De Uitkijkpost

17 januari 2018

De Uitkijkpost 17 januari 2018


Heilooër hunk is De Bachelor

Robbert Jonkheer, alias De Bachelor. Foto: SBS/Reinier Bergsma

HEILOO - De Heilooër Robbert Jonkheer (33) is sinds 28 november 'De Bachelor'. Dat is een tv-programma waarin een felbegeerde vrijgezel uit 22 vrouwen de meest geschikte kandidaat mag kiezen. Wie de droomvrouw van Robbert is geworden, ziet u pas op 6 februari. Maar 'zijn krantje' mocht hem alvast even aan de tand voelen.

Over waarom hij in Heiloo zijn droomvrouw niet tegen het lijf is gelopen bijvoorbeeld. "Ik heb wel wat relaties met Heilooër meisjes gehad. En ook in Egmond. Maar dat werd het toch niet," verklaart Robbert. Dat betekent niet dat hij is afgeknapt op vrouwen uit die omgeving. "Zeker niet! Heiloo is een fijn dorp waar ik graag kom. Maar ik woon inmiddels in Amsterdam, dus het is wel handig als mijn vriendin behalve van haar dorp, ook van de stad houdt. En bijvoorbeeld van reizen. Want daar ben ik zelf ook gek op. Ik vind het mooi als je zoiets dan met iemand kunt delen."

Hij kwam bij het programma terecht door een gezellige netwerkborrel in Amsterdam. Daar werd hij benaderd door een castingteam. "Ik was toch al op zoek en ben wel in voor zo'n avontuur." Na een hele keuring bleef hij als laatste over. En dat blijkt een goede keuze.Vooral van zijn felblauwe ogen raken de dames in de war. Zijn er nu ook veel oude buurmeisjes die opeens weer contact met hem zoeken? "Dat niet. Wel veel mensen uit mijn klas of het dorp die me een berichtje sturen dat ze me nog kennen. Leuk! Maar uit andere delen van het land krijg ik wel vreemde berichten. Iedereen geeft advies terwijl de opnames allang zijn afgerond. En vrouwen vragen regelmatig om een extra roos..."

Aan al die aandacht moet Robbert nog een beetje wennen. "Ik ben een normale jongen en nu willen ze opeens met me op de foto. Dat was in het begin wel ongemakkelijk." Ook toen hij laatst Café de Wit binnen wandelde keken mensen wel even op. Maar de reacties waren gelukkig positief.

De vrijgezel is regelmatig in het dorp te vinden. Hij voetbalt nog graag een potje mee met zijn oude team bij De Foresters en hij gaat vaak op bezoek bij zijn ouders, die in de eerste aflevering overigens ook te zien waren. "In 't Loo, bij de bakker en bij schaakclub Oppositie zijn er altijd wel mensen die hen erop aanspreken," weet Robbert. En er zijn meer Heilooërs te zien in het programma. Zo adviseerde zijn vriend Dorus Sinnige hem vorige week, en helpen zijn moeder en broers Chris en Michel hem bij de keuze tussen de laatste twee dames. "Vooral mijn moeder was heel sterk. Ik zat daar redelijk in een bubbel en zij bracht me met scherpe vragen en analyses terug naar de realiteit," vertelt de trotse zoon.

Kunnen we het gelukkige stel binnenkort in Heiloo spotten? "Dat zou zomaar kunnen…" En gaan we je hierna vaker op tv zien? "Ik wil gewoon bij Heineken blijven werken. Maar ik ben ook gevraagd voor een Nederlandse film. Daar ben ik wel voor in!"

De Bachelor is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op Net5. U kunt Robbert daarnaast volgen via zijn Instagram-account: Robbertjonkheer.

Tekst: Anje Hoogland

Winnaars competitie Videoclub Heiloo

V.l.n.r. Rens 't Hart, Jack de Vries, Evert Bakker, Nico Stobbe en Rob Jaape. Foto: Jack Groot

HEILOO - Videoclub Heiloo opende het jaar met de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst werden films getoond die leden hadden aangemeld voor deze dag.

Jaarlijks wordt een competitie gehouden waarbij films rond een thema kunnen worden ingestuurd. Dit jaar was het thema 'Draaiing'. De prijs voor het beste videoverhaal ging naar Evert Bakker, de prijs voor de beste eigen productie ging naar het duo Rob Jaape en Nico Stobbe, Jack de Vries kreeg de prijs voor de fraaiste vormgeving en Rens 't Hart kreeg de prijs voor de meest originele verwerking van het thema. De video's zijn te zien op internet. De leden van de videoclub zijn niet alleen voor eigen plezier bezig, maar ook veelvuldig actief voor andere verenigingen in en buiten Heiloo. Ook die producties zijn meestal te zien op het YouTube-kanaal van de Videoclub Heiloo.

Geïnteresseerd om eens een ochtend mee te maken? Bel met Jack Groot: 072-5321033.

Wie wordt Kunstenaar van het jaar Heiloo 2017?

Kunstcollage 2017. Foto: aangeleverd

HEILOO - De kunstenaars die in 2017 hun werk in Bibliotheek Heiloo tentoongesteld hebben, exposeren van 9 januari tot en met 13 februari met een van hun creaties in de bibliotheek. Zij dingen mee naar de titel: Kunstenaar van het jaar Heiloo 2017. Tijdens de duur van de expositie kunnen alle inwoners van Heiloo en omstreken hun stem uitbrengen op het kunstwerk dat zij het mooist vinden. Uiteraard zal de winnende kunstenaar een passend aandenken ontvangen. De kunstcommissie van Bibliotheek Heiloo hoopt dat velen Bibliotheek Heiloo zullen bezoeken en een stem uitbrengen. U bent van harte welkom!

Tien vragen aan... Petra de Wit

Petra de Wit. Foto: aangeleverd

Mijn naam is Petra de Wit, ik ben 39 jaar oud en samen met mijn gezin woon ik nu ruim 15 jaar in het mooie Heiloo. Van beroep ben ik psychiatrisch verpleegkundige en heb ik het voorrecht om heerlijk dichtbij mijn werk te wonen, namelijk GGZ Noord-Holland Noord, binnen de forensische zorg op het landgoed Willibrordus.

