De Uitkijkpost

13 mei 2015

De Uitkijkpost 13 mei 2015


Motorclub Heiloo 1975 vierde 40-jarig bestaan

Foto: Kees Hageman

HEILOO - Eens waren het jongens die zover mogelijk achterop het buddyseat van hun brommers zo snel mogelijk wilden rijden, maar op hun 18de werden de brommers ingeruild voor motorfietsen.

Enkele gingen echt racen op het circuit. Zeker ook officiële racen met onder andere motor met zijspan, waarvan er nog filmpjes circuleren op Youtube. Het kon niet uitblijven dat deze groep jongens en meisjes, en wel in café La Strada, hun motorclub gingen oprichten. En zo was in 1975 de MotorClub Heiloo ontstaan; MCH'75. Het doel was met elkaar plezier beleven met de motorfiets door toertochten te maken, races bezoeken in binnen en buitenland. Daarvoor werden niet alleen ritten gemaakt naar Assen, maar ook in combinatie met vakantie naar de walhalla's van de races in Italië, Zweden en Groot-Brittannië. Met de tent achterop en genieten van de ultieme vrijheid op de motorfiets. Die bezoeken aan races vinden nog steeds plaats door de harde kern van weleer. De toertochten worden nog steeds regelmatig gemaakt. Ook de jaarlijkse BBQ en het nieuwjaarsbuffet is niet meer weg te denken. Tussen de toertochten houden ze hun maandelijkse bijeenkomsten om onder genot van een bijzonder biertje en hapje met elkaar nieuwe plannen te smeden of te praten over de leuke zaken van nu en weleer. De groep is hecht en dat bleek het afgelopen weekend in Drenthe, waar MCH'75 zijn veertig jaar bestaan vierde, waarvan velen de oprichting hebben meegemaakt. Het kon niet uitblijven dat veel oud materiaal als clubblaadjes, notulen, foto's, filmpjes en dergelijken aanwezig waren en de verhalen los kwamen. Veel gebeurtenissen werden in het spel petje-op-petje-af hilarisch aan de orde gesteld. In 1976 werd voor de Witte Kerk een clubfoto gemaakt van een groot deel van de leden met hun motorfietsen. Helemaal in stijl met hun gesponsorde jasjes aan. Uiteraard kon het niet uitblijven, dat ook nu bij terugkomst in Heiloo na een fantastisch weekend in Drenthe, een groepsfoto gemaakt werd. Dat het een fantastisch weekend was, bleek uit de talloze enthousiaste reacties. Deze club gaat zeker niet verloren. In dit weekend zijn speciale jubileum T-shirts uitgedeeld met de eerste logo van MCH'75. Er zijn nog enkele shirts L en XL te koop voor leden en oud-leden (€7,50). De T-shirts zijn te verkrijgen op Zevenhuizerlaan 64.

Foto: Ton Thomassen

Wandelen met de wethouder

HEILOO - De wethouders van Heiloo nodigen u uit om mee te wandelen over de gemarkeerde routes van het wandelnetwerk in Heiloo.

U kunt met hen van gedachten wisselen over de onderwerpen Recreatie, Gezondheid en Sport. Iedere wandeling heeft een inspirerend startpunt en verrassende stops. Tegelijkertijd komt u meer te weten over de wandelroutes in Heiloo en het Wandelnetwerk Noord-Holland. De wandelingen met wethouders Fred Dellemijn, Elly Beens en Rob Opdam duren ongeveer 1,5 uur. Tijdens de wandeling kunt u bijvoorbeeld aangeven of de gemeente al dan niet voldoende recreatie- en sportvoorzieningen heeft. Wat ontbreekt er, wat kan ook prima in een buurgemeente, waar is Heiloo sterk in? Stimuleert de gemeente haar inwoners genoeg bij het maken van gezonde keuzes? Wat zijn volgens u kansen om fit te blijven? Aanmelden voor de wandelingen kan via wandelenmetwethouder@heiloo.nl. Vermeld duidelijk hoeveel personen u opgeeft, het maximaal aantal aanmeldingen per wandeling is dertig personen.

Wandeling 1: Wethouder Fred Dellemijn over Recreatie

Woensdag 27 mei om 13.00 uur

Met: Recreatie Noord-Holland en Kanoverhuur Het Maalwater

Wandeling 2: Wethouder Elly Beens over Gezondheid

Woensdag 3 juni om 10.00 uur

Met: Buitenfit, Ins and Outs sport/voeding, Gezonde Voeding Heiloo en Buurttuin De By

Wandeling 3: Wethouder Rob Opdam over Sport

Donderdag 11 juni om 10.00 uur

Met: Sportcoach Pascale de Hoogh en Sport Servicepunt Langedijk (Zwembad Het Baafje)

Gaat u zelf op pad? Wandelaars kunnen foto's, die ze maken op de routes van het wandelnetwerk in Heiloo, insturen via de site www.wandelnetwerknoordholland.nl of via de app. Geef daarbij goed aan om welke locatie het gaat. Eind juni worden de drie mooiste foto's geplaatst op de Facebook pagina van de gemeente en in de Uitkijkpost. De winnaars ontvangen een kaart van het wandelnetwerk, beschikbaar gesteld door Recreatie Noord-Holland.

Een wandelnetwerk is een netwerk van rondwandelingen dat de verbinding legt tussen het stedelijk gebied en het buitengebied. Bij elk startpunt is parkeergelegenheid en een informatiepaneel te vinden. De routes zijn met gekleurde pijlen in twee richtingen bewegwijzerd. Wandelaars kunnen op basis van de keuzepunten ook zelf een wandeling samenstellen. De site www.wandelnetwerknoordholland.nl is onlangs geheel vernieuwd en er is een gratis app (App Store en PlayStore) . Hiermee is het nog makkelijker om een wandeling op maat te maken.

1500 kilometer wandelen

In Noord-Holland kunnen wandelaars straks over 1500 kilometer aan routes ongestoord wandelen door de gemeenten Bergen, Langedijk, Heerhugowaard, Alkmaar, Heiloo, Castricum, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk en Velsen. Een deel van het netwerk is al klaar en in 2015 zal dit hele wandelnetwerk gereed zijn. Recreatie Noord-Holland beheert het wandelnetwerk, de aanleg is mogelijk dankzij financiële steun van provincie Noord-Holland.

Meer informatie

Voor meer informatie over het wandelnetwerk zie www.wandelnetwerknoordholland.nl. Voor meer informatie over de wandelingen en aanmelding, telefoonnummer 072 533 66 66 of wandelenmetwethouder@heiloo.nl.

De Tien vragen aan... Nanda Drenth

1. Waar bent u geboren en getogen?

Ik ben Nanda Drenth, 47 jaar geboren en getogen in Heiloo, dochter van Mindert en Wil Drenth, moeder van Sean (23) en Lynn (21) beide studerend. Na 25 jaar in Limmen wonen wij sinds twee jaar weer in Heiloo.

2. Als uw hobby uw werk was geweest welk beroep zou u dan nu uitoefenen?

Mijn werk is niet alleen mijn hobby maar ook mijn grootste passie! Ik ben in de voetsporen van mijn moeder getreden en werk als activiteitenbegeleidster op de creatief van het activiteitencentrum Heiloo van de GGZ,daar geef ik schilderles en andere creatieve activiteiten.Dus ja, Bep van Vliet, creativiteit en passie zijn wel degelijk erfelijk.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten en wat zou u hem willen vragen?

Umberto Tan,dan zou ik hem vragen of hij verkering met me wil ! Nee grapje; ik zou het niet weten.

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

Opgroeien in Heiloo was prachtig! Hutten bouwen in de bossies,slootje springen, fikkie stoken,bootje varen en schaatsen op de vijvers.

5. Wat vind u de mooiste plek in Heiloo?

De mooiste plek is de straat waar ik opgegroeid ben "de Karremel" met zijn bossen,vijvers en sloten vanwaar je naar Nijenburg kon schaatsen,of even naar het het ter Coulsterbos kon lopen.

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

Mijn familie en dierbaren mogen mij altijd wakker maken als ze hulp nodig hebben , sterker nog , dat moeten ze !

7. Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Oei, ik ben nogal eigenzinnig,de meeste goede raad sla ik in de wind en daardoor heb ik heel vaak mijn neus gestoten. Het laatste advies dat ik me kan herinneren kwam van Nico Adrichem een van de grondleggers van Stichting de Buitenkans deze stichting heeft als doelstelling om de beeldvorming tov mensen met een psychiatrisch ziektebeeld te verbeteren, ik heb met een aantal collega's met steun van de buitenkans de 'Bloemendagen op Landgoed Willibrordus' opgezet, een mega project maar geweldig om te doen. Nico's advies was: 'Maak het niet te groot'... sorry Nico volgend jaar gaan we misschien wel luisteren. Zijn andere advies: 'samen gewoon doen' hebben we ter harte genomen en uitgevoerd!

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van u ?

De ziekte MS (multiple scerlose) zorgde ervoor dat ik vijf jaar geleden nog amper 200 meter kon lopen en erg ziek was,. Tegen alle Nederlandse adviezen in heb ik mij experimenteel laten dotteren aan de halsaderen in het buitenland genaamd 'CCSVI' met geweldige resultaten. Het herstel ging langzaam maar nu ben ik weer volledig mobiel , stabiel en voel mij zo gezond als een vis! Elke dag voelt voor mij nu als een feestje en dat vier ik ook.

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Ik zou de ambtenaren die nu verantwoordelijk zijn voor de WMO een week mee laten draaien bij alle zorginstellingen die daar mee te maken hebben, zo kunnen zij kennis opdoen over wat de mensen achter de WMO aanvragen nodig hebben en wat daar allemaal bij komt kijken.

10. Antwoord op de persoonlijke vraag van mijn voorganger: Of ik iets wilde vertellen over mijn werk:

Het mooiste aan mijn werk vind ik de mensen , het is prachtig om mee te maken dat mensen ondanks alle tegenslagen die op hun pad komen zoveel talenten hebben en trots kunnen zijn op zichzelf en hun werk , ik ben heel dankbaar dat ik ze daarbij mag helpen. De afgelopen weken stonden in het teken van de bloemendagen die we in samenwerking met Limmen organiseerden. Onze doelstellingen zijn behaald, heel veel mensen zijn actief betrokken geweest en hebben meegeholpen, ik ben er trots op dat we hebben laten ervaren dat als je 'het samen gewoon doet' stigma's verdwijnen en iedereen gelijk is, en wil daarvoor iedereen bedanken !

* Ik nomineer voor de volgende 10 vragen aan: Marieke de Vries Overmeijer. Marieke heeft zich als Heilooër aangemeld om te helpen bij de bloemenmozaïeken en zich geweldig ingezet tot in de late uurtjes. Mijn vraag: Wat motiveerde je tot jouw spontane aanmelding via Facebook ?

Horizonvervuiling

Wat ik niet voor mogelijk had gehouden is gebeurd: de commercie wint het van de schoonheid. Gemeente Heiloo heeft namelijk een vergunning verleend om in Heiloo per rotonde vier reclameborden te plaatsen (zaaknummer 15 01719). De gemeente, die ons dorp al steeds minder mooi maakt door meer baksteen en minder groen, gaat nog verder door het groen dat er nog is te vervuilen met reclameborden, en wel 72 stuks! Onbegrijpelijk. Is dat geld nu echt zoveel belangrijker dan het aanzicht van en in ons dorp? Daarbij zou de veiligheid in het geding kunnen komen doordat bestuurders afgeleid worden door de borden. Wat is er met de slogan 'Heiloo is mooi, houden zo' gebeurd? Ja, het gaat financieel minder met gemeenten, maar om dat op deze manier op te lossen!? Bij een poll op heiloo-online.nl stemt al meer dan 80% tegen. Ik hoop dat deze mensen allemaal bezwaar gaan maken, ik in ieder geval wel.

Frans Ruiter
Heiloo

Meiwandeling in het Heilooër Bos

Foto: Paul ten Have

HEILOO - De wat laat begonnen lente is nu toch goed op gang gekomen: wat een groen overal! ook de vogels zijn wat laat dit jaar, maar nu vertellen ze luidkeels dat ze er (weer) zijn: fitissen, tjiftjafs, zwartkoppen, nachtegalen; het is mei!

Zoals elke maand organiseert het IVN, Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie ook nu op de derde zondag, nu dus 17 mei, een natuurwandeling in het Heilooër Bos. De bomen staan in blad en waar het zonlicht tot de bodem doordringt en langs de bermen is er een weelderige ondergroei van struiken en kruiden. Meidoorn, dagkoekoeksbloem, fluitenkruid, daslook en lelietjes-der-dalen staan al in bloei. Al dat jonge groen is voedsel voor insecten, en die vormen op hun beurt het ideale babyvoer voor jonge vogeltjes, als die uit het ei kruipen. Hun (aanstaande) vaders zingen alvast uitbundig in het bos. Kom genieten van al dat moois! We verzamelen om 10.00 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Altijd goed om een kijker mee te nemen als u die heeft. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Opgave vooraf is niet nodig. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 5325110. Kijk ook op: http://www.ivnnkl.net/ voor meer activiteiten.

Interactieve lezing Wouter Kusters in De Trog

HEILOO - Op maandag 18 mei zal filosoof, taalwetenschapper en schrijver Wouter Kusters samen met ervaringsdeskundigen een interactieve lezing geven in De Trog op het terrein van de GGZ NHN.

Wouter Kusters (1966) is filosoof, taalwetenschapper en schrijver van de boeken 'Pure waanzin: een zoektocht naar de psychotische ervaring', 'Alleen: berichten uit de isoleercel' en 'Filosofie van de Waanzin'. 'Pure waanzin' werd tweemaal bekroond: eerst met de Van Helsdingenprijs voor het beste werk op het grensgebied van psychiatrie en filosofie, en daarna met de Socrates Wisselbeker voor het beste, meest prikkelende filosofieboek van het jaar. Op 17 april ontving hij opnieuw de Socrates Wisselbeker, dit keer voor zijn boek 'De filosofie van de waanzin'. Volgens de jury is 'Filosofie van de waanzin' een belangrijk boek, omdat het laat zien dat waanzin niet gereduceerd mag worden tot disfunctioneren van de hersenen, maar iets zegt over de persoon die ermee te maken krijgt. ,,In een tijd waarin neurowetenschappers ons ervan proberen te overtuigen dat wij ons brein zijn, laat dit boek zien dat zulke wetenschappers niet verder komen dan een kunstcriticus die het alleen over de kwaliteit van de gebruikte verf wil hebben." Geïnspireerd om hier meer over te horen en met elkaar over in gesprek te gaan? Kom dan op 18 mei vanaf 19.30 uur naar De Trog (Bullaan 4 op het terrein van de GGZ NHN)

De afslag A9 in Heiloo

HEILOO - Je mag aannemen, dat door de afslag het verkeer op de Kennemerstraatweg zal toenemen. Te verwachten zijn grote problemen voor die panden gelegen aan de Kennemerstraatweg, met een in- en uitrit. Het is nu alzo, dat op bepaalde tijden van de dag het verkeer het in- en uitrijden moeilijk maakt. Het voorsorteren voor een inrit zal de doorstroming van het verkeer op de Kennemerstraatweg ernstig gaan vertragen. Ook de Oost - Westwegen zullen hiervan de gevolgen gaan ondervinden!

C.Th. Verschure sr.

Verwarde bestuurder veroorzaakt ongeluk op Stationsweg

HEILOO - Zondagmiddag zijn bij een ongeval op de kruising Kennemerstraatweg/Stationsweg in Heiloo meerdere auto's beschadigd geraakt, meldt alkmaarcentraal.nl. Er zijn geen personen gewond geraakt. Vanaf de Kennemerstraatweg wilde de bestuurder van een gele Mini linksaf slaan en raakte daarbij een auto met twee volwassenen en vier kinderen erin.

De Mini schoof door naar een parkeerplaats waar hij tegen een andere auto aan botste, die op zijn beurt weer een auto raakte. De al wat oudere bestuurder van de Mini is door de ambulance naar huis gebracht. Hij maakte een verwarde indruk; de politie nam zijn rijbewijs in beslag.

Een abonnement voor zwembad Het Baafje

Foto: Carolien Breed

HEILOO - Na een succesvolle voorverkoop in de maand april is het nog steeds mogelijk om een abonnement aan te schaffen voor het mooie buitenbad Het Baafje.

Het is nog lekker vakantie en we hebben mooi weer. Wat is er dan leuker dan lekker plonsen in het mooie buitenbad? Sport Servicepunt Langedijk heeft vanaf 1 april de exploitatie van het buitenbad overgenomen van de gemeente. In april is er een grote voorverkoop geweest van zomerabonnementen. Veel Heilooers en Limmenaren vonden de weg naar de webshop via de nieuwe website van Het Baafje of kwamen aan de kassa. De aprilmaand was een koude maand en misschien dacht u nog helemaal niet aan zwemmen in het buitenbad. Nu het mooie weer er aan komt wordt het toch nog aantrekkelijk om een abonnement aan te schaffen voor de komende zomer. In vorige jaren kon dat niet maar in de nieuwe opzet kan dat nog steeds. Heb je de voorverkoop gemist? Geen probleem. Een abonnement aanschaffen kan nog steeds. Via de website of aan de kassa van Het Baafje. Kom dus snel langs!
In de planning staat het 45-jarig jubileum. Dat wordt een hele dag feest met activiteiten zoals de AquaBubble, Bubbelballen, Knutselen, een springkussen, jetski-demo en muziek. Ook de horeca is dan de hele dag open voor een hapje en een drankje en een gezellig praatje. Wanneer? Op zaterdag 20 juni. Zet die dag alvast in je agenda. Website: www.zwembadhetbaafje.nl. Ook op facebook.

Spirituele en gezondheidsbeurs

HEEMSKERK - Zondag 18 mei is er een spirituele en gezondheidsbeurs in Sportcomplex Kerkweg 221 te Heemskerk. Tussen 11.00 en 17.00 uur vindt u daar aurafotografie, astrologie, auralezen, familieopstellingen, het Kennisboek, Praktijk Volg je Har, San-chi therapie, magneet sieraden, praktijk Lachen naar de Horizon. Top paragnosten Gerred Schoehuijs, Sabine, helderziende mediums, kaartleggers, ook gratis consult van de edelstenen, en nog vele meer. Kinderen onder begeleiding tot 13 jaar gratis toegang. Toegang is 5 euro, van 11.00 tot 12.00 uur half geld.

Zomerfeest voor iedereen bij Forte kinderopvang

Strijk neer op een tapijt en laat je betoveren door de leuke activiteiten bij het Zomerfeest van Forte Kinderopvang: waan je voor één keer in 1001 nachten!

Gezellige activiteiten in 1001 nachtsferen voor alle kinderen van 0-12 jaar: dat is het thema van het Forte Zomerfeest dat op 6 juni op verschillende Forte vestigingen wordt gehouden. Voor het eerst zijn niet alleen de Forte kinderen en ouders van harte welkom tijdens het Zomerfeest, maar ook kinderen die niet bij Forte worden opgevangen. En ook ouders, buurtgenoten, belangstellenden en iedereen die het leuk vindt om een kijkje te komen nemen, is welkom. Op het feest is er voor kinderen natuurlijk van alles te doen: schminken, disco onder de sterrenhemel, zonneklep versieren, workshop zeepgieten en nog veel meer. De toegang is gratis; aanmelden voor het feest kan via www.fortekinderopvang.nl. Het feest vindt zaterdag 6 juni van 10.00 tot 12.00 uur op verschillende locaties plaats: op www.fortekinderopvang.nl ziet u op welke locatie bij u in de buurt het Forte Zomerfeest in uw gemeente plaatsvindt. Wilt u dit bijzondere feest niet missen, meld uw gezin dan aan via de website vóór uiterlijk 31 mei.

Wie wint de rondvlucht boven Heiloo?

Foto: Aerovista

HEILOO - Tot en met volgende week kunt u nog meedoen met de kassabonnen spaaractie van de gezamenlijke Heilooër winkeliers. Zaterdag 23 mei 2015 is de laatste dag dat uw kassabonnen geldig zijn. De groene inlevertonnen blijven daarna nog een weekje staan, zodat iedereen de tijd heeft om de gespaarde bonnen in te leveren. Het gaat om kassabonnen en facturen van alle winkels, waaronder de horecazaken, autobedrijven en vaste marktkramen, die in Heiloo gevestigd zijn. Ook van winkels die niet deelnemen aan deze gezamenlijke actie. U kunt de kassabonnen verzamelen in het papieren inleverzakje dat alleen verkrijgbaar is bij de deelnemende winkeliers. Deze winkeliers zijn herkenbaar aan de reclameposters in de winkel en de 'Wij doen mee!' sticker bij de kassa of servicebalie. Ook op de website www.ikwinkelinheiloo.nl staan de deelnemende winkeliers vermeld. Er kan in drie categorieën gespaard worden. In elke spaarcategorie is er een hoofdprijswinnaar, die € 250,-, € 500,- of respectievelijk €1000,- wint; handje contantje! Daarnaast zijn er ruim 130 andere aantrekkelijke prijzen, beschikbaar gesteld door de winkeliers van Heiloo. Alle ingeleverde spaarzakjes dingen óók mee in de loting voor de extra hoofdprijs: een spectaculaire rondvlucht boven Heiloo én Noord-Holland. Op zaterdag 6 juni is de feestelijke prijsuitreiking om 12.00 uur in Het Hoekstuk. Deze zaterdag is ook de trekking voor de geldprijzen en de extra hoofdprijs. Spaar uw kassabonnen en maak kans op vele leuke prijzen! De Heilooër winkeliers zien u graag in hun winkels en wensen u veel koopplezier!

Oproep Groei & Bloei Tuinweek

HEILOO - In de week van 13 tot en met 21 juni houdt door het hele land activiteiten op het gebied van tuinieren.

Voor de open tuinen activiteit heeft G&B Midden- Kennemerland gekozen om gedurende twee weekenden tuinen open te stellen. Heiloo en Limmen gaan op 13 en/of 14 juni open. Hiervoor kunnen zich nog tuineigenaren aanmelden die het leuk vinden hun tuin open te stellen voor belangstellenden. Voor Heiloo aanmelden of informatie vragen via benzdocter@hotmail.com en voor Limmen trudiebeentjes@gmail.com. Groei en bloei is een tuinvereniging die zich richt op het delen van groenkennis en het plezier die tuinieren kan brengen. Het is een gezonde hobby die met meer kennis soms ook tot veel meer resultaat kan leiden. Thema's zijn dit jaar 'water in de tuin' en 'tegel eruit plant erin'. Water is goed voor de fauna in uw tuin. Insecten, amfibieën en vogels weten water om uiteenlopende redenen te waarderen. Insecten zijn nodig voor bestuiving van planten. Door hiervoor te zorgen levert u een bijdrage aan een rijkere natuur in de tuin en kunnen natuur en cultuur elkaar versterken. De toenemende verstening van tuinen zorgt dat hemelwater steeds moeilijker in de grond kan worden geabsorbeerd. Gemeenten zullen mede hierdoor steeds meer voorzieningen treffen die voor burgers kostenverhogend gaan werken. Als u stenen vervangt door eenvoudige beplanting zet u dus twee stappen ineen. Geïnteresseerd geraakt? Laat dan wat van u horen op bovenstaande adressen.

Fotoproject en Verhalenfestival bij Stichting de Buitenkans

HEILOO – Van 23 tot en met 28 juni wordt de Kunstparade Heiloo gehouden. Ook dit jaar kan iedereen weer zijn creativiteit uitleven bij het Fotoproject en het Verhalenfestival, georganiseerd door Stichting de Buitenkans en GGZ-NHN.

Het doel is om een brug te slaan tussen burgers met psychiatrische problematiek en bezoekers van de Kunstparade Heiloo. Het thema is dit keer 'delen'. Het is de moeite waard om ervaringen te delen met anderen. U kunt maximaal vijf foto's insturen, met bij elke foto een toelichting (eventueel in dichtvorm) van maximaal 250 woorden. De jury, bestaande uit cliënten en vakfotografen, kiest de beste vijftien inzendingen uit. De foto's van de winnaars worden afgedrukt op groot formaat en geëxposeerd op landgoed Willibrordus en bovendien op een groot scherm geprojecteerd in galerie de Buitenkans. Ook het Verhalenfestival staat in het teken van 'delen'. Iedereen kan een verhaal (van ongeveer 500 woorden) of een gedicht, fantasie of realiteit of een mengvorm van beide, insturen. En ook voor dit onderdeel selecteert een jury de drie beste inzendingen. De winnaars ontvangen een boekenbon en het winnende verhaal wordt gepubliceerd in de Uitkijkpost. Iedereen kan deelnemen; GGZ cliënten worden met name uitgenodigd om mee te doen. Op verzoek is deskundig advies beschikbaar bij het fotograferen en/of het schrijven. Foto's en/of verhalen kunnen tot en met 31 mei worden gestuurd naar buitenkansfotoproject@gmail.com. Meer informatie en de spelregels vindt u op http://www.de-buitenkans.org.

Mini-expositie in bibliotheek Heiloo over archeologie Zuiderloo

HEILOO - De gemeente Heiloo heeft samen met archeoloog Silke Lange een informatietafel ingericht over de archeologie van Zuiderloo. Door alle opgravingen weten we steeds meer over het verleden van Heiloo. Zo hebben bijvoorbeeld de invloeden van de natuur altijd een belangrijke rol gespeeld in de keuze voor een woonplek, voor de akkerbouw en veeteelt. De tentoonstelling is te zien tot 4 juni.

U ziet enkele vondsten, zoals stukjes aardewerk van kookpotten, maar ook bot, hout en steen. De vondsten zijn gedaan tijdens de opgraving in de nieuwe woonwijk Zuiderloo tussen de Kennemerstraatweg, de Zevenhuizerlaan en de Hoogeweg. Ook de archeologische berichten, zoals dag- en weekrapporten van de archeologen in het veld liggen ter inzage. Naast de informatie over de archeologische ontdekkingen in het Zuiderloo kunnen ook andere verslagen van archeologische werkzaamheden in Heiloo worden ingezien. Daarnaast wordt op een filmpje de opgraving van de waterput in Zuiderloo getoond.
Voor kinderen is er een kleurkaart en zijn er leuke tips over hoe je zelf een spannend archeologisch avontuur kunt beleven. Daarna kunnen bezoekers de wandeling in Zuiderloo lopen om nog meer over de archeologische opgravingen te weten te komen. De wandeling staat ook op zuiderloo.info/wandeling

Geslaagde filmopname 'Van Oranje' in Heiloo

HEILOO - Op zondag 10 mei vond de filmopname plaats voor de filmclip 'Van Oranje' op enkele locaties in Heiloo. Volgens een heel origineel en eigentijds draaiboek en met de modernste (drone) technieken zijn de opnames uitgevoerd. 'Leven in Vrijheid' is het centrale thema van deze filmopname van het muziekstuk 'Voor Oranje'.

In het kader van 200 jaar Koninkrijk heeft het Nationaal Comité een bijzondere compositiewedstrijd uitgeschreven. De wedstrijd is speciaal voor (brass)bands, fanfares, (symfonie)orkesten, carillons en draaiorgels uitgeschreven. Eensgezindheid wil met deze opgenomen filmclip meedingen naar een prijs welke is uitgeschreven in het kader van 200 jaar Koninkrijk. Met het spelen het muziekstuk 'Van Oranje' wordt in de opname de verbindende factor uitgebeeld tussen alle inwoners van Nederland, ieder met zijn of haar eigen talent. De beste, de leukste of origineelste uitvoering wordt beloond. De groep die wint, mag tijdens het slotevenement van 200 jaar Koninkrijk op 26 september 2015 optreden in Amsterdam.

Limmen Ludieks scholenproject 2015

LIMMEN - Eind 2012 is Limmen Ludiek gestart met hun kurken jacht. Zevenhonderdduizend kurken zijn uiteindelijk vanaf dat moment de De Kurkenhof in Limmen ingerold. Voor het record mozaïek zijn er bijna 400.000 gebruikt waardoor er nog een kleine 300.000 over bleven.

Namens Limmen Ludiek vertelt Gitta Beentjes: ,,Vandaar dat het idee is ontstaan om naast het wereldrecord kurken project ook iets unieks en eigens voor alle scholen uit de CAL gemeente te gaan organiseren. Duurzaam verbinden is ons motto in de breedste zin van het woord. In 2010 is zo het Lego kinderproject Limbonita idee ' geboren' en nu dus CAL Kids Are Going Cork.' De ongeveer 300.000 leftover kurken zijn in de afgelopen weken verdeeld over de tien deelnemende scholen die vanaf het eerste moment dolenthousiast waren over dit project." ,,Geweldig dat ons scholenproject idee zo breed werd gedragen door het CAL onderwijs", vervolgt voorzitter Kees de Jong.

Vanaf 3 juni 15.00 zullen alle projecten van de deelnemende scholen worden tentoongesteld in sporthal De Enterij en een vakkundige jury – Loek Rijs, Michel Welgraven en Alex Stuifbergen - zal tijdens een feestelijke middag van 15.00 tot 18.00 uur de prijswinnaars bekend gaan maken. De kurk objecten van de tien scholen zullen de rest van de Limmen Ludiek feestweek voor alle bezoekers van het Limmen Ludiek event te bewonderen zijn in de speciaal hiervoor ingerichte sporthal. Met daarbij ook een aantal leuke kurk gerelateerde bedrijven zoals; Artinato uit Hengelo, Mutrex uit Rotterdam en Decork uit Haarlem. Superleuk dus om een kijkje te nemen om met eigen ogen te zien hoe creatief onze jeugd is.

Katja Berkenbosch exposeert in Benedictushof

EGMOND - Van zaterdag 9 mei tot en met woensdag 17 juni exposeert Katja Berkenbosch haar papierkunst in Benedictushof, bij de Abdij van Egmond: Katja Berkenbosch (1970) is in Amsterdam geboren waar zij woont en werkt. Zij volgde een beroepsopleiding creatieve educatie. Haar specialisatie ligt binnen het werken met papier en textiel. Zij geeft cursussen in verschillende beeldende technieken waarbij de aandacht ligt op het begeleiden van de deelnemers op de weg van innerlijke creativiteit. Sinds 2006 richt Katja zich voornamelijk op haar autonome werk.??In haar werken met papier is een eigen stijl binnen de papierkunst ontstaan, die zijzelf omschrijf als 'schilderen met papier'. Op zaterdag 16 mei is Katja aanwezig om uw vragen te beantwoorden en te vertellen over haar werk. Op zaterdag 30 mei begeleidt Katja tijdens de voorjaarsmarkt in Benedictushof een tweetal korte workshops, waarin u uw eigen miniatuur maakt dat u mee naar huis neemt.

Uniek Romanze kwartet musiceert samen met saxofoon kwartet Blond

UITGEEST - Vrijdagavond 22 mei vindt er in de PKN kerk te Uitgeest, aanvang 20.00 uur een zeer gevarieerd concert plaats.

Het onlangs opgerichte Romanze kwartet presenteert zich in de prachtige kerk van Uitgeest met onder andere muziek van Caccini, Mozart, Bach, Franck, Rheinberger, oftewel populaire operettemuziek. De muzikaal leider achter dit kwartet is de Zaanse organist Dub de Vries is geen onbekende in deze streek. Regelmatig musiceert hij met verschillende samenstellingen o.a in de Ter Coulsterkerk te Heiloo. Bekend zijn de Jaarmarkt concerten in Heiloo. Het kwartet bestaat uit de sopraan Annika Glimmerveen de bariton Marinus van Slooten (solist UrkerMans formation) de panfluitiste Thera de Zwart en orgel Dub de Vries. Ook zal het saxofoonkwartet 'Blond' optreden, bestaande uit vier dames die hun instrument goed beheersen. En reeds voor het Koningspaar hebben opgetreden. Er is een zeer gevarieerd programma samengesteld. De entree bedraagt € 10,-, kaartverkoop voor aanvang concert. De kerk is gelegen aan de Castricummerweg 2 te Uitgeest.

Stichting Wol schenkt schilderij aan gemeente

LIMMEN - De stichting Wol was het opgevallen dat wethouder Ans Pelzer bijzondere belangstelling had voor een schilderij dat tijdens de Kunstdagen vorig jaar te zien was. De drie piramides deden haar denken aan de drie kernen van de gemeente: Castricum, Akersloot en Limmen. De Wol en de Castricumse kunstenares Els Klaasse Bos besloten het kunstwerk te schenken aan de cultuurwethouder. Ze nam het dankbaar in ontvangst.

,,Limmen Creatief en Artistiek is een prachtig evenement waar allerlei kunstuitingen zichtbaar worden", aldus de wethouder. ,,Ieder jaar trekt het veel bezoekers. Tijdens mijn bezoek zag ik het schilderij." De Limmense stichting is al sinds jaar en dag actief voor Burkina Faso. Els Klaasse Bos had de stichting eerder verrast door een groot deel van haar werk te schenken voor een veiling ten behoeve van de onderwijsprojecten in Burkina Faso. Er werden vele schilderijen verkocht. De opbrengst komt geheel ten goede aan de onderwijsprojecten in het Afrikaanse land. Niet alles werd verkocht en daarom besloten de kunstenares en de Wol het schilderij weg te schenken. Het heeft inmiddels een plek gekregen op de kamer van de wethouder.

Expositie HORO Kunst en Cultuurroute Egmondermeer

EGMONDEN - In het kader van de Kunst en Cultuurroute 2015, Peil de Polder ter gelegenheid van het 450 jarig bestaan van de Berger- en Egmondermeer, exposeren Max Hofer en Frans Rol (HORO) van 29 mei tot en met 31 mei in een koeienstal in de Egmondermeer.

Hier is onder andere het fotoproject 'Meer- Egmondermeer' te zien. Vanaf januari 2000 zijn de eerste foto's in de polder gemaakt. In de loop der jaren is veel veranderd. Het is een persoonlijke impressie en geen historisch verslag. Veel grasland is gekeerd in bollenland. Er zijn veel koeien verdwenen en paarden bijgekomen. De koeien, geiten en schapen zijn inmiddels geoormerkt. Het kamperen bij de boer is nu erg in trek. Wanneer heeft u voor het laatst geschaatst in de polders? De foto's die er nu zijn te zien, is slechts een kleine selectie. Het ligt in de bedoeling om de komende jaren nog meer opnames in de Egmondermeer te maken, die uiteindelijk in een speciale uitgave worden gepubliceerd. Naast de foto's zijn er een aantal andere HORO projecten te zien, waar onder de Zandnagel. Locatie: De familie L. van Leeuwen, Egmondermeer 2 te Egmond aan den Hoef. De expositie is te bezichtigen op vrijdag 29 mei van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag 30 mei en zondag 31 mei van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: http://horokunst.blogspot.nl/2012/05/meer-egmondermeer.html.

Scouts zamelen in voor vrouwen in Ghana

AKERSLOOT - De meiden van de scouts van Scouting Akersloot waren 11 en 12 april naar de districtswedstijden.

Het themaverhaal ging over een familie in Ghana. De meiden wilden een bijpasselijke themanaam bedenken en na wat onderzoek werden ze geïnspireerd door de vrouwenrechten in Ghana. Ze kwamen erachter deze nog niet zo lang bestaan, en in sommige landen zelfs nog steeds niet. Erg moeilijk voor te stellen als jonge vrouwen in de westerse wereld. Gelukkig is er een vrouwengroep genaamd Womans Manifesto for Ghana die voor de vrouwenrechten in Ghana strijd. De scouts besloten hun naam hier aan op te dragen en hun team Girls Manifesto Ghana te noemen. Nu gingen de wedstrijden zo goed dat de meiden deze hebben gewonnen en nu onze regio mogen vertegenwoordigen op de landelijke wedstrijden. Ook hier willen de scouts de naam Girls Manifesto Ghana gebruiken en hebben een actie bedacht om de Womens Manifesto for Ghana te steunen. Ze gaan op een ouderwetse manier koekjes verkopen in Akersloot. Ze zullen zaterdag 16 mei te vinden zijn voor de dorpssupermarkt Deen in Akersloot. De opbrengst gaat volledig naar de Womens Manifesto for Ghana.

Keez drive in Akersloot

AKERSLOOT - Zaterdag 16 mei wordt om 19.00 uur de laatste keezdrive van dit seizoen georganiseerd in cafe de Vriendschap. In samenwerking Keezbord.nl werden deze herfst, winter en voorjaar een groot aantal Keez toernooien georganiseerd. Akersloot is de bakermat van het keezen in Nederland, vanuit deze plaats heeft het spel heel Nederland veroverd. Daarom organiseert keezbord.nl juist hier een keeztoernooi. De winnaars van dit toernooi mogen kiezen uit leuke prijzen en ook zal er een verloting worden gehouden met prachtige prijzen. Het inschrijven kan via keezbord.nl of s' avonds aan de zaal. Het inschrijfgeld is € 5,- inclusief koffie en lekkere borrelhapjes. Er zal vijf ronden worden gespeeld en uiteindelijk zal de winnaar na al die ronden bekend worden gemaakt op het grote elektronische scorebord. Het adres van de Vriendschap is Kerklaan 18 in Akersloot, tel 0251-312866.

25 Jarig bestaan Familie- stratentoernooi Limmen

Veel waterpret tijdens het familie-stratentoernooi in Limmen.

LIMMEN - Donderdag 14 mei barst voor de 25ste keer het Familie stratentoernooi in Limmen weer los.

Meer dan tachtig teams kunnen zich weer drie dagen uitleven op de velden van VV Limmen door middel van voetbal, volleybal en twee rode draad spellen. Er is het afgelopen jaar weer hard gewerkt door tal van vrijwilligers en sponsoren om dit uniek evenement weer mogelijk te maken. Dat het uniek is mogen we na 25 jaar rustig zeggen want het is nagenoeg het enige evenement wat hier in de regio wat nog overeind staat en volledig draait op vrijwilligers! Ook de animo is nog steeds enorm, tijdens inschrijving die altijd plaats vind op de derde donderdag in januari, is het altijd een drukte van jewelste en is het toernooi ook binnen een half uur vol. Ook aan de allerkleinsten is gedacht door middel van een kinderkermis. Dat het organiseren van zo'n enorm toernooi in 25 jaar is veranderd moge duidelijk zijn. Door de huidige regel- en wetgeving wordt het steeds lastiger om toernooien zoals dit te organiseren, maar in Limmen heerst gelukkig nog een mentaliteit van 'we laten ons niet kisten!' en is is men klaar voor de volgende 25 jaar!

Nachtelijke fietstocht kerken om millenniumdoelen 2015 af te sluiten

REGIO - Op zaterdagavond 16 mei (na de 19.00 uur vieringen) zullen er vanuit de Corneliuskerk, Willibrorduskerk Egmond Binnen en Egmond aan den Hoef fietsers vertrekken voor een nachttocht van 150 kilometer om het Markermeer.

Op zondagmorgen 17 mei vóór de vieringen van 10.00 uur in Limmen, Heiloo, Akersloot en Egmond aan Zee zullen de fietsers zich weer aansluiten bij de andere kerkgangers. Een initiatief dat aansluit bij de monsterfietstocht van zo'n 15 sportievelingen die in 2010 in het kader van de acht Millenniumdoelen 9000 kilometer hebben gefietst naar het Afrikaanse land Burkina Faso. Doelen zijn bereikt en men wil nu nog één keer stil staan bij de de acht Millenniumdoelen. Pastor Johan Olling: ,,We gaan nog één keer 'op de pedalen. Er gaat een begeleidingswagen mee voor pech en de inwendige mens. Het is de bedoeling om gewone fietsen te gebruiken. Er wordt in koppeltejs van vier gereden met onderweg natuurlijk rust- en eetmomenten. Het is ook mogelijk dat je op zaterdagavond tot Enkhuizen meefiets of op zondagmorgen in Muiden het laatste gedeelte meefietst. We willen nog éénmaal aandacht vragen voor de Millenniumdoelen. We hopen natuurlijk ook nog op steun voor het scholenproject in Burkina Faso waar we toen voor gefietst hebben. Een project dat we blijven steunen. Met de nachttocht vragen we aandacht voor de Milleniumdoelen en zoeken we nog sportievelingen die er voor op de pedalen willen. Meld je aan: pastorie.corneliusparochie@hetnet.nl."

Gospelinstuif Seasingers

EGMOND AAN ZEE - Op woensdag 10 juni tijdens de braderie in Egmond aan Zee zingen de Seasingers tijdens de gospelinstuif die begint om 19.00 uur in de OKK in de Voorstraat. Er is weer een gevarieerd programma vol swingende muziek, gedirigeerd door Wilma Kramer, ondersteund door het combo, Age Kramer, trombone, Cor Martini, drums, Marielle Tromp-Zentveld, piano. Iedereen is van harte welkom! Interesse om het koor te versterken, tel. 06-26810847.

Waar schijt de geit?!

AKERSLOOT - Op Zaterdag 6 juni vanaf 18.00 uur wordt door Handbalvereniging Meervogels '60 het evenement 'Waar schijt de geit?!' gehouden bij 't Boshuis te Akersloot.

Het beachhandbalveld wordt hier voor afgezet en in 'kavels' verdeeld. Binnen de afzetting wordt een geit losgelaten. Het is de bedoeling dat de geit op één van de kavels schijt. De kavels zijn gekoppeld aan lootjes, welke voor aanvang van het evenement worden verkocht. Het lootje dat gekoppeld is aan de kavel waarop de geit schijt, wint € 250,-. Ook de kavels die direct aan de winnende kavel grenzen winnen een bedrag. Een kavel kost € 3,- en u mag er zo veel bestellen als je wilt. Wilt u ook kans maken op een van de prijzen? Stuur dan een mailtje naar waarschijtdegeit@gmail.com. De opbrengst van dit evenement komt ten goede aan Handbalvereniging Meervogels '60. Daarnaast wordt dé derby van Castricum die avond gespeeld om 19.30 uur, namelijk Meervogels Dames 1 tegen CSV Dames 1. Aansluitend is er een feestavond.

Lepe zege Danny Bizot

REGIO - Alkmaarder Danny Bizot heeft donderdagavond de winst in de derde rit om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup mee naar huis genomen.

Op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot waren het Chris Kemp (Egmond aan de Hoef) en Ryan Barneveld die direct na de start het vuurtje aanstaken. Al na vijf ronden wist een duo onder leiding van Henk Verdonk junior (Egmond aan Zee) samen met Danny Bizot aansluiting te krijgen. Snel daarna bleek het tempo voor Kemp en Barneveld te hoog en moesten afhaken. Henk Verdonk senior (Egmond aan de Hoef) wist zich als vanouds vanuit de achterhoede op te werken naar een uiteindelijke derde trede van het podium. Gestaag groeide de voorsprong van het leidende duo Verdonk jr/Bizot. Al het kopwerk werd door Verdonk jr verricht, waarbij Bizot alle zeilen moest bijzetten om aan te kunnen klampen. Na ruim halfkoers liet de lichaamstaal van Danny Bizot zien, dat er meer voor hem in het vat kon zitten. De aanzet vanuit de bochten zagen er krachtiger uit, maar Bizot bleef zich in het wiel van Verdonk jr nestelen. Met nog tien ronden voor de wielen sprong Danny Bizot weg uit het kielzog van Verdonk jr. Hierop moest de laatste het antwoord schuldig blijven. Met bijna honderd meter voorsprong kwam Bizot als eerste binnen voor de ontluisterde Henk Verdonk junior. Uitslag: 1. Danny Bizot Alkmaar 2. Henk Verdonk junior Egmond aan Zee 3. Henk Verdonk senior Egmond aan de Hoef 4. Chris Kemp Egmond aan de Hoef 5. Ryan Barneveld Heerhugowaard.

Afzwemmen zwembad Loos

HEILOO - De maand april is afgesloten met het afzwemmen voor het A-, B- of C-diploma van de Nationale Raad Zwemdiploma's.

De leerlingen begonnen het zwemmen met kleding aan. Dit zware onderdeel werd gevolgd door een ander spannend onderdeel, het onderwater zwemmen. Hierbij ging iedereen met een mooie duik van het startblok. Aansluitend werden de verplichte banen en overige opdrachten netjes uitgevoerd. Iedereen is blij met zijn/haar diploma naar huis gegaan. De geslaagden zijn, Diploma A: Heleni van den Berg, Dean Bout, Stella Dekker, Guusje Elscot, Sam Groenveld, Lucas Haasnoot, Ewoud Kalverdijk, Lucas Koppes, Gigi Martens, Thomas McFarland, Finn Morsch, Jolien van der Poel, Bastiaan van Reeuwijk, Jorne Reitsma, Kevin Schilder, Juul Stutterheim, Bodyl van Tol, Bram van der Wal, Quinn Wijnaar, Bente Zegwaard. Diploma B: Yara de Boer, Loa Castricum, Jens van Dortmont, Lorena Glas, Sepp Graas, Joris Koppers, Nikki Koster, Julia Lammers, Kick Liefting, Luuk Mossel, Bart Niesten, Sofie Oosterink, Darien Rahim, Vigo Schouten, Beau Smets, Sophie Stolte, Fien van Wijngaarden, Bram Wokke. Diploma C: Wieke Aaftink, Liselore Blok, Bas de Boer, Caz Voet.

Flashing U12 strijdt om Noord-Hollands kampioenschap

Flashing Heiloo speelt zondag 17 mei om 10.00 uur in 't Vennewater.

HEILOO - Komende zondag wordt in 't Vennewater in Heiloo het Noord-Hollands kampioenschap meisjes U12 gespeeld. Daarbij treden de drie beste teams van Noord-Holland tegen elkaar in het strijdperk. De winnaar plaatst zich voor het Nederlands kampioenschap, dat later deze maand begint.

De Flashing meiden starten om 10.00 uur tegen de leeftijdsgenoten uit Den Helder. Later op de dag volgt nog een wedstrijd tegen Landslake Lions uit Landsmeer.

De meisjesafdeling van Flashing Heiloo doet het dit jaar erg goed. Naast de U12 heeft eerder ook de U14 zich geplaatst bij de beste drie van Noord-Holland. Bovendien zijn vier speelsters doorgedrongen tot het Noord-Hollands team U14. Twee van deze speelsters behoren nog tot onze U12 selectie en maken dus komende zondag ook hun opwachting. Daarmee heeft Flashing Heiloo dit jaar enkele sterke troeven in handen.

GTH trampolinespringers plaatsen zich voor NK

V.l.n.r. achter: Celine, Milenka, Silke, Brechtje, Julie en Raquel. V.l.n.r. voor: Roos, Feliene en Elise.

ALKMAAR - Zondag sprongen elf springers van GTH de derde plaatsingswedstrijd. Door middel van de drie wedstrijden konden ze zich plaatsen voor het NK. De pupillen sprongen individueel een prima wedstrijd, de verplichte oefening werd door Roos netjes gesprongen (20.7), net als Elise die hem keurig uitsprong (22.5). De meisjes sprongen een mooie eerste keuzeoefening, tijdens de tweede keuzeoefening sprong Feliene sterk (21.8). Tegelijkertijd sprongen ook de jeugdmeisjes. Zowel Milenka als Silke begonnen goed met een mooie verplichte oefening (24.7). Tijdens de eerste keuzeoefening knalde Brechtje en sprong naar 24.00 punten. Ook deze oefening sprong Celine keurig uit. Julie sprong haar tweede keuzeoefening sterk, met een 7,4 gemiddeld. In blok twee werd de wedstrijd goed gestart, de eerste keuzeoefening van junior Raquel was netjes en werd beloond met een 25.1. Senior Yara sprong deze wedstrijd een nieuwe oefening en sprong haar tweede keuzeoefening goed uit; 23.4. In het eindklassement kreeg Celine het brons, zilver ging naar Roos en Yara en goud was er voor Silke en Raquel. Tevens hebben de volgende meisjes zich individueel geplaatst voor het NK: Elise, Celine, Silke, Milenka, Raquel en Yara.

Diezelfde dag werd ook de synchroonwedstrijd gesprongen, alle koppels hebben een goede wedstrijd gesprongen met zeer mooie oefeningen! Alle koppels mochten plaatsnemen op het podium, brons ging naar Brechtje en Celine, en goud was er voor Elise en Feliene, Silke en Milenka en Yara en Mila. Tevens hebben al deze koppels zich geplaatst voor het NK.

Hardlopen bij de AMAK

AKERSLOOT - Wie graag een lekker stuk wil hardlopen zonder last te krijgen van spierpijn of andere ongemakken, kan terecht bij de AMAK in Akersloot.

Beginnen met hardlopen is niet altijd makkelijk. Vaak wordt te snel begonnen of ontstaan blessures. Ook is alleen lopen niet motiverend. De AMAK heeft ook dit jaar weer het initiatief genomen de startende hardlopers samen over de drempel te helpen. De vereniging organiseert voor het vierde jaar een beginnersgroep. Tijdens een twaalftal trainingsavonden maken de beginnende hardlopers kennis met de loopsport. Gezellig en sportief ga je samen met je medebeginners een goede basis leggen voor een verantwoorde start. Je traint onder leiding de verschillende aspecten van de loopsport, van een verantwoorde warming up tot en met praktijktraining en advies omtrent kleding en schoeisel. De AMAK beschikt over een schelpenbaan waar je blessurevrij kunt trainen in de gezonde buitenlucht. De start van de beginnersgroep is op donderdagavond 25 juni om 19.15 uur op de schelpenbaan rond het B-veld van voetbalverenging Meervogels, aan de Boschweg te Akersloot. Het doel is dat eind september alle beginners zelfstandig de vijf kilometer kunnen lopen tijdens de AMAK-loop. Met ingang van oktober zal de training op de dinsdagavond plaatsvinden. Je kunt je aanmelden via een mailtje naar: jsw.vastenouw@quicknet.nl. In de week van 23 juni krijg je alle informatie per e-mail toegestuurd. De kosten zijn het lidmaatschap van de AMAK, E 15,- euro per jaar.

HZV zit op het vinkentouw!

HZV kwam tegen Zwaag niet verder dan een 2-1 nederlaag.

HEILOO - De eerste wedstrijd in de promotie/degradatie Play-offs vond plaats in en tegen Zwaag. Dat HZV's tegenstander veel ervaring heeft, uitte zich in de eerste helft, waarbij HZV weinig kansen kon creëren en moest toezien dat de ruststand 1-0 was. De eindpass richting vijandelijk doel werd maar moeilijk gevonden door de Heilooërs, waardoor men maar moeilijk in hun ritme kwam. Gelukkig had Indy Klamer een goede dag en pareerde diverse doelpogingen. Tijdens de wissel hamerde Coach Klamer erop dat de vooraf bepalende tactiek goed in het oog gehouden diende te worden. Dus kort erop, de looplijnen 'lezen' van je opponent en waar mogelijk schieten op de wat kleine doelman van Zwaag. Toch viel de 2-0 meteen in de eerste minuut na rust, omdat HZV nog in een ondertal was na de gele kaart van Stan de Boer.? Gaandeweg de tweede helft ontstonden er meer kansen voor HZV mede gevoed door snelle combinaties en omschakeling in een juist tempo, waardoor de tegenstander stuk werd gespeeld. Dit resulteerde tien minuten voor tijd in een treffer van Sam Zonneveld, die verwoestend uithaalde met zijn suikerbeen; 2-1. De vele meegereisde fans vanuit Heiloo lieten zich nog harder horen om de ploeg een hart onder de riem te steken. De wedstrijd golfde op en neer, waarbij doelman Indy Klamer tot twee keer een sta-in-de-weg bleek te zijn voor de tegenstander. Helaas bleef het bij deze stand voor HZV, en heeft men vandaag (woensdag) 13 Mei 20.30 uur in een volle sporthal Het Vennewater uw steun hard nodig.

Hockeydames Terriërs houden het spannend

HEILOO - Het damesteam van De Terriërs heeft een derde wedstrijd bevochten op weg naar de Hoofdklasse. Op Hemelvaartsdag moet de ploeg het weer opnemen (uit) tegen Nijmegen, waarvan afgelopen zaterdag (thuis) werd verloren, maar zondag (uit) werd gewonnen.

De twee ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd. In Heiloo kwamen De Terriërs nog op voorsprong, maar na 1-2 werd er met moeite een gelijkspel uitgesleept. Na een onbesliste verlenging bleek de ploeg te zwak in de shoot-outs. Dit verlies werd zondag goedgemaakt. Lise Donkersloot benutte al snel een strafcorner en die voorsprong gaf de ploeg niet meer uit handen, ook niet toen er met tien speelsters moest worden gespeeld en Nijmegen nog de keepster verving door een veldspeelster. Gezien de krachtsverhoudingen kan het op donderdag (12.30 uur) alle kanten op en dus wordt het een spannende wedstrijd. De winnaar moet het tegen Pinoké opnemen voor de plek in de Hoofdklasse. De club zet bussen in voor supporters. Voor meer informatie: www.hvdterriers.nl. De wedstrijd is ook thuis te volgen via livebroadcast.nl.

Heilooër Jilani Helder klaar voor Champions League finale in Berlijn

Jilani Helder uit Heiloo is één van de Double Dutchies 2015. Foto: Gerrit van Keulen

HEILOO – Na een geslaagd trainingskamp op het sportcentrum Papendal in Arnhem is hij er helemaal klaar voor: Jilani Helder uit Heiloo gaat met nog elf andere speelsters en spelers naar Berlijn. De 13-jarige scholier van het Willem Blaeu in Alkmaar en speler van Foresters Heiloo D1 vertegenwoordigt de provincie Noord-Holland. Ze kwamen afgelopen weekend als onbekenden voor elkaar naar het trainingskamp op het sportcentrum Papendal in Arnhem en vertrokken als één team, de Double Dutchies. Samen gaan zij naar Berlijn om op 6 juni de Champions League finale bij te wonen. Het team vertegenwoordigt Nederland tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 4 tot en met 7 juni aanstaande plaatsvindt in de hoofdstad van Duitsland. Hij komt transpirerend naar de kant op het prachtige trainingscomplex van Vitesse. ,,Dat dit allemaal mogelijk is, vind ik heel bijzonder", zegt Jilani. ,,Het wordt een bijzondere ervaring, want het is voor het eerst dat ik met een voetbalteam naar het buitenland ga. En ik vind het ook leuk om met meisjes te voetballen." Onder leiding van Jim van Alst, bondscoach Nederlands CP-team O16, Vitesse O13-trainer Leo van de Kraats en betaald voetbal-scheidsrechter Kevin Blom bereidden de Double Dutchies zich zaterdag 9 mei op het sportcentrum Papendal in Arnhem voor op hun reis naar Berlijn. Ook kregen zij hun teamkleding uitgereikt en werden de jonge spelers en hun ouders uitgebreid gebrieft over de activiteiten waaraan zij in de Duitse hoofdstad gaan deelnemen. Het team, Double Dutchies, bestaande uit zes jongens en zes meiden, gaat van donderdag 4 tot en met zondag 7 juni naar de Duitse hoofdstad om daar het internationale FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-forum bij te wonen. In Berlijn ontmoeten zij de deelnemers uit de overige drieëntwintig landen en nemen ze deel aan een voetbaltoernooi. Het absolute hoogtepunt is het bezoek aan de finale van de UEFA Champions League op 6 juni.

D6 Foresters getrakteerd op ontbijtje

HEILOO – Vorige week zaterdag mochten de spelers en begeleiding van D6 van de Foresters op uitnodiging van Hema Heiloo een overheerlijk ontbijt genieten voor de belangrijke uitwedstrijd tegen koedijk. Speciaal ging het restaurant van de Hema gerund door Arno Holstvoogd en zijn medewerksters voor hen een uur eerder open. Het was een zeer geslaagd ontbijt. En niet geheel onbelangrijk, na het ontbijt de wedstrijd gewonnen met maar liefs 5-1 tegen de toen nog kampioens kanshebber!

Runners Bootcamp AV Trias

HEILOO - Wil je sneller, makkelijker en blessure vrij lopen? Dat kan met de Runners Bootcamp van AV Trias. Je kunt los instappen of mee doen aan een challenge van tien weken. Met een gezellige groep kun je twee keer per week trainen. Daarnaast krijg je een schema wat je (als je dat wilt) perfect voorbereid op het lopen van 10 kilometer. Aan het einde van de challenge kun je meedoen aan een leuke tocht in de buurt. Meer informatie op www.avtrias.nl.

Sanne Briefjes Nederlands kampioen tafeltennis

Bijschrift: Sanne Briefjes in het midden met naast haar twee clubmaatjes van TTV HBC, Quinten Broekhof en Fleur Neeskens die ook in de prijzen vielen bij pupillen jongens en meisjes.

LIMMEN - Sanne uit Limmen is zaterdag 9 mei te Nijmegen Nederlands Kampioen B bij de cadetten meisjes geworden.

De speelster, van oorsprong lid van TTV Limmen-Heiloo en in de landelijke competitie uitkomend voor TTV Spaarne, bleef het hele toernooi ongeslagen en won na een lange dag in de finale van de nummer één geplaatste Lisa Mattheij. In de finale kreeg Sanne de eerste twee sets geen vat op de snelle service contra bal rechtdoor. Zij kon deze service niet goed pareren met laag blokken waardoor tegenstandster direct tot de aanval overging met veelvuldig succes. Door goed coachen van haar jeugdtrainer Arjan Barendse uit Heiloo kon ze de drie opvolgende sets de service goed terug brengen en kon ze met haar favoriete speltype 'kap en schuif' de wedstrijd ombuigen tot een 3-2 overwinning. De vele trainingsuren bij TTV Limmen-Heiloo, TTV HBC (Heemstede) en TTV Spaarne (Haarlem) hebben mede geleid tot dit succes.

Alpe d'HuZZ, fietsen en wandelen voor de strijd tegen kanker

HEILOO - Op 16 mei organiseren restaurant Zilte Zoen en Marc Brunekreef (Alpe d'HuZes) Alpe d'HuZZ, een recreatieve tocht door de duinen. De route tussen Egmond, Bergen en Schoorl is ongeveer 35 kilometer lang en dus geschikt voor zowel fietsers als wandelaars. Inschrijven kost € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen. Deze bijdrage gaat volledig naar Alpe d'HuZes / KWF voor de strijd tegen kanker. De start is om 10.00 uur bij restaurant Zilte Zoen in Egmond, inschrijven kan ter plaatse vanaf 9.30 uur en via email: alpedhuzz@gmail.com .

Zeevogels 1 speelt tegen HBC

EGMOND AAN DEN HOEF – Zeevogels 1 gaat op zondag 17 mei de eerste strijd aan om promotie naar de 3e klasse af te dwingen. De tegenstander is HBC uit Heemstede. Op sportpark Hogedijk is de aftrap om 14.00 uur. Om 13.00 uur zullen diverse jeugdteams een voorwedstrijd spelen. Al deze ploegen zijn in het seizoen 2014-2015 kampioen geworden! Op maandag 25 mei (tweede pinksterdag) gaat Zeevogels 1 op bezoek bij HBC. De winnaar van deze tweestrijd plaatst zich voor de tweede ronde. Ook deze bestaat uit twee wedstrijden. De uiteindelijke winnaar van deze confrontaties speelt volgend seizoen in de derde klasse. Vier keer winnen en het is dus zo ver. Steun Zeevogels op weg naar de 3e klasse!

Greet Heeringa stopt na vijftien jaar SGSH

Greet Heeringa wordt in het zonnetje gezet in Zwembad Loos door SGSH-coördinator Ron Kösters.

HEILOO – De 68-jarige Greet Heeringa heeft zaterdagochtend afscheid genomen bij Stichting Gehandicapten Sport Heiloo (SGSH). De Heiloose is namelijk vijftien jaar lang actief geweest als begeleidster tijdens het ochtendzwemmen op de zaterdagmorgen in Zwembad Loos. Hier begeleidde zij – vanaf 07.00 uur – kinderen met een beperking.

,,Ik heb eerst lang gewerkt in het zwembad van Egmond aan Zee", vertelt Greet. ,,Daar heb ik les gegeven en was ik aanwezig tijdens vrijzwemmen. Maar dat bad ging toen sluiten." Een weg naar zwembad Loos was in de maak, in combinatie met werken bij de Stichting Gehandicapten Sport Heiloo, dat dit jaar 37 jaar bestaat en kinderen met een beperking een op een begeleidt. ,,Hier haal je zo veel voldoening uit. Er zit geen dwang achter, maar als je vooruitgang ziet, heb je echt heel veel eer van je werk."

Na vijftien jaar hard werken in Zwembad Loos wordt een mooi tijdperk afgesloten. Om die reden eiste Ron Kösters, coördinator van SGSH, de aandacht en sprak dankbare woorden tot Greet, die dat zichtbaar niet had aan zien komen.

,,Wij maken een diepe buiging voor jou en deze geweldige prestatie." De kinderen in het bad deden de buiging met hem mee. ,,Nu heb je meer tijd om beren te breien", grapte Ron vervolgens en hij wenste Greet veel plezier tijdens het reizen naar zonnige oorden met haar man en de caravan. ,,Breien is een hobby van me", verklaarde Greet hierna. ,,Soms wilde een kind niet het water in. Als ik dan zei dat ze een gebreid beertje van mij kregen, deden ze wel goed mee. Dat is prachtig."

Sportdagen voor de basisschoolkinderen

Ook dit jaar worden er weer sportdagen georganiseerd voor alle basisschoolkinderen van Heiloo.

HEILOO - Mede door de financiële ondersteuning van Rotary Club Heiloo, kunnen ook dit jaar weer vanuit het project Sport@School onder auspiën van de SportRaad én nu ook onder leiding van de buurstsportcoach Heiloo Pascale de Hoogh, sportdagen worden georganiseerd voor de basisschoolkinderen van Heiloo. Deze worden gehouden op het sportcomplex van HSV op woensdagochtenden van 20 mei en 27 mei. Op 20 mei voor de onderbouw van de scholen, groep 3-4-5 en op 27 mei voor de bovenbouw, groep 6-7-8. Dit jaar is, mede op verzoek van de scholen meer onderlinge competitie in het programma aangebracht.

Tevens zal aandacht besteed worden op het gebied van onderling respect en sportiviteit zodat een veilig sportklimaat in de vorm van Fairplay, wordt gerealiseerd. Voor beide onderdelen heeft de SportRaad Heiloo wisselbekers beschikbaar gesteld welke rond 11. 45 uur uitgereikt zullen worden door de wethouders Onderwijs, Elly Beens en Sport , Rob Opdam. De kinderen worden groepsgewijs ingedeeld waarmee de scholen de onderlinge strijd, verdeeld over acht spelvormen, tegen elkaar zullen aangaan. De dag begint om 8.45 uur met een warming-up waarbij Freddy Fit ook weer present zal zijn.

Voor het eerst zal voor groep 1 en 2 van de Duif, op dezelfde wijze ook een sportdag op 13 mei worden georganiseerd maar dan op de school zelf. Vanwege verspreiding van de meivakantie is als alternatief gekozen voor groep 7 en 8 van de Duif voor een klimexcursie op 13 mei. Groep 8 van de Benedictus zal deze excursie op 3 juni aangaan.

De organisatie ligt in handen van de stagiaires welke bij de SportRaad stage lopen. PCC-leerlingen van Heiloo en Alkmaar zullen weer voor de nodige spel-assistentie zorgen. Alkmaar Sport en HSV leveren de nodige spelmaterialen. De vrijwilligers vanuit de SportRaad zullen zorgen dat op het facilitaire gebied, mede door het beschikbaar stellen van 100 lunch pakketjes door Albert Heijn 't Loo, het geheel weer compleet wordt gemaakt.

Dojo ´t Loo grijpt net naast het brons

Het team van Dojo t Loo. Menno Lesterhuis

BEVERWIJK - Bij de start van de slotronde bezette de Heilooër judo-equipe nog de derde plaats in de Westfriese Judo Competitie. Het was duidelijk dat het afgelopen zaterdag tijdens de slotronde in Beverwijk nog erg spannend zou worden wie het zilver en brons kon opeisen. Tom van der Kolk was in de voorlaatste ronde al niet meer in te halen voor het kampioenschap. Wel moesten de Alkmaarse judoka's nog hun sportieve plicht vervullen in de laatste ronde. Dat deden ze met verve. In de eerste ronde trof het team van Dojo 't Loo hun Alkmaarse concurrent Tom van der Kolk. Door omstandigheden waren twee van de zeven gewichten van Dojo 't Loo onbezet. Alhoewel de onderlinge verschillen soms klein waren, wisten alleen Thijs Lesterhuis en Timo Lesterhuis hun partij met ippon te winnen. In de tweede ronde tegen Hikari uit Zaandam kwamen de judoka's uit Heiloo op stoom. Fil Dekker, Tim Kuipers, Stan Greveling, Thijs Lesterhuis, Bart Boom en tenslotte Timo Lesterhuis brachten de eindstand op 12-2 in het voordeel van Heiloo. Daarna was het afwachten wat concurrent Kodokan uit Purmerend zou doen. In een uiterst spannend duel wist Kodokan met 8-6 van Tom van der Kolk te winnen. Een gelijke eindstand van Dojo 't Loo en Kodokan werd uiteindelijk in het voordeel van de judoka's uit Purmerend beslist doordat zij vier inidividuele partijen meer hadden gewonnen. Met een vierde plaats handhaaft debutant Dojo 't Loo zich in de hoofdklasse. Ze hebben aangegeven goed mee te kunnen komen in deze klasse.

De Foresters blijft in 1e klasse

HEILOO – Afgelopen zondag kwam De Kennemers uit Beverwijk op bezoek voor de laatste wedstrijd van het seizoen 2014-2015. Er moest gewonnen worden door de Egels, wilden ze niet degraderen naar de Tweede Klasse. De Kennemers waren een week hiervoor al gedegradeerd, maar ze verkochten hun huid erg duur. Daarom werd het toch nog een spannende pot voetbal voor de supporters, die tegelijkertijd hun smartphones bekeken voor de uitslagen van de overige wedstrijden. Met Simon Duindam weer 'op 6' werd er in de 13de minuut hands gemaakt door een Kennemer in de 16-meter. Tommy Hoorn verzilverde dit presentje koelbloedig: 1–0. Even later moest Tommy wegens een blessure het veld verlaten en kwam Dennis Nanne hem vervangen. Goede kansen waren er nog voor Stan de Boer en Joey Breed, voordat de rust aanbrak. Na de spelhervatting duurde het ruim een kwartier eer Nick Kramer uit een vrije trap vanaf twintig meter De Foresters magistraal in veilige haven bracht: 2–0. Barry Koppes werd nog ingebracht voor Joey Breed en Victor Langenburg voor Milo Blei, maar er veranderde niets meer aan de stand. Na het gunstige nieuws van de overige velden kon het feest losbarsten en werden ook de aanwezige moeders in het verdiende zonnetje gezet.

Levering verslaat zwager

LIMMEN - Op vrijdag 8 mei speelden de schakers van SV Vredeburg ronde 26 van de interne competitie. Koploper Bert Hollander deed goede zaken met een knappe overwinning tegen Ed Stolp. Stolp verloor een kwaliteit en kwam ook nog in tijdnood: een onhoudbare situatie. De titelconcurrent van Hollander, Bob Stolp, kwam niet verder dan remise. In zijn partij tegen Harold Ebels kreeg Stolp, na een niet optimale paardzet in het middenspel, een aanval te verstouwen, maar bleef na enkele zorgvuldige verdedigende zetjes en dameruil binnen de remisemarge. Jos Admiraal ging werkelijk door het oog van de naald toen Barry Blekemolen een glad gewonnen eindspel met twee pionnen meer niet tot winst wist te voeren. Door een patdreiging kon de listige Admiraal met een zogenaamde 'dolle toren' de twee vijandelijke pionnen opruimen en in extremis een remise afdwingen. Hidde Ebels boekte een uitstekende overwinning op Jaap Limmen. Met name het lelijke paard op c8 speelde Limmen in negatieve zin parten. Harry Levering trof zijn zwager Ed van Duin aan de andere kant van het bord. Een belangrijk duel, want wie kan de komende maanden het hoogste woord voeren op de familiefeestjes? Levering won overtuigend. Uiteraard liet Van Duin na afloop weten dat hij zijn zwager had laten winnen om de familierelatie op peil te houden, maar hij lachte toch een beetje als de spreekwoordelijke boer met kiespijn. Adri Beentjes toonde zich sterker dan Bert van Diermen. Hij veroverde in een complexe stelling na een zet of twintig een paard en de rest was een kwestie van uitbouwen en afronden. De partij tussen de oude krijgers Piet van der Heijdt en Kees Aafjes was niet erg spannend: Aafjes verloor heel snel een toren en liep vervolgens achter de feiten aan. Robin Rommel onderschatte de schaakkracht van nieuweling Tars Wanders en kwam in een mindere stelling terecht. In het eindspel met over en weer vijf pionnen en een koning miste Rommel evenwel nog een duidelijke remisekans toen hij met de koning het verkeerde veld koos. Marlies Sturk, die om middernacht werd toegezongen vanwege haar verjaardag, gaf zichzelf een cadeautje in de vorm van een fraaie overwinning op de sterke Gertjan Hafkamp. Hans de Goede wist in zijn partij tegen Marcel Wester een voordelige ruil te bewerkstelligen: een pion tegen een stuk. Op dat moment kreeg de naderende nederlaag van Wester al vorm. Komende vrijdag krijgt de competitie een vervolg met de voorlaatste ronde.

HSV viert 85-jarig bestaan

HEILOO - Dit jaar bestaat voetbal vereniging HSV 85 jaar. Naast 85 jaar voetballen, betekent dit 85 jaar aan voetbalverhalen, het ontstaan van vriendschappen voor het leven, de mooiste jeugdherinneringen, jaren bergen werk verzet door vrijwilligers, jong en oud. Deze 85 jaar aan voetbalplezier wil HSV uitgebreid vieren met alle leden, vrijwilligers, sponsors en supporters op zaterdag 30 mei. Vanaf 18.00 uur is er een toernooi voor de senioren en de dames. Om 20.00 uur start de feestavond, met medewerking van de swingende band Hotspot. Ook zal de trekking van de loterij plaatsvinden. De verkoop van de loten is reeds begonnen. Er zijn slechts 500 kaarten á € 10,- beschikbaar, dus is er een grote kans om te winnen. Er zijn geweldige prijzen te winnen, zoals twee kaarten voor een thuiswedstrijd van Chelsea inclusief vlucht, een televisie, een HSV-trainingspak, een smart tablet en twee kaarten voor AZ op het ereterras.

Voor meer informatie over de feestavond, de loterij of HSV in het algemeen, kijk op onze website www.vvhsv.nl.

HSV 1 speelt zich veilig via 1 – 5 zege tegen SVA

HSV 4 werd dit seizoen glansrijk kampioen.

HEILOO - Een overtuigend spelend HSV 1 heeft via een 1 – 2 ruststand, door doelpunten van Bryan de Lange, die een corner van Lennart Nobbe hard inschoot en een goal van Tim van Hekken na goed voorbereidend werk van Steef Kaandorp, een afgetekende 1 – 5 overwinning behaald op SVA uit Assendelft. Na de rust scoorden Jesper de Vre (2x) en nogmaals Tim van Hekken.

Door deze overwinning hield het 1ste team zes tegenstanders onder zich en mag het zich gaan opmaken voor de nieuwe 3e klasse in het seizoen '15 – '16. Het 2e elftal gaat wedstrijden spelen in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Het 4e team werd glansrijk kampioen, evenals het 8ste. Ook de A1-zondag gaat promotiewedstrijden spelen voor de Hoofdklasse. De B1 heeft zijn eerste wedstrijd in die nacompetitie overtuigend met 5 – 0 gewonnen tegen Zaanlandia B1, de B2 wist het kampioenschap binnen te halen evenals onze jongste telgen, de Mini-pupillen 2.

Zie voor het speelprogramma van de nacompetitie www.vvhsv.nl.

Foresters VR1 kampioen!

HEILOO - Foresters VR1 ging de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij buur HSV VR1. Het duel had deze ontmoeting een dubbele 'lading', behalve een derby konden beide teams bij winst kampioen worden.

Om 10.00 uur een gezamenlijke maaltijd op de club bereidt door 'clubmoeder' Wilma. Vervolgens om 11.00 uur op de fiets naar HSV. In de warming-up was de spanning bij een aantal speelsters op het gezicht af te lezen. Na het eerste fluitsignaal ontspon zich een prachtig voetbalgevecht. Kim had de openingstreffer op haar schoen maar schoof de bal net naast. Aranka tikte een afstandsschot prachtig over de lat. Na twintig minuten was het Julia, die na een uittrap van de HSV-keepster, de bal in één keer vanaf dertig meter in het verlaten doel schoot, 0-1. Vijf minuten later was het Sharona die goed doorging op rechts en de 0-2 onder de keepster binnenschoof. Na de rust was Foresters VR1 duidelijk bovenliggend. Het was Naomi die na een solo op rechts met links afrondde, 0-3. De vierde treffer ontstond na een dieptebal op rechtsbuiten Sanne die een voorzet op maat afleverde, waaruit Sharona haar tweede treffer liet aantekenen, 0-4. Het slotakkoord was voor de zussen Ooijevaar. Roos bood zich (na een tip van Femke) aan bij corner van zus Maud, een korte kaats waarna Maud met gevoel de bal achter de keepster slingerde, 0-5. Dit werd gevierd met een ouderwets "hopie". Een sportieve wedstrijd met, een duidelijke uitslag, een teamprestatie én een terechte kampioen! Foresters VR1 heeft het hele seizoen de ranglijst aangevoerd. Een verdediging van beton (Aranka, Femke, Lisa, Roos, Maud en Diana), een middenveld in balans (Lola, Julia, Chloe, Mieke en Jessica), snelle en werklustige spitsen (Sanne en Kim) en een betrouwbare sluitpost (Aranka). De enthousiaste coach Arjan Ooijevaar heeft een grote bijdrage geleverd in de geoliede machine, die voor elkaar door het vuur gaat en als een hecht team gefungeerd heeft dit seizoen.

Foresters D3 kampioen!

Bijschrift: De kampioen van Foresters D3 pakten dit weekend de titel en showen hier vol trots de grote cup.

HEILOO - Foresters D3 is vanmorgen met de 7-1 winst tegen Vrone D2 kampioen geworden. In tien wedstrijden heeft de D3 liefst 27 punten behaald met 39 doelpunten voor en zijn ze ruim kampioen geworden.

Foresters D3: Bart Komen, Bas van der Zwet, Daan van der Velden, Iwan Beemster, Jordi Quinten, Joris Versterre, Koen van Haaren, Max Warmenhoven, Miro Houtman, Nils Outhoff, Sam Klaver, Senne Bosch, Sep Veldt, Siem Hopman danken hun coaches: Iwan van de Velden, Werner Beemster, Jan Hopman en Frank Klaver.

De Foresters B3 kampioen!

Vreugde bij Foresters B3 na het behalen van de titel.

HEILOO - De Foresters B3 is afgelopen weekend kampioen geworden. De volgende spelers mogen zich daarom kampioen noemen: Bob Ooms, Daan Visscher, Jelle Scholten, Jip Manson, Koen Bijman, Lars Plaum, Luc Coffeng, Lucas Oomen, Marijn v.d. Boogaard, Max Karels, Sil Ruijter, Storm Stavenuiter, Tobias Osinga, Yahiye Mohamed Ahmed, Thijs Nanne en de elftalleiders Harry van den Boogaard en Eric Nanne hebben het met z'n allen geflikt; kampioen worden in de voorjaarscompetitie 2015.

Meervogels E1 levert topprestatie

Meervogels E1 toont de blijdschap na het behalen van de titel.

AKERSLOOT – Meervogels E1 werd eerst al kampioen in de najaarscompetitie van 2e klasse, maar nu heeft de ploeg ook in de voorjaarscompetitie het kampioenschap binnengehaald in de 1e klasse. Na een 2-2 in de kraker tegen de koploper van vorige week zaterdag, werd deze week het klusje geklaard door een verdiende winst. Hierdoor werden zij kampioen in de 1e klasse, met een punt voorsprong op de nummer twee.

Minipupillen bij HSV kampioen

Minipupillen HSV worden in hun eerste voetbaljaar al kampioen.

HEILOO – De jongetjes van HSV MP2 werden zaterdag kampioen door een knappe 15-8 overwinning te boeken op het team van Schagen dat bestond uit voornamelijk F-pupillen die een of twee jaar ouder zijn.

De minipupillen hebben een uitstekende prestatie geleverd dit seizoen gekenmerkt door een zeer hoog doelpunten voor score van 239 neer te zetten. Dit leverde uiteindelijk een positief saldo van 186 goals op. De HSV Mini Pupillen 2 staan onder leiding van Ted Zoon en Sander van Rijnsoever en krijgen training van Ben Oosterink. Het team wordt gesponsord door Kuyper en Blom makelaars. Spelers van het team zijn: Huub Zoon, Jeffrey Ullers, Sepp van Rijnsoever, Matthijs Kuyper, Stijn Spelt, Beer Evenhuis, Jordy Dekker, Jaap Bruin, Niam Meulenbeld, Dorus Zonderhuis en Chris Jonker.

Meiden van Foresters MB1 grijpen de beker

De grote cup is in het bezit van de trotse meiden van Foresters MB1.

HEILOO - De MB1, onder leiding van Ingrid Velseboer en Thom braaksma, is kampioen geworden.

De kampioenswedstrijd tegen VIOS-W MB1 werd met maar liefst 5-0 gewonnen. Bovenste rij: Marit Schoonewil, Ingrid Velseboer, Jip van de Nesse, Sanne Smak, Beau Kaandorp, Thom Braaksma, Elke Hoetjes, Natasja Velseboer, Caroline Verhoef, Isabel Bergman, Tabitha van Alphen, Dagmar Meijer, Lauren Leek, Puck van de Nesse, Tinne Sie. Onderste rij: Sharon Swart, Tessa Schoonewil, Puck Sie en Kitt Sie. Anastasia Smolinsky kon er helaas niet bij zijn.

Foresters E3 kampioen Eerste klasse

Bovenste rij: Mike Kragtwijk, Milo Blei en Dennis Dijkhuis. Middelste rij: Seb Kops, Mateja Ristic, Timber Kragtwijk, Micha Allis en Brent Dijkhuis. Onderste rij: Dean Dijkstal, Sven Tromp en Joey Zwaan. Niet op de foto: Kees Smit en Mark de Groot.

HEILOO - Foresters E3 heeft dit seizoen fantastisch afgesloten. Waar ze vorig seizoen tweemaal kampioen en bekerwinnaar waren geworden, zijn ze afgelopen zaterdag kampioen geworden in de Eerste klasse. Waar ze wekelijks tegen allemaal E1 teams (2e jaars E-pupillen) moesten spelen. Twee maal werd er verloren, de overige wedstrijden werden overtuigend gewonnen door deze mannen. Kortom, wederom een meer dan uitstekende prestatie van de Foresters E3.

Foresters C1 naar Derde divisie

De bloemen en de beker geven de unieke prestatie weer van Foresters C1.

HEILOO - Foresters C1 is kampioen geworden in de Hoofdklasse en dat is een unieke prestatie. Men promoveert daardoor naar de 3de Divisie.

Grote collectie ELEKTRISCHE FIETSEN in vele uitvoeringen demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

TE KOOP: heerlijk zonnige 2-onder-1-kap 30-er jaren woning met tuin grenzend aan het Heilooër bos. Er zijn 3 slaapkamers en een zeer lichte ruime woonkamer. De zonnige tuin heeft 2 geïsoleerde blokhutten met elektriciteit en internet, die geschikt zijn voor een kantoor, pedicure, kappers of massagepraktijk. Kosten €390.000 Geïntresseerd? bel 06-2790 9232

Bij Emilsen Salon kunt u terecht voor een kappers-, pedicure- of manicurebehandeling. EMILSEN SALON staat bekend om haar professionaliteit, flexibiliteit (op afspraak ook 's avonds en in het weekend geopend) en SCHAPPELIJKE PRIJZEN. Knippen kinderen 10 euro, knippen volwassenen 15 euro, haren verven v.a. 35 euro, manicure incl. nagellak 15 euro, paraffinebehandeling handen 14 euro, pedicure compleet 20 euro (ook voor heren!). Tevens cadeaubonnen, sieraden en haarverzorgingsproducten verkrijgbaar. Emilsen Salon is te vinden aan Groenelaan 1, Heiloo. Bel voor een afspraak naar 06-5380 6959 of stuur een e-mail naar emilsen740@hotmail.com

www.hoveniersbedrijfdepopu-
lier.nl Al 25 jaar het adres voor
al uw TUINWERKZ. HEDEN. O.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

WORKSHOP KENNISMAKEN met MINDFULNESS voor VOLWASSENEN. Je aandacht in het nu brengen, gedachten zijn gedachten, ze komen en ze gaan. Voor de woensdagavond 29 april of 20 mei kunt u zich opgeven. Max. 8 deelnemers, trainer Merith Poelsma. T:06-3097 6210
www.dekinderspiegel.nl

Heren volkstuinders
GRATIS af te halen 3 à 4 kuub oude PAARDENMEST T: 072 511 7398

Diverse GEBRUIKTE elektrische fietsen incl. 6 maanden Bovaggarantie v.a.
€ 650,= BOSMAN TWEEWIELERS Westerweg 295 Heiloo tel 5331241
www.bosmantweewielers.nl

HOVENIERSBEDRIJF
ELSMAN
voor al uw
tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of
hovenierelsman@quicknet.nl


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

VD PUTTEN BOOM- en
TUINVERZORGING

Vaardig en schappelijk.
Met respect voor natuur.
T: 072-540 8052 / 06 182 183 86

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

Te huur GARAGE van 3x6 aan de KENNEMERSTRAATWEG met stroom. Direct beschikbaar. Bel 06-5131 9744

BROCANTEverkoop zaterdag 16 mei 11.00 - 17.00 uur HEERENWEG 21 Heiloo (bij de Hutkoffer)

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

SCHILDER voor BINNEN en BUITEN. Hele mooie prijs. T: 06 1709 0670

Wilt u MOOIE VOETEN van de ZOMER? Maak een afspraak met Voetje voor Voetje, Kennemerstraatweg 452, Heiloo. Behandeling
€ 27,-, tel. 06 4175 5666, Ineke Zuiderwijk

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

SPIRITUELE BEURS zondag 17 mei Sportcomplex, Kerkweg 221, HEEMSKERK 11 – 17 uur. Info, deelname 06 1416 4152

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

Heeft u een VERJAARDAG of ander FEESTJE? Wij komen langs met onze prachtige IJSKAR met heerlijk SCHEPIJS. Zie onze website demooisteijskarvannederland.nl of bel Tom 06 1044 8399. Wordt gezellig!

VERLOREN GUCCI-zonnebril. Voor de vinder is er een kleine beloning T: 072 533 4593

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

TEIJSSE & VOOREN ZONWERING Rechtstr. van fabriek. Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens, garagedeuren, infrarood terrasverwarming en Velux zonwering. Ook voor reparatie en montage. Bel: 06 5329 4460

RESTAURATIE-TIMMER-
WERKEN PEETOOM
Houtrotreparaties en herstelwerkzaamheden. T: 06 2735 0055 carlopeetoom@planet.nl

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

JOS BUYS BESTRATING.
Straatwerk voor bedrijf &
particulier. T. 06 5064 1386

KIM'S HAARSALON, voor een afspraak belt u 06-3004 2383. Dompvloetlaan 29,
1851 NM Heiloo.

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

E-FIETS TESLA te koop Koga Miyata in uitstekende staat, lage instap € 800,= Info 072 533 3691

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

MEESTER THEODORUS gerespecteerd medium. Ik ga voor 100% resultaat, ook voor terugkeer geliefden, waar u zelf geen hoop meer op heeft. Laat mij u helpen bij al uw levensvragen. 100% discretie. T: 06 4583 3157

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

BESTE SCHILDER & STUKADOOR voor binnen en buiten. Nu 50% korting!
Tel. 06 3374 3601

HOMETRAINERverhuur voor fitness- en revalidatietoepassing info: Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl