De Uitkijkpost

28 november 2018

De Uitkijkpost 28 november 2018


Kunstwerken ontvreemd uit Willibrordus Business Center

Alleen het kaartje van Jolanda Verduin hangt nog aan de muur. Foto: aangeleverd

HEILOO - Grote ontzetting bij de exposanten van de huidige expositie in het Willibrordus Business Center (WBC). Maar liefst tien doeken zijn er afgelopen weekend ontvreemd. Maandagochtend werden de lege muren opgemerkt door een oplettende medewerkster van het WBC. Zij had gelijk het gevoel dat het niet helemaal klopte. Er is contact gezocht met de kunstenaars en het bleek inderdaad niet in de haak te zijn.

Kunstenares Jolanda Verduin is er nog een beetje beduusd van. "Eigenlijk zie ik het maar als een groot compliment," zegt ze. "Maar wat moet iemand nou met tien van mijn doeken? Het is niet zo dat ik beroemd ben of zo."

Op camerabeelden van een van de ondernemers in het WBC is te zien dat de doeken er zaterdagmiddag om 17.30 uur nog hingen. Overige camerabeelden worden nog nader onderzocht door politie en beveiliging van het WBC. De andere kunstenaars van de expositie zijn eveneens ontdaan. "Dit verwacht je toch niet. Je gaat er vanuit dat je schilderijen hier veilig hangen," aldus Jan Hemmer. Loes Pilkes voegt daaraan toe hoe erg ze het vindt voor Jolanda.

Gonny van Wees, die de exposities in het Willibrordus Business Center organiseert, vraagt zich af hoe andere kunstenaars zullen reageren. "Het WBC is een geliefde plek voor exposanten, de sfeer is hier prachtig. De komende exposities zijn alweer volgeboekt. Maar ik zal de exposanten hierover wel moeten informeren. Wij wijzen de exposanten wel altijd op de mogelijkheid om zich te verzekeren. In de praktijk blijkt echter dat dit zelden wordt gedaan", zegt Gonny.

In verband met de openstelling van het Historisch Museum Heiloo en de Groene Passie Beurs die afgelopen weekend plaatsvond, waren er zondag volop mensen aanwezig in het WBC. Mocht u iets verdachts hebben gezien, dan kunt u contact opnemen met de redactie van Uitkijkpost of met het WBC.

Tekst: Linda van Rozendaal

Kersttocht op Landgoed Ter Coulster

Een heel team vrijwilligers zorgt ervoor dat het een sprookjesachtige wandeling wordt. Foto: aangeleverd

HEILOO - Het is weer zover! Kerst komt eraan. Dit jaar wordt voor de 7e keer de kersttocht georganiseerd op het schitterende Landgoed Ter Coulster, ditmaal op zaterdag 15 december. Elk jaar weer mogen wij meer mensen verwelkomen, nu circa 400. Wil je samen met je gezin of je (klein)kinderen het kerstverhaal zien en horen in deze bijzondere omgeving? Dat kan! Hiervoor dien je je wel aan te melden op https://kersttochtheiloo.jouwweb.nl. Hier kun je een eigen starttijd kiezen, om na een mooie wandeling met zang, dans en verhalen samen te komen in de stal met heerlijke warme chocolademelk. Aanmelden vanaf 1 december!

Scouting Victorie zit er weer warmpjes bij

Foto: aangeleverd

HEILOO - Het clubgebouw van Scouting Victorie te Heiloo zat met een zeer koud probleem. Na 15 jaar had de cv-ketel van het clubhuis het begeven, waardoor de ruim 85 leden van 7 tot en met 18 jaar de komende maanden in de kou zouden komen te zitten. Vervanging van de cv-ketel zou een flink gat slaan in de clubkas. De Scouting trok de stoute schoenen aan en benaderde installatiebedrijf Locas uit Heiloo. Locas - sinds kort Goes Plooy geheten - heeft de ketel gesponsord en kosteloos geleverd en geïnstalleerd. Dankzij Goes Plooy zitten de leden van Victorie er dus weer warmpjes bij in hun clubhuis.

Sinterklaas warm onthaald

STiP Fotografie

HEILOO - Jong en oud waren zaterdag 24 november op de been om Sinterklaas en zijn Pieten te onthalen in Heiloo. Op pagina XX verderop in deze krant leest u meer sinterklaasnieuws.

Foto: Yvonne van Stiphout

Showhero Di Fiorentina theater overtreft zichzelf, line-up en datum 2019 bekend

Britt Scholte. groot fan van ijssalon Di Fiorentina, actrice, vlogster én geboren en getogen in Heiloo Foto: aangeleverd

Na de succesvolle Showhero Di Fiorentina theatershow op 27 okober jongstleden staat de volgende editie alweer in de steigers. Mede door het enthousiasme van het massaal toegestroomde publiek en de teleurstelling van de mensen die op het laatste moment buiten de boot vielen omdat de kaartjes op waren, is de datum voor het volgende Showhero spektakel alvast bekendgemaakt door de organisatie: zet 14 september 2019 maar in de agenda, dan kan Heiloo en omstreken weer uit zijn dak gaan met alle Showhero's in de Cultuurkoepel.

Zoals u gewend bent zullen tal van bekende artiesten u deze avond meenemen in de roes van het prachtige feest voor het goede doel. De komende editie zijn in ieder geval Sanne Mallant en O'G3NE weer gestrikt door de organisatie. Zij hebben zelf ook enorm genoten van het feest in de Cultuurkoepel in oktober, dus ze willen deze volgende editie maar wat graag terugkomen.

Ali B. in da house!
Niet alleen Sanne Mallant en O'G3NE komen optreden, ook Ali Bouali zal van de partij zijn, beter bekend als rapper Ali B. Deze rasartiest behoeft geen introductie bij de meeste mensen. Er was al twee keer sprake van dat hij zou komen maar eindelijk zal de drukbezette artiest nu definitief acte de présence geven, tot grote vreugde van de Showhero's en alle andere fans uit Heiloo en omstreken. Ook Xander de Buisonjé zou komen, maar helaas moest hij afzeggen wegens andere verplichtingen. Of dit jammer is valt nog maar te bezien, de organisatie van het Showhero Di Fiorentina theater heeft voor hem in de plaats een andere spetterende topartiest weten te boeken. Wie? Dat mag u alvast gaan raden, u maakt hierbij kans op twee toegangskaarten voor de avond van uw leven. Hou hiervoor de Facebookpagina van IJssalon Di Fiorentina in de gaten.

Voorverkoop door GTST-actrice, vlogger én Di Fiorentina fan Britt Scholte
Om het ijzer maar te smeden als het heet is start de losse kaartverkoop al op zaterdag 1 december aanstaande vanaf 12.00 uur. Niemand minder dan Britt Scholte komt persoonlijk de eerste kaarten verkopen bij IJssalon Di Fiorentina, zorg dus dat je erbij bent! Er wordt geadviseerd om op de fiets te komen gezien de verwachte drukte.

Britt werd bekend door haar hoofdrol in de kinderserie Brugklas op NPO3, speelde in SpangaS en in diverse voorlichtingsfilms en reclames. Nu vertolkt ze de rol van Kimberly Sanders in GTST en is ze niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie. Ze wordt als voorbeeld gezien door kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar. Op Instagram heeft ze inmiddels 500.000 volgers waaronder bekende Nederlanders als Fred van Leer, Koen Kardashian en Chantal Janzen. Ook vlogt ze op haar YouTube-kanaal waar ze bijna 130.000 abonnees heeft. Een saillant detail: Deze Britt Scholte is geboren en opgegroeid in Heiloo én natuurlijk een groot Di Fiorentina fan.

Op is op
De kaarten zullen naar verwachting snel uitverkocht zijn. Er zijn reeds 350 stuks gereserveerd dus er zijn nog tweehonderd kaarten in de losse verkoop beschikbaar. Zorg dat u erbij bent zaterdag 1 december a.s. De kaarten zijn € 57,50 euro per stuk tijdens deze speciale voorverkoop bij DiFi. Binnenkort zullen ze ook te verkrijgen zijn via de website van de Cultuurkoepel en Showhero. Hou de berichtgeving in de gaten via Facebook en de Uitkijkpost.

Tien vragen aan... Natasha Andronova

Foto: aangeleverd

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in de bijzondere stad Odessa aan de Zwarte Zee in Oekraïne. Het is een mooie stad met ongeveer 1 miljoen inwoners op een afstand van 2.500 km van Heiloo! Ik heb daar 30 jaar gewoond, totdat ik de liefde van mijn leven ontmoette. Sinds 2002 wonen we samen met onze dochters Ljalja en Lisa in Heiloo, waar ik mijzelf helemaal thuis voel.

2. Als je hobby je werk was welk beroep zou je nu dan doen?
Dan zou ik waarschijnlijk modeontwerpster zijn geweest. In Odessa heb ik namelijk gedurende 3 jaar een naaicursus gevolgd en van deze kennis maak ik nog steeds gebruik door zelf kleding te ontwerpen en te maken. Op de zolder van mijn schoonheidssalon ben ik daarom regelmatig te vinden om deze hobby uit te oefenen. Breien is overigens ook een van mijn passies.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Er zijn natuurlijk een heleboel mensen die ik zou willen ontmoeten, maar het zou heel fijn zijn als ik mijn oma, die in 1995 is overleden, nog eens zou kunnen spreken. Ze was een erg vooruitstrevende vrouw. Graag zou ik met haar willen praten over de nieuwste technologische ontwikkelingen en veranderingen in de wereld en van haar willen horen hoe ze erover denkt.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Mijn schooljaren! Onze school stond in het centrum van Odessa, er was daar een heel bijzondere sfeer en een kleurrijk leven met mooie parken, bioscopen, een operahuis en fijne klasgenoten waarmee ik nog steeds contact heb. Ik kan ze elk jaar, zonder een afspraak te maken, op onze school in Odessa ontmoeten. Dit is altijd op Bevrijdingsdag 10 april, toen Odessa werd bevrijd van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nog een mooie herinnering: alle zomers heb ik bijna dagelijks doorgebracht op het strand van Odessa. Daarom is het heel leuk dat Heiloo zo dicht bij het strand van Egmond ligt!

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
We hebben 7 jaar in Plan Oost gewoond en telkens als we vanaf de Kennemerstraatweg bij Frederica's Hof Plan Oost binnenrijden, zie je die mooie vijver met fontein en park, een heel mooie plek! We hebben daar onze trouwfoto's gemaakt en vaak met onze kinderen gewandeld.

6. Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Voor heel goed nieuws! Zoals: Natasha. . . . wakker worden: we gaan nu op vakantie! Verder vind ik mijn nachtrust heel belangrijk.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Als je wilt dat je toekomst wordt zoals jij dat wilt, dan moet je je gedachtes en gewoontes veranderen. Dus: vergeet narigheden en verdriet uit het verleden, ze remmen je af op de weg naar succes en geluk.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik in Odessa ben afgestudeerd als psycholoog en dat ik mijn carrière ben begonnen als juf op een privéschool en daarna op dezelfde school heb gewerkt als kinderpsycholoog. Wat de mensen ook niet weten is dat ik vaak droom van het hebben van een koffiehuisje met lekkere zelfgemaakte Oekraïense lekkernijen. Misschien komt het daar ooit nog van!

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Heiloo is een prachtig dorp en dat moeten we zo houden, maar stel dat ik als burgermeester iets mag veranderen, dan zou ik toch die reclameborden bij de rotondes verwijderen en een oplossing proberen te vinden voor de verpauperde pandjes in Heiloo. Wat ik ook zou veranderen is de methode van het verzamelen van verpakkingen en plastic. De gele doorzichtige zakken die aan lantaarnpalen hangen verpesten het mooie straatbeeld.

10. De persoonlijke vraag van Hans Leijen:
'Je bent 16 jaar geleden uit Oekraïne gekomen en bent een mooie schoonheidssalon begonnen die geweldig loopt. Heb je voor de toekomst nog (uitbreidings)plannen?'
Het loopt inderdaad goed met de nagelstudio en schoonheidssalon Perlyna (perlyna betekent 'parel' in het Oekraïens). Of ik nog (uitbreidings)plannen heb? Jazeker: momenteel onderzoek ik de mogelijkheden om nieuwe effectieve methoden van gezichtsbehandeling toe te passen. Waar we ook aan denken is het combineren van de salonactiviteiten met de verkoop van o.a. modeaccessoires. Genoeg plannen!

Ik geef de vragen door aan Henk Jonker. Mijn vraag is:
'Beste Henk, je restaureert antieke meubelen en geeft cursussen Meubelmaken & Meubelrestauratie in Egmond aan den Hoef. Ik ben benieuwd wanneer je besloten hebt om deze cursussen te gaan geven en hoe loopt dat momenteel?'

Nijenburg in het donker

Wat een prachtige kleuren in het Heilooërbos! Het is werkelijk op zijn mooist in november. De Ronde O Laan is echt een plaatje. Maar wat een teleurstelling, 's avonds is Nijenburg pikzwart. Geen lampje, niks. Begrijpelijk, want de huurders willen vast geen licht in hun slaapkamer. Maar kan er geen buitenverlichting zijn om toch iets te ontwaren van Nijenburg wanneer het donker is? Vinden anderen dit ook of horen we Nijenburg 's nachts niet te zien?

Sjoerd Ursem

Ingezonden brief

Mijn naam is Feli van Duin, ik zit in groep 6 en ik ben 9 jaar.

Ik zit op hockey en tennis. Als ik van huis naar de trainingen ga, moet ik steeds over het spoor. Als ik sta te wachten bij het spoor, dan zie ik mensen die al over het spoor gaan als de slagbomen nog maar half open zijn. Ik vind dat heel gevaarlijk. En wil dat dat stopt.

Ik hoop dat veel mensen dit lezen en er met elkaar over praten.

Hopelijk worden de mensen die dat doen zich er bewust van en zullen ze het niet meer doen. Zo heb je dus minder kans op ernstige ongelukken zodat je niet in het ziekenhuis komt te liggen.

Groetjes van Feli

Pluto Petfood

Job en Marnix met een (kleine) greep uit het assortiment. Foto: Arjan Hoogvorst

Pluto Petfood

Adres: Rijksweg 127, Limmen (achter X op X). Telefoon: 06-19 49 64 18, e-mail: info@plutopetfood.nl, website: www.plutopetfood.nl. Open: dinsdag en donderdag 10.00 - 18.00 uur; zaterdag 10.00 - 16.00 uur.

LIMMEN - Hoewel het al 4 oktober is geweest, is het aan de Limmer Rijksweg onophoudelijk dierendag. Sinds Pluto Petfood circa anderhalve maand geleden de deuren opende, kunnen honden en katten (lees: hun baasjes) er terecht voor kwaliteitsvoer van de bovenste plank. Culinaire verwennerij voor de trouwe viervoeter(s). Met tot en met eind december tien procent korting op het gehele assortiment, zowel in de winkel als online.

Het complete concept van Pluto Petfood is bedacht en opgezet door de kompanen Marnix Witkamp en Job Nieuman. Naast hun reguliere werkzaamheden zijn zij drie dagen per week aanwezig in hun winkel, gevestigd achter het pand van X op X. "Elke dinsdag, donderdag en zaterdag openen wij onze winkeldeur voor honden- en kattenmensen, die hier terecht kunnen voor snacks, brokken en diepvriesvoer, kluiven en zelfs voedingssupplementen," vertelt Marnix. "Een zeer breed assortiment met louter topproducten van ons eigen merk. Tijdens genoemde openingsdagen zijn wij er om vakkundige adviezen te verstrekken en alle denkbare vragen te beantwoorden."

Natuurlijke producten
Al het honden- en kattenvoer dat Pluto Petfood levert, is afkomstig van een Nederlandse professionele producent met wortels in de slagerijwereld. "Het betreft stuk voor stuk natuurlijke producten van uitstekende en uiterst betrouwbare kwaliteit, die wij door directe inkoop tegen een scherpe prijs kunnen aanbieden. Kortom, goed voor het geliefde huisdier én de portemonnee…"

Wie die win-winsituatie aan den lijve wil ondervinden, kan zoals gezegd op dinsdag, donderdag en zaterdag in de winkel terecht. Daarnaast is het complete assortiment tevens online verkrijgbaar.

Vakkundig advies
Ter kennismaking een keer de winkel binnenlopen, is voor belangstellenden uiteraard een verstandig idee. Zo zie je gelijk de gezichten achter Pluto Petfood, is het merendeel van het aanbod tastbaar in de overzichtelijke schappen aanwezig én valt gelijk vakkundig advies bij de heren in te winnen. Het gaat immers wel om de gezondheid van ieders trouwe kameraad en daar weten Marnix en Job álles van.

"Zo hadden wij onlangs iemand over de vloer die zich afvroeg of de in bepaald kattenvoer verwerkte zalmolie wild of gekweekt was. Daar kunnen wij dan direct tekst en uitleg bij geven, tot de meest specifieke kwesties aan toe." Overigens staat vrijwel alles qua ingrediënten op de verpakkingen vermeld, dus onduidelijkheid is uitgesloten. "Beiden zijn wij zelf grote dierenvrienden met thuis ook huisdieren en we voeren honderd procent openheid over de ingrediënten. Eerlijkheid duurt het langst en al helemaal als het om dierenwelzijn gaat."

Pluto Petfood werkt tevens nauw samen met diverse dierenpensions en trainingscentra. Naast de nu al lopende kortingsactie verschijnen richting de jaarwisseling oliebollen speciaal voor honden. Als enige aanbieder in Noord-Holland belooft dat iets heel bijzonders te worden.

Tekst: Arjan Hoogvorst

Ruis

Is het mijn herinnering, of was er in onze jeugd (jaren '70) niet zoveel ruis rondom de feestdagen? Vroeger, toen Sint-Maarten nog Sint-Maarten was en er geen Halloween tussendoor kwam. Een feest voor de lagereschooljeugd: lampionnen knutselen op school en dan in het donker de straat op om te zingen en snoep op te halen. Eerst veilig met papa en/of mama, later met vriendjes of vriendinnetjes. Eén ding is nog steeds hetzelfde: dat magische moment van thuis je tas legen op tafel en dan sorteren maar! De vraag is of we over een paar jaar ook Halloween vieren? Gaat het naast elkaar, of komt het een in de plaats van het ander? Twee dagen kinderen aan de deur, trick or treat en 11 november is de dag? Of krijg je een team Sint-Maarten en een team Halloween? De tijd zal het leren. Voorlopig rolden we van Sint-Maarten op zondag direct in het Sinterklaasjournaal dat op 12 november van start ging. Enig, ik ben dol op Sinterklaas, hoewel er maar een de echte is natuurlijk! Die overgang ging mijn kleutermeisje wat te snel, dus werd er volop gezongen: Sinterklaasje Mik Mak en Sinter Sinterklaasje, de koeien hebben staarten. Inmiddels zijn we weer bij en zitten we volop in het avontuur van Sinterklaas. Zaterdag hebben we dan ook met volle teugen genoten van een geweldige intocht in Heiloo. Wat een feest. Over de kleur van de Pieten wordt genoeg gesproken, die discussie laat ik even aan mij voorbijgaan. Dat de discussie voor ruis en onrust zorgt, moge duidelijk zijn. Nog een week dan is het pakjesavond. Ik heb er nu al zin in. Eerst nog een paar keer schoentjes zetten, ook zo'n feest. "Welke Piet zal er komen, mam? Wat zal ik dan in mijn schoen krijgen? Als die Piet maar niet weer een hap van onze chocoladeletters neemt! Als we nog een chocoladeletter krijgen natuurlijk. O ja mam, ik wil trouwens ook heel graag een kersttrui, zo'n foute weet je wel?" Nou, en dan krijg ik last van ruis… Kersttruien en Sinterklaas. Laat het eerst maar 6 december worden, dan storten wij ons met z'n allen zo van Sinterklaas in de Kerst.