1. Waar ben je geboren en getogen?
Mijn roots liggen in Bakkum en Castricum, daar ben ik opgegroeid en heb ik mijn gehele jeugd doorgebracht.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Van nature ben ik zorgzaam en hou ik van mensen en dieren. Ik zou wel graag een grote boerderij willen met daarbij voldoende ruimte voor dieren, en werkgelegenheid bieden aan mensen met een beperking of een psychiatrische aandoening/achtergrond.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Tja lastig… Ik bewonder niet zo snel iemand, daar ben ik veel te nuchter voor. Maar voor bijvoorbeeld Barack Obama heb ik veel respect en bewondering. Wat een charisma heeft die man en wat heeft hij veel bereikt, bijvoorbeeld de hervormingen in de gezondheidszorg. Maar ook zijn principe dat wie de wereld leidt, dat doet op basis van waarden en normen die door het merendeel van de wereldbevolking gedeeld worden. Soms vraag ik mij wel eens af: hoe is het tegenwoordig toch gesteld met de waarden en normen in onze samenleving?

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Gewoon kind zijn, kunnen spelen tot je erbij neervalt en je nooit ergens zorgen om hoeven maken. Ik hoop dit ook mijn kinderen te kunnen meegeven. Dat ze een onbezorgde jeugd hebben en zich kunnen ontwikkelen tot verstandige, ontspannen mensen die de snelle, harde wereld aankunnen.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Er zijn er vele: De Kattenberg, het Maalwater, OLV ter Nood, maar ook het Willibrordusterrein kent veel mooie, nog onbekende, plekjes (de oude begraafplaats of het blotevoetenpad). Heiloo is gewoonweg de mooiste, groenste en gezelligste gemeente in Nederland en omstreken!

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Liever niet, dat doet mijn humeur geen goed… Maar in noodgevallen sta ik direct paraat en kun je mij uit mijn bed halen. Bij mij is wakker ook direct wakker zijn.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Mensen verwachten altijd een antwoord, ook op moeilijke, lastige kwesties. Iemand zei echter eens tegen mij, toen ik was verwikkeld in een stevig dilemma: "Dat je het niet weet, is ook een antwoord!" Dat vond ik zo'n eye-opener. Het is oké om het soms gewoonweg NIET te weten. En dus (lekker oubollig): komt tijd, komt raad.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Ik ben een spontaan mens, ik hou niet van verrassingen en heb ze ook niet. Iedereen om mij heen weet zo'n beetje alles wel van mij.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Lastige vraag, want ik ben een tevreden inwoner en zeer blij met onze betrokken burgemeester Romeyn. Eigenlijk hebben we niet veel te klagen in Heiloo! Ik zit niet op die lastige stoel en ambieer geen politieke carrière, maar de volgende onderwerpen verdienen mijns inziens meer aandacht: Een concreet plan ten aanzien van een beter afwateringssysteem voor ons dorp (het zal wel vaker veel regenen), de heropening van een leuk jeugdcentrum (bijvoorbeeld de oude Buk Buk), en een goed werkend verkeersbeleid om de drukte in het dorp juist te verdelen.

10. De persoonlijke vraag van Flavio Serbassi:
"Jij combineert je werk in de geestelijke gezondheidszorg (Psychiatrisch Centrum Willibrord) met een druk gezin. Wat vind je de grootste uitdaging, zowel zakelijk als privé?"
Het leven is eigenlijk één grote uitdaging, het is altijd een juiste balans zoeken en vinden qua werk en privé. Mijn gezin staat altijd op nummer 1 en eigenlijk is verder alles bijzaak. Maar als ik op mijn werk ben, geef ik ook graag 100%. Dus is het wellicht een uitdaging om voor beide voldoende energie te hebben.

In de volgende Uitkijkpost zijn de tien vragen voor mijn vriendin Jane van Vliet.
Mijn vraag aan Jane: "Wij hebben jarenlang in de GGZ samengewerkt. Inmiddels ben je geruime tijd op dreef als eigen ondernemer en biedt je sinds kort werkervaring aan jongeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Weer een beetje terug naar het verleden: het begeleiden en coachen van mensen. Wat maakt het zo interessant om met deze jongeren samen te werken binnen je eigen bedrijf?"

Bram en Mandy vijf jaar in Café de Wit

De formatie Jus Live Music. Foto: aangeleverd

HEILOO - Café de Wit is alweer vijf jaar in handen van Bram Bruin en Mandy Leegwater. En dat is reden voor een feestje op zaterdag 20 januari. Vanaf 21.00 uur bent u van harte welkom in het café aan de Heerenweg. De inmiddels bekende Heilooër band 'Jus Live Music' zorgt voor de muziek.

Heleen Hulst en Gerard Bouwhuis terug in Witte Kerk

Gerard Bouwhuis & Heleen Hulst. Foto: aangeleverd

HEILOO - Violiste Heleen Hulst en pianist Gerard Bouwhuis zijn op 21 januari weer terug in de Witte Kerk in Heiloo. Het veelgevraagde en bejubelde duo speelt al twintig jaar samen. In de Witte Kerk voeren zij uit Beethoven's laatste vioolsonate, van Leonid Desyatnikov het majestueus klinkende werk 'Wie der alte Leiermann', en een elegisch werk van de Grieks-Nederlandse componiste Calliope Tsoupaki. Daarnaast spelen zij ook enkele preludes en fuga's van Lera Auerbach.

Heleen Hulst studeerde viool bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als soliste speelde zij onder andere bij het Radio Symphonie Orkest en London Sinfonietta. Verder speelt zij regelmatig met het Schönberg Ensemble, Asko, Nieuw Ensemble, Remix Porto, Combattimento Consort en nog vele andere gerenommeerde kamermuziekgroepen, waarmee zij vele tournees en opnames maakte. Heleen Hulst nam in 1995 en in 1997 deel aan het muziekfestival in Tanglewood waar zij beide keren de prijs voor 'outstanding violinist' ontving.

De pianist Gerard Bouwhuis is gespecialiseerd in eigentijds repertoire. Hij geeft recitals en is een veelgevraagd gast bij een bijzonder groot aantal ensembles en orkesten in Nederland. In de loop van zijn carrière heeft Gerard Bouwhuis veel gerenommeerde componisten geïnspireerd nieuw werk voor hem te schrijven. Als solist maakte hij tournees door Noord- en Zuid-Amerika, Canada en Japan. Voor zijn bijzondere inzet voor de hedendaagse Nederlandse muziek ontving hij in 2003 de Theo Bruinsprijs.

Naast hun inzet voor het moderne repertoire spelen Hulst en Bouwhuis vanuit grote passie ook het klassieke repertoire. De veelzijdigheid, virtuositeit en sterk ontwikkelde muzikale intuïtie geven hun optreden een levendig en `actueel´ karakter.
Desyatnikov's compositie kunt u op YouTube beluisteren en bekijken in een uitvoering van het duo Hulst en Bouwhuis.

Het concert begint om 15.00 uur. De entree bedraagt 15 euro (jongeren 10 euro), inclusief consumptie. Kaarten en informatie via: www.concertenwittekerk.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de Schrijverij, Heerenweg 199.

Twee jongens mishandeld

HEILOO - Twee jongens van 13 jaar uit Heiloo zijn zaterdagavond rond 19.50 uur in Alkmaar door drie jongens mishandeld. De mishandeling vond plaats op de Paternosterstraat. De jongens liepen met drie vrienden over straat toen één van hen vanuit het niets een duw kreeg. Eén van de slachtoffers zei hier iets van en kreeg vervolgens een klap in zijn gezicht. De vijf vrienden besloten weg te lopen, maar verderop werd de jongeman weer vastgepakt en kreeg twee kopstoten. Het andere slachtoffer werd onderuit gehaald en kreeg meerdere schoppen tegen zijn hoofd. Hierna ging het drietal er vandoor. De jongens uit Heiloo zijn richting ziekenhuis gegaan, waar de politie werd geïnformeerd. Inmiddels zijn er drie verdachten aangehouden en zijn camerabeelden veilig gesteld.

Ins and Outs sport/voeding

Bert Goedkoop en Leonie Grossenbagt. STiP Fotografie

Ontspannen bewegen in de natuur.

Boekenstein 104, 1852 WX Heiloo

Telefoon: 06-47980595

Website: www.sportenvoedingheiloo.nl

Ins and Outs sport/voeding is gericht op de vitaliteit van mensen. Dit kan bij Ins and Outs sport/voeding door te sporten in het Noord-Hollands Duinreservaat bij Egmond-Binnen, sporthal De Schulp in Egmond-Binnen, het Heilooër Bos in Heiloo, vanaf het parkeerterrein bij zwembad het Baafje in Heiloo en in de duinen bij restaurant Duinvermaak in Bergen.

De twee mensen achter Ins and Outs sport/voeding zijn Leonie Grossenbagt en Bert Goedkoop. Al bijna vijf jaar verzorgen zij zes dagen per week trainingen voor verschillende groepen. Er zijn lagere en hogere intensiteitsgroepen en de trainingen zijn van verschillend niveau.

De groepen bestaan gemiddeld uit vijftien personen, waarvan ongeveer tachtig procent uit Heiloo afkomstig is. Men is vrij om te komen op de trainingen, en die vrijheid vinden mensen prettig. Wil men meerdere keren per week komen trainen dan is dat ook geen probleem. In iedere groep kan men aansluiten.

Het liefst werken Leonie en Bert de trainingen in de vrije natuur af. Leonie: "We trainen het liefst in de duinen. Bert en ik hebben een sterk geloof in het bewegen/sporten in de natuur. Het zorgt voor meer ontspanning als men buiten traint."

De trainingen gaan altijd door. Of het nu waait, regent of sneeuwt, Leonie en Bert zijn aanwezig evenals de deelnemers.

Een grappig detail is dat wanneer Leonie en Bert tijdens de zomervakantie zelf van hun rust en gezin genieten, de mensen gewoon doortrainen. Bert: "De attributen voor de trainingen worden beschikbaar gesteld, men gaat gewoon in groepsverband door met trainen en als wij terug zijn worden de attributen weer bij ons ingeleverd." De deelnemers zijn dus zeer gemotiveerd bezig met hun gezondheid. Maar niet alleen de motivatie valt beide trainers op, ook het zeer sociale aspect binnen de groepen staat hoog in het vaandel bij de deelnemers. Het is mooi om te zien dat ze achteraf een kopje koffie met elkaar drinken en interesse in elkaar tonen. Dus vrijheid, mensen in hun waarde laten (ook onderling) en het wederzijds respect zijn belangrijk voor de deelnemers, en dat is ook waar de kracht van Ins and Outs sport/voeding ligt.

Bij Ins and Outs sport/voeding wordt met rittenkaarten en abonnementen gewerkt, afhankelijk van de frequentie waarmee men meedoet aan de trainingen.

Naast haar werk als trainster is Leonie orthomoleculair therapeut. Naast sporten is het ook belangrijk de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Voor ieder mens is dat verschillend. Aan de hand van een intakegesprek probeert Leonie zich een beeld te vormen en een voorlopige diagnose te stellen. Aan de hand daarvan wordt een plan van aanpak gemaakt. Mocht u hierover meer willen weten: www.nl-voedingscoach.nl.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Cursus Middeleeuwen in de Cultuurkoepel

HEILOO - Vanaf 29 januari geeft Jan van der Giessen in de Kleine Kapel, Kennemerstraatweg 464 te Heiloo, een volledig nieuwe cursus in de serie Westerse Kunst & Cultuurgeschiedenis.

De cursus wordt tweemaal gegeven en bestaat uit zeven lessen. Cursisten kunnen kiezen om maandagmiddag 29 januari te beginnen of dinsdagmiddag 6 februari. De cursus is een boeiend verslag van de overgang van de Romeinse periode naar het moderne Europa. Daarin geeft Jan veel aandacht aan de vroege ontwikkelingen in kerk, bouwkunst, beeldende kunst, muziek en literatuur.

De zeven lessen van de cursus zijn als volgt ingedeeld: In de eerste les behandelt hij de historische context en in de tweede en derde les legt hij de middeleeuwse kunst en cultuur uit. Daarbij betrekt hij het wereldbeeld van de mensen die toen leefden en wat hun gedrag beïnvloedde. We kijken daarbij ook naar invloeden die van buiten Europa kwamen, zoals de islamitische via Spanje. Vanaf les vier start een reis langs Europese gebieden en steden waarbij het geleerde verder wordt uitgediept. De enthousiaste presentatie met mooie afbeeldingen van kunst en architectuur gecombineerd met daarbij passende muziekfragmenten zal u zeker aanspreken.

De cursus is voor iedereen goed te volgen. Echter in de stof zit zoveel uitdagend materiaal dat ook gevorderden geboeid zullen zijn. De cursus duurt zeven middagen van 14.00-16.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 105 euro inclusief een uitgebreide, geïllustreerde syllabus.

Op www.janvandergiessen.nl vindt u meer informatie en een inschrijfformulier. Telefonisch opgeven kan ook op 06-51578425 of per e-mail naar info@janvandergiessen.nl.

Hulp verlenen op je favoriete festival

HEILOO - Het Rode Kruis Noord-Holland Noord is dringend op zoek naar nieuwe, gemotiveerde vrijwilligers die eerste hulp kunnen verlenen op evenementen. Het district krijgt steeds meer vraag naar hulpverleners door de groei van het aantal evenementen in de regio. Na een korte opleiding kan men direct aan de slag.

Iets goeds doen voor de medemens, jezelf ontwikkelen en ook nog eens aanwezig zijn op je favoriete festival of sportevenement: dat doe je allemaal als je EHBO-vrijwilliger wordt bij het Rode Kruis. Niek Hendriks (26 jaar) is EHBO-vrijwilliger bij de noodhulporganisatie. "Je maakt van alles mee, van blessures tot festivalbezoekers die -door drank of middelen- letterlijk en figuurlijk de weg kwijt zijn. Mensen kunnen van alles overkomen tijdens een evenement en zijn blij dat wij er zijn. Op het moment dat de nood aan de man is, staan wij klaar. En wat is er nou mooier dan dat je tegelijkertijd kunt genieten van je favoriete festival of sportevenement."

Als nieuwe EHBO-vrijwilliger volg je eerst een cursus bij het Rode Kruis, waarna je wordt opgeleid tot evenementenhulpverlener. Daarna word je ingezet bij tal van evenementen.

Informatie en aanmelden via helpdesknhn@rodekruis.nl of 06-41 52 32 49.

Barok in Italië

Foto: aangeleverd

HEILOO - Wie geïnteresseerd is in cultuurgeschiedenis kan zijn hart ophalen bij de cursussen van Cornelis Jonkman. Als classicus begon hij daarmee in Wassenaar en na zijn verhuizing naar Schoorl is hij nu ook actief in Heiloo.

Van iedere periode die behandeld wordt, vertelt hij uitvoerig over het wereldbeeld van die tijd. Schrijvers, filosofen, kunstenaars en wetenschappers passeren de revue. Ook schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur komen met dia's royaal aan bod. In het afgelopen najaar werd de Renaissance behandeld. Bij de nieuwe cursus staat het Italië van de 16e en 17e eeuw centraal, een periode die haar artistieke hoogtepunt bereikt in de barok van Bernini en in het realisme van Caravaggio. Rome wordt een stad van koepels en het artistieke middelpunt van Europa. Jonkman organiseert ook culturele reizen naar zijn geliefde Italië. Op het programma staan Sicilië, Lombardije, Piemonte en Toscane. In april gaat hij naar Iran.

De cursus Barok wordt gegeven op Landgoed Willibrordus. De eerste van zes ochtenden is op 8 februari 2018. Meer informatie is te vinden op de website www.italiaclassica.nl.

Gedichtenwedstrijd voor Valentijnsconcert Eensgezindheid

HEILOO - Muziekvereniging Eensgezindheid geeft op zondagmiddag 18 februari een Valentijnsconcert in Cultureel Centrum De Strandwal in samenwerking met mezzosopraan Maartje de Lint uit Heiloo.

Tijdens dit concert worden de romantiek van de muziek en de liederen uit heden en verleden met tekst verbonden door prikkelende voordrachten en liefdesgedichten. Daartoe organiseert Eensgezindheid voorafgaand aan dit concert een gedichtenwedstrijd waarbij de winnaar twee gratis toegangskaarten ontvangt en tijdens het concert zelf zijn of haar gedicht mag voordragen.

Vindt u het leuk om aan deze wedstrijd mee te doen, stuur dan uw gedicht uiterlijk zaterdag 10 februari aan secretariaat@mv-eensgezindheid.nl met uw naam en telefoonnummer en uiteraard de reden waarom dit gedicht zo belangrijk voor u is. Op maandag 12 februari wordt de winnaar via de website van de vereniging bekendgemaakt. Meer informatie is te vinden op www.mv-eensgezindheid.nl.

Cursus Kunstbeschouwing bij Tintoretto

HEILOO - Tintoretto Heiloo organiseert een cursus Kunstbeschouwing, die wordt gegeven door Karin van Bodegom. In deze korte cursus ligt de nadruk op kijken naar kunst. Wat is kunst eigenlijk en welke beeldaspecten horen daarbij? Waardering voor kunst, ook als je iets niet mooi vindt en hoe kunst in de loop der eeuwen veranderd is. De cursusdata zijn 3,10,17 en 24 februari. Voor meer informatie: www.info@tintoretto-heiloo.nl. Tintoretto is gevestigd aan Sluijsweijdt 9 in Heiloo.

Ingezonden brieven

HEILOO - Naar aanleiding van het NCPN-nieuws in de Uitkijkpost van 10 januari ontving de redactie twee uitgebreide ingezonden brieven. Wegens ruimtegebrek in de krant verwijzen wij u door naar onze website www.uitkijkpost.nl, waar u de brieven kunt lezen.

De Papaver Coaching

Ineke Hogenkamp. Foto: Natalie Bottemanne

Kerkelaan 15, Heiloo

Website: www.depapaver.eu

E-mail: ihogenkamp@depapaver.eu

Telefoon: 06-17984475

Op afspraak: maandag t/m vrijdag (overdag, eventueel 's avonds)

Wegens een storende fout in Bedrijf Belicht van vorige week, plaatsen wij dit artikel nog een keer.

HEILOO - Ineke Hogenkamp (50) van De Papaver Coaching woont tien jaar in Heiloo met haar man en twee poezen en opende vijf jaar geleden haar praktijk aan de Kerkelaan. Zij geeft faalangst-, weerbaarheids- en examentraining en is tevens gespecialiseerd in hooggevoeligheid. Naast tieners en pubers coacht zij ook volwassenen.

Jaren ervaring met scholieren

Ineke werkte 25 jaar als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs. Als brugklasmentor vond ze het fijn om iets bij te dragen aan de ontwikkeling van haar leerlingen op sociaal-emotioneel gebied. Ineke: "Door die extra aandacht kon ik kinderen die het nodig hadden, helpen om sterker in hun schoenen te staan door het vergroten van zelfvertrouwen en het vormen van een positief zelfbeeld." Ineke kwam er een aantal jaren geleden achter dat ze hooggevoelig is. Omdat een middelbare school een vrij drukke omgeving is, maar de doelgroep haar nog steeds zeer aanspreekt, besloot zij haar kracht van het mentorschap aan te vullen met de opleidingen Academisch Counselor en Coach en Kindercoaching. Ineke: "Ik vind jongeren en pubers heerlijk om mee te werken. Ook werk ik graag met de ouders om te kijken hoe we er samen voor kunnen zorgen dat het thuis soepeler gaat lopen." Ineke is een toegankelijke, ervaren coach. Ineke: "Ik word er heel blij van als een timide kind na de training zelfverzekerd de deur uitgaat."

Faalangst-, weerbaarheids- en examentraining

Ineke heeft al tientallen kinderen geholpen en begeleid. Reacties van pubers zijn: "Ik heb mijn motivatie voor school weer teruggevonden", "Ik durf nu veel eerder mijn mening te zeggen" en "Je hebt mij onwijs veel kracht gegeven". Ouders zeggen: "Ik heb een heel ander kind nu" en "Ze gaat niet meer huilend naar school". Ineke biedt zowel een-op-een-coaching (voor volwassenen en voor jongeren) aan als groepstrainingen. De groepstrainingen zijn gericht op faalangst en weerbaarheid. Deze laatste wordt voor jongeren onder de namen 'TeenPower' en 'FullPower' aangeboden. Voor eindexamenleerlingen is er een training 'Eerste Hulp bij Examenstress'. Van deze training wordt in het voorjaar een bijzondere versie van één dag(deel) aangeboden.

Alle trainingen worden in kleine groepen gegeven en vinden plaats in Heiloo.

Hooggevoeligheid

Ben je vaak druk in je hoofd, gevoelig voor bijvoorbeeld geluid en vaak moe? Dan kan het zijn dat je hooggevoelig bent. Ineke weet uit eigen ervaring: "Het is iets wat je bent en waar je, als je het eenmaal weet en erkent, beter mee om kan leren gaan. Bijvoorbeeld door goed naar jezelf te luisteren en nee te zeggen waar dat nodig voelt." Een coachingstraject bij Ineke helpt je om je te leren omgaan met je hooggevoeligheid en je energieniveau weer in balans brengen.

Vrijblijvend gesprek

Kijk op www.depapaver.eu voor meer informatie over het aanbod. Daar vind je tevens de gratis e-books die Ineke schreef: 'Eerste Hulp bij Examenstress' en 'Hoe help ik mijn puber aan meer zelfvertrouwen'. Houd de Facebookpagina in de gaten voor data van trainingen en informatieve huiskamerbijeenkomsten. Neem vrijblijvend contact op met Ineke om in een eerste gratis gesprek samen te kijken wat het traject is dat bij jou of je kind past.

Tekst: Natalie Bottemanne

Meer dan 1000 jaar Witte Kerk in Heiloo

Foto: aangeleverd

HEILOO - Eind vorig jaar verscheen het boek 'Meer dan 1000 jaar Witte Kerk in Heiloo'. De auteur, Jaap de Graaf, heeft zich gedurende een kleine drie jaar verdiept in de geschiedenis van het pronkstuk van Heiloo, de Witte Kerk. Het boek beschrijft niet alleen de geschiedenis van het gebouw, maar ook de boeiende ontwikkeling van de omgeving van de kerk. En ook de veranderingen in gebruik, die in de loop der tijd hebben plaatsgevonden. Het boek wordt rijk geïllustreerd met platen, kaarten, archiefstukken en foto's. De schrijver zelf zal maandag 22 januari om 20.00 uur in de Witte Kerk een lezing houden vanuit de rijkdom aan gegevens die door hem in de afgelopen drie jaar voor dit boek zijn vergaard. Entree is 3 euro.

Jeugdtheater Heiloo speelt 'De wonderlijke avonturen van Akoebier & Akoezier'

HEILOO - Stichting Jeugdtheater Heiloo speelt op 3 en 4 februari een nieuwe familievoorstelling in Theater de Beun: 'De wonderlijke avonturen van Akoebier & Akoezier'.
Lang geleden, in een land hier ver vandaan, leefden Aboekier & Aboezier. Hun hechte vriendschap werd op de proef gesteld toen zij besloten in het magische land van de Sultan te gaan wonen. Ga mee op dit kleurrijke en wonderlijke avontuur en ontdek dat alles soms net een beetje anders loopt dan je verwacht.

Verjaardag arrangement
Vier je verjaardagspartijtje met ons speciale verjaardag arrangement! Voor 10 euro p/p krijg je, naast je kaartje, gereserveerde plaatsen, een drankje met iets lekkers erbij, een rondleiding, een selfie met de spelers en wordt je geschminkt! Reserveren bij info@sjth.nl of afveenendaal@gmail.com.

De voorstelling zijn op zaterdag 3 februari 2018 om 15.15 uur en 20.15 uur en op zondag 4 februari 2018 om 12.15 uur en 15.15 uur. Kaarten (zonder arrangement) kosten 9 euro per stuk en zijn te bestellen via kaartverkoop@sjth.nl. Als de betaling binnen is, liggen de kaarten op 3 en 4 februari klaar bij de kassa van Theater de Beun. Verder zijn kaarten te koop in Heiloo bij Bruna ('t Loo), De Schrijverij (Stationscentrum) en Primera ('t Hoekstuk), en in Limmen bij drogisterij Aker. Een uur voor de voorstellingen zijn de dan nog beschikbare kaarten te koop aan de kassa van Theater de Beun. Voor meer info www.sjth.nl

Column 'Hockeyvader'

Michiel Ullers. Foto: aangeleverd

Ik ben hockeyvader.

Daar sta je dan op zaterdagochtend langs de lijn op het sportveld om te kijken bij je zoon of dochter. Koud, nat en guur in januari en je kind staat al na vijf minuten te bibberen. "Naar voren!" hoor je jezelf fanatiek roepen, maar hij of zij zet geen stap en kijkt je met blauwe lippen aan. "Wat doe ik hier in vredesnaam?" denk je op dat moment.

Herkenbaar? Ja, toch? Dit heeft iedereen en ik dus ook. Mijn naam is Michiel en ik ben 'hockeyvader'. Elke week sta ik als vader en coach op het sportveld bij mijn twee zonen en ik beschrijf alle belevenissen die je als ouder langs de lijn meemaakt. Zoals bijvoorbeeld over 11 kleine mannetjes bibberend op het veld en jij als ouder fanatiek langs de lijn. Van doelpunten maken tot wisselspelerbeleid. Van vergeten spullen tot te kleine schoenen. Van fruit in de rust tot snoep na de wedstrijd. Van fanatieke ouders en coaches tot dartelende kinderen die naar vogeltjes en blaadjes kijken. Van tips over sport en training tot advies over kledingaankoop en blessures. Van interviews met bekende sporters tot anekdotes van de 'gewone' sportliefhebber uit Heiloo en nog veel en veel meer.

Welkom bij mijn column. Vanaf nu zal ik al deze herkenbare belevenissen in de Uitkijkpost met u delen. Het gaat dan om de alledaagse beslommeringen die alle ouders hebben op de zaterdagen, tot diverse onderwerpen die spelen in Heiloo e.o. die gaan over sport, kinderen, verenigingen en nog veel meer. Volg mij in de Uitkijkpost of op mijn blog www.hockeyvader.nl / www.facebook.com/hockeyvader.

Uitverkoop bij de Aalsmeerse Plantenhal !

Foto: aangeleverd

Het is ondertussen traditie geworden… Eén keer per jaar heeft de Aalsmeerse Plantenhal een uitverkoop met 25% korting op alle kamer- en tuinplanten en op de binnen- en buitenpotten ! Er worden steeds meer exclusieve planten ingekocht, zeker ook ter inspiratie bij vtwonen. Dan nog in een prachtige pot laten zetten en het plaatje is compleet! Het personeel helpt en adviseert u graag bij het maken van een keuze. Ook in tijden dat het weer wat minder is, zijn er gezellige buitenplanten om de boel op te vrolijken. De voorjaarsbollen kunnen ook naar binnen gehaald worden en geven u een voorproefje van de lente! Het is ook een prima moment om alvast de flinke buitenpotten in te slaan met een korting van 25%! Kom eens langs en geniet van het uitgebreide aanbod en de hoeveelheid die aanwezig is.

Stichting Philomela brengt 'L'Amour Dieren'

Uitvaartleider Margo van Schagen. Foto: Suzanne Overgaag Foto: Suzanne Overgaag

HEILOO - Stichting Philomela L'Amour Dieren brengt op zondagmiddag 21 januari in het Trefpunt een speciaal programma waarin dieren de hoofdrol spelen. Het gaat om liederen (zang en piano) van onder andere Franz Schubert, Samuel Barber en Camille Saint-Saëns. Maar ook liedjes op teksten van Annie M.G. Schmidt en Kees Stip komen aan bod. Dit optreden wordt met hart en ziel voorgedragen door het professionele duo Merel Huizinga (mezzosopraan) en Dessy Raveda (pianist). Ook zullen er leuke anekdotes verteld worden. Wat daarbij iedere keer weer blijkt is dat de aanwezigen zichtbaar opleven en genieten van de muziek en de interactie tussen musici en het publiek. Het motto daarbij is: klassieke muziek is voor iedereen!

Associatie Uitvaartverzorging werkt al een aantal jaar samen met Stichting Philomela. Samen brengen zij muziek in het leven van ouderen door het verzorgen van concerten in zorginstellingen en buurtcentra. Door bezuinigingen wordt het voor veel zorginstellingen steeds lastiger om mooie dingen zoals een concert te organiseren voor de bewoners. En ook voor ouderen is een concertzaal niet altijd makkelijk bereikbaar. Uitvaartleider Margo van Schagen: "Dat is jammer, want ervaring leert dat muziek een belangrijk onderdeel kan zijn in het leven van de mens. Als je ouder bent, heb je meestal al vele keren afscheid moeten nemen. Van je werk, van zelfstandig wonen, van je partner of geliefde, van je vrienden. Een middag luisteren naar muziek kan dan heel opbeurend en troostend zijn. Maar natuurlijk ook plezierig en ontspannend." Associatie Uitvaartverzorging speelt hierop in door deze concerten te sponsoren. Zodoende kost het aangeboden concert Stichting Welzijn Heiloo en de bezoekers niets.

De toegang is dus gratis, maar reservering is wel noodzakelijk. Consumpties in de pauze zijn voor eigen rekening. Aanmelden kan bij de receptie van het Trefpunt via 072 – 533 12 97. Adres Trefpunt: Abraham du Bois-Hof 2 in Heiloo. Let op: wees er snel bij want vol is vol. De zaal is open om 13.30 uur, het concert begint om 14.00 uur.

Hoe mijn pijn veranderde in mijn passie

Sjoerd Bos in zijn praktijkruimte. Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

HEILOO - Tijdens mijn periode van gameverslaving ontwikkelde ik lichamelijke klachten en voelde ik mij niet echt gelukkig. Bij verschillende hulpverleners kreeg ik niet de pijnverlichting die ik zocht. Toen las ik een boek van Paul Chek over gezondheid en heb mijn mentale en emotionele kracht via lichamelijke oefeningen opgebouwd. Dit zorgde ook meteen voor een superfit en weerbaar lichaam met meer energie! Ik ben gaan studeren aan het CHEK Institute en vond hier mijn passie. Leer ook hoe jij je doelen kunt bereiken en een gezonde levensstijl kan opbouwen met veel energie en geluk.

Heiloo steunt aanpak laaggeletterdheid

HEILOO - De 18 gemeenten die participeren in de Arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord, waaronder Heiloo en Castricum, hebben de samenwerking voor de aanpak van laaggeletterdheid voor onbepaalde tijd verlengd. De regionale aanpak richt zich op inwoners van 18 jaar en ouder die hun Nederlands willen verbeteren. Doordat zij beter leren lezen, schrijven, rekenen en met een pc leren omgaan kunnen zij zelfstandiger meedoen in de samenleving. Gemeenten hebben de wettelijke taak om inwoners te ondersteunen als zij moeite hebben met de Nederlandse taal.

Maar liefst 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven, en/of rekenen. In de leeftijdsgroep tussen de 16 en 65 jaar gaat het om 1,3 miljoen Nederlanders. Daarvan is tweederde van Nederlandse afkomst. Om inwoners goed taalonderwijs te bieden, werken gemeenten nauw samen met het ROC Kop van Noord-Holland, taalhuizen en vrijwilligersorganisaties. De Arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord faciliteert de onderwijstrajecten met leerkrachten, vrijwilligers en digitale leermiddelen. Het lesaanbod bestaat uit samenspraak, conversatieles, taalmaatjes, taal voor thuis, een leeskring voor beginners en digitale lessen. Maar ook themagerichte bijeenkomsten, bijvoorbeeld gericht op gezondheid of werk.

Er is ook een Taalhuis in Heiloo. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekheiloo.nl/educatie/taalhuis.html. U kunt ook bellen naar 072-5330670 of een e-mail sturen naar: taalhuis@bibliotheekheiloo.nl.

Wethouders bezoeken basisschool de Duif

V.l.n.r: wethouder Elly Beens, BUCH beleidsmedewerker onderwijsgebouwen Nicola Beentjes, directeur Annemiek van de Vliet en wethouder Fred Dellemijn bekijken de directe omgeving van CBS de Duif. Foto: aangeleverd

HEILOO – Twee wethouders van de gemeente Heiloo bezochten op donderdag 11 januari basisschool de Duif. Op uitnodiging van de school en het overkoepelende onderwijsbestuur Tabijn bespraken zij onder meer de beschikbare ruimte en verkeersveiligheid rond de school en in de wijk.

Basisschool de Duif groeit onder andere door toestroom van leerlingen uit de nieuwe wijk Varne Buiten. Dit resulteert in een toenemende druk op de toevoerwegen in de wijk en op het 45 jaar oude schoolgebouw en de ruimte daaromheen. De Duif benut elke centimeter van het gebouw, samen met ketenpartners als voorschool Mariënstein en de buitenschoolse opvang van Forte Kinderopvang. De opzet van de wijk en de ligging van de school zorgen voor onveilige verkeerssituaties voor leerlingen en bewoners. Parkeerproblemen en opstoppingen in de wijk rond 8:30 uur en 14:30 uur en slechte bereikbaarheid voor hulpdiensten zijn daarvan het gevolg.
Wethouders Elly Beens, verantwoordelijk voor onderwijs en jeugdbeleid en Fred Dellemijn, met het grondbedrijf en het accommodatiebeleid in portefeuille, kregen een rondleiding van Annemiek van de Vliet in en rond de school. De directeur van de Duif en Carla Smits, bestuursvoorzitter van Tabijn, gaven hun visie op de toekomstige ontwikkeling van de school. De leden van de leerlingenraad vertelden hun ideeën voor de ontwikkeling van het schoolplein. Carla Smits, bestuursvoorzitter van Tabijn, is blij dat de gemeente Heiloo, bij monde van de wethouders, open staat voor de zorg van het schoolbestuur en bereid is mee te denken aan mogelijke oplossingen voor de toekomst.

Expositie Heilooër kunstenaars

Schilderij van Tineke Leering. Foto: aangeleverd

HEILOO - Cursisten van Theo Leering, beeldend kunstenaar uit Heiloo, exposeren tot half maart in verzorgingshuis Westerhout in Alkmaar. Er wordt een selectie tentoongesteld uit de vele schilderijen die door de cursisten Jeroen Erkamp, Ineke Keet, Hetty van der Laan, Tineke Leering, Cisca Schoen, Silvia Stins en Hans Zandbergen zijn gemaakt tijdens de wekelijkse lessen in de Ypsalon te Heiloo. Diverse onderwerpen zoals landschappen, portretten, stillevens en andere passeren de revue. Het is beslist de moeite waard om even langs te gaan! Verzorgingshuis Westerhout is de hele dag geopend en bevindt zich aan de Van Houtenkade 3 in Alkmaar. De schilderijen worden tentoongesteld op de afdeling Elzenhof.

Rake klappen uitdelen bij Double Stars Heiloo. Doe je mee?

Double Stars Rookies, Majors en Pupillen. Foto: aangeleverd

HEILOO - Een bal die vol op de knuppel komt en onhoudbaar het veld in wordt geslagen. Met een sliding over de thuisplaat komen en het winnende punt scoren. Wij weten hoe goed dat voelt. Wil jij dat ook weten? Train dan een keer mee.

Train met Honk- en softbalvereniging Double Stars Heiloo
Ben jij tussen de 6 en 16 jaar? Honk- en softbalvereniging Double Stars nodigt je uit om een keer mee te trainen! Niet iedereen weet dat je in Heiloo één van de leukste, stoerste en coolste sporten kunt beoefenen die er is: Honk- en softbal. Je speelt in teamverband, maar je bent zelf als individuele speler ook erg belangrijk. Je leert vangen met een honkbalhandschoen, slaan met een knuppel, sliden naar een honk en je leert om te gaan met de tactische regels van het spel. Je moet je goed kunnen concentreren, pijlsnel zijn en je medespelers aanmoedigen. Naast de sportieve prestaties zijn we bij Double Stars vooral trots op de gezelligheid en betrokkenheid van alle ouders en begeleiders. Het spelplezier staat voorop!

Voor meer informatie met betrekking tot wanneer en waar je terecht kunt, verwijzen wij je naar onze website www.uitkijkpost.nl.

Old Alkmaar Boardingtoernooi 2018 een groot succes AZ verslaat Ajax na een ware voetbalthriller

Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - Vrijdagavond startte de 11e editie van het Old Alkmaar Boardingtoernooi in sporthal De Lelie met een kwalificatietoernooi voor de JO13 teams uit de omgeving van Akersloot. Na de poulewedstrijden werd er door middel van twee kruisfinales gestreden om twee tickets voor de wedstrijden op de zondag, waar zij zouden mogen strijden tegen AZ, Ajax, FC Utrecht en Volendam.

Het eerste ticket ging naar een zeer sterk AFC'34 JO13, zij wonnen met 6-0 van FC Castricum JO13 in de beslissende kruisfinale. Om het tweede werd ticket gespeeld door ADO'20 JO13 en FC Uitgeest JO13. Na een 2-0 achterstand kwam FC Uitgeest op gelijke hoogte en eindigde de wedstrijd in 2-2. FC Uitgeest nam de penalty's net iets beter en wist hiermee een ticket voor de zondag af te dwingen. Op zaterdagochtend werd gestart met de JO9 poule. De spannende finale tussen FC Castricum en Kolping Boys eindigde in een 2-1 overwinning voor FC Castricum.

Aansluitend werd de JO10/11-poule gespeeld. Na de poulewedstrijden ging de finale tussen HSV en Foresters. Een heuse en spannende derby die door Foresters met 3-2 werd gewonnen. Als laatste was het de beurt aan de teams van de JO11-hoofdklasse met dit jaar AZ JO11 als debutant. Hier ging de finale tussen AZ team A en AZ team B. AZ team A wist in een prachtige finale beslag te leggen op de eerste plaats door met 3-2 te winnen. Hier hoorden wij voor het eerst dit weekend het liedje "Wij zijn de kampioen, wij zijn de kampioen", uit de mond van de Alkmaarse talenten!

De zondag stond het Old Alkmaar Boardingtoernooi geheel in het teken van de JO12/JO13. Dit jaar ook weer met de jeugdteams van AZ, Ajax, FC Utrecht en FC Volendam. Zij namen het op tegen regionale teams van Meervogels'31, FC Uitgeest, Foresters en AFC'34. Deze talenten hebben een wervelende voetbalshow laten zien van hoog niveau. Het toernooi werd afgesloten met de gedroomde finale tussen AZ en Ajax. Na een ware voetbalthriller hoorde het publiek in Sporthal de Lelie wederom het "Wij zijn de kampioen, wij zijn de kampioen", uit Alkmaarse hoek vandaan komen.

AZ won namelijk de zenuwslopende finale met 2-0 en werd hiermee de grote winnaar van het Old Alkmaar Boardingtoernooi 2018.

18.500 lopers naar de finish tijdens halve marathon van Egmond

Foto: Henk Hommes.

EGMOND AAN ZEE - De 46e editie van de halve marathon van Egmond werd een 'one man show' van de Keniaan Edwin Kiptoo. Het grootste deel van de wedstrijd liep hij alleen op kop en hij finishte met grote voorsprong in 1.02,36. Bij de vrouwen was het ook een Afrikaans onderonsje om de zege. De Ethiopische Zeyneba Yemer kwam als eerste over de finish in 1.12,19.

De tweede plek was voor de Keniaan Leonard Langat in 1.04,14. Derde werd Ronald Kirui in 1.04,26. Abdi Nageeye, die vorig jaar meesprintte voor de overwinning, eindigde dit jaar vierde in 1.04,33. "Kiptoo was zo onbevangen aan het lopen", zei Nageeye na de finish. "Hij heeft natuurlijk geen idee hoe lang het strand is en waar je op moet letten. Dat zorgde ervoor dat hij aan het begin al zo'n grote voorsprong had."

Vrouwenrace
Bij de vrouwen kon Ruth van der Meijden bij de start een groepje van vijf Afrikaanse loopsters nog bijhouden, maar ze moest die vijf op het strand toch laten gaan. De vijf bleven lang bij elkaar. Pas in de laatste kilometer pakte Yemer iets voorsprong. Zes seconden achter haar werd de Keniaanse Evaline Chirchi tweede. De derde plaats was voor de Ethiopische Tadelech Bekele in 1.12,28.

Bron: NH Nieuws. (edited)

Er wordt weer gekeezt in De Vriendschap

AKERSLOOT - Een nieuw keezseizoen staat voor de boeg. Ook in De Vriendschap Akersloot vindt er een maandelijkse keezdrive plaats. De eerste drive staat voor zaterdag 20 januari op het programma. U bent van harte welkom om samen met uw keezpartner langs te komen en deel te nemen aan deze gezellige drive. Bij binnenkomst krijgt u een lekker kopje thee of koffie. Tijdens de drive delen we hapjes uit. Op deze avond worden er 5 rondes gekeezt. U speelt altijd met uw eigen maat (dus opgeven in paren van twee).

De zaal (Kerklaan 18) is open vanaf 19.00 uur en de entreeprijs is vijf euro per persoon. U kunt zich inschrijven door te mailen naar: info@vriendschapakersloot.nl of telefonisch via 06-19947333. De winnaar van het seizoen 2017/2018 gaat automatisch door naar de NK-finale die in november in Akersloot wordt gespeeld. Er zijn mooie prijzen te winnen. Naast de drive vindt er ook altijd een verloting plaats, waar nog meer prachtige prijzen te winnen zijn.

Nachtvissers aangezien voor bootdieven

Foto: Facebook politie Alkmaar

UITGEEST/AKERSLOOT - De politie kreeg in de nacht van dinsdag 9 januari op woensdag 10 januari een melding dat een bewoner vanuit zijn woning zag dat er een boot uit het water werd gehaald, ter hoogte van het pontje in Akersloot.

Twee personen waren bezig om de boot op een boottrailer te takelen. De meldkamer stuurde direct diverse politie-eenheden, die het pontje van Akersloot van drie verschillende kanten benaderden. Op de Startingerweg in Akersloot kwam de auto met boottrailer en boot de politie tegemoet. Op de Uitgeesterweg hield de politie het voertuig staande en werden de bestuurder en passagier gecontroleerd. Het bleken nachtvissers. De eigenaar was blij met de alerte melder, "want nu ben ik het zelf, maar stel dat…" Overigens viel de vangst tegen, aldus de Politie Alkmaar op Facebook. (Bron 112-Akersloot.nl).

Bijzondere collectie Lamoraal van Egmont tentoongesteld

Foto: Ab Baart

EGMOND AAN DEN HOEF - In 2018 is het 450 jaar geleden dat Lamoraal van Egmont in opdracht van de Spaanse koning in Brussel op het schavot werd onthoofd. De lokale historicus Jos Hof heeft een uitgebreide verzameling voorwerpen over graaf Lamoraal van Egmont, de Heeren van Egmont en het Slot op den Hoef in privébezit. Op verzoek van stichting Historisch Egmond stelt hij deze verzameling speciaal in het 'Lamoraaljaar' tentoon. De tentoonstelling is voor iedereen toegankelijk in Huys Egmont in het voormalig Raadhuisje, gelegen tegenover de restanten van het Slot op den Hoef, Slotweg 46 te Egmond aan den Hoef. Vanaf heden is deze bijzondere tentoonstelling vrij te bezoeken van woensdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

HULP GEZOCHT! Vrouwen gezocht vanaf 18. Ik ben een 29-jarige vrouw, woon in Heiloo en ik ben rolstoel gebonden. Daarom heb ik zorg nodig en ook hulp bij het koken. Ervaring in de zorg is geen vereiste. Vervanging is ook fijn. Tarief in overleg. Interesse? Bel mij op 06 - 5429 0311

Henk Scholten bloembinderij wordt per 1 februari BLOEMEN BIJ KIM.

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

BRIDGE LEREN? Wacht niet langer en geef je nu op voor de beginnerscursus die op 23 januari van start gaat! Tel. 072-5331672 of tonmooij@concepts.nl

Tuinman heeft tijd over voor al uw werkzaamheden in de tuin. Vrijbl. prijsopgave, alles is bespreekbaar. Ingeschr.KvK. Tel: 06 - 5344 2975

GARAGEBOX TE HUUR aan de WERKENDELSLAAN te Heiloo. Achter de Kennemerstraatweg. Per direct beschikbaar. Tel. 06-10819857

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% Korting

Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten.

T: 06 - 4247 9384

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Grote collectie gebruikte elektrische fietsen v.a.€500 Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Schade aan uw auto en nu geen vervoer? Maak een afspraak op www.Huurauto-Heiloo.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Tuinwerk met passie. Al 21 jaar. Hovenier vd Putten 072-5408052 Ingeschreven k.v.k

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

Vanaf donderdag 18 januari 50% KORTING op GLAS en AARDEWERK. Henk Scholten bloembinderij.

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
06 - 2202 0702 AGM-Dealer

Grote collectie gebruikte dames-heren en kinderfietsen. Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel.5331241 www.bosmantweewielers.nl

UW AUTO WINTERKLAAR! CARCLEANING HEILOO. Informeer naar de teflonwax winterbeurt v.a. € 75,- Nijverheidsweg 19a. Ma t/m vrij 8.00 - 17.00 uur Za 9.00 - 12.00 uur Tel: 072 - 5320294 www.carcleaningheiloo.nl

50% korting op GLAS en AARDEWERK. Vanaf 18 januari bij Henk Scholten bloembinderij.

Naar het Poppenmuseum met uw dochter? Reserveer op www.Huurauto-Heiloo.nl

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

PIANOLES BIJ U THUIS!

De lessen zijn deskundig, ontspannen en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Info? Bel 06 - 38279213

De nieuwste collectie e-bikes van Gazelle. Maak nu een proefrit. Demo -modellen aanwezig. Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel.5331241 www.bosmantweewielers.nl