De Uitkijkpost

10 oktober 2018

De Uitkijkpost 10 oktober 2018


Lotta Sengers nieuwe kinderdirecteur bibliotheek

Lotta Sengers (links) ontving de sjerp van Caoímhe van den Burg onder toeziend oog van de bibliotheekdirecteur Jeanette Braam (rechts). Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Zaterdagmiddag, voorafgaand aan de voorstelling van de Waanzinnige Boomhut in Theater de Beun, werd de nieuwe kinderdirecteur van Bibliotheek Heiloo bekendgemaakt. De 9-jarige Lotta Sengers gaat een jaar lang de bibliotheek en het lezen promoten bij de jeugd.

Vol trots presenteerde Bibliotheek Heiloo de nieuwe kinderdirecteur. Onder het toeziend oog van bibliotheekdirecteur Jeanette Braam hing de scheidende kinderdirecteur Caoímhe van den Brug, Lotta haar sjerp om. Lotta is gek op strips en heeft als sollicitatiebrief een mooi stripverhaal gemaakt. Zij heeft ook al leuke plannen bedacht hoe zij haar functie als kinderdirecteur het komende jaar gaat invullen.

Caoímhe van den Brug is afgelopen jaar de eerste kinderdirecteur geweest van Bibliotheek Heiloo. Nadat de beroemde schrijver Jacques Vriens haar, samen met Jeanette Braam, de oranje sjerp had omgehangen heeft Caoímhe van alles gedaan. Zo was er een interview voor de Uitkijkpost, sprak zij met de burgemeester, schreef zij een brief over de kinderjury, zat ze in de jury van de voorleeswedstrijd en deed zij nog veel meer. Als laatste actie heeft zij een wensboom verzonnen. Die komt in de bibliotheek te staan op de jeugdafdeling. Iedereen die wil kan een wens opschrijven en die in de boom hangen.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Heiloose schittert in theaterspektakel 'Victorie'

Annet (tweede van links):"Het is echt geweldig om in zo'n groots en uniek theaterspektakel te spelen." Foto: STiP Fotografie

HEILOO – Van 3 t/m 7 oktober kwam in het eeuwenoude decor van het Alkmaarse Waagplein de roemruchte geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog tot leven. Professionele acteurs, een liveband en een leger aan figuranten namen de bezoeker mee in een bloedstollend verhaal over helden, verraad en idealen. Annet Schotborgh, woonachtig in Heiloo, maakte deel uit van de cast.

Annet, in het dagelijks leven Senior Personenschaderegelaar en moeder, heeft een zwak voor theater. Als voorzitter van Theaterbende Heiloo en zelf ooit meespelend in 'Theater van de Dag', komt zij frequent in aanraking met theater.

Dit jaar speelde zij mee in Kaeskoppenstad. Doordat zij hierin meespeelde werd zij benaderd om auditie te doen voor het theaterspektakel Victorie. Annet: "Ik vond acteren in Kaeskoppenstad zo leuk dat ik geen moment twijfelde en me meteen heb opgegeven voor de auditie. En ik mocht door!"

Annet kon kiezen uit een rol zonder of met tekst en er werd gevraagd naar acteerervaring. De regisseur lette bij de auditie op welke manier zij haar tekst voordroeg. "In eerste instantie had ik aangegeven een rol te willen zonder tekst, ik vond mezelf niet ervaren genoeg. Maar het werd toch een rol met tekst, en dat vond ik hartstikke leuk! Verder heb ik ook nog andere leuke taken op het toneel. Uiteindelijk werd ik ook gevraagd om de intro te doen op een scooter. Hiervoor moest ik wel eerst even oefenen met scooterrijden," aldus Annet.

Het repeteren kostte veel tijd. Maar het plezier dat Annet ervoor terugkreeg was enorm. Annet: "Met een hele groep zo'n stuk neerzetten geeft echt een kick. Het is echt geweldig om in zo'n groots en uniek theaterspektakel te spelen met geweldige acteurs." Annet is veel van huis geweest. Dat was zeker niet gezellig voor haar dochter. Maar ze gunt het haar moeder want ze weet dat het de passie van Annet is. Vriendinnen van Annet zijn ontzettend trots op haar dat ze meespeelt in zo'n groot spektakel met professionele acteurs.

Naast Annet speelt Jessica mee. Zij is leerkracht op basisschool Meander. Jessica heeft altijd in Heiloo gewoond maar woont nu in Bergen.

Tekst: Yvonne van Stiphout

X op X opent deuren in Limmen

Wethouder Falgun Binnendijk opent het nieuwe pand van Keer op Keer.

LIMMEN - Zaterdag 6 oktober opende Keer op Keer de deuren van hun nieuwe onderkomen aan de Rijksweg 127 in Limmen. Aan wethouder Falgun Binnendijk de eer het pand officieel te openen, waarna een feestelijke dag volgde met live muziek van de bekende Limmer troubadour Hubert Ilario. Kinderen werden geschminkt en natuurlijk was er iets te drinken met wat lekkers. Het team van Keer op Keer hoopt u snel te zien in de fraaie nieuwe winkel.

Tien vragen aan... Jacqueline de Vré

1. Waar ben je geboren en getogen?
In Heiloo. Wij woonden op een boerderij aan de Kanaalweg. Heerlijk die ruimte. Nu woon ik met Martin en onze 2 zoons, Jesper en Lars alweer 25 jaar met veel plezier in de leukste straat van Ypestein. Wij hebben het enorm getroffen met alle buren. We hebben een ontzettend leuke band met elkaar en vieren menig feestje. En niet geheel onbelangrijk staan we altijd voor elkaar klaar.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Het antwoord van Mona van vorige week: werken bij de jeugdafdeling van een profvoetbalclub zou ook voor mij de ultieme baan zijn. Kinderen en sport is een heerlijke combinatie. Maar ik ben absoluut tevreden met het werk dat ik nu doe. Ik werk 2 dagen bij Makelaarskantoor Oostenbrink in Castricum. Daarnaast werk ik twee dagen bij het Luzac College, heerlijk om met jongeren in de leeftijd van 15 tot 20 te mogen werken. Dat verveelt nooit.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Graag zou ik oud-HSV'er Maarten Tervoort in China willen ontmoeten. In 2015 is hij naar China gegaan om daar kleuters klaar te stomen voor het WK van 2030. Voetbal is daar een verplicht schoolvak geworden. Samen met Ans de Wit, waarmee ik jarenlang met veel plezier de minipupillen van HSV heb getraind, zou ik graag de Chinese aanpak willen bekijken!

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Mijn hele jeugd was een aaneenschakeling van fijne momenten. Op de boerderij was het een zoete inval, altijd reuring en veel aanloop. Mensen kwamen eieren en melk halen, muziekbandjes oefenden in de schuur. Jongens uit het dorp sleutelden aan hun auto of brommer en hielpen mee met grassen en hooien. Mijn vader maakte iedere zomer een zwembad van landbouwplastic. We hadden een oud Volkswagenbusje omgebouwd tot een huisje, waar ik met mijn nichtje in sliep. Verder hadden wij ieder jaar Amsterdamse zomergasten, er was altijd wat te beleven. Ook huurden m'n vader en oom een strook land in het Alkmaardermeer bij de Woude. De koeien moesten met een dekschuit overgezet worden. Op een keer zonk de boot, alle koeien te water, gelukkig konden ze goed zwemmen en is het allemaal goed gekomen.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
De voetbalvelden van HSV, een geweldige plek om te zijn. Ik word altijd blij als ik het hek binnenloop. Het is geweldig om als kind bij een sportvereniging in teamverband groot te worden. Winnen, verliezen, incasseren en die onderlinge pret. Ook bijzonder om te zien hoe heel veel mensen zich belangeloos inzetten voor een ander. Geweldig!

6. Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Voor een leuk vakantietripje! Ik heb nog een heel wensenlijstje van bestemmingen die ik graag zou willen bezoeken.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Om een periode te stoppen met werken toen onze kinderen geboren werden. Uiteindelijk ben ik 8 jaar thuis geweest. Een geweldige periode waar ik met heel veel plezier op terugkijk. Ik denk zeker dat daardoor mijn kinderen extra leuk zijn geworden!

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik een aantal keer per maand met Martin in Amsterdam te vinden ben. We bezoeken allerlei musea en exposities, de nieuwste hotspots en verrassende restaurantjes. In Amsterdam raak je nooit uitgekeken.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ik ben ontzettend blij met de burgemeester, zo toegankelijk. Laatst ook met gedoe in het dorp, hij stapt op zijn fiets en gaat poolshoogte nemen. Daar is waar het allemaal om draait, aandacht voor elkaar. En dat doet hij bijzonder goed. Ik vind het persoonlijk jammer dat we na het binnenhalen van de titel Groenste Gemeente van Europa vervolgens het groen drastisch aan het verwijderen zijn. De A9-afslag had ik persoonlijk liever in het verlengde van de Zeeweg in Castricum gezien, door het weiland naar de A9 (bij Van der Valk). Volgens mij had dat veel overlast voor ons dorp bespaard.

10. De persoonlijke vraag van Mona Burgering:
Voetbal staat centraal in jouw gezin, dat is wel duidelijk met al die voetbalgekke mannen om je heen. Jarenlang ben je trainster geweest van de HSV-minipupillen die van jou hun eerste loop- en traptechnieken hebben geleerd. Na afloop mochten ze allemaal een snoepje pakken uit jouw beroemde HSV-trommeltje. Welke reacties of uitspraken van die kleine kids zijn je het meest bijgebleven?

In de afgelopen 18 jaar heb ik samen met Ans de Wit heel wat kinderen mogen trainen bij HSV. Sommige minipupillen kennen mij alleen maar in een trainingspak. Toen ik er laatst een in het dorp tegenkwam, zei het jongetje tegen zijn moeder: wat ziet ze er gek uit!

Ik geef de vragen door aan Arend Voet. Mijn vraag is:
'Jij hebt een verrassende carrièreswitch gemaakt, kan je daar iets meer over vertellen?'

Stolpersteine: een mens is pas vergeten als z'n naam is vergeten

Kunstenaar Gunter Demnig plaatst de Stolpersteine. Foto: aangeleverd

HEILOO - Het Stolpersteine-project Heiloo is een initiatief van de Historische Vereniging Heiloo met steun van de Gemeente Heiloo. Onder toeziend oog van burgemeester Romeyn, wethouder Opdam en cultuurbehoedster Anita van Breugel zijn zaterdag 6 oktober 5 Stolpersteine geplaatst. Kunstenaar Gunter Demnig plaatst de stenen met zeer veel compassie onder het motto: 'Een mens is pas vergeten als z'n naam is vergeten'. De vijf namen waarvoor de Stolpersteine zijn geplaatst zijn: Debora Samuëls-Roos, Wolf Schwaitzar, Esther Schwaitzar-Kan, Ida Schwaitzar en Flora Goldemann-Lion. Mocht u informatie hebben, naast wat we al weten over deze personen, dan houdt de Vereniging zich aanbevolen.

De Kamer is open

Foto: aangeleverd

HEILOO - De Kamer Restaurant ' Bar is open! Iedereen is van harte welkom voor koffie, lunch, diner en borrel. Dagelijks geopend vanaf 10 uur.

Lifs interieuradvies & styling

Foto: aangeleverd

Complete ontzorging en een frisse blik op het interieur.

Bezoekadres (alleen op afspraak): Holleweg 44, 1851 KH Heiloo; telefoon 06-11741499; website www.lifs.nl; e-mail stephanie@lifs.nl.

Sinds 1 september van dit jaar werkt Lifs interieuradvies & styling vanuit een kantoor aan de Holleweg, naast Van der Laken Lichtadvies. Eigenaresse Stephanie Pater: "Tot voor kort werkte ik vanuit huis, maar door de groei had ik behoefte aan een separate werkruimte waar ik in de toekomst eventueel met collega's kan gaan werken." Inmiddels werkt Stephanie wel al samen met stagiaire Danai.

Lifs interieuradvies & styling adviseert bij het (her)inrichten van een huis of bedrijf. Stephanie kan helpen bij het maken van een nieuwe indeling, advies geven bij een verbouwing of het (re)stylen van een huis. Ook voor een tuinontwerp en maatwerk is Lifs interieuradvies & styling het juiste adres. Stephanie haar werkgebied is voornamelijk in Noord-Holland.

Vrijblijvende afspraak

Stephanie: "Ik pretendeer een laagdrempelig bedrijf te zijn, het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Mensen kunnen kiezen wat voor advies ze willen. Maar om een goed advies te kunnen geven ga ik altijd bij de mensen langs om zo een idee te krijgen hoe het huis eruitziet, wat de lichtinval is en alles wat bij een goed advies komt kijken. Ik wil het maximale uit een ruimte halen, kijk naar zichtlijnen en wil vooral een goede tijdloze basis neerzetten."

Opdrachtgevers

De opdrachtgevers van Stephanie zijn heel divers. Van jonge gezinnen tot 70-plussers. De opdrachtgevers wonen niet alleen in bestaande huizen. Ook de inrichting bij nieuwbouw begeleidt Stephanie. Een proces van soms wel twee jaar. "Het leuke aan mijn werk is om te kijken naar de persoonlijke wensen van de klanten en ze dan op weg te helpen om van hun huis echt een 'thuis' te maken. Mensen lopen zelf vaak vast. Het is fijn om een stappenplan te hebben."

Partners en MKB

Stephanie werkt ook voor het mkb. Daar creëert zij met de inrichting een huiselijke sfeer zonder het hygiënische en zakelijke aspect te vergeten. Daarnaast werkt ze veel samen met lokale ondernemers. Dat lokale ondernemers elkaar steunen vindt zij heel belangrijk. Het is leuk om met opdrachtgevers naar een werkplaats te kunnen gaan of samen in de winkel stoffen uit te zoeken.

Stephanie vertelt vol trots dat zij in het woonmagazine Stijlvol Wonen komt te staan met een van de projecten van Lifs interieuradvies & styling. "Dit voelt echt als een stuk erkenning," aldus Stephanie. Ook benieuwd wat Lifs interieuradvies & styling kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Tekst: Yvonne van Stiphout

Slijm

Het moet er een keer van komen. Een column over slijm. En nee, dan heb ik het niet over slakkenslijm. Of over gewoon slijm. En ook niet over slijmen. Mensen met jongere kinderen weten waarschijnlijk direct waar het over gaat. Het is me namelijk nogal een rage op het moment. Slijm! Glibberig, slimy, fluffy slijm. Slijm met glitters, parels, kleurtjes, whatever! Waar ik als kind smurfensnot maakte in een boterhamzakje, maken kinderen nu slijm. Met lijm, lenzenvloeistof en scheerschuim (geen scheergel) worden immens grote kommen vol slijm gemaakt. Weet waar je aan begint. Dat deed ik ook. Althans, dat dacht ik. Want na een eerder mislukte poging en twee teleurgestelde dochters, maakten we het de keer daarna onder de bezielende leiding van onze dertienjarige nicht. En... ik moet bekennen, ik vond het zelf ook leuk. En het lukte! En het plakte niet! Nergens! Weken plezier van gehad. Een vriendinnetje van mijn oudste mocht het thuis niet meer maken, wegens slijm all over the place. Natuurlijk mocht zij het een keer bij ons maken. En dit keer deden we het zonder het toeziend oog van onze nicht, want zo moeilijk was het niet. Een lol dat ze hadden. De schalen slijm waren al snel te klein, hun handen ook, en te glibberig. Veel draden en slierten ook, die dan weer overal aan bleven plakken. En probeer dat maar eens schoon te maken, zonder dat je zelf ook onder zit. Op wonderlijke wijze mislukte het jammerlijk, ons slijmproject 2.0. Weer teleurgestelde meisjes en heel veel plakslijm... Op de tafel, de grond, op kleren, in haren, op de kraan (en zie een kraan vol slijm maar eens open te draaien, met jawel, slijm aan je handen). Voor een ieder die nieuwsgierig is, google 'zelf slijm maken' en ga aan de slag, maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb. En voor wie zijn of haar buik er vol van heeft, google 'slime after slime', een heerlijk herkenbare parodie op de hit Time after Time.

Al 15 jaar hoogst haalbaar kwaliteitscertificaat voor Kinderopvang Kits Oonlie

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op dit moment is Kinderopvang Kits Oonlie een van de twee opvangorganisaties in de regio die in het bezit is van hét kwaliteitscertificaat voor de kinderopvang. De normen voor dit kwaliteitscertificaat zijn opgesteld door een breed samengestelde groep deskundigen uit de kinderopvang, waaronder vertegenwoordigers van ouders. Jaarlijks wordt Kinderopvang Kits Oonlie door het Keurmerkinstituut bezocht om te beoordelen of nog steeds wordt voldaan aan deze normen.

Op 2 oktober 2018 zijn Kinderdagverblijf Plan Oost en Limmen, maar ook Bso Ypestein en de Centrale administratie door het Keurmerkinstituut bezocht. Tijdens dit bezoek hebben de auditoren alle processen van het kwaliteitssysteem beoordeeld. Uit de beoordeling is naar voren gekomen dat Kits Oonlie een professionele organisatie is, waarin het plezierig werken is en waar hoogwaardige kinderopvang wordt geboden.

Wilt u meer informatie over Kinderopvang Kits Oonlie? Neem gerust contact op, info@kits-oonlie.nl, 072-5323576.

Bouwkavels te koop in Zuiderloo

Een kaveloverzicht van de bouwvlakken. Foto: aangeleverd

HEILOO - In Zuiderloo neemt het aantal nieuwbouwwoningen gestaag toe. Contouren van een mooie groene woonwijk worden langzaam zichtbaar. De wijk sluit prachtig aan op de reeds bestaande bebouwing aan de zuidzijde van Heiloo. Precies op deze plek, direct ten zuiden van de Zevenhuizerlaan, zijn nu twee riante bouwkavels te koop. Het bestemmingsplan geeft hierbij aan kopers volop vrijheid om het door hen gewenste woonhuis te realiseren. De twee kavels zijn circa 1162 m2 ( richtprijs € 485.000,=) respectievelijk 1954 m2 (richtprijs 595.000,=) groot en zullen per inschrijving worden verkocht. De inschrijving sluit op maandag 29 oktober om 9.30 uur aanstaande.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Makelaarskantoor Ouwejan Vastgoed Advies aan de Kerkelaan 8 in Heiloo, tel. 072 5338717 of email info@ouwejanvastgoedadvies.nl

Verbouwing bij Rozing Wonen & Dromen

Foto: aangeleverd

HEILOO - Rozing Wonen & Dromen laat je graag de nieuwste trends op woongebied zien. Daarom is het tijd voor een verbouwing! Op de begane grond van de winkel zullen nieuwe vloeren gelegd worden en wordt een presentatie van Luxaflex geplaatst die je volop zal inspireren bij je keuze in raamdecoratie. Ook de beddenafdeling wordt gerestyled met nieuwe bedden van Auping, Avek en Royal Dream. Uiteraard is er straks ook veel nieuws op het gebied van meubelen. Eind november zal de verbouwing klaar zijn. Tot die tijd is de winkel gewoon open en zijn er nog fraaie showroommodellen in de uitverkoop. Je bent van harte welkom bij Rozing Wonen & Dromen, Westerweg 261 in Heiloo. www.rozing.nl.

Cantatedienst

HEILOO - Zondagmiddag 14 oktober, aanvang 16.00 uur, vindt er weer een cantatedienst plaats in de Witte Kerk te Heiloo. Uitgevoerd wordt cantate BWV 109 'Ich glaube, lieber Herr, hilf meinem Un-glauben'. De cantate is gebaseerd op het Evangelie naar Johannes 4, de verzen 47-54. Door het Collegium Vocale Camerata onder leiding van Cantor-organist Gerard Leegwater wordt de cantate uitgevoerd. Er wordt medewerking verleend door professionele solisten en instrumentalisten. De liturg is ds. Dick van Arkel. De toegang is gratis, maar om de kosten te dekken is er een uitgangscollecte.

Bruisend matineeconcert Harmonie Caecilia

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zondag 14 oktober geeft Harmonie Caecilia een gratis matineeconcert in het Brunogebouw te Heiloo. Op die plek begon de Harmonie in 1925 met muziek maken. Nu, ruim 90 jaar later, bruist de vereniging hier nog volop. Het Brunogebouw zelf krijgt gelukkig ook een impuls met nieuwe gebruikers. Vandaar het thema voor dit concert: 'De Bruno bruist weer'.

Caecilia brengt op dit concertje aanstekelijke blaasmuziek, zowel van het Jeugd- en opleidingsorkest (o.l.v. dirigent Bob Kanne) als het A-orkest van Caecilia (o.l.v. dirigent Zoran Rosendahl). Met onder meer Hollandse hits, musicalmuziek en het Duet van de Parelvissers door twee trombones.

Het concert begint om 11.30 uur. Locatie: Pastoor van Muijenweg 12 te Heiloo. Entree en koffie/thee zijn gratis. Meer info via: www.caecilia-heiloo.nl.

Kapper Haki vestigt zich bij Bolten de Woonversierder

Chris Asma (links) houdt het lintje vast dat Hilmja Sisanovic mag doorknippen onder het toeziend oog van Hadis Sisanovic en Nikki Schouten (rechts). Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Zaterdag werd een nieuwe kapsalon geopend. Vanwege het tragische ziekbed van T. Beentjes ging Chris Asma (Bolten De Woonversierder) op zoek naar een nieuwe kapper voor in zijn zaak aan de Westerweg.

Deze nieuwe kapper vond hij in de persoon van Hadis Sisanovic, bekend als Kapper Haki. Hadis was al gevestigd in Heiloo. Eerst als huis-aan-huiskapper en later was zijn bedrijf gevestigd bij hem thuis. Nu vriendin Nikki bij hem woont is dit geen ideale situatie. Hadis was dan ook blij met het aanbod van Chris Asma om zich bij hem in de zaak te vestigen. Het is een prachtige zaak geworden. Alles is volledig getransformeerd tot een stoere, mannelijke, stijlvolle kapperszaak. Hadis werkt op afspraak en knipt alleen heren, van jong tot oud. Zijn oudste klant is 94 jaar. Heren kunnen ook voor baardverzorging bij Kapper Haki terecht. Kapper Haki is gevestigd aan de Westerweg 259, telefoon: 06-12551854. De openingstijden (alleen op afspraak) zijn dinsdag/woensdag en vrijdag van 9.00-18.00 uur en op donderdag en zaterdag van 9.00-15.00 uur.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Herfstrondleidingen op Landgoed Nijenburg

HEILOO - Vanaf zondag 14 oktober zijn er weer rondleidingen op Nijenburg. De rondleidingen worden gegeven door ervaren gidsen van de Historische Vereniging Heiloo. Voor velen is, naast alles wat in Huis Nijenburg te zien is, het Poppenhuis het hoogtepunt van de rondleiding. Als het weer het toelaat wordt er ook in de tuin, nu in herfsttooi, gewandeld. Dat is voor anderen vaak het meest bijzondere moment. De rondleidingen beginnen altijd met koffie of thee in de oude keuken. Ze starten naar keuze om 11.00 uur of 13.30 uur. Entree € 7,50 inclusief koffie/thee en een brochure (geen pin). Voor meer informatie: 06-51718363.

Een geslaagde eerste editie van de Willibrorduswandeling

Koffiestop in het Historisch Museum Heiloo. Foto: Josta de Graaf-Gieltjes.

HEILOO - Op 7 oktober hebben ruim 20 belangstellenden de eerste Willibrorduswandeling gelopen. Deze wandeling werd georganiseerd door het Willibrordus Genootschap in samenwerking met de Historische Vereniging Heiloo.
Bij de start in de Willibrorduskerk werd uitgebreid verteld over het altaarstuk van de Willibrorduskerk en over de waarde die het altaarstuk heeft voor de katholieken. Bemoediging en hoop zijn de kernbegrippen om die waarde te beschrijven. Daarna ging de wandeling naar de Willibrordusstichting en werden de wandelaars bijgepraat over een aantal historische aspecten. Na een korte koffiepauze in het nieuwe Historisch Museum Heiloo werd op een duidelijke en informatieve wijze over het ontstaan van het Landgoed Willibrordus en over de bouw van het psychiatrisch ziekenhuis verteld. In de Witte Kerk, waar de wandeling eindigde, kregen de wandelaars een muzikaal onthaal en kon kort de kerk worden bekeken. Een geslaagde eerste editie die zeker navolging verdient.

Informatieavond rondom het levenseinde

HEILOO - Op woensdag 17 oktober, van 19.30-22.00 uur, is er een informatieavond in het Trefpunt (Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo) met als onderwerp het levenseinde.

Iedereen komt er een keer mee in aanraking: dat iemand in uw omgeving ziek of oud wordt, waardoor het levenseinde in zicht komt. Zo'n fase roept vragen op, zeker als u dit voor het eerst meemaakt. Wat kan of moet er allemaal geregeld worden om de laatste levensperiode zo aangenaam mogelijk te maken? De volgende mensen geven op deze informatieavond een lezing:

 1. De vrijwilligers van de VPTZ Heiloo
  De vrijwilligers van de Palliatieve Terminale Thuiszorg weten hoe zwaar het voor familieleden kan zijn om hun naaste thuis te verzorgen. Zij zijn opgeleid om hierbij steun en aanvullende zorg te bieden, zodat de mantelzorgers niet overbelast raken.
 2. Uitvaartbegeleider Margo van Schagen van Associatie Uitvaartverzorging
  Als het levenseinde in zicht komt, is het ook verstandig eens na te denken over de uitvaart. Wat zijn uw wensen? Heeft u deze al vastgelegd? Margo vertelt wat er allemaal bij de voorbereiding van een uitvaart komt kijken.
 3. Notaris G.J. van Leersum
  De notaris geeft meer informatie over een volmacht, en legt uit wat het verschil is tussen een testament en een levenstestament. Aan de hand van zijn informatie wordt het voor u duidelijk wat in uw situatie goed is om te regelen.
 4. Loes Jobse van de NVVE
  De NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde) is er voor iedereen die waardig wil sterven. Het is mooi dat euthanasie in Nederland mogelijk is, maar wat zijn de voorwaarden? Wat moet u regelen om ervoor in aanmerking te komen?

Aansluitend aan de lezingen is er een informatiemarkt. De toegang voor deze avond is gratis, inclusief koffie of thee in de pauze. Het is wel noodzakelijk om u even op te geven, dit kan via 072-5331297 of via info@trefpuntheiloo.nl.

500 gratis appeltaarten!

Ronald Blom, échte bakker Gertjan Kerssens en Bas Kuyper. Foto: Erik Boschman©

HEILOO - Het sympathieke makelaarskantoor Kuyper & Blom uit Heiloo geeft op zaterdag 13 oktober 500 hele appeltaarten weg, zomaar!
Speciaal voor mensen die via hen een mooi nieuw huis kochten of verkochten? Nee hoor!
Dan voor mensen die een prachtige kavel via hen bemachtigden?
Ook niet!
Iederéén die net als Kuyper & Blom van Heiloo en omstreken houdt, kan een taart komen halen op de Stationsweg 102, vanaf 9.00 uur 's ochtends. Zolang de voorraad strekt natuurlijk, want op is op.

Ludieke acties
De hartelijke én persoonlijke makelaars organiseerden eerder al ludieke acties om de inwoners van het dorp te verrassen. Zo werd er in voorgaande jaren al een keer op oliebollen en op ijs getrakteerd.
Dit jaar zijn de drijvende krachten Bas Kuyper en Ronald Blom aan het schillen en deegrollen geslagen onder professionele begeleiding van bakkerij Piet Kerssens. En het resultaat mag er wezen: 500 schitterende appeltaarten om de zaterdagochtend goed mee te beginnen. Hoeft u alleen nog maar een kopje koffie te zetten. Wees wel op tijd, want zoals gezegd: op is op!

Knip wel de bon uit de advertentie en neem deze mee!

Kuyper & Blom Makelaars
Stationsweg 102 en 96, Heiloo
T: 072 - 532 24 20
www.kbmakelaars.nl

Nieuw jongerencentrum geopend

HEILOO - Woensdag 26 september j.l. vertrok er een stoet auto's vanaf de Pastoor van Muijenweg. Auto's gevuld met in totaal 20 jongeren, op weg naar verschillende jongerencentra in de regio. Samen met jongerenwerkers Maarten van der Molen en Ester Schotten deden zij inspiratie op voor het nieuwe jongerencentrum in het Brunogebouw.

De jongeren waren enthousiast: "Wat is het hier gezellig! Zo'n zithoek willen wij ook!" In sommige centra werd duidelijk wat de jongeren liever niet zien op hun nieuwe plek: het moet niet te donker worden, geen oude troep, maar vooral ook niet te strak en te industrieel. Dat is niet de sfeer die een huiskamer moet hebben, aldus de toekomstige bezoekers. De komende periode wordt er in het Brunogebouw flink geklust samen met de jongeren. De bar gaat eruit en de muren krijgen frisse kleuren, zoals de jongeren dit graag zien. Afgelopen vrijdag zijn al wat werkzaamheden verricht tijdens het eerste inloopmoment in het nieuwe jongerencentrum. De jongerenwerkers willen dat het centrum elke vrijdagmiddag en -avond open is.

Maarten en Ester nodigen iedereen van harte uit om eens op een vrijdag tussen 15.00 en 22.00 uur te komen kijken, te chillen, of om te helpen klussen natuurlijk!

Studiekeuze-event door Shiftcoaching

Voorbereiding van het studiekeuze- event door oud-leerlingen (JPT, Murmellius en Bonhoeffer) in het kantoor van Shiftcoaching Foto: aangeleverd

HEILOO - Shiftcoaching organiseert dit najaar weer een inspirerend event voor jongeren die zichzelf de vraag stellen: 'Studie kiezen: hoe dan?'

Cassandra Bertels geeft als professioneel coach informatie over hoe je op een leuke en succesvolle wijze een juiste studiekeuze kunt maken. Tijdens de avond wordt d.m.v. een interessequiz al een eerste keuzestap gezet en wordt de aanpak van Shiftcoaching toegelicht.

Ter inspiratie is er een video-opname gemaakt, waarin studenten uit zeer verschillende richtingen vertellen wat hun vooropleiding is en wat zij gekozen hebben. Verder is er een paneldiscussie met 4 oud-leerlingen die vertellen over hun dilemma's en aanpak bij het kiezen van een passende studie. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen. En last but not least er is muziek, elektronisch en live!

Shiftcoaching heeft bij de opzet van het programma samengewerkt met 4 studenten: Eart Grob (TU Delft en Psychologie), Harold Groeneboom (HKU Muziek en Technologie), Elisabeth Bertels (UVA Media en Cultuur) en Martijn de Visser (VUA Bedrijfskunde). Zij verzorgen een aantal programmaonderdelen waaronder video-opnames, de interessequiz en muziek.

Het event is vrijdagavond 2 november in de Refterzaal in het Willibrordus Business Centrum aan de Kennemerstraatweg 464. De toegang is gratis. Ouders zijn ook welkom. Aanmelden graag voor 31 oktober via shifcoaching@outlook.com. Zie ook www.shiftcoaching.nl.

Imposante ingebruikname van de film-theaterzaal in het Historisch Museum Heiloo

Grote belangstelling bij een korte presentatie van Jaap de Graaf over Joodse bewoners en onderduikers in Heiloo gedurende de Tweede Wereldoorlog. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Zaterdagmiddag, nadat de kunstenaar Gunter Demnig op drie adressen 5 Stolpersteine had geplaatst, was er een bijeenkomst voor genodigden. Het Stolpersteine Comité Heiloo mocht naast de burgemeester medewerkers van de gemeente, enkele nabestaanden van onderduikgevers, huidige bewoners, bestuursleden en oud-bestuursleden van de Historische Vereniging Heiloo en veel genodigden verwelkomen.

Jaap de Graaf, voorzitter van de vereniging, hield aan de hand van een diapresentatie een verhaal over de Joodse oorlogsgeschiedenis in Heiloo. Sommigen hoorden die soms schokkende gebeurtenissen in Heiloo voor de eerste maal en zij waren daar zeer van onder de indruk. Lida Hoogvorst verzorgde een muzikaal intermezzo dat passend en zeer stemmig begon, maar het eindigde luchtiger met de muziek van Fiddler on the Roof dat door de aanwezigen spontaan werd meegezongen.

Daarna vertelde Martine Faber over haar nieuwe toneelstuk. Van Martine werd vorig jaar het stuk 'Ik huil mijn vaders tranen' opgevoerd. Volgend jaar zal haar nieuwe stuk 'Foto's die vervagen' opgevoerd worden in de film-theaterzaal van het Historisch Museum. De mooie, gedenkwaardige middag werd afgesloten met het heffen van het glas en er werden nog vele verhalen verteld.

Theaterprogramma in reprise 'Als ik de zee maar zie' in Sierhuis Theater

V.l.n.r.: Victor Posch, Margriet Middel, Helen Botman en Peter van Vleuten. Foto: Jessica Heetebrij

HEILOO - Op veelvuldig verzoek is het muziektheaterprogramma 'Als ik de zee maar zie' dit najaar in reprise gegaan. Op donderdag 18 oktober is de voorstelling te zien en te horen in het Sierhuis Theater in Heiloo.

Het programma, een tweeluik van muziek, dans, zang, verhalen en gedichten, wordt gebracht door Victor Posch, Margriet Middel, Helen Botman en Peter van Vleuten. Centraal staat de aantrekkingskracht van de oneindig deinende zee.

In het eerste deel brengt danseres/zangeres Margriet Middel (o.a. Sweet Charity, My Fair Lady, The Wiz, Joseph, Chicago) samen met saxofonist/pianist/verteller Victor Posch een bijzondere combinatie van zang, dans, verhalen en uiteraard sax. De rode draad is het verhaal over een oude visser en een danseres. Over het verlangen naar het onbekende en het najagen van dromen. In het tweede deel brengen zangeres Helen Botman (o.a. La Luna, Vleugelvrouw) en singer-songwriter Peter van Vleuten een vertelconcert waarin de zee het thema vormt: over vocale verleidingen, omzwervingen en de koers naar huis. Met een getijdenstroom van tweestemmige zang omlijsten Botman en Van Vleuten de verhalen en gedichten die aanspoelen langs hun muzikale vloedlijn. Het tweeluik mondt uit in een gezamenlijke finale met dans, zang, gitaar en sax.

Het theatermuziekprogramma op donderdag 18 oktober vindt plaats in het Sierhuis Theater, Nijverheidsweg 4 in Heiloo (Oosterzij). Aanvang 20.00 uur. Meer info en reserveren: www.alsikdezeemaarzie.nl.

De vroegste oecumene in Holland

Religiehistoricus Jurjen Vis. Foto: aangeleverd

HEILOO - In Bibliotheek Heiloo houdt religiehistoricus Jurjen Vis op donderdag 18 oktober een boeiende, levendige presentatie over het hofje van Paling en Van Foreest. Was deze vrouwensamenleving een succes?

Van 1586 dateert het reglement van het hofje van Paling en Van Foreest, waarin prachtig staat beschreven hoe de vrouwen in vrede met elkaar konden samenleven. Het hofje van Paling en Van Foreest in Alkmaar bestaat sinds 1522. Het is ook anno 2018 nog in gebruik en het bestuur is nog altijd in handen van de familie Van Foreest!

In de jaren na de reformatie was niet alleen het bestuur maar ook de bewoning gemengd: de ene katholieke regent had twee hervormde collega's en naast zes katholieke bewoonsters waren er acht hervormde. Dat kwam nergens anders in de Nederlandse Republiek voor! Van 1586 dateert het reglement waarin prachtig staat beschreven hoe de vrouwen in vrede met elkaar konden samenleven. Over religie worden in dat document opmerkelijke uitspraken gedaan. Was de samenleving een succes? Een reglement is natuurlijk mooi, maar wat vertellen ons de rekeningen van het hofje?

De lezing vindt plaats op donderdag 18 oktober om 20.00 uur in Bibliotheek Heiloo, Westerweg 250. Vooraf aanmelden via www.bibliotheekheiloo.nl of bij de servicebalie van de bibliotheek. Entree € 7,50 voor bibliotheekleden, niet-leden € 10,00. Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van de Maand van de Geschiedenis.

Start nieuw seizoen Literaire Salon met Ronald Giphart

Foto: Marc Deurloo

HEILOO - Op woensdag 24 oktober start de Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo met een nieuw seizoen van de Literaire Salon 2018-2019. Ditmaal is het thema 'Film'. Ronald Giphart verzorgt een prachtige avond waarin de film 'Ik omhels je met duizend armen' centraal staat. Keuken met Karakter zorgt voor heerlijke borrelhapjes.

Tijdens deze Literaire Salon neemt Ronald Giphart ons mee in het verhaal van een beginnend schrijver en zijn vriendin Samarinde, arts en veelgevraagd model, die met hun vriendengroep op vakantie zijn in Spanje. Tijdens de vakantie blijkt zijn relatie met Samarinde onder spanning te staan. Dit komt mede door haar afwezigheid tijdens het ziekbed van zijn moeder. De doodsstrijd en uiteindelijke euthanasie van zijn moeder hebben Giph sterk aangegrepen. Hij is niet in staat dit met Samarinde te delen. Giph neemt meer afstand van haar en van hun vrienden. De beslissing die Giph en Samarinde uiteindelijk moeten nemen, heeft ook voor de band met hun vrienden diepgaande gevolgen.

Op woensdag 28 november neemt Onno Blom, schrijver van de biografie 'Zo is het genoeg. Het laatste jaar van Jan Wolkers' het stokje over. Tijdens deze avond staat de film Turks Fruit centraal.

De Literaire Salon is een initiatief van Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo, m.m.v. de Eerste Bergensche Boekhandel, Bibliotheek Kennemerwaard, Bibliotheek Heiloo, Muziekschool Heiloo en de Cultuurkoepel. Kaarten voor de avond met Ronald Giphart op 24 oktober kosten € 20,-. Aanvang 20.00 uur in de Cultuurkoepel. www.cultuurkoepel.nl.

Opbrengst Heiloo collecte HandicapNL

HEILOO - De collecte van HandicapNL, in de laatste week van september, heeft € 6517 opgebracht (vorig jaar was dit € 7215). Het verschil in opbrengst kan verklaard worden uit het feit dat er helaas minder mensen waren om te collecteren. Door de inzet van ruim 90 vrijwilligers is toch dit geweldige resultaat bereikt.

Alle vrijwilligers, collectanten en wijkhoofden, die zich hiervoor ingezet hebben, worden daarom heel hartelijk bedankt. Met de opbrengst kunnen weer aanvragen worden toegekend, welke variëren van activiteiten die het leven verrijken tot initiatieven die de maatschappelijke participatie van mensen met een beperking bevorderen, bijvoorbeeld op het terrein van onderwijs en arbeid.

Uit onze regio weten steeds meer instellingen het fonds te vinden om projecten te ondersteunen. Momenteel zijn van drie onderwijsinstellingen, die zich expliciet op de doelgroep van HandicapNL richten, vragen binnengekomen voor ondersteuning. Voor de collecteweek, eind september 2019, is de organisatie op zoek naar:

Nieuwe collectanten (met 2 uurtjes van jouw tijd maak je al een wereld van verschil in het leven van mensen met een handicap)

3 nieuwe wijkhoofden (Zuidwest Heiloo met o.a de Boswijk, de Ronge en Harrelaers; de wijk met o.a. Vredenoord, Mariënstein en Baetenburg; de wijk tussen Stationsweg/Zevenhuizerlaan en spoorlijn/Kennemerstraatweg)

Wilt u zich hier komend jaar ook voor inzetten of in eerste instantie meer informatie ontvangen, dan kunt u zich richten tot Jan Molenkamp via tel.nr. 06-53665540 of per e-mail (j.a.molenkamp@gmail.com). Wilt u meer weten over het fonds, kijk dan op www.handicap.nl.

        

Kop Koor sWing laat zich verleiden tot theater

Jan Willem Steinman en Carien van Opstal. Foto: Erika Dekker

HEILOO - Zondag 4 november kunt u getuige zijn van het unieke theaterconcert 'Vreemde Zaken' in de Cultuurkoepel te Heiloo. Op bijzondere wijze worden door koor sWing zang en theater gecombineerd in een luchtig concert over de verschillende facetten van de liefde.

Er ging anderhalf jaar voorbereiding aan vooraf, "want het moet wel perfect zijn", aldus voorzitter Jan Willem Steinman en regisseuse Carien van Opstal. Het koor heeft veel energie gestoken in het combineren van zang met theater, iets dat voor de 32 leden nieuw en uitdagend was. Nu moet er naast gezongen, ook bewogen en geacteerd worden.

Het thema werd door het koor zelf gekozen. Het is een verhaal over mooie liefde, jaloezie, trouw, ontrouw en de ellende die daaruit voortkomt. Een verteller vertelt het verhaal aan de hand van verhalen uit de Griekse mythologie. De nodige humor zal niet ontbreken. "Wij verwachten dat het een zeer bijzonder concert wordt," zegt Jan Willem, "hopelijk trekt het nieuwe leden aan, het zou leuk zijn als jongeren hierdoor bij sWing willen komen."

De koorleden zijn druk bezig met alle voorbereidingen. Zo werden er flyers verspreid, de Cultuurkoepel zal versierd worden en er wordt eten gemaakt voor alle deelnemers aan het concert. Het wordt de eerste keer dat het koor zal optreden in de Cultuurkoepel. Zij zijn blij dat ze twee keer op locatie mogen repeteren.

Het koor staat onder leiding van professioneel dirigent Olaf van Rijn. De pianobegeleiding en -arrangementen zijn van Hendrik-Jan Bosma. Violiste Sandra Kox is docente bij het Muziekatelier in Alkmaar, zij en haar leerlingen begeleiden het optreden met strijkinstrumenten. sWing zal in twee keer 45 minuten 17 nummers ten gehore brengen, van onder meer The Beatles, Amy Winehouse, Nina Simone en Adele.

Regisseuse Carien van Opstal heeft theaterwetenschappen gestudeerd en werkte met anderstaligen op een middelbare school. Door middel van toneel leerden zij de Nederlandse taal. Na haar pensioen wil ze nog steeds graag met theater bezig zijn.

sWing is een vierstemmig, gemengd koor uit Heiloo. Het is opgericht in 2003. Het unieke van sWing is dat het zich niet beperkt tot één bepaald muziekgenre. Voor het samenstellen van een concertprogramma kiezen dirigent en koorleden eerst een thema en zoeken daar vervolgens de muziek bij. Daardoor varieert het repertoire van popmuziek tot vocal jazz, zowel in het Nederlands als in andere talen. sWing zingt ook a capella. Zij verzorgen iedere twee jaar een kerstconcert in de Witte Kerk in Heiloo en dat wordt altijd erg goed bezocht.

De kaartverkoop voor het unieke theaterconcert op zondag 4 november is reeds gestart.

Aanvang: 15:00 uur.
Locatie: Cultuurkoepel Landgoed Willibrordus, Heiloo
Entree: € 10,00, kinderen tot 12 jaar € 5,00
Meer informatie en online verkoop: www.cultuurkoepelheiloo.nl
Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Primera (Het Hoekstuk, Heiloo) of bij Boekhandel Bruna ('t Loo, Heiloo)
www.koorswing.nl

Tekst: Monique de Jager

Schrijfcafé De Trog

HEILOO - Onder toezicht van Stichting De Buitenkans is er gemiddeld eenmaal per twee weken een schrijfcafé in De Trog. De woorden schrijven en café bevatten de kern van het gebeuren. Schrijven op een gezellige ontmoetingsplaats in een ontspannen sfeer waar je helemaal jezelf kunt zijn. In De Trog kun je schrijven op een manier die bij jouw eigen stijl en persoonlijke opvattingen past. Je creëert een eigen wereld: zomaar beginnen met wat krabbels en gedachten aan het papier toevertrouwen, die vanzelf uitgroeien tot een verhaal!

Schrijven biedt gelegenheid om jezelf te ontplooien en je verbeelding verder te prikkelen en te ontwikkelen. Schrijven kan zelfs uitmonden in een boeiende ontdekkingstocht. De tijd doet er niet toe; vroeger, gisteren, vandaag, morgen of 'ooit'. Aanwijzingen van de begeleiders (Anneke Overtoom en Piet Bartels) zijn niet dwingend, het zijn suggesties die je op weg helpen.

Aan bezoekers met aspiraties om aan een (auto-)biografie te werken kan structuur geboden worden en desgewenst begeleiding. Naast de cliënten van GGZ–NHN nodigen wij geïnteresseerden uit Heiloo en omgeving uit om onze gast te zijn!

Reactie van deelnemers :

'De deelname aan het Schrijfcafé doet mij goed, iedere keer weer is het een bijzondere ervaring. Ik voel me er prima thuis en op mijn gemak bij de overige deelnemers. Wij werken in een constructieve sfeer die zich kenmerkt door belangstelling, vriendschap, vertrouwen, respect en positiviteit. Door het opschrijven van mijn eigen aangrijpende levensverhaal kom ik los van vaste denkpatronen. Door de herbeleving van gebeurtenissen uit het verleden ben ik in staat om de oude verhalen in een nieuw perspectief te plaatsen. In het Schrijfcafé word ik gestimuleerd: er gaat een uitdagende, boeiende wereld voor mij open!'

'Sinds kort doe ik mee aan het Schrijfcafé. Ik voel me er helemaal thuis. Prettige begeleiders en deelnemers. Alles met respect voor elkaar en oprechte belangstelling voor elkaars schrijfwerk. Boeiend om na afloop kennis te nemen van andermans schrijfwerk. Ieder met een eigen stijl, verrassend, humoristisch, mooi, boeiend of emotioneel. Door de positieve reacties en ook de tips, stimuleert het om door te gaan met de ontwikkeling van een eigen stijl. Tegelijk daagt het uit eens een andere schrijfstijl te proberen. Of in plaats van een verhaaltje eens een gedichtje. Ik kan iedereen, met en zonder schrijfervaring, aanraden om mee te doen aan het Schrijfcafé! '

Je bent van harte welkom op 17 oktober, 7 en 21 november, 5 en 19 december.

Van 13:30 - 15:30 uur in De Trog op het Landgoed Willibrordus.

Voor meer informatie en opgave:

Anneke Overtoom (072-5339388)

Piet Bartels (072-5333556)

'From Russia, with love'

HEILOO - Op zondag 21 oktober om 15.00 uur is er een pianorecital in de Witte Kerk. Onder het motto 'From Russia, with love' speelt pianiste Olga Pashchenko werken van Glinka, Rachmaninoff, Balakirev en Medtner.

Rusland kent gelukkig, naast Gazprom, Poetin en mysterieuze gifmengsels, andere en veel aangenamere exportproducten. De Russische pianiste Olga Pashchenko behoort dankzij haar veelzijdigheid, een fabelachtige techniek en haar gepassioneerde spel tot een van de spannendste pianisten van de jonge generatie. Haar repertoire reikt van Bach op klavecimbel, Mozart en Beethoven op historische piano, tot hedendaags repertoire op moderne Steinway.

Olga Paschenko, geborene in 1986 in Moskou, gaf als negenjarige haar eerste solorecital in New York. Naast solorecitals speelt Olga regelmatig in kamermuzikaal verband of als soliste met orkest. Buiten Rusland treedt ze op in o.m. Duitsland, Frankrijk, België, Italië, Nederland, Zwitserland en de VS. Regelmatig is ze te gast bij muziekfestivals. Olga is 'Hausmusikerin' bij het Beethoven-Haus in Bonn, waar ze vaste gast is. Hoogtepunten in het seizoen 2016/17 zijn een residency bij het Festival Oude Muziek Utrecht, met solorecitals op klavecimbel en optredens bij Podium Witteman en Vrije Geluiden. Tot de indrukwekkende palmares van Olga Pashchenko behoren eerste prijzen op festivals en concoursen in Rusland (2005, 2008 en 2009), Oostenrijk (2006 en 2011), Duitsland (2012) België (2010 en 2012) en Italië (2012), om tweede- en publieksprijzen maar niet te noemen. Van Olga's uitvoeringen zijn verschillende radio- en cd-opnamen gemaakt, die in hoge mate geprezen werden. De Volkskrant over haar: "Wat een persoonlijkheid, wat een pianistisch raspaardje."

In maart 2017 is Olga Pashchenko benoemd tot docent fortepiano aan het Conservatorium van Amsterdam. Olga vestigde zich in Nederland om oude muziek te studeren, maar is haar oude liefde voor het Russische romantische pianorepertoire niet vergeten. De composities die Olga deze middag ten gehore brengt, vertegenwoordigen allen de Russische Romantische School. Men zegt wel dat deze school de mooiste pianomuziek heeft voortgebracht. Meeslepende melodieën, heftige emoties: het klinkt allemaal door in deze muziek.

Glinka (1804 - 1857): zijn muziek was een inspiratiebron voor latere componisten als Tsjaikovski en Rimski-Korsakov. Men noemt hem daarom ook wel de vader van de Russische muziek.
Balakirev (1837-1910) : zette zich in voor nationalistische muziek geënt op de Russische volksliedtraditie.
Medtner (1880 – 1951): tijdgenoot van Rachmaninov en Skriabin, minder bekend misschien, maar hij wordt wel wel beschouwd als de meest getalenteerde.
Rachmaninov (1873-1943), de bekendste, geldt als een van de belangrijkste pianisten van de 20e eeuw en was als componist voortzetter van de Russische romantiek. Raadpleeg voor bestelling van kaarten of verdere informatie www.concertenwittekerk.nl.

Schoenendoosactie Willibrorduskerk

HEILOO - Veel vrijwilligers van de Willibrorduskerk zijn bezig met de voorbereidingen van de schoenendoosactie. Vorig jaar waren er ruim 200 mooi versierde en goed gevulde schoenendozen die hun weg hebben gevonden naar kinderen in arme landen en naar kinderen in oorlogsgebieden. Ook dit jaar wil de organisatie graag weer heel veel kinderen blij maken met zo'n mooie en goedgevulde schoenendoos.

Dit jaar wordt deze actie geopend met een gezamenlijke familieviering op 14 oktober om 10.00 uur met drie koren in de Willibrorduskerk. Er staat ook weer een kraampje met spulletjes en informatie. Zondags na de viering, in de periode van 14 oktober t/m 11 november, staan mensen in de kraam om te helpen. Eventueel kunt u de organisatie helpen aan knikkers en lapjes stof met frisse kleuren. Als u die thuis heeft en er niets mee doet, wilt u die dan afgeven bij de kraam of (door de week) bij het secretariaat? Alvast heel veel dank daarvoor. De organisatie hoopt zo dat er weer veel mensen meedoen.

'Heiloo Fietsdorp' mag niet verdwijnen

Tijdens de eerste gemeenteraadsvergadering na het overlijden van de heer Willem Gomes sprak burgemeester Hans Romeyn een kort in memoriam uit. Daarna nam de gehele gemeenteraad een minuut stilte in acht. Later in de vergadering werd de opvolger van de heer Willem Gomes beëdigd, de heer S.A.M. (Bas) van Beusekom.

Verzoek interpellatie
D66, Gemeentebelangen Heiloo en Heiloo Lokaal dienden een verzoek in tot het houden van een interpellatie. De achtergrond van de interpellatie betrof het tracé van de aansluiting op de A9.

De drie partijen vroegen zich o.a. af waarom het rapport van Arcadis, met de verschillende varianten voor het tracé, niet aan de raad c.q. commissie OR was toegestuurd. Gezien het rapport was het ontzien van de stolpboerderij, hoek Lagelaan/Oosterzijweg mogelijk geweest. Door een ander tracé te kiezen was de aankoop van de stolpboerderij wellicht geheel of gedeeltelijk bespaard.

In een zeer gedetailleerde uitleg van wethouder Fred Dellemijn werd vermeld dat de toen zittende raad zelf heeft besloten de stolpboerderij aan te kopen om het tracé over dat terrein te kunnen laten lopen. Na de belofte deze uitleg schriftelijk aan de raad te verstrekken konden de drie partijen, voor nu, akkoord gaan. Wel gaf de heer Hopman (D66) aan de details nog te gaan controleren.

Beeldkwaliteitsplan aansluiting A9
Het voorstel zoals het er nu ligt komt ter sprake. Gemeentebelangen Heiloo geeft aan niet in te kunnen stemmen omdat er nog een beroepszaak loopt bij de Raad van State. Ook de NCPN is tegen.

Heiloo Lokaal ziet nog een aantal pijnpunten maar kan wel instemmen met het voorstel, evenals de resterende partijen. Het CDA maakt zich nog wel zorgen over het landbouwverkeer dat over de ventweg moet en over de verlichting. Wat het CDA betreft zal daar zeker nog naar gekeken moeten worden. Er wordt onder meer gedacht aan een speciale lamp voor vleermuizen. De PvdA merkt op dat het voor die partij een hamerstuk is maar dat zij samen met het CDA wel een motie indienen om het plan nog beter te maken.

In deze motie wordt verzocht een onderzoek te doen naar de mogelijkheden wat betreft ligging, vormgeving, kosten, financiële dekking en (provinciale) subsidies van een uitzichtpunt aan de oostziide van de aansluiting A9. Het uitzichtpunt moet een punt worden waar bezoekers over een uniek gebied van Heiloo uit kunnen kijken. De werkgroep Oer-IJ Heiloo is met dit idee gekomen. Zij hebben enige tijd geleden wethouder Fred Dellemijn hierover gesproken. De werkgroep is op dit moment bezig met het uitstippelen van een fietstocht langs diverse iconen van het noordelijk stroomgebied van het Oer-IJ. De gemeente Heiloo ligt centraal in genoemd stroomgebied. De fietstocht voert langs onder andere langs het Heilooër Die, de Limmertocht, de Limmerdam, de Witte Kerk, het Vennewater, de Noorderneg en de Zanddijk. In een toelichting bij de fietstocht wordt beknopt nadere informatie verstrekt over de betreffende iconen. Met dit plan is het de bedoeling dat er meer toeristen naar Heiloo getrokken worden. Het college ondersteunt de motie en wil kijken wat te realiseren is. Gemeentebelangen Heiloo en de NCPN maken zich beide zorgen over de gevolgen voor flora en fauna als er vele toeristen naar het gebied komen. Ook de grote toestroom van scholieren die op excursie naar dat gebied gaan, zou kunnen leiden tot verstoring. De mogelijkheden zullen worden bekeken. De motie wordt aangenomen.

Verkeersstudie Vennewatersweg
D66 dient een motie in betreffende de fietstunnel Hoogeweg/Vennewatersweg.

In de huidige voorgestelde variant voor de ontwikkeling van de Vennewatersweg kunnen fietsers, schoolgaande kinderen en recreanten niet meer oversteken bij de kruising Hoogeweg/Vennewatersweg. Er is een aanzienlijke fietsomleiding aangebracht, via de Krommelaan, Groenelaan langs het spoor, terug langs de Vennewatersweg naar de Hoogeweg. Er is een fietsbrug voorzien ter hoogte van de Spanjaardslaan, die echter niet aansluit op de bestaande belangrijke en historische noord-zuid verbindingsroute via de Hoogeweg. De veiligheid en het fietscomfort van alle fietsers in Heiloo en vooral de schoolgaande jeugd staat hierdoor ter discussie.

D66 ziet dat er miljoenen geïnvesteerd wordt bij de aanleg van faciliteiten voor autoverkeer maar tevens 'Heiloo Fietsdorp', het hoofdmotto van het in maart 2018 vastgestelde Verkeerbeleidsplan, ten onder gaan. Met de motie vraagt men de plannen voor realisatie van een fietstunnel onder de Vennewatersweg ter hoogte van de Hoogeweg uit te werken. Naast D66 spraken ook de andere partijen hun zorgen uit over de veiligheid en het fietscomfort voor de fietsers. Wethouder Rob Opdam geeft aan dat het verkeersplan nog niet af is, het is nog een schetsontwerp, met allerlei mankementen. Er wordt een optimale oplossingen gezocht om zo tot een definitief plan te komen.

Jongerenraad
D66, Heiloo-2000, CDA, Heiloo Lokaal en Gemeentebelangen Heiloo dienen een motie in voor oprichting van een Jongerenraad Heiloo. Er zijn steeds meer gemeenten in Nederland die het belang van jongerenparticipatie onderschrijven en daar actief beleid op voeren. De Jeugdwet uit 2015 verlangt van gemeenten dat zij actief jongeren betrekken in het uitwerken en evalueren van beleid. In Heiloo is er nog geen vertegenwoordiging van jongeren in de leeftijdsgroep van 12 tot en met 18 jaar.

Volgens de vijf partijen kan de gemeenteraad een behulpzame frisse blik goed gebruiken bij de totstandkoming, uitwerking en evaluatie van beleid. Met een jongerenraad zou een extra stap worden gezet in de richting van burgerparticipatie op gemeentelijk niveau. Jongerenbeleid met participatie zou op meer draagvlak kunnen rekenen. De band tussen jongeren, de gemeenteraad en het college wordt vergroot. Het is belangrijk dat ook de gemeenteraad zelf hierbij betrokken wordt.

De partijen verzochten het college op korte termijn, maar uiterlijk voor 1 april 2019, en met actieve betrokkenheid van jongeren en van de raad (Commissie Maatschappelijke Zaken), met een voorstel te komen voor het instellen van een jongerenraad voor de leeftijdsgroep 12 tot en met 18 jaar.

De motie werd unaniem aangenomen.

De resterende punten op de agenda worden verschoven naar een volgende raadsvergadering.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Leefstijlprogramma Sporthero voor kinderen met (dreigend) overgewicht in Heiloo

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op vrijdag 19 oktober gaat er een nieuwe Sporthero groep van start in Heiloo. Het Sporthero programma biedt jongeren van 7 tot 14 jaar een unieke kans om kennis te maken met veel verschillende sporten. Wekelijks sporten de deelnemers onder professionele begeleiding. Ook wordt er aandacht besteed aan het maken van gezonde keuzes en worden ouders ondersteund zodat zij ook thuis de gezonde leefstijl in de opvoeding kunnen laten doorklinken.

Wat is Sporthero precies? Sporthero is vooral heel erg leuk! Het is een sportief project waarbij kinderen met (dreigend) overgewicht werken aan een gezondere leefstijl. De kinderen en hun ouders worden hierin bijgestaan door diëtist Ellen Blom, jeugd- en gezinscoach van de gemeente Heiloo, kinderfysiotherapeut Linda Nelissen en buurtsportcoach Pascale de Hoogh. De Sportheroes sporten een keer per week in een vaste groep onder begeleiding van de kinderfysiotherapeut en buurtsportcoach. Dit sportmoment vindt plaats op vrijdagmiddag van 16.00-17.00 uur. Naast het sporten wordt er ook voorlichting gegeven over voeding en sociaal-emotionele onderwerpen. Zo zal er onder andere een avond zijn waarop de kinderen samen met hun moeder of vader gezond leren koken. Daarnaast krijgen de deelnemers drie keer in het jaar een individueel gesprek met de diëtiste over gezonde voeding en krijgt het gezin coaching van de jeugd- en gezinscoach van de gemeente Heiloo.

De kick-offbijeenkomst vindt plaats op vrijdag 19 oktober, om 16.00 uur bij kinderfysiotherapeut Elbert Munk (Strandwal 20). Aanmelden is noodzakelijk. Het sportprogramma start direct na de herfstvakantie. De eigen bijdrage voor de ouders bedraagt € 110,- voor de gehele cursus.

Meer informatie of uw kind aanmelden? Neem contact op met buurtsportcoach Pascale de Hoogh, tel. 06-11149728 of e-mail p.dehoogh@alkmaarsport.nl.

Lezing over archeologisch onderzoek in Zuiderloo

Foto: Baduhenna

HEILOO - Op 12 oktober geeft archeoloog Silke Lange in de Cultuurkoepel een lezing over het archeologische onderzoek in de nieuwe woonwijk Zuiderloo. Deze lezing wordt georganiseerd door Archeologisch Museum Baduhenna in Heiloo. In de afgelopen tien jaar zijn talrijke opgravingen uitgevoerd die tot nieuwe inzichten over het verleden hebben geleid. De lezing is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en archeologie van Heiloo en specifiek voor de nieuwe inwoners van het dorp. Zij zullen verrast zijn op wat voor oude grond zij wonen en wat voor verhalen uit het archeologische onderzoek naar voren komen. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegang € 2,50. Donateurs van Baduhenna hebben gratis toegang op vertoon van hun donateurskaart. Aanmelden via info@baduhenna.nl. Zie ook: www.baduhenna.nl.

Lezing door Arjan Boekel over tuinaanleg en beplantingen

Beplanting vormt voor Arjan een onuitputtelijke bron om mee te ontwerpen. Foto: aangeleverd

HEILOO - Al van kinds af aan heeft Arjan een grote liefde voor beplanting. Zaaien, stekken en tuinieren zijn een dagelijkse bezigheid. Tuinboeken van Ton ter Linden en Piet Oudolf en tuintijdschriften als Groei en Bloei worden verslonden. Vanuit deze interesse wordt later ook het professionele tuinpad bewandeld. Na een studie Tuin en Landschapsinrichting (Hogeschool Larensteijn) en Landschapsarchitectuur (Wageningen UR) begint Arjan voor zichzelf als tuinarchitect.

Beplanting vormt voor Arjan een onuitputtelijke bron om mee te ontwerpen. In elke tuin, van modern tot landelijk, spelen planten dan ook de hoofdrol. Met behulp van beplanting worden ruimtes gemaakt; uitzicht en dieptewerking ontstaat, maar ook beslotenheid en geborgenheid. Beplanting zorgt daarnaast voor sfeer, kleur, seizoensbeleving en een natuurlijke uitstraling.

Met de beplanting streeft Arjan na dat een specifieke sfeer wordt gecreëerd die in geen twee tuinen hetzelfde is. Altijd wordt voor die specifieke plek en opdrachtgever aan het toegepaste sortiment gesleuteld. "Tuinontwerpen maak ik vooral vanuit mijn liefde voor beplanting. Ik heb het geluk dat ik beplantingen dagelijks mag toepassen als ontwerpmiddel in mijn eigen projecten. In deze presentatie wil ik dat enthousiasme met jullie delen. Door aansprekende projecten te laten zien en uit te leggen welke keuzes voor de specifieke situatie zijn gemaakt."

Datum: woensdag 17 oktober

Plaats: Ter Coulsterkerk te Heiloo, Holleweg 121

Tijd: 19.30 uur

Entree: leden gratis, niet leden € 3,-.

Antje Lohse schittert bij opening concertseizoen Witte Kerk

Antje Lohse (rechts) boeit met zang, houding en mimiek. Foto: Felix Hogeboom

HEILOO - In deze tijd van beeldschermcultuur is het juist boeiend en waardevol om aanwezig te zijn bij de uitvoering van levende muziek, zo stelt organisator Roel Stern van Stichting Cultuurbevordering Witte Kerk Heiloo. Ook dit seizoen is het weer mogelijk om eenmalig als introducee samen met een betalende bezoeker gratis een concert bij te wonen.

Het eerste concert op zondagmiddag 30 september was gewijd aan de liedkunst. Mezzosopraan Antje Lohse en pianiste Keiko Schichijo brachten liederen van Schubert, Weill, Eisler en Janssen ten gehore. Antje Lohse brengt de Schubertlieder met krachtige, heldere uitstraling waarbij de tedere verwondering uit de romantische tekst tot ons spreekt. In zang, houding en mimiek boeit zij het publiek door haar wendbare en subtiele benadering van het liedwerk. De muziek van Hanns Eisler is wat donkerder van tint met een ernstige ondertoon. Brecht's teksten, die de ontwrichting van oorlogstijd schetsen, morele afwegingen behandelen en hoop geven op betere tijden, worden door Antje Lohse met de kracht van emotie en overtuiging gebracht.

Componist Guus Janssen (1951), geboren en getogen in Heiloo, is bij de uitvoering van zijn liedwerk aanwezig en geeft vooraf toelichting bij zijn keuze voor de teksten van de Friese kunstenaar Evert Rinsema, tijdgenoot van Brecht. Janssen componeerde moderne liederen, geïnspireerd door Rinsema's 'Volzinnen', aforismen die tot denken aanzetten en de logica tarten. Dramatische, gestapelde akkoorden, plotse stilte en sfeerwisseling. Antje Lohse zoekt de grenzen op van haar expressiemogelijkheden en geeft zo lucht aan de ondoorgrondelijke tekst van Rinsema. De nauwgezette pianobegeleiding illustreert de geladen atmosfeer.

Profetische uitspraken, verstilling, sereniteit en emotie. Janssen's bescheiden liederencyclus is rijk van inhoud en biedt interessant luisteravontuur. De liederen van Kurt Weill, met tekst van Bertolt Brecht, zijn cabaretesk van aard. Ze vertellen van soldaten en liefjes, verlangen naar tederheid en de hardheid van de oorlog en het bestaan. Ook geeft de tekstschrijver ironisch commentaar. Deze lichte muziek raakt sociale thema's die van alle tijden zijn. De scheiding tussen klassieke muziek en populaire muziek vervaagt.

Het concertprogramma van de Witte Kerk is juist ook voor jongeren interessant door de mix van klassieke en moderne muziek en de vaak jeugdige en altijd enthousiaste musici. Het bijwonen van een concert is balsem voor de ziel en voeding voor de geest en biedt persoonlijke verrijking. Bij alle concerten zijn er perfect verzorgde tekstboekjes, de musici geven vooraf uitleg bij de gespeelde stukken. Voor meer informatie zie: www.concertenwittekerk.nl.

Tekst: Felix Hogeboom

Intentieverklaring Inclusieve Samenleving: 'Iedereen doet mee'

Wethouders gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo ondertekenen de intentieverklaring ‘Iedereen doet mee’. Foto: aangeleverd

BUCH - De gemeentes Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo ondertekenden op 8 oktober de intentieverklaring Inclusieve Samenleving: 'Iedereen doet mee'.

De gemeenten streven ernaar dat er onder de inwoners, bedrijven, verenigingen en stichtingen bewustwording en aandacht komt voor de inclusieve samenleving. Dat streven bekrachtigden zij formeel door de ondertekening van de intentieverklaring 'Iedereen doet mee'.

Wat is een inclusieve samenleving?
Een inclusieve samenleving is een samenleving waar iedereen tot zijn recht kan komen. Ongeacht bijvoorbeeld culturele achtergrond, geslacht, leeftijd, talenten of beperkingen die iemand heeft. Iedereen neemt op een gelijkwaardige manier deel aan de maatschappij; 'iedereen doet mee'. Mensen worden aangesproken op hun mogelijkheden en niet op hun beperkingen.

In actie komen met de 'iedereen-doet-mee-tafels'
Stichting MEE & de Wering heeft afgelopen zomer de opdracht gekregen om in de vier gemeentes zogenaamde 'iedereen-doet-mee-tafels' te organiseren en samen met de tafeldeelnemers per gemeente een actieplan op te stellen. Naast de informatie die de gemeentes al hebben, willen zij graag in gesprek met inwoners om in beeld te brengen 'wat er al is' aan bijvoorbeeld samenwerking, voorzieningen, begeleiding, projecten en initiatieven. En om in beeld te brengen waar lokaal de 'hiaten' of de 'witte vlekken' zijn. Daar kan de gemeente samen met haar inwoners, verenigingen en stichtingen vervolgens op inspelen. Naast inwoners zullen partijen als 'Alzheimer Nederland', 'Vanuit Autisme Bekeken' en de 'Adviesraden Sociaal Domein' deelnemen aan de iedereen-doet-mee-tafels.

Doet u ook mee? Kom aan tafel !
Met de 'iedereen-doet-mee-tafels' worden organisaties en inwoners uitgedaagd om zich aan te sluiten. Dat wil zeggen dat zij zich ook inspannen om de inclusieve samenleving daadwerkelijk inhoud te gaan geven. Aan organisaties wordt dan gevraagd om de intentieverklaring mede te ondertekenen. De eerste 'iedereen-doet-mee-tafels' vinden begin november plaats. Aanmelden kan vanaf 10 oktober via iedereen-doet-mee-tafels@meewering.nl. Via de gemeentepagina's in de lokale kranten, sociale media en lokale en regionale media informeren we binnenkort verder over de start van de 'tafels'.

Het VN-Verdrag voor de rechten van mensen met een handicap is op 14 juli 2016 geratificeerd. Dit verdrag betekent: werken aan een toegankelijker en inclusievere samenleving.

Herfstvakantie 2018 in het Toverlantaarn Museum Heiloo

HEILOO - Tijdens de herfstvakantie organiseert het Toverlantaarn Museum Heiloo een speciale workshop voor kinderen. De kinderen maken kennis met toverlantaarns en de vele bijzondere toverlantaarnplaatjes die daarmee vertoond werden. Mooie verhalen werden op die manier tot leven gebracht. De kinderen gaan hun eigen verhaal tekenen en kleuren om deze daarna in de toverlantaarn zichtbaar te maken. Samen met de begeleidende ouder gaan ze op speurtocht door het museum. Natuurlijk ontbreekt een glaasje limonade en wat lekkers niet. Ook voor de begeleidende ouder wordt gezorgd. De kosten bedragen zowel per kind als voor de begeleider € 4 per persoon. Voor de workshop op donderdag 25 oktober van 13.00 tot 15.00 uur is aanmelding uiterlijk 1 dag van tevoren noodzakelijk via de pagina 'bericht ons' op de website www.magiclantern.nl.

Mooi bedrag opgehaald voor Nierstichting

HEILOO - Met behulp van alle wijkcoördinatoren, collectanten en inwoners van Heiloo, is er dit jaar € 8078,81 voor de Nierstichting gecollecteerd. Namens de Nierstichting wil de collecte coördinator Heiloo een ieder hier heel hartelijk voor bedanken.

In een aantal wijken in Heiloo is een tekort aan wijkcoördinatoren en collectanten, hier kan de Nierstichting uw hulp goed gebruiken voor de collecte in september 2019. Ook al 2019 klinkt nog ver weg, u kunt zich hier al voor opgeven via de website van de Nierstichting, of door telefonisch contact met hen op te nemen. U wordt dan volgend jaar door ons benaderd zodat we samen de droom om nierziekten te genezen, kunnen realiseren.

Ook in Limmen is in de week van 16 tot 22 september voor de Nierstichting gecollecteerd. Er zijn 48 collectanten op pad geweest, zij hebben samen het mooie bedrag van € 3.215,25 opgehaald. Veel dank aan de gevers maar vooral aan de collectanten voor hun inzet!

Paul Scheffer spreekt 4e Willibrorduslezing uit in Cultuurkoepel

Prof. dr. Paul Scheffer spreekt de Willibrorduslezing uit. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zaterdag 3 november aanstaande vanaf 17.00 uur vindt de 4e Willibrorduslezing plaats in Cultuurkoepel Heiloo. Prof. dr. Paul Scheffer - een van Nederlands prominentste publicisten en momenteel hoogleraar Europese Studies aan de Universiteit van Tilburg - zal de lezing voordragen. De 4e Willibrorduslezing heeft als thema: 'De waarde van nabijheid'.

De Willibrorduslezing gaat over 'gezondheid' in de breedste zin van het woord: over de vraag hoe we ons goed kunnen voelen in ons eigen vel in en met onze omgeving. Deze twee aspecten - de zorg voor jezelf en zorg en compassie voor anderen - zijn onlosmakelijk verbonden met het leven van St. Willibrordus en staan ook centraal in de huidige en toekomstige rol van het Landgoed in en voor Heiloo. Om deze verbinding te eren, te behouden, te verbeelden en over te blijven leren nodigt het Willibrordus Genootschap elk jaar een prominente spreker uit. Dit jaar zal prof. dr. Paul Scheffer de lezing uitspreken.

Het programma van de lezing is vernieuwd en uitgebreid. Centraal staat het thema van onderlinge nabijheid en de waarde van het gesprek. In de omlijsting van het programma zijn nieuwe samenwerkingen opgenomen en vertrouwde gezichten te zien, wat het geheel een avondvullend programma maakt. Zo zullen leerlingen van basisschool Willibrord een aantal door henzelf geschreven gedichten voorlezen, met als thema 'Dichtbij Willibrordus', en zal de burgervader van Heiloo, dhr. Hans Romeyn, namens het Willibrordus Genootschap een korte toelichting geven over de betekenis van de lezing voor de gemeenschap. De voorzitter van de Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo, mw. Marjan Onderwater, zal het welkomst- en slotwoord verzorgen. De avond wordt muzikaal omlijst door organist dhr. Adri Steenhoek.

U kunt de lezing van Paul Scheffer bijwonen voor het luttele, symbolische bedrag van € 0.01. Voor dit bedrag krijgt u tevens de unieke kans om na afloop van de lezing bij te praten met uw medebezoekers aan de dinertafel, met een heerlijke stamppot aangeboden door Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo i.s.m. Keuken met Karakter.

Voor meer informatie kijk op de nieuwe website van de Willibrorduslezing (www.willibrorduslezing.nl). Al besloten dat u ook komt op 3 november? Meld u dan direct aan via de website van Cultuurkoepel Heiloo (www.cultuurkoepelheiloo.nl).

Jeugdschaak vindt nieuw onderkomen in Bibliotheek Heiloo

Foto: aangeleverd

HEILOO - Enkele weken geleden dreigde het jeugdschaak in Heiloo te moeten stoppen vanwege het ontbreken van een geschikte lesruimte. Veel lezers van deze krant waren vastberaden dat niet te laten gebeuren. Schaakvereniging Oppositie was blij verrast met de reacties op een artikel dat onlangs in deze krant verscheen. Verschillende goede opties werden geboden. De bibliotheek van Heiloo bleek uiteindelijk de meest geschikte plek.

De afgelopen jaren konden kinderen van Heiloo hier al gebruikmaken van het levend schaakspel. Ook werden hier simultaan schaakpartijen gespeeld. SV Oppositie is verheugd dat nu ook wekelijks les gegeven kan worden in dit prachtige gebouw. Afgelopen woensdag vond de sleuteloverdracht plaats.

Aanstaande vrijdag 12 oktober om 19.00 uur zal de feestelijke start zijn van het jeugdschaakseizoen. Informatie voor wie graag een aantal proeflessen wil volgen is te vinden op www.sv-oppositie.nl.

Benefietavond Lombok in Dorpshuis Hanswijk

Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Een zware aardbeving heeft begin augustus het eiland Lombok getroffen. Het lijkt al weer lang gelden, maar de nood is nog erg hoog onder de bevolking van Lombok. Aan de meest eenvoudige zaken is nog steeds een groot tekort. Daarom hebben in Nederland wonende Lombokkers besloten een inzamelingsactie te houden om op een directe manier, zonder grote organisaties, op het eiland hulp te gaan verlenen. Onder de naam 'Komunitas N.T.B. Europa' wordt daarom op zaterdag 13 oktober van 16.00 tot 23.00 uur in Dorpshuis Hanswijk te Egmond aan den Hoef een benefietavond georganiseerd waarvan de opbrengst in zijn geheel naar de slachtoffers van deze ramp zal gaan. Het zal een avond met veel zang en dans worden, waarbij vele in de Nederlands-Indonesische wereld bekende artiesten belangeloos zullen optreden. Op de avond kan er genoten worden van typisch Indonesische gerechten waarvan de opbrengst volledig naar het goede doel zal gaan. Het in Egmond bekende afhaalrestaurant 'Rasa Lombok' en 'Warung Kalimantan' uit Zaandam zullen de catering verzorgen. Eenieder die Indonesië en Lombok een warm hart toedraagt en van Indisch eten houdt moet hierbij aanwezig zijn.

De entree is € 10 p.p en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Voor meer informatie zie ook www.rasa-lombok.nl.

'Egmond-Binnen Bruist!' Muziekspektakel op 3 november

EGMOND-BINNEN - Wat vijf jaar geleden kon kan nu nog beter, dacht muziekvereniging Eensgezindheid. Daarom organiseren zij op 3 november in Dorpshuis De Schulp wederom een spectaculaire avond met non-stopmuziek van hun eigen fanfareorkest, de zeer bekende band Bob en de Bleu Band en het koor New Voice.

Het orkest, het koor en de band zullen zowel solistisch als gezamenlijk optreden. Het geheel wordt ondersteund met professionele geluids- en lichttechniek. Een kleine greep uit het programma: Bløf, Gloria Estefan, Guus Meeuwis, Edwin Evers Band, Abba. Na afloop van bovenstaand programma zal er een afterparty van start gaan zodat er tot in de late uurtjes verder kan worden gefeest.

Kaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop en worden verkocht bij Dorpshuis De Schulp, Apeldoorn Elektrotechniek en Bakker de Haan in Egmond-Binnen. Ook kunt u de kaarten bestellen bij leden van de muziekvereniging. Wilt u uw (bedrijfs)naam verbinden aan dit muziekspektakel? Wij zoeken nog sponsoren! Aanmelden via info@eensgezindheidegmond.nl.

Vlag in top bij Corneliuskerk Limmen

LIMMEN - Het hoogste punt van de herbouw van de Corneliuskerk wordt op woensdagmiddag 10 oktober bereikt. Rond 14.00 uur worden de spanten geplaatst en zal de Limmer vlag door pastor Johan Olling op de kerk geplaatst worden. Een feestelijk moment waar de kerk samen met de bouwers van de firma Pronk bij stil wil staan. De afgelopen weken zijn op het dak de platingen gemaakt en uitvullingen gedaan t.b.v. de spanten en is het spanthout voor de nieuwe dakconstructie op de bouwplaats gemonteerd. Gelukkig heeft het weer meegezeten. Er is een grote kans dat de nieuwe dakconstructie voor het einde van het jaar klaar is. Daarna kan van binnenuit de afwerking volgen. Hiervoor staat een aanvullende bouwtijd van 24 weken. Nog voor de volgende zomer zal het dak dan klaar zijn en kan de inrichting van de kerk ter hand worden genomen. Voor woensdag 10 oktober om 14.00 uur genoeg reden voor een klein feestje.

Waaierlied markeert opening Beursvloer 2018

Op de beursvloer wordt druk onderhandeld. Foto: Erik Boschman Foto: Erik Boschman

ALKMAAR - Laurien Verstraten zingt het Waaierlied tijdens de opening van De Beursvloer 2018 op 18 oktober 2018 in het AFAS Stadion in Alkmaar. Dit lied is geschreven door Luuk Ransijn, winnaar van Alkmaars Talent 2014, ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum van Stichting De Waaier. Piet Bruinooge, burgemeester van Alkmaar, Bert Blase, burgemeester van Heerhugowaard en Leontien Kompier, burgemeester van Langedijk zullen gezamenlijk een bijdrage leveren aan de opening om 14.20 uur. Voorzitter Monique Spaansen opent De Beursvloer officieel met de traditionele slag op de gong. Om 14.30 uur start het matchen en om 16.00 uur is De Beursvloer ten einde.

Aan dit evenement zullen zo'n 300 vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties uit de HAL-regio deelnemen. Zij zijn op zoek naar kennis, materialen en vrijwillige helpende handen. Zo komt hun organisatie verder en bereiken zij hun doelen. Zo'n 200 vertegenwoordigers van bedrijven helpen 'om niet' de aanwezige maatschappelijke organisaties. Bijvoorbeeld door hun kennis, waaronder juridisch ICT- of organisatieadvies, aan te bieden. Of door materialen te schenken, zoals tweedehands kantoormeubilair en computers. Tot slot worden door de bedrijven ook vrijwilligers beschikbaar gesteld. Dat zijn medewerkers die van hun werkgever een leuk dagje uit of een opknapklus mogen verzorgen. De maatschappelijke organisaties zoals een verzorgingstehuis, een kinderboerderij, een voedselbank of een ander initiatief voor de minima, kunnen deze zaken goed gebruiken en zijn maar wat blij met deze matches.

Kortom, dankzij De Beursvloer ontvangen maatschappelijke organisaties ondersteuning en bedrijven kunnen op een gemakkelijke en leuke manier iets goeds doen voor hun omgeving. Dat betekent meer verbinding en ontwikkeling in de regio. Dat maakt mensen blij, want geven en ontvangen bieden beide geluk.

Voor meer informatie over De Waaier: www.de-waaier.nl. En over De Beursvloer: https://www.de-waaier.nl/evenementen/hoe-werkt-de-beursvloer. Bellen kan ook: 072-5110601. Mailen: info@de-waaier.nl.

Lamoraal van Egmont doet het weer!

Jennie Lena is de special guest tijdens het gala. Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

EGMOND AAN ZEE - Dit wilt u niet missen! Op zaterdag 10 november organiseert Lamoraal van Egmont met special guest Jennie Lena weer een fantastische avond in Hotel Zuiderduin: Fysio Ronde Music Gala

Het Fysio Ronde Music Gala belooft een spetterende avond te worden vol muziek. Van klassiek tot pop en menig ander genre zal de revue passeren met bijzondere gastoptredens. Tijdens dit gala zal niemand minder dan Jennie Lena, bekend van The Voice of Holland, haar opwachting maken. Wij hopen u allen te zien op zaterdag 10 november in Hotel Zuiderduin!

Het jaar 2018 is een speciaal jaar voor de muziekvereniging en voor Egmond. Er wordt stilgestaan bij de onthoofding van Graaf Lamoraal van Egmont, 450 jaar geleden. De muziekvereniging dankt haar naam aan deze beroemde graaf en zal het voor haar gecomponeerde werk over deze beroemde graaf ten gehoren brengen.

Naast de Spaanse klanken en het prachtige stemgeluid van Jennie Lena zullen ook Marco Smidt en Diana Borst-Hof van Theatergroep Horizon te horen zijn! Wilt u deze avond samen met ons komen genieten? Bestel dan snel uw kaartjes!

Kaartverkoop
Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.musicgala.nl, telefonisch bij de secretaris via 0610636562 of te bestellen bij de receptie van Hotel Zuiderduin.

Inzicht in ons leven door numerologie

EGMOND BINNEN - In het maandagochtendcafé komt op 15 oktober Caroline van Dijk uitleg geven over numerologie. Als kind leren we al snel cijfers en de letters van het alfabet kennen – dat is niks nieuws. Maar daarnaast hebben deze bekende cijfers en letters nog een heel andere betekenis waarmee ze ons inzicht verschaffen in onze levensreis. Benieuwd? Van harte welkom op maandag, 15 oktober 2018, van 10.30 uur tot 12.00 uur in Dorpshuis De Schulp, Visweg 45, Egmond-Binnen. Koffie/thee € 1, de workshop is gratis.

Vergeetachtig of tóch dement?

EGMOND AAN ZEE - Alzheimer Noord-Kennemerland organiseert op dinsdag 16 oktober een Alzheimer Café in Egmond aan Zee over het onderwerp: 'Vergeetachtig of tóch dement?' Ik maak me zorgen want ik vergeet zoveel. Vergeten hoort toch gewoon bij het ouder worden? Hoe stel je de diagnose dementie?

Pascalle de Graauw-Schmitz en Petra Kalwij, casemanagers van Geriant, verzorgen de inleiding. Er is veel gelegenheid om vragen te stellen. De inleiding begint om 19.30 uur en voor die tijd staan (gratis) koffie of thee voor u klaar. U bent van harte welkom in het Grand Café van Zorgcirkel Prins Hendrik, Voorstraat 41 in Egmond aan Zee. Tel.: 072-5061224. Aanmelden is niet noodzakelijk.

NK Keezen in Akersloot

Foto: aangeleverd

AKERSLOOT – "Op 6 oktober was er weer een laaiend enthousiaste menigte aanwezig in Café De Vriendschap in Akersloot tijdens de eerste voorronde van het Nederlands kampioenschap keezen", aldus een van de uitgelopen buurtbewoners. Er waren 160 deelnemers tijdens deze eerste voorronde, onder meer uit Brabant, Limburg, Groningen en Friesland. Zij streden om een plaats in de finale die in november zal worden gespeeld en waar de 160 beste spelers van de drie voorronden zullen strijden om de Nederlandse titel. Wilt u ook meedingen voor plaatsje in de finale en kans maken op prachtige prijzen? Schrijf u dan snel in via de site www.nk.keezbord.nl. Een fantastische ervaring, gezellige mensen, een leuke atmosfeer en een geweldige organisatie.

TUINEN TEVEEL WERK? Geen tijd? Ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig tuinonderhoud en het snoeiwerk en winterklaar maken van uw tuin. Tel: 06 - 1827 8367

Te Huur GARAGEBOX op garageboxenterrein aan de Schuine h.b. Laan tussen nr. 4 en 6. Voor info 06-51612275

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863


BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

OPSLAGRUIMTES TE HUUR AANGEBODEN: In centrum van Heiloo.1.Lengte 2.90,br 3.00,deurbr.2.40 €70,--incl. elektra. 2.Lengte 6.00,br 2.25,deurbr.1.95.€78,--incl. elektra.Voor inl en verhuur 06 - 40789044

Hulp gezocht. Dames gezocht. Ik ben een 30 jarige vrouw, woon in Heiloo en ben rolstoel gebonden. Daarom heb ik hulp nodig bij kleine zorghulp, koken in het weekend, vaste dagen en inval. Ervaring in de zorg is geen vereiste, tarief in overleg. Interesse? Bel mij voor een kennismaking op 0654290311. Groet, Liann

Knippen €13,- (dames & heren) Kinderen t/m 12 €10,- Kleuren vanaf €35,- Bel voor een afspraak naar: 06 - 30042383 en tot snel bij Kim's Haarsalon. Dompvloetlaan 29 te Heiloo. Pinnen is mogelijk.

TE HUUR nieuw 3km APPARTEMENT met balkon 1e verd. + berging 85m2 Heiloo (Oostweide). Gestoffeerd. min. 1 jaar. Huurpr €1200,- inlichtingen 06 15539904.

Geniet van het gemak om thuis geknipt te worden.Ideaal en speciaal bedoelt voor 50+UW kapper aan huis .072 5336663

GEZOCHT: Lief logeeradres in Heiloo of omgeving voor gehoorzame, lieve oude hond, vanaf 15 oktober voor +/- 1 a 2 weken. Bel 072 - 7431008

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Zaterdag INLOOPWORKSHOP WENSKAARTEN MAKEN. Voor beginners en gevorderden. Bij KRINGLOOP HEILOO. €3,- Incl. materialen en consumptie. 10 tot 5 uur. De oude Werf 7. Voor groepen bel 072 - 5334000

Zangles in Heiloo. Prive of met twee, kids of volwassenen, beginners en gevorderden. www.zingjemee.nl Tel: 06 - 48116691

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

GTH trampolinespringers in de prijzen

V.l.n.r.: Elise, Khee, Sheila, Mila, Silke, Lieke, Felice, Rosa, Brechtje, Sjoerdje en Floortje. Foto: aangeleverd

HEILOO - Zaterdag was voor Gymnastiek- en Turnvereniging Heiloo (GTH) de eerste plaatsingswedstrijd trampolinespringen individueel en teams. In blok één sprongen de jeugdmeiden Elise, Khee, Sjoerdje en Rosa. Rosa had helaas wat pech deze dag maar heeft beide oefeningen toch uitgesprongen. Sjoerdje begon sterk met een mooie verplichte oefening: 24.50. Elise, Khee en Sjoerdje wisten zich voor de finale te plaatsen. Elise en Khee sprongen zich met een prachtige oefening naar het podium, zilver voor Khee en goud voor Elise. Sjoerdje miste net een podiumplaats en werd vierde. Junior Sheila heeft een superwedstrijd gesprongen, zij mocht met drie keurige oefeningen het goud in ontvangst nemen. Gelijktijdig sprongen de twee jongste meisjes op de andere trampoline. Felice scoorde 25.50 voor een goede keuzeoefening. Lieke wist zich voor de finale te plaatsen, zij sprong een mooie oefening en werd hiermee vierde. In het tweede blok kwam jeugdspringster Floortje in actie, zij liet een keurige keuzeoefening zien: 25.65. Op de andere trampoline sprongen Brechtje, Silke en Mila de wedstrijd. Brechtje scoorde 26.00 voor een sterke verplichte oefening. Zij wist zich met haar twee oefeningen te plaatsen voor de finale, en in die finale sprong zij naar het brons. Silke heeft drie goede oefeningen gesprongen en mocht daarmee het goud in ontvangst nemen. Ook Mila wist zich te plaatsen voor de finale, zij behaalde het goud met een mooie keuzeoefening. Het team van Sjoerdje, Khee, Elise, Sheila en Brechtje werd eerste en het team van Felice, Lieke, Floortje, Silke en Mila werd derde. www.gthgymnastics.com.

Vincent Beentjes leidt van start tot finish

AKERSLOOT - Castricummer Vincent Beentjes heeft donderdagavond in Akersloot de wekelijkse wedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup in winst omgezet. Met het 's avonds steeds vroeger invallen van de duisternis weten steeds meer mountainbikers de weg te vinden naar Sportcomplex de Cloppenburgh. Vincent Beentjes nam direct het heft in handen en gaf iedereen het nakijken. Eventjes had Stijn Hink uit Heiloo nog de illusie het Vincent Beentjes moeilijk te kunnen maken, maar de jonge Hink kon niet meer in de buurt komen en stortte zelfs op driekwart van de koers volledig in. Jammer was het dat Hink niet in staat was op karakter de koers, met nog een omloop te gaan, uit te rijden, doch aangeslagen naar de kant ging. Ook Egmonder Jacco Kemp onderging hetzelfde lot door zich op te blazen, maar reed wel dapper de wedstrijd uit. De meeste bewondering oogstten Femke Mossinkoff, Hidde Buur (beiden Akersloot) en Wout Bakker uit Heiloo. Stoer strijdend tegen de gevestigde orde hielden zij stand, waarbij Femke Mossinkoff een plek voor good-old Henk Jan Verdonk senior eindigde en Hidde Buur een plaats achter de nestor. Wout Bakker wist ondanks een valpartij in de laatste ronde als vierde te eindigen. Uitslag: 1. Vincent Beentjes (Castricum) 2. Jan Langeveld (Bakkum) 3. Ben Visser (Heerhugowaard) 4. Wout Bakker (Heiloo) 5.Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef).

Remise HSV 1 – SV Spartanen 1

Het team van HSV 1. Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

HEILOO - HSV 1 speelde zondag tegen SV Spartanen 1 uit Wognum. Door een beter doelsaldo stonden de Spartanen bovenaan.

De 1e helft kenmerkte zich door veel middenveldspel, waarbij beide keepers nauwelijks op de proef werden gesteld, waardoor de rust met 0 – 0 inging. Na de rust waren de Spartanen toch beter en in de 56e minuut moest Indy Klamer handelend optreden na een omhaal vanaf 6 meter voor zijn doel. Dit deed hij met verve, maar in de 63e minuut moest hij het antwoord schuldig blijven op een onverwachte schuiver, die hij te laat in de gaten had: 0–1.

Hierna nam HSV toch meer het heft in handen en in de 69e minuut schoot Jelle Stam de bal, beschikbaar gesteld door de Vishandel Volendam uit 't Loo, na een scrimmage hard in. De bal werd geblokt, maar Jelle kreeg de bal opnieuw en schoot deze nu hoog in 't dak: 1–1. HSV bleef iets sterker en na een aanval over vier schijven schoot Jelle in, maar hij raakte de bal niet goed en schoot naast. Dit was in minuut 72. Een tiental minuten later gaf Mats de Zeeuw een goede voorzet, maar Jelle en de keeper van Spartanen belandden in het doel; de bal ging voorlangs. De laatste kans was voor Dillen Meijer. Op de achterlijn veroverde Lars de Vré na goed doorzetten de bal en schoot deze hard en laag voor het doel langs, maar Dillen miste net.

Nadat Steef Kaandorp tot Man of The Match was uitgeroepen, floot scheidsrechter Onno Jans uit Petten, op de (elektrische) fiets naar Heiloo gekomen, af. Omdat Kolping Boys won staan zij nu alleen bovenaan met voor HSV een gedeelde 2e plaats.

Op de website van HSV vindt u ook het beeldverslag van Paul Stam: https://www.vvhsv.nl/remise-hsv-1-sv-spartanen-1/. Volgende week speelt HSV 1 uit tegen KFC. Het 2e team van HSV haalde fors uit tegen WSV '30 2. Het werd na een 2–1 ruststand uiteindelijk 10–1. De Foresters 1 speelde uit met 2-2 gelijk tegen VV Schoten 1 en mag komende zondag thuis tegen ZAP 1 aantreden, dat één plekje boven hen te vinden is op de ranglijst.

Running Blind Alkmaar bedankt XopX voor opkikker week 38

Links Sven, die als buddy van Rob (rechts) samen met hem over de finish kwam. Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

ALKMAAR - Sven en Rob komen met een prachtige eindtijd over de finish van de Dam tot Damloop. Zo vanzelfsprekend als het voor de meeste mensen is, je schoenen aan en hup een rondje om, zo lastig is dit als je blind of slechtziend bent. Houd jij ook van sporten en lijkt het je leuk om samen met iemand met een visuele beperking te lopen, kom dan een keer meedoen met een training. Het is echt niet nodig dat je zelf een hele snelle loper bent. Voor meer informatie mail naar Eveline Smits via alkmaar@runningblind.nl.

Afzwemseizoen gestart bij Zwembad Loos

HEILOO - Zaterdagmorgen 29 september is het nieuwe afzwemseizoen van zwembad Loos van start gegaan met het A-, B- en C-diploma. Hiervoor kwamen de leerlingen naar zwembad De Hout in Alkmaar. De verplichte banen en vaardigheden werden in een vlot tempo gezwommen. Het was te zien dat er in de vakantie vooral geoefend was op het duiken en onderwaterzwemmen. Iedereen kon dan ook gefeliciteerd worden met zijn of haar diploma. De geslaagden zijn:

Diploma A: Gijs Broekhuis, Lizzy Dekker, Nan Dirkmaat, Gijs Meijerink, Maud Mossel, Cees Nap, Erina Tromp, Kodi Verkissen, Fien Vos, Daan op de Weegh, Lilo Wiersema, Rosie Wood.
Diploma B: Evi Adema, Bosse Andriessen, Stef Bakker, Mathilde de Bruin, Daniëlle Hoogland, Marijtje Jong, Leticia de Jong, Megan Kos, Jet Kuijper, Dee Schut, Marit Sengers, Senna van Son, Desy Teekens, Julia Venema.
Diploma C: Levi Lahat, Femke Rotteveel, Emma van Schouten.

Goud en zilver op NK taekwondo

Op de foto: Jimmi (l) en Michael (r) met hun prijzen. Foto: Armand Parris Foto: Armand Parris

HEILOO - Tijdens de Nationale Taekwondo Poomsae & Freestyle Kampioenschappen in Oss hebben de taekwondoka's van Dojo 't Loo een mooi resultaat behaald. Poomsae is de Koreaanse naam voor stijlvorm. Hierbij worden schijngevechten gevoerd tegen een of meerdere tegenstanders. Jimi Oost werd 1e in de C-klasse heren 18-30 jaar. Taekwondoleraar Michael Rosa verdedigde in de A-klasse heren 41-50 jaar zijn titel, maar moest deze keer genoegen nemen met het zilver. Al met al een mooi resultaat op het nationale kampioenschap. Over twee weken staat de Taekwondo Hanmadang, het taekwondofestival in Waalwijk, op het programma waaraan Dojo 't Loo met 3 sporters zal deelnemen.

CBS de Duif uitblinker op schoolkorfbaltoernooi

Het team van CBS de Duif. Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

HEILOO - Op de zonovergoten zondagochtend van 7 oktober werd er fanatiek gestreden op het Reza Repair Schoolkorfbaltoernooi op de velden van KV Helios in Castricum. Net als vorig jaar was het weer een groot succes! Ruim 80 basisschoolleerlingen speelden mee in 15 teams, verdeeld over vier poules. CBS de Duif uit Heiloo was absolute dagwinnaar, met maar liefst drie bekers. De kinderen van basisschool Helmgras uit Castricum gingen met twee bekers naar huis. Ook de kinderen van de Klimop, Juliana van Stolbergschool en basisschool Visser 't Hooft uit Castricum en de Radboudschool uit Heiloo deden erg hun best en hebben veel mooie doelpunten gemaakt.

Schoonheidsstudio 072 Huidverbetering, pedicure en nagelstyling

Miloe van Hove. Foto: Willem Prins Photography

<CHAPEAU>
Nieuw: alternatief voor botox of fillers

HEILOO - Schoonheidsstudio 072, aanbieder van effectieve behandelingen voor iedere huid en elk soort klacht, verzorgt nu ook Dermatude Meta Therapy-behandelingen. Eigenaresse Miloe van Hove: "Dit is een mooi alternatief voor mensen die liever geen stoffen in hun huid willen laten inspuiten en daarom opzien tegen een botoxbehandeling of het gebruik van fillers. In plaats hiervan brengen we met ragfijne polycarbonate naaldjes de actieve ingrediënten in de huid in de vorm van subjectables. Dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine in de huid. Hierdoor wordt de huid strakker, voller, gladder en glanzender en neemt het aantal pigmentvlekjes af. Dit positieve effect is mogelijk dankzij het gebruik van hoogwaardige en honderd procent natuurlijk voedingsstoffen. Deze behandeling is nagenoeg pijnloos en het effect ervan is al na 1 behandeling te zien."

Verder bieden Miloe en haar collega's in de salon andere huidverbeteringsbehandelingen aan, zoals behandelingen tegen pigmentverstoringen en acne, en allerhande gezichtsbehandelingen. Ook een breed aanbod van visagie, pedicurebehandelingen, nagelstyling, make-up en permanente make-up behoren tot de mogelijkheden, evenals waxbehandelingen en bindweefselmassage voor het gezicht. Mensen die niet in hun eentje maar samen een behandeling willen ondergaan, zijn eveneens bij Schoonheidssalon 072 op het juiste adres. Miloe: "We verzorgen op vrijdag en zaterdag duobehandelingen." Vrijblijvend kennismaken met de salon en tegelijkertijd profiteren van een gratis huidanalyse? Ook dat kan.

De schoonheidsstudio aan Kennemerstraatweg 125a. Foto: Willem Prins Photography
Foto: Willem Prins Photography
Foto: Willem Prins Photography
Foto: Gertrude van de Wetering

<CHAPEAU:>
Huidverbetering, visagie, pedicurebehandelingen, nagelstyling, waxbehandelingen en bindweefselmassage.

<CHAPEAU:>
Alleen of met z'n tweeën.

<CHAPEAU:>
Gratis huidanalyse.


Natuurlijke producten
Schoonheidsstudio 072 gebruikt zoveel mogelijk effectieve producten die niet schadelijk zijn voor het lichaam, zoals LOOkX make-up en Dermalogica voor huidverbetering. Deze producten bevatten geen parfum, minerale oliën of parabenen, maar voornamelijk natuurlijke ingrediënten. Een mooi voorbeeld is de veel verkochte deodorant van Loveli. Dit product is 100% natuurlijk en vrij van aluminium. Hoewel wetenschappers niet hebben aangetoond dat dit stofje kankerverwekkend is, brengt het gebruik van deo met aluminium wel een zeer verhoogd risico op kanker met zich mee.

Aandacht en hygiëne
Miloe van Hove noemt persoonlijke aandacht voor haar klanten en toegankelijkheid belangrijk. Zo krijgen de klanten van Schoonheidsstudio 072 tijdens een eerste behandeling of intakegesprek alle nodige informatie en is er altijd tijd om vragen te stellen. Verder kan de behandelaar samen met de klanten een behandelplan opstellen. Verder is een optimale hygiëne een belangrijk aandachtspunt.

Online boeken en bestellen
Een afspraak maken is mogelijk door te bellen naar de salon (072-7370027) of via de website (contactformulier). Daarnaast kunnen klanten eenvoudig online hun afspraken inplannen. Producten via de webshop bestellen is eveneens mogelijk. Zie www.schoonheidsstudio-072.nl.

<KADER>
Het team
Eigenaresse Miloe van Hove is afgestudeerd als allround schoonheidsspecialiste. Zij is onder andere gespecialiseerd in nagelstyling (ze is overigens ook docente nagelstyling bij La Lique Cosmetics in Heerhugowaard maar geeft tijdelijk geen les), visagie, pedicure en huidverbetering. Daniëlle van Zundert haalde haar diploma aan het Regio College in Zaandam. Zij werkte vervolgens als schoonheidsspecialiste in diverse salons en behaalde haar diploma pedicure. Daniëlle loopt stage. Zij volgt momenteel de mbo-opleiding (allround) schoonheidsspecialiste in Hoorn, haar specialisaties zijn bijvoorbeeld bindweefselmassage en shiatsu massage. Ook is zij bekend met het merk CND en het werken met shellac. Mariëtte Stokx is al jaren huidtherapeute bij het bedrijf Cosmetique Totale. Zij werkt elke 6 weken op donderdag in het schoonheidsinstituut in Heiloo.

<<<<EINDE KADER>>>>>

<KADER>
Actie: 10% korting
Schoonheidsstudio 072 geeft in oktober en november 2018 eenmalig 10% korting. De korting geldt uitsluitend voor klanten die dit krantenartikel in de salon laten zien.

<<<<EINDE KADER>>>>>

Schoonheidsstudio 072, Kennemerstraatweg 125a, Heiloo. Website: www.schoonheidsstudio-072.nl. E-mail: info@schoonheidsstudio-072.nl. Telefoon: 072-7370 027. Openingstijden vanaf december 2018: zo. en ma. gesloten, di. 12.30-21.00 uur, wo. 10.00-16.30 uur, do. 10.00-21.00 uur, vr. 09.00-17.30 uur, zat. 09.00-17.30 uur. Momenteel zijn deze tijden afwijkend vanwege zwangerschapsverlof van Miloe.

Wijnhandel BeauVin Unieke wijnen van de hoogste kwaliteit

Gjalt de Vries: "Wij kennen het verhaal achter de wijn." Foto: aangeleverd

ALKMAAR - Wijnliefhebbers kunnen naar hartenlust de meest uiteenlopende wijnsoorten proeven tijdens de grote najaarsproeverij op zondag 28 oktober in theater De Vest in Alkmaar. Vinoloog Gjalt de Vries van Wijnhandel BeauVin aan het Scharlo in Alkmaar is initiatiefnemer.

De Vries biedt zijn gasten in De Vest de mogelijkheid om honderd soorten wijn te proeven. Daarnaast kunnen zij hier in gesprek met de wijnproducenten. "Bezoekers ontdekken welke mensen werken aan de wijnproductie en horen de verhalen achter de wijnen. Zij krijgen de informatie uit de eerste hand," benadrukt De Vries. Ook vorig jaar vond de najaarsproeverij plaats in De Vest, hierbij waren toen ongeveer 250 mensen aanwezig. Verder verzorgt de vinoloog met regelmaat vol passie kleine proeverijen met wijnen van één producent. Dat gebeurt meestal in de winkel, die onlangs een kleine metamorfose heeft ondergaan. Deze kleine wijnproeverijen zijn volgens De Vries vooral interessant voor mensen die specifiek meer willen weten over de wijnen van die ene producent. Daarnaast staat 'wining & dining' op het programma, waarbij de wijnkenner in restaurants wijnsoorten laat proeven die passen bij de gerechten. De Vries: "Dat verliep bijvoorbeeld een paar keer in restaurants in Heiloo zeer succesvol."

<<<<KADER>>>>>
Grote wijnproeverij op zondag 28 oktober in De Vest
De wijnproeverij in Theater De Vest in Alkmaar op zondag 28 oktober duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via www.beauvin.nl of via e-mail: info@beauvin.nl. Gjalt de Vries stuurt een week voor aanvang van de najaarsproeverij een lijst met wijnsoorten die bezoekers dan kunnen proeven.

Foto: aangeleverd

<<<<EINDE KADER>>>>>

Assortiment: unieke kwaliteit
Gjalt de Vries importeert samen met een aantal collega's in Nederland in totaal 700 tot 900 wijnsoorten onder de naam Les Généreux, een samenwerkingsverband van Nederlandse kwaliteitswijnhandels. De Vries: "Wij verkopen uitsluitend kwalitatief hoogwaardige wijnsoorten van wijnproducenten met kwaliteitszorg hoog in het vaandel. De meeste wijnsoorten zijn afkomstig van kleine familiebedrijven. Daarnaast kopen we in van grote wijnondernemingen, uiteraard staan ook zij garant voor de hoogste kwaliteit op de wijngaarden en in het domein. We kiezen de leveranciers zelf uit, met hen doen we rechtstreeks zaken. Wij weten daarom exact hoe wijnproducenten hun wijnen maken. De kwaliteit is gegarandeerd hoogstaand en daarnaast is het assortiment van BeauVin in andere wijnhandels in de regio niet te koop." Volgens Gjalt de Vries waarderen niet alleen zijn klanten het assortiment, ook journalisten in vakbladen schrijven lovend over het aanbod van BeauVin.

<<<CHAPEAU:>>>
Van wijnproducenten met kwaliteitszorg hoog in het vaandel.

Whisky, cognac en (relatie)geschenken
Wijnhandel BeauVin verkoopt eveneens wijngerelateerde gedistilleerde dranken, namelijk whisky- en cognacsoorten. Verder biedt BeauVin (relatie)geschenken, zoals kerstpakketten, nieuwjaarsgeschenken en cadeaus.

Wijn-spijs adviezen
Gjalt de Vries, als vinoloog meer dan dertig jaar actief, deelt zijn wijnkennis graag met iedereen die zijn proeverijen bezoekt of binnenloopt in zijn winkel. Welke wijnsoorten zorgen voor een rijke aanvulling op een gerecht uit de Italiaanse, Franse, Belgische, Spaanse of Aziatische keuken? En welke wijnsoorten zijn overheerlijk bij groenten, asperge, vis, mosselen, salades, wild of kaas? De vinoloog geeft graag tekst en uitleg en de juiste adviezen. Ook op www.beauvin.nl zijn de wijn-spijs adviezen terug te vinden, evenals bijvoorbeeld artikelen over wijn en uitleg bij de belangrijkste wijntermen. Wijnhandel BeauVin stelt zich in veel opzichten servicegericht op. De Vries: "Een voorbeeld: als een klant met meerdere flessen de winkel wil verlaten, dan loop ik even mee met mijn steekkar, zodat hij of zij niet hoeft te sjouwen. En als iemand bijvoorbeeld een barbecue organiseert en niet weet hoeveel wijn (en hoeveel van welke soort) hij wil inkopen om iedereen te kunnen bedienen, dan geef ik graag extra flessen mee. Wat overblijft neem ik terug en hoeft de klant uiteraard niet te betalen." Belangrijk is verder te melden dat BeauVin wijnen in allerlei prijsklassen verkoopt, dus niet uitsluitend wijnen uit het duurdere segment. De Vries: "Ook voor 5 euro kun je hier slagen."

Bereikbaarheid en bezorging
Veel mensen weten Wijnhandel BeauVin aan het Scharlo in Alkmaar te vinden (tegenover gymnasium Murmellius). Bezoekers parkeren op het parkeerterrein aan de overkant, hier is meestal nog wel een plekje vrij. Wijnliefhebbers die wijn willen bestellen, bellen naar de winkel of bestellen via de webwinkel. De bezorging is kosteloos bij een besteding van minimaal 50 euro (of sowieso bij een bezorging op een adres tussen Alkmaar en Haarlem).

<<<KADER>>>
Cursussen
Gjalt de Vries verzorgt in het voor- en najaar wijncursussen. Hij geeft dan vakkundig informatie over de wijnsoorten en laat zijn gasten proeven. De Vries: "De kennis en ervaring, opgedaan tijdens de cursus, vergemakkelijkt de keuze voor wijn in winkels en restaurants. Doel is de wijnsoorten te herkennen en etiketten te interpreteren." Wanneer de eerstvolgende cursus start, is te lezen op de website.

<<<EINDE KADER>>>

Wijnhandel BeauVin, Scharlo 2, Alkmaar. Telefoon: 072-512 4477, e-mail: info@beauvin.nl, internet: www.beauvin.nl. Openingstijden: di., wo. 09.30-18.00 uur, do. 09.30-20.00 uur, vr. 09.30-18.00 uur, zat. 09.00-17.00 uur. Zo. en ma. gesloten. Meer weten? Kom gerust langs in de winkel, raadpleeg de website en/of neem een abonnement op het Wijnbericht (verspreid via e-mail en op papier).

Uw expert: Plameco vakbedrijf in Heemskerk De vele voordelen van spanplafonds

<CHAPEAU:>
Modern of klassiek en onderhoudsvrij

HEEMSKERK - Wat te doen bij een scheur in het plafond of andere minder fraaie oneffenheden? Een extra plafond onder het bestaande plafond, ofwel een spanplafond, doet in dit soort gevallen wonderen. Ook als je bijvoorbeeld je verlichting op andere plaatsen op het plafond wilt aanbrengen. Plameco vakbedrijf in Heemskerk verkoopt spanplafonds en monteert deze in woningen en bedrijfspanden. Er is veel mogelijk om op deze wijze plafonds te verfraaien, vertelt mede-eigenaar René Martens. "Liefhebbers van een spanplafond kunnen kiezen uit pvc-houdende doeken en plafonds gemaakt van polyester. Pvc-houdende doeken zijn te verkrijgen in hoogglans en matte plafonds in diverse uitvoeringen. Polyester doeken zijn mat en in alle RAL kleuren te verkrijgen en tevens fotobedrukt of translucent, deze zien er daardoor zeer natuurlijk uit. Hier zie je nauwelijks het verschil met stucwerk." Plameco vakbedrijf is overigens het enige plafondbedrijf dat ook sierlijsten aanbiedt om een prachtig klassiek plafond te realiseren. "Dus voor zowel modern als klassiek kunt u bij ons terecht."

Verlichting
De monteurs van Plameco vakbedrijf kunnen de meest uiteenlopende soorten verlichting in het plafond monteren, op elke gewenste plek. Deze werken veelal draadloos, kabels blijven uit het zicht. Het bedrijf heeft een ruim assortiment verlichting in huis, zoals glasfiberverlichting, ledstrips en verlichtingsarmaturen in diverse kleuren. U kunt de keuze maken voor halogeen of ledverlichting, de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast kunnen de experts luidsprekers achter het plafond plaatsen. René: "Je ziet ze niet, maar hoort ze wel."

Fotoplafonds
Eveneens is het mogelijk een foto te laten afdrukken op het spanplafond. Dit kan een zelf aangeleverde foto zijn of een foto uit de fotocollectie van Plameco. René: "Alle denkbare printen, opdrukken en kleuren zijn mogelijk. Daarbij hebben de foto's geen maximale lengte en zijn ze naadloos, dus het effect van een foto is gegarandeerd prachtig, mits in de juiste resolutie aangeleverd. Zo hebben we laatst een foto van een boom en een gedeelte van een bos, van onderaf gefotografeerd, op een doek gedrukt en mooi uitgelicht."

Betere akoestiek
Een ander pluspunt is volgens de ondernemer dat de plafonds de akoestiek in de ruimte verbeteren. Dat is nog eens extra het geval bij akoestische plafonds. Deze zijn voorzien van een geluidsabsorberende laag tussen het originele plafond en het nieuwe spanplafond. Het plafond kaatst het geluid niet terug in de kamer, maar absorbeert en dempt het. Galm in huis behoort hiermee tot het verleden. Een goede oplossing voor mensen die elkaar in hun woning of bedrijf niet goed kunnen verstaan om die reden."

Hoogwaardig materiaal
De spanplafonds zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof, ze zijn sterk en elastisch. Verder zijn de plafonds vochtbestendig en schimmel-, algen- en bacteriewerend. René: "Hierdoor is het materiaal onderhoudsarm en bijvoorbeeld ook goed te plaatsen in een badkamer."

<KADER:>
Meubels laten staan
De adviseur bezoekt de klant thuis en bespreekt ter plekke de mogelijkheden. Daarbij geven ze een gedegen advies en volgt er een offerte. Zo komt een klant nooit achteraf voor onaangename verrassingen te staan, benadrukt René. De monteurs van de onderneming komen binnen 3 tot 4 weken in actie en hebben hun klus meestal binnen een dag afgerond, daarbij is het niet nodig meubels te verplaatsen. Geen gedoe in huis dus. René benadrukt ook de nazorg. "We kijken of de klant tevreden is en of alles correct is gedaan." Plameco geeft 10 jaar garantie op de geleverde spanplafonds.

<KADER2:>
Internationaal actief
Plameco vakbedrijf is een franchise-organisatie, actief in een groot deel van Europa. Plameco in Heemskerk bedient klanten in de IJmond, de Zaanstreek, Waterland en Amsterdam, Heiloo, Limmen en van Egmond aan Zee tot aan Edam-Volendam. Wilt u meer weten, kom dan eens langs in de showroom van Plameco vakbedrijf of neem contact op via telefoon of e-mail. Adres: De Trompet 2182 in Heemskerk, tel.: 0251-745080, e-mail: info@plameco-heemskerk.nl. Openingstijden: ma., wo. en vr. op afspraak. Di., do. en zat. 10.00-17.00 uur. Zo. gesloten.

Slagerij Snel Lekker, gevarieerd en gezond

John de Boer. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Slagerij Snel heeft niet alleen vlees in huis. Dagvers gesneden groente, rauwkostsalades en huisgemaakte maaltijden zijn een smakelijke aanvulling.

John de Boer van Slagerij Snel aan de Kerkweg in Limmen praat enthousiast en met passie over zijn slagerij. Hier voeren de kwalificaties lekker, gevarieerd en gezond de boventoon. Niet voor niets gaan dagelijks veel bezoekers naar huis met lekkere en huisgemaakte producten van de beste kwaliteit en met pure ingrediënten. Zegt u het maar. Wilt u vers vlees, fijne vleeswaren, ambachtelijke worstsoorten of andere specialiteiten? Bij Slagerij Snel bent u gegarandeerd aan het goede adres.

Foto: aangeleverd
Foto: Evert Visser

<CHAPEAU = apart zinnetje met iets grotere letters op de pagina>:>

Maaltijden van Slagerij Snel: topkwaliteit, vers en lekker!

Kant-en-klaarmaaltijden

Voor iedereen die even geen tijd of zin heeft om te koken, biedt Slagerij Snel kant-en-klaarmaaltijden, bereid met verse ingrediënten. U kunt ook zelf uw maaltijd samenstellen. Slagerij Snel maakt elke week nieuwe gerechten zodat u altijd gevarieerd kunt eten. Maak uw keuze, thuis even opwarmen en u kunt aan tafel.

John de Boer vertelt: "Toen groenteboer Siem Kuijper een paar jaar geleden bij ons kwam werken en wij vanaf toen ook gesneden groente gingen verkopen, wist ik het al. Het zou toch mooi zijn als je naast vlees en vleeswaren, groente en rauwkostsalades, ook dagverse maaltijden kunt verkopen. Maaltijden gemaakt van je eigen 'vlug klaar producten' met de verse groente uit onze winkel. Zo gezegd, zo gedaan. We zijn klein gestart met dit maaltijdenconcept en inmiddels is dit uitgegroeid tot een serieus omzetaandeel van onze winkel. Mede hierdoor besloten we het nog professioneler aan te pakken. In de afgelopen maanden is onze werkplaats achter de winkel compleet verbouwd en verdeeld in drie ruimtes: een groentesnijderij met inpakruimte, een kookgedeelte met keuken en een productieruimte. In de nieuwe keuken werkt onze kok Irma Diels met professionele apparatuur, hierdoor zijn wij helemaal klaar voor de toekomst!"

Het adres: Slagerij Snel, Kerkweg 18, Limmen. Tel: 072-505 12 63, e-mail: info@slagerijsnel.nl. Openingstijden: ma. t/m vr. 08.00-18.00 uur, zat. 07.00-17.00 uur, zo. gesloten.

Website www.slagerijsnel.nl

<<<<CHAPEAU>>>>

Bekijkt u ook de dagaanbiedingen op de website? Zie www.slagerijsnel.nl

<<<<KADER>>>

Online bestelservice

Wilt u uw gourmetvlees of barbecuepakket online bestellen? Dat kan. Kijk dan op snel.vleesbesteld.nl.

ALKMAAR - Een goed bericht voor lezers van deze krant die graag een schilderij of zeefdruk willen inlijsten of bijvoorbeeld een foto, poster, T-shirt of geboortekaartje. Rogier Böhning van Lijstenmakerij De Lijst kan alle opdrachten aan. Hij heeft ongeveer 4000 verschillende soorten lijsten in huis, gemaakt van hout of aluminium in alle soorten en maten.

De Lijst specialiseerde zich vooral de laatste jaren in mooie handgekleurde en over de hoek vergulde lijsten. Ook voor Franse passe-partouts kunt u er terecht. Hij gebruikt hiervoor zuurvrij passe-partoutkarton. De vakman kleurt de passe-partouts naar wens van de klant en voorziet ze van enkele of dubbele lijnen. Daarnaast maakt hij zijn klanten blij met eenvoudige wissellijsten.

<<<<<KADER = ALLEEN DEZE ALINEA:>>>>
Borduurwerk
Rogier kan eveneens borduurwerkjes inlijsten. De vakman wast en strijkt de borduurwerkjes en spant ze op met uitsluitend zuurvrije materialen. Zo blijven de borduurwerkjes voor de toekomst bewaard en voorkomt hij dat ze verkleuren.

Glas en ophangsystemen
Klanten van de lijstenmakerij kunnen kiezen uit helder glas, uv-werend glas, ontspiegeld glas en museumglas. Daarnaast verkoopt en monteert Rogier flexibele ophangsystemen voor schilderijen en andere wanddecoraties. Deze zijn geschikt voor montage aan het plafond en aan de wand.

<<<<KADER = ALLEEN DEZE ALINEA:>>>>
Grootste collectie van Noord-Holland
Lijstenmakerij De Lijst biedt de grootste collectie lijsten van Noord-Holland. Rogier haalt zijn lijsten uit groothandels in heel Nederland en gaat twee keer per jaar naar een beurs waar leveranciers komen. "Ik speel op deze manier in op nieuwe series en trends en blijf zo dus up-to-date."

Niet alleen particulieren bezoeken de winkel maar ook bijvoorbeeld kunstenaars en vertegenwoordigers van galeries en bedrijven. "Voor hen lijsten we dan grote hoeveelheden lijsten in." Voor de ondernemer is goed overleg met zijn klanten een must. "Ik luister naar hun wensen, geef advies en bereken vrijblijvend het kostenplaatje. Alleen op deze manier kun je mensen met een goed gevoel de deur uit laten gaan."

Rogier startte met zijn werk op zeventienjarige leeftijd en nam het bedrijf zestien jaar geleden over. Dankzij zijn ruime ervaring profiteren zijn klanten van zijn vakmanschap en kleur- en stijlgevoel.

Het adres: Frederik Hendriklaan 8, Alkmaar. Telefoon: 072-5150163. Zie ook www.delijst.nl.

Isis Bodyfashion: paskamerplezier!

Foto: aangeleverd

ALKMAAR - Shoppen in een lingeriespeciaalzaak is een beetje genieten van luxe. Geen gedoe met online toch weer het verkeerde bestellen, geen onflatterend licht of items van de vorige klant die nog in je paskamer hangen… Wel comfortabel passen met veel ruimte en persoonlijke begeleiding van een vakvrouw.

Lingerie kopen is jezelf, of een ander, trakteren op iets moois. Mooie lingerie zit niet alleen goed maar geeft ook (soms onbewust) een boost van zelfvertrouwen. Zeker als je merkt hoeveel beter je bovenmode zit met goed passende ondermode. Zo'n 'traktatie' is niet alleen naar buiten wandelen met je nieuwe aankoop, ook het paskamerplezier, het uitkiezen en het geadviseerd en geïnspireerd worden hoort daarbij. Het is een totaalbeleving. Die service krijg je alleen in een speciaalzaak. Onze gedrevenheid en passie, dat voel je als klant!

Dus tot ziens bij Isis Bodyfashion, de koffie staat klaar.

Foto: aangeleverd
Foto: aangeleverd
Foto: aangeleverd
Foto: Evert Visser

Isis Bodyfashion, Frederik Hendriklaan 10, Alkmaar, tel.: 072-5116606, e-mail: info@isisbodyfashion.nl, internet: www.isisbodyfashion.nl. Openingstijden: ma. 13.00-18.00 uur, di. t/m vr.: 09.30-18.00 uur, za. 09.30-17.00 uur, tijdens koopavond gesloten. Parkeren kan gratis voor de deur.

31 / 40

Ciao Bella Happy van blije en stralende klanten

De salon Ciao Bella bestaat in december alweer 12,5 jaar. De tijd is omgevlogen en de salon heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Eigenaresse Madya vertelt.

"We zijn gestart met verzorgende behandelingen met een natuurlijk merk. Vlak daarna begon mijn zoektocht naar meer. Tijdens deze leerzame reis kwam ik ook achter mijn passie voor anti-aging en huidverbetering. Ik zocht naar de allerbeste behandelingen en productlijnen om de huid voller, steviger en egaler te krijgen. Ik werk onder andere met ZO Skin Health, van dr. Zein Obagi, een wereldwijd bekend dermatoloog. De producten zorgen voor uitstekende, huidverbeterende resultaten en zijn gebaseerd op wetenschappelijk en klinisch onderzoek. Verder bieden wij de producten van Medik8 en Nannic aan.

Wanneer de huid verjongt en/of verbetert, krijg je meer zelfvertrouwen, zit je prettiger in je vel en dat is te zien. Stralende blije klanten, daar word ik zo happy van!"

Madya.

Meest populaire behandelingen
De meest populaire behandelingen uitgelicht.

Permanente make-up
Met permanente make-up wordt de natuurlijke schoonheid geaccentueerd. De nieuwste technieken, de beste producten en een natuurlijk resultaat vind ik heel belangrijk. Na vele masterclasses en 12 jaar ervaring bent u bij Ciao Bella in goede handen.

Mooi gevormde wenkbrauwen laten het gezicht spreken en geven meer uitstraling. Bij wenkbrauwen wordt veel gekozen voor de poedertechniek, een verfijnde techniek die het effect geeft van een zachte schaduw. Wanneer er bijvoorbeeld een gedeelte haartjes mist dan kiezen we voor de hairstroke techniek. Hierbij boots ik ultrafijne haartjes na in de huid. Beide technieken geven een natuurlijk resultaat. Ook de eyeliners zijn zeer populair. Hiermee zijn de ogen sprekender, lijken de wimpers voller en heeft u altijd een prachtige oogopslag. Iedere dag een mooi verzorgde basis, wie wil dat nou niet! Uiteraard is de salon gecertificeerd door de GGD.

NANNIC Beautyfying Energy (NBE)

Een pijnloze, veilige behandeling door middel van elektromagnetische energie met effectieve werkstoffen.

De NANNIC-behandelingen zijn zeer geliefd in de salon. Pure verwennerij met een direct en langdurig resultaat.

Wat betekent dit voor uw huid?

· Stimuleert de natuurlijke processen van de cellen en celdeling.

· Verhoogt het vochtbehoud van de huid.

· Verbetert de aanvoer van zuurstofrijk bloed.

· Verhoogt opname van actieve stoffen.

· Verbetert de structuur van het bindweefsel.

· Verstevigt onderliggende spieren.

· Verkleint de poriën.

· Brengt de lipolyse op gang.

· Draineert het lymfesysteem(detox).

Onmiddellijk zichtbaar resultaat op het gebied van: huidverjonging en versteviging, rimpels, couperose, acne, dubbele kin, vet reductie, kringen en wallen, cellulitis, borst/ bil lifting, striae en littekens, lymfedrainage dieptemassage.

Bindweefselmassage
Een jong, strak en rimpelvrij gezicht ontstaat van binnenuit door goed bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt.

Bij bindweefselmassage wordt de onderste laag van de huid, het onderhuidse bindweefsel, geprikkeld. Door de verklevingen uit de huid te masseren, wordt het hele gebied behandeld. Een bindweefselmassage bevordert de doorbloeding, versnelt de afvoer van afvalstoffen en activeert de stofwisseling. Een bindweefselmassage werkt celvernieuwend, de huid ziet er jonger en steviger uit.

Een bindweefselmassage is een goede manier om de huidconditie te verbeteren. Door de diepe massagetechnieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten, waardoor er collageen worden aangemaakt en de elasticiteit in de huid verbetert. De bindweefselmassage geeft in kuurvorm het beste effect.

Voor meer informatie, behandelingen en producten verwijs ik u door naar de website. U bent van harte welkom voor een vrijblijvend intakegesprek in de salon. Graag tot ziens!

Ciao Bella salon voor huidverbetering, Nijverheidsweg 31-H, Heiloo. Tel.: 072-5332310, e-mail: info@madya-ciaobella.nl, internet: www.madya.nl, Instagram: schoonheidssalonciaobella, Facebook Ciao Bella.

Eiland de Wild Keukens 'Keuken past bij je levensstijl'

Marcel Sijmons (l), Sander Tesselaar en Rob Kuiper. Foto: Richard Rood

ALKMAAR - "Als iemand een keuken wil laten ontwerpen, dan vragen wij nooit: 'Wat wilt u?' Nee, wij zijn in eerste instantie nieuwsgierig naar wie u bent en hoe u leeft. Een belangrijke vraag, want een keuken moet naadloos passen bij je levensstijl."

Aan het woord is mede-eigenaar Marcel Sijmons van Eiland de Wild Keukens, gevestigd in Alkmaar en in Heerhugowaard. "De ontwerpers van deze filialen hebben zich bewezen in de wereld van de architectuur en voelen precies aan aan welke eisen een keuken moet voldoen om een topuitstraling en maximale functionaliteit te creëren," vertelt Marcel. "Onze ontwerpers zijn creatief en bedreven in hun vak. Dat krijgen we vaak te horen van klanten. Ze zeggen dan: 'Ik wist niet dat er zoveel mogelijk is in onze keuken' of 'Nu lijkt onze keuken wel drie keer zo groot, zonder dat dit ten koste ging van de kastruimte bijvoorbeeld'. Wij horen ook regelmatig dat wij anders nadenken en adviseren over de materiaalkeuze, het ontwerp en hun wensen dan andere aanbieders van keukens dit doen. Deze klanten vinden het contact en de adviezen van onze adviseurs een verademing. Dat is precies wat we willen: mensen moeten echt happy zijn!"

Volgens de ondernemer realiseren de adviseurs niet zomaar de wensen van potentiële klanten, zij denken daadwerkelijk mee. "Stel: iemand wil een groene keuken, dan stellen wij bijvoorbeeld voor om 1 muur groen te maken in plaats van
de hele keuken. Als de kleur groen uit de tijd raakt of de klant wil om een andere reden verandering, dan is het eenvoudig dat muurtje zonder veel kosten een andere kleur te geven."

<CHAPEAU>
Mensen moeten happy zijn met hun keuken.

<CHAPEAU2>
Klanten zeggen: 'Ik wist niet dat er zoveel mogelijk is in onze keuken'.

<KADER>
Marcel Sijmons: "Steeds meer mensen komen bij ons binnen met de vraag: waar is de hoek met de wijnkasten? Zij willen dit soort apparaten graag showen, net zoals je dat doet met een mooi schilderij. Een groot verschil met vroeger: toen waren
een gaskookplaat en een combimagnetron voldoende. Tegenwoordig is de keuken voor veel mensen het meest sociale deel in huis, hier ontmoet je je familie en vrienden en vertoef je met je gezin. De keuken ziet er daarom steeds meer uit
als een meubel."

Bovenmatige kwaliteit
Eiland de Wild Keukens heeft klanten in heel Nederland en goede contacten met professionele opdrachtgevers zoals ontwikkelaars van woonwijken, aannemers en makelaars. Marcel: "Voor veel projecten in de regio, waaronder Melco, Varne Buiten en De Linde in Heiloo, zijn wij de vaste keukenleverancier. Zij verwijzen de kopers naar ons. De professionaliteit spreekt onze opdrachtgevers erg aan." De leveranciers waarmee het keukenbedrijf in zee gaat, zijn toonaangevend. Denk aan Keller, Schüller en Next 125. Deze fabrikanten hebben op veel vlakken kwalitatief gezien vaak net even meer te bieden dan elders in 'keukenland' verkrijgbaar is, vertelt Marcel. "Extra prettig is dat de kwaliteit bovenmatig goed is terwijl de prijs niet 'sky high' gaat. Wat je ook zeer veel kunt zien en beleven in de EDW showrooms zijn de inductiekookplaten met geïntegreerde afzuigsystemen van onder andere Bora, Miele en Novy."

Scherpe prijzen
Eiland de Wild Keukens verkoopt jaarlijks ruim duizend keukens. Dankzij het grote inkoopvolume koopt de onderneming scherp geprijsd in en kan ze daarom zeer voordelig aanbieden.

Contact
Eiland de Wild Keukens Alkmaar. Noorderkade 1040, Alkmaar. Tel.: 072 - 515 89 50, e-mail: info@edwkeukens.nl. Openingstijden: ma. t/m. wo. 09.30-17.30 uur. Don. 09.30-21.00 uur, vr. 09.30-17.30 uur, zat. 09.30-17.00 uur. Zon. gesloten.
Eiland de Wild Keukens Heerhugowaard. J.J.P. Oudweg 18, Heerhugowaard. Tel.: 072 540 82 12, e-mail: info@edwkeukens.nl. Openingstijden: ma. t/m. vr. 08.30-17.30 uur. Zat. 09.30-17.00 uur. Zon. gesloten.
Internet: www.eilanddewildkeukens.nl.

<<<<KADER1>>>>
Trends van nu
Eiland de Wild Keukens speelt in op trends. Het bedrijf verwerkt op dit moment veel natuurlijke materialen in de keukens zoals glas, steen, keramiek en hout. Gewild zijn rustige tinten, bijvoorbeeld wit en accenten lichtgrijs, mooie betontinten en combinaties van hout (zoals stoer hout). Dit zorgt voor een stijlvolle en rustige sfeer. Ook het gebruik van glazen fronten is populair. Marcel: "Het geeft een zeer luxe beeld maar is toch heel betaalbaar."

<<<<KADER2>>>>
'Vakidioten'
Marcel Sijmons, Sander Tesselaar en Rob Kuiper zijn de eigenaren van Eiland de Wild Keukens. Deze drie 'vakidioten', zoals Marcel ze betitelt, werken al dertig jaar in de keukenbranche. "Wij weten wat goede, vooruitstrevende leveranciers zijn." De drie ondernemers namen in 2011 het toenmalige keukenbedrijf over. Marcel: "Dat deden we op het dieptepunt van de financiële crisis en veel mensen verklaarden ons toen voor gek. Maar met ons ging het niet slechter, maar juist ieder jaar beter. We groeiden van 9 naar 24 mensen en die positieve ontwikkeling houdt aan."

<<<<KADER3>>>>
Sociaal bewogen
Eiland de Wild Keukens sponsort sportclubs in de regio Alkmaar en bijvoorbeeld de auto van het Leger des Heils. Marcel: "We zijn sociaal bewogen en willen dat graag blijven."

33 / 40

Rutgers Hoortechniek: 'Want iets dat zo waardevol is als uw gehoor, verdient het beste'

Arjan en Lilian Rutgers.

HEILOO - Het vakkundige team van audiciens bij Rutgers Hoortechniek in Heiloo en Heerhugowaard biedt maatgerichte oplossingen bij de meest uiteenlopende gehoorproblemen én beschermt het gehoor.
Lilian Rutgers van het audiciensbedrijf: "Elke behandeling is uniek en verdient aandacht. De eerste stappen zijn een gedegen hooronderzoek en otoscopie: wij kijken naar de conditie van iemands gehoorgang tot aan het trommelvlies, het buitenoor genaamd. Verder doen we een uitgebreide hoormeting waarin we bekijken wat de aard is van het gehoorverlies. Aan de hand van zo'n onderzoek volgt een analyse om vervolgens - in samenspraak met de slechthorende - een passende oplossing te bewerkstelligen."

Binnen de 2 filialen staan 12 medewerkers voor u klaar, waaronder meerdere audiciens en 2 medewerkers van het eigen oortechnisch laboratorium, waar maatwerk wordt vervaardigd; dit zorgt voor cosmetisch de beste oorstukjes van hoge kwaliteit, met een snelle service. Hiermee onderscheidt Rutgers Hoortechniek zich van andere audiciens.

Gehoorbescherming
Rutgers Hoortechniek biedt méér, denk hierbij aan gehoorbescherming. Toepasbaar in het bedrijfsleven, maar ook veel gebruikt bij concerten en festivals. Door de verschillende soorten filters is er voor iedereen de juiste gehoorbescherming.

Ook maatwerk dopjes voor slapen en zwemmen worden in het eigen laboratorium vervaardigd. Belangrijk is ook de thuissituatie. Voor een slechthorende zijn het registreren van bijvoorbeeld de deurbel, de telefoon en een rookmelder niet vanzelfsprekend. Deze apparaten moeten dan op een andere manier een signaal geven, door middel van licht of trillingen. Voor alle denkbare preventiemiddelen op hoorgebied kunt u dus aankloppen bij Rutgers Hoortechniek.

Geavanceerde technieken
Rutgers Hoortechniek is merkonafhankelijk. Het bedrijf springt snel in op trends en zoekt vanuit objectiviteit naar de beste hooroplossing. Er is keuze uit de hooroplossingen die de zorgverzekering biedt, maar als u méér verwacht van een hoortoestel, biedt Rutgers de meest recente en geavanceerde technieken en modellen voor het maximale resultaat. De medewerkers van Rutgers Hoortechniek zijn trots dat het aanpassen van de Lyric aan hen is toevertrouwd, als enige in de kop van Noord-Holland. De Lyric is de kleinste, permanente hooroplossing ter wereld en is volledig onzichtbaar in het oor.

Vanwege de expertise en jarenlange ervaring werd Rutgers Hoortechniek in het verleden al eens uitgeroepen tot beste vakaudicien door de Consumentenbond. En nog steeds behoort het audiciensbedrijf tot een van de beste in Nederland. Persoonlijke aandacht en service staan bij Rutgers Hoortechniek hoog in het vaandel. U kunt dan ook altijd even binnenlopen voor onderhoud aan het hoortoestel. En dat is wel zo gemakkelijk.

Arjan en Lilian Rutgers.

Kom eens langs voor een kennismakingsgesprek. Dit is gratis en geheel vrijblijvend.

Rutgers Hoortechniek Heiloo, Heerenweg 203, Heiloo, tel.: 072-7112324, e-mail: info@rutgershoortechniek.nl, internet: www.rutgershoortechniek.nl. Openingstijden: ma. t/m vr.: 09.00-17:30 uur (lunchpauze: 12.30-13.00 uur).
Rutgers Hoortechniek Heerhugowaard, Middenweg 177, Heerhugowaard, tel.: 072-5644288, e-mail: info@rutgershoortechniek.nl, internet: www.rutgershoortechniek.nl. Openingstijden: ma. t/m vr.: 09.00-17:30 uur (lunchpauze: 12.30-13.00 uur).

Naar De Schouw voor warmte, sfeer en gezelligheid

Foto: Evert Visser

EGMOND AAN DEN HOEF - Als een familiebedrijf bestaat uit vader Nico, moeder Lot, dochter Linda, zoon Robbert en schoonzoon Robbert en zij het uitstekend met elkaar kunnen vinden, wat gebeurt er dan? Dan bouw je een gezond bedrijf op waarbij het team hart heeft voor de zaak en iedereen zijn uiterste best doet om het klanten naar de zin te maken. Zo'n bedrijf is Haardenspecialist De Schouw in Egmond aan den Hoef.

Nico startte een eenmanszaak, waarna zijn vrouw hem ging helpen. Dat gebeurde op het moment dat er niet alleen een werkplaats was, maar ook een showroom, waar de open haard elke werkdag brandde. Het assortiment bestond uit schouwen van natuursteen of hout en werd later uitgebreid met houtkacheltjes. Toen de twee kinderen oud genoeg waren, werden zij ook actief in het bedrijf. Omdat De Schouw een goede naam opbouwde in de hele regio en het steeds drukker werd, volgde er een verhuizing naar een grotere showroom. De warme sfeer was hier ook volop aanwezig en dat is nooit veranderd. Ondertussen is de keuze groot: prachtige schouwen, houtkachels, gaskachels, elektrische sfeerverwarming, maar ook trendy hout- en gasgestookte haarden met een hoog rendement en weinig uitstoot. De familie houdt de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied nauwlettend in het oog, voor elke smaak is er wel een kachel te vinden die past in het interieur. De inkoop wordt gezamenlijk gedaan, de verkoop is in handen van moeder en dochter. Zoon en schoonzoon zorgen voor een vakkundige plaatsing van de haarden en schouwen, zij realiseren rookkanalen en zorgen voor het onderhoud. Daarnaast is de zoon ook actief in de werkplaats, hier maakt hij bijpassende kasten voor de haarden, en staat vader ook nog eens in de spuiterij waar hij bestaande meubels en keukenkastjes van een nieuwe kleur voorziet. Het bedrijf is erkend installateur en aangesloten bij het Sfeerverwarmingsgilde.
Het adres is Lamoraalweg 69, industrieterrein de Weidjes, Egmond aan den Hoef, tel.: 072-5064133, deschouwhaarden.nl.

Foto: Evert Visser
Foto: Evert Visser
Foto: aangeleverd
35 / 40

Welkom bij Van Mossel: auto's, croissantjes en vers fruit Van Zwienen: nu Van Mossel Automotive Groep

Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

ALKMAAR – Peugeot, Citroën en DS dealer Van Zwienen aan de Helderseweg in Alkmaar heeft sinds 2 augustus een nieuwe naam: Van Mossel Automotive Groep. Naast de vertrouwde optimale dienstverlening die het bedrijf blijft kenmerken, leidt de overname door Van Mossel tot nog meer aandacht voor de klant. Marketingmanager Annelies Smink legt het smakelijk uit.
"Persoonlijke aandacht, gastheerschap en een uitstekende dienstverlening zijn kenmerkend voor ons familiebedrijf. Het Van Mossel motto luidt niet voor niets: 'Van Mossel biedt meer dan u verwacht'. Dit maken wij ook graag waar. Zo trakteren we onze gasten 's morgens op een ontbijtje bestaande uit croissantjes, vers fruit, koffie en we hebben altijd koffie- en thee 2 go. Ook maken we binnenkort de werkzaamheden in de werkplaats optimaal transparant: alle werkzaamheden worden op een tablet vastgelegd en daar wordt een diagnoserapport mee opgesteld. Hiermee krijgt de klant een duidelijk beeld van wat er met de auto moet gebeuren, dit ondersteund door foto's zodat de klant een goed beeld krijgt. Ook onderwerpen we binnenkort het autobedrijf in Alkmaar aan een lichte verbouwing: met lichtere en strakkere muren wordt het welkom nog warmer. Dus nog meer persoonlijke aandacht en mensen in de watten leggen, dat is wat we doen." Annelies benadrukt verder dat alle medewerkers en directieleden van Van Zwienen in Alkmaar blijven werken. Zo blijft onder andere vestigingsdirecteur Paul Korver u van harte welkom heten. Hans van Zwienen, directeur van Autobedrijf Van Zwienen, geniet nu van een welverdiend pensioen.

<<<<<CHAPEAU:>>>>>>
Klanten nog meer in de watten.

<<<<<CHAPEAU:>>>>>>
Van Mossel: een van de grotere en vooraanstaande autobedrijven van Nederland.

<<<CHAPEAU>>>>
Profiteer van schaalvergroting.

<<<<VERVOLG VAN DE TEKST>>>>
Van Mossel Automotive bezit 90 vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Daarnaast is een eigen leasemaatschappij – International Car Lease Holding - onderdeel van de Van Mossel Automotive Groep: dit wagenpark bestaat uit ongeveer 70.000 voertuigen en behoort tot de top 3 van leasemaatschappijen van Nederland. Verder bezit Van Mossel 15 schadeherstelbedrijven, Van Mossel Glasservice, Van Mossel Klein Schadeherstel, Van Mossel Financiële Diensten of Van Mossel Car Solutions voor carrosseriebouw, belettering of inrichtingen van bedrijfswagens. Klanten die het autobedrijf in Alkmaar bezoeken, profiteren van de inkoopvoordelen als gevolg van de schaalvergrotingen, dat is merkbaar in de showroom en in de werkplaats, zo laat Annelies weten.

<<<<<CHAPEAU:>>>>>
Leasing, verzekeringen, financieringen, schade en autoverhuur onder één dak.

<<<<<KADER:>>>>>
Nieuwe modellen in de showroom.

Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt
Van Mossel Peugeot aan de Klokkenbergweg 29 in Amsterdam. Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt
Paul Korver, vestigingsdirecteur van Van Zwienen in Alkmaar. Foto: Jan Knol

<<<<<VERVOLG VAN DE TEKST>>>>>
Van Mossel Automotive Groep verkoopt in de vestiging in Alkmaar nieuwe en gebruikte personenauto's en bedrijfswagens van Peugeot, Citroën en DS. Deze winter verwachten we aantal nieuwe auto's in de showroom: de gloednieuwe personenauto Peugeot 508 is volgende maand (november) bij de dealer te bewonderen. Binnenkort verschijnt eveneens de bedrijfswagen Peugeot Partner (een bestelauto). De personenauto Citroën C5 Aircross komt in december op de markt, ook zal in deze maand de nieuwe Citroën Berlingo (ook een bestelauto) verschijnen.

Vele merken
Het bedrijf is verderop in het land eveneens dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, Opel, Ford, Kia, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Smart, Seat en Skoda, Alfa Romeo, Jeep, Fiat en Abarth.

<<<<KADER:>>>>
Geschiedenis van Autobedrijf Van Zwienen
Autobedrijf Van Zwienen is opgericht in 1990. De eerste vestiging, een Mazda dealerbedrijf, was gevestigd in Beverwijk. In 1996 kwam het Peugeot dealerschap erbij. Eerst met een vestiging in Purmerend, later met vestigingen in Zaandam, Hoorn, Alkmaar en Heerhugowaard. De vestigingen in Alkmaar en Heerhugowaard zijn later samen ondergebracht in een nieuw bedrijfspand in Alkmaar. Van Zwienen kwam in 2013 met vestigingen van Citroën in Heemskerk, Zaandam, Purmerend en Alkmaar. Autobedrijf Van Zwienen is een familiebedrijf met een 'hands on' mentaliteit en een duurzame bedrijfsvoering, verankerd in alle lagen van de organisatie.
<<<<EINDE KADER>>>>

Van Mossel Alkmaar is gevestigd aan de Helderseweg 55B. Heeft u vragen, bel dan 088-0014500 (Alkmaar: 072-200 4259) of mail via klantencontact@vanmosselpeugeot.nl, klantencontact@vanmosselcitroen.nl of klantencontact@vanmosselds.nl. Openingstijden van de Peugeot en Citroën dealer in Alkmaar: ma., di., wo. 08.30-18.00, do. 08.30-21.00 uur, vr. 08.30-18.00 uur, za. 10.00-17.00 uur, zo. gesloten.

Ant. Duijn Keukens Omdat het goed moet zijn

Foto: Marco van Ammers

HEERHUGOWAARD - Een heldere communicatie en korte lijnen. Dat belooft Ant. Duijn Keukens in Heerhugowaard haar klanten.
Het keukenbedrijf heeft een eigen montageteam in dienst en dat is een groot voordeel. Marjon Duijn: "We werken allemaal voor hetzelfde bedrijf en daarom bieden wij onze klanten exact wat de verkopers hen beloven. Is er iets niet naar tevredenheid, dan lossen we het op."

Volgens Marjon houdt het bedrijf het proces van a tot z in eigen hand. Dit zorgt voor duidelijkheid en daarnaast werkt het personeel snel en efficiënt. Ant. Duijn Keukens krijgt bijna alles voor elkaar: het keukenontwerp, het verwijderen van de oude keuken, het leggen van leidingen en het plaatsen van vloer- en wandtegels, stucwerk, de installatie van plafonds en uiteraard de nieuwe keuken. Indien de fabrikant iets niet kan leveren, dan kan het bedrijf toch het gewenste resultaat bereiken, dat gebeurt in de werkplaats. Mooi is verder ook dat de klanten alle materiaalcombinaties mogen uitproberen. Er is voldoende keuze: warm hout, robuust natuursteen, verrassende kunststoffen en koel roestvrijstaal of net even in een andere uitvoering.

Variatie in showroom
Bij Ant. Duijn Keukens is een grote variatie aan keukens te vinden, voor ieder wat wils. Of het nu gaat om designkeukens of keukens in een klassieke of landelijke stijl, de onderneming heeft het in huis. Marjon: "We zetten vaak iets anders neer dan wat bij andere keukenzaken te vinden is en daarnaast bieden wij keukens voor elke portemonnee. Zo kunnen klanten bij ons terecht voor een slimme keukenopstelling voor een starterswoning tot een handgemaakte woonkeuken met kookeiland." Ant. Duijn Keukens biedt keukens van betrouwbare A-merken als Logic en Rotpunkt, het betaalbare huismerk Gewoon Toon en de Nederlandse topmerken Dutch Design en Mereno. Uiteraard krijgen ook de werkbladen en de wandafwerking volop aandacht. Daarnaast is de keukenapparatuur van uitstekende kwaliteit, verkrijgbaar van gerenommeerde merken zoals Neff, Siemens, Bosch, Zanussi en AEG.

Foto: Marco van Ammers
Foto: Marco van Ammers

Kleur in showroom
Het kleurgebruik in de showroom is gevarieerd. Marjon: "Elke wand heeft een andere kleur. Dit draagt positief bij aan de beleving en de sfeer, bezoekers kunnen zich op deze manier beter inbeelden hoe de keuken in hun eigen huis kan ogen."

Eerlijke adviezen
De medewerkers van Ant. Duijn Keukens zoeken graag naar creatieve oplossingen om de keuken te creëren die mensen graag willen. Gewoon omdat het goed moet zijn. Daarbij geven ze hun klanten eerlijke adviezen. Marjon: "We brengen mensen op ideeën, vaak is er meer mogelijk in hun keuken dan zij voor mogelijk hielden. En als het beschikbare budget hoger is dan noodzakelijk om een droomkeuken voor de klant te realiseren, dan laten wij ons niet door dit budget beïnvloeden: een keuken hoeft natuurlijk niet onnodig duur te zijn. Zo adviseren wij de klant bij de apparatuurkeuze goed na te denken over welke apparaten hij of zij daadwerkelijk gaat gebruiken in de keuken. Soms komt de klant dan op andere ideeën. Verder informeren we over de materiaalkeuze. Een voorbeeld: sommige werkbladen zijn wat meer vlekgevoelig, daar waarschuwen wij voor."

<CHAPEAU:>
"Wij willen een droomkeuken realiseren, deze hoeft niet onnodig duur te zijn."

Familiebedrijf
Ant. Duijn Keukens is een familiebedrijf dat inmiddels 45 jaar bestaat. De schoonouders van Marjon (Anton en Beb) runden aan de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard een doe-het-zelf-zaak waarbij ze ook kozijnen en kleine aanbouwen verkochten. Gaandeweg richtte het bedrijf zich ook op keukens. Marjon en Toon namen de onderneming in 1992 over en verhuisden in 2003 naar de huidige locatie aan de Hasselaarsweg. Hier richt de onderneming zich volledig op keukens en krijgt het klanten over de vloer vanuit Schagen tot het Noord-Hollands Kanaal. Marjon: "Zo plaatsen wij veel keukens in de regio Heiloo." De onderneemster en haar collega's houden van de afwisseling van het vak en het contact met mensen. "Iedereen heeft andere wensen en gaat anders met zijn aankoop om, dat is zo boeiend. Laatst spraken wij een klant van wie het kind na de verbouwing van de keuken zei: "Papa, we hebben helemaal weer een nieuw huis". Dat is toch geweldig! En ik verkocht laatst een keuken aan een stel op hoge leeftijd, dat nog 1 keer hun droomkeuken liet plaatsen. Dit zijn de keukens waar wij extra trots op zijn."

Ant. Duijn Keukens, Hasselaarsweg 21, Heerhugowaard. Tel.: 072-5714108. E-mail: info@antduijnkeukens.nl, internet: www.antduijnkeukens.nl. Openingstijden: ma.: 13.00-17.00 uur, di. t/m vr. 10.00-17.00 uur, za. 10.00-16.00 uur, zondag gesloten.

<KADER:>

Grotere projecten
Ant. Duijn Keukens richt zich grotendeels op de consument. Daarnaast realiseert het bedrijf keukens in woningen van nieuwbouwprojecten zoals Varne Buiten in Heiloo. "Dat doen we samen met een groot bouwbedrijf, waarvoor wij met onze eigen monteurs de keukens plaatsen."

Kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en onderwijs Nieuw: Paulus Kindcentrum vanuit 1 visie

Foto: Evert Visser

<CHAPEAU:>

Een uniek gegeven: Paulus Kindcentrum is het eerste kindcentrum in Heiloo en omgeving dat een kinderdagverblijf en onderwijs biedt vanuit dezelfde visie en organisatie.

<KOP:>

Nieuw: Paulus Kindcentrum vanuit 1 visie

Kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en onderwijs

HEILOO - Peuters van 2 tot 4 jaar kunnen terecht in het kinderdagverblijf in de school. Volgende stappen die in het verschiet liggen zijn de opvang van 0 tot 2-jarigen en de buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Bij voldoende aanmeldingen is hiermee het Paulus Kindcentrum compleet.

Peuteropvang

Het kinderdagverblijf voor peuters van het Paulus Kindcentrum is sinds begin vorige maand twee ochtenden per week geopend. Hiermee is in het gebouw van de Paulusschool een brede samenwerking tussen de school en de opvang realiteit, benadrukt directeur Susan Groot. "De kinderen krijgen opvang in een veilige, uitdagende en liefdevolle omgeving waar ze kunnen spelen en onderzoeken, er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Een voordeel is dat de peuters die 'straks' onderwijs krijgen op de Paulusschool alvast kennismaken met het schoolgebouw, de leerkrachten en de leerlingen. Ze spelen samen met de oudere kinderen en de leerlingen lezen bijvoorbeeld voor aan de peuters. Peuters die broertjes en zusjes op school hebben, komen hen overdag op school tegen. Dat schept vertrouwen, net een groot gezin: samen ontspannen, uitrusten, werken en ontdekken."

<<<CHAPEAU:>>>

Net een groot gezin: ontspannen, uitrusten, werken en ontdekken.

Buitenschoolse opvang

Mooi is dat de pedagogisch medewerkers van de opvang op dezelfde manier met de kinderen omgaan als de leerkrachten dit doen in de klas. Zij maken namelijk deel uit van het team van het Paulus Kindcentrum en dat is voordelig voor de leerlingen die straks ook gebruikmaken van de buitenschoolse opvang (BSO), vertelt Susan. "Zo mogen de kinderen tijdens de BSO doorgaan met activiteiten waarmee ze in de klas bezig zijn." Omdat het Paulus Kindcentrum de groepen van de buitenschoolse opvang niet leeftijdsgebonden samenstelt, is de afstand tussen de leerlingen van de verschillende groepen klein. Zodra de buitenschoolse opvang start, kunnen kinderen van 2 tot en met 12 jaar in het Paulus Kindcentrum terecht en dat is niet alleen voor de kinderen voordelig, legt Susan uit. "Ouders van twee of meer kinderen hoeven hen niet op 1 dag naar meerdere adressen te brengen. Dit geeft rust voor het hele gezin."

Ontwikkelingsgericht

Het Paulus Kindcentrum koppelt de lesstof aan thema's waarbij elk thema een bepaalde periode duurt. Verder werkt de organisatie vanuit de visie van ontwikkelingsgericht werken. Susan: "Tijdens de kinderdagopvang voor peuters, BSO en in ons onderwijs spelen we in op wat het kind bezighoudt. De kinderen voelen zich op deze manier meer betrokken bij hetgeen ze leren en gaan vanuit eigen motivatie aan de slag. Bovendien leren kinderen op deze manier makkelijker."

Voorbeelden

"Wat we doen? Ik geef enkele voorbeelden. Een peuter ontdekte laatst een dokterskoffer waarin hij geïnteresseerd was. Hij leerde onder andere over oren en ogen en wat een dokter doet, door dit uit te spelen met de pedagogisch medewerker en de andere peuters. Bij het thema 'Bouwen' ontstond er in groep 1-2 een bouwmarkt, nadat de kinderen Karwei hadden bezocht. De kinderen maakten bouwtekeningen en met spullen uit hun eigen bouwmarkt bouwden ze in de school nieuwe gebouwen. Bij de leerlingen van groep 3 schreef de pop 'Heksje Lily' briefjes aan de kinderen, waarna ze brieven terugschreven, een mooie manier om te leren lezen en schrijven. Kinderen uit groep 5-6, die werkten volgens het thema 'water', speelden een informatief toneelstuk over de watersnoodramp omdat zij hierin geïnteresseerd zijn. Zo leerden ze niet alleen samenwerken en toneelspelen, maar ook een script schrijven en het herkennen en gebruiken van verschillende soorten teksten. Verder denken kinderen mee over wat er nodig is om een BSO op te zetten en wat ze daarbij belangrijk vinden. Ook op dit gebied is er betrokkenheid. Kinderen worden uitgedaagd om echt te onderzoeken, te ondernemen en te presenteren waarop ze trots zijn." De schooldirecteur benadrukt dat de kinderen ook gewoon bezig zijn met het oefenen van reken- en taalvaardigheden, net zoals op reguliere scholen gebeurt. "Maar waar het kan koppelen we de lesstof aan het echte leven."

'Op het puntje van de stoel'

Susan ziet dat kinderen op school enthousiast werken en vaak ook thuis nog bezig zijn met ontdekken door bijvoorbeeld op internet iets op te zoeken. Ouders zeggen ons vaak: mijn kind praat enthousiast over de thema's en over waar het op school mee bezig is. Het kind 'staat echt aan' en 'zit op het puntje van de stoel'. Dat is waar wij het voor doen."

Wilt u meer informatie en/of uw kind opgeven voor de kinderdagopvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar of de buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen van 4 tot 12 jaar, neem dan contact op met Susan Groot van Paulus Kindcentrum. Tel.: 072-5339815/072-5660200, e-mail: susan.groot@blosse.nl.

Bolten de Woonversierder Nu ook meubels

Foto: Evert Visser

<CHAPEAU:>
Behang, verf, vloeren, zonwering, gordijnen, meubels en woonaccessoires

HEILOO - Weet u het al…? Bolten de Woonversierder aan de Westerweg in hartje Heiloo verkoopt tegenwoordig ook tafels, stoelen, lampen, spiegels en andere woonaccessoires. Een mooie aanvulling op behang, verf, vloeren, zonwering en gordijnen.

Eigenaar Chris en zijn collega Charel vertellen dat ze in mei de franchiseovereenkomst beëindigden. Hierdoor hebben ze meer ondernemersruimte dan voorheen. Chris: "We verkopen daarom nu ook meubels. Het begon in een soort opwelling en moet je nu zien: het loopt hartstikke goed. Dat snappen we: onze meubels hebben diverse stijlen en kleuren en zijn zeer betaalbaar. Verder restylden we de hele winkel - tot aan de gevel aan toe. Ook veranderden we de naam van de winkel in Bolten de Woonversierder, want dat is wat we doen: woningen versieren."

Foto: Evert Visser
Foto: Evert Visser
Foto: Evert Visser
Foto: Evert Visser
Foto: Evert Visser
Foto: Evert Visser

<CHAPEAU:>
Kleinmeubels: goed, veelzijdig en betaalbaar

Wie nu de zaak binnenloopt kan er letterlijk en figuurlijk niet omheen: de meubels en accessoires vallen direct in het oog. Een groot verschil met vroeger: toen liepen de gasten van Bolten meteen aan tegen een grote hoeveelheid verfpotten die netjes langs de muren stonden opgesteld. Charel: "Omdat daar nu meubels staan, horen we regelmatig van mensen die na lange tijd weer eens binnenstappen: "Hebben jullie ook nog verf?" Ja natuurlijk. En alle andere vertrouwde producten. Bij ons kun je terecht voor een complete make-over van je huis, maar ook voor kleine woningaanpassingen. Natuurlijk brengen we desgewenst de producten bij de mensen thuis, dat doen we kosteloos tot Haarlem en Amsterdam."

De metamorfose zorgde voor een huiselijke sfeer, mede door de opstelling van de speels neergezette meubels. Verderop langs het looppad van de 600 m2 grote showroom zijn de vertrouwde producten te vinden, zoals verf, vloeren, behang, zonwering en gordijnen. Daarnaast start zeer binnenkort de Heiloöer kapper Haki zijn kapperszaak, hij krijgt een eigen ruimte achterin de winkelruimte op de plek waar tot voor kort de helaas onlangs overleden kapper Tom Beentjes zijn werk deed.

<<<<<CHAPEAU:>>>>
U zoekt een woonproduct, u vindt huiselijkheid.

<<<<CHAPEAU:>>>>
Oktober: 25% korting op meubels.

<<<EINDE CHAPEAU>>>>

Verf met korting
Bolten de Woonversierder verkoopt een groot assortiment verf voor binnen en buiten. Elke kleur is voorradig, zonodig met hulp van de mengmachine. De onderneming kiest voor de beste merken, namelijk Sigma, Sikkens, Boonstoppel of Histor. Chris: "Dit doen we, omdat goedkopere verfsoorten toch niet altijd een optimaal resultaat geven. Zo kunnen er vlekken op de muren achterblijven." Op verf van Sigma en Sikkens geeft de onderneming het hele jaar door 30% tot 40% korting.

Raamdecoratie en gordijnen
Het assortiment raamdecoratie en zonwering bevat bijvoorbeeld jaloezieën, gordijnen, plisségordijnen en vele soorten rolgordijnen. Bij de producten van toonaangevende merken staan gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid hoog in het vaandel.

<CHAPEAU:>
Oktober/november: 20% korting op zonwering.

<<<EINDE CHAPEAU>>>>

Vloeren
De keuzemogelijkheid voor vloeren is eindeloos bij Bolten de Woonversierder in Heiloo. Verkrijgbaar zijn meerdere soorten laminaat- en pvc-vloeren, vinylvloeren en tapijt.

Advies
De interieurexperts denken graag mee met hun klanten en geven vakkundige adviezen. Chris: "Ook als je vrijblijvend wilt sparren over de mogelijkheden, ben je welkom."

<<<<KADER:>>>>
Hulp bij schilderen, behangen en stofferen
Klanten die liever niet zelf schilderen, behangen, stofferen of hun vloer leggen, kunnen dit werk uitbesteden aan de experts van Bolten de Woonversierder. Hetzelfde geldt voor het ophangen van raamdecoratie.

Bolten de Woonversierder, Westerweg 259, Heiloo. Tel.: 072-5321990, e-mail: info@boltendewoonversierder.nl, internet: www.boltendewoonversierder.nl, openingstijden: ma. 13.00-18.00, di. t/m vr. 09.00-18.00, za. 09.00-17.00, zo. gesloten.

<<<<<CHAPEAU ERGENS PLAATSEN:>>>>
Laat u inspireren!

Modeshows bij MVD Styles Echt een avondje uit

HEILOO - Zin in een gezellig avondje uit? MVD Styles in Heiloo trakteert bezoekers deze maand op twee modeshows in eigen huis. Die worden gehouden op vrijdagavond 12 en woensdagavond 17 oktober (start: 20.00 uur). Live muziek van een zangeres maakt de modeshows compleet.

"Veel mensen reageren positief op onze modeshows, ook deze maand is iedereen van harte welkom," vertelt eigenaresse Mirel van Dam. MVD Styles richt zich op moeder en dochter in een ambiance waar de cappuccino klaarstaat. De bekende modewinkel biedt klanten kleding van zowel kostbare als meer betaalbare merken. Echt een leuke mix and match.

Wilt u de modeshows bijwonen, laat u dat dan van tevoren even weten. (072-5824998). Blijft u graag op de hoogte van de evenementen van MVD Styles, like dan Facebook MVD Styles of Instagram mvd.styles.fashion.

Onze merken:

Ted Baker | Rosner | Mac | Juffrouw Jansen | Helena Hart | Rinascimento | Ana Alcazar | Atos Lombardini | Silvian Heach | Arma Leder | Par 69 | Robert Friedman | Rino & Pelle | Kunert | Lott Gioielli | Fien en vele andere

MVD Styles, Stationsweg 83, Heiloo. Tel.: 072-5824998, internet: www.mvdstyles.nl. Openingstijden: ma. 13.00-18.00 uur, di. t/m vr. 10.00-18.00 uur, za. 10.00-17.00 uur, zo. gesloten.