WereldLichtjesDag Heiloo

Op WereldLichtjesDag worden overal ter wereld om 19.00 uur plaatselijke tijd kaarsjes aangestoken om overleden kinderen te herdenken. Foto: aangeleverd

HEILOO – Op zondag 9 december om 18.45 uur vindt in Cultureel Centrum 'De Strandwal' op Landgoed Willibrordus voor de 5e keer WereldLichtjesDag plaats, de jaarlijkse herdenking voor overleden kinderen.

Elk jaar worden overal ter wereld op de tweede zondag in december om 19.00 uur plaatselijke tijd kaarsjes aangestoken om overleden kinderen te herdenken. Iedereen die in een intieme sfeer samen wil herdenken, is vanaf 18.30 uur van harte welkom. Om 18.45 uur begint de bijeenkomst, de namen van overleden kinderen worden gezongen, de kaarsjes worden om 19.00 uur aangestoken en naast muziek zullen er troostrijke woorden klinken. Bovenal is er ruimte om samen stil te staan en te herinneren.

Het thema van deze avond is 'Handen'. De handen waarmee je je kind hebt gekoesterd, gestreeld, vastgehouden. De handen die hebben gevoeld. We reiken een uitgestoken hand naar elkaar om de warmte te voelen en het verdriet te delen. Na de bijeenkomst is er volop gelegenheid om na te praten met een kopje koffie of thee. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Breng zelf een lantaarntje met een kaarsje mee! Voor meer informatie zie de Facebookpagina WereldLichtjesDag Heiloo.

Stille Nacht am Silbersee in Cultuurkoepel

Stille Nacht am Silbersee is een literaire en muzikale middag over hoop, troost en twijfel. Foto: Julia Fullerton-Batten

HEILOO - Samen met schrijfster Anna Enquist brengt muziektheater Silbersee op zondag 16 december een wintermiddag met verhalen en bespiegelingen, gedichten en muziek. Het muzikale hart wordt hierbij gevormd door The Little Match Girl Passion van David Lang. Deze aangrijpende winterpassie, een bewerking van het sprookje over het meisje met de zwavelstokjes, werd in 2008 bekroond met de Pulitzer Prize. Stille Nacht am Silbersee is een literaire en muzikale middag over hoop, troost en twijfel. Muziektheater Silbersee is vaste gast op Oerol, Karavaan en staat garant voor bijzonder theater.

Zondag 16 december in Cultuurkoepel Heiloo. Aanvang 15.00 uur. Kaarten € 20,00. www.cultuurkoepelheiloo.nl.

Open dag met peutervoorstelling op CBS de Duif

Eva, Catoo en Max oefenen voor de peutervoorstelling over Sinterklaas op vrijdag 30 november, tijdens de open dag van CBS de Duif. Foto: aangeleverd

HEILOO - Sinterklaas kijkt in het grote boek. Waar zijn alle verlanglijstjes gebleven? Eva, Catoo en Max oefenen voor de peutervoorstelling die zij verzorgen tijdens de open dag op CBS de Duif op vrijdag 30 november om 11.00 uur. Daarmee laten de kleuters zien dat presenteren een van de belangrijke pijlers is op de Duif. Ouders die op zoek zijn naar een goede basisschool, kunnen samen met hun peuters van de voorstelling komen genieten. Aansluitend krijgen zij een rondleiding door de school en de buitenschoolse opvang van Forte Kinderopvang. Directeur Annemiek van de Vliet beantwoordt alle vragen over de Duif. Ouders kunnen dan zelf zien hoe de school eigentijds onderwijs en talentontwikkeling vormgeeft in een open en respectvolle omgeving. U bent van harte welkom op 30 november 2018 om 11.00 uur. Kunt u er niet bij zijn? Neem dan contact op met Annemiek van de Vliet voor een afspraak via 072-5320874. CBS de Duif, Mariënstein 180, 1852 SN Heiloo, deduif@tabijn.nl, https://duif.tabijn.nl.

UnitBuild realiseert nieuw bedrijfsverzamelgebouw op de Boekelermeer Heiloo met units vanaf 84m²

V.l.n.r.: Piet Reijne en Kees Havik (UnitBuild), Wethouder Dellemijn en René Dijkstra Bedrijfsmakelaar. Foto: aangeleverd

HEILOO - De ontwikkelingen op de Boekelermeer Heiloo volgen elkaar dit najaar snel op. VDK Vastgoed Projecten B.V. en B4 Vastgoed B.V. tekenden afgelopen tijd al uitgifteovereenkomsten voor nieuwe (bedrijfsverzamel)gebouwen en ook Bakkerij Kerssens zal flink uitbreiden. Donderdag 22 november tekende UnitBuild B.V. een reserveringsovereenkomst voor een kavel van 5.000 m² voor bedrijfsverzamelgebouw 'Havikshorst I en II'.

Wethouder Fred Dellemijn van Heiloo en de partners Kees Havik en Piet Reijne van UnitBuild tekenden de officiële documenten op het gemeentehuis. Het bedrijfsverzamelgebouw komt achter bakkerij Kerssens aan de Droogmakerij.

UnitBuild
UnitBuild bouwt in 2019 de 'Havikshorst I en II' op de Boekelermeer. De twee bedrijfsverzamelgebouwen bestaan uit totaal 28 multifunctionele units. De afmetingen zijn royaal (6m breed en 14m diep) en doordat elke unit maar liefst 7,5 meter hoog is, kan er een verdiepingsvloer worden geplaatst. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur en met twee parkeerplaatsen per unit is het een ideale ruimte voor kleine zelfstandige ondernemers. René Dijkstra Bedrijfsmakelaardij verzorgt de verkoop en staat u graag te woord voor meer informatie.

Boekelermeerwaarde
Bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo kan door ruime vestigingsmogelijkheden blijven groeien tot een duurzaam bedrijventerrein. Bedrijven creëren er een eigen pand op maat, mede door de mogelijkheid van flexibele kavelgrootte. Er is voldoende groen en het terrein is ruim opgezet. Doordat het zo groen is, is het een inspirerende en gewilde plek om te ondernemen.

Gezellige kerstsfeer bij de Aalsmeerse Plantenhal!

Foto: aangeleverd

HEILOO - Het is weer genieten bij de Aalsmeerse Plantenhal deze tijd van het jaar. Als het buiten kouder is en sneller donker dan is het juist fijn dat het binnen fleurig en verlicht is. Er is dan ook een ruim aanbod van groene planten en zeker ook bloeiende planten voor in de huiskamer. Dit aankleden met diverse kerstdecoratie en verlichting maakt het helemaal af voor de dagen die komen. Dit jaar is er een korting van 10% op alle kerstverlichting! Er zijn veel cadeauartikelen in verschillende prijsklassen, er is altijd wel iets leuks te vinden voor iemand. Ook de wintertuin kan opgeknapt worden met een Helleborus, viool, heide of Gaulteria etc. Deze moet zeker niet vergeten worden natuurlijk. De kerstbomen zijn weer uitgezocht bij een topkweker die elk jaar de bomen levert. Na het uitzoeken wordt de kerstboom voorzien van folie en voor u in de auto gedaan. Dit jaar zijn er ook weer kerstworkshops op 10, 11 en 12 december. Alle informatie kunt u op www.aalsmeerseplantenhal.nl, Facebook of in de winkel vinden. Bijgevoegde foto is het kerststuk op boomstronk, dat ook gemaakt kan worden. Tot de kerst op de zondagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Kom langs en geniet bij de Aalsmeerse Plantenhal!

Fietsverlichtingactie in Heiloo

De fietsverlichting werd uitgebreid gecontroleerd. Foto: aangeleverd

HEILOO - Donderdag 22 november werd bij PCC Heiloo de fietsverlichting gecontroleerd. Samen met de wijkagenten, Veilig Verkeer Nederland, Jongerenwerk Heiloo en het Trefpunt werden deze controles uitgevoerd. Gelukkig werkten de meeste lichten. Wie geen werkend fietslicht had kreeg dit keer geen bekeuring, maar een uitnodiging om het licht gratis te laten repareren tijdens het Repair Café van 24 november in het Brunogebouw. Het Repair Café is geopend van 10.00 tot 13.00 uur.

Leerlingen Radboudschool mogen gezien worden

Foto: aangeleverd

HEILOO - De leerlingen van de Radboudschool mogen gezien worden! Het zijn donkere dagen. Dus is het extra belangrijk dat je goede verlichting hebt op je fiets. Dit jaar hebben alle leerlingen van de Radboudschool een flitsend schoencadeautje gekregen. Iedereen kreeg fietslampjes in de schoen! Met de fietsventiellampjes van Sinterklaas kunnen de leerlingen veilig hun fiets versieren. En mogen ze gezien worden. Wel zo veilig!

