De Uitkijkpost

31 januari 2018

De Uitkijkpost 31 januari 2018


Een nieuwe nier, een nieuw leven

Carmilla Corporaal STiP Fotografie

"Eindelijk weer een flinke strandwandeling met de hond. Eindelijk weer een dagje de stad in met mijn kinderen." Overmorgen is het op de kop af een jaar geleden dat Carmilla Corporaal een nieuwe nier kreeg. Ze is er nog iedere dag dankbaar voor. "Vóór de transplantatie was ik altijd moe en kon ik mijn handen en voeten slecht gebruiken, doordat mijn zenuwen waren aangetast. En nu, met die nieuwe nier… Kijk, ik ben natuurlijk niet helemaal gezond. Want met één nieuwe nier leven is toch anders dan met twee gezonde nieren leven. Maar ik kan weer langer lopen. Ik kan weer naar de sportschool. En ook mijn handen doen het beter: mijn handschrift is veel netter, en ik kan weer zelf priegelwerkjes uitvoeren, zoals mijn kettinkje om- of afdoen." Carmilla heeft zelfs voldoende energie om enkele ochtenden in de week te werken. Zij is als vrijwilliger jobcoach in opleiding bij de Stichting ICT vanaf Morgen. Nu ze de nodige kennis en ervaring heeft opgedaan, hoopt zij binnenkort haar nieuwe functie te kunnen uitvoeren bij een andere organisatie, in een betaalde baan. "Wat voor anderen heel gewoon is, is voor mij bijzonder."

Zenuwen
Vóór de transplantatie van 2 februari 2017 zat Carmilla maandenlang in een emotionele achtbaan. Het ene moment was er een nier in beeld, het volgende moment weer niet. "Jaren geleden bleken mijn nieren steeds minder te functioneren. Ik kreeg een nier van mijn stiefmoeder, maar die heeft mijn lichaam afgestoten. Daarom moest ik gaan dialyseren. Eerst overdag, later drie keer per week in de nacht. Toen besloot ik op Facebook op zoek te gaan naar een donor. Daar kreeg ik heel veel reacties op. Maar geen enkele donor paste bij mij. Mijn partner Joris en ik gingen een training volgen voor thuisdialyse. Dat heb ik een jaar gedaan. En toen kreeg ik alsnog een passende donor. Dacht ik. Maar op de valreep bleek zelfs die donor niet geschikt voor mij. In januari 2017 kreeg ik te horen dat ik een nier zou krijgen van een overleden donor. Ook die bleek op de valreep niet geschikt. Korte tijd later was het dan toch eindelijk echt helemaal goed. Midden in de nacht van 1 op 2 februari 2017 werd ik geopereerd." De eerste tijd na de transplantatie is altijd spannend. Zal het lichaam de nieuwe nier wel accepteren? Maar nu, een jaar later, mag bij Carmilla dan echt de vlag uit.

Zelf leven geven?
Er zijn nog zes mensen die profiteren van alle aandacht die de nierzoekactie van Carmilla heeft opgeleverd. "Zes mensen die wel wilden doneren, maar niet bij mij pasten, hebben inmiddels gedoneerd aan andere patiënten. Ken je Thomas? Hij was op tv bij Omroep Max, in een uitzending over nierpatiënten. Thomas is een van die zes. Ik ben zo blij met mijn eigen nieuwe leven, maar zo is het nog veel mooier, als een van de zeven!"

Wie zelf een nier wil afstaan, kan contact opnemen met de Stichting Doneren en Transplanteren, info@sdet.nl.

Wie niet bij leven een nier wil afstaan, maar wel bereid is om na de dood orgaandonor te worden, kan zichzelf registreren op www.donorregister.nl. "Wel doen hoor," benadrukt Carmilla. "Zoveel mensen zitten te wachten op een nieuwe nier, of nieuwe longen, of een nieuw hart. Als je aan iemand een orgaan kunt afstaan, wordt het leven van die ander een stuk beter. Dat ervaar ik nu zelf, en dat gun ik veel mensen meer!"

Lazy Sunday: Tango van LocosLindos

LocosLindos Foto: aangeleverd

HEILOO - In de serie Lazy Sundays is er op 4 februari aandacht voor de tango, met bijpassende Argentijnse gerechtjes van Keuken met Karakter en aansluitend de Tango Salon. LocosLindos brengt zowel de oude dansbare tango's als die van de tangocomponisten van vandaag. U waant zich een middag in Buenos Aires. Vijf jonge en gedreven muzikanten betreden en verkennen samen het terrein van de passionele Argentijnse tango. De Argentijnse tango ontstond meer dan 100 jaar geleden in de bordelen van de achterstandswijken van Buenos Aires en groeide uit tot een muzikale stroming met een wereldwijde aantrekkingskracht. Dat de tango springlevend is, blijkt ook uit het feit dat er in het genre nog steeds nieuwe muziek wordt geschreven. Zondag 4 februari te zien en horen in de Cultuurkoepel Heiloo. Aanvang 13:00 uur. Entree: 32,50 euro. www.cultuurkoepelheiloo.nl

Albert Heijn 't Loo brengt ouderen uit Heiloo samen

Albert Heijn 't Loo brengt ouderen uit Heiloo samen. Foto: aangeleverd

HEILOO - Albert Heijn 't Loo organiseerde op woensdagochtend 24 januari een koffieochtend voor de ouderen. De koffieochtend werd georganiseerd om de ouderen uit de omgeving een gezellig samenzijn te bieden en elkaar beter te leren kennen. Er werd hulp geboden door vrijwilligers van 't Trefpunt en de gemeente Heiloo. De ouderen kregen een kopje koffie of thee met iets lekkers en er was de mogelijkheid om informatie te krijgen van de vrijwilligers over onder andere voorzieningen en activiteiten voor de ouderen in Heiloo. Supermarktmanager Mirjam van Dijk vertelt: "Het was een zeer geslaagde ochtend met veel positiviteit. Ik heb gesprekken met meerdere ouderen gevoerd en daaruit bleek dat zij dit initiatief erg waarderen." Teamleider Denise Schouten, die dit samen met collega-teamleiders heeft georganiseerd, vult aan: "Als vervolg op de koffieochtend van vorig jaar was deze ochtend wederom een succes. De opkomst was groot. Dit laat maar weer eens zien hoeveel behoefte er is aan een plek om gezellig samen te komen. Er komt zeker een vervolg op deze koffieochtend!" Kijk op de Facebookpagina 'Albert Heijn 't Loo' voor meer foto's en informatie over andere georganiseerde activiteiten.

Oproep!

Hou je van schrijven en fotograferen? Dan zoeken we jou, want misschien vind je het leuk om deel uit te maken van de jongerenredactie!
Mail ons: ukpjongerenredactie@gmail.com

Tien vragen aan... Linda Abrams

Linda Abrams Foto: aangeleverd

Mijn naam is Linda Abrams, ik ben 45 jaar, getrouwd met Thomas en moeder van Eline (10) en Samuel (7). Ik ben zelfstandig commercieel trainer; kort door de bocht leer ik anderen hoe ze zichzelf of hun dienst/product zo effectief mogelijk kunnen 'verkopen' op een vriendelijke en authentieke manier. Sinds 2002 woon ik in Heiloo.

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren en getogen in Amsterdam Nieuw-West als dochter van een typograaf en een ambitieuze moeder die het op latere leeftijd gemaakt heeft in de marktonderzoeksbranche. Daarnaast heb ik een oudere zus waar ik dol op ben. Toen mijn ouders op mijn 18e naar Purmerend verhuisden, was voor mij de tijd rijp om op kamers te gaan. Daar heb ik in verschillende stadsdelen de meest ieniemienie-achtige kamers bewoond, waarvan veruit de meest geweldige plek de Prinsengracht was.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Mijn hobby is mijn werk en mijn werk is mijn hobby! Ik pakte altijd al graag het podium, maar omdat ik echt niet kan zingen en ook niet uitblink in een specifieke dansroutine (volgens mijn kinderen moet ik dat überhaupt niet doen) is trainer zijn een heel goed alternatief. Dat doe ik dan ook het allerliefste. Mijn grootste talent is dat ik mensen heel makkelijk een 'goed' gevoel kan geven en dat leer ik anderen ook graag.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
John Irving. Ik ben dol op zijn boeken! Als ik over hem lees, stel ik mij voor dat we uren zouden kunnen bomen tijdens een wandeltocht in de buurt van Vermont. Hij schijnt heel aardig te zijn en hij heeft een open mind. Daar hou ik van.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Mijn eerste vakantie naar Italië toen ik een jaar of 14 was. Het was mijn eerste 'buitenland' vakantie en ik was verkocht. De liefde voor dat land is nooit meer overgegaan.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Het Maalwater. Zo mooi daar, in elk jaargetijde.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Soep! Ik ben een echte soepsukkel. En dan het liefst maaltijdsoepen. Waar zo ongeveer een moestuin aan ingrediënten in zit.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
'Stop sugar coating shit, you're not Willy Wonka' oftewel, wees eerlijk en draai er niet omheen als je 'slecht nieuws' hebt te melden. Ik leer nog steeds.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik al 27 jaar met dezelfde Thomas ben, waarvan 'pas' 12,5 jaar getrouwd.

9. Wat zou je veranderen als burgemeester was?
Ik zou 't Loo tussen de Bruna en Herberg Jan voetgangersgebied maken en daar een mooi groot plein van maken met fontein, speeltoestel en terrasjes van de leuke horecagelegenheden, die we erbij gekregen hebben de afgelopen jaren. Natuurlijk wel met behoud van de bestaande parkeerterreinen zodat alle winkels nog gewoon bereikbaar zijn.

10. De persoonlijke vraag van Jane van Vliet:
"Linda, je bent een geboren en getogen Amsterdamse en bent op je 32ste naar Heiloo verhuisd. Je hebt weleens gezegd dat je lang hebt moeten wennen aan het 'dorpse'. Hoe is dat nu?"
Helemaal geen last meer van! Toen ik hier net kwam wonen, werkte ik nog fulltime in hartje Amsterdam in loondienst en had ik nog geen kinderen. Nu zie ik alleen maar voordelen met al dat groen, die rust en het kleinschalige karakter. Mijn kinderen kan ik met een gerust hart buiten laten spelen (altijd wel iemand die ze kent), ik woon praktisch naast het bos en het strand is mijn energieoplader. Ik bereid aan de kust vaak mijn trainingen voor. Kopje koffie drinken en dan even lopen om mijn gedachten te ordenen. En laten we wel wezen, in 30 minuten ben ik weer in de hoofdstad. Het beste van twee werelden dus.

In de volgende Uitkijkpost zijn de tien vragen voor Wilco Brouwer de Koning. Mijn vraag aan Wilco is:
"Wilco, jullie hebben een melkveehouderij op het landgoed Ter Coulster dat al jaren in de familie is. Hoe hoop je jullie bedrijf te zien over 10 jaar?"

Reünie Paulusschool 25 jaar!

HEILOO - De Paulusschool bestaat 25 jaar! Daarom organiseert de school een reünie voor oud-leerlingen en -leerkrachten op zaterdag 24 maart 2018. Alle leerlingen van alle jaargangen zijn van harte welkom! Aanmelden kan via www.depaulusschool.nl. De reünie op zaterdag 24 maart vindt plaats van 20.00 tot 23.00 uur in de Paulusschool aan De Hucht 6 in Heiloo.

Pop-up restaurant Het Bierdiner Een onvergetelijke avond uit

Foto: aangeleverd.

HEILOO - Bier aan tafel is in België heel gebruikelijk. Nederland volgt, langzaam… Om dit groeiende fenomeen te promoten slaan drie ondernemers de handen ineen. Samen presenteren zij Het Bierdiner, een hoogstaand culinair achtgangendiner dat gepaard gaat met prachtige bieren.

Aangevuld met muziek en entertaiment
De Bierverbinding, Country Home Cooking en Standup4 organiseren in de sfeervolle Cultuurkoepel in Heiloo de tweede editie van Het Bierdiner, dat in het teken staat van het voorjaar. In het pop-up restaurant verzorgt chef-kok Naomi Nieuwenhuis uiteenlopende gastronomische gerechten, waarbij Biersommelier Frans Ruiter bijzondere bieren heeft geselecteerd. Bart ten Napel is uw gastheer en samen zorgen zij voor een zinnenprikkelende avond. Het Bierdiner is niet zomaar een diner, maar een unieke avond uit die garant staat voor gezelligheid, humor en (culinaire) verrassingen.
Het Bierdiner vindt plaats op zaterdag 17 februari. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom en om 18.00 uur start uw culinaire avontuur. Geniet van de heerlijke gerechten die elk gepaard gaan met een speciaal bier. Ervaar hoe de juiste combinatie van bier en spijzen uw zintuigen prikkelt.

Valentijnstafels
Te midden van de andere gasten is een aantal exclusieve Valentijnstafels beschikbaar. Heeft u iets te vieren of misschien iets goed te maken? Wilt u uw partner verrassen met een romantisch diner of misschien zelfs met een huwelijksaanzoek? Er zijn tal van mogelijkheden om er een onvergetelijke avond van te maken. Maak uw wensen kenbaar.

Geen bierliefhebber, de Bob of vegetarisch?
Uiteraard is er ook aan de niet-bierliefhebbers en de Bob gedacht. Er is een aantal mooie wijnen geselecteerd en frisdrank gekozen. Durft u iets heel anders te proberen, dan kiest u voor het 'thee-arrangement' van Mw. Cha. Zij selecteerde acht theeën, waarvan de pure smaken uitstekend met de verschillende gerechten combineren. Ook voor de vegetarische gasten bereidt de chef-kok een prachtig menu. U kunt dit aangeven tijdens het bestelproces.

Cadeaubon
Geeft u deze culinaire avond graag cadeau? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Uw cadeaubon wordt, indien gewenst voorzien van een persoonlijke boodschap, naar de ontvanger verstuurd.

Voor reserveringen: www.hetbierdiner.nl

'La Mascotte' door Heilooër Operette Vereniging

Foto: aangeleverd

HEILOO - Een boerin die anderen geluk kan brengen, zolang zij maagd blijft? In het vorstendom Piombino vechten herder Peppo en vorst Laurent om de gunsten van deze eenvoudige kalkoenhoedster, die -zonder dat zij het zelf beseft- een gelukbrengster, een mascotte is. Op dit verhaal is de operette 'La Mascotte' gebaseerd, een opera-comique op muziek van de beroemde Franse componist Edmond Audran. Na de geslaagde première in Parijs (1880) werd de operette een jaar later al in New York en Engeland met succes opgevoerd. In de vijf jaar daarna volgden nog ruim duizend voorstellingen! De Heilooër Operette Vereniging brengt deze populaire operette in februari vier keer op de planken in een nieuwe productie van regisseur Ben Eppinga. Solisten, koor en orkest staan o.l.v. dirigent Wim Noteboom. De voorstellingen vinden plaats in Theater De Beun in Heiloo op 10, 11 (mat.), 17, 18 (mat.) februari. Kaarten via www.hov-heiloo.nl, De Beun (Willibrordusweg 2, www.debeun.nl), De Schrijverij (Heerenweg 199) en Primera (winkelcentrum Het Hoekstuk).

Tweedaagse Weekend Workshop 'Your True Voice'

Chris James Foto: aangeleverd

HEILOO - De Australische Chris James komt weer terug naar Nederland en geeft op zaterdag 17 en zondag 18 februari de tweedaagse weekend workshop 'Your True Voice' in de Jan van Rijckenborghschool in Heiloo.

Chris James is stemdocent, zanger en musicus en geeft al meer dan dertig jaar met veel vrolijkheid zeer effectieve stemworkshops. Hij werkt internationaal in bedrijven, organisaties, met koren en op scholen. Chris reist de hele wereld rond om mensen van alle leeftijden te leren hun stem optimaal te gebruiken. Als geen ander kent Chris de kracht van stem, expressie en humor. In deze workshop ervaar je op een lichte, vrolijke manier hoe je je stem authentiek en zonder stress kunt gebruiken, een essentiële vaardigheid die veerkracht in het leven geeft. Iedere workshop van Chris staat in het teken van verdiepen, een oneindig proces dat iedere workshop van hem uniek maakt!

Zangers, diegenen die denken niet te kunnen zingen, beroepssprekers, diegenen die denken niet te kunnen spreken in het openbaar, kortom iedereen die, privé en/of in het werk, met stem, spreken en zingen bezig is, is van harte welkom.

De tweedaagse workshop is van 9.30 uur tot 16.00 uur op beide dagen.
Investering 200 euro, bij boeking voor 10 februari 180 euro.
Professionele certificaten op aanvraag.

Andere activiteiten:
Sing Along:
Alkmaar: Woensdagavond 14 februari: Sing-Along avond van 19:30 tot 21:00 uur, Centrum Zenit
Heiloo: Donderdagavond 15 februari Sing-Along avond van 19:30 tot 21:00 uur, Jan van Rijckenborghschool

Op de Sing-Along avonden maak je kennis met het werk van Chris en met je eigen stem op een lichte, vrolijke manier en… je hoeft niet te kunnen zingen!
Investering 12,50 euro, aan de deur 15 euro.

Privésessies: Er is de unieke mogelijkheid tot privésessies met Chris in de week van 12 februari (een uur 70 euro).

Kinderworkshop op scholen:
Voor de derde keer verzorgt Chris in februari een super inspirerende kinderworkshop voor alle kinderen en het team van de Jan van Rijckenborghschool in Heiloo.
Op aanvraag kan de workshop ook op andere scholen verzorgd worden.

Voor meer informatie over de weekendworkshop, sing-along avonden, kinderworkshop of privésessie en voor aanmelden, kunt u contact opnemen met Nicole Suylen. Dat kan via het e-mailadres nicole@suylen.nl of telefoonnummer 06-511 039 60.

Meer informatie over Chris en zijn werk op www.chrisjames.net.

123Wonen

Foto: aangeleverd

Bemiddeling bij huur, verhuur en vastgoedbeheer

Willibrordus Business Centrum, Kennemerstraatweg 464, 1851 NG Heiloo

Website: www.123wonen.nl

E-mail: alkmaar@123wonen.nl

Telefoon: 072-2020700

Op afspraak: maandag t/m vrijdag.

Met 26 vestigingen in het land is 123Wonen een van de grootste bemiddelaars bij de huur en verhuur van woningen. Het gaat om gemiddeld 4000 bemiddelingen op jaarbasis. Martin Houtzager startte twee jaar geleden als franchisenemer zijn eigen vestiging van deze bekende organisatie. Door zijn kennis van zaken en door de aansluiting op het grote netwerk van 123wonen.nl kan hij bemiddelen en adviseren aan eenieder die verhuurt of wil verhuren, ook aan bijvoorbeeld expats die op zoek zijn naar de juiste huurwoning. Martins regio betreft Heiloo, Castricum en Bergen, en groter gezien van Haarlem en de Zaanstreek tot aan Den Helder.

Groeiend succes
Martin Houtzager (45) woont samen met Cindy en zoontje Jens in Heiloo. Na een carrière in de ICT en Telecom besloot hij de overstap te maken naar vastgoed. Martin: "Ik kom uit een ondernemersgezin en had altijd al de wens om een eigen zaak te beginnen. Het werd tijd voor een andere bedrijfscultuur dan die waarin ik werkzaam was. Gezien mijn interesse in makelaardij, vastgoedontwikkelingen en rendement bleek dit een logische en leuke stap." Inmiddels bemiddelt Martin bij zo'n 150 woningen per jaar. Vanwege het succes wordt zijn vestiging binnenkort versterkt met een nieuwe medewerker. Zijn plannen voor de toekomst heeft hij scherp voor ogen. Martin: "Het zou mooi zijn om uit te groeien tot een kantoor met vier medewerkers zodat we optimale service blijven bieden en ook het beheergedeelte kunnen laten groeien."

Ontzorgen van verhuurders
Er zijn steeds meer particulieren en kleine beleggers, met voldoende financiële mogelijkheden, die investeren in een tweede huis of ander pand. Vastgoed blijkt, ook in de huidige tijd, een interessante optie als belegging te zijn. Uiteraard is het belangrijk goed advies in te winnen over welke objecten geschikt zijn om aan te kopen, voor welke prijs, en op welke manier er qua verhuur het beste uit te halen is. Martin Houtzager kan hierin bemiddelen. 123Wonen ontzorgt verhuurders en beleggers. Martin: "De huurwet is ingewikkeld. Wij hebben bij 123Wonen uiteraard kennis van zaken en beschikken over een groot netwerk. Het is mijn passie om voor de klant de beste opties aan te reiken." Het komt meer en meer voor dat huiseigenaren die verhuren ook het beheer uitbesteden aan 123Wonen. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die zelf op reis zijn of definitief naar het buitenland vertrekken.

Huren van woningen
Ook als huurder kunt u terecht bij 123wonen.nl. Op de website kan bijvoorbeeld een zoekactie worden ingevoerd om te kijken waar iets beschikbaar is. Het gaat hier echter wel om het hogere segment. Huurbedragen onder de duizend euro per maand komen niet veel voor. Martin: "In dit zogenaamde relocation-traject gaat het voor 70% om verhuur aan expats." Inschrijven is gratis. Het vinden van betrouwbare huurders staat bij 123wonen.nl overigens hoog in het vaandel. Daarom worden huurders ook gescreend op kredietwaardigheid.

Meer informatie of vrijblijvende afspraak
Bent u benieuwd wat 123Wonen voor u als verhuurder, belegger of huurder kan betekenen? Maak een vrijblijvende afspraak met Martin Houtzager. Dit kan via de website of bel: 072-2020700.

Tekst: Natalie Bottemanne

Voelt mijn kind zich wel veilig?

