De Uitkijkpost

17 oktober 2018

De Uitkijkpost 17 oktober 2018


Tennisvereniging TC Heiloo United voegt padel toe

Jeugdspelers van TCHU maakten deze zomer al kennis met padel. Foto: aangeleverd

HEILOO - De snelgroeiende racketsport padel zal binnenkort ook in Heiloo beoefend kunnen worden! Tijdens een recente drukbezochte ledenvergadering hebben de leden van TCHU besloten tot de aanleg van 3 padelbanen op het mooie tennispark aan De Dors.

Padel is een combinatie van tennis, squash en beachball. Het wordt gespeeld met een klein racket op een baan omringd door glaswanden. In Nederland zijn er inmiddels meer dan honderd clubs waar men padel kan beoefenen. Het succes van padel komt vooral doordat het een zeer toegankelijke en dynamische racketsport is.

Ton Verberne, voorzitter van TCHU: "Padel is een mooie aanvulling op tennis voor de leden van TCHU. Het is levendig, sociaal en snel onder de knie te krijgen. De rally's vergen minder kracht dan bij tennis. Tactiek en spelinzicht zijn weer wat belangrijker. Dit maakt dat de sport van jong tot oud beoefend kan worden."

Padel is zeer geschikt als groepsactiviteit voor scholen, bedrijven, gemeentes en zelfs voor andere sportverenigingen. Het is ook een prima sport voor spelers die niet gebonden willen zijn aan een club, maar wel af en toe een baan willen huren om een uurtje te spelen. TCHU hoopt hiermee nog meer deel uit te gaan maken van de Heilooër en regionale gemeenschap.

Ton Verberne: "Als de vergunningen de komende weken rondkomen kunnen we deze winter de bouw afronden. De vereniging staat er goed voor en we kunnen de aanleg dan ook uit eigen middelen financieren. Dit betekent dat onze leden vanaf begin 2019 zowel kunnen padellen als tennissen zonder dat de contributie omhoog hoeft. Spelers of groepen die een baan willen huren zijn dan natuurlijk ook van harte welkom. TCHU is een groeiende vereniging met veel actieve leden. Met padel vergroten we ons aanbod en werken we zo aan de toekomst van onze mooie club."

Mocht u vragen hebben met betrekking tot padel bij TCHU, of u aan willen melden als lid of vrijwilliger, stuur dan s.v.p. een bericht naar padel@tcheiloounited.nl.

Een ijsje eten verbindt, het Showhero Di Fiorentina Theater ook

Een drukte van belang tijdens de opening van het seizoen dit jaar, maar wie zal het ijsseizoen volgend jaar openen? Foto: Erik Boschman (c)

Ed van Baar van ijssalon Di Fiorentina (de DiFi in de volksmond) maakt het Showhero Di Fiorentina Theater mede mogelijk. "Na anderhalf jaar voorbereiding zijn we er helemaal klaar voor, dit gaat een enorm spektakel worden", vertelt hij trots. Een ijsje eten verbindt, Van Baar vertelt: "Laatst sprak ik een oudere dame die op het terras een ijsje at, het was een prachtige dag en er stond een enorme rij tot aan het kruispunt. Ze trok me aan mijn jasje en vertelde dat het haar opviel dat niemand in de rij op zijn telefoon bezig was, iedereen babbelde erop los. Toen de dame dat zei viel het mij ook op, ik vond dat zo mooi". Hij vervolgt: "Het Showhero Di Fiorentina Theater verbindt ook, lokale ondernemers, lokale artiesten en lokaal publiek, met z'n allen gaan we ervoor zorgen dat dit een avond wordt om nooit meer te vergeten".

De voorbereidingen namen anderhalf jaar in beslag. De Showhero artiesten hebben geoefend met Sanne Mallant, zangeres, actrice en zij geeft musical- en zanglessen o.a. bij muziek- en dansschool Heiloo. De Keuken met Karakter heeft een heerlijk menu samengesteld voor de VIP-gasten en zij serveren de hapjes. Het hele team van Marco Borsato uit de Voice of Holland is van de partij: MAAN, OG3NE, Sanne Mallant en Bart Brandjes treden op en natuurlijk is Juriaan Singels er ook. Iedereen kan zich vast zijn spontane optreden op het terras bij Di Fiorentina herinneren in 2015 waarmee hij geld ophaalde om zijn eerste CD te produceren.

Onvergetelijke momenten

Stichting Showhero is een organisatie die inziet dat ieder individu talenten heeft. Zo ook mensen met een beperking. Showhero zet zich daarom in om deze mensen de kans te geven om in de schijnwerpers te staan, onvergetelijke momenten te geven en dromen te laten uitkomen. Ed van Baar sponsort het Showhero evenement in de Cultuurkoepel met liefde: "Ik heb altijd al een zwak gehad voor deze doelgroep, de jongeren zijn zo fijn om mee te werken, heel warm en oprecht". Hij is niet van plan om het bij één keer te laten, hij ziet het Showhero Di Fiorentina Theater wel als een jaarlijks terugkerend evenement. "Misschien wel in samenwerking met de Cultuurkoepel en de omliggende horecazaken op het terrein van het Witte Kerkje", Ed straalt ervan, hij ziet het helemaal voor zich.

Win-actie: raad wie het volgend jaar het ijsseizoen opent

In april werd het ijsseizoen feestelijk geopend door Maan, iedereen kan zich vast herinneren dat het zo druk was dat Heiloo compleet vastliep. Er stond een grote tent buiten en heel Heiloo en omstreken kwam kijken. "Volgend jaar kunnen de inwoners van Heiloo en omstreken weer een daverende openingsact van het ijsseizoen verwachten", vertelt Ed. Wie er komt optreden wil hij nog niet zeggen. "Dat mogen jullie raden", vertelt hij. "Vanaf woensdag kan er via de Facebookpagina van ijssalon Di Fiorentina geraden worden wie het ijsseizoen opent. Zaterdag 20 oktober verloot ik tien toegangskaarten voor het Showhero Di Fiorentina Theater onder mijn volgers die het goed geraden hebben". Houd de Facebookpagina van Di Fiorentina dus in de gaten!

Het Showhero Di Fiorentina Theater vindt plaats op zaterdag 27 oktober, de zaal gaat open om 19.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij IJssalon Di Fiorentina, Kennemerstraatweg 380 in Heiloo of via de site van de cultuurkoepel: www.cultuurkoepelheiloo.nl

Toegangskaarten zijn 62,50 euro inclusief 3 consumpties en hapjes van de Keuken met Karakter. De kosten voor een VIP-arrangement voor 2 personen inclusief diner, drankjes en een VIP plaats bij de catwalk bedragen 295 euro. Jongeren met een Wajong uitkering betalen voor een toegangskaart 15 euro.

Tekst: Margreeth Anema

Iedereen wint bij het Showhero Di Fiorentina Theater

Veel mensen kunnen zich het vast nog herinneren: in April opende Maan het ijsseizoen Foto: Erik Boschman (c)

HEILOO - Zaterdag 27 oktober is het zover, het Showhero Di Fiorentina Theater gaat los in De Cultuurkoepel in Heiloo. De Showhero's hebben de handen ineengeslagen met lokale artiesten en ondernemers, ze verzorgen samen een spetterende avond vol muziek, heerlijke hapjes en daverend entertainment. De opbrengst van de sponsoravond wordt geschonken aan lokale goede doelen: Patrick Rupsam, De Vijfhoek, Stichting Kees, restaurant Stoer in Alkmaar en er gaat een deel naar Showhero zelf. Iedereen wint dus eigenlijk tijdens dit bijzondere evenement. Er zijn nog een aantal kaarten verkrijgbaar, maar om het feest compleet te maken geeft Di Fiorentina tien toegangskaarten weg. Hoe u die kunt winnen leest u op pagina 3 of 5.

Tekst: Margreeth Anema

Tien vragen aan... Arend Voet

Foto: RENE JANSSEN

1. Waar ben je geboren en getogen?
Geboren in Beverwijk en getogen in Heemskerk. Vanaf 1995 woon ik met mijn vrouw Miranda met veel plezier in Heiloo. Samen hebben wij twee zoons, Bor en Caz en een dochter Lara uit een eerder huwelijk. Om mijn vrouw te plezieren, heb ik 'het' nog even geprobeerd in Hoorn. Een geweldige stad om met de zeilboot 'aan' te doen, maar na drie weken werd ik overvallen door een enorme heimwee! We wonen we nu al meer dan tien jaar aan de Westerweg. Een heerlijke straat, die eigenlijk wel laan mag heten, met die prachtige oude Christine Buisman-iepen, die beeldbepalend zijn voor de hoofdgroenstructuur binnen Heiloo.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Kok, piazollo of rector. Mijn hobby is nog steeds mijn werk. Heerlijk! Maar ik had misschien ook wel een goede chirurg kunnen worden. Ooit me aangemeld voor geneeskunde maar niet ingeloot.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Ik zou graag Ricardo Semler willen ontmoeten. Semler is een bewierookte topondernemer in Brazilië. Bij zijn bedrijf Semco gooide hij het roer radicaal om. Hij ontsloeg tweederde van het management en stelde als personeelsmanager een pedagoog aan. Hij gaf werknemers direct vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid. Er gold slechts één regel: als het werk maar op tijd klaar is.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Ik heb een heerlijke jeugd gehad in Heemskerk. Veel buiten, in de duinen, slootje springen, naar het strand en zomers naar het openluchtbad de Waterrakkers. Vanaf de brugklas zat ik dagelijks tussen de paarden, door een vriend wiens vader bedrijfsleider was op de manege. Uitmesten, voeren en in het weekend de duinen in. En in de vakanties, met circus Boltini mee. De dochters van Boltini kregen les van de vader van mijn vriend. We sliepen in zo'n enorme caravan en in de pauze maakten we voor een paar gulden Polaroidfoto's van kinderen en een Chimpansee. Je riep dan met een enigszins Duits accent: 'Foto mit Schimpansen'! Iets later op de middelbare school was ik roadie van de band Cockney Pride.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Mijn achtertuin! Niet omdat hij zo bijzonder is, maar een plek waar we heerlijk genieten van ons gezin en onze vrienden. Maar ook al het groen in Heiloo. Iedere dag als ik op de fiets door het Heilooërbos naar mijn werk in Alkmaar rijd geniet ik van daarvan. Dat doe ik ook één keer per jaar van het Witte Kerkje, als die gevuld is met stralende leerlingen (en familie) als ze hun diploma ontvangen. Zeer bijzonder.

6. Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Alleen als we samen op reis gaan of als er een andere noodzaak is.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Ooit van mijn opa gekregen, op 13-jarige leeftijd: "Probeer te luisteren voordat je praat", zei mijn opa. "Iedereen die de moeite waard is om mee te praten, is de moeite waard om naar te luisteren."

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik vroeger duiker wilde worden bij Jacques-Yves Cousteau, die de zee bestudeerde en alle daarin voorkomende levensvormen. Alle films heb ik minstens drie keer gezien.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Hans doet het geweldig, hij is erg zichtbaar in Heiloo, ons eigen 'Heilooër olie'! Maar als ik dan toch wat mag roepen is het o.a. jongerenhuisvesting. Jongeren moeten zich buiten Heiloo oriënteren voor een huis. Dat is jammer. Ook heb ik mij verbaasd over de wegversmalling op de Stationsstraat. Regelmatig staan er 'dikke' vrachtwagens, die de supermarkten komen bevoorraden en de doorstroming flink verstoren. Niet echt een verbetering. Voor de rest is Heiloo bijna af!

10. De persoonlijke vraag van Jacqueline de Vré: "Jij hebt een verrassende carrièreswitch gemaakt, kan je daar iets meer over vertellen?"
Toen duiker worden niet lukte, ben ik naar de hotelschool gegaan. Op 26-jarige leeftijd heb ik een restaurant geopend met als doelgroep zakenlieden uit Beverwijk en omgeving. Hier leerde ik onze huidige burgemeester kennen (toen nog wethouder gemeente Velsen) en leerde ik koken! Niet alleen door het dagelijks 'te doen', maar vooral door overal te eten en stage te lopen bij de 'grote' cuisiniers in binnen- en buitenland.

In ons restaurant hadden we leerlingen in dienst die ik coachte en het koksvak leerde. Eigenlijk doe ik dat als rector ook. Tieners proberen te begrijpen, te coachen en te helpen bij hun ontwikkeling. Een prachtige job die ik iedere dag met heel veel plezier doe!

Ik geef de vragen door aan Ton Mosheuvel. Mijn persoonlijke vraag aan Ton: Ik heb in mijn werk veel met jongeren te maken en ik weet dat jij in Rotterdam directeur bent geweest bent bij de jeugdverslavingszorg/psychiatrie en forensde tussen Heiloo en Rotterdam. Vind jij dat dat waar je mee bezig bent geweest in Rotterdam typische grote stad-problemen zijn of dat dit ook in Heiloo speelt?

Uitkijkpost zoekt lezers die hun mening durven geven

Wat vind jij van onze berichtgeving over de paaltjes op de Stationsweg? Is het oké als Uitkijkpost ingezonden brieven zonder afzender plaatst?

Lijkt het jou leuk om over dit soort stellingen na te denken en er je mening over te geven? Meld je dan aan voor 'Uitkijkpanel', een panel dat het mogelijk maakt mee te denken over Uitkijkpost in de breedste zin van het woord.

Een keer per kwartaal ontvang je een e-mail waarin we je vragen een aantal stellingen of vragen (maximaal 4) te beantwoorden. Met behulp van de antwoorden krijgt Uitkijkpost een beeld hoe de krant wordt gewaardeerd. En waar mogelijk verandering of verbetering nodig is. Van tijd tot tijd worden de stellingen en reacties daarop in de krant besproken.

Als jij het interessant vindt om met ons mee te denken, meld je dan aan via de registratieknop op onze website www.uitkijkpost.nl, onder het kopje contact.

Mijn telefoon en ik

"Leg die telefoon nu eens weg!" Mijn jongste zoontje is 12 jaar geworden en binnen het gezin van Hockeyvader is de afspraak dat je dan een mobiele telefoon mag hebben. Ondanks alle smeekbeden "dat iedereen er al een heeft", houden we ons daaraan. Maar nu was het dus zover. Een mooie glimmende smartphone, met 1500 MB per maand aan internetverbruik (en 100 belminuten, maar bellen doen ze toch niet).

Het gaat vooral om whatsappen, YouTube en gamen. Snel uit de verpakking, even opladen en installeren. Google-account aanmaken en klaar. Dat had je gedacht. Het gaat al mis bij het invullen van de geboortedatum bij Google. Als je dat netjes doet dan kan er niet geappt of naar YouTube gekeken worden, want daar moet je 16 voor zijn. Kortom, een 'fake' geboortedatum dan maar en ja, hij doet het.

Snel een ouderwetse sms naar een klasgenootje zodat je aangemeld kan worden in de groepsapp van de klas, om vervolgens tientallen andere groepsapps aan te maken. Een vrienden-groepsapp, PS4-groepsapp, IJzerclub-groepsapp en natuurlijk een Fortnite-groepsapp. Gevolg is elke dag meer dan 100 berichten en dus ook 100 geluidsmeldingen. "Hi", "Lol", "?? ???" en veel duimpjes komen voorbij. Dit gaat de hele dag door en binnen een paar dagen draait het hele leven om die telefoon en is het een dusdanige aandachttrekker dat hij vastgeplakt zit aan mijn zoontje.

Het communiceren is naar een next level gegaan. Tot vorige week stond er elke dag wel iemand voor de deur met de vraag of mijn zoontje buiten kwam spelen, nu gaan er 10 appjes rond over hoe laat er op het schoolplein afgesproken wordt. Om vervolgens op het schoolplein naast elkaar naar elkaar te appen, foto's te sturen of filmpjes te kijken. En als er dan een keer echt gevoetbald wordt is het resultaat dat de nieuwe telefoon van mijn zoontje gevallen is en met een kapot scherm thuiskomt. Welkom in 'twenty-eighteen'. Ik ga mijn zoontje maar even een berichtje sturen dat hij naar huis moet komen omdat we gaan eten.

Gewichtsconsulente Anne Bruin haalt virtuele maagband naar Heiloo

Anne Bruin. Foto: aangeleverd

Anne Bruin Voedings- en gewichtsconsulente

Ewislaan 51

1851 GM Heiloo

Tel: 072 - 53 32 636

Info@lekker-slank.com

www.lekker-slank.com

Anne Bruin, al dertien jaar dé gewichtsconsulente in Heiloo, ontvangt in haar praktijk aan de Ewislaan veel cliënten die ze individueel begeleidt tijdens het afslanken door ze stapsgewijs een gezond voedingspatroon aan te leren. "Ik geloof zeker niet in lijnen en diëten, daar word je juist alleen maar zwaarder van. In haar praktijk is al jarenlang iedereen welkom, of je nou 5 of 30 kilo wil afvallen. Anne is voornamelijk gespecialiseerd in emotie-eten en suikerverslaving. Dit komt ongelofelijk veel voor, vertelt ze. Geen maat kunnen houden met zoet of juist hartig eten en ongecontroleerde (vr)eetbuien zijn voorbeelden van aangeleerd ongewenst eetgedrag. Daar is zeker vanaf te komen met de nodige inzet.

Anne werkte voorheen in het ziekenhuis. Met haar medische achtergrond had zij van jongs af aan al interesse in gezondheid en afslanken. Ook is zij auteur van het werkboek 'Gezond afvallen'.

Slagingspercentage van 95%

Anne heeft sinds kort een geweldig nieuw programma om haar cliënten nog beter te ondersteunen bij het afslankproces: de virtuele maagband. "Omdat het mij opviel dat het voor veel cliënten een behoorlijke strijd is om de eetgewoonten te veranderen ben ik op zoek gegaan naar een programma waarmee voor dit probleem een goede oplossing wordt geboden. Ik verdiepte me in de virtuele maagband en ben tot de conclusie gekomen dat dit echt een geweldig programma is om kilo's te verliezen en ongewenst eetgedrag af te leren," meldt Anne enthousiast. De virtuele maagband geeft gegarandeerd resultaat, het slagingspercentage is maar liefst 95%. In Engeland is de behandeling zelfs al opgenomen in de zorgverzekering.

De virtuele maagband wordt geïnstalleerd onder hypnose, dit is een diepe staat van ontspanning. Anne gebruikt hiervoor verschillende technieken. "Veel mensen weten niet dat een gedragsverandering in het onderbewuste plaatsvindt. 95% van je brein bestaat uit het onderbewustzijn, dit is dus veel groter dan de meeste mensen denken." De denkbeeldige maagband suggereert een verkleining van de maag: je kan minder eten, bent sneller voldaan en je hebt veel minder behoefte om door te eten. Net als een echte maagband, maar die wordt operatief aangebracht en is een riskante operatie die o.a. hoge kosten met zich meebrengt.

Bespreken van de valkuilen

Na een intakegesprek, waarbij de virtuele maagband direct geïnstalleerd wordt, volgt een programma bestaande uit vijf of zes sessies. In elke sessie stelt Anne een ander probleem aan de kaak. "Welk probleem ik tijdens de sessies behandel hangt af van de valkuilen van mijn cliënt: de ene eet uit emotie, de ander heeft eetbuien. In elke sessie bespreken we een thema."

De resultaten zijn fantastisch. Anne vertelt over een stel dat besloot samen hun overgewicht aan te pakken. Zowel de man als de vrouw kreeg een virtuele maagband en hoewel de sessies apart plaatsvonden, de man had andere valkuilen dan de vrouw, vielen zij samen bijna 40 kilo af. De enorme bos bloemen op het bureau in de praktijk is hier een stille getuige van. Anne heeft een mooie aanbieding, speciaal voor de lezers van de Uitkijkpost. Als u interesse heeft of meer informatie wilt dan kunt u contact met haar opnemen.

De meeste verzekeraars vergoeden de consulten van Anne.

Tekst: Margreeth Anema

Noodklok en stamtafel verhuizen naar Historisch Museum Heiloo

Foto’s: Josta de Graaf-Gieltjes

HEILOO - In 1943 vorderde de bezetter ten behoeve van de wapenindustrie de kerkklokken van de Willbrorduskerk. Voor 100 gulden werd door smid Velzeboer deze ijzeren klok gesmeed. De Historische Vereniging Heiloo prijst zich gelukkig dat de klok na de verhuizing weer een heel mooie plaats boven de eveneens verhuisde stamtafel heeft gekregen.

Wilt u ook het verhaal van de kerkklok van de Witte Kerk weten of heeft u daar verhalen over? U bent meer dan welkom aan de stamtafel. De stamtafel waar altijd mooie, sterke en bijzondere verhalen verteld worden. Maar weet, dat als de klok geluid wordt, het tijd is om te gaan.

De openingstijden van het museum zijn: dinsdag 19.00-21.00 uur, zaterdag 14.00-17.00 uur, zondag 14.00-17.00 uur.

Tiny de Graaf exposeert in Trefpunt

Een close-up van een van de werken van Tiny de Graaf.

HEILOO - Tiny de Graaf exposeert van 19 oktober tot 19 december in het Trefpunt met vrije vormgeving in borduurwerk.

Tiny heeft haar talent op latere leeftijd ontdekt. Zij heeft nu de respectabele leeftijd van 85 jaar en maakt sinds een paar jaar naar eigen ontwerp borduurwerk. Zij houdt van de vrije vormgeving en combineert verschillende materialen zoals stukjes kantklossen, metallic, acrylverf en pailletjes in haar borduursels. Het werk wordt hierdoor heel spannend om naar te kijken. Je kan het verhaal van haar borduurwerk op verschillende manieren interpreteren. Van huis uit is Tiny fysiotherapeute. Zij heeft 40 jaar gewerkt in acht landen. Het laatste land was IJsland, waar zij geleerd heeft hoe je IJslandse truien moet breien van het speciale IJslandse schapenwol. Ongeveer vijf jaar geleden kon zij via de ANBO een borduurpakket kopen, 'Het boerenlandse leven'. En zo is de lust om te borduren begonnen. Van het een kwam het ander en nu kan zij deze droom, een eigen expositie van haar gevarieerde borduurwerk, waarmaken.

U bent van harte welkom op haar expositie in het Trefpunt, Abraham du Bois-hof 2 te Heiloo.

Presentatie '10 jaar Resource Link Foundation'

HEILOO - Resource Link Foundation viert dit jaar haar 10-jarig jubileum. In tien jaar tijd is er veel gebeurd op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en heeft de stichting veel kunnen betekenen voor verschillende dorpen in Ghana.

De stichting neemt u graag mee op reis. Een reis door de tijd waarbij ze u kunnen laten zien wat ze in de afgelopen tien jaar hebben bereikt. Daarnaast laten zij u door middel van een fotopresentatie zien hoe het leven er in Ghana uitziet en waarom uw hulp zo hard nodig is. Afgelopen mei werd in Ghana het 10-jarig jubileum georganiseerd door de zusterorganisatie RLF Ghana (zij bestaan al 17 jaar). Het thema van het jubileum was 'Learn to read, read to learn', hetgeen werd opgeluisterd met een leeswedstrijd tussen diverse scholen. Hier merkte de stichting dat er in deze 10 jaar veel vooruitgang is geboekt.

In toespraken werd verwezen naar het bedrag van € 196.000,- dat in tien jaar is geïnvesteerd in onderwijs en sanitatieprojecten in Ghana. Dit jaar is het geld besteed aan waterputten in Sabiye en Gbao (Banda district), 18.200 schriften, 3.125 boeken via Biblionef en diverse meubels. Het geheel werd enthousiast ontvangen door de scholen.

Resource Link Foundation ziet u graag op 20 oktober om 15.00 uur in de Ter Coulsterkerk, Holleweg 111 in Heiloo. Iedereen is van harte welkom. Tot dan!

Open dag bij Easyslim.nu in Limmen

Bij Easyslim.nu Limmen worden spieren getraind door middel van elektrostimulatie. Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

LIMMEN - Easyslim.nu Limmen en Kapsalon Kim openen hun deuren op vrijdag 19 oktober vanaf 10.00! Voor een kijkje in de behandelkamer van easyslim.nu kunt u terecht vanaf 14.00 uur. Meldt u zich aan tijdens onze open dag, dan ontvangt u een leuke attentie.

'Easyslim.nu werkt!'

Behandelingen verwijderen vet en trainen spieren

Dat afslanken ook anders kan, bewijst Easyslim.nu. Al meer dan vijftig vestigingen door heel Nederland volgen het voorbeeld van Karin Hut-van Meerten, die Easyslim.nu in 2015 in Nederland introduceerde. Karin van Twuyver opende in Limmen op 1 november 2017 haar deuren.

Bij Easyslim.nu vinden klanten geen fitnessapparaten maar behandelkamers waar zij aangesloten worden op een geavanceerd apparaat. Hiermee worden vetcellen geleegd via ultrasound, en op hetzelfde moment worden de spieren getraind via elektrostimulatie. Hierdoor gaat afslanken snel en zonder enige inspanning. De spieren worden veel intensiever getraind dan in de sportschool, en zonder gevaar op blessures. Ook cellulite wordt minder, en de huid strakker.

Easyslim.nu
Schipperslaan 4H, LIMMEN
tel. 06-85852603

Sweetheartactie proWIN brengt € 1.000,- op voor De Vijfhoek!

Van links naar rechts, een aantal proWIN collega's Ilonka Pluijmers, Marieke Hommes, Yvonne Visser en Yolande Stoets. Foto: aangeleverd

HEILOO - De afgelopen zomer verkochten de proWIN consulenten Sweethearts voor het goede doel. Marieke Hommes heeft samen met haar team van collega's Sweethearts verkocht voor de Stichting Vrienden van De Vijfhoek en dat leverde € 1.000,- op voor de organisatie van de jaarlijkse kindermiddag voor kinderen met een beperking en hun familie. De tijdbesparende duurzame schoonmaakproducten van proWIN worden met persoonlijk advies verkocht en zijn niet verkrijgbaar in de winkel. Voor meer info 06-34768441 of proWIN@mariekehommes.nl. Zie ook www.prowin-kea.net en www.vriendenvandevijfhoek.nl.

120 jaar muziekvereniging Eensgezindheid

Klank & Kleur concert Eensgezindheid 2016. Foto: Peter Bijkerk

HEILOO - Muziekvereniging Eensgezindheid bestaat ten tijde van het verschijnen van deze Uitkijkpost precies 120 jaar. Op woensdag 19 oktober 1898 richtten 17 kunstminnende ondernemers Fanfarecorps Eensgezindheid op in Café Zomerlust aan de oude Straatweg te Heiloo, dat toen niet meer dan 2000 inwoners had.

Sinds de oprichting is er een interessante geschiedenis opgebouwd met vele hoogte- en uiteraard ook dieptepunten. Vele mensen hebben door de jaren heen deelgenomen aan het orkest. Mensen kwamen, mensen gingen; vele burgers, boeren, buitenlui en notabelen hebben ooit een grote rol gespeeld in de roemruchte historie van de vereniging.

Om dit jubileum te vieren geeft Eensgezindheid een jubileumconcert op 10 november in Fletcher Hotel (Kwartje Koffie) Heiloo. Eensgezindheid wil van dit concert een echt feest maken. Niet alleen voor de eigen leden, maar voor alle inwoners van Heiloo. Tijdens het concert met het thema 'Evolution of Music' wordt er een virtuele tijdlijn gevolgd, waarbij muziek gespeeld wordt uit verschillende tijden en gerelateerd aan gebeurtenissen uit de geschiedenis van Eensgezindheid. De bedoeling is dat het concert moeiteloos overgaat in een groot feest voor alle aanwezigen met de swingende muziek van de band PAR-3. Meer informatie is te vinden op www.mv-eensgezindheid.nl.

Kom naar de bieb in de herfstvakantie

Programmeren tijdens CoderDojo #8. Foto: aangeleverd

HEILOO - Er zijn leuke activiteiten in Bibliotheek Heiloo tijdens de herfstvakantie. Voor elke leeftijd, en voor ieder wat wils!

Herfstklooien in de bieb

Woensdag 24 oktober, 15.00 - 16.00 uur

Samen klooien is leuker dan alleen. Dus: komen jullie ook? We gaan aan de slag met materialen uit het bos. En we bouwen verder aan onze 'Waanzinnige Boomhut'. Aanmelden is niet nodig.

CoderDojo # 8 in Heiloo

Donderdag 25 oktober, 10.30 – 12.30 uur

Deze keer gaan we rijmen met Ozobotjes. Vooral leuk als je in groep 4 t/m 6 zit. Kom je ook meeprogrammeren? Deelname is gratis, een toegangskaart is vereist. Verkrijgbaar via www.bibliotheekheiloo.nl.

Peuterochtend

Elke vrijdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur

Een gezellige ochtend rond boeken voor kinderen van 2 tot 4 jaar (en hun ouders/oppas). Kom lekker genieten van samen lezen én samen spelen tijdens het wekelijkse peuteruurtje op de jeugdafdeling.

Zaterdag 27 oktober, 10.00 - 14.00 uur

Deze zaterdag kunt u met uw (klein-)kind allerlei speelgoed van de Speelotheek uitproberen, waarbij u desgewenst advies krijgt van een van de Speelotheekmedewerkers.

Kijk op www.bibliotheekheiloo.nl voor opgave en alle informatie.

Vennewatersweg

HEILOO - Vanwege intensiever verkeer door de spooronderdoorgang zal de Vennewatersweg worden aangepast. De veiligheid dient voorop te staan. Uit diverse varianten geeft het adviesbureau variant 9 de voorkeur. Dat is niet genoeg. Raadsleden hebben andere varianten ingebracht. Deze geven nauwelijks kostenreductie, m.u.v. variant 12 met een fietstunnel t.p.v. de Hogeweg.

Deze is te duur en neemt veel ruimte beslag wat de grondexploitatie niet ten goede komt. De gemeenteraad heeft kortgeleden variant 14 de voorkeur gegeven, met de kenmerken: fietsers laten omrijden, 3 verkeerspleinen, parallelwegen en via de Hogeweg kan je niet rechtdoor, maar je zal moeten omrijden. Deze gedachtekronkels leiden tot ongewenste verkeersbewegingen en meerdere conflictpunten. Het is inconsequent. De drie kruisingen hebben hetzelfde karakter, dus waarom onderscheid maken? Over de Westerweg, de ontsluitingsweg Zuiderloo/Zandzoom (en Oosterzijweg) gaan ook fietsers. Creëer daar dan drie identieke verkeerspleinen met voorrang voor de fietsers. Trek conflictpunten uit elkaar. Maak geen omleidingswegen parallel aan de Vennewatersweg. Zorg voor goede zichtlijnen op het verkeer uit de tunnel. Laat verkeer op de Groeneweg weer rechtdoor langs het spoor gaan over de spooronderdoorgang. Verleng de Spanjaardslaan tot naar de Krommelaan. Het kan veel logischer en simpeler, en kost waarschijnlijk niet meer. Het is tijd voor een informatieve bijeenkomst, met duidelijkere prenten dan in de krant. Geen geheimhouding.

Jaap Sombroek

Klaverjasdrive

HEILOO - Maandag 22 oktober is de maandelijkse klaverjasdrive in Cutureel centrum de Strandwal, naast de kapel op het GGZ-terrein. Er is weer een verloting met mooie prijzen. Iedereen is, liefst met speelpartner, van harte welkom. Bent u een regelmatige bezoeker en u kunt een keer niet, of als u voor het eerst komt, meldt dit even bij een van onderstaande bestuursleden. Zij kunnen daar dan rekening mee houden. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Er wordt begonnen om 19.30 uur en de klaverjasdrive eindigt om ongeveer 22.30 uur. Inlichtingen bij Gerda, tel. 072-5123271 of bij Ria, tel. 072-5339345.

Volleyballers 55+ gezocht

HEILOO - De Volleybalvereniging 'Set Up 55+' volleybalt met een kleine groep, puur voor het plezier, iedere maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur in de gymzaal aan de Capel-acker 2 in Heiloo. De vereniging is op zoek naar mannen en vrouwen die mee willen doen. Kom eens kijken of speel meteen mee! De eerste twee keer zijn gratis! Bel voor meer info met Loes Bruinsma op 072-5333166 of Jan Hagens op 072-5332406.

Appeltaarten vliegen de deur uit bij Kuyper & Blom

Foto: aangeleverd

HEILOO - Na een wekenlange voorbereiding van appels plukken, schillen, deeg rollen en natuurlijk bakken, was het zaterdagochtend 13 oktober zover: maar liefst 500 appeltaarten stonden klaar om gratis opgehaald te worden bij het kantoor van Kuyper & Blom makelaars aan de Stationsweg in Heiloo. Om 09.00 uur stonden de eerste taartliefhebbers al te wachten en binnen een uur waren ze op. "Een geslaagde actie," aldus Bas Kuyper.

Terriërs Heren 1 organiseert C/D Herfstkamp

HEILOO - Na het succes van afgelopen jaren organiseert Terriërs Heren 1 op 22, 23 en 24 oktober alweer de derde editie van het C/D Herfstkamp. Tijdens deze onvergetelijke drie dagen zal er met veel plezier worden geoefend op de vetste trucjes en technieken onder leiding van de spelers van Heren 1. Tijdens het lunchprogramma zullen de beruchte 'Limonade Games' worden gespeeld en uiteraard is het geliefde opblaasveld ook tijdens deze editie aanwezig!

Het C/D Herfstkamp 2018 zal plaatsvinden op het terrein van H.V. De Terriërs. Overdag wordt er tussen het hockeyen door gezorgd voor lunch, limonade en tussendoortjes. Na een goede nachtrust in hun eigen bed zijn de kinderen de volgende ochtend om 9.15 uur weer welkom. Het dagelijkse programma loopt van 9.30-16.30 uur. Zit je in een C of D team? Schrijf je dan zo snel mogelijk in door je ouders een e-mail te laten sturen naar herfstkamp@hvdeterriers.nl.

De kosten voor dit onvergetelijke C & D Herfstkamp 2018 bedragen € 95,- per kind. Terriërs Heren 1 ziet de inschrijvingen graag tegemoet.

Gemeente en VDK Vastgoed ondertekenen overeenkomst bedrijfsverzamelgebouw Boekelermeer

V.l.n.r. Fred Dellemijn, Nathalie Beentjes en Rob van de Kamp (VDK Vastgoed), Pim Westerwal (West Trading). Foto: Iwan Bronkhorst

HEILOO - Donderdag 11 oktober werd een nieuwe stap gezet in de verdere ontwikkeling van bedrijventerrein Boekelermeer Heiloo. Een feestelijk moment. Wethouder Fred Dellemijn en Rob van de Kamp van VDK Vastgoed ondertekenden een overeenkomst voor de realisering van een nieuw bedrijfsverzamelgebouw.

Gemeente Heiloo is blij met deze uitbreiding. VDK Vastgoed heeft al drie verzamelgebouwen op de Boekelermeer en dit vierde pand krijgt dezelfde luxe en duurzame uitstraling. De grootste ruimte is verkocht aan West Trading, een van de eerste bedrijven die zich in 2008 vestigden in Boekelermeer Heiloo. Pim Westerwal van West Trading: "Wij zijn blij dat we op deze manier ons bedrijf kunnen uitbreiden tegenover ons bestaande pand. Het bevalt ons goed op dit bedrijventerrein en door de vertrouwensband die er is tussen VDK Vastgoed en de gemeente is dit voor ons de uitgelezen kans om in Heiloo te blijven." Die vertrouwensband wordt nog eens onderstreept door wethouder Fred Dellemijn: "Er is sprake van een win-win-winsituatie tussen deze drie partijen. VDK Vastgoed heeft zeker in het begin de nek uitgestoken met hun plannen, maar het blijkt dat er grote behoefte is aan dit soort panden." Het nieuwe verzamelgebouw bestaat uit 21 op zichzelf staande bedrijfsruimtes, variërend in grootte tussen 100m2 en 1500m2. Er is reeds 60% verkocht of verhuurd. Rob van de Kamp: "Wij zijn trots op deze samenwerking en dat onze visie met de bouw van dit vierde pand wordt voortgezet. Vanuit onze ervaring en de vraag vanuit de markt kunnen wij wederom een groot aantal ondernemers een mooie vestiging bieden op deze plek." Bedrijventerrein Boekelermeer is een unieke locatie voor zowel lokale- als regionale ondernemers door de centrale ligging in Noord-Holland. Het kenmerkt zich door veel groen en een ruimtelijke opzet. Er is aandacht voor de bouw van hoogwaardige panden, met nadruk op duurzaamheid en kwaliteit. Ga voor meer informatie over kavels naar www.deboekelermeer.nl. Kijk op www.vdkvastgoed.nl voor informatie over de nog beschikbare units in de bedrijfsverzamelgebouwen van VDK Vastgoed.

Tekst: Natalie Bottemanne

Pand Bleeker einde maand leeggeruimd, Anema pakt dagelijkse werkzaamheden weer op

Stoelen, tafels, schilderijen: laatste ronde, laatste kansen. Foto: aangeleverd

HEILOO - De laatste maand is ingegaan, garage Bleeker wordt eind oktober leeggeruimd en de familie Anema pakt haar dagelijkse werkzaamheden weer op. "De overgebleven antieke pronkstukken kunnen nu naar een kleinere opslag op het terrein van Anema Trucks, en de verkoop gaat gewoon verder via Marktplaats, eBay en Catawiki," zo meldt Hetty Dekker.

Door een verdrietige aanleiding heeft de familie even mogen proeven van de handel in een hele andere branche dan wat zij normaal doen, namelijk het im- en exporteren van vrachtauto's. Anema kocht namelijk de inboedel op van een zieke zakenrelatie die aan de grond zat en betaalde op deze manier zijn crematie. De inboedel werd opgeslagen in het oude pand van garage Bleeker en van daaruit verkocht via internet. "Het was een leuk uitstapje naar een andere branche, maar het was ook meer werk dan wij hadden verwacht," aldus Kees Anema.

"Garage Bleeker zit op een prachtig punt en er kwamen vaak kennissen en belangstellenden binnenlopen, dat was heel gezellig en leidde vaak tot bijzondere gesprekken," vertelt Hetty. Zo was er een oude bekende die toevallig even kwam kijken en de Friese staartklokken weer aan de praat kreeg. Moeder Anema nam een keer de buurvrouw mee, wat een feest van herkenning werd: "Die kuifkast en die postoel hadden wij vroeger ook." Ook de buurman, oud-wethouder van Heiloo en altijd in voor een praatje en een kop koffie, kwam langs. "We zullen dit allemaal gaan missen," vertelt ze met een glimlach.

"Het was een bijzondere tijd in het pand van Bleeker, we hebben ervan genoten en we hebben er zelfs iemand mee kunnen helpen. Nu is het tijd om ons weer op ons eigen werk te storten. Wij zijn blij met de nieuwe eigenaren die veel meubels een fijn plekje hebben gegeven. Ik bedank iedereen hartelijk voor de belangstelling, we gaan verder via internet," sluit Anema af. 31 oktober zullen de deuren definitief worden gesloten.

Falkland Toneel speelt 'Hartblok'

Hartblok (voor broers en zussen met of zonder ouders) is herkenbaar, leuk en verrassend als het leven zelf! Foto: Peter Bijkerk/Edo Postma

HEILOO - Hartblok van Jos Ahlers is een moderne komedie, die laveert tussen humor, slappe gesprekken en diepzinnige observaties. Het stuk laat zien hoe zwaar het soms is om volwassen te moeten zijn en hoe heerlijk het kan zijn om daar even helemaal aan te ontsnappen.

Tijdens het uitruimen van het ouderlijk huis na het overlijden van hun vader praten twee broers en een zus over zichzelf, hun relaties en hun kindertijd. Vooral Felix heeft het zwaar. Hij vindt dat hij op een dood punt in zijn leven is aangekomen en neemt een rigoureuze stap.

Net zo ontroerend, humoristisch en herkenbaar als het leven zelf.

Op vertoon van uw toegangskaart krijgt u in het weekend van de voorstelling bij Restaurant Herberg Jan het tweede kopje koffie of thee gratis. Bovendien biedt Herberg Jan in het weekend van de voorstelling op vertoon van uw toegangskaart een speciaal 2-gangen Falkland theatermenu aan voor de gereduceerde prijs van € 19,50 p.p. (normaal € 27,50 p.p.).

De voorstellingen zijn op zaterdag 3 november (20.15 uur) en zondag 4 november (14.00 uur) in Theater De Beun in Heiloo. Entree € 10. Kaartverkoop vanaf veertien dagen voor de uitvoeringen bij Primera Het Hoekstuk en Boekhandel Bruna ('t Loo). Kaarten zijn tevens vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling verkrijgbaar aan de kassa van Theater De Beun. Voor reserveringen en informatie, zie www.falklandtoneel.nl of bel Irene Schols via 072-5332163.

Halloween in 't Loo

Foto: aangeleverd

HEILOO - Winkelcentrum 't Loo viert op zaterdag 27 oktober Halloween met allerlei activiteiten tussen 12.00 en 16.00 uur. Zo rijdt er een Halloweentrein door en rond het winkelcentrum. Durf jij in te stappen voor een spannende rit, waarin de griezeligste muziek ten gehore wordt gebracht? Niet zo heel eng natuurlijk, het moet wel een beetje leuk blijven, maar... het is en blijft Halloween. Zittend in de trein kun je zomaar op grote hoogte Steampunk tegenkomen. Een steltloper, maar dan wel een Halloween-steltloper. Het allerleukste voor de kinderen is misschien wel dat iedereen weer zijn eigen pompoen mag komen uithollen.

Tijmen wint Gouden Wikkel

Kleine Tijmen en zijn vader zijn heel blij met de prijs! Foto: aangeleverd

HEILOO - BoekStart is er voor de allerkleinsten en bestaat 10 jaar! Om dit succes te vieren organiseerde Bibliotheek Heiloo de Gouden Wikkelactie.

De Gouden Wikkel is gegaan naar… Tijmen! Tijmen is op 22 maart dit jaar geboren en kwam met zijn vader naar de bibliotheek om lid te worden. Zij hadden van de gemeente een BoekStart waardebon ontvangen voor een gratis leeskoffertje. Tijmen was wat verkouden maar kon gelukkig even lachen toen ie de mooie prijs won. Bovendien kreeg Tijmen de Boekstart Spaarkaart om te sparen voor leuke cadeautjes.

Is jouw baby al lid van de bibliotheek? Haal dan gauw jouw spaarkaart bij de servicebalie in de bibliotheek en spaar mee!

Tabletcafé in Bibliotheek Heiloo

Tijdens het tabletcafé hoort u tips en trucs over het gebruik van uw tablet. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op dinsdag 23 oktober organiseert Bibliotheek Heiloo van 18.30-20.00 uur een Tabletcafé. Tijdens dit Tabletcafé kunt u tips en trucs leren over uw tablet of ervaringen uitwisselen met anderen. Neemt u gerust uw eigen tablet mee!

Verder wordt er een korte presentatie gegeven over 'digitale nalatenschap'. Tegenwoordig hebben we allemaal tal van accounts, diverse socialmediaprofielen, bankieren we via internet en verloopt contact met instanties en overheden online. Iedereen zorgt natuurlijk dat al zijn online gegevens goed zijn beveiligd. Met wachtwoorden die lastig te kraken zijn, en die niemand kent. Maar wat gebeurt er als iemand overlijdt? Die goed beveiligde accounts zijn dan voor niemand toegankelijk en worden spookprofielen. Dat kan heel vervelend en verdrietig zijn voor nabestaanden.

De toegang is vrij, koffie of thee € 1,-. U bent van harte welkom!

Mooie ideeën bij tweede Appeltje Eitje-Café

De prijswinnaars van het tweede Appeltje Eitje-Café Heiloo. Vlnr. Lotte en Leonie (Health Fest), Dick en Karin (PCC) en rechtsboven Marcel (Dorssports). Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Vrijdagmiddag vond het tweede Appeltje Eitje-Café plaats. Net als bij het eerste Appeltje Eitje-Café, in april van dit jaar, draaide het om de verdeling van € 4.000 uit het Appeltje Eitje-fonds. Een fonds waar de Appeltje Eitje-partners die zich van tevoren hebben aangemeld 'strijden' voor een bijdrage uit het fonds en daarvoor een pitch houden. Het fonds verdelen de partners naar eigen inzicht.

Om in aanmerking te komen voor een geldbedrag moeten de partners aan een aantal voorwaarden voldoen. De activiteiten moeten een bijdage leveren aan of passen bij een gezonde leefstijl. Ze moeten gericht zijn op inwoners van Heiloo en 'het plan' moet rekening houden met het thema: 'Iedereen doet mee'.

Deze keer waren er zeven partners die streden om drie geldbedragen. Winnaars waren PCC-Heiloo, zij kregen een bedrag van € 750. Dit bedrag wordt besteed aan groente voor alle leerlingen op school. De bedoeling is dat er iedere dag onder meer komkommertjes en tomaatjes op school voor de leerlingen aanwezig zijn. Deze groente kunnen ze gratis pakken. Dit alles in het kader van 'Gezond op school'. Ook wil men een deel van het geld uitgeven aan een voedingsdeskundige die bij projecten op school komt voor uitleg.

De dames van Health Fest ontvingen een bedrag van € 1.250. Zij gaan als vervolg op het Health Fest Festival 2018 volgend jaar een nog groter festival neerzetten. Dit jaar was het alleen in de Cultuurkoepel maar volgend jaar gaan ze ook naar buiten. Zowel de Cultuurkoepel als het terrein daarbuiten gaat ingezet worden tijdens het festival. Het festival gaat samenvallen met de Landgoederendag op 10 juni 2019 (Tweede Pinksterdag).

Het hoogste bedrag, € 2.000, ging naar het idee van Dorssports. De lessen 'Sports at School' zijn te kostbaar geworden. Daarom is het niet meer mogelijk om alle 180 lessen te geven. Door het geldbedrag dat Dorssports nu uit het Appeltje Eitje-fonds beschikbaar krijgt kunnen ongeveer vijf jaar lang alle lessen 'Sport at School' gegeven worden.

Tijdens het Appeltje Eitje-Café werd ook de opvolger van buurtsportcoach Pascale de Hoogh voorgesteld. Bart Ploeger neemt vanaf 1 november de werkzaamheden van Pascale over.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Hoogovenbus doet ook Heiloo en Egmond aan

Personeelsvervoer met de Hoogovenbus. Foto: aangeleverd

HEILOO - In de Week van de Industriecultuur, van 20 t/m 28 oktober, zal een speciale Hoogovenbus op verschillende plekken in Noord-Holland staan. De bus komt verhalen ophalen over werken bij de Hoogovens. De inrichting van de bus, met veel tastbare herinneringen, zal het geheugen van de bezoekers zeker opfrissen.

Op maandag 22 oktober staat de Hoogovenbus van 14.00 tot 16.00 uur op de Herenweg in Egmond aan den Hoef.
Woensdag 24 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur staat de Hoogovenbus bij het Trefpunt, Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo.
Op zondag 28 oktober staat er een speciale VIP-Trip op het programma; vertrek vanuit Castricum.

De toegang tot de bus 'betaalt' u met een mooi verhaal of een mooie herinnering. Iedereen kan zich laten inspireren door de inrichting van de bus, het uitwisselen van verhalen en het vertellen van de eigen herinneringen. Naast oud-medewerkers en hun partners en verdere familie is iedere geïnteresseerde welkom om de bus te komen bekijken. De koffie staat klaar.

Op de website van Stichting KIST - www.stichtingkist.nl - vindt u meer informatie over het project.

Spaarweken voor spaarkanjers De eerste stapjes in het leren omgaan met geld

REGIO - Van 15 tot en met 26 oktober zijn de Spaarweken bij Rabobank Noord-Kennemerland. Rabo-spaarkanjers in de leeftijd van 0 tot en met 11 jaar mogen hun spaarpot legen en krijgen dan een leuk cadeautje. Zij zijn welkom in onze kantoren in Castricum, Heiloo en Bergen.

Financiële zelfstandigheid
De Rabobank vindt het belangrijk dat kinderen goed worden voorbereid op hun financiële zelfstandigheid. Sanna Taoufik, adviseur Dagelijkse Bankzaken, vertelt: "Kinderen die al jong zelf leren kiezen waaraan zij hun geld uitgeven, komen later minder vaak in financiële problemen. Wij geven tips om kinderen spelenderwijs te leren omgaan met geld."

Geld haal je toch gewoon uit de muur?
"Mijn dochter wilde heel graag een Hatchimal, dat is een knuffeldier dat je koopt in een ei en nog 'uitgebroed' moet worden. Nou, zei ik… Daar moeten we wel even voor sparen dan. Hoezo? Jij haalt geld toch altijd uit de muur, vroeg mijn dochter. Wat is sparen?" Op haar leeftijd had ze totaal geen besef van de waarde van geld. Ik moest haar leren dat je keuzes moet maken als je iets wilt kopen. Je soms geld apart zet en even moet sparen, omdat het niet onbeperkt uit de muur komt. Door kinderen vroegtijdig te leren wat geld betekent én waar het vandaan komt, zijn ze voorbereid op de toekomst," vervolgt Sanna.

Leren omgaan met geld
Voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar is er de gratis zakgeld-app Rabo PinPin. PinPin is een virtuele pinguïn die je kind – net als de Tamagotchi uit de jaren '90 – dient te verzorgen. Met behulp van de app leren kinderen omgaan met geld door het spel te spelen. Met de techniek van Augmented Reality is het mogelijk objecten zoals PinPin te projecteren in je omgeving. De animatie zet aan tot spelen en leren omgaan met virtueel geld.

Meer informatie is te vinden op de website: www.rabobank.nl/nkl

CBS de Duif op afvalexpeditie

De leerlingen van de Duif zijn klaar voor de zwerfafvalexpeditie. Foto: aangeleverd

HEILOO - Geen plastic troep op onze stoep! Van een schone wijk en stad wordt iedereen vrolijk. Dat is wat de workshops van Let's Do It Kids willen meegeven aan de leerlingen van CBS de Duif. De workshop is een initiatief van de Plastic Soup Foundation, en werd mogelijk gemaakt met financiering door de gemeente Heiloo.

De docenten van Let's Do It Kids waren op 11 oktober te gast op CBS de Duif. Met een leuke en leerzame dag maken zij kinderen bewust van (zwerf)afval. Zwerfafval op de stoep waait in het water en wordt een plastic soep. Met vreselijke gevolgen voor (huis)dieren in de wijk tot aan dolfijnen in de Noordzee. Kinderen zijn de toekomst. Maar hoe mooi is die toekomst, als wij hier niets aan doen?

Door middel van theatervoorstellingen voor de jongste kinderen en de spannende workshop VANG (Van Afval Naar Grondstof) voor oudere kinderen, worden zij bewust gemaakt van afval en de gevolgen hiervan voor het directe milieu. Aansluitend vertrokken de leerlingen op zwerfafvalexpeditie in de wijken rondom de school waar zij zakken vol zwerfafval verzamelden. Zo werd duidelijk zichtbaar hoeveel afval er op straat terechtkomt. Voor de leerlingen was de expeditie een eyeopener die een positief effect zal hebben op hun eigen gedrag.

De kunst van het waarnemen

HEILOO - Jack de Vries, graficus en docent kunstgeschiedenis, vertelt bij Videoclub Heiloo over de kunst van het waarnemen. Zijn voordracht is interessant voor iedereen die het waargenomen beeld wil vastleggen op foto, video of op het doek. Spreekt het u aan? U bent van harte welkom bij Videoclub Heiloo in het Trefpunt, Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo. Vrijdag 26 oktober 9.15-10.30 uur. Toegang gratis. Koffie voor en na de lezing verkrijgbaar.

Herfstvakantie: wat is er te doen

Foto: aangeleverd

REGIO - Tijdens de herfstvakantie is er van alles te doen in de regio. Heb je nog geen inspiratie, dan hierbij een aantal leuke tips:

Huis van Hilde in Castricum
Op zondag 21 oktober viert Hilde haar verjaardag met een groot spektakel in Napoleontische sfeer, alsof 't het jaar 1799 is. Op het Westerplein verrijst een legerkamp met soldaten- en officierstenten en een markt met activiteiten voor groot en klein. Zondag 21 oktober van 11.00 – 17.00 uur, entree € 5,- (volw.), € 3,- (kind 5 t/m 17 jaar).
Daarnaast is er tijdens de herfstvakantie een fantastisch kinderprogramma met kijkdoos maken, pannenkoeken versieren, Hildes bioscoop, poppentheater en een verkleedhoek met 18de-eeuwse verkleedkleren. Voor meer informatie: www.huisvanhilde.nl.

Sportspektakel Heiloo in Sporthal het Vennewater
Op dinsdag 23 oktober kunnen kinderen van 6-12 jaar van 10.00 - 16.00 uur lekker sporten, spelen, dansen en gek doen in Sporthal het Vennewater. Tussen 12.15 - 13.00 uur is er een vette disco, georganiseerd door jongeren van Jongerenwerk Heiloo. Meer informatie of aanmelden: Chantal Thomas: c.thomas@alkmaarsport.nl.

Foto: aangeleverd
Foto: aangeleverd

Tuin van Kapitein Rommel in Castricum: Kabouterpad
Van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 oktober kan iedereen in de Tuin van Kapitein Rommel komen zoeken naar de paddenstoelen met kabouter waarin een beschrijving van een spelletje verstopt zit. Leuk voor kinderen vanaf 3 jaar.
Het kabouterpad is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 15.00 uur. En op vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur. Daarna vertrekken de kabouters weer.

VV Alkmaar Voetbaldag voor echte voetbalmeiden
VV Alkmaar organiseert op woensdag 24 oktober van 9.00 tot 15.00 uur een VV Alkmaar Voetbaldag voor meiden van 6 tot en met 16 jaar. De voetbaldag vindt op plaats op het sportcomplex van VV Alkmaar aan de Robonsbosweg 10. Inschrijven kan via www.vvalkmaar.nl/soccercamps. Naast een dag vol voetbalplezier maken deelnemende meiden kans om gescout te worden. Verder ontvangen de kinderen na afloop een deelnamecertificaat en een leuke VV Alkmaar goodiebag.

Herfstklooien en CoderDojo#8 in Bibliotheek Heiloo
Herfstklooien in de bieb, woensdag 24 oktober, 15.00 - 16.00 uur. Samen klooien is leuker dan alleen. Dus: komen jullie ook? We gaan aan de slag met materialen uit het bos. Aanmelden is niet nodig.
CoderDojo # 8, donderdag 25 oktober, 10.30 - 12.30 uur. Dit keer gaan we rijmen met Ozobotjes. Vooral leuk als je in groep 4 t/m 6 zit. Deelname is gratis, een toegangskaart is vereist. Verkrijgbaar via www.bibliotheekheiloo.nl.

Halloween in winkelcentrum 't Loo
Op zaterdag 27 oktober viert winkelcentrum 't Loo Halloween met allerlei activiteiten tussen 12.00 en 16.00 uur. Zo rijdt er o.a. een Halloweentrein in en rond het centrum en kinderen kunnen een pompoen uithollen.

Manege de Hoef in Egmond aan den Hoef: Halloween spooktocht
Op zaterdag 27 oktober organiseert Manege de Hoef in het kader van Halloween ook dit jaar een spooktocht voor alle jongeren uit de buurt. Iedereen mag meedoen, je hoeft geen lid te zijn van de manege of kunnen paardrijden. Vanaf 19:00 uur gaan de lichten uit en kan het griezelen beginnen. De tocht voert door de donkere stallen waar je onderweg allerlei enge figuren tegenkomt. Wil jij een spannende avond beleven? Kom dan langs op de Herenweg 130 in Egmond aan den Hoef. Aanbevolen leeftijd: vanaf 8 jaar. Gratis entree, aanmelden is niet nodig.

IJsbaan De Meent Bauerfeind in Alkmaar is weer geopend, ook in de herfstvakantie!

Schaatsplezier voor de hele familie op IJsbaan De Meent. Foto: Mike Bink fotografie

ALKMAAR - Tijdens de zomerperiode is ijsbaan De Meent Bauerfeind compleet gerenoveerd tot een van de meest vernieuwende & duurzame ijsbanen van Nederland! Kom gezellig schaatsen!

De Meent Bauerfeind is de ideale locatie voor een heerlijk dagje uit, voor jong en oud. Lekker rondjes schaatsen, meters maken, hard rijden of relaxt genieten met vrienden of vriendinnen, het kan allemaal.

De Meent beschikt over een half overdekte 400-meterbaan en een ijshal van 30 bij 60 meter. Speciaal voor de jonge schaatsertjes zijn er ook schaatshulpjes zoals blauwe zeehondjes en vrolijk gekleurde stoeltjes te huur.

Sportspektakel

Op donderdag 25 oktober organiseert Alkmaar Sport de ICE Games in de ijshal. De toegang bedraagt € 3,50 bij online aanmelding vooraf en € 4,50 bij betaling aan de deur. Kinderen kunnen zowel schaatsend als op schoenen kennismaken met diverse activiteiten op het ijs.

Napoleontisch spektakel voor Hildes Verjaardag <<GROOT>> 21 oktober op het plein voor Huis van Hilde in Castricum <<klein>>

Foto: C.Pet-Sepers (CPetOriginals)

CASTRICUM - Op zondag 21 oktober viert Hilde haar verjaardag met een groot spektakel in Napoleontische sfeer, alsof het het jaar 1799 is. Op het Westerplein verrijst een legerkamp met soldaten- en officierstenten en een markt met activiteiten voor groot en klein. Meer dan tachtig re-enactors in 18de eeuwse kledij zorgen voor voorstellingen, demonstraties en muziek.

Op het plein oefenen Russische, Franse, Bataafse en Schotse soldaten. Er is zelfs een hoge officier te paard bij. Kinderen kunnen leren musket schieten. Op de markt tonen ambachtslieden hun vak, zoals de wapensmid, de musketbouwer en de uniformmaker. Er is zelfs een goochelaar en een kunstschilder. Kinderen vermaken zich met straatspelletjes of het grote spionnenspel, en kunnen knutselen. In de Franse 'Salon de thé' is lekkers uit die tijd en dansles te volgen. Binnen is de Rus te bewonderen, die onlangs een gezicht kreeg. En wie jarig is trakteert; Hilde zorgt voor taart en een cadeautje voor jonge bezoekers (zolang de voorraad strekt).

Ook in de herfstvakantie is het nog feest. Er is een fantastisch kinderprogramma met kijkdoos maken, pannenkoeken versieren, Hildes bioscoop, poppentheater en een verkleedhoek met 18de-eeuwse verkleedkleren.

Hildes Verjaardag, zondag 21 oktober, 11.00 – 17.00 uur, entree € 5,- (volw.), € 3,- (kind 5 t/m 17 jaar); kortingen (zoals 65+, vouchers, vrijkaarten, MJK en jaarkaarten) zijn op deze dag niet geldig.
www.huisvanhilde.nl

Verkeersexpert: "Gevaar op de loer tijdens herfstachtig weer"

De laagstaande zon zorgt in de herfst voor meer ongelukken. Foto: Aangeleverd Foto: Aangeleverd

REGIO – De donkere dagen staan weer voor de deur en dit brengt een hoop gevaarlijke verkeersmomenten met zich mee. Regen, gladheid en het feit dat het veel vroeger donker wordt zorgen voor veel onveilige situaties op de weg.

"Fietsers hebben snel het idee dat ze goed zichtbaar zijn. Maar geloof mij, dit is echt niet waar. Vanuit een auto zijn fietsers zonder licht echt niet te zien. Laat staan met donkere kleding in de regen," stelt Mike van den Bos. Met zijn bedrijf driver-academy.nl verzorgt de verkeersspecialist al jaren rijtrainingen voor hulpdiensten, rijopleidingen voor particulieren en driver-events zoals antisliptrainingen.

Op het gebied van verkeer is Mike van den Bos een echte expert en weet hij als geen ander welke gevaren er op de loer liggen tijdens herfstachtig weer. "Belangrijk tijdens de herfstdagen is een goede zonnebril. Laagstaande zon is iets om goed rekening mee te houden. Afstand houden en de snelheid aanpassen is een must. Vergeet niet dat 93% van de ongevallen te wijten is aan menselijk falen," aldus Van den Bos.

Het belangrijkste van autorijden is dan ook vooral: fouten proberen te voorkomen en de fouten van anderen opvangen. "Dit kan alleen als je bezig bent met verkeer. En vergeet niet dat iedereen een speciale functie op z'n mobiel heeft voor tijdens de rit of op de fiets: een uitknop."

VerwenEvent bij Vastenhoven Mode

Bij aankoop vanaf € 150 krijgt u een paar sportieve handschoenen cadeau! Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

HEILOO - Vrijdag 19 oktober organiseert Vastenhoven Mode een VerwenEvent voor haar klanten.

Kom ook langs en laat je verwennen met Fashion, Food en Fun!

Er worden de hele dag modeflitsen georganiseerd met 3 mannequins. Zij showen doorlopend de mooiste combinaties van de nieuwe collectie. En bij aankoop vanaf € 150.- krijgt u een paar sportieve handschoenen cadeau.

Ook op culinair gebied wordt u verwend met een high tea. Daarnaast is er een proeverij van heerlijke hapjes verzorgd door collega-winkeliers uit het winkelcentrum.

En vindt u het leuk om inspiratie op te doen op het gebied van make-up en visagie? Dan is er een medewerkster van parfumerie Mooi bij ons in huis om u te adviseren.

En voor wie 's avonds wil winkelen is het van 17.00 tot 21.00 uur 'Ladies Night' met Bubbles & Bites. Bovendien krijgt u, alleen tijdens deze koopavond, 20% korting op alle accessoires zoals tassen, riemen en sjaals!

Het wordt een event dat u niet mag missen. Dus neem gerust uw vriendin, dochter, zus of buurvrouw mee, want het belooft een erg gezellige dag te worden.

Leuk u weer te zien!

De herfst is een prachtig jaargetijde

De herfst heeft ons veel moois te bieden. Foto uit Archief: Ger Bus

REGIO - De bomen verkleuren en laten geleidelijk hun bladeren vallen en ook het weer is in de herfstmaanden sterk wisselend. De temperatuurverschillen zijn in de herfst dan ook groot, want het kan al tot lichte vorst komen en ook de eerste sneeuwvlokken kunnen vallen.

Ook kunnen er nazomerse dagen voorkomen met temperaturen boven de 20°. Vaak is dat alleen in september het geval met gemiddeld zo'n 9 warme dagen. In oktober hebben we, gekeken naar de periode 1981-2010, nog 'recht' op 1 warme dag van 20° of meer. Dit jaar is alles anders, want tot en met afgelopen zondag stond de teller al op 6 dagen met een temperatuur van 20° of meer, aldus weerman Rico Schröder. Zaterdag 13 oktober werd het zelfs op Schiphol 25,6° en nooit eerder was het zo laat in het jaar zo warm met een zomerse dag van 25° en meer. Ook de afgelopen dagen steeg het kwik tot boven de warme grens van 20° en het is ook nog nooit voorgekomen dat er meer dan 6 warme dagen waren in onze regio in oktober. Het is een bijzonder jaar. Dat het de afgelopen tijd zo warm kon worden zo laat in het jaar heeft alles te maken met een zuidelijke stroming tussen hogedruk ten oosten en lagedruk ten westen van onze streken. Door continue hogedrukinvloeden overheerst bovendien het droge en zonnige weer, maar we zullen deze herfst ongetwijfeld nog te maken krijgen met regen en wind.

Nog even een korte blik op wat ons de komende tijd te wachten staat wat betreft het weer. Aanvankelijk is het nog warm met temperaturen boven de 20°. Geleidelijk gaat het kwik omlaag. Aan het eind van de week en komend weekend is de temperatuur normaal met zo'n 14-15°. Het weerbeeld is licht wisselvallig met een mix van zon en soms wat regen of een enkele bui. Pas tijdens de laatste week van oktober lijkt het wat meer herfstachtig te worden met een toenemende kans op regen. De temperatuur daalt overigens, normaal gesproken, in de herfstmaanden van een graad of 20 begin september naar ongeveer 7° eind november.

Rico Schröder, weerman Lage Landen op Alpenweerman.nl

Frank Groothof meets Caecilia

Frank Groothof. Foto: Dirk Buwalda

HEILOO - Caecilia, het Heilooër Harmonieorkest, gaat komend jaar iets heel spannends doen. Samen met meesterverteller Frank Groothof staat het orkest in de Cultuurkoepel. Het duurt nog even, namelijk tot 7 april 2019, maar reserveer alvast een plek in je agenda!

Frank Groothof neemt jong en oud mee in de spannende sprookjeswereld van Peer Gynt. Het Heilooër Harmonieorkest Caecilia brengt het verhaal tot leven met prachtige bijpassende muziek van Edward Grieg. Het is een voorstelling voor iedereen van 6 tot 100 die van mooie verhalen en pakkende muziek houdt! Met ruim 50 enthousiaste muzikanten in de leeftijd van 10 tot 82 jaar wordt de vertelling een waar spektakel. De leden van het jeugdorkest zullen ook hun artistieke steentjes bijdragen.

Frank Groothof is een veelkunner. Zo speelde hij in films, trad hij samen met zijn broer René op als De Broertjes, was hij jarenlang een vaste bewoner van Sesamstraat en kwam hij vaak langs in Het Klokhuis. Vol passie en gevoel voor theater vertelt, zingt en danst Frank Groothof het verhaal van Peer Gynt.

Peer Gynt is een bijzonder mens. Hij wil niet naar school, een vak leren of werken. Hij wil avonturen beleven, heel veel dansen en altijd vrolijk zijn! Op de bruiloft van zijn vriend Matz ontmoet Peer een prachtig meisje, Solvejg. Wat wil hij graag met haar dansen! Erg genoeg mag Solvejg van haar strenge vader niet met Peer dansen. Peer vertrekt naar de bergen maar kan zijn grote liefde niet vergeten. Hij zwerft rond en maakt allemaal avonturen mee. Na vele omzwervingen keert hij terug naar zijn dorp. Zal Solvejg hem zijn vergeten?

Ooit beleefde de huidige dirigent van Caecilia, Zoran Rosendahl, als jochie van een jaar of 6 de voorstelling van Peer Gynt. Hij werd gegrepen door het verhaal en de magie van de prachtige muzikale klanken. Het inspireerde hem om meer te gaan doen met muziek. Bovendien wenste hij stiekem om ooit zelf voor een magisch orkest te mogen staan om die prachtige muziek te laten horen. Hoe bijzonder is het, dat zijn wens is uitgekomen! Sprookjes bestaan! Durf te wensen en kom ook!

Rock-'n-roll van Jerry Lee Lewis in Zaal Meereboer

De voetjes mogen van de vloer in Zaal Meereboer. Foto: Pixabay

OUDORP – Op zondagmiddag 28 oktober gaat Zaal Meereboer weer even terug naar de jaren '50. Dan komt namelijk Them Lewis Boys optreden, een band die een ode brengt aan de rock-'n-roll legende Jerry Lee Lewis.

De Amerikaan Jerry Lee Lewis (1935) kreeg als een van de allereerste artiesten een plaatsje in de Rock and Roll Hall of Fame. Hij is bekend van de hits 'Whole lotta shakin' goin' on', 'Great balls of fire' en 'Breathless'.

De Nederlandse band Them Lewis Boys brengt al sinds 2010 een swingende tribute aan Jerry Lee Lewis en zijn beste nummers. Het concert is met medewerking van Jan Schut en Nico de Groot. De middag begint om 15.00 uur. Kaarten kosten 12,50 en zijn te koop bij Techador Margits en via www.zaalmeereboer.nl (klik op de button Ticketkantoor).

Galerie Leuring al ruim 4 jaar geen gewone galerie

De diversiteit is enorm bij galerie Leuring. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Anders dan de meeste galeries is de collectie volledig eigendom van Jeroen en Irke-Marjen Leuring. De collectie bestaat uit ruim 2000 verschillende objecten van veel verschillende kunstenaars. Zoals ze zelf zeggen kopen ze wat ze mooi vinden. Zowel glas als schilderijen, beelden, tuinbeelden en art deco antiek. Omdat ze niet aan kunstenaars gebonden zijn is de diversiteit enorm. Er is voor iedereen wat, een leuk cadeau vanaf 10 euro tot serieuze kunst van enkele duizenden euro's. Omdat ze goed inkopen en de galerie hun hobby is, zijn de prijzen verrassend aantrekkelijk. Jeroen geeft ook advies aan mensen die hun huis saai vinden en met kunst sfeer willen brengen, alles mag thuis geprobeerd worden. Kom kijken in Limmen (Schoollaan 5), elk derde weekend van de maand geopend, dus op 20 en 21 oktober, van 12u tot 18u. Zie ook de website, www.galerieleuring.nl.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs

Voor speelgoed en tweedehands kinderkleding kom je 3 november naar basisschool De Windhoek. Foto: aangeleverd

EGMOND-BINNEN - Op zaterdag 3 november 2018 van 9.00 tot 13.00 uur wordt voor de achtste keer de kinderkleding- en speelgoedbeurs in Egmond-Binnen georganiseerd. Iedereen mag zich aanmelden om spullen in te brengen. De basisschool verkoopt deze voor u. 40% van de opbrengst van de spullen komt ten goede aan de kinderen van de basisschool, 60% van de opbrengst is voor u. Aanmelding is kosteloos! Spullen vooraf geheel doneren kan ook. Een bezoek aan de beurs is zeker de moeite waard. U vindt er mooie tweedehands kinderkleding, speelgoed, fietsjes, meubels, wandelwagens, buitenspeelgoed, boeken en nog veel meer! Natuurlijk kunt u naast al uw aankopen ook even genieten van een kopje koffie met wat lekkers! Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Mail dan naar: kinderkledingbeursegmondbinnen@gmail.com. De beurs vindt plaats in Basisschool de Windhoek, Herenweg 72A te Egmond-Binnen.

Foto: Fred Ooms

HEILOO - Ook de koeien hebben heerlijk genoten van de zomerse herfstdagen. Fred Ooms maakte dit mooie Heilooër plaatje op de Kanaalweg met op de achtergrond de Melco schoorsteen.

(K)Limmen naar de hemel

Klim jij ook naar de Limmer hemel? Foto: NH Nieuws / Anne Klijnstra

LIMMEN - De gehavende Corneliuskerk vierde in de middag van 10 oktober een klein feestje. Begin mei verwoestte een grote brand het dak en interieur van de monumentale kerk. Met het inhijsen van de dakspanten werd het hoogste punt van de herbouw bereik. En dat wilde pastor Johan Olling niet zomaar voorbij laten gaan, want het dak is essentieel. Het was tijd voor vrolijkheid én pannenbier.

"Dat dak betekent dat we voor de winter en voor regen en storm, alles wat binnen is kunnen beschermen." De bouw gaat erg voorspoedig, mede omdat het weer de afgelopen maanden heeft meegezeten. "Ik denk dat het in november helemaal dicht is," aldus de pastor. Op het feestje waren tientallen Limmenezen afgekomen, want de kerk gaat het dorp aan het hart. "Iedereen, gelovig of niet, wilde bijdragen aan de herbouw of stond klaar om iets te doen," vertelt een van de inwoners. Olling: "Het is echt even het gevoel vieren van 'ja, dit hebben we met elkaar gedaan'."

(K)Limmen naar de hemel
Nu het herstel zo opschiet, staat het volgende feestje alweer op de agenda. Zaterdag 27 oktober kan de kerk, via de steigers, beklommen worden. Vergelijkbaar met de Alkmaarse 'Klim naar de hemel' van de Grote Kerk, die deze week sloot. De Limmer klim is gratis, maar bezoekers kunnen wel een leisteen kopen waarmee later het dak zal worden bedekt. Volgend jaar op 16 september hoopt de kerk weer open te gaan, op de gedenkdag van de heilige Cornelius.

Bron: Mediapartner NH Nieuws

Matinee gemengd koor De Vredeburgers

Gemengd koor De Vredeburgers. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Het gemengd koor De Vredeburgers onder leiding van Gerard Leegwater geeft op zondag 28 oktober een kort, informeel concert in de PKN-kerk te Limmen. Als solisten treden twee jonge zangtalenten op: Suzanne Leegwater en David Leegwater. Suzanne speelt tevens een fluitsolo. Janneke Koetsier begeleidt koor en solisten op de piano.

Het concert staat in het teken van de natuur met al haar schoonheid en pracht en waarin dieren een belangrijke rol spelen. Het programma is licht en vrolijk met liederen van W.A. Mozart, F. Schubert (Die Forelle variaties), Johannes Brahms etc. Het koor besluit met operafragmenten o.a. uit La Clemenza di Tito van W.A. Mozart, als voorproefje op het grote concert in 2019.

Na afloop is er gelegenheid tot gezellig samenzijn. Aanvang 15.00 uur; entree € 8; donateurs gratis. Graag vooraf aanmelden i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen bij Clementine Bruschke (5052087) en Ria Hooijboer (5052235). www.devredeburgers.nl

Oproep: hond aan de lijn

EGMOND AAN DEN HOEF - Mevrouw Groot woont aan het Zomerdijkje in Egmond aan den Hoef. Zij en haar man, beiden op leeftijd, wonen er heerlijk en houden er al jaren kippen. Twee weken geleden sloeg de schrik ze om het hart, toen 's avonds tussen 18.30 en 19.15 uur zes van de zeven kippen verscheurd bleken te zijn. "Het moet een hond geweest zijn. Honden verscheuren kippen, een vos bijt. Rond deze tijd fietste er ook een mevrouw langs, met een loslopende hond. Vermoedelijk is deze hond over de sloot gesprongen en heeft het dier de kippen verscheurd. Ik ben er nog steeds mee aan," aldus mevrouw Groot. Kinderen van het echtpaar hebben in de buurt nog foto's opgehangen met hun telefoonnummer, maar het baasje van deze hond heeft zich nog niet gemeld. "Wij willen iedereen vragen om alsjeblieft de hond aangelijnd te houden," zegt mevrouw Groot. "Maar juist deze hond vormt nu een gevaar. Schijnbaar onthoudt een hond de geur van bloed, wat betekent dat als deze hond weer langsloopt hij ongetwijfeld weer in de verleiding komt. Binnenkort krijgen we nieuwe kippen en voor je het weet staan er weer lammetjes in de wei. Je moet er toch niet aan denken dat het weer misgaat... Daarom nogmaals het vriendelijke verzoek: houd uw hond alstublieft aangelijnd."

Supercoole herfstvakantie bij Forte BSO's

Tijdens de workshop Reptielen kunnen de kinderen echte reptielen zien en aanraken. Foto: aangeleverd

REGIO - Tijdens de komende herfstvakantie zijn er weer volop leuke dingen te doen bij de BSO's van Forte Kinderopvang. De hele vakantie lang zijn er voor de BSO-kinderen gezellige uitstapjes en coole workshops, zodat ze een echt vakantiegevoel hebben.

Inmiddels al jaren traditie bij de Forte BSO's: een vakantieprogramma vol activiteiten, workshops en coole uitjes. Op de vestigingen zelf worden gezellige activiteiten gecombineerd met leerzame en soms zelfs spannende workshops.

Deze herfstvakantie staat in het teken van het thema Insecten. Tijdens een workshop Insecten leren kinderen over de wondere wereld achter deze soms enge, maar intrigerende beestjes. Enge beestjes zijn er ook volop te zien tijdens de workshop Reptielen, waarbij de kinderen kennismaken met echte slangen, gekko's, kameleons, varanen en vogelspinnen. Toch te eng? Dan kunnen de kinderen zich creatief uitleven op bongo's en andere percussie-instrumenten, waarop ze leren spelen.

Elke vakantie biedt Forte Kinderopvang standaard een vakantieprogramma aan de BSO-kinderen dat zo rijk gevuld is dat er altijd wel iets aansluit bij de leeftijd of belangstelling van een kind. Weer of geen weer, de kinderen gaan een heerlijke vakantie tegemoet! Voor meer informatie kunt u kijken op www.fortekinderopvang.nl/vakantieopvang of bellen met 0251-658058.

De fik erin

Een houten beeld wordt verbrand, zodat het een diepzwarte uitstraling krijgt. Foto: aangeleverd

EGMOND-BINNEN - Jos Apeldoorn uit Egmond-Binnen staat voor de 20e achtereenvolgende keer op de Kunst10daagse in Bergen. Hij maakt al jaren houten beelden die hij glad maakt om de structuur van het hout te laten zien. Nu experimenteert hij met het verbranden van de beelden om ze een diepzwarte uitstraling te geven en ze beter te beschermen tegen weersinvloeden. Het verbrande hout is een traditionele Japanse techniek. De oorspronkelijke reden voor het branden was, ironisch genoeg, brandpreventie. Japanse huizen waren veelal van hout en men was beducht voor brand. Door de geveldelen vooraf te schroeien ontstond een brandvertragende fraaie zwarte laag en deze bood een goede bescherming tegen ongedierte en schimmels. In Wageningen zijn testen met weersomstandigheden goed doorstaan. Jos heeft de informatie verkregen bij het bedrijf Zwarthout in Leersum, dat deze techniek naar Nederland heeft gebracht. Jos heeft beelden staan in de Spiegelzaal en buiten in het parkje van 't Oude Raethuys aan de Raadhuisstraat 2/4. Ook staat er een groot beeld op het veld van de Ruïnekerk bij de tent van de Kunst10daagse. In het parkje heeft Jos ook het kleinste galerietje van Bergen waar schilderijtjes, beeldjes en een filmpje getoond worden.

Bokbierfestival Akersloot

AKERSLOOT - Vrijdag 19 oktober wordt in Café De Vriendschap een bokbierfestival en -proeverij georganiseerd. Onder leiding van Peter Velzeboer gaan de deelnemers zes verschillende bokbieren proeven. Niet de geijkte merken, maar bokbieren die je niet dagelijks in de supermarkt ziet. De aanvang van deze proeverij is 20.30 uur en de kosten zijn € 7,50 per persoon. Na afloop is er gelegenheid om de bokbieren te bestellen voor slechts € 2,50 per flesje en ook zijn er andere biersoorten van Affligem tegen hetzelfde bedrag verkrijgbaar. Opgeven voor dit bokbierfestijn kan via info@vriendschapakersloot.nl of telefonisch via 0251-312866.

Medewerkers Reym en ATM fietsen € 6000 bij elkaar voor KWF

Afgelopen zaterdag hebben collega’s van Reym en ATM 125 km gefietst voor het Goede Doel. Foto: aangeleverd

REGIO - Zaterdag 13 oktober hebben werknemers van Reym en ATM 125 km gefietst voor het Goede Doel. Het Fletcher Hotel in Heiloo fungeerde zowel als startpunt als eindpunt. Deze fietstocht is door een aantal collega's van Reym opgepakt, omdat zij ook binnen het bedrijf helaas worden geconfronteerd met deze vreselijke ziekte. Reden genoeg dat ze zich wilden inzetten voor het KWF. Uiteindelijk hebben ze voor het KWF 6000,- euro bij elkaar gefietst. De cheque met het geldbedrag is symbolisch overgedragen aan Marion de Bake van het KWF, afdeling Heiloo. De donatie zal worden gebruikt voor onderzoeken om 'Kanker de Wereld' uit de krijgen.

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

Heeft u een klein bedrijf en vindt u de administratie maar een lastige en tijdrovende klus? Ik kan deze werkzaamheden van u over nemen. Administratiekantoor CARLA GLAS. Mail: Glaskantoor@gmail.com of bel: 06 4175 0489.

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Hulp gezocht. Dames gezocht. Ik ben een 30 jarige vrouw, woon in Heiloo en ben rolstoel gebonden. Daarom heb ik hulp nodig bij kleine zorghulp, koken in het weekend, vaste dagen en inval. Ervaring in de zorg is geen vereiste, tarief in overleg. Interesse? Bel mij voor een kennismaking op 0654290311. Groet, Liann

NIEUW bij Beautysalon NaomiElleebana LASH LIFTING voor €47,50Dit zorgt voor een NATUURLIJKE krul in de wimpers wat 6 tot 8 weken blijft zitten. Dé OPLOSSING voor als u geen wimperextensions wilt! Bellen of appen: 0630738044

Tuinman heeft tijd over voor al uw werkzaamheden in de tuin. Vrijbl. prijsopgave, alles is bespreekbaar. Ingeschr.KvK. Tel: 06 - 5344 2975

GARAGE UITVERKOOP Van onze brocante verzameling o.a. aardewerk, linnengoed, schilderijen en anderesnuisterijen. Iedereen is welkom op zat. 20 okt. en op zon. 21 okt. van 11.00 t/m 17.00 uur. Westerweg 187 Heiloo 1852 AD.

GENIET VAN HET GEMAKom thuis GEKNIPT te wordenIdeaal en speciaal bedoelt voor 50+Uw kapper aan huis .072 5336663 .

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

Sportinstuif 55+, voor en door ouderen. "Bewegen, gezellig en gezond". Iedere donderdag van 14.30 tot 16.00 uur in sportzaal Het Vennewater. Probeer het eens. Tel.info 072-5333905.

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 06 - 5399 3115 www.iristuinen.nl

TUINEN TEVEEL WERK? Geen tijd? Ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig tuinonderhoud en het snoeiwerk en winterklaar maken van uw tuin. Tel: 06 - 1827 8367

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
06 - 2202 0702 AGM-Dealer

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

Zangles in Heiloo. Prive of met twee, kids of volwassenen, beginners en gevorderden. www.zingjemee.nl Tel: 06 - 48116691

Sportinstuif met sport én jeugddisco in de herfstvakantie

Een sportinstuif met veel sport- en spelactiviteiten en clinics in sporthal het Vennewater in Heiloo. Foto: aangeleverd

HEILOO - Dinsdag 23 oktober organiseert de buurtsportcoach van Heiloo een Sportspektakel in Sporthal het Vennewater in Heiloo. Dit Sportspektakel is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen zij meedoen aan een grote variatie sportclinics, terwijl zij zich tussendoor vermaken op diverse luchtkussens en met andere sportieve activiteiten. Stichting Jeugd Heiloo organiseert om 12.15 uur een jeugddisco voor alle deelnemers. De toegang tot het evenement bedraagt € 3,50 per kind.

Het Sportspektakel wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door de buurtsportcoach van Heiloo. Ook deze keer kunnen kinderen diverse sportclinics volgen, o.a. hockey, Panna Knock Out en capoeira. Van 12.15-13.00 uur organiseert Stichting Jeugd Heiloo een supervette disco in de sporthal. Daarnaast vermaken de kinderen zich bij de andere spelactiviteiten.

De kosten bedragen € 3,50 per kind, hiervoor kun je ook meedoen aan twee sportclinics naar keuze. Informeer naar de speciale tarieven die gelden voor BSO's en groepen. Dit kan via c.thomas@alkmaarsport.nl.

Trainer TV Het Vennewater Europees in actie

Team TV de Hout v.l.n.r.: Marck Limmen, Kris Portael, Hüseyin Diktas, Daniël Meure, Roy Boontje, Ronald van der Horst. Foto: aangeleverd

HEILOO - Van 17 tot en met 22 september werden in het Spaanse La Manga de European Senior Club Championships gespeeld. Net als vorig jaar deed tennistrainer Hüseyin Diktas van TV Het Vennewater uit Heiloo mee aan dit Europese toernooi.

Hüseyin kwalificeerde zich eerder dit jaar met 'zijn' team van TV De Hout. Het team deed mee in de categorie heren 45 + en was ingedeeld in een poule met Groot-Brittannië en België. Per wedstrijddag werden er drie enkel- en twee dubbelwedstrijden gespeeld. Het team van TV De Hout, bestaande uit Ronald van der Horst, Roy Boontje, Hüseyin Diktas, Daniël Meure, Kris Portael en Marck Limmen eindigde als tweede in de poule. De speelsterkte van het team ligt tussen 3 en 4, maar aan het toernooi deden ook categorie 1-spelers mee. Uiteindelijk is het team als zesde geëindigd, een plek om trots op te zijn gezien het feit dat het deelnemersveld sterker was dan vorig jaar.

Op de vraag of de mannen voorafgaand aan het toernooi ook samen trainen, antwoordt Hüseyin: "We hebben jammer genoeg geen tijd om samen te trainen. Wel spelen we allemaal competitie. De wedstrijden van de poule waar wij in speelden, begonnen om 13.30 uur. Daarvoor speelden we wel gezamenlijk in om vast op te warmen."

Hüseyin: "We zijn trots op deze zesde plek, maar natuurlijk eindig je liever hoger." Toch is winst niet alles waar het om draait. "Als trainer is het niet alleen leuk, maar ook leerzaam om aan zo'n toernooi mee te doen. Hierdoor blijf ik als trainer fit en gefocust. Iedere tennisspeler speelt anders, dus ik blijf bijleren. En dat probeer ik dan, samen met mijn enthousiasme voor de tennissport, weer over te brengen op de groepen die ik train bij TV Het Vennewater," aldus Hüseyin.

Teddybeer- en Kikkerdiploma's

De zwemmers nemen trots hun Teddybeer- en Kikkerdiploma mee naar huis. Foto: aangeleverd

HEILOO - De jongste leerlingen van zwembad Loos hebben deze keer in eigen bad examen gedaan voor het Teddybeer- of Kikkerdiploma. Ze hebben laten zien hoeveel plezier ze al in het water beleven. Iedereen is blij met zijn/haar diploma naar huis gegaan. De geslaagden voor het Teddybeerdiploma zijn: Sterre Otto, Rawi Pahari, Jente Verstappen en Jens Engel. Het Kikkerdiploma ging mee naar huis met Amber Wit en Alexander Huizinga.

Terriërs Jongens JD1 herfstkampioen

Bij een kampioenschap hoort taart! Foto: aangeleverd

HEILOO - Zaterdagochtend was de beslissende hockeywedstrijd voor de Terriërs jongens JD1. De Terriërs stonden op de tweede plek in de poule en moesten spelen tegen de nummer 1, Rood-Wit. Het JD1-team zag er professioneel uit in het nieuwe tenue, dat is gesponsord door Amson & Kolhoff notarissen en Kivit inbraakbeveiliging. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen onze jongens keihard van start. Al in de eerste minuut lag de bal in het doel van de tegenstander! Na 70 minuten spelen was de eindstand 4-1 en zijn de jongens herfstkampioen geworden. Na een ererondje over het veld, op naar de kantine voor een welverdiende limonade en daar werden de jongens verrast met een kampioenstaart van Bakkerij Kaandorp! Voldaan gingen de spelers én de supporters weer huiswaarts. Veel dank aan de trainer/coach Jort van Kalkeren en René Hogeveen, die zullen proberen deze stijgende lijn door te zetten.

Bij een kampioenschap hoort taart! Foto: aangeleverd

Jack Zeeman Nederlands kampioen modelspeedboot

Jack Zeeman met zijn modelspeedboot. Foto: aangeleverd

HEILOO - Heilooër Jack Zeeman deed op 16 september mee aan de finale van het Nederlands kampioenschap modelspeedboot dat op de Zwaan in Wilnis werd georganiseerd.

Dit deed hij niet onverdienstelijk, want de 65-jarige Jack mag zichzelf Nederlands kampioen noemen. En dat is hij niet voor het eerst. Zo'n dertig jaar geleden was hij ook Nederlands kampioen. Vorig jaar op het WK in Noorwegen eindigde hij van de 200 deelnemers niet hoger dan de 20e plaats.

Jack oefent op de ijsbaan van Spaarnwoude. Daar liggen inmiddels veel losgeraakte onderdelen in de modder. De boten gaan hard, 120 kilometer per uur. Hij heeft zelf ook een modelspeedboot ontworpen, de Twitter. Het is een dure hobby, maar gelukkig heeft Jack de handigheid om alles zelf te repareren. Het is een gezonde hobby, want je bent veel buiten.

Geïnteresseerden kunnen bij de redactie contactgegevens van Jack opvragen.