Nieuw logo voor de Zuidwester

Esmee (links) en Eline (rechts) mochten het nieuwe logo onthullen. Foto: aangeleverd

HEILOO - Na bijna 19 jaar onder de paraplu te hebben gezeten werd het tijd voor een eigentijds logo. In het nieuwe logo zijn de kleuren geel en groen verwerkt. Geel staat voor zon, warmte, creativiteit, fantasie, geluk en hoge intelligentie, en groen staat voor natuur en leven, groei, rust, orde, veiligheid, gezelligheid en vrijheid. De uitwaaierende paardenbloem staat voor vanuit de basis in beweging komen, een belofte voor de toekomst, creativiteit en structuur. In ons nieuwe logo zijn de pijlers van de Zuidwester verwerkt. Op dinsdagavond 20 november werd dit prachtige logo, als start van de inloopavond van de school, onthuld door twee leerlingen van groep 8: Eline en Esmee.
Alle kinderen kregen een lampje om op het nieuwe logo te richten en de krachtige ledlampen gaven deze onthulling in de avond een aparte sfeer. Een grote opkomst van kinderen en hun ouders maakte deze avond tot een feest!

Donatie Bokkentocht aan Let Sunn Shine

Frans Ruiter van de organisatie met Sunn en haar moeder Saskia Dekker. Foto: aangeleverd

HEILOO - De Heilooër Limmer Bokkentocht was afgelopen herfsteditie een daverend succes. Mede vanwege het prachtige weer was er een record aan deelnemers!

Voor alweer de 11e keer werd de Bokkentocht gereden. Overal was het gezellig druk en konden de bierliefhebbers vanwege de hoge temperatuur op veel locaties lekker buiten van de bockbieren genieten. Omdat de organisatie dit voorzien had, heeft ze besloten niet meer een euro van elke taxirit, maar 20% van de verkoop van de stempelkaarten ter beschikking te stellen aan een goed doel. Het goede doel dit keer is ´Let Sunn Shine!´ uit Limmen. Deze actie stelt zich ten doel geld in te zamelen voor de bevordering van het onderzoek naar neurofibromatose type 1 (NF1). Sunn heeft deze aandoening en is door een fout in haar DNA geboren met een tumor in haar volledige been, die is vergroeid met het zenuwstelsel en woekert in het omliggende weefsel. Het wetenschappelijk onderzoek richt zich vooral op het vinden van een geneesmiddel tegen deze complexe aandoening.

Zilverpakhuis taxeert goud en zilver

Edelmetaaltaxateur David kan alle edelmetaal taxeren. Foto: aangeleverd

HEILOO - Edelmetaaltaxateur David Knol komt op vrijdag 7 december van 10.00 tot 17.00 uur naar de Wereldwinkel, dé Fairtrade Cadeauwinkel aan de Stationsweg 105 in Heiloo.

David kan alle edelmetaal taxeren. Dat kan gaan om gouden en zilveren sieraden, munten, bestek, tanden, horloges, goud- of zilverbaartjes of (antiek) zilveren voorwerpen. Het maakt daarbij niet uit in welke staat het is en er is ook geen minimum hoeveelheid. David bekijkt, test en berekent welke prijs de klant direct ontvangt. Voor gouden sieraden zijn dit meestal gramsprijzen. Voor antiek zilver wordt er niet alleen naar het gewicht gekeken, maar ook naar historische waarde.

Als eigentijdse cadeauwinkel is Wereldwinkel Heiloo dé plek voor verrassende fairtrade cadeaus. Deze fairtrade producten worden veelal handmatig en op kleine schaal vervaardigd door mensen uit ontwikkelingslanden. De producenten, zoals zilversmeden, pottenbakkers maar ook koffieboeren, krijgen een rechtvaardige prijs voor wat zij maken waardoor zij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen. De Fairtrade Cadeauwinkel draait volledig op vrijwilligers die, samen met de klant, graag een steentje bijdragen aan een leefbaarder bestaan voor de mensen in ontwikkelingslanden.

Edelsmid Knol smelt oude sieraden om tot plaat en draad, waarna er weer nieuwe van gemaakt kunnen worden. Goud blijft immers goud. Wel leuk om te bedenken dat er van een versleten ring, gebroken armband of een oude ketting weer iets nieuws gemaakt kan worden en het metaal, dat soms al 100 jaar geleden werd gedolven, weer een nieuw leven krijgt.

De waardebepalingen zijn altijd gratis en vrijblijvend. Wie liever niet met waardevolle spullen over straat gaat kan contact opnemen via telefoonnummer 06-24782533 voor een taxatie bij u thuis.
Meer informatie: neem een kijkje op www.zilverpakhuis.nl of www.taxatie-inkoop.nl.

Boekenmarkt Trefpunt doneert 1000 euro

HEILOO - Stichting Vrienden Ouderenwerk Heiloo (SVOH) heeft 1.000 euro gedoneerd aan woonzorg-centra De Loet en Overkerck. Activiteitenbegeleidsters Marjon en Saskia en de vele aanwezige bewoners in de recreatiezalen waren verrast door dit grote bedrag. De bijdrage kan worden besteed aan een aantal gezellige activiteiten voor de bewoners. Het geld komt uit de opbrengst van de boekenmarkt die op de laatste zaterdag van de maand in de zalen van het Trefpunt wordt gehouden. Deze boekenmarkt wordt verzorgd door een aantal vrijwilligers. Boeken kunnen dagelijks worden ingebracht bij het Trefpunt.

Top 3 cadeaus

Trap er niet in Foto: aangeleverd

Sint zat te denken, wat hij jou dit jaar zou schenken. Het liefst shopt hij in Heiloo, ook voor een origineel kado. Met deze trendy top drie, wordt pakjesavond een party!

Top 3 meisjes

1. Trap er niet in

Miniprentenboek Dadoe Foto: aangeleverd
Donuts knutselen Foto: aangeleverd
Knuffelschaken met Paco Sako Foto: aangeleverd
Ready to Robot Foto: aangeleverd
Als het winter wordt
Fatboy Cappie Foto: aangeleverd
Eigen headspace Foto: aangeleverd
Armband Qoss, voor hem en haar. Foto: aangeleverd

Grote boodschap voor de kleintjes: Trap er niet in. In dit grappige spel loop je geblinddoekt tussen de poep. Stinkend spannend! Natuurlijk zijn het neppoepjes, zelf gedraaid van bruine klei in een vormpje. De wijzer op de draaischijf bepaalt hoeveel stappen naar voren of achteren je doet. Trap er niet in, € 27,99 bij Intertoys en Blokker.

2. Miniprentenboek

Ieder kind kent de spanning rondom pakjesavond. Zo ook Dadoe. Hij bakt die dag samen met zijn moeder pepernoten en zingt een sinterklaasliedje met papa. Tot er heel hard op de deur wordt geklopt en het zalige avondje kan beginnen. In dit miniprentenboekje lees je het korte verhaal én is een gratis liedje en recept toegevoegd.

Dadoe is een creatie van Jim Bakkum & Kirsten Michel. Zij brachten eerder al drie Dadoe-kinderboeken uit. Te koop bij Bruna voor € 5 en www.dadoe.nl.

3. Donuts knutselen

Maak je eigen donuts van gips. In dit leuke bewaarkoffertje zitten alle spulletjes om donuts in de rubberen gietmal te maken én daarna te beschilderen. Met de metallic verf in zeven kleuren, glitterpoeder en kraaltjes versier je de donut naar eigen smaak. Totum Donuts maken, € 12,99 bij Intertoys.

Top 3 jongens

1. Knuffelschaken met Paco Sako

Een nieuwe en verrassend leuke vorm van schaken! Paco Sako speel je op hetzelfde schaakbord en met dezelfde stukken, maar de schaakstukken slaan elkaar niet van het spelbord, maar omarmen elkaar als in een dans. Het einddoel: omarm de koning van je tegenspeler. Een speler kan door het overnemen van de 'dans' stukken vrij spelen en meerdere stukken in één beurt verplaatsen.

Op diverse basisscholen wordt al schaakles gegeven en dit schaakspel is een dynamische aanvulling. Paco Sako, € 44,95, www.pacosako.com.

2. Robottrend

Verzamelen, battelen en slijm zijn dé trends op het moment. De Ready2Robot heeft alles! Unbox de capsule en ontdek 5 geheime compartimenten met verrassingen om een mechbot te bouwen. Vis daarna je piloot uit de slijmcapsule, zet hem in de cockpit en je bent klaar voor het ultieme gevecht! Er zijn wel 18 mechbots van Ready2Robot om te sparen. €11,99 bij o.a. Intertoys.

3. Winters boek

Waar blijven dieren eigenlijk in de winter, als er sneeuw valt? Ontdek onder ieder flapje in dit kartonboek waar dieren zich verstoppen als het koud is. Waar zijn de lieveheersbeestjes en wat doen vissen als er ijs in de sloot ligt? Ontdek spelenderwijs meer over de natuur tijdens de wintermaanden. Te koop bij o.a. De Basseroet voor € 13,95, en www.vierwindstreken.com.

Top 3 volwassenen

1. Lampen 'Cappie'

Tover het witte lampje Edison the Petit van Fatboy om tot kerstboom of winters tafereel. Met een Cappie breng je een andere sfeer in huis. Schuif gewoon zo'n kap over de lamp en klaar. Er zijn twee types: Cooper Cappies (laag model) en Tree Toppers (kleine kerstboom). Fatboy cappie voor € 14,95 te koop bij o.a. CASA Design en www.fatboy.com.

2. Eigen 'headspace'

Even niet 'aan' staan, maar rust in het hoofd. Luister muziek en trek je terug in de eigen ' headspace'. Alleen muziek horen en verder niets. Dát kan met de No Noise functie van de Skullcandy Venue koptelefoon, met zachte oorkussens. Dat klinkt of je bij een liveconcert bent! Het audio lifestylemerk draagt lekker licht op het hoofd en de bluetooth Venue hoofdtelefoon heeft een batterijduur van 24 uur (na 10 minuten opladen al 5 uur speeltijd). Skullcandy Venue €179,99 bij MediaMarkt (Alkmaar) en skullcandy.eu.