Afgelopen week woonde ik, Hockeyvader, een vergadering bij op mijn sportclub waar veiligheid op de agenda stond. Het ging over zowel sociale als fysieke veiligheid. Fysieke veiligheid gaat over of het terrein/clubhuis/kantine wel veilig is m.b.t. genoeg verlichting, geen scherpe punten/hekken, gevaarlijke trappen, etc. Sociale veiligheid is een veel lastiger onderwerp. Dit gaat over o.a. pesten, (seksuele) intimidatie en groepsprocessen. Toch vaak wel beladen onderwerpen waarvan je hoopt dat je kind er ver van weg blijft.

Tijdens die vergadering ging ik toch nadenken. Hoe veilig voelt mijn eigen kind zich eigenlijk op onze sportclub? Of op school? Ligt hij wel lekker in de groep? Wordt hij gepest of geïntimideerd? Hij is een lekkere, middelbareschoolpuber en niet echt een prater, dus ik weet eigenlijk niet hoe 'veilig' hij zich voelt. Maar hoe kom je daar achter?

Niet alleen op mijn sportclub was het een onderwerp, maar ook op de middelbare school van mijn oudste zoon. Daar ging het over alcohol, drugsgebruik en intimidatie in groepen. Kijk, je mag niet drinken tot je 18e, maar je wilt ook niet buiten een groep vallen als het daar wel in voorkomt. Pesten en intimidatie kan het gevolg zijn namelijk. Hoe ga je als puber van 13 daarmee om? En met name als ouders? Ik weet het niet.

Ik vertrouw er maar op dat we thuis blijven praten en dat we er wel een weg in vinden. Wel fijn is dat we sinds kort een actieve vertrouwenspersoon op de sportclub hebben waar je met dit soort onderwerpen terecht kan. Gelukkig is die er ook op de middelbare school. Als klap op de vuurpijl kreeg ik vanmorgen bij het wegbrengen van mijn jongste zoon op de basisschool een briefje over sociale veiligheid. Ook daar zijn ze er dus mee bezig, maar hoe zit het eigenlijk bij al die andere scholen, sportclubs en verenigingen? Iets om over na te denken toch?

Hockeyvader

www.hockeyvader.nl

www.facebook.com/hockeyvader

Buurt overvallen door onaangekondigde boomkap ProRail

Foto: aangeleverd

HEILOO - De redactie ontving van een aantal boze bewoners van de Schuine Hondsbosschelaan een open brief aan wethouder R. Opdam en ProRail. Hieronder leest u een deel van de brief. Voor het vervolg verwijzen wij u naar onze website.

Afgelopen week heeft er een ware kaalslag plaatsgevonden langs het spoor bij de overgang aan de Schuine Hondsbosschelaan. Zo'n twintig prachtige eiken zijn met kettingzagen en groot materiaal omgezaagd en ter plekke vershredderd of afgevoerd. De rest van het dorp wacht deze kaalslag nog.
Bij navraag bleek dit een opdracht van ProRail te zijn om te voorkomen dat de bomen tijdens storm op het spoor zouden kunnen vallen. Veiligheid is een sterk argument, maar daarvoor is het niet nodig om een bosachtig terrein om te toveren in een kale grasstrook, terwijl de groenstroken langs het spoor waardevolle ecologische verbindingsstroken zijn voor planten en dieren. Waarschijnlijk gebeurt deze massale bomenkap nu in heel Nederland. Het beleid had ook kunnen zijn om de bomen te snoeien, oude takken eruit te halen en de bomen af te toppen. Waarom de bomen helemaal weghalen?
Voor de rest van deze ingezonden brief verwijzen wij u naar onze website www.uitkijkpost.nl.

Associatie Uitvaartverzorging start met online-uitvaart

Uitvaartverzorgster Jeanis Kool. Foto: Suzanne Overgaag

REGIO - Associatie Uitvaartverzorging heeft een nieuwe stap gezet door het introduceren van de online-uitvaart. Sinds 2015 biedt Associatie Uitvaartverzorging al speciale pakketten aan voor mensen met een krappe beurs en voor mensen die de uitvaart graag sober en ingetogen willen houden. Nu is deze budgetdienstverlening ook online te regelen.

Uitvaartverzorgster Jeanis Kool: "Op deze manier blijven wij trouw aan onze uitgangspunten: een goed verzorgde uitvaart voor een redelijk tarief. De tarieven voor een online-uitvaart mogen dan zeer bescheiden zijn, nabestaanden krijgen wel altijd een betrokken en persoonlijke begeleiding van een uitvaartverzorger. De familie krijgt ook altijd de mogelijkheid om afscheid te nemen in een van onze uitvaartcentra, meer of minder uitgebreid." Haar collega Anneke Schoorl vult aan: "Het bestellen van verjaardagscadeaus, het inwinnen van financieel advies, het boeken van verre en mooie reizen. Tegenwoordig is er van alles via internet te regelen. Het online regelen van een uitvaart voorziet vast ook in een behoefte."

Associatie Uitvaartverzorging is in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg en de uitvaartverzorgers zijn ingeschreven in het Register Uitvaartverzorgers. Dat geeft nabestaanden de garantie dat zij met een zorgvuldig werkende uitvaartorganisatie te maken hebben. Wie nieuwsgierig is geworden naar de pakketuitvaart online, kijkt op www.associatieuitvaart.nl.

Start verkoop De Linde Exclusief – Heiloo op 3 februari

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zaterdag 3 februari start de verkoop van nieuwbouwproject De Linde Exclusief. Er komen 22 luxe, royale woningen in het gebied Zuiderloo te Heiloo. Het deelplan bestaat uit 17 vrijstaande woningen, 2 halfvrijstaande woningen en 3 geschakelde herenhuizen. Het project is een ontwikkeling van Timpaan uit Rijsenhout.

De woningen zijn uniek in de gehele gebiedsontwikkeling Zuiderloo. De 17 vrijstaande woningen, verdeeld over 4 typen, hebben een prijs vanaf € 655.000,-- VON. De prijs van de 2 halfvrijstaande woningen is vanaf € 579.500,-- VON. De 3 geschakelde herenhuizen worden aangeboden vanaf € 455.000,-- VON.

Verkoopmanifestatie
De verkoopmanifestatie vindt plaats op zaterdag 3 februari van 11.00 tot 13.00 uur in Brasserie in 't Groen aan de Lagelaan 8 te Heiloo. Bij de manifestatie kunnen geïnteresseerden de brochures, prijslijsten en inschrijfformulieren ophalen. Bent u verhinderd, dan kunt u de brochure, de prijslijst en het inschrijfformulier ook vanaf maandag 5 februari bij de verkopend makelaar Kuyper & Blom aan de Stationsweg 102 te Heiloo ophalen of via de website www.heiloo-zuiderloo.nl downloaden. Het inschrijfformulier dient uiterlijk maandag 19 februari 2017 voor 12.00 uur te worden ingeleverd bij Kuyper & Blom Makelaars (info@kbmakelaars.nl - 072 - 532 24 20).

Ontwikkeling Zuiderloo
De ontwikkelingen van Timpaan in het gebied Zuiderloo bestaan uit circa 275 woningen. In De Linde 2 zijn momenteel 63 woningen in verkoop gebracht, waarvan nog 3 vrijstaande woningen van het type Zilverwinde beschikbaar zijn. De Linde 1 is vorig jaar reeds opgeleverd. De bouw van De Linde 2 is eind 2017 gestart.

Robin Raven bij kinderdagverblijf Kits Oonlie

Robin Raven leest voor. Foto: aangeleverd

HEILOO - Voorlezen is elke dag een feest! Er worden herinneringen voor het leven gemaakt en daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Bij Kits Oonlie worden de kinderen dagelijks voorgelezen door de medewerkers, maar tijdens de Nationale Voorleesdagen nodigen zij altijd iemand anders uit om te komen voorlezen. De kinderen van kinderdagverblijf Plan Oost werden dit jaar door kinderboekenschrijver Robin Raven voorgelezen.

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Samen met Robin hielpen de kinderen de dieren met het opblazen van de ballonnen, zodat alle dieren over de tijger konden zweven.

Meer informatie? Neem gerust contact op met de centrale administratie van Kits Oonlie 072-5323576, info@kits-oonlie.nl.

Lunch voor alleenstaande moeders van Heiloo

HEILOO - Als je er alleen voor staat als moeder, wil je jezelf nog wel eens vergeten. Daarom verzorgt Stichting Trefpunt Heiloo voor alleenstaande moeders een lunch tijdens NL Doet op 9 maart. Deze lunch wordt gratis aangeboden en verzorgd door ouderen uit Heiloo. Als blijkt dat er bij de deelnemers behoefte is aan meer van dit soort contactmomenten waarin ervaringen kunnen worden uitgewisseld en kennis kan worden gedeeld, zal er een vervolg aan worden gegeven. Aanmelden en verdere informatie over locatie en tijdstip via Stichting Trefpunt Heiloo 072-533 1297 of stichting@welzijnheiloo.nl.

Voorlezen voor peuters en kleuters

De kinderen luisteren aandachtig. Foto: aangeleverd

HEILOO - In het kader van de Nationale Voorleesdagen is het leuk om te weten dat er in de bibliotheek iedere week wordt voorgelezen voor peuters en kleuters.

Voorlezen en spelen voor peuters
Voor peuters is er iedere week een Peuteruurtje: 'Lezen en spelen'.
Elke vrijdagochtend van 10:30 tot 11:30 uur wordt er voorgelezen, en daarna mogen de kinderen nog even lekker spelen met materiaal van de Speelotheek, rond het thema van het boek. Voor de ouders en grootouders een mooi moment om even bij te praten en samen koffie te drinken, terwijl de kinderen met elkaar spelen.
Elke vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur.

Voorlezen voor kleuters
Het voorleeshalfuurtje op de woensdagmiddag is voor Bibliotheek Heiloo een echte traditie.
Iedere woensdagmiddag - uitgezonderd de schoolvakanties - wordt er van 14.30 tot circa 15.00 uur voorgelezen uit een mooi prentenboek.
Iedere eerste woensdag van de maand is er een extra feestelijk 'Voorleesfeestje' met naast voorlezen ook nog een half uur knutselen.
Alle kinderen van 4 tot 7 jaar (en hun ouders) zijn hierbij van harte welkom!
Iedere woensdag van 14.30 tot 15.30 uur.

Jeugdtheater Heiloo speelt familievoorstelling in De Beun

Stichting Jeugdtheater Heiloo

HEILOO - Stichting Jeugdtheater Heiloo speelt 'De wonderlijke avonturen van Aboekier en Aboezier' in Theater De Beun. In een land hier ver vandaan, leefden Aboekier & Aboezier. Hun trouwe vriendschap werd zwaar op de proef gesteld, toen zij besloten in het magische land van de Sultan te gaan wonen. Ga mee op dit kleurrijke en wonderlijke avontuur op zaterdag 3 februari (15.15 uur & 20.15 uur) en zondag 4 februari (12.15 uur & 15.15 uur). Kaarten kosten 9 euro per stuk en zijn te koop via kaartverkoop@sjth.nl. Als de betaling binnen is, liggen de kaarten op 3 en 4 februari klaar bij de kassa. Ook kunt u voor kaarten terecht bij Bruna ('t Loo), De Schrijverij (Stationscentrum) en Primera ('t Hoekstuk) en in Limmen bij drogisterij Aker. Een uur voor de voorstellingen zijn de dan nog beschikbare kaarten te koop bij de kassa van Theater De Beun. Info op www.sjth.nl of op Facebook.

Bestemmingsplan Noordergeestkerk klaar voor raad

HEILOO - De plek waar voorheen de Noordergeestkerk heeft gestaan, ligt al jaren braak. Op het terrein en het naastliggende parkeerterrein zijn vijftien sociale huurwoningen gepland. Het afgelopen jaar heeft de gemeente de benodigde planologische procedure opgestart en heeft het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Er zijn zeven zienswijzen ingediend, waarvan drie door individuele bewoners. Vier zienswijzen zijn gezamenlijk ingediend en ondertekend door meerdere bewoners.

Voorstel wijzigingen bestemmingsplan
Naar aanleiding van de zienswijzen van omwonenden stelt het college de raad voor een aantal wijzigingen in het bestemmingsplan aan te brengen. Gevraagd wordt de rij van vijf woningen aan de Vinkenbaan te verlagen van negen naar zeven meter, en een flauwe kap te plaatsen op de rij van tien woningen aan de Noordergeeststraat in plaats van de woningen plat af te dekken. In het bestemmingsplan kunnen alleen de voorstellen van omwonenden worden verwerkt die betrekking hebben op de planologie. Overige voorstellen en suggesties van omwonenden worden meegenomen bij de verdere uitwerking van de bouwplannen.

Vervolgproces
Op dinsdagavond 6 februari is er een tweede inloopavond voor omwonenden. Tijdens deze avond kunnen omwonenden vragen stellen en lichten Kennemer Wonen en de gemeente de wijzigingsvoorstellen verder toe. De commissie Openbare Ruimte bespreekt het bestemmingsplan op 14 februari. Als de gemeenteraad vervolgens op 5 maart het bestemmingsplan vaststelt, kan Kennemer Wonen een omgevingsvergunning aanvragen voor de realisatie van het plan.

Wethouder Beens onthult kunstwerk 'Pandora'

Kunstenares Tineke Bot en wethouder Elly Beens onthullen het beeld Pandora voor Theater De Beun. Stip Fotografie

HEILOO - Wethouder Elly Beens onthulde vandaag om 16.00 uur de evenknie van het bronzen beeld Pandor, dat in 2017 werd gestolen. De gemeenteraad stelde geld beschikbaar voor het opnieuw maken van het kunstwerk. Kunstenares Tineke Bot maakte een nieuwe mal van het 'oude' beeld.

Het ontwerp is iets veranderd en heeft een nieuwe naam gekregen: Pandora. Ook deze figuur houdt een doos vast, net als in de mythe 'De doos van Pandora'. Het is echter een doos met niet alleen slechte dingen, maar ook mooie. Het beeld is geplaatst op zijn oorspronkelijke sokkel bij Theater De Beun.

Pipoos opent grootste hobbywinkel van Alkmaar

Meer dan 6000 artikelen onder één dak voor alle denkbare hobby's. Foto: aangeleverd

Alkmaar – Donderdag 25 januari opende Pipoos een groot, creatief inspiratiecentrum aan de Langestraat 113. Een spiksplinternieuwe hobby- en knutselwinkel voor jong en oud, voor hobbyist en professional. Met meer dan 6.000 artikelen onder één dak voor alle denkbare hobby's. Van Bullet Journal notitieboekjes en producten voor handlettering, tot vouwblaadjes, textielverf, schilderbenodigdheden, home deco en meer.

