De Uitkijkpost

30 januari 2019

De Uitkijkpost 30 januari 2019


Nieuw Jongerencentrum in Heiloo nu echt in zicht

Een impressie van hoe het jongerencentrum er na de opknapbeurt ongeveer uit gaat zien. Foto: aangeleverd

HEILOO - In de voorjaarsvakantie gaat het gebeuren. Het voormalige jongerencafé van Buk Buk zal worden opgeknapt tot nieuw jongerencentrum. Het ING Nederland Fonds ziet wel iets in dit project en stelt hiervoor een geldbedrag beschikbaar.

"We willen het al heel lang opknappen," vertelt jongerenwerker Maarten van der Molen. "Helaas bleken eerdere plannen te duur om uit te voeren. Inmiddels is het jongerencentrum wel al iedere vrijdag van 15.00 tot 22.00 uur open voor jongeren, maar nog niet echt in een representatieve ruimte."

Vanaf de voorjaarsvakantie willen de twee jongerenwerkers daar verandering in brengen. Samen met jongeren gaan ze de ruimte omtoveren tot nieuwe huiskamer voor jongeren. Eerst gaan ze schuren en schilderen. Daarna wordt er een keukenblok en bar geplaatst en kan de ruimte verder worden ingericht. "Uiteindelijk is het de bedoeling dat we ook iedere woensdag open zijn. Jongeren kunnen er met elkaar afspreken, gewoon chillen, een spelletje doen of een potje Fifa tegen elkaar spelen. Daarnaast is er altijd een jongerenwerker aanwezig om een praatje mee te maken," aldus Maarten. "We verwachten in mei écht open te gaan!"

Bijdrage van ING Nederland Fonds
Het project is geselecteerd als een van de vijf projecten in de regio die in aanmerking komt voor een bijdrage van het Help Nederland Vooruit project van de ING. Het project maakt, als enige project in Heiloo, kans op een bedrag tussen de €1000,- en €5000,-. De hoogte van dit bedrag hangt af van het aantal stemmen dat het project krijgt. Iedereen kan stemmen via www.helpnederlandvooruit.nl onder de naam Stichting Trefpunt Heiloo. "We hopen dat heel Heiloo op ons stemt zodat we de plek kunnen creëren die de jongeren uit Heiloo verdienen," benadrukt Maarten.

Klussers gevraagd
Van maandag 18 februari tot en met vrijdag 22 februari klussen de jongerenwerkers samen met jongeren aan de nieuwe huiskamer. Dit zal voornamelijk 's morgens en 's middags gebeuren. Jongeren van 14 t/m 23 jaar die willen helpen kunnen zich aanmelden. Er wordt gezorgd voor gereedschap, overalls, lunch en er staat altijd drinken klaar. Daarnaast kunnen klussers natuurlijk veel gezelligheid verwachten. Wil je meehelpen? Stuur dan een mailtje naar jongerenwerker Maarten via maarten@jongerenwerkheiloo.nl.

100-jarige mijnheer Naessens: "Het leuke is actief te leven."

De jarige heer Naessens in gesprek met burgemeester Hans Romeyn. Op de achtergrond enkele tekeningen die de heer Naessens heeft gemaakt. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Maandag 28 januari vierde de heer W.E. Naessens zijn 100ste verjaardag. Reden voor burgemeester Hans Romeyn om naar ViVa! Zorggroep De Loet te komen om de jarige met dit heugelijke feit te feliciteren.

Meneer Naessens is geboren in Haarlem. Op 4-jarige leeftijd vertrok hij met zijn ouders naar Indonesië. Zijn vader was kinderarts en ging daar werken. Op 11-jarige leeftijd kwam hij terug naar Europa. Naast Haarlem en Indonesië heeft de heer Naessens in vele steden, waaronder Brussel, gewoond voordat hij in Heiloo neerstreek. In 1953, nadat hij als kinderarts was afgestudeerd, verhuisde hij naar Alkmaar. In deze plaats was ook zijn werkplek. In 1970 is hij naar Heiloo verhuisd en twee jaar geleden naar ViVa! Zorggroep De Loet.

Meneer Naessens komt uit een gezin met drie kinderen waarvan de oudste in 2007 is overleden. Helaas leeft hij ook al een tijdje zonder zijn eerste vrouw, zij overleed 20 jaar geleden. Uit hun huwelijk zijn twee kinderen geboren. Een dochter, wonend in Londen en een zoon die in Bergen woont. Daarnaast heeft meneer Naessens drie kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Tot één jaar geleden tekende meneer Naessens nog, een grote hobby van hem. Zo groot zelfs dat twee jaar geleden onze burgmeester een expositie van hem geopend heeft met een groot deel van zijn werk. Een druk baasje die het nu ietsje rustiger aan doet maar zeker nog volop in het leven staat. En zoals hij zelf zegt: "Het leuke is actief te leven."

Tekst: Yvonne van Stiphout

Heilooër Jelmer in Spoorloos

HEILOO - De 20-jarige Jelmer Ooyevaar uit Heiloo stond maandag 28 januari centraal in het populaire televisieprogramma Spoorloos op NPO 1.

De moeder van Jelmer raakte zo'n twintig jaar geleden in verwachting tijdens een vakantie in het populaire Spaanse vakantieoord Malgrat de Mar. Ondanks het feit dat moeder Sandra weer terug in Nederland haar vakantieliefde op de hoogte bracht van haar zwangerschap, is er nooit meer contact geweest.

Jelmer heeft sinds zijn vijfde een stiefvader waar hij een goede band mee heeft, maar is toch nieuwsgierig naar zijn biologische vader en verdere Spaanse familie. Daarom reisde presentator Derk Bolt in deze aflevering af naar Spanje en ging hij op zoek voor Jelmer. Het adres van de opa en oma van Jelmer was bekend, maar inmiddels waren zij verhuisd. Via buurtbewoners werd het huidige adres achterhaald en is er contact gelegd. Even later werd Derk teruggebeld door de mogelijke vader van Jelmer; Javier. Javier herinnerde zich wel een Nederlandse liefde maar liet weten geen idee te hebben van de zwangerschap. Hij wil ook verder geen contact op dit moment, hij heeft een gezin dat hij niet overhoop wil halen. Er is uiteindelijk een brief met contactgegevens en een foto van Jelmer achtergelaten op het adres van de ouders van Javier, in de hoop dat hij zich misschien op een later moment zal bedenken en tóch nog contact zoekt met zijn zoon. Heel teleurstellend voor Jelmer, die verder niets van zijn vader had gewild of verwacht, hij had hem alleen heel graag een keer willen zien.

10 vragen aan... Monique Eijbergen

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in 1975 in het Elizabethziekenhuis te Alkmaar. Als kind woonde ik in Vredenoord waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Nu woon ik in het hart van Heiloo en ben dankbaar dat ik hier nog steeds mag wonen.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Mooie vraag die op het juiste moment komt. Hobby is eigenlijk niet het goede woord. Ik zou het nu omschrijven als de uitspraak van Steve Jobs: "What makes your heart sing". Vanuit mijn hart ben ik nu mijn eigen bedrijf aan het creëren.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Jay Shetty. Een monnik die zijn leven totaal heeft omgegooid en al zijn kennis en ervaringen nu deelt met de hele wereld. Ooit werd hem verteld: Wie zit er nou op jouw verhalen te wachten? Nu heeft hij 20 miljoen volgers en inspireert hij miljoenen mensen met zijn prachtige filmpjes.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Mijn kindertijd in Vredenoord waar veel vriendinnen woonden en we dagelijks buiten te vinden waren. En het mooie is, ik ben nog steeds met een aantal van hen bevriend.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Het Heilooërbos. Hier breng ik veel tijd door met onze hond. Het is heerlijk om daar te lopen en mijn hoofd te legen. En zo waardevol dat we dit in het dorp hebben.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Grappig, deze vraag stel ik vaak aan mijn kinderen en de antwoorden gaan dan vaak over eten, haha. Nu ik deze vraag echt op papier zie staan is het toch anders. Voor een onverwachts tripje naar Ibiza stap ik graag midden in de nacht mijn bed uit.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Blijf altijd jezelf! Alleen wist ik toen nog niet wie ik zelf was. Ik trok mij vooral aan wat anderen van mij vonden. Het was een kunst om uit te zoeken wie ik zelf was. Ik heb te vaak onbewust op andermans paden gelopen. Nu loop ik op mijn eigen pad. Dus ben ik iedere dag mijzelf.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik sinds een aantal maanden mijn eigen bedrijf aan het opbouwen ben en als onderdeel daarvan een deel van mijn leven op Instagram en Facebook (vierjouwleven.nu) laat zien om daar andere mensen mee te inspireren.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ik zou in gesprek gaan met de projectontwikkelaars om een oplossing te bedenken voor de lege panden rondom het Loo. Hoe tof zou het zijn als mensen de ruimte zouden kunnen krijgen om hun verlangens te volgen en een start zouden kunnen maken in deze lege panden.

10. De persoonlijke vraag van Corien Elzenga Schoof:
"Je was het bekende gezicht van Herberg Jan in Heiloo. Nu ben je begonnen met je eigen project om mensen in te laten zien dat ze het leven moeten vieren door te doen waar zij gelukkig van worden. Kun je wat meer vertellen over je bedrijf VierJouwLeven.nu?"
Mijn hart gaat aan van beleven, inspireren en motiveren. Alles om mensen in hun eigen kracht te zetten. Ik wil mensen hun eigen authentieke IK laten ontdekken. Alles zit al in je. Je hebt het alleen zelf uit te pakken. Ga DOEN waar je vlam van aan gaat. Durf volop in het leven te gaan staan en je verlangens te volgen. Laat je niet tegenhouden door dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat je iets niet kunt.
Ik organiseer nu belevingslunches en binnenkort een belevingsdag om je uit je comfortzone te halen en een eerste stap te zetten om echt je verlangens te gaan volgen. Ik geloof dat iedereen uniek is en dat iedereen zijn eigen superpower heeft. En dat de wereld ook op jou zit te wachten.

Ik geef de 10 vragen door aan Inge Langedijk. Mijn vraag is:
"Inge, jij hebt al jaren een superleuke woonwinkel Twin Arts Lifestyle in het oude centrum van Alkmaar. Heb je ooit overwogen om ook een vestiging in Heiloo te gaan beginnen?"

Wereldwinkel Heiloo doneert 2500 euro aan goede doelen

Wereldwinkel Heiloo steunt onder andere Simbolica en Gered Gereedschap Heiloo. Foto: aangeleverd

HEILOO - Net zoals elk jaar doneert de Wereldwinkel Heiloo, de Fairtrade Cadeauwinkel, een deel van de opbrengsten van 2018 aan diverse goede doelen. In totaal wordt er 2500 euro verdeeld.

Per jaar wordt bepaald aan welke organisaties wordt gedoneerd, waarbij er een balans is tussen goede doelen in onze eigen regio en in ontwikkelingslanden. Zo is er een donatie gedaan aan Gered Gereedschap Heiloo, die overtollig gereedschap repareert voor hergebruik en verscheept naar scholen in ontwikkelingslanden. Wereldwinkel steunt ook de Stichting Wol uit Limmen, die armoede en analfabetisme bestrijdt in o.a. Burkina Faso, en Stichting Veldwerk.

De Wereldwinkel heeft de Eye Care Foundation gesteund, deze helpt bij het voorkomen en genezen van blind- en slechtziendheid in ontwikkelingslanden. En de 'Actie4Kids', een project van GAIN (Global Aid Network). Ook aan Simbolica, een importeur van zilveren sieraden uit Zuid-Amerika (o.a. Guatemala), is gedoneerd. Samen met de lokale producent en wereldwinkels zorgen zij ervoor dat 700 kinderen naar het basisonderwijs kunnen. Voor € 12,50 kan een kind een jaar naar school.

De overige donaties zijn gegaan naar Stichting Madat Nepal voor Het Siddhi Memorial Hospitaal in Nepal, voor de schade ontstaan na een vloedgolf. Naar Sarana voor hulp aan Lombok na de derde aardebeving in korte tijd. En ten slotte naar Stichting Blessed Generation; deze stichting geeft kinderen in Kenia een thuis en goed onderwijs

Wereldwinkel Heiloo bedankt al haar klanten die door hun aankopen het mogelijk maken deze donaties te doen.

Karsu tovert Cultuurkoepel om in bruisende Turkse nachtclub

Karsu vormt samen met drie andere dames een bont en bijzonder muzikaal gezelschap. Foto: aangeleverd

HEILOO - Fijnbesnaard, fijngestemd en bloedmooi. Wereldmuziek 2.0: geen geschiedenisles en hokjesdenken, maar een vrolijke clash van culturen, ideeën en stijlen in een licht klassiek jasje. Na onder andere Carnegie Hall, De Wereld Draait Door en RTL Late Night, tovert ze nu de Cultuurkoepel Heiloo om in een van de bruisende nachtclubs van Istanbul. Galajurk en glitterschoenen aan en kom dansen en genieten van haar programma Play my strings. Karsu vormt samen met drie geweldige muzikantes: een celliste uit Barcelona, een violiste uit Ankara en een altvioliste uit Delft, een bont, maar vooral een ontzettend muzikaal gezelschap. Een feest om mee te maken. Vier sprankelende meiden met inhoud. Van haar eerste eigen Turkse lied tot Usher met een reggae-vibe, van een prachtige ballad tot de meest flamboyante Turkse klassieker, alles zit erin.

Karsu - Play my strings, zaterdag 9 februari in de Cultuurkoepel. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten: € 19,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl of in de Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus in Heiloo.

Alarm

'Pak je spullen', roep ik naar mijn zoon, terwijl we op het punt staan om naar zaalhockey te gaan. 'Hatsjoeeeee', hoor ik heel hard in de gang. Griep? Dan ineens vraag ik me af of we überhaupt wel naar zaalhockey kunnen. We moeten namelijk naar Amstelveen en misschien ligt dit wel in de gevarenzone. Snel even kijken op griepalert.nl en jawel, een probleem. Amstelveen kleurt helemaal rood en is dus een griepzone. Kortom, daar kunnen we niet heen want dan worden we ziek. Overigens kleurt Heiloo ook helemaal rood zie ik op dezelfde alert, dus moeten we dan maar thuis blijven?

Trouwens, kunnen we sowieso wel op pad? Want ik krijg net op mijn telefoon een alert dat er een weeralarm is. Code oranje, oftewel het sneeuwt een beetje. Kunnen we dan wel de weg op? Ik krijg vervolgens diverse nieuwsalerts op mijn telefoon met berichten dat Schiphol plat ligt, het gevaarlijk is op de weg en de treinen ook al niet rijden. Kortom, het is winter en ellende in Nederland.

Als je niet oppast word je overstelpt door allerlei alerts waar je allemaal voor moet oppassen. Een 'buien-alert', 'aqua-alert (drink je wel genoeg water?)', het bekende 'NL-alert' (bij rampen) of zelfs een 'earthquake-alert' (misschien handig in Groningen?). We maken onszelf helemaal gek en doen er met z'n allen lekker aan mee.

Ondertussen staat mijn zoon klaar met zijn hockeyspullen en vraagt zich af waarom ik vertwijfeld naar mijn telefoon aan het kijken ben. 'Papa, kom nou. We komen nog te laat.' Ik pak mijn jas en stap naar buiten, waar ik bijna uitglij op de stoep. Hoe kan dit nu? Waarom geeft mijn 'pas-op-het-is-glad-buiten'-alert dit niet aan?

HelloHolidays Complete ontzorging, zelf alleen nog inpakken!

Bisschopskroft 38, 1934 DG Egmond aan den Hoef
Tel.: 06-33345001
info@helloholidays.nl
website: www.helloholidays.nl

Een reisavontuur op maat, maar geen zin of tijd om zelf het internet af te struinen? Carin de Jong regelt het voor je! Zij is de ReisRegelaar voor roadtrips en reisavontuur op maat.

Carin is een jaar geleden met haar bedrijf gestart. Als dochter uit een ondernemersgezin heeft zij altijd sterk de behoefte gevoeld haar eigen bedrijf te starten. Carin: "Ooit heb ik gekozen voor een studie aan de Hotelschool omdat service verlenen en anderen een onvergetelijke tijd willen bezorgen me in het bloed zit. En ik krijg een kick van alles uitzoeken, uitstippelen, regelen en organiseren. Met deze eigenschappen heb ik op Schiphol jarenlang de hele wereld op weg geholpen."

Alles onder één dak
Je wilt graag op reis, maar je hebt nog steeds niets geregeld? Dit komt vaak voor. Door tijdgebrek, je vindt het zonde van je tijd om uren achtereen te zoeken op internet. Of je bent het checken en vergelijken van honderden sites zat.
Het concept van HelloHolidays is dat de klant eigenlijk alleen nog maar hoeft in te pakken. De klant geeft bij Carin aan wat de wensen zijn zodat zij op zoek kan gaan naar de mogelijkheden. Dit varieert van een reisavontuur op maat tot een pakketreis. Ook de zakenreiziger kan met een gerust hart zijn reizen bij haar onderbrengen. Moet er snel iets gewijzigd worden? Dan is één telefoontje genoeg. Voor alle andere reisdiensten kun je ook bij haar terecht. Van reis- en annuleringsverzekering tot een kaartje voor een helikoptervlucht boven de Grand Canyon. Autohuur, een hoteltransfer, naar een concert in Wenen, of naar die belangrijke voetbalmatch in Engeland? Carin regelt het, alles onder één dak dus.

Persoonlijk advies maar niets duurder
Carin geeft een betrouwbaar en onafhankelijk reisadvies. Door haar toegang tot meer dan 200 organisaties is flexibiliteit gegarandeerd. Hieronder vallen de grote jongens zoals TUI, Neckermann en Kras maar ook kleinere, specialistische touroperators én Duitse reisorganisaties. Wat nogal eens gunstig uitpakt voor de totaalprijs. Door deze samenwerkingen kan zij precies de reis aanbieden zoals de klant voor ogen heeft.

Carin: "Ik hoor geregeld: 'Dat is zeker wel duur?' Maar dat is helemaal niet zo. Je betaalt de boekingskosten, maar dat betaal je ergens anders ook. Er is wel één verschil: niet meer geld, wel meer service!"

Mochten zich problemen voordoen tijdens de reis dan hoef je maar contact met haar op te nemen. Zij gaat gelijk aan de slag om te zorgen dat er een oplossing komt.

Afspreken zoals het jou uitkomt
Op afspraak komt Carin bij je thuis of op het werk. Handel je het liever telefonisch af? Dat kan ook. Of per e-mail, WhatsApp, 's avonds of in het weekend? Geen probleem, dat is allemaal mogelijk!

Aangesloten
HelloHolidays is aangesloten bij de franchiseformule Personal Touch Travel. Door deze samenwerking ben je verzekerd van uitstekende kwaliteit en garanties (ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds).

Tekst: Yvonne van Stiphout

College vraagt raad om groen licht voor nieuwe Woonvisie Heiloo

HEILOO - De gemeente gaat voortaan bij woningbouwplannen meer kijken naar de vraag van kopers en huurders. Dat staat in de nieuwe Woonvisie, die het college voorstelt aan de gemeenteraad. De raad beslist er aanstaande maandag over. Het houdt in dat per woningbouwproject meer 'op maat' wordt gebouwd.

Jarenlang houdt de gemeente voor nieuwe woningbouwprojecten de vaste verdeelsleutel 40-30-30 aan: 40% sociale woningen (huur en koop), 30% middeldure koopwoningen, 30% duurdere woningen. Het college stelt voor om die vaste verdeling nu los te laten. "Om beter op de vraag uit de markt aan te sluiten, willen we per project deze percentages laten variëren," vat wethouder Rob Opdam samen.

Woonwensen in beeld
Die vraag wordt regelmatig in beeld gebracht. "We hebben ons eigen regelmatige woningmarktonderzoek waarin inwoners hun woonwensen kunnen laten horen. Het gaat dan om de wens naar huur- of juist koopwoningen, het type van woningen (appartementen, rijtjes, vrijstaand etc), en de prijsklasse van de woningen. Daarnaast kijken we naar bevolkingsprognoses en naar landelijke en regionale woononderzoeken. Ook houden we rekening met nieuwe inzichten en ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld tiny houses."

Afgesproken aantallen huurwoningen
Overigens blijven de zogenaamde prestatieafspraken met Kennemer Wonen bestaan. "Per periode van vier jaar maken we afspraken over de benodigde aantallen sociale huurwoningen. Jaarlijks houden we de vinger aan de pols of de benodigde aantallen ook gehaald gaan worden en of de aantallen bijgesteld moeten worden. We zorgen er dus nog steeds voor dat het afgesproken aantal sociale huurwoningen gerealiseerd wordt," aldus de wethouder.

Met deze methodiek van meer maatwerk bij de planning van nieuwbouw loopt de gemeente landelijk voorop. Er is veel interesse voor de methode, maar er zijn nog maar weinig gemeenten die het inmiddels al toepassen.

Wethouders lezen voor

Het was een gezellig voorleesontbijt bij de Hema, waar wethouder Dellemijn kwam voorlezen. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Woensdagochtend 23 januari kwamen wethouders Fred Dellemijn en Elly Beens in actie om voor te lezen tijdens het Nationaal Voorleesontbijt.

Het Nationaal Voorleesontbijt is de start van de Nationale Voorleesdagen. Op veel scholen, bibliotheken, dagverblijven en speelzalen in het land lezen lokale helden en bekende Nederlanders voor. Doelstelling is het stimuleren van voorlezen aan kinderen tot 6 jaar.

Wethouder Dellemijn kwam naar winkelcentrum 't Loo om daar voor te lezen. Medewerkers van de bibliotheek hadden bij de Hema een gezellig hoekje gecreëerd waar kinderen en ouders konden plaatsnemen. Onder het genot van een krentenbol en iets te drinken konden de kinderen luisteren naar het verhaal 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers. Dit prentenboek is gekroond tot het prentenboek van het jaar 2019.

Bij kinderdagverblijf De Vogeltuin van Forte Kinderopvang kwam wethouder Elly Beens de kinderen voorlezen uit dit prentenboek. De kinderen luisterden geboeid naar het mooie verhaal over Harry. Daarna stond er een heerlijk ontbijt op de kinderen te wachten, waar mevrouw Beens gezellig bij aansloot. Tijdens het voorlezen van het boek leerden de kinderen wat het betekent om verdwaald te zijn en aan tafel ging het gesprek hierover nog even door. Wie is er weleens verdwaald en hoe voelde dat dan? Best spannend! Na het ontbijt was het helaas alweer veel te snel tijd voor afscheid van de wethouder.

Eerste paal geslagen Boekelerstaete IV op de Boekelermeer

V.l.n.r. Henk Westerwal van West Trading BV, Pim Westerwal van West Trading BV, Rob van de Kamp van VDK Vastgoed BV, Guido Kesselaar van Kesselaar en Zn, Fred Dellemijn Wethouder gemeente Heiloo, Erik Schipper van SEV techniek BV en Emiel Neeft van SEV techniek BV Foto: aangeleverd

HEILOO - Op donderdag 24 januari is de eerste paal geslagen van het vierde bedrijfsverzamelgebouw van VDK Vastgoed op de Boekelermeer. Bij dit moment waren ook verschillende kopers en wethouder Fred Dellemijn aanwezig. 70% van de ruimtes is reeds verkocht of verhuurd. De bouw is naar verwachting eind 2019 gereed.

De Boekelerstaete IV aan de Droogmakerij is het vierde bedrijfsverzamelgebouw van VDK Vastgoed BV op de Boekelermeer. Het pand heeft 21 opzichzelfstaande bedrijfsruimtes, variërend in grootte tussen 50m2 en 1.500m2. Ruim 70% van de bedrijfsruimtes is reeds verkocht of verhuurd. Het pand heeft eenzelfde luxe en duurzame uitstraling als de andere drie bedrijfsverzamelgebouwen van VDK Vastgoed en met elkaar beslaan zij 16.000m2 op de Boekelermeer.

Divers gezelschap
West Trading is een van de kopers in het bedrijfsverzamelgebouw. Zij breiden daarmee uit tegenover hun huidige bedrijfspand op de Boekelermeer. Daarnaast vestigen zich onder andere bedrijven gespecialiseerd in installatietechniek, detachering, vastgoed, accountancy, aannemers en een hovenier.

Boekelermeerwaarde
Bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo kan door ruime vestigingsmogelijkheden blijven groeien tot een duurzaam bedrijventerrein. Bedrijven creëren er een eigen pand op maat, mede door de mogelijkheid van flexibele kavelgrootte. Er is voldoende groen en het terrein is ruim opgezet. Doordat het zo groen is, is het een inspirerende en gewilde plek om te ondernemen.

Opkikkers kringloopwinkel Keer op Keer

Stichting Jeugdtheater speelt vier keer de spannende familievoorstelling Het Griezel Hotel. Foto: aangeleverd

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer geeft elke week een Opkikker van 250 euro aan een vereniging of stichting.

De opkikkers van de maand januari zijn gegeven aan Stichting De Zware Hufters, World Servants afdeling Monnickendam, VG Biljartteam De Reigers in Heerhugowaard en het Katholieke Vrouwengilde Limmen. Ook Stichting Jeugdtheater Heiloo ontving een van de opkikkers.

Stichting Jeugdtheater bestaat dit jaar 30 jaar en heeft haar jaarlijkse voorstellingen in het weekend van 2 en 3 februari a.s. in Theater De Beun. We spelen vier keer de spannende familievoorstelling Het Griezel Hotel. Het is een zelf geschreven voorstelling met zelfontworpen kostuums en decor. Er is al vanaf de zomervakantie op het stuk geoefend onder professionele begeleiding.

Om dit allemaal mogelijk te maken hebben we hard aan de promotie gewerkt om vier keer De Beun vol te krijgen. Kom kijken en geniet!

Stichting Jeugdtheater Heiloo (SJTH) Heiloo is erg blij met het ontvangen van de Opkikker.

Wilt u ook in aanmerking komen voor een donatie? U kunt het formulier downloaden via www.stichtingxopx.wordpress.com of ophalen in onze kringloopwinkel Keer op Keer, Rijksweg 127, Limmen. Openingstijden: dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur, tel. 072-5325962.

Rondleidingen Nijenburg door Historische Vereniging

Een winters Nijenburg. Foto: Ab Zaman

HEILOO - In 2019 zijn er weer rondleidingen op Nijenburg met de Historische Vereniging Heiloo. De eerste rondleiding is op zondag 3 februari. Ervaren gidsen zullen u graag het prachtige Huis Nijenburg laten zien.

Het landgoed is sinds de zestiende eeuw in het bezit geweest van de familie Van Egmond van de Nijenburg en later van de familie Van Foreest. De nieuwe eigenaar, de Vereniging Hendrick de Keyser, gaf in 2011 toestemming aan de Historische Vereniging van Heiloo om rondleidingen te geven in het gebouw.

Als het weer het toelaat wordt er ook in de tuin gewandeld en wie weet zijn dan de eerste sneeuwklokjes te bewonderen. Zeker ziet u, binnen in het huis, het poppenhuis, waar heel veel over te vertellen valt. Bijzonder is dat er in de oude keuken koffie of thee gedronken wordt.

Entree: €7,50 p.p. Dit is inclusief koffie of thee (geen pin!).
Zondag 3 februari 11.00 en 13.30 uur.
Informatie: 06-51718363.

Eén jaar Bloemen bij Kim

Kim heeft met veel plezier uw planten en bloemen verzorgd het afgelopen jaar. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op 1 februari is het precies 1 jaar geleden dat ik mijn winkel Bloemen bij Kim aan het Stationsplein 47 te Heiloo opende. Dit eerste jaar zat vol met positieve ervaringen. Ik heb mooie dingen mogen maken voor diverse gelegenheden. Prachtige boeketten, bruidswerk en rouwarrangementen, heerlijk om te maken en uiteraard helemaal naar wens van de klant. Het aankleden van bedrijven, kantoren en horecagelegenheden, maar ook uw huis voorzien van bijzondere potten en planten heb ik met veel plezier gedaan het afgelopen jaar. Daarnaast is het fijn nieuwe mensen te leren kennen met mooie, grappige, bijzondere, verdrietige en boeiende verhalen. Mijn dank hiervoor en voor het vertrouwen in het afgelopen jaar! Het weekend van 1 februari verloten wij een prachtig boeket in een vaas t.w.v. 50 euro. Hoe maakt u hier kans op? Neem dit krantenknipsel mee naar de winkel of check Facebook de aankomende weken.

Tot in de winkel!

Werken met de digitale overheid – beginnerscursus

HEILOO - Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die tegenwoordig digitaal gaan. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Wilt u leren hoe u dit zelf kunt doen? Volg dan de cursus 'Werken met de digitale overheid' bij Bibliotheek Heiloo. U leert hoe u zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunt regelen. Deze cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten leert u een DigiD aan te vragen en gebruiken. Bovendien leert u handig informatie opzoeken op websites van de overheid zoals de Belastingdienst en het UWV. Met veel tips en trucs en ruimte voor vragen. Bibliotheek Heiloo stelt computers beschikbaar waarop gewerkt kan worden. Bovendien ontvangt u een werkboek waarmee u oefeningen kunt maken en alles nog eens rustig na kunt lezen.

Datums: woensdag 6, 20 en 27 februari van 15.00–17.00 uur. Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden. Opgave bij de servicebalie, telefonisch 072-5330670 of via www.bibliotheekheiloo.nl. Deelnemers moeten al wat bekend zijn met het gebruik van computer en internet. Als u dat eerst wilt leren, verwijzen wij u naar onze basiscursus 'Leren omgaan met de computer'.

Politieberichten

HEILOO - Afgelopen week moest de politie twee keer een helikopter inzetten. Ook is een jongen aangehouden die wordt verdacht van een aantal aanrandingen.

Inbreker op heterdaad betrapt
Een 24-jarige man uit Heiloo is zaterdag 26 januari aan het eind van de ochtend aangehouden na een inbraak in een woning aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. Tijdens de inbraak was hij betrapt en op de vlucht geslagen. Uiteindelijk wisten agenten op basis van het signalement de verdachte aan te houden. De man is voor onderzoek en verhoor meegenomen naar het politiebureau. Bij de zoektocht is zaterdagmiddag enige tijd een politiehelikopter ingezet.

Vermiste jongen terecht
Zondag 27 januari is 's avonds in verband met een vermissing van een minderjarige jongen met veel agenten gezocht in de omgeving van de Kerkelaan in Heiloo. De politiehelikopter en een speurhondengeleider zochten mee. De jongen werd omstreeks 22.20 uur gevonden en kon worden herenigd met zijn ouders.

Verdachte aanrandingen aangehouden
De politie heeft een minderjarige jongen uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het plegen van een aantal aanrandingen in Alkmaar en Heiloo.
In totaal zijn er vier aangiften opgenomen bij de politie. Vier vrouwen deden aangifte van aanranding in december 2018 en januari 2019 door een onbekende jongeman in de omgeving van Alkmaar en Heiloo, waarna de zedenpolitie een onderzoek instelde. Vrijdag 25 januari is in dit onderzoek een minderjarige jongen aangehouden. Hij is ingesloten geweest, maar inmiddels weer vrij. De politie zet het onderzoek voort.

Bron: politie.nl

'De Grote Verbouwing', een megaklus tot 2050

Diederik Samsom geeft uitleg over het model 'wijkgerichte aanpak'. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Dinsdagavond 22 januari vond in de bibliotheek van Heiloo een informatieavond plaats over het Klimaatakkoord en de energietransitie. Gastspreker was Diederik Samsom, voormalig Tweede Kamerlid en tegenwoordig onder meer adviseur bij HVC.

Afval- en energiebedrijf HVC heeft onder de noemer 'HVC Klimaatestafette' Diederik Samsom gevraagd om gemeenten te adviseren over de energietransitie. Samsom is sinds 2017 als adviseur aan HVC verbonden. Samsom is tevens voorzitter van de sectortafel 'Gebouwde Omgeving' voor het Klimaatakkoord en leidt daar de onderhandelingen over de verduurzaming van woningen en gebouwen.

In 2050 moeten alle 8 miljoen gebouwen (7 miljoen huizen en 1 miljoen bedrijfspanden) in Nederland verduurzaamd zijn. Dit houdt in dat vanaf nu tot 2050 elke dag 1000 Nederlandse gebouwen duurzaam gerenoveerd moeten worden om de klimaatdoelen van Parijs binnen bereik te houden. Dat lijkt veel, maar laten we niet vergeten dat er veertig jaar geleden 1000 woningen per dag werden gebouwd. De 8 miljoen gebouwen moeten, in de 30 jaar die ons nog resteren tot 2050, goed worden geïsoleerd en op een duurzame manier van warmte worden voorzien.

Wijkgerichte aanpak
Samsom laat de plannen van de onderhandelingstafel genaamd 'De Grote Verbouwing' zien. Getekend als een huis, beginnend met het dak. Samsom: "Er moet een wijkgerichte aanpak komen. Een aanpak die gaat over besluitvormingsprocessen, regelgeving en communicatie. Om die aanpak vervolgens mogelijk te maken, is het nodig om de kosten van de verbouwingen in de energiebelasting te stoppen. Er kan daadwerkelijk verbouwd worden als de maandlasten van de lening voor de te maken kosten lager liggen dan wat de verbouwing oplevert."

Verbouwingskosten in de energiebelasting stoppen betekent dat er meer fiscale ruimte nodig is. Die wordt geboden door de belasting op gas te verhogen en op elektriciteit te verlagen. Door gas meer te belasten en energie minder moet de uiteindelijke rekening gelijk blijven en ruimte bieden om bewoners tot verbouwing te verleiden.

Duurzame warmte
Eenmaal verbouwd zullen ook alle gebouwen in Nederland voorzien worden van duurzame warmte. Er zal dus meer warmte nodig zijn. Er is een actieplan. Dit plan genaamd 'Actieplan Geothermie' beschrijft om van 3 petajoule (PJ) nu naar 50 PJ in 2030 te komen. Is dit te realiseren? Ja, gekeken naar de offshorewind en zon. Maar met enkel geothermie gaan we het niet redden, dus wordt er ook gekeken naar duurzaam gas en waterstofproductie in offshorewind. Maar duurzame warmte blijft een kwestie van passen en meten. Het is niet zeker hoeveel duurzaam gas er zal zijn en of het er wel komt. Wat betreft de waterstofproductie met offshore wind: de industrie heeft waterstof ook nodig als grond- en brandstof.

Warmtepompen
Duurzame (bodem) warmte 'springt niet vanzelf de woning in', aldus Diederik Samsom. Belangrijk is dat er kleinere warmtenetten komen met ondiepe bodemenergie en Samsom wijst op thermische energie uit oppervlaktewater en afvalenergie. Dat betekent meer individuele warmtetechnieken om warmte uit lucht, het oppervlaktewater of de ondiepe bodem te halen. Warmtepompen, die nu nog te groot en te duur zijn en te veel geluid produceren, moeten dus goedkoper, stiller en effectiever worden.

Samsom verwacht dat woningbouwcoöperaties als eerste met het verbouwen/aanpassen gaan beginnen. Hoogbouw is makkelijker aan te passen dan een villawijk waar de huizen verder uit elkaar liggen. Inmiddels wordt er in 100 wijken in het land al getest met de verduurzaming van de wijk.

Wethouder Rob Opdam vertelt deze avond aan de aanwezigen dat de gemeente een 'atlas' gaat maken en gaat kijken hoe de verschillende wijken in Heiloo kunnen worden aangepast. De wethouder hoopt dit samen te kunnen doen met de inwoners, Duurzaam Heiloo/Heiloo Energie en de ondernemers binnen onze gemeente.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Nationale Voorleesdagen Kinderopvang Kits Oonlie

Foto: aangeleverd

HEILOO - Voorlezen is elke dag een feest! Er worden herinneringen voor het leven gemaakt en daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Bij Kits Oonlie worden de kinderen dagelijks voorgelezen door de medewerkers, maar tijdens de Nationale Voorleesdagen nodigen zij altijd iemand uit om te komen voorlezen. De kinderen van kinderdagverblijf Boekenstein werden dit jaar door twee leerlingen van de Willibrordschool voorgelezen.

Dit jaar zijn de kinderen voorgelezen uit 'Een huis voor Harry'. Harry, een kat, gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot hij wordt gevraagd om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel, maar dan… is hij alleen en hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis? Samen met Harry beleven de kinderen de tocht naar huis.

Meer informatie? Neem gerust contact op met de centrale administratie van Kits Oonlie: 072-5323576, info@kits-oonlie.nl.

Bibliotheek Heiloo helpt bij digitale belastingaangifte

HEILOO - Mensen die hulp nodig hebben bij de digitale belastingaangifte of online toeslagen aanvragen, kunnen terecht in de bibliotheek. De bibliotheek biedt een belastingspreekuur ter ondersteuning bij de digitale aangifte of aanvraag. Deze service is gratis.

Hulp bij aangifte is voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek.

Belastingspreekuur
Iedere donderdagmiddag van 7 februari t/m 25 april vanaf 14.00 uur kunt u in de bibliotheek gebruikmaken van het belastingspreekuur. Dit gaat op afspraak. Mail naar info@bibliotheekheiloo.nl of bel naar 072-5330670.

Zelf aangifte doen in de bibliotheek
Wie zelf aangifte of een aanvraag wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de bibliotheek. Er zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Voor specifieke hulp bij de aangifte of aanvraag kan men terecht bij het belastingspreekuur.

Winterconcert leerlingen Muziek-en Dansschool in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Woensdag 6 februari van 13.45 tot 14.30 uur geven leerlingen van de Muziek- en Dansschool Heiloo een Winterconcert in Bibliotheek Heiloo. Dat doen zij op diverse instrumenten zoals piano, blokfluit, klarinet, gitaar en dwarsfluit. Niet alleen broertjes, zusjes, ouders, opa's en oma's zijn welkom. Dit Winterconcert is leuk voor iedereen!

Jeugdtheater Heiloo klaar voor Het Griezel Hotel

De laatste repetities hebben plaatsgevonden, het jeugdtheater is er klaar voor. Foto: aangeleverd

HEILOO - Komend weekend staat theater De Beun in het teken van de familievoorstelling Het Griezel Hotel, dat door Jeugdtheater Heiloo wordt uitgevoerd. Dat het Jeugdtheater er zin in heeft mag duidelijk zijn. Het Griezel Hotel is een spannende familievoorstelling en wordt gespeeld door 31 talenten uit Heiloo en nabije omgeving. De voorstellingen staan niet alleen bekend als boeiend vanwege het spel, maar ook vanwege de schitterende kostuums, grime en de zowel subtiele als krachtige decors en rekwisieten.

Van de vier voorstellingen zijn inmiddels de zaterdag om 15.15 uur en de zondag om 15.15 uur uitverkocht. Voor zaterdagavond 20.15 uur en zondag 12.15 uur zijn nog in totaal 150 kaarten beschikbaar. Wees er snel bij voor de laatste plaatsen. Kijk op www.sjth.nl voor verkoop en informatie.

Wat doet Jikke Zoon nou?!

HEILOO - De 16-jarige vrijwilliger Jikke Zoon is een echte Heilooër die zich al bijna een jaar inzet voor de jongeren in het dorp. Door mee te helpen bij de Unieke Winterspelen is hij gespot en geworven door Maarten van der Molen van het Jongerenwerk. Eenmaal aan de slag als de technische man bij onder meer het Bruno-gebouw, is Jikke een diehard vrijwilliger geworden.

Jikke heeft een aantal rollen vervuld als vrijwilliger. Naast het licht en geluid regelen bij verschillende feesten, is hij een echte regelneef en een uitstekende floormanager. Zo vertelde hij over zijn tijd als vrijwilliger bij het zomerkamp van afgelopen jaar. Het plan was om een open vuur te maken, maar vanwege het warme weer en het droge gras was dat uiteindelijk geen goed plan. Op het laatste moment heeft Jikke het voor elkaar gekregen om in plaats hiervan een schuimkanon en een DJ te regelen. Hierdoor konden de kinderen van het zomerkamp losgaan op de muziek en afkoelen in het schuim.

Daarnaast was Jikke floormanager bij het laatste PCC-kerstgala, waar hij twaalf vrijwilligers aanstuurde, aanspreekpunt was voor de school en de touwtjes in handen hield. Met succes, want volgens de directeur was er nog nooit zo'n goed feest geweest bij het PCC.

Dit zijn voorbeelden van hard werken, maar dat is het volgens Jikke allemaal waard. Hij vindt het geweldig om de kinderen te zien glunderen van plezier. Daar doet hij het voor.

,,Niet voor al het werk dat je doet hoef je geld te vragen", zei Jikke tegen mij. Hij krijgt er namelijk plezier, ervaring en waardering voor terug. Dat is gelijk de reden waarom hij zolang mogelijk doorgaat met het doen van vrijwilligerswerk.

Ben je benieuwd naar Jikke en het Jongerenwerk? Kom dan eens langs bij het Bruno gebouw! Elke vrijdag van 15.00 tot 22.00 kun je onaangekondigd binnenwandelen. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk in Heiloo: www.vipheiloo.nl

Zingen aan Zee

In een ongedwongen sfeer worden er bij bekende liedjes gezongen. Foto: aangeleverd

EGMOND AAN ZEE - Komt u ook mee Zingen donderdag 14 februari? Elke 2e donderdag van de maand is er weer 'Zingen aan zee'.

Vanaf 14.00 tot 16:00 uur, worden er onder begeleiding allerlei liedjes gezongen van Rob de Nijs, Jan Smit, Willeke Alberti maar ook The Beatles.
Suggesties voor liedjes zijn altijd welkom. Een nieuwe dirigente, geen onbekende in Egmond, heeft het stokje overgenomen van Gerda, haar naam is Wilma Müller, ze heeft er veel zin in.

Zingen staat voor plezier en ontspanning. Zing je graag of wil je het eens proberen? Dat kan bij PostaanZee, iedere tweede donderdag van de maand

Dit alles gebeurt in een ongedwongen sfeer, het plezier staat voorop. Zangtalent is geen voorwaarde.

Postaanzee vraagt voor deelname en de koffie/thee een vrijwillige bijdrage. Je bent van harte uitgenodigd.

Postaanzee Voorstraat 82a Egmond aan Zee

www.postaanzee.nl

Ingezonden brief: Rollatorcity (2)

In de ingezonden brief over de woonvisie van de gemeente Heiloo in de Uitkijkpost van 23 januari wordt geconstateerd dat de gemeente geen oog heeft voor de noodzaak van de bouw van betaalbare woningen voor starters of voor ouderen uit Heiloo die kleiner of aangepast willen wonen. De bouwplannen voorzien in dure woningen ('villa's en landhuizen') - deels voor Randstedelingen. De starters worden Heiloo uitgejaagd. "Heiloo wordt een dorp van ouden van dagen," aldus Benner die de gemeente oproept tot een woningbouwbeleid dat wel afgestemd is op de Heilooër woningbehoefte.

Wijze woorden, waaraan ik (60+) graag toevoeg dat door een ondermijnde financiële positie (mislukte grondspeculatie, de aanleg van de spoortunnel en het obsessief nagestreefde prestigeobject de aansluiting/aanfluiting A9) de gemeente het zich niet kan permitteren om grond tegen een relatief lage prijs t.b.v. 'goedkope' woningen te verkopen.

Maar belangrijker is dat de gevestigde politieke orde gewoon geen woningen voor starters en (in aangepaste vorm) voor ouderen wil. Om Caj Oosters - gemeenteraadslid van de VVD die al jaren tot de bestuurlijke macht van Heiloo hoort - te citeren: hij bepleit ''een wooncarrière: als jongere elders klein beginnen om naarmate de werkcarrière voorspoedig verloopt in Heiloo terug te keren. Maar het is gek. In Heiloo wil de 18-jarige gelijk een vrijstaand huis." Dus: starters, ga maar elders wonen en als je het kan betalen mag je terugkomen.

Aan dit alleszeggende citaat van Oosters hoeft verder niet veel toegevoegd te worden. Het citaat staat in mijn ingezonden brief over het gemeentelijke woningbouwbeleid, met als kop 'Rollatorcity', van oktober 2005! Er is sindsdien niets veranderd.

Er zal ook niets veranderen.

Berend Izaks, Heiloo

Herinrichting Noordwest zo goed als afgerond

Foto: Pixabay

HEILOO - De werkzaamheden aan de bestrating, riolering en het groen in de wijk Noordwest zijn zo goed als afgerond. In het voorjaar knappen wij de bermen waar nodig nog op en zaaien deze in met gras.

Een aantal straten in Noordwest krijgt een nieuw drainage- en gescheiden rioolsysteem. Dit gebeurt omdat er grondwateroverlast is. Het gaat om de straten Het Vierkant, De Driestal, Laan van Muijs, De Opkamer, Bayershoffweg, Arklaan en Trompenburg. In een gescheiden rioolsysteem wordt vuil water naar de waterzuivering en regenwater naar sloten en vijvers afgevoerd.

De straten krijgen ook een nieuwe wegverharding en weginrichting. Zo wordt een deel van de Bayershoffweg eenrichtingsverkeer. Ook komen er extra parkeerplaatsen in de wijk. Deze komen in De Driestal, Laan van Muijs en op Het Vierkant ter hoogte van De Vijfhoek. Verder komt er extra ruimte om fietsen te stallen bij de basisschool. Daar komen ook parkeerplaatsen om de overzichtelijkheid en verkeersveiligheid bij het halen en brengen te verbeteren. De grootste wijziging is het instellen van eenrichtingsverkeer in de Bayershoffweg. Daar wordt nu half op de stoep geparkeerd. Daardoor kunnen voetgangers de stoep slecht gebruiken. Door eenrichtingsverkeer op de Bayershoffweg kan aan twee zijden worden geparkeerd en blijft de stoep voor de voetgangers. Inwoners hebben last van natte kruipruimtes, tuinen en bermen door de hoge grondwaterstand. De gemeente vervangt daarom het oude gemengde rioolstelsel. Er komt een nieuw, gecombineerd riool- en drainagesysteem dat de grondwaterstand reguleert. Huishoudelijk afvalwater en regenwater voeren we zo veel mogelijk apart af (afkoppelen). Het afvalwater gaat naar de zuivering. Het regenwater en overtollig grondwater wordt via een drainageriool afgevoerd naar sloten en vijvers. Hiervoor gaan wij bij veel huizen de regenwaterafvoer afkoppelen.

Op woensdagmiddag 6 februari vindt de opening van het project plaats. De opening begint om 16.00 uur in De Vijfhoek aan Het Vierkant 22 in Heiloo. Wethouder Rob Opdam zal hier spreken.

Maartje de Lint met Singalong Heiloo op tv

Foto: Kirsten Nijhof

HEILOO - Een bijzondere eerste bijeenkomst in 2019. In de Ter Coulsterkerk - thuisdomein van Singalong'ers - werden opnamen gemaakt voor het tv-programma De Kennis van Nu: de kracht van muziek.

Maartje de Lint, de enthousiaste inspirator van de tweewekelijkse bijeenkomsten bedoeld voor mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers om met zingen het geheugen te stimuleren, zorgde samen met haar pianist voor een topzanguurtje.

Stralend meezingen met liedjes als M'n opa, m'n opa, m'n opa / Mijn wiegie was een stijfselkissie/ Als de dag van toen / Dona Nobis Pacem en na het slotlied We'll meet again allemaal aan de koffie of thee met taart.

Volgende bijeenkomst is op 6 februari, aanvang 15.00 uur in de Ter Coulsterkerk Heiloo. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@maartjedelint.com.

Voor meer informatie kijk op: www.pknheiloo.nl en op www.orpheuscurat.nl.

Rond de Waterput

Het programma van de maand februari:

Dinsdag 5, 12 en 26 februari: 'Voor een nieuw begin', leeskring met ds. Dick van Arkel; 20.00 uur, Ter Coulsterkerk

Zondag 10 februari: 1ste Preek van de Leek door Maartje de Lint (zangeres, Singalong-Heiloo); 16.00 uur, Witte Kerk

Donderdag 14 februari: 'Zin in poëzie en schilderkunst', 1ste van 3 avonden met ds. Edward Kooiman; 19.45 uur, Ter Coulsterkerk

Donderdag 21 februari: 'Zin in film' 2e van 4 films over schuld, vergeving en verzoening, met ds. Edward Kooiman; 19.30 uur, Ter Coulsterkerk

Maandag 25 februari: 'Als daar muziek voor is …' muzikale bloemlezing door Peter Rijs; 20.00 uur, PKN-Limmen, Zuidkerkenlaan

Woensdag 27 februari: 'Zin in film in Limmen' met "As it is in …"; ds. Edward Kooiman; 19.30 uur, PKN-Limmen

Nadere informatie op www.ronddewaterput.nl.

Damclub Heiloo wint overtuigend

HEILOO - In de derde ronde van de Kennemerdamkring speelde DCH thuis tegen DOS St. Pancras. De zege kwam geen enkel ogenblik in gevaar, want na vijf partijen was de stand al 9-1. Uiteindelijk kon er op het scorebord een 17-5 overwinning worden genoteerd. Volgende week komt het sterke SNA 4 uit Heerhugowaard op bezoek. Bij winst kunnen de dammers van DCH koploper worden van de Kennemerdamkring.

DCH-DOS 17-5
1. R. Boulonois - F. Zuurbier 3-0
2. M. Out - G. Smit 1-1
3. F. Schouten - N. de Haan 0-3
4. B. v. Leijden - C.Smit 3-0
5. A. Valkering - K. Kieft 3-0
6. S. Droog - M. Heerema 1-1
7. G. Kiewitt - M. Groot 3-0
8. M. Houtenbos - W. Ackermann 3-0

Antonio Abbo (MC Complicated) schittert in documentaire Nachtdienst

Adrie Abbo schittert in Nachtdienst. Foto: Monique Kuys

HEILOO - In de documentaire Nachtdienst worden drie karakters, waaronder Heilooër Adrie Abbo, tijdens hun nachtelijke werkzaamheden gevolgd. We zien hoe zij een nacht beleven en hoe er naar hun gekeken wordt vanuit een samenleving waarin overdag werken de norm is. Wat is precies de binding die zij met de nacht hebben? Waarom kiezen zij niet voor een 9-tot-5-baan? En wat heeft het voor gevolgen om vooral 's nachts actief te zijn? Afgelopen zondag was de première van deze documentaire in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. Ben je benieuwd, bekijk dan de trailer op https://cinecrowd.com/nl/nachtdienst.


Vrijwilligers gezocht voor manicuremiddag Overkerck

Foto: Pixabay

HEILOO - Overkerck zoekt vrijwilligers voor de manicuremiddag op dinsdag.

Vind je het fijn om een luisterend oor te zijn voor onze bewoners en ze blij naar huis te laten gaan met mooi gelakte nagels? Neem dan contact op met Saskia. Je kunt Saskia Borst mailen via het volgende e-mailadres: s.dejong@vivazorggroep.nl. Tevens zoekt Overkerck voor andere activiteiten/dagen ook nog vrijwilligers. Bijvoorbeeld op de donderdagmiddag bij jeu de boules en op de maandagmiddag bij het zitdansen. Neem ook voor deze activiteiten contact op met Saskia!

Al uw moestuinbenodigdheden bij: Nuyens Tuin & Groen Shop

Foto: aangeleverd

LIMMEN - De laatste jaren verbouwen steeds meer mensen groenten in hun eigen moestuin. Niet gek, want verse groenten uit eigen tuin smaken zoveel lekkerder dan supermarktgroenten. Bovendien is het vaak stukken goedkoper en is werken in de moestuin ook nog eens goed voor de gezondheid. Met een goed moestuinplan kunt u het hele jaar door genieten van uw eigen, gezonde en verse seizoensgroenten. Bij tuincentrum Nuyens vindt u alle moestuinbenodigdheden om een moestuin in te richten en te onderhouden. Tevens kunt u hier terecht voor vragen, tips en eventuele problemen.

Vroege kopers profiteren van een korting van 15% op het assortiment groente- en bloemzaden, pootaardappelen, knoflook en plantuitjes. (geldig tot 1 maart a.s.)

Vanaf eind februari leveren wij weer een groot assortiment aan groente- en kruidenplanten.

Foto: aangeleverd

Onze Gratis Zadengids ligt klaar voor u in de winkel ! Dus kom snel langs en maak van uw moestuin een succes!

Nuyens Tuin & Groen Shop, Uitgeesterweg 1 b te Limmen.

Emeritus-hoogleraar Herman Pleij komt naar Limmen

Herman Pleij. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Limmen Cultuur heeft emeritus hoogleraar Herman Pleij uitgenodigd om te komen vertellen over de Nederlandse identiteit en mentaliteit en vooral over de noodzaak van de regionale identiteiten. Pleij houdt de lezing op vrijdag 15 februari om 20.00 uur in Cultureel Centrum Vredeburg.

Sinds 2010 is Herman Pleij bezig met het denken en schrijven daarover. In 2014 heeft hij zijn boek 'Moet kunnen - Op zoek naar een Nederlandse identiteit' uitgegeven. In dit boek vertelt hij op smakelijke, voortvarende en humoristische wijze over zijn verkenningstocht naar wat de Nederlanders kenmerkt en dat vanuit cultuurhistorisch perspectief. Speciaal voor ons in Limmen vertelt hij wat vooral de Noord-Hollanders het meest typeert: het gevoel van gewoon willen zijn, zonder kapsones, de tolerantie en het gevecht tegen het water. Maar ook de directheid van ons gedrag, de bereidheid tot het sluiten van compromissen, het gemeenschapsgevoel en onze neiging tot zeuren. Allemaal onderwerpen die wij als 'typisch Noord-Hollands' beschouwen.

Emeritus hoogleraar Herman Pleij wordt beschouwd als een van de beste sprekers van ons land en is ook vaak te gast bij DWDD. Hij kan een breed publiek enthousiast maken voor cultuurhistorische onderwerpen en inzicht geven in de historische achtergrond van de huidige maatschappij. Kom dit alles beluisteren op vrijdag 15 februari in Cultureel Centrum Vredeburg, Dusseldorperweg 64 te Limmen. Voor verdere informatie, kaartreserveringen, prijzen en overige voorstellingen kunt u kijken op de website www.limmencultuur.nl.

Romantische muziek in Limmen

Studio Cantilena zet een punt achter een 25-jarige traditie. Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

LIMMEN - Zondagmiddag 10 februari zet Studio Cantilena een punt achter een 25-jarige traditie en speelt voor het laatst het midwinterconcert.

Het protestantse kerkje aan de Zuidkerkenlaan in Limmen heeft die middag de driekoppige formatie in huis met Frank Bakker op dwarsfluit en piccolo, bariton Adriaan Kok en pianist Ton van Steen, die ook de presentatie verzorgt. Zij brengen romantische muziek van klassiek tot pop, waarbij Verdi evenzeer vertegenwoordigd is als Miss Saigon en pianomuziek van Liszt en Rachmaninoff wordt afgewisseld met filmmuziek van onder meer Ennio Morricone. Zuiver instrumentaal valt er verder te genieten van een klein fluitconcert en voor de operaliefhebber staat er ook nog een fantasie over een geliefde opera op het programma. Kortom, voor elk wat wils.

Het concert begint om 14.30 uur; de kerk is voor het publiek geopend vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis; na afloop kan er gedoneerd worden. Studio Cantilena neemt afscheid van haar vaste achterban, maar ook van alle andere bezoekers met een afscheidsdrankje.

Successen moet je vieren! Bij voorkeur samen, in De Hertenkamp…

De Hertenkamp is een oase van rust aan de rand van stadspark Alkmaar. Foto: aangeleverd

ALKMAAR - Al meer dan 20 jaar vormt de Hertenkamp een oase van rust aan de rand van het stadspark Alkmaar. Als specialist in gastvrijheid voor bijeenkomsten van 30 tot 200 personen maakt het team van De Hertenkamp alle tijd vrij voor haar gasten. Anita Hoekstra en Ronald de Groot zijn respectievelijk eigenares en bedrijfsleider van De Hertenkamp. Als gastvrouw geniet Anita ervan mensen een onvergetelijke ochtend, middag, avond of dag te bezorgen. "Dat is waarom wij in de horeca zijn gegaan. Het is elke keer ons streven om alle gasten weer huiswaarts te laten keren met een goed gevoel. Zelfs als het misschien een minder leuke gebeurtenis betreft kun je er nog alles aan doen om het zo aangenaam en persoonlijk mogelijk te maken. Kortom, van trouw tot rouw, bij De Hertenkamp staan we met het hele team voor u klaar." Bel of mail voor de mogelijkheden: 072-5115282 of info@dehertenkamp.nl.

Winterwandeling door de Wimmenummerduinen

De Wimmenummerduinen. Foto: Paul ten Have

EGMOND AAN DEN HOEF - De winter is een tijd van afzien voor dier en plant. Tijdens de maandelijkse natuurwandeling in de Wimmenummerduinen gaan we bekijken hoe zij die tijd doorkomen.

Bomen en struiken hebben hun bladeren laten vallen, maar hun knoppen zijn al klaar voor een nieuwe start en sommige, zoals de els, bloeien al. Veel kruidachtige overblijvende planten zijn laag bij de grond al weer groen. En voor mossen is de winter juist de beste tijd. Er is dus altijd wat te zien in de natuur.

Op zondag 3 februari begint om 11.00 uur start een wandeling met de natuurgids van het IVN, instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. De start is bij het PWN-informatiebord bij het parkeerterrein aan het Nachtegalenpad, aan de noordkant van Egmond aan den Hoef. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. We lopen deels door het open duin en deels langs de binnenduinrand. Men dient zelf te zorgen voor een toegangskaart voor het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Warme en wind- en waterdichte kleding aanbevolen! Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar hanneke@jpdg.nl of bellen: 072 5337601.

MEE op weg: wil jij leren om zelfstandig te reizen naar school?

Met hulp van een maatje leren kinderen met een beperking zo zelfstandig mogelijk te reizen. Foto: aangeleverd

REGIO - Veel kinderen en jongeren met een beperking reizen al van jongs af aan met speciaal vervoer naar school. Dat is niet altijd nodig. Via het project MEE op weg leren mensen met een beperking om met hulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te reizen. MEE & de Wering zoekt onder andere kinderen en jongeren uit de BUCH-gemeenten die naar het speciaal (basis)onderwijs gaan, en die willen leren zelfstandig te reizen. Reizen kan met de fiets zijn, lopend of met het openbaar vervoer. De gemeenten maken MEE op weg mogelijk. MEE & de Wering voert het project uit.

Zelfstandig reizen stimuleert deelname aan maatschappij
Veel leerlingen reizen al lange tijd met een taxi of busje naar school. Zelfstandig reizen stimuleert deelname aan de samenleving, bijvoorbeeld om zelf naar vrienden, de school, de sportclub en het werk te kunnen gaan. Via het project MEE op weg leren mensen met een beperking om met hulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te reizen. Samen met een reismaatje maken we een plan hoe de deelnemer aan MEE op weg de reis veilig kan maken. In dit plan staat onder andere ook waar hij of zij op moet letten bij de route en op welke dagen geoefend wordt. Meestal wordt er acht tot tien keer geoefend om de reis van bijvoorbeeld huis naar school of club te leren maken.

Ook MEE op weg?
Wil jij ook dit avontuur aangaan en zelfstandig leren reizen naar school of club? Meld je dan aan. Voor meer informatie of om je aan te melden als deelnemer kun je contact opnemen met Louise Zee, projectmedewerker bij MEE & de Wering, via 088 00 75 000 of een e-mail sturen naar meeopweg@meewering.nl. Je kunt ook op de website kijken, www.meewering.nl/meeopweg.

Restaurant De Klok omringd door 'herinneringsdoeken'

Foto: aangeleverd

EGMOND AAN ZEE - Er hangen nu verschillende 'herinneringsdoeken' aan de bouwhekken rond het afgebrande restaurant De Klok.

Het restaurant De Klok in Egmond aan Zee brandde afgelopen augustus af. Het was een triest gezicht op het Pompplein. De uitbaters van restaurant De Klok wilden daar iets aan doen. Een familielid van een van de uitbaters kwam met een bijzonder idee om het uitzicht iets op te fleuren. De uitbaters vroegen hun gasten om foto's en herinneringen in te sturen, waar zij vervolgens enorme spandoeken van maakten. Deze spandoeken hangen nu op grote hekken, die het gebied van het afgebrande restaurant omringen. Op de hekken zijn verschillende foto's te zien, vol mooie herinneringen aan het restaurant. Een prachtige oplossing.

Foto: aangeleverd
Foto: aangeleverd

De Klok bedankt iedereen voor de steun en het delen van jullie herinneringen aan De Klok. "We zien jullie graag weer terug!" aldus Rob, Mirjam en Jules. Maar wanneer het restaurant weer wordt opgebouwd, is nog onbekend.

Woensdagochtend-café

EGMOND-BINNEN - Met ingang van februari vervangt het Woensdagochtend-café het Maandagochtend-café. In het Woensdagochtend-café van 6 februari gaat het over de ontwikkeling van het menselijke bewustzijn. Edelgard Henke vertelt aan de hand van het bewustzijnsmodel van W. Nelles over de taken en kwaliteiten van het bewustzijn in de verschillende levensfases. Wellicht is er ruimte voor korte opstellingen van iemands individuele bewustzijnsfases.

Benieuwd? Van harte welkom op woensdag 6 februari van 10.30 uur tot 12.00 uur in Dorpshuis De Schulp, Visweg 45 in Egmond-Binnen. Koffie/thee 1 euro, de lezing/workshop is gratis!

Boekenmarkt PostaanZee

Op zoek naar dat ene boek? Misschien vindt u het op de boekenmarkt. Foto: aangeleverd

EGMOND AAN ZEE - Boekenliefhebbers opgelet: iedere 1e vrijdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur een wisselend aanbod van boeken. Altijd al op zoek geweest naar dat ene boek? Of naar een herinnering uit lang vervlogen tijden? Het kan er zomaar tussen liggen. Zie je niet wat je zoekt? Vraag er gerust naar bij de vrijwilligers. We hebben meer op voorraad dan we uitstallen en zijn je graag van dienst. Met de verkoop van de boeken steun je de activiteiten van PostaanZee. Zit er even niets voor je bij? Een vrijwillige donatie in het vogelhuisje of via onze website stellen wij zeer op prijs.
Vrijdag 1 februari, Ontmoetingscentrum PostaanZee, Voorstraat 82a te Egmond aan Zee.

Red jezelf-brevetten Zwembad Loos

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op woensdagochtend 23 januari was het al vroeg druk bij Zwembad Loos. Twee groepen kinderen stonden klaar voor hun 'Red jezelf'-brevet. Gekleed in een T-shirt, korte broek en waterschoenen sprongen ze in het water om hun kunsten te laten zien. De geslaagden zijn:

Iman Qudosi, Floris Osinga, Marlou Apeldoorn, Tess de Waard, Elia Ouwekerk, Damian de Vries, Isa Glorie, Eline Bos, Juul Spelt, Felix Weteling, Daan Vader, Sebastiaan Beentjes, Sanne Winter, Anne Littooy, Jesper Kits, Christian Koopman, Leon Måhr, Cato de Bruijne, Teun Wernsen, Kick Vijzelaar, Door de With, Sarah Attwell, Alle Heijna, Joris Westerman, Alexander Dorenbos, Koen Levering, Ivy Wijker, Lars Jari Stubbe, Anouk Zwart, Yonas Fresenay Seltene, Marijn Hoff, Jack Kleverlaan, Madelief Delhaas, Julia Lambrechts, Janne Zwemmer, Cato Klijn, Mara Lenderink, Amélie Visser, Elias Fresenay Seltene, Sophie Bakker.

Foto: aangeleverd

AV Trias bijzonder sterk

HEILOO - Trias-atlete Lisanne de Witte is haar indoorseizoen uitstekend begonnen. Tijdens internationale atletiekwedstrijden in Wenen liep ze de 400 meter in 52.66 seconden. Dit is ruim onder de limiet van 53.10 voor de EK indoor in Glasgow.

Haar trainingsmaatjes deden het eveneens uitstekend. In Apeldoorn tijdens de Nationale PEC indoor wonnen Dave Wesselink, Nienke Maddderom en Stan Nijhuis met persoonlijke records hun onderdeel. Dave Wesselink won de 60 meter horden bij de mannen in een tijd van 8.10 seconden. B junior Nienke Madderom deed dit onderdeel in 8.62 seconden en A junior Stan Nijhuis evenaarde het clubrecord van zijn trainer Sven Ootjers van Trias bij de mannen met 2.10 meter. Tevens is deze prestatie een van de beste ooit geleverd door een A junior in Nederland. Jay Beelen verbeterde bij de A junioren in de serie 60 meter horden zijn persoonlijk record met 8.11. Helaas moest hij zich door een klein pijntje terugtrekken. Owen Westerhout, die tot afgelopen weekend de snelste tijd van Nederland had gelopen op de 400 meter in 50.08 seconden, wist deze prestatie niet te verbeteren en liep dit keer 50.68 seconden.

Egmond Wandel Marathon een succes

Foto: Vincent van den Boogaard

EGMOND AAN ZEE - Op zaterdag 26 en zondag 27 januari genoten 14.000 wandelaars van de prachtige natuur in de omgeving Egmond aan Zee. Gedurende twee dagen liepen de wandelaars over 10,5 of 21,1 km langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat.

De weersvoorspellingen in de aanloop van het evenement waren niet al te gunstig, maar vooral de deelnemers op zaterdag hebben genoten van prachtig wandelweer, het zonnetje liet zich zelfs sporadisch zien. Zondag was de lucht grijs en viel er van tijd tot tijd een buitje. Dat mocht overigens de pret niet drukken, sporthal De Watertoren was twee dagen het decor van uitzinnige gezelligheid. De livemuziek stond lang aan waardoor dansende en roeiende wandelaars overal te zien waren.

Duurzaamheid is al jaren een belangrijke pijler van Le Champion. Tijdens de Egmond Wandel Marathon tegen reuma zijn daar grote, nieuwe stappen in gezet. Deelnemers zijn opgeroepen zwerfafval mee te nemen van het strand en uit de duinen en dit in te leveren bij de finishlocatie. De wandelaars hebben daar goed gehoor aan gegeven; honderden deelnemers zijn langsgegaan bij de stand van Gejut in de sporthal voor informatie of om zwerfafval in te leveren. Gejut is een partij die van gejut materiaal (strandafval) kunstwerken maakt om aandacht te vragen voor milieuvervuiling. Verder had de organisatie verschillende watertappunten op de route geplaatst waar wandelaars hun bidons konden vullen.

In totaal is er maar liefst € 17.714 euro opgehaald voor het goede doel: reuma.

Bandexamens Dojo 't Loo

De judoka's zijn supertrots op hun nieuwe band. Foto: Fred Stevenson

HEILOO - Zondag 27 januari was het weer tijd voor de bandexamens van de judoka's van Dojo 't Loo. Vooraf hadden alle judoka's hard geoefend tijdens de extra trainingen om alle technieken zo goed mogelijk te laten zien aan de examinatoren en het publiek. Met succes want ondanks de zenuwen bij sommigen, zijn alle judoka's geslaagd voor hun volgende band! Voor de gele band zijn Lima Veltman, Julia van der Kooi, Roy Schuit, Joep Groeneveld, Liselot Teerhuis, Thijs Olyrhook Molenaar en Sep Dekker geslaagd. Jorne Reitsma, Sebastian Haasnoot, Kami Dekker, Zep Bruijn en Victor Hogeveen mochten een oranje band omknopen. Wesley Slootweg (A-judo), Jayden Campagne, Wobbe Kruize, Celine Kleijmeer en May Witjes haalden hun groene band en voor blauw zijn Lex Gast en Björn Krom geslaagd.

Iedereen van harte gefeliciteerd met de nieuwe band! Zie het fotoalbum op www.dojotloo.nl voor meer foto's.

Diploma's zwembad Loos

Wat hebben ze allemaal goed gezwommen! Foto: aangeleverd

HEILOO - Afgelopen weekend op 26 januari stonden de kinderen van zwembad Loos klaar om hun diploma te halen. Gekleed in een lange broek, lang shirt, waterschoenen en sommige ook in regenjas! Na een groot applaus mochten de volgende leerlingen hun diploma in ontvangst nemen:

Diploma A: Sarah Mogge, Vaita Punt, Méabh van den Brug, David van der Woel, Nina Tam, Hassan Al-Rikabi, Luuk Edelman, Sanne de Winter, Milou den Engelsen

Diploma B: Jalize van der Heijde, Lianne van Nieuwmegen, Femke van Nieuwmegen, Sam van den Akker, Elise Radema, Liz van Schagen, Chavin Gurdji, Ties Versteeg, Anna Engels, Miya Kavasoglu, Tom van der Mooren, Xavi van Zelst, Ermias Fresenay Seltene

Diploma C: Timo Smit, Florijne Geldermans, Nina Prazsky

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail: janbaltus@hotmail.com Tel: 06-40095081

Basisschoolleerkracht geef bijles.
Heb je hulp nodig met begrijpend lezen/ rekenen
Zit je in groep 6,7, of 8?
Bel dan 06-53743635

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 06-53993115 www.iristuinen.nl

Mondharmonicales. Leer in een paar lessen goed spelen! Notenkennis is niet nodig!! Info 06 16163045 of www.mondharmonicales.nl

Muzieklessen volgen in het Opstaporkest?
In het Opstaporkest leren kinderen met behulp van blokfluit, boomwhackers en klein slagwerk de beginselen van het samen muziek maken. Inschrijving via www.mv-eensgezindheid.nl.
EMILSEN SALON: Knippen, manicure, pedicure, harsen. Knippen kids €12, volwassenen €18. Haren verven vanaf €45, manicure incl. nagellak €19, pedicure compl. €25, gelnagels €35 en kadobonnen te koop. Ma t/m Za geopend op afspraak. Groenelaan 1, Heiloo. 06-53806959 www.emilsensalon.nl
Woningruil GEVRAAGD VRIJE SECTOR 4 kamer huurwoning Castricum Limmen Heemskerk of Uitgeest. Aangeb 4 kamerwoning Zaandam Burgemeesterbuurt na woningruil €652 Info bel 06 - 4888 8536 Max jaarinkomen 42600
DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06-22020702 AGM-DEALER
AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m vr 0800-17:00 uur. Za 0900 t/m 12:00 uur. T:072-5320294 www.carcleaningheiloo.nl

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ontspannen en voor alle leeftijden. Info: 06-38279213

TIJDELIJKE WOONRUIMTE gevr.juli en aug.voor Ned gezin,2vw+2kd. Heiloo of omgeving. Ook woningruil mogelijk met Nairobi. Info 072 5334 156

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor een gratis offerte: 06-41803734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €o,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. Di t/m Za 10-5 De oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072-5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06-50641386

Echt (Kerk-) Latijn leren lezen? In het Trefpunt Heiloo begint op 29 januari om 14:00 uur de nieuwe cursus. Instromen kan nog. Inschrijven: Rene van Royen 06-10810838. www.latijnlezen.nl

Ambachtelijke binnenschilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw sauswerk en behang. K.v.k vrijbl.prijsopgave 06-39870829

Zondag 24 februari en 24 maart is er weer een rommelmarkt in het sportpaleis in Alkmaar. Wij hebben er zin in, tot Zondag!

LET OP!!! Kim's Haarsalon is GESLOTEN vanaf maandag 28 januari tot vrijdag 1 februari. Maandag 4 februari sta ik weer voor u klaar! Voor meer info bel naar: 06-30042383

Te huur gevraagd: Kantoorpand. Gezocht: bedrijfspand in Heiloo, met goede parkeergelegenheid voor een ICT bedrijf. Minimale oppervlakte: +/- 40m2. Eigen opgang. Bij voorkeur op begane grond. Heeft u de gouden tip: Wordt u contant beloond met € 100,- cash ! Contact via 06-2266 3128

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en verkoop. www.barrydevriesautos.nl De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel. 06-21598809

MET SPOED GEZOCHT WOONRUIMTE voor moeder en zoon in Heiloo.Maximale huur exclusief 720 euro. Liefst 2 slaapkamers, maar 1 slaapkamer is ook oké. Telefoonnummer 06-12279024
Gevr. kleding, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG,-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-5069052