3. Armband

Stoere of subtiele armbanden voor hem en haar. De naam van het sieradenmerk, Qoss, doet het misschien niet vermoeden, maar de armbanden worden in Noord-Holland gemaakt. Leder, half metalen en kralen worden gecombineerd. Vanaf € 24,95, te koop bij Bar en BooTs en www.qoss.nl.

Tekst: Marije Smit

65-jarig jubileum van de Zonnebloem afdeling Heiloo

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op donderdag 22 november is gevierd dat de afdeling Heiloo van de Zonnebloem 65 jaar bestaat. Op deze sinterklaasmiddag kregen de ruim 60 gasten koffie of thee met een gebakje, waar het logo en '65 jaar' op was aangebracht. Daarna gaf Joop Tulp een geweldige uitleg over de geschiedenis van Sinterklaas. Ondanks alle drukte is Sinterklaas toch nog langs gekomen. Hij is binnengehaald onder het zingen van vele sinterklaasliedjes, met muzikale ondersteuning van een trio. Iedereen is goed verwend met drankjes en hapjes. Toen de gasten huiswaarts gingen kregen ze ook nog een banketstaaf mee.

De afdeling Heiloo heeft helaas een groot probleem, want de ongeveer 50 vrijwilligers missen al enige tijd een secretaris. Heeft u interesse neem dan contact op met voorzitter Theo Aufenacker: 06-53314538.

Edwin Bos erelid Sint Nicolaas Comité Heiloo

Piet, de verraste Edwin Bos en Sinterklaas. Foto: Ricardo Marcker

HEILOO - Sinds 1998 is Edwin Bos actief binnen het Sint Nicolaas Comité in Heiloo. Hij is de stille kracht en stabiele factor. Daar waar anderen stoppen gaat hij door. Op de achtergrond is Edwin van zeer grote waarde en is niets hem te veel. Edwin is een absolute topper en een goudeerlijke vent.

Op zaterdag 24 november 2018 mocht Edwin uit handen van Jeroen Schouten, voorzitter van de Stichting Sint Nicolaas Comité Heiloo, het erelidmaatschap in ontvangst nemen. Als symbool ontving hij het kunstwerk 'Samen de handen ineen'. Door de handen ineen te slaan ontstaat er een bolwerk van kracht en energie. Dat is zeker ook bij Edwin van toepassing.

Namens alle grote en kleine vrienden van Sinterklaas: "Zeer hartelijk bedankt voor je enorme inzet de afgelopen jaren, Edwin!"

Heiloo verwelkomt Sinterklaas

Sinterklaas genoot zichtbaar van alle aanwezige kinderen. Foto: Yvonne van Stiphout

HEILOO – Zaterdag 24 november was het dan eindelijk zover: Sinterklaas en al zijn Pieten kwamen aan in Heiloo. Burgemeester Hans Romeyn, alle wethouders en heel veel kinderen en hun ouders stonden klaar om de Sint te verwelkomen.

Om 11.00 uur hadden heel veel kinderen zich verzameld voor het gemeentehuis in afwachting van Sinterklaas. Op het bordes stonden de burgemeester, de wethouders en Pieten al te wachten op de Sint. DJ-Piet zorgde voor de muziek en de kinderen en hun ouders zongen hun kelen schor.

Eindelijk verscheen de goedheiligman. Alleen het grote Sinterklaasboek was verdwenen! Hoe moest de Sint nu weten waar welk cadeautje moet worden gebracht? De Luilakpietjes die op het boek moesten passen lagen weer eens te slapen. Ze waren zo moe doordat ze de hele nacht doorgewerkt hebben.

In ieder geval van één cadeautje wist Sint wel voor wie het was. Wethouder Fred Dellemijn mocht een PSV-bal in ontvangst nemen voor zijn kleinzoon Jort, die vrijdag 23 november in Eindhoven geboren is.

Na het gemeentehuis liep de Sint samen met zijn gevolg over het Looplein om daarna per koets te vertrekken naar het Stationscentrum. Daar aangekomen reikte Sinterklaas vier prijzen uit aan de winnaars van de kleurwedstrijd. Thijs Timmer (5 jaar) was een van de gelukkigen. Op de vraag of hij echt zelf de kleurplaat zo mooi had ingekleurd antwoordde hij: "Ja, dat mooie kleuren heb ik van mijn papa geleerd." Naast Thijs mochten Sara Mogge (6 jaar) Cheng Heemstra (10 jaar) en Amber Luybé (8 jaar) ook een prijs in ontvangst nemen.

Daarna vertrok de stoet naar de Strandwal waar een groot feest losbarstte. En weer waren de Luilakpietjes in slaap gevallen. Gelukkig werden ze op tijd wakker om het grote Sinterklaasboek terug te geven aan de Sint. Om ze wakker te houden deden de Luilakpietjes een dansje met de Danspieten. Maar of dat helpt…

Tekst: Yvonne van Stiphout

Mevrouw Oosterwijk op de foto met Sint

Foto: Marjon Philips

HEILOO - Samen met haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen genoot mevrouw Oosterwijk zaterdag volop van de intocht van Sinterklaas in Heiloo. Hoe mooi is het dat Sinterklaas en burgemeester Romeyn even de tijd namen om met haar op de foto te gaan!

Vrije Klankenavond Cultuurkoepel Heiloo 27 december

Sasja Dries leidt de avond. Foto: aangeleverd

HEILOO - Al twee jaar organiseert 'Basecamp-Theater van de ziel' maandelijks de Vrije Klankenavond in het Remonstrantse schuilkerkje in Alkmaar. Nu is er een speciale kersteditie in de prachtige Cultuurkoepel in Heiloo.

De Vrije Klankenavond houdt het midden tussen een concert en het zingen in een koor. Iedereen die komt zingt mee. Er worden eenvoudige melodieën voorgezongen en vervolgens herhaald door 'het koor'. De teksten zijn simpele affirmaties die ertoe doen, zonder dat er een bepaalde religie of stroming wordt aangehangen. Door de herhaling dringen de affirmaties dieper door en door de eenvoud van de melodieën ontstaat er vaak als vanzelf meerstemmigheid. Niets moet en alles mag. Je hoeft er niet je best voor te doen en een geschoolde stem is geen vereiste. Luisteren, je laten inspireren en moeiteloos meezingen, meer is niet nodig. De mantra's duren soms wel tien minuten. Daarna is het stil of wordt er een instrumentaal intermezzo gespeeld. Het is vaak magisch wat er tijdens deze avonden ontstaat. De stemmen zingen samen en de musici improviseren, sturen en reageren op wat er op dat moment gebeurt. Soms jazzy, soms Afrikaans, soms gedragen en ingetogen en soms uitbundig. Schijnbaar moeiteloos ontstaat er muziek die van tevoren geschreven lijkt te zijn.

"Bij de volgende mantra, wat fado-achtigs, ga ik los," zegt Cisca Mous over de afgelopen keer. "Het gebeurt gewoon. Heerlijk. Mijn lijf gaat als vanzelf mee. En ik geniet! Zoals ook anderen om mij heen genieten. De een zingt mee uit volle borst. De ander zingt ingetogen en geniet net zo, op haar of zijn manier. Stemmen komen samen en het is een fantastisch geheel."

De avond wordt geleid door Sasja Dries (zang) en begeleid door Rob Stoop (vleugel), Wouter Mooij (gitaar) en Jasper Teule (contrabas). Je bent van harte welkom om mee te doen. Reserveer als je zeker wilt zijn van een plekje via www.basecamptheatervandeziel.nl. Donderdag 27 december in de Cultuurkoepel in Heiloo, Landgoed Willibrordus, Kennemerstraatweg 464. Toegang 20 euro. Aanvang 20.00 uur.

Gratis Koepel Keuze: Verbraak|Van Bijnen - vrijdag 7 december in de Cultuurkoepel

Foto: Michael Bosboom

HEILOO - Bij de programmeurs van de Cultuurkoepel komen regelmatig juweeltjes langs die (nog) niet bekend zijn bij het grote publiek, maar die wel een breder publiek verdienen en prachtig passen in de Koepelprogrammering. Onder de noemer 'Koepel Keuze' brengt de Koepel daarom een serie gratis muziek-/theateroptredens, waarbij het publiek na het optreden mag betalen wat men het waard vond.

Op vrijdag 7 december bijten Verbraak|Van Bijnen het spits af met hun programma 'Endless Road'.

Joost Verbraak en Jan van Bijnen zijn multi-instrumentalisten, virtuoze en grappige muzikanten in roots/americana/ bluegrass/New Orleans-stijl. Denk aan Ry Cooder, Dr. John, Willie Nelson, Louis Armstrong, New Orleans, een verloren mariachi-trompetter, de ritmesectie van een draaiorgel, een wild groovende sousafoon en broeierige dobro- en banjogeluiden, ontroerende liedjes en vooral swingend. Omdat verhalen een steeds grotere plaats innemen in hun shows, maken zij nu de overstap naar het theater. U kunt dat meemaken op vrijdag 7 december in de Cultuurkoepel Heiloo! Aanvang: 20.15 uur. Entree gratis. Omdat de Koepel graag wil weten met hoeveel publiek zij rekening moet houden, wordt verzocht plaatsen te reserveren via de website: www.cultuurkoepelheiloo.nl. Reserveringskosten: € 1,-.

Opkikker van XopX voor Zwemclub de Spetters

Links Marjet van der Zon, voorzitter zwemclub de Spetters Heiloo, rechts Marga Hoogeland, vrijwilliger XopX Foto: aangeleverd

REGIO - Wat een financiële strop hadden wij als zwemclub na de brand in zwembad De Beeck. Zeker omdat we dachten dat al onze materialen goed verzekerd waren. Maar helaas bleek het tegendeel. Een misverstand bij het nieuwe huurcontract. Zwemclub de Spetters draait geheel op vrijwilligers en dan kan er weleens iets over het hoofd gezien worden.

Kortom, van de zomer dacht ik: tijd voor actie. Ik had al enige tijd een donatieformulier van XopX in mijn zwemtas zitten die ik van een lid gekregen had. En we hebben ook echt geld nodig om weer zwembadmaterialen aan te kunnen schaffen. Dus toch het formulier ingevuld, een begeleidend schrijven gemaakt en aan een aardige dame van XopX gegeven. En toen begon het wachten, zouden wij gesteund worden?

En wat leuk dat er onlangs post kwam dat we een donatie kregen. Ik kan bijna niet wachten om onze pullboys, zoomers (flippers), handpeddels en uitleenbrilletjes aan te kunnen schaffen. Dit alles moet wel in een afsluitbare kast die tegen vocht kan en dan kunnen we weer vol aan de bak met krachttraining en techniekoefeningen. Want daar staat Zwemclub de Spetters voor: het behoud van je zwemvaardigheid en conditie. Ik wil bij deze XopX dan ook enorm bedanken voor hun donatie zodat we weer als een vis in het water kunnen zwemmen.

Monique Koning- de Graaff (bestuurslid zwemzaken)

Fysiotherapeut Peter Slinger neemt afscheid

HEILOO - Mijn werk als fysiotherapeut op de locatie De Loet 6 beëindig ik op 14 december a.s. Deze gebeurtenis wil ik met u, patiënten en bekenden, delen. Ik wil van u allen afscheid nemen op 8 december a.s. in Verzorgingshuis De Loet 1.
U bent van harte welkom tussen 12.30 en 15.00 uur. De eerste drie maanden van 2019 werk ik nog uitsluitend op De Krommert 16 in Heiloo. Afspraken voor aldaar kunt u tot die datum maken, het telefoonnummer blijft 072-5333746.

Peter Slinger

Laatste week om te stemmen

Foto: Iwan Bronkhorst

HEILOO - Ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo organiseert weer de Ondernemingsverkiezing en schakelt voor de Publieksprijs graag alle inwoners van Heiloo in. Welke ondernemer is volgens u de allerbeste en past in het verkiezingsthema 'verbindend'?

Heel Heiloo stemt mee! Breng vóór 1 november een voorkeurstem uit voor de Publieksprijs via de stemcomputer www.ondernemendheiloo.nl/stem. Stem op de favoriete Heilooër onderneming en maak kans op een van de drie prijzenpakketten t.w.v. € 150 samengesteld door Herberg Jan, Brasserie In 't Groen, Bijwaard Kappers, Fotostudio IwanBronkhorst.nl, Henk Liefting BV, Kaptein Kaas, ALiDA, APK Service en LOOkX.

De voorlopige top 12 ziet er nu zo uit. Op alfabetische volgorde:

Aalsmeerse Plantenhal
APK Service Heiloo
Bolten Verf en Wand
CiRoPack B.V.
Cultuurkoepel Heiloo
Di Fiorentina
Kapsalon Annemiek
Pauze mediation
RUW072
The Best of Me - Fotografie
TomTrade
Hema Heiloo

Tekst: Marije Smit

Kerst met het Opmeers Vocaal Ensemble

Het ensemble is blij te mogen zingen in de mooie Kapel van Onze Lieve Vrouw Ter Nood. Foto: aangeleverd

HEILOO - Kerst vieren met het Opmeers Vocaal Ensemble Écho de Chapelle op 16 december in de Kapel van Onze Lieve Vrouw Ter Nood in Heiloo.
Het ensemble bestaat uit zestien geoefende zangers en zangeressen, die vaak optreden in de kop van Noord-Holland. Het ensemble prijst zich gelukkig nu te kunnen zingen in de prachtige kerk in Heiloo. Een mooie gelegenheid om de aanvang van de kerst te vieren met toepasselijke muziek. Klassieke stukken zoals Cantique de Noël, Maria Wiegenlied, het prachtige Noël van Gounod, koorwerk uit de Elias van Mendelssohn en een heel bijzonder Ave Maria van Gomes. Dit alles en verder natuurlijk de traditionele Carols zullen u zeker verrassen. Kortom, het ensemble maakt zich op voor een feestelijk kerstfeest.
Komt u ook? De toegang is vrij op 16 december om 14.00 uur in de Kapel van Onze Lieve Vrouw Ter Nood, Kapellaan 146 te Heiloo.

Kerstconcert in de Abdij van Egmond

De Abdij van Egmond. Foto: aangeleverd

EGMOND-BINNEN - Projectkoor Egmond verzorgt zondag 9 december een kerstprogramma in de sfeervolle kloosterkerk van de St. Adelbertabdij in Egmond-Binnen.

Medewerking wordt verleend door de mezzosopraan Marja Dignum. Pianobegeleiding is in handen van Mariëlle Tromp-Zentveld. Een kerstgedicht wordt voorgedragen door Tineke Kramer. De algehele leiding is in handen van de dirigent Pim Abbestee. Marja Dignum brengt kerstliederen ten gehore, waaronder Noël, O come, o come Emmanuel. Martin Rozema (dwarsfluit) met pianobegeleiding van Mariëlle Tromp-Zentveld spelen het mooie muziekstuk Earth. Met solistische medewerking van Jos Hof en Wim Hoffenaar worden kerstliederen gezongen door het koor met samenzang. Een en ander belooft een sfeervol samenzijn te worden. Vanwege het beperkt aantal plaatsen is het aan te raden op tijd aanwezig te zijn. Ter bestrijding van de kosten is er een deurcollecte.

Aanvang is 14.30 uur, de kerk is open vanaf 13.45 uur.

Inspirerende Limmense Winterfair bij Anastasia

In de overdekte achtertuin en de winkel is een sprookjesachtige wintersfeer gecreëerd. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Het was gezellig druk tijdens het eerste weekend van de zesde editie van de Limmense Winterfair bij Anastasia wooncadeaus. In de overdekte achtertuin met garage en uiteraard de winkel is weer een gezellige en sprookjesachtige wintersfeer gecreëerd. Veel bezoekers waren blij verrast, ook de trouwe bezoekers van de Winterfair in voorgaande jaren. Zij genoten van de vele woondecoraties, de handgemaakte winterse deurkransen, tafeldecoraties en nog veel andere schattige cadeautjes. In deze knusse omgeving kan men inspiratie opdoen om tijdens de koude, donkere winterdagen in en om het huis een gezellige en warme sfeer te creëren. Je kunt hier zeker iets vinden om jezelf of een ander te verwennen met romantische cadeautjes met een persoonlijke touch. Alleen al de manier waarop en de zorg waarmee het cadeautje wordt ingepakt maakt je blij. Tijdens het genieten van alle mooie landelijke accessoires wordt men goed verzorgd met een heerlijk kopje koffie of thee met wat lekkers en voor de liefhebbers een lekker geurende glühwein.

De Winterfair wordt nog de volgende drie weekenden (tot en met 16 december) gehouden van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 op de Dusseldorperweg 97 in Limmen. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom.

Voedselbank Alkmaar vraagt weer uw Douwe Egberts waardepunten voor koffie

REGIO - Voor het vijfde jaar op rij helpt de Lionsclub Alkmaar Phoenix de Voedselbank Alkmaar bij het inzamelen van Douwe Egberts waardepunten ('koffiepuntjes'). De ingezamelde waardepunten worden door Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de Voedselbank. De vorige vier acties leverden in totaal ruim 8.400 pakken koffie op.
Tot 31 december kunt u uw waardepunten inleveren in de opvallende inzamelboxen die o.a. bij veel supermarkten en winkels te vinden zijn in Heiloo, Limmen, Akersloot, Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef. Een volledige lijst van inzamelpunten zal later worden gepubliceerd.

Ondanks de goed draaiende economie profiteert niet iedereen hiervan. Veel gezinnen leven onder de armoedegrens. De Voedselbank Alkmaar ondersteunt een aantal van deze mensen in de regio met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar af en toe koffie bij. Een pak koffie is een klein gebaar, maar wordt zeker gewaardeerd.

Deel uw kopje koffie met iemand anders en geef uw D.E. waardepunten een tweede leven door ze aan de Voedselbank te geven.

Contactpersonen voor deze actie: Kees Scharringa van Lions (06-24257451) en Jules Emmaneel van Voedselbank Alkmaar (06-51136158).

Fjoertoer Egmond groot succes

De vuurspuwende draak op het strand trok veel bekijks. Foto: aangeleverd

EGMOND - Op zaterdag 24 november stonden ruim 10.000 deelnemers aan de start van de 6e editie van de Fjoertoer Egmond. Wandelaars konden kiezen uit vier verschillende routes: 14, 19 Noord, 19 Zuid en 26 km. Daarnaast was ook dit jaar wegens groot succes de 'Family Fjoertoer' weer onderdeel van het evenement. Een route van 6 km voor het hele gezin.

Dit jaar stond de Fjoertoer Egmond volledig in het teken van Middeleeuws Egmont. Inderdaad Egmont met een 't' zoals het vroeger werd geschreven. Dit vormde de inspiratie voor alle kunstenaars, artiesten, bewoners en andere betrokken partijen. Het thema was goed terug te zien in het evenement. De Slotweg bracht wandelaars terug naar Egmond in de middeleeuwen, zwaardvechtende ridders volledig in harnas en een vuurspuwende draak op het strand.

Family Fjoertoer
Voor de tweede keer werd dit jaar een avondwandeltocht van 6 km speciaal voor het hele gezin. Ouders, opa's, oma's en kinderen van alle leeftijden liepen veelal versierd. De route bevatte drie stempelposten: Prins Hendrikstichting, Roompot Kustpark en Restaurant Natuurlijk. Vijftig bewoners van de Prins Hendrikstichting namen deel aan het evenement met de rolstoel.

KNRM en de Reddingsbrigade Egmond waren ook dit jaar het goede doel van de Fjoertoer Egmond. Wandelaars konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen. Dit jaar werd een prachtig recordbedrag van €7.750,- opgehaald. Met dit bedrag is de laatste hand gelegd aan het nieuwe maritieme centrum dat begin deze maand is geopend.

Samen sterker verder als Rabobank Alkmaar e.o.

Tillie van der Poel, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de nieuwe bank, kondigt het positieve besluit aan. Foto: Ed van de Pol

REGIO - Vanaf 1 januari a.s. gaan Rabobank Alkmaar e.o. en Rabobank Noord-Kennemerland samen verder als Rabobank Alkmaar en omstreken. Afgelopen maandag stemden de ledenraadsleden op een symbolische plek, tussen de kunstwerken van de Bergense School in het Stedelijk Museum Alkmaar, voor het samengaan van de beide banken. Hiermee ontstaat een krachtige, solide bank met een gebied dat zich gaat uitstrekken over de gemeenten: Castricum – Heiloo – Alkmaar – Bergen –– Langedijk – Heerhugowaard en de plaatsen Warmenhuizen, Tuitjenhorn en Waarland.

Positief voor klant en regio
Ralph van Soomeren, directievoorzitter van Rabobank Alkmaar e.o.: "De liefde tussen onze banken bestond al langer. Door onze krachten te bundelen verbeteren we de kwaliteit van onze dienstverlening, maken we de bank toekomstbestendig en financieel krachtiger. Door de samengevoegde, grotere teams ontstaat er meer ruimte voor persoonlijk klantcontact op de momenten dat het er voor de klant echt toe doet. Daarnaast brengen we onze netwerken en specialistische kennis bij elkaar waardoor we onze klanten nog beter kunnen bedienen.

Met onze marktteams – een netwerk van medewerkers en bijvoorbeeld ledenraadsleden – blijven we als nieuwe bank lokaal dichtbij de markt en onze klanten. Ook versterken we elkaar op het gebied van sponsoring en het ondersteunen van maatschappelijke initiatieven in de regio. We blijven de grootste sponsor van de regio", zo verzekert Van Soomeren. "Deze samenvoeging, die we samen met onze ledenraden hebben vormgegeven, is een positieve ontwikkeling voor onze klanten en de regio. Met iedereen die deze regio een warm hart toedraagt blijven we investeren in Alkmaar en omstreken. Daar krijg ik heel veel energie van."

Lokale kantoren blijven
Jan Klaver, directeur Particulieren & Private Banking van de nieuwe bank: "In de dagelijkse praktijk zullen klanten voorlopig weinig of niets merken van de samenvoeging. Rond begin april koppelen we onze systemen aan elkaar. Dat is het moment waarop we in onze uitingen alleen nog de naam Rabobank Alkmaar en omstreken gebruiken en we klanten informeren over de praktische wijzigingen. Onze zes kantoren houden we in stand. Wel is de verwachting dat de komst van Geldmaat - het nieuwe landelijke netwerk van geldautomaten – invloed zal hebben op het karakter van vestigingen en automaten."

Meer informatie over het samengaan zoals de veranderende samenstelling van de Raad van Commissarissen, de directie en de ledenraad, leest u op www.rabobank.nl/alkmaar.

Gratis aanvullend thuiszorgpakket bij Univé en Zilveren Kruis

REGIO – ViVa! Ledenservice, onderdeel van ViVa! Zorggroep, heeft voor haar leden collectieve afspraken gemaakt bij Univé en Zilveren Kruis. De inhoud van de pakketten en de kortingen zijn deze maand weer bekendgemaakt. Nieuw voor aankomend jaar is dat beide zorgverzekeraars nog meer vergoeden vanuit de gratis aanvullende thuiszorgpakketten. Deze pakketten zijn exclusief voor leden van ViVa! Ledenservice, die een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

In zo'n gratis thuiszorgpakket zit bijvoorbeeld een extra vergoeding voor cursussen zoals (kinder-) EHBO en valpreventie. Maar ook extra vergoeding voor hulp bij mantelzorg, (loop)hulpmiddelen, 100% vergoeding voor professionele alarmopvolging en nog veel meer. De vergoedingen verschillen per verzekeraar.

Als lid van ViVa! Ledenservice krijgt u dus én het gratis aanvullend thuiszorgpakket én korting op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen, variërend van 5% tot 10%. Aansluiten bij ons zorgcollectief is simpel: kijk op www.vivazorggroep.nl/ledenservice of bel 088 - 995 8822.

IVN-wandeling Wimmenummerduinen

Het is herfst in de Wimmenummerduinen. Foto: Paul ten Have

EGMOND AAN DEN HOEF - Na een zeer droge zomer en langdurig hoge temperaturen zijn we nu toch eindelijk in de herfst terechtgekomen. Die van de weeromstuit winterse trekken heeft aangenomen. Wat betekent dat voor de natuur in de Wimmenummerduinen?

Zondag 2 december wandelt een gids van het IVN door het open duin en langs de binnenduinrand en kijkt naar de bomen en struiken en vindt misschien nog een enkele bloeiende plant. De gids start om 11.00 uur bij het informatiebord van PWN aan het Nachtegalenpad. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Een toegangskaart voor het Noord-Hollands duinreservaat is nodig. Deze is verkrijgbaar via de website van PWN, bij de plaatselijke boekhandel in Egmond aan Zee of bij de automaat bij een duiningang.

Een bijdrage van € 2,50 wordt op prijs gesteld. Voor verdere informatie kunt u bellen: 072-5337601, mailen: hanneke@jpdg.nl of de website raadplegen: IVN.nl/NKL.

Kerstconcert Men2B in Limmen

Men2B verzorgt het traditionele kerstconcert in Limmen. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Op vrijdag 14 december om 20.00 uur organiseert Limmen Cultuur weer het traditionele kerstconcert. Dit keer in de protestantse kerk aan de Zuidkerkenlaan te Limmen met a-capellagroep Men2B. Deze groep is ontstaan uit de gelederen van meervoudig Nederlands kampioenskoor Whale City Sound uit Zaanstad.

Men2B bestaat uit vier ambitieuze, enthousiaste en gedreven zangers, die elkaar zowel muzikaal als vriendschappelijk zeer goed aanvullen. Men2B zingt vierstemmig zonder muzikale ondersteuning en met een dynamische choreografie.

Het kwartet maakt graag verbinding met het publiek en speciaal voor deze avond in Limmen is er een kerstprogramma samengesteld. Niet alleen zingen zij de voor hen speciaal geschreven arrangementen, maar natuurlijk komen de beroemde kerstliederen ook aan bod met verrassende choreografieën. Dit alles zorgt voor een onuitwisbare indruk van het kwartet. Voor meer informatie over het kerstconcert, kaartreserveringen en prijzen, kijk op de website www.limmencultuur.nl of bel naar telefoonnummer 072-5053274.

Hardloopster neergestoken in Egmond aan den Hoef

EGMOND AAN DEN HOEF - Een jonge vrouw is gisteravond tijdens het hardlopen plotseling neergestoken aan de Rinnegommerlaan in Egmond aan den Hoef. De politie zoekt getuigen.

Rond 19.40 uur rende de vrouw over de Rinnegommerlaan, toen zij vanuit het niets werd aangereden door een donkerkleurige auto. De bestuurder, een man, deed vervolgens het raampje open en sloeg de weerloze vrouw op haar borst.

De man reed snel weg in de richting van de Zeeweg. De vrouw jogde even door, maar zakte op de Herenweg in elkaar. In het ziekenhuis werd duidelijk dat de vrouw was gestoken. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Heeft u iets gezien, dan kunt u contact opnemen met 0900-8844.

Bron: NH Nieuws

Grote sortering gebruikte fietsen in vele uitvoeringen. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Hometrainer verhuur voor fitness en revalidatie toepassingen. Voor info: Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Gebruikte elektrische fietsen in diverse modellen vanaf €675,- Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel. 072 - 5331241 www.bosmantweewielers.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

TUINEN TEVEEL WERK? Geen tijd? Ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig tuinonderhoud en het snoeiwerk en winterklaar maken van uw tuin. Tel: 06 - 1827 8367

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 06 - 5399 3115 www.iristuinen.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Zangles in Heiloo. Prive of met twee, kids of volwassenen, beginners en gevorderden. www.zingjemee.nl Tel: 06 - 48116691

Over een aantal weken is het weer kerst! Wilt u er zeker van zijn dat u haar goed zit tijdens de feestdagen?! Maak nu alvast een afspraak. Bel naar:0630042383 Knippen €13,- Kleuren vanaf €30,-Permanenten €55,- Pinnen is mogelijk! Wees er snel bij want vol=vol. Dompvloetlaan 29 Heiloo

t.k. uit part. verzameling olieverfschilderijen van Koos Stikvoort. vr.bl te bezichtigen in Heiloo. 072-5334839

GENIET VAN HET GEMAK OM THUIS GEKNIPT TE WORDEN. Ideaal en speciaal bedoeld voor 50+. Uw kapper aan huis. 072-5336663

YOGAPLEKK bij DANCE&FITSTUDIO Heiloo
Op donderdagavond van 20:00-21:30 uur yoga op de Stationsweg 115.
Kom een gratis proefles volgen. Meld je aan op info@yogaplekk.nl
Kijk voor meer informatie op www.yogaplekk.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Over een aantal weken is het weer kerst! Wilt u er zeker van zijn dat u haar goed zit tijdens de feestdagen?! Maak nu alvast een afspraak. Bel naar:0630042383 Knippen €13,- Kleuren vanaf €30,-Permanenten €55,- Pinnen is mogelijk! Wees er snel bij want vol=vol. Dompvloetlaan 29 Heiloo

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

Grote sortering gebruikte fietsen in vele uitvoeringen. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Hometrainer verhuur voor fitness en revalidatie toepassingen. Voor info: Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Gebruikte elektrische fietsen in diverse modellen vanaf €675,- Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel. 072 - 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

TUINEN TEVEEL WERK? Geen tijd? Ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig tuinonderhoud en het snoeiwerk en winterklaar maken van uw tuin. Tel: 06 - 1827 8367

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 06 - 5399 3115 www.iristuinen.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Zangles in Heiloo. Prive of met twee, kids of volwassenen, beginners en gevorderden. www.zingjemee.nl Tel: 06 - 48116691

Over een aantal weken is het weer kerst! Wilt u er zeker van zijn dat u haar goed zit tijdens de feestdagen?! Maak nu alvast een afspraak. Bel naar:0630042383 Knippen €13,- Kleuren vanaf €30,-Permanenten €55,- Pinnen is mogelijk! Wees er snel bij want vol=vol. Dompvloetlaan 29 Heiloo

t.k. uit part. verzameling olieverfschilderijen van Koos Stikvoort. vr.bl te bezichtigen in Heiloo. 072-5334839

GENIET VAN HET GEMAK OM THUIS GEKNIPT TE WORDEN. Ideaal en speciaal bedoeld voor 50+. Uw kapper aan huis. 072-5336663

YOGAPLEKK bij DANCE&FITSTUDIO Heiloo
Op donderdagavond van 20:00-21:30 uur yoga op de Stationsweg 115.
Kom een gratis proefles volgen. Meld je aan op info@yogaplekk.nl
Kijk voor meer informatie op www.yogaplekk.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Over een aantal weken is het weer kerst! Wilt u er zeker van zijn dat u haar goed zit tijdens de feestdagen?! Maak nu alvast een afspraak. Bel naar:0630042383 Knippen €13,- Kleuren vanaf €30,-Permanenten €55,- Pinnen is mogelijk! Wees er snel bij want vol=vol. Dompvloetlaan 29 Heiloo

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

ODFT feestdagentoernooi bij Tenniscentrum de Dors

Foto: aangeleverd

HEILOO - Het allerleukste tennistoernooi van het jaar start op zaterdag 15 december bij tenniscentrum de Dors: het 'ODFT feestdagentoernooi'. Het toernooi wordt elk jaar rond de feestdagen georganiseerd, nu al voor de 33e keer. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven, dus ook als je geen lid bent van een tennisvereniging. Inschrijven kan tot en met maandag 10 december via www.toernooi.nl (zoeknaam de Dors). Zaterdag 29 december is de finaledag. De organisatie heeft er zin in. Het belooft weer een gezellig en sfeervol toernooi te worden, net als al die andere jaren.

Racketmiddag
Mocht je het leuk vinden om wat vaker, maar wel geheel vrijblijvend, een potje te tennissen, kom dan eens langs op de racketmiddag bij Tenniscentrum de Dors. Iedereen kan meedoen en ook hiervoor hoef je geen lid van een tennisvereniging te zijn. Er wordt om 13.00 uur gestart en er wordt vier keer een half uur gespeeld (elk half uur een nieuwe mix). Je kunt dus een of meerdere partijen spelen. De kosten voor de racketmiddag bedragen € 5 per persoon per middag. Iedereen is van harte welkom!

Foresters en HZV Het Vennewater slaan handen ineen

Enkele jeugdspelers bereiden zich al voor en kunnen bijna niet wachten op de extra zaalvoetbalactiviteiten. Foto: Wout Jager

HEILOO - Een langgekoesterde wens wordt werkelijkheid. SV de Foresters en HZV Het Vennewater gaan op jeugdgebied intensief samenwerken. Daardoor zullen de jongste voetballers uit Heiloo gedurende het seizoen zowel op het veld als in de zaal gaan voetballen.

De samenwerking betekent dat er voor de jongens en meisjes tot en met 13 jaar al zaalvoetbalactiviteiten worden aangeboden in het lopende voetbalseizoen. Zo staat er op 30 december in Sporthal Het Vennewater een zaalvoetbalversie van het jaarlijks terugkerende 'hotdogtoernooi' op het programma. Dit toernooi zal onder de naam `Hotdog Futsal Toernooi` gehouden worden.

De werkgroep veld- en zaalvoetbal, bestaande uit leden van Foresters en HZV Het Vennewater, is verder met HSV in gesprek om eenzelfde samenwerking op te zetten. Het doel is om alle voetballende jeugd in Heiloo te laten kennismaken met zaalvoetbal, om zich op deze manier nog beter in een breder kader te kunnen ontwikkelen.

Drie keer brons voor TIOS

V.l.n.r.: Britt Kerssens en Britt Goossens boven, Dewi van Duivenvoorde en Jorieke Visser beneden. Foto: aangeleverd

HEILOO - Afgelopen weekend turnden de selectiemeisjes van TIOS uit Limmen hun eerste voorwedstrijd van dit seizoen. De eerste medailles werden zaterdag al binnengehaald. Bonna Mooij turnde ijzersterk op sprong (14.05) en brug (13.95) en belandde als derde op het erepodium. Jorieke Visser nam ook het brons mee naar huis nadat ze op vloer (13.20) en sprong (13.70) heel hoog scoorde. Sprong was voor haar een hele overwinning aangezien het met inturnen niet lukte. Dewi van Duivenvoorde (13.675) en Britt Goossens (12.30) deden het ook goed op sprong en bereikten de 15e en 17e plaats. Renée Sap sprong voor het eerst arabier flikflak op vloer maar helaas mislukte haar handstanddoorrol (14e plaats).
Zondag was er succes voor Suzanne de Jong. Ook bij haar stond de arabier flikflak op de to-dolijst en deze lukte perfect (10.85). Haar sprong over de pegasus was supernetjes (11.35) en dat leverde haar brons op. Een mooie comeback van haar in de turncompetitie.

Spring je fit op een sporttrampoline

Spring je fit op een trampoline! Foto: aangeleverd

HEILOO - Een betere en diepere slaap vermindert cellulitis en bevordert de reiniging van het lymfesysteem. Het lijkt wel een bijsluiter van een medicijn maar nee, het is het instructieformulier van Jumping Fitness.
Melanie Pepping uit Heiloo introduceert de training op een minitrampoline in haar nieuwe dansschool …& Jump! in Heiloo.

Wat is Jumping Fitness?
Je denkt al snel aan springen maar je moet je voeten juist in de trampoline duwen waardoor jij weer een duwtje van de trampoline terug krijgt. Er zijn meer dan 400 spieren aan het werk, veel meer dan bij vergelijkbare duursporten.

Waarom moeten we gaan springen?
Jumping Fitness is gezond en je krijgt er een strak lijf van. Ook ontlast het de gewrichten. Je traint je buik, je benen en je billen. Jumping Fitness maakt je hele lichaam sterker. Gelijktijdig verbeteren de dynamische oefeningen het uithoudingsvermogen en worden rugproblemen voorkomen.

Kan iedereen het?
Ja, iedereen doet het op zijn eigen niveau. En je kan het natuurlijk zo zwaar maken als je zelf wilt. Het is belangrijk dat je er plezier in hebt. Het is makkelijk aan te leren en zelfs beginners zullen snel succes ervaren.

Alle oefeningen zijn op opzwepende muziek en worden gegeven door een erkende Jumping Fitness-instructrice. Wij werken alleen met instructrices met een Jumping Fitness-diploma zodat wij de beste lessen kunnen geven.

De lessen zullen gegeven worden in de sporthal Capel-Acker in Heiloo:

Dinsdag 19:00-20:00
Dinsdag 20:00-21:00
Woensdag 20:30-21:30
Donderdag 19:00-20:00
Vrijdag 20:00-21:00

Voor meer informatie: info@enjump.nl.

Noord-Hollands Kampioenschap zéér succesvol voor Sports4all Bowling Heiloo!

Op de foto de in de prijzen gevallen deelnemers van Sports4all Bowling Heiloo. V.l.n.r. staand: Maaike Ooms, Kevin van de Kuijl en Arjan Boekhoudt. Zittend: Joris Frederiks, Martijn Seeder en hun trotse coach Frans Endel.

HEILOO - De deelnemers van Sports4all Bowling Heiloo waren ook tijdens het 1e lustrum van het NH-Kampioenschap Bowlen voor mensen met een beperking, zeer succesvol. Het kampioenschap werd gehouden in Bowlingcentrum De Waerd in Heerhugowaard.

In de categorie D werd het podium zelfs geheel door 3 Heilooër deelnemers in beslag genomen. In de categorie C werd een 3e plaats behaald en in de categorie B een 2e plaats. Hulde voor deze prestaties maar ook aan alle andere deelnemers die al dan niet in de prijzen vielen. Het goed georganiseerde toernooi werd afgesloten met een verrassing voor alle deelnemers, namelijk een groepsfoto, een vaantje en een zakje met heel veel lekkers, omdat het bijna Sinterklaas is.

Lisanne de Witte genomineerd voor atleet van het jaar

Lisanne de Witte in actie. Foto: Erik van Leeuwen, Atletiekunie

HEILOO - Lisanne de Witte uit Heiloo maakt kans op de titel 'atleet van het jaar', een onderscheiding die elk jaar wordt uitgereikt door de Atletiekunie.

Lisanne de Witte werd gekozen uit het publiek, samen met Sifan Hassan, Dafne Schippers en Nadine Visser. De winnaar wordt op 12 december bekend gemaakt tijdens het atletiekgala. Wij gaan alvast duimen.