De Uitkijkpost

7 oktober 2015

De Uitkijkpost 7 oktober 2015


De Beun: 'Jaar langer huurcompensatie is nog geen oplossing'

Hogere huur wordt nog een jaartje gecompenseerd door de gemeente. Foto: Janneke Mars

HEILOO - Huurders van gebouwen en terreinen van de gemeente krijgen een jaar langer de huur gecompenseerd, na de aangekondigde huurverhoging. In plaats van alleen het komende jaar, wordt ook in 2017 het hogere huurbedrag in de vorm van extra subsidie gecompenseerd. Dat heeft het college van B&W deze week besloten. De gemeente wil vanaf volgend jaar een maatschappelijke huur doorberekenen aan organisaties die gebruik maken van gemeentelijke gebouwen en terreinen. De compensatie geldt voor instellingen als Theater De Beun, maar ook voor de huurders van buitensportaccommodaties.

Deze week luidde een aantal culturele instellingen die gebruik maken van Theater De Beun de noodklok over de gevolgen van de aangekondigde huurverhoging voor het cultuuraanbod in de komende jaren. Het extra jaar compensatie geeft deze organisaties weliswaar wat lucht, maar biedt nog geen oplossing voor de jaren na 2017.

Allard de Graaf, voorzitter van Falkland Toneel. reageert op dit nieuws: "Het is een goede zaak dat nu tijd gemaakt wordt voor een gedegen oplossing. Niemand is nog klaar voor een nieuwe huurconstructie die gekoppeld wordt aan compensatiesubsidies. De toegezegde gesprekken met alle betrokkenen over maatwerk, zijn nog niet van de grond gekomen. De hele operatie is aangekondigd als het inzichtelijk maken van subsidiestromen, maar in de praktijk pakt het uit als het gefaseerd afschaffen van subsidiestromen. Wat De Beun betreft zou de aanvankelijk toegezegde compensatiesubsidie betrekking hebben op de theatermakende organisaties. Het is wel essentieel dat ook de filmaanbieders Filmliga en Cinescoop, en theateraanbieder Stichting Vrienden van De Beun niet buiten de boot vallen."

De Graaf vervolgt: "Met de deze week toegezegde volledige compensatie van de huurverhogingen voor gemeentelijke accommodaties is het geen kwestie van 'de soep zal wel niet zo heet gegeten worden'. Het opdienen is alleen uitgesteld. Maar smaak en temperatuur kunnen nog steeds heel slecht uitpakken. Laten we de komende tijd werken aan toekomstbestendige oplossingen. Waarbij iedereen weet waar we voor langere tijd aan toe zijn. Laten we de diversiteit die ons dorp te bieden heeft vooral koesteren en niet te grabbel gooien."

Donateursactie voor Beestenboetje

Lideke van Riel, coördinator van het Beestenboetje, ontvangt de bijdrage van Rob Zander. Foto: Aangeleverd

HEILOO – Garage Zander in Heiloo geeft een flinke aftrap voor de start van een grote donateursactie voor kinderboerderij Beestenboetje in Heiloo. Garage Zander bestaat 80 jaar en grijpt deze gelegenheid aan om het aantal donateurs van de Kinderboerderij flink te verhogen, door 80 donateurs te sponsoren.

De vrijwilligersgroep heeft in mei 2015 Kinderboerderij Beestenboetje in Heiloo overgenomen van de gemeente. De gemeente zag geen mogelijkheden meer om de Kinderboerderij open te houden. De vele vrijwilligers hebben de schouders eronder gezet en zich gevormd in een stichting. Garage Zander vindt dit een geweldig initiatief, want het Beestenboetje is niet meer weg te denken uit Heiloo. Zoveel kinderen, ouders, opa's en oma's genieten op deze unieke plaats. "Uit deze groep zullen nu vast vele donateurs volgen," zegt Zander, "zodat deze belangrijke voorziening behouden kan blijven."

De coördinator van het Beestenboetje, Lideke van Riel, is ontzettend blij met deze fikse ondersteuning. De dagelijkse kosten van de boerderij – van voedsel tot dierenarts - vormen een flink bedrag, maar ook de noodzakelijke vernieuwing van de dierenverblijven heeft financiering nodig. Ook willen de vrijwilligers uitbreiden met extra dieren, zoals dwerggeitjes op de grote speelweide, gecombineerd met speelwerktuigen voor de dieren. Lideke hoopt dan ook dat vele bezoekers van de boerderij het voorbeeld van Garage Zander zullen volgen en donateur of sponsor-vriend van de Kinderboerderij willen worden.

De openingstijden van de Kinderboerderij zijn intussen flink verruimd. Het Beestenboetje is voortaan ook open als de verzorgers aanwezig zijn. Dat is elke dag! Vanaf half 9 kunnen bezoekers tijdens verzorgingstijd de boerderij bezoeken. Bezoekers mogen in alle verblijven komen, om dicht bij de dieren te zijn: de uitlooprennen voor de konijnen, de kippenrennen, het varkensverblijf en ook op de weide van de geiten en de ezels. Ook de komende winterperiode blijft het Beestenboetje elke ochtend te bezoeken.

Wilt u ook donateur worden? Vul het formulier in op het Beestenboetje aan de Ter Coulsterlaan 1a, te Heiloo of ga naar de website www.beestenboetje.nl

Kookdemonstraties tv-kok Andy McDonald bij Ant. Duijn Keukens

HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 10 oktober vindt het 'Neff Proef Lokaal Heerhugowaard' plaats bij Ant. Duijn Keukens. De bekende televisiekok Andy McDonald stroopt vanaf 11.00 uur zijn mouwen op voor een kookdemonstratie. Hij laat zien dat iedereen, ongeacht het niveau, een smakelijk en gezond gerecht kan bereiden. Tijdens deze kookclinic gaat hij met verse streekproducten aan de slag en iedereen mag komen proeven. Zelf koken? Dat kan tijdens het 'Chef Lokaal', vanaf 13.00 uur. Hier kunnen aanwezigen samen met Andy een gerecht bereiden. Diverse lokale ondernemers zijn aanwezig om hun bijzondere, regionale producten te laten proeven tijdens een smaakvolle proeverij.

Ant. Duijn Keukens is dé keukenzaak uit Heerhugowaard. Een leverancier waar kwaliteit, service en een eerlijke prijs al ruim 40 jaar samengaan. Naast de prachtige A-merk keukens kunt u bij Ant. Duijn ook uw keuken geheel op maat laten maken. Uw persoonlijke wensen staan altijd voorop. In de showroom vindt u talloze keukens die tot inspiratie kunnen dienen. Persoonlijke wensen kunt u aanleveren zoals u dat prettig vindt. Ervaren keukenontwerpers maken altijd een aantrekkelijk ontwerp. Het eigen montagepersoneel verzorgt volledig montagewerk, zodat u alleen nog hoeft te genieten van uw nieuwe keuken. Het team kan alles verzorgen, van het verwijderen van de bestaande keuken tot het aanpassen van leidingwerk, het glad stucen van de wanden, wand- en vloertegels aanbrengen, maar ook het verder afwerken van de wanden en kozijnen. Kijk voor meer informatie op www.antduijnkeukens.nl.

Opkikker van Keer op Keer

Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt met ingang van 2015 twee x per maand een Opkikker van € 300,- aan een vereniging of stichting. Om in aanmerking te komen voor deze opkikker kunt u een formulier invullen, dat verkrijgbaar is bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com. De 1e opkikker van de maand oktober gaat naar Hospice in Alkmaar. De Hospice is een warm en gastvrij huis waar ongeneeslijk zieke mensen hun laatste levensfase kunnen doorbrengen. U kunt de kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.

Heerlijke herfst!

Foto: Annelies Westerbeek

HEILOO - Het is herfst. In deze uitgave vindt u diverse verhalen en artikelen die passen bij deze tijd van het jaar. Als smaakmaker hier twee foto's die we ontvingen van Annelies Westerbeek. Zij schrijft: "Vanmorgen vroeg een prachtige wandeling gemaakt in het Heilooërbos. De ochtendzon scheen zo mooi tussen de bomen door dat ik deze foto's heb gemaakt. Ook de slak aan z'n ochtendmaaltje, die de paddestoeltjes aan het proeven was. Wat een bijzonder plaatje!"

Foto: Annelies Westerbeek
Foto: Annelies Westerbeek

Thuis na China-reis

Sophie (rechtsvoor):"Er zijn meer foto's van mij gemaakt dan ik van de Chinese Muur heb gemaakt."

HEILOO/BEIJING - "Een giga-ervaring!" Net terug, maar nog helemaal 'vol' van de reis zijn de Alkmaarse Melle Coumans en Sophie Verkooijen uit Heiloo. Zij maakten deel uit van de groep van vijftien vwo-leerlingen van PCC Het Lyceum die van 15 tot en met 24 september in China verbleven.

Op PCC Het Lyceum maakt het vak Chinees deel uit van de bijzondere opleiding vwo-Xtra. In de bovenbouw krijgen deze leerlingen de kans om op schoolreis te gaan naar China. Chinese leerlingen bezoeken ook de Alkmaarse school en zo ontstaan er nauwe banden tussen de leerlingen hier en hun Chinese 'buddies'. Hannah Houben, een van de begeleidende docenten, licht toe: "De reis is bedoeld om leerlingen na enkele jaren Chinese les daadwerkelijk met de taal en cultuur in contact te brengen. In China trekken ze deels op met leeftijdgenoten en zo ontdekken ze waarin hun levens van elkaar verschillen. Geweldig om te zien hoe onze leerlingen hun kennis van de taal in praktijk brengen, niet alleen op de gastschool maar ook tijdens de verschillende excursies."

De leerlingen volgden in Beijing niet alleen allerlei lessen op school zoals kungfu en kalligrafie, maar bezochten samen met hun buddy's ook onder meer de Grote Muur, het Zomerpaleis, de Verboden Stad en het Terracottaleger. Dat er grote verschillen zijn tussen het leven hier en daar is beide leerlingen wel duidelijk geworden. Sophie: "Ze vinden rochelen en boeren laten daar heel gewoon, dus iedereen doet dat, bijvoorbeeld tijdens het praten!" Als groep vielen de lange en veelal blonde jongeren behoorlijk op in het straatbeeld. Melle: "We voelden ons echt een bezienswaardigheid, er werden heel veel foto's van ons gemaakt." Sophie vult aan: "Er zijn meer foto's van mij gemaakt dan ik van de Chinese Muur heb gemaakt!"?? Het bezoek aan de Moslimmarkt in Xi'an vormde een van de hoogtepunten volgens Sophie: "Het was een hele grote markt, maar toch heel knus vanwege de lichtjes en sfeer. Het eten, fruit en andere spulletjes die ze daar verkopen, zagen er mooi uit. Ik heb daar op iets wat ik wilde kopen heel erg afgedongen. De verkoper werd bijna kwaad maar toch lukte het me om van 350 yuan (50 euro) op 50 yuan (9 euro) uit te komen." Ook Melle was succesvol op die markt: "Ik voelde me toen wel een beetje verplicht om een eigenlijk nogal lelijke nep-Gucci-riem te kopen." Het tweetal heeft hun reis naar China als zeer indrukwekkend ervaren. Melle: ,,Er zijn erg veel grote en mooie gebouwen en ook het Terracottaleger vond ik prachtig. Deze reis was een giga-ervaring! Als groep zijn we heel close, dus we hebben er samen heel erg van genoten."

TIEN VRAGEN AAN... Anita Bakker

Hoi ik ben Anita Bakker, ik woon met Johan Jonker en samen hebben wij drie kinderen: Nienke (12) Lisanne (9) en Joost (7). Ik heb bijna twintig jaar in een dierenspeciaalzaak gewerkt en nu ben ik vooral mama en help mee op het boerenbedrijf waar wij wonen. Ik vind het heel fijn om met dieren om te gaan en wat ik heel bijzonder vind, is de wisselwerking tussen mens en dier.

1.WAAR BENT U GEBOREN EN GETOGEN? Ik ben geboren in Alkmaar, en opgegroeid en nog steeds wonende in Heiloo.

2.ALS UW HOBBY UW WERK WAS GEWEEST, WELK BEROEP ZOU U NU UITOEFENEN? Ik heb de mazzel gehad om altijd mijn hobby als werk te hebben. Ik was van jongs af aan al gek op dieren; hier op de boerderij kan ik daar volop mee bezig zijn .

3.WIE ZOU U WEL EENS WILLEN ONTMOETEN EN WAT ZOU U ZEGGEN EN VRAGEN? Er is op dit moment eigenlijk niemand die ik in het bijzonder zou willen ontmoeten. Maar ik merk wel hoe ik mijn hartje volg in de dingen die ik doe, ik ook heel veel fijne en bijzondere mensen ontmoet. Daar ben ik wel heel nieuwsgierig naar: wie er allemaal nog op mijn pad gaan komen.


4.WAT IS UW MOOISTE JEUGDHERINNERING? Mijn mooiste jeugdherinnering is op de kinderboerderij in het Maalwater. Samen met mijn beste vriendin en buurmeisje Inge waren wij daar dagelijks te vinden .Wij hadden er een verzorgpony en ook de andere dieren verzorgden wij graag. Wij hebben daar echt een hele fijne tijd gehad.


5.WAT VINDT U DE MOOISTE PLEK IN HEILOO? Het mooiste plekje van Heiloo vind ik toch wel de plek waar ik woon. De prachtigste zonsopgangen en -ondergangen zien we hier en hebben prachtig uitzicht over de duinen, vooral tussen de koeienstal en het paardenstalletje leunend over het landhek met de geluiden van de dieren op de achtergrond - daar gaat een enorme rust vanuit, echt genieten.

6.WAARVOOR KUNNEN ZE U 'S NACHTS WAKKER MAKEN? Met drie kinderen, koeien, schapen en een partner die bij de brandweer zit, is 's nachts wakker gemaakt worden meer regel dan uitzondering. Maar de mooiste momenten om 's nachts je bed voor moeten te verlaten, is als ik moet helpen bij de geboorte van een kalfje of lammetje. Hoe vaak ik het ook al heb meegemaakt, ik blijf dat toch heel bijzonder vinden

7.WAT WAS HET BESTE ADVIES WAT U OOIT KREEG? Mijn moeder zei altijd, 'kan-ik-niet ligt op het kerkhof en wil-ik-niet ligt er naast'. Die gebruik ik ook nog heel vaak.

8.WAT WETEN DE MEESTE HEILOOËRS NIET VAN U? Ik denk dat de meeste Heilooërs niet eens weten wie ik ben, maar dat ik het heel leuk vind om kinderen en volwassenen te laten zien wat een dier met zijn lichaamstaal bedoelt, zodat er meer respect voor dieren komt.

9.WAT ZOU U IN HET DORP AANPAKKEN ALS U BURGEMEESTER WAS ? Ik zou wel graag willen zien dat de gemeente er meer voor de bewoners is, dan dat de bewoners er moeten zijn voor de gemeente; en dat de gemeente meer zou kunnen meedenken in oplossingen .


10 .ANTWOORD OP DE PERSOONLIJKE VRAAG VAN UW VOORGANGER: 'Kan je vertellen wat mensen van dieren kunnen leren?' Ik denk dat wij vooral van dieren kunnen leren om je niet anders voor te doen dan je bent. Bij dieren heeft dat helemaal geen zin; die prikken daar zó doorheen. Als je ervoor openstaat, leer je van dieren een eerlijk zelfinzicht zonder oordeel er is geen goed of fout, maar verander wat je zelf wil veranderen. Maar laat het dier vooral ook dier zijn en verander het niet in mens.

Ik nomineer voor de volgende 10 Vragen: Inge Kracht. Inge's atelier zit nog niet zo heel lang in Heiloo.

Mijn persoonlijke vraag aan de genomineerde is: 'Wat kunnen we allemaal bij je leren en wat voor lessen en workshops ben je van plan in de toekomst te gaan doen?'

Vlechtexpert Marlene Roodbol bij de Tina-dagen in Duinrell

Foto: Janneke Mars

HEILOO - Op uitnodiging was vlechtexpert Marlene Roodbol bij de Tina-dagen in Duinrell. Daar verzorgde ze twee dagen lang elk uur een sprankelende workshop voor onnoemelijk veel meiden. Het thema dit jaar was het Wilde Westen, en daar passen natuurlijk leuke vlechten bij. De alom bekende invlecht, maar ook de vissengraat en diadeemvlechtjes passeerden de revue. Gelukkig kan vlechtexpert Marlene, door haar pedagogische achtergrond, heel goed het vlechten uitleggen. Maar wie toch een speciale wens had werd door haarzelf onder handen genomen. Niet voor niets schreef zij al eerder de boekenreeks 'Haren invlechten'. Op haar site hareninvlechten.nl is hierover alles te vinden. Vanaf zaterdag 7 november zijn er weer workshops bij haar thuis te volgen. Er is nog plek!!

North Sea Poetry Slam in De Bakkerij

Dichteres Sannemaj Betten Foto: Marco Reeuwijk

CASTRICUM - Op vrijdagavond 9 oktober is cultureel podium De Bakkerij in Castricum het toneel van een stomende poëzievoordrachtswedstrijd: de North Sea Poetry Slam. In de nieuwe zaal van De Bakkerij gaan poëzieperformers de strijd met elkaar aan en heeft het publiek een belangrijke stem in het bepalen van de winnaar. Poetry slams zijn momenteel populair in Nederland, omdat het zulke bruisende poëzieavonden zijn. Dat geldt zeker voor deze avond. Men is erin geslaagd de beste slamdichters uit het Nederlandse slamcircuit op te stellen. In de line-up zitten dichters die eerder in de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam stonden, de stadsdichter van Tilburg, een voormalig stadsdichter van Assen en anderen met een stevige reputatie in poëzievoordracht. De namen: onder meer Sannemaj Betten, Wieke van der Linden, Martin Beversluis, Mischa van Huijstee, Fred de Vries en Mark Opfer. Muziek op de avond is door singer-songwriter Hebe Vrijhof. Presentatie: muzikant-schrijver Jaap Boots. Entree: gratis. Reserveren niet nodig. Adres: Dorpsstraat 30, Castricum. Inloop: 20.00 uur. Aanvang: 20.30 uur. Meer info op Facebook: North Sea Poetry Slam @ De Bakkerij.

Ook op zaterdagavond 10 oktober biedt Castricum een spannend poëzie-evenement: de North Sea Poetry Show, met vermaarde dichters als Bart Chabot, Tjitske Jansen en F. Starik. Meer info en vooraf reserveren: www.northseapoetry.nl.

Lezing: Landbouw kan niet zonder levensbeschouwing

Jan Schrijver heeft ruim 40 jaar ervaring met biologische landouw.

AKERSLOOT - Op zondag 11 oktober geeft Jan Schrijver een lezing over landbouw in levensbeschouwend perspectief. De start is om 14.30 uur, in de kerk aan het Dielofslaantje in Akersloot.

In Nederland is het vanzelfsprekend geworden dat er ruim voldoende producten uit de landbouw te koop zijn van ogenschijnlijk goede kwaliteit en vooral goedkoop. Maar wie betaalt daar de prijs voor? De producent, het milieu, de bodemvruchtbaarheid of de gezondheid van de mens? We worden niet blij van de neonicotinoiden en de bijensterfte die daarvan het gevolg is. De bio-industrie spreekt ook weinig mensen tot de verbeelding en voor de kiloknallers moet je je schamen. En zullen er over enkele jaren nog koeien in de wei lopen? Het jaar 2015 is door de Verenigde Naties tot jaar van de bodemvruchtbaarheid uitgeroepen, en daar is wel reden toe. Wie zaait zal oogsten, maar daar hoort wel een visie aan ten grondslag te liggen. Vanuit Bijbels perspectief valt er nog veel te leren op weg naar een fijnzinnige landbouw.

Daarover gaat de lezing van Jan Schrijver. Hij heeft ruim 40 jaar ervaring met biologische landouw en beheert samen met zijn vrouw en Joris Kollewijn een bedrijf van 75 ha. Toegang € 7.50 incl. consumptie. Reserveren mogelijk: tel. 0251-319171 of koosje.wiegman@hetnet.nl

Nieuwe najaarscollectie bij Klaver 5 in Uitgeest

Jeanette Goedhart (links) en medewerkster Angelique staan te popelen om klanten hun nieuwe collectie te laten zien. Foto: Monique Teeling

UITGEEST - De najaarsmodeshows zijn achter de rug. Eigenaresse Jeanette Goedhart van Klaver 5 in Uitgeest en medewerksters Angelique en Anita popelen om de nieuwe collectie voor komend seizoen te tonen.

Jeanette: "Naast de bekende merken verkopen wij met trots een aantal nieuwe merken zoals Esqualo, een Nederlands dameslabel met unieke items met een perfect comfort". Dan lachend: "Esqualo is geen persoon, geen leeftijd, maar gewoon je mooiste blouse." Ook het jonge Nederlandse damesmodelabel Jane Lushka, - 'casual en stoere kleding die bij iedere vrouw past' - vindt zij een aanwinst voor de collectie van Klaver 5.

Comfort
Klaver 5 is goed voorbereid op de winter met het nieuwe jassenlabel Reset. Jeanette: "Een echte buitenkledingspecialist met lange, warme parka's en donsjassen. Verder zijn er kokerrokken gecombineerd met een stoere sweat, veel dierenprints in vesten, blouses en pullovers. Legio variaties in broeken: leatherlook, suedine en ook de skinny ontbreken niet. Wat opvalt, is het hoge draagcomfort: alles zit soepel en voelt zacht aan. En dan de kleuren; kregen wij vorig jaar nog te horen dat het allemaal zo donker was, dit seizoen is er meer variatie in prachtige kleuren: camel, bruin, ecru en zwart-wit."

Tevens kan men voor accessoires prima bij Klaver 5 terecht. De winkel heeft sjaals, armbanden, kettingen en tasjes. Jeanette: "We verkopen nu zelfs zwarte panty's van goede kwaliteit zodat men daar niet achteraan hoeft. De reacties op onze nieuwe collectie zijn enorm positief en wij nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken aan de Middelweg 81-A in Uitgeest." Tegenwoordig is Klaver 5 ook open op maandagmiddag vanaf 13.00 uur.

Najaarsmarkt en loterij SWOA

AKERSLOOT - De huisvesting van de Stichting Welzijn Ouderen Akersloot (SWOA) wordt te klein. Door de toename van de belangstelling voor de programma's in 't Kruispunt de SWOA regelmatig ouderen teleurstellen omdat het gebouw vol is. Ook wil de stichting wat meer activiteiten ontwikkelen voor jeugdiger Akersloters. Daarom is er de wens om een stukje aan te bouwen aan 't Kruispunt. De gemeente is akkoord en wil alle medewerking verlenen, maar heeft geen geld. De totale bouwkosten zijn geraamd op € 130.000. Een anonieme sponsor heeft al € 60.000,- toegezegd. Maar er is dus meer nodig. Daarom heeft SWOA een grote loterij georganiseerd en is er op zaterdag 10 oktober een najaarsmarkt. LIVON is er met mooie tweedehands kleding. Er wordt voorlichting gegeven over het Project Ghana en Creative. Een aantal vrijwilligers heeft kerstkaarten en jam gemaakt, grote en kleine taarten gebakken, stekken van planten gepot. Een team van de fotoclub is aanwezig voor het maken van een gezins-/portretfoto of een foto van de hond. Er zijn pakketten met bloembollen van de Firma Veldt. Alles is te koop voor een klein prijsje. Vanaf 14.00 uur wordt het een feestelijke middag. Met de trekking van de loterij (hoofdprijs een grootbeeld-tv). U kunt meezingen en -deinen met "Heren 17". Gratis entree. Tot 13.00 uur zijn er nog loten à 5 euro te koop voor de loterij. Zaterdag 10 oktober van 10.00-16.00 uur in 't Kruispunt, Mozartlaan 1A.

Concert Crescendo

EGMOND-BINNEN - Op zaterdag 17 oktober geeft het Gemengd Koor Crescendo een concert in het "Wapen van Egmond-Binnen". Aanvang 20.00 uur. De avond staat onder leiding van dirigent Pim Abbestee en de pianobegeleiding is in handen van Mariëlle Tromp-Zentveld. Het concert staat in het teken van romantische en vrolijke muziek. Op het programma staan liederen uit de Duitse romantiek, drie madrigalen uit de Engelse renaissance, maar ook liederen van o.a. de Beatles, Boudewijn de Groot en uit "The Phantom of the Opera" Verdere medewerking wordt verleend door Erato Egmond met een gevarieerd programma, waaronder Hallelujah van Leonard Cohen, Pastorale (het duet van Ramses Shaffy en Liesbeth List uit 1967) en verder onder meer muziek uit de musical Jesus Christ Superstar en South Pacific.

Vervolgens kunt u genieten van de bariton Jos Hof met twee liederen uit het Italiaanse operarepertoire. Tot slot zingen beide koren samen "The day you sang this song" en "We'll meet again". Door medewerking van Erato Egmond en Jos Hof is het mogelijk geworden om een zeer gevarieerd programma samen te stellen, waarbij zowel klassieke als modernere muziek ten gehore wordt gebracht. Kortom, voor elk wat wils!. De toegangsprijs bedraagt € 6,00 p.p. Kaarten zijn verkrijgbaar bij mevr. Baltus, tel. 072 5061130 en aan de zaal.

Gasterij 't Woud Wild Weekend

EGMOND AAN DEN HOEF - Gasterij Het Woud houdt weer de derde editie van het succesvolle 'Wild Weekend' ter presentatie van het nieuwe wildmenu. Door de uitverkochte edities van de voorgaande jaren, zijn er dit jaar maar liefst drie avonden. Vrijdag 9 oktober (op reservering): 'Wild menu' amusediner (€ 35,- exclusief drank); zaterdag 10 oktober een 'Wild proeverij' walking dinner met DJ el Classico (€ 60,- inclusief drank, 18.00 – 22.00); zondag 11 oktober 'Wild proeverij' walking dinner met Ierse muziek van "Dockside" (€ 60,- inclusief drank, 17.00 – 22.00). Koop of reserveer snel je kaarten bij de Gasterij, want vol is vol!

Meer info: www.het-woud.nl, mail het-woud@live.nl of bel 0725061471

Visser 't Hooft op bezoek bij het Clusius

De slang mocht aan het einde van de ochtend helaas niet mee terug naar school... Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - Om alvast een voorproefje te nemen op Dierendag hebben de kleuters van basisschool Visser 't Hooft in Castricum een bezoek gebracht aan Animal Plaza van het Clusius College. De kleuters konden onder begeleiding van de leerlingen van het Clusius verschillende soorten dieren aaien, en eten en drinken geven. De slang mocht aan het einde van de ochtend helaas niet mee terug naar school, maar dat vonden sommige kinderen helemaal niet erg!

Ikee Coiffures

Foto: Stip Fotografie

Nicolaas Beetsweg 48 A, 1851 CD Heiloo, telefoon 06 – 54 33 54 75, www.ikeecoiffures.nl

"Met mijn klant werk ik echt samen," legt Ineke Keet van Ikee Coiffures uit. "Ik luister goed naar de wensen van de klant, vraag daarbij ook echt door, en geef dan een eerlijk en persoonlijk advies. Vervolgens creëer ik een mooi kapsel dat ook thuis makkelijk in model te brengen is. Eventueel met een van de producten van L'Oréal Professionnel. Belangrijk is dat de klant tevreden naar huis gaat. Als je blij bent met hoe je haar zit, heb je een betere uitstraling en zie je er nog mooier uit." Dat geldt voor dames en heren, voor kinderen en jongeren – iedereen kan terecht bij Ikee Coiffures.

Service op maat

Om te bepalen hoe het nieuwe kapsel eruit moet komen te zien, beschikt Ikee Coiffures over een digitaal modellenboek. Samen met de klant kan Ineke snel tientallen kapsels bekijken. Wie overweegt om het haar te laten kleuren, krijgt eerst een uitgebreide kleurenanalyse, om te bepalen welke tint het beste past bij de tint van de huid. Belangrijk, want als de haarkleur past bij de huidskleur, is de persoonlijke uitstraling het mooist. De klant is natuurlijk koning, maar als die iets bijzonders van plan is, geeft Ineke graag eerlijke voorlichting over de voor- en de nadelen van de voorgenomen behandeling. Op basis van die informatie kan de klant zelf een weloverwogen beslissing nemen. Daarnaast biedt Ineke een stukje nazorg: klanten kunnen binnen een maand na de knipbeurt de pony laten knippen of de nekharen laten uitscheren.

Succesfactoren

Ineke heeft een gastenboek op haar website. Uit reacties van haar klanten blijkt wat haar succesfactoren zijn. Natuurlijk zijn haar vakbekwaamheid en professionele ervaring belangrijk. Sinds 2000 benut Ineke die als zelfstandig ondernemer. Aanvankelijk ambulant, dus als kapper aan huis, maar sinds 2008 in een kleine, intieme salon. De klanten waarderen ook de ontspannen en rustige sfeer die daar heerst. Ineke werkt klantgericht en flexibel. Ze zet haar creativiteit in en geeft elke klant persoonlijke aandacht. De klant krijgt vervolgens wat hij of zij verwacht. Haar dat een stuk korter of twee tinten blonder is dan je had gehoopt? Dat komt bij Ikee Coiffures niet voor!

Alleen op afspraak

Omdat Ineke alleen op afspraak werkt, hoeft een klant nooit lang te wachten: wie op de afgesproken tijd binnenkomt, is immers direct aan de beurt. Bij het maken van een afspraak heeft de klant overigens ruime keus: Ineke werkt op maandag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 22.00 uur. Bel je op een van die dagen om een afspraak te maken? Dan is het vaak mogelijk dat je dezelfde dag nog wordt geknipt.

Lustrumeditie Heilooër-Limmer Bokkentocht

HEILOO/LIMMEN - De bladeren vallen, de zon laat zich minder zien, de verwarming gaat aan 's avonds. Allemaal voorbodes voor de komst van het seizoensbier van de herfst: bockbier. En denk je aan bockbier, denk je aan de Bokkentocht. Die vindt op zaterdag 17 oktober plaats, voor de vijfde keer.

Net als de afgelopen Lentetocht kun je wederom kiezen uit twaalf horecagelegenheden om de lekkerste bieren te gaan proeven. In samenwerking met Frans Ruiter van De Bierverbinding zijn er maar liefst 27 verschillende bockbieren uitgezocht, waaronder een paar gerijpte uit 2014: een recordaantal ter gelegenheid van dit lustrum. Nieuw deze editie is dat je ook langs IJssalon Di Fiorentino kunt gaan om af te koelen met bockbierijs; ijs waarin dubbelbock is verwerkt.

Je kunt in Heiloo vanaf 14:00 uur starten bij Bowling Heiloo, Fletcher Hotel, Brasserie in 't Groen, Herberg Jan, 't Kroegje, De Loocatie, Queen's, La Strada, Het Vennewater of De Wit. In Limmen doen De Burgerij en De Lantaarn mee. Als je overdag moet werken of winkelen mag je ook 's avonds beginnen. Overal kun je bij aanvang een stempelkaart aanschaffen waarmee je een hapje bij je bestelde Bockbier krijgt, bij zes stempels een presentje én – als je het betreffende strookje inlevert – meedingt naar een van de 12 waardebonnen die beschikbaar gesteld worden.

Uiteraard word je aangemoedigd de tocht te fietsen of te wandelen. Eventueel kun je (tot 19:00 uur) in een van de twee limousines van TaxiBlauw instappen. Tijdens de Bokkentocht zijn er nog Bokkentocht T-shirts te bestellen die je later kunt afhalen.

Spanningen op de werkvloer – vreemde ogen dwingen

Gezonde spanning is prima. Het houdt werknemers scherp. Maar te veel spanning of negatieve spanning kan de werksfeer flink verpesten.

Te kritische managers die werknemers onzeker maken, werknemers die geen blad voor de mond nemen of rivaliteit tussen collega's om hun persoonlijke targets te halen, zijn hier voorbeelden van. Voor het bedrijf zijn negatieve spanningen slecht. Dit kan leiden tot ziekteverzuim, het heeft een negatieve invloed op de productiviteit en mondt bij langdurige gevallen uit in een ontslagsituatie.

Het algemene advies is daarom altijd om spanningen niet te hoog te laten oplopen. Dat kan door in een vroeg stadium te praten over de oorzaak van de spanningen.

Als het niet lukt de spanningen weg te nemen, overweeg dan een mediator bij het gesprek te laten aanschuiven. Dat heeft de volgende voordelen:

 • Doordat er een buitenstaander bij het gesprek aanwezig is, verandert de gespreksdynamiek.
 • Iedereen weet binnen enkele weken waar hij/zij aan toe is.
 • Er komt meer begrip voor elkaar.
 • Er zijn verschillende uitkomsten mogelijk:
  • de werknemer kan voor het bedrijf worden behouden.
  • de werknemer kan zich bereid verklaren vanuit een werkende situatie op zoek te gaan naar een andere baan.
  • er worden afspraken gemaakt over een vertrekregeling.
 • Zelfs als ontslag onvermijdelijk is, staat vast dat werkgever en werknemer hun best hebben gedaan om dit te voorkomen en is er eerder berusting.
 • Het nieuwe ontslagrecht (WWZ) verlangt dat rechters in een ontslagprocedure controleren of werkgevers en werknemers hebben gesproken en hebben nagedacht over andere oplossingen dan ontslag.

Naast onze dienstverlening als advocaat in arbeidszaken hebben wij nu ook de mogelijkheid om op te treden als onafhankelijke NfM-mediator.

Voor oriëntatie contact of prijsindicaties kunt u altijd mailen naar: lewin@advocaatlewin.nl of bellen naar: 0251-362022.

mr Hanneke Lewin
advocaat arbeidsrecht en registermediator

Slapstick van Droog Brood in De Beun

Foto: Aangeleverd

HEILOO - U kent ze misschien nog van die lange vingers die ze als een gebit dwars in hun mond staken. De poster voor hun nieuwe voorstelling verwijst er stiekem nog een beetje naar, lijkt het. Of van de schitterende mimiek van de poppetjes klein en lang (oftewel: Soekeloekie)? Van het smurfenlied? 'Slapstick van wereldniveau', 'hoog droogkomisch niveau' en 'gebiologeerd op het puntje van je stoel,' schreef de pers hierover.

Kom op zaterdag 10 oktober naar theater De Beun in Heiloo om te zien wat Bas Hoeflaak en Peter van de Witte nu weer voor hilarische sketches hebben bedacht. De voorstelling heet 'Kissy Kissy' en gaat over het vaderschap en de vermoeidheid die daardoor ontstaat...

Kaarten à € 17,00 zijn verkrijgbaar via de website van organisator Stichting Vrienden van de Beun, www.vriendenvandebeun.nl, bij De Schrijverij in het Stationscentrum, het Trefpunt (hier alleen tegen contante betaling), de bibliotheek in Heiloo en in het theater.

Drukwerk met zorg vervaardigd

V.l.n.r: Charel Huysers, Richard Adrichem, Nancy Kager en Dave Dudink Foto: Aangeleverd

HEILOO - Drukkerij de Dijk is de drukkerij van GGZ NHN en heeft een grote ambitie voor zowel print- als zakelijk drukwerk. Velen hebben hun weg naar Landgoed Willibrordus in Heiloo weten te vinden. Drukkerij de Dijk is door het SBB geregistreerd als erkend leerbedrijf. De Dijk is dan ook zeer trots dat het bedrijf deelnemers met een psychiatrische achtergrond het grafische vak kan leren. Zij krijgen van ervaren vakmensen instructie en ondersteuning. Drukkerij de Dijk maakt o.a. kleuren- en zwart/wit-prints van zeer hoge kwaliteit. Ieder bedrijf heeft een huisstijl, en die is vaak belangrijker voor (aanstaande) klanten dan u denkt. Drukkerij de Dijk kan u helpen met het ontwerpen van uw eigen unieke huisstijl. Deze kan terugkomen in uw briefpapier, flyers, enveloppen en brochures en deze worden allemaal met dezelfde zorgvuldigheid behandeld. Drukkerij de Dijk heeft ook veel ervaring in het opmaken van geboorte- en rouwkaarten. De drukkerij werkt niet met collecties, maar met persoonlijke wensen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden (zie advertentie in deze uitgave).

Begroting 2016 toont gezonde financiële situatie gemeente

HEILOO - De gemeentelijke begroting van 2016 laat een positief structureel resultaat zien en dat geldt ook voor de periode 2017-2019. Eenmalige uitgaven leiden nog wel tot een klein negatief saldo in 2016 over de gehele begroting.

Na jaren van bezuinigingen zijn de financiën voor de komende jaren weer op orde, zo meldt de gemeente. Ook de weerstandscapaciteit van de gemeente, dat wil zeggen het vermogen om financiële tegenvallers op te vangen, is verbeterd. De gemeente Heiloo constateert dat alle inspanningen die zijn geleverd door (maatschappelijke) organisaties, het personeel van de gemeente, vrijwilligers in het dorp en andere betrokkenen ook daadwerkelijk hun vruchten afwerpen. Maar voorzichtigheid over de cijfers blijft geboden. Het positieve saldo is aflopend tot 2019 en de algemene reserve is nog relatief laag ten opzichte van enkele jaren terug.

Meer informatie over de begroting vindt u op de website www.heiloo.nl

Liefde, ambitie en gestuntel

Hoe aantrekkelijk is een man als hij alleen nog hele dagen op de bank zit? Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op woensdag 14 oktober om 20.15 uur in theater De Beun in Heiloo (try-out): 'Zij is de baas!' met Bastiaan Ragas, Anne-Marie Jung en Lieneke le Roux. Bas en zijn vriendin zijn mega-ambitieus en perfect op elkaar ingespeeld. Totdat hij ontslagen wordt, juist op het moment dat haar ster rijzende is. Hoe aantrekkelijk is een man als hij alleen nog hele dagen op de bank zit? En is haar gejaag naar succes eigenlijk wel zo sexy? Maar dan valt hij als een blok voor een sterke oudere vrouw. En er is nog een probleem, maar dat ontdekt hij pas later... Top cabarettheater! Ragas, bekend als boybandlid, musicalster en huwelijksmakelaar, was eerder in De Beun met de theatershow 'Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt'. Jung is o.m. bekend als leading lady bij André van Duin en uit 'Wie is de Mol?' en Lieneke le Roux kreeg een Gouden Kalf-nominatie voor haar rol in de film Broos.

Kaarten à € 22,00 zijn verkrijgbaar via de website van organisator Stichting Vrienden van de Beun, www.vriendenvandebeun.nl, bij De Schrijverij in het Stationscentrum, het Trefpunt (hier alleen tegen contante betaling), de bibliotheek in Heiloo en in het theater.

Spreekuur HEILOO-2000

HEILOO - Op donderdag 8 oktober aanstaande kunt u, voorafgaande aan de fractievergadering van HEILOO-2000, zaken bespreken die u als inwoner van Heiloo bezighouden. Die kunnen zowel over algemeen gemeentelijk beleid gaan, als over onderwerpen die met uw wijk te maken hebben of zaken die u persoonlijk treffen. U bent van harte welkom om 20.00 uur in het gemeentehuis (oude ingang). Graag vooraf even melding maken van uw komst aan fractiesecretaris/raadslid Rob Levie, tel. 0654901626 of via e-mail rob.levie@heiloo-2000.nl. Kijk voor het vergaderschema op www.heiloo-2000.nl

Belgisch Goeyvaerts Strijktrio in Cultuurkoepel

Het Goeyvaerts Strijktrio opent het seizoen in de Cultuurkoepel. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Cultuurkoepel Heiloo start een serie internationale kamermuziek. Het Goeyvaerts Strijktrio heeft de eer het seizoen te openen. De Belgen, in 2014 winnaars van de Edison muziekprijs, betreden het nieuwe podium op donderdag 8 oktober. Aanvang 20.00, zaal open 19.30 uur.

Het trio ontstond in 1997 en is vernoemd naar de Belgische componist Karel Goeyvaerts. Sindsdien is internationaal een grote naam opgebouwd met de uitvoering van repertoire met werken uit de 20ste en 21ste eeuw, hoewel soms ook oude muziek uit de prachtige instrumenten klinkt. Het trio behoort tot de internationale top. Het handelsmerk van het trio is de pure, vakmatige benadering van de muziek. Intens en hecht samenspel en grote individuele klasse leverden vele bekroningen op, waaronder de Edison van vorig jaar.

Voor deze avond staan twee grote werken op het programma: van de Georgische componist Gia Kantsjeli klinkt 'Time...again', uit 1997. Kantsjeli (1935) wordt gezien als een cultfiguur, soms gelijkend op Arvo Pärt. Zijn werk komt steeds meer op de lessenaars van westerse musici. Dus dit is een mooie kans om nader kennis te maken met zijn muziek, die omschreven wordt als sereen en beschouwend maar met een emotionele, meeslepende ondertoon. Het Goeyvaerts Strijktrio werd door hem geïnspireerd toen hij een tijd in België verbleef, eind vorige eeuw. Van de Russische Sofia Goebaidoelina wordt het 'Strijktrio' vertolkt, uit 1988. Kristien Roels viool, Kris Matthynssens altviool en Pieter Stas cello. Kaarten via info@kunstgetij.nl of 06 38149037. Zie ook www.cultuurkoepelheiloo.nl

Reünieconcert 90 jaar Harmonie Caecilia

Harmonie Caecilia in 2000 bij haar 75-jarig bestaan. Veel oud-leden zijn op 11 oktober van de partij bij het 90-jarig reünieconcert. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op zondagmiddag 11 oktober geeft de Heilooër Harmonie Caecilia een reünieconcert, vanwege haar 90-jarig bestaan. Ter ere van dit jubileum spelen ook zo'n veertig oud-leden mee. Dit orkest van ruim tachtig (huidige en voormalige) Caecilianen speelt onder leiding van dirigent Ton van de Kieft een aantal 'gouwe ouwe' nummers uit het verleden. Ook treden jeugdorkest en A-orkest van Caecilia apart op.

Het reünieconcert zelf begint om 16.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Locatie: Brunogebouw, Pastoor van Muijenweg 12 te Heiloo. Entree is gratis. Na het optreden wordt de dag afgesloten onder het genot van een borrel en hapje. Een mooie gelegenheid om oude bekenden te spreken, jouw muziekcarrière door te nemen en vooral om met elkaar samen muziek te maken!

'Niet altijd kommer en kwel in de zorg'

Gebak voor personeel en vrijwilligers. "Omdat zij dit echt hebben verdiend!" Foto: Aangeleverd

HEILOO - Als er iets in het nieuws komt over de zorg dan is het meestal negatief, maar over de leuke dingen hoor je weinig. Dat mag ook weleens anders, vinden Marjon Seekles en Corina Winter van De Uitbureaus van Woonzorgcentra De Loet en Overkerck. Marjon: "De Loet is recentelijk verhuisd en het personeel en vrijwilligers hebben zich daarvoor nog meer in moeten zetten voor onze cliënten. Dat ging niet altijd zonder slag of stoot en daarom willen wij hen een hart onder de riem steken en daarvoor bedanken." Corina voegt toe: "Medewerkers en vrijwilligers van Overkerck werken altijd goed samen om het de cliënten het zo goed mogelijk naar hun zin te maken. Neem bijvoorbeeld een uitstapje naar Sail: om 8.00 uur had het verzorgend personeel iedereen in de kleding, het facilitair bedrijf had lunchpakketten gemaakt, het huishoudelijk personeel hielp de cliënten de bus in en zo droeg iedereen zijn steentje bij." Marjon en Corina wilden graag de collega's in het zonnetje zetten omdat zij ondanks de bezuinigingen altijd een stapje harder lopen voor de cliënt. Afgelopen vrijdag werden personeel en vrijwilligers daarom op een gebakje getrakteerd. "Omdat zij dit echt hebben verdiend!"

2800 euro opgehaald voor Nierstichting

HEILOO - De jaarlijkse collecte van de Nierstichting in de week van 21 tot 26 september heeft in Limmen 2.803,44 euro opgebracht. De Nierstichting dankt de collectanten voor hun inzet. Dit jaar heeft de Nierstichting via de media veel aandacht besteed aan het gebruik van de draagbare kunstnier die het dialyseren voor de nierpatiënten een stuk makkelijker maakt. Mocht u de collectant gemist hebben, dan kunt u alsnog een donatie doen via www.nierstichting.nl Of sms 'nier' naar 4333 en doneer 2 euro.

Team Chasse Pattatte wint sportquiz

De titel ging naar Chasse Patatte Foto: Aangeleverd

HEILOO - Afgelopen vrijdag 2 oktober was het zover: editie 2 van de Sportquiz Heiloo. Plaats van handeling: Cafe de Wit. Twaalf teams maakten hun opwachting. Het was de organisatie weer gelukt om tal van vragen te bedenken. Dit keer waren er ook bewegende beelden: leuk! Er waren nieuwe teams, maar ook oude bekende teams. Leuk om te zien: het fanatisme waarmee gestart werd. Uiteindelijk ging team Chasse Pattatte er met de titel vandoor. Tot de volgende sportquiz!

13 / 32

Comfortabel de winter in

HEILOO - Heiloo Energie is met twee najaaracties gestart waarbij comfort, besparing op energie en financieel voordeel hand in hand gaan. In samenwerking met Tonzon, fabrikant van isolatiematerialen, is er een 'plakactie' voor het plakken van nieuwe folie achterop de radiator (i.p.v. op de muur). Radiatorfolie is een van de gemakkelijk te realiseren maatregelen die energie besparen. Naast korting op de aanschaf van radiatorfolie komen vrijwilligers van Heiloo Energie op zaterdag 10 oktober aanstaande voor de bevestiging van de folie op de radiotoren bij de kopers langs.

Tegen een gereduceerd tarief brengt een ervaren adviseur samen met u het energieverbruik bij u in huis in kaart. Verder geeft hij aanbevelingen om besparingen op energie te verhogen. Vaak kan met geringe investering het energiegebruik in huis - met behoud van comfort - verlaagd worden, waardoor de rekening met uw energieleverancier positiever zal uitvallen.

Voor beide acties, radiatorfolie en energiebesparingsadvies, kunt u inschrijven via de website www.heilooenergie.nl Op deze website vindt u veel informatie over met name energiebesparing, duurzame energieopwekking en besparingstips.

.

Fantastische start Flashing U10

Voor de meeste kinderen was dit hun eerste 'echte' basketballwedstrijd. Foto: Janneke Mars

HEILOO - Afgelopen zaterdag kwam de jongste groep van basketballvereniging Flashing Heiloo voor het eerst in actie. In het eigen Vennewater werd een toernooi gespeeld tegen Tripple Threat (Halfweg), KTC (Haarlem), Mapleleaves (Heemskerk) en Christofoor (Amsterdam). Een spannend moment, want voor de meeste kinderen was dit hun eerste 'echte' basketballwedstrijd.

Het Heilooër team maakte direct een enorm sterke indruk. Het team van coaches Eva Otto en Liesanne de Wijs was niet alleen technisch van behoorlijk niveau, maar in strijdlust kon het team door niemand worden geklopt. Fel strijdend om elke bal werd er een enorm tempo op nagehouden en dat leidde in totaal tot maar liefst 69 punten en een hechte verdediging met maar 30 tegenpunten.

Alle vier de wedstrijden werden door het Flashing Heiloo-team gewonnen en daarmee lijkt de vereniging opnieuw een enorm talentvolle lichting in huis te hebben. Sowieso doet de Flashing-jeugd het enorm goed. Ook de U12 en u14 teams van Flashing zijn dit jaar nog ongeslagen. De U10 gaat hier dus weer moeiteloos in mee!

HSV lanceert eigen merchandise

HEILOO - Op zondag 11 oktober lanceert HSV z'n eigen merchandise-lijn! Dit zal gebeurt tijdens de rust van de wedstrijd HSV 1 – SVA 1. In de kantine zal dan een vitrinekast met maar liefst zeven nieuwe producten worden onthuld! Na het succes met de 'HSV-sjaal' van vorig jaar pakt HSV door met een aantal nieuwe producten. Voorzitter Wim Leering: "De actie met de HSV sjaal heeft op veel verschillende manieren positief uitgepakt. De club heeft een mooi bedrag aan extra inkomsten gekregen door de actie van een aantal betrokken leden, maar het mooiste is dat op zaterdag en zondag de tribune van De Basis volstaat met leden en hun ouders die de roodgele sjaal dragen. Wat er binnenkort in de kantine verkrijgbaar zal zijn, houden we nog even als een verassing maar er zal een klassieker bij zitten."

De v.v. HSV merchandise-lijn is opgezet in samenwerking met Flens en van Leeuwen Sportsjaals, een bedrijf opgezet door twee leden van HSV. Deze twee leden geloven in de kracht van clubliefde binnen het prof- én amateurvoetbal.

Blue World Heiloo stopt: Opheffingsuitverkoop

HEILOO/CASTRICUM - Na acht jaar heeft Blue World besloten om afscheid te nemen van haar winkel aan de Heerenweg in Heiloo en gaat het bedrijf zich volledig focussen op haar winkels in Castricum. De afgelopen dagen was Blue World Heiloo gesloten om een gigantische opheffingsuitverkoop voor te bereiden. Deze start op donderdag 8 oktober om 9.30 uur. De winkel is evenals vrijdag 9 oktober deze dag geopend tot 21.00 uur. Tijdens de opheffingsuitverkoop ontvangt u kortingen tot wel 70% op de originele prijs. Zowel dames, heren en kinderkleding gaat de deur uit met hoge kortingen.

Er is een wand vol aanbiedingsjeans voor dames en heren met o.a. G Star, Replay, Scotch & Soda, Maison Scotch, PME legend, Supertrash. Voor deze broeken geldt een prijs van €69,- per stuk en bij aankoop van twee jeans betaalt u slecht €119,-. Riemen van cowboybelt voor maar €10,- per stuk. Kinder- en volwassen underwear van o.a. Björn Borg, Muchachomalo, Vingino: 2 halen, 1 betalen.

Voor de klanten betekent dit dat de spaarpunten en eventuele cadeaubonnen niet meer geldig zijn in filiaal Heiloo. Deze spaarpunten en bonnen zijn uiteraard wel geldig bij Blue World en Blue World Kids in winkelcentrum Geesterduin in Castricum, waar u dezelfde klantvriendelijkheid en service zult vinden als u gewend bent in filiaal Heiloo. Daarnaast zult u een uitgebreider merkenpakket vinden dan in Heiloo. Voor de dames heeft Blue World Castricum: Maison Scotch, Studio Anneloes en Please naast het bekende merkenpakket. Voor de heren wordt in Castricum ook het herenmerk Cast Iron verkocht.

Bij dezen willen Bert en Vanessa en het hele team van Blue World alle klanten bedanken voor de leuke en gezellige tijd in Heiloo; ze hopen u te mogen verwelkomen in een van de andere filialen in Castricum, waar de nieuwste collecties u blijven verassen!

Workshop Praten over Verlies

REGIO - Als u een dierbare verloren bent, herkent u zich misschien in de volgende situaties: u wilt praten over uw verlies, maar familieleden hebben het te druk. Het wordt stiller in huis, er komt niet veel bezoek meer langs en de telefoon blijft stil. U voelt nog veel verdriet, maar uw omgeving vindt dat het beter met u gaat.

De workshop Praten over Verlies geeft u veel mogelijkheden om verder te komen in de verwerking van uw eigen verlies samen met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. De workshop is verdeeld over twee middagen. De onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a.: hoe om te gaan met alle gevoelens rondom het verlies, een aantal boeken over rouw bespreken, activiteiten aanreiken die rust en energie geven, een methode om weer verbinding te maken met dingen in het leven, oplossingen voor praktische problemen. Met lotgenoten praten geeft veel steun. U kunt een stap maken om uw eigen leven weer als zinvol te ervaren.

De workshop wordt gegeven door Eva Snieder–Nieuwhof van De Spiegelboog, Praktijk voor rouw en verlies. Eva heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen met verlies en rouw, zowel individueel als in lotgenotengriepen. Er is in de workshop plaats voor 6-10 deelnemers.

Wanneer: woensdag 14 oktober en woensdag 21 oktober van 14.00 – 16.30 uur. Waar: Tuinstraat 24, 1815 TM Alkmaar. Kosten: € 60,00 voor 2 middagen, inclusief koffie en thee. Wilt u aanmelden of meer informatie, bel gerust naar Eva Snieder: 06-11445637 of mail: info@despiegelboog.nl De praktijk ligt op 5 minuten wandelen vanaf het station van Alkmaar. Bij aanmelding ontvangt u een routebeschrijving.

Snoepwinkel voor kunstenaars

Een inspirerende winkel met veel keus op teken- en kunstschildergebied. Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - 'Wat een leuk winkeltje', hoor je mensen zeggen over Lijstenmakerij Ida Bakker. Maar zo gauw je binnenstapt, weet je beter: geen winkelTJE, maar een grote winkel met werkplaats schuilt er achter deze deur. Een inspirerende winkel met veel keus op teken- en kunstschildergebied. Ook kunt u er terecht voor inlijstwerk, opplakken van foto's, passe-partouts laten maken, inlijsten van foto/poster/borduurwerk et cetera.

Tot en met december gelden er bovendien interessante acties van Talens: bij aankoop van vier tubes Amsterdam Acryl 120 ml, krijg je (tm 31 december) een tube Titaanwit van 250 ml cadeau. Kom gezellig binnen in de compleet opnieuw ingedeelde winkel, en laat je inspireren in deze 'snoepwinkel voor kunstenaars' aan de Dorpsstraat 102 in Castricum. Uiteraard ook op Facebook te vinden.

Speksteenkachel Eclips: duurzaam rendement

Speksteenkachel Eclips: duurzaam, ecologisch, natuurlijk Foto: Aangeleverd

De Altech-kachels zijn zowel aan de binnen- als de buitenzijde opgebouwd uit speksteen. Dit heeft als voordeel dat er een grote massa speksteen wordt gebruikt. Deze speksteenmassa zorgt voor de warmte-accumulatie, zodat de haard ook nadat het vuur gedoofd is, nog 6 tot 12 uur warmte afgeeft (afhankelijk van model, te verwarmen ruimte en buitentemperatuur). Speksteen kan een ongelooflijke hoeveelheid warmte opnemen, die ze als een unieke, zachte warmte weer uitstraalt. Door een unieke verbrandingstechniek heeft deze kachel, met 89%, een rendement dat zijn gelijke niet kent.

Inspiratie voor duurzamer leven door Lotte Blesgraaf

Foto: Aangeleverd

Door Lotte Blesgraaf

Duurzaam is helemaal hot. Er ontstaan hippe koffietentjes, groene festivals, gemeentes maken plannen om hun gemeente zo groen/duurzaam mogelijk te maken et cetera. Toch wordt het nog erg vaak geassocieerd met de geitenwollensok en suggereert het woord duurzaam dat het vaak ook duur is.

Deze vooroordelen kom ik vaak tegen. Zelf zie ik mezelf niet als grote groene wereldverbeteraar, maar als ik vertel hoe ik leef, komt het blijkbaar wel zo over! Wat doe ik dan wat zo gek is? Nou, ik eet geen dierlijke producten (oftewel veganistisch), koop mijn kleding tweedehands of ik laat het vermaken, en als ik nieuw koop is het bio en Fairtrade, ik koop zo min mogelijk plastic verpakkingen, eet alles biologisch en ik maak zelf verzorgingsproducten (zoals, gezichtsscrub of handzeep). Het is ook eigenlijk best veel als ik het zo zeg. Maar gek? Ik vind van niet. Is het gek om een schoon milieu te willen zodat de aarde voor mijn kinderen ook een mooie schone plek is, is het gek om geen troep in mijn lichaam te gooien waar ik ziek van kan worden of is het gek dat ik de voedingsindustrie niet ondersteun om dieren op wrede wijze te houden en vermoorden? Nee, ik denk dat er weinig mensen dit gek zullen vinden. Wel snap ik dat het moeilijk kan zijn om oude gewoontes om te gooien of dat je je afvraagt of jij als persoon de wereld kunt 'redden' of veranderen. Dan denk ik altijd aan een Afrikaanse uitspraak. 'Als je denkt te klein te zijn om verschil te kunnen maken, probeer dan eens te slapen met een mug op je kamer.' Bovendien heb ik gemerkt dat het veranderen van één kleine gewoonte vaak een domino-effect veroorzaakt of dat je anderen inspireert. Het heeft dus vaak wel degelijk zin!

Wat zou je zelf kunnen doen om duurzamer te leven? Er zijn zoveel leuke kleine dingen te bedenken. Denk aan het kopen van biologische producten, het scheiden van je afval, tweedehands kleding kopen in plaats van nieuw, minder producten kopen met plastic verpakkingen of één dag in de week geen vlees of vis eten. Veel mensen denken dat duurzaam leven niet haalbaar is omdat het te duur is. Biologische producten bijvoorbeeld, zijn in de regel ook duurder omdat het telen van biologische producten vaak een kwetsbaarder proces is. Je kunt echter ook biologisch kopen zonder het veel meer kost. Je kunt besluiten om minder of geen vlees of vis te eten, en als je dan vlees of vis eet om dat dan biologisch te doen. Zo heb je ongeveer dezelfde kosten aan vlees per week. Bovendien kun je de groenten bij lokale telers aan de weg kopen of je aansluiten bij een groenteclub in de buurt. (www.bioromeo.nl).

Een laatste tip is dat je rekening houdt met het seizoen: eet tomaten en klein fruit in de zomer, kool en appels in de winter etc. Op internet zijn talloze kalenders te vinden met daarop de seizoensgebonden producten. Ook zijn er een heleboel websites met ontzettend lekkere vegetarische recepten, zodat je best wat minder vlees kunt eten zonder het te missen (bijv. www.miss-bean.nl). Wat kleding betreft zijn er ontzettend leuke tweedehandswinkels, kun je biologisch katoen kopen bij bijna elke winkel (controleer dan wel even van tevoren hoe het beleid van de winkel is wat betreft slavernij; niet alle winkels zijn daar transparant in) en er zijn zelfs plannen om een kledingbibliotheek te openen in Alkmaar. In Amsterdam is deze al te vinden (kijk voor meer informatie op de facebook-pagina 'de kledingtuin' Alkmaar). Een laatste leuke tip is om er een sport van te maken om je spullen zonder verpakking te kopen. Emily Jane leeft zonder afval te produceren (http://levenzonderafval.blogspot.nl/ ). Zij gaat met haar lege potten en zakjes naar de kaasboer, notenboer en de bakker. Op deze manier steunt ze ook nog eens de lokale ondernemers. Twee vliegen in een klap dus. Kan een beetje gek zijn de eerste keer, maar bedenk maar dat het de verkoper ook geld scheelt aan verpakkingsmateriaal.

Hopelijk heb ik je hiermee geïnspireerd en overtuigd van het feit dat duurzaam niet moeilijk hoeft te zijn en zelfs leuk! Heb jij ook leuke ideeën om jouw leven en dat van anderen duurzamer te maken? Laat het me weten!

Lotte Blesgraaf | Miss Bean

Nieuwe start in Canada voor April, Hazel en Olav

Foto: aangeleverd

(ingezonden door Renate Lindeman, Newfoundland, Canada)

Dit zijn onze meiden April en Hazel. Ze zijn 9 en 11 jaar en hebben Downsyndroom. April heeft daarnaast ook autisme. De foto is bijna zes jaar oud en genomen toen we net in Heiloo waren komen wonen. Het is een van de mooiste van onze dochters samen; een moment uit duizenden. De foto kwam weer boven water toen ik pas dozen uitpakte. We zijn terug naar Canada verhuisd.

In Heiloo ligt een belangrijk stuk van ons leven: onze kinderen hebben hier gespeeld, gefietst, met hun lampionnetje gelopen om snoep op te halen en Sinterklaas ontmoet. April heeft er leren voetballen en Hazel heeft leren dansen van haar fantastische lerares op de Muziek en Dansschool. Olav en Hazel hebben leren gymmen van hun lieve juf op de gymvereniging en April en Hazel zijn met behulp van stichting Dolfinn en Keer op Keer naar onvergetelijke Dolfijntherapie geweest. Last but not least, onze meiden hebben zwemmen geleerd dankzij de geweldige vrijwilligers van de Gehandicaptensport. Piet is in ons gezin onlosmakelijk verbonden met zwemplezier, want April gaat ook hier 'zwemmen Piet', al wonen we nu zesduizend kilometer verder.

Puur geluk straalt van deze foto af. Maar als ik de foto weer zie, word ik daarnaast bevangen door een ander gevoel. Vlak nadat dit plaatje was geschoten volgde er een oudergesprek op het ZMLK-onderwijs waar onze beide meiden naar toe gingen. De school kon April, onze oudste dochter, niet voldoende structuur bieden, kregen wij te horen. Wat zegt u? Speciaal onderwijs dat onvoldoende structuur kan bieden? Naar welke school moet ze dan?

Langzaam begon het tot me door te dringen. Er was geen andere school. April werd uit de leerplicht ontheven. Levenslang. Ze had net haar zesde verjaardag gevierd. Wij hadden net een huis gekocht. "Scholen in onze gemeente zijn er niet aan toe kindjes met Down te accepteren", las ik onlangs op twitter. Het bericht komt van in1school, een organisatie die zich hard maakt voor inclusief onderwijs. April en Hazel hebben dezelfde wensen en verlangens als hun broertje Olav: ze willen erbij horen en meedoen. Als je kinderen er wel aan toe zijn om samen met hun vriendjes en broer of zus naar een reguliere school in de buurt te gaan, maar de scholen in je gemeente niet, wat moet je dan?

Zo kwam het dat we, bijna zes jaar na April's leerplichtontheffing, zijn verhuisd naar een klein vissersdorp in Newfoundland, Canada. Terwijl ik 's nachts nog steeds wakker lig en me afvraag of we de juiste beslissing hebben genomen, rennen onze drie kinderen 's morgens lachend naar de gele schoolbus die hun alledrie naar één school brengt. Vooral April is in haar element. Ze heeft nog nooit zoveel kinderen om zich heen gehad. De kinderen hier vinden onze kinderen 'gewoon'. Ze zijn het gewend om samen met kinderen met 'extra needs' naar één school te gaan. Al meer dan twintig jaar is inclusief onderwijs hier wettelijk geregeld en een 'recht' (geen plicht).

Het eerste oudergesprek hebben we inmiddels achter de rug. De leerkrachten zijn dol op onze giechelende meiden. We hoorden ook dat Reilly (een medeleerling) erg naar April trekt en haar helpt waar hij kan. Ook de andere kinderen waren ervan bewust dat ze met de komst van April en Hazel de belangrijke taak van 'positief rolmodel' erbij hadden gekregen. Dat was natuurlijk erg interessant. April en Hazel pikten snel de routines snel op van de kinderen en Hazel maakte na vijf dagen haar eerste werkje in het Engels. Foutloos. Hoe mooi is het om te horen dat deze kinderen begrip tonen voor de extra zorg die sommige kinderen nodig hebben en hoe ze dit geven op een vanzelfsprekende manier. Dat is empathie. Dat leer je niet in boekjes. Dat leer je niet op de PABO. Dat leer je in de praktijk. Jammer dat de schooldirecteuren die onze kinderen weigerden, alleen beren op de weg zagen. Levenslessen waar veel Nederlandse kinderen niet mee 'lastig gevallen' mogen worden.

We hebben een blog waar onze dagelijkse avonturen zijn te volgen: wereldmeiden.wordpress.com

(ingezonden door Renate Lindeman, Newfoundland, Canada)

De Foresters laat Zeeburgia ontsnappen

HEILOO - De Foresters speelde zondag thuis tegen Zeeburgia uit Amsterdam. Het werd een doelpuntrijke middag, waarbij Zeeburgia aan het langste eind trok. Door een fout in de verdediging kwamen de Noord-Amsterdammers in de achtste minuut al aan een voorsprong. Na meerdere goede kansen was het Simon Duindam die 20 minuten later de 1–1 kon aantekenen. En enkele tellen later slechts kon Nick Kramer door een verkeerd ingezette sliding een penalty verzilveren, maar helaas schoot hij de bal via de lat over het Zeeburgia-doel. Hoe het wél moest, lieten de Amsterdammers in de 37ste minuut zien door 1–2 te scoren. Na de pauze wist Barry Koppes gelijk te maken, maar slechts enkele minuten daarna was het alweer Zeeburgia dat - na een eigen doelpunt van De Foresters - kon juichen: 2–3. Jesper Hut werd vervangen door Chris Poulino en Dennis Nanne door Dauwe Postma, waarna een Zeeburgia-speler rood zag wegens het neerhalen van een doorgebroken Egel. Ondanks dit numerieke voordeel kon De Foresters-achterhoede niet voorkomen dat Zeeburgia alsnog op 2–4 kwam, omdat de bal onvoldoende werd weggewerkt. Volgende week volgt een uitduel tegen Woerden, op 18 oktober komt DEM naar Heiloo.

Driemaal raak op NK Judo

Van links naar rechts, Karen Stevenson, Jasmijn Lesterhuis en Timo Lesterhuis Foto: Menno Lesterhuis

Vorig jaar stuntten beide Dojo 't Loo-leraren Karen Stevenson en Timo Lesterhuis op het NK Judo door beiden de nationale titel bij de senioren op te eisen. Dat een reprise dit jaar zeer lastig zou worden, was op voorhand duidelijk gezien het deelnemersveld waarbij in de klasse tot 78 kg ook Marhinde Verkerk, Europees kampioen en nummer 3 bij het WK, op de mat kwam. In die klasse had ook Jasmijn Lesterhuis (junior) een wildcard gekregen van de JBN. Karen en Jasmijn stuitten op elkaar in de halve finale. De winst ging naar Karen, waarna deze zich kon opmaken voor de finale tegen Verkerk. Jasmijn moest om brons tegen Van Koningsbrugge. Jasmijn domineerde vanaf de start de partij en met diverse scoren eiste zij het brons op. In een spannende finale wist Karen het haar opponent zeer lastig te maken. Uiteindelijk gaf de brede ervaring de doorslag en moest Karen het goud aan haar tegenstander laten. Timo Lesterhuis startte in de klasse tot 100 kg met 2 ippon-overwinningen. In de finale nam hij het op tegen de internationaal zeer ervaren Michael Korrel. Een klein foutje werd Timo uiteindelijk fataal en ook Timo kon het zilver mee naar Heiloo nemen.

Kleurig najaar bij Mels

Najaarscollectie bij Mels Foto: Aangeleverd

EGMOND AAN ZEE - Mels Schoenmode in Egmond aan Zee heeft er dit najaar hebben en leuk nieuw merk bij: Laura Vita uit Frankrijk. Mooie kleurcombinaties en leuke materialen maken dit merk uniek. Laura Vita onderscheidt zich door een geheel eigen stijl en modellen die je niet snel ergens tegenkomt. Met Gabor, dat zich dit jaar onderscheidt met lage lakschoenen en veterschoenen die doen denken aan herenschoenen maar toch elegant zijn, en Mjus dat met prachtige sneakers komt, heeft Mels weer een mooie collectie staan. Ook Rieker weet te verbazen met leuke boots in mooie rood- en grijstinten en laarsjes met leuke accenten. Kortom: genoeg redenen om weer eens langs te komen bij Mels, al meer dan 30 jaar een begrip in Egmond aan Zee. U vindt Mels aan de Voorstraat 77. Website: melsschoenmode.nl

Trampolinespringers GTH presteren goed op eerste teamwedstrijd

De wedstrijdspringers gaan zich nu al weer voorbereiden op de tweede wedstrijd op 31 oktober Foto: Aangeleverd

HEILOO - Zaterdag kwamen drie teams van GTH in actie op de eerste plaatsingswedstrijd trampolinespringen. GTH sprong met twee teams in de categorie E en één team in de D. Team D1, bestaande uit Mila, Raquel en Yara begonnen de wedstrijd met een mooi rondje verplicht; Mila behaalde voor deze oefening 21,2. Daarna kwam de eerste keuzeoefening, zowel Raquel (24,0) als Yara (23,5) sprongen deze keurig uit. Voor dit team werd deze wedstrijd afgesloten met de tweede keuzeoefening; deze was helaas wat minder. Daarna was het de beurt aan beide E-teams. Beide teams hebben een prima wedstrijd gesprongen. Van team E2 sprongen Isabella (21,00) en Roos (20,7) een goede verplichte oefening. Julie wist een sterke eerste keuzeoefening neer te zetten en behaalde een 22,2. Team E2 sprong de wedstrijd goed uit; Mila behaalde voor haar tweede keuze-oefening een mooie 23,0. Team E3 sprong tegelijkertijd in deze ronde ook de wedstrijd, Milenka sprong een strakke verplichte oefening: 21.5. Daarna sprongen de meiden de eerste keuzeoefening, zowel Elise (22.8) als Feliene (22.4) sprongen deze sterk uit. De tweede keuzeoefening sprong Brechtje super: 21,8. In het eindklassement is Team E2 met 0,1 naast het podium beland en aldus op een mooie vierde plek geëindigd. Team E3 mocht plaatsnemen op het hoogste podium: zij werden eerste met vier punten verschil op nummer twee. De wedstrijdspringers gaan zich nu al weer voorbereiden op de tweede wedstrijd op 31 oktober in IJmuiden.

Voor meer info: www.gth-heiloo.nl

Gelijkspel (3-3) bij AC Kingdom 1- HZV 1

Foto: Wout Jager

HEILOO - HZV speelde afgelopen zaterdag uit tegen AC Kingdom, dat vorig jaar HZV nog de baas was. Op de foto haalt Ruben Bugter haalt uit voor de verdiende gelijkmaker voor HZV (eindstand 3-3).

Griezelspeurtocht door de duinen

In het donker door het bos lopen, waar allerlei duistere figuren zich verschuilen... Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - De Stichting Samen Spelen organiseert samen met het PWN dit jaar voor de vierde keer een griezeltocht vanuit Bezoekerscentrum De Hoep. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 november mag je weer in het donker door het bos lopen, waar allerlei duistere figuren zich verschuilen. Het thema is dit jaar 'de verschrikkingen van Pandora'. In Pandora is een verschrikkelijke ziekte uitgebroken, die niet alleen mensen, maar ook bomen en dieren aantast. Bovendien loop je kans horrorclowns tegen te komen.

Na de ontvangst in Bezoekerscentrum De Hoep dwaal je in groepen van 6 personen een uur lang door het bos, waarbij je verschillende opdrachten doet en vragen beantwoordt, voordat je weer verder mag. Acteurs van de Stichting Samen Spelen jagen je de stuipen op het lijf en zamelen daarmee bovendien met deze griezeltocht geld in voor hun Stichting. Op beide dagen kan vanaf 18.30 tot 22.00 uur elke vijf minuten een groep vertrekken.

De organisatie is weer in handen van de Stichting Samen Spelen, in samenwerking met het PWN. Stichting Samen Spelen organiseert gratis voorstellingen voor zieke en gehandicapte kinderen en voor volwassenen met een verstandelijke beperking. PWN wil graag participeren in maatschappelijk verantwoorde evenementen als deze en hoopt zo een bijdrage te leveren aan het mooie goede doel waar de Stichting voor staat.

Meld je snel aan via www.stichtingsamenspelen.nl; dit kan vanaf maandag 5 oktober! Voorgaande jaren waren de twee avonden snel volgeboekt! Kosten: € 10,-- p.p. Leeftijd: minimaal 12 jaar (tussen 12 en 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene). Vanwege de schrikeffecten wordt het afgeraden deze tocht te lopen als je epilepsie of een hartkwaal hebt of zwanger bent. Bovendien is het heel belangrijk goed schoeisel te dragen.

'Arts in spé' hielp gebroken hart te genezen

Suzanne Buis: 'Praat liever mét dan óver vluchtelingen.' Foto: aangeleverd

Vele jaren geleden brak mijn hart en ik wist niet waar ik het zoeken moest. Mijn moeder werkte bij Vluchtelingenwerk en motiveerde me om 'iets te gaan doen' bij het azc. Naast twee banen ging ik lesgeven aan wie daar zin in had: een mix van Nederlands en maatschappijleer, voor volwassenen en de grotere kinderen, recent in Nederland gekomen vanuit alle hoeken van de wereld. We speelden situaties na, gingen zaalvoetballen en naar de wielerbaan (waar iedereen bij het startschot wegdook - oeps). Er ontstond een geweldige groep, hartelijk, vol zin om te leren en om uitbundig te lachen om onze misverstanden en blunders. Dat mooie jongetje op de foto (nog steeds in mijn portemonnee) week geen centimeter van mijn zijde, en herhaalde alles wat ik zei. Hij vroeg of hij bij mij mocht wonen. Ik had zo graag ja gezegd, maar ik kon me niet voorstellen dat zijn moeder hem (hoe goedbedoeld ook) zou willen missen. Het azc werd gesloten. Iedereen raakte verspreid over het land en we verloren elkaar uit het oog. Jaren later heb ik mijn dochter naar zijn moeder vernoemd. Hij was vastbesloten om arts te worden, om de hernia van zijn broertje te genezen. Ik ben benieuwd of het hem gelukt is. Hij heeft toen in ieder geval mij geholpen te genezen van een gebroken hart. Praat liever mét dan óver vluchtelingen.

Suzanne Buis

Rookworst Keurslagerij Snel uit Limmen met goud bekroond

Foto: Janneke Mars

LIMMEN - Dat écht lekkere rookworst maken een professioneel vak van de slager is, heeft Keurslagerij Snel uit Limmen bewezen. Zijn rookworst is tijdens de landelijke rookworstkeuring van de Vereniging van Keurslagers met het hoogst haalbare - goud - bekroond. Deskundige keurmeesters keurden de rookworst op diverse punten en concludeerden dat zijn ambachtelijke rookworst van hoge kwaliteit is.

John de Boer van Keurslagerij Snel is bijzonder trots op deze uitslag: "De 'R' is weer in de maand en dat betekent dat het rookworstseizoen is gestart. Om de beste kwaliteit te garanderen, laten we onze rookworsten altijd door een onafhankelijke jury keuren. We maken onze rookworsten met grote zorg: van het kruiden van het beste vlees, tot het roken in onze rookkasten. En dat hebben ook de keurmeesters geproefd", aldus John. De keurmeesters hebben onder andere gekeken of de rookworst de juiste 'bite' heeft en of de typische rooksmaak in voldoende mate aanwezig is. Deze rookworst voldoet hieraan en is daarom 'goud' waard. Een perfecte én erg lekkere ambachtelijke Keurslager-rookworst!

Van 5 oktober t/m 10 oktober kunnen klanten de rookworst in de winkel proeven en profiteren van een scherpe aanbieding; de 2e rookworst gratis. Op deze manier kan iedereen zelf ontdekken waarom de ambachtelijke rookworst van de vakman zo ontzettend lekker is én met recht goud waard is. En voor de variatie verkoopt Keurslagerij Snel tevens runder- en kiprookworst. Ook hiervoor geldt: elke tweede rookworst gratis.

Willem Putter maakt Marja Dekker blij met gedroomde transportfiets

Marja Dekker is de gelukkige winnares van de fietsenactie van Bakkerij Putter. Foto: Myrke van der Does

LIMMEN - Zoete broodjes, daar houden ze niet van bij Bakkerij Putter. Tenminste, niet in spreekwoordelijke zin. Als je met liefde doet waar je goed in bent, dan komen de klanten vanzelf, vinden ze bij Putter. Niet voor niets bestaat de bakkerij alweer 160 jaar. Alle reden voor een feestje. Iedereen die van juli tot en met september een volle spaarkaart inleverde, maakte kans op een transportfiets met inhoud. Afgelopen vrijdag nam de gelukkige winnares, Marja Dekker, haar prijs in ontvangst.

Marja is met haar complete gezin naar de bakkerij gekomen voor de prijsuitreiking. Je wint tenslotte niet elke dag een fiets. En dan ook nog eens één met een gevuld krat voorop. "Ik ben er superblij mee", vertelt ze. "Wanneer win je nou een fiets?! Toen ik het hoorde dacht ik: 'Dat kan niet waar zijn'. We zaten te eten en met zijn allen sprongen we een gat in de lucht toen we het goede nieuws hoorden."

Knus

Als de 47-jarige Limmense verneemt dat ze de fiets met inhoud mag meenemen, is ze helemáál overdonderd. "Een brood, spijsbrood, koekjes… Wat geweldig. De eerste weken zie je mij hier niet meer. Er zit zóveel in." Marja is al jaren vaste klant van bakkerij Putter aan de Hogeweg 159. "Het is zo'n knus winkeltje", zegt ze. "Lekker persoonlijk, daar houd ik van." Willem vertelt: "Het was erg leuk om haar blij te kunnen maken. We hebben ontzettend veel enthousiaste reacties gekregen op onze actie."

In de zomerperiode kregen klanten bij besteding van vijf euro een stempel. Met een volle spaarkaart (tien stempels) kon men meedingen naar de hoofdprijs: een transportfiets. Per vestiging (Limmen, Uitgeest en Krommenie) ging er een fiets uit. Naast de fiets maakten klanten wekelijks kans op een krat met inhoud ter waarde van 30 euro. En dagelijks werd de weekaanbieding verloot via een kassabonnenactie. Marja kan nog niet geloven dat zij de hoofdprijs heeft gewonnen. Ze gaat het straks vieren met haar gezin en een stuk spijsbrood uit haar fietskrat. Maar nu eerst een rondje fietsen. Dat valt nog niet mee met zo'n ding voorop.

21 / 32

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht ! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN ! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: Sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur;
Za 09.00 - 12.00 uur.
T: 072 532 0294
www.carcleaningheiloo.nl

HEEL HEILOO BAKT. In de basiscursus leer je het hele bakproces: deeg maken, bakken, vullen en bekleden. Voor de verschillende taarten zie www.heelheiloobakt.nl Voor meer info: Irene 072-5333287 of Marianne 072-5339208

NIEUW COMPASSIETRAININGEN HARTFOCUS start januari. MINDFULNESSTRAININGEN voor volwassenen en kinderen start half sept.en oktober. Donderdagmorgen 17 sept start omgaan met klachten in de overgang. Kleine groepjes. Info Merith Poelsma gecertificeerd trainster en docent levensbeschouwing. www.dekinderspiegel. 0630976210

KRIJTVERF creme wit om je meubels te pimpen. AKTIE € 12,95 een LITER ! Nu ook 20% korting op veel artikelen ! Unieke woonwinkel Center Design Heiloo, Slimpad/hoek Heerenweg

Over een aantal weken is het al weer herfstvakantie! Wil even mededelen dat KIM'S HAARSALON dan GESLOTEN is. Het gaat om de week van 17 oktober t/m 24 oktober. Dinsdag de 27e sta ik weer voor u klaar! Had u in de planning om in de vakantie te komen? Helaas kom gezellig voor die tijd langs! Bel voor een afspraak naar 0630042383 Waarom ik er niet ben is omdat ik vrijwilliger ben bij het Bouwdorp in Sint-Pancras. Knippen €12,50 Kleuren vanaf €27,50.

TOILETHULP GEZOCHT. Vrouwen gezocht vanaf 18 jaar. Ik ben een vrouw van 27 jaar en ik ben rolstoelgebonden. Ik heb daarom hulp nodig op maandagmidddag en woensdagmiddag bij de toiletgang. € 7,50 per keer. In het weekend is het € 10,- per keer. Interesse ? Bel mij op dit nr. 06-5429 0311

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

Nieuwste collectie ELEKTRISCHE FIETSEN van Gazelle 2016 Diverse uitvoeringen , demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331214 www.bosmantweewielers.nl

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

Gaat u op Wintersport? Voor de juiste techniek kunt u bij ons ski- of snowboardlessen volgen op de indoorskibaan .Kabouterskien voor de kleintjes! Fit van start? 6 weken skifitness, actie € 55,= . Multisportpark Berg en Bal Castricum, de Bloemen 69. www.bergenbal.nl
0251-657070 of 072-5051862.

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

DE KEIJZERIN ! Massagepraktijk. Al 5 jaar een begrip in Heiloo! In de maanden oktober en november 15% korting op een behandeling plus een leuke attentie, mis het niet! www.keijzerin.nl 06-33801402/Monique Keijzer

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen, deskundig, en worden op maat gemaakt voor elke leeftijd. Bel voor info: 06-1750 6967

PIJN ?? STRESS ?? Neem zo'n voordelige massage met warme THERME olie ! Ervaren masseuse. Slechts € 30,- heel UUR. Tevens manicure. Afspraak 072-5334906

MEDISCH PEDICURE Elly Coffeng-Kaandorp. Ook reumatische, diabetische voet. 072-5332787 Patrijsakkers 5, Heiloo. Ook bij u thuis.

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

Professioneel violiste geeft PRIVÉ-vioolles in Heiloo. Gespecialiseerd in volwassenen, beginner of gevorderde. Flexibele lestijden, lessen op maat door ervaren docente. Tel.0725339981/0651183098

GAB industrieel vintage en meer. Open VERKOOP dag zaterdag 10 OKTOBER van 10.00-17.00 Industrie Terrein Oosterzij 12, Heiloo www.bijgab.nl

CAFÉ RESTAURANT DE VRIENDSCHAP Akersloot Gezocht enthousiaste medewerkers voor de bediening, bar en keuken die ons team komen versterken. Info 06 199 47 333 Sandra

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

BESTE SCHILDER EN STUKADOOR voor binnen en buiten. Nu 50% korting ! Tel.06- 3374 3601

HOMETRAINER VERHUUR voor fitness en revalidatie toepassing. Info Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel.5331241 www.bosmantweewielers.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

Grote collectie gebruikte KINDER, DAMES EN HERENFIETSEN. In diverse uitvoeringen. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Te koop GARAGEBOX omgeving Breedelaan. Vraagprijs € 26.500,- Telnr. 06-1048 8878

MEESTER THEODORUS gerespecteerd medium. Ik ga voor 100% resultaat, ook voor terugkeer geliefden, waar u zelf geen hoop meer op heeft. Laat mij u helpen bij al uw levensvragen. 100% discretie. T: 06 4583 3157

KIM'S HAARSALON voor een afspraak belt u 06-3004 2383. Dompvloetlaan 291851 NM Heiloo

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

25 / 32

27 / 32

Nieuwe huurovereenkomst Sporthal De Bloemen

De huurovereenkomst is verlengd tot 30 juni 2035. vlnr: M. Richter, P. Schoenmakers, H. Klijnstra

CASTRICUM - Er is een nieuwe huurovereenkomst voor Sporthal De Bloemen. Op 23 september ondertekenden de beheerders, P. Schoenmakers en M. Richter, samen met wethouders Klijnstra (financiën/vastgoed) en Van Schoonhoven (sport) het contract. De huurovereenkomst is geactualiseerd en verlengd tot 30 juni 2035.

De beheerders van de sporthal willen met deze nieuwe huurovereenkomst op zak nadrukkelijk een rol gaan spelen bij toekomstige ontwikkelingen op en rond sportpark Noord-End. De overeenkomst geeft de exploitanten een stuk zekerheid en is voor hen aanleiding om (duurzame) investeringen te gaan doen in de sporthal, waaronder zonnepanelen en herstel van het sanitair.

Binnenkort wordt ook een nieuwe klimwand geplaatst in de sporthal. Daarnaast biedt de sporthal al ruimte voor een breed scala aan sportieve activiteiten en mogelijkheden voor het houden van bijv. vergaderingen, seminars en andere activiteiten. Daardoor is het een plek met belangrijke voorzieningen in de kern Castricum.

Baby Bieb Experience voor ouders en hun baby

Jij en jouw kindje (0-2 jaar) kunnenn aan allerlei workshops en activiteiten meedoen.

CASTRICUM - Op donderdag 15 oktober organiseert Bibliotheek Kennemerwaard haar eerste Baby Bieb Experience (in het kader van Boekstart) . Dit evenement voor baby's en ouders is te bezoeken in o.a. de bibliotheek van Castricum en duurt van 09.00 tot 12.00 uur. Deze ochtend kunnen jij en jouw kindje (0-2 jaar) aan allerlei workshops en activiteiten meedoen.

Baby Bieb Experience is het evenement om samen met je baby kennis te maken met allerlei leuke en interessante zaken rondom opvoeding, ontwikkeling, ontspanning, gezonde voeding en voorlezen. Maar ook het moment om andere ouders in een ontspannen omgeving te ontmoeten. De toegang is gratis, maar de Baby Bieb Experience is alleen toegankelijk voor ouders onder begeleiding van hun baby of dreumes. Op www.bibliotheekkennemerwaard.nl kun je het programma bekijken.

200.000ste duinkaart Noordhollands Duinreservaat online gekocht

De heer Bosman (links) werd feestelijk ontvangen bij Hof van Kijk Uit in Castricum. Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - Op woensdag 30 september 2015 reikte PWN-boswachter Jan Zijlstra de 200.000ste online gekochte duinjaarkaart uit aan de heer Bosman uit Alkmaar. De heer Bosman werd feestelijk ontvangen bij Hof van Kijk Uit in Castricum. Naast een gratis duinkaart en de bos bloemen ontving hij enkele attenties waaronder een hervulbare bidon om kraanwater te tappen.

PWN wil bezoekers van het Noordhollands Duinreservaat blijvend laten genieten van het prachtige duinlandschap. PWN is voor het beheer van de duinen afhankelijk van deze inkomsten omdat de overheid voor duinbeheer geen subsidie verstrekt. Door de aanschaf van een duinkaart dragen bezoekers bij aan mooie duinen.

'Walk-In'-optredens in Akersloot

JJAG Walk-In 2014 aan de Meerweg Foto: Aangeleverd

AKESLOOT - Het begon voorzichtig in 2012 op initiatief van ras-Akersloters Gerard Struijf en Jeckes van Baar de 'Walk In'-optredens: met een aantal enthousiaste muzikanten gewoon in de eigen huiskamer optreden op een herfstachtige zondagmiddag. En nu, na drie succesvolle edities, staat het dorp aan het Alkmaardermeer op zondagmiddag 8 november voor de vierde maal in het teken van de muziek. Er zijn dan zo`n 15 acts te zien en te horen. Behalve de bekende muzikanten van vorige jaargangen, hebben ook een aantal nieuwe groepen zich spontaan aangemeld. Twee bandjes zijn nog op zoek naar een enthousiaste muziekliefhebber die deze middag zijn of haar woonkamer of garage beschikbaar wil stellen.

Op verschillende locaties, verspreid over het dorp, kun je heerlijk luisteren naar muziek op huiskamerniveau… Het is aangenaam voor iedereen, de optredens beginnen stipt op elk half uur en ook nu geldt weer: huiskamer vol = vol! De middag wordt afgesloten in de Storey Club waar de muzikanten en hun aanhang zich na afloop verzamelen.

Stiltewandeling: een reis naar binnen.

Samen met anderen wandelen in stilte is een verrijkende ervaring. Foto: Aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Nu de dagen gaan korten en de nachten lengen, kunnen we weer gaan genieten van de stiltewandelingen tijdens het ochtendgloren. Er zijn voor 2015 alvast 3 data gepland: zondag 18 oktober, zondag 8 november en zondag 6 december 2015. Voorafgaand aan de wandeling doe je wat eenvoudige oefeningen, gecombineerd met de ademhaling. Vertrek is rond 7.30 uur vanaf het Nachtegalenpad (PWN informatiebord) Egmond aan den Hoef. Samen met anderen wandelen in stilte is een verrijkende ervaring, een reis naar binnen. Draag stevige stappers en zorg voor een duinkaart. Mail voor meer informatie en aanmelding naar retthygroot@outlook.com

Club show van kleindier vereniging Jong-leven

CASTRICUM - Zaterdag 17 oktober is de clubshow van kleindier-vereniging Jong-leven. In het Clusius College in Castricum staan weer een groot aantal kleindieren op hun mooist te wezen om aanschouwd te worden. Het is altijd leuk om een keer de verschillende soorten bij elkaar te zien. Het aantal leden is dit jaar bijna verdubbeld, dus hopelijk ook in het aantal dieren. Heb je interesse voor, of vragen over de rassen of specifieke dieren: er lopen die dag fokkers rond met alle kennis van kleindieren. Zij staan open om vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Je kunt ook een kijkje nemen op de website van Jong-leven Uitgeest: www.jong-leven.nl. Zaterdag 17 oktober, van 9.30 tot 16.00 uur.

29 / 32

31 / 32