Voor het hele gezin

Pipoos is met dat enorme assortiment echt dé speciaalzaak in hobbyartikelen. Taartenbakkers, knutselaars, modelbouwers, schilders, tekenaars en andere creatievelingen komen hier volledig aan hun trekken. Het is de 27e winkel in Nederland van deze succesvolle hobbywinkelketen. "Geen toevalstreffers," zegt Directeur Wouter de Keizer (43). "Toen we vijf jaar geleden het assortiment gingen opschudden, hebben we ons sterk gefocust op jonge gezinnen. Dus daar waar smartphones en tablets een prominente plaats innemen. Dat was behoorlijk tegen de digitale trend in."

Internetten, gamen en appen

De directeur legt uit dat hij als vader van opgroeiende kinderen ook weleens moedeloos wordt van al dat internetten, gamen en appen van zijn kroost. "Je denkt als vader dan toch weleens, ga eens knutselen, tekenen, breien of haken." De Keizer kijkt even serieus en zegt dat de moderne technologie natuurlijk een zegen is, maar niet zaligmakend. "Ontwikkelen van persoonlijke creativiteit zit niet in bits en bites. Creativiteit is een manier van waarnemen, denken en doen. Het helpt je bij het oplossen van problemen en zien van kansen. Daarvoor hoef je geen Rembrandt of Van Gogh voor te zijn. Met je kinderen de kinderkamer een andere look geven of een clutch-tas haken, is ook creatief bezig zijn."

Laatste trends en rages

De Keizer vertelt dat hobbytrends komen en gaan. "Door in te spelen op de juiste trends en rages, maak je mensen enthousiast en trek je ze letterlijk over de drempel om creatief aan de slag te gaan. Natuurlijk hebben wij een webwinkel. (www.pipoos.com) Maar wat is er mooier even bij Pipoos binnen te lopen en al die creativiteit op te snuiven. Advies te vragen over dat ene marterharenkwastje of rolfondant voor op de verjaarstaart van je dochter. Daar wordt een mens toch helemaal blij van."

'Maestro' in Egmond-Binnen

EGMOND - BINNEN Zeven Egmonders gaan de komende tijd ervaren hoe het is om voor een muziekvereniging te staan. En dat dirigeren echt iets anders is dan lukraak zwaaien met een stokje.

Fanfare Eensgezindheid uit Egmond-Binnen is aan de slag gegaan met het project Maestro, naar het idee van de gelijknamige serie op tv. De uitvoering is op 10 maart 2018, aanvang 20.00 uur. Het initiatief van uitbater Ronald Zentveld van Dorpshuis de Schulp en vaste dirigent Marije Koopmans is in de zomer van 2017 ondergebracht bij een speciale commissie. Tine Jansen van deze commissie: "De afgelopen tijd zijn kandidaten op voorstel van de fanfareleden benaderd om deel te nemen. Ze zijn al in het bezit van een baton (dirigeerstokje) waarmee kan worden geoefend. Tot maart gaan de maestro's in spe aan de slag om onder begeleiding van Koopmans het vak onder de knie te krijgen. Na de beoordeling van het publiek en een vakjury wordt 10 maart duidelijk wie er met de titel Maestro 2018 vandoor gaat." De vakjury bestaat vooralsnog uit twee kenners met muzikale wortels: Kim Hoogvliet en Leon Gouda. Zij zijn beide onder andere muziekdocent. Tine Jansen: "Maestro moet gezellig, laagdrempelig entertainment bieden. Zo'n avond waar het hele dorp bij wil zijn, en waardoor men de fanfare op een andere manier leert kennen."

Arthur Japin komt naar Limmen

Arthur Japin. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Limmen Cultuur heeft op vrijdag 16 februari om 20:00 uur Arthur Japin uitgenodigd om te komen praten over zijn nieuwste boek 'Kolja'. Arthur Japin is een gerenommeerd schrijver. Al zijn romans zijn gebaseerd op gedegen onderzoek en historische feiten waar hij, door zich daarin te verdiepen, verhalen aan toevoegt. Feit en fictie lopen uiteindelijk door elkaar. In september 2017 is zijn roman 'Kolja' verschenen. Het boek beschrijft het verhaal over een doofstomme jongen die wordt opgevangen door de Russische componist Tsjaikovski en zijn broer. Hoe een dove zich staande houdt in een maatschappij waar alles om horen draait. Dezelfde doofheid geeft hem die extra talenten. Vrijdag 16 februari in Cultureel Centrum Vredeburg, Dusseldorperweg 64 horen we van de schrijver zelf alles over deze roman. Voor meer informatie kijk op onze website www.limmencultuur.nl of bel met 072-5053274.

The Dutch Vocals zingen voor Zonnebloem bij 'Heeren van Limmen'

LIMMEN - De Zonnebloem Limmen nodigt haar gasten uit voor een middag vol muziek en gezelligheid met The Dutch Vocals.

The Dutch Vocals bestaat uit Peter Jonk en Anja Oudejans, een professioneel en veelzijdig zangduo uit Volendam. Anja en Peter, gekleed in de mooiste outfits, hebben een uitgebreid en afwisselend repertoire met prachtige zang en leuke acts. Met hun warme stemmen weten zij de gevoelige snaar van het publiek te raken. Hun repertoire bevat onder meer duetten en solo's van wereldfaam zoals van Willy en Willeke Alberti, Wim Sonneveld en Luciano Pavarotti. The Dutch Vocals maken van ieder optreden een feest en nodigen de gasten van de Zonnebloem Limmen van harte uit om deze muzikale happening mee te maken. Donderdagmiddag 8 februari, de 'Heeren van Limmen' The Dutch Vocals. (Dusseldorperweg 103), aanvang 14.00 uur. Heeft u vervoer nodig? Bel dan Ria Hooijboer 072-
5052235.

'Chouffe in de Hoef'

EGMOND AAN DEN HOEF - Na het succesvolle feest van vorig jaar verandert Dorpshuis Hanswijk op 10 februari wederom in een kabouterbos tijdens Chouffe in de Hoef! Een gezellige Kabouteravond met La Chouffe bier, oftewel kabouterbier op de tap. Henkie CD maakt er dit jaar een knallend feest van. Tijdens deze avond krijg je per Chouffe biertje (of ander drankje) een kabouteritem. Deze items bestaan uit een kaboutermuts, een bril, een neus en een baardje. Na vier items ben je een volgroeid kabouter(vrouw)tje. Degene die aan het einde van de avond het meest op een kabouter lijkt, krijgt de gouden kabouter!

Tickets kosten 14,50 euro inclusief je eigen La Chouffe glas en zijn verkrijgbaar via www.chouffeindehoef.nl. De opbrengst van de kaartverkoop is bestemd voor het onderhoud en de aanschaf van instrumentarium van Lamoraal van Egmont en de jeugd van Lamoraal van Egmont. Het feest begint om 21.00 uur. Dorpshuis Hanswijk is gevestigd aan Hanswijk 1.

Pionier Wouter van Eck vertelt over 'voedselbos' bij de Abdij van Egmond

Het voedselbos op het terrein van de abdij. Foto: aangeleverd

EGMOND-BINNEN - Landbouw en natuur lijken elkaar tegenwoordig uit te sluiten. Wouter van Eck vertelt op zaterdag 10 februari bij de Abdij van Egmond dat dit ook anders kan. In zijn 'voedselbos' wordt landbouw met natuur gecombineerd voor voedselproductie. Het gaat hierbij om een duurzaam landbouwconcept, omdat het systeem geen (kunst)mest, bestrijdingsmiddelen of kunstmatige beregening nodig heeft.

Op een kale maïsakker bij Groesbeek, in de buurt van Nijmegen, begonnen Wouter van Eck en Pieter Jansen met de productie van fruit, noten en eetbaar blad. Onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek en aan de hand van inspirerende voorbeelden uit zijn voedselbos, vertelt hij hoeveel dit oplevert en wat de toegevoegde waarde voor flora en fauna is.

Wouter van Eck was campagneleider Landbouw en Voedsel bij Milieudefensie en directeur bij Stichting FLORON. Nu zet hij zich namens Stichting Voedselbosbouw Nederland in om de kennis over voedselbossen te stimuleren..

Het project 'Levende Aarde' van de Abdij Egmond biedt een platform voor het vergaren en uitwisselen van kennis over duurzaam en ecologisch bodembeheer en voedselproductie. De lezing vindt plaats op zaterdag 10 februari van 10.00 tot 12.00 uur, Vennewatersweg 27a, Egmond-Binnen. Er wordt een onkostenbijdrage van 7,50 euro gevraagd. Aanmelding via: www.abdijvanegmond.nl.

Muziekwerkplaats On Stage

Floris drumt erop los. Foto: aangeleverd

LIMMEN - De leerlingen van de Muziekwerkplaats Limmen hadden weer hard geoefend voor de jaarlijkse voorspeelavond. De jonge muzikanten lieten graag horen wat zij in de wekelijkse muzieklessen van de Limmer muziekschool hebben geleerd. Een heel scala aan instrumenten kwam langs op deze avond: piano, gitaar, slagwerk, viool, dwarsfluit en keyboard. Ook de zangleerlingen stonden op de planken met leuke stukken van Kinderen voor Kinderen en Adèle. Er werd solo gespeeld, maar ook met cd of docentenbegeleiding. De drumleerlingen verbaasden het publiek met ruige rockmuziek, maar ook de improvisaties op de dwarsfluit werden door het publiek erg gewaardeerd. Alle muziekstijlen van pop en blues tot klassiek kwamen aan bod. Deze voorspeelavond was een van de twee jaarlijkse uitvoeringen van Muziekwerkplaats Limmen, waarbij de leerlingen podiumervaring op kunnen doen.

Pleegouder gezocht voor Jens en Michel

Michel Foto: aangeleverd

Op dit moment is de vraag naar pleegouders groot. Er wachten kinderen op een passend pleeggezin.

Zo ook Jens (13) en Michel (14). Zij zoeken ieder een pleeggezin op fietsafstand van hun school in Castricum.

Michel zit op de Havo. Hij houdt van muziek maken en van voetballen. Het is een leuke en sociale jongen die graag meedenkt en meepraat.
Hij zoekt een pleegouder die van familie houdt. Jens zit op het Gymnasium. Hij houdt van drummen en zit op voetbal. Het is een leuke en sociale jongen die graag meedenkt en meepraat.
Hij zoekt een pleegouder die van discussiëren houdt.

Jens Foto: aangeleverd

Maar ook Nadine (16), Selly (12), Job (13) en Tim (11) zoeken een fulltime of parttime pleeggezin.
Wilt u iets betekenen voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen? Vraag een informatiepakket bij ons aan of bezoek een van onze informatieavonden. De eerstvolgende is op 12 februari. Aanmelden kan via www.pleegzorgparlan.nl

Henk Verdonk junior in 'winning mood'

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef is nog steeds bezig met een aaneenschakeling van overwinningen. Ook donderdagavond in de wekelijkse strijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschoool (KPB) mountainbikecup, was hij weer voor iedereen onbereikbaar. Hij sloot wederom af met een afgetekende zege. Sportcomplex de Cloppenburgh leek het decor te worden van een rechtstreekse confrontatie tussen veelvraat Henk Verdonk junior en de technisch specialist Michel Agterberg uit Heiloo. Helaas moest Michel op het laatste moment afzien van deelname. Hierdoor ging de echte strijd om de tweede plek. Er werd gestreden door Alkmaarder Ferry Karssen, Vincent Beentjes (Castricum) en Bruno van Beek (Heiloo), die op de nominatie staat om wegrenner te worden. Vanaf de start wist de nog maar 17-jarige Van Beek zijn ingenomen vierde positie te beschermen en te behouden. Ook Vincent Beentjes en Ferry Karssen reden van begin tot eind op respectievelijk de derde en tweede plek, maar konden geen van beiden een bedreiging voor elkaar worden. Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef), 2. Ferry Karssen (Alkmaar), 3. Vincent Beentjes (Castricum), 4. Bruno van Beek (Heiloo), 5. Wilfred Knegt (Uitgeest), 6. Wout Bakker (Heiloo), 7. Henk Louwe (Alkmaar), 8. Martin Meijer (Heerhugowaard), 9. Jaap Kaan (Egmond aan Zee), 10. Peter Dekker (Egmond aan den Hoef).

Atleten topsportgroep AV Trias in actie

HEILOO - Afgelopen weekend kwamen weer verschillende atleten van de topsportgroep bij AV Trias in actie. In Apeldoorn werd de AV PEC Indoor gehouden, maar ook in het Oostenrijkse Wenen werd gelopen.
De AV PEC Indoor werd voor de tiende keer georganiseerd. De wedstrijd staat bekend als de grootste Nederlandse Indoorwedstrijd, afgezien van het Nederlands Kampioenschap. Er werden mooie resultaten neergezet door de Trias-atleten. Hoogspringer Stan Nijhuis won in zijn categorie door een hoogte van 1.95 meter te springen. Nienke Madderom werd tweede op de 60 meter horden door een extreem snelle 8.67 neer te zetten. In de categorie Jongens A werd Jay Beelen derde met een tijd van 8.17. Op de 60 meter liep Sarah Dekker een persoonlijk record met 8.17. Laura de Witte won de dames 400 meter in een tijd van 54.72. Maureen Ellsworth liep op dezelfde afstand 55.59 en werd vijfde.
Wel op de lijst, maar afwezig waren Owen Westerhout (rugblessure) en Lisanne de Witte. Laatstgenoemde liep een indoor-wedstrijd in Wenen. Zij kwam daar tot een 54.41 en liep daarmee de snelste jaartijd voor de dames. Te verwachten is dat dit nog flink wordt aangescherpt, omdat zowel Lisanne als zus Laura een gooi gaan doen naar de WK-limiet, die staat op 53.15.

Medailles voor trampolinespringers GTH

V.l.n.r. Nina, Khee, Isabelle, Elise, Yara, Brechtje, Mila en Silke Foto: aangeleverd.

HEILOO/SOEST - Het seizoen voor individueel en synchroon trampolinespringen begon met het districtskampioenschap. Individueel kwam als eerste junior Brechtje in actie. Brechtje sprong een keurige verplichte oefening: 24.7. Daarnaast heeft zij in haar keuzeoefeningen voor het eerst een nieuwe sprong gedaan. De volgende wedstrijd sprongen pupillen Nina en Yara, beide meisjes hebben een goede wedstrijd gesprongen. Nina wist met een strakke verplichte oefening 26.2 punten binnen te slepen, Yara scoorde voor een sterke keuzeoefening 26.4. Gelijktijdig sprongen ook Khee en Elise de wedstrijd. Khee doet voor het eerst aan wedstrijden en dit heeft zij goed gedaan, zij scoorde een 24.4 voor haar keuzeoefening. Elise springt dit jaar in een hogere categorie, dit is haar goed afgegaan. Elise heeft drie goede oefeningen laten zien, zij scoorde onder andere een 27.9 voor een prachtige keuzeoefening. In het laatste blok was het de beurt aan pupil Isabel en junioren Silke en Mila. Isabelle liet een nette tweede keuzeoefening zien (26.2). Mila kreeg een 7.5 gemiddeld voor netheid voor een strakke eerste keuzeoefening, Silke sloot haar wedstrijd af met een superoefening, zij scoorde gemiddeld een 8 voor netheid. In het eindklassement was er brons voor Yara, Elise, Brechtje en Mila, zilver voor Nina en Silke en goud voor Isabelle. Daarnaast deden er ook nog vijf koppels mee met synchroon, dit is goed verlopen voor alle koppels met mooie resultaten. Voor meer info: www.gth-heiloo.nl.

TIOS zet Sunn in het zonnetje!

Foto: aangeleverd.

LIMMEN/CASTRICUM - Zaterdagmiddag was Sporthal De Bloemen in Castricum goed gevuld voor een dans- en turndemonstratie van TIOS Limmen om de actie Let Sunn Shine! te supporten. Met groot enthousiasme lieten diverse onderdelen van TIOS zien wat ze in huis hadden.

De positieve en goedlachse Sunn Dekker (7) heeft een zeldzame ziekte, neurofibromatose (NF1). Oorzaak? Een 'foutje' in het DNA waardoor zij te weinig van een bepaald eiwit (neurofibromine) in haar lichaam heeft. Dit leidt tot ongeremde celgroei en dus tumoren. In de basis zijn de tumoren bij NF goedaardig, maar bij Sunn belemmeren ze het functioneren van haar rechterbeen, deze is langer (6 cm) en voller. En ze moet oppassen met stoten en vallen omdat dit gillend veel pijn doet. Overal kunnen tumoren 'opduiken' en lichamelijke beperkingen veroorzaken zoals scheefstand, blindheid, pijn, uiterlijke misvormingen, kanker enz. Veel onzekerheid dus voor Sunn en haar familie.

Sunn sport sinds een aantal maanden met veel plezier bij TIOS en kan ondanks haar fysieke ongemak lekker meedoen met haar leeftijdsgenoten in de les van juf Caroline Welboren. Het idee om deze uitvoering in het teken van Sunn te zetten, kwam bij Samantha Droog vandaan. De ziekte NF en het feit dat de altijd stralende Sunn dit heeft, maakte de jonge moeder enthousiast om iets voor Sunn te organiseren en daar was het bestuur van TIOS het meteen mee eens.

In een hartverwarmende uitvoering lieten de breakdancers, streetdancers, dansers, danseressen en turnsters zien wat ze allemaal kunnen en onder luid enthousiasme van het publiek werden ook de individuele kunsten vertoond. Het werd een super uitvoering waarbij weer een hele mooie opbrengst is gedoneerd aan Stichting Neurofibromatose.

Trainer tekent voor elfde seizoen bij HSV

Van links naar rechts: voorzitter Wim Leering, trainer Edwin Veenstra en penningmeester Peter Croux. Foto: aangeleverd

HEILOO - Zondagmiddag is na de wedstrijd HSV – Texel het nieuwe, verlengde contract tussen HSV en hoofdtrainer Edwin Veenstra ondertekend. In het bijzijn van voorzitter Wim Leering en penningmeester Peter Croux tekende Edwin Veenstra het contract, dat hem voor het elfde seizoen aan de selectie van HSV bindt. Het is heel bijzonder dat een trainer en een amateurclub zo'n lange verbintenis met elkaar hebben.

Nieuw tenue voor Limmen JO10-1

Foto: aangeleverd.

LIMMEN - Het team van voetbalvereniging Limmen JO10-1 heeft een nieuwe shirtsponsor. De firma Nijssen Jr. BV heeft de jongens voorzien van een nieuw tenue. De spelers zijn erg blij met de prachtige shirts en zijn zo helemaal klaar voor de tweede seizoenshelft! Op de foto staand rechts Erik-Jaap Kroone van Nijssen Jr. BV, die de shirts aan het team overhandigde.

Marco Schouten en Cliff Hoogerwerf winnen Koppeltoernooi de Wit

Marco Schouten (links) en Cliff Hoogerwerf. Foto: aangeleverd.

HEILOO - De afgelopen twee weken werd bij Café de Wit gedart tijdens het Koppeltoernooi de Wit. Zondag 28 januari was de finaledag. Marco en Cliff (vervanger van Ramon) waren de hele dag al lekker op dreef. In de halve finale wonnen zij zelfs met 5-0. Jordi en Machiel werden groepshoofd in hun poule en moesten er in de halve finale nog even voor vechten tegen Liggie en Wardie. In de finale begonnen Jordi en Machiel super met een 0-2 voorsprong, maar uiteindelijk wonnen Marco en Cliff met 6-3. Café de Wit bedankt iedereen voor het meedoen.

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Gratis af te halen, 45 m2 Koppelstones in Heiloo. 06 26852042 Heiloo

Mooie wandeling maken op de Veluwe met vrienden? Maak een reservering op www.Huurauto-Heiloo.nl

Tinkie Simmer geeft VIOOLLES. Leeftijd niet belangrijk, enthousiasme wel! Kijk op www.ikleeruvioolspelen.nl of bel 06-51183098

Tuinman heeft tijd over voor al uw werkzaamheden in de tuin. Vrijbl. prijsopgave, alles is bespreekbaar. Ingeschr.KvK. Tel: 06 - 5344 2975

T.h.a. woonruimte voor 1 persoon. Woonkamer incl. keuken; slaapkamer + badkamer. Telnr. 06 37281933

TE HUUR: Praktijk/kantoorruimte 14M2, 325 Euro per mnd, excl BTW incl gas/water/licht. Kennemerstraatweg 452. Meer info: 06-51302215

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
06 - 2202 0702 AGM-Dealer

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Grote collectie gebruikte elektrische fietsen v.a.€500 Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

PIANOLES BIJ U THUIS!

De lessen zijn deskundig, ontspannen en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Info? Bel 06 - 38279213

Met tante Mia naar het Muziekmuseum? Maak een afspraak op www.Huurauto-Heiloo.nl

UW AUTO WINTERKLAAR! CARCLEANING HEILOO. Informeer naar de teflonwax winterbeurt v.a. € 75,- Nijverheidsweg 19a. Ma t/m vrij 8.00 - 17.00 uur Za 9.00 - 12.00 uur Tel: 072 - 5320294 www.carcleaningheiloo.nl

SPORTINSTUIF 55+ Elke do.middag van 14.30 tot 16.00 uur. In het Vennewater. Geen prestaties, wel gezelligheid. Kom erbij ! Tel.info 5333905

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Klaar met studeren, alle spullen weer naar huis halen? Maak een reservering op www.Huurauto-Heiloo.nl

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% Korting

Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten.

T: 06 - 4247 9384

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

De nieuwste collectie e-bikes van Gazelle. Maak nu een proefrit. Demo -modellen aanwezig. Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel.5331241 www.bosmantweewielers.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

Net gezin uit Heiloo, met 2 kleine schoolgaande kinderen, zoekt dringend woonruimte in Heiloo of nabije omgeving. Alle woonvormen bespreekbaar. 06 - 41519571

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

TUINEN TEVEEL WERK? Geen tijd? Zeer ervaren tuinliefhebber helpt u met DESKUNIDG snoeien en het voorjaarsklaarmaken van uw tuin en het afvoeren van tuinafval. T: 06 1827 8367

Grote collectie gebruikte dames-heren en kinderfietsen. Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel.5331241 www.bosmantweewielers.nl