er aan lantaarnpalen zaten", aldus de ondernemers, die heel blij zijn met de verfraaiing. "Het is een stap in de uitgebreide samenwerking om het alle bezoekers naar de zin te maken."

Dat is onlangs ook goed gelukt met de Midzomernacht Sloepencruise van Zeilschool en Bootverhuur Het Uitgeestermeer, waaraan ruim veertig mensen deelnamen. Deze mensen verlengden hun avond ook nog bij het succesvolle 'Muziek op het Water' van Bistro 't Schippersrijk. Dat deden ze na de gezellige cruise, met heerlijke hapjes van petit café Lekker aan de Haven.

Houd op de website of op de Facebookpagina de activiteitenagenda in de gaten, want in het najaar wordt er, naast andere activiteiten, weer een sloepencruise georganiseerd! Of u nu watersporter bent of geniet van het uitzicht, op de jachthaven vindt u van alles om er een gezellige dag of avond van te maken. En dat op maar een kwartier, of minder, lopen van Uitgeest. Komt u met de auto, dan zijn er voldoende gratis parkeerplaatsen.

'One stop shop'
Wist u trouwens dat er voor onderhoud voor en aan boten alles voor handen is bij Fijn Timmerwerk Jelle Eiling, Zeilmakerij De Weers en Blue Peter Watersport? Bij watersportwinkel Blue Peter Watersport kunt u trouwens ook terecht voor kleding, schoenen en cadeautjes. Al met al biedt het watersportcentrum u een 'one stop shop' voor heerlijk genieten aan de zuidoever van het Uitgeestermeer!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.watersportcentrumuitgeest.nl, Facebook, of kom gezellig langs op de Lagendijk 7. U bent van harte welkom!

Concerten van The International Holland Music Sessions in Slotkapel

EGMOND AAN DEN HOEF - Lamoraal van Egmont zou opstaan. Ja, dat zou hij doen, opstaan uit z'n graf als hij zou weten welke hemelse klanken er te horen zijn in zijn Slotkapel in Egmond aan den Hoef. Topstudenten en net afgestudeerden van muziekopleidingen uit de hele wereld brengen er prachtige muziek tot leven.
U kunt gaan genieten van hun muzikale prestaties op vele plekken in de regio. Ook in onze prachtige Slotkapel in Egmond aan den Hoef, met z'n heldere akoestiek.

Op woensdag 27 juli, aanvang 20.30 uur, speelt daar Alica Müller (Duitsland) op piano werken van Schumann en Prokofjev en Mislav Ivaci (Kroatië) eveneens op piano werken van Haydn, Prokofjev en Chopin. Ook op 10 en 24 augustus zijn er concerten.

Wie maakt dit allemaal mogelijk?
The International Holland Music Sessions (TIHMS) haalt uitverkoren klassiek talent op cello, piano en viool jaarlijks naar Bergen voor lessen, masterclasses en concerten. Ze logeren bij gastgezinnen, die hen met vervoer en allerlei praktische zaken, zoals bijvoorbeeld een studiepiano of een fiets, bijstaan.

Internationale docenten die op hun vakkennis, reputatie en uitstraling zijn aangetrokken, begeleiden studenten vier weken lang op hun weg naar de zo begeerde solocarrière. Studenten kunnen lang niet altijd zelf de kosten opbrengen die aan zo'n zomerfestival verbonden zijn. Dankzij veel sponsoren kan TIHMS beurzen beschikbaar stellen. Zo kunnen ook minder draagkrachtigen met veel talent hun springplank naar de grote podia verwerven, bijvoorbeeld Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Liefhebbers van klassieke muziek, laat U "live" betoveren door jonge mensen met een groot talent en een enorme passie voor muziek in Lamoraal van Egmont's Slotkapel.

Voor toegangskaarten, reserveren en data van de concerten, zie www.tihms.com

Vrijmarkt in Timmerdorp

Plezier in het Timmerdorp.

EGMOND AAN DEN HOEF - De Timmerdorpweek in Egmond aan den Hoef is deze week in volle gang. De hele week hebben ruim 130 kinderen met veel inzet en plezier gesleept, gezaagd en getimmerd aan hun bouwfantasieën op het Thema 'Vakantiedorp'. Als u het resultaat wilt zien, dan kan dat op donderdagavond 21 juli tussen 19.00 en 20.30 uur. Dan is er namelijk de traditionele vrijmarkt waarbij u de bouwwerken kunt bewonderen. U kunt meedoen met de speciale spelletjes die de kinderen hebben bedacht of u kunt hun waren kopen. Voor meer informatie en foto's gaat u naar www.timmerdorpegmondaandenhoef.nl.

Open dag Pluktuin Bakkum

BAKKUM - Geïnteresseerden kunnen zondag 24 juli tussen 13.00 en 17.00 uur een kijkje nemen op de pluktuin/vlindertuin in Bakkum. Hier kunt u zelf een boeket samenstellen uit de vele zomer-bloemen die er bloeien. Een imker vertelt over het leven van de bij. Natuurfotograaf Reinier Mulder toont prachtige macro-opname van insecten. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Dick en Jack. Indien gewenst is er hulp aanwezig bij het samenstellen van een boeket. Vindt u het leuk om te werken in een groene omgeving, dan kunt u zich als vrijwilliger aanmelden.

Adres: Limmerweg 5 C Castricum. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.15 tot 16.00 uur. Meer informatie is verkrijgbaar via Facebook Pluktuin Bakkum of via www.pluktuinbakkum.nl. Een afspraak maken kan via 06-20438342.

Stiltewandeling in de Egmondse duinen

EGMOND-BINNEN - Anky Floris neemt u op vrijdag 29 juli om mee op wandeltocht door de duinen van Egmond. De start is om 13.00 uur bij de Abdij van Egmond.

Anky Floris: "Terwijl de voeten lopen, kan de geest verstillen. Op verschillende manieren kunt u hierdoor onthaasten, op adem komen, tot gebed komen. Het beoefenen van de stilte is een van de kernbegrippen van de Benedictijnse spiritualiteit. Dat is waar het tijdens de wandeling om gaat: even in stilte te ZIJN. U krijgt onderweg verschillende verdiepingsopdrachten, die u nog meer in contact met uw eigen stilte zullen brengen."

Meer informatie vindt u op www.abdijvanegmond.nl. Bezinningsaanbod Abdij van Egmond, Vennewatersweg 27a, Egmond-Binnen.

SHOES van den Broek - een Begrip in Castricum en omstreken

Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - Al meer dan veertig jaar biedt SHOES van den Broek een breed scala aan modeschoenen voor dames en heren. Daarnaast biedt het natuurlijk ook het grote assortiment in veiligheidsschoenen en, niet te vergeten, de wandelschoenen. SHOES stelt zich graag aan u voor:

Wandelt u met regelmaat en wilt u daarvoor een paar lichtgewicht wandelschoenen voor een betaalbare prijs? In onze winkel treft u een mooi assortiment lichtgewicht wandelschoenen aan van het Italiaanse merk Grisport, elk met uitneembare binnenzooltjes, voor heren en dames. Prijzen al vanaf 67 euro.

De zomer is nog niet voorbij, dus kom gerust even binnenlopen om een kijkje te nemen. We hebben leuke damessandaaltjes van bekende merken, waaronder Caprice, ARA, ACO en Marco Tozzi. Deze zijn er ook voor de brede voet en met uitneembare binnenzooltjes. Tevens zijn wij gespecialiseerd in veiligheidsschoenen voor dames en heren, vanaf maat 36 tot en met 50! De keuze is werkelijk ruim, voor elke voet, ook voor de extra brede voet. En voor degene die graag in de tuin werkt, hebben wij tuinklompjes en de oude vertrouwde Strövels, tegenwoordig met dempende PU-zool.

De najaarscollectie ligt al in het verschiet. We hebben weer een mooie collectie samengesteld voor de aankomende herfst. Alles van comfortabel leer, een goede pasvorm en een scherpe prijs! Loop gerust even onze zaak binnen, U bent tot niets verplicht.

Graag tot ziens bij SHOES van den Broek!

Flamingo Casino Egmond

.

EGMOND - Flamingo Casino Egmond is een ruim opgezette, ontspannen uitgaansgelegenheid met twee etages speelplezier. In het uitnodigende en smaakvol gestylde casino kunt u uw geluk beproeven op meerspelers zoals volautomatische roulettes en vertrouwde slotmachines waaronder fruitautomaten. Op de eerste etage bevindt zich een royale rook-speelruimte. De gastvrije medewerkers leggen u graag in de watten met gratis hapjes en drankjes.

Flamingo Casino Egmond is aantrekkelijk voor toeristen en bezoekers aan strand en duinen, maar natuurlijk ook voor inwoners van Egmond en omgeving. U vindt Flamingo Casino Egmond direct aan het begin van de winkelstraat van Egmond aan Zee, vlak bij de hoofdentree naar het strand. Entree, hapjes en drankjes zijn altijd gratis. In de zomermaanden kunt u ook nog profiteren van een extra aantrekkelijk try-out-pakket, verkrijgbaar bij de speciale Flamingo-kraam op de braderie op woensdag (18+ | Speel bewust).

Flamingo Casino Egmond, Voorstraat 137, Egmond aan Zee. Dagelijks geopend van 11.00 tot 24.00 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur geopend.

Petit café Lekker aan de haven: rust aan het water

AKERSLOOT - Aan de rand van het prachtige Uitgeestermeer ligt petit café Lekker aan de haven: het rustpunt voor iedereen die trek heeft in betaalbare, seizoensgebonden maaltijden en versnaperingen.
Eigenaar Mike Hopman heet bezoekers hier op warme wijze welkom met een kop koffie en zelfgebakken appeltaart. Er is ruime keuze uit verschillende hartige en zoete broodjes en de daghap wordt elke dag vers bereid. Kom even helemaal tot rust aan het water of haal deze lekkernijen af. Het kan allemaal!

De kantine en het zonnige terras van Lekker aan de haven bieden volop ruimte voor gasten van iedere gelegenheid. Bovendien voorziet Mike in overheerlijke catering, bijvoorbeeld in de vorm van een buffet. De catering kan natuurlijk ook worden bezorgd op een andere locatie! Afhankelijk van de wensen kan het geheel worden verzorgd in samenwerking met bistro 't schippersrijk, Zeilschool & Bootverhuur het Uitgeestermeer of een van de bedrijven die te vinden zijn op het terrein van watersportcentrum Uitgeest.

Tussendoorwinst Henk Verdonk junior

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef won weer eens de wekelijkse donderdagavond-wedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike wedstrijd. De overwinning volgde na zijn afwezigheid van een maand.

Een groot veld deelnemers ging op Sportcomplex de Cloppenburgh met elkaar de sportieve strijd aan met ditmaal opnieuw de altijd sterke Henk Verdonk junior in hun midden: hij was even over uit de studiestad Zwolle. In theorie moest de dreiging komen van het Zeeleeuw-drietal Pim de Waard, Marcel Hink en Ferry Karssen, maar tot een bedreiging voor Verdonk junior is het nooit gekomen. Fier reed Henk Verdonk junior met grote voorsprong naar de overwinning. Nadat Pim de Waard was uitgestapt en Marcel Hink was teruggeworpen door een valpartijtje zagen het strijdbeeld en de uitslag er geheel anders uit.

Uitslagen
1: Henk Verdonk junior, Egmond aan den Hoef, 2: Ferry Karssen, Alkmaar, 3: Wim Verdonk, Egmond aan den Hoef, 4: Vincent Beentjes, Castricum, 5: Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef, 6: Marcel Hink, Heiloo, 7: Wilfred Knegt, Uitgeest, 8: Henk Louwe, Alkmaar, 9: Bram Houtkoper, Alkmaar, 10: Sjoerd Zomerdijk, Limmen.
Dames: 1. Mariette Riessebosch, Alkmaar.

Nederlands Dames Honkbalteam bereidt zich voor op WK

HEILOO - Het Nederlands Dames Honkbalteam, onder leiding van oud-international en Olympiaganger Eddie Dix, is bezig met een oefenreeks als voorbereiding op het komende WK in Zuid-Korea. Woensdagavond 13 juli werd onder aanmoediging van enthousiaste toeschouwers op het honkbalveld van Double Stars Heiloo een oefenwedstrijd gespeeld tegen een samengesteld team van Double Stars spelers (junioren en senioren).

De wedstrijd ging redelijk gelijk op, totdat Double Stars na wat goede klappen iets uit liep. In de laatste inning maakte het Nederlands Team gelijk door hits van onder andere Bianca Mooi en Famke Gildemacher. Daarna werd de wedstrijd door Berber Jansen in het slot, afgesloten met een strike-out. Eindstand: 8-8.

Double Stars is met speelsters Ciska Welboren, Bianca Mooi en Famke Gildemacher een van de hofleveranciers van het 20-koppige Nederlands team. De overige dames, in de leeftijd van 16 tot 35 jaar, komen uit heel Nederland. Het is een misverstand dat meiden alleen maar softbal spelen en mannen honkbal. Beide, op veel punten verschillende sporten, worden door zowel mannen als vrouwen gespeeld. Helaas is het dameshonkbal, in tegenstelling tot in andere landen, in Europa nog niet zodanig groot dat er een officiële competitie voor bestaat. De dames spelen daarom bij hun eigen clubs in het herenteam. Daarnaast trainen ze om de week in Zoetermeer en Houten met het Nederlands Damesteam. Alle grote honkballanden hebben naast een nationaal herenteam een nationaal damesteam waartussen elke twee jaar WK's worden gespeeld.

Van 3 tot 11 september wordt in Zuid-Korea, in Gijang-gun city, het WK Dames Honkbal gehouden. Het is het vierde WK waar ons Nederlandse team, als enige Europese team, aan deelneemt. Op 27 augustus vliegen de dames eerst naar Japan voor een trainingskamp in Ureshino, Saga. Op 1 september vertrekken ze met de Ferry naar Korea om op 3 september aan het toernooi te beginnen. Nederland is ingedeeld in een poule met meervoudig wereldkampioen Japan, Canada en debutant India.

Omdat de dames niet (geheel) worden ondersteund door de Nederlandse Honkbalbond, moet veel zelf worden betaald, waaronder de reis, kleding en materiaal. Ze zoeken daarom altijd naar sponsors, groot of klein. Mocht u de nationale selectie willen steunen dan kan dat via http://www.dreamordonate.nl/6141-help-het-nl-team-naar-het-wk (kleine bedragen) en voor grote/materiële sponsoring kunt u e-mailen naar womensbaseballnl@gmail.com

Tekst: Natalie Bottemanne.

Lisanne en Laura De Witte naar RIO

HEILOO - Trias-atletes Laura en Lisanne de Witte hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in RIO Brazilië. De zusjes zullen samen uitkomen op de 4x400 meter.

Het Olympische traject is vorige week begonnen met onder andere het halen van de Olympische kleding en de perspresentatie. Lisanne is nu afgereisd naar Zwitserland waar ze zich met het TDR-team voorbereidt voor haar eerste spelen. Laura zal zich voorbereiden op het complex van AV Trias. De zusjes De Witte zullen zich dan met het Olympisch team van 1 augustus tot en met 10 augustus voorbereiden in Lissabon (Portugal). Vanuit daar maken ze de reis naar Brazilië. De zusjes komen dan vrijdag 19 augustus in actie om 20.40 uur (01.40 uur Nederlandse tijd).

Ci Vediamo voetgolf-toernooi opnieuw groot succes

Johan Leering (Stichting Kees) en Wim Leering (voorzitter HSV).

HEILOO - Het Ci Vediamo voetgolf-toernooi werd voor de derde georganiseerd door Stichting KEES. Een recordaantal van 225 deelnemers streden om de felbegeerde wisselbokaal.

Onder een stralende zon probeerden de deelnemers het parcours in zo min mogelijk schoten af te ronden. Onderweg werden de deelnemers door Brasserie in 't Groen voorzien van hamburgers en pizza's, want op een lege maag kun je tenslotte niet uitblinken. Bij de mannen was het Jasmin Sisanovic en bij de vrouwen Yvon Weel die zich tot beste voetgolfer van 2016 lieten kronen. Yvon werd uiteindelijk tot overall winnaar uitgeroepen.

De opbrengst van maar liefst € 6.000,- komt ook dit jaar weer ten goede aan verschillende sporters met beperking en de verenigingen die deze sporters begeleiden. Daarnaast gaat Stichting Kees het komend jaar weer een mooie droom uit laten komen, geïnspireerd door de droom van Dennis Hof die in april de halve marathon van New York liep. Meer informatie vindt u op www.stichtingkees.nl.

Stichting KEES bedankt de sponsoren, vrijwilligers en HSV voor alle inzet om het CI Vediamo voetgolf-toernooi weer mogelijk te maken.

Tekst en foto's: Jeroen Haanstra

Spetterende afsluiting wedstrijdseizoen voor judoka's van Dojo 't Loo

Foto: Fred Stevenson

HEILOO - Normaal vindt de judoles plaats in keurig witte pakken op de tatami. Ter gelegenheid van de afsluiting van het seizoen hadden de wedstrijdjudoka's van Dojo 't Loo zich voor de laatste les verzameld op het strand van Egmond.

Na de warming-up volgde een spetterende les waarbij de kinderen in deze speciale omgeving nog meer plezier hadden dan normaal. Voor deze keer was het ook niet erg dat de pakken een beetje vies werden. Aan het eind van de les kon het natuurlijk ook niet uitblijven dat een aantal judoka's, maar ook docenten, met pak en al het water in gingen. Moe maar voldaan na deze speciale les ging de groep weer terug naar de dojo. Daar kon de hongerige jeugd de aanval inzetten op de barbecue. Tot slot nam wedstrijdtrainer Kars Zoon nog even het woord. Hij blikte terug op een aantal mooie momenten in het bijzonder succesvolle seizoen.

Er werden heel veel prijzen behaald op diverse toernooien. Ook werd het jeugdteam kampioen in de West Friese Judo Jeugdcompetitie. Volgens traditie werden ook de Beloften en Judoka's van het jaar bekend gemaakt. Als Beloften werden May Witjes en Job Kroon in het zonnetje gezet. Op basis van hun behaalde prestaties werden Sija Coolegem en Otto Bosch verkozen tot Judoka's van het jaar. Sija had de prijs dinsdag al in de les gekregen omdat ze vrijdag al met vakantie was. Met veel vertrouwen kijkt iedereen uit naar het nieuwe seizoen, maar eerst gaat iedereen genieten van een welverdiende vakantie.

Tennistoernooi voor stichting Kirsten groot succes

Foto: Vincent Bloothoofd.

AKERSLOOT - Het tennistoernooi bij tennisvereniging De Kijf in Akersloot was gisteren een groot succes, met prachtig weer en heel hoge opkomst. Er hebben zich circa 35 (tennis dubbel)teams ingeschreven om deel te nemen aan het toernooi.

De finales werden gespeeld rond 16.30 uur, gevolg door de loterij met de prachtige prijzen.Iedereen deed belangeloos mee en alles is door sponsoren gratis ter beschikking gesteld (inclusief alle loterijprijzen). Er was veel vertier voor de kinderen. Er werden taartjes gemaakt, op springkussens gesprongen, gezichtjes geschminkt en nog veel meer. Het evenement trok veel publiek, en ook Kirsten zelf genoot met volle teugen: "Dit geeft mij wel zo'n onwijze boost en optimisme!"

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/stichtingkirsten

Foto's: Vincent Bloothoofd

Job Beintema op dreef

Foto: Sven Ootjers 

Trias atleet Job Beintema heeft afgelopen week in België uitstekend gepresteerd . De zilveren medaille winnaar van het afgelopen NK liep tijdens internationale wedstrijden in Heusden op de 110 meter horden wederom onder de 14 seconden. Dit keer stond de tijd stil op 13.94 seconden . De 21 jarige Beintema zal aankomende zaterdag aan de start verschijnen in Ninove België.

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ervaren en op maat gemaakt voor alle leeftijden. Bel voor info: 06 - 3827 9213

T.h.a. RUIME WONING in Stationcentum. Mooie locatie, uiterst geschikt voor 70+ers, goed onderhouden, eigen parkeergelegenh. B.G. gelijkvloers, plavuizen, vloervw., alles dubbel glas, 2010 gemoderniseerd, onderhoudsarme tuin. Huurprijs € 1.200,- p/mnd. Telnr. 06 - 1127 8782

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072 - 532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Div modellen gebruikte elektrische fietsen va € 500,- Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072-533 4000 of info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

AMBACHTELIJKE MEUBELSTOFFEERDER heeft wat tijd over ! 35 jaar ervaring. Herstoffering van banken en fauteuils. Het opvullen van eetkamerstoelen, fauteuils, banken, antiekrestauraties etc. TOPKWALITEIT MERKSTOFFEN. . Vrijblijvende prijsopgave. Ing-KVK Tel: 072 - 572 3020

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten

Tel: 06 - 4247 9384

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

SCHILDER voor binnen en buiten. Een hele mooie prijs. Tel: 06 - 1709 0670

Gewichtsconsulente Sandra Zoon Iedereen kan gezond leven met een gezond gewicht! Hoe? Maak snel een afspraak! De Kistemaker 34 Heiloo 06-57322934 E:sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

TE HUUR PER 15/8 2-kmr appartement in centrum Heiloo. Huurprijs € 703,- p/mnd excl. energie. Interesse ? 06 - 5131 9744

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Div modellen gebruikte elektrische fietsen va € 500,- Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

Dagje strand in Scheveningen met je vriendin. Datum prikken op www.Huurauto-Heiloo.nl

Grote collectie gebruikte dames,heren en kinderfietsen. Incl 6 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

Grote collectie gebruikte dames,heren en kinderfietsen. Incl 6 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Beste SCHILDER & STUCADOOR voor binnen/buiten. Nu 50% korting. 06 - 3